Page 1

JAMMERBUGT - mellem hav og fjord KOMMUNE


JAMMERBUGT KO - en kommune i sik Jammerbugt Kommune er det smukke land mellem hav og fjord. Kommunen er et godt sted at leve og være såvel for nuværende som kommende borgere. Vi arbejder på mange fronter med kommunens udvikling. Her skal følgende nævnes: - Bosætning - Liv i lokalsamfundene - Fortsat erhvervsudvikling - Turisme året rundt Du kan få et indblik i dette arbejde på de næste sider. Fuglen bærer vores vision Jammerbugt Kommunes vision er udtrykt i vores kommunevåben ”Fuglen”, som har et flot og enkelt design. Fuglen symboliserer Jammerbugt Kommunes storslåede natur med det blå hav og det grønne land. Det hvide parti, der er formet som en fugl, viser den frie fugl på vej frem. Fuglen markerer med sit vingefang også Jammerbugtens kystlinje. Fuglen står også for udsyn, overblik, fremsynethed, dynamik samt fart og luft under vingerne. Med andre ord

symboliserer kommunevåbnet de overordnede værdier i visionen for Jammerbugt Kommune. Ingen grund til jammer Med Børglumbispen Stygge Krumpen i spidsen red beboerne i gamle dage langs stranden med lygter på hestene. Når besætningen på skibene så disse lygter, troede de, at det var skibe, der lå længere inde i bugten, og at det derfor var sikkert at søge tættere ind på kysten. Hvis skibene gik på grund, stod de lokale beboere klar til at overfalde og plyndre søfolkene. Det medførte en jammer, som har givet det historiske navn til bugten. Men det er flere hundrede år siden. I dag plyndrer vi hverken søfolk eller andre folk. Tværtimod er vi glade for gæster og tager godt imod dem. En kæde med rødder Udover Fuglen har vi en borgmesterkæde i Jammerbugt Kommune. Borgmesterkæden består af sølvplader, som er belagt med emaljemotiver fra kommunen. Den ene halvdel af borgmesterkæden tager udgangspunkt i havsiden og den anden i fjordsiden.

Motiverne viser kulturelementer fra området, blandt andet Lyngmøllen ved Grønnestrand, fiskerbåde ved Thorup Strand, en sejlbåd, fiskeruser, Herregården Bratskov, Saltum Kirke, børn i vandkanten med en kystlinje i baggrunden og mange andre fine små elementer fra området. Borgmesterkæden fortæller på den måde en enestående historie om vores rødder i Jammerbugten samtidig med, at den retter blikket mod fremtiden. Venlig hilsen

Mogens Gade Borgmester


OMMUNE kker drift med blik for fremtiden

FAKTA • Jammerbugt Kommune dækker et areal på 863 kvadratkilometer og har cirka 38.884 indbyggere. Vi er den 61. største kommune ud af Danmarks i alt 98 kommuner. • Jammerbugt Kommune har en kyststrækning på 70 kilometer. • Rent geografisk ligger Jammerbugt Kommune i smørhullet tæt på Aalborg, Aalborg Lufthavn og Motorvej E45. • I Region Nordjylland er Jammerbugt Kommune den 5. største ud af 11 kommuner. • Vi har fire hovedbyer: Aabybro, Pandrup, Brovst og Fjerritslev. Læs mere på kommunens hjemmeside www.jammerbugt.dk


HER ER GODT A I kommunen har vi attraktive boliger, masser af plads og trygge omgivelser. Vi har kort afstand til noget af Danmarks skønneste natur. Du kan gå en tur i plantagerne, prøve vandre- og cykelstier eller tage en tur langs strandene og få vind i håret. Dine indkøb kan du også klare lokalt, da vores fire hovedbyer er levende handelsbyer med både dagligvare- og specialforretninger. Mange gode grunde i kommunen Vi tilbyder byggegrunde til lave priser, hvad enten det handler om sommerhuse, helårsbeboelse eller erhvervsgrunde. I Jammerbugt Kommune kommer du langt for pengene, med lave omkostninger og høj tryghed. Du kan bosætte dig i Brovst, Fjerritslev, Pandrup og Aabybro, i et af de mindre lokalsamfund eller på landet. Signe Højmark og Øyvind Strøm flyttede på landet uden for Brovst: En familiær stemning ”Folk er utroligt åbne og behagelige hér, og vi blev taget rigtigt godt imod, da vi flyttede ind. Vi har et helt andet forhold til naboerne hér. Et rigtigt værdifuldt forhold. Det er noget helt andet, end at bo i byen,” fortæller Øyvind Strøm. ”Ja, det er jo helt fantastisk, at der er sådan en åbenhjertighed hér i området. Det ligger under overfladen, at man drager en uudtalt omsorg for hinanden. Der bliver en familiær stemning hér. Det betyder også rigtigt meget for min kunst og mit galleri. Vi er bare blevet taget så godt imod,” forklarer Signe Højmark.

Du er tæt på regionsbyen Aalborg med dens lufthavn, byliv og uddannelsestilbud samt på nogle af Danmarks mest eftertragtede sommerhusområder ved Blokhus, Rødhus, Grønhøj og Slettestrand. En palette af kultur og fritid I Jammerbugt Kommune finder du et stort udbud af kulturtilbud, blandt andet Fårup Sommerland, biografer og kulturhuse. For de kunstinteresserede er der altid et åbent galleri eller en interessant udstilling at besøge. Området byder også på mange koncerter og events, lige fra intime koncerter i Jammerbugt Kulturcenter til lokale byfester og store arrangementer som for eksempel Kartoffelfestival i Store Vildmose, der tiltrækker gæster fra nær og fjern. Bibliotekerne byder på bøger, musik, onlinetjenester og en bogbus, der betjener borgere i de mindre byer. Kulturskolen tilbyder undervisning og oplevelser af høj kvalitet til alle interesserede børn og voksne i Jammerbugt Kommune. De yngste borgere kan gå til babyrytmik, musikalsk legestue eller musikalsk grundskole. Som voksen kan du deltage i kor eller forskellige former for sammenspil. I din fritid kan du sammen med andre dyrke dine interesser, hvad enten det drejer sig om sport eller mere hobbybetonede aktiviteter. Foreningslivet er i en blomstrende udvikling, og kommunen støtter initiativerne på området med forskellige tilskud og anden støtte.

Vi har børnehaver med dygtige og engagerede medarbejdere i alle lokalområder, så de mindste børn altid er i trygge omgivelser tæt på hjemmet. Vores skolevæsen er af høj kvalitet, og vi arbejder på hele tiden at udvikle de faglige kompetencer og undervisningsmetoderne. Efter folkeskolen kan de unge videreuddanne sig inden for kommunens grænser. På Fjerritslev Gymnasium er der både mulighed for at tage en Almen Gymnasial Uddannelse, Højere Forberedelseseksamen eller Højere Handelseksamen. Voksenuddannelsescentret tilbyder forskellige fag, blandt andet Almen Voksen Uddannelse, Højere Forberedelseseksamen eller Gymnasiale Suppleringsfag. Vi har mange tilflyttere, og her kan du læse om nogle af deres oplevelser ved at bo i Jammerbugt Kommune.


AT BO - for dig og dine børn Anette Nørmølle flyttede til Gøttrup: Højere til himlen ”Der er et helt bestemt lys heroppe. Det er som om, der er højere til himlen, og naturen bliver en integreret del af det at bo hér. Når man bor i en landsby, som den hér (Gøttrup), så træder man bare ud af døren, og to huse væk er der natur så langt øjet rækker. Jeg elsker simpelthen de store vidder,” siger Anette.

Elisabeth og Torben Egekvist flyttede til et sommerhusområde uden for Tranum: Folk er åbne ”Man kan tro, at det er svært at komme ind og få kontakt til lokalbefolkningen, men jeg synes faktisk, det er gået over al forventning. Folk er åbne og imødekommende, og vi har hurtigt fået gode venner. Og så er det bare fantastisk, at man ikke kan tage ind til Brovst for at handle uden at møde et velkendt ansigt,” fortæller Elisabeth.

Torsten og Rikke Brix flyttede til Aabybro: Trygge rammer ”Aabybro minder os om trygge rammer og vores egen barndom i Nordjylland. Det er dét, vi begge er vokset op med, og det ønsker vi også for vores børn. Jeg har aldrig kendt så meget til Aabybro, men efter blot to besøg var jeg klar til at flytte hertil,” siger Rikke. ”Det er en fryd, at der ikke er mere end et kvarter til stranden, skoven, plantagerne eller Store Vildmose. Alt fra naturoplevelser til familieudflugter i sommerland, i svømmehallen eller i biografen er tæt på. Det er dét, der er så godt ved at bo hér – alt er muligt,” siger Torsten. ”Hér har vi fundet den tryghed og ro, vi hele tiden har jagtet. Og vi har opnået den harmoni, der er så vigtig for, at familien kan fungere. Vi har fundet lykken på den måde, at vi hele tiden har vidst, at vi ikke vil væk herfra. Hér er der plads til familieliv og karriere – og endda en karriere, som vi har drømt om,” fortæller Rikke.


LIV I LANDSBYER Jammerbugt Kommune består af fire hovedbyer samt mange forskellige lokalsamfund og landsbyer, som har hver deres særkende og værdier. Fælles for dem er, at de er fyldt med aktive ildsjæle, som tager ansvar for, at der sker noget i byerne og i lokalsamfundene. Kommunens ildsjæle udgør en stor ressource, og som borger i kommunen kan du også være med til at gøre en forskel i dit lokalsamfund. Kommunen giver en hjælpende hånd Kommunen støtter de lokale aktiviteter. Vi har for flere år siden taget initiativ til at etablere et fælles landdistriktsråd for hele kommunen og et lokalt landsbyråd i de enkelte byer. Tanken bag støtten har været at skabe en række fora for lokale ildsjæle og foreninger, som kan være primus motor for at få de lokale ideer til at blomstre og blive ført ud i livet. Spændende projekter Sammen med lokale ildsjæle sætter vi spændende projekter i gang. For eksempel renovering af forsamlingshuse og biografer, etablering af lege- og kanopladser, madpakkehuse, stisystemer og overnatningspladser. Kommunen arbejder også på at forskønne landsbyerne og skabe liv og miljø ved at lave mødesteder med videre. Events er også på programmet med foredrag, torvedage, julemarkeder, kulturarrangementer og koncerter. Fælles for projekterne er, at de er drevet af et stort lokalt engagement – både når det handler om udvikling af projekterne, og når det handler om at få arbejdet ført ud i livet.

Vi støtter projekterne på flere måder: • Den enkelte landsby får hvert år 10.000 kroner, borgerne kan bruge, som de vil, når blot de lokalt er enige om det. • Kommunalbestyrelsen afsætter hvert år et beløb til at støtte de lokale projekter. Landdistriktsrådet indstiller, hvilke projekter der skal have støtte. • Kommunen hjælper de lokale med at søge andre fondsmidler til projekterne, så de kommunale kroner kan blive til endnu flere. • Kommunen har sat massivt ind for at hjælpe til med forskønnelse. Det er sket ved en såkaldt ”skrotningsordning”.

Alle disse initiativer er i høj grad med til at støtte op om en udvikling, hvor ildsjæle og foreningsliv skaber aktivitet og fællesskab, og hvor vi sammen forskønner vores landsbyer, så de i fremtiden bliver endnu mere attraktive at leve og bo i. Kommunalbestyrelsen i Jammerbugt Kommune har nedsat et udvalg, Kultur-, Fritids- og Landdistriktsudvalget, som blandt andet arbejder med at sikre fortsat udvikling i lokalsamfundene. Vi har også formuleret en politik, der bakker op om tiltagene.

Preben Dalgaard, Ryå, ildsjæl fra Jammerbugt Kommune: ”Vi skabte Skipper Klements Plads i den lille levende landsby Ryå, som er det geografiske midtpunkt i Region Nordjylland. I Ryå har vi genskabt, eller nærmere nyskabt, en aktivitets- og legeplads så unik og populær, at den tiltrækker skoler, børnehaver, børn, forældre og bedsteforældre fra hele området: Birkelse, Aabybro, Kaas, Pandrup og Nørresundby. Den lokale forening Skipper Klement Plads i Ryå er meget glad for, at så mange vælger at besøge pladsen. Skipper Klements Plads er ganske særlig og ligger tæt på den gamle banesti mod Fjerritslev. Der er en 40 meter svævebane, en shelterhytte, en bålplads, hængekøjer og klatreland. Desuden er der en skibsformet sandkasse med kahyt, gynger, fodboldmål, basketkurv, petanquebane med mere. Alle redskaber er kreativt udført i den bedst tænkelige kvalitet af Robinetræ – en lækker og holdbar træsort.


RNE - med aktive ildsjæle Helle Bak Andreasen, formand for Kultur-, Fritids- og Landdistriktsudvalget, Jammerbugt Kommune: En forbilledlig samarbejdspartner ”Vi vil være kendt for at have et forbilledligt samarbejde med vores lokale ildsjæle og give dem en god opbakning. Opbakning både med hensyn til økonomi, rådgivning og vejledning. Derfor har vi årligt afsat godt 2 millioner kroner til lokale projekter, som alle foreninger og borgere kan søge. Disse penge bliver til mange flere penge, da kommunens penge ofte er de første, som ildsjælene søger hjem.

Vi er også i gang med vores ”skrotningsordning”, hvor vi gør op med faldefærdige huse og rod, der skæmmer. I fremtiden forventer vi at nedrive omkring 90 huse i Jammerbugten. Vores holdning og mål er, at borgerne skal opleve kommunen som en medspiller og et sted, hvor de kan henvende sig for at få hjælp med projekter, med at skrive ansøgninger til puljer og så videre.

Mange fonde og ikke mindst frivilligt arbejde blandt ildsjælene gør, at projekter, store som små, ser dagens lys i Jammerbugten.

Derfor er det nyeste skud på stammen i landdistriktsudviklingen at oprette et Landdistriktskontor med fast ugentlig åbningstid og en Facebook-profil, hvor borgerne kan dele erfaringer og få sparring til projekter.

Siden 2007 har vi støttet over 80 projekter både økonomisk og med sparring i forbindelse med projektudvikling.

Vi tror på, at vi får glade borgere og dermed også gode lokalmiljøer ved at føre en aktiv og inddragende landdistriktspolitik”.

Lege- og aktivitetspladsen har også været dyr. Men lokale ildsjæle i vores lille landsby, med kun 139 indbyggere, har formået at rejse 639.000 kroner fra fonde og puljer til formålet. Bidragyderne er: Naturstyrelsen, Friluftsrådet, Jammerbugt Kommunes Landdistriktsudviklingsmidler, Lokal Aktionsgruppe Jammerbugt-Vesthimmerland, Spar Nord Fonden og andre, så vi nu står med et helt specielt varemærke for området. Et varemærke, der bruges flittigt både sommer og vinter, til stor glæde for børn og voksne. Pladsen har fået navnet Skipper Klements Plads fra den berømte og berygtede søofficer under Christian den 2. Han blev født i Aaby Sogn i 1484 og har efter sigende fødested i Ryå. En træskulptur af Skipper Klement skuer i dag mod hans fødegård og gør den tidligere grønne plet i landskabet til hans mindesmærke og Ryås varemærke”.

En af de mange ildsjæle, som bor i Jammerbugt Kommune, er Preben Dalgaard fra Ryå. Han var den ildsjæl, som fik ideen til en naturlegeplads i Ryå. Preben blev inspireret på et af de mange borgermøder, der blev holdt i kommunen, og sammen med andre lokale ildsjæle gjorde han tanken til virkelighed.


ERHVERVSLIV I UDJammerbugt Kommune er en attraktiv erhvervskommune med et konstruktivt og positivt samspil mellem virksomhederne, de faglige organisationer og den kommunale administration. Vi arbejder på at støtte nye og eksisterende virksomheder og ikke mindst iværksættere. Alt dette gør, at vi øger beskæftigelsen og understøtter erhvervsudviklingen i Jammerbugt Kommune. Mange brancher er repræsenteret i Jammerbugt Kommune. Det gælder produktion, detailhandel, turisme, videns- og oplevelseserhverv samt servicevirksomheder. Jammerbugt Kommune har et erhvervscenter, hvor hovedopgaven er aktivt at servicere erhvervslivet. Det sker ved at skaffe viden og kompetencer til virksomhederne i Jammerbugt Kommune med det formål at øge indtjening og beskæftigelse. Særlige fokusområder er virksomhedsudvikling, viden og kompetencer, iværksætteri og oplevelsesøkonomi. Disse fokusområder realiserer Erhvervscenter Jammerbugt ved at arbejde med: • Virksomhedsudvikling ved besøg i den enkelte virksomhed.

• Strategisk kompetenceudvikling for at understøtte virksomhedernes udviklingsmål. • Iværksætteri med henblik på at gennemføre rådgivningsaktiviteter over for iværksætterne. • Oplevelsesøkonomi ved at arbejde med produktudvikling og udvikling af events i virksomhederne. • Markedsføring af Erhvervscenter Jammerbugts ydelser over for virksomhederne.

Netværk giver regional udvikling Erhvervscenter Jammerbugt indgår i mange kommunale og regionale samarbejder for at sikre området optimale udviklingsmuligheder. Erhvervscentret samarbejder blandt andet med Aalborg Universitet,

Væksthus Nordjylland og Aalborg Samarbejdet. Erhvervscentret har et tæt samarbejde med en lang række rådgivere, uddannelsesinstitutioner og aktører i det lokale erhvervsliv. Alle har en fælles interesse i at understøtte vækst og udvikling i erhvervslivet. Rækker kompetencerne ikke, er der aldrig langt til eksperterne i netværket. Iværksættere spirer Iværksættere i Jammerbugt Kommune har en overlevelsesrate på over 70 procent. Som iværksætter bliver du tilbudt et uddannelsesforløb ved Erhvervscenter Jammerbugt. Mange iværksættere benytter sig af tilbuddet og melder tilbage, at de har haft stort udbytte af kurserne.

Brian Bertelsen, formand for Erhvervsforreningen for Jammerbugt Kommune: I front med rådgivning ”Erhvervsforeningen for Jammerbugt Kommune samarbejder med Erhvervsrådet i Jammerbugt Kommune om at skabe gode forhold for iværksætterne. Iværksætterne er en vigtig og integreret del af Erhvervsforeningens og Jammerbugt Kommunens erhvervsudviklingspolitik. Vi ønsker at være i front med vores rådgivning og dermed skabe de bedste betingelser for vores iværksættere. Derfor har Erhvervscenter Jammerbugt etableret en iværksætteruddannelse, som er opdelt i tre trin. På Trin 1 får deltagerne viden om dét at starte som iværksætter. Trin 2 giver deltagerne praktiske værktøjer inden for salg og markedsføring, og på Trin 3 lærer deltagerne at formulere egen strategi- og forretningsplan – og følge den. Uddannelsen startede 1. januar 2007, og siden har mange iværksættere fået rådgivning og deltaget i iværksætteruddannelsen.

Succesraten for Erhvervscenter Jammerbugt er høj. Hele 77 procent af de iværksættere, der har deltaget i Trin 1, 2 og 3 har stadig egen selvstændig virksomhed. Efterspørgslen og interessen for iværksætteruddannelsen er fortsat høj, og kursusholdene er meget efterspurgte”. Et par af de iværksættere, der har været igennem Erhvervscenter Jammerbugts uddannelse er Sandie Meldhede og Charlotte Thorsager Kronborg fra Vikarnord. De stiftede deres egen virksomhed i 2007, og virksomheden har de seneste år oplevet en stor fremgang.

FAKTA

Formand for Erhvervsforeningen for Jammerbugt Kommune, Brian Bertelsen, har sammen med hustruen Anne-Louise Bertelsen onlinebutikken Mama’s LIFE, som sælger babyslynger, bæreseler og tilbehør til livet med små børn.


DVIKLING - initiativrige iværksættere Sandie Meldhede og Charlotte Thorsager Kronborg, selvstændige med virksomheden Vikarnord: Vi har lært meget ”Vikarnord er et vikarbureau inden for sundhedssektoren, som leverer vikarer blandt andet til Jammerbugt Kommunes plejecentre og hjemmepleje. I december 2008 blev vi godkendt til at levere praktisk bistand i Jammerbugt Kommune. Denne del af firmaet hedder Servicenord. Det vil sige, at de borgere, der bliver godkendt til at modtage hjælp til rengøring, kan vælge frit mellem en offentlig leverandør eller os til at levere den ydelse. Desuden er vi også en del af hjemmeserviceordningen, hvor borgere kan få 30 procent tilskud til ekstra rengøring. I Jammerbugt Kommune regi har vi deltaget i iværksætterkurser både Trin 1, 2 og 3. På kurserne har

vi har lært meget om at være en selvstændig virksomhed i kommunen og fået os et kæmpe netværk. Charlotte er også medlem af Jammerbugt Kommunes Erhvervsråd, hvor der altid er fokus på nystartede virksomheder. Erhvervsrådet er en god indgangsvinkel for en ny virksomhed, da man får kontakt med både det etablerede erhvervsliv og Jammerbugt Kommune. Jammerbugt Kommune ønsker at hjælpe virksomhederne og bidrager især til de nystartede med Erhvervscenter Jammerbugt, som på alle måder er en kompetent og god hjælper for virksomhederne. Det er igennem Erhvervscenter Jammerbugt, vi får information og viden om nye tiltag og projekter”.


FYLDT MED FERIE - året rundt Jammerbugt Kommune er en af de førende turistkommuner i Nordjylland med 8000 feriehuse, 16 store campingpladser, 6 store feriecentre, et stort antal kroer og hoteller samt badehoteller. Et af de mest kendte badehoteller i Danmark er Svinkløv Badehotel, som er bygget af træ og ligger smukt placeret i yderste klitrække lige ned til havet. Jammerbugten tiltrækker rigtig mange turister fra andre egne af landet og Norge, Sverige samt Tyskland. Det blev til mere end 2 millioner årlige overnatninger i 2009 og 2010, og et tilsvarende antal ventes i fremtiden. Frugtbart turistsamarbejde Overalt i kommunen er der mange turistaktører, som samarbejder med turistkontorerne. Samarbejdet bidrager til at gøre området til noget særligt. Hele året igennem kan du som borger eller turist deltage i de lokale tilbud. Sommerarrangementer på Herregården Bratskov, Uldfestivalen i Saltum eller Vesterhavsrock, hvor nogle af de mest populære danske musikere spiller op til folkefest under åben himmel, er bare nogle af de oplevelser, der venter dig.

Gyldne sandstrande Jammerbugt Kommune har en kystlinje på 70 kilometer, der strækker sig fra Grønhøj i nord ned forbi Blokhus og Rødhus for at ende ved Thorup Strand i vest. Med det fine hvide sand er strandene unikke, og vores mange danske og udenlandske feriegæster nyder at boltre sig på dem.

Kom op i gear… og sæt farten ned Ønsker du en aktiv ferie, er der rige muligheder i Jammerbugten. Vandrestier, fiskeparker, golfbaner og surfing er lige uden for døren. Vi har cykelruter både langs Limfjorden og kystlinjen samt på tværs af Jammerbugten. Der er også et udstrakt net af vandrestier i plantagerne og langs vandet.

Vesterhavet og Limfjorden danner de ydre grænser, og med klitter, klitplantager, skove og landarealer samt fire gode handelsbyer, er der noget for de fleste. Lystbådehavne er også inden for rækkevidde for sejlinteresserede og andre besøgende.

Trænger du bare til at slappe af, kan du hele året i Jammerbugt Kommune besøge de såkaldte ”Tankesteder”, som er udvalgte steder i kommunens smukke natur. Konceptet Tankesteder er udviklet af turistchef Finn Hagedorn sammen med indbyggerne i Jammerbugt Kommune og er et eksempel på, at turistsæsonen strækker sig over hele året.

På underholdningssiden trækker Danmarks mest populære forlystelsespark Fårup Sommerland med cirka 600.000 gæster per år. Derudover byder området på mere end 40 gallerier og kunsthåndværkere, råvaremarkeder, levendegørelser af moser og herregård, familieaktiviteter og meget mere.


Finn Hagedorn, turistchef i Jammerbugt Kommune: Ro og balance ”Et at de allerstærkeste fyrtårne, vi har, er vores natur. Helt unik og fantastisk inspirerende at færdes i. Derfor har vi, sammen med borgerne i Jammerbugt Kommune, udvalgt 18 særlige attraktive steder, som vi kalder Tankesteder. Et Tankested er et sted i naturen, hvor du får en god oplevelse, der giver et indtryk til rejsen, en smuk udsigt for øjet, en indre fred for sjælen og et godt sted at dele med sig selv eller andre. Et Tankested bidrager til ro og balance”. Læs mere om turisme i Jammerbugt Kommune på www.visitjammerbugten.dk


t ,“SFLPSUUJMCVT MBTUCJMPHWPHOUPH t -PWQMJHUJH$IBVGG“SFGUFSVEEBOOFMTF t (MBUCBOFLVSTFS

Vi starter nye hold hver 2. uge Om du er ansat, arbejdsgiver eller ledig, alle har ret til et AMU kursus. Er du i arbejde koster det 116 kr. pr. dag at deltage pü vores AMU kurser. Grøns Transport Uddannelser, AMU kurser uden venteliste. Kjeldgaardsvej 4 | 9300 SÌby | Tlf. 98 46 78 88 | www.grons.dk

'LDEHWHV SURGXNWHU WLOERUJHUHL -DPPHUEXJW.RPPXQH

%HV¡JYRUHVZHEVKRS 7OIø)D[

ZZZUHDPHGGN

&81&]K [[[FXQF]KHO

&VSZWX8Â QVIV 1EWOMRWRIHOIVM%T7

Y&DUVWHQ%HFK&KULVWHQVHQ

$OWWÂĄPUHUVQHGNHURJ JODVDUEHMGHXGIÂĄUHV

&81&]K [[[FXQF]KHO

0RELO7HOHIRQ

&VSZWX8Â QVIV 1EWOMRWRIHOIVM%T7

%70%\J)UHGHQVGDO%URYVWEWP#EWPE\JGNZZZEWPE\JGN

Tømrer- og Snedkerforretning v/Per Pedersen

Bejstrupvej 147 9690 Fjerritslev Biltlf. 40 13 54 36

Tlf. 98 21 50 82

Én af dem kan blive din! Tlf.: 96 32 40 70 E-mail: info@nrsb-boligselskab.dk www.nrsb-boligselskab.dk

OgsĂĽ Jammerbugt Kommune valgte

NĂ˜RRESUNDBY DAMPVASKERI Rørdalsvej 198A • 9220 Aalborg Ă˜st • Telefon 98 15 41 05 • norresundbydampvaskeri@mail.dk • www.textilpartner.dk


Et godt sted at være er et godt sted at lære Vedsted Friskole er en grundtvig-koldsk friskole, der begyndte sin skolevirksomhed i 1893. Grundtvig og Kolds tanker om den rette måde at drive skole på er stadig rettesnor for skolen, men vi fortolker dem selvfølgelig ind i vores egen tid. Vi har klasser fra børnehaveklassen til og med 10. klasse. I den daglige undervisning lægger vi stor vægt på kreativitet og faglighed. Vi tager udgangspunkt i den enkelte elevs muligheder og vi vægter alle fag lige. Dog ikke i tidsmæssig forstand: Skoleskemaet er traditionelt opbygget med dansk, matematik og engelsk som de største fag. Men vi vægter vigtigheden af fagene lige. At være dygtig kan lige så vel være til fodbold, til at spille klaver eller at male som til dansk og matematik. Terpsvej 1, Birkelse | 9440 Aabybro | Tlf. 29 48 07 22 / SFO 29 48 07 25 | www.vedsted-friskole.dk

www.vestergaard-ventilation.dk

BUSSER TIL SMÅ OG STORE HOLD

www.tylstrupbusser.dk


mennesker i forandring

'HUÀQGHV  J Q L Q V ¡ O  HQ Tel. +45 2688 2244 - info@huuman.dk - www.huuman.dk

ANBEFALER

ANBEFALER

»

Jonas Lehmann Rasmussen, Brovst

»

Liv Jensen, Fjerritslev

»FG er et sted, hvor man genkender alle på gangene«

ANBEFALER

Velkommen til

Fjerritslev Gymnasium Gymnasiet er meget mere end fordybelse i dansk, data, sprog, samfund, biologi, fysik, kemi, matematik og historie.

»

Regitze Nøhr, Kaas

»Hver dag er en bekræftelse i, at jeg tog den rette beslutning, da jeg valgte Fjerritslev Gymnasium.«

Det er 3 år af dit liv, hvor sport, musik, teater, fester og foredrag og studietur til udlandet giver dig viden og venner for livet.

Ordblindhed

- Ingen hindring! På FG tilbydes elever med læseproblemer en IT-Rygsæk med PC og relevante hjælpeprogrammer, der sikrer eleven optimal indlæring"

ANBEFALER

»

»Sammenholdet gør gymnasiet personligt og driver os til at møde op i skole de dage, der synes allermest uoverskuelige«

FJERRITSLEV GYMNASIUM Faglighed · Fællesskab · Fremtid

Mogens Gade, borgmester medlem af skolebestyrelsen på FG

Tlf. 9650 5100 - www.fjerritslev-gym.dk

Vælg FG fordi: Lektiecafé Studierejse

»Man får et godt forhold til lærerne, fordi der ikke er så mange, og de er en stor del af det sociale liv«

ANBEFALER

IT-rygsæk Musical/Revy Skolekomedie Bacchusfester

Marie Louise Hansen, Pandrup

ANBEFALER

Mentorordning Studievejledning Virksomhedsbesøg Martin Larsen, Løgstør

Eksamenstræning Fredagscafé

ANBEFALER

Kor/Band Fællestimer Hyttetur

Mette Korsgaard og Lærke Lerbjerg Christensen, Aabybro

”Livet er fyldt med muligheder” - men det er FEDEST at gå på Fjerritslev Gymnasium


AS3 Employment er en professionel rådgivningsvirksomhed, som i samarbejde med Jobcentrene hjælper mennesker videre i job og karriere. Et fælles ansvar, tillid og respekt for det enkelte individ er kernen i AS3 Employments rådgivning.

AS3 Employment Østergade 6, st. og 1. sal 9440 Aabybro Telefon 72 22 04 77 www.as3employment.dk

www.bonord.dk

Bredgade 21-23 . 9490 Pandrup . Tlf. 98 24 72 45

Smut indenom

Aabybro Hele Jammerbugtens indkøbscenter

Byen med områdets største udvalg i specialforretninger | FAKTA – SUPERBEST Byen med den personlige betjening | Masser af gratis parkering | Aabybro – Jammerbugtens hjerte


JAMMERBUGT KOMMUNE TOFTEVEJ 43 9440 AABYBRO www.jammerbugt.dk

Jammerbugt Kommune - mellem hav og fjord  

Profilbrochure for Jammerbugt Kommune