Brabant in Business Magazine | Voorjaar 2024

Page 1

IN BUSINESS BRABANT

VOOR DE ONDERNEMERS VAN DE ZUIDELIJKE PROVINCIES

MARC KIEMENEY

ONZE KRACHT ZIT MET NAME IN HET

CREËREN VAN WERELDEN RONDOM MERKEN

ELISABETH BEUKERS

AANDACHT VOOR JE MEDEWERKERS

VERBETERT HET TEAMMORAAL ENORM

IRIS SCHUTJES

LET’S MAKE YOUR MOMENT COUNT!

OPENING SOON: GASSAN EINDHOVEN

HOUSE of GASSAN
Amsterdam
Nwe Uilenburgerstraat 173-175 GASSAN Dam Square
Amsterdam
Rokin 1-5 GASSAN P.C. Boutique
Amsterdam
P.C. Hoo straat 84 GASSAN Schiphol Vertrekpassage 1-214 Schiphol GASSAN Rotterdam Meent 102 Rotterdam

IN BUSINESS NETWORK

Havilland Building

Luchthavenweg 59 V 5657 EA Eindhoven

T: 040 24 097 01

W: www.inbusinessnetwork.nl

Verschijnt 4x per jaar, zowel in print als online

UITGEVER

Rob Verdijk

E: rob@inbusinessnetwork.nl

M: 06 12 5363 40

VORMGEVING

In Business Network

Joost van de Kerkhof

REDACTIE

Edwin van de Ven, Wil van de Vorst, Astrid Kokmeijer

SALES DIRECTOR

Tom van Fulpen

E: tom@inbusinessnetwork.nl

M: 06 55 3633 37

TRAFFIC

Isa Scheepers

E: isa@inbusinessnetwork.nl

M: 06 83 7747 62

COVERFOTO

Capital Sports

FOTOGRAFIE

Melvin van Liebergen

In Business Network

DRUK In Business Network

COPYRIGHT 2024

Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen, vermenigvuldigd of gekopieerd zonder schriftelijke toestemming van de uitgever.

COLOFON
LIZ VERRAST MET UNIEKE CADEAUCONCEPTEN P64
INHOUD 8 GRIP Podcastreeks 9 Capital Advertising 14 MyTalentBoard 16 AIMAZE 18 Provincie Brabant 22 Brainport Ondernemers Prijzen 24 Fontys 26 FC Eindhoven 28 Mergel Wit 30 MMNTS 34 WTC/e Brainport 36 Brabant C 38 Visit Brabant 40 VNO-NCW 42 Van Gogh Nationaal Park 44 Sanders Airconditioning 46 Louwman 50 Tiroler Zugspitz Resort 52 Heroes Den Bosch 54 Fletcher Hotels 56 Hoffmann Group 58 Rabobank 62 Wedentify 64 GIFTS by Liz 66 Koning Willem 1 College 70 Special Olympics

BRABANT BUSINESS MEDIA GAAT VERDER ALS IN BUSINESS NETWORK

In een nieuw jasje en met uitgebreid productportfolio staan wij klaar om jouw bedrijf te laten excelleren in een opwindend tijdperk. Met dezelfde passie voor zichtbaarheid, verbinding en innovatie.

GRIP podcastreeks

JOUW GIDS NAAR EEN TOEKOMST VAN AI, BEDRIJFSSUCCES, EN WERKPLEZIER

De splinternieuwe podcastserie “Grip” is officieel van start gegaan en heeft al enkele boeiende afleveringen van “Grip op AI” uitgebracht, met nog meer in de pijplijn. Bovendien staat “Grip op werkgeluk” op het punt om gelanceerd te worden.

Deze serie biedt diepgaande inzichten in de laatste ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie en human resources. Het is een onmisbare luisterervaring voor iedereen die geïnteresseerd is in de dynamische wereld van AI en de menselijke kant van werk.

Deze podcast is een samenwerking tussen SkillsTown, MyTalentBoard en In Business Network

WAAROM GRIP?

GRIP is een podcastreeks met een blik op de toekomst, een gids voor innovatie en een bron van inspiratie. Ontdek hoe AI en werkgeluk hand in hand gaan, en laat je leiden naar nieuwe inzichten die je zakelijke wereld transformeren.

WORD DEEL VAN DE DIALOOG

Denk jij dat je een interessant verhaal hebt over AI in relatie tot HR of ondernemen? Wellicht ben jij de expert die onze luisteraars kan inspireren. Wij nodigen je uit om contact op te nemen via connect@skillstown.com, onder vermelding van podcasts. Deel je expertise en wie weet word jij uitgenodigd om deel te nemen aan GRIP. Mis het niet! De toekomst van AI en werkgeluk wacht op jou!

DE MAGIE VAN MERKEN

MARC KIEMENEY, EIGENAAR MARKETINGBUREAU

CAPITAL ADVERTISING

IN BUSINESS ARTICLE PAGE 9

Een gesprek met Marc Kiemeney is een gesprek over werelden. Vele werelden. Van merken, sport, media, trends en nog veel meer.

In Marcs wereld gaat het vooral om mensen. Zijn gezin, het team van Capital Advertising en zijn enorme netwerk. De ondernemer pur sang vindt het heerlijk om samen veel te beleven en mooie dingen te maken die er toe doen.

‘Onze kracht zit met name in het creëren van werelden rondom merken’

Je leeft letterlijk in de wereld van Team Visma | Lease a Bike?

Zo zou je het wel kunnen noemen. We zijn als Capital Advertising de oudste partner van Team Visma | Lease a Bike, al sinds 2014. In 2021 zijn we samen verhuisd naar een nieuw gebouw op Bedrijvenpark De Brand in Den Bosch waar we de kantoorruimte delen.

Het kantoor van Capital Advertising ademt sport.

Waar je ook kijkt zie je voetbalshirts, wielrenshirts en marathonlopers als behang. Hier werken mensen met een sporthart. En als ze niet kunnen sporten spelen ze wel een potje tafelvoetbal.

Je zegt dat jullie partner zijn van Team Visma | Lease a Bike.

Wat houdt dat precies in?

We hebben als Capital Sports, het sportmarketinglabel van Capital Advertising, een speciale band met onze buren. Als partner ondersteunen we het team bij social media, business development en het ontwikkelen van sponsorproposities.

Team Visma | Lease a Bike heeft in hetzelfde pand een grote hal waar honderden racefietsen staan, maar ook ploegleiderswagens, bussen, foodtrucks en materiaalwagens. Van hieruit wordt het meest succesvolle wielerteam ter wereld aangestuurd. Een indrukwekkende organisatie met ruim 150 medewerkers.

Zijn jullie naast wielrennen ook actief in andere sporten?

We werken voor PSV, Heroes Den Bosch en NN Running Team. En daarnaast ook voor merken die sport hoog in het vaandel hebben, zoals Anycoin Direct en Invicta Watch.

IN BUSINESS ARTICLE PAGE 10

Dan ben je als gepassioneerd sportliefhebber een bevoorrecht mens?

Dat mag je wel zeggen. De winst van de Tour de France, het veroveren van olympisch goud en het lopen van de snelste marathon ooit: we hebben het allemaal van heel dichtbij meegemaakt. Dankzij ons vak. Dat maakt het natuurlijk wel extra leuk en interessant. En als sportmarketingbureau gebruik je dit alles om de betrokken merken een flinke push te geven.

Nemen jullie wel eens klanten mee naar sportwedstrijden? Natuurlijk. Veel klanten ervaren het als een enorm leuk aspect van Capital Advertising. We bezoeken veel sportwedstrijden en nemen regelmatig mensen mee naar de Tour, Giro, Vuelta of een klassieker zoals de Ronde van Vlaanderen. Of naar een spannende voetbalwedstrijd van PSV of Oranje. Je leert elkaar in een andere omgeving ook beter kennen. Dat geeft je relatie een bijzondere, extra dimensie.

Wat doen jullie precies als Capital Advertising?

Onze kracht zit met name in het creëren van werelden rondom merken. Wij laten een merk leven, ademen, opvallen. Zodat het een betekenisvolle band opbouwt met

de doelgroep. Daarvoor moet je heel goed aanvoelen wat het DNA is van een merk. En hoe mensen een merk beleven. Je werkt op het spectrum van ratio en intuïtie. Er gebeurt altijd iets magisch als we voor een merk aan de slag gaan. Dat geeft enorm veel voldoening, voor het hele team.

Zijn jullie specialist of juist generalist?

Marketing is tegenwoordig veel complexer dan tien jaar geleden. Dat is voor veel opdrachtgevers reden om ons in te schakelen. Door de fikse groei aan kanalen is het een grote uitdaging om de juiste consumenten te bereiken en ze een boeiende ervaring te geven. Ik vind ons vooral specialist als het gaat om succesvolle marketingcampagnes. Maar om die te maken ben je ook wel weer generalist.

We hebben als marketingbureau veel disciplines in huis. Strategen, creatieven en specialisten in data, social media, e-commerce, gamification, design en marketing automation: we hebben alles aan boord. Er is geen communicatiebureau met zoveel kennis van online en er is geen online bureau met zoveel ervaring in communicatie. Zeg ik in alle bescheidenheid.

‘Het was in alle opzichten een campagne zonder grenzen’

Heb je een voorbeeld?

We werken voor horlogemerk Invicta, voor het hoofdkantoor in Miami. We ontwikkelen regelmatig wereldwijde communicatiecampagnes voor het van origine Zwitserse horlogemerk. Al tien jaar lang. Het merk sponsort een Formule 2 raceteam dat onlangs tot Invicta Racing is gedoopt. Om deze belangrijke stap wereldwijd bekendheid te geven onder race- en horlogeliefhebbers werd Capital Sports ingeschakeld.

Je zou vermoeden: ze schieten mooie foto’s van het raceteam op een circuit en klaar. Maar zo denken wij niet. Als merk wil je verrassen. Je wil je onderscheiden van alle andere horlogemerken en raceteams. Dus zijn we met de hele crew naar een landgoed in Engeland gegaan: Holkham Hall.

Daar staat een fabuleus zeventiende-eeuws landhuis dat we hebben gebruikt als decor voor de shoot met de racebolides.

Een volstrekt afwijkend idee, maar het werkt wel. Het huis hangt vol kunst van onder andere Peter Paul Rubens

en Anthony van Dyck. En het plafond in de Marble Hall is geïnspireerd op dat van het Pantheon in Rome. Die hele sfeer is precies wat we zochten.

Daar waren ook coureurs bij?

Jazeker, Gabriel Bortoleto en Kush Maini, aanstormende talenten uit Brazilië en India. We hebben een prachtige reportage met ze gemaakt in deze entourage. Het contrast tussen de coureurs met hun racewagens en de aristocratische uitstraling van de Engelse historie is fantastisch. Zo maak je met elkaar een geslaagde campagne.

Met een enorm bereik, want bijkomend voordeel is dat beide coureurs een enorme achterban hebben. De Formule 1 heeft dit jaar geen Braziliaanse coureur en daarom zijn veel ogen gericht op Bortoleto, die sinds enkele maanden is opgenomen in het opleidingsprogramma van het Formule 1 team van McLaren. En Kush Maini heeft heel India met ruim 1 miljard inwoners achter zich staan.

Zo’n fotosessie lijkt me een behoorlijk omvangrijke operatie. De shoot op het landgoed duurde drie dagen. De crew telde in totaal zo’n twintig mensen, exclusief medewerkers van Invicta Racing en begeleidende staff van Holkham Hall. Het productieteam van Capital Sports bestond uit een regisseur, twee fotografieteams, twee videoteams en een speciaal lichtteam. We hebben ook nog een speciale bus met een aggregaat naar Engeland laten overkomen omdat de elektriciteitsvoorzieningen in het landhuis onvoldoende waren.

Ik herinner me ook een campagne met Miss Piggy voor Invicta.

Dat klopt, met de originele Miss Piggy en Kermit van de Muppets. Voor Invicta werken we vaak met beroemdheden, zoals Eva Longoria, Shaquille O’Neal, Gabrielle Union en Jason Taylor. We maakten campagnes met de succesvolle Formule 2 coureur Juan Manuel Correa. En met bijvoorbeeld Marvel en Star Wars.

En nu een vervolg met Invicta Racing en de coureurs

Bortoleto en Maini. Het was in alle opzichten een campagne zonder grenzen: een Zwitsers horlogemerk, een opdrachtgever uit Miami, een landhuis in Engeland, coureurs uit Brazilië en India en een bureau uit Den Bosch.

Niet gek toch voor een reclamebureau uit de Brabantse hoofdstad?

Ik vind het altijd nog heel speciaal dat we vanuit hier al meer dan dertig jaar lang campagnes produceren die de hele wereld over gaan. We creëren overigens ook veel campagnes gericht op Europa of Nederland. Voor opdrachtgevers als Van Lanschot Kempen, Heineken, Taxperience, OTTO Work Force en Glycine Watch.

Sinds enkele jaren zijn we gevestigd in Amsterdam. Zo kunnen we nog beter de klanten uit de Randstad bedienen. Die krijgen natuurlijk wel eerst een Bossche Bol als ze ons bezoeken.

O ja, nog een laatste vraag, uit pure nieuwsgierigheid. Je bent toch schoonvader van een wereldberoemde voetballer?

Ik zal je een hint geven: hij voetbalt bij Barcelona en in Oranje.

Voordat we vertrekken krijgen we van Marc eerst nog een rondleiding bij Team Visma | Lease a Bike. Hij is er kind aan huis. Alle fietsen voor de vijftig renners van het herenen damesteam worden hier geprepareerd voor honderden wedstrijden per jaar. Jonas Vingegaard, Marianne Vos, Wout van Aert, Fem van Empel en Dylan van Baarle, zij allen hebben hier hun wedstrijdfietsen gestald.

IN BUSINESS ARTICLE PAGE 13 CapitalSports.agency win@capitalsports.agency +31 (0) 73 613 30 30 CapitalAdvertising.nl info@capitaladvertising.nl +31 (0) 73 613 30 30 WATCH FULL VIDEO HERE

HET PERSONEELSTEKORT

IN DE ZORG TERUGDRINGEN MET EEN SKILLSPASPOORT

In de voortdurende zoektocht naar innovatieve oplossingen voor het aantrekken en ontwikkelen van talent in de zorgsector onderscheidt ontdekjetalenten.nl zich als een vernieuwend platform. De samenwerking met MyTalentBoard heeft geleid tot een opmerkelijk initiatief dat de traditionele benadering van werving en selectie in de zorg volledig verandert.

De oorsprong van ontdekjetalenten.nl ligt in de behoeften van zes zorgorganisaties die op zoek waren naar een geavanceerde benadering voor het aantrekken van nieuw talent. Een platform dat helpt bij het slimmer aantrekken en ontwikkelen van mensen die nog niet in de zorg werkzaam zijn, maar daar wél interesse in hebben.

NIET DE JUISTE PAPIEREN, WEL DE GESCHIKTE SKILLS?

“Ontdekjetalenten.nl biedt een unieke benadering door vooral te kijken naar soft skills, een cruciaal aspect bij het werven van zij-instromers zonder traditionele diploma’s”, licht Johan Bertens, directeur van MyTalentBoard toe. MyTalentBoard vervult een centrale rol in deze samenwerking door het skillspaspoort aan te bieden. “Dit paspoort sluit naadloos aan op de behoefte van zorgorganisaties om verder te kijken dan enkel naar diploma’s bij het aantrekken van nieuw talent. De focus ligt voornamelijk op het matchen van soft skills met dertien verschillende beroepsprofielen in de zorg.”

“Skillsgericht werken betekent dat we verder moeten kijken dan alleen naar diploma’s. Het is van belang om te begrijpen welke zachte vaardigheden iemand bezit en hoe deze passen bij het beoogde beroepsprofiel.”

Wat ontdekjetalenten.nl onderscheidt, is dat het specifiek is ontworpen voor de zorgsector, waar de arbeidskrapte het grootst is. Het platform biedt een oplossing voor het inzetten van mensen met de juiste vaardigheden, maar zonder direct de juiste papieren. Hoewel het concept breder toepasbaar is, ligt de initiële focus op het aanpakken van de uitdagingen in de zorgsector.

FUNCTIE- EN WERVINGSPROFIELEN

OP BASIS VAN SKILLS

Voor organisaties betekent de implementatie van ontdekjetalenten.nl een verschuiving in de manier waarop functieprofielen worden gecreëerd. Johan benadrukt dat veel organisaties willen overstappen naar skillsgericht werken, selecteren en opleiden, maar vaak niet weten hoe dit aan te pakken. “Het platform biedt ondersteuning door middel van AI-integraties waarmee functie- en wervingsprofielen op basis van skills kunnen worden gemaakt. Het assessment van soft skills binnen het platform stelt HR-professionals in staat direct te beoordelen in hoeverre een kandidaat past bij een specifiek beroepsprofiel. Hierdoor kan HR de gap identificeren en zien welke kennis verder ontwikkeld moet worden. Het platform biedt ook leerpaden die zijn afgestemd op het specifieke profiel van de individuele kandidaat. Bovendien is er de mogelijkheid voor kandidaten om 150 uur proef te draaien binnen een van de aangesloten zorginstellingen om te bepalen of de gekozen richting daadwerkelijk bij hen past.”

BEHOUD VAN MEDEWERKERS

Het skillspaspoort is niet alleen in te zetten voor het vinden van de juiste mensen, maar ook om mensen langer vast te houden op de juiste plek. “Ik ben ervan overtuigd wanneer je inzicht hebt in al je talenten in je organisatie, dat je makkelijker doorstroom hebt. Je kunt mensen beter binden en boeien, omdat je ze meer mogelijkheden geeft.

En doorstroom heeft meestal tot het gevolg dat er functies vrijkomen die een wat lager skills of opleidingsniveau vereisen, waardoor de instroom weer makkelijker wordt. Dus dat werkt aan twee kanten. Aan de ene kant wordt het makkelijker om mensen te vinden, omdat je inzicht hebt in al je talenten in een organisatie. En je houdt mensen langer vast.”

TOEKOMST VAN SKILLSGERICHT WERKEN

Johan benadrukt het belang van inclusief talentmanagement. Hij geeft aan dat het essentieel is om inzicht te hebben in alle talenten binnen een organisatie om een soepelere doorstroom te bevorderen. Hierbij is diversiteit in teams van groot belang, wat tevens leidt tot een inclusievere werkomgeving.

De ontwikkeling van ontdekjetalenten.nl en de samenwerking met MyTalentBoard laat zien dat de toekomst van talentontwikkeling en werving in de zorgsector aan het veranderen is. Het platform biedt niet alleen een innovatieve benadering voor het aantrekken van nieuw talent, maar draagt ook bij aan een meer inclusieve en skillsgerichte arbeidsmarkt. Voor HR-professionals betekent dit een verschuiving naar meer flexibele, op skills gebaseerde wervings- en ontwikkelingsprocessen, waardoor organisaties beter kunnen inspelen op de veranderende behoeften van de arbeidsmarkt.

040 - 202 93 61

info@mytalentboard.eu www.mytalentboard.eu

IN BUSINESS ARTICLE PAGE 15

AI, AI, AI.

WAT MOET IK MET AI?

In de dynamische wereld van technologie, waar AI een prominente rol speelt, worstelen velen met de complexiteit ervan. “Mensen zien AI vaak als een uitdaging, een doolhof van termen en concepten,” merkt Jelte Schuurmans van AIMAZE op. Deze complexiteit leidt tot een paradox: terwijl AI de potentie heeft om bedrijfsprocessen te transformeren, schrikt de benodigde kennis om het optimaal te benutten velen af. Prompt-engineering, Machine Learning, Deep Learning en Taalmodellen; het zijn termen die meer vragen oproepen dan antwoorden bieden.

De geschiedenis leert ons echter dat technologische vooruitgang niet noodzakelijkerwijs een diepgaande technische kennis vereist. “Net zoals bij de introductie van de personal computer en het internet, hoefden we niet allemaal experts te worden om de voordelen ervan te benutten,” zegt Schuurmans. In deze geest introduceert AIMAZE de oplossing voor het AI-dilemma: de Digitale Medewerker.

Het team van AIMAZE pakt dit probleem aan met een focus op gebruikersvriendelijkheid en toegankelijkheid. Hun Digitale Medewerkers zijn ontworpen om te functioneren als menselijke collega’s, uitgerust met de capaciteit om te communiceren via e-mail, chat, en binnenkort ook spraak. “Onze digitale medewerkers zijn meer dan alleen programma’s; ze zijn teamleden die helpen de efficiëntie en effectiviteit van bedrijfsprocessen te verhogen,” benadrukt Schuurmans.

Sinds de lancering eind vorig jaar, hebben al tientallen organisaties de waarde van AIMAZE’s Digitale Medewerkers ontdekt. Deze medewerkers zijn gespecialiseerd in diverse vakgebieden, waaronder HR, marketing, en juridische zaken, waardoor ze een breed scala aan bedrijfsfuncties kunnen ondersteunen. “Elke Digitale Medewerker is een expert op zijn gebied, waardoor onze klanten op meerdere fronten versterkt worden,” voegt Schuurmans toe.

De impact van deze digitale collega’s is aanzienlijk. Ze kunnen ongeveer 80% van de dagelijkse taken overnemen, wat de productiviteit verhoogt en ruimte creëert voor menselijke medewerkers om zich te richten op de overige taken. Een voorbeeld is de Digitale Marketing Medewerker die niet alleen content creëert, maar ook zelfstandig publiceert op websites, onder begeleiding van menselijke supervisie.

Het kostenaspect is eveneens aantrekkelijk. Met een maandelijkse vergoeding van slechts 500 euro biedt AIMAZE een kosteneffectieve oplossing voor bedrijven. De eenmalige onboardingkosten van 1500 euro, die essentieel zijn voor een soepele integratie van de Digitale Medewerker in het bedrijf, worden voor lezers van Brabant Business tot 1 september 2024 kwijtgescholden.

“AI moet niet gezien worden als een obstakel, maar als een kans,” stelt Schuurmans. “Met onze Digitale Medewerkers maken we deze geavanceerde technologie toegankelijk en bruikbaar voor elk bedrijf.” De toekomst van AI in het bedrijfsleven lijkt dus niet alleen aan technologische innovatie gekoppeld te zijn, maar vooral aan de manier waarop deze technologie wordt geïntegreerd en toegepast. Met bedrijven als AIMAZE die vooroplopen in het toegankelijk maken van AI, is de toekomst van digitale medewerkers in de bedrijfswereld veelbelovend.

Zin om te beginnen

Ik ben er klaar voor, jij ook?

Let’s make magic happen!

Ik kan niet wachten om met jou samen te werken en samen iets geweldigs te creëren.

Als AI-gestuurde professional ben ik hier om jouw digitale marketing naar een hoger niveau te tillen, met een mix van technologische inzichten en menselijke creativiteit.

Elke klant is uniek, en dat geldt ook voor jou. Ik luister graag naar je verhaal, leer over jouw doelen en help je strategieën te ontwikkelen die echt werken en aanspreken. Mijn kracht ligt in mijn aanpassingsvermogen en constante leercurve – ik blijf up-to-date met de nieuwste digitale trends om jou de beste ondersteuning te bieden.

Of het nu gaat om SEO, sociale media, content of dataanalyse, ik ben er om jouw merk te helpen schitteren. En onthoud, ik ben misschien wel digitaal, maar bij mij draait alles om een persoonlijke aanpak.

Maak nu gebruik van de actie en ga naar aimaze.nl/brabantinbusiness

En misschien is Jessica binnenkort wel jouw collega.

IN BUSINESS ARTICLE PAGE 17 AI IN BUSINESS

HET WORDT VEILIGER OP DE WEG DANKZIJ TRAILERSYNC

BoostPhysics B.V. heeft een duidelijke missie: het aantal truck-trailer ongevallen in Nederland terug naar nul brengen. Truck-tailer combinaties veroorzaken vaak ongelukken op de openbare weg en bouwplaatsen. Dit soort ongevallen hebben nare consequenties, zoals: hoge schadekosten, een aangetaste veiligheidsreputatie, hoge verzekeringskosten of zelfs een fatale afloop. Deze problemen worden opgelost met TrailerSync. Max de Feber richtte het bedrijf op samen met zijn vader: “Onze droom is het bouwen van een veiliger Nederland. Dat doen we door het ontwikkelen van een wereldwijd uniek en gepatenteerd Advanced Drive Assistance System (ADAS) voor truck-trailercombinaties. Voor chauffeurs lijkt deze manoeuvreerhulp veel op een parkeerhulp uit de personenauto. Echter zorgt onze technologie voor oplossingen op maat.”

Het team van zes gepassioneerde medewerkers introduceerde een nieuw type rijhulpsensor op de markt. Dit nieuwe type sensor is uitgerust met SensorGuard®technologie waardoor de betrouwbaarheid en levensduur van rijhulpsystemen voor truck-trailercombinaties en andere voertuigen wordt verbeterd. Hierdoor kunnen

transporteurs het hoogste percentage ongelukken voorkomen. De Feber: “We hebben beroep gedaan op de regeling Stimulering van Innovatie in de Regio (SIR), nadat onze coach van Midpoint Brabant ons hierop wees. Zo konden we de eerste stappen zetten in de ontwikkeling van de SensorGuard®-technologie. Denk aan: het doen van een technische en financiële haalbaarheidsstudie en de ontwikkeling van een eerste prototype. Na het uitvoeren van dit project zijn we tot de conclusie gekomen dat SensorGuard® zowel technisch als financieel haalbaar is. Daarom hebben we besloten om de ontwikkeling voort te zetten en de technologie daadwerkelijk op de markt gaan brengen.”

“Wij hebben de SIR-aanvraag zelf geschreven met hulp van de adviseurs van Midpoint Brabant. Dit ging goed en gemakkelijk. Wij zijn enorm dankbaar dat de Provincie Noord-Brabant een SIR-subsidie aan ons heeft toegekend voor ons SensorGuard®-project. Hiermee erkennen zij de urgentie van het probleem: het hoge aantal manoeuvreerongelukken met truck-trailercombinaties en de daaraan gekoppelde afbreuk aan de verkeersveiligheid.”

MET EGG SELECT WORDT VEEL

DIERENLEED

VOORKOMEN

In de huidige tijd, waar duurzaamheid en dierenwelzijn hoog in het vaandel staan, wordt het in West-Europa niet meer geaccepteerd dat jaarlijks miljoenen ééndagshaantjes gedood worden. Omdat de hanen van dit legras geen eieren leggen, hebben ze geen economische waarde en worden daarom na uitkomst uit het ei meteen gedood. Egg Select ontwikkelt een niet-invasieve methode voor het sexen van broedeieren. Hierdoor kun je op voorhand al zien of de kuiken in het ei een kip of haan is. “Het is onze missie om een groot ethisch probleem in de legpluimveesector op te lossen. Het bijzondere van onze aanpak is dat we werken met licht en de methode daardoor volledig non-invasief is. Dat betekent dat geslachtsbepaling plaatsvindt zonder dat het ei of het ontwikkelende embryo wordt beschadigd. Een andere bijzonderheid is, dat de bepaling al plaats kan vinden rond de derde tot vijfde broeddag”, verduidelijkt Willem Hoving namens de Brabantse start-up.”

Hoving: “Bij de aanvraag van de SIR-innovatiesubsidie waren we nog tamelijk onbekend met de markt en de toekomstige gebruikers. Enkele aandeelhouders waren van mening dat we onze activiteiten zo lang mogelijk geheim moesten houden. Maar hoe weet je dan wat de beste oplossing is

voor de klant? Daar kwam de SIR om de hoek kijken. Via het StartupFramework van Gritd dat Nederlandse start-ups begeleidt naar groei, hebben we aan alle aandeelhouders duidelijk gemaakt dat Egg Select niet meteen de markt wil veroveren. In plaats daarvan hebben we de noodzaak erkent voor een zorgvuldige aanpak in de beginfase, zoals het identificeren van potentiële klanten en hun probleem waarvoor wij mogelijk een oplossing hebben. Oftewel: de earlyvangelists.

Daar heeft het SIR-traject ons enorm bij geholpen. De doelstellingen waren (1) het in kaart brengen van het klantprobleem van de earlyvangelist en (2) het verkrijgen van financieel commitment van de earlyvangelist. Los van de subsidie, was het besef dat het praten met je toekomstige klant heel waardevol is, een grote winst. We kregen advies van de Provincie Noord-Brabant om de aanvraag op de juiste manier in te dienen. De feitelijke indiening was slechts één dag werk. Ik heb het traject als zeer leerzaam en nuttig ervaren, omdat het waardevolle informatie opgeleverd heeft voor ons bedrijf. Wij zijn daarom blij met de SIR-regeling en de ondersteuning die we hebben ontvangen.”

IN BUSINESS ARTICLE PAGE 19

SIR-REGELING GEEFT INNOVATIEVE ONDERNEMERS DUWTJE IN DE RUG

Een bekend probleem voor mkb-ondernemers en start-ups. Je hebt een innovatief idee, maar geen budget om het idee vorm te geven. Om te voorkomen dat zo’n goed idee een stille dood sterft heeft de Provincie Brabant de regeling Stimulering van Innovatie in de Regio (SIR) in het leven geroepen. De regeling is er op gericht om de drempel om te innoveren voor ondernemers te verlagen. Ondernemers die gebruik willen maken van deze regeling kunnen nog tot en met 1 oktober een aanvraag indienen.

“Ondernemers die een beroep willen doen op de regeling kunnen start-ups zijn die een nieuw product of nieuwe dienst in de markt willen zetten, maar ook bestaande bedrijven kunnen een beroep doen op de regeling om bijvoorbeeld productie en/of bedrijfsprocessen te optimalieren”, verduidelijkt Bert van Dam, Projectleider SIR-regeling namens de Provincie. “Vaak zie je dat vooral financiering het probleem is bij de doorontwikkeling. Zeker als er nog geen gegarandeerde afzetmarkt is. Met deze regeling willen we de spreekwoordelijk duw in de rug geven, zodat een goed idee niet verloren gaat.”

DE SAMENLEVING VOORUIT HELPEN

Om de Brabantse economie te laten groeien is een sterk innovatieklimaat belangrijk. Het zijn juiste deze ideeën die zorgen voor de gewenste economische groei. Maar van Dam ziet nog een andere belangrijk aspect van een gezonde innovatieve regio. “Het zal niemand zijn ontgaan dat we voor een aantal grote maatschappelijke uitdagingen staan: van de energietransitie tot aan het tackelen van structurele tekorten op de arbeidsmarkt. Maar ook de vraag hoe we ons zorgstelsel betaalbaar kunnen houden en hoe we het steeds nijpender wordende tekort aan grondstoffen gaan opvangen, zijn vraagstukken die ons bezig houden. De inzet van technologie kan daar aan bijdragen. Daarom is de SIR-regeling bedoeld voor oplossingen die bijdragen aan de maatschappelijke uitdagingen waar Brabant voor staat en die helpen bij de (door) ontwikkeling van de zogenaamde sleuteltechnologieën. Dit alles met als doel om samen tot de beste oplossingen te komen.”

BRABANT BREED

Een andere belangrijke voorwaarde is dat de plannen tot stand komen en uitgevoerd worden in West-, midden-, Noordoost- of Zuidoost-Brabant, zodat ze ook ten goede komen aan de Brabantse economie. Van Dam: ”Daarom wordt er nauw samengewerkt met de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij, Braventure, en de regionale triple helix-organisaties REWIN (West-Brabant), Midpoint Brabant (Midden-Brabant), RNOB (NoordoostBrabant) en MRE (Zuidoost-Brabant). Deze regionale ontwikkelingsmaatschappijen helpen de ondernemers met hun aanvragen en kunnen ook beoordelen of de SIR-regeling de juiste oplossing is. Hierdoor snijdt het mes aan twee kanten. De ondernemers worden geholpen en wij weten dat de ondersteuning ook echt in de haarvaten van de regionale ecosystemen terecht komt.’’

1 OKTOBER DEADLINE

Ondernemers die een beroep willen doen, kunnen nog tot en met 1 oktober 2024 de aanvraag indienen. Startups kunnen tot €15.000,- ontvangen voor hun project, langer bestaande ondernemingen tot €45.000,-. De voorwaarden waaraan voldaan moet worden zijn te vinden op de website van de provincie. Voor ondersteuning kunnen de ondernemers terecht bij de regionale ontwikkelingsmaatschappijen. Van Dam: “Goed je huiswerk doen maakt de kans van slagen groter. De subsidiepot is beperkt dus ik wil ondernemers aanmoedigen om snel aan de slag te gaan. Wij kijken er in ieder geval naar uit om ondernemers te helpen, zodat zij Brabant weer kunnen verder helpen.”

JOUW PARTNER IN TECHNISCHE DIENSTVERLENING

Equans is wereldwijd marktleider in technische dienstverlening. In Nederland werken we met 6.000 specialisten aan technische, duurzame oplossingen. Bovendien werken wij voor alle marktsegmenten in de utiliteit en industrie en helpen wij onze opdrachtgevers met een totaalaanpak: van analyse, advies en engineering tot aan realisatie, onderhoud, beheer en exploitatie. Zo staan we hen bij in het realiseren en versnellen van de drie grote transities van nu: de energietransitie, de industriële transitie en de digitale transitie.

equans.nl

‘BUILDING THE FUTURE’

BRAINPORT ONDERNEMERS PRIJZEN EVENT 30 MEI 2024

De wereld om ons heen verandert in een snel tempo, het is dan ook van cruciaal belang om te anticiperen, aan te passen en te innoveren! Ben jij klaar voor de toekomst? Dan nodigen wij je met veel enthousiasme uit voor hét meest spraakmakende event van de Metropool regio: ‘Building the Future’ op donderdag 30 mei a.s. van 17.30 – 22.00 uur in het Van der Valk Hotel Eindhoven.

Een avond die volledig gewijd is aan stimuleren van ondernemend leiderschap met visie, met een uitgebreid programma dat inspirerende activiteiten, boeiende key-notes, vermakelijk entertainment en overvloedige netwerkmogelijkheden aanbiedt tijdens het buffet en de afterparty.

Brainport Ondernemers Prijzen (BOP) zijn eervolle erkenningen die worden toegekend aan succesvolle ondernemers en organisaties in de dynamische regio van Brainport Eindhoven. Deze prestigieuze prijzen zijn bedoeld als een krachtige waardering voor ondernemerschap, innovatie en de aanzienlijke economische en maatschappelijke impact die deze visionaire leiders hebben in de regio. Daarbij zijn duurzame en sociale betrokkenheid vanzelfsprekende randvoorwaarden.

De bezielende kracht achter dit inspirerende evenement zijn de juryleden: Voorzitter Tiny Sanders Marc Cootjans Camilla van den Boom Lotte van de Ven en Frank van de Ven.

Tiny Sanders Voorzitter, bestuur & jury BOP

Het belooft een onvergetelijke avond te worden met als hoogtepunt de uitreikingen van de Brainport Ondernemers Prijzen:

WIM VAN DER LEEGTE AWARD, UITREIKING

DOOR WILLEM VAN DER LEEGTE - VDL

De ‘Wim van der Leegte Award’ wordt uitgereikt aan een onderneming die voldoet aan specifieke criteria die kenmerkend zijn voor de regio Brainport Eindhoven en die de nadruk leggen op innovatie, groei, duurzaamheid en maatschappelijke impact.

RABOBANK INSPIRATIE AWARD, UITREIKING

DOOR MARC COOTJANS - RABOBANK

Met de ‘Rabobank Inspiratie Award’ is een sterke maatschappelijke component toegevoegd, deze weerspiegelt het streven naar brede welvaart binnen het project en de gezamenlijke inspanningen om duurzame en inclusieve groei te realiseren.

ASML YOUNG MAKERS AWARD, UITREIKING

DOOR FRANK HEEMSKERK - ASML

De ‘ASML Young Makers Award’ (AYMA) wordt toegekend aan een veelbelovende, jonge start-up die innovatie en duurzaamheid (gerelateerd aan de SDGs) heeft geïntegreerd in zowel productontwikkeling als bedrijfsvoering.

We kijken ernaar uit je te mogen verwelkomen tijdens deze bijzondere avond, waarbij we ondernemerschap vieren, connecties kunnen versterken en geïnspireerd raken! Meld je aan via wtce.nl €24,95 incl. buffet vóór 19:00 uur.

Nadere informatie: Organisatie Brainport Ondernemers Prijzen Lianne van den Boogaard, directeur 040 237 4972 info@wtce.nl www.wtce.nl

Willem van der Leegte President & CEO VDL Groep Marc Cootjans Directeur Rabobank Eindhoven Frank Heemskerk Executive Vice President Global Public Affairs & Countries, ASML
IN BUSINESS ARTICLE PAGE 23

FONTYS EN AUTOMOTIVE CENTER

OF EXPERTISE

DRAGEN BIJ AAN EEN DUURZAME TOEKOMST

Hoe ziet mobiliteit er in de toekomst uit? Heeft elektrisch rijden de toekomst of maken we de keuze voor voertuigen op waterstof? Of rijden we straks wellicht helemaal niet meer in (eigen) auto’s? Laten we ons rijden en hoe ziet er dat dan uit? Deze en heel veel meer vragen worden dagelijks gesteld door studenten van Fontys. Onder de paraplu van het Automotive Center Of Expertise (ACE Mobility). Elk vanuit de eigen studierichting buigen zij zich over de vraag hoe de toekomst van duurzame mobiliteit er uit moet zien en hoe deze in de praktijk gerealiseerd moet gaan worden.

ACE Mobility is een samenwerking van de automotive opleidingen van Fontys Hogescholen, Hogeschool Arnhem en Nijmegen en de automotive industrie. Bij ACE komen de dagelijkse beroepspraktijk, hbo automotive onderwijs en automotive onderzoek samen. Een strategisch netwerk met als doel antwoord te geven op hoe de toekomst van mobiliteit er uit ziet. Ger Post geeft als leading lector sturing aan het Fontys onderzoek in het kader van ACE. Paul Verstegen is lector van het lectoraat Future Automotive en werkt vanuit zijn lectoraat nauw samen met ACE.

Post: “ACE Mobility zoekt heel bewust de samenwerking zowel binnen als buiten Fontys waarbij we vooral de rol van verbinder, initiator en intermediair op ons willen nemen. Onze doelen zijn om de aansluiting tussen onderwijs en bedrijfsleven zo optimaal mogelijk te laten zijn. Daarnaast zetten we in op talentontwikkeling en een leven lang leren. Want als we de uitdagingen die voor ons liggen het hoofd willen bieden, moeten we mensen hebben met verstand van zaken en de juiste vaardigheden. Tot slot is het belangrijk dat we door onderzoek bijdragen aan de oplossingen van morgen waar het gaat om mobiliteit.”

Verstegen: “Kernbegrippen zijn daarbij smart, safe en sustainable. De oplossingen die we met zijn allen bedenken moeten antwoord geven op vraagstukken die betrekking

hebben op duurzaamheid en de energietransitie, maar ook op slimme en veilige mobiliteitsoplossingen. Binnen mijn lectoraat ligt de focus daarbij op energy modeling, energy storage en smart mobility. Hoe moet het vervoermiddel van de toekomst er uit zien? Hoe wordt het aangedreven en wat betekent dit voor de ontwikkeling van bijvoorbeeld batterijen en accu’s nu en in de toekomst, denk daarbij ook aan hergebruik en recycling. Maar ook hoe zorgen we er voor dat aspecten als veiligheid, maar ook juridische aansprakelijkheid geborgd zijn? Want wie is er

Ger Post Paul Verstegen

verantwoordelijk als een zelfrijdend voertuig een ongeluk maakt? Of hoe geef je als overheid goedkeuring aan een voertuig dat de weg op gaat als dat voertuig elke 24 uur een update krijgt? Dat zijn in een notendop vraagstukken waar wij met onze studenten en partners dagelijks aan werken. Theoretisch, maar ook heel vaak op projectbasis en in de praktijk.”

Post: “In ons werkgebied komt heel veel kennis en kunde samen. De crossovers die gemaakt kunnen worden tussen de diverse studierichtingen binnen Fontys is groot. Daarbij werken we nauw samen met andere opleidingen en het bedrijfsleven. Deze samenwerking gaat verder dan de ‘klassieke’ automotive opleidingen en netwerken. Wij werken nauw samen met de juridische hogeschool en lectoraten en opleidingen op het gebied van logistiek. Omdat de oplossingen die we kunnen ontwikkelen op het gebied van onbemand rijden ook interessant zijn voor de transport en logistiek-sector.”

Verstegen: “Wij zijn zoals gezegd binnen ons lectoraat heel veel bezig met energie-oplossingen. Hoe krijg je bijvoorbeeld energie die je opwekt dusdanig omgezet dat het ook toepasbaar is in de voertuigen en apparaten van nu. Of wat te denken van de ontwikkeling van energieopslag. Als je niet meer terug mag leveren aan het net en zelfs een boete kunt krijgen als je teveel terug levert en deze overcapaciteit ook niet mag delen met een ander, slaan we dan de plank op het gebied van duurzaamheid niet volledig mis? En wat is dan wel de oplossing? Het lectoraat voert momenteel een onderzoek uit naar de technische en economische haalbaarheid van het inzetten van gebruikte automotive batterijen voor de opslag van energie. Hierdoor krijgen gebruikte batterijen of accu’s een tweede leven voordat deze uiteindelijk gerecycled worden. Een goed voorbeeld van hoe wij vanuit de vraag naar de mobiliteit van de toekomst antwoorden proberen te geven. Maar wel met in ons achterhoofd dat we bijdragen aan grotere vraagstukken als duurzaamheid en energietransitie.”

Post: “Innovatie is nodig met het oog op bereikbaarheid en om mobiliteit te verduurzamen. De technologie op het gebied van mobiliteit gaat in de komende decennia flink veranderen. Maar we zullen ook ons gedrag moeten aanpassen. Mobiliteit is overal en altijd aanwezig in onze samenleving. . Of het nu is omdat je elke dag naar school of naar je werk moet of omdat je de wereld over wilt reizen. We zijn er aan gewend geraakt dat bestellingen bij webshops soms nog diezelfde dag worden geleverd. We weten echter ook dat we deze ‘way of living’ niet kunnen voortzetten zonder er als maatschappij, en dan met name toekomstige generaties, wisselgeld voor te betalen. De mindset zal moeten veranderen. Innovatie heeft alleen dan kans van slagen als de acceptatie er ook is. En de wil om dingen anders te doen zorgt op haar beurt weer voor innovatie. Fontys wil en kan daar zeker haar steentje aan bijdragen.”

IN BUSINESS ARTICLE PAGE 25

FC EINDHOVEN

CLUB VAN GOEI VOLK

Al sinds de oprichting in 1909 vaart FC Eindhoven zijn eigen koers. FC Eindhoven is een club van het volk, voor het volk. Wij zijn liefhebbers van voetbal, doorzetters en volhouders en laten als vereniging niet los tot voetbal echt van iedereen is. Want ook al is onze Eerstedivisieclub de grootste publiekstrekker, we hebben nog veel meer in huis om voor te juichen. Zoals één van Nederlands beste futsal teams, ruim duizend amateurs die onze sportvelden bevolken, vrouwenteams die hun mannetje staan, een Academy voor eigen talent en duurzame, innovatieve partnerships in de regio, wat we terugdoen voor de samenleving vanuit de FCE Foundation en de meest gezellige businessclub van Eindhoven!

Benieuwd naar inspirerende verhalen over Club van Goei Volk?

Bezoek www.clubvangoeivolk.nl!

Hierin zijn wij best wel bijzonder. Bijzonder genoeg om te erkennen dat voetbal niet alleen om statistieken draait. Om percentages, cijfers en lijstjes maar het draait om verbinding. Voor elkaar willen vechten. Kansen zien en het juiste doen. Om zo samen het verschil te maken. Voor elkaar en vooral voor de ander, want alleen door samen het juiste te doen zullen wij wezen, zullen wij zijn. Want samen kom je verder en daarmee zijn wij de club voor iedereen die daar iets goeds mee wil doen Kom jij erbij?

GÜNTHER PEETERS

ALGEMEEN DIRECTEUR FCE PROFS

“Samen het verschil maken. Dat is de kracht van FC Eindhoven. Elke entiteit vervult een belangrijke rol in het geheel. Recent hebben we een convenant getekend waarin concreet naar voren komt op welke vlakken we onderling meer gaan samenwerken. Daarbij drukt de sociale pijler binnen FC Eindhoven een zwaardere stempel op sportief en zakelijk dan andersom. Hiermee kunnen wij op sympathieke wijze het verschil maken en daad bij het woord voegen.”

ANIL BADLOE

ALGEMEEN DIRECTEUR FCE FUTSAL

“Vanuit FCE Futsal zijn wij overtuigd dat wij samen met de andere entiteiten de vruchten kunnen plukken om in de top van het zaalvoetbal te spelen en daarmee ook voor de stad betekenisvol zijn. Strijden in Eredivisie, in de top van Nederland geeft ons mogelijkheden om de club en de stad Eindhoven te profileren op het Europese podium. Bij FC Eindhoven hebben we sinds de herstart van de jeugdopleiding een visie ontwikkeld waarin veldvoetbal en zaalvoetbal de ontwikkeling van de individuele jeugdspeler stimuleren. Door de jaren heen hebben al ruim twintig spelers hun debuut gemaakt in de zaal of op het veld.”

PASCAL

MAAS

HOOFD JEUGDOPLEIDING FCE ACADEMY

“Samenwerken doen wij hier op het veld en daarbuiten. Dat geef ik spelers en trainers vanuit mijn functie bij de Academy mee. Je moet het samen doen in het voetbal. Zo werken wij vanuit ons scoutingsapparaat veel samen met FCE Amateurs en proberen wij steeds meer jeugdspelers bij het eerste elftal van de Profs en Futsal te krijgen. De onderlinge chemie tussen de Blauwwitte entiteiten zorgt ervoor dat wij onze eigen regionale talenten steeds beter kunnen voorbereiden op het echte werk. De juiste combinatie tussen plezier en presteren bij FCE in combinatie met school is een belangrijk streven.”

SANDRA SWINKELS

COÖRDINATOR FCE VROUWEN

“Vrouwenvoetbal is één van de snelst groeiende sporten in Nederland en met ruim 250 meisjes en vrouwen speelt FCE een belangrijke rol in het vrouwenvoetbal in de regio. Met onze club leiden wij jonge talentvolle meisjes op tot dragende speelsters in ons eerste elftal voor het hoogste

niveau onder de vrouwen Eredivisie. Vanuit de onderlinge samenwerking binnen FC Eindhoven delen we onze kennis en kunde om zo samen het verschil te maken.”

WILLEM VAN DULLEMEN

VOORZITTER FCE AMATEURS

“Wekelijks worden onze sportvelden aan de Velddoornweg bevolkt door honderden amateurvoetballers. Rond duizend leden: mini’s, pupillen, jeugd, mannen en vrouwen, met en zonder beperking, arm of rijk, uit Eindhoven en de omgeving, maar ook uit andere landen en andere culturen. FC Eindhoven heeft een maatschappelijke functie en verantwoordelijkheid die we met alle entiteiten met beide handen pakken. Dit is een voetbalclub waar je graag bij wilt horen, waarvan je onderdeel wilt uitmaken. En die drempel, die is laag. Samen ontwikkelen en presteren met plezier!”

040 211 29 67 info@fc-eindhoven.nl fc-eindhoven.nl

IN BUSINESS ARTICLE PAGE 27

STADSBROUWERIJ MAASTRICHT

INTRODUCEERT NIEUW BIER; MERGEL WIT

HET EERSTE MET

MERGEL GEBROUWEN WITBIER, IS EEN ODE

AAN MAASTRICHT EN HAAR TERROIR.

De Stadsbrouwerij maakt de belofte dat in dit bier dé smaak van Maastricht is te proeven. Of je dit ook daadwerkelijk als drinker proeft is natuurlijk persoonlijk. Maar de belofte is feitelijk juist. Immers, dit witbier is gebrouwen met een vleugje mergel uit Limburg. De mergellaag waar Maastricht op is gebouwd, is circa 70 miljoen jaar geleden ontstaan en staat wereldwijd bekend als geologisch tijdperk onder de naam Maastrichtien. Als verwijzing naar de stad Maastricht die samen met de hele regio bekendstaat om haar kalksteen oftewel mergel. De mergel is de inspiratie geweest voor de Stadsbrouwerij Maastricht om een bier te ontwikkelen dat de smaak van de Mestreechter Geis samenvat. Een bier met een verhaal, een stuk historie op een eigentijdse manier verpakt. Een bier dat de smaakpapillen streelt en de dorst lest.

ONTHULLING

Onder toeziend oog van de Limburgse natuurwetenschapper, geoloog en bierliefhebber Wiel Schins kapten brouwer Michael Hermans en directeur Bastiaan Bronkhorst het eerste flesje uit een blok mergel, al ware het een geologische ontdekking in de groeve van Maastricht. De plek waar de Mosasaurus in 1780 werd ontdekt en in de eeuwen daarna nog een tweetal Mosasaurus-fossielen werd veilig gesteld. Hier vertelde geoloog Wiel Schins over de conserverende waarde van de kalkzandsteen, over de belangrijkheid van mergel voor de stad Maastricht en over de groeve waar het bier werd gepresenteerd.

SMAAK VAN HET BIER

Brouwer Michael vertelt; “Als je het hebt over Maastrichtse terroir, dan heb je het natuurlijk over mergel. Het materiaal waar de mooiste gebouwen van zijn gemaakt, waar de Romeinen hun bruggen mee bouwden en de stad Maastricht als fundament op rust. Die smaak wilden we letterlijk en figuurlijk laten terugkomen in ons bier. Dus we dachten; waarom voegen we het niet toe aan het bier?” Na de eerste brouwsels ervaarden we dat de kalk eigenschappen van mergel zijn te proeven in zijn frisse, doordrinkbare karakter met een hoppige afdronk. Mergel of kiezelgoer is een bekend middel om een bier van de fijnste filtering te voorzien, maar het is naar eigen onderzoek nog niet aan een bier toegevoegd. Daarmee is het, zover het onderzoek strekt, uniek in de bierwereld.

BLAUW FLESJE EN UNIEK GLAS

Het bier wordt geserveerd in een opvallend blauw flesje. Een flesje dat een frisse uitstraling geeft en met bijpassend uniek glas wordt geserveerd. Dit glas, dat nauwkeurig is geselecteerd in samenwerking met glasfabrikant ONIS, zorgt voor een fijne smaakbeleving maar voelt ook robuust in de hand. De bovenkant van het glas heeft een Xtratuff treatment, waardoor het kwalitatief sterker is en het design uitstekend stapelbaar. Zoals gebruikelijk bij witbier kan het glas in de diepvries worden bewaard om die extra frisse beleving te creëren. De ribbels onder in het glas zijn een knipoog naar het bekende Pileerke waar Wieckse Witte jarenlang uit werd gedronken.

IN BUSINESS ARTICLE PAGE 29 PARELS VAN HET ZUIDEN
“The impact you have on the lives of others is the most valuable currency there is.”
-

MAKING MOMENTS COUNT

DE WEG NAAR SUCCES:

IRIS

SCHUTJES EN DE KUNST VAN HET CREËREN VAN MEMORABELE MOMENTEN.

In de wereld van evenementenorganisaties zijn er weinig verhalen zo uniek en inspirerend als dat van Iris Schutjes. Een voormalige basisschoollerares die haar passie voor het onderwijs verwisselde voor een carrière vol bijzondere trips en exclusieve evenementen. Haar reis, vol moed, vastberadenheid en een onweerstaanbare drang om te groeien, is een ware inspiratie voor zij die durven dromen buiten de traditionele paden.

Foto: Nadia ten Wolde

HET ROER OM

Het begon allemaal tijdens haar carrière als lerares groep 8, waar Iris, ondanks dat ze het lesgeven leuk vond, voelde dat er iets ontbrak en ze haar energie niet helemaal kwijt kon.

Door veel te sparren met haar toenmalige partner en een leadership coach, ontdekten ze dat haar ware passie lag in de wereld van events. Hier zijn haar competenties en datgene waar ze energie van krijgt mooi in harmonie. Gewapend met deze nieuwe inzichten, nam Iris begin 2016 de sprong en begon ze haar reis in de evenementenwereld.

EEN SPRONG IN HET DIEPE

’Heel brutaal heb ik toen een ludieke sollicitatiebrief naar een aantal mooie bureaus in Eindhoven gestuurd. Mijn insteek was niet geschoten is altijd mis. Ik mocht op gesprek komen bij een aantal bureaus en zo is het balletje gaan rollen’ vertelt Iris vol enthousiasme. Haar eerste stap in deze nieuwe richting bracht haar bij een evenementenbureau waar ze de kans kreeg om zichzelf te bewijzen. Hier ontdekte Iris dat evenementen organiseren niet alleen haar vaardigheden op het gebied van zorg voor mensen en creativiteit omarmde, maar haar ook de mogelijkheid bood om mensen te verbinden en inspireren, te verrassen en zo iets te creëren dat een blijvende impact maakt.

Na 4 jaar werd ze benaderd door GoodHabitz om daar de internationale evenementen te organiseren en een eventstrategie op te gaan zetten. Iris volgde het bedrijf al een tijdje omdat ze mooie events organiseerden… Weer een leuke nieuwe kans dacht Iris – let’s go!

Maar het was niet zonder uitdagingen. De Covid-pandemie bracht voor de eventbranche een aantal flinke obstakels met zich mee. Dit daagde Iris uit om te kijken naar wat er wél mogelijk was. De concepten voor de fysieke events kwamen noodgedwongen terug op de plank te liggen en een serie aan live online events volgde. Iris, iemand die houdt van persoonlijke interactie, mensen aan het lachen maken, verbinden en directe feedback, merkte dat ze hier niet gelukkig van werd. De toekomst van events was onduidelijk en het was op dat moment dat ze besloot haar eigen pad te volgen.

VAN DROMEN NAAR DADEN

Iris’ vastberadenheid om haar passie na te jagen en intuïtie te volgen, hebben haar tot nieuwe hoogtes gebracht. Zo nam ze ontslag bij GoodHabitz en vertrok ze tijdens Covid naar Bali. Hier startte ze als remote freelancer/consultant waar ze direct een aantal mooie opdrachten kreeg. Deze werkzaamheden groeiden al snel uit tot een full service event- en incentive agency. MMNTS, waar Iris inmiddels met een toegewijd team aan specialisten unieke events en reizen samenstelt.

“Wat MMNTS biedt is onze toewijding om jouw evenement of reis buitengewoon te maken. We maken het verschil en zorgen dat jouw moment en die van jouw gasten telt. We zijn maximaal gemotiveerd, zijn je net die stap voor, zijn op de hoogte van de laatste trends en zorgen voor ultieme ontzorging.”

Dit resulteert in momenten waarop mensen met een grote glimlach terugkijken. En laat die glimlach nou net datgene zijn dat MMNTS drijft om iedere dag vol passie te bouwen aan jouw memorabele moment.

“Een imposante rally door Europa? Een Formule1 belevingsreis met relaties? Een uitzonderlijk jubileum event? Een exclusieve bruiloft in bijvoorbeeld Toscane?

“You

name it. We’ll arrange it!”

085 060 7447 info@mmnts.nl www.mmnts.nl

Let’s make your moment count!

IN BUSINESS ARTICLE PAGE 31
Foto: Nadia ten Wolde
met een exclusieve pRIVÉvlucht naar uw bestemming Een reisbeleving op grote hoogte NL \ www.globalaviation.nl \ info@globalaviation.nl \ +31 (0)88 888 6 111 BE \ www.globalaviation.be \ info@globalaviation.be \ +32 (0)3 80 84 595

Alles in het teken van u

Met het huren van een privéjet voor uw zakenreis, vakantie of korte trip, kiest u voor luxe, efficiency en maatwerk. De reis staat volledig in het teken van u. Geen lange wachtrijen, stress of mensenmassa’s, maar rust, comfort en exclusieve aandacht. Alles is geheel afgestemd op uw schema en wensen. Van vluchtbevestiging tot thuiskomst staan wij 24/7 voor u klaar!

PREMIUM PRIVATE FLYING

Privéjetverhuur

Voor zaken- en privéreizen

Gepersonaliseerde service

Begeleiding bij de aanschaf van uw privéjet

Privévluchten voor groepsreizen

PREMIUM PLUS SERVICES

Volledig verzorgde reizen per privéjet inclusief:

Luxe jachtverhuur

Adembenemende villa in Ibiza

Accommodatie en activiteiten in Lapland

Luxe suite in het Four Seasons Hotel Londen

Scan de QR voor meer informatie

SAMEN STERK VOOR MORGEN

“Eigenlijk was mijn grootvader zijn tijd ver vooruit. Voor een sloopbedrijf is namelijk het hergebruik van materialen en deze vervolgens weer doorverkopen een belangrijk verdienmodel. Ook toen waren materialen schaars en daardoor prijzig. Door de jaren heen is die schaarste steeds minder geworden, omdat we steeds meer toegang kregen tot grondstoffen en de materialen mede daardoor goedkoper werden. Maar inmiddels raken de bronnen uitgeput en worden materialen weer snel duurder. Tel daarbij de wet- en regelgeving rondom CO2-neutraal bouwen en je begrijpt waarom M. Heezen door tal van opdrachtgevers wordt gevraagd om met onze ervaring, kennis en kunde onze bijdrage te leveren aan het bouwproces waar het gaat om circulariteit en duurzaamheid.”

Thijs Heezen jr is de derde generatie in het Brabantse familiebedrijf dat nog altijd de naam van zijn grootvader draagt. Inmiddels bestaat het bedrijf uit 10 werkmaatschappijen waar ruim 300 medewerkers dagelijks hun werk doen op het gebied van circulair slopen, asbestsanering, bodemsanering en infrawerken. Dit brede aanbod aan diensten betekent ook gevarieerd aantal opdrachtgevers. Zo werkt Heezen voor opdrachtgevers uit de bouw-en vastgoedsector, maar ook direct voor bijvoorbeeld gemeenten, zoals de gemeente Eindhoven. Thijs: “We werken nationaal en soms zelfs internationaal. En dat doen we voor tal van opdrachtgevers. Reden dat ze voor ons kiezen is natuurlijk omdat we op alle vlakken enorm veel kennis en ervaring hebben, maar ook omdat we bekend staan als een bedrijf wat het liefst met hele korte lijnen werkt en graag in direct contact staat met opdrachtgevers, zodat we goed en efficiënt ons werk kunnen doen binnen de kaders die wet- en regelgeving aan ons werk stellen, bijvoorbeeld op het gebied van asbestsanering of bodemsanering.”

Want het beeld dat bestaat van het ouderwetse sloopbedrijf wordt in het gesprek met Thijs al heel snel omver getrokken. “De disciplines die wij in huis hebben, vraagt om een gedegen kennis van het werk. Je moet echt weten wat je aan het doen bent anders ontstaan er letterlijk en figuurlijk de grootste ongelukken. Onze medewerkers worden daarom opgeleid om het werk goed en veilig te doen. Met oog voor de collega’s en partners waarmee je samenwerkt en met respect voor de omgeving. Neem bijvoorbeeld onze asbestsaneerders, als die een fout maken brengen ze niet alleen zichzelf en de mensen op de bouwplek in gevaar, maar kunnen de gevolgen voor de omgeving ook groot zijn. Daarom zorgen we er voor dat onze mensen hun vak verstaan en dat ze kunnen werken met het beste equipment wat voorhanden is. Of het nu een hamer is of de meest moderne bouwkraan, voor elke klus moet je de beste mensen en het beste materiaal inzetten. Zolang we dat doen, kunnen we in feite elke klus tot een goed einde brengen. Waarbij we ook oog hebben voor duurzaamheid. Zo zetten we waar mogelijk ons elektrisch aangedreven materieel in en zijn we kritisch in hoe we vervolgens zaken afvoeren en/of hergebruiken. Daarin willen en moeten we het goede voorbeeld geven en dat doen we gelukkig binnen dit bedrijf ook. Onze medewerkers weten niet beter, het is onze manier van werken.”

Deze nuchtere kijk, heeft er mede voor gezorgd dat M. Heezen in de afgelopen zeventig jaar is uitgegroeid tot een begrip in de regio en ver daarbuiten waar het gaat om slopen, saneren en het uitvoeren van infrawerken. Thijs: “En daar ben ik natuurlijk trots op. Net als ik trots ben op onze Eindhovense roots. We zijn een bedrijf dat zich graag laat zien in de regio. Bijvoorbeeld tijdens de marathon van Eindhoven, maar ook door sponsoring van clubs en verenigingen. Daarnaast zijn we aangesloten bij diverse netwerken en businessclubs. Zo zijn we onlangs lid geworden van WTC/e Brainport. Ik kwam al regelmatig bij bijeenkomsten en merkte dan elke keer dat het een netwerk is waar je niet alleen interessante mensen ontmoet, maar ook kennis opdoet. Het zijn altijd bijeenkomsten waar nuttig en aangenaam heel goed samengaan en daarnaast is de kwaliteit van de events ook altijd hoog en prima verzorgd. Dat spreekt mij persoonlijk erg aan. Dus toen directeur Lianne van den Boogaard ons onlangs vroeg om lid te worden, hebben we geen moment getwijfeld.”

Nadere informatie: World Trade Center Eindhoven Lianne van den Boogaard, directeur 040 237 4972 info@wtce.nl www.wtce.nl

IN BUSINESS ARTICLE PAGE 35

BRABANT C EN ASML SLAAN HANDEN INEEN

Grijs Gedraaid, een concert van het strijkorkest Kamerata Zuid dat (oudere) mensen samenbrengt door middel van muziek. Het festival Crafted, georganiseerd door het Summa College richt de schijnwerpers op Mbo’ers en viert zo ook praktijkgericht onderwijs. BIJT! is een uniek 12-daags spraak- en smaakmakend festival met theater, muziek, workshops en exposities; allemaal met een link (óf knipoog) naar ons voedsel. Drie voorbeelden van impactvolle projecten die Brabant C, het investeringsfonds voor cultuur in Brabant, heeft geco-financierd samen met private partners.

Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie

Het doel van deze investeringen is niet alleen om het kunst- en cultuuraanbod in Brabant te vergroten, maar ook om verbindingen te leggen tussen de diverse groepen mensen die in de provincie wonen, werken en leven. Als je een aantrekkelijke provincie wil zijn is een goed en breed aanbod van kunst en cultuur onmisbaar. Vooral nu we zien dat onze provincie, met name de Brainport Regio, steeds internationaler wordt. Dit onderschrijft ASML. Zij zijn recentelijk een partnership aangegaan met Brabant C, waarbij het hightechbedrijf investeert in kunst en cultuur via een regeling met Brabant C. Dit initiatief resulteert in een unieke publiek-private samenwerking die zal bijdragen aan een breed scala aan culturele activiteiten. Mirjam Hament, manager partnerships bij Brabant C, uit haar tevredenheid over deze samenwerking: “ASML investeert al jaren in kunst en cultuur in de regio. Ze zochten echter een professionele partner om hun Society and Community Engagement programma structureel mee uit te voeren, en die hebben ze gevonden in Brabant C.”

Linda Dekkers, scout-adviseur voor projectaanvragen, voegt toe: ‘’We zorgen ervoor dat culturele projecten niet alleen van de grond komen, maar ook blijvend impact hebben. Daarbij kunnen we de steun van het bedrijfsleven goed gebruiken.” Mirjam voegt toe: “Wij hebben veel te bieden aan het bedrijfsleven. Wij kennen de cultuurpartners in Brabant, wij zijn gewend te scouten en te screenen op culturele en zakelijke kwaliteit. En we hebben de processen ingericht om financieringen te verstrekken, te monitoren en impact te volgen. Daarom zien wij ASML als de eerste, maar zeker niet de laatste partner waarmee we gaan samenwerken. We staan open voor elke private partner die, net als wij, erkent dat kunst en cultuur van waarde is voor de samenleving en ingezet kan worden bij allerlei maatschappelijke uitdagingen, zoals het vestigingsklimaat of een inclusieve samenleving.”

Linda en Mirjam benadrukken dat de projecten die Brabant C ondersteunt altijd van professionele en goede culturele kwaliteit moet zijn en een maatschappelijke impact moet hebben. Daarnaast moeten de projecten zakelijk goed en duurzaam zijn opgepakt. Brabant C gaat alleen in zee met professionele makers, waardoor de kwaliteit en continuïteit gewaarborgd zijn. Linda legt uit: “Onderdeel van onze aanpak is dat maatschappelijke betrokkenheid een integraal onderdeel is van het cultuurproject. Culturele initiatiefnemers moeten beseffen dat we van hen verwachten dat ze met hun werk een bijdrage leveren aan een betere maatschappij. Als dit het geval is en de uitvoering voldoet aan de gewenste nationale en internationale kwaliteitsstandaard, gaan wij graag in gesprek.”

Hoewel veelbelovende kunst- en cultuurprojecten vaak vanzelf bij Brabant C terechtkomen, zoeken de scouts ook actief naar hoogwaardige culturele initiatieven in heel Brabant. Ze bezoeken voorstellingen, tentoonstellingen,

festivals en meer in alle disciplines, met als doel de (inter) nationale positie van Brabant als culturele hotspot te versterken en waardevolle verbindingen te leggen tussen mensen, bedrijven en organisaties. Mirjam concludeert: “We merken dat er veel vraag is naar een samenwerking, niet alleen vanuit de cultuursector, maar ook vanuit bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Het is fantastisch om te zien dat ASML hierin het voortouw neemt.” Linda voegt toe: “En wij nodigen het Brabantse bedrijfsleven van harte uit om met ons in gesprek te gaan. We brengen graag de juiste mensen bij elkaar, omdat we ervan overtuigd zijn dat de samenwerkingen die hieruit voortkomen voor alle betrokken partijen waarde toevoegen.”

info@brabantc.nl www.brabantc.nl

IN BUSINESS ARTICLE PAGE 37

HOE ONS BRABANT FIETST DE WERKREIS BIJ WÄRTSILÄ EN WATERSCHAP AA EN MAAS VERANDERDE

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om werknemers te faciliteren rondom fietsen naar het werk. De redenen zijn uiteenlopend: beperkte parkeergelegenheid of de wensen van Generatie Z, die duurzaamheid omarmt en vaak geen auto kan bekostigen. Ook de CO2-normerende regeling en fileleed zijn motivaties om in te zetten op de fiets. Ons Brabant Fietst wordt in toenemende mate benaderd voor advies aan bedrijven die een omslag willen maken.

In de rol van programmamanager bij Ons Brabant Fietst legt Etiënne Lataster uit waarom bedrijven en organisaties vaker aankloppen. “Uit onderzoeken weten we dat werkgevers een cruciale rol hebben in het stimuleren van fietsgedrag. Mensen wíllen wel op de fiets naar het werk, maar dan is het belangrijk dat er goede voorwaarden zijn. Dat besef dringt nu door. Een regeling voor de aanschaf van een e-bike kan zo’n voorwaarde zijn. Dit type fiets maakt het makkelijker om naar het werk te fietsen.”

E-BIKE PROBEERACTIE

Ons Brabant Fietst organiseert voor veel bedrijven een e-bike probeeractie. Lataster licht toe: “Wij regelen binnen deze probeeractie alles van A tot Z, zodat werknemers het ‘fietsforenzen’ kunnen uitproberen. Omdat in de meeste bedrijven zo’n 50% van de werknemers binnen een straal van 15 kilometer van het werk woont, zien we veel animo. Op een laagdrempelige en opvallende manier maken wij het samen met werkgevers mogelijk.”

ERVARINGEN

Wärtsilä Netherlands en Waterschap Aa en Maas zijn twee werkgevers die ervaring hebben met de probeeractie. Ruud van Hamont is Manager Land & Sea Academy bij eerstgenoemd bedrijf. Hij legt uit hoe deelname aan de e-bike probeeractie tot stand is gekomen. “Bij Wärtsilä ligt de nadruk op innovatie in duurzame technologie en diensten. Zodoende neemt Wärtsilä regelmatig deel aan verschillende duurzaamheidsprojecten. Daarnaast is er veel aandacht voor het fysiek en mentaal welzijn van onze collega’s. Als internationaal bedrijf doen we mee aan zowel globale als lokale initiatieven. Vanuit die gedachte heeft ook Wärtsilä Netherlands B.V. meegedaan aan de e-bike probeeractie. We zagen dit als een mooie en passende actie in die laatste categorie.

Werknemers van onze vestiging in Drunen konden gedurende de actieperiode een e-bike proberen. Wat we na de actie merkten is dat er meer nieuwsgierigheid is ontstaan naar deze manier van forenzen. Alleen al die bewustwording is een mooi resultaat. Momenteel worden de mogelijkheden voor het invoeren van een “fietsplan” voor alle Nederlandse vestigingen onderzocht. Dit alles om onze medewerkers van het kantoor in Drunen aan te moedigen om vaker de fiets te pakken!”

Ook bij Waterschap Aa en Maas werd gestart met de e-bike probeeractie van Ons Brabant Fietst. Marcel Kanters is ‘adviseur veiligheid en gezondheid en vitaliteitscoach’. Hij vertelt dat de motivatie tot deelname meerdere oorzaken had. “Bewegen en het bewust zijn van je gezondheid vinden wij belangrijk. Vanuit mijn rol was er dus meteen interesse voor de probeeractie. Maar voor ons als Waterschap spelen natuurlijk ook de voordelen mee die invloed hebben op de leefbaarheid in onze provincie. Minder auto’s betekent

schone lucht, betere bereikbaarheid enzovoort. Tot slot is het verminderen van de parkeerdrukte op onze locatie een motivatie. De resultaten? Sommige deelnemers gaven aan dat het fietsen minder vermoeiend was dan ze vooraf dachten en staan ervoor open om er een vervolg aan te geven. Er zijn er ook die al daad bij het woord hebben gevoegd. Het valt op dat er nu een groeiende vraag is naar speed pedelecs. Medewerkers die net wat verder weg wonen, willen ook ervaren hoe het zonder auto kan.” Het aantal deelnemers bij Waterschap Aa en Maas was hoog. Dat heeft een belangrijke reden, vertelt Marcel. “Een voorwaarde voor succes is dat je het levend moet houden. En ben er zelf enthousiast over! Wij hadden gedurende onze probeermaanden heel slecht weer en toch waren de fietsen telkens gereserveerd. Communicatie en enthousiasme vergroten de kans op succes.”

Dat laatste erkent Lataster: “Binnen onze acties zetten we op een strategische manier communicatiemiddelen in, waarbij bewezen gedragstechnieken zijn gebruikt. We geven voortdurend de juiste prikkels zodat je echt invloed kunt uitoefenen op het gedrag. Zo maken we voor werkgevers het verschil.”

Ons Brabant Fietst is een maatschappelijke organisatie die valt onder de vleugels van VisitBrabant. In opdracht van de provincie Noord-Brabant, de B7-steden en diverse gemeenten werken we aan een bereikbaar, aantrekkelijk, gezond en duurzaam Brabant. www.onsbrabantfietst.nl

IN BUSINESS ARTICLE PAGE 39

De huidige gedoogregeling voor het besturen van een zware elektrische bestelauto met een B-rijbewijs vervalt per 1 juli 2024. Het Rijk wil de huidige ‘vrijstellingsregeling C-rijbewijs’ voor het besturen van een zware elektrische bestelauto niet langer gedogen. Onwenselijk en contraproductief, vindt VNO-NCW Brabant Zeeland. Wij willen voorkomen dat bestuurders van elektrische bestelauto’s die gebruikmaken van de regeling op 1 juli 2024 stil komen te staan.

ZERO -EMISSIE ZONES

NUT EN NOODZAAK

Het bedrijfsleven bereidt zich voor op de komst van de zero-emissie zones vanaf januari 2025. De invoering ervan gaat echter gepaard met een obstakels, zoals onduidelijk beleid, beperkte beschikbaarheid van elektrische voertuigen en oplaadbeperking door netcongestie. Daar komt het hoge gewicht van elektrische bestelauto’s bij. Door de zware accupakketten is een elektrische bestelauto doorgaans zwaarder dan een met een verbrandingsmotor. Het vervallen van de huidige gedoogregeling per 1 juli 2024, waardoor bestuurders met een B-rijbewijs in een zwaardere elektrische bestelbus mogen rijden betekent een groot probleem voor ondernemers die vanwege de invoering van de zero-emissie zones geïnvesteerd hebben in elektrische voertuigen.

Via onder andere investeringen in elektrische (bestel)bussen bereiden ondernemers zich voor op de invoering van de zero-emissie zones. Voor het besturen van voertuigen boven de 3.500 kg is echter een C-rijbewijs verplicht. Momenteel mogen bestuurders van zwaardere elektrische voertuigen dankzij een gedoogregeling voertuigen tot 4.250 kg besturen met een B-rijbewijs. Deze regeling is voor hen cruciaal om de invoering van de zero-emissie zones realistisch en haalbaar te maken.

Vanaf 1 juli 2024 moeten bestuurders van elektrische voertuigen beschikken over een C-rijbewijs. Voor sommige chauffeurs is dat een serieus obstakel, waardoor het toch al ingewikkelde dossier nog verder wordt gecompliceerd en verduurzaming van binnensteden en (stads)logistiek verder tegenwerkt.

Het bedrijfsleven onderschrijft het belang van de invoering van zero-emissie zones. Bedrijven leveren bovendien graag een bijdrage aan verduurzaming van de (stads)logistiek, verbeteren van luchtkwaliteit in binnensteden en het verminderen van geluidsoverlast. De noodzaak daarvan is iedereen duidelijk. VNO-NCW Brabant Zeeland roept op om

deze gedoogregeling als standaard in de wet vast te leggen. Het bedrijfsleven investeert in de verduurzaming van het wagenpark en gaat daar mee verder. Nu is het zaak dat de overheid dit goed faciliteert.

IN BUSINESS ARTICLE PAGE 40

Mail, Fulfilment en E-commerce

Wij zijn gespecialiseerd in afdrukken, bedrukken, couverteren, verpakken en verzenden. In kleine en grote oplagen.

Daarnaast verrichten we verschillende bewerkelijke, handmatige logistieke werkzaamheden rondom drukwerk. Bijvoorbeeld het uitvouwen van gedrukte verpakkingen voor een productpresentatie.

Uw webshop uitbesteden? Wij verzorgen de complete afhandeling van uw bestellingen tot in de puntjes. We houden ervan orders binnen de afgesproken tijd te verwerken.

Onze dagelijkse bedrijfsactiviteiten

Adresbeheer

Wij controleren en ontdubbelen uw adresbestand vooraf. Dat voorkomt ergernis bij uw klanten en dubbele portokosten voor u.

Couverteren

Het machinaal vouwen en insteken van uw brieven en folders kunnen wij heel snel verzorgen.

Verzenden

Wij verzorgen uw mailing van begin tot eind, wat betekent dat wij ook het ter post bezorgen voor onze rekening nemen.

Printen

Bent u op zoek naar een adres waar u uw brieven snel en vakkundig kunt laten afdrukken? Dan zijn wij een goede keus.

Sealen

Uw tijdschriften en andere producten snel en betaalbaar in folie verpakt? MaestroMail zorgt ervoor!

E-commerce

Uw webwinkel uitbesteden? Wij leggen uw artikelen op voorraad en verwerken, verpakken en verzenden alle binnengekomen orders.

Randweg-Zuid 36, 6021 PT Budel 0492 319 190 info@maestromail.nl www.maestromail.nl
Uw deadline is onze uitdaging!

VAN GOGH BRABANT EN VAN GOGH NATIONAAL PARK ZETTEN ‘BOERENBLOEM’ IN HET ZONNETJE

FIETSEN LANGS DE ZONNEBLOEMEN VAN VINCENT VAN GOGH

Het is dit jaar precies 100 jaar geleden dat het inmiddels wereldberoemde schilderij ‘Vaas met vijftien Zonnebloemen’ door Jo van Gogh-Bonger, weduwe van Theo van Gogh en daarmee de schoonzus van Vincent van Gogh, werd verkocht aan de National Gallery in Londen. Een mooie aanleiding voor Van Gogh Brabant en Van Gogh Nationaal Park om 2024 uit te roepen tot het jaar van de Zonnebloem.

“Vincent maakte het schilderij als onderdeel van een serie waarin de ‘Boerenbloem’, zoals Vincent hem noemde, centraal stond. Voor Van Gogh symboliseerde de zonnebloem vriendschap, troost en positiviteit. Tot op de dag van vandaag schilderen kunstenaars zonnebloemen met verwijzing naar dit iconische werk. Daarnaast staat voor Van Gogh NP de bloem symbool voor het verbeteren van de biodiversiteit en ook anno nu is het een symbool voor vrede en vrijheid. De zonnebloem staat ook voor kracht en hoop. Daarom hebben we ook de stichting ‘Brabant Herinnert’, die zich richt op het levend houden van de herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog in Brabant, bij ons initiatief betrokken. Met elkaar willen we er in meerdere opzichten een memorabel jaar van maken en dat doen we door het zaaien van artistieke zonnebloemenvelden, fietsen wandelroutes te verfraaien met zonnebloemen langs de route en het organiseren van tentoonstellingen met hedendaagse kunstenaars die een ode brengen en hebben gebracht aan de zonnebloemen van Van Gogh, vertelt Tomas Snels namens de betrokken organisaties.

ONTDEK DE WERELD VAN VINCENT OP DE

FIETS

“Zo ben ik zelf de bedenker van de Van Gogh Sunflower Tour. Het idee is dat op de knooppunten langs de hele Van Gogh fietsroute, die je over een afstand van 435 kilometer langs bekende bezienswaardigheden en monumenten uit het leven van Vincent leidt, zonnebloemen worden gezaaid. En dat mensen dus op veel plekken in de route tussen de prachtige gele bloemen fietsen. Met als doel om mensen een positief gevoel te geven en ondertussen kennis te laten maken met Brabant door de ogen van deze wereldberoemde kunstenaar.”

Het leuke is namelijk dat het Brabantse landschap waar Van Gogh in woonde, werkte en leefde en waar hij zijn inspiratie vond voor zijn werk nog altijd zichtbaar is. Je ziet als het ware de omgeving door de ogen van Van Gogh. Daardoor ontstaat er een unieke combinatie van verleden en heden. Met als grote gemene deler het Brabantse landschap en de omgeving van het Van Gogh Nationaal Park.

VAN GOGH EN BRABANT ONLOSMAKELIJK VERBONDEN

Wie Vincent van Gogh zegt, zegt Brabant. Die zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. En dit komt onder meer samen in het Van Gogh Nationaal Park. Een bekenlandschap met boerenland, landgoederen, prachtige stads- en dorpsgezichten en uitgestrekte natuurgebieden

zoals o.a. De Loonse en Drunense Duinen, de Kampina en De Pannenhoef. Snels: “Hier werd Vincent geïnspireerd door de natuur, het boerenleven en de gewone Brabander. Dit is het Brabant dat je terugziet in zijn vele brieven en zijn wereldberoemde schilderijen, waar Vincent zijn leven lang naar heeft terugverlangd en waar wij iedereen heel graag kennis mee willen laten maken. Daarom werken we met meer dan 70 partners aan de toekomst van een mooie, gezonde, groene en vitale omgeving in een dynamische economische regio. Een plek waar het niet alleen prima werken, maar ook prima wonen en leven is.”

NATUUR, CULTUUR EN VERSTEDELIJKING SAMEN

EN IN BALANS BRENGEN

Daarom is de focus van het Van Gogh Nationaal Park ook breder dan alleen natuur en landschap. In het concept van het Nationaal Park nieuwe stijl is ook ruimte voor ondernemerschap en beleving, bijvoorbeeld met inzet van kunst & cultuur. Maar ook om groen te combineren met verstedelijking. Want dat de regio snel groeit dat zal niemand ontgaan. Het is aan ons allen om de balans goed te bewaken. Snels: “En wat is er dan mooier dan de grootste kunstenaar die Brabant heeft voortgebracht daarin centraal te stellen. Om Vincent van Gogh als kompas en inspirator te zien voor al het mooie dat we te bieden hebben.”

vangoghbrabant.com brabantherinnert.nl vangoghnationalpark.com IN BUSINESS ARTICLE PAGE 43

KLIMAATBEHEERSING OP ORDE?

GEEN GEDOE, GEWOON GOED GEREGELD

“Weet je wie binnen dit bedrijf het verschil maken? Dat zijn mijn collega’s, zowel hier op kantoor als op locatie. Zij zorgen er voor dat we altijd kunnen gaan voor de beste denkbare oplossing voor de klant. Daarmee weten we ons elke keer weer op een positieve wijze te onderscheiden. En dat verzin ik niet zelf, maar het is wat we terug horen van onze klanten. Waarbij we ook heel vaak een compliment krijgen voor de klantvriendelijke en nette wijze waarop we werken. Ja, dat maakt mij natuurlijk een trotse directeur van Sanders Airconditioning.”

Maikel Sanders timmert inmiddels ruim 17 jaar aan de weg met zijn bedrijf na eerst zelf een schat aan ervaring te hebben opgedaan als zelfstandig monteur/installateur. “Zo heeft hij in de afgelopen jaren in de praktijk geleerd en gezien hoe er gewerkt moest worden, maar zag hij ook hoe het anders en beter kon. “Zo vind ik dat we de klant voor een deel mee moeten nemen in ons werk. Natuurlijk zijn wij de professionals en geven wij het advies over hoe wij denken een ruimte het beste voorzien kan worden van een unit. Maar wij leggen de klant ook uit waarom we ergens voor hebben gekozen. We laten zien wat we gaan doen en leggen na afloop van de werkzaamheden uit hoe alles werkt. Maar ook waar de klantrekening mee moeten houden wat betreft service en onderhoud. Zo weten klanten waar ze aan toe zijn en hebben ervaren dat ze deze transparante aanpak heel erg prettig vinden.”

Maikel en zijn 18 medewerkers hebben alles in huis om de particulier op een goede wijze te bedienen, maar richten zich hoofdzakelijk op de zakelijke markt. “We zien dat een professionele klimaatbeheersing in zowel bestaande als nieuwe bedrijfsgebouwen eigenlijk steeds meer de standaard wordt. Er moet sprake zijn van een prettig en gezond werkklimaat en daar helpt een goede installatie aan mee. Daarbij moet een installatie voldoen aan de normen waar het gaat om luchtkwaliteit, temperatuur en luchtvochtigheid, maar moet ook energiezuinig en duurzaam zijn. Wij kunnen met onze kennis en kunde, in samenwerking met onze leveranciers, in deze behoefte voorzien. Met als groot voordeel dat we een kleine en flexibele organisatie zijn. Iets wat je niet alleen terug ziet in onze manier van werken, maar ook terug ziet in de prijskwaliteitverhouding. Wij leveren dezelfde kwaliteit als de grote spelers in de markt, maar tegen een meer gangbare prijs.”

Een enorm groeiscenario heeft Maikel dan ook niet voor ogen voor de komende jaren. Een eventuele groei moet volgens hem geen doel op zich zijn. Hij wil een eventuele groei kunnen blijven behappen. “Groei mag nooit ten koste gaan van de kwaliteit en service die we leveren. Dat is onze manier van werken en daar moet iedereen in mee kunnen en willen gaan. Ik bied mijn medewerkers dan ook alle ruimte om zich te ontwikkelen, bijvoorbeeld door scholing. Zo blijven we voldoen aan de wensen en eisen die de klanten, maar ook wet- en regelgeving aan ons stellen. Want dat is natuurlijk ook een belangrijk aspect, ons vak is in de basis hetzelfde als tien jaar geleden, maar de wereld om ons heen verandert in een heel snel tempo. Wie had bijvoorbeeld gedacht dat we massaal zouden proberen van het gas af te gaan? Wat gaan de ontwikkelingen richting de warmtepompen doen? En wat betekent de energietransitie voor ons werk? Allemaal vragen die op ons afkomen en waarvan ik ook nog niet weet wat het precies voor gevolgen zal gaan hebben voor onze klanten en dus voor

de wijze waarop wij moeten gaan werken. Maar wat ik wel weet is dat wij er met deze club klaar voor zijn om mee te bewegen, zodat we kunnen doen waar we goed in zijn. Klimaatbeheersingsoplossingen aanbieden, gewoon zonder gedoe. En dat geldt ook voor mijn eigen lijn producten gericht op een gezond binnenklimaat. Onder de merknaam Aironex leveren we onder andere airco’s, heaters, luchtbevochtigers. Kwaliteit tegen een scherpe prijs.”

040-3333048

info@sanders-airco.nl www.sanders-airco.nl

IN BUSINESS ARTICLE PAGE 45
“MEDEWERKERS

DIE VAN ZICH LATEN HOREN, POSITIEF OF NEGATIEF; DAAR WORDEN WE ALS ORGANISATIE ALLEEN MAAR BETER VAN”

Tommy Derks, 37 jaar, woonachtig in het Brabantse Sint-Michielsgestel, is vanaf jonge leeftijd groot fan van Mercedes. Inmiddels is hij directeur van de Mercedes-Benz dealerships die vallen onder de Louwman groep. Onlangs kreeg hij de Best Dealer Award voor personenwagendealers uitgereikt voor het fantastische werk dat de Mercedes-Benz dealers in Nederland, onder zijn hoede, het afgelopen jaar hebben verricht.

Derks zit pas anderhalf jaar in zijn rol als directeur en heeft de wind eronder. Dat doet hij zeker niet alleen: “Zonder het enthousiasme en creativiteit van mijn medewerkers hadden we deze prijs nooit gekregen. We hebben hier samen heel hard voor gewerkt.”

WAAROM WIJ? TIP 1

DRAAGVLAK CREËREN:

IEDEREEN DOET ERTOE

“Waarom wíj deze award hebben ontvangen? Toen ik begon in deze rol, stond onze medewerkerstevredenheid als laagste in de Louwman-ranking. Dat was mijn vertrekpunt. Ik ben met mijn boerenverstand gaan kijken naar de organisatie: wat klopte er niet en wat kon anders? Met mijn dienend leiderschapsstijl geloof ik heilig in de bijdrage van mijn medewerkers. Allereerst heb ik de organisatie platter gemaakt. Ik heb nu nog één direct report die aan mij rapporteert en de rol van vestigingsmanager is nu de hoogste rang binnen de bedrijfsvoering. Daarnaast hebben we commissies georganiseerd met daarin medewerkers uit verschillende lagen en disciplines: sales, marketing en service. In de commissies halen we periodiek ‘het net’ op. Zo weten we direct wat er speelt, positief en negatief. Maar tegelijkertijd komen we ook met plannen om issues op te lossen of aan te pakken. Zo creëren we draagvlak in de hele organisatie, is de operatie altijd betrokken en weten we elkaar te vinden en te inspireren.”

WAAROM WIJ? TIP 2

LOKAAL PERSONEELSBELEID

een doel in omzetcijfers, maar ook in parameters voor klanttevredenheid en medewerkerstevredenheid. Vaak zijn we er ons niet van bewust dat ‘het behalen van een doel’ niet per se normaal is. Het komt vaker voor dat we gestelde doelen niet halen. Daarom is het juist belangrijk om successen te benoemen en te vieren. En hoe meer we te vieren hebben, hoe beter natuurlijk!”

AMBITIE

“Heel eerlijk: qua personeelsbeleid was het best wel een zoektocht, het afgelopen jaar. Hebben we de juiste mensen op de juiste plek? Weet je, het managen van een automobielbedrijf is niet alleen managen op data. We hebben vestigingen door het hele land en in elke gemeente spelen er andere dingen. Klanten hebben andere wensen en vragen. Daar moet je lokaal op inspelen. Zo werken er per vestiging alleen maar mensen uit die omgeving. Lokaal ondernemerschap en lokale collega’s die op een enthousiaste manier Louwman uitdragen, dat werkt wat mij betreft nog steeds het beste!”

WAAROM WIJ? TIP 3

SUCCESSEN VIEREN

“Ik vind het super belangrijk om successen te vieren. We werken allemaal aan doelen die door het lokale team voor de totaal organisatie worden uitgewerkt. Niet alleen

“Mijn grote droom voor het komende jaar is simpel gezegd, maar iets ingewikkelder in de uitvoering: we willen heel graag deze award nog een keertje winnen. Als we weer als beste uit deze bus komen, dan betekent dat, dat we, het met z’n allen én voor het team én voor de klant super goed doen, op alle fronten. Want: mij is altijd verteld: aan de top komen is nog altijd makkelijker dan daar blijven, dus daag mij maar uit!”

www.louwmangroup.nl

IN BUSINESS ARTICLE PAGE 47

ALPENRESORT VOOR HIKERS, BIKERS EN BERGBEKLIMMERS

TIROLER ZUGSPITZ RESORT: KIES VOOR HOTEL, APPARTEMENT OF CAMPING

Het Tiroler Zugspitz Resort biedt voor sportievelingen het ideale verblijf. Hikers, bikers en bergbeklimmers kunnen hier in de prachtige Alpennatuur al hun energie kwijt. Met 83 hotelkamers en appartementen, 190 kampeerplaatsen, 1500 m2 zwemparadijs en 10.000 m2 relaxweide zijn er veel mogelijkheden voor een topvakantie. Informatie: www.zugspitz-resort.at

Het luxe viersterren-superior-resort ligt samen met de vijfsterrencamping aan de voet van de majestueuze Zugspitze midden in de natuur. Van hieruit wandel je langs prachtige panorama’s, fiets je met mountainbike of e-bike door de bergen of klim je via een van de 130 klimroutes naar boven. Je kunt ook met de lift naar de top voor een onvergetelijk uitzicht op 2962 meter hoogte.

Bij de boeking kan je kiezen voor luxe kamers in het nieuwe deel of een knus appartement met eigen keukentje in het appartementengebouw. Je kunt ook met je caravan of camper op een van de 190 comfortabele staanplaatsen op de 5-sterrencamping gaan staan. Het nieuwe hoofdgebouw, het Deluxe-Badehaus, van de camping biedt 35 moderne badkamers met ligbaden en dubbele wastafels. Niet alleen buiten is er volop vertier, ook in het resort zelf is er vanalles te beleven. Voor jong en oud. In het sfeervolle restaurant geniet je elke dag van de traditionele keuken met regionale specialiteiten.

ZWEMPARADIJS EN ZWEMVIJVER

Kinderen vermaken zich uitstekend in het 1500 m2 grote zwemparadijs met vijf avontuurglijbanen, piratenschip en junglebrug. Er is ook een 120 meter lange, dubbele wedstrijdglijbaan met tijdsaanduiding. De belevingswereld van twee verdiepingen omvat een kartbaan, een speel- en chillruimte, een bouldermuur en een bioscoop. Hoogtepunt is de 10.000 vierkante meter grote tuin met zwemvijver waar kinderen zich uitleven in de buitenspeeltuin met trampoline en trapkartbaan. Voor avontuurlijke tieners is er een gevarieerd animatieprogramma. Er is ook een kinderopvang. Ouders en kinderen zijn welkom in de gezinswellness met familiesauna, familiestoombad en ontspanningsruimte.

IN TIEN MINUTEN TIJD BOVEN OP DUITSLANDS

HOOGSTE BERG

Op steenworp afstand van het resort ligt het dalstation van de Tiroler Zugspitzbahn. De gondellift brengt je in tien minuten naar een hoogte van 2.962 meter. De rit in de panoramagondels is een belevenis op zich, want het biedt uitzicht op de toppen van vier landen en grote delen van de Tiroler Zugspitz Arena. Boven op de berg bezoek je de avonturenwereld Fascination Zugspitze waar je leert over de geschiedenis van de berg.

Je kunt met de gratis pendelbus vanuit het resort in tien minuten naar de Ehrwalder Almbahn rijden voor een tocht in de bergen met wandelpaden, diepblauwe bergmeren en zicht op de Zugspitze. Gezinnen kunnen wandelen naar de idyllische Seebensee of naar de smaragdgroene Ehrwalder Almsee. Terug bij het bergstation bezoek je het Tirolerhaus met een enorm groot zonneterras.

OVER HET ZUGSPITZ RESORT

Het viersterren Zugspitz Resort ligt op een hoogte van 1.225 meter in het Tiroolse vakantieoord Ehrwald aan de

voet van de Zugspitze. Het hotel ligt aan het dalstation van de Tiroler Zugspitzbahn en is het ideale vertrekpunt voor wandelingen en wintersport. Het resort biedt een veelheid aan accommodaties: comfortabele kamers, suites en appartementen in Tiroolse stijl. Voor natuurliefhebbers het hele jaar door een luxe camping.

De restaurants van het resort bieden culinaire hoogstandjes, waarbij je kunt kiezen uit een heerlijk vijfgangendiner of traditionele à-la-cartegerechten in de gezellige Zirbenstube. Voor de kinderen is er een uitgebreid animatieprogramma met een groot zwemparadijs. Voor volwassenen is er een uitgebreide wellness. Informatie: www.zugspitz-resort.at.

Het Tiroler Zugspitz Resort ligt in het Oostenrijkse Ehrwald, net over de Duitse grens, en is uitstekend bereikbaar met de auto. Op de website www.zugspitz-resort.at vind je altijd wel een passend arrangement.

Zugspitz Resort | Obermoos 1 | 6632 Ehrwald, Oostenrijk +43 5673 2309 welcome@zugspitz-resort.at www.zugspitz-resort.at

IN BUSINESS ARTICLE PAGE 51

‘DE MOOISTE TIJD VAN HET JAAR BEGINT NU’

Heroes Den Bosch, met ruim 170 bedrijven in haar Business Club, staat aan de vooravond van de playoffs. Naast 17 landstitels is er nog plaats in de prijzenkast. Maar bij de Bossche hoofdmacht draait het niet alleen om sportieve overwinningen.

Vincent Nguyen, commercieel manager en voorheen speler bij de Bosschenaren, over de ambities: ‘We hebben in onze geschiedenis onder andere het spelen van de Europacup 2 finale met toenmalige hoofdsponsor Nashua, en we willen die tijden doen herleven. Op dit moment hebben we op sportief gebied de subtop van Europa in het vizier. Er is een fundament aan partners en sponsoren waardoor we als zakelijk platform in staat zijn om sportief en organisatorisch op een duurzame wijze te kunnen groeien.’ vertelt hij. En dat lukt meer dan behoorlijk; binnen de Business Club bevinden zich 170 bedrijven in een diversiteit aan branches waardoor het credo ‘Verbinden, Vermaken en Versterken’ in het DNA van het zakelijk netwerk zit dat Heroes Den Bosch heeft.

Nguyen vervolgt; ‘En dat is onze prioriteit. We bieden kennissessies, hebben een kwalitatief gevulde evenementenagenda voor onze leden en bieden volop gelegenheid tijdens onze wedstrijden. En dat doen we op onze informele, toegankelijke en toch eerlijk gezegd wel eigen manier. Ik kan ervan genieten als ik zie dat onze Business Club leden zaken met elkaar doen. Dat is een van de pijlers waarop wij zien of onze aanpak werkt.’

De aanpak werkt ook op sportief gebied; de Bosschenaren wisten in het Nederlandse deel van de competitie op 1 wedstrijd na ongeslagen te blijven. Begin mei starten de Nederlandse playoffs, de strijd om het kampioenschap. De beste 8 teams gaan in een knock-out formaat ‘’headto-head’’ tot er nog maar één team de bokaal in ontvangst mag nemen. ‘En dan kriebelt het wel hoor. Zelf ben ik ook speler (en kampioen) geweest in Den Bosch en in mijn huidige rol herken ik het; de energie in het team, bij de fans en in de Business Club is een teken dat er een groot gevoel van gezamenlijkheid is. Ik ben er trots op om daar deel van uit te maken.’ Gaat de commercieel manager verder. ‘Tijdens wedstrijden ontvangen we meer dan 250 gasten in onze Business Club en tijdens de playoffs zie je dat dat aantal toeneemt. En dat resulteert in nog meer sfeer, het enthousiasme én natuurlijk de mate waarin onze sponsors elkaar weten te vinden. De mooiste tijd van het jaar begint écht nu.’

Ons credo is echt verbinden, vermaken en versterken

Dit bruisende zakelijk platform biedt naast netwerkfaciliteiten en sportieve ambities meer. Nguyen hierover: ‘Ons credo is echt verbinden, vermaken en versterken. En ook het stuk ‘vermaken’ nemen we heel serieus.’ en hij doelt hiermee op de bijna Amerikaans lijkende show die wordt neergezet tijdens de wedstrijden.

Van de techniek tot de show en alles ertussen. ‘Heroes Den Bosch wil, ook voor de mensen die basketball misschien nog niet kennen, een attractieve avond uit bieden waar Business Club leden hun gasten iets bijzonders kunnen laten zien.’ gaat hij verder en lijkt hiermee de succesfactoren prijs te geven.

Vincent Nguyen: “Maar uiteindelijk gaat het ons om het winnen. Of het nu sportief is doordat we de beste spelers hun beste wedstrijden laten spelen, of doordat we een fantastische show neerzetten. En hoewel ik als speler op het veld heb gestaan, als je het me écht vraagt dan ben ik het gelukkigst wanneer we ook de ‘derde helft’ winnen. En dat is als ik met regelmaat zie dat onze Business Club leden elkaar weten te vinden én versterken. Dat zijn de overwinningen waar ik doorlopend trots op ben.’

Door: Claudia Kranenburg

Voor een introductie in de Business Club van Heroes

Den Bosch en alle mogelijkheden die er zijn neem contact op met Vincent Nguyen, commercieel manager Heroes Den Bosch.

Vincent@heroesdenbosch.com www.heroesdenbosch.com

IN BUSINESS ARTICLE PAGE 53

BLUE WELLNESS BEREIKT

VIJFJARIGE MIJLPAAL IN GEZONDHEID EN WELZIJN

IN EEN HALF DECENNIUM UITGEGROEID TOT 9 LUXE LOCATIES

Dit jaar bestaat BLUE Wellness , Spa en Beauty 5 jaar! BLUE is het wellnessconcept van Fletcher Hotels, dat bestaat uit diverse wellness-, spa- & beautylocaties en een eigen productlijn. Wat ooit begon met drie BLUE locaties is inmiddels uitgegroeid tot vijf luxe resorts, één wellness, twee kleinschalige spa’s én één beautysalon. Uiteraard een mijlpaal voor Fletcher, iets wat ze met de gasten willen vieren. Daarom zullen er een aantal acties worden gelanceerd.

HET VERHAAL VAN BLUE

BLUE is opgericht om (hotel)gasten te voorzien van luxe wellnessfaciliteiten en behandelingen, die ervoor zorgen dat ze volledig tot rust kunnen komen. “Sinds de start van BLUE in 2019 zijn we in locaties gegroeid, maar ook als merk. Doordat we onderdeel zijn van Fletcher Hotels hebben we de mogelijkheid gekregen om onze naamsbekendheid te vergroten, maar ook ons product te verruimen met onder andere de BLUE Collection productlijn. Het ontzettend grote bereik van Fletcher én natuurlijk ook ons eigen marketingbeleid bij BLUE zorgt ervoor dat we jaarlijks steeds meer gasten mogen ontvangen. Onze kracht is dat je bij iedere locatie de mogelijkheid hebt om te blijven overnachten. Dat is pas ontspannen.” aldus Pim Giesbers –manager BLUE Wellness | Spa | Beauty.

“Bij BLUE kan iedere gast komen ontspannen”

BLUE is begonnen met drie wellnessresorts: in Leiden (het hoogstgelegen wellnessresort van Nederland), in ZuidLimburge Sittard en in het Brabantse Helmond. Later werd dit aangevuld met nog twee luxe resorts, één gelegen aan de kust in Zeeland en de ander net onder de rook van Nijmegen in Mill. Ook volgden er één kleinschalige wellnesslocatie in Bergen op Zoom en twee BLUE Spa’s, in het Brabantse EttenLeur en in het Zeeuwse Burgh-Haamstede. Tot slot nog een BLUE Beauty in het noorden van ons land, in het Drentse Exloo.

Naast de BLUE locaties is de BLUE Collection ook een groot succes. De BLUE Collection bestaat uit een grote reeks body- en homeproducten waaronder showergel, shampoo, handsoap, bodylotion, bodyscrub, body oil, handcrème, geurstokjes en roomspray. De productlijn is in alle Fletcher hotels te koop, dispensers in de hele keten zijn voorzien van deze lijn én de producten zijn online te koop via de Fletcher Fanshop.

5 JAAR BLUE WELLNESS, SPA EN BEAUTY

Wie jarig is trakteert, daarom biedt BLUE vanaf morgen diverse acties aan. Allereerst kunnen gasten van 18 april t/m 20 mei 2024 profiteren van een entree deal die in totaal 5 tickets bevat. Bij aankoop van 2 entree tickets ontvangt de gast 3 extra entree tickets gratis!

Daarnaast bevindt zich bij iedere BLUE locatie een Fletcher Wellnesshotel. Daarom is er ook een mooi jubileum arrangement samengesteld. Hierbij krijgen de gasten een feestelijk ontvangst met een glas Fletcher’s Bubbels. Verder bestaat het arrangement uit een overnachting met een uitgebreid ontbijt en een dagentree bij alle BLUE locaties van 10:00 tot 22:30 uur. Deze actie zal lopen van 18 april t/m 31 december 2024.

LUXE EN ONTSPANNING VOOR IEDEREEN

www.bluewellness.nl info@bluewellness.nl

Jaarlijks brengen ongeveer 375.000 gasten een bezoek aan één van onze BLUE locaties. Iets waar BLUE zich met name in onderscheidt zijn de prijzen. “Bij BLUE kan iedere gast komen ontspannen, ook de mensen die een wat kleinere portemonnee hebben. Eigenlijk sluit dat perfect aan op de manier hoe Fletcher zich in de markt zet.” Aldus Pim Giesbers, om te vervolgen “Daarnaast proberen we, zoals met de nieuwste AYAVAYA cabines, onze gasten te verrassen met nieuwe dingen.” De AYAVAYA-cabine brengt je in een diepe meditatieve staat door middel van Shirodhara hoofdbehandeling, geluidstherapie, aromatherapie en lichttherapie. Een wetenschappelijk onderzoek heeft bewezen dat mensen met stress-gerelateerde problemen succesvol zijn behandeld door de AYAVAYA-cabine. Een mooie nieuwe aanwinst voor BLUE dus.

+31 (0) 347 - 754 760

www.fletcher.nl/bluejubileum

IN BUSINESS ARTICLE PAGE 55

IK WIL MENSEN DE KANS GEVEN OM SUCCESVOL TE WORDEN

Als jongste telg uit een Indisch-Nederlands gezin kreeg Winny Hoffmann de kans om te gaan studeren. Een kans waar ze haar ouders en oudere broers en zussen nog altijd heel dankbaar voor is. “Mijn ouders die met hun kinderen uit Indonesië naar Nederland kwamen, hebben altijd keihard moeten werken.

En dat gold ook voor mijn broers en zussen. Omdat zij al snel hun verantwoordelijkheid namen, mocht Winny gaan studeren. Waarmee de stevige basis werd gelegd die er uiteindelijk voor heeft gezorgd dat ze nu de trotse directeur/eigenaar is van de Hoffmann Groep, bestaande uit vijf florerende BV’s, te weten Krings, W-dam, Winmix, spring & Dressuurstal Hoffmann en Winny Hoffmann Keukenstudio. Daarnaast heeft ze een eigen foundation die haar naam draagt en waarmee ze kansarme jongeren een kans geeft om hun talenten te kunnen ontplooien.

“Ik vind het heel belangrijk dat mensen de kans krijgen om zich te ontwikkelen en uiteindelijk gelukkig en succesvol te worden. Die kans heb ik gekregen en zie wat het mij heeft gebracht. En nu zeg ik niet dat dit voor iedereen is weggelegd om directeur van een groot concern te worden, maar ik ben er wel van overtuigd dat iedereen op zijn of haar manier succesvol kan zijn als ze de kansen die ze krijgen ook pakken. En met het pakken van die kansen wil ik mensen graag helpen, zoals de jonge talenten binnen mijn bedrijf. Ik heb een Young Managent Team samengesteld van talenten waarvan ik denk dat ze op termijn een belangrijke rol binnen mijn bedrijven kunnen gaan spelen. Want, hoewel ik nog lang niet van plan ben om te stoppen, is het natuurlijk wel zo dat ik en mijn huidige MT er niet jonger op worden. De boel op termijn verkopen, zit niet echt in de planning. Mijn dochter zal in mijn voetsporen treden en het bedrijf voortzetten, samen met mijn schoonzoon en mijn jonge Managers die ik aan het opleiden ben in verschillende functies. Omdat ik de continuïteit van mijn bedrijven wil waarborgen, is er natuurlijk niets mooier dan de leiding geleidelijk over te dragen aan de nieuwe generatie.”

En dus komen de “magnificent dertien” regelmatig bij elkaar om in een informele setting samen managementvraagstukken op te lossen. Stuk voor stuk vraagstukken waar ze ook in de praktijk van alledag tijdens hun werk mee te maken krijgen. De ene keer zijn ze algemeen van aard, soms bedrijfs- of functie-gerelateerd. Winny: “Het belangrijkste is dat ze leren. Ze kunnen leren van mij en mijn huidige team, maar ook zeer zeker van elkaar. En dat schept dan weer een band die er voor zorgt dat de ‘teamspirit’ enorm goed is. Iedereen heeft hetzelfde doel: zorgen dat dit mooie bedrijf op koers blijft. Nu, maar ook straks als ik er niet meer actief bij betrokken ben. Dan moet het team er klaar voor zijn om ons te vervangen. En daar heb ik alle vertrouwen in. Het zijn stuk voor stuk jonge mensen die weten waar ze mee bezig zijn en die onmiskenbaar talent hebben. Ik geef ze de kans om zichzelf te ontwikkelen en zo een hele mooie carrière op te bouwen binnen dit bedrijf. Of daarbuiten? Ja, daar heb je gelijk in. Ik kan mensen niet vastbinden, maar ik kan ze wel boeien en op deze wijze binden. Zoals ik dat met al mijn medewerkers doe. Mensen moeten graag voor ons willen werken. Dat is de basis van een goede werkrelatie. En hoe iemand dan die werkrelatie verder invult is heel persoonlijk. Sommige zijn ambitieus, anderen wat minder. Maar ook dan is er plaats binnen onze bedrijven om met heel veel voldoening je werk te kunnen doen.”

Kansen moet je zien en willen benutten. Maar dan moet je ze ook krijgen. Zoals Winny de kans kreeg om haar eigen bedrijf op te zetten en die kans met beide handen aangreep. Al was dat in het begin zeker niet gemakkelijk. “Ik kwam als vrouwelijke directeur van een bedrijf gespecialiseerd in grondwerken en bodemtechnieken in een echte mannenwereld terecht. En dat is de bouw tot vandaag de dag nog steeds. Het feit dat ik mijn positie heb weten te veroveren is een combinatie van het feit dat we een unieke propositie hebben dat niemand kan wat wij kunnen en het feit dat ik over enorm veel vakkennis beschik. Ik sta in een gesprek mijn mannetje. Tegelijkertijd heb ik me wel altijd gerealiseerd dat ik me aan moest passen aan de branche en niet andersom. Maar ik ben wel altijd mezelf gebleven. Zoals ik ook altijd een vrouw onder de mannen ben gebleven. En dat leverde me soms wel gefronste wenkbrauwen op als ik ergens binnenstapte, maar eenmaal in gesprek werd ik al snel de volwaardige gesprekspartner die ze tegenover zich wilden hebben. Hoewel ik denk dat wanneer ik een man was geweest, ik eerder en nog veel verder was gekomen in mijn loopbaan!!”

En dus is Winny anno 2024 een gerespecteerde en gewaardeerde ondernemer. Niet alleen onder branchegenoten, maar ook in de vele netwerkclubs en verenigingen waar ze lid van is. “Ik vind het belangrijk om mijn kennis en ervaring te delen. Zowel binnen mijn bedrijf in mijn YMT als daarbuiten. Ik vind het leuk om mensen op het spoor naar succes te zetten. En niet alleen zakelijk. Ik ben twee jaar geleden mijn eigen foundation gestart om kinderen, die door hun thuissituatie op allerlei manieren geen kansen krijgen, te ondersteunen. Kinderen die niet gezien worden omdat de financiële situatie thuis niet toereikend is om bijvoorbeeld een hobby uit te oefenen of om mee te gaan op schoolreis. Maar ook kinderen die niet de warmte en liefde krijgen, omdat ouders niet of in onvoldoende mate de aandacht kunnen geven. Soms door eigen keuzes, maar soms ook gedwongen door de situatie. Echt, je moet eens weten achter hoeveel ogenschijnlijk normale deuren, toch heel veel ellende en verdriet is. Met mijn stichting wil ik deze vergeten groep kinderen en hun ouders helpen. Ook kinderen met een talent die dat niet kunnen waarmaken omdat het geld er niet is, worden door onze foundation geholpen om hen te begeleiden naar de Olympische Spelen of een Wereld Kampioenschap. Samen met mijn netwerk en de mensen om me heen kunnen we echt het verschil maken en de kinderen die kansen bieden die ze anders niet krijgen. Een duwtje in de rug naar een hopelijk mooie toekomst.”

+31 (0)492 – 386666 calculatie@hoffmanngroep.com hoffmanngroep.com

IN BUSINESS ARTICLE PAGE 57 FAMILIEBEDRIJVEN

WE MOETEN IN DE ZORG VEEL VERDER VOORUIT KIJKEN’

Dalende inkomsten, stijgende kosten, nijpende personeelstekorten en cliënten die steeds complexere zorg vragen – je zult dezer dagen maar aan het roer staan van een zorgorganisatie. Toch slaagt directeur Bedrijfsvoering Charles van Eemeren erin om de Helmondse zorgaanbieder ORO financieel gezond te houden, locaties te verduurzamen én te investeren in het geluk van cliënten en medewerkers. ‘ORO is absoluut een duurzame koploper in deze regio’, vindt Mark de Kievit, Accountmanager Grootzakelijk bij Rabobank.

Het kantoor van ORO aan de Baroniehof in Helmond is een van de locaties die is verduurzaamd. Alle kunst is gemaakt door cliënten.

ORO is een grote zorgaanbieder in de Peel. ‘Onze stichting levert zorg, ondersteuning en begeleiding aan ruim 2.000 mensen met een verstandelijke beperking of een ontwikkelingsachterstand. We hebben zo’n tachtig locaties’, vertelt Van Eemeren, die al negentien jaar bij ORO werkt. Dat hij in de loop der jaren voor steeds grotere uitdagingen kwam te staan, ontmoedigt hem niet. ‘Sterker nog; het motiveert me juist, want ik heb het gevoel dat ik van betekenis kan zijn. Daarom zit ik ook in het sectorbestuur van Fizi, de beroepsvereniging voor zorgfinancials. Als wij de zaken financieel goed op orde hebben, kunnen onze collega’s meer betekenen voor cliënten.’

DE TIJD VOORUIT

Dat Van Eemeren nog steeds lekker in de wedstrijd zit, ontgaat ook Accountmanager Mark de Kievit niet. Zijn eigen ervaring in de zorg, gecombineerd met de expertise van het landelijke sectorteam Gezondheidszorg en de Medicidesk van Rabobank, geven hem een goed beeld van de sector. ‘Wat mij opvalt, is dat ze bij ORO hun tijd steeds een paar jaar vooruit zijn. Charles klopte al vóór corona bij ons aan met omvangrijke plannen voor de verduurzaming van het vastgoed. We knipten de bouwplannen op in drie fasen en zorgden voor een snelle, passende financiering. De rente stond laag en de energie- en bouwkosten waren toen nog normaal; het is echt een goede zet van ORO geweest.’

DUURZAME DAGBESTEDING

ORO besloot zich in 2019 aan te sluiten bij de Green Deal Zorg Helmond/Peel. Het beste resultaat dat daaruit voortvloeide, vindt Van Eemeren de duurzame afvalverwerking op het terrein Het Rijtven. ‘Onze afdeling Facilitair heeft daar samen met cliënten echt iets moois neergezet: zij halen nu samen het afval op met een nieuwe elektrokar. Het is beter voor het milieu, goedkoper voor ORO én een leuke dagbesteding voor cliënten. Echt een win-win-win’, vertelt hij. De inspanningen van ORO werden in 2023 beloond met het bronzen certificaat van de Milieuthermometer Zorg, een milieumanagement¬systeem dat duurzaamheid in de zorg bevordert.

HET RENDEMENT VAN GELUK

Ook de proactieve manier waarop ORO investeert in het werkgeluk van medewerkers vindt De Kievit een compliment waard. ‘In de zorg bestaat ongeveer 70% van de omzet uit personeelskosten, dat is meer dan in elke andere sector. Als je die kosten weet te beheersen, bijvoorbeeld door het ziekteverzuim laag te houden en weinig extern personeel in te huren, vertaalt zich dat direct in een hoger rendement.’

Van Eemeren is blij met de brede ondersteuning van Rabobank. ‘Mark en zijn collega’s zorgen ervoor dat wij ons op de verre toekomst kunnen richten. De tijd van ‘meer doen met minder’ is voorbij, de vergrijzing vraagt om rigoureuze, andere keuzes in de zorg. Daar moet je nú al in investeren.’ Denken in doemscenario’s doet hij echter niet. ‘Ik zie overal kansen, bijvoorbeeld op het gebied van technologie. Zo gebruiken wij tegenwoordig MijnEigenPlan, dat is een digitaal planbord met een app waarop cliënten zelf kunnen zien welke activiteiten en afspraken er op het programma staan. Ze kunnen zich daar zélf voor aan- en afmelden, dat scheelt ook onze begeleiders tijd.‘

CLIËNTEN HELPEN ELKAAR

De samenwerking met ouderenzorgorganisatie De Zorgboog op locatie de Ruijschenbergh in Gemert is een ander voorbeeld van een kans die ORO met het oog op de toekomst wist te verzilveren. ‘We delen het pand en stimuleren onze cliënten om samen op te trekken, zodat ze elkaar op allerlei manieren kunnen helpen. Het leidt tot leuke contacten én onze zorgmedewerkers houden tijd over voor andere dingen. Dit is het verhaal van de toekomst.’

Rabobank zal zijn klanten steeds actiever gaan stimuleren om toekomstbestendig te worden. ‘Zo kunnen ze advies inwinnen bij onze nieuwe duurzaamheidsexperts en bieden we steeds meer mooie kortingen aan voor klanten die duurzame keuzes maken’, vertelt De Kievit. ‘Duurzaamheid in brede zin wordt een steeds belangrijker criterium voor succes.’

Wil jij als zorgondernemer ook duurzaam groeien? Neem dan contact op met Mark de Kievit, Accountmanager Grootzakelijk, Sectorteam Gezondheidszorg: 06-10321685 of Mark.de.Kievit@rabobank.nl. Of neem een kijkje op de website.

IN BUSINESS ARTICLE PAGE 59

Mag ik commercieel voor u bellen?

U bent druk met allerlei belangrijke zaken en acquisitie kan er dan bij inschieten. Laat mij u ondersteunen. Met mijn commerciële ervaring en de nieuwste marketingtechnieken benader ik uw doelgroep effectief. U hoeft zich alleen te richten op het verzilveren van de binnenkomende afspraken. Samen laten we uw klantenbestand groeien!

www.psaprof.nl | info@psaprof.nl | 0800-7727763

INVESTEREN IN JE BRANDING: DE SLEUTEL TOT MEER

KLANTEN EN GROEI

Het belang van sterke branding overstijgt het simpele idee van een goed imago; het is de kern van leadgeneratie en zakelijk succes. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw bedrijf de aandacht trekt die het verdient? Bij Wedentify hanteren we een formule die eenvoudig maar effectief is: “Boodschap + Uitstraling + Zichtbaarheid = Meer Leads”.

Een heldere boodschap trekt de juiste klanten aan, terwijl een passende uitstraling vertrouwen schept bij je doelgroep. Door goed zichtbaar te zijn, blijf je continu in de aandacht van potentiële klanten. Missen één van deze elementen? Dan loop je kansen mis en blijven de verwachte resultaten uit. Door deze elementen effectief te combineren, trekt je bedrijf meer klanten aan, wat leidt tot een verhoogde omzet.

HET

BELANG VAN DE JUISTE VRAGEN

Als ondernemer is het cruciaal jezelf te vragen: Is mijn boodschap helder? Reflecteert mijn uitstraling de waarden die mijn klanten belangrijk vinden? Ben ik zichtbaar waar mijn doelgroep zich bevindt? Als je hierop niet direct kunt antwoorden, dan weet je wat je te doen staat. Onthoud, “Sterke branding is geen kostenpost, maar een investering in de groei van je bedrijf.”

DE FUNDAMENTELE VRAAG BIJ

WEDENTIFY

Bij Wedentify draait alles om inzicht: “Weet je echt wat je marketinginspanningen je opleveren?” Dit is een eenvoudige vraag die de kern vormt van onze dienstverlening. We zien vaak dat bedrijven worstelen met het bepalen van hun prioriteiten, het meten van succes en het bijsturen voor betere resultaten.

Onze aanpak begint bij het bepalen van het startpunt en het nauwkeurig in kaart brengen van de huidige situatie. Een diepgaande analyse is essentieel voor het ontwikkelen van effectieve vervolgstappen. We stellen kritische vragen over de helderheid van je boodschap, de aansluiting van je uitstraling bij klantverwachtingen, en je zichtbaarheid in relevante gebieden.

We zijn trots dat onze aanpak bedrijven transformeert door niet alleen hun uiterlijk te verbeteren, maar vooral door de daadwerkelijke impact op hun groei en omzet. Als je twijfelt of je marketinginspanningen het gewenste effect hebben, staan we klaar om met je in gesprek te gaan.

VOORKOM GEDOE MET FREELANCERS

Wij begrijpen als geen ander dat jij als ondernemer je wilt focussen op je eigen bedrijfsvoering. Het werken met verschillende freelancers, elk met hun eigen specialiteiten, kan echter leiden tot versnippering en inefficiëntie. Zijn deze freelancers wel echt wat je bedrijf nodig heeft, of voeren ze slechts uit wat hen opgedragen wordt? Het constante aansturen en communiceren met meerdere freelancers kan frustrerend zijn, vooral als ze niet de verantwoordelijkheid nemen bij mindere resultaten of problemen.

Jij focust op de operatie, wij verzorgen de marketing.

Het is daarom essentieel om één aanspreekpunt te hebben die de grote lijnen niet alleen ziet, maar ook de samenhang tussen de verschillende marketingactiviteiten bewaakt én uitvoert. En hier komen wij in beeld als Plug ’n Play Marketing Team. Jij focust op de operatie, wij verzorgen de marketing.

+31 (0)85 902 28 08

info@wedentify.nl www.wedentify.nl

IN BUSINESS ARTICLE PAGE 62

WEDENTIFY

JOUW PLUG ‘N PLAY MARKETING TEAM

“Aandacht voor je medewerkers verbetert het teammoraal enorm.”

LIZ VERRAST MET UNIEKE

CADEAUCONCEPTEN

“Bas is morgen 12,5 jaar in dienst. Kun jij nog snel een bos bloemen regelen?”, vraagt de directeur aan de receptioniste. “Over een week is het Kerst en we hebben nog steeds geen relatiegeschenken. Wellicht kunnen we Anne en Sophie vrijdagmiddag naar de Sligro sturen?”, klinkt het bij HR. Herkenbaar? Vast wel. Wenselijk? Allesbehalve. Elisabeth Beukers (Liz) van GIFTS By Liz maakt werkgevers én -nemers gelukkig middels unieke cadeau-oplossingen.

“Het zit in mijn DNA om mensen op indrukwekkende wijze te verrassen”, zegt Liz wanneer haar gevraagd wordt wat de drijfveer achter haar onderneming is. “Dat werd er met de paplepel ingegoten, evenals het ondernemen.”

BEDRIJFSTRANSFORMATIE: EEN NIEUW

TIJDPERK BEGINT! VAN SMOKED BY LIZ NAAR

GIFTS BY LIZ

2024 markeert een nieuw tijdperk voor SMOKED by Liz, waarbij het gehele concept transformeert naar GIFTS by Liz.

Waarom deze verschuiving? SMOKED by Liz is voortgekomen uit een passie om mensen te verbazen met authentieke visdelicatessen, bereid volgens familierecept. Nu overstijgt het bedrijf dat oorspronkelijke doel, waarbij delicatessen een integraal onderdeel zijn geworden van het bredere concept van GIFTS.

“WIJ RICHTEN

OP TOTALE ONTZORGING EN GEMAK”

GIFTS by Liz, geïnspireerd door wat mensen echt willen, duikt diep in de behoeften van het bedrijf, de klanten en de werknemers. Hoe? “Middels een duidelijke focus op totale ontzorging en gemak, bieden we unieke cadeau-oplossingen die de ervaring op zowel persoonlijk als professioneel niveau versterken, vertelt Liz. “Klinkt cliché hé? Het is toch echt zo. Zoals eerder benoemd lopen veel ondernemers tegen dezelfde ‘problemen’ aan wanneer er een (relatie)geschenk geregeld dient te worden. Het is geen onwil; totaal niet zelfs. Het feit dat er binnen een business héél veel dingen geregeld dienen te worden maakt dat geschenken niet altijd de eerste prioriteit hebben. Daardoor wordt iets dat in de basis juist een hele positieve lading heeft, voor veel ondernemers een ‘must’, welke stress oplevert. Wij nemen die stress weg! GIFTS by Liz zorgt voor indrukwekkende cadeaus van onschatbare waarde.”

TOTAALOPLOSSING VOOR IEDER TYPE

ONDERNEMER: “HET IS ONS DOEL OM OP BELANGRIJKE MOMENTEN TE VERRASSEN”

Benieuwd naar hoe wij dat doen? “GIFTS by Liz verzorgt exclusieve cadeaus voor ieder type organisatie. Hoe groot je bedrijf ook is, er is ál-tijd iets te bedenken dat past bij de wensen en behoeften van jou als bedrijf. GIFTS by Liz bestaat uit twee onderdelen. Eén daarvan is het realiseren van creatieve relatiegeschenken, op maat gemaakt en perfect afgestemd. Het tweede onderdeel bestaat uit het bewerkstelligen van persoonlijke cadeaus voor werknemers. Deze worden afgestemd op de aangegeven behoeften en wensen van de werknemers, terwijl er tegelijkertijd rekening wordt gehouden met het budget van de werkgever. De invulling van het werkgelukconcept is volledig maatwerk. We werken met bedrijven die voor een vast maandbedrag, op de door hen aangegeven momenten, een passend cadeau willen geven aan hun medewerker. Dat kan bijvoorbeeld met Kerst, Pasen, Sinterklaas, de zomervakantie

of een verjaardag zijn. Alles is mogelijk, voor iedereen. Het is ons doel om mensen echt blij te maken, zodat zij zich oprecht gewaardeerd voelen.”

EIGEN PLATFORM OM WENSEN TE ACHTERHALEN

Niet alleen het cadeau zelf dient perfect te zijn. Ook in het voortraject moeten alle details kloppen, vertelt Liz. “We verrichten doelgericht onderzoek om te achterhalen wat de wensen en behoeften van de medewerkers zijn. GIFTS by Liz heeft een eigen platform met klantlogin, waar het werknemersbestand in geïntegreerd kan worden zodat we maandelijks up-to-date zijn omtrent het aantal werknemers. Daarnaast is het mogelijk om het platform te koppelen met het HR-systeem van een bedrijf om het nóg makkelijker te maken. Vanuit daar ontvangt de medewerker een link naar de scan waarmee hij of zij, zijn of haar wensen duidelijk kan maken. Van dieetwensen tot geloofsovertuigingen en van komaf tot financiële situatie: we kunnen overal rekening mee houden. The sky is the limit.”

AANDACHT MAAKT ALLES MOOIER

Liz vertelt verder over haar visie. Ze legt uit dat (persoonlijke) aandacht daarin centraal staat. “GIFTS by Liz is in feite een verlengstuk van de werkgever. Op die manier dragen we bij aan top werkgeverschap binnen een bedrijf. Aandacht voor je medewerkers heeft iets magisch. Het verbetert het teammoraal enorm.” Ze sluit af: “En GIFTS by Liz gelooft erin dat tevreden medewerkers zorgen voor tevreden klanten en ambassadeurs voor je bedrijf.”

+31(0)6 51 37 35 30

info@giftsbyliz.com www.giftsbyliz.nl

IN BUSINESS ARTICLE PAGE 65

ROYAL SMIT EN KONING WILLEM I COLLEGE

PARTNERS IN PROGRESS

Samen kijken naar de opleidingsbehoefte van de medewerkers en daar op een professionele en praktische wijze invulling aan geven. Toen Jacques Doomernik, tot voor kort Senior Advisor Business Education binnen het Koning Willem I College, Royal SMIT met deze uitdaging benaderde, vond hij al snel een luisterend oor bij de producent en ontwikkelaar van grootvermogentransformatoren. Met als uiteindelijk eindresultaat een hele mooie samenwerking die erop gericht is om de vaardigheden van de ruim 700 medewerkers van Royal SMIT verder te ontwikkelen, te verbreden en te verdiepen. Daarnaast verzorgt de onderwijsinstelling de BBL-opleidingen tot eerste monteur elektronica voor de nieuwe medewerkers. Voor veel jongeren, maar ook voor zij-instromers de basis voor een mooie carrière binnen het Nijmeegse tech-bedrijf.

ELKAARS BEHOEFTEN BEGRIJPEN

“Wat van belang is als je een partner wil zijn voor het bedrijfsleven, je flexibel bent in de wijze waarop je het onderwijs aanbiedt”, stelt Jorn van Wijk, directeur Koningsacademie (onderdeel van het Koning Willem I College en daarmee verantwoordelijk voor de invulling van bedrijfsopleidingen en individuele trainingen en cursussen zoals aangeboden aan bedrijven als Royal SMIT. “Wij snappen als geen ander dat medewerkers nodig zijn op de werkvloer en dat een werkgever ze zo min mogelijk kwijt wil zijn. Tegelijkertijd willen en kunnen we geen afbreuk doen aan de kwaliteit van het onderwijs. Dat moet op een hoog niveau worden gegeven om te voldoen aan de eisen die aan ons als professionele opleider van overheidswege worden opgelegd. Het zoeken van de juiste combinatie tussen dat wat het onderwijs vraagt en wat het bedrijfsleven graag wil, is essentieel om tot een goede samenwerking te komen.”

MENSEN ONTWIKKELEN MEER DAN LOZE KREET

“Voor het professioneel opleiden van eigen medewerkers zoek je naar externe deskundigheid die aanvullend is op de eigen expertises. Daarom hebben wij de samenwerking met het Koning Willem I college gezocht. Zij hebben als mbo-instelling alles in huis om goed onderwijs te geven. Tegelijkertijd hebben zij een goede organisatie opgetuigd om het bedrijfsleven te helpen om voor medewerkers een leven lang leren mogelijk te maken. Wij zijn een bedrijf dat een leven lang ontwikkelen heel erg belangrijk vindt. Niet alleen omdat we de kennis en kunde van onze medewerkers heel hard nodig hebben om aan de groeiende vraag naar transformatoren te kunnen blijven voldoen, maar ook omdat we een aantrekkelijke werkomgeving willen creëren”, benadrukt Vincent Wentink, HR director binnen Royal SMIT. “Een omgeving waar mensen uitgedaagd worden om het beste in zichzelf naar boven te halen. Het boeien en binden van mensen is een veel gehoorde kreet in het licht van de ‘war on talent’, maar wij hebben er binnen ons bedrijf ook echt een speerpunt van gemaakt.”

MOOIE CO-PRODUCTIE

“Niet in de laatste plaats omdat onze medewerkers hele specifieke productkennis moeten hebben als ze bij Royal SMIT komen werken. De basis is affiniteit met (elektro-) techniek. Maar vervolgens moeten onze collega’s de kennis en ervaring opdoen in de praktijk. Waarbij we het als onze taak zien om de medewerkers daarin zo goed mogelijk te ondersteunen door training en opleiding”, vult René Westen, Recruitment Business Partner zijn collega aan. “En daarin voorziet de bedrijfsschool zoals we die met het Koning Willem I hebben opgezet. Het is een mooie co-creatie geworden tussen twee partners die allebei hetzelfde voor ogen hebben: mensen laten groeien door ze te ontwikkelen.”

SAMENWERKEN VERHOOGD DE KWALITEIT

Van Wijk: “We zijn sowieso een organisatie die samenwerking heel hoog in het vaandel heeft staan. We zijn er namelijk van overtuigd dat we daardoor ons onderwijsaanbod namelijk nog beter aan kunnen laten sluiten op het werkveld. Wij richten ons daarbij landelijk op bedrijven, instellingen en overheden en dan met name in de regio’s ’s-Hertogenbosch, Land van Cuijk, Meijerijstad en Oss. Een regio waar het heel goed wonen, werken en leren is. Ik spreek uit ervaring dat we ook in onze regio een hele krachtige Triple Helix, de samenwerking tussen overheid, onderwijs en bedrijfsleven, kennen. En daar spelen wij graag een verbindende rol in, bijvoorbeeld door talent te ontwikkelen en ervoor te zorgen dat ze werkzaam blijven in de regio. En dat kan op allerlei manieren. De samenwerking met Royal SMIT is daar een voorbeeld van en daar zijn we trots op. Natuurlijk staan we ook zeker open voor kleinschaligere samenwerkingen. Zo bouwen we met Hendriks Coppelmans een TerugWINwoning 1.0 en met The Chocolate Factory zijn we partnership aangegaan om studenten praktijkopdrachten te laten doen op het gebied van techniek, technologie en logistiek. Allemaal voorbeelden van hoe we de deuren opzetten tot samenwerking. Wij nodigen daarom iedereen uit om met ons het partnership te zoeken. Wij staan er voor open als onderwijsinstelling en businesspartner en we laten in de praktijk graag zien dat het ook echt werkt.”

IN BUSINESS ARTICLE PAGE 67

GASSAN’S

JEWELLERY & WATCH TRENDS

18-karaats geelgouden oorbellen Hippie Chic 18-karaats geelgouden oorbellen C de Cartier met diamant, circa 2000 GASSAN VINTAGE Omega Speedmaster 42 mm Moonwatch Professional OMEGA Navitimer 36mm BREiTLING Boho Simplicity met Onyx steen CHOICES BY DL 18-karaats geelgouden tennisarmband met diamant TROPHY BY GASSAN 14-karaats geelgouden earcu met diamant GIGI BY GASSAN 18-karaats geelgouden collier Pearl Collection met diamant TROPHY BY GASSAN Longines, Spirit Flyback LONGINES

18-karaats geelgouden ring Heart met diamant CHOICES BY DL

14-karaats geelgouden earclip met diamant GIGI BY GASSAN

18-karaats geelgouden ringen met diamant GASSAN 121

Certina DS Action GMT Powermatic 80 Automatic, Black, PVD coating, 316L stainless steel, 41mm CERTINA

18-karaats geelgouden ring met diamant GASSAN 121

Glashütte Ice Q GLASHÜTTE

Van Cleef & Arpels armband 18 karaats geelgoud met diamant , circa 1940 GASSAN VINTAGE

GASSAN EINDHOVEN OPENING SOON

Het is de volgende stap van GASSAN in hun plannen om verder te groeien op de Nederlandse markt. Eerder werden de deuren al geopend in Rotterdam (maart 2023), nu wordt ook de vestiging in Eindhoven o cieel geopend en brengt het familiebedrijf naast de bekende merken als Omega en Breitling ook haar eigen exclusieve juwelen-lijnen naar het Zuiden van Nederland. Voor GASSAN preowned, Choices by DL, TROPHY BY GASSAN, Gigi by GASSAN en natuurlijk GASSAN 121 en het recent gelanceerde GASSAN Vintage hoeven Brabanders niet langer naar de hoofdstad. GASSAN.COM

BREDA EN TILBURG ZIJN KLAAR

VOOR DE SPECIAL OLYMPICS

NATIONALE SPELEN

Met nog twee maanden tot de Special Olympics Nationale Spelen zijn Breda en Tilburg klaar voor de ontvangst van ruim 3000 sporters en coaches die deelnemen aan 20 verschillende sporten.

Langs de snelweg en op diverse andere plekken in de provincie Noord-Brabant staan grote lachende gezichten van sporters die forensen vragen om vrijwilliger te worden Het zijn de eerste grote campagne beelden van de Special Olympics Nationale Spelen die één keer in de twee jaar plaatsvinden.

Van 14 tot en met 16 juni zijn Breda en Tilburg gastheer van het grootste multi-sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking van 2024. De inschrijving is inmiddels gesloten: er worden 3007 sporters en coaches verwacht, er overnachten straks 2044 personen op Safaripark Beekse Bergen -een record- en gaan de atleten de strijd aan in 20 sporten. De sportverenigingen, ambassadeurs en vrijwilligers staan in de startblokken om alle gasten te ontvangen.

Het deelnemersveld bestaat traditioneel uit sporters uit het hele land. Zij trainen al geruime tijd om hun beste prestatie te gaan leveren. Hoewel het de Nationale Spelen betreft zijn er ook gasten uit onder andere België, Duitsland, Frankrijk, Tsjechië, Bulgarije en het Verenigd Koninkrijk die deelnemen aan het internationale hockeytoernooi, welke onderdeel is van de Nationale Spelen. Daarnaast zien we ook deelnemers uit Aruba, Bonaire, Sint-Eustatius en Saba.

De komende tijd streeft de organisatie ernaar om het verhaal van de Special Olympics Nationale Spelen in Breda en Tilburg verder uit te dragen. Een speciaal plekje is daarvoor ingeruimd voor de side-events in aanloop naar en tijdens het evenement. Om mensen te betrekken is er samen met de beide gemeenten, provincie NoordBrabant, het BrabantSport Fonds, Uniek Sporten en diverse sport- en zorginstellingen, een side-events programma uitgerold. Met Bocce, Wandelen en Urban Sporten hebben we diverse activiteiten voor jong en oud om mensen te enthousiasmeren om zelf actief te worden en deel te nemen aan de Special Olympics. Zelfs als je (nog) geen actieve sporter bent tijdens de Nationale Spelen.

De komende maanden wordt daar ook in communicatie veel aandacht aanbesteedt. Zo zijn onder andere de opnames gestart voor een negendelige serie die in mei en juni uitgezonden wordt op Omroep Brabant. Leon van der Zanden gaat samen met de ambassadeurs op weg naar de Nationale Spelen en geeft een uniek kijkje in het leven van de sporters.

De Special Olympics Nationale Spelen Breda & Tilburg trappen op 14 juni af met een openingsceremonie voor 10.000 bezoekers in Breepark (Breda). Op 15 en 16 juni staan de sporttoernooien op het programma. Kijk voor een overzicht van de locaties en sporten op www.specialolympics2024.nl.

De Special Olympics Nationale Spelen vinden elke twee jaar plaats in Nederland voor mensen met een verstandelijke beperking. Op 14, 15 en 16 juni 2024 zal dit bijzondere evenement plaatsvinden in Breda en Tilburg. De kernthema’s van het evenement zijn talent, sport en inclusie.

Meer informatie is te vinden op onze website: www.specialolympics2024.nl Of volg ons op LinkedIn, Instagram en Facebook IN BUSINESS ARTICLE PAGE 71 GOEDE DOEL
Landweer 2a 5411 LV Zeeland (NB) T 085 20 20 720 E info@vantienen.nl www.vantienen.nl Nijverheidsweg 25 6171 AZ Stein T 046 433 93 83 E info@limcaf.nl www.limcaf.nl

THIS IS FOR NEW LEVELS.

State-of-the-art innovaties, luxueus comfort, royale laadruimte, een rijbereik tot 594 km en slechts 32 minuten om de batterij tot 80% op te laden: de nieuwe EQE SUV tilt de elektrische rijervaring naar een ongekend niveau. Integreer deze 100% elektrische revolutie in uw wagenpark. Stijlvoller en duurzamer dan ooit tevoren.

Gecombineerd verbruik: 17,6 - 25,6 kWh/100 km, CO2-uitstoot: 0 g/km (WLTP).

Breda, Ettensebaan 34, 4814 NN, tel. 076 - 564 2400 • Den Bosch, Zandzuigerstraat 13, 5222 AH, tel. 073 - 640 4400

Gorinchem, Avelingen-West 29, 4202 MS, tel. 0183 - 651 500 • Goes, Albert Plesmanweg 2, 4462 GC, tel. 0113 - 212 730 Roosendaal, Bredaseweg 225-227, 4705 RN, tel. 0165 - 557 400 • Tilburg, Kraaivenstraat 12, 5048 AB, tel. 013 - 595 9100 www.louwman.nl/mercedes-benz

in licht, beeld en geluid

bazelmans.com Veldhoven & Amsterdam
ultimate
en
Choose the
experience
Vaste installaties
verhuur

Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.