Veteranen Nr. 10 - 2012

Page 28

Aalborg var på den anden ende og begejstringen og interessen for inalekampen var stor, men ikke ret mange aalborgensere kunne rejse til København. I stedet blev der arrangeret en direkte radiotransmission i Aalborghallen med »Gunnar Nu« og Sam som kommentatorer. Interessen var så stor, at kampen samlede 2800 medlyttere. – Selve inaledagen gik med en rundvisning i Idrætsparken ved Carl Aage Præst, fortæller Ove videre. Inden kampen var der opstilling på grønsværen foran de 10.000 tilskuere. Så var der håndtryk af statsminister H. C. Hansen. Selve fodboldkampen gik egentlig meget godt, tempoet var en smule højere, end vi var vant til. Første halvleg endte 0-0. Hurtigt inde i anden halvleg scorede AGF til 1-0, og da det 5 minutter senere stod 2-0, havde vi det rigtig hårdt, udtaler Ove.

Efter kampen udtalte Changs anfører ifølge diverse avisreferater til pressen: »AGF stillede med lere landsholdsspillere, nykårede danske mestre, så jeg synes egentlig, at vi klarede os int ved kun at tabe 4-0«. Ove fortæller videre: – Vi manglede noget i angrebet. Innerwings lå for langt

På vej mod pokalinalen En kampsituation fra Idrætsklubben »Chang«s store fodboldfest i Aalborg. Holdet vandt en fortjent 1-0 sejr over Vanløse i semiinalen 1954. Holdet tabte i 1955 inalen til AGF. På billedet ses følgende Chang-spillere fra venstre: Egon Johansen (målscorer), Erik Jensen og Jens Erik Arentoft. Foto: A130, B64, Sifa Idrætshistorisk Samling