Nyheder fra Gutkind – Forår 2024

Page 1

Nyheder fra Gutkind

Forår 2024

2 GUTKIND Vi tager forbehold for ændringer af pris, omfang, udgivelsesdato m.m.

”Hvordan bliver man den man er,” spørger Suzanne Brøgger i et interview i ATLAS fra 2017. Ved at læse litteratur, studere verdenshistorien og overgive sig til kærlighed og fællesskab, svarer hun.

Det er vise ord, og med de mange forskellige udgivelser i forårets program kan vi i hvert fald hjælpe med at opfylde den litterære del af opfordringen. Her er noget for børn og unge, for voksne af alle køn, i alle aldre og i alle egne af landet. Det er blot at give sig hen.

God læselyst!

Jacob Søndergaard

Direktør, forlægger

Gutkind

GUTKIND

Alexander Rich Henningsen Mother Earth

Mother Earth er et højhus i København. Et klimaneutralt prestigebyggeri med et budget på 12 milliarder kroner, beklædt med nænsomt fældet canadisk cedertræ. Men hvem råber egentlig op, hvis det viser sig, at fundamentet er fyldt med affaldstræ, flamingo og bøjede søm?

Den unge fuldmægtig Alexander Hahnemann er primært opsat på at leve op til andres forventninger, mens forvaltningschef Liselotte Høgsberg forsøger at balancere de politiske krav med kaos på hjemmefronten. Ingeniør Claus Carstensen har bare ufatteligt ondt i sit knæ og venter på pensionen. Mother Earth er en sort samfundssatire om forfængelighed, fupmageri og menneskelige fejl. Og om rodet, der opstår, når idealer skal realiseres i en mudret virkelighed.

Alexander Rich Henningsen er født i 1992 i Svendborg. Han er uddannet sociolog fra Københavns Universitet og arbejder til daglig som redaktør på magasinet ATLAS. Han bor med sin kæreste og datter i en treetagers bygning i Brønshøj. Mother Earth er hans skønlitterære debut.

9788743407454 / 299,95 kr. / 300 sider / Indbundet m. smuds / Skønlitteratur / Udk. maj 2024 / Omslag: Anna Degnbol / Foto: Lea Meilandt

4 GUTKIND

Matias Faldbakken Stakkel

Den ensomme Oskar arbejder på Aud og Olav Blums mølle mod kost og logi. En dag finder han et barn i skoven, en utæmmet unge, som han tager med hjem. Barnet er lille af vækst og stum, men i Oskars varetægt begynder det at vokse. Stakkel er en fabel om kærlighed og en coming-of-age-historie. Fortællingen skifter mellem realisme, satire, romance og folkeeventyr og spænder over flere historiske tidsperioder. En original, underholdende og fængslende roman om ensomhed, isolation og omsorg.

Matias Faldbakken (f. 1973, Hobro) er en af Norges mest kritikerroste forfattere og billedkunstnere. Hans kunstværker er repræsenteret på førende internationale gallerier. I 2017 udkom The Hills, og i 2020 udkom romanen Vi er fem, der fik Kritikerprisen og P2-lytternes romanpris.

9788743406433 / 249,95 kr. / 192 sider / Hæftet m. flapper / Skønlitteratur / Udk. marts 2024 / Omslag: Dan Solbach / Foto: Ivar Kvaal / Oversætter: Sara Koch / Originaltitel: Stakkar

5 GUTKIND

Maria Hesselager I mit hus

Da den 40-årige forfatter Alice bliver forladt, beslutter hun sig for at rejse fra det liv, hun lever, for i stedet at leje et afsidesliggende hus langt oppe nordpå. Det viser sig at være en barsk og isoleret egn, og uden egne relationer iagttager hun på afstand livet mellem sine udlejere; brødrene Boaz og Eli, og Elis nervøse kone, Naomi. En dag ser Alice noget, som tvinger hende ud af hendes passive betragterrolle. Hvad er foregået i det hus, hun bor i? Konfronteret med et mørke i sin egen fortid begynder hun at lede efter spor fra husets tidligere lejer.

I mit hus er fra første side et intenst kammerspil om fortielser og udsatte relationer – og om at prøve at finde hjem.

Maria Hesselager (f. 1984) er uddannet fra Forfatterskolen og debuterede med romanen Jeg hedder Folkví, som blev tildelt Munch-Christensens debutantpris og solgt til udgivelse i Polen og Ungarn og på det toneangivende amerikanske forlag Riverhead Books.

9788743403432 / 249,95 kr. / 200 sider / Indbundet m. smuds / Skønlitteratur / Udk. maj 2024 / Omslag: Kasper Vang / Foto: Lea Meilandt

6 GUTKIND

Helge Bille

Roman om en forbrydelse

Under arbejdet med at renovere sin lejlighed finder Helge Bille syv dele af en tysk militærpistol pakket ind i syv sider af en Berlingske Tidende fra 30. december 1949.

Navnet Helge Bille har han overtaget fra det dørskilt, der hang på hoveddøren, da han flyttede ind. Men hvem var Helge Bille, hvem er Helge Bille? Var han frihedskæmper? Eller værnemager? En historie knytter sig til pistolen, men hvilken? Spor og motiver væver sig sammen og fortoner sig i det uvisse, mens der langsomt tegner sig en mulig fortælling om Helge Bille, en fortælling om en forbrydelse, en fortælling, der i en vis forstand er forfatterens egen.

Helge Bille voksede op i 1970’erne, bl.a. hos sine bedsteforældre vest for Faaborg. Her stod kun en enkelt hyldemeter bøger, alle slidte billigbogsudgaver af Agatha Christie, Maria Lang og ikke mindst Georges Simenon. Voksenlivet bød på et møde med bankverdenen og sporadisk taxikørsel. I 2002 flyttede Bille til Nørrebro, og her begyndte han at skrive det, der på sin vis blev til hans livs roman, Roman om en forbrydelse

9788743407393 / 249,95 kr. / 180 sider / Hæftet m. flapper / Skønlitteratur / Udk. februar 2024 / Omslag: Thomas Joakim Winther /

7 GUTKIND

Caroline Albertine Minor

Nivå Bugt Strandenge

En række digte om kærlighed og forelskelser (de lykkelige og de ulykkelige og dem midt imellem). Om hverdagens pletter af eufori og begærets forvandlende kraft. Længslen efter at helliggøre og beskytte sine nærmeste – og sorgen over, at det alt for sjældent lykkes. Om besværet ved og fryden over at være en menneskekrop blandt menneskekroppe.

Digtsamlingen er skrevet over en årrække i et spændingsfelt mellem pligt og længsel, forældreskabets opretholdende ritualer og begærets løfte om (midlertidig) udslettelse.

Caroline Albertine Minor (f. 1988) opnåede et internationalt gennembrud med novellesamlingen Velsignelser (2017), der blev tildelt adskillige priser og nomineret til Nordisk Råds litteraturpris. I 2020 udkom romanen Hummerens skjold, der, ligesom Velsignelser, er solgt til udgivelse i en række lande. 9788743407485

Nivå Bugt Strandenge

Caroline Albertine Minor

/ 199,95 kr. / 80 sider / Indbundet m. smuds / Digte / Udk. april 2024 / Omslag: Kasper Vang / Foto: Daniel Hjorth 8
GUTKIND
Gutkind digte af

Antologi Moderelementet

Moderelementet er en mosaik af ældre og nyskrevne tekster om den radikale erfaring, det er at skabe og drage omsorg for andre mennesker.

På tværs af generationer og litterære genrer beskæftiger teksterne sig med fødsel, revolution, fremmedgørelse, krop, skønhed, glæde, abort, familie, blod, natur, penge, klasse og køn. Teksterne er udvalgt med kærlighed og ud fra et ønske om at skabe samhørighed og et fælles rum at tænke og handle fra.

Moderelementet er redigeret af forfatterne Mia Degner, Ditte Holm Bro, Liv Nimand Duvå, Kirstine Reffstrup og Julie Sten-Knudsen

9788743407317 / 299,95 kr. / 300 sider / Hæftet m. flapper / Skønlitteratur, div. / Udk. april 2024 / Omslag: Kasper Vang /

9 GUTKIND
Foto: Paula Duvå

Resten af sommeren

Sofie er i Tivoli med sin storebror og sin far. De to søskende hænger højt over byen i pariserhjulet og forsvinder i hurlumhejhuset, og når de kommer hjem, skal de holde ferie. De skal besøge deres mors veninde som de plejer, sove i telt, bade og plukke bær. Men de skal også forholde sig til, at deres forældre skal skilles, og at de fremover kun skal se deres far hver anden weekend.

Resten af sommeren undersøger, hvad der sker i en familie, når forældre går fra hinanden: med de voksne, der har truffet beslutningen, og med de halvstore børn, der i forvejen har nok at gøre med at begribe verden og sig selv.

Lotte Kirkeby (f. 1970) debuterede i 2016 med novellesamlingen Jubilæum. I 2019 udkom De nærmeste, som blev nomineret til DR Romanprisen 2020. Hendes seneste bog er den anmelderroste Hvis man ikke vidste bedre (2022). I 2023 blev hun tildelt Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat.

9788743407805 / 249,95 kr. / 230 sider / Hæftet m. flapper / Skønlitteratur / Udk. januar 2024 / Omslag: Alette Bertelsen / Foto: Lea Meilandt

10 GUTKIND

Daniel Dalgaard

Vulkanø

En familie på fire er på en længere ferie til De Kanariske Øer. Børnene er et og fem, to små halvkloner af deres forældre, som er midt i trediverne og ikke har sovet i et halvt år. Turen går over et all inclusive-hotel, dyreparker, golde velhaverområder og ender i en grotte hugget direkte ind i de vulkanske klipper. I det fremmede træder familiens dynamikker frem, udfolder sig og spejles i mødet med andre familier. For fortælleren bliver det en anledning til at reflektere over sin egen opvækst og det, som gjorde det vanskeligt for ham at blive den far, han gerne vil være.

Daniel Dalgaard (f. 1987) er uddannet fra Forfatterskolen og Aarhus Universitet. Han har udgivet digtsamlingerne Vi er ikke konger (2013) og Spejlkamel (2015). I 2021 udkom den anmelderroste roman Sfinx

9788743407386 / 249,95 kr. / 200 sider / Hæftet m. flapper / Skønlitteratur / Udk. januar 2024 / Omslag: Simon Lilholt /

Foto: Alexander Banck-Petersen

11 GUTKIND

Claire Keegan

Noveller – Historier om kvinder og mænd

Novellesamlingen består af tre historier om forholdet mellem kvinder og mænd. Hvordan var livet blevet for Cathal i titelnovellen, hvis han havde opført sig anderledes over for sin forlovede? I ‘En lang og smertefuld død’ forstyrres en forfatter på sit skriveophold i Heinrich Bölls hus af en bedrevidende og nedladende tysk akademiker. Det bliver straffet. Og i ‘Antarctica’ tager en gift kvinde udenbys for at dyrke sex med en fremmed. Samlingen er noveller om kærlighed, begær, svigt og kvindehad og de evigt fascinerende dynamikker mellem kvinder og mænd.

Claire Keegan (f. 1968) har udgivet Den slags små ting (da. 2021) og Omsorg (da. 2022), som danner baggrund for den Oscar-nominerede film The Quiet Girl. Hun har modtaget en række prestigefyldte priser, bl.a. Los Angeles Times Book of the Year og The William Trevor Prize.

9788743408543 / 149,95 kr. / 128 sider / Indbundet m. smuds

/ Skønlitteratur / Udk. februar 2024 / Foto: Murdo McLeod / Oversætter: Signe Lyng / Originaltitel: So Late in the Day

12 GUTKIND

Louise Kennedy Over grænsen

Nordirland, 1975. Da den katolske skolelærer Cushla møder forsvarsadvokaten Michael på familiens pub, burde hun vide bedre end at forelske sig i ham. Han er protestant, ældre og gift. Hun introduceres gradvist til hans sofistikerede verden, samtidig med at terroren eskalerer omkring dem. I skolen tvinges Cushla og eleverne dagligt til at håndtere følgerne af volden, og da Michael beslutter sig for at forsvare nogle unge katolik-

ker, bliver det tydeligt, at omgivelserne vil reagere. De har krydset flere grænser i en verden, hvor overtrædelser har en høj pris.

Louise Kennedy er vokset op i Belfast og bor nu i Sligo. Over grænsen er hendes første roman. Hun har skrevet for The Guardian, The Irish Times og BBC Radio og arbejdet som kok i 30 år.

9788743405108 / 269,95 kr. / 320 sider / Indbundet m. smuds / Skønlitteratur / Udk. januar 2024 / Omslag: Greg Heinimann & Christian Bach / Oversætter: Signe Lyng / Originaltitel: Trespasses

13 GUTKIND

Julie Sten-Knudsen

Sang for brummere

Kan man bestemme sig for at forandre sig? Kan man ændre sine tanker og følelser? Gøre noget nyt? Blive forandret af det, man gør? Julie Sten-Knudsen undersøger i essay-form, hvordan man kan skabe forandring, både i sig selv og i sine omgivelser: at forsøge at komme ud af en depression. At begynde til tennis. At flytte til en ny by. At snuse til overgangen fra ét økonomisk system til et andet. At gøre op med den mandlige kunst- og litteraturhistorie. At gentænke sit forhold til sociale medier. Julie Sten-Knudsen skriver stærke personlige erfaringer frem med et fælles perspektiv.

Julie Sten-Knudsen (f. 1984) debuterede i 2011 med Hjem er en retning. Siden har hun udgivet yderligere fem digtsamlinger. To af dem er blevet præmieret af Statens Kunstfond. I 2021 modtog hun det treårige arbejdslegat. Hendes digte er oversat til flere sprog.

9788743407379 / 249,95 kr. / 250 sider / Hæftet m. flapper / Skønlitteratur, div. / Udk. marts 2024 / Omslag: Alette Bertelsen / Foto: Lea Meilandt

14 GUTKIND

Anna Hogeland

Det lange svar

Det lange svar er en roman om relationer mellem kvinder, om graviditet, fertilitet, håb og sorg. Historien fortælles af Anna, som er gravid, men som får at vide, at hendes barn har en alvorlig genetisk betinget hjertefejl, som det vil dø af. Derfor må Anna abortere, og det bliver begyndelsen på en lang sorgproces. Gennem denne møder Anna en række kvinder, som hver har deres historier, der på fornem vis flettes ind i hinanden og sammen tegner et fascinerende billede af kvinders liv og vilkår i vor tid.

Det lange svar er Anna Hogelands debutroman. Hogeland er privatpraktiserende psykoterapeut med en master i socialt arbejde fra Smith College School. Det lange svar udkommer i syv lande. Hun bor i Vermont, USA, sammen med sin familie.

9788743404057 / 299,95 kr. / 352 sider / Hæftet m. flapper / Skønlitteratur / Udk. juni 2024 / Omslag: Christian Bach / Oversætter: Ninna Brenøe / Originaltitel: The Long Answer

Zeshan Shakar De kalder mig ulven

De kalder mig ulven er en fortælling om at vokse op med visheden om, at de gode kort er skævt fordelt. Hovedpersonens forældre har hele deres liv arbejdet alt, alt for hårdt, og nu er de slidt ned. Alligevel efterlader de sig så lidt, kun minderne og nogle familiehistorier fra farens opvækst i Pakistan, fra morens familie i Finnmark og fra deres fælles liv i Oslo.

Nu er hjemmet opløst, og faren vil forlade Norge for at blive gammel i sit hjemland. Tilbage står sønnen med en umættelig sult efter at eje og have det, mennesker omkring ham har så rigeligt af.

Zeshan Shakar (f. 1982 i Oslo) er uddannet i statskundskab og økonomi. For sin første roman, Tante Ulrikkes vei (2017), der solgte over 160.000 eksemplarer, modtog han Tarjei Vesaas’ debutantpris. Zeshan Shakar har modtaget en lang rækker priser og nomineringer for sit forfatterskab, senest for hans tredje roman, De kalder mig ulven, der fik Norges Gyldne Laurbær, Bokhandlerprisen i 2022.

9788743407270 / 269,95 kr. / 250 sider / Hæftet m. flapper / Skønlitteratur / Udk. april 2024 / Omslag: Ditte Vejlstrup / Oversætter: Thomas Korsgaard / Originaltitel: De kaller meg ulven

15 GUTKIND

James Hynes

Spurven

Slaven Jacob – også kendt som Spurven – vokser op på et bordel i Carthago Nova i Spanien i Romerrigets sidste år. Som voksen ser han tilbage på sin umenneskelige barndom: Som navn- og forældreløs var han overladt til det barske liv på bunden af samfundet, det hårde slid i værtshuset og blandt de prostituerede. Men trods vold, forfald og lidelse finder Spurven både kærlighed, venskab og ømhed. Og hans fantasi og hans sang lindrer den brutale virkelighed.

Spurven er en betagende roman om slaveri og sammenhold i Romerriget og en livsbekræftende historie om overlevelse.

James Hynes (f. 1955) har skrevet seks romaner, Spurven er den første oversat til dansk. Han har udgivet essays og anmeldelser i New York Times, Washington Post, Boston Review og Salon. Han bor i Austin, Texas.

9788743405795 / 299,95 kr. / 400 sider / Indbundet m. smuds / Skønlitteratur / Udk. april 2024 / Omslag: Eyelab/ Thomas Szøke / Oversætter: Lorens Juul Madsen / Originaltitel: Sparrow

16
GUTKIND

Simona Ahrnstedt

En utænkelig skæbne

Historisk romance fra Sveriges ukronede romancedronning.

Sverige 1884. Den unge Alexandra Rosenkvist er sendt i eksil i det nordlige Sverige efter en skandale, der har rystet adelen i Stockholm. Atle Falk, en mand med en mørk fortid, får til opgave at hente hende hjem. På overfladen har den drømmende, idealistiske Alexandra og den kyniske Atle intet til fælles. Men på rejsen kommer de tættere på hinanden, og forbudte følelser opstår. I Stockholm venter Alexandras rige og konservative familie imidlertid. Og de har helt andre planer for hendes fremtid.

Simona Ahrnstedt (f. 1967) er Skandinaviens største romanceforfatter. Hun skriver både nutidige og historiske romaner, er udgivet i 23 lande og alene i Sverige solgt i over en million eksemplarer. Simona Ahrnstedt er en dedikeret ambassadør for romancegenren og for bøger af, om og for kvinder.

9788743407584 / 169,95 kr. / 500 sider / Hardback / Skønlitteratur / Udk. marts 2024 / Omslag: Maria Sundberg & Thomas Szøke / Oversætter: Signe Lyng / Originaltitel: Ett otänkbart öde

Sara Paborn

Den sorte tråd

Tre kvindeskæbner flettes sammen i ny roman af Sara Paborn.

2020: Paula skal på broderikursus i Dalarna. På skolen arbejder Gunni, en tyve år ældre bestyrer, for hvem livet ikke er lykkedes helt. 1970’erne: Som unge pige gik Gunni på skolen for hørehæmmede, hvor hun blev betaget af den smukke lærer Angela og hendes søn. 1950’erne: Den unge, smukke Anita blev butiksassistent i Dalarnas første supermarked og indledte et forhold til brugsuddeleren. Det fik katastrofale følger.

Paula finder en dagbog, og i kraft af denne afdækkes sandheden om de tre kvinder gradvist.

Sara Paborn (f. 1972) er fra Sölvesborg i Sverige. Efter en lang karriere i reklamebranchen debuterede hun i 2009. Paborn har skrevet fem romaner, hvoraf hendes forrige, Tidselhonning (da. 2021), er udkommet på 12 sprog.

9788743400844 / 249,95 kr. / 320 sider / Indbundet m. smuds / Skønlitteratur / Udk. juni 2024 / Omslag: Sara Acedo / Oversætter: Camilla Gellert / Originaltitel: Svartstick

17 GUTKIND

Erin Litteken

Minder fra Kyiv

Hjertegribende roman baseret på en virkelig familiehistorie fra 1930’ernes Ukraine.

Katya og hendes familie kæmper for deres overlevelse under Stalins regime og den altomfattende hungersnød. Elskende bliver adskilt, og venner bliver fjender. Først mange år senere finder Katyas barnebarn sandheden bag familiens mørke hemmeligheder.

9788743407577 / 199,95 kr. / 400 sider / Hardback / Skønlitteratur / Udk. januar 2024 / Omslag: Tara Loder & Christian Bach / Foto: Susan Bennett / Oversætter: Ulla Lauridsen / Originaltitel: The Memory Keeper of Kyiv

Ukraines døtre

I sommeren 1941 raser krigen i Europa, og tyskerne marcherer mod Ukraine. De tre kvinder Halya, Liliya og Vika har prøvet modgang før. De mistede deres familier og venner under hungersnøden og Stalins udrensning. Og endnu en gang er deres elskede Ukraine truet af krig.

9788743407751 / 199,95 kr. / 400 sider / Hardback / Skønlitteratur / Udk. januar 2024 / Omslag: Tara Loder & Christian Bach / Oversætter: Ulla Lauridsen / Originaltitel: The Daughters of Ukraine

Erin Litteken er historiker og international bestsellerforfatter. Hendes to romaner er baseret på hendes egen families historie i Ukraine før og under Anden Verdenskrig.

18 GUTKIND

Agnes Lidbeck

Nikes bog

Vi er i begyndelsen af 1980’erne i en lille perle af en (fiktiv) kystby i Skåne Kummelvik. Jannes familie har fisket efter torsk, så længe de kan huske. Rosemarie ved med usvigelig sikkerhed, hvordan hendes liv vil forme sig – nemlig ligesom hendes mors. Tommy og Karin drikker kølige drinks, børnene leger under egetræerne ved Näs, et paradis. Alle har deres plads.

Så trænger det ukendte ind. Olle, Sonja og Nike. En helt anden slags familie. Med dem kommer kærligheden. Og kærlighedens livsfarlige konsekvenser.

Nikes bog er en gribende roman om et sted og de mennesker, der former det og formes af det. Om tiden, der går, og et samfund, der ændres.

Agnes Lidbeck (f. 1981) fik stor anerkendelse af både kritikere og publikum med debutromanen fra 2017, Finna sig, der blev en af årets mest omtalte og succesrige romaner. Agnes Lidbeck arbejder som analytiker ved Svenska Institutet og bor i Stockholm med sine tre børn.

9788743403760 / 329,95 kr. / 700 sider / Indbundet m. smuds / Skønlitteratur / Udk. april / Omslag: Tina Blomqvist / Oversætter: Louise Ravnild Ardenfelt / Originaltitel: Nikes bok

19 GUTKIND

Hazelwood Skakmat

Mallory har ingen planer om at spille skak igen, men en stor præmiesum får hende til at stille op til en sidste turnering. Hun slår ingen ringere end Nolan Sawyer, regerende verdensmester og notorisk kendt som skakkens ukronede Bad Boy.

Nolans chokerende nederlag til en ukendt amatør går verden rundt, og forvirringen bliver ikke mindre, da han insisterer på at møde hende igen. Det kloge træk ville være at takke nej, men Mallory drages mod spillet. Ikke spilleren, som er vildt arrogant og irriterende (lækker).

Skakmat er intelligent romance til alle fans af genren.

9788743404767 / 169,95 kr. / 430 sider / Paperback / Skønlitteratur / Udk. november 2023 / Omslag: Lilthsaur & Rasmus Funder / Oversætter: Pia Konstantin Berg / Originaltitel: Check & Mate

Hazelwood Under frysepunktet

Det går ikke helt som planlagt for Hannah. NASA-ingeniøren er kommet til skade på en arktisk forskningsstation, hvor hun nu er strandet og bare kan vente på den varslede storm. Og for at gøre ondt værre er den eneste person, som er villig til at begive sig ud på den farlige redningsmission, ham, der ellers er i gang med at sabotere hendes karriere.

Ian er skurken, der forsøgte at nedlægge veto mod Hannahs ekspedition. Så hvorfor sætter han nu alt på spil for at hjælpe hende?

9788743406419 / 129,95 kr. / 130 sider / Indbundet / Skønlitteratur / Udk. november 2023 / Omslag: Lilthsaur & Rasmus Funder / Oversætter: Pia Konstantin Berg / Originaltitel: Below Zero

Ali Hazelwood er professor i neurovidenskab og har udgivet bunkevis af tekster – som indtil for nyligt har været meget lidt romantiske artikler om hjerneforskning. I sit populære romcom-forfatterskab sætter Hazelwood fokus på STEM-erhverv og magtmisbrug i akademia.

Ali
20
Ali
GUTKIND

Under samme tag

Mara har arvet et hus, men da hun flytter ind, går det op for hende, at hun desværre ikke skal bo der alene. Liam, der er advokat i en stor olievirksomhed, bor der nemlig allerede, og han har ikke tænkt sig at flytte.

Som miljøingeniør ved Mara alt om økosystemer: De trives bedst, når de passer sig selv. En simpel leveregel, som Maras hæslige roommate åbenbart aldrig har hørt om.

Så hvordan skal Mara opretholde økobalancen, når ham, hun deler habitat med, bliver ved med at skrue på termostaterne?

9788743406402 / 129,95 kr. / 130 sider / Indbundet / Skønlitteratur / Udk. november 2023 / Omslag: Lilthsaur & Rasmus Funder/ Oversætter: Pia Konstantin Berg / Originaltitel: Under One Roof

Under ingen omstændigheder

Sadie ved, at hun som civilingeniør burde være typen, der byggede bro, men hun ved også, at variabler kan ændre sig, særligt når man sidder fast i en elevator med manden, der har knust ens hjerte.

Det er bogstaveligt talt umuligt at undslippe Erik og hans undskyldninger, men Sadie har under ingen omstændigheder tænkt sig at lade sig påvirke af hans muskuløse overarme eller bløde stemme. Det lille rum føles klaustrofobisk varmt. Var det alligevel en fejl at brænde alle broer?

9788743406426 / 129,95 kr. / 130 sider / Indbundet / Skønlitteratur / Udk. november 2023 / Omslag: Lilthsaur & Rasmus Funder / Oversætter: Pia Konstantin Berg / Originaltitel: Stuck With You

21
Ali Hazelwood Ali Hazelwood
GUTKIND

Sara Ejersbo

På lånt tid

Aisha er receptionist på et stort hotel og har en populær onlineprofil med sjove memes. Nytårsaften mangler hun en date, men så falder hun over en papstander af den flotte livsstilsguru Oliver Faxe, der netop har holdt foredrag på hotellet. Aisha har en skøn aften til fest med sin papmand og deler ud af hans livsvisdom i sit feed, indtil der pludselig er en, der prikker hende på skulderen. Dér står hendes plus one i særdeles levende live, og han har et par ting, han gerne vil vende med hende ...

9788743407874 / 169,95 kr. / 250 sider / Paperback / Skønlitteratur / Udk. maj 2024 / Omslag: Rasmus Funder / Foto: Ditte Capion / Serietitel: Vilde hjerter

Mod strømmen

Tidens flod kalder Karoline sin succesfulde foredragsrække om at komme videre efter et brud. Karrieren peaker med en invitation til et nyt tv-koncept, hvor hun får den udfordring at tilbringe en uge med sin eks på en ukendt destination. Problemet er, at Jacob slet ikke er, som hun husker ham, og som dagene går, virker det mere og mere oplagt at give ham en chance til. Men nye chancer er ligesom ikke en del af hendes brand, for tidens flod løber jo kun én vej, ikke?

9788743407904 / 169,95 kr. / 250 sider / Paperback / Skønlitteratur / Udk. maj 2024 / Omslag: Rasmus Funder / Serietitel: Vilde hjerter

Sara Ejersbo (f. 1980) er født og opvokset i Randers, men bor på Østerbro med sin mand, deres to børn og tre høns. Sara debuterede i 2012 og har siden udgivet mere end 50 bøger til børn og voksne. På lånt tid og Mod strømmen er bind 5 og 6 i serien Vilde hjerter.

22 GUTKIND

Line Jensen

Min fine ven

Nogle venner er den familie, man selv vælger, andre sejler man bare kajak eller udveksler strikkeopskrifter med. Nogle betyder det hele i en bestemt fase, andre bor for altid i hjertet.

Min fine ven er en brugsbog, en gavebog og en refleksionsbog. Første del udfyldes af dine venner, i anden del kan du selv sætte ord på dine venskaber. De venner, du griner med, dem, du danser grimt med, dem, du skændes med så det brager, og dem, du ringer til, når det hele brænder på.

Bogen er krydret med kortere tekster, citater og selvfølgelig Line Jensens elskede illustrationer.

Line Jensen (f. 1976) er grafisk designer, kunstner og forfatter. Hun har udgivet de to grafiske romaner om sit liv Hver dag starter det forfra og Det store regnestykke, og børnebøgerne Tove, en lille digter og Helmut på flugt. Hun står bag Instagramprofilen @linejensen_illu og bor (for tiden) på Møn med mand og døtre.

9788743407447 / 249,95 kr. / 150 sider / Indbundet / Krop & sind, div. / Udk. februar 2024 / Omslag: Line Jensen / Foto: Lea Meilandt

23 GUTKIND

Jeg lukker øjnene og beder

Andet bind af den nye serie af puslespilskrimier fra forfatterduoen bag Lars Kepler.

Skuespillerinden Bianca Salos forlovede begik selvmord umiddelbart før en stor teaterpremiere. Efter kun få forestillinger brød Bianca sammen på scenen, og forestillingen blev aflyst.

Syv år senere skal stykket genopføres, og Bianca opdager, at hun har en stalker: hendes døde forlovede. Mens privatdetektiv Julia Stark undersøger de uforklarlige omstændigheder, slipper nogen forbi teatrets sikkerhedskontrol og ind i Biancas garderobe. Stalkeren har overskredet den sidste grænse.

9788743407171 / 299,95 kr. / 270 sider / Indbundet m. smuds / Krimi & spænding / Udk. april 2024 / Omslag: Ola Larsson, Miroslav & Imperiet / Oversætter: Moa Fehlauer / Originaltitel: Jag blundar och ber / Serietitel: Nøgleserien / Bind 2

Alex Ahndoril er et nyt pseudonym for forfatterne bag Lars Kepler, Alexandra og Alexander Ahndoril, og markerer en ny og helt anderledes serie af puslespilskrimier kaldet Nøgleserien. Sideløbende skriver de fortsat som Lars Kepler på serien om Joona Linna.

Jeg skal finde nøglen

Årets krimioverraskelse – en helt ny serie fra forfatterduoen bag Lars Kepler.

Godsejer PG Mott vågner morgenen efter en våd familiesammenkomst og finder et grusomt billede af en blodig mand på sin telefon. Mott kan ikke huske hverken manden eller billedet. Hvad nu, hvis han selv er gerningsmanden?

Privatdetektiven Julia Stark tager sagen og beder sin eksmand, politimanden Sidney Mendelson, om hjælp. Sidney, som hun stadig elsker. Sammen rejser de til Motts fornemme herregård for at tale med hver af de familiemedlemmer, der var til stede, mens der blev begået et mord.

9788743407140 / 299,95 kr. / 270 sider / Indbundet m. smuds / Krimi & spænding / Udk. november 2023 / Omslag: Ola Larsson, Miroslav Sokcic & Imperiet / Foto: Karl Nordlund / Oversætter: Moa Fehlauer / Originaltitel: Jag kommer att hitta nyckeln / Serietitel: Nøgleserien / Bind 1

24 GUTKIND
25 GUTKIND

Heidi Amsinck

Fundet i havnen

Tredje bind i krimiserien om journalisten Jensen og kriminalkommissær Henrik Jungersen.

Mens København sveder under rekordtemperaturer, dukker et lig uden hoved op i havnens grumsede vand. Et andet sted i byen forsvinder den syriske flygtning Aziz Almasi, chauffør for parlamentsmedlem Esben Nørregaard, sporløst. Af frygt for en lyssky kontakt fra sin fortid appellerer Esben til Jensen om at undersøge Aziz’ forsvinden. Kan liget i havnen være Aziz? Jensen og Henrik får endnu engang brug for hinanden for at afsløre sandheden – en, der er farligere, end de kunne have forestillet sig.

Heidi Amsinck (f. 1967 i København) er uddannet journalist og har siden 1992 boet og arbejdet i London, bl.a. som korrespondent for Børsen og Jyllands-Posten. I dag er hun kommunikationsansvarlig i en større bank. I 2023 modtog hun Det Danske Krimiakademis pris for bedste debut med Mit navn er Jensen

9788743407829 / 249,95 kr. / 360 sider / Hæftet m. flapper / Krimi & spænding / Udk. februar 2024 / Omslag: Lonnie Hamborg / Foto: Lea Meilandt / Oversætter: Anne Matthiesen / Originaltitel: Back from the Dead / Serietitel: En Jensen-krimi / Bind 3

26 GUTKIND
EN JENSEN-KRIMI

Rebecka Aldén Rød måne

Andet bind i svenske Rebecka Aldéns Søredderne-serie er skærgårdskrimi og intens psykologisk spænding i ét.

På en stenstrand i Stockholms skærgård ligger liget af en kvinde, skyllet op fra havet. For Søredderne Annika og Simon ligner det en ulykke. Men da kvindens datter dukker op, viser det sig, at hendes mor havde ringet kun få timer før og afsløret en frygtelig sandhed.

Ægteparret Charlotte og Fredrik tager på en romantisk sejltur, bare de to. Men mødet med en gruppe gamle venner bringer velbevarede og fatale hemmeligheder op til overfladen.

Rebecka Aldén (f. 1972) er svensk journalist og forfatter. Hendes krimiserie Søredderne foregår på en søredningsstation i Stockholms smukke skærgård og blander klassisk krimidrama med intens psykologisk spænding.

9788743407768 / 249,95 kr. / 380 sider / Hæftet m. flapper / Krimi & spænding / Udk. februar 2024 / Omslag: Maria Sundberg / Oversætter: Lisbet Kjær Johansen / Originaltitel: Röd augustimåne / Serietitel: Søredderne / Bind 2

Satu Rämö

Rósa & Björk

Da kriminalkommissær Hildur Rúnarsdóttir var barn, forsvandt hendes søstre, Rósa og Björk. Nu, 25 år senere, trevles mysteriet langsomt op, og traumerne fra Hildurs barndom vender tilbage.

På et skispor i en afsidesliggende egn af Island finder man liget af en magtfuld lokalpolitiker. Han er blevet skudt, og Hildur og hendes makker, Jakob, sættes på sagen. De første, oplagte spor ender blindt, og Hildur må i stedet grave dybt i fortiden og i de dødes hemmeligheder for at finde morderen. Til sidst står kun ét spørgsmål tilbage: Er alle hemmeligheder værd at opklare?

Finske Satu Rämö (f. 1980) flyttede til Island for over tyve år siden, men har med krimiserien om islandske Hildur fået kæmpe succes i hjemlandet Finland med over 200.000 solgte eksemplarer. Rósa & Björk er andet bind i Hildur-trilogien, bind 3 udkommer på dansk i 2025.

9788743405191 / 269,95 kr. / 360 sider / Hæftet m. flapper / Krimi & spænding / Udk. juni 2024 / Omslag: Simon Lilholt / Oversætter: René Jensen / Originaltitel: Rósa & Björk / Serietitel: Hildur-serien / Bind 2

GUTKIND 27

David JP Phillips

Følelsernes kemi

Hormoner og signalstoffer har en stor påvirkning på vores sindsstemning og vores følelser. Med denne bog lærer du, hvordan du med enkle greb kan aktivere og optimere kroppens naturlige stoffer – med stor effekt for dit liv og dit velbefindende.

Hvad skulle det være? En Angel’s cocktail med signalstofferne dopamin, serotonin og endorfin? Eller trænger du mere til en Devil’s cocktail med kortisol som hovedingrediens? Kroppens signalstoffer er altafgørende for, hvordan vi har det. Derfor er de også nøglen til, hvordan vi optimerer vores mentale velbefindende. Følelsernes kemi er en effektiv guide til, hvordan vi kan arbejde med vores følelser for at opnå en større mental balance. Det er en bog til alle, der længes efter at føle sig høj på livet med kroppens egne midler.

David J.P. Phillips (f. 1976) er forfatter, coach og foredragsholder. Han er vokset op i Sverige med en svensk mor og en engelsk far og har hele sit professionelle liv arbejdet med kommunikation. I 2008 grundlagde han virksomheden Presentation Skills, som specialiserer sig i præsentationsteknik og ledelse. I 2015 fik Phillips sit internationale gennembrud med sin TEDx Talk ”How to Avoid Death by PowerPoint”, der også udkom som bog. Med udgangspunkt i sin egen depression undersøgte og afprøvede han menneskets unikke evne til selvhelbredelse ved bevidst at aktivere de naturlige stoffer, vi alle har i kroppen, og som kan have en helbredende effekt.

9788743407300 / 249,95 kr. / 214 sider / Hæftet m. flapper / Krop & sind, div. / Udk. september 2023 / Omslag: Simon Lilholt / Oversætter: Christina Boljén / Originaltitel: Sex substanser som förändrar ditt liv

28
GUTKIND

Walter Isaacson

Elon Musk

Forfatteren til biografien om Steve Jobs og andre internationale bestseller-biografier, Walter Isaacson, går tæt på en af vor tids mest fascinerende og kontroversielle opfindere: Elon Musk. En grænseoverskridende visionær, som har bragt verden ind i en æra af elbiler, privat rumforskning og kunstig intelligens.

Walter Isaacson har fulgt Musk og menneskerne omkring ham gennem to år. Resultatet er blevet en grundig og velresearchet biografi om en excentrisk personlighed, der deler vandene med sin radikale risikovillighed. Bogen stiller spørgsmålet: Er Musks dæ-

Genudgivelse med forord

af Martin Thorborg

9788743405283 / 199,95 kr. / 644 sider / Paperback / Biografier & erindringer / Udk. september 2023 / Omslag: Ditte Vejlstrup / Oversætter: Jakob Levinsen / Originaltitel: STEVE JOBS: The Exclusive Biography

moner også en forudsætning for nytænkning og fremskridt?

Walter Isaacson (f. 1952) er professor i historie, journalist samt forfatter og er især kendt for at være en af vor tids største biografister med fokus på at portrættere visionære og innovative personligheder, der har sat deres præg på verden.

9788743403968 / 399,95 kr. / 706 sider / Indbundet m. smuds / Biografier & erindringer / Udk. september 2023 / Omslag: Marlene Diemar, Imperiet / Oversætter: Jakob Levinsen / Originaltitel: Elon Musk

29 GUTKIND

Lykkeligt nær – En oldings optegnelser

Hvad sker der med en, når man er så gammel, at der ikke kan være længe, til man skal dø? Det spørgsmål undersøger Thomas Bredsdorff i Lykkeligt nær. Gennem et år skriver han optegnelser om en oldings hverdag: Han spiller badminton og passer sit barnebarn, læser kinesisk poesi og reflekterer over krigen i Ukraine. Han mærker, at kroppen og sindet forandrer sig. Han er 85 år gammel og ved, at der er ting, han gør for sidste gang. Lykkeligt nær er en klog og livsbekræftende bog om at leve med forfaldet og forenkle sin tilværelse, indtil skønheden i det nære træder frem.

Thomas Bredsdorff (f. 1937) er litteraturforsker og kritiker. Han er professor emeritus i nordisk litteratur på Københavns Universitet og har siden 1965 været skribent på Politiken. Bredsdorff har udgivet over 20 bøger, heriblandt den anmelderroste Tøsne og forsytia, der skildrer livet med en dement ægtefælle.

9788743407492 / 249,95 kr. / 220 sider / Indbundet m. smuds / Biografier & erindringer / Udk. januar 2024 / Omslag: Thomas Thorhauge / Foto: Alexander Banck-Petersen

30 GUTKIND

Antologi Toppen af Danmark

Det begyndte vel egentlig med Blicher, så kom J.P. Jacobsen, ”Den Jyske Bevægelse” med Johannes V. Jensen, Jeppe Aakjær, Marie Bregendahl og Thøger Larsen. Senere kom mange flere til, og en påfaldende stor og varieret gruppe forfattere fra Nordjylland har sat deres præg på dansk litteratur. I dag forholder det sig ikke meget anderledes: I årene 2001-11 tilfaldt De Gyldne Laurbær syv ud af elleve gange en forfatter med tilknytning til Nordjylland.

I antologien går en lang række spillevende danske forfattere på opdagelse i Nordjylland som litterært fænomen gennem selvbiografiske tekster, forfatterportrætter, beskrivelser af landskaber og byer, analyser af enkeltværker og af forfatterskaber. Alle er de vidt forskellige tekster, der tilsammen former et lysende bil-

lede af det litterære liv på toppen af Danmark. Blandt bidragsyderne er Hanne-Vibeke Holst, Kim Blæsbjerg, Mette Moestrup og Thomas Korsgaard.

Johannes Riis (f. 1950) er tidligere forlægger og litterær direktør på Gyldendal. Han er mag.art. i litteraturhistorie og har oversat bøger af bl.a. Raymond Carver og George Orwell. Johannes Riis er vokset op på Mors.

Jens Smærup Sørensen (f. 1946) er forfatter og cand. phil. i dansk. Han har udgivet en lang række anmelderroste romaner og fik i 2007 sit folkelige gennembrud med romanen Mærkedage. Jens Smærup Sørensen er vokset op i Staun ved Nibe.

Lasse Horne Kjældgaard (f. 1974) er direktør for Carlsbergfondet og professor, dr.phil. i dansk litteratur. Lasse Horne Kjældgaard er født og vokset op i Hjørring.

31
9788743406716 / 349,95 kr. / 450 sider / Indbundet m. smuds / Kultur, div. / Udk. januar 2024 / Omslag: Marlene Diemar GUTKIND

9788743407799 / 149,95 kr. / 430 sider / Paperback / Skønlitteratur / Udk. marts 2024 / Omslag: Kasper Vang

Flygtige ord – et essay om taleskrivning, sprog og statsministre

Anita Furu har skrevet taler for fire forskellige statsministre, og i denne bog samler hun sine erfaringer. Furu reflekterer over, hvordan man skriver med en andens stemme, dykker ned i taleskrivningens historie og kommer desuden med praktiske råd til, hvordan man skriver en god tale.

Flygtige ord giver et unikt indblik i hverdagen som taleskriver i Statsministeriet – men også i de store begivenheder som statsministerens nytårstale og et helt særligt pressemøde om corona i foråret 2020, hvor hele landet pludselig lyttede med.

Anita Furu (f. 1962) arbejdede som taleskriver i Statsministeriet i 14 år. Hun debuterede i 2017 med romanen Mit halve liv, som modtog Bogforums Debutantpris. I 2019 udkom den selvstændige opfølger Jeg er en, der kan sige sådan! I dag er Furu forfatter på fuld tid – og skriver en tale eller to indimellem.

9788743405344 / 199,95 kr. / 190 sider / Hæftet m. flapper / Kultur, div. / Udk. marts 2024 / Omslag: Simon Lilholt / Foto: Lærke Posselt

Anita Furu
32
Genudgivelse
GUTKIND

Nemme opskrifter til din airfryer

Airfryeren har fundet vej til de danske køkkener, hvor den er blevet en sand game changer, ikke mindst for mange familier. For med en airfryer kan du nemt og hurtigt lave lækre måltider, som alle kan lide, samtidig med at du serverer sund mad. Nemme opskrifter til din airfryer er efterfølgeren til bestselleren Lækre opskrifter til din airfryer, og her får du foruden opskrifter på chicken nuggets og hot wings også en lang række opskrifter, der får grøntsager til at hitte også hos familiens yngste, fx sprødt blomkål med yoghurtdressing eller lækre zucchini-fritters.

Sophia Young, født i England, opvokset i Zambia og uddannet i New York, begyndte at udleve sin passion for madlavning i køkkener i New York og Sydney, inden hun blev kogebogsredaktør og madskribent, bl.a. for det etablerede, australske magasin Women’s Weekly.

9788743408468 / 199,95 kr. / 192 sider / Hæftet / Kogebøger / Udk. januar 2024 / Omslag: Henriette Wiberg Danielsen / Oversætter: Dorte Andersson / Originaltitel: Super Easy Airfryer. Family Meals Made Faster & Healthier

HOLMs AIRFRYER 4 EVER

Claus Holm Holms airfryer 4ever

Tv-kokken Claus Holm var en af de første, der tog airfryeren til sig i Danmark, og det blev til en særdeles hed omfavnelse: Claus ELSKER sin airfryer og bruger den dagligt – hjemme på Fyn, når han laver mad til Anne, og når han kører rundt i landet med sin foodtruck og laver mad til os andre.

I Holms airfryer 4ever deler kokken rundhåndet ud af tips og tricks og giver opskrifter til alt fra hverdagsretter, man aldrig får nok af, uovertrufne grønsagsretter, kager og brød, der kan laves i en ruf, til retter, du ikke anede, man kunne lave i en airfryer. ’’I mit køkken kan alt lade sig gøre,” som Claus Holm siger. ”Bare du gør det med kærlighed.”

Claus Holm er uddannet kok, foredragsholder og kogebogsforfatter. Han har lavet mad til H.M. Dronning Margrethe, kæmpet og fået stjerner til sin restaurant, arbejdet i et køkken i Cairo og i Zürich, er kendt fra TV som kok i fx Go’morgen Danmark og har udviklet sit eget kvalitetskøkkengrej, bl.a. sin egen airfryer.

9788743407935 / 249,95 kr. / 220 sider / Hardback / Kogebøger / Udk. november 2023 / Foto: Patrick Damsted

GUTKIND NEMME OPSKRIFTER TIL DIN AIRFRYER
33 GUTKIND
FAMILIEMAD SOM ALLE KAN LIDE Sophia Claus Holm Gutkind

FredagsTamTam har taget de danske børnefamilier med storm, og mange børn og vokse kender allerede Karla og hendes fantalastiske klasse fra den populære animationsserie. Nu udvides universet med en række fantalastiske bøger!

Bøgerne er udviklet i samarbejde med skaberne af animationsserien, Tor Fruergaard og Michael Hegner, Sparre Production og DR

Karlas fantalastiske bog om venskab

Højtlæsningsbog med historier om Karla og hendes venner, fyldt med farverige billeder fra animationsserien.

9788743408215 / 199,95 kr. / 144 sider / Indbundet / Seriebøger / Udk. november 2023

Karlas fantalastiske klasse – Giv følelsen videre

Vi påvirker hinanden med vores humør, og her er en stafethistorie, der helt konkret viser, hvordan Karla og hendes venner tager en følelse med sig videre.

9788743408222 / 149,95 kr. / 64 sider / Indbundet / Seriebøger / Udk. marts 2024

Karlas fantalastiske dagbøger

Kom helt tæt på Karla og hendes venner i disse fantalastiske dagbøger, der er skrevet og tegnet af karaktererne selv.

Karlas fantalastiske dagbog / 9788743408239 / Ibs fantalastiske dagbog / 9788743408246 / Heinz’ fantalastiske dagbog / 9788743408253 / Filuccas fantalastiske dagbog / 9788743408260 / 99,95 kr. / 32 sider / Indbundet / Seriebøger / Udk. marts 2024

Flere bøgerpå vej!

34 GUTKIND

Thomas Porsager, Mads Guldborg Bøge, Andreas Bogh

Hr. Rotteborgmester og verdens bedste

dag nogensinde

fødsels-

Hr. Rotteborgmester har fødselsdag, og det skal være verdens bedste NOGENSINDE! Han ved præcis, hvor dan det hele skal være, og det er jo heldigt, når han nu er borgmester og må bestemme alting selv.

Der er bare ét problem. Han opdager, at hans bedste ven, rotten Phil Collins, har købt en mikroskopisk gave til ham! Så nu er hævn over Phil det eneste, Hr. Rotte borgmester ønsker sig …

Men problemerne vokser sig hurtigt kæmpestore, og pludselig er hele Rotteby truet af total undergang. Vil Hr. Rotteborgmester nogensinde få den fødselsdag, han så inderligt drømmer om?

Hr. Rotteborgmester taler til børns uudtømmelige fantasi.

Mads Guldborg Bøge

Bogh har skabt et skørt og overraskende univers. Det er forfatterholdets erklærede ambition at fortælle sjo ve og gakkede historier for børn med skæve hjerner.

9788743407010 / 169,95 kr. / 148 sider / Indbundet / Seriebø ger / Udk. januar 2024 / Omslag: Andreas Bogh / Serietitel: Hr. Rotteborgmester / Bind 1

Lars Daneskov & Tor Fruergaard

Drengen der var bange for det meste

Der er et hul i jorden, og er der noget, Frede hader, så er det huller i jorden. Især når de er sorte og dybe. Frede er sikker på, at der bor et underjordisk græsmonster med enormt spidse monstertænder i det hul, så han må se at komme væk. På vejen skal han desværre først lige forbi et vildt farligt zombietræ, et vasketøjsspøgelse og ikke mindst en møguhyggelig nullermand.

En fantasifuld historie om uhyrer og frygt – og om at man ikke altid skal tro på alt, hvad man tænker. Illustreret af Tor Fruergaard, som står bag animationsserien Karlas fantalastiske klasse fra DRs FredagsTamTam.

9788743408536 / 199,95 kr. / 32 sider / Indbundet / Børnebøger / Udk. oktober 2023 / Omslag: Alette Bertelsen

Sommer i Bella Vista –

Den vilde skattejagt

Bella og Carl har besluttet at bruge sommerferien på at finde den hemmelige skat ved det gamle kloster.

Men pludselig ankommer farmor til Bella Vista, og hun har helt andre planer. Nu skal der i stedet ryddes op, soves i telt og afholdes minigolfturneringer. Endnu værre bliver det, da den døve hund, Kingo, forsvinder, og gamle og nye sommerskatte begynder at dukke op i sommerlandet. Hvordan skal Carl og Bella nogensinde få ferien tilbage på sporet?

Bella Vista er underholdende familielæsning fra sommerlandet, fyldt med tegninger af Mikkel Straarup Møller.

9788743407522 / 199,95 kr. / 160 sider / Indbundet / Seriebøger / Udk. april 2024 / Omslag: Rasmus Funder / Bind 2

Lars Daneskov har skrevet mere end 30 bøger i mange genrer. Mest kendt er han for sine humoristiske højtlæsningsbøger, hvor den prisbelønnede serie Anton & Molly har solgt mere end 100.000 eksemplarer.

Lars Daneskov
36 GUTKIND GUTKIND

Mor har en baby inde i maven

Mor har en baby inde i maven er bogen for barnet, der skal være storebror eller storesøster. Bogen fortæller om alt det uforståelige, skrupskøre og helt fantastiske, der sker uge for uge, når lillebror eller lillesøster er på vej.

Anton & Molly –Hø, hørm og cha-cha-cha

Antons mor er ked af det. Der er ingen, der køber ost mere, så hun kan lige så godt lukke sin butik.

Det dur selvfølgelig ikke, og derfor går Anton og hans bedste ven, Molly, i gang med at lave verdens stærkeste ost, så kunderne igen kan strømme til Ostehuset. Den plan kræver bare noget gammelt hø, en flaske hørmende parfume, en diskokugle og ikke mindst en dværgko ved navn Minimum.

Anton & Molly – en sjov serie om gode venner, sære voksne og masser af ost. Gennemillustreret af Pernille Lykkegård.

9788743407539 / 199,95 kr. / 160 sider / Indbundet / Seriebøger / Udk. februar 2024 / Omslag: Alette Bertelsen / Bind 6

Morinde i maven ha r en baby

Er det virkelig rigtigt, at babyen ligger derinde i vandet og tisser? Er det rigtigt, at babyen har hår over hele kroppen? Og hvorfor er mor pludselig så træt hele tiden og spiser underlige ting?

GRAVIDITET I BØRNEHØJDE

Mor har en baby inde i maven er bogen for barnet, der skal være storebror eller storesøster. Bogen fortæller om alt det uforståelige, skrupskøre og helt fantastiske, der sker uge for uge, når en lillesøster eller lillebror er på vej.

Lars Dane skov Mor har en baby inde i maven

Lars Daneskovs populære bestseller i ny udvidet udgave, fyldt med fakta, opgaver og aktiviteter til at fordrive ventetiden med. Bogen er gennemillustreret i farver af Claus Bigum.

Er det virkelig rigtigt, at babyen ligger derinde og tisser i vandet? Er det rigtigt, at babyen har hår over hele kroppen? Og hvorfor er mor pludselig så træt hele tiden og spiser underlige ting?

Lars Daneskov er selv far til fire og forfatter til blandt andet bestselleren Far på færde

9788743408024 / 169,95 kr. / 56 sider / Indbundet / Børnebøger / Udk. januar 2024 / Omslag: Jette Aagaard Enghusen

Illustreret af Claus Bigum

MASSER AF SJOV OG FAKTA, MENS DU VENTER

BOGEN TIL DIG, SOM SKAL VÆRE STOREBROR ELLER STORESØSTER

37 GUTKIND
Lars Daneskov
GUTKIND
LD_morharenbaby_CVR.indd 1 30.06.2023 21.06 Ny udvidet udgave

Babak Vakili & Mikkel Straarup Møller Anas Hashim –Mig mod verden

Selvom Anas Hashim aka YOUNG MORDER har leveret brandvarme vers på scenen med sit største idol, M:ALI, er det, som om at han ikke rigtig får den respekt, han fortjener. Clarissa, hans livs udkårne, er desværre stadig kæreste med en anden, og hans bedste ven, Yaqub er begyndt at opføre sig mærkeligt. Og lige som det hele ikke kan blive meget værre, insisterer hans mor på, at han skal finde sig et fritidsjob.

Hele verden synes at være imod Anas, og han står alene i kampen for igen at lægge iskolde bars med M:ALI og give forræderne fjæs.

Babak Vakili er uddannet cand.scient.pol. og har rappet i mange år under aliasserne Vakili og bobby shams. Arbejder i dag som manuskriptforfatter og podcastdokumentarist. Han debuterede som forfatter med Første gang jeg bliver afvist (2023).

Mikkel Straarup Møller, kandidat i visuel kommunikation fra Danmarks Designskole. Debuterede som illustrator i 2014 og har tegnet over 40 børnebøger. Han er bl.a. kendt fra børnebøgerne Jeppe og Jacob, Bella Vista, Professor Pip og Anas Hashim

9788743408031 / 169,95 kr. / 208 sider / Indbundet / Seriebøger / Udk. marts 2024 / Omslag: Mikkel Straarup & Rasmus

Funder / Foto: Lea Meilandt / Serietitel: Anas Hashim / Bind 2

38 GUTKIND

Mac Barnett & Shawn Harris

Den første kat i rummet & en giftig suppedas

Månedronningen er blevet forgiftet – af SUPPE! Kun modgift kan redde hende, men uret tikker, og sammen med rumkatten må hun atter begive sig ud på en farefuld færd. Hvis bare Loz4000 var her! Men vil vores ikoniske trio nogensinde finde hinanden igen? Vil det lykkes Månedronningen at få modgiften i tide? Og vil de nogensinde slubre suppe igen?

Den første kat i rummet & en giftig suppedas er endnu en slubrende sjov graphic novel om den første kat i rummet.

Mac Barnett og Shawn Harris blev begge født i sommeren 1982. De voksede op i Castro Valley i Californien, og da de gik ud af high school, blev de kåret som ’’skolens bedste venner’’. Det synes de egentlig var lidt sløjt, men er i dag glade for det.

9788743406532 / 199,95 kr. / 272 sider / Indbundet / Seriebøger / Udk. oktober 2023 / Omslag: Jette Aagaard Enghusen / Oversætter: Andreas Nederland / Originaltitel: The First Cat in Space and the Soup of Doom / Serietitel: Den første kat i rummet / Bind 2

Beth Lincoln

Familien Swift

I familien Swift navngives nyfødte børn på en særlig måde: Et opslag i en ordbog giver navn og definition. En definition, som familien mener vil matche barnets personlighed.

Spilopper Swift har et hemmeligt projekt. Et storstilet forsøg på at kortlægge enhver passage, alle skjulte døre og gange i familiens palæ. Kortet viser sig at være ganske belejligt at have, da tante Schadenfreude bliver forsøgt myrdet, og nogen må finde ud af, hvem i huset der står bag.

Spilopper påtager sig opgaven, men flere mord, en skjult skat og en række sære spor gør sagen mere og mere mystisk.

Beth Lincoln (she/her, they/them) har altid elsket etymologi og klassiske mordgåder, og det var kombinationen, der skaffede hende en plads på Penguin Random House WriteNow-skriveholdet med manuskriptet til hendes debut, Familien Swift – solgt til filmatisering og udgivelse i 14 lande.

9788743402145 / 199,95 kr. / 340 sider / Indbundet / Seriebøger / Udk. april 2024 / Omslag: Claire Powell & Alette Bertelsen / Oversætter: Christina Boljén / Originaltitel: The Swifts / Serietitel: Familien Swift / Bind 1

39 GUTKIND

Sara Ejersbo Fugl Fønix

Hvad skete der den dag, det pludselig regnede med pengesedler fra den skandaleramte bank Nordisk Kapital? Hvorfor kastede bankdirektørens søn, en helt almindelig dreng fra 7.b, sig ud fra byens bro? Alle tror, superhelten Fugl Fønix reddede dagen. Men måske var det i virkeligheden hende, der stod bag ...

Gennem vidneudsagn, politiafhøringer og avisartikler afdækkes sagen om de mærkelige hændelser og den mystiske superhelt.

En anderledes superhelteroman om klima, korruption og kampen for retfærdighed.

Sara Ejersbo (f. 1980) er cand.mag i litteraturvidenskab og har gået på Forfatterskolen for Børnelitteratur og har arbejdet som både forlagsredaktør og oversætter. Hun debuterede i 2012 og har siden udgivet mere end 50 bøger for børn, unge og voksne.

9788743408062 / 199,95 kr. / 96 sider / Hæftet / Børnebøger / Udk. januar 2024 / Omslag: Kristian Eskild Jensen & Alette Bertelsen / Foto: Ditte Capion

40 GUTKIND
gutkind
sara ejersbo

Lise Villadsen De sorte hullers klub

Max er halvvejs gennem 1.g og har altid været mere optaget af stjerner og galakser end fester og venner. Hans mor er bekymret og lover ham et kørekort, hvis han tilmelder sig en gruppe for ensomme unge.

Max er hurtig til at stemple de fire andre som tabere, men da en ny pige tilslutter sig gruppen, ændrer alting sig. Sylvia er alvorligt syg: Hvis ikke hun får et nyt hjerte, inden sommeren er ovre, dør hun. Alle i gruppen bliver tvunget til at se på sig selv og på livet med nye øjne. Men tiden er imod dem, og det samme er universet: For hvordan undgår man at ødelægge alting, når man har et sort hul indeni?

Lise Villadsen debuterede med Tigerhjerte i 2018. Hun skriver coming of age i en særlig let og varm tone, der får både unge og voksne til at læse med. Romanen Kvantespring (2020) er solgt til otte lande bl.a. England og Tyskland.

9788743408055 / 249,95 kr. / 192 sider / Hæftet m. flapper / Skønlitteratur / Udk. januar 2024 / Omslag: Sofie Winding /

Foto: Lea Meilandt

41
GUTKIND

Læsekredsmateriale Efterliv

GUTKIND

Læs & tal sammen Serien om familien Brinch

Læsekredsmateriale Dobbeltfejl

Læsekredsmateriale Hvad jeg tænker mens du taler

Læsekredsmateriale De bedste familier

Læsekredsmateriale Trold

Læs & tal sammen Sømærke

Læsekredsmateriale Lasternes tid

Læsekredsmateriale Skønne verden, hvor er du Læsekredsmateriale Meter i sekundet

Læsekredsmateriale Tænk ikke på mig

Læsekredsmateriale Hafni fortæller

42
På Gutkind.dk finder du læsekredsmateriale på et stort udvalg af vores bøger.

Læs og tal sammen om bøgerne

Fold bøgerne ud med gode spørgsmål og sjove opgaver. På Gutkind.dk kan du frit hente og printe alle vores Læs og tal sammen-hæfter under kategorien 'Oplev'.

Ååhhhh ne O dene drøner undt på iden Kan du h æ pe d k b d i g ? S t t b k f t ma k re den r g ge række ø ge Kom nu Få orden sætningen Åh nej! Læsepadden Pede er blevet væk fra vennerne. Kan du hjælpe dem med at finde ham? 43 GUTKIND

Gutkind august 2023 – juni 2024

AUGUST 2023

Ingeborg Arvola

Kniven i ilden

Jennifer Lynn Barnes

The Brothers Hawthrone – Brødrene

Jan Grue

Hvis jeg falder

Luka Holmegaard

Havet i munden

Deepti Kapoor

Lasternes tid

Hannah Lutz

Selma

Hanne Dagmar Raabjerg

Papirhjerter

Elisabeth Åsbrink

Mit store, smukke had. En biografi om Victoria Benedictsson

SEPTEMBER 2023

Anne Eekhout

Mary – eller skabelsen af Frankenstein

Helle Helle

Hafni fortæller

Walter Isaacson

Elon Musk

David JP Phillips

Følelsernes kemi

Satu Rämö

Hildur

Cora Sandel

Alberte og Jakob

Cora Sandel

Alberte og friheden

Cora Sandel

Bare Alberte

Babak Vakili & Mikkel Straarup Møller

Anas Hashim 1. Sikke et liv.

Alia Trabucco Zefán

Ren

OKTOBER 2023

Mac Barnett & Shawn Harris

Den første kat i rummet & en giftig suppedas

Lars Daneskov & Tor Fruergaard

Drengen der var bange for det meste

Sara Ejersbo

Vilde hjerter 3. I. kampens hede

Sara Ejersbo

Vilde hjerter 4. Sandhed eller konsekvens

Sara Ejersbo

Hotelmysterierne. Den forsvundne brudgom

Sara Ejersbo

Hotelmysterierne. Ulveflok i fare

Abdulrazak Gurnah

Ved havet

Lærke Kløvedal

Sømærke

Astrid Saalbach

Lindely

NOVEMBER 2023

Alex Ahndoril

Jeg skal finde nøglen

Tor Fruergaard & Michael Hegner

Karlas fantalastiske bog om venskab

Anne Sofie Hammer & Sofie Lind Mesterton

Mig & Mille 4. Juler for vildt

Ali Hazelwood

Skakmat

Ali Hazelwood

Under frysepunktet

Ali Hazelwood

Under ingen omstændigheder

Ali Hazelwood

Under samme tag

Claus Holm

Holms airfryer 4ever

Max Seeck

De efterladtes ø

JANUAR 2024

Antologi

Toppen af Danmark

Thomas Bredsdorff

Lykkeligt nær – En oldings optegnelser

GUTKIND 44

Mads Guldborg Bøge, Thomas Porsager & Andreas Bogh

Hr. Rotteborgmester og verdens bedste fødselsdag nogensinde

Daniel Dalgaard

Vulkanø

Sara Ejersbo

Fugl Fønix

Louise Kennedy

Over grænsen

Lotte Kirkeby

Resten af sommeren

Erin Litteken

Minder fra Kyiv

Erin Litteken

Ukraines døtre

Lise Villadsen

De sorte hullers klub

Sophia Young

Nemme opskrifter til din airfryer

FEBRUAR 2024

Rebecka Aldén

Rød måne

Heidi Amsinck

Fundet i havnen

Helge Bille

Roman om en forbrydelse

Lars Daneskov

Anton & Molly - Hø, hørm og cha-cha-cha

Line Jensen

Min fine ven

Claire Keegan

Alt for sent

MARTS 2024

Simona Ahrnstedt

En utænkelig skæbne

Matias Faldbakken

Stakkel

Tor Fruergaard & Michael Hegner

Karlas fantalastiske klasse - Giv følelsen videre

Tor Fruergaard & Michael Hegner

Karlas fantalastiske klasse - Dagbog #1 – 4

Anita Furu

Flygtige ord – et essay om taleskrivning, sprog og statsministre

Julie Sten-Knudsen

Sang for brummere

Babak Vakili & Mikkel Straarup Møller

Anas Hashim - Mig mod verden

APRIL 2024

Antologi Moderelementet

Alex Ahndoril

Jeg lukker øjnene og beder

Lars Daneskov

Bella Vista - Den vilde skattejagt

James Hynes

Spurven

Agnes Lidbeck

Nikes bog

Beth Lincoln

Familien Swift

Caroline Albertine Minor

Nivå Bugt Strandenge

Zeshan Shakar

De kalder mig ulven

MAJ 2024

Sara Ejersbo

På lånt tid

Sara Ejersbo

Mod strømmen

Alexander Rich Henningsen

Mother Earth

Maria Hesselager

I mit hus

JUNI 2024

Anna Hogeland

Det lange svar

Sara Paborn

Den sorte tråd

Satu Rämö

Rósa & Björk

GUTKIND 45

Gutkind Forlag

Læderstræde 9

DK-1201 København K

Gutkind.dk

info@gutkind.dk

Instagram: gutkind_forlag

Facebook: Gutkind Forlag

Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.