Page 1

15e jaargang nr. 30 Vrijdag 9 november

Wordt in een oplage van 15.550 exemplaren huis aan huis verspreid

2018

Banholt Epen Eys Gulpen Lemiers Margraten Mechelen Mheer Nijswiller Noorbeek Partij Reijmerstok Schin op Geul Sibbe Slenaken Vijlen Wahlwiller Wijlre Wittem

Jubileumconcert Die Moselsänger

Deze week: In gesprek met B&W Vaals Gala Zitting CV De Rieste Françoise Jubileumreceptie CV De Öss Prinsenproclamatie CV De Puime Kerkberichten

Pagina Pagina Pagina Pagina Pagina Pagina

2 5 5 6 6 9

Schin op Geul - Die Moselsänger zagen in 1998 o.l.v. Leo van Weersch het levenslicht en 20 jaar later is deze groep nog steeds actief. Een unieke prestatie, begonnen als vriendenclub en nog steeds een geliefde en actieve zanggroep in de Euroregio. Om dit 20-jarig bestaan luister bij te zetten wordt op 18 november een Jubileumconcert georganiseerd (Vervolg op blz. 8)

Opening jubileumseizoen Gulpen - Carnavalsvereniging De Gaarekiekere opent haar jubileumseizoen (6 x 11 jaar) op zondag de 11de van de 11de! (Vervolg op blz. 4)

Intocht Sinterklaas Mechelen - Onze lieve Sint komt net als alle andere jaren, helemaal uit Spanje gevaren. Richting Mechelen over de grote zee, brengt hij zakken vol cadeautjes en lekkers mee (Vervolg op blz. 3)

Jeugdzitting JCV De Rieste Margraten - Alle jongens en meisjes oet het Riesteland en omstreken wordt geadviseerd zondagmiddag 18 november vrij te houden. Want dan wordt in Margraten weer de wervelende kinderzitting gehouden (Lees verder op blz. 4)

Lampionnentocht bij St. Martinus Mechelen Mechelen - Op vrijdag 9 november vindt bij scouting St. Martinus in Mechelen de jaarlijkse St. Martinus viering plaats (Vervolg op blz. 8)

ME C H E LEN ( 043) 455 23 71 www.koertsbanden.nl


Gulp en Geul Journaal -

Bakkerij Ortmans Correspondentie-adres: Postbus 8 6270 AA Gulpen Telefoon: 043 - 450 61 55 Mobiel: 0646 05 1720 E-mail: info@gulp-en-geuljournaal.nl bezorging@gulp-en-geuljournaal.nl Aanlevertijden: (een week voor uitgave) Advertenties: Tot vrijdagmiddag 18.00 uur (via mail: zaterdag 18.00 uur) Redactie: Tot zaterdagmiddag 18.00 uur. Folders: Maandag 18.00 uur. (in week van verspreiding) Oplage en verspreiding: Gulp en Geuljournaal wordt met een oplage van 15.550 exemplaren verspreid in: Banholt - Epen - Eys - Gulpen - Lemiers Margraten - Mechelen - Mheer - Nijswiller Noorbeek - Partij - Reijmerstok - Scheulder Schin op Geul - Sibbe - Slenaken - Vijlen Wahlwiller - Wijlre - Wittem Plus 66 buurtschappen: Beertsenhoven - Bergenhuizen - Berghem Berghof - Beutenaken - Billinghuizen - Bissen - Bommerig - Broek Cartils - Bruisterbos - Crapoel - Dal - Harles - Holset - Hoogcruts - De Hut - Diependal - Dijk - Elkenrade - Elzet - Engwegen - Eperheide Etenaken - Euverem - Heijenrath - Groot Welsden - Helle - Herkenrade Hilleshagen - Höfke - Hurpesch - Ingber - IJzeren - Kapolder Keutenberg - Kleeberg - Klein Welsden - Kosberg - Kuttingen - Landsrade Libeek - Mamelis - Mellechet - Moerslag - Overgeul - Pannes - Pesaken Piepert - Plaat - Roth - Schey - Scheulder Schilberg - Schoonbron Schweiberg - Sinselbeek - Stokhem - Terhorst Terlinden - Termaar Terpoorten - Terziet - Vroelen - Walem Waterop Wesch en Wolfshuis.

www.gulp-en-geuljournaal.nl www.facebook.com/gulpengeuljournaal

In gesprek met college Vaals - Door Leo Jaspers -

Dit persgesprek kende een wel heel speciale opening. Voorafgaand nam burgemeester van Loo plaats in de zogenaamde ‘kopsalon’. (zie bijgevoegde foto). In deze kopsalon neem je niet plaats voor je haar, maar voor je hoofd. Gezeten in een kappersstoel onder een droogkap luister je naar vier korte, maar waargebeurde verhalen.

Rijksweg 40 Gulpen Tel. 043 4501391

BEZORGER GEZOCHT M/V GULP EN GEUL JOURNAAL IS OP ZOEK NAAR EEN BEZORGER VOOR EEN WIJK IN

WIJLRE LEEFTIJD VANAF 14 JAAR, AANMELDEN KAN VIA BEZORGING@GULP-EN-GEULJOURNAAL.NL OF

06-46051720.

Het zijn verhalen die verteld worden door volwassen mensen en kinderen die hun geboorteland zijn moeten ontvluchten en nu in Nederland verblijven. Ze raken vooral gevoelige snaren als oorlog, vrede en vrijheid. Thema’s die iedereen raken, waardoor er over en weer meer begrip voor elkaars wel en wee ontstaat. Het initiatief, geserveerd in het kader van het festival Vocallis in het jaar waarin het exact 100 geleden is dat een einde aan de Eerste Wereldoorlog kwam, kon in Vaals op een grote opkomst van het publiek rekenen. Burgemeester van Loo: “Ik vind dit een prachtig initiatief. Het draagt mijns inziens beslist bij aan de totstandkoming van een betere, humanere wereld. De vertelde verhalen herken ik en kom ik ook in mijn contacten als burgervader met allochtone mensen tegen. Die mensen vertellen over de motieven voor hun vlucht, nemen de doorstane ontberingen voor lief en zijn dankbaar voor de sociale opvang, vrede en veiligheid die ze hier vinden. Hun verhalen zetten je hoofd, of in dit geval ‘je kop’ aan het denken. Een aanrader voor iedereen die nog problemen heeft met het accepteren van vluchtelingen in onze samenleving.” Uw gemeente heeft recentelijk een handelingskader voor kraakpanden vastgesteld. Naar aanleiding van wat? Burgemeester van Loo: “Eind december 2017 werden we onaangenaam verrast door het kraken het voormalige Gelva-pand in Lemiers. Daar waren een achttal beroepskrakers uit het westen van het land neergestreken met de bedoeling zich er permanent te vestigen. De nieuwe eigenaar van dat pand was daar uiteraard niet gelukkig mee, want hij kon zijn eigen plannen daardoor niet uit-

Mini speculaas per pakje e 2,95 Roomboter kruidenspeculaas per pakje e 4,50 Roomboter amandelspeculaas per pakje e 4,50 Speculaasstaven e 4,50 Roomboter amandelstaven e 4,50 Taai taai (peperkoekenmannetjes) per pakje e 3,50 Speculaasvla 50 00 Mid. e 8, kl. e 6, Notentaartje e 6,00 Voor het weekend

Hazelnootcarameltaart Bosvruchtentaart

e 14,25 e 14,25

www.bakkerijortmans.nl Zelf gebakken en zelf verkocht

voeren. Op dat moment wisten we niet acuut hoe we konden handelen om die mensen te verwijderen. We hebben toen heel wat juridisch spitwerk moeten verrichten om een opening te creëren. Uiteindelijk is op een vreedzame wijze een oplossing gevonden. Voor ons echter de drijfveer om bij herhaling wel beslagen ten ijs te komen. Nu zijn we met het nieuw opgestelde handelingskader voor kraakpanden op alles goed voorbereid en kunnen adequaat handelen.”

Kinderdagverblijf Hupsakee! te Gulpen

Wij zoeken jou! Ter uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een nieuwe collega.

Pedagogisch medewerker KDV Voor de vacature van pedagogisch medewerker KDV zijn wij op zoek naar een ervaren professional. Een afgeronde VVE-Speelplezier training, een aantoonbaar taalniveau 3F, een Kinder-EHBO certificaat en/of een BHV diploma zijn allemaal een pré.

Systeemplafonds • Lamellenplafonds • Systeemwanden • Scheidingswanden • Timmerwerken • Bocholtz - Tel. 0627 154605 Gulpen - Tel. 0613 405077 Pagina 2

Werk je graag met kinderen, ben je flexibel en houd je van aanpakken? Dan is Kinderdagverblijf Hupsakee op zoek naar jou! Stuur je motivatiebrief en CV naar: info@kinderdagverblijfhupsakee.nl Wil je meer te weten komen over Kinderdagverblijf Hupsakee? Neem dan een kijkje op onze website: www.kinderdagverblijfhupsakee.nl


Vrijdag 9 november 2018

– De IMP zoekt jou – Kom werken in een van de gezelligste teams. Wij zoeken een nieuwe afwashulp om ons team te versterken. Leeftijd v.a.15 jaar Wat gaat die nieuwe eigenaar van het Gelvacomplex daar nu uitspoken? Wethouder Coenen: “Hij gaat daar een opslagruimte creëren voor zijn in België gevestigd bedrijf. Momenteel is hij bezig het gehele complex van een kwaliteitsimpuls te voorzien en het perceel een toonbare aanblik te geven.” Er komt een nieuwe zuil bij de gemeentelijk begraafplaats. Waarom? Wethouder Coenen: “De huidige zuil met informatie over die begraafplaats, was dringend aan vervanging toe. Om de duurzaamheid te verlengen hebben we ervoor gekozen die zuil thans van cortenstaal te laten vervaardigen.” U laat een voorontwerp maken voor het bestemmingsplan Holset 34/36 en wel het wijndomein Holset. We lezen in uw besluitenlijst dat u o.a. van mening bent dat het daarin voorgestelde terras maximaal door 30 personen tussen 07.00 en 19.00 uur gebruikt mag worden.Tevens dient de te creëren horecavorm ondergeschikt te zijn aan de hoofdactiviteit. In dit verband valt te denken aan het serveren van dranken en kleine versnaperingen plus het serveren van niet ter plaatse bereide etenswaren. Kunt u dat toelichten? Wethouder Coenen: “We hebben in dit geval bewust gekozen voor het maken van een voorontwerp en hebben daarbij al een aantal punten, die beslist bij omwonenden en belanghebbenden vragen zullen gaan oproepen, geconcretiseerd. Met dit voorontwerp in de hand, gaan we thans iedereen in de gelegenheid stellen zijn visie op het ingediende plan te geven. Dat gebeurt op 7 en 20 november tijdens inloopavonden op het gemeentehuis en wel telkens van 18-20 uur. Daarna wordt de balans opgemaakt en komt er een uitgewerkt ontwerp ter besluitvorming op tafel.” Bij wijngoed Sint Martinus in Vijlen gaat alles blijkbaar niet zoals afgesproken. We lezen dat u zelfs met een dwangsom dreigt, mocht de situatie niet veranderen. Hoe zit dat dan? Burgemeester van Loo: “Daar hebben volgens verkregen informatie activiteiten plaatsgevonden die naar onze mening niet in overeen- stemming zijn met de afgegeven vergunningen. Dat kan natuurlijk niet en daarom onze waarschuwing richting eigenaar om daarmee te stoppen.

Orientaals Restaurant Wokparadijs De Kroon te Margraten zoekt: enkele medewerkers voor in de

BEDIENING M/V

Neem met ons contact op voor meer informatie:

Werktijden hoofdzakelijk in de weekenden en avonduren.

Tel. 043 852 0044

Wokparadijs De Kroon, Rijksweg 64 - Margraten Tel. 043-4581945

of info@imperatorgulpen.nl Wellicht is het ook te goeder trouw gebeurd en willen we graag met de eigenaar in gesprek gaan om e.e.a eens goed door te spreken, vooraleer tot het hanteren van dwangsommen over te gaan.

netje. Bonnetjes a 4,50 euro per kind zijn nog verkrijgbaar op maandagavond 12 november tussen 18.00 en 20.00 uur bij Patricia Mohnen, Wienberg 14 (tel. 043-4551607).

U hebt kennis genomen van de jaarcijfers van Rood Groen LVC ’01. Een jaarlijkse verplichting naar aanleiding van gemeentelijke steun in het verleden. Bent u tevreden over die cijfers.

Op 10 november:

Wethouder Graauw: “Meer dan tevreden. De club komt de gemaakte afspraken prima na en schreef afgelopen seizoen zelfs zwarte cijfers.”

Mheer - De bladeren verklaren na een lange

Hebt u ook vragen voor het college van B en W van Vaals? Laat het ons per e-mail weten: info@ gulp-en-geuljournaal.nl Het college staat open voor alle soorten vragen en is graag bereid daar antwoord op te geven. Wellicht leest u een volgende keer hier het antwoord op uw vraag. Op zondag 25 november:

Intocht Sinterklaas in Mechelen Mechelen - Onze lieve Sint komt net als alle an-

Oad op Nuuj in café Quanten te Mheer hete zomer en de 11e van de 11e nadert met rasse schreden. Ook carnevalsvereniging De Sjravelerre uit Mheer is uit de ‘zomerslaap’ aan het ontwaken en al druk bezig met de voorbereidingen voor het komende seizoen. JubileumPrins Marc I en Prinses Silvie I en ook Jeugd-Prinses Lotte I staan te popelen om aan hun naseizoen te beginnen. Hun aftredens zijn voorzien voor resp. de Groeëte Zitting op 9 febr. en de Jeugdzitting op 6 januari 2019. Maar eerst dient er nog een heel programma afgewerkt te worden. Te beginnen met Oad op Nuuj in Mheer! Want op

dere jaren, helemaal uit Spanje gevaren. Richting Mechelen over de grote zee, brengt hij zakken vol cadeautjes en lekkers mee. Samen met zijn pieten gaan we huppelen en springen, vrolijk juichen en samen zingen. Om 14.00 uur vanaf het Dr. Janssenplein trekt een bonte feeststoet, samen met de harmonie, naar Feestzaal “A gen Sjoeël aan de Hilleshagerweg 32, om daar een gezellige middag te vieren. Bij slecht weer begint het feest om 14.00 uur meteen in de zaal! Iedereen, groot en klein, is daar van harte welkom. Kinderen van 0 jaar t/m groep 8 kunnen bij de Sint een cadeautje en een zak snoep komen halen tegen inlevering van een bon-

Uw Hoveniersbedrijf voor:

Voor een tuin die bij u past!

• tuinaanleg en onderhoud • graszoden en kunstgras • (sier)bestratingen • grondwerken • afrastering en hekwerken • vijvers en waterpartijen • kappen en snoeien van bomen en heesters • diverse soorten steenkorven • sedum- en groendaken

BESTRATINGEN

TUINAANLEG

ONDERHOUD

Aan de Fremme 39 • Tel. 043 4589234 • Mob. 06-54608616 • info@profiplan.nl Pagina 3


Gulp en Geul Journaal -

zaterdag 10 november dient zich het jaarlijkse Oad op Nuuj aan. In Café Quanten wordt dan letterlijk op de vooravond van het Vas- tenaovesseizoen gevierd dat het weer ‘loos geet’. Aan het begin van de avond zal Prinsenpaar Marc I en Silvie I, samen met Jeugdprinses Lotte hun respectievelijke Prinsenfoto’s toevoegen aan de Prinsengalerij. Zodat zij ook in de toekomst in ons collectieve geheugen een plaatsje houden. Ook de beide jubilarissen Jos Senden (3 x 11 jaar lid) en Piet Beckers (2 x 11 jaar lid) zullen dan in het zonnetje gezet worden. Don Kiesjot, Christian uit Voeren en Jos Senden gaan zorgen voor een Bombenstimmung. Om klokslag 24.00 uur worden officieel de mutsen opgezet en onder het genot van een glaasje champagne zal dan het nieuwe jaar ingeluid worden. En tenslotte nog dit: de entree is helemaal gratis!

Nog beperkt aantal kaarten voor concert Blech Mich Wittem - De voorverkoop voor het concert, dat het Egerländerorkest Blech Mich op zondagavond 18 november geeft in de Kloosterblibliotheek Wittem, draait op volle toeren. Met als gevolg dat nog maar een beperkt aantal kaarten beschikbaar is. Het concert, waarin naast een groot aantal Egerländernummers ook enkele solistische bijdragen zijn te verwachten, begint op 18 november om 20.00 uur. Kaarten verkrijgbaar bij Jef Brauers (tel. 06-10212183, ook via jbrauers@ziggo.nl) en via de receptie van Klooster Wittem (tel. 043-4501741). Op 18 nov. in Oos Heim:

Jeugdzitting JCV De Rieste Margraten Margraten - Alle jongens en meisjes oet het Riesteland en omstreken wordt geadviseerd zondagmiddag 18 november vrij te houden. Want dan wordt in Margraten in Oos Heim vanaf 14.00 uur weer de wervelende kinderzitting gehouden. Naast het aftreden van het jeugdprinsenpaar Loek en Sanne en de proclamatie van het nieuwe jeugdprinsenpaar heeft Sinterklaas beloofd met veel pieten en zakken vol strooigoed een bezoek te brengen. Voor elk kind dat de kleurplaat inlevert (te downloaden op www.derieste.

nl) heeft de Sint een lekkere verrassing. Verder zijn er diverse dansgroepen en kunnen de kinderen de hele middag spelen en dansen met de pieten op carnavalsmuziek. Deze kinderzitting in Oos Heim duurt tot 17.00 uur. De entree is gratis! Op de 11er van de 11e !

Opening jubileumseizoen 6 x 11 jaar De Gaarekiekere Gulpen - Carnavalsvereniging De Gaarekiekere Gullepe opent haar jubileumseizoen (6 x 11 jaar Gaarekiekere) op zondag de 11de van de 11de! Zoals gebruikelijk vormt 11 november, de 11e van de 11e, ook in Gulpen de traditionele aftrap voor de Gulpense carnavalisten van het nieuwe carnavalsseizoen. Het wordt een bijzonder seizoen, omdat er een uniek jubileum in aantocht is. Op zondagochtend om 11.00 uur zullen de Gaarekiekere met in hun midden Prins Peter II en hofnar Mariëlla eerst de Heilige Mis in de St. Petruskerk in Gulpen bijwonen. Deze wordt mede opgedragen ter intentie van de levende en overleden leden van de vereniging. Aansluitend aan deze Eucharistieviering in de Gulpense St. Petruskerk zal het unieke 6 x 11 jarig jubileumseizoen om 12.00 uur op de Markt in hartje Gulpen officieel geopend worden. Deze ceremoniële opening wordt o.a. bijgewoond door JCV De Gaarekiekerkes met in hun midden jeugdprins Boy I en hofnar Julian. Ook de Zaate Hermeniekes Zónder Drank Ginge Klank en DatDatMog zullen de ceremonie bijwonen en voorzien van hun muzikale inbreng. President Stefano Diana zal de eerste jubileumordes uitreiken en aansluitend wordt een rondgang gemaakt langs enkele horecazaken om iedereen alvast in de juiste stemming te brengen. De Zaate Hermeniekes gaan onderweg en in de diverse lokaliteiten. beslist zorgen voor extra gezellige carnavalssfeer. Verder staan voor CV De Gaarekiekere in november nog enkele evenementen op de agenda, zoals een bezoek aan de prinsenproclamatie bij CV De Rieste in Margraten, een zustervereniging waar-

Gezocht: vrijwilligers voor de bibliotheek De tijd dat je in een bibliotheek alleen maar terecht kon om boeken te lenen en kranten of tijdschriften te lezen, is allang voorbij. Nu kun je in de bibliotheek ook terecht om te werken op de computer, iets op te zoeken op internet, digitaal cursussen te volgen, hulp te krijgen bij basisvragen over tablets, smartphones en nog veel meer. Daarnaast gaan we als bibliotheek ook onze diensten aanbieden op andere locaties in de gemeente Gulpen-Wittem, o.a. de Hoeskamers. We zijn op zoek naar vrijwilligers die ons willen helpen om aan al die taken een goede invulling te kunnen geven. Dus: - Heb je affiniteit met het werk van de bibliotheek en dan vooral met de “nieuwe”taken; - Heb je een representatieve uitstraling; - Heb je minimaal MBO werk en denkniveau (door opleiding of ervaring); - Heb je oprechte interesse in mensen en vind je het leuk om jouw kennis te delen; - Kun je makkelijk communiceren met verschillende doelgroepen, van jong tot oud; - Beschik je over goede digitale vaardigheden en kun je die ook overbrengen op anderen; - Kun je zowel zelfstandig als in teamverband werken; - Ben je minimaal 1 dagdeel per week beschikbaar; - Ben je bereid scholing te volgen en je nieuwe of ontbrekende kennis eigen te maken; - Beschik je over eigen vervoer i.v.m. bezoek aan externe locaties. Dan zijn we op zoek naar JOU. We bieden je in ruil voor je inzet: - Een prettige, uitdagende en inspirerende werkomgeving; - Zo nodig scholing en begeleiding door een ervaren bibliotheekmedewerker (ster); - Gratis bibliotheeklidmaatschap; - Gratis toegang tot alle activiteiten die de bibliotheek organiseert; - Jaarlijks personeelsuitstapje en deelname aan de eindejaarsbijeenkomst; - Een kleine vergoeding, passend bij de overeengekomen taken. Heb je interesse of wil je meer informatie? Neem dan contact op met de manager van de bibliotheek, Iris Hukkelhoven. Dit kan telefonisch via 043-4506220 of via email naar info@bibliotheekgulpen-wittem.nl. Kijk ook eens op onze website: www.bibliotheekgulpen-wittem.nl. Pagina 4


Vrijdag 9 november 2018

mee men een speciale band onderhoudt. Dit jaar organiseren deze verenigingen namelijk samen het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK) 2019 in het MECC in Maastricht. Dit onder het motto: “Same Nao Mestreech”. Alvast ter informatie: De carnavalszitting ter ere van prins Peter II en de proclamatie van zijn opvolger wordt gehouden op zaterdag 12 januari 2019 vanaf 19.45 uur in feestzaal Galouppe aan de Dorpsstraat 19 te Gulpen.

vormen het decor voor een supergezellige avond. Men wordt de hele avond aan tafel bediend. De gehele avond zal er een heel gevarieerd programma zijn met muziek van de Party kryner, Eric Cruts en Beppie Kraft en Frans Croonenberg. Maar ook Fer Naus en Rob van Elst met hun buut zullen de lachers op hun hand krijgen.

Op zaterdag 17 november in gemeenschapshuis Oos Heim:

Gala Zitting CV De Rieste met Prinsenproclamatie Margraten - Wie zullen de nieuwe heersers van het Riesteland worden tijdens carnaval in 2019? Over twee weken is het weer zover, want op zaterdag 17 november vindt de jaarlijkse zitting van CV De Rieste uit Margraten plaats, met als hoogtepunt het uitroepen van de nieuwe heersers over Margraten tijdens het carnaval in 2019! Ook dit jaar zal het weer een echte zitting worden! Na het succes van afgelopen jaar krijgt deze aangeslagen formule in Gemeenschapshuis Oos Heim een vervolg. De start is om stipt 20:00 uur. In de zaal zijn alleen maar zitplaatsen, lange rijen met tafels

Ikker II

Wij zijn 52 weken per jaar geopend! Onze ambachtelijke worstmakerij is een belangrijk onderdeel binnen ons bedrijf. Een groot deel van onze worsten en vleeswaren wordt hier geproduceerd. De worstmakerij is uitgerust met diverse kasten die kunnen braden, koken, rijpen, roken, drogen en grillen. Verder is onze worstmakerij voorzien van een droogkast waar onze beroemde "gedreugde sjinkskes" een half jaar blijven hangen. Onze meester worstmakers Wiel en Marco (onlangs weer met goud bekroond) blijven innoveren maar zijn ook bijzonder trots op hun klassiekers zoals de bloedworst van Kuusj, balkenbrij of boudin blanc.

Pure ambacht en passie voor het vak proef je terug in onze producten!

Eerlijk vlees uit de regio, van de ambachtelijke slager 500g half om half saucijzen en 500g gehakt half om half samen voor maar e 5,Biefstuk van ons Blanc Bleu Belge rund van het Pasveld Varkensfiletrollade, zeer sappig en smaakvol Konijnenbouten, 4 stuks per kilogram ook los verkrijgbaar

e e e e

0,50 per 100g 1,59 per 100g 0,69 per 100g 0,79 per 100g

Dagelijks vers gemaakte specialiteiten uit eigen worstmakerij Bakbloedworst van Kuusj uit Hilleshagen, met of zonder spek en een lekker gratis appeltje

Balkenbrij van Kuusj uit Hilleshagen, naar oud Margratens recept Boudin Blanc oftewel "witte trip", traditioneel bereid en zacht van smaak

e 0,65 per 100g e 0,89 per 100g e 0,85 per 100g

Specialiteiten van onze koks Zuurkoolstamppot met spekjes, om de traditionele top 3 te completeren e 0,59 per 100g Tete de veau, gemaakt van kalfsvlees van het Pasveld graskalf uit Margraten e 0,85 per 100g Gegaarde wild zwijn wangetjes, langzaam gegaard en dus heerlijk zacht, per 4 stuks verpakt e 1,99 per 100g Met gratis recept van Senses by Angie!

De aanbiedingen zijn geldig van maandag 5 november t/m zaterdag 17 november 2018

Prijzen inclusief 6% BTW Rijksweg 73 - Tel 043 458 1364 - www.slagerijkusters.nl Prijswijziging, zetfouten en uitverkocht voorbehouden. Ruime gratis parkeergelegenheid! Openingstijden: Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 18.00 uur | Zaterdag: 09.00 - 17.00 uur. Pagina 5

Vorige keer eindigde ik mijn verhaal dat ik liederen in het dialect geschreven had voor o.a. mannenzangkoor Caecilia van Gulpen. Ik had de teksten op Gullepener correctheid laten toetsen door Jan. Dat was, vond het koor, fout, want Jan kwam van Cartils. En dat is niet zomaar drie kilometer verderop, nee dat is aan de andere kant van de rivier. En als het over taal gaat, wil het wat zeggen als je van boven de rivieren komt. Okay. Dan zou je zeggen ‘je hebt je punt gemaakt, verhaaltje is af, volgende onderwerp’. Helaas. Dit keer moet ik er toch nog even op terugkomen. Want ik schreef laatst weer een lied voor een Gulpense aangelegenheid: het 25-jarig jubileumconcert van harmonie St. Petrus. Weer was ik dus aangewezen op een autoriteit op het gebied van de inlandse spraak. Ik nam niet Jan, maar eentje die in zijn werkzame leven taal als een van zijn hoofdbezigheden had gehad. Ik verwachtte dus rijks-erkend Gullepesj. Het moest een nieuw Gullepesj volkslied worden, dat de hele zaal kon meezingen. Ik kon me dus geen missers permitteren. Taalfanaten zijn streng, Gulpenaren zijn erger. In het lied komt een zin voor met het toch niet zo zeldzame begrip ‘Elke dag’ erin. Ik had op z’n krakkemikkige Midden-Limburgs daar ‘Eedere daag’ van gemaakt. Mijn Goeroeh keek me minzaam glimlachend aan; dat is ‘Ikker daag’ verbeterde hij. Ik schreef het op en stuur-de het naar Frans Croonenberg. Die gaat het tijdens het jubileumconcert zingen. Ik ging even bij hem langs om het juiste metrum met hem door te nemen. Frans vond het een leuk lied, maar één ding kon echt niet. Dat ‘Ikker daag’, dat zei niemand in Gulpen, dat moest ‘Eeder daag’ zijn. Nou is Frans ook inge van ut durrep, dus mijn zekerheid over Ikker wankelde. Ik besloot op een maandagavond nog eens wat meer mensen te vragen. De Zwarte Ruiter was gevuld met Caecilia en me dunkt dat je dan toch wel een dwarsdoorsnede van het dorp bij elkaar hebt staan. De eerste die ik vroeg hoe hij ‘Elke dag’ in het dialect zou vertalen, twijfelde even en zei toen resoluut ‘Jeker daag’. Dat hielp niet echt, dus ik vroeg een volgende. Diens antwoord kwam onmiddellijk en resoluut. ‘Iddere daag’ zei ie. Nu was dat toevallig Jan. Uit Cartils. Dus ik vroeg veiligheidshalve nog even door. ‘Jikkere daag’ vond de volgende. In mij ontkiemde iets van een ontsteltenis, die je alleen in Gulpen kunt tegenkomen als je ze daar vraagt of ze iets zeker weten. ‘Jeder daag’ wist de volgende te vertellen. Maar die komt oorspronkelijk van Epen en mensen die ‘voof’ tegen ‘vief’ zeggen, ontmoeten bij mij enige twijfel. De volgenden hadden ‘Jikker’ en ‘Jidder’. Verfrissend was het ook toen de man erna ‘Aldaags’ zei. Het erge was, dat ’t me eigenlijk allemáál vertrouwd en geloofwaardig in de oren klonk. Tot slot vroeg ik aan Cees wat zijn dialectvertaling van ‘Elke dag’ was. ‘Elke dag’, zei Cees. Cees komt van Rotterdam. Cees is tenminste duidelijk.

Françoise


Gulp en Geul Journaal -

Tevens zullen enkele dansgroepen optreden: o.a. Dance4Mergraote en ook de prachtige dansformatie Villa Dancers gaan zorgen voor een heus spektakel. Rond de klok van 20.15 uur worden Prins Rob en prinses Maaike uitgezwaaid, waarna het publiek de nieuwe heersers over het Riesteland eindelijk rond 21.00 uur mag begroeten! Samen met de gastverenigingen, de oud prinsen en hopelijke vele Margratenaren wordt een geweldige zitting gebouwd. Kaarten zijn te koop aan de avondkassa. Wees op tijd, want vol is vol! En wie het eerst komt heeft de beste plaats! De zaal is gaat al om 19.00 uur open. Tijdens weekend van 16, 17 en 18 november in Eys

Jubileumreceptie, prinsenproclamatie en Jeugdzitting Eys - Na een geweldig feestweekend ter ere van het 6 x 11-jarig jubileum van CV De Öss staat alweer het volgend feestweekend voor de deur: 16, 17 en 18 november. Met op vrijdag 16 november dan de 6 x 11 jaar jubileumreceptie van CV De Öss, op zaterdag 17 november de Prinsenproclamatie van en op zondag 18 november de proclamatie van CV De Össkes. Jubileumreceptie De jubileumreceptie op vrijdag in de gymzaal van basisschool Klavertje Vier duurt van 19.11 tot 22.00 uur. Na afloop volgt een Prinsenbal die muzikaal, dat omlijst wordt door DJ Flügel. Prinsenproclamatie Op zaterdag 18 november is de proclamatie van de 67ste prins van CV De Öss. Met het uitzwaaien van het Prinsenpaar Leon II en Maria. Zij hebben het afgelopen seizoen als Jubileumprinsenpaar het Eyser carnaval gedragen.Zij waren een schot in de roos. Leon heeft als oud Os van Verdeenste en echte verenigingsman, samen met zijn vrouw Maria, zijn motto waargemaakt: ‘Als Vooseschtoets bin ich geboare, Mie hats han ich aan de Öss verloare, Doarum goan ich hei dit joar vuurop, En zet ’t Osseriek op zienge kop’. Opnieuw zijn door de programmacommissie tal van evenementen in Limburg, België en Duitsland bezocht om kwaliteit aan te trekken. Traditioneel zal Dansmariechje Zoë van de Laar de proclamatie openen met haar nieuwe dans. Ook uit Eys afkomstig Banda di Zamba en trio Fraleo. Voor training van de lachspieren zorgen de eigen Klöttsköpp. Met een nog niet te verraden grote verrassing als

Boutique HOTEL SLENAKER VALLEI en restaurant Buitengewoongenieten Zijn geheel gerenoveerd en verbouwd in november 2018. Het is een klein bedrijf met familiaire sfeer waarin op hoog niveau gastvrijheid geboden wordt.

In onze nieuwe entourage zijn wij per direct op zoek naar: KEUKENHULP M/V parttime ongeveer 25+ uur per week.

vraagteken. Van buiten Eys worden verwacht: de Magic DIamonds uit Gulpen, Dance Spirit uit Partij, de Starlights uit Gulpen en Marlon Kicken in de buut. Spectaculair wordt zeker de standup-show van Mister Boullart. Terug van weggeweest is de Carnavalsshowband De Botzedresses om weer de Eezer carnavalstempel op zijn kop te zetten. Grandioze afsluiter is Legata’s Lederhosen Power. Tijdens deze avond zal “D’r Oss van Verdeenste van 2018” bekend gemaakt worden.

Die het leuk vindt om het keukenteam te versterken en “top” gerechten voor de gasten bereidt. Doorgroei naar een vaste baan behoort tot de mogelijkheden.

Ook dit jaar wordt de Gymzaal van de basisschool Klavertje Vier omgebouwd tot een ware Narrentempel. Kaarten in de voorverkoop zijn verkrijgbaar bij Café Sport, Friture Hendriks, Starmans D’r Winkel en bij Bakkerij Starmans. De deuren van de zaal gaan om 18.45 uur open en het programma begint om 19.33 uur.

MEDEWERKER ONTBIJT/HOUSEKEEPING M/V

Op 17 november in het Wielderhoes:

vanaf 20 uur per week, meer is mogelijk. Die voldoening haalt uit het gastcontact tijdens het ontbijt en het perfect verzorgen van de juist gerenoveerde kamers. Zodat de gast met een glimlach zijn kamer binnen komt.

Prinsenproclamatie CV de Puime Wijlre - Op zaterdag 17 november houdt Car-

WEEKEND/VAKANTIE AMBULANTE MEDEWERKER BEDIENING M/V

navalsvereniging De Puime haar prinsenproclamatie in het Wielderhoes te Wijlre. De avond kent een geweldig aanbod van artiesten, zoals

Die het leuk vindt onze gasten het naar hun zin te maken met een waanzinnige “Gin Tonic”, een lekkere lunch of een zalig diner. Maar natuurlijk ook met een lekker kopje koffie en een stukje huisgemaakte vlaai.

AFWASSER M/V ongeveer 20+ uur per week. Die ons ’s avonds komt helpen met de afwas en die het leuk vindt om met het creatieve team van onze keuken te werken.

WAT BIEDEN WE Werken in een mooi klein hotel waarin op hoog niveau gastvrijheid geboden wordt. Werken in een leuk team van mensen die allemaal hetzelfde willen: “Tevreden gasten die terug keren en die waardering hebben voor onze creativiteit”. Salaris in overleg | Reiskosten vergoeding | Gedeeltelijk werkkleding. Bel of Mail naar: Slenaker Vallei - T.a.v. Monique Haagmans of Lian Nieuwland Dorpstraat 1 - 6277 NC Slenaken - 043 4573541 - info@slenakervallei.nl Pagina 6


Pagina 7


Gulp en Geul Journaal -

Een naam van vertrouwen. 043-4506450 / 06-53219643 Kartoesj, Big Benny, Rossi, Sven ohne Girls, De Fluuskus en vele kunstenaars en optredenden uit Wijlre. Het programma begint om klokslag 20.11 uur en gaat de hele avond aaneengesloten door. Op deze zitting zal helaas afscheid genomen moeten worden van de huidige hoogheden, Prins Noud I, prinses Rowan en minister Rob. Zij hebben afgelopen jaar op een geweldige manier het carnaval in het Puimeriek gestimuleerd en zij mogen terugkijken op een geweldige regeringsperiode. De presentatie van de nieuwe Puime-Hoogheden krijgt daarna, zoals steeds, een ludiek karakter. Hierna wordt de presentatie-zitting afgesloten met een spetterend optreden van Kartoesj. Daarna gaat het feest gezellig door met DJ Dave. Van de partij die avond ook de gastverenigingen CV De Boemelaire uit Wahlwiller, CV De Ulle uit Partij, CV De Breuzelere uit Mechelen, CV De Waterratte uit Schin op Geul en CV Durgee. Natuurlijk zijn ook de Kling Puime met hun jeugdhoogheden, prins Joep I, prinses Isa en hofnar Bo. Kaarten voor de prinsenproclamatie zijn nog verkrijgbaar tot 17 november (14.00 uur) bij de bekende voorverkoopadressen (www. cvdepuime. nl). Er zijn natuurlijk ook nog kaarten verkrijgbaar bij de avondkassa. Op vrijdag 9 november:

Lampionnentocht bij St. Martinus Mechelen Mechelen - Op vrijdag 9 november vindt bij scouting St.Martinus in Mechelen de jaarlijkse St.Martinus viering plaats. Alle scouts komen om 18.30 uur bij het scouting gebouw bijeen. Gezamenlijk loopt het gezelschap dan naar de parochiekerk toe, alwaar de St. Martinusviering gehouden wordt en de nieuwe jonge leden tijdens de kerkelijke inzegening worden geïnstalleerd. Vervolgens vindt er een lampionnen- en fakkeltocht door Mechelen plaats. Met St. Martinus te paard, vervolgens de schutterij, dan de kinderen met de lampionnen, daarachter de kids met de fakkels en vervolgens de broertjes, zusjes en alle andere kinderen met hun ouders. Iedereen is welkom om met een eigen lampion mee te lopen achter de scouting aan. Eenmaal terug bij het gebouw is er

nog een gezellig samen- zijn bij het kampvuur. Daar zal voor iets warms en lekkers gezorgd worden.

Koempelmis Landgraaf - Op zondag 11 november worden in de Parochiekerk van de H.Petrus en Paulus aan het Kerkplein in Schaesberg (Landgraaf) tijdens de H.Mis van 11.00 uur alle verongelukte mijnwerkers, (74 onder- en 15 bovengronders van de Mijn Willem-Sophia te Spekholzerheide) herdacht. Ook zal er gebeden worden voor hun nabestaanden. Pastoor Jongen gaat voor in deze Mis, die muzikaal zal worden opgeluisterd door Ensemble 72 onder leiding van Ben Bloemer. Na afloop is er een gezellige nazit met koffie en vlaai. Op donderdag 15 november:

Wandeling door de tijd bij Ouderenvereniging Epen - Op donderdag 15 november organiseert de Epense Ouderenvereniging ‘Onder Ons’ weer een gezellige avond in clublokaal café Peerboom te Epen. De dia-lezing ‘Een wandeling door der Tijd’, te verzorgen door de heer Van Loo, begint om 14.00 uur. Tijdens de pauze is er koffie en thee of een andere consumptie. Het belooft weer een interessante middag te worden.

Om dit 20-jarig bestaan luister bij te zetten wordt op zondag 18 november een Jubileumconcert georganiseerd. Aanvang: 14.00 uur in het Cultureel Centrum Borenburg, Furenthela 16, in Voerendaal. Tijdens dit bijzondere concert wordt teruggeblikt op de laatste twee decennia met een uitvoering van de liedjes van de laatste 20 jaar waar zanggroep Die Moselsänger zoveel mensen vreugde mee heeft bezorgd. Ook zullen enkele nieuwe oorstrelende melodieën ten gehore worden gebracht. Als gastartiest is deze keer Mario Biesmans van de partij. Zie eventueel voor reservering van kaarten: www. diemoselsanger .nl, ook via j.pluymen@home.nl (tel. 06-11732253), en bij ‘t Toebackhuijs, Passage 8A in Valkenburg., en in Cultureel centrum Borenburg, Furenthela 16 te Voerendaal. Limburgse Inspiratieprijs:

Eervolle 3e plaats voor Catharinakapel Lemiers - Op donderdag 1 november werd in het Gouvernement de Limburgse Inspiratieprijs uitgereikt. De Catharinakapel in Oud-Lemiers was een van de 12 genomineerden. De prijs werd gewonnen door het (Lees verder op blz. 11)

In De Borenburg te Voerendaal op zondag 18 november:

Jubileumconcert zanggroep Die Moselsänger (1998–2018) Schin op Geul - Voerendaal - Die Moselsänger zagen in 1998 o.l.v. Leo van Weersch het levenslicht en 20 jaar later is deze groep nog steeds actief. Een unieke prestatie, begonnen als vriendenclub en nog steeds een geliefde en actieve zanggroep in de Euroregio.

Het kantoor voor al uw: (grensoverschrijdende) belasting- en administratieve adviezen. Wij werken voor het midden- en kleinbedrijf, agrariërs en particulieren.

Bel of kom eens langs voor een vrijblijvende kennismaking Geopend: wo t/m vr. 09.30 - 17.30 uur. Zaterdag: 09.30 - 16.30 uur

Dorpsstraat 22 Gulpen Tel. 043 450 0391 Pagina 8

Rijksweg 30 6271 AE Gulpen T 043 450 2205 Info@bormansjava.nl

Tentstraat 86 6291 BJ Vaals T 043 306 3054 www.bormansjava.nl


Vrijdag 9 november 2018

Kerk beric h t en Berg, Dorpsstraat 12 te Slenaken. Tel. 043-457 32 34 of via stlambertaliege@hotmail.nl. Het parochiekantoor is geopend maandagmorgen van 11.00 tot 12.00 uur en maandagavond van 19.30 tot 20.30.

Weekdienst van de H. Cunibertus Parochie te Wahlwiller Zondag 11 november H.Mis om 11.00 uur: Misintentie ter gelegenheid van het 5 x 11-jarig jubileum van CV de Boemelaire. v. alle overledenen die op enigerwijze met de carnavalsvereniging verbonden zijn geweest Gezangen: Donna Voce. Woensdag 14 november H.Mis om 09.00 uur: v. de parochie. Mededelingen: Uw kerkbijdrage kunt u overmaken op NL92RABO0132204452 t.n.v. Cunibertus Parochie. Misintenties graag 3 weken van te voren doorgeven via kerkbestuur.wahlwiller@gmail.com of aan kerkbestuursleden. Voor pastorale zaken kunt u terecht bij pastoor T. Reijnen. Tel.043-451 1243.

Weekdienst van de H. St. Dionysius Parochie te Nijswiller Zaterdag 10 november om 19.00 uur H.Mis. voor Pierre Schmeets. (Off).

H.Missen kunt u opgegeven op het parochiekantoor, via misformulieren (af te halen in de hal van de kerk) of via download op de site. I.v.m. publicatie graag drie weken van te voren doorgeven. Meer parochie-info via www.parochiesems.nl. Uw kerkbijdrage kunt u storten op IBAN-nummer NL89RA BO0132204118.

Weekdienst van de Protestantse Gemeente Maas-Heuvelland Zondag 11 november is er om 10.00 uur: een viering in de Toeristenkerk in Gulpen (Rosstraat 5). Voorganger is ds. Joen Drost uit Maastricht. Het orgel wordt bespeeld door Christine Moraal uit Vaals. Er is kindernevendienst voor kinderen van de basisschool. Voor de allerkleinsten is er oppas. Na afloop van de viering is er gelegenheid elkaar te ontmoeten bij een kop koffie/thee in de ontmoetingsruimte van de kerk. Meer informatie: www. maasheuvelland.nl of ds. Harrie de Reus, tel. 0620280345, dsdereus@ziggo.nl

Weekdienst van de parochie Sint-Barbara te Scheulder Zondag 11 november, de 32de Zondag door het Jaar om 10.00 uur: H.Mis.

Mededeling voor pastorale zaken kunt u terecht bij het parochiesecretariaat. Tel.043-4511243. Uw kerkbijdrage kunt u overmaken op NL18RABO013229 2599. Misintenties 3 weken van te voren opgeven i.v.m. de vermelding in weekbladen aan een van de kerkbestuursleden/st.dionysiusnijswiller@ziggo.nl

Weekdienst Parochie H. Johannes de Doper te Mechelen Zaterdag 10 november om 18.00 uur: H. Mis als Jrd. v. Mia Rouschop-Hensgens (stg). v. Jan van Aerssen (off.g). v. Annie Meertens-Kikken (off.g). Zondag 11 november om 9.15 uur: Volkszang. H. Mis v. Jan Hamers (stg). v. Jo Horbach (off.g) v. de leden en overleden leden C.V. De Breuzelère en J.C.V. De Breuzeleerkes. Maandag 12 november om 19.00 uur: Gebedsdienst in het van der Looy zaaltje met rozenkrans en dagafsluiting. Donderdag 15 november H.Mis v. Henk Hendriks Mededelingen: Voor pastorale aangelegenheden kunt u contact opnemen met pastoor R. Van den

Weekdienst van de parochiekerk Sint-Lambertus te Mheer Zaterdag 10 november Weekeinde van de tweeĂŤndertigste zondag door het jaar om 19.00 uur 1ste Jrd. voor Ivo Philipsen.

Weekdienst van de Parochiekerk van de H. Remigius te Slenaken Zondag 11 november om 10.45 uur: voor Agnes Herberichs-Lonussen. v. de ouders Blom-Hendriks en voor Hub van Loo. voor Jos Kool en Lies Schijns.

Weekdienst Redemptoristenkerk Wittem Vieringen in het weekend: zaterdag om 19.00 uur: Kringviering van Woord en gebed (kapel, samenzang); Eucharistievieringen op zondag: 09.00 uur (kerk, samenzang), 11.00 uur (kapel, Rumpens Mannenkoor), 18.00 uur (kerk, geen zang). Door de week: ma t/m vr: morgengebed om 08.00 uur en avondgebed om 18.00 uur. Op dinsdag en donderdag wordt het morgengebed gecombineerd met een eucharistieviering. Elke donderdag om 12.00 uur wordt de rozenkrans gebeden, voor vrede in de wereld en in ons eigen leven. Kerk en Pagina 9

kapellen zijn dagelijks geopend van 08.00 tot 18.15 uur; in het weekend en op feestdagen tot na de avondvieringen. De receptie van klooster Wittem is dagelijks geopend van 09.00 tot 17.00 uur, op zon- en feestdagen vanaf 08.30 uur. Heeft u behoefte aan een pastoraal gesprek of wilt u biechten? U kunt altijd een afspraak maken met een van de paters of pastores. Dat kan via de receptie, tel. 043-4501741, of via e-mail, info@kloosterwittem.nl. Op zaterdagavond 10 november, vooravond van 11-11, zal Carnavalsvereiniging de Ăœle uit Partij-Wittem zich aansluiten bij de kringviering om 19.00 uur om zegen te vragen over het komende carnavalsseizoen. In deze viering zullen de steken van de prins, jeugdprins en andere hoogwaardigheidsbekleders worden gezegend. In de viering van zondag 11november om 11.00 uur zingt het Rumpens Mannenkoor uit Brunssum. Intenties Zaterdag 10 november, vooravond 32e Zondag door het Jaar om 19.00 uur: Kringviering van Woord en gebed: geen intenties. Zondag 11 november, 32e Zondag door het Jaar om 09.00 uur: voor de intenties van de abonnees van ons Gerardus Magazine; voor binnengekomen noveenintenties; overleden ouders RoemersBlezer om 11.00 uur: uit dankbaarheid voor 50 jarig huwelijk. Jrd. v. de ouders Heijnen-Ubachs en zonen Lou en Jeu. Jrd. v. Sjef Bodelier om 18.00 uur: overleden Dora Vloet. Dinsdag 13 november om 08.00 uur: Uit dankbaarheid 60 jarig huwelijk. voor een overledene. Donderdag 15 november om 08.00 uur: voor mevr. Wilhelmina van der Vorst-Roelen v. beterschap. voor overleden Jean Pierre Consten.


Gulp en Geul Journaal -

Weekdienst van de Parochiekerk van de H. Petrus te Gulpen

Weekdienst van de Sint-Gerlachuskerk te Banholt

Zaterdag 10 november H.Leo de Grote, paus en kerkleraar om 19.00 uur: zeswekendienst v. Mia Coenjaerts-Dacier. Jrd. v. Frans Coenjaarts en v. Jeanny Coenjaarts-Ernenst (st). Jrd. v. de ouders Guus Hegger en Truus Hegger-Beckers (st). Jrd voor Wiel Hausoul. v. het echtpaar Hubert en Liza Didden-Janssen (st). voor het echtpaar Jef en Mia Janssen-Lardinois (st). voor Trees Gulikers (col). voor Eep Vluggen (col); ouders Brouns-Nix (col); Elly Gerrickens-Peeters (col). voor de ouders HickBoon en overleden kinderen en v. de ouders Aussems-Fouarge en overleden kinderen. voor Guillaume van den Heuvel (col). uit dankbaarheid v. een geslaagde operatie.

Vrijdag 9 november: Kerkwijding v.d.Basiliek. Om 18.40 uur: Rozenkrans en om 19.00 uur: H.Mis met Jrd. voor Ralph Troisfontaine. v. ouders Hermans-Essers, v. Jenny Hacquier-Franck, v. Pierre en Els Franck-Brouwers en zoon John, v. Oscar Tielens, v. ouders Roijen-Offermans en Jef Didderen. Zondag 11 november om 11.00 uur:H.Mis als.nadienst voor Angelina Lardinois. Zeswekendienst v. Fiena Mingels-Troisfontaine, 6e jrd voor Frans Mingels. (col.off.).Jrd voor Jef en Phil SmeetsWillems (st.) Jrd. v. ouders Frans en Maria Custers- Roijen en zonen Jean en Piet (st.), v. Sjeng en Maike Mingels-Bessems en dochter Leia, v. Miel Ronckers, voor Giel Lardinois (col.off.). Vrijdag 16 november om 18.40 uur: Rozenkrans 19.00 uur: H.Mis Fiena Mingels-Troisfontaine (v.d. buurt) voor Frans Mingels (col.off.).

Theo Coonjers. voor Fieny Loozen. voor Chrit Cerfontein en voor overleden ouders. voor de ouders Claessens-Stegers en tante Bep. Zondag 11 november om 09.30 uur: Jrd. voor Sjef Kurvers. voor Lien Bekkering-Jaspars. Dinsdag 13 november om 09.00 uur: v. de jeugd. Donderdag 15 november om 09.00 uur: voor de parochie.

Weekdienst van de parochie H. Agatha te Eys

Zondag 11 november om 11.00 uur: Jrd. v. de ouders Wouters-Loozen tevens tiv overledenen van de familie. voor rector Guillaume Kroonen. voor overleden- en levende leden CV de Gaarekiekere Gulpen. Maandag 12 november H.Josafat, bisschop en martelaar om 19.00 uur: voor vrede in de wereld. Woensdag 14 november om 19.00 uur: t.e.v. OL Vrouw van Lourdes. Vrijdag 16 november om 19.00 uur: voor vrede in de wereld.

Weekdienst van de St. Mauritiuskerk te Schin op Geul Zondag 11november om 10.30 uur: zeswekendienst v. Lies Paffen-Pleijers. v. Annie SmeetsReijnders (c.begr.). Jrd. voor de ouders v.d. HovePasmans. Jrd. v. de ouders Bouwens-Kortooms. Jrd. v. de ouders Hub en Els Maessen-Rooden. Broederschap St. Cornelius en de stille intenties die ons zijn gegeven. Deze viering wordt opgeluisterd door een Fanfare ensemble.

Zaterdag 10 november om 19.00 uur: Jrd. voor Tuën Duckers. Gest. Jrd. voor de ouders BindelsSchijnen. voor Otto Janusch (namens de buurt). voor Paula Canisius-Houben (collecte). Zondag 11 november om 09.45 uur: Gest. Jrd. v. de ouders van de Berg-Hensgens. Gest. Jrd. voor Jean Vaessen. Gest. Jrd. voor Guillaume en voor Bertha Xhonneux. Maandag 12 november om 19.00 uur: Uit dankbaarheid.

Weekdienst St. Pauluskerk Epen Zaterdag 10 november om 18.00 uur: Opgeluisterd door Harmonie “Inter-Nos”. Jrd. v. de ouders Vaessen-Lemmerling. Jrd. voor de ouders Zilverstand-van Houtem. v. Jo Hesdal. v. Mathieu Vluggen. voor Michel Blezer jr. en voor de levende en overleden leden van Harmonie “Inter-Nos”. Vrijdag 16 november om 19.00 uur: v. Piet Mulleneers. v. Mina Vluggen. v. de ouders VandeBergMordang en overleden familieleden. v. de ouders Vluggen-van de Weijer en voor de ouders Baumans-Ortmans. Pastoor Rick Van den Berg is ook te bereiken op: stlambertaliege@hotmail.nl

Weekdienst van de Sint Brigida te Noorbeek Zondag 11 november om 09.30 uur: St. Jrd. voor Tiny Hodiamont-Lardinois. St. v. de ouders Beusmans-Hilkens. voor Guill. Jacobs. v. Roger Kallen.

Weekdienst van Parochie St-Martinus te Vijlen

Weekdienst van de parochiekerk St. Gertrudis te Wijlre Zaterdag 10 november vanaf 09.00 uur: Ziekencommunie om 17.30 uur: Jrd. v. Frans Sleijpen en voor Lieske Kamps. Jrd. v. Pierre Hodiamont en Christina Hodiamont-Knops. Jrd. v. Hub Cools. v.

Vrijdag 9 november: Kerkwijding van de Basilie van Sint Jan van Lateranen, om 09.00 uur: H.Mis. Zaterdag 10 november om 09.00 uur: H.Mis. Om 09.30-10.00 uur: Aanbidding voor het uitgestelde Allerheiligste. Zondag 11 november om 10.00 uur: Hoogmis v. Sjef Hamers (off); jrd. v. Hein Beckers ; Michel en Lieke Ernes - Smeets m.m.v. de harmonie. Donderdag 15 november om 19.00 uur: H.Mis. Jrd. voor overleden ouders Casper Baumans en Christien Hermans Vrijdag 16 november om 09.00 uur: H.Mis. Pagina 10

Weekdienst van de parochie H. Roza te Sibbe Zondag 11 november om 11.30 uur: Jrd v. Jeanet Willems-Harings. Woensdag 14 november 09.00 uur: Voor vrede in de wereld.

Weekdienst van de Lambertuskerk te Holset Zondag 11 november om 11.15 uur: een gezongen H.Mis. Maandag 12 november om 13.45 uur: H.Mis ter ere van de H.Genoveva tot intentie van de pelgrims uit Aken.

Weekdienst van de Parochie St.Franciscus van Assisië te Reijmerstok Zaterdag 10 november om 19.00 uur: Opgeluisterd door kinderkoor De Franciscaantjes. v. mevrouw Hartmans-Klinkenberg (stg). Jrd. v. dhr. en mevr. van Haren-Gijsens (stg). Jrd. v. Giel Wouters en Jeanette Wouters-Schreurs. voor Marleen Duysengs-Peerboom. Woensdag 14 november om 10.00 uur: leesmis.

Weekdienst van de parochiekerk St. Catharina te Lemiers Zaterdag 10 november om 18.00 uur: H.Mis voor Johan Pleijers en Annie Pleijers-Crutz (st.); H.Mis v. ouders Sjef Evers en Mia Evers-Janssen, zoon Bas en schoonzoon Hub en dochter Alda. H.Mis voor de overleden en aangehuwden van de familie Loo-Jaegers; Dinsdag 13 november om 19.00 uur: H.Mis voor Albert von Thimus; Donderdag 15 november 09.00 uur: H.Mis.


Vrijdag 9 november 2018

project Kasteel Borgharen (20% van de stemmen); de Catharinakapel kreeg 11 % van de stemmen en eindigde daarmee op een eervolle 3e plaats. De inspiratieprijs is een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg en wordt jaarlijks toegekend aan een persoon of organisatie die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt op het gebied van cultuur, natuurbehoud en monumentenzorg. Voor de Inspiratieprijs 2018 stond de discipline ‘monumenten’ centraal. Trots Voor de vrijwilligers van de stichting Catharinakapel Lemiers was het een bijzondere eer om tot de 12 genomineerden te behoren. Dat de stichting, als kleine organisatie, toch 11% van de stemmen en daarmee een eervolle 3e plaats behaalde, is een reden om als vrijwilligers extra trots op te zijn. Rondleidingen De Stichting Catharinakapel Lemiers is opgericht met als doel de schilderingen van Hans Truijen in de kapel te behouden. In 2015 zijn de schilderingen gerestaureerd en afgelopen jaar is het exterieur van de Catharinakapel gerenoveerd. De schilderingen én de Catharinakapel zijn weer in een uitstekende conditie. Wie zin heeft in een rondleiding is van harte welkom. Met een vast team van drie rondleiders worden de bezoekers meegevoerd binnen de wondere wereld van Hans Truijen. Met als resultaat: Een inspirerende ervaring en een ware belevenis.

Zij Actief nieuws uit Mechelen Mechelen - Op woensdag 14 november wordt er voor de leden van Zij Actief Mechelen weer in verenigingslokaal De Geulhof te Mechelen de jaarlijkse kienavond gehouden. Deze begint om 20.00 uur. Het bestuur heeft weer voor mooie prijsjes gezorgd en hoopt op een goede opkomst. De bus naar de kerstmarkt in Keulen op 28 november is vol. Voor de deelnemers: Vertrek om 8.45 uur vanaf café De Paardestal, Hoofdstraat 57 in Mechelen. Het vertrek vanuit Keulen is om 19.00 uur.

Post uit Amerika - Door Wim van der Hoeven -

Hij verwachtte helemaal geen post en al helemaal niet uit New York. Hij was dan ook heel verbaasd toen de postbode hem een dikke enveloppe overhandigde afkomstig uit die stad. Nog verbaasder was hij toen hij de inhoud op tafel uitstalde. Enkele luchtpost brieven, badges ,onderscheidingste-

Bijeenkomst HKV Galopia Gulpen - De volgende maandelijkse bijeenkomst van Heemkundevereniging Galopia uit Gulpen vindt plaats op dinsdag 14 november om 19.30 uur in het parochiezaaltje naast de St. Petrus parochiekerk. Er zal nagekaart worden over het 10 - jarig jubileum en over het plaatsen van de nieuwe plaquette op de Kiebeukel. Tevens zijn die avond nieuwe ideeën voor de toekomst welkom. Deze bijeenkomst in het parochiezaaltje is voor iedereen toegankelijk. Er zijn geen kosten aan verbonden. Galopia is momenteel op zoek naar een nieuwe archivaris, die het eigen archief per computer kan onderhouden en aanvullen. Ook jongeren, geïnteresseerd in de lokale geschiedenis van Gulpen, mogen aansluiten. Wie nu alvast meer informatie wenst, kan daarvoor contact opnemen met bestuurslid Piet Hegger (via tel. 043-4502874, ook via phegger@ziggo.nl).

Eindejaarstocht Wandelvereniging Vilt Vilt - Zaterdag 29 december organiseert Wandelvereniging Vilt weer haar traditionele Eindejaarstocht. Er zijn 3 afstanden: 8, 14 en 21 kilometer. Daarnaast is er tijdens de Eindejaarstocht weer de speciale jeugdwandeling: de sneeuwballentocht van 8 km. Start en finish zijn dit jaar in Café Zaal ’t Vöske in Berg en Terblijt, Grote Straat 8. kens, foto`s en brieven, officiele legerpapieren enz. Er zat ook een begeleidende brief bij,getekend door Valerie Szakacs-Heyden. Begraven in Margraten. Dennis Eggen (25) uit Partij, die als verpleegkundige in het psychiatrisch ziekenhuis Mondriaan werkt is wel wat gewend maar moest na het lezen van de brief wel even slikken. De foto`s en zeer persoonlijke brieven waren afkomstig van korporaal Lewis Skakacs. Dennis heeft het graf van de korporaal die in Margraten begraven ligt (Vak V, rij 15,graf 17) enkele jaren geleden geadopteerd. De Amerikaan was chauffeur van de commandant en liep 13 april 1945 in Klôts, dichtbij Berlijn, in een hinderlaag, waarbij beiden zowel Lewis als de commandant door mitrailleurvuur gedood werden. Alle persoonlijke bezittingen belandden bij de zus van Lewis. Met haar had Dennis veel contact en de familie was blij dat er iemand zorgde voor het graf in het verre Margraten. Geld om het graf te bezoeken was er niet. Vorig jaar stierf de zus. Op haar sterfbed vroeg ze haar dochter alle persoonlijke bezittingen naar Dennis te sturen. Ze beschouwde hem als haar zoon en kon rustig sterven nu ze zeker wist dat iemand voor het graf bleef zorgen, schreef Valerie, haar dochter, in de begeleidende brief die in de enveloppe zat. Dennis: “Vooral de brieven die hij aan zijn moeder schreef waren ontroerend. De laatste is gedateerd van 1 januari 1945. Hij schreef over wat hij na de oorlog zou gaan doen en blij was haar spoedig weer te zien. Hij bedankte haar voor de schone sokken en het ondergoed en het snoepgoed.” In Bibliotheek Gulpen:

Lezing ‘Feiten en Fabels over eten’ Gulpen - Op dinsdag 13 november begint om 19.30 uur in de bibliotheek Gulpen-Wittem in Gulpen een lezing over het thema Voeding. Dr. Ir. Jan van Wersch, geboren en getogen als boerenzoon uit Mechelen, is lange tijd als klinisch chemicus verbonden geweest aan het Atrium medisch centrum te Heerlen. De titel van zijn lezing luidt: ‘Feiten en Fabels over eten’. Daarbij komen vragen aan de orde over eten en drinken, zoals Wat is gezonde voeding? Voedsel door de eeuwen heen, was het vroeger zo slecht? Ook komen de verschillende hedendaagse dranken aan bod en wat hun impact is op onze gezondheid en vele andere voedingsaspecten. Pagina 11

De 8 km wandelaars lopen een mooie route in de omgeving van Berg. De 14 km route gaat naar Bemelen en Cadier en Keer, waar in ’t Keerhoes gerust wordt, over het Plateau van Margraten naar ’t Rooth en via Terblijt weer terug naar Berg. De 21 km lopers maken vanuit ’t Keerhoes een extra lus door de Dorregrubbe en terug. Er is gezorgd voor voldoende gratis parkeerplaatsen in de directe omgeving van de startplaats. Het inschrijfgeld bedraagt 2,50 euro. Er is een IVV-stempel aanwezig. De tocht gaat on-der alle weersomstandigheden door. Starttijden: 8 en 14 km van 08.00 tot 13.00 uur, 21 km van 08.00 tot 12.00 uur. Voor meer informatie: www.wandelverenigingvilt.nl.


Gulp en Geul Journaal -

Rijksweg 113 - 6271 AD - Gulpen Tel. 043 450 4000 www.jefabelsbikes.nl

Lezing ‘Oude ambachten voor het voetlicht’ Eys - Opnieuw een mooie najaarsactiviteit van IVN-Eys op donderdagavond 15 november. Dan verzorgt Ries van Doorn in het clubgebouw op de Boerenberg in Eys een lezing over oude ambachten. Een aantal mensen heeft al kennis gemaakt met deze rasverteller bij een lezing over materiaalgebruik in vroegere tijden. Nu komt hij terug met plaatjes en praatjes over oude ambachten, met de nadruk op ambachten uit deze streek. Het belooft dus weer een mooie avond te worden. De lezing is zowel bestemd voor leden als niet-leden. Aanmelden vooraf is niet nodig. U kunt binnenlopen vanaf 19.15 uur, de lezing start om 19.30 uur. Men kan parkeren langs de doorgaande weg (parkeerplaats achter de kerk) of in de zijstraten rondom de kerk. Halverwege de parkeerplaats loopt een wandelpad naar boven naar het IVN gebouw. De entree is gratis, maar een vrije gave voor koffie en onkosten wordt op prijs gesteld. Voor nadere info: Constance Kerremans (tel. 0434506270) Op zondag 18 november van 12.00 tot 16.00 uur:

Winterkermis Wahlwiller met bijeenkomst in de Wilder Tref Wahlwiller - Daar de uitbater van Gasterij A gen Kirk wegens vakantie zijn café tijdens de Winterkermis op zondag 18 november gesloten heeft, heeft het bestuur van Wilder Tref besloten om in plaats daarvan het gemeenschapshuis beschikbaar te stellen. Zodat de inwoners toch op deze zondag samen iets kunnen drinken en enkele uren gezellig samen kunnen doorbrengen. Ook zal er gezorgd worden, dat een kopje koffie, thee en een heerlijk stukje vla aanwezig zijn. Dit gebeurt in overleg met de uitbaters van eetcafé A gen Kirk. Wellicht dat zich dit nog vaker zal gaan voordoen dat hun zaak in verband met reserveringen niet altijd voor o beschikbaar is... Zelfsturend Wahlwiller zal op korte termijn via een enquête huis aan huis in Wahlwiller aankloppen om inzicht te krijgen of er onder de inwoners behoefte bestaat tot het openstellen van de Wilder Tref op een vaste avond en of middag per week, per 2 weken of per maand, dit voor sociale contacten en eventueel voor ontspanningsactiviteiten. Op zondag 25 nov. in Oos Heim:

Harmonie Concordia zet 6 jubilarissen in het zonnetje Margraten - Op zondag 25 november huldigt de Koninklijk erkende Harmonie Concordia Margraten haar jubilarissen. Begonnen wordt met de opluistering van de H. Mis van 10.30 uur in de parochiekerk van de H. Margarita te Margraten. Om aan deze huldiging extra cachet te verlenen, zijn alle leden van harmonieorkest, drumband en steunfonds samen met hun partners uitgenodigd voor een feestelijke brunch, uiteraard met hun jubilarissen als stralend middelpunt. De jubilarissen zijn: van de Harmonie: 65 jaar lid LBM, en bijna 40 jaar lid van Concordia: Jef Deckers (Euphonium) 50 jaar lid: Frans Hupperichs (trompet), 40 jaar lid: Nicole Souren-van Wissen (klarinet) en 25 jaar lid: Suzanne Maijer - Drissen (saxofoon alt) En van het Steunfonds: 50 jaar lid: Hub Laeven, en 25 jaar lid: Jo Engelbert. Om 13.30 uur vindt de interne huldiging plaats van de jubilarissen door de voorzitter en de Bondsbestuurder. Daarna zal het korps een muzikale hulde brengen. Receptie om de jubilarissen te feliciteren is vanaf 13.30 tot 16.00 uur in het

Nelissen Containers Harold Nelissen

CRUISESPECIALIST

Afzet-containers Levering van alle soorten zand, grind mijnsteen, silex en teelaarde.

www.lifestyle-cruises.nl Locht 40 te Kerkrade Tel. 045-5410232

Euverem 38 Gulpen - Tel. 06-12508849 043-4500404 - www.nelissencontainers.nl Pagina 12

gemeenschapshuis Oos Heim, Clermontstraat 10 te Margraten. Na afloop van de receptie is er tot 20.00 uur nog een gezellig samenzijn voor alle aanwezigen. Op zaterdag 17 november:

Harmonie St.-Cecilia huldigt 8 jubilarissen Mechelen - Harmonie St.-Cecilia huldigt op zaterdag 17 november niet minder dan 8 jubilarissen tijdens haar jaarlijkse St. Cecilia feest. Om 18.00 uur wordt in de parochiekerk van de H. Johannes de Doper een H. Mis opgedragen voor jubilarissen, leden en overleden leden. De muzikale opluistering wordt verzorgd door het jeugdorkest, de drumband en het harmonieorkest. Na een interne huldiging van 19.00 tot 19.30 uur in het verenigingslokaal café In de Kroeën is er daar van 19.30 tot 20.30 uur gelegenheid de jubilarissen te feliciteren. Daarna wordt het St.-Ceciliafeest samen met de jubilarissen voortgezet. Johan Vluggen: 50 jaar lid Johan begon al in 1950 als muzikant bij Harmonie Inter Nos Epen. Vanaf 1968 is hij lid van harmonie St.Cecilia Mechelen, nu dus al 50 jaar. In de loop van zijn muzikale loopbaan heeft hij diverse instrumenten bespeeld, zoals trombone, bas en tuba. Geruime tijd heeft Johan ook gefungeerd als archivaris. Zijn mooiste muzikale herinneringen waren o.l.v. dirigent Starmans met een goede en gezellige sfeer. Andere hoogtepunten voor hem als muzikant zijn de concoursen en de deelname aan het WMC o.l.v. Wiel Botterweck. Johan en zijn vrouw Ma-rieLouise denken met dankbaarheid terug aan de serenade die de harmonie hen bij hun 50-jarig huwelijk bracht. Johan is inmiddels niet meer als muzikant actief, maar volgt als erelid trouw het harmoniegebeuren. En dat hopelijk nog vele jaren. Hub Loomans: 50 jaar lid In 1986 begint Hub als schellenboomdrager bij St.Cecilia Mechelen, waar zijn vrouw José kla-


Vrijdag 9 november 2018

Pagina 13


Gulp en Geul Journaal -

Kunstgebitten Reparaties

Klikgebit Opvullen

Vergoeding 75 tot 100% uit de basisverzekering. Bel voor welke vergoeding u in aanmerking komt.

rinet speelt. Vanaf 1988 is hij als slagwerker actief bij harmonie Inter Nos in zijn woonplaats Epen. Vanaf 2004 is hij ook slagwerker in Mechelen, samen met zijn twee zoons. De eerste uitvoering met Mechelen is voor Hub ook meteen een van zijn hoogtepunten: het concours in Venlo o.l.v. Roger Niesse. Andere hoogtepunten zijn voor Hub het Rock and Harmonyconcert met Glennis Grace en het optreden bij de opening van het academisch jaar in Maastricht. Met het optreden als slagwerker bij de Taptoe van de drumband van Harmonie St.-Cecilia in september 2016 sloot Hub zijn actieve muzikale leven af. Hub hoort nu bij de ereleden. Wiel Packbier: 50 jaar lid Al vanaf 1967 is Wiel als muzikant actief. Hij begint op trombone bij Fanfare St.Caecilia in Wijnandsrade. Militaire dienst zorgt voor een stop. Wel sluit hij zich aan bij de militaire muziekka-

043 459 1200 Strucht 13 - Schin op Geul (naast de bakker)

pel. Van1979 tot 1998 is Wiel lid bij harmonie St. Agatha in Eys, waar hij na zijn huwelijk met Mia is gaan wonen. Ook daar speelt hij tuba. Na zijn verhuizing naar Mechelen, in 1998, blijft hij de tuba trouw. Wiel is een gemotiveerd en gewaardeerd lid. Als hoogtepunten in zijn lange muzikale carrière noemt hij de concoursdeelname in Venlo o.l.v. Roger Niesse en het Rock and Harmonyconcert met Glennis Grace o.l.v. dirigent Ron Daelemans. Egid Hensgens: 40 jaar lid Muziek speelt voor Egid een hele belangrijke rol in zijn leven. Sinds 1978 is hij lid van de drumband

Pagina 14

van St.Cecilia. Met de drumband werd hij onder meer 2 keer Limburgs kampioen en een keer Nederlands kampioen. De repetitieavond op donderdag is voor Egid heilig. De repetitie en ook de gezellige nazit zal hij niet vaak overslaan. De “waggese”, zoals oud-instructeur Theo Winkens zijn drumbandjongens vaak noemde, vormen een hechte vriendengroep, ook buiten de vereniging. Egid is niet alleen actief als slagwerker, maar ook als bestuurslid bij de Stichting Gemeenschapsvoorziening Mechelen. En sinds kort is hij ook secretaris bij St.Cecilia Mechelen. Ron Kikken: 40 jaar lid Al jong komt Ron Kikken met de harmoniemuziek in aanraking. Zijn vader, Wiel Kikken, is al bijna zijn leven lang een gewaardeerd lid bij de


Vrijdag 9 november 2018

Sinds 1986 uw APK specialist Voor het Mergelland en omstreken

• Onderhoud alle merken auto’s • gratis APK keuring bij grote beurt • losse APK keuring klaar terwijl u wacht • revisie • reparatie • dieselspecialist Import vanuit USA • APK-roetmetingen Kleine reparaties worden direct uitgevoerd bij een APK keuring (Gratis leenauto) www.garageroyen.nl

info@garageroyen.nl

harmonie. Als 11-jarige krijgt Ron zijn eerste klarinetlessen bij dirigent Starmans. Soms maakt hij de noten zwart om maar niet te hoeven repeteren.. Helaas blijkt dit niet echt te werken. Inmiddels speelt Ron al 40 jaar met veel liefde klarinet en heeft hij het genoegen dit samen met drie dames te mogen doen op de eerste rij. Leonne Koonen: 12,5 jaar lid Als Leonne met carnaval een optreden van de harmonie ziet, wil ze ook bij dit korps om klarinet te spelen. Ze haalt haar A diploma als ze 11 is en gaat deel uitmaken van het blaasorkest. Haar debuut beleeft ze bij het Rock and Harmony concert tijdens het jubileumjaar 2009. Intussen speelt ze al weer enkele jaren de basklarinet. Voor Leonne is muziek maken niet alleen hobby, zij volgt een opleiding tot docent muziek aan het Conservatorium in Maastricht. De kennis en ervaring die ze hiermee opdoet, zet ze in bij diverse verenigingen. Ook het jeugdorkest van Mechelen heeft al kennis gemaakt met haar dirigeerkwaliteiten. Gwenn Klinkenberg: 12,5 jaar lid Gwenn begint op haar 10e met klarinetlessen in Klimmen. Als de muzikale familie Klinkenberg enkele jaren later naar Mechelen verhuist, maakt zij samen met haar moeder en 3 broers de overstap naar harmonie St.-Cecilia. Gwen speelt klarinet in het jeugdorkest en het grote blaasorkest. Daar

Pagina 15

leert ze haar grote liefde, Gert- Jan kennen, die trompet speelde in de harmonie. Haar eerste uitvoering met Mechelen is het Rock and Harmonyconcert. Gwenn is ook bestuurslid en lid van de jeugdcommissie. Kyle Klinkenberg: 12,5 jaar lid Kyle Klinkenberg is de broer van zus Gwenn, die ook 12,5 lid is. Als Kyle in 2005 wordt ingeschreven bij St.-Cecilia Mechelen begint hij met de muzieklessen om uit te groeien tot slagwerker bij het jeugdorkest. Inmiddels maakt hij ook als slagwerker deel uit van het grote orkest. Kyle bezoekt de wekelijkse repetities trouw en met veel plezier. Met een aantal medemuzikanten vormt Kyle een hechte en gezellige vriendengroep, ook buiten de vereniging. Net als een groot aantal andere Cecilianen noemt ook Kyle de concerten tijdens het jubileumjaar van de harmonie als zijn muzikale hoogtepunten.


Gulp en Geul Journaal van vrijdag 9 november 2018  

Gulp en Geuljournaal wordt wekelijks (opl. 15.550) gratis verspreid in 20 dorpen in Zuid-Limburg: Banholt - Epen - Eys Gulpen - Lemiers -...

Gulp en Geul Journaal van vrijdag 9 november 2018  

Gulp en Geuljournaal wordt wekelijks (opl. 15.550) gratis verspreid in 20 dorpen in Zuid-Limburg: Banholt - Epen - Eys Gulpen - Lemiers -...

Advertisement