Page 1

PROGRAM 2017-2018 1. september 2017 - 18. juni 2018 BØRN SVØMMESKOLE

UNGE MEDLEYSKOLE

VOKSNE SVØMMEHOLD


Velkommen til Farum Svømmeklub Farum Svømmeklub byder velkommen til sæsonen 2017–2018. I vores bestræbelser for at blive bedre har vi igen i år justeret i vores udbud. Al tilmelding foregår via vores webshop, hvor man enkelt og hurtigt kan finde de ledige hold. Efter tilmelding og betaling ved man med det samme, at man har reserveret sin plads.

Sæsonstart – 1. september 2017

De seneste år har vi med succes startet sæsonen midt i august samtidig med skolestart. I år er svømmehallen desværre lukket pga. renovering, og vi kan først starte sæsonen den 1. september. Til gengæld begrænser vi lukkedage omkring ferier og forlænger sæsonen en smule, så vi kan fastholde det samme antal lektioner pr. sæson. Sæsonen slutter den 18. juni 2018, afbrudt af de sædvanlige ferier, helligdage og stævnedage. Det giver igen i denne sæson ca. 35 lektioner. Man tilmelder sig og betaler for hele sæsonen.

Nyt i år Prøvetime For at gøre det lidt nemmere at finde ud af, om ens barn er klar til svømmeundervisning, og hvilket hold der passer bedst, så har vi indført muligheden for at købe en prøvetime. Vi har i år udvidet dette med muligheden for at komme uden for de normale hold og få vurderet barnet. Dette giver større tryghed for både barn og forældre. Prøvetime kan købes efter den 15. september, når sæsonen er kommet i gang.

2

Eneundervisning Vi har i år haft stor succes med at tilbyde eneundervisning, både til børn og til voksne. Vi udvider tilbuddet i denne sæson med tidspunkter i hverdagen mellem kl. 15 og 16. Vi har forskellige typer af dygtige trænere, som hver for sig kan håndtere forskellige typer af svømmere, lige fra mindre børn til sportsfolk på højt niveau. Tidspunkterne vil være individuelt afpasset. Mor/far-barn hold nedlægges Vi har måttet indse, at vores Mor/ far-barn hold ikke er attraktive, da vandtemperaturen i de bassiner, som vi har til rådighed ikke er høj nok. Vi nedlægger derfor disse hold, og bruger vandtiden til andre formål. Medleyholdene opdeles Vi har de seneste to år haft Medleyholdene på de første to niveauer slået sammen til Medley 1+2. Fra i år laver vi en opdeling, så der vil være et antal Medley 1 hold og et antal Medley 2 hold. Der lægges op til, at man tilmelder sig til to Medley 2 hold, så man derigennem vænnes til en større træningsmængde, alt sammen med henblik på at blive konkurrencesvømmer. På de følgende sider findes der en kort beskrivelse af de enkelte hold. En mere detaljeret udgave findes på www.fsk.dk, hvor al tilmelding også finder sted.

Bemærk

Denne brochure er vejledende. Der kan forekomme ændringer i de udbudte hold, og en opdateret liste vil altid kunne findes på vores hjemmeside og webshop.

www.fsk.dk


Svømmeskole – børn Holdtype

Beskrivelse

Leg & Plask

På dette hold opnår barnet fortrolighed med vandet. Barnet gennemgår relevante øvelser med henblik på hovedsageligt at kunne flyde, springe i vandet på benene og dykke med hovedet under vand. Undervisningen bygger på læring gennem leg. I begyndelsen kan forældre være med i vandet, men målet er, at barnet svømmer alene. Barnet tilvænnes gradvist til almindelig holdundervisning. Alder: 3½ - 5 år.

Begynder Lav

På dette hold udvikles barnets basale svømmefærdigheder, som elementskifte (udspring), vejrtrækning (dykning), balance (flydeøvelser) og bevægelse. Der vil i denne fase stadig være elementer af leg i undervisningen. Rygcrawl introduceres som første stilart. Der arbejdes desuden med benspark, imens der svømmes på maven. Alder: 4 - 6 år.

Begynder Dyb

På dette hold videreudvikles rygcrawl, og barnet lærer crawl med vægt lagt på teknik og tryghed. Desuden indlæres undervandsbenspark. Yderligere videreudvikles de basale svømmefærdigheder elementskifte (udspring), vejrtrækning (dykning), balance (flydeøvelser) og bevægelse. Målet er i løbet af kort tid at komme af med svømmebæltet. Undervisningen bygger stadig på læring gennem leg, men svømningen fylder mere og mere. Alder: 5 - 7 år.

Øvede

På dette hold udvikles større færdigheder i rygcrawl, crawl og undervands-benspark. Desuden arbejdes med grundprincipperne i brystsvømning og butterfly. Teknikken afpudses med elementskifte, vejrtrækning, balance og bevægelse. Ind imellem krydres undervisningen med leg, men undervisningen fylder på dette niveau næsten hele tiden ud. Alder: 6 - 9 år.

Begynder Junior

Dette hold er for større børn, som endnu ikke har lært at svømme, eller som er utrygge ved vandet. Undervisningen foregår på mindre hold med et intensivt forløb, så man hurtigt lærer at svømme og derefter kan flytte over på andre hold i svømmeskolen (ofte efter 2-3 måneder). Undervisningen foregår på enten 90cm eller 120cm vanddybde. Alder: 8 - 14 år.

www.fsk.dk/webshop

3


Medleyskole - børn/unge Holdtype

Beskrivelse

Medley 1

Der undervises med fokus på de fire svømmediscipliner og undervands-benspark. Vendinger introduceres og startspring/ hovedspring videreudvikles. Glæden ved svømning er stadig i centrum. På holdet udvikles man som svømmer, og man introduceres gradvist til at have svømning som sin sport. Man kan deltage i små svømmestævner og får dermed et grundlag for at beslutte sig for sport (konkurrencesvømning) eller motion (ungdomshold). Alder: 7 - 10 år.

Medley 2

Der undervises med fokus på de fire svømmediscipliner og undervands-benspark. Vendinger og startspring/hovedspring videreudvikles. Glæden ved svømning er stadig i centrum. På holdet udvikles man som svømmer, og man er nu godt på vej til at have svømning som sin sport. Man kan deltage i små svømmestævner, og får dermed et grundlag for at beslutte sig for sport (konkurrencesvømning) eller motion (ungdomshold). Alder: 8 - 11 år.

Ungdom

Dette hold er for unge svømmere, som gerne vil svømme uforpligtende 1-3 gange om ugen, samt for svømmere som blot ønsker at træne et par gange om ugen på et hyggeligt plan. Der bliver undervist i svømmedisciplinerne. Undervisningen vil bære præg af, at det foregår på motionsplan, og derfor gives der også mulighed for at lave vandlege, boldspil mv. Det forventes samtidig, at den givne undervisning bliver taget seriøst. Alder: 11 - 18 år.

Besøg vores webshop for tilmelding og køb af klubtøj, sportstasker, badehætter, drikkedunke mv. Se hele sortimentet på www.fsk.dk/ webshop

4

www.fsk.dk


Svømmehold - voksne Holdtype

Beskrivelse

Motion

Svømning er sund motion for alle, og man kan svømme samtidig med at ens børn får undervisning, men på egen bane. Det er et hold uden instruktør, hvor der svømmes, snakkes og motioneres. Et hold, hvor man selv bestemmer, hvor langt og hurtigt man vil svømme. Her har alder, færdigheder og helbred ingen betydning. Alder: Over 16 år.

Voksen Svøm/Crawl

Dette hold er for voksne, der kan svømme, men gerne vil lære mere, det kan være crawl eller andre discipliner. Deltageren får forbedret sin svømmeteknik og kondition. På holdet tages der så vidt muligt højde for den enkeltes niveau, interesser og ønsker, men målet er, at man kan svømme efter et program udformet af instruktøren. Alder: Ingen begrænsning.

Masters

Dette hold er for tidligere elitesvømmere, som her har mulighed for at vedligeholde svømmetræningen på et højt niveau. Holdet har adgang til vandtid, men arrangerer selv træningen og laver selv programmerne. Man kan tilmelde sig et eller flere tidspunkter. Alder: Ingen begrænsning.

Eneundervisning Vi udvider tilbuddet om eneundervisning i år. Vi kan tilbyde eneundervisning på alle niveauer, lige fra mindre vandskrække børn til større børn og unge, som aldrig fik lært at svømme. Vi kan også tilbyde tilkøb af forløb for voksne sportsfolk, der har specielle ønsker til træningsvejledning, videoanalyser og evt. kostvejledning. Vi kan tilbyde dette på flere forskellige tidspunkter både om eftermiddagen og i weekenderne. Kontakt klubben på mail fsk@fsk.dk for konkrete forespørgsler.

www.fsk.dk/webshop

5


Konkurrencesvømning En væsentlig del af Farum Svømmeklub er konkurrencesvømning, hvor svømningen kan dyrkes som sportsgren og på eliteplan. Børnene vil gradvist i Medleyskolen blive introduceret til svømning som sportsgren med mulighed for at deltage i svømmestævner. Efterhånden som interessen for svømningen stiger, og talentet udvikler sig, vil man i Farum Svømmeklub blive tilbudt nye udfordringer.

Seniorsvømning i verdensklasse

Vores vision er at skabe de bedste rammer for en langsigtet seniorkarriere, hvor vores svømmere kan udvikle sig og blive blandt de bedste både nationalt og internationalt. Disse rammer er blandt andet et godt og udviklende træningsmiljø med gode træningsforhold, stævner og træningslejre både nationalt og internationalt, samt gode og veluddannede trænere.

Proces og viden i centrum

I Farum Svømmeklub lægger vi stor vægt på individet og en individuel tilgang til træningen for at skabe de bedste rammer og forudsætninger for

6

en langsigtet svømmekarriere. Vi har særlig fokus på svømmeteknik og viden i træningskundskaber.

Konkurrencesvømning kræver både talent og træningsiver Som konkurrencesvømmer kræves der både talent og træningsiver, men der kræves også en indsats fra forældrene, som skal være indstillet på både at hjælpe den unge svømmer med at få dagligdagen til at fungere, men også at yde en indsats som frivillig i klubben, både til interne og eksterne arrangementer. Der tilbydes træningsmuligheder på mellem 2-11 gange pr. uge, alt afhængig af svømmerens alder og niveau. Samtidig aftales træningen individuelt mellem svømmer og træner. Der er derfor gode muligheder for at tilpasse træning, studier og andre aktiviteter, så det hele går op i en højere enhed. Konkurrencesvømmere udefra kan henvende sig til klubben angående eventuel optagelse i Farum Svømmeklub. Der er yderligere information om vores konkurrencesvømning på www.fsk.dk/ konkurrence.

www.fsk.dk


Tak til vores sponsorer! Støt dem – de støtter os FARUM / 4456 3520

www.fsk.dk/webshop

7


Mandag Tid 16.00 16.40

16.40 17.20

17.20 18.00

18.00 18.40

8

Hold nr.

Hold type

1113

Leg & Plask

1213

Begynder Lav

1313

Begynder Dyb

1513

Øvede

2113

Motion

1114

Leg & Plask

1214

Begynder Lav

1314

Begynder Dyb

1514

Øvede

Hold nr.

Hold type

1217

Begynder Lav

2117

Motion

18.40 19.40

1617

Medley 1

19.20 20.00

1918

Begynder Junior

19.40 20.40

2218

Voksen - Svøm/Crawl

20.00 20.40

1919

Begynder Junior

20.00 21.00

2518

Masters

21.00 22.00

2219

Voksen - Svøm/Crawl

Tid 18.40 19.20

2114

Motion

1115

Leg & Plask

1215

Begynder Lav

1315

Begynder Dyb

1515

Øvede

2115

Motion

Svømmeskole - Børn

1116

Leg & Plask

Svømmeskole - Begynder Junior

1216

Begynder Lav

1316

Begynder Dyb

2116

Motion

Medleyskole - Børn/Unge Svømmehold - Voksne

www.fsk.dk


Tirsdag Tid

Hold nr.

15.00 16.00

1822

Ungdom

16.00 17.00

1723

Medley 2

Hold type

Onsdag Tid

Hold nr.

20.00 21.00

2238

Voksen - Svøm/Crawl

21.00 22.00

2239

Voksen - Svøm/Crawl

Hold type

Torsdag Tid 16.00 16.40

16.00 17.00 16.40 17.20

17.00 18.00 17.20 18.00

Undervisningsdage

Sæsonen 2017-2018 starter først fredag den 1. september 2017 pga. renovering af svømmehallen. Sæsonen slutter søndag den 18. juni 2018. Ferier, helligdage og andre undervisningsfri dage kan ses i kalenderen på hjemmesiden.

20.00 21.00 21.00 22.00

Hold nr.

Hold type

1143

Leg & Plask

1243

Begynder Lav

1343

Begynder Dyb

1543

Øvede

2143

Motion

1643

Medley 1

1144

Leg & Plask

1244

Begynder Lav

1344

Begynder Dyb

1544

Øvede

2144

Motion

1844

Ungdom

1145

Leg & Plask

1245

Begynder Lav

1345

Begynder Dyb

1545

Øvede

2145

Motion

2248

Voksen - Svøm/Crawl

2548

Masters

2249

Voksen - Svøm/Crawl

I løbet af hele sæsonen er der mellem 34 og 36 undervisningsdage. Det afhænger af placeringen af diverse helligdage, ferier og stævner. Men alle får altså ca. lige mange dage, selvom det nogle gange kan se ud som om, at der er stor forskel. De dage, hvor Farum Svømmeklub eller andre aflyser undervisningen pga. stævner er medregnet i ovennævnte tal. Der er ingen forskel i kontingentindbetalingen.

www.fsk.dk/webshop

9


Fredag Tid 15.00 16.00 15.20 16.00 16.00 17.00

Hold nr.

Hold type

1852

Ungdom

2152

Motion

1552

Lørdag Tid

Hold nr.

Hold type

07.50 08.45

2262

Voksen - Svøm/Crawl

Øvede

08.00 09.00

1762

Medley 2

1753

Medley 2

1263

Begynder Lav

2153

Motion

09.00 09.40

1363

Begynder Dyb

1563

Øvede

2163

Motion

1664

Medley 1

09.00 10.00 09.40 10.20

Betaling af kontingent

Du kan betale med Dankort og eDankort (netbank) i vores webshop. Vi modtager ikke kreditkort, da omkostningerne for os er for store. Hvis du ikke har et Dankort eller Netbank, så kan du skrive til os på shop@fsk.dk, så finder vi en løsning.

10.20 11.00

11.00 11.40

Tilmelding til flere hold

Hvis du vil svømme flere gange om ugen, så skal du tilmelde dig til holdene på alle de tidspunkter, hvor du vil svømme. Dette er vigtigt, for at vi kan vide, om et hold skal gennemføres eller aflyses på baggrund af for få tilmeldte. Du får rabat, hvis du tilmelder dig flere hold. Rabatten kan ikke gives automatisk i webshoppen. Du kan skrive en besked i kommentarfeltet, ellers plejer vi at opdage det selv, og så påføres rabatten den eksisterende ordre, og kun det reducerede beløb hæves fra dit Dankort.

10

10.00 11.00

11.00 12.00 11.40 12.20

12.00 13.00 12.20 13.00

www.fsk.dk

1164

Leg & Plask

1364

Begynder Dyb

1564

Øvede

2164

Motion

1865

Ungdom

1265

Begynder Lav

1365

Begynder Dyb

1565

Øvede

2165

Motion

1166

Leg & Plask

1366

Begynder Dyb

1566

Øvede

2166

Motion

1666

Medley 1

1267

Begynder Lav

1367

Begynder Dyb

1967

Begynder Junior

2167

Motion

1867

Ungdom

1168

Leg & Plask

1368

Begynder Dyb

1968

Begynder Junior

2168

Motion


Søndag Tid

Hold nr.

Hold type

08.00 09.00

2571

Masters

09.00 10.00

1772

Medley 2

10.00 11.00

1673

Medley 1

14.30 15.30

1777

Medley 2

15.30 16.30

1678

Medley 1

Svømmeskole - Børn Svømmeskole - Begynder Junior Medleyskole - Børn/Unge Svømmehold - Voksne

Offentlig åbningstid søndag Farum Svømmehal er åben for offentlig adgang på følgende tidspunkter: Tirsdag kl. 15.00-17.00 Tirsdag kl. 19.10-21.00 Lørdag kl. 13.00-15.40 Søndag kl. 12.00-15.40

Om søndagen er det Farum Svømmeklub, der står for opsyn i hallen. Her er der mulighed for leg i vandet for både store og små – samt reserverede baner til motionssvømning. Billetter købes i billetautomaten i forhallen. Dankort modtages.

www.fsk.dk/webshop

11


Kontingent og tilmelding På www.fsk.dk/kontingent finder du gældende priser for kontingent. Her kan du ligeledes se de rabatter, der ydes ved tilmelding til flere hold. Tilmelding til et hold gælder for hele sæsonen 1. september – 18. juni. Betaling foretages for hele perioden, og det hele foregår online via www.fsk.dk/webshop.

Hvis du har brug for hjælp eller har spørgsmål, så kan du kontakte kontoret telefonisk i åbningstiden eller via e-mail. Åbningstid: Mandag: kl. 15.30-19.00 Torsdag: kl. 15.30-18.00 Telefon: 4495 4864 Mobil: 6133 4864 E-mail: fsk@fsk.dk shop@fsk.dk

Program 2017-2018  
Program 2017-2018  

Farum Svømmeklubs sæsonprogram for sæsonen 2017-2018

Advertisement