Page 1

Kalmardagen 2013 LÖRDAG 13 APRIL • F&S CITY


Let’s kick ass! Dags för Kalmardagen13! En dag då du har kul, tränar, testar nytt, träffar folk och känner den speciella F&Skänslan. Vi har dukat ett härligt smörgåsbord för dig på dagen och ordnar en härlig middag på kvällen. Hjärtligt välkommen.

Drop in med kaffe/te och en tur på F&S City. Är det första gången du är på F&S Jönköping? Vi börjar dagen med kaffe/te och en rundtur inne på Friskis&Svettis lokal i City. Sedan är det dags att börja träna! Är du redo? Knyt på dig dojerna, öka tempot och känn hur pulsen ökar.. Nu kör vi!

/F&S Jönköping

10.3011.00


11.00-12.00

del 1

Do the music (ts)

JOHAN THOR När musiken förstärker och inspirerar till övningar och uttryck, och ledaren får med sig gruppen i detta så har vi jympans unika ledarskap. Och det finns oändligt med musik att välja på. Variationen hjälper dig som ledare att förmedla karaktär och känsla i passets olika träningsavsnitt. Johan Thor, ledarutbildare och verksamhetschef, guidar dig in i en värld där musiken och rörelserna smälter ihop och ger UTTRYCK!

Skivstång (rix)

EMILIA THOR & JOHN OTTOSSON Skivstång har etablerats som ett av våra mesta pass inom F&S. Målgruppen är stor och bred. Hit kommer de som tränar riktigt mycket och lastar fullt på stången samtidigt som många nya också hittar till passen. Som ledare blir det viktigt att se hela gruppen och ge både nya och mer vana bra träning utifrån deras förutsättningar. Med ett enkelt upplägg och tydliga instruktioner kan alla hänga med. Denna dag tar vi tillfället i akt att stämma av passets ramar, tänk och ledarskap.

Kettlebells (gy-n)

LEIF WETTEGÅRD En workshop där du tillsammans med Leif Wettegård, tränare och PT i F&S Jönköping, jobbar med grundövningar som passar både nya som vana kettlebellsutövare. Vi jobbar med vår egen teknik och hittar knep för att lära ut.

TMI TRX (gy-u)

SVEN-ERIK ENGLUND TMI TRX är träning för hela kroppen. Du bestämmer själv ditt motstånd. Våga utmana dig själv, din egen styrka och din intensitet. Vi jobbar i intervaller, 30 sekunder jobb, 10 sekunder vila. Högt tempo.

Spin 2013 (ss)

ALLAN SAGEFALK Tillsammans med Friskis&Svettis Riks testade vi under hösten det nya upplägget på spinpass där distansträningen är grundmodellen. Distansinriktningen blir tydligare och intensitetsnivåerna försvinner. Vi jobbar längre tid på lite lägre, men för distansträning, tillräckligt tuff nivå. Nya Spin 2013 är ett enkelt, effektivt och flexibelt pass för alla som är igång med sin träning. Med hjälp av ledarens guidning bestämmer du själv hur du vill träna just idag. Välkommen att testa tillsammans med Allan Sagefalk, spinningledare på F&S.

Mat på F&S vis (kf)

ANN-LOUISE CARLSSON Här presenteras F&S förhållningssätt till kost. Bli nyfiken på att njuta av maten och orka mer av livet. Tillsammans med Ann-Louise Carlsson, verksamhetsutvecklare och ledare på F&S Jönköping samt kostkonsult, snackar du kost. Du får möjlighet att “konsulta” dig själv i ditt vardagliga kostupplägg och ibland tar du föreläsningsgrannen till hjälp. Och du, det ska va’ gött och leva…

Välkommen att testa Skivstång tillsammans med Emilia Thor & John Ottosson från F&S Jönköpings egna team träning.

ts = team sportia-salen gy-n = gymmet nere

rix = rix fm-salen ss = spinsalen u = ute gy-u = gymmet uppe kf = konferensrummet plan 2


del 2

F&S Lunch!

Lunch i loungen på F&S Varsågod! Det är dags för en god lunch som serveras i loungen på F&S City. Sedan kör vi några timmar till. Kom igen!

12.0013.00


ts = team sportia-salen gy-n = gymmet nere

del 3

Medel – the original and best (ts)

JOHAN THOR Det har kommit många nyheter de senaste åren. Under tiden har jympan tuffat på. Originalet är fortfarande störst inom gruppträningen. Nu är det originalets tur att få kärlek. Projektet ”Mer jympa i jympan” är igång. Fler minuter styrka och kondition kommer att förstärka tränings-upplevelsen, men det är inte huvudsaken. Jympan har alltid varit bra allroundträning. Men det viktigaste handlar om upplevelsen, om jympans själ och om varför ledarens personlighet är så avgörande för vad deltagaren känner under passet. Här levererar Johan Thor, F&S Riks ledarutbildare en totalupplevelse av jympa à la 2013.

Street (rix)

MADELENE HÖRNDAHL Att temabasera våra aerobicspass har varit positivt bland våra motionärer. Vågar du visa attityd, leka med känslan till musiken, jobba tungt och lågt? Häng med på ett hiphopinspirerat aerobicspass med vår dansstjärna Madde. Hon guidar oss igenom en skön koreografi. Mycket gung, känsla och attityd.

rix = rix fm-salen gy-u = gymmet uppe

ss = spinsalen u = ute kf = konferensrummet plan 2

Träna i buren (gy-n)

EMILIA THOR & EMELIE KÄLL Emilia & Emelie från Team träning i F&S Jönköping, ger dig ett lekfullt och ösigt cirkelpass i stan nyaste lekplats – buren. Utmana dig själv och häng på!

TMI TRX (gy-u)

SVEN-ERIK ENGLUND TMI TRX är träning för hela kroppen. Du bestämmer själv ditt motstånd. Våga utmana dig själv, din egen styrka och din intensitet. Vi jobbar i intervaller, 30 sekunder jobb, 10 sekunder vila. Högt tempo.

Avspänning med mental träning (kf)

ANN-LOUICE CARLSSON Avspänning och mental träning för ett rikare liv. Lär dig om, upplev och smaka på effekten av avspänning tillsammans med Ann-Louise Carlsson, verksamhetsutvecklare på Friskis&Svettis Jönköping samt diplomerad hälsocoach.

Melodifestivalspin (ss)

JOHN OTTOSSON Häng med på ett glittrande spinningpass med den bästa musiken från årets melodifestival.

Boot Camp (u)

HANNA PAULOS, PER SELSKOG & NICLAS JINNESTRAND Nu testar vi en ny typ av uteträning – Boot Camp. En tuff, galen, rolig och annorlunda träning. Passet består av olika former av styrkeutmaningar med inslag av löpning och förflyttningar. Du springer rakt ut i terrrängen, lyfter stockar, kryper, krälar och göra armhävningar. Du blir skitig, svettig och sporrad. Boot Camp kräver vilja och pannben. Det är seriös träning och disciplin, men alltid med glimten i ögat. Känslan av tillhörighet och gruppkänsla är stark. Ibland jobbar du enskilt, men ofta i par eller grupp. Du är med efter egna förutsättningar, men bör kunna jogga några kilometer. Tänk på att ha oömma kläder och handskar – det kommer du behöva.

Gemensam transport från F&S City till F&S A6 avgår kl. 12.45. Du kommer ombytt i oömma kläder efter väder och med handskar på händerna.

13.00-14.00


del 4

14.15-15.15 MEGA-yoga (ts)

Rörlighet med pinne (gy-u)

TEMA dans (rix)

Världens hårdaste spinpass! (ss)

ANN-LOUICE CARLSSON En bra start. Kraftfull dynamik och Livskraft i lugn och kravlös atmosfär. Vi fokuserar på andning, rörlighet och upplevelsen. Upplev känslan och dynamiken i ett maffigt Yoga1. Kanske blir detta din första upplevelse av Yoga? Välkommen!

PETRA JARLROS & LINA ALMGREN NILSSON Gillar du att leka med känslan i stegen? Känner du attityden på passen? Är du sugen på att lära dig mer om dans? Häng på TEMA dans - en workshop tillsammans med Petra och Lina där fokus ligger på grundstegen.

Träna i buren (gy-n)

EMILIA THOR & EMELIE KÄLL Emilia & Emelie, från Team träning i F&S Jönköping, ger dig ett lekfullt och ösigt cirkelpass i stan nyaste lekplats – buren. Utmana dig själv och häng på!

ts = team sportia-salen gy-n = gymmet nere

EMELIE SVENSSON & EMELIE SANDIN Fokuserad träning med dynamiska och energifyllda övningar. Du utmanar din rörlighet och sträcker ut dina muskler i övningar som engagerar hela kroppen med hjälp av pinne.

KAISU SOIVIO Spinning har ett rykte om sig att alltid vara asjobbigt. Det behöver det inte vara. Men det kan med fördel vara det. Här får du ett köttigt spinpass när vi skiter i alla mesiga uppläggskurvor, återhämtningar och annat bjäfs. Bara piska, morötter är för kaniner! Vågar du vara med? Leds av vår grymma spinledare Kaisu Soivio.

Massera! (kf)

SOFIE EJLEFUR Beröring är livsviktigt! Ta chansen att lära dig en enkel sittande massage med kläder på, utan olja. Du masserar och blir själv masserad. Varmt välkommen till en massagestund som berör både kropp och själ, tillsammans med Sofie Ejlefur, diplomerad massör och hälso-konsulent.

rix = rix fm-salen gy-u = gymmet uppe

Boot Camp (u)

HANNA PAULOS, PER SELSKOG OCH NICLAS JINNESTRAND Nu testar vi en ny typ av uteträning – Boot Camp. En tuff, galen, rolig och annorlunda träning. Passet består av olika former av styrkeutmaningar med inslag av löpning och förflyttningar. Du springer rakt ut i terrrängen, lyfter stockar, kryper, krälar och göra armhävningar. Du blir skitig, svettig och sporrad. Boot Camp kräver vilja och pannben. Det är seriös träning och disciplin, men alltid med glimten i ögat. Känslan av tillhörighet och gruppkänsla är stark. Ibland jobbar du enskilt, men ofta i par eller grupp. Du är med efter egna förutsättningar, men bör kunna jogga några kilometer. Tänk på att ha oömma kläder och handskar – det kommer du behöva.

Gemensam transportar från F&S City till F&S A6 avgår kl. 12.45. Du kommer ombytt i oömma kläder efter väder och handskar på händerna.

ss = spinsalen u = ute kf = konferensrummet plan 2


del 5

ts = team sportia-salen gy-n = gymmet nere

Melodifestival jympa (ts)

FLERA LEDARE Jympa! Häng med ett gäng av våra egna mellofantaster i ett glittrande finalpass med den bästa musiken från årets melodifestival.

TIVOLI (rix)

EMELIE KÄLL & EMILIA THOR Emelie & Emilia bjuder dig på ledarskap och en uppsjö av övningar och redskap som du kan använda både i din egen träning och i din roll som tränare på gymmet eller på passen Cirkelgym, Cirkelfys och HIT.

Kettlebells (gy-n)

LEIF WETTEGÅRD En workshop där du tillsammans med Leif Wettegård, tränare och PT i F&S Jönköping, jobbar med grundövningar som passar både nya som vana kettlebellsutövare. Vi jobbar med vår egen teknik och hittar knep för att lära ut.

rix = rix fm-salen gy-u = gymmet uppe

ss = spinsalen u = ute kf = konferensrummet plan 2

Box (gy-u)

CECILIA LINDSTRÖM Cissi bjuder på en totalupplevelse i Boxens nya kostym. Kännbar, vrålkul träning med svett, energi och glädje. Det börjar och slutar lugnt. Däremellan är det ett jäkla drag.

A very dark place: intervall (ss)

KAISU SOIVIO Tuffare är tuffast. Häng med vår ledare Kaisu Soivio på A very dark place: intervall. Ett 55 min härligt, svettigt spinningpass där vi följer cyklisterna på film. Orka!

Massera! (kf)

SOFIE EJLEFUR Beröring är livsviktigt! Ta chansen att lära dig en enkel sittande massage med kläder på, utan olja. Du masserar och blir själv masserad. Varmt välkommen till en massagestund som berör både kropp och själ, tillsammans med Sofie Ejlefur, diplomerad massör och hälsokonsulent.

X-fit (u)

JOHAN THOR Med inspiration från Crossfit bjuder Johan Thor, F&S ledarutbildare samt verksamhetschef, på ett crossfitinspirerat pass. Funktionella rörelser utförda med hög intensitet. Du tävlar mot dig själv med hjälp av klockan – antingen genom att göra ett givet antal övningar så snabbt som möjligt eller genom att under en given tid utföra så många rundor du kan av ett visst antal övningar. Rolig, grym och effektiv träning. Prova!

Samling utanför entrén till F&S (på markplan.) Medtag kläder efter väder.

15.45-16.45


dagens program

anmäl dig idag! eller senast

den 1 april via länken nedan:

Till anmälan >> I anmälningsenkäten gör du dina val för dagen samt anger om du vill ha specialkost. Obs! En del pass kan bli fulltecknade så var snabb med att anmäla dig för att få dina förstahandsval. Om alternativet är överstruket och markerat med FULLT betyder det just att passet är fullt och att du får välja något annat roligt. Efter den 1 april stängs anmälningsmöjligheten. Om du får förhinder efter att du anmält dig, mejla emilia@jonkoping.friskissvettis.se eller ring 036173155. Vi tar ut en kostnad för maten vid utebliven avanmälan. Kom ihåg! Träningskläder, vattenflaska, ombyte för kvällen och ditt bästa jag. Kontakt Emilia Thor, träningschef emilia@jonkoping.friskissvettis.se, 036-173155 Madelene Hörndahl, projektansvarig madelene@jonkoping.friskissvettis.se

10.30-11.00

Välkommen! Drop in med kaffe/te på vår lokal i City. Ladda med frukost hemma.

11.00-12.00

Träna, inspireras, upplev del 1.

12.00-13.00

Lunch med ombyte och mingel.

13.00-14.00

Träna, inspireras, upplev del 2.

14.00-14.15

Mingla/vila/fyll på med energi.

14.15-15.15

Träna, inspireras, upplev del 3.

15.15-15.45

Mingla/vila/fyll på med energi.

15.45-16.45

Träna, inspireras, upplev del 4.

16.45

Dusch & bastu.

18.00

Hej och välkommen till kvällen! Vi njuter av god mat & härligt sällskap. Lokal meddelas senare.

KALMARDAGEN13 på Friskis&Svettis Jönköping

Välkommen med din amälan till Kalmardagen13!

LITE TUFFARE - MYCKET ROLIGARE

Inbjudan Kalmardagen  

inbjudan till Friskis&Svettis Kalmar

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you