__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 48

Projektleder Ida Kryger fra Friluftsrådets GRØNNE SPIRER-program har samlet en række gode råd til at tage de mindste børn med ud. VARMT, TØR OG MÆT ER KODEORDENE Forældrene skal gøre børnene udeklar. Det betyder, at der skal solhat, varmt tøj, skiftetøj, vanddunk og udevenlig madpakke i tasken.

før energifattige agurker og gulerødder. AFSTED PÅ OPLEVELSESTUR En tur byder altid på forundring og oplevelser og en god snak undervejs. Før I ved det, er hele dagen gået. Gør det nemt at komme afsted og pak, så I ikke skal nå hjem til frokost. Hvert barn har sin egen taske med det nødvendige. De voksne husker håndsprit og solcreme.

Og selvfølgelig solcreme i ansigt og på armene. Ekstra tøj og strømper er en god ting at have i tasken.

Derudover kan I medbringe grej, f.eks. fiskenet, indsamlingsbakker til smådyr, affaldsposer og handsker eller en presenning til hule og picnic-underlag. Det vigtigste er, at pakning og planlægning ikke bliver uoverskueligt, så hellere en kort, spontan tur de første gange.

VELKLÆDTE VOKSNE

LEGEPLADS MED MULIGHEDER

Husk også at informere personalet om nye rutiner, så alle er klædt på til en dag i det fri. Undervurder ikke 4-5 timers stillesiddende udetid. Det er ærgerligt at trække ind, fordi de voksne fryser.

Legepladsen er et læringsmiljø med masser af muligheder. Fordel jer med forskellige tilbud til de vilde og de stille og tænkt i nye projekter. Plantekrukker, krible-krable-jagt, bålhygge og måske en gang vandpjaskeri i solen.

FARVEL OG GODDAG PÅ LEGEPLADSEN Start ude, så slipper I for af- og påklædning og for mange unødige skift. Noget af det hyggeligste er at møde ind til et tændt bålsted, men ellers er en morgengyngetur heller ikke at foragte. Spænder man et oversejl eller et stjernetelt op, kan det være det faste sted, man siger godmorgen og farvel. FROKOST I DET FRI Bliv ude til frokost. Det er hyggeligt og anderledes at spise i det fri. Og så undgår I at blive kolde, når I skal ud igen. I øvrigt er spisetid lig smittetid. Skab faste rammer og ritualer omkring spisningen. Kan I f.eks. finde træstubbe eller træskiver, børnene kan sidde på med faste pladser eller på anden måde finde en fast struktur, er det en god idé. FINGERNEM ENERGIMAD Det kan være koldt at sidde stille for længe med agurkestænger, smørrebrød og ostehaps i plastic. En udevenlig madpakke kan for så vidt spises stående og giver masser af energi. Klapsammen-rugbrød med yndlings-pålægget er hovedingrediensen og bør spises

FLYT INDELEG UD Hvis det ikke er for koldt, kan I sagtens hygge med sang og musik, perler og snor, tegnegrej, højtlæsning eller LEGO udendørs. Indret et godt sted i læ og tørvejr. Måske med et par hængekøjer til hvil og afslapning.

FIND INSPIRATION TIL AKTIVITETER Hvad skal I lave på legepladsen eller i naturen, og hvor skal I tage hen? Find hjælp hos naturvejledere, foreninger og Grønne Spirer. Søg f.eks. blandt 350 naturidéer på GRONNESPIRER.DK/ NATURAKTIVITETER eller læs hæftet Naturen hvor I bor med ideer til legepladsen. Et tema kan gøre det nemmere at finde på aktiviteter og binde dagene sammen med lærerige og sjove fælles oplevelser. På Facebook giver pædagoger og dagplejere deres bedste tips til udeliv her: GRØNNE SPIRERS BØRNEINSTITUTIONER og her: GRØNNE SPIRER 0-3

Profile for LIFEMAGS

DIT BARN #19  

Advertisement
Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded