Page 1

estem a prop teu

L’ENTRENAMENT FUNCIONAL

LA CONJUNTIVITIS

Entrenador personal

TRACTAMENT DE L’ASMA

PER A UNA VIDA SANA... UNA ALIMENTACIÓ SANA!

CREMA ELIT.DERM CREMA ELIT.DERM PLUS SÈRUM ELIT.DERM 1

www.farma-ceutics.com Primavera 2014


pido y durader á r o i v o Ali es

824280 Mat. Rev. 10/2013.

ong de la c

tión nasa l

1mg/ml solución para pulverización nasal Xilometazolina Lea las instrucciones de este medicamento y consulte a su farmacéutico. No utilizar en niños menores de 12 años. No administrar más de 3 días seguidos sin consultar al médico. 2

97/13


04

EDITORIAL

Està arribant la primavera! Per a molta gent, és l’època més bonica de l’any: el temps millora i els camps s’omplen de flors. En altres casos, però, s’associa als èczemes cutanis, a l’asma, a la rinitis, a la picor i a la irritació ocular: són les temudes al·lèrgies primaverals.

SUMARI

La primavera ja és aquí!

Encara que sigui important evitar l’exposició als al·lèrgens en qüestió (pol·len, àcars, animals, etc.) resulta molt difícil eliminar-la del tot. Afortunadament, la vostra farmàcia disposa de molts principis actius per ajudar a superar els efectes de les al·lèrgies, ja siguin productes fitoteràpics, homeopàtics o de síntesis. A més, a la farmàcia us podran ajudar a resoldre qualsevol dubte relacionat amb el vostre tractament.

08

10 11 12 14 15 16 17 18 19

STAFF

Us desitgem una feliç primavera!

06

09

En aquest número de la revista es tractarà, per exemple, el funcionament de l’ús dels aerosols en malalties respiratòries. Cal destacar que en l’asma al·lèrgic és important la tècnica per a una correcta inhalació: el vostre farmacèutic pot ajudar-vos a corregir els errors més freqüents i millorar així l’eficàcia del tractament. A més, podreu trobar l’article “Per a una vida sana... Una alimentació sana!” i unes breus reflexions sobre la conjuntivitis, cosa que pot resultar-nos d’allò més útil ara que s’acosta el bon temps. Esperem que la revista sigui del vostre interès i només ens queda recordar-vos que, amb farmaceutics, els vostres punts són regals. Així que no us oblideu de consultar el catàleg en la part central de la revista. A més, trobareu passatemps per a totes les edats i promocions de productes que podran ser-vos molt útils en aquesta època.

05

Antònia Sirer Membre de

Sabies que...? La conjuntivitis Crema elit.derm L’entrenament funcional Producte Crema elit.derm plus Tractament de l’asma Farmamundi Sphere farma-ceutics Per a una vida sana... una alimentació sana! Producte Sèrum elit.derm Entreteniments

Secretari del Consell de farma-ceutics Josep Allué Direcció Comercial Jordi Cervera Departament de Màrqueting Jaume Centellas Departament de Comunicació Alba Santamaria amb la col·laboració de: Jordi Torruella, Farmamundi, Dept.compres, Iñigo Perea, Marta Molina, Victòria Arniges, Enric Turné, Antonia Sirer. Dipòsit legal: D.L. B-42311-2011 Impressió: Gràfiques Copyset

3


SABIES QUE...?

SABIES QUE...? Els àcids grassos omega-3 de les nous semblen reduir el risc cardiovascular del colesterol “dolent” igual, o fins i tot millor, que els del peix.

Realitzar activitat física aeròbica de manera regular augmenta el colesterol HDL (“bo”), redueix l’excés de pes i la pressió arterial. Com a resultat, l’exercici pot disminuir el risc de malalties del cor, pressió sanguínia alta, diabetis i obesitat.

SABIES QUE...? Baixar un gram de sal en el consum diari de tota la població evitaria que es produeixin uns 20.000 esdeveniments cardiovasculars i cerebrovasculars per any.

SABIES QUE...? L’any 2013, Farmamundi va fer 20 anys que treballa per la defensa del dret universal a la salut.

SABIES QUE...? L’asma es tracta amb medicaments controladors, quem tenen una acció antiinflamatòria, i medicaments rescatadors amb acció broncodilatora.

SABIES QUE...? En la higiene ocular la neteja ha de ser sempre des de l’exterior de l’ull (la cua) cap a l’interior (el llagrimal); justament al revés del que solem fer normalment. 4


CONJUNTIVITIS Iñigo Perea - Farmacèutic comunitari

LA IRRITACIÓ I LA INFLAMACIÓ OCULAR SÓN EL MIRALL DE LA CONJUNTIVITIS La conjuntivitis és la inflamació de la conjuntiva; la capa que recobreix l’interior de les parpelles i la part externa dels ulls. La conjuntiva pot patir infeccions, traumatismes i fins i tot malalties del propi sistema immune (al·lèrgies).

Tipus de conjuntivitis:

►► Banys d’infusió de camamilla. Probablement aquest sigui el remei casolà i tradicional més famós de tots. És cert que la camamilla conté propietats desinfectants, però utilitzada amb aquesta finalitat ens produeix més mal que bé. En aquest cas, també és difícil aconseguir l’esterilitat necessària i també és complicat aconseguir la concentració òptima de camamilla. No obstant, però, el principal problema és el risc de reaccions al·lèrgiques. Quan preparem aquestes infusions, queden trossos de pol·len de la mateixa planta a l’aigua, i aquests són susceptibles de provocar reaccions al·lèrgiques. Així doncs, utilitzar els productes adequats és primordial per una bona evolució de la conjuntivitis:

►► Sèrum fisiològic per a ús oftàlmic, solucions per a la neteja ocular i espumes per a la neteja ocular (molt efectives en les blefaritis cròniques).

►► Bacteriana ►► Vírica ►► Al·lèrgica

PAUTES PER A UNA HIGIENE I HIDRATACIÓ OCULAR CORRECTES

La neteja ha de ser sempre des de l’exterior de l’ull (la cua) cap a l’interior (el llagrimal); justament al revés del que solem fer normalment. Cal que utilitzem els materials adequats per a la neteja, com són les compreses estèrils, les tovalloletes netejadores, etc. Després d’utilitzar les tovalloletes s’han de llençar i hauríem d’evitar utilitzar la mateixa per netejar els dos ulls. És important evitar l’ús de les tovalloles, ja que això contribuiria tant a la reinfecció com a l’encomanament de la mateixa conjuntivitis a la resta de membres de la família. És important evitar l’ús de remeis casolans com per exemple:

►► Sèrum preparat a casa amb aigua i sal. Difícilment aquest sèrum tindrà l’esterilitat adequada i el que és més difícil encara, no podrem ajustar-ne la quantitat de sal necessària (0,9%). Generalment es comet l’error d’afegir-hi sal en accés, i això comporta que l’ull encara s’irriti més i ens empitjori la conjuntivitis. 5

►► Tovalloletes netejadores o tovalloletes netejadores sense teixir, que són unes tovalloletes impregnades de productes calmants i desinfectants per als casos més delicats en malalties oculars. Cal remarcar que és més adequat utilitzar aquestes tovalloletes perquè són més higièniques i més efectives. Recordeu que n’hem d’utilitzar una per a cada ull i llençar-les posteriorment. ►► Col·liris hidratants a base de plantes calmants, com són l’eufràsia o la camamilla, però sempre preparats en un laboratori qualificat. Com ja sabem, els ulls són una part fonamental de la nostra anatomia sense els quals és complicat de viure. Per mantenir una bona salut ocular és molt important seguir les recomanacions que aquí us proposem. Recordeu que davant de qualsevol problema, cal que us dirigiu ràpidament a un centre sanitari o a l’oficina de farmàcia perquè us donin les recomanacions higièniques i de procediment més adequades. Hem de tenir en compte que només tenim dos ulls i que aquests són per a tota la vida, i per això els hem cuidar amb molta delicadesa.


Ingredients actius ►► Extracte de vainilla: Obtingut dels fruits d’una espècie vegetal de la mateixa família que les orquídies. És dermopurificant, estimulant i tonificant.

Marta Molina - Farmacèutica

Crema elit.derm DESCRIPCIÓ DEL PRODUCTE

És una crema pensada per a la cura diària de la pell. Hidrata i prevé l’envelliment cutani gràcies a la seva acció antioxidant i a la seva capacitat estimulant de la síntesis de col·lagen.

►► Algisium: Ric en silici, antiradicals lliures, antienvelliment, estimulador del metabolisme cutani, estimulador de la producció de col·lagen, antiarrugues, hidratant, suavitzant, reafirmant i protector. Millora l’elasticitat de la pell.

Crema hidratant antiarrugues. Conté extracte de vainilla i Algisium.

►► Extracte de cèl·lules mare d’origen vegetal: Reparadores, restauradores i antioxidants. ►► Àcid hialurònic: Hidratant. ►► Vitamina E: Antioxidant antiradicalari. ►► Oli d’argània: Amb més d’un 80% d’àcids grassos essencials, conté també una elevada quantitat de tocoferol (vitamina E). Amb les propietats nutritives i antioxidants combat l’envelliment de la pell, en millora la seva renovació, estova i disminueix la sequedat i restaura l’equilibri.

INDICACIÓ >> Aplicar al matí i a la nit després de la neteja de la cara i el coll.

►► Mantega de karité: emol·lient, protectora i reparadora.

>> Excel·lent base per al maquillatge i excel·lent absorció i penetració. >> Prevé el fotoenvelliment.

SENSE PARABENS 6


7


EXERCICI FÍSIC Jordi Torruella - ENTRENADOR PERSONAL

L’ENTRENAMENT FUNCIONAL

treballen a través d’un entrenament funcional, és els que ens permetrà una millor adaptació tant en les tasques del nostre dia a dia com en la nostra pràctica esportiva en concret, a més de mantenir el nostre cos en un estat més saludable. També és important tenir en compte que l’entrenament funcional es pot adaptar fàcilment a diferents tipus de públic amb objectius diversos. Hi ha programes destinats a persones que s’inicien a l’activitat física, a esportistes, a nens, a persones d’edat avançada, en recuperació de lesions, etc.

Ja fa uns quants anys que en el món de l’entrenament i del fitness es parla dels anomenats entrenaments o exercicis funcionals, i des de fa ben poc s’han popularitzat en la majoria de gimnasos del nostre entorn i fins i tot entre les persones que practiquen exercici a casa seva o en espais exteriors.

Un altre dels avantatges que tenen els exercicis funcionals és la simplicitat del material que s’utilitza, comparat amb les sofisticades màquines de musculació que podem trobar als gimnasos. Estem parlant de cordes, tanques, cons, pilotes medicinals, fitballs, gomes, pilotes, TRXs, kettlebells, etc. L’èxit d’aquesta metodologia passa per la capacitat de la persona o de l’entrenador per dissenyar diferents exercicis adaptats a les capacitats i als objectius de cada practicant. I com a aspecte a destacar, dir que es tracta d’unes sessions molt dinàmiques i variades que s’allunyen de les rutines repetitives dels clàssics treballs de musculació amb màquines.

Abans que res intentarem definir què és un entrenament funcional, en què consisteix, quins beneficis aporta, etc. I també proporcionarem unes pautes perquè cadascú de nosaltres pugui reconèixer si la seva forma de treballar es pot incloure dins d’aquest tipus d’exercicis. L’entrenament funcional té com a objectiu principal entrenar el nostre cos en tots els seus eixos, implicant grans cadenes musculars i movent-nos en tots els plans. A més, té en compte els patrons de moviment naturals que es produeixen a la vida diària o durant la pràctica dels diferents esports. A diferència d’altres metodologies com serien les sessions de peses, la musculació, la tonificació o el culturisme, que es basen en el treball del múscul de forma aïllada i per separat, els exercicis funcionals tenen com a objectiu el treball simultani de múltiples grups musculars de les diferents parts del cos. Amb això s’aconsegueix que, a més de la millora a nivell de força i de condició física, hi hagi una millora molt important a nivell de coordinació, agilitat, equilibri, mobilitat, i d’altres capacitats. A més, el fet d’implicar un major número de grups musculars en la realització dels exercicis fa que augmenti la despesa energètica i, com a conseqüència, es cremi una major quantitat de calories. En definitiva, el conjunt d’aspectes que es

Així doncs, si el nostre objectiu és aconseguir un cos més eficient i adaptat al nostre entorn i a les nostres activitats, el que necessitem és un entrenament funcional. Si pel contrari, tenim un objectiu únicament estètic o d’hipertròfia, utilitzarem altres metodologies amb exercicis específics per a cada grup muscular.

8

Actualment, dins la gran família de l’entrenament funcional hi ha disciplines concretes que treballen en aquesta direcció però amb petits matisos que les fan diferents entre elles. Estem parlant de disciplines com el crossfit, el TRX, la calistenia, etc.


PRODUCTE

thiomucase acció 3

redugras 40 sobres

gel de bany familiar gel de viatge - 100 ml

Crema elit.derm

extracte de vainilla - algisium

alli

manasul aprimament

crema gel anticel·lulítica i lipo-reductora - 250 ml

crema antiestries

crema multivitaminada

sèrum lífting

60 mg - 42 capsules

vitamines B, C i E

Crema elit.derm plus

extracte de perla - matrixyl 9

100 bosses

250 ml

raffermine® - tensine®

Sèrum elit.derm

extracte de cèl·lules mare


Ingredients actius ►► Hidrolitzat de perla: Regenerador, accelera el metabolisme cutani. Tonifica, rejoveneix i atenua les taques. Redueix els porus i les vermellors.

Marta Molina - Farmacèutica

Crema elit.derm plus DESCRIPCIÓ DEL PRODUCTE

Cura diària de la pell madura. És una crema rica que tonifica i remodela el perfil del rostre. Garanteix els efectes d’una pell il·luminada. Reestructura la matriu del col·lagen i redensifica els teixits. Té molt bona absorció i una llarga duració. Antiarrugues amb hidrolitzat de perla, que regenera i accelera el metabolisme cutani. Tonifica i rejoveneix. Disminueix taques i vermellors. Conté matrixyl, que és un pèptid que potencia l’activitat antiarrugues, repara, redueix la rugositat cutània i redueix el volum d’arrugues.

►► Matrixyl: Pèptid de potent activitat antiarrugues, té una bona penetració i tolerància cutània que afavoreix la regeneració natural de la pell. Amb un efecte reparador, disminueix la rugositat cutània i el volum de les arrugues. Ajuda a potenciar un aspecte cutani jove i suau. ►► Extracte de cèl·lules mare: Reparadores, restauradores i antioxidants. ►► Extracte de soja: Amb propietats hidratants, regeneradores, protectores i suavitzants. Ric en isoflavones. ►► Àcid hialurònic: Hidratant. ►► Vitamina E: Antioxidant antiradicalari. ►► Oli d’argània: Amb més d’un 80% d’àcids grassos essencials, conté també una elevada quantitat de tocoferol (vitamina E). Amb les propietats nutritives i antioxidants combat l’envelliment de la pell, millora la seva renovació, estova i disminueix la sequedat i en restaura l’equilibri.

INDICACIÓ >> Aplicar al matí i a la nit després de la neteja de la cara i el coll.

►► Mantega de karité: emol·lient, protectora i reparadora.

>> Excel·lent base per al maquillatge.

SENSE PARABENS PERFUM SENSE ALERGÒGENS

>> Hidratació i nutrició per a pells madures o fotoenvellides. 10


L’ASMA Enric Turné - Farmàcia Arniges

TRACTAMENT DE L’ASMA

L’asma es tracta amb medicaments controladors, que tenen una acció antiinflamatòria, i medicaments rescatadors amb acció broncodilatora. La majoria són utilitzats per via inhalatòria, amb diversos dispositius, que fan que el seu correcte ús sigui essencial i garanteixi l’èxit del tractament.

L’asma és una malaltia crònica que comença amb la inflamació de les vies aèries. Es pateixen episodis recurrents de sibilàncies, dispnea, opressió toràcica i tos nocturna o matinal. Es produeix per l’obstrucció dels bronquis degut a una resposta a estímuls com la pols, el pol·len, els àcars, el fred, etc.

És per això que ens centrarem en aquest article perquè s’explica com s’usen un parell d’aquests dispositius.

CARTUTXOS PRESSURITZATS

SISTEMA ACCUHALER

1

Sacsejar bé l’esprai.

1

Obrir l’aparell.

2

Treure el tap del sistema.

2

Comprovar les dosis que ens queden.

3

Treure l’aire dels pulmons.

3

Carregar la dosis.

4

Agafar l’esprai amb el dit polze a baix i l’índex i el cor a dalt. Posar l’esprai a la boca en posició vertical. Tancar els llavis al voltant del broquet. Pressionar l’esprai i inspirar fort.

4

Treure l’aire totalment dels pulmons.

5

Col·locar l’aparell a la boca i inspirar fort.

6

Tancar l’aparell. No posar-lo mai sota l’aigua.

11


FARMAMUNDI

L’any 2013, Farmamundi va celebrar el seu XX aniversari. Vint anys de treball, reivindicant i prioritzant més que mai, la defensa del dret universal a la salut, tant en els països en vies de desenvolupament i que no tenen els mateixos recursos que nosaltres, així com també en el nostre propi entorn. Des de l’Àrea Logística i Humanitària van sortir cap a 63 països, gaire bé 70 tones de medicaments i de material sanitari, per tal de proveir centres d’atenció sanitària, tant propis com d’altres entitats o ONG, que treballen en cooperació, acció humanitària o emergències, en l’àmbit de salut.

Medicaments a les Filipines.

Mosctha, Puerto Príncipe. Miquel Benítez. Temes com l’accés als medicaments, el dret a la salut a l’Àfrica o les donacions no apropiades de medicaments han sigut el focus de les campanyes d’educació, sensibilització i incidència per promoure, en el nostre entorn, un canvi social per a un món més just.

Preparació dels tractaments. Els projectes de cooperació de Farmamundi es van centrar en tres temes principals: el reforç de l’Atenció Primària en Salut (APS), la millora de l’accés a medicaments essencials de qualitat i la promoció del seu ús racional. Per a tots els projectes és fonamental tenir l’APS com a línia de base, ja que és un dels components clau d’un sistema de salut eficaç, així com una eina que enforteix les capacitats de la societat i contribueix a la reducció de les desigualtats en salut. També durant l’any passat, el Fons d’Ajuda Humanitària i d’Emergència va participar en intervencions a Kènia, Mali, Uganda, República Democràtica del Congo, República Dominicana, Palestina, Síria, i les Filipines. En resum, una sèrie de països i persones que van patir i estan patint les conseqüències de fam, sequera, violència, conflictes bèl·lics o inundacions.

12

Per continuar amb aquesta feina necessitem i agraïm el suport que rebem d’entitats tan públiques com privades, així com també per part dels socis de Farmamundi, sense oblidar tampoc aquelles persones que han col·laborat amb els nostres projectes, mitjançant el programa de punts de Farmaciola S.L. o campanyes com la Loteria Solidària.

A totes elles, moltes gràcies!


13


REGALS

Sphere farma-ceutics: Els teus punts són regals.

Sol·licita-la a la teva farmàcia

Trolley ABS 634 PUNTS

La targeta Sphere farma-ceutics et dóna la possibilitat d’aconseguir i gaudir dels avantatges exclusius com a client preferencial.

Compartiment principal amb cremallera, nansa de mà i nansa de maleta ajustable.

Cap de setmana 1400 PUNTS

Cap de setmana per a 2 persones a l’Hotel Vilar Rural.

Amb ella podràs gaudir de: Punts Regals Atenció farmacèutica Informació Targeta regal Targeta moneder Targeta familiar Revista Sphere

Mini caixa d’eines Dunlop 326 PUNTS

Mini caixa de 40 unitats de petites eines, ideal per fer petites reparacions a casa. Fàcil de guardar. 30x20x18cm.

Cistelleta Mustela Motxilla de pícnic 256 PUNTS

Setrill, sal i pebre

Motxilla de pícnic complerta amb compartiments de nevera.

220 PUNTS

Crema balsàmica polivitaminada, llet 200 ml, tovalloletes humides gruixudes 70 uni., gel de bany 200 ml, aigua de colònia, cistella de vímet i llaç blau o rosa.

211 PUNTS

Amb aquesta elegant combinació de metall i vidre aquest set de setrilleres et permetrà decorar el centre de la teva taula i amanir els teus plats.

Joc de 3 tovalloles 173 PUNTS

Joc de fondue 175 PUNTS

Joc de fondue per a 6 persones.

Joc de 3 tovalloles, 100% cotó 380gr/m2 en diferents grandàries: Bany (137 x 70), mans (70 x 40) i cara (30 x 30), presentats amb una llaçada de setí. 14

Joc de pasta 161 PUNTS

Joc de pasta, per preparar un deliciós plat de pasta o una pizza acabada de fer.


Termo 0,7l 110 PUNTS

Termo de doble paret, inoxidable amb capacitat per 0,7l.

Joc de trencanous 129 PUNTS

Joc de trencanous.

Manta

120 PUNTS Manta.

Joc de vi 4 peces 117 PUNTS

Joc de vi de 4 peces. Aquesta caixa de regal de disseny únic conté 4 accessoris essencials per a vi: tirabuixó multiusos, tap d’ampolla, anella anti-degoteig i lleva-taps.

Joc de pintura

Joc cafè 6 peces 92 PUNTS

Conjunt de cafè de 6 peces de porcellana. Inclou tasses i plats.

93 PUNTS

Conté: 12 aquarel·les, 12 llapis de color, 12 retoladors, 12 ceres, 12 cravon, paletes, cola, goma de borra, llapis HB i pinzell.

Joc de ganivets 99 PUNTS

Set de gabinets de de 3 peces d’estil japonès en un a caixa de regal. Làmines d’acer inoxidable i mànec de plàstic PP.

Xec regal de 6€ Farmacèutics Mundi 60 PUNTS

Xec regal 6€

Col·labora amb l’ONGD.

60 PUNTS

Xec regal de 6 €.

Necesser de viatge 57 PUNTS

Necesser de viatge, amb 4 envasos petits.

Medidor de llum UV 11 PUNTS

Bossa plegable

25 PUNTS

Bossa plegable.

Joc de manicura 18 PUNTS

Joc de manicura de 7 peces. Inclou tallaungles, tisores, pinces, 3 elimina repelons i llima.

Clauer UV. La llum UV (ultraviolada) pot ser perillosa per a la teva pell. Comprova la intensitat de la llum UV abans d’exposar-te al sol amb aquest clauer UV. 15

Clauer moneder 6 PUNTS

Moneder amb obertura fàcil en PVC, inclou cadena metàl·lica. També pot utilitzar-se com a clauer.


CUINA SALUDABLE Victòria Arniges - Farmàcia Arniges

PER A UNA VIDA SANA... UNA ALIMENTACIÓ SANA!

Una de les pitjors causes per les quals es poden patir diverses malalties a nivell cardíac, és per no seguir una dieta equilibrada, fet que fa que els valors dels triglicèrids, així com els del colesterol, augmentin. Molt poques persones saben sobre els riscos d’ambdues paraules i per això a continuació n’explicarem algunes coses.

Els triglicèrids... què són? Són un tipus de greix provinent dels aliments, encarregats de transportar l’energia i emmagatzemar-la en el cos. Quan s’ajunten amb el colesterol, ambdós tenen unes funcions importants per a l’organisme i en el procés de la digestió. No obstant, el seu excés podria provocar conseqüències molt greus, ja que s’incrementa la possibilitat de patir malalties del cor, hipertensió arterial i diabetis.

Què hem d’evitar?

A més, ens hem de mantenir alerta de cara als diversos símptomes com el cansament crònic, el greix abdominal, la caiguda excessiva dels cabells, etc.

Què hem de fer? Hauríem de consumir tres porcions de vegetals i de fruita per dia, consumir proteïnes magres, evitar menjar carbohidrats i dolços, i caminar almenys mitja hora al dia. Cal també evitar aliments que siguin rics en sucre, el tabac, les begudes alcohòliques i els aliments processats. S’ha d’afegir en la dieta diària aliments rics en w-3, com el peix blau, l’oli d’oliva, les nous i les ametlles, el lli i suplements nutricionals.

Si es tenen els triglicèrids alts, és fonamental assumir que s’hauran de canviar els hàbits d’una forma radical. En primer lloc, caldrà evitar tots els hàbits que siguin perjudicials i que augmentin els nivells de greixos. Per exemple, no consumir aliments que siguin rics en carbohidrats i greixos saturats, no fumar, no menjar proteïnes, no dormir més de vuit hores al dia i tenir una vida totalment sedentària, etc.

L’Omega-3 redueix els triglicèrids y el colesterol dolent, augmentant el colesterol bo.

16


PRODUCTE

COLÁGENO HIDROLIZADO Riqueza

98%

Riqueza

90%

ÁCIDO HIALURÓNICO 1 vez al día

arkorespira tiras nasals grans

nosa lents solució única 360 ml

Cuida tus articulaciones arkorespira

7 parxes eucaliptus

• Mejora la flexibilidad y lubricación de las articulaciones.

• Favorece la conservación del cartílago.

• Mantiene la elasticidad

ojosbel gts oculars

y firmeza de la piel.

10x1 ml

17 Síguenos en facebook/epaplus y en www.epaplusarticulaciones.com


Ingredients actius ►► Extracte de cèl·lules mare: Una cèl·lula mare és una cèl·lula que té la capacitat d’autorenovarse mitjançant divisions (mitòtiques) o bé de continuar la vida de diferenciació per la que ha estat programada, per això pot produir un o més teixits madurs, funcionals i plenament diferenciats en funció del seu grau de multipotencialitat.

Marta Molina - Farmacèutica

Sèrum elit.derm DESCRIPCIÓ DEL PRODUCTE

Sèrum lleuger especialment formulat com a tractament específic per a reduir els signes de l’envelliment cutani associats a la reducció de les proteïnes responsables de l’elasticitat de la pell. Aporta molta hidratació, elasticitat, flexibilitat i fermesa a la pell.

La majoria dels teixits d’un individu adult posseeixen una població específica pròpia de cèl·lules mare disperses a la seva capa més profunda. Els estímuls que ajuden a mantenir les característiques i a incrementar la vida mitjana de les cèl·lules epidèrmiques suposen un efecte rejovenidor a la pell.

Sèrum amb efecte intensiu antiedat, amb propietats reafirmants, reparadores i redensificants. Les cèl·lules mare protegeixen i reforcen la unió dermoepidèrmica, regulen la queratogènesis i reforcen la matriu extracel·lular, amb al qual s’aconsegueix un efecte reestructurant a la pell. És ric en silici amb funcions antirradicalaries, antiglicació, estimulador del metabolisme cutani i de la protecció del col·lagen.

Concentrat de cèl·lules mare presentades en forma encapsulada mitjançant una bicapa de lípids. Tenen la mateixa estructura que els que presenta la capa superior de l’epidermis, fet que n’afavoreix una ràpida penetració i una alliberació prolongada. ►► Algisium: Ric en silici, antiradicals lliures, antienvelliment, estimulador del metabolisme cutani, estimulador de la producció de col·lagen, antiarrugues, hidratant, suavitzant, reafirmant i protector. Millora l’elasticitat. ►► Àcid hialurònic: Hidratant..

INDICACIÓ

►► Fucogel: És un polisacàrid de fermentació bacteriana (blat i soja), ric en àcids galacturònic, L-fucosa i D-galactosa, amb un alt poder hidratant i filmogen, que assegura la hidratació òptima de la pell, el que permet preservar les seves propietats intrínseques.

>> Aplicar preferentment a la nit després de la neteja i abans del cosmètic habitual. >> Aplicar una petita quantitat de producte a la cara i escot i realitzar un suau massatge amb les puntes dels dits fins a la seva completa absorció.

►► Syn coll: Aplana les arrugues. Actua a la dermis, enforteix el teixit conjuntiu i evita la seva ruptura.

>> Ideal per a tot tipus de pells i persones que busquin renovacions naturals. 18

SENSE PARABENS PERFUM SENSE ALERGÒGENS


ENTRETENIMENTS

19


20


Millions discover their favorite reads on issuu every month.

Give your content the digital home it deserves. Get it to any device in seconds.