Page 1

rd je

A vo KA or wo BE o

! s e j t e e b a k a e t s f e Dag li

eggen? z s je T S E E e akaB Of moeten w

We naderen helaas het einde van het scoutsjaar, maar niet getreurd, er staat nog een heel trimester vol met leuke activiteiten voor de deur! Zoals elk trimester is er een nieuw thema en deze keer gaan we als echte ontdekkingsreizigers op pad om alle dieren van de jungle te ontdekken! Wij zien het alvast zitten en we hopen dat we het (aka)beest in jullie los kunnen maken!Â

Groetjes van jullie liefste leiding

Ellen - Esther - Jon as - Lara


ac tiv AK ite A ite BE nk ale nd er 21 april Trainingskamp voor ontdekkingsreizigers

28 april - SWITCH De leidingsploeg wordt voor 1 dag helemaal omgewisseld.

5 mei De leeuwen gaan op jacht

12 mei De Oerang-Oetan klimt in de bomen

19 mei - UITSTAP We gaan op onderzoek in de dierentuin! Meer info volgt.

26 mei De sluwe slang sist naar zijn prooi

Alle activiteiten gaan door op het scoutshof van 14u tot 16u30, tenzij anders vermeld.


2 juni - TOPDAG De papegaai is zijn mooie kleuren kwijt Meer info volgt.

9 juni Het nijlpaard neemt een modderbad

16 juni De olifant toetert met zijn lange slurf

23 juni De giraf heeft honger

an mp v a k t o ro n op g uli. a a g 8j We d dan u 4 tot o H e? ns me o t e m r vrij! e e j k l e i z W ta de da ver de o o f n i er. Meer lgt lat o v g rijvin insch

Alle activiteiten gaan door op het scoutshof van 14u tot 16u30, tenzij anders vermeld.


sla g

A ka K mp AB ve E r DAG 1

Toen we aankwamen op de kampplaats en ons geïnstalleerd hadden, kregen we van de leiding een mooie rondleiding. We ontdekten dat er op het terrein een super groot speelplein was. De rondleiding liep natuurlijk uit doordat we alle speeltuigen wilden testen. Gelukkig was het mooi weer en konden we genieten van het zonnetje. Na de rondleiding was het tijd om te eten, de foeriers hadden super lekkere macaroni mét korstje gemaakt, mmmmmmm! Na het avondeten was het tijd voor een quiz, de akabequiz. We werden opgedeeld in 2 groepjes. Er waren verschillende rondes, zo was er een waarbij we M&M’s moesten sorteren per kleur. Er was ook een ronde over de scouts hierin was er een vraag waarbij we de totem bij de juiste leider of leidster moesten zetten. Na de quiz was het al tijd om te gaan slapen, gelukkig want ik was al moe aan het worden.


Dag 2

We werden vrolijk wakker gemaakt door de leiding. Eigenlijk waren we al wakker, maar niets zeggen e. Nadat we onze kleren aan hadden gedaan konden we eten. Daarna was het tijd voor de eerste spelletje, namelijk verstoppertje. Na verstoppertje hebben we ook nog jantje zegt gespeeld. Na deze leuke spelletjes riepen de foeriers ons voor het eten, gelukkig want ik begon al honger te krijgen.

Nu was het tijd voor wat platte rust. Toen we genoeg gerust hadden stond alweer een nieuw spel op de planning! We moesten dĂŠ schat vinden, maar voor we die konden vinden hadden we natuurlijk een schatkaart nodig. Deze moesten we veroveren door verschillende spelletjes te spelen. Zo moesten we winnen tegen de leiding in het spelletje kubbs, jammer genoeg is dit niet gelukt. maar alle andere spelletjes zijn wel gelukt!

Nadat we de kaart hadden gevonden kregen we ons vieruurtje: lekkere fruitsalade. Nu was het tijd om de schat te zoeken. Volgens de kaart lag hij ergens verstopt op het speelplein. 3, 2, 1 start en het zoeken kon beginnen, Na wat zoeken had Brian de schat gevonden bovenop de klimtoren. Het was popcorn! Mmmm, lekker smullen!

Toen we terug kwamen, was het al weer tijd om te eten. De foeriers hadden lekkere gehaktballetjes in tomaten saus gemaakt met puree. Iedereen had reuzeveel honger dus alles was op. Na het eten mochten we even vrij spelen zodat de leiding alles kon klaar zetten voor de avondactiviteit. Namelijk kijken naar Ratatouille. Toen de film klaar was waren mijn oogjes al aan het dicht vallen. Gelukkig mochten we allemaal in ons bed kruipen. Slaap wel!


DAG 3

Goeiemorgen, goeiedag blij dat we nog steeds op kamp zijn! Jammer genoeg is het al de laatste volledige dag. In de ochtend mochten we kleuren en een heus vuurdorp maken, echt super leuk! Er was een meer, een huis, een stal, een kasteel en 2 heuse poorten in het dorp. Dit hebben we allemaal met klei gemaakt. Nadat alles gemaakt was, moesten we overal lucifers op zetten zodat we het 's avonds in brand konden steken. In de middag hebben we een leventjesspel gespeeld. We kregen elk een personage en moesten zo veel mogelijk leventjes overbrengen. Hierna kregen we ons vieruurtje: een lekker zelfgemaakt ijsje! Echt super lekker. Na het vieruurtje mochten we nog wat spelen op speelplein en helpen met de leiding om het kampvuur klaar te zetten. Ook mochten we super lekkere cupcakes versieren.

Toen was het tijd voor het laatste avondmaal namelijk stoofvlees met frietjes. Supppper lekkker. Nadat we ons buikje rond hadden gegeten was het tijd om het vuurdorp aan te steken, het was echt super cool om al die lucifers in gang te zien gaan. En het vuurdorp was dan nog maar het begin, want het kampvuur moest nog komen. Tijdens het kampvuur kregen we ook marshmallow die we mochten warmen aan het vuur met een super lange stok. Jammer genoeg was het dan alweer tijd om te gaan slapen.


DAG 4 De laatste dag begon met een uitgebreid ontbijt met klaaskoeken, chocomelk en eieren. Na het ontbijt was het tijd om onze rugzak te maken. Dit ging niet gemakkelijk, maar gelukkig heeft de leiding goed geholpen. Toen de leiding de lokalen aan het kuisen waren mochten wij nog een beetje spelen. En daarna speelden we nog een laatste spelletje. Wat later was het etenstijd en toen we goed en wel gedaan waren met eten waren de mama’s en papa’s daar al om ons te komen halen. Jammer. Gelukkig kregen we nog onze lekkere cupcake voor we naar huis gingen. Ik vond het een super leuk kamp en kan niet wachten tot groot kamp!

Trim3 #aka  
Trim3 #aka  
Advertisement