Page 1

dje

J vo OJ or wo O'S or

Mensen der 4 naties, Weest paraat voor onze komende uitdagingen! De kometen zijn ons goed gezind en zullen ons opwarmen voor de laatste activiteiten tot Groot Kamp. Paaskamp en Gamelle waren een succes en liggen nu reeds opgeslagen in onze doos met onvergetelijke herinneringen. Kom ons vergezellen bij de samenkomsten van de Witte Lotus en zet je in voor je natie. De wereld heeft je nodig voor dit laatste hoofdstuk vol liefde, genot, warmte, chaos en kracht. De laatste clash-momenten der vier naties zijn nakende, mis ze niet!

Uw Teerbeminde Witte Lotus

AsBsVsUsVn


ac tiv JO ite J ite O' nk S ale nd er 21 april De heropbouw van de luchttempel

28 april - SWITCH 5 mei PinguĂŻnsleeĂŤn bij de zuidelijke waterstam We spreken af aan het zwembad van Izegem om 14u. Neem je zwemgerief mee. Om 17u kunnen jullie ouders je daar weer ophalen.

12 mei Clash met Rumbeke?

19 mei Help! De weg naar Omashu is versperd

26 mei De avatar verliest connectie met de Geestenwereld

2 juni - TOPDAG Verdere info volgt.

Alle activiteiten gaan door op het scoutshof van 14u tot 17u, tenzij anders vermeld.


lag

J ka OJ mp O ve 'S rs il r p a 2 g a d n a Ma

Met een lange treinrit achter de kiezen kwamen we aan in Sint-Joris-Weert. Na een korte maar stevige wandeling kwamen aan op het mooie kampterrein, waar we een korte lunchpauze hadden. Als iedereen zijn broodje op had zetten we de tenten op. Terwijl de ene groep een korte cursus bushcraft kreeg had de andere groep tijd om de vuursjelters op te zetten. Daarna wisselden de groepen en werden de tafels gesjord. ’s Avonds maakten we onze eigen survival maaltijd met bloem en die waren heerlijk. Na een lange dag kropen we allemaal in onze slaapzak.

Dinsdag 3 april Na een koude nacht zijn we opgestaan en maakten we ons klaar voor het ontbijt. Toen we ons lekker ontbijtje op hadden was het voor ons al tijd om hout te gaan sprokkelen. We moesten ten slotte die avond kunnen koken. Even later gingen we samen naar het grote speelveld en speelden we een potje CLUEDO. Het was een spannend spel tussen de wolven ,de ijsberen, de gorilla’s en de neushoorns. We speelden spelletjes zoals vlaggenroof, zwijntjes race, honkbal, … Uiteindelijk konden de wolven de moordenaar ontmaskeren. Na het vier-uurtje was het al tijd om te beginnen aan ons avondeten. Na lang sukkelen hadden we eindelijk onze portie WAP klaar. Na het leuke avondspel met een coole ‘glow in the dark’ bal was het alweer tijd om onszelf goed in te duffelen en onze ogen langzaam dicht te laten vallen.


pril Woensdag 4 a Toen we weer wakker waren smulden we van lekkere boterhammen met choco. Daarna sprokkelden we nog wat hout zodat we genoeg zouden hebben voor ’s avonds. Daarna speelden we stratego. Na het middageten kwam Lotte eindelijk toe en toen hebben de ijsberen een prachtig gedicht voor haar geschreven. Daarna hebben we een soort mastermind gespeeld. De gorilla’s wonnen het spel. ’s Avonds maakten we heerlijke kip met rijst in currysaus.

Donderdag 5 april Na een nachtje bekomen van de pittige currysaus werden we wakker op wellicht de koudste dag van de week. Eens we uit onze slaapzak waren geraakt, was het alweer tijd voor een heerlijk ontbijt. Lotte, één van de fantastische leidsters, had voor ons een geweldig spel voorbereid. In onze verkleedkleren begonnen we een supertoffe speurtocht, die werd gewonnen door de gorilla’s. Erna hielden we even platte rust tot aan het eten. We aten croque monsieurs. Dankzij Tom en Indy maakte Jozefien ook kennis met de tabasco-versie….Na het eten werd het terrein al een beetje opgeruimd. Even later speelden we allerlei korte spelletjes waarbij je kon inzetten op wie die je dacht die zou winnen. Daarna werd door de foeriers een heerlijke spaghetti klaargemaakt. Vervolgens zaten we allemaal rond het knetterende kampvuur met een paar flessen limonade en een paar zakken chips. Na een tijdje was het jammergenoeg TAP TOE.

il r p a 6 g a d j i r V Op vrijdag was het tijd voor de opkuis. Die ging heel erg vlot, op de plotse verdwijning van Elias B. en Klara na. Gelukkig vonden we ze uiteindelijk terug, en geraakten we met z’n allen fit en gezond in Roeselare… (met uitzondering van onze camionette helaas)….

Credits voor het kampverslag: Rhune, Wiske & Jo zefien

Takboekje jojos  
Takboekje jojos  
Advertisement