Revista 2015 16

Page 1

Juny 2016

Núm. 40

LA PISSARRA CENTENARI DEL NAIXEMENT DE ROALD DAHL (1916-2016)

ESCOLA VISTA ALEGRE (MATARÓ)


Pàg  Recull de notícies

..................................

1

 Presentació de la classe de P-3

..................................

8

 La classe de “Els bombers” de P-4

..................................

13

 Projecte de “Els dofins” de P-5

..................................

25

 Projecte “Els taurons” de 1r

..................................

35

 Contes de la classe de 2n

..................................

37

 Endevinalles de 3r

..................................

50

 Enquesta sobre la pràctica d’esports (4t)

..................................

54

 Menú per viure bé (5è)

..................................

63

 Pregó del Carnestoltes (6è)

..................................

65

 Testament del Carnestoltes (5è)

..................................

69

 12è Certamen literari

..................................

74

 Gastronomia (6è)

..................................

79

 Recomanacions (5è)

..................................

81

 Passatemps

..................................

85

 AMPA

..................................

90


Un any més tornem a engegar la revista de l’escola, enguany la núm. 40, oferint-vos un recull de les notícies més destacades i interessants d’aquest curs.  En aquest any escolar, s’han incorporat al nostre centre la Mònica, mestra de 2n, l’Eva mestra a P-5 i repeteix la Patrícia que aquest curs es dedica a fer les classes de reforç.  El passat 3 d’octubre, es va col·locar altra tanca a l’hort amb la finalitat de delimitar millor aquest espai que, ara, està dedicat exclusivament a tasques d’horticultura. 

Per donar la benvinguda al nou curs, l’AMPA va convidar a tots els pares i alumnes a una xocolatada el passat diumenge, dia 25 d’octubre. Va ballar el gegant i els nens s’ho van passar molt bé.

 A l’igual que el curs passat, hem continuat amb el projecte de l’hort. Cada classe ha realitzat les diferents plantacions d’acord amb l’època de l’any. El primer trimestre s’ha plantat: pèsols, porros, enciam “Maravilla”, escaroles, bledes, faves i carxofes i, com a novetat, plantes aromàtiques: menta, farigola, melissa, lavanda i romaní. El tercer trimestre s’ha plantat tomàquet “cherry” i diferents tipus d’enciams.


En aquest punt, hem d’agrair la col·laboració del pare de l’Izan Casado, alumne de 4t, que ens ha ajudat en les tasques de manteniment de l’hort.  El dia 18 de novembre, vam celebrar el Dia de la música i vam comptar amb la col·laboració de dues antigues alumnes de l’escola: la Nerea Aguilera, a la guitarra i la Marina Jiménez, al piano que ens van interpretar dues peces musicals: “La lambada” i “Human” de Christina Perri. A més i com a novetat, durant els dies 19 i 20 vam organitzar una exposició d’instruments musicals (reals i fabricats pels nens i les seves famílies) que va ser tot un èxit de participació. Agraïm com sempre a tothom que ha volgut col·laborar amb l’escola.  El passat dissabte, 5 de desembre, es va celebrar la Marató escolar - Ciutat de Mataró, organitzada per l’Ajuntament. Hi van participar els següents alumnes: Alberto Guasch, Natalia Puerta, Axel García, Firdaus Hmaidi, Laura Puerta, Uxío López, Izan Casado, Fátima El Jenoui, Pol González, Arnau Trujillo, Adrià Comino, Kenai Goerlich, Ariadna Bueno, Judit Molina i Leandro Linares. No va haver-hi guanyadors, ja que l’objectiu principal de la cursa era fomentar una activitat esportiva i els nens i nenes van gaudir molt.  Com ja és tradició a l’escola, els alumnes de Cicle Superior han participat en la venda de poinsetties i vesc durant el mes de desembre. Els guanys obtinguts es destinaran a sufragar part de les seves colònies.  Des d’aquest curs, comptem amb una instal·lació nova: un menjador-office escolar. D’aquesta manera, els nostres alumnes ja no hauran de sortir del centre per gaudir d’aquest servei. El passat dia 12 de febrer va ser inaugurat per l’actual alcalde de la ciutat i el regidor de cultura. El dia 15 es va posar en marxa i els alumnes que ho necessitaven, es van


poder quedar a dinar a l’escola per primer cop. Agraïm per tant la col·laboració de tots els estaments implicats que ens han ajudat a aconseguir-lo.

 La biblioteca ha canviat el seu emplaçament degut a la reforma que s’ha realitzat a l’escola. Ara s’ha traslladat a l’aula d’Informàtica, que s’ha transformat en una Mediateca, i que va obrir el passat 18 de gener. Comptem novament amb la col·laboració de tres mares: la Carme Nadal, la Meritxell Llavero i la Pilar Bermúdez que, juntament amb les mestres de la Comissió, s’encarreguen d’obrir-la per atendre els alumnes que hi assisteixen.  La nostra escola es pren la salut molt seriosament i continuem portant a terme diverses activitats: tast de fruites, jornada lúdica a la platja, activitats de classe... A més, des del mes de gener hem participat en un pla de consum de fruites i verdures a l’escola destinat als nens de 1r fins a 6è i aquests


últims van participar a una trobada de voleibol platja el 14 d’abril.  Amb motiu de la celebració dels Jocs Olímpics 2016 a Rio de Janeiro (Brasil) i per continuar amb el seu afany per fomentar l’esport, el passat 6 de maig, l’escola va organitzar unes olimpíades esportives a les pistes d’atletisme de la ciutat. Les proves que es van realitzar són: prova de llançament, de salt, de velocitat (60m) i de resistència.  Els alumnes de 5è, seguint la tradició de cada any, han participat a la Cantània celebrada el passat 8 de maig al teatre Monumental de Mataró amb l’obra “Babaua” i els felicitem pel seu esforç.  S’han realitzat dues xerrades informatives al llarg del curs, organitzades per l’AMPA: o Dia 2 de desembre: xerrada de la psicòloga Núria García: Com gestionar de forma adequada les emocions. o Dia 11 de març: xerrada de la Intel·ligència emocional.

psicòloga Núria García:

 Donat l’èxit entre els nostres alumnes d’aquesta activitat, aquest curs continuem amb el projecte dels “padrins lectors” dins del Projecte d’impuls a la lectura. Els nens i nenes de Cicle Superior i alguns nens voluntaris de quart, “apadrinen” als alumnes de Cicle Inicial. Novament, “padrins” i “fillols” comparteixen una estona de lectura a l’hora del pati.  Continuem amb el projecte iniciat el passat curs dedicat a l’escriptor britànic Roald Dahl. Us recordem que es tracta d’un projecte en xarxa amb diferents escoles de Mataró per


preparar la celebració durant el present any del centenari del naixement d’aquest autor. Durant el curs, s’han continuat les lectures als nostres alumnes i se li ha dedicat el monogràfic que cada any planteja l’escola pel tercer trimestre.  El passat dia 7 d’abril, l’alumna de 5è, Lin Chen, va rebre de mans de la Policia Municipal i de representants de l’Hospital de Mataró, el primer premi del concurs de dibuix, que forma part del conjunt d’activitats d’Educació Viària organitzades per l’Ajuntament i que es va convocar el passat curs. Li donem l’enhorabona.

 El passat, 10 d’abril, es va celebrar la 7ª Marxeta de la Primavera i l’12è Certamen literari, activitats que van formar part de la Festa de la primavera organitzada per l’AMPA de l’escola.


 El 10 de maig, els alumnes de 6è, com cada any, van participar en la competició d’awalé, organitzada per l’Ajuntament i que es va realitzar al poliesportiu Jaume Parera. Al finalitzar l’activitat, vam quedar en primera posició.

 El dia 12 de maig, dins del programa Fem dansa, organitzat per l’Ajuntament de Mataró, els nens i nenes de segon de la nostra escola van actuar, a la plaça de la presó, interpretant els següents balls: Ball de les pedretes, Ària de Bach, Monkey d’Amy Winehouse i Món vegetal de J.M. Oliver. És una activitat on participen la majoria d’escoles de la nostra ciutat i que serveix per a desenvolupar les habilitats motrius i rítmiques dels alumnes. Si esteu interessats, podeu veure els vídeos del ball al bloc de l’escola.  El passat dijous, dia 9 de juny, la senyora Èlia Yáñez, àvia d’uns ex alumnes, va visitar la classe de 4t on va compartir amb els nens i nenes una estona de conversa sobre els seus records d’infantesa relacionats amb l’alimentació i comparantla amb la d’avui en dia. Els alumnes van estar molt participatius i van gaudir molt d’aquest intercanvi d’impressions. Després, tots van participar en un esmorzar de pa, oli i sucre. Valorem i agraïm moltíssim la seva desinteressada col·laboració.HOLA!!

ELS NENS I LES NENES DE TRES ANYS DE L’ESCOLA VISTA ALEGRE AQUEST CURS SOM LA CLASSE DELS CAVALLS . AQUESTS ANIMALS SÓN MOLT SIMPÀTICS, BONICS I TREBALLADORS. NOSALTRES TAMBÉ TREBALLEM COM ELLS I SOM BEN SIMPÀTICS I DIVERTITS.

PETONS I ABRAÇADES DELS CAVALLS!!!

Els dofinsEls alumnes de primer hem fet el projecte sobre els taurons. Hem après moltes coses, així com algunes curiositats molt interessants. Els taurons dormen amb els ulls oberts i donant voltes. Les mandíbules del tauró estan formades per milers de dents col·locades en diverses fileres. Quan en cau una de davant, la de darrera la substitueix. Els taurons agafen impuls i salten per atrapar la seva pressa. El cos dels taurons està format per cartílags.


Els taurons són vivípars, ovípars i ovivípars. Tenen uns sentits molt aguts: hi veuen en la foscor, poden seguir el rastre d'una olor a través de quilòmetres d'oceà i hi senten de molt lluny. També tasten el menjar i, si no els agrada, l'escupen. A més, tenen un sisè sentit que els permet detectar els senyals elèctrics de les seves preses. Hi ha algunes espècies de taurons que si deixessin de nedar s’enfonsarien i això es deu a que no tenen bufeta natatòria.


Els nens i nenes de la classe de “La Prehistòria” de segon han fet per vosaltres el següent recull de contes que han escrit amb imaginació tot esperant que us agradin molt.

L’OSSET QUE TENIA MALA SORT

Hi havia una vegada un osset que tenia sempre mala sort. Un dia se’n va anar a dormir i va somiar que li pegaven Mordecai i Rigvig i es va aixecar i va anar a buscar la consola d ‘on va sortir una fada madrina ossa. Ella li va dir que tenia tres desitjos i va demanar que mai més tingués mala sort, que els somnis fossin bons i que avui pogués pescar un peix gegant. Se’n va anar a casa i de camí es va trobar una bruixa pirula que era bona. I van fer una festa.

Abel Moya Àlex Martínez


L´ HOME DOLENT

Hi havia una vegada una família que el seu pare era dolent. Quan el fill era petit, els seus amics i ell es van quedar tancats a una casa que hi havia fantasmes. Tots van aconseguir escapar menys ell. Llavors el pare els va portar a la casa que ell va estar. Es va quedar una setmana i el telèfon va sonar, no el va agafar, va penjar. El dia següent es va salvar.

Aritz González Òscar Arjona


LA CASA EMBRUIXADA DE DRÀCULA

Hi havia una vegada un nen que es deia Marc. Va arribar Halloween i va anar a una casa embruixada. Quan va trucar a la porta, va aparèixer un fantasma i la família se’n va anar corrents. La mare estava a dalt i en Dràcula va mossegar-la al coll i es va convertir en un vampir.

Bakary Konate Badr Kriouich


ELS DOS ZOMBIS

Hi havia una vegada uns zombis que estaven sols i eren germans. Volien tenir amics. Un dia van trobar una ciutat plena de zombis. Vivien feliços però van venir uns caçadors i tots volien barallar menys els germans, que volien parlar. Ho van fer i ho van arreglar i per això diuen que tot es soluciona parlant.

Bruno Caballero Recio Naomi Rugama Maqueda


EL POLTRE DESPISTAT

Hi havia una vegada un cuidador de cavalls que es va quedar adormit i se’l va escapar un poltre . Un llop que tenia molta gana el va veure i se’l volia menjar però va sortir una serp i es va menjar al llop.

Darek Garcia Merida Walid Kriouich


Dunia El Amrani


ELS ZOMBIS

Hi havia una vegada un zombi Rei. Un zombi ens va atacar i ens vam amagar en una cova. Però va marxar i nosaltres també. De les tenebres va aparèixer el drac rei i tenia cara de maníac. Vam anar cap a casa i allà estava la radiació i vam polsar-la i tots els zombis van morir. I vam ser feliços i vam menjar anissos.

Eidan Martínez Paulo Chan


LA MAGDALENA I LA NENA Hi havia una vegada una nena que li agradaven les magdalenes. Un dia va sortir de casa seva i va veure una magdalena molt i molt grossa que se la va haver de menjar.

Elsa Pรกez


LA TARA I LA BLANCA

Hi havia una vegada uns gossos que es deien Tara i Blanca i vivien aventures. Van trobar un amic gat i els va dir: “hola! Com esteu?” i elles van respondre: “Molt bé, anem a fer un passeig”. Però va començar a ploure. Quina mala sort! No portaven paraigües. Van entrar a un cotxe i quan va parar van poder sortir.

Emma Pizarro Carla López


LES BRUIXES I EL DRAC

Hi havia una vegada unes bruixes que van trobar al mig del bosc un drac. Estava ferit a la cama. Al dia següent van anar al metge i li van dir que tenia la pota torçada i van haver d’anar a l’hospital. Es va quedar tres setmanes. Va aparèixer la seva mare Maria i li va dir: -

Què t’ha passat? M´he torçat la pota. - Va respondre el drac. Qui t´ha salvat?- Va preguntar la mare. Unes bruixes i un metge. – Va dir el drac. Què bé! – Va cridar la mare.

Va sortir de l’hospital tot content i les bruixes i el drac van ser amics per sempre.

Ian Aguilar Hugo Martín


TITO IAIO VS CLARENSE

Hi havia una vegada un home que es deia Tito Iaio i ajudava a la gent. Un dia es va trobar a un home que es deia Clarense però ell no volia ajudar-lo, només li deia que jugava molt malament al futbol. Tito Iaio el va reptar a un partit de futbol. Van jugar amb els equips que més els agradaven: Clarense va escollir la Juventus i Tito Iaio va escollí el PSG. Clarense va donar l’ordre de començar el partit. Clarense s’apropà a la porteria, xutà i marcà. En Tito Iaio va treure de porteria, va xutar i va marcar. Només quedaven deu segons. Clarense treu de porteria però Tito iaio se la treu i Clarense li fa un penalt. Tito Iaio xuta, dóna al pal i... marca!!! Pip, pip, pip!!! Guanya Tito iaio.

Josep Aznar Dangla Iker Ortiz Alonso


CLARA I LES FADES

Hi havia una vegada una nena que es deia Clara i llegia molts contes de fades. Un dia va mirar per la finestra i es va transportar al país de les fades. Van jugar tant i s’ho va passar tant bé que es va quedar a viure per sempre més.

Maria Monge Lara Aguilar


EL LLORO QUE NO CALLAVA

Hi havia una vegada un lloro que sempre parlava i els animals estaven farts d’ell. Un dia li van dir que callés i el lloro els va preguntar: “que no us agrada com parlo?”. Els animals li van dir que el primer dia bé, ho aguantaven, el segon dia mig, mig i el tercer dia ja ho portaven malament. El lloro va decidir gravar-los i quant van veure el vídeo van passar molta vergonya.

Pau Payet Yousra Benchrifa


Els nens i nenes de la classe de tercer, els falcons, hem treballat les endevinalles. Aquí us presentem les endevinalles que hem inventat i escrit per parelles. Ens ho hem passat molt bé intentant ser originals i creatius. A veure si us agraden! Salto molt alt, tinc les orelles llargues. Tinc la cua com una piloteta i sóc un mamífer. Què sóc? Irene i Salsabil

Tinc moltes pues fortes, sóc petit, pesant i arrodonit. Si em toques a la nit, et faràs malbé el dit. Què sóc? Elba, Noa F i Mohamed


Estic dibuixada al cel, brillo com un diamant. De dia m’amago i de nit em pots veure des del llit. Què sóc? Izan i Aina

Tinc tecles com un piano, funciono de dia, de tarda i nit. Em trobaràs a les botigues, i tots en tenim de grans i petits. Què sóc? Aarón i Judit

Puc ser de diferents colors, i sóc llest i divertit. M’agrada picar botons, i tinc facilitat per imitar paraules i cançons. Què sóc? Leandro i Oualid


Volo a gran velocitat, i sóc enemic dels avions. Visc als cingles de les muntanyes i també a grans ciutats. Què sóc? Noa R. i Dialika Sóc negre com el carbó. Dormo de dia i em desperto a la nit. Sóc com un petit vampir, menjo escarabats, papallones i mosquits.

Què sóc? Adrià i Ariadna B.

Vaig de flor en flor, sempre buscant les bones olors. Tinc ales juganeres, de diferents dibuixos i colors. Què sóc? Aroa i Naia


Tinc set colors molt bonics, amb forma de pont molt eixerit. Quan no plou deixo un regalet, que li agrada molt a la gent. Sergi, Issam i Ariadna G.

No sóc ànec ni cigne, tinc el plomatge blanc. El meu bec és llarg i ample, amb una bossa per menjar crancs. Què sóc? Kenai i Leyre

Sóc de color verd marronós. M’agrada l’aigua dels rius. Tinc escates a la pell. Si obro la boca i t’ensenyo les dents, ja pots córrer veloçment. Hugo i Carla.


ENQUESTA: LA PRÀCTICA DE L’ESPORT Els nens i les nenes de 4t de Primària hem treballat l’enquesta com a

mitjà que tenim per a conèixer les

opinions d’altres persones i per a obtenir més informació sobre diferents temes. Aquest curs el tema sobre el que hem treballat és l’esport. Més concretament, la pràctica de l’esport per part dels alumnes dels cicles mitjà i superior de l’escola. Vàrem començar escollint aquest tema entre d’altres també molt interessants. Vam treballar les preguntes que ens interessaven en petits grups. Amb totes les nostres preguntes vam fer el qüestionari definitiu. Finalment

hem

fet

d’enquestadors

companys i companyes.

Us mostrem els resultats: 1. T’agrada fer esport? Molt: 71 De vegades: 27 Mai: 1

amb

els

nostres


2. Quin tipus d’esport t’agrada més? . Futbol: 37 . Bàsquet: 13 . Dansa: 7 . Natació: 7 . Taekwondo: 3 . Gimnàstica: 3 . Atletisme: 1 . Ciclisme: 1 . Hoquei: 1 . Karate: 1 . Tennis: 1 . Voleibol: 1 3. Quin esport no t’agrada gens? .Futbol: 31 . Bàsquet: 16 . Cap: 15 . Tennis: 12 . Voleibol: 9 . Hoquei: 8 . Natació: 6 . Dansa: 5 . Handbol: 3 . Beisbol: 2 . Rugbi: 2 . Atletisme: 1 . Badminton: 1


. Boxa: 1 . Ballet: 1 . Esquí: 1 . Gimnàstica: 1 . Karate: 1 . Pàdel: 1 . Patinatge: 1 . Ping-pong: 1 . Criquet: 1 4. Quin/quins esport/s practiques? . Futbol: 28 . Cap: 15 . Natació: 15 . Bàsquet: 13 . Atletisme: 8 . Gimnàstica: 7 . Rugbi: 4 . Taekwondo: 4 . Voleibol: 4 . Patinatge: 3 . Ciclisme: 2 . Dansa: 2 . Hoquei: 1 . Motociclisme: 1 . Tenis: 1


5. En quin club fas esport? Nom del club: . F. C. Rocafonda: 7 . Centre Natació Mataró: 3 . F. C. Mataró: 3 . No ho sé: 3 . C. E. Mataró: 2 . Dansa pas a pas: 2 . F. C. Cirera: 2 . Juventus: 2 . Sideral: 2 . Wons 2000: 2 . Agam: 1 . A. Camí de la Serra: 1 . C. H. Mataró: 1 . Club Ciclisme Mataró: 1 . Club Oleguer: 1 . Futsal Mataró: 1 . Heidi: 1 . Nou espai: 1 . Rugbi club Mataró: 1 . Sense nom: 1 . Sorrall: 1 . Susana Salvador: 1 . T Q ball: 1 . Valldemia: 1 . Voleibol Mataró: 1 . Cap club :


6. Aquest esport que practiques és - Només per nois: 2 - Només per noies: 2 - Per nois i noies: 94

7. T’agrada fer esport? - En grup: 86 - Individual: 26


8. Quantes hores dediques a fer esport a la setmana? . 0 hores: 7 . 1 hora: 12 . 2 hores: 16 . 3 hores: 10 . 4 hores: 12 . 5 hores: 6 . 6 hores. 7 . 7 hores: 5 . 8 hores: 1 . 9 hores: 1 . 10 hores: 3 . 12 hores: 1 . 13 hores: 1 . 14 hores: 4 . 18 hores: 1 . 19 hores: 1 . 20 hores: 1 9. Quina hora prefereixes per fer esport? - MatĂ­: 14 - Migdia: 3 - Tarda: 84 - Nit: 1


10. A quina edat vas comenรงar a practicar esport? . De 0 a 1 any: 7 . 2 anys: 3 . 3 anys. 15 . 4 anys. 13 . 5 anys: 16 . 6 anys: 11 . 7 anys: 14 . 8 anys 11 . 9 anys: 2 . 10 anys: 4 . 11 anys: 1 . No sap: 2 11. Fins quina edat penses practicar esport? Fins als... . 9 anys: 2 . 10 anys: 2 . 11 anys: 1 . 12 anys: 3 . 13 anys: 1 . 15 anys: 7 . 16 anys: 4 . 18 anys: 8 . 19 anys: 1 . 20 anys: 11 . 24 anys: 2 . 25 anys: 1


. 30 anys: 9 . 35 anys: 1 . 40 anys: 3 . 42 anys: 1 . 45 anys: 2 . 48 anys. 1 . 50 anys: 9 . 56 anys: 1 . 60 anys: 1 . 63 anys: 1 12. Algú més de la teva família fa esport? - Sí: 79 - No: 19

13. Qui fa esport a la teva família? . Pare: 27 . Mare: 24 . Germans/nes: 56 . Oncles/tietes: 13 . Cosins 26 . avis/àvies: 1


14. T’agradaria inventar algun esport? . Sí. 52 . No: 46


Abans d’esmorzar ☺ Un suquet de respecte amb educació.

Per esmorzar ☺ Un entrepà de responsabilitat amb comprensió.

Per dinar ☺ Una sopa de lletres per dialogar molt amb els pares. ☺ Macarrons sense mala educació amb formatge d’alegria. ☺ Espaguetis creativitat.

d’intel·ligència

amb

salsa

de

xocolata

de

☺ Una pizza de saviesa amb amabilitat.

Per berenar ☺ Galetes de coeducació.

tolerància

amb

☺ Un entrepà de simpatia i diversió.


☺ Un gelat de compromís amb xocolata d’afecte. ☺ Una poma molt divertida per jugar.

Per sopar ☺ Un “Mc Donald’s” amb “nuggets” de comprensió amb patates per compartir, i de regal una joguina sorprenent. ☺ Raviolis de solidaritat amb prudència. ☺ Canelons de superació amb paciència. ☺ Llom arrebossat amb converses de la família. ☺ Arròs de col·laboració amb pollastre d’ajuda. ☺ Fondue amb formatge de lleialtat. ☺ Una sopa de fidelitat amb els amics.

Abans d’anar a dormir ☺ Un got d’abraçades i petons per desitjar bona nit. ☺ Un got de llet de comiat, cacau de respecte amb sucre d’amabilitat. ☺ Xocolata desfeta de comprensió i sinceritat.

☺ Una gelatina d’empatia amb satisfacció.


PREGÓ DE SA MAJESTAT CARNESTOLTES Hola terrícoles!! Estigueu tranquils i no us espanteu, que durant el meu regnat més d’una sorpresa us trobareu! Sóc una extraterrestre d’un planeta desconegut, en el que la festa i la diversió per a tothom són una obligació. Des d’una altra galàxia he arribat després d’un viatge molt llarg. Amb la meva nau espacial a la vostra escola he aterrat, per portar-vos disbauxa, colors i felicitat. Us estareu preguntant com em dic... Us ho diré: PARTAXIA és el meu nom i seré la reina de tothom. Durant els dies del meu regnat us mano que balleu i jugueu sense parar!


Oh, per Déu! Però, que tinc davant meu? Tot el que he vist al llarg del camí m’ho he trobat aquí. Els més petits de la casa, els nens i nenes de P-3, disfressats de Sol van i tots els seguiran. Els bombers de P-4 de Lluna s’han disfressat i una gran festa han muntat. Els de P-5 d’estrelles brillants i durant tota la rua ens il·luminaran. Els coets de 1r i 2n per l’escola han sobrevolat i festa i diversió ens han deixat. Els nens de 3r i 4t d’astronautes disfressats i per un espai acolorit ballen sense gravetat. Els extraterrestres de 5è i 6è, a la nostra festa s’han unit i molta gresca ens han repartit.


De pressa, que la festa comença! Tanqueu les classes, els estoigs i les motxilles que durant aquests tres dies això serà una bogeria! Poseu-vos uns vestits ben divertits, i aquesta tarda a la rua aneu repartint crits. Perruques acolorides, cares multicolors, rialles definides que ens arribin a tots els cors. A partir d’aquest moment s’ha acabat l’avorriment. Ordeno que comenci la festa i que la gent estigui ben contenta!

I com a reina vostra que sóc, cas a les meves ordres fareu i si no, un dibuix a la cara us emportareu.


Dilluns, A L’ESCOLA NO VINDREU i a casa vostra descansareu. Dimarts, a classe tornareu i UNA SABATA DIFERENT A CADA PEU LLUIREU. Dimecres, UNA LLÀGRIMA A LA CARA PINTADA i UNA SAMARRETA DEL REVÈS HAUREU DE PORTAR perquè l’etiqueta m’haureu d’ensenyar. I ara que aquest pregó s’ha acabat, les vostres peticions vull escoltar. Vigileu amb el que demaneu, no sigui que es faci realitat. VISCA LA REINA CARNESTOLTES!!!


Sa Majestat Carnestoltes, reina dels poca-soltes, no donis més voltes i a veure si ens escoltes: perquè no ens has portat tot el que t’hem demanat?

Estàvem molt il·lusionats i com que no ens satisfàs, veurem les teves espurnes cremant al costat de les sardines flamejants. Et tirarem a la foguera com si fos a una peixera.


Aviat et cremarem, però tristos no estarem!

Abans de morir digues les teves últimes voluntats:

Jo, Carnestoltes, reina dels pocasoltes, als nens i nenes de l’escola Vista Alegre vull llegir el meu testament:

Vull que estigueu molt contents i quan em cremeu que el pati estigui ple de gent.

Als de P3 els deixaré una moto unisex.


Als nens i nenes de P4, una entrada pel teatre.

Regalo als de P5 un viatge al Carib.

Als nens i nenes de primer una visita al pastisser. Pels de segon una tirolina que passi per toooot el mĂłn!

Els nens de 3r, en aquest mes de febrer tindran una “Pe esse Pe�.


Als nens i nenes de quart els hi regalo un quad amb un petard.

A tots els alumnes de cinquè un viatge en un creuer.

Per als de sisè, material esportiu per omplir un riu.

i Per als mestres de l’escola, més festa, gresca i xerinola!

ara me n’aniré, Però l’any que Ve, amb un asPecte diferent tornaré.


No us quedeu de color negre i disfruteu del Carnaval de l’escola Vista aleGre!!!

Visca el Carnaval!!!

Visca la festa mĂŠs animal!!!!


El passat 10 d’abril, es va celebrar el 12è Certamen Literari dintre de les activitats que es van realitzar a la Festa de la Primavera organitzada per l’AMPA. Aquest curs s’havia d’escriure un conte sobre el menjador de la nostra escola. Es proposaven tres categories de participació (A, B i C segons l’edat dels nens) i dintre de cada una es va valorar el millor relat. Els guanyadors d’aquest certamen van ser els següents: 1rs premis El menjador fantasma de l’Hugo González (Categoria A, 1r). Un menjador, un misteri del Bernat Galeano (Categoria B, 4t). Los sueños se cumplen de la manera más inesperada de la Mercè Ballesteros (Categoria C, 5è).

Premis a la millor presentació La forquilla de cinc puntes del Pau Payet (Categoria A, 2n) L’anell màgic del Kenai Goerlich (Categoria B, 3r) El misteri del menjador de la Naira Serra (Categoria C, 6è)

Agraïm a tots els alumnes la seva participació.


Hi havia una vegada un menjador fantasma. Hi havia molts nens i nenes i estaven molt espantats dels fantasmes. Un dels fantasmes va espantar tant als nens que es van ficar tots a la cuina, morts de por.

A la cuina estava tot encantat: els plats, els gots, les culleres i les cassoles. Tot volava. Els nens, com que tot estava encantat, no podien sortir de la cuina. Fins que va arribar el cuiner i els fantasmes el van veure i van marxar, perquè ell era qui manava en aquella cuina.

Tots els nens i les nenes van estar molt contents de veure’l.

Hugo GonzĂĄlez 1r


Hi havia una vegada una nena que es deia Vanesa Maionesa Lionesa. Ella era molt intel·lectual, és a dir, NO tenia incidències, FEIA els deures, ESCOLTAVA la mestra, FEIA cas, etc. Si us hi fixeu, els verbs destacats tots són positius: NO, FEIA, ESCOLTAVA (menys el NO, però tot depèn de com t’ho miris, és clar. Suposo que FEIA no cal que el repeteixi, oi?).

Aquell dia tan especial, per la Vanesa, és clar, es van produir una sèrie d’anècdotes en el nostre estimat menjador. Ja ho veureu.

Era el seu primer dia de menjador i no sabia que fer: 1ª ANÈCDOTA: Es va quedar a la classe apuntant els deures i quan es va assabentar de que eren les 12:45 va marxar corrents i es va posar la primera de la fila (mala sort pels de P-3, aquell dia hi havia xocolatina per al primer que arribés).

2ª ANÈCDOTA: Amb tanta mala sort, es va voler seure la primera i va arrencar a córrer. La cambrera va anar a servir el menjar i la Vanesa va


xocar amb la cambrera i amb molt bona sort, tots els plats van quedar ben servits. (Pobrets els de P-4, van quedar servits amb el plat del revés).

3ª ANÈCDOTA: El seu company de dinar a la taula, en Joanet, era vegetarià. Aquell dia hi havia entrecot, menys pel seu company que tenia pèsols. Ella, expressament, li va canviar el plat (pobre Joanet, va ser el primer cop que menjava carn, com a mínim li va agradar).

A la tarda els tocava Educació Cívica i, per sort, van parlar de com comportar-se en un menjador. Des de llavors, la Vanessa no s’hi va quedar més i si es queda... HO SABREM EN EL PROPER EPISODI DE VANESA MAIONESA LIONESA. Bernat Galeano 4t


Mi sueño siempre ha sido viajar a Nueva York, pero no me imaginaba que ese sueño lo realizaría el comedor de mi colegio. El otro día, yo estaba entrando por la puerta del comedor cuando sentí un ligero aroma de hamburguesa. Cuando al fin la tenía delante de mí, no dudé en darle un bocado. Al cabo de un instante, no sé lo que pasó, que me encontré perdida por las calles de Nueva York. Mientras correteaba por “Central Park”, me di cuenta de que no sabía cómo volvería a casa. Al cabo de un rato, concluí que una comida estadounidense me trajo hasta allí y que una catalana me podría devolver a casa. Y así fue. Con una cucharada de crema catalana, ya me encontraba de vuelta en el comedor. ¡Fue genial! Pero… ¿sabéis cual era el postre? Mercè Ballesteros 6è


Ingredients: 2 ous 150 grams de farina 250ml de llet 50 grams de mantega 5 grams de sucre Un pessic de sal

Elaboració: 1. Hem de barrejar tots els ingredients en un pot fins que quedi una mescla bastant líquida. 2. Després agafem una mica més de mantega, untem una paella i l’escalfem una mica. Agafem la barreja d’abans i l’escampem a la paella. Quan una cara s’hagi fet, li donem la volta. Quan estigui fet aquest costat, posem la crep en un plat. 3. Finalment, li podem posar el que vulguem, com per exemple: xocolata, melmelada, mel o qualsevol altre ingredient. L’enrotllem i ja la tenim a punt. Mercè Ballesteros, 6è


Ingredients: 400 ml de llet 2 ous Mig got de farina 500 g de sucre Canyella en pols Ratlladura de llimona Un litre d’oli d’oliva

Elaboració: 1. Bat els ous. Incorpora la llet, la farina, la ratlladura de llimona i dues cullerades d’oli. 2. Escalfa l’oli en una cassola. Mentrestant, agafa un bol i fica-hi sucre amb canyella. 3. Amb molt de compte, introduïm el motlle amb forma de flor a dins de la massa, traiem les formes i les fregim en l’oli. 4. Enfarinem les flors amb el sucre amb canyella. Abril Navarro, 6è


R

ecomano un joc que es diu MINECRAFT perquè és per totes les edats.

També té minijocs; poden jugar quatre persones en la mateixa “play” i pots construir el teu propi món. Tracta d’un personatge que es diu Steve que ha de derrotar a un drac negre. És un joc molt entretingut i divertit.


J

o recomano el llibre “Querido hijo estàs despedido” de l’autor Jordi Sierra i Fabra.

El llibre tracta d’un nen que es fica en molts embolics. I si vols saber més ja pots començar a llegir! M’ha agradat perquè és molt divertit i intrigant i el seu vocabulari està adaptat pels nens, però el poden llegir tant els nens com els adults.

L

a meva recomanació és pel llibre “Agus i els monstres”. Els motius són que és un llibre d’aventures molt divertit i que quan comences no pots parar de llegir-lo.


R

ecomano la pel·lícula “Zootropolis”. És un film de dibuixos animats on els personatges són animals.

 És divertida i entretinguda tant per nens com per adults.

 Et fa adonar que és igual el lloc d’on provingui el teu amic.  També et demostra que de vegades les persones no són el que aparenten.

M

’agradaria recomanar la pel·lícula “El desconocido”. És d’intriga i tensió. Tracta d’una família molt rica que li col·loquen una bomba al cotxe amb ells a dins i si no fan el que els hi diuen la faran explotar. Ja no us explico més !!!


Re

comano la pel·lícula “Futbolin” de Juan José Campanel.

 El protagonista és un nen que juga molt bé al futbolí i acaba sent el nen més famós del poble on viu.  És una pel·lícula molt entretinguda i divertida per a les persones que els agrada molt el futbol.  És per mirar-la sencera perquè en totes les escenes passa alguna cosa interessant.

T

ots els nens i nenes haurien de llegir els llibres de Tea Stilton perquè ens expliquen la importància de l’amistat, ens donen informació d’altres països i són divertits amb moltes aventures. Les il·lustracions són molt boniques i gracioses i fins i tot algunes paraules estan dibuixades.


PASSATEMPS Relaciona les endevinalles amb el seu dibuix: 1. No tinc potes i em bellugo. Respiro i no tinc pulmons. Passo la vida fent voltes amb un vestit de colors. 2. Em fan a terra i serveixo en el mar Quan sóc a l’aigua, com en sé de nedar! 3.Tinc cavalls però no se’m veuen. Corro molt i corro poc, però, si no em donen beguda, no arribo en lloc. 4. Aquell que amb mi puja baixa amb mi després, ja que no sóc feta per a res més. 5. No sóc escarabat, ni grill quasi sempre tinc deu fills; cosa estranya i tots són grills. 6. És petit petit no té cap moneda i diu que és ric, ric. 7. Som de família valenta i pel fred no ens espantem, encara que a l’estiu ens vestim i a l’hivern ens despullem.


8. Encara que no sóc peix dins de l’aigua sempre estic i cantant estic contenta així que arriba la nit.

Jeroglifics

Nom de nen:

Nom de nena:

1ª persona En aquest lloc Lletra 13

LI 24 hores


ENIGMES 1. El meu oncle, que anava sense paraigües ni barret, es va trobar el mig d’un xàfec. La roba li va quedar xopa, però tot i que portava el cap descobert, no es va mullar ni un pèl.

2. Ets conductor d'autobús i avui condueixes un autobús de la línia 24. Reculls 10 persones i en baixen 4, reculls 15 i en baixen 7, pugen 9 persones més. De quin color té els ulls el conductor?

3. Un home arriba a casa seva i fa una pregunta a la seva filla, Laia, una pregunta

de la qual no coneix la resposta. La pregunta és de tal manera que, sigui quina sigui la resposta, ja sigui vertadera o falsa, li permetrà a l'home saber la resposta correcta. De quina pregunta es tracta?

Unes pistes per ajudar-vos: a. La filla no coneix res sobre la pregunta. b. Podria utilitzar qualsevol paraula per respondre. c. No es troba a l'habitació quan el pare fa la pregunta.


4. L'interruptor de la meva habitació és a cinc metres del llit, però jo sóc capaç d'apagar el llum i arribar al llit abans que es faci fosc. Com pot ser?

5. Una ampolla de vi tapada amb un suro està plena fins a la meitat. Com podem beure el vi sense treure el suro ni trencar l’ampolla?


SOLUCIONARI Endevinalles 1. El peix 2. El vaixell. 3. El cotxe 4. L’escala. 5. La taronja. 6. El grill 7. L’arbre 8. La granota.

JEROGLÍFICS Nom de nen: JO-AQUI-M Nom de nena: LI-DIA

Enigmes 1. No es va mullar ni un pèl perquè era calb. 2. Tu ets el conductor. 3. L'home entra a casa i pregunta si la seva filla està a casa. Si respon és que està a casa i sino respon és que no hi és.

4. És de dia i encara no està fosc. 5. S’ha d’enfonsar el tap dintre de l’ampolla.


7 ANYS DE MARXETA!! Va ser l'any 2010 quan, en una reunió d'AMPA, es va decidir incorporar a la festa de la primavera una sortida per lligar-la al projecte Posa't en Forma. Aquest projecte, que es duia a terme a l'escola, el configuraven altres activitats i sortides. Va ser aleshores quan es va proposar també el disseny i la venda de samarretes per posar-nos aquell dia. La Rosa, una mare amb traça pel dibuix, amb l'ajut també de la seva filla, la Marina, va anar fent els dibuixos de les samarretes de les diferents edicions de la festa. Només un any es va decidir provar de no fer samarreta i veure si aquest fet incidia o no en la participació de les famílies. Vam veure que no tenia cap mena de relació... Però els anys passen per tothom. Els nens van començar l'institut i la Rosa i la seva família van començar també una altra etapa en un altre centre. Aleshores es van plantejar noves idees pel disseny de les samarretes. Finalment...un concurs entre els nens i nenes de l'escola (de primer a sisè). Un dibuix inspirat en l'escriptor Roald Dahl, commemorant el centenari del seu naixement. Els nens i nenes van participar amb molta il·lusió en aquest concurs i molts esperen tornar a fer l'intent per guanyar l'any vinent. Aquest any en Victor, de la classe de primer, va ser l'afortunat i... mireu-lo a la foto amb l'Alicia, la nova Presidenta de l'AMPA, quina cara de satisfacció que fa quan li van entregar la seva samarreta! Moltes felicitats Víctor i moltes gràcies per ajudar-nos, amb el teu dibuix, a preparar la nostra setena marxeta de primavera.


A . M . P . A Un any més famílies! Fem balanç i intentem resumir les diferents activitats i afers que al llarg del curs s'han anat desenvolupant i oferint a tothom. Són molts els petits detalls que aquí no podem arribar a reflectir però que fan possible la gestió de tot plegat. Ha estat un any intens, amb molts canvis i...sens dubte, la novetat més destacada: el menjador de l'escola!  Xocolatada de Benvinguda al nou curs 2015-2016 i a les noves famílies amb el DracAlegre acompanyant-nos. Detall foto emmarcada del DracAlegre amb els nens i nenes de P-3, una bona colla de petits nous admiradors.  Reunions d'A.M.P.A. Planificació i organització de les diferents activitats.  MENJADOR. Inaugurat per l'Alcalde de Mataró, Sr. David Bote, el divendres 12 de febrer de 2016. El dilluns 15 de febrer es va poder iniciar el servei de menjador.  Tornem a provar sort amb la loteria de Nadal (nº 16.226).  Sorteig panera de Nadal. Lot de productes nadalencs. Guanys destinats al condicionament i dotació de llibres per la nova biblioteca. Va ser un èxit!  BIBLIOTECA. Ubicada ara al primer edifici, passa a ser un espai més polivalent, al compartir sala amb l’aula d'informàtica. Recordeu que la biblioteca funciona totes les tardes gràcies a les mares voluntàries que dediquen una hora a la setmana per tal de mantenir-la oberta durant tot el curs.  Compra de portàtils nous amb fons del projecte de socialització de llibres.  Aportació econòmica per la compra de material divers per l'escola (nous instruments de música, etc.).  Seguiment del projecte socialització de llibres; estudi de llibres a renovar i altres novetats respecte l'adquisició dels nous llibres de text per al proper curs. Revisió dels llibres a final de curs.  CANVI DE JUNTA DIRECTIVA. Elecció de nous membres i treball conjunt amb la Junta directiva anterior.


 Avisos via correu, bloc i “facebook” sobre xerrades adreçades a tota la comunitat educativa i d'altres afers, organitzats per l'Assemblea Groga de Mataró i altres entitats com la Plataforma en defensa de l'educació de Mataró. Preocupació especial per la planificació escolar de la ciutat de Mataró de cara al curs 2016-2017 i anys següents.  Dues xerrades a càrrec de la psicòloga Sra. Núria Garcia: “Intel·ligència emocional per nens/es, pares i mares”  Dia Mundial de conscienciació sobre l'Autisme: 2 d'abril. Per celebrar aquest dia es va fer una crida via “facebook” animant a les famílies a vestir de blau als seus fills/es el divendres.  Es pengen dues pancartes al porxo (una sobre l'Autisme i l'altre en referència al 21 de març -Dia Mundial del Síndrome de Down-).  Col·locació de pictogrames als diferents espais escolars per tal de facilitar la comprensió dels nens/es que tenen dificultats amb el llenguatge.  Venda de roba esportiva. El primer dimarts de cada mes a les 12:30 i el primer dijous de cada mes a les 16:30.  Manteniment de l'hort a càrrec d'un pare voluntari de l'escola. Gràcies Kiko!  VII Marxeta de Primavera (entrega de premis del XII Certamen Literari). Organització i difusió de l'activitat. Concurs per triar el disseny per la samarreta d'enguany. Mostra dels diferents dibuixos escollits per les classes i votació via “facebook”.  Sortides de la colla gegantera. Molt emotiva va ser la participació en la festarecaptació de fons per la investigació de la malaltia minoritària de l'Aleix Merino. La seva colla gegantera, la d'en Garrofa, es van organitzar estupendament.  Preparació de la festa de final de curs 2015-2016. Organització i planificació de tallers, música, sorpreses, sopar, etc. Treball conjunt amb l'escola.  Recollida i col·locació del tendal al pati de l'escola per part de pares i mares. Una tasca molt important que necessita només dos dies l'any perquè durant la resta, els nens i nenes puguin gaudir millor l'hora del pati segons l'època estacional.


 Casalets els dies festius de lliure disposició. S'han fet dos casalets, el del 29 d'abril (Festa de Sant Jordi) i el del 13 de maig (Festa de màscares). El resultat ha estat molt satisfactori en quan a la participació i activitats realitzades.  Seguiment pel manteniment de la qualitat en les activitats extraescolars i el servei d'acollida matinal. Adquisició d'un telèfon per la directora d'extraescolars per la gestió de les activitats extraescolars i casal.  Casal d'estiu 2016. La volta al món en 20 dies! L'AMPA, juntament amb l'equip de monitoratge ja vinculat a la nostra escola, han posat tots els esforços en crear un pla d'activitats perquè els nens i nenes gaudeixin al màxim. Un casal on el món de la imaginació no tindrà límits!.

Us desitgem un molt bon estiu a tots i totes !!!!!!!

http://ampavistaalegre.wordpress.com https://www.facebook.com/ceipvistaalegre?fref=ts https://escolavistaalegre.wordpress.com/ http://extraescolars.webnode.es/ http://casalvistaalegre.webnode.es

ampaalegre@gmail.com

casal.vistaalegre@gmail.com


4t centenari de la mort de Miguel de Cervantes i William Shakespeare

PARTICIPEU AMB NOSALTRES AMB LES VOSTRES APORTACIONS! FINS EL CURS QUE VE!


Millions discover their favorite reads on issuu every month.

Give your content the digital home it deserves. Get it to any device in seconds.