Revista 2014-15

Page 1

Juny 2015

núm 39

ESCOLA VISTA ALEGRE (MATARÓ)


Pàg  Recull de notícies ...................................................................

1

 Presentació de la classe de P3: “Els micos” ..........................

7

 Projecte dels “Pingüins” de P-4 .............................................

14

 Projecte dels ” Planetes” de P-5 ............................................

17

 La piscina, una nova experiència de de1r .................................

26

 Projecte dels “Cavalls” de 2n .................................................

32

 Conte de 3r: El nen que semblava una rentadora ...................

44

 Enquesta sobre la lectura (grup de 4t) ................................

46

 11è Certamen literari .........................................................

54

 Gastronomia ............................................................................

67

 Passatemps ..........................................................................

72

 AMPA .....................................................................................

77


Com cada any, en aquest apartat us oferim un recull de les notícies més destacades i interessants de la nostra escola.  Durant aquest curs s’han incorporat al nostre centre la Mamen, mestra de reforç i la Patrícia, mestra de P-5. 

Per donar la benvinguda al nou curs, l’AMPA va convidar a tots els pares i alumnes a una xocolatada el passat dia 12 d’octubre.

 Hem continuat al llarg del curs amb el projecte de l’hort. Cada classe ha realitzat les diferents plantacions d’acord amb l’època de l’any. El primer trimestre s’ha plantat: col llombarda, col-i-flor blanca, col-i-flor vermella, enciam “Maravilla”, bledes i carxofes. El tercer trimestre s’ha plantat tomàquet “cherry”, enciams i escaroles.  Seguim treballant el tema de la salut portant a terme diverses activitats: tast de fruites, jornada lúdica a la platja, activitats de classe... A més, des del mes de novembre hem participat en un pla de consum de fruites i verdures a l’escola destinat als nens de 1r fins a 6è.  El dia 20 de novembre vam celebrar el Dia de la música i vam comptar amb la col·laboració de l’Eduardo Larraya, músic i baríton, que ens va explicar coses sobre el piano i l’acordió. A més va interpretar peces musicals populars amb aquests instruments.


 Els alumnes de 5è, seguint la tradició de cada any, han participat a la Cantània el passat 10 de maig al teatre Monumental de Mataró amb l’obra “Al bell mig de la Terra” i els felicitem pel seu esforç.  S’han realitzat tres xerrades informatives al llarg del curs, organitzades per l’AMPA: o Dia 25 de novembre: xerrada a càrrec de la psicòloga Marian García (Associació Aprenem) : La diversitat en un món divers. o Dia 17 de març: xerrada de la psicòloga Núria García: Signes d’alerta.Quan m’he de preocupar del meu fill/a? o Dia 21 d’abril: xerrada de la psicòloga Núria García: Les relacions dins la família. Quan hem de posar límits? 

Aquest curs, la biblioteca ha ampliat el seu horari i comptem amb la col·laboració de tres mares: la Carme Nadal, la Martha Olivares i la Pilar Bermúdez que, juntament amb les mestres, s’encarreguen d’obrir-la per atendre els alumnes que hi assisteixen.

Dins del Projecte d’impuls a la lectura, aquest curs continuem amb el projecte dels “padrins lectors”. Els nens i nenes de Cicle Superior i alguns nens voluntaris de quart, “apadrinen” als alumnes de Cicle Inicial. Es tracta que “padrins” i “fillols” comparteixin una estona de lectura a l’hora del pati. Els objectius d’aquesta activitat, que es portarà a terme al llarg de tot el curs, són: o Donar un valor afegit a la lectura, ja que va acompanyada d’una relació personal. o Fomentar actituds d’interès envers la lectura


o Educar en el respecte com a persones entre companyes i companys de diferents edats, tenint en compte les diferències pròpies de l’edat i les peculiaritats de cadascú. o Acceptar la diversitat. o Potenciar la generositat perquè es tracta d’un servei en el temps de lleure. o Assumir un compromís i una responsabilitat. De la mateixa manera que aquest servei és voluntari, una vegada acceptat, s’ha de mantenir fins a final de curs. o Prendre’s la feina seriosament. o Fer avançar els alumnes petits en l’aprenentatge de la lectura a través de la motivació i els vincles afectius i de solidaritat entre les parelles de lectors dels dos cursos.  Un altre projecte dins del foment a la lectura és el dedicat a l’escriptor britànic Roald Dahl. Es tracta d’un projecte en xarxa amb diferents escoles de Mataró per preparar la celebració el proper curs del centenari del naixement d’aquest autor. Durant el curs, els nostres alumnes l’ han conegut mitjançant lectures en veu alta d’algunes de les seves obres, realitzades per les mestres de cicle mitjà i superior.  Ens hem apuntat al Certamen de lectura en veu alta on participen els cicles mitjà i superior de cada centre, organitzat per l’Enciclòpedia Catalana i el Departament d’Ensenyament. Els alumnes Lin Chen de 4t i Denís Reigosa de 6è ens han representat en aquest certamen. Tots dos ho van fer molt bé. En Denís Reigosa de 6è va superar la fase territorial i va fer un molt bon paper a les semifinals.


 El passat, 26 d’abril, es va celebrar la 5ª Marxeta de la Primavera i l’11è Certamen literari, activitats que van formar part de la Festa de la primavera organitzada per l’AMPA de l’escola.  L’escola ha participat a la 2a edició dels Jocs Florals de Catalunya, amb contes originals amb la temàtica centrada en el món dels llibres. Pau Payet de 1r i Carla Aguilera 3r van quedar finalistes de la fase territorial d’aquesta edició. Podeu llegir els seus contes a la secció Certamen Literari d’aquesta revista.


 El 12 de maig, els alumnes de 6è, com cada any, van participar en la competició d’awalé, organitzada per l’Ajuntament i que es va realitzar al poliesportiu Jaume Parera. Al finalitzar l’activitat, van rebre un diploma de participació.  El passat 29 de maig, vam celebrar a l’escola el desè aniversari del nostre Dracalegre. Es va convidar la geganta Angeleta, la seva padrina, i la colla gegantera que, amb la seva música, ens va fer ballar tota la tarda. Es va repartir suc i pastís a tots els alumnes. Finalment, el Dracalegre va oferir un petit regal als nens i nenes.  El dia 8 de juny a les 9, dins del programa Fem dansa, organitzat per l’Ajuntament de Mataró, els nens i nenes de segon de la nostra escola van actuar, al poliesportiu Jaume Parera, interpretant els següents balls: Ball de bastons, Na Bubamara Sunflower, Le diner de cons i El tramvia de Mataró. És una activitat on participen la majoria d’escoles de la nostra ciutat i que serveix per a desenvolupar les habilitats motrius i rítmiques dels alumnes. Si esteu interessats, podeu veure els vídeos del ball anant al bloc de l’escola.  El passat dimarts, dia 9 de juny, la senyora Èlia Yáñez, àvia d’uns ex alumnes, va visitar la classe de 4t on va compartir amb els nens i nenes una estona de conversa sobre els seus records d’infantesa relacionats amb l’alimentació en comparació amb la d’avui en dia. Valorem i agraïm moltíssim la seva desinteressada col·laboració.  Per últim, aquest curs la nostra escola ha dedicat la setmana del 8 al 12 de juny a treballar el monogràfic, que ha estat dedicat al Món del còmic. Hem demanat la


implicació de les famílies per muntar una exposició de personatges de còmic elaborats amb materials diversos. La participació ha estat molt bona i agraïm la bona disposició de les famílies que han col·laborat.

HOLA FAMÍLIES! AQUEST CURS, ELS NENS I LES NENES DE P-4 VAM DECIDIR SER LA CLASSE DELS PEIXOS. ENS HA AGRADAT ESPECIALMENT ANARLOS A VEURE A L’AQUARI DE BARCELONA. AL LLARG DEL CURS HEM ESTUDIAT AQUESTS SIMPÀTICS ANIMALS I HEM APRÉS MOLTES COSES D’ELLS:
HOLA FAMÍLIA! AQUEST CURS ELS NENS I LES NENES DE P-5 VAM DECIDIR SER LA CLASSE DELS PLANETES. AL LLARG DEL CURS HEM ESTUDIAT MOLTES COSES RELACIONADES AMB EL SISTEMA SOLAR I, PER SUPOSAT, DELS PLANETES. AQUÍ EN TENIU UN RECULL:


Els nens i les nenes de primer han començat a fer piscina aquest curs. Per a molts, era la primera vegada que feien un curset, d’altres no sabien nedar… A continuació, hi ha un recull de les experiències que ells i elles han viscut i han escrit: -Ja sabia nedar però he après més. M’agradava quan em tirava de cara. Hugo. -He après a nedar a la piscina i m’agrada molt, moltíssim. Maria. -Em va agradar quan em vaig vestir el primer. Ivan. -Em va fer por quan feia la tombarella a sobre del matalàs. Ara ja no em fa por fer la tombarella. Ian. -Li tenia por a l’aigua i ara ja sé nedar. Aritz. -M’he divertit molt i la primera vegada em feia por. Dúnia. -Vam anar a la piscina gran i vam saltar. Bakary. -A mi m’ha agradat el tobogan. Em feia por nedar i ara ja no. Óscar. -No sabia respirar a l’aigua i al final vaig saber. Carles. -M’agrada fer el cavallet. M’agrada molt nedar. Carla. -M’agrada nedar amb el xurro. Iker. -Em va fer por nedar d’esquena. Em va agradar saltar a l’aigua i agafarme a la paret. Vaig nedar amb xurro. Josep. -Jo sabia nedar però he après més. Em va agradar tirar-me pel tobogan i també tirar-me de cap. Bruno. -Al començament, tenia molta por però ara m’encanta la piscina. Yousra. -M’encanta la piscina. El primer dia tenia molta por, el segon dia ja no en tenia i al tercer ja en sabia nedar. Paulo. -M’agrada anar a la piscina. Tenia por de llançar-me de cap però ara ja no em fa por. Emma. -M’ha agradat molt tirar-me del trampolí. Elsa. -M’ha agradat molt tirar-me pel tobogan. Eidan. -M’ha agradat molt fer la bicicleta. Alguns dies, vaig a una altra piscina. Pau.


-Quan vaig anar a la piscina tenia por. Al dia següent, quan vaig saltar a l’aigua em vaig divertir. Àlex. -M’agrada llançar-me a l’aigua. Dàrek. -Em va agradar molt saltar a l’aigua i nedar amb xurro. Badr. -M’ha agradat molt anar a nedar i llançar-me de cap a l’aigua. Walid. -M’ha agradat anar a la piscina i fer el cavallet. Naomi.


Els alumnes de segon de primària hem fet el projecte sobre “Els cavalls”:

EL NEN ... QUE SEMBLAVA UNA RENTADORA Hi havia una vegada un nen que semblava una rentadora i no precisament perquè fos net. Era perquè estava tot el dia donant voltes. Si s’enfadava girava a poc a poc amb el cap mirant a terra i si es posava content girava molt ràpid i mirava cap al cel. Per culpa d’aquesta mania va caure moltes vegades, per exemple a la piscina, en un forat... Un dia va girar tant que va vomitar damunt dels pares, de l’àvia i del gos que estaven asseguts al sofà.


Al final la mare estava tan farta que va agafar el nen, el va lligar en una cadira i el va col路locar davant de la rentadora amb els ulls ben oberts. Va posar en marxa la rentadora deu vegades seguides i el nen es va marejar tant que li van passar les ganes de donar voltes per sempre. Daniel 3r


ENQUESTA SOBRE LA LECTURA En aquest curs 2014-15 els alumnes de 4t de Primària hem treballat l’enquesta com a mitjà per a conèixer l’opinió i recollir informació sobre un tema. El tema que ens ha interessat és: “Opinió sobre la lectura dels nostres companys de CM i CS”. Vam començar a treballar en petit grup què ens interessava saber. Després, amb les preguntes de tots els grups, vam confeccionar aquest qüestionari que vam passar als alumnes des de 3r fins a 6è. Ens va agradar fer d’enquestadors. I, finalment, us presentem els resultats de la nostra enquesta. Alumnes enquestats:101 1. T’agrada llegir? Molt: 43 Bastant: 35 Poc: 16 Gens: 5

2. Creus que llegeixes bé? Molt bé: 22 Bé: 59 Regular: 13 Necessito millorar: 4


Respostes dels alumnes

Nombre d’alumnes

3. Per què t’agrada llegir?

Perquè aprens a no fer faltes

1

Perquè t’ajuda

1

Perquè és entretingut Perquè hi ha contes bonics

4 1

Perquè és interessant Et diverteixes

20 10

Em distrec

1

T’imagines coses i t’ho passes bé Aprenc vocabulari Hi ha aventures

3 2 3

Pots aprendre coses noves i interessants Es com si vas a un altre món

20 1

T’ho imagines com tu vols i et sents com si estiguessis a dins

5

Et poses a la pell dels personatges

2

M’agrada

1

Per emocionar-me

1

Perquè alguns contes són intrigants

1

Així no m’avorreixo

2

T’ho pots imaginar tot

1

Perquè t’expliquen coses fantàstiques

1

Et donen ganes de continuar llegint

2

És bonic llegir

1

Per millorar la lectura

1

Em relaxa

1

Perquè t’enganxes

1

Per llegir aventures

1

Perquè hi ha molts tipus de contes i històries

1

M’agrada introduir-me en la lectura

1

Vius històries i sensacions

1

Perquè si el llibre està ben fet sembla que et passi a tu

1

Puc desconnectar del dia a dia i ser lliure

1

No m’agrada

1

Perquè sí

4


4. Quin tipus de llibres t’agrada llegir? - Acció: 7 - Por i terror: 6 - Còmics: 13 - Monstres: 1 - Aventures: 47 - Misteri: 6 - Cotxes i motos: 1 - Amor: 2 - Futbol: 1 - Fantasia: 1 - Humor: 9 - Història: 1 - Poemes: 1 - Ciència ficció: 1 - Pop: 1 - Tots: 1 5. En quin moment del dia t’agrada llegir? - Matí: 7 - Migdia: 9 - Tarda: 29 - Nit: 39 - Abans d’anar a dormir: 8 - En qualsevol moment: 1 - En el temps lliure: 3 - Quan arribo a casa: 3


6. En quin lloc prefereixes llegir? - Sofà: 20 - Llit: 31 - Taula: 1 - Menjador: 3 - Habitació: 19 - Casa: 9 - Parc: 1

7. Tens llibres a casa? - Molts: 72 - Bastants: 25 - Pocs: 11 - Cap: 0


Respostes dels alumnes

Nombre d’alumnes

8. Quin és el teu llibre preferit?

Gerónimo Stilton

21

Tea Stilton

3

L’Agus i els monstres Ser nen no és tan fàcil

9 1

La casa encantada Bols del Drac

1 10

Violetta

2

Frozen Còmics variats Hansel i Gretel

1 3 1

El secret de l’oceà Noche sangrienta

1 1

Bat Pat

3

Fairy Chronicles: l’Arna Cinabri i l’illa de les ombres

1

Motors Sport

1

Antiaburrimiento

1

Matilda

1

Tarzan

1

El misteri entre bambolines

1

La gran final

1

365 contes

1

Joia de la diva

1

Charlie i la fàbrica de xocolata

1

Princesa de la neu

1

Querido hijo estás despedido

1

Mortadelo y Filemón

1

El Bernat i el Pere

1

Club 3 beta

1

Escola de gats

1

Superfantasmes en un supermercat

1

El diari de Greg

1

Asesinato de la professora de llengua

3

Asesinato de la professora de mates

4


Lu Lu peques

1

El Hobit

1

Els jocs de la fam

1

El senyor dels anells

1

Sóc d’aquí, sóc d’allà

1

Aumenta el calor

1

Victus

1

Una botiga boixa

1

El diari d’una penjada

2

Ola de calor

1

Naruto Shippuden

1

L’ànec lleig

1

Torres Malory

1

9. T’agrada llegir... - còmics? SI

83

NO

17


- novel·les d’amor? SI NO

15 85

- contes d’aventura? SI NO

94 6


- contes d’acció? SI NO

79 21

Respostes dels alumnes

Nombre d’alumnes

10. Quin tipus de llibre has llegit últimament?

D’aventura

32

D’acció

15

Acudits

1

Còmics

11

Bonics, d’amor

2

Motos

1

Futbol

3

Fantasmes i terror

5

Fantasia

1

Llibres escolars

1

Ciència

2

Contes infantils Misteri

11 5

Cap

1


El passat 26 d’abril, es va celebrar l’ 11è Certamen Literari dintre de les activitats que es van realitzar a la Festa de la Primavera organitzada per l’AMPA. Aquest curs s’havia d’escriure un conte ambientat a la biblioteca de la nostra escola. Es proposaven tres categories de participació (A, B i C segons l’edat dels nens) i dintre de cada una es va valorar el millor relat. Els guanyadors d’aquest certamen van ser els següents: 1rs premis Els llibres tristos del Pau Payet (Categoria A, 1r). El misteri de la biblioteca de la Carla Aguilera (Categoria B, 3r). Absorbidas por la lectura de la Mercè Ballesteros (Categoria C, 5è).

2ns premis Pelut i els colors màgics del Sergi Cols (Categoria A, 2n) La biblioteca i el llibre de la Dúnia García (Categoria B, 4t) La nostàlgia del bibliotecari del Martí Serra (Categoria C, 6è)

3rs premis Màgia a la biblioteca de la Ariadna Bueno (Categoria A, 2n)


Compartir un somni de la Kally Lozano (Categoria B, 3r,ex aequo) Reformes a la biblioteca del Bernat Galeano (Categoria B, 3r, ex aequo) La biblioteca mà gica de la Naira Serra (Categoria C, 5è)

Animeu-vos a participar el proper curs!

Felicitem a tots els participants!!


Els llibres tristos

Fa uns dies que a la biblioteca de l’escola hi ha lletres al terra. Tots estem molt preocupats. Els llibres ploren lletres perquè estan tristos. Hi ha nens que no els agrada llegir.

B

C A

U

I

M Els llibres han decidit fer una festa i convidar a tothom. Dels llibres surten personatges que comencen a jugar amb els nens.

Nens i nenes han vist que ser amic d’un llibre és molt bonic.

Pau Payet 1r

O

P


El misteri de la biblioteca La Carla, la Laia, el Daniel i la Lara eren quatre nens molt intel·ligents que un dia van quedar a la biblioteca de la seva escola, l’escola Vista Alegre, per estudiar. Quan van arribar a la biblioteca estaven sols, completament sols... no hi havia ningú vigilant! Tots estaven molt callats quan de cop i volta van començar a moure’s tots els objectes: el cap del Drac Alegre va començar a girar per la sala igual que els ninots que hi havia penjats, els personatges dels llibres van cobrar vida!... -Uf, quina bogeria! –van dir tots a la vegada. De sobte van veure un llibre molt estrany, fet de pell i amb les lletres daurades. El títol era: “El conte que mai s’acaba”. Els nens el van obrir i van veure un conjur màgic que deia així:

“Si aquest conjur llegeixes, en personatges de conte et convertiràs. Per tornar a ser persona, al revés ho diràs” Els nois ho van dir en veu alta i......,CLAPPPPPP!!!!!!!!!!!! El llibre els va atrapar. Al cap d’una estona el Marc va entrar a la biblioteca, se’l va trobar a terra i se’l va emportar a casa. El Marc va obrir el llibre i va veure que els personatges eren els nens de la seva escola. A mesura que anava llegint el llibre, més li agradava.


Els nens es pensaven que no sortirien mai més, però en Marc va veure el conjur al principi del llibre i, per divertir-se, va llegir-lo al revés:

“Sàrid oh sever la, anosrep res a ranrot rep, sàritrevnoc te etnoc ed segtanosrep ne sexiegell rujnoc tseuqa is” Plufff!!!! Els vailets van sortir del conte i en Marc es va quedar amb cara de sorpresa. Ells van marxar a casa corrents, tenien molta por pel que havia passat i van decidir que mai parlarien d’això. Si voleu viure històries com aquesta, visiteu la nostra biblioteca. Carla Aguilera 3r


Absorbidas por la lectura Cuenta la leyenda que hace cincuenta años, a una niña llamada Emily y a su hermana Amanda, las tragó un libro y desde entonces nadie sabe por qué. Estaban ellas dos en la biblioteca de su escuela, Vista Alegre. Leyeron una especie de conjuro de uno de los volúmenes. Nadie sabe qué decía, pero sí se sabe que en un abrir y cerrar de ojos se encontraron dentro de él. ─ ¿Qué es esto? ─ dijeron patidifusas. ─ ¡El libro! ¿Nos ha absorbido? ─ ¡Socorro! Y de repente aparecieron innumerables personajes, que preguntaron: ─ ¿De qué cuento sois vosotros? ─ De ninguno, el libro nos ha comido. ¿Cómo salimos? ─ Fácil, responded a esta pregunta: “¿Os gusta leer?” ─ ¡Nos encanta! Y con esta respuesta aparecieron de nuevo en la mesa en la que estaban sentadas. ─ ¡Vaya aventura! Pero por suerte hemos salido ─ se dijeron una a la otra. Nunca contaron lo sucedido.

Mercè Ballesteros 5è


Pelut i els colors màgics Hi havia una vegada un gos que es deia Pelut. En Pelut era molt feliç, l’havia adoptat una família de la ciutat Colorida. En Jan era el seu amic. Tenia set anys i sovint l’acompanyava a la biblioteca de l’escola. Un dia un monstre va robar tots els colors de la ciutat, que es va quedar de color gris. Tothom estava molt trist, ningú sabia com tornar els colors a la ciutat. El monstre els havia guardat en una caixa màgica. En Pelut i en Jan estaven a la biblioteca de l’escola, com cada dia. En Pelut va trobar un llibre màgic, en la darrera pàgina hi va trobar un portal màgic. En Pelut va cridar en Jan i junts van travessar el portal. El portat els va portar al món dels contes. Allà hi van trobar un gos que es deia Estoig. L’Estoig els va portar fins la Caixa Màgica on estaven guardats els colors.. De cop va aparèixer el monstre i, mentre l’Estoig l’entretenia fent-li pessigolles, en Pelut i en Jan van sortir corrents amb la Caixa dels colors. Quan van arribar a la plaça de la ciutat, van llençar els colors a l’aire i tot va tornar a la normalitat. L’endemà, quan van tornar a la biblioteca van veure que hi havia un conte nou. Es deia: “EN PELUT I EN JAN SALVEN LA CIUTAT COLORIDA” Sergi Cols 2n


La biblioteca i el llibre

Un matí normal a l’escola, vaig pujar a la biblioteca. Quan hi vaig entrar hi havia un llibre molt estrany i que cridava molt l’atenció. El vaig obrir. Hi havia una pàgina tota negra i, de cop, m’hi vaig enfonsar. “Ahhhhhh!” cridava, ja una mica marejada. De sobte, em vaig trobar dins d’un bosc, amb una caputxa vermella . En aquell moment em vaig adonar que era dins d’un conte. Hi havia un camí i vaig començar a caminar. Al final del camí hi havia un castell i jo no sabia si entrar-hi o no, però finalment ho vaig fer. Era un castell estrany però alhora bonic. Dins del castell vaig trobar un home de llauna amb un munt de llibres. Estava llegint un llibre gegant! A mi em cridava l’atenció aquell llibre i volia saber què hi posava però ell em va dir que agafés un altre llibre i jo li vaig fer cas. Era un llibre interessant on deia la importància de llegir per a les persones, que el llegir fa que puguis viure moltes aventures fantàstiques i que pensis millor. Quan vaig acabar de llegir, l’home de llauna em va preguntar que què em semblava... De sobte va sonar el despertador i em vaig adonar que tot era un somni i també com n’és d’important llegir i que tenia moltes ganes d’agafar el meu llibre i deixar-me portar per històries fantàstiques. Dunia García 4t


La nostàlgia del bibliotecari Dos dies enrere, amb una colla d’amics havíem de fer una entrevista al bibliotecari de l’escola, en Blai. Les preguntes de l’entrevista consistien en saber si la persona entrevistada havia tingut una altra feina abans de ser el que actualment era. Vam entrar a la biblioteca i ens el vam trobar allà, sol com un mussol. El bibliotecari, en Blai, tenia els cabells blancs, els ulls marrons i unes orelles i un nas de dimensions colossals. Mai es separava de les seves ulleres rodones i brillants com al preciosa lluna. Sempre anava amb roba d’abric. Un cop feta la pregunta, es posà a plorar i, seguidament, explicà: ─Jo, abans, treballava a l’Àfrica i cuidava lleons. Un dia, uns tigres em van atacar i quan pensava que em moria, un dels lleons es va sacrificar per mi i des de llavors... ─ va fer una petita pausa per agafar aire─ vaig decidir venir a treballar en aquesta escola tranquil·la, per oblidar aquell fet. Els meus companys i jo vam decidir anar cada dia a visitar-lo per ajudar en Blai a estar més content. I per això sempre recordem que hem d’ajudar la gent que ens envolta. Martí Serra 6è


Màgia a la biblioteca Hi havia una vegada una nena que li agradava llegir i un dia va decidir anar a la biblioteca a agafar un conte. En va escollir un d’aventures, el llibre es va posar a tremolar i la nena es va ficar dins del conte. Aleshores, es va trobar amb un pingüí que li va dir que havia de trobar una clau màgica que la portaria a casa. Van començar a caminar i van trobar un tresor i, a l’obrir-lo, va aparèixer un cavallet de mar i un tresor que estava ple d’aigua. La nena es va ficar a l’aigua i es va emportar el cavallet de mar amb ella. La nena va transformar-se en sirena i va trobar la clau d’un altre tresor, però aquest tampoc seria el que la portaria a casa. Va continuar nedant i va trobar una cova, va mirar a dins i va veure una cosa brillar. Va entrar a mirar què era i va descobrir un tresor que era d’or i, quan hi va ficar la clau, el tresor es va obrir i va aparèixer un portal màgic que donava a la biblioteca. Es va apropar i va ficar-s’hi dins i va aparèixer a la biblioteca. La nena estava completament astorada, no sabia si tot allò era real o havia estat un somni. Va mirar l’hora i va veure que era tardíssim, va marxar cap a casa per explicar als seus pares el que havia passat i de camí a casa es va trobar amb els seus amics el pingüí i el cavallet de mar. Aleshores es va adonar que el que li havia passat era real. Ariadna Bueno 2n


Compartim un somni Hi havia una vegada una nena i dos nens de vuit anys que anaven a l’escola Vista Alegre. Un dia estaven a la Biblioteca de l’escola i van decidir agafar un llibre, els agradava molt als tres. Aquell llibre els agradava perquè parlava sobre tres amics que vivien unes aventures molt “guais”. Es van quedar ben adormits després de llegir el conte i la bibliotecària deia: ─Aquests nens s’han quedat adormits! La bibliotecària els volia despertar perquè era l’hora de tancar la biblioteca. Quan els nens es van despertar, la nena va dir: ─Hola, tu qui ets? T’assembles a la bibliotecària de la meva escola... I la bibliotecària va dir: ─És que sóc jo, la bibliotecària! Apa, que heu de marxar a casa! I els nens van dir: ─Ostres! Si tot el que hem viscut ha estat un somni! Tornant cap a casa, els nens parlaven d’allò que havien somiat i van adonarse que havien somiat el mateix i van riure molt perquè van veure que de tan amics com eren, havien compartit un somni. Kally Lozano 3r


Reformes a la biblioteca A l’escola Vista Alegre, com que hi ha esquerdes i sorolls estranys, faran reformes a la biblioteca. Per fer les reformes, criden tres persones, en Pep, l’arquitecte, la Natàlia, la directora d’obres i tres paletes. Mentre feien les reformes, van trobar un túnel secret. Per investigar el túnel, van contractar en Flectit (detectiu privat) El fan entrar dins del túnel. Allà, en Flectit troba un tresor que consisteix en perles, or i 1.001 corones, però a en Flectit no li interessa el tresor. Segueix caminant xino-xano pel túnel i de cop i volta tot tremola de dalt a baix, però més endavant veu que són un grup de talps que està fent un gran forat. Segueix avançant fins a trobar el culpable de les esquerdes i sorolls a la biblioteca ........ERA L’AGÈNCIA C.R.U.E.L. ......., l’enemic número 1 d’en Flectit. Però l’agència C.R.U.E.L. no era malvada, només buscava el tresor. En Flectit va fer un pacte: ell donava el tresor a l’AGÈNCIA C.R.U.E.L… i ells deixaven de fer túnels i provocar esquerdes. I en Pep ho va deixar córrer, allò de les reformes. Bernat Galeano 3r


La biblioteca màgica Un dia en una biblioteca, justament la de l’escola Vista Alegre, un nen i una nena, que es deien Víctor i Maria, van anar a llegir un conte, com cada dimecres, però la biblioteca era buida. A ells els era igual, però quan van agafar un llibre es van trobar en el lloc on passava la història. Ells, al principi, es van espantar però van pensar que si escollien un conte que els agradés molt i poguessin ser-ne els protagonistes, doncs passarien una tarda molt divertida. No va anar com pensaven sinó tot al contrari: els va tocar fer el paper de dolents de la història. Ells, espantats, sense saber què fer, es van quedar mirant tot el que passava al seu voltant. Seguidament van haver de fer el paper que els tocava, sense ganes. Però quan va tocar que els dolents enverinessin el protagonista, van pensar que ells ho podien canviar. Així ho van fer i, fins i tot es van fer amics del protagonista.

Naira Serra 5è


Pastís d'oreo i xocolata Temps: 30-35 minutos (més temps de refrigeració) Dificultat: Fàcil

Ingredients:      

450 g d’oreos 200 g mantega 400 ml de nata per montar 250 g de xocolata negra Minioreos per a decorar Gotes de xocolata per a decorar

Preparació: 1. Tritureu les galetes oreo amb la picadora.

2. Desfeu 150g de mantega i la barregeu amb les galetes.


3. Cobriu la base i les parets del motlle amb aquesta barreja. Ho poseu al congelador mentre prepareu la crema de xocolata.

4. Poseu la nata al foc fins que comenci a bullir. Llavors la retireu

del foc i hi afegiu la xocolata i els altres 50g de

mantega fins que es desfacin i quedi una barreja ben homogènia. 5. Poseu la crema de xocolata dins la base d’oreo que teníeu al congelador i la decoreu amb oreos mini i gotes de xocolata. Ho deixeu a la nevera durant una hora i mitja o dues.

BON PROFIT! Jesús Maresma Familiar Sisè de Primària


Brownies de xocolata amb nous Temps de preparació: 50 min. Dificultat: fàcil

INGREDIENTS (8 persones):

- 100 g de mantega. - 200 g de xocolata negra, 70% mínim. - 4 ous grans. - 100 g de sucre normal o glas. - ½ culleradeta (de postre) de bicarbonat de sodi. - 1 cullerada d’essència de vainilla. - 80 g de farina de blat especial rebosteria. - De 50 g a 100 g de nous (depenent del que us agradin).


PREPARACIÓ:

1. Piqueu molt bé la xocolata i la mantega (quant més millor) i fiqueu-les a dins d’un bol. 2. Introduïu el bol a dins del microones a temperatura baixa durant 3 minuts. 3. Traieu el bol del microones i removeu amb una forquilla fins que hagueu barrejat els dos ingredients. La barreja ha de quedar densa i suau. 4. Bateu els 4 ous amb el sucre i la resta d’ingredients (essència de vainilla, bicarbonat i la xocolata que heu barrejat amb la mantega). 5. Barregeu bé els ingredients fins que quedi una barreja homogènia. 6. Tamiseu la farina i barregeu molt bé tots els ingredients. 7. Poseu en una font de vidre una mica de paper de forn i aboqueu la mescla de la xocolata i les nous. 8. Preescalfeu el forn durant 10 minuts a 200 graus i després fiqueu la massa al forn durant 35 minuts a 180 graus.


9. Traieu el pastĂ­s del forn i deixeu-lo a temperatura ambient durant uns 10 minuts 10. Traieu el pastĂ­s del motlle, talleu-lo en trossos i...

BON PROFIT!!!


Troba 5 diferències:


Soluciona aquests jeroglífics:

Digues el nom de 3 rius de Catalunya:

BB

F

V

OO

O9

A

-De què treballa el teu germà?

-A


-De què és aquest viver?

2

3

-Quina part de l’ordinador no funciona?

+ -On aniràs de vacances?

m


Troba les diferències:

Acudits

Una mare va amb la seva filla a la consulta del metge de capçalera i li diu: -La nena em té preocupada, doctor. Com pot veure, no para mai de somriure. El doctor examina la nena i al cap d’uns moments recomana a la mare: -

Escolti, senyora, i si provés d’afluixar-les cues?

Dos nens arriben tard a classe i la professora li pregunta a un d’ells: -Miquel, per què has arribat tard? -Miri, profe…és que somiava que viatjava per molts països…i m’he despertat una mica tard… -I tu, Joan? - Jo he anat a l’aeroport a rebre’l


SOLUCIONS ALS JEROGLÍFICS

Digues els noms de tres rius de Catalunya: BESÓS – FOIX – CINCA

-De què treballa el teu germà? PILOT

-De què és aquest viver? D’OSTRES

-Quina part de l’ordinador no funciona? PANTALLA

-On aniràs de vacances? PALAMÓS


A . M . P . A Hola famílies, Acomiadem un nou curs i és l'hora de mirar un moment enrere per adonar-nos de tot el que hem estat capaços d'engegar durant aquest curs:  Xocolatada de Benvinguda al nou curs 2014-2015 i a les noves famílies amb el Dracalegre acompanyant-nos.  Reunions d'A.M.P.A. Planificació i organització de les diferents activitats.  A.M.P.A més propera a les famílies amb Facebook i canvis al bloc.  Tornem a provar sort amb la loteria de Nadal (nº 16.226).  Avisos via bloc i facebook sobre xerrades adreçades a tota la comunitat educativa en d'altres centres sobre la LOMCE i d'altres afers, organitzades per l'Assemblea Groga de Mataró i altres entitats defensant una educació pública, laica, popular, democràtica, inclusiva, coeducadora i en català.  Participació de l'escola en la cercavila de gegants durant la Diada de l'ensenyament públic celebrada al Nou Parc Central i la recollida de signatures recolzant el Manifest per l'ensenyament públic 2015.  Xerrades a càrrec de la psicòloga Sra. Núria Garcia: - “Signes d'alerta”. Quan m'he de preocupar pel meu fill/a? - “Les relacions dins la família”. Quan hem de posar límits?         

Celebració del II-Torneig Butifutbol Sala. VI Marxeta de Primavera (entrega de premis del XI Certamen Literari) Casal d'estiu 2015. Coordinació de l'escola i la colla gegantera per celebrar el 10è aniversari del Dracalegre. Aportació econòmica per la compra de material esportiu degut al robatori comès a l'escola a primers d'any. Seguiment projecte socialització de llibres. Preparació de la festa de final de curs 2014-2015. Seguiment pel manteniment de la qualitat en les activitats extraescolars i el servei d'acollida matinal. Inici del canvi de Junta.

B o n e s t i u a t o t h o m!!! http://ampavistaalegre.wordpress.com https://www.facebook.com/ceipvistaalegre?fref=ts

ampaalegre@gmail.com


A L 'A M P A . . . F E M E S P O R T ! ! ! Caminar, córrer, jugar i gaudir del nostre entorn més proper ha estat possible durant aquest curs amb les activitats del torneig Butifutbol i la nostra apreciada Marxeta de primavera, enguany la VI. Activitats per conèixer i compartir experiències sobre la nostra escola i tots els nostres nens i nenes.

Si us ho vau perdre, us animem a participar-hi l'any vinent. Us ho passareu pipa! Esperem que seguiu practicant durant l'estiu les activitats que més us agradin.

Salut!!!


A.M.P.A. I DRACALEGRE Doncs sí, el temps passa per tothom i pel nostre estimat Dracalegre també, i aquest any fa 10 anys que va a començar a sortir per les cercaviles de Mataró. La festa d’aniversari dels 10 anys ha estat una festa especial que s’ha fet dins de l’escola, per tots els nens i nenes. També s’ha convidat la seva padrina, la geganta Angeleta de l’escola Ángela Bransuela. Els nens s’ho van passar d’allò més bé ballant amb el Dracalegre i bufant les espelmes.

Aquest any també s’han fet altres sortides:  Festa benvinguda a P3.  Festa de Nadal a l’Escola Camí del Mig.  Festa Major d’hivern de La Llàntia.  Festa de l’Escola Pública.  Sant Jordi.  Festa d’aniversari Angeleta. I ens queden pendents...  Festes de Palau (pendent de confirmar).  Festes Camí de la Serra (pendent de confirmar).  Gegantada de Santes (pendent de confirmar). Exposicions  Del 6 de gener al 8 de març el Dracalegre ha estat exposat a la fundació Iluro en motiu dels 25 anys de la coordinadora que ha organitzat una exposició dels gegants de la ciutat.  Del 13 al 28 de Juliol a la casa de les Esmandies. (pendent confirmació)


RECULL DE FOTOS


Agraïm la participació de tots els nens i nenes de l’escola, així com els mestres i pares que han participat en l’ elaboració de l’exemplar d’aquest any de la nostra revista. Recordeu llegir-la durant l’estiu en companyia de la vostra família, serà un bon exercici de lectura i us servirà com a recordatori de les activitats realitzades durant aquest curs. També fora bo que ens féssiu saber tots els suggeriments que tingueu i que ens puguin ajudar a millorar la nostra revista. Comptem amb la vostra implicació pel proper curs per tal de fer possible la preparació del següent exemplar, ja que considerem que sempre és positiu disposar d’ una eina que faciliti la participació de totes els estaments implicats en l’àmbit educatiu. Us desitgem que descanseu aquest estiu i que torneu a l’escola amb moltes ganes d’aprendre nous coneixements amb compromís i l’esforç que això suposa.

Bon estiu a tothom!!!

el


ANIMEU-VOS A PARTICIPAR AMB NOSALTRES I ... FINS EL CURS QUE VE!


Millions discover their favorite reads on issuu every month.

Give your content the digital home it deserves. Get it to any device in seconds.