Tu fas. Una cançó contada de Doctor Prats

Page 1

çó c o nt can ad

a

a n u

L

ai

: de

DOCTOR PRATS il · l u

stra da per

aC arrera 1


Aquest conte... està fet per dir a qui estimem com d’especial i important ha estat la seva arribada a les nostres vides.

2


vol parlar de la família, de totes, tinguin el color i la forma que tinguin.

pretén ser l’excusa per repassar els anys i moments conviscuts.

3


Al Marcel, a l’Andreu, al Bernat, a la Cèlia, al Gerard, al Martí, al Marçal, al Bernat P. i a tots els menuts que formeu part de la meva vida i l’heu capgirada d’una manera molt divertida i bonica (i a tots els que encara heu d’arribar...). Laia Carrera

Quan i on vaig néixer? Primera edició: febrer del 2020 Editorial Nanit C. Ballester, 67, local 08023 Barcelona editorial@nanit.cat www.nanit.cat

Qui m’ha fet?

© de la lletra de la cançó: Doctor Prats © de la idea original i els textos del conte: Núria Puyuelo i Laia Figueras © de les il·lustracions: Laia Carrera © d’aquesta edició: Editorial Nanit SL Disseny i maquetació: Joana Casals Impressió: Anman Gràfiques del Vallès SL

Les meves dades

ISBN: 978-84-949774-6-6 Dipòsit legal: B 2179-2020

Ho sabies?

Llibre local = Lector compromès Aquest és un llibre publicat amb el segell Llibre local, que garanteix que el 100% de l’elaboració –des del disseny fins a la impressió– s’ha dut a terme per professionals i empreses catalanes. Visita llibrelocal.cat per conèixer millor aquesta iniciativa.

Fem els nostres contes amb paper que respecta els arbres i els boscos, perquè són els pulmons del nostre planeta i volem cuidar-los. Si voleu reproduir, distribuir o transformar aquesta obra, poseu-vos en contacte amb Nanit (editorial@nanit.cat).

Gràcies, Laia i Núria, per fer de la nostra música un conte tan bonic. I gràcies, Laia, per vestir-lo amb aquestes il·lustracions plenes de color. Doctor Prats


una cançó contada de doctor prats

un àlbum il · lustrat per

Laia Carrera escrit per

Laia Figueras i Núria Puyuelo


6


Enganxa aquĂ­ la teva foto.

7


8


Tu vas ser de les notícies més celebrades. Des que vam saber que havies d’arribar, t’esperàvem amb ganes d’abraçar-te i d’aprendre junts a ser família. 9


La teva arribada va fer que el temps s’aturés i que el nord es tornés sud, com en una muntanya russa d’aquelles tan divertides, on el més important no és saber quin dia és ni on som, sinó compartir el moment i viure’l junts.

10


11


Tu fas que tot tingui un sentit. Junts aprenem a ser mares, pares, fills, germans, avis i à vies, cosins o amics! I malgrat que la manera de vegades no Ês la mÊs encertada, intentem acompanyar-te des del cor, amb tot l’amor que tenim.

12


13


14


Tu fas i has fet que les nits s’allarguin hores i hores: contemplant-te els primers dies, ajudant-te a fer petites les pors en la foscor i acompanyant-te a buscar la son entre les estrelles. 15


16


T’acompanyarem allà on calgui. Només tu pots tombar tots els murs que et barren el pas, però si ho necessites intentarem ser-hi per enderrocar qualsevol imperi medieval o reflotar el Titanic perquè destrossi l’iceberg.

17


18


Tu fas brotar flors al desert. Ens ajudes a veure que les coses són possibles, a plantejar-nos què és l’infinit i com podríem viatjar-hi. 19


20


Tu fas que 365 dies l’any siguin com primavera, quan hi ha una gran explosió de colors i d’alegria. Junts compartim moments inoblidables de jocs i riures i gràcies a tu jugarem més cada dia.

21


22


Tu seràs la tempesta que ens remou i la conquesta dels dies que vindran, perquè amb tu vam decidir ser una família, acompanyar-te mentre creixes i compartir el món que ens envolta.

23


24


Encara que de vegades et fem anar amb presses, si estem amb tu ens és igual si perdem l’últim tren. El que realment importa no és agafar-lo, sinó veure amb tu com passa, siguem dins o fora.

25


26


Perquè si estem junts, cada demà serà millor que ahir. Podrem sumar-hi el que hem viscut cada dia i fins i tot el que ens agradaria haver fet d’una altra manera.

27


28

I ĂŠs que un somriure pot posar fi al pitjor dels mals. Si compartim les alegries, podem encendre les nits i fer ballar les estrelles al nostre compĂ s.


29


Enganxa aquĂ­ la foto de la teva famĂ­lia.

30


31


32


Doctor Prats va néixer el 2014 i són set: en Marc, que canta i toca la guitarra; en Ramon, que toca la trompeta i també canta; en Josep, també a la guitarra; en Victor, al teclat; l’Oriol, que és el bateria; en Miki, el baixista, i en Guillem, que toca el trombó i també canta. Més que un grup, són una tribu, perquè cada un d’ells és necessari i compten l’un amb l’altre, com en una família. Ells han triat ser una tribu índia, com les de l’Amèrica del Nord. Tenen els seus vestits característics, amb plomes i colors ben llampants, i un crit de guerra particular: «Aham sigah!», que dona nom al seu segon disc. A més, a cada concert amplien la tribu amb la gent que els anem a veure i cantem amb ells, i això, per a ells, és el més important. La història de Doctor Prats està plena d’anècdotes i algunes són molt curioses. Per exemple, el seu nom! Sabíeu que ve del so que fa la bateria quan es toquen dos cops de bombo i un cop de caixa («tu tu prà»)? O sabíeu que en Marc no havia de ser el cantant del grup? Es veu que ell tocava el baix, però va començar a fer les veus mentre buscaven un cantant. Tot i així, al final, s’hi va trobar prou bé fent aquest paper, o sigui que van decidir buscar un baixista i que ell fos el cantant. No us ho creureu, però el primer disc, Patates amb peix, el van gravar per separat i alguns d’ells no es coneixien! Després, evidentment, ja es van trobar i es van presentar. Tot i això, quan van gravar el segon disc en Ramon encara vivia a Suècia i en Miki era a Austràlia! Si busqueu aquests països en un mapa, us adonareu que estan molt lluny de Terrassa, on viu el grup, però està clar que la música de Doctor Prats és tan especial que pot saltar totes les fronteres del món! 33


Tu fas que el temps s’aturi, tu fas que el nord es torni sud, només tu tombes tots els murs. Tu fas fugir les penes, tu fas que tot tingui un sentit, fas que s’encengui aquesta nit. Si estic amb tu sento que cada demà serà millor que ahir. Fas que les nits s’allarguin hores i hores, i que els dos cremem per dins. Somiem fent ballar les estrelles al nostre compàs. I és que tu fas que allà a l’Antàrtida hi hagi un clima tropical. Només amb la mirada enderroques qualsevol imperi medieval. Un somriure pot acabar amb els pitjors dels meus mals. Tu seràs la tempesta que s’endurà la por i que mai més tornarà, seràs la meva sort. Tu seràs la conquesta dels dies que vindran, i seràs aquelles nits que mai hem oblidat.

34


Tu fas que el temps s’aturi, tu fas que el nord es torni sud, només tu tombes tots els murs. Tu fas fugir les penes, tu fas que tot tingui un sentit, fas que s’encengui aquesta nit. Tu fas d’un dilluns un divendres, fas brotar flors al desert, fas reflotar el Titanic un altre cop perquè destrossi l’iceberg. Fas que 365 dies l’any siguin com primavera. I és que ta-ta ta-tan sols tu ets capaç d’escalfar el meu hivern, tu em fas pecar i després m’arranques de les portes de l’infern, i si estic amb tu m’és igual que perdem l’últim tren. Tu seràs la tempesta que s’endurà la por i que mai més tornarà, seràs la meva sort. Tu seràs la conquesta dels dies que vindran, i seràs aquelles les nits que mai hem oblidat. Que mai hem oblidat (x5) Doctor Prats (2018)

35


A Nanit creiem que els nens s’han de poder emocionar amb la música i volem oferir-vos moments per gaudir en família a través de la lectura, per això creem contes que tenen vida més enllà de les seves pàgines. La Laia Carrera ha amagat un seguit de secrets i detalls a les il·lustracions que us convidem a descobrir. Us hi animeu?

Un dels protagonistes del conte s’ha canviat de roba en una de les il·lustracions.

A veure si trobeu a quina pàgina. Ep! No val la pàgina en què van en pijama, eh?

La Laia ha amagat un conill en una de les il·lustracions.

Sabeu on és?

Trobareu les solucions a aquestes propostes i descàrregues gratuïtes a nanit.cat.


Un gat i un gos formen part de la família d’aquest conte.

Els sabeu veure a totes les pàgines?

Algú ha deixat unes botes blanques fora de lloc en alguna pàgina.

A quina?

Haureu d’investigar molt per trobar una estrella groga que és diferent de la resta.

A quina pàgina és?

37


38


Us agraïm la confiança de deixar-nos entrar a casa vostra a través d’aquest conte. Voleu compartir les vostres sensacions i l’opinió dels petits lectors de la família? #Tufas i #contesdeNanit

@editorial_nanit

@editorialnanit

@Editorial Nanit

Benvinguts a Nanit, benvinguts al nostre món!

39


Quan la família creix, la casa s’omple de rialles i colors. Sembla que tot s’aturi

nanit.cat

però prengui sentit alhora. Cada demà és millor que ahir. I, si junts sumem totes les alegries, podrem encendre les nits i fer ballar les estrelles al nostre compàs, perquè junts som família. Tu fas és un conte basat en la cançó homònima de Doctor Prats que vol ser una oportunitat per parlar de l’amor i del que compartim cada dia amb

16,90 €

40

nanit.cat

Comprant un conte de Nanit, col·laboreu amb una ONG que treballa pels drets dels infants.

la nostra família.


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.