Page 1

=

Uw persoonlijk energieschema Type: De dynamische De volgende adviezen zijn zo gekozen dat ze geschikt zijn voor elke dag en realistisch haalbaar zijn. Ze beperken zich tot vier tips die één voor één met tussenpozen van een week als vaste gewoonte tijdens de dag geïntegreerd moeten worden. Zolang een advies nog niet gerealiseerd is, mag men nog niet met het volgende beginnen.


=

Week I: Blaas uw stofwisseling nieuw leven in … Laten we de eerste week ‚s ochtends beginnen. Oefen het volgende advies en blijf dit daarna toepassen: Drink nadat u ‚s ochtends bent opgestaan een halve liter warm water. U kunt het water het beste even kort aan de kook brengen en daarna tot drinktemperatuur laten afkoelen. Verminder tegelijkertijd langzaam uw consumptie van koffie. Zorg er ook voor dat u heel de dag voldoende drinkt, liefst warme dranken, in ieder geval niet kouder dan kamertemperatuur. U bent gebaat bij kruidenthee, bijvoorbeeld met pepermunt, venkel, zoethout, duizendblad of duizendguldenkruid.


=

Week II: De mens is wat hij eet ... Doe minstens drie tot vier keer per week kracht op met een smoothie die u ‚s ochtends of in de morgen nuttigt. Gebruik daarbij - afhankelijk van het seizoen en de beschikbaarheid - de volgende vruchten: bananen, mango‘s, peren, zoete druiven, ananas, zoete sinaasappels, appels en kiwi‘s. U kunt de smoothie ook maken met kokos-, amandel-, rijst- of havermelk. Als alternatief kunt u ter afwisseling ook een groentesmoothie maken, liefst met overwegend zoete en bittere groentes zoals venkel, augurken, courgette, pompoen, selderie, kool, bloemkool, broccoli, zaadkiemen, groene bladgroente zoals snijbiet, savooiekool en spinazie, groene slasoorten, artisjokken, zachte aubergines, milde rammenas en radijsjes, okrascheuten, cichorei. Voeg er ook een beetje olie aan toe zodat u de vetloze vitamines beter opneemt. Zorg voor een goede mixer met meer dan 30.000 omwentelingen/minuut. Een dergelijke smoothie met zijn vele vitamines, mineralen, sporenelementen, secundaire plantaardige stoffen en antioxidanten is een enorm belangrijke energiebron. Het tweede advies gaat over uw consumptie van vlees. Onderzoekers aan de universiteit van Southern California hebben ontdekt dat het risico om aan kanker te bezwijken bij mensen die veel dierlijke eiwitten consumeren ongeveer 74% hoger ligt dan bij degenen die daar slechts zeer weinig van eten. In de studie wordt verder aangevoerd dat de consumptie van dierlijke producten ook de kans op ziektes zoals diabetes duidelijk verhoogt. In de laatste decennia is de gemiddelde vleesconsumptie in Duitsland bijna verviervoudigd. Daarom deze tip: maak er een gewoonte van om minder vlees en worst te eten, vooral ‚s avonds, wanneer de werking van de spijsvertering afneemt. Als u toch vlees eet, dan ‚s middags en bij voorkeur vis of gevogelte van hoge kwaliteit.


=

Week III: Een hartenwens die u ontspant en blij maakt ... Wanneer u de eerste twee tips in praktijk hebt gebracht, concentreert u er zich vanaf de derde week op om regelmatig plezier te hebben. Dat is belangrijk voor uw type. Kinderen lachen gemiddeld 450 keer per dag. Volwassenen nog slechts 15 keer. Verbetenheid is een energievreter en lachen een grote energiebron. Dit stimuleert het immuunsysteem, verbetert de stofwisseling, vermindert stresshormonen en het risico op een hartinfarct. Plan heel bewust om dingen te doen die u ontspannen, blij maken en u aan het lachen brengen.


=

Week IV: Voor u een uitdaging: sporten met plezier en zonder ambitie! ‌ Wanneer u niet regelmatig sport, zou het goed zijn om daarmee te beginnen. Gebruik daarbij uw ambitie om niet ambitieus te zijn: wanneer iemand u voorbijgaat, probeer dan niet aan te klampen, maar denk aan uw eigen tempo en uw huidige gemoedstoestand. Na het bewegingsprogramma mag u zich niet uitgeput en leeggezogen voelen. Doe dus zonder stress en overbelasting aan sport, want sporten wordt anders een energievreter omdat er buitensporig veel vrije radicalen worden aangemaakt. Het is beter als het plezier op de voorgrond staat. Uitermate geschikt voor u zijn zwemmen, hardlopen en nordic walking, golf, wintersporten en lichte yogaoefeningen voor meer lenigheid. Drie tot vier keer per week 30 tot 40 minuten bewegen zou goed zijn.


=

Dr. med Ulrich Bauhofer is arts, schrijver, meditatiedocent en een veelgevraagd spreker. Hij geldt als een toonaangevend expert op het gebied van gezondheids-, stress- en energiemanagement. Bovendien is hij één van de meest gerenommeerde Ayurveda-specialisten buiten India. Als eerste westerse arts werkte hij meer dan 30 jaar geleden mee aan de wetenschappelijke fundering van de duizenden jaren oude Ayurvedische geneeskunde. Dr. Bauhofer ontwikkelde de grootste Ayurvedakliniek van Duitsland en stond ruim 10 jaar aan het hoofd van deze kliniek. Momenteel heeft hij een Ayurvedische praktijk in München, adviseert hij bedrijven op het gebied van gezondheidsen energiemanagement en houdt hij lezingen en seminars. Hij is voorzitter van de ‚Deutsche Gesellschaft für Ayurveda‘ en mede-initiator van de wetenschappelijke symposia ‚Weimarer Visionen‘ en ‚Festspiele des Denkens‘. Meer informatie vindt u op: www.drbauhofer.de

Dole Europe GmbH • Stadtdeich 7 • 20097 Hamburg http://dole-benelux.com http://blog.dole.de/en

Profile for Dole Europe GmbH

Dole energieschema - de dynamische  

Dole energieschema - de dynamische  

Advertisement