City Magazine Maastricht / regio

Page 1

Nacht van het Hart De Ontmoeting Samen Ondernemen

77
VERDER IN DIT NUMMER.... RTV Maastricht, NOTO Notarissen, Boeken en Muziektips, Jaarboek 2022, Column Vivianne Rijnders, Mijnmarketing, Theatertips Mei, Sociaal Leenfonds, LJSO, Terugblik Les Miserables en Museumnacht 2023, Uittips Mei en nog veel meer…….
MEE! city. magazine
Maastricht Museum
NEEM GRATIS
MAASTRICHT & REGIO
nieuwe naam Pascal Loontjens Makelaar RM-RT Henri Borgignons Hypothecaire-financieel planner Makelaar RM-RT U wilt verkopen, wij vinden de koper. taxaties aankoopbegeleiding hypotheken zekerheutsmakelaardij.nl 088-4504666 Onze vestigingen • Amstenrade • Belfeld • Bocholtz • Born • Brunssum • Landgraaf • Maastricht • Nuth • Roermond vertrouwd team verzekeringen pensioenen

COLOFON

UITGEVER

VANHOORENMEDIA VOF

www.vanhoorenmedia.nl

peter@vanhoorenmedia.nl

M. 06 25 35 05 96

CITY MAGAZINE

MAASTRICHT & REGIO www.citymagazinemaastricht.nl

8e jaargang, nummer 77

Verspreiding via vaste afgiftepunten in Maastricht & Heuvelland, adverteerders en onder beslissers en beïnvloeders in het verspreidingsgebied

REDACTIE

Aan deze uitgave werkten mee:

Stephan van Appeven

Vivianne Rijnders

FOTOGRAFIE

Peter van Hooren

Ronald van den Hoven

Jean Pierre Geusens

ALGEMENE ZAKEN

Magda van Hooren

COVERFOTO

Jean Pierre Geusens

INTERNET & SOCIAL MEDIA

Eelco Heuberger www.citymagazinemaastricht.nl

VORMGEVING & DRUK

www.andi-printsolutions.com

AUTEURSRECHTEN

Niets uit deze uitgave mag worden geproduceerd en/of openbaar gemaakt d.m.v. druk, fotokopie, film of welke andere wijze dan ook zonder schriftelijke toestemming van de uitgever. De uitgever is niet aansprakelijk voor eventuele onjuistheden.

De eerstvolgende uitgave verschijnt op 31 mei 2023

4 De Ontmoeting

8 De nach vaan't hart

10 RT V Maastricht

12 NOTO Notarissen

17 Dominicanen Boeken

19 Column Vivianne Rijnders

20 Aantrekkelijkste werkgever MKB

21 Theatertips!

23 Dominicanen Muziek

24 Limburgs Jeugd Symfonie Orkest

26 Les Misérables

28 Centrummanagement Maastricht

30 Museumnacht Maastricht

31 Maastricht Museum

35 Uit-tips mei

31

3 CITY MAGAZINE Maastricht |
Deze maand 26 24
30

We ontmoeten de half Zuid-Afrikaanse-half Nederlandse Samefko Ludidi in het bruisende Van Wijck. Samefko is geboren in Geleen en opgegroeid in Schimmert, heeft gestudeerd in Maastricht en woont inmiddels in het landelijke Schinnen. Samefko is directorscientist, heeft zijn eigen praktijk voor gezondheidsadviezen en coaching, is personal coach, topsportcoach en bestseller auteur.

Doctor Ludidi

TEKST
Vivianne Rijnders FOTO'S Peter van Hooren

De goed en gezond ogende Samefko is zijn eigen visitekaartje. We zijn benieuwd naar zijn succesverhaal. "Na mijn studies gezondheidswetenschappen, bewegingswetenschappen en een master voedingswetenschappen ging ik werken bij de professor waar ik stage had gelopen op de afdeling maag- en darmziekten. Ik ben gepromoveerd op het prikkelbare darmsyndroom.

Na een jaar of wat kreeg ik veel vragen van mensen om me heen over voeding, gezondheid en afvallen. Deze groep groeide en daarmee het idee om mijn eigen bedrijfje hieromtrent te starten. Zo begon ik in 2010 thuis aan de keukentafel als coach/gezondheidsexpert. Aanvankelijk deed ik dit naast mijn werk bij het MUMC+ maar toen de praktijk groter werd, heb ik daar afscheid genomen. Hoewel ik droomde over het begeleiden van topsporters haalde ik veel voldoening uit het werken met 'gewone' mensen; mijn praktijk was een afspiegeling van de maatschappij. Nu, dertien jaar later is mijn bedrijf zodanig gegroeid dat ik een aantal medewerkers in dienst heb en cliënten op een wachtlijst moet zetten."

DOCTOR LUDIDI WIL ZOVEEL MOGELIJK

MENSEN OP GEBIED VAN

EINDELIJK TOCH DIE TOPSPORTER!

Het liep niet allemaal vanzelf, de beginjaren kenden hoge pieken en diepe dalen. Naast het runnen van zijn praktijk kreeg Samefko regelmatig mooie opdrachten, zoals in 2015 vanuit het Maxima Medisch Centrum. In de zomer van 2016 werd hij benaderd door Peter Klosse, de smaakprofessor van de hotelschool, om assistent-professor te worden. Inmiddels was Samefko vader van een zoontje geworden.

Over zijn schrijverschap vertelt Samefko: "Ik ging eens trainen in de 'Vondelgym' van Arie Boomsma. Arie was geïnteresseerd in mijn werk en al snel ontstond er een vriendschap. Hij vroeg of ik op zijn website wilde bloggen over gezondheid in al zijn facetten. Dat was de aftrap van mijn schrijfcarrière. Naast mijn praktijk, mijn werk op de hotelschool en het

schrijven begon ik ook een kleinschalige sportschool in Maastricht. Ik kreeg nog een zoontje en ging een dag extra werken op de hotelschool; een stukje vastigheid met een gezin is prettig. Maar ondanks alle mooie ervaringen op de hotelschool werd me eigenlijk mijn creatieve vrijheid ontnomen. In de zomer van 2018 ben ik er gestopt en mijn boek gaan schrijven. De columns die ik schreef voor Arie Boomsma waren opgepakt door een uitgeverij, met die mensen heb ik rond de tafel gezeten en in het voorjaar van 2019 werd mijn boek 'De Dr. Ludidi vastenmethode' gelanceerd. Het werd een bestseller. Toen appte Arie mij weer; een goede vriend van hem, een kickbokser met ervaring op gebied van vasten wilde met me praten. Het bleek Badr Hari te zijn. Eindelijk toch die topsporter! Badr's prestaties waren tijdens de Ramadan niet op topniveau. Ik verzekerde hem dat ik ervoor kon zorgen dat dat niet meer zou gebeuren. Niet veel later vroeg Badr me hem te coachen voor het gevecht tegen Rico Verhoeven. Dat was een fantastische ervaring en Badr heeft laten zien hoe sterk hij was op dat moment. Een jaar later kreeg ik een berichtje van Freek Vonk, of ik hem ook wilde begeleiden. Ik deed de intake en inmiddels coach ik hem al jaren. Zo is het gaan rollen. Inmiddels coach ik heel wat topsporters en celebrities en ik leerde al vrij snel dat het ook 'gewone' mensen zijn. Mijn Vastenboek is in het Engels vertaald en ik heb een aantal online boeken voor specifieke doelgroepen gemaakt, waaronder, vanuit mijn vasten achtergrond, 'Gezond door de Ramadan heen komen', in drie talen."

5 CITY MAGAZINE Maastricht |
gezondheid BEREIKEN

INFORMEREN EN ENTERTAINEN TEN BEHOEVE VAN EEN GEZONDERE LEEFSTIJL

"Binnen mijn bedrijf houden we ons nu vooral bezig met slimme oplossingen, bijvoorbeeld hoe je vanuit de Dr. Ludidi methode jezelf kunt helpen. Daarnaast ontwikkelen we schaalbare vitaliteitsoplossingen voor bedrijven, via platforms die beschikbaar zijn voor tienduizenden mensen. Ons aanbod bestaat uit modules die 'on demand' te bekijken zijn door werknemers. In die modules leren ze alles over de basis van een gezonde levensstijl. Mijn team is erbij om bij werknemers metingen te verrichten; daarmee starten we het programma waarin educatieve en inspirerende videomodules zitten, teksten, blogs en een podcasts. Aan het einde van het traject meten we wat het heeft opgeleverd. Een ander voorbeeld is onze 'Foodacademy' voor Philips keukenapparatuur. Hierin informeren en entertainen we mensen ten behoeve van een gezondere leefstijl. Daarmee zijn we in

Ontmoeting...

| CITY MAGAZINE Maastricht 6

heel Europa te zien. De toegevoegde waarde voor de consument is naast informatie over het product tevens informatie over leefstijl. Onze samenwerking met de Outlet in Roermond is er om via hen veel mensen op gebied van gezondheid te bereiken."

TIJD OM TERUG TE BLIKKEN

Mijn leven kent veel hoogtepunten. Hoofd Voeding zijn van de Zuid-Afrikaanse wielerploeg was voor mij super eervol. Net als voedingscoach te worden van de personal training van de acteur Michael B. Jordan. Echt een 'dream come true' van een vechtsportliefhebber, was toen in september '22 in Parijs één van mijn atleten 'onze' Hulsbergse Jarno Errens het had geschopt tot in de UFC. Nu ben ik op een punt dat ik mijn merk echt als een gevestigd merk wil neerzetten/ doorontwikkelen en dat wat we hebben willen we verbeteren en verdiepen. Het is tijd om terug te blikken, tijd voor een stukje rust dat ik ook heb gecreëerd door zelf elke dag mijn kinderen naar school te brengen en

Welkom bij Van Wijck. Bij ons kun je puur genieten van ontbijt, koffie, lunch, softijs, borrel en take away. Al onze producten zijn homemade, met oog voor detail en vol verse ingrediënten. Van Wijck is iedere dag open van 8 tot 18 uur. Voor meer informatie kun je terecht op www.puurvanwijck.nl en Instagram @puurvanwijck. Nice to meet you!

Ontmoeting...

Nice to meet you!

En in zijn vrije uurtjes vertoeft Samefko graag bij Van Wijck. "Mensen van mijn generatie willen graag iets van dat grootstedelijke hebben, dit sluit hier zeker bij aan. Van Wijck is bruisend en fris, net iets anders, iets waarmee je je wil identificeren. Het is een mooie plek om mensen te ontmoeten, of het nu zakelijk of privé is. Ik kom er graag voor uit Schinnen!"

Homemade softijs

VIER DE ZOMER BIJ VAN WIJCK!

KOM OP ONS TERRAS GENIETEN VAN

HOMEMADE SOFTIJS MET KEUZE UIT

HÉÉL VEEL LEKKERE TOPPINGS, IN

EEN BAKJE OF OP EEN HOORNTJE.

TAKE AWAY KAN NATUURLIJK OOK!

Van Wijck, Wycker Brugstraat 28, Maastricht
Tot ziens bij Van Wijck
MENU
CHECK ONS

De nach vaan ’t hart

Vier ’t leve!

Op zaterdag 17 juni wordt voor de tweede keer DE NACH VAAN ’T HART, VIER ’T LEVE georganiseerd. Aan het woord zijn organisatoren Dyon De Vreede, Maggie Kooman en Chris Bernaards.

Dyon, zelf hartpatiënt, zet zich al jaren in als ervaringsdeskundige voor het Hart en vaat Centrum MUMC+ en het Hart en vaat Onderzoekfonds van Health Foundation Limburg. Hij richtte samen met Bianca Vorstermans en Marlies Steehouwer de lotgenotenavond Hart en Vaat Café op en ontving recent de vrijwilligersprijs in de categorie ‘zorg’. Maggie is fondsenwerver Hart en Vaat onderzoekfonds Limburg en Chris Bernaards, eigenaar van Dans- en Partycentrum Bernaards, stelt zijn dansschool ter beschikking voor de feestavond van De Nach vaan ’t Hart.

| CITY MAGAZINE Maastricht 8
TEKST Vivianne Rijnders FOTO'S Peter van Hooren

HET LEVEN VIEREN

“Enkele jaren geleden werd het evenement ‘Loop met je dokter’ feestelijk afgesloten met een optreden van Frans Theunisz,” vertelt Dyon. “Frans vroeg me toen of het geen idee zou zijn om iets in het leven te roepen als ‘de nach vaan ’t hart’. Bij deze term begonnen bij mij al belletjes te rinkelen. Iets groots organiseren waarbij serieus aandacht wordt gevraagd voor hart- en vaatziekten maar dat tevens een feestje zou zijn, sprak me gelijk aan. Na een fikse brainstorm met een groep mensen zijn we uitgekomen op het evenement De Nach vaan ’t Hart, Vier ‘t leve. Samen hebben we een fantastisch programma opgezet waarvan we op 17 juni 2023 de tweede editie houden!” Wat kunnen we verwachten? “We starten in de namiddag met een stadswandeling,” legt Dyon uit. “Een awareness-stoet door de binnenstad van Maastricht, uitgezet door Gilbert Peters van Alde Caerte Stadswandelingen. We starten bij Dans- en Partycentrum Bernaards waarbij Sambaband Batida Mestreech voorop zal gaan. Op verschillende mooie plekken zullen Theo Bovens, Jan Janssen, Bastiaan Klomp en Gilbert Peters een verhaal voordragen. John Eijssen met ’t Leech vaan Mestreech en Stads-Ingel Math Hardy begeleiden de wandelaars. Het eindpunt is weer bij Bernaards waar aansluitend een feestavond wordt gehouden om het leven te vieren. Een groot aantal Mestreechter artiesten werkt daar geheel belangeloos aan mee; DJ Nando Pellemans, die ook tijdens de wandeling het geluid verzorgt, DJ Mathieu Mestreech, Duo X-Elle, Frans Theunisz, Huub Adriaens, Katja Henz en Ziesjoem!” Stadsfotograaf Laurens Bouvrie staat garant voor een sfeervolle fotoreportage.”

Wist u dat …

Dyon De Vreede in oktober een jubileum te vieren heeft? Hun familie Horecazaak, Café De Vreede aan de Markt, bestaat dan vijftig jaar. En dat het Dansen Partycentrum van Chris en Diana Bernaards afgelopen jaar vijfenzeventig jaar bestond?

Twee jubilarissen die samen een prachtig evenement voor het goede doel organiseren!

LEVENS REDDEN ZOALS DAT VAN MIJ

Chris vindt dat iedereen minstens eens per jaar iets voor een goed doel moet doen. “Het is mooi om onderdeel te zijn van dit evenement,” zegt Chris. “Ik werk er met heel veel plezier aan mee.” “We willen zoveel mogelijk geld ophalen om het verschil te kunnen maken voor zoveel mogelijk generaties, om levens te redden, levens zoals dat van mij,” vult Dyon aan. “Vorig jaar is de opbrengst gegaan naar vrouwelijk hartfalen, dit jaar is het geld bestemd voor reanimatieonderwijs aan middelbare scholieren.” Maggie verduidelijkt: “Een van de projecten die wij ondersteunen is de Taskforce QRS. Dit zijn studenten die reanimatielessen geven op middelbare scholen. Scholieren hebben de juiste leeftijd om nieuwe vaardigheden goed onder de knie te krijgen en bij deze leeftijdsgroep beklijft zo’n vaardigheid het beste. Door bij scholieren te beginnen, kan straks een hele generatie reanimeren.”

Dyon hoopt op zo’n tweehonderd deelnemers aan De Nach vaan ’t Hart. “Elke kaart is een gift voor het bovenstaande doel en geldt voor zowel de wandeling als de avond. Ik nodig u van harte uit!” aldus een enthousiaste Dyon De Vreede.

9 CITY MAGAZINE Maastricht |
Kaarten voor De Nach vaan ’t Hart zijn te krijgen op www.denachvaanthart.nl

Stagiair Lucas

DOET ERVARING OP BIJ RTV MAASTRICHT EN NEEMT INSTAGRAM ONDER DE LOEP

| CITY MAGAZINE Maastricht 10
TEKST Stephan van Appeven FOTO Ronald van den Hoven

Sinds januari loopt LUCAS LEJEUNE stage bij de redactie van RTV Maastricht. De 19-jarige is geen onbekende bij de omroep.

Hij presenteert al enkele jaren

LUCAS ON AIR (elke vrijdag

tussen 19.00 en 21.00 uur) op het radiokanaal van de zender.

Lucas doet de opleiding MHBO Journalistiek, Marketing en Communicatie op het MBO Utrecht. Hij is derdejaars en voornemens om volgend jaar op het hbo de opleiding Journalistiek te gaan doen. Hij wist voordat hij aan zijn huidige opleiding begon dat hij op het hbo journalistiek wilde uitkomen, en maakte daarom een tactische keuze in de aanloop daarnaar.

"Ik had na mijn vmbo de keuze om nog twee jaar havo te doen of naar het mbo te gaan. Ik heb uiteindelijk deze opleiding op het mbo gekozen, zodat ik goed voorbereid aan hbo journalistiek kan starten na de zomer. Bovendien doe ik met stages veel meer praktijkervaring in het vak op, ondanks dat ik via de havo er een jaartje sneller aan had kunnen beginnen." En ook voor zijn radioprogramma, dat Lucas op vrijwilligersbasis maakt bij RTV Maastricht, heeft dat volgens hem positieve gevolgen. "Lucas ON AIR had niet het huidige niveau gehad als ik gekozen zou hebben voor havo", is hij overtuigd.

MOOIE MOMENTEN

Lucas bewees al zijn waarde in de periode dat hij werkzaam is voor de omroep. Zo werkte hij mee aan serie interviews met Maastrichtse kandidaten bij de Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen. Daarnaast wordt hij als een volwaardige medewerker meegenomen in de dagelijkse bedrijfsvoering en maakt hij zijn items voor het nieuws. Met veel genoegen kijkt hij bijvoorbeeld terug op interviews met MVVcoach Maurice Verberne, burgemeester Annemarie Penn-te Strake en RTL-presentator Humberto Tan. "Iedere dag hier is een nieuw avontuur. Ik leer daarnaast elke dag iets nieuws bij."

INSTAGRAM

Het marketing- en communicatieplan dat Lucas dient te schrijven als onderdeel van zijn stageverslag, kan tevens een grote aanvulling vormen voor de dagelijkse workflow van de omroep. RTV Maastricht zet steeds meer in op het bereiken van jongeren. In het kader daarvan neemt Lucas de Instagram-pagina van de omroep de komende maanden onder de loep, om via dat kanaal ook de jongeren uit Maastricht van nieuws te voorzien. "Echt mooi ook dat ik als stagiair de ruimte krijg om zo'n groot project uit te rollen."

Maandelijks krijgt City Magazine een kijkje in de keuken bij RTV Maastricht. Alle facetten van dit mediabedrijf komen aan het licht, want de stadsomroep presenteert zich met haar programma's op diverse kanalen: radio, televisie, internet, Facebook en Instagram. Tevens komen de mensen achter de programma's aan het woord: de medewerkers en niet te vergeten, de vrijwilligers. EEN KENNISMAKING MET RTV MAASTRICHT!

MEER INFO w ww.rtvmaastricht.nl | www.facebook.com/rtvmaastricht

TV Ziggo digitaal: kanaal 40 | KPN 1336

RADIO Kabel 87.5 | Ether 107.5 FM | Ziggo 915 of 1915 | KPN 1036

11 CITY MAGAZINE Maastricht |

NOTARISSEN:

De Ondernemer centraal

Een actueel thema waar Thomas de Klein en Philp van Oss, notarissen van NOTO NOTARISSEN graag aandacht aan willen besteden, is het ONDERNEMERSCHAP. “Maastricht telt zo’n twintigduizend ondernemingen, als je alle, dus ook de kleine ondernemers en ZZP’ers meetelt,” weet Philp. “Opmerkelijk,” zegt Thomas. “Wij regelen heel vaak oprichtingen van BV's, inbrengen van een eenmanszaak in een vennootschap en samenwerkingsverbanden tussen ondernemers. Maar de wereld achter die ondernemers is net zo interessant.”

WE

“We zien regelmatig dat een ondernemer een prachtige zaak opbouwt maar ondertussen ook een gezin heeft. Er moeten dan regelingen getroffen worden voor het geval die onderneming spaak loopt. Dat kan een faillissement zijn of iets met de ondernemer zelf. Regelingen daarvoor treffen is net zo vanzelfsprekend als de oprichting van een BV.” “Ondernemers houden zich vaak bezig met een eventueel faillissement terwijl het fenomeen echtscheiding vaker voorkomt. Dat soort zaken zijn nog onderbelicht. Wij als Noto Notarissen willen graag vertellen wat we hierin kunnen betekenen,” vult Philp aan.

| CITY MAGAZINE Maastricht 12
NOTO
betekenen
WILLEN GRAAG VERTELLEN WAT WE KUNNEN
13 CITY MAGAZINE Maastricht |
TEKST Vivianne Rijnders FOTO'S Peter van Hooren

DE WERELD OM DE ONDERNEMER HEEN

“De link tussen ondernemingsrecht en familierecht is heel vanzelfsprekend,” gaat Thomas verder. “Een accountant ziet een klant jaarlijks maar die kijkt puur vanuit de ondernemer. Immers, de ondernemer is zijn klant en niet de familie van die ondernemer. Wij zien het als onze taak om dat breder te trekken en de wereld van ondernemingsrecht samen te brengen met die van familierecht. Philp is op ons kantoor de sterkste specialist ondernemingsrecht maar heeft ook familierecht gedaan. Bij beide werelden hoort niet alleen het opstarten van een eigen zaak, maar ook wat de gevolgen zijn van een overlijden of een faillissement, tot de oudere ondernemer die zijn familiebedrijf overdraagt aan zijn kinderen, en een heel pakket daar tussen in. Allemaal zaken die te maken hebben met de ondernemer en de wereld om hem heen. En deze wereld wordt ons steeds duidelijker, waardoor wij het hier aan tafel met

ER IS geen standaard

SITUATIE, DIE VERSCHILT PER ONDERNEMER

mensen die een onderneming starten, ook hebben over een testament of levenstestament. We zien dat je veel meer voor iemand kunt betekenen als je goed doorvraagt. Niet alleen naar het commerciële aspect maar ook naar de thuissituatie. Alleen dan kun je passende regelingen treffen naar de toekomst toe. Je bent ook veel meer verbonden met zo’n ondernemer als je zelf eens gaat kijken in zijn zaak, dan snap je de situatie beter dan dat je alleen de stukken leest. Als je zowel de zaak als de familie kent, kun je er beter op anticiperen. Je moet mensen soms echt dwingen om na te denken over de toekomst, een stukje bewustwording creëren. Een ondernemer staat er niet altijd bij stil dat hij ooit handelingsonbekwaam zou kunnen worden, of hoe het zit met samengestelde gezinnen. Er is geen standaardsituatie, die verschilt per ondernemer. Dat maakt die wereld interessant en geeft aan dat er een gesprek nodig is waarin het hele gezin, of althans op z’n minst de partner betrokken is.”

| CITY MAGAZINE Maastricht 14

EENS PER JAAR MET DE NOTARIS ROND DE TAFEL

“De startende ondernemer willen wij graag uitnodigen om samen met ons te onderzoeken wat relevant is voor hem of haar én diens partner en het gezin. Een startende ondernemer moet stilstaan bij het feit dat er gevolgen zijn voor zijn gezin bij calamiteiten zoals echtscheiding, overlijden of faillissement,” legt Thomas uit. “Net als het zoeken naar een accountant is dit ook iets dat erbij hoort. Een ondernemer denkt vaak alleen maar aan de kosten maar ik denk dat die kosten voor de baten uitgaan. Dus als je bij ons langskomt voor een advies op maat, is dat in veel gevallen een

zeer goedkoop advies omdat het je een heleboel onkosten kan besparen. Daarbij lijkt me rustiger slapen als je weet dat je niet je hele familie meetrekt wanneer het minder goed gaat met de zaak. Daardoor word je ook een betere ondernemer. Dus in principe geldt voor iedere ondernemer: maak eens een afspraak met ons en laten we de zaken eens onder de loep nemen. Ook voor de ervaren ondernemer die denkt dat alles goed geregeld is. Deze is vaak al een heel eind gevorderd met zijn onderneming waardoor bepaalde regelingen niet meer actueel zijn.”

“Vaak komen mensen wanneer het kwaad al geschied is en dan is het lastig repareren,” zegt Philp. “Het zou mooi zijn als de ondernemer eens per jaar met ons rond de tafel komt zitten. Er zijn genoeg onderwerpen waarvan ik weet dat de ondernemers het fijn zouden vinden om meer uitleg over te krijgen. Dat voorkomt ellende, werkt verhelderend en maakt het leven dus een stuk aangenamer. Dat beschouwen wij als onze taak.”

“Wij hebben gemerkt dat wij met onze expertise binnen Noto Notarissen de ondernemer van Maastricht en omgeving goed kunnen bedienen. In mei komen wij met een bijzonder aanbod om de startende BV nog meer tegemoet te komen. Zo laten we zien dat we er voor Ondernemend Maastricht en omgeving zijn met uitstekend advies tegen aantrekkelijke tarieven,” besluit Thomas.

Voor meer info zie www.noto-notarissen.nl

15 CITY MAGAZINE Maastricht |

jaar

dat behangt pas fijn

De B ehangspe cial ist

Kom langs in onze showroom en laat je inspireren voor jouw interieur.

Beks Interieur 25 jaar jong!

Akersteenweg 49

6226 HR Maastricht

T 043 35 60 909

info@beksinterieur.nl

www.beksinterieur.nl

Beks Interieur is al meer dan

25 jaar het vertrouwde adres voor gordijnen & raamdecoratie, vloeren en buitenzonwering.

Beks Interieur is een veelzijdige interieur stylist in Maastricht en omgeving. We adviseren zowel de particuliere als de zakelijke markt. Zo ligt ons specialisme voor een groot deel in het smaakvol inrichten van uw woning. Maar ook verschillende hotels, zorginstellingen en horeca voorzien wij van een professioneel interieuradvies op maat. Uw wensen staan voorop en wij sluiten onze kennis hierop aan.

Met de nodige kennis en ervaring komen onze gespecialiseerde vakmensen bij u meten en adviseren.

50
50 jaar Openingstijden Dinsdag t/m Zaterdag 10:00 tot 17:00 uur 1998 - 2023 Dit jaar bestaat onze zaak 25 jaar!
Frankenstraat 143-145 6224 GM Maastricht info@joheutsverf.nl tel.: 043 - 362 08 50 trots op zijn.
Een jubileum waar wij best een beetje
25
RAAMDECORATIE - GORDIJNEN VLOERBEDEKKING - PVC - LAMINAAT BINNEN- EN BUITENZONWERING

dominicanen

TIPSBoeken

De meivakantie is begonnen, dus we gaan lekker genieten van het mooie weer. Eindelijk weer de tuin in, de camping op, of misschien nog verder van huis? Of je nu lekker wilt gaan koken, het liefst verdwijnt in een spannend boek of nog een cadeau zoekt voor een ander, wij hebben de beste boekentips om de meimaand mee door te komen. Bovendien is het op 14 mei weer Moederdag! Daarom maak je nu kans op een GRATIS exemplaar van het laatste deel van de 'De Zeven Zussen'-serie door het nu alvast te reserveren via onze website!

Deze maand geven wij de volgende boekentips:

LUCINDA RILEY & HARRY WHITTAKER

Atlas – het verhaal van Pa Salt

Op 11 mei verschijnt Atlas – Het verhaal van Pa Salt, het achtste deel in de bestsellerreeks 'De zeven zussen' van Lucinda Riley. In dit laatste boek in de serie wordt de vraag beantwoord wie Pa Salt is en waarom hij de zussen heeft geadopteerd. De zeven zussen ontmoeten elkaar aan boord van de Titan om afscheid te nemen van hun geliefde en mysterieuze Pa Salt. Kenden de zussen hun vader eigenlijk wel? En wat zijn de gevolgen van zijn lang verborgen geheimen? Lucinda Riley (1965-2021) is dé bestsellerauteur van deze eeuw. Haar zoon Harry Whittaker ronde dit laatste deel van de immens populaire 'De zeven zussen'-serie af op basis van haar achtergebleven aantekeningen.

JULIUS JASPERS

Kampeerkoken

Het is weer tijd om op vakantie te gaan! En juist als je op vakantie bent, weg met de caravan, camper, tent of boot, wil je lekker eten. Maar hoe doe je dat met beperkte ruimte en middelen? Julius Jaspers laat zien dat het niet veel tijd hoef te kosten en dat je niet veel nodig hebt om de lekkerste gerechten te maken. Van makkelijke salades en soepen tot een smaakvolle lunch en overheerlijke maaltijden. Ontdek meer dan 50 recepten voor in en om de caravan, tent, boot of camper. Julius Jaspers is bekend als kok, traiteur, kookboekenschrijver, mede-eigenaar van het familiebedrijf Studio Bazar en heeft een eigen brasserie en kookschool.

MARIA PHILIPPENS Kamer en suite

Alleen, in een oud statig huis aan de rand van de stad, verwerkt Caro het overlijden van haar vrouw, rechter Jacqueline. Student Nick, oud-officier van justitie Joachim Stillen en vluchtelinge Fariha doorbreken haar isolement. Ook zij leven met verborgen waarheden. Terwijl Caro langzaam haar evenwicht hervindt, dreigt het verleden haar alsnog in te halen. Kamer en suite is een roman over actuele thema's, stelt vragen over schuld en verhaalt over de kracht van vergeving. Op geraffineerde wijze schrijft Maria Philippens over verlies en hoe een geheim een nieuwe start belemmert. Als lezer trek je hard aan de deur om die verborgen kamer te ontsluiten.

JO NESBØ Bloedmaan

Bloedmaan is het nieuwste deel uit de 'Harry Hole'-serie. Een bejaarde filmactrice ontmoet de psychisch ingestorte Harry Hole in los Angeles en vraagt hem haar te helpen, omdat ze bedreigd wordt door een drugskartel. In ruil biedt ze hem onderdak. In Oslo zijn intussen twee meisjes vermoord en lijkt er een seriemoordenaar actief. De hoofdverdachte van de moorden wil Harry Hole inhuren als privédetective. Hole zegt toe, omdat hij geld nodig heeft om de filmactrice te helpen haar schuld aan het drugskartel af te lossen. Het kartel heeft hen tien dagen gegeven, de klok tikt door en boven Oslo is een bloedmaan aangekondigd.

HANNEKE DE ZOETE De Zoete Zusjes lossen het op

Het is meivakantie en de Zoete Zusjes Saar en Janna willen een geheime hut bouwen op de zolder. Tijdens het spelen vinden ze daar tussen alle oude rommel, koffers, kerstspullen en oud speelgoed een mooie gouden sleutel. Maar waar past die mysterieuze sleutel op? Mama zegt niks en papa is een paar dagen weg voor zijn werk. Het is een raadsel. Saar en Janna zouden de Zoete Zusjes niet zijn als ze hier niet een spannende speurtocht van wisten te maken! Een perfect cadeau voor elk kind vanaf 7 jaar dat van spannende raadsels en avonturen houdt.

boekhandel
Dominicanerkerkstraat 1 - Maastricht www.boekhandeldominicanen.nl

De wind maakt golfjes op de Maas. Ik stap op de Aw Brögk van mijn fiets om er even van te genieten. De winterjas is eindelijk opgeruimd en een likje zonnebrandcrème op de snuit is geen overbodige luxe. “Juf, waarom heb jij een spijkerbroekjas aan?” vroeg een kleuter vanochtend. Ja, mijn trouwe jeansjasje kan weer. ’s Ochtends om half acht op de fiets is het eerlijk gezegd nog bibberen maar ik ben hélémáál klaar met die dikke winterspullen. Niks fijner dan mijn spijkerbroekjas.

Ik sta nog naar die golfjes te kijken als de bel van de brug rinkelt en deze langzaam omhoog gaat. Altijd leuk om te zien dat toeristen er dan niet meer op durven.

Daar boven de Maas overdenk ik de afgelopen weken. Het was druk. En veel. Hollen en draven en zorgen. Zowel privé als op school. Kinderen waar je van wakker ligt. Zowel privé als op school. De achtste groepers maakten hun eindtoets. Ze zwoegden en zweetten, waren nerveus. Zo’n toets veroorzaakt bij veel kinderen stress en angst. Ik herinner me mijn eigen eindtoets nog, in wat toen de zesde klas was. Bij het ontbijt mocht ik thee drinken omdat ik van de zenuwen de normaal verplichte beker chocomel niet weg gewerkt kreeg. Het gevoel te moeten presteren en dat er veel van een moment afhangt is vreselijk. Jaren later was het eindexamen nog vele malen erger. Eerst had je tentamens, dat zijn nu geloof ik de schoolonderzoeken. Het economie-tentamen had ik, en met mij enkele anderen, zo erbarmelijk gemaakt dat we niet eens aan ons eindexamen zouden mogen beginnen. Waarop onze economieleraar, de schat, ongelofelijk zwaar de regels ging overtreden door ons op een zaterdagochtend bij hem thuis dit tentamen illegaal over te laten doen. Ik weet het nog zo goed, een klasgenootje kwam mij met de auto ophalen. We waren zestien. Ze had geen rijbewijs maar ze mocht gewoon de auto van haar vader nemen. Tot op de dag van vandaag heb ik geen idee waarom mijn ouders mij bij haar lieten instappen. Het is veertig jaar geleden, dus ik kan het nu wel vertellen. De betreffende leraar is al lang met pensioen en kan dus niet alsnog ontslagen worden en het klasgenootje zal inmiddels wel keurig haar rijbewijs hebben. En daar zaten we. Aan de keukentafel met limonade en choco -

laatjes. De leraar deed zijn uiterste best om subtiel hints te geven. Wat heeft die man geriskeerd? Uiteindelijk mocht het niet baten want ik zakte als een baksteen en moest een jaar later nogmaals die hele ellende doorstaan. Met bijles voor economie wist ik tot een vier te komen en omdat mijn andere cijfers deze fraaie onvoldoende compenseerden, slaagde ik. In een door mijn moeder genaaide abricot-kleurige jurk en op schoentjes met queeniehakjes, oh wat voelde ik me mooi en blij, mocht ik in De Bonbonnière eindelijk mijn HAVO diploma in ontvangst nemen.

Mijn kinderen heb ik gruwelijk verwend in die periode omdat ik wist hoe ze zich voelden. Van de klassenleraar van mijn zoon kreeg ik de grandioze tip om tijdens de eindexamens maar heel vaak friet met biefstuk voor hem te maken, dan zou hij het wel halen. Nog nooit in zo’n korte tijd zoveel geld aan biefstuk uitgegeven. En mijn zoon zakte.

Examens

Wat een vreselijk gedoe, wat een oneerlijkheid, die examens. Die stomme momentopnames. Kinderen zijn geen wandelende toetsuitslagen. Een kind is zoveel meer, heeft zoveel kwaliteiten en talenten. Leraren die een kind jarenlang begeleiden, lesgeven, mee opvoeden, kunnen samen met de ouders én het kind zelf, toch veel beter een richting kiezen waar het kind zich optimaal en veelzijdig verder kan ontwikkelen? Waar het kind gelukkig is en alle mogelijkheden krijgt om uit te groeien tot een volwassene die zich staande kan houden in onze maatschappij, van betekenis kan zijn in onze maatschappij en zich vrij en blij voelt? In plaats van dit te laten afhangen van toetsen en examens.

De brug zakt. Het grote schip dat er net onderdoor voer, laat tegen de kant slaande golven achter. Dat geluid vind ik zo lekker. Het laat me denken aan mijn komende weekje Vlieland. Dan ga ik ook op een boot en heb ik vanuit mijn hotelkamer uitzicht op de Waddenzee. Met hopelijk af en toe een zeehond. Uitwaaien op een Waddeneiland is precies wat ik nodig heb. En wie eindexamen moet doen of een kind in de eindexamens heeft, veel sterkte en succes! Laat die biefstukken zitten maar vergeet niet hem of haar anderszins goed te verwennen! Uiteindelijk komt het allemaal goed. Echt waar.

19 CITY MAGAZINE Maastricht |
COLUMN
RIJNDERSVivianne

MIJNMARKETING.COM

VERKOZEN TOT DE

Aantrekkelijkste Werkgever MKB

VAN ZUID-LIMBURG

Full-service marketingbureau MijnMarketing.com is tijdens het Meet de Youngsters evenement bij Beachclub Degreez in Panheel uitgeroepen tot de Aantrekkelijkste Werkgever van Zuid-Limburg in de categorie MKB.

Om regionale bedrijven onder jongeren te promoten heeft Meet the Youngsters voor de achtste keer de verkiezing ‘Aantrekkelijkste Werkgever van Limburg’ georganiseerd. Middels de verkiezing presenteren bedrijven zich aan studerend Limburg en hun omgeving. Dit jaar hebben er meer dan 180 bedrijven meegedaan en er zijn meer dan 10.000 unieke stemmen uitgebracht.

“We zijn trots dat we als MijnMarketing. com deze prijs in ontvangst mogen ne -

men.” vertelt Chidi Graus (COO). “We hebben als organisatie een stevige transitie doorgemaakt afgelopen jaar. Niet alleen als bedrijf, maar ook als werkgever.” Om de groeiplannen een sterk fundament te geven heeft het bedrijf veel nieuwe initiatieven ontplooid. Zo is er focus op scholing en ontwikkeling. Van de MM Academy, waarbij het team fysiek getraind wordt op vaardigheden, tot vernieuwde ontwikkelingstrajecten. Maar ook flexibele werktijden, een functiehuis met transparante

primaire arbeidsvoorwaarden en doorgroeimogelijkheden en een breed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een Benefit Budget.

MijnMarketing.com is een 360º marketingbureau gevestigd in Brunssum en later dit jaar ook in Maastricht. Als groeibedrijf staan doorlopend vacatures open op zowel junior als senior niveau. Alle teams (team MKB, Corporate, Leisure, E-commerce, Overheid, Onderwijs, Non-Profit) zullen verdubbelen.

www.boekhandeldominicanen.nl Reserveer nu het perfecte cadeau voor Moederdag Verschijnt 11 mei nummer 78 verschijnt woensdag 31 mei city.
& REGIO
maga zine MAASTRICHT

MEI 2023

DI 2 MEI | TONEEL/THEATER

Jakop Ahlbom Company

Unseen

ZO 7 MEI | FAMILIE & JEUGD

Het lammetje dat een varken is 4+ Het Filiaal

MA 8 MEI | THEATERCONCERT

Stayin’ Alive Disco Fever

You should be dancing!

DI 16 MEI | THEATERCONCERT

Ellen ten Damme Barock

MAASTRICHT

VR 19 MEI | CABARET

Merijn Scholten Team Solo

DO 25 MEI | OPERA

Opera Zuid

Orphée aux Enfers

VR 26 MEI | MUSICAL & SHOW

OpusOne

Spring Awakening

WO 31 MEI T/M ZO 4 JUN | MUSICAL & SHOW

GREASE De hitmusical

Woon je in Maastricht of omgeving en heb je een maximale schuld van € 2.500,-? Praat dan eens met het sociaal leenfonds Het sociaal leenfonds is een initiatief van Elisabeth Strouven Fonds, Stichting Kannunik Salden Nieuwenhof, Sint Clemens Stichting, Stichting Cura I en II, Stichting Pro Infantibus en Stichting Lambert van Middelhoven. elisabethstrouven.nl/sociaalleenfonds 06 22 15 16 40 Bel #goeddoen Een medewerker bekijkt samen met jou of je in aanmerking komt voor een renteloze lening. • makkelijk bereikbaar tijdens werkdagen • snelle reactie • terugbetalen zonder rente • aflossen binnen 3 jaar

boekhandel dominicanen

TIPSMuziek

Vanaf hun eigen vloer krijgt u van onze muziekverkopers de volgende tips:

Be-Bop-A-Lula

SPINVIS

Wie Spinvis anno 2023 nog steeds onder introspectieve zwijmelpop schaart, mag zijn mening na het beluisteren van zijn nieuwe album Be-bop-a-lula definitief bijstellen. Het nieuwe album begint energiek en up-tempo met 'Tingel-tangel Hersenpan': een licht psychedelische rocker die in de verte aan Supersister doet denken. Wat volgt is misschien wel Spinvis' meest gevarieerde album tot nu toe, vol met grillige samples en voortdurend balancerend tussen serieus en lichtvoetig. Een kleurrijk en zomers album na een eerste luisterbeurt, een schilderachtig en gelaagd album na meerdere luisterbeurten.

Aşk ALTIN GÜN

Altin Gün is terug bij de rock. Op hun nieuwe album Aşk hebben de synthesizers hun plek op de achtergrond weer ingenomen. In plaats daarvan mogen we nu genieten van het betere psychedelische gitaarwerk. Al op het eerste nummer 'Badi Saba Olmadan' horen we een heerlijke battle tussen de elastieken zang van Merve Dasdemir en een lekkere spacy gitaarsolo. De nummers hebben een authentieke sixties sound. Door effectief gebruik van de synthesizers (ja, toch!) en het uitstekende basgitaar-werk blijft het allemaal fris en funky. Altin Gün voegt met Aşk weer een dijk van een plaat toe aan een onafgebroken reeks kwalitatief hoogwaardige albums.

An American Rhapsody

CALEFAX

Op het album An American Rhapsody presenteert riet-kwintet Calefax werken van iconische Amerikaanse componisten uit verschillende tijden met verschillende achtergronden. Het album begint met 'Rhapsody in Blue' dat in de bezetting van Calefax opvallend licht en wendbaar klinkt. In de kleinere bezetting treedt de jazz invloed in deze stukken ook meer naar de voorgrond. Je waant je zo in een bar in New Orleans. Natuurlijk is er het bekende werk van Gershwin en Barber, maar ook onderbelichte componisten als Florence Price, Harry Burleigh en Moondog komen aan bod. An American Rhapsody is daarmee een fascinerende zwerftocht door de Amerikaanse muziek.

Marin Marais

ALEXANDRE THARAUD & JEAN-GUIHEN QUEYRAS

BROKEN RECORDS

Ronde LP puzzels

Ben jij of ken je een echte muziekliefhebber die alle LP's al heeft? Verras jezelf of een ander met een bijzonder cadeau: Puzzels in LP-vorm van Broken Records! De puzzels zijn bij Boekhandel Dominicanen te verkrijgen in drie uitvoeringen: met rocklegendes, popsterren of hiphopklassiekers. Elke puzzel bestaat uit 200 stukjes en is dus geschikt voor elke puzzelaar. Het bijzondere aan deze puzzels is bovendien dat je ze kan inlijsten en ophangen met de bijgeleverde authentieke verpakking in LP-stijl.

Alexandre Tharaud en Jean-Guihen Queyras vormen al dertig jaar een geweldig duo. Wat hen verenigt is een open mind en muzikale ontdekkingsdrift. Queyras en Tharaud hebben lang nagedacht en gediscussieerd over hun Marin Marais-project. Kun je zijn ingenieuze stukken voor viola da gamba wel bewerken voor een moderne cello en concertpiano? Als je naar de sprankelende, elkaar opzwepende vertolkingen van Queyras en Marais luistert is het antwoord: Ja! Zijn intrigerende viola-da-gambamuziek is ineens weer full of life. De strekking van het album: de expressieve barokmuziek van Marais is van alle tijden en geschreven met passie en vuur.

Dominicanerkerkstraat 1 - Maastricht www.boekhandeldominicanen.nl

MANON MEIJS EN SANDER TEEPEN

nieuwe dirigenten

BIJ HET LIMBURGS JEUGD SYMFONIE ORKEST

Het Limburgs Jeugd Symfonie Orkest (LJSO) heeft twee nieuwe dirigenten aangesteld voor haar concerten in 2023.

| CITY MAGAZINE Maastricht 24

Na vier jaren te hebben gewerkt met dirigent Samuel Agustín Aguirre wordt de dirigeerstok overgenomen door dirigent Manon Meijs (zomerproject) en dirigent Sander Teepen (herfstproject). Sander Teepen is onder meer bekend als coach bij het AVROTROS tv-programma Maestro. ‘Met de keuze voor Sander Teepen en Manon Meijs, hebben wij gekozen voor gerenommeerde dirigenten die ruimschoots ervaring hebben met het dirigeren van symfonieorkesten en een bijzondere passie voor ontwikkeling van talenten. Voor onze orkestleden een unieke mogelijkheid zich verder te kunnen ontwikkelingen’, aldus Jan Martens, voorzitter LJSO.’ Het Limburgs Jeugd Symfonie Orkest heeft als doel jonge musici in de leeftijdscategorie 14 - 25 jaar op een zo hoog mogelijk niveau samen te laten musiceren in een volwaardig symfonieorkest. Het orkest bestaat uit studenten van conservatoria, muziekscholen en jong talent afkomstig uit privaat onderwijs.

Het zomerconcert o.l.v. Manon Meijs vindt plaats op zaterdag 8 juli in Maastricht. Het LJSO voert dan werken uit van o.a. Borodin, Bruch en Nielsen met als solisten Amaryllis Wellens, Justinas Kaunas en Enzo Kok.

Het najaarsconcert wordt gedirigeerd door Sander Teepen en vindt plaats op 8 oktober. Bijzonder is dat tijdens dit concert Vesko Eschkenazy concertmeester van het Koninklijk Concertgebouworkest als solist zal optreden met het Vioolconcert Felix Mendelssohn. Vanaf heden kunnen muzikanten zich aanmelden voor beide projecten. Minimum niveau is Hafa C. Deelname aan het orkest is gratis en kan via info@ljso.nl. Aanmelden kan tot 1 mei 2023.

Meer informatie over het orkest en de dirigenten is te vinden op www.ljso.nl/nl/over-ljso

25 CITY MAGAZINE Maastricht |

MAASTRICHT

KLEURDE

Les Misérables

Les Misérables staat dit jaar voor de derde keer op de planken in de Nederlandse theaters en is voor het eerst te zien in Limburg. De komst van de ‘musical aller musicals’ werd uitbundig gevierd tijdens de Limburgse première op donderdag 13 april in Theater aan het Vrijthof. Hier maakten bezoekers en genodigden kennis met de jongste Jean Valjean ooit, gespeeld door Kerkradenaar Milan van Waardenburg. Zijn verhaal in een notendop: Valjean heeft negentien jaar als dwangarbeider moeten boeten voor het stelen van een brood. Nadat hij voorwaardelijk wordt vrijgelaten, slaat hij op de vlucht en neemt hij een andere identiteit aan. Met politie-inspecteur Javert op zijn hielen ontdekt hij het ouderschap, vecht hij mee op de barricade en confronteert hij het verleden. ‘Ik weet nog dat ik op twaalfjarige leeftijd in Londen, met mijn moeder, deze musical zag. Toen riep ik dat ik ooit in Les Misérables wilde gaan spelen’, aldus van Waardenburg. Dat hij zijn

droomrol uiteindelijk heeft gekregen ervaart hij als ‘een lot uit de loterij.’ In de show staat hij naast musicalsterren als Freek Bartels, Vajèn van den Bosch en Ellen Pieters. Het idee om Les Misérables naar Nederland – en Limburg – te halen, ontstond zes jaar geleden tijdens een gesprek tussen theaterproducent Ruud de Graaf en programmeur Peter Noten. Samen blikten zij toen terug op een succesvolle openluchtvertoning van de film West Side Story op het Vrijthof, met livemuziek van philharmonie zuidnederland. Het volgende grote project moest ook iets ‘episch’ zijn, ‘zoals Les Misérables…’ De musical speelde dertien keer in Theater aan het Vrijthof in een nagenoeg uitverkochte Papyruszaal. Afgelopen zondag genoot het publiek van de laatste voorstelling in Maastricht. Wie Les Misérables heeft gemist, of nog een keer wilt zien, krijgt een tweede kans. Van 1 t/m 12 november staat de musical in Parkstad Limburg Theater Heerlen.

| CITY MAGAZINE Maastricht 26
FOTO'S Jean Pierre Geusens
27

KLEINE VERHALEN VAN GROTE ONDERNEMERS

ondernemenSamen

CENTRUMMANAGEMENT MAASTRICHT

STAAT VOOR EEN LEVENDIGE EN

TOEKOMSTBESTENDIGE BINNENSTAD. WE

ZORGEN VOOR EEN AANTREKKELIJK KLIMAAT

WAAR ONDERNEMERS ZICH GRAAG VESTIGEN, ZODAT OOK U ALS BEZOEKER OF INWONER

VAN MAASTRICHT GEFÊTEERD WORDT OP EEN UNIEK EN GEMÊLEERD AANBOD VAN WINKELS, AMBACHTEN, HORECAGELEGENHEDEN

EN CULTURELE INSTELLINGEN. OM ONZE

MISSIE WAAR TE MAKEN, PRATEN WE VAAK

EN VEEL MET DE ONDERNEMER ACHTER

IEDERE ORGANISATIE. EN DEZE VERHALEN

ZIJN TE MOOI OM NIET MET U TE DELEN!

In iedere City Magazine belichten we ze daarom graag, deze pareltjes, de ondernemers die onze stad nog mooier kleuren. Dit keer gaat het om rood, de kleur van de liefde. We presenteren u een aantal liefdeskoppels die op succesvolle wijze samen een zaak bestieren.

CONFETTI

Boschstraat 68, 6211 AX Maastricht

Confetti conceptstore & family café is een unieke combinatie van een stijlvolle kinderwinkel en een kindvriendelijke horecazaak. De winkel verkoopt een breed scala aan mooie kledingmerken en diverse producten, variërend van nachtlampjes, puzzels, houten speelgoed, kraamcadeautjes en unieke hebbedingetjes. Tijdens het shoppen voor nieuwe baby- of kinderspullen kan het hele gezin terecht in het Family Café. Dit kindvriendelijke café biedt ouders een plek om even te ontspannen met een lekker hapje en drankje terwijl de kids lekker kunnen spelen in de uitdagende speelhoek.

Centrummanagement Maastricht zet zich in voor de belangen van ondernemers en haar medewerkers, de behoeften van bezoekers en de meerwaarde voor bewoners. Samen werken wij aan de binnenstad; een goed ontwikkeld, economisch vitaal, gastvrij en toekomstbestendig centrum

| CITY MAGAZINE Maastricht 28
ww w. cmmaastricht.n l

D’N HIEMEL

24-A, Sint Bernardusstraat, 6211 HL Maastricht

D'n Hiemel is een verborgen pareltje in de drukke straten van Maastricht. Het is gelegen aan de Sint-Bernardusstraat en is perfect voor gezinnen die op zoek zijn naar een gezellig plekje. Je hebt hier een prachtig uitzicht over het stadspark en kunt lekker genieten van een hapje en een drankje. Ook de kinderen kunnen zich hier prima vermaken. Het hele jaar door worden er veel evenementen georganiseerd voor jong en oud.

Route du Soleil 2023

Wyck

Begin de zomer goed met Route du Soleil! Dit gezellige evenement vindt plaats op 24 en 25 juni in Wyck. Hier kun je heerlijk rondwandelen door de gezellige straatjes en genieten van de vele kraampjes. Er is voor jong en oud van alles te beleven, zo zijn er leuke activiteiten voor kinderen en prachtige plekjes om te ontdekken voor de ouders.

Naast tal aan marktkraampjes, lekker eten en zomerse sfeer is er ook live muziek en entertainment. Zo kun je met het hele gezin genieten van een dag vol plezier. Mis deze kans niet om samen met je gezin te genieten van dit zomerse evenement!

MUSEUM VAN ILLUSIES

Mosae Forum 12-18, 6211 DS Maastricht Het Museum of Illusions Maastricht, een uniek en indrukwekkend museum waar verbeelding en verwondering hand in hand gaan! Een mooie plek waar jij en jouw gezin een kijkje krijgen in de wondere wereld van illusies! Het is niet alleen ontzettend leuk maar ook nog eens een plek waar je heel veel kunt leren! Laat je voor de gek houden door alles wat dit museum heeft te bieden en ga met elkaar op ontdekking! Ook staan de illusie-specialisten voor jullie klaar om te zorgen voor een onvergetelijke ervaring in het mooiste museum van Maastricht!

29 CITY MAGAZINE Maastricht |
KENT U EEN LEUKE ZAAK OF GOEDE ONDERNEMER DIE HET VERDIENT OM IN HET ZONNETJE GEZET TE WORDEN? LAAT HET ONS WETEN EN DEEL UW VERHAAL! INFO@CMMAASTRICHT.NL

MUSEUM NACHT 2023

Ook dit jaar was de Museumnacht in Maastricht een groot succes. Een gevarieerd en uitdagend programma en voor elk wat wils.

Bijgaand een foto- impressie van deze avond.

FOTO’S Jean Pierre Geusens

Maastricht museum

NU OPEN

Zelden kwam een museum zo snel tot stand. CENTRE CÉRAMIQUE kan nu de eerste contouren laten zien van het MAASTRICHT MUSEUM.

De eerste reacties waren enthousiast. Frans Bastiaens, wethouder cultuur, zegt: “Het Maastricht Museum is een spiegel, die onze herkomst en onze cultuur toont. Het museum brengt de verhalen van Maastricht, om door elke bezoeker te ontdekken en aan te vullen”. Wim Hupperetz, directeur Centre Céramique, vertelt vol trots “Het is zo mooi om te zien dat onze bijzondere stukken een centrale plek krijgen in Centre Céramique, in het hart van het gebouw, in het hart van de stad. Jo Coenen, architect Centre Céramique, is natuurlijk geïnteresseerd in de ontwikkelingen en reageert: “Twee musea, in de kop en de staart van het Céramique-terrein, kunnen elkaar aanvullen en daarmee de oevers van de Maas in balans brengen”.

DE DEUREN STAAN OPEN

De komende maanden wordt het publiek uitgenodigd om een kijkje te nemen achter de schermen. Zij worden ook gevraagd om een bijdrage te leveren. Hebben zij zelf mooie verhalen die verteld moeten worden of willen zij meer weten over bepaalde onderwerpen?. Tot en met 22 juni is het museum gratis te bezoeken.

WAT LAAT HET MAASTRICHT

MUSEUM ZIEN?

Het museum neemt je mee langs een indrukwekkende tijdreis. Deze begint zo’n 7000 jaar geleden, bij de eerste vaste bewoners. Vanuit daar gaan we naar de Romeinen. Vervolgens de vroege Middeleeuwen (van 500 tot 1000 n.Chr.) En via de vestingstad van de 16e tot 18e eeuw komen we tot slot aan in de eerste fabrieksstad van Nederland in de vroeg 19e eeuw.

Openingstijden Dinsdag t/m zaterdag: 10.00 – 17.00u Zondag: 13.00 – 17.00u Bekijk de website: maastrichtmuseum.nl

31 CITY MAGAZINE Maastricht |
FOTO'S Jean Pierre Geusens
36,95 24,50pm2 Luxury TopLine Graphite, Black en Copper 60 x 60 x 5 cm 36,95 24,50pm2 Luxury TopLine Nero en Grigio 60 x 60 x 5 cm Douglas relief vlonderplanken 2,8 x 14,5 x 300 cm 12,95per st. bijvoorbeeld 6x3 m 3.321,Terrasoverkapping op basis van Trendline wandmontage Een groot aantal tuinhuizen op Eurohandel voor uw tuin alles Veel aanbiedingen in betonDiverse aanbiedingen Terrasoverkappingen en buitenverblijven. Bezoek onze website: eurohandel.nl Ma. t/m vr. 9-18 uur Za. 9-16 uur 1.795,-1.529,Blokhut Nuth 3 295 x 295 cm 28 mm 1.995,-1.779,O verkapping Eupen 2 geïmpregneerd 400 x 295 cm 28 mm 2.249,1.999,Blokhut Maastricht 400 x 250 cm 28 mm Hardhouten Tegel 9 Lats 50x50 cm 7,95 4,95 per st. Het grootste assortiment opgebouwd in onze 35,76 17,50pm2 Smartton SE Matterhorn 60 x 60 x 6 cm 30 x 60 x 6 cm Koopzondag 18 mei Douglas Dubbellipprofiel plank 1.8x19x250 cm 12,50per st. 2.149,-1.799,Blokhut Klimmen 295 x 400 cm 28 mm 29,95 22,95pm2 Premiton Linea Lanzarote 20 x 30 x 6 cm van 35,- voor 25,Terraspalm Phoenix Phoenix canariensis 125+ cm Kant en Klaar Haag Euonymus Dart’s Blanket 180 x 120 cm 169,Olijfboompje 20+ jaar Stamomvang 20-25 cm, ca 150 cm hoog 125,- van 149,- voor 18,50 8,95 per st. Plantenklimrekje V-Vorm Bangkirai 150x65 cm van 17,99 voor Hanging Basket 7 soorten per pot, hangpot 27 cm 15,Tientallen aanbiedingen

onze plantenafdeling

10% korting op alle voorradige tuinmeubelen

van 312,95 nu voor 175,Tientallen bloembakken uit voorraad leverbaar w.o. Bloembak Liverpool antraciet Divider 100x35x80 cm hout/beton schutting gecoat 99,95pm1 89,- per st. Jumbo schutting geïmpregneerd. 180x180 cm 19 planks 15 mm VRAAG NAAR ONZE MONTAGE-SERVICE bijvoorbeeld 3 m 1.335,Panorama glazen schuifwand op voorraad 3.095,2.779,Blokhut Born 2 plus 780 x 295 cm 28 mm beton- en keramische tegels op onze houtafdeling Terrasoverkappingen buitenverblijven. Rennemigerveldweg 70a 6413 BP Heerlen info@eurohandel.nl +31 (0) 45 572 97 10 Drukfouten en prijzen onder voorbehoud Natuursteen Blauwsteen Vijverrand Blue Moon Linea dubbel gezoet met facet 100 x 15 x 3 cm € 20,100 x 20 x 3 cm € 22,50 100 x 25 x 3 cm € 26,50 100 x 30 x 3 cm € 30,50 100 x 35 x 3 cm € 32,50 100 x 40 x 3 cm € 36,50 Keramische tegel Ferro Antra 60 x 60 x 3 cm ( 2e keus) 66,00 34,95pm2 Massief 3 cm dik 250,-per st. vanaf Diverse op maat gemaakte Poorten op metalen frame incl. hangen sluitwerk assortiment uit de regio, onze showtuin. Koopzondag 30 april, 7 en 21 mei (11.00 tot 16.00 uur) mei Hemelvaartsdag (11.00 tot 16.00 uur) Bastaardcipres Spiraal Cupressocyparis leylandii 225+ cm hoog 195,4.389,3.999,Blokhut Wupper luifel 70 cm 500 x 500 cm 44 mm
2.525,2.295,Lounge / Diningset Garda Luxe met 10% extra korting 2.065,- nu 1.899,1.695,Diningset Venetië (incl. Lazy Susan ø 57 cm) Antraciet met 10% extra korting 1.525,- nu Keramische tegel Fossil Black 60 x 60 x 2 cm 52,95 39,95pm2 Keramische tegel Brasilian Black 60 x 60 x 2 cm 52,95 39,95pm2 Poort Excellent Recht 16 mm Geimpregneerd 1800x1000 mm excl. hangen sluitwerk 89,- per st. Citroenboom Citrus limon ca 125 cm van 149,95 voor 129,-
van 141,95 voor Bloembak Cleveland Antraciet Cube 55 x 55 x 47 cm 99,- van 225,- voor
op

Altijd al gedroomd van uw eigen magazine?

Betrek je relaties, netwerk en leveranciers bij het realiseren van jouw unieke magazine. Wij regelen en ontzorgen u dan ook in alles. Zoals het benaderen van uw netwerk, de opmaak, vormgeving, fotografie, redaktie maar ook het drukken en verspreiden. Kortom, ondersteuning van stap tot stap.

WAAROM EEN EIGEN MAGAZINE?

Een magazine draagt altijd positief bij aan het imago van je bedrijf. Een lezer besteed gemiddeld 25 minuten leestijd aan een magazine. Alle inhoud wordt crossmediaal in print en digitaal bruikbaar ingezet op social media. Van print onthouden mensen gemiddeld 7 keer meer dan van online tekst.

INTERESSE?

Al veel ondernemers gingen u voor. Vraag gratis een voorstel aan of neem contact op voor een afspraak.

REFERENTIES

MAGAZINES EN BROCHURES

BART Magazine

Coninx Keukens

Derlon Hotel

Boekhandel Dominicanen Maastricht

Kessels Automobielen BV

Mediamarkt

Magisch Maastricht

Paul Block Optiek

Brentjens Bouwmaterialen

Ironman

Flexville

BD Business Call

Enci Business Center

Frans Beks Woning Inrichting

Inspiratiehuis voor ondernemers

Restaurant Bouchon d’en Face

Intratuin

Gasse Slaapcomfort

RTV Maastricht e.v.a.

MAATWERK IN COMMUNICATIE
Onze tak van sport? Het maken van uw magazine! VOF www.vanhoorenmedia.nl peter@vanhoorenmedia.nl +31 (0)6 25 35 05 96 www.andi-printsolutions.com contact@andi-printsolutions.com +31 (0)43 366 71 60

18 t/m 21 mei 2023

Food Truck Festival TREK

Uit-tips mei

31 mei t/m 4 juni 2023 Grease De Hitmusical

T/m 25 februari 2024 Tussen Kunst en Kopie

Dit festival is het perfecte uitje voor iedereen die van lekker eten, drinken en gezelligheid houdt. Het stadspark is gevuld met kleurrijke foodtrucks, die de meest verrukkelijke hapjes en drankjes serveren. Van vegetarische gerechten tot streetfood klassiekers en van bier tot cocktails, er is voor ieder wat wils. Naast het culinaire aanbod is er ook genoeg te beleven op het festival. Zo geniet je van sfeervolle livemuziek, trekt er een theaterkaravaan door het park en kun je je vermaken bij de echte kermisklassieker. In de avond gaan de voetjes van de vloer op de beste funk, soul en dance hits! kom tot rust in het groene park of laat je creativiteit de vrije loop tijdens een van de vele workshops. Kortom, het Food Truck Festival TREK in Maastricht is een feest voor alle zintuigen!

www.bezoekmaastricht.nl met zoekterm 'Festival TREK'

Ga terug naar de jaren 50 met de musical Grease in het Theater aan het Vrijthof! Beleef het verhaal van de stoere Danny en de onschuldige Sandy, die elkaar ontmoeten op Rydell High School. De musical zit boordevol herkenbare hits zoals 'Summer Nights', 'Greased Lightnin' en 'You're The One That I Want'. De cast bestaat uit jonge talenten die je meenemen op een nostalgische reis naar een tijd vol rock'n-roll, vetkuiven en petticoats. Geniet van de show en zing mee met deze legendarische musical, die je nog lang zal bijblijven. Mis deze onvergetelijke show niet en bestel nu je kaartjes voor Grease.

www.bezoekmaastricht.nl

met zoekterm 'Grease'

Het Maastricht Institute of Arts viert dit jaar haar 200-jarig bestaan. Ter ere van deze mijlpaal presenteert het instituut een unieke collectie van ongeveer 500 gipsen afgietsels in het Bonnefantenmuseum, genaamd de Academische Gipsotheek Maastricht. Deze collectie is ontstaan bij de oprichting van de Stadsteekenschool in 1823 en bestaat uit kopieën van beelden uit de Griekse oudheid, ornamenten uit Nederlandse gotische kerken en werkstukken van academiestudenten uit de 20e eeuw. De gipsen voorwerpen dienden als lesmateriaal om studenten te onderwijzen in de perfecte proporties en esthetiek van kunst. Daarnaast kun je ook zelf aan de slag gaan en je artistieke talenten laten bloeien in de Cupola van het Bonnefanten.

www.bezoekmaastricht.nl met zoekterm 'Tussen Kunst en Kopie'

Powered by uitagendamaastricht.nl

T/m 29 oktober 2023

Kindergrottentocht: 4 t/m 7 jaar

Ga mee op avontuur onder de grond en ontdek de spannende wereld van Maastricht Underground! Tijdens de Kindergrottentocht kunnen kinderen tussen de 4 en 7 jaar oud samen met hun ouders de geheimen van de grotten ontdekken en de zintuigen prikkelen. De tocht duurt ongeveer een uur en is speciaal ontworpen voor de jonge avonturiers. Onder begeleiding van een ervaren gids leren ze alles over de geschiedenis van de grotten en de bijzondere geologie van de omgeving. Mis deze unieke ervaring niet en verras je kinderen met dit toffe avontuur.

www.bezoekmaastricht.nl

met zoekterm 'Kindergrottentocht '

35 CITY MAGAZINE Maastricht |