Residence 12 December Glow

Page 1

12

DECEMBER 2018 PRIJS € 6,95

ENGLISH SUMMARIES

Reizen

DE LIEFDE VAN

INDIA MAHDAVI VOOR TEHERAN

2019 FORECAST Trends in stoffen en design

glow

DECEMBER

Feestelijke tafels en cocktails

LET’S PART Y!

SFEERVOLLE FAMILIEHUIZEN IN TOPLOCATIES

SINDS 1987

DECORATE LIKE A PRO


EDITOR IAL

Foto: Brenda van Leeuwen

DECEMBER CHIC Het laatste nummer van het jaar is altijd een feest om te maken. Niets lekkerder dan werken met heerlijk rijk en overdadig beeld en je te verlustigen aan interieurs waar men zich in het geheel niet heeft ingehouden. Die interieurs scouten en fotograferen we zelf, maar even zo vaak krijgen we via de mail huizen aangeboden van fotografen. Als iets heel mooi is, dan kopen we het meteen. Zo komt het voor dat ik op een doordeweekse avond drie huizen aanschaf. De foto’s dan welteverstaan. Zo wist ik meteen toen ik de woning van celebritybloemist Hayley Newstead zag: dit is er eentje voor ons decembernummer. En ook het appartement van printkoningin J.J. Martin mocht in dit nummer niet ontbreken.

Het huis van Hayley Newstead in New York zou ik, als ik de kans kreeg, direct het mijne maken. Zelfs de foto’s van Marilyn aan de muur behoren tot mijn persoonlijke favorieten. (p. 116)

Aan al die producties wordt hier op de redactie tegelijkertijd gewerkt. Tot alles ineens samenkomt en, als alles goed gaat, ook samenvalt. Dat is deze keer, al zeg ik het zelf, uitzonderlijk goed gelukt. Met dank aan het prachtige, inspirerende feesttafeldossier van Roos Stalpers en Fee van ’t Veen en als uitsmijter de wel heel mooie, maar ook heel lekkere cocktails van Witte van der Stroom, gefotografeerd door Anja van Wijgerden en Sigurd Kranendonk.

Als ik in Parijs zou moeten wonen, dan graag in deze woning. Het spectaculaire atelier op de bovenste verdieping is een plaatje. Gelukkig voor iedereen toegankelijk, want het is de prachtige nieuwe winkel van Liaigre. 77, Rue du Faubourg Saint-Honoré. (p. 40)

Voor mij bracht het afgelopen jaar een nieuw uitdaging, Residence kwam op mijn pad en ik werd er blij van. Ik hoop dat u ook goede herinneringen hebt. Een glitterend en sprankelend eindejaar gewenst en voor 2019: straal!

Foto: Mai Linh, Box Management

Warme groet,

Mary Hessing Hoofdredacteur Trots was ik toen ik bij de presentatie van Anne-Sophie Pailleret in Parijs het werk van Nederlander Frederik Molenschot ontdekte. (p. 40)

Mary Hessing

maryhessing

P. 173

ENGLISH SUMMARY

residencenl

13

DEC 2018 | RESIDENCE

Werken voor een tijdschrift is heel divers. Zo gingen we met de trein naar Parijs om de fine fleur van de internationale interior decorators en hun werk te aanschouwen, en op een van de prachtigste najaarsdagen van dit jaar reed ik met een team naar het Belgische Mol om de Italiaanse familie Minotti te fotograferen.


OP R EIS

TEHERAN DE LIEFDE VAN INDIA MAHDAVI

INDIA MAHDAVI tekende enkele van de hipste hotels en restaurants in Parijs en Londen. De succesvolle Franse INTERIOR DESIGNER vindt haar inspiratie in UITEENLOPENDE CULTUREN, maar ze heeft een SPECIAAL PLEKJE in haar hart voor IRAN, haar geboorteland. FOTOGRAFIE AMBROISE TÉZENAS TEKST NICKY BOUWMEESTER

RESIDENCE | DEC 2018

156OP R EIS

163

DEC 2018 | RESIDENCE


EDITORS’ CHOICE

3. SAMENSTELLING COLETTE HOUBEN

1.

4. 2. 5.

10.

V URIG FLU W EEL

RESIDENCE | DEC 2018

22

9.

HOT, HOT, HOT in de mode en het interieur: SENSUEEL FLUWEEL.

7.

6.

8.

1. Uit de herfst-wintercollectie van het Deense Stine Goya: glanzende trenchcoat Flo, € 509 en broek Bob, € 268 in Rosette-roze, laarzen Kasia in Violeta Glitter, € 402. stinegoya.com 2. Kaars met koraalreliëf van Zara Home, 13,5 x 7,5 cm, € 10. zarahome.com 3. Caleidoscopische bekledingsstof Beat van Rubelli Venezia, geïnspireerd op Venetiaanse kralen, 100 procent polyester trevira, 140 cm breed, € 154 p.m. rubelli.com via loggerewilpower.com 4. Een vurig rode editie van de klassiekers onder de parfums: Chanel no.5 l’Eau en Eau de Parfum 100 ml Limited Edition, € 150. chanel.com 5. De stof Dandy van Lelièvre is geschikt als gordijnstof en als wandbekleding, verkrijgbaar in 26 zachte tinten, 3 meter breed, € 107 p.m. lelievreparis.com via bartbrugman.com 6. Olijke, roodgelakte houten stoel Chiavari van Gucci Decor, fluwelen bekleding met geborduurde kat en bloemen, € 2.250. gucci.com 7. Zijdefluwelen plaid van Anke Drechsel, doorgestikt en gevoerd, 132 x 182 cm, prijs op aanvraag. ankedrechsel.com 8. Vloerkleed Clélia Firebird van Zoé Ouvrier, uit de collectie Edition One van Tai Ping, handgeknoopt van Nieuw-Zeelandse wol, 200 x 300 cm. € 4.040 excl. btw. taipingtent.com 9. Zijdefluwelen kussen Beauty, met de hand geborduurd, prijs op aanvraag. ankedrechsel.com 10. Stijlvolle, comfortabele bank Parrot, geïnspireerd op de iconische bank van Vladimir Kagan, met messing afgewerkt onderstel, b 257 x d 115 x h 80/40 cm, € 4.938. julianchichester.com


INTER IEUR

ECLECTISCH CHIC Ze stylede de kleedkamers van zangeres MADONNA tijdens haar laatste wereldtours en werkt voor beroemde modehuizen. Bloemiste en interieurstyliste HAYLEY NEWSTEAD weet alles van de kracht van bloemen. Toch geen frivole flowerpower-explosie in haar Londense appartement. Het mid-century interieur is CHIC met ELEGANTE vintage.

TEKST EN FOTOGRAFIE MICHAEL PAUL/LIVING INSIDE VERTALING EN BEWERKING LOUËL DE JONG

RESIDENCE | DEC 2018

116

Een flamboyante bloemenkraam op Portobello Road veranderde het leven van de jonge Hayley Newstead. Als bloem- en interieurstyliste werkt ze nu dagelijks voor de rich and famous. Ook in haar eigen huis ontbreekt het nooit aan rozen, lathyrus, ranonkels of dahlia’s.

P. 173

ENGLISH SUMMARY

RECHTERPAGINA De foto van Marilyn Monroe past qua kleur, stijl en tijdsbeeld prachtig in dit huis. Een voorbeeld van de eigenzinnige stijl van de bloemist: romantische rozen in een designvaas.


INTER IEUR

121

DEC 2018 | RESIDENCE

De drie boeketten op tafel hebben iets feestelijks en vorstelijks. ‘Eclectisch luxueus’ noemt Hayley haar stijl als bloemiste.


SHOP THE LOOK

2.

SAMENSTELLING COLETTE HOUBEN

1.

3.

127

8. 5.

7.

Bijzondere ontwerpen in PRACHTIGE MATERIALEN met een BRILJANT oog voor SCHOONHEID.

6.

1. S leutelkwastje Opale van Houlès, van glas en polyester, 10 cm lang, € 12. houles.com via loggerewilpower.com 2. D e tweearmige plafondlamp van de veelzijdige ontwerpster Margit Wittig uit Londen is er ook met drie armen, prijs zoals afgebeeld € 3.500 (excl. btw). margitwittig.com 3. H andgemaakt vloerkleed Sri Di van Atelier Février door Florian Pretet wekt een optische illusie, het lijkt wel driedimensionaal, 100% Tibetaanse wol, vanaf € 5.800. atelierfevrier.com 4. P oef Ottoman in Furs Pearl van Fratelli Boffi heeft een basis van walnoot en een body van oudroze leer en is opgeluisterd met een kraag van nepbont, vanaf € 2.210 (excl. btw). fratelliboffi.it 5. F auteuil Baia van Marioni, met comfortabele rugleuning, is handgemaakt en werd gelanceerd tijdens Milan Design Week 2018, 98 x 98 x 90 cm, € 3.282. marioni.it 6. T afel Leaves van Fortuny met messing frame en blad van zwart glas, de onderste bladen zijn bekleed met leer, 100 x 100 x 82 cm, prijs op aanvraag. fortuny.com via rhointeriors.nl 7. B ehang Profumo d’Oro van Élitis uit de Paradisio Collectie heeft een gouden gloed en ademt een en al luxe, b 137 cm, € 172 per meter. elitis.fr via loggerewilpower.com 8. H eruitgave van Eileen Gray’s iconische scheidingswand Brick Screen voor Aram Design, het origineel dateert uit 1922-1925, stalen frame met handgelakte panelen, € 40.000. aram.co.uk

DEC 2018 | RESIDENCE

4.


INTER IEUR

V I N TA G E U I T MILAAN Als journaliste J.J. MARTIN het bruisende New York inruilt voor Milaan is ze aanvankelijk teleurgesteld. De stad lijkt haar saai en conservatief. Maar dankzij een briljant idee van haar echtgenoot weet ze een eigen KLEDING- EN MEUBELLIJN op te zetten die uitgroeit tot een ongekend SUCCES. 107

DEC 2018 | RESIDENCE

FOTOGRAFIE HELENIO BARBETTA TEKST MARZIA NICOLINI BEWERKING PAOLA VAN DAM


INTER IEUR


SHOP THE LOOK

1.

2.

3. 115

DEC 2018 | RESIDENCE

8. 7.

4. 6. Sprekende KLEUREN en OPVALLENDE DESSINS in een aantrekkelijke RETRO-STIJL

5.

1. H andgeknoopt Bohemian-vloerkleed van gerecyclede Sari-zijde, 250 x 344 cm, € 16.770 (excl. btw). ebru.nl 2. S piegel Big Round 1000 Gold uit de Seeing Glass-serie van Sabine Marcelis en Brit van Nerven, € 3.560 (excl. btw). sabinemarcelis.com 3. K ussens Bella Coola, 50 x 50 cm, € 174. pierrefrey.com via brugmanbv.nl 4. A symmetrische console Reparterre McB 70301/12, 138 x 27 x 80 cm, op gepatineerde koperen pootjes, £ 11.000. ©McCollin Bryan, mccollinbryan.com 5. S tof Valkyrie Flame Stitch van 100% katoen is de eigentijdse interpretatie van een motief dat teruggaat tot de 15e eeuw, b 137 cm, prijs op aanvraag. fschumacher.com 6. L amp Caracas is een ontwerp van Tristan Auer in messing met een zijden lampenkap, prijs op aanvraag. tristanauer.com 7. T ria Wood Chair van Colé, in grafisch dessin, is gemaakt van het hout van de wintereik, l 58 x b 52 x h 82 cm, € 590. coleitalia.com 8. H andgeschilderde soep- en dinerborden Pavone van Italiaans keramiek, Bitossi Home, met 18e-eeuwse toile de Jouy-motief, 23,5 x 23,5 cm (soepbord) en 28 x 28 cm (dinerbord), € 88 (per twee). ladoublej.com


INTER IEUR

PA R I J S E DA N DY ’ S ARTISTIEK, AMBACHTELIJK en CURIEUS: de SERVIEZEN van Astier de Villatte zijn al jaren een begrip bij interieurliefhebbers. Het CREATIEVE UNIVERSUM van dit Franse merk komt tot leven in de eigen WINKELS IN PARIJS. En vooral ook in de PRIVÉSTUDIO van de twee oprichters.

FOTOGRAFIE JULIE ANSIAU TEKST NICKY BOUWMEESTER

85

DEC 2018 | RESIDENCE

P. 173

ENGLISH SUMMARY


INTER IEUR

De eettafel bestaat uit een eeuwenoude staldeur uit de abdij van SaintGermain-des-Prés, die de ontwerpers op een paar eenvoudige schragen legden. RECHTERPAGINA De fluwelen fauteuil is gekocht bij L’Art du Temps, een bekende brocantewinkel achter Place de la Bastille. Op de bank liggen geborduurde kussens, die de ontwerpers vonden op een vlooienmarkt in Amerika.

RESIDENCE | DEC 2018

88


INTER IEUR

Boeket van Livia Cetti, een Amerikaanse styliste die eerder voor Martha Stewart werkte en tegenwoordig deze indrukwekkende papieren bloemen maakt.

93

DEC 2018 | RESIDENCE


DOSSIER

Aan tafel!

SAMENSTELLING EN TEKST ROOS STALPERS & FEE VAN ’T VEEN

Ontwerpster Roos Kalff slaat een brug tussen heden en verleden en vervaardigt vazen, glazen, kandelaars en tafelstukken van gestapeld vintage glaswerk. Ieder item is uniek en handgemaakt. studiokalff.com

65

DEC 2018 | RESIDENCE

DOSSIER

Van zeventiende-eeuwse CHIC tot Franse NONCHALANCE, met mondgeblazen glazen, vergulde messen, DUTCH DESIGN-DAMAST en torenhoge kandelaars doe je de (feest)tafel EER aan.


GLIT & GLAM

DOSSIER

1. 2.

De documentaire Studio 54 (2018) is 100% glamorama. studio54doc.com

Voor een portie Saturday Night Fever pak je uit met GLIM, GLANS en RONDE VORMEN.

3. Cupcake in the spotlights: stolp op metallic glazen voet van Zpstudio, € 580. verreum.com

4. 5.

6. 7. 8.

1. Iriserende kandelaar Oily, € 69. polspotten.nl 2. Glas Blueberry, € 18 per twee. LSA International via amara.com 3. Vergulde presenteerschalen, € 360. Elleffe Designs via artemest.com 4. De Alvar Aalto-vaas is er nu ook in amethist, € 249. iittala.com 5. Ontwerpersduo Muller Van Severen ontwierp de Shiny Table Sculpture, oftewel een pepermolen, € 75. valerie-objects.com 6. Stalen bestek Linea Rainbow, € 142 per couvert. mepra-store.nl 7. Showstopper: Panama Tray van gekleurd kristalglas, € 566. reflections-copenhagen.com 8. De Bramante kandelaar is geïnspireerd op het Atomium, € 5.710. Fuda Marmi via artemest.com


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.