Care Magazine | Editie 6 | september 2022

Page 1

Let’sglow MAGAZINE Nr.6 • SEPTEMBER 2022 DIRECT NAAR DE WEBSHOP Waanzinnig Nieuw merk? Wij geven megakortingeen Niet-te-missen event Alles wat onze branche mooi maakt, komt samen op 6 en 7 november 43 items voor ’n shiny skin Op het podium Ontmoet de mensen van Care Coverbeeld: PUPA Milanowww.carecosmetics.nl

CIRCADIAN

ONTDEK DE KRACHT VAN CIRCADIAN OP PASCAUD.COM NIEUWONTSPANJEMOOI ONTSPANNEN LEVEN. HET GEVOEL DAT ALLES ‘VANZELF GAAT’. OVERDAG MAKKELIJK FOCUSSEN EN MOOIE DINGEN BEWUST MEEMAKEN. ‘S NACHTS MOEITELOOS SLAPEN. DAAR ZEGT TOCH IEDEREEN JA TEGEN? EEN TOVERMIDDEL BESTAAT NIET MAAR CIRCADIAN WEL. DIT TRIO IS DÉ OPLOSSING VOOR IEDEREEN DIE MEER RUST AMBIEERT. PROFITEER NU VAN DE ACTIEPAKKETTEN

NIEUW: LISSE

Ontdek de nieuwe rimpelverfijnende huidverzorging van Payot. Scan de QR-code en ontvang een GRATIS proefpakket!

IT’S DELICIOUS LIMITED EDITION

Wij maken Care Magazine HOOFDREDACTEUR | MARJANNE RIEMENS TEKSTEN | PRAS WEIJERS EN MARJANNE RIEMENS EINDREDACTIE | PRAS WEIJERS EN ANNE VAN KEIMPEMA VORMGEVING | ZITA CREATIVES PRODUCTIES | LIONA VOS ADVERTENTIES | ELINA MARTINEZ CARRASCOSA SOCIAL MEDIA | FABIENNE VAN DER KOOIJ VERDER WERKTEN MEE | ROXANNE EERENS EN MARTINE SCHEPER CARE MAGAZINE IS EEN UITGAVE VAN CARE COSMETICS OPLAGE: 5000 Artikelen uit Care Magazine mogen alleen met schriftelijke toestemming van Care Cosmetics

Het ongevraagd gebruiken van tekst en/of foto’s (ook digitaal) is

glow

8 CARE MAGAZINE

Veel leesplezier!

Marjanne Riemens - contentmanager redactie@carecosmetics.nl worden overgenomen. niet toegestaan.

Het is soms een lichtroze blos. Of een lichtje in de ogen dat net even opduikelt. Een oogopslag die onderstreept dat er iets moois gaande is. Stralen. Wie in jouw omgeving vind jij stralen? En waarom? Onze dochter van 15 vindt dat ze straalt als ze volop glanst. Op haar jukbeenderen een glansje. Over de lengte van haar neus. Een glansje. In haar ooghoek. Een glansje. Niks mis mee – we hebben niet voor niets al onze ‘glow products’ in de etalage gezet, maar bij glow denk ik toch vooral aan mensen die ik vind stralen. Uit zichzelf. Lees maar eens de verhalen van het Care team en zie de foto’s. Een verblindende lach, aansprekende ogen. Of een huid die net iets meer blosjes dan anders heeft. Als interviewer is het altijd een cadeau om te horen waar de fun vandaan komt. Mooi toch dat het vooral gaat om direct te omarmen zaken. Uitbundig dansen. Kracht inzetten. Keihard lachen met elkaar. Persoonlijke ontwikkeling. Avontuurlijke uitdagingen. Wat houdt ons tegen om te stralen? Let’s do it! Grenzen bestaan niet …

CARE COSMETICS DONEERT WAT EEN BLIJE GEZICHTEN

INNOVEERT

MET APPARATUUR BEREIK JE MÉÉR

CARE COSMETICS ETALEERT GLOW, GLOW, GLOW

CARE COSMETICS SIGNALEERT DE WINKELVLOER VERANDERT

51 44406424105828673038424814 9CARE MAGAZINE

CARE COSMETICS PROMOOT UPDATE PASCAUD

CARE COSMETICS REPORTAGE HET DNA VAN CONSULTA

SLUIT JE AAN BIJ DE SUCCESFORMULE

CARE COSMETICS ORGANISEERT CARE GROW EVENT

CAREPARTNERPLANCOSMETICS

CARE COSMETICS INTERVIEWT ERIK CEELEN, MIKOS

CARE COSMETICS PRESENTEERT KOMT EEN KLANT IN DE SALON...

CARE COSMETICS GENIET WAT EEN MOOIE MOMENTEN

CARE COSMETICS KIJKT VOORUIT KLEDING MET GRAS? ONTDEK DE TRENDS

CARE COSMETICS GROEIT

CARE COSMETICS ONDERSTEUNT HET

CARE COSMETICS TEAM ÉCHTE VERHALEN VAN ÉCHTE MENSEN

groeiﬕCARE COSMETICS bijwilIedereenzichgraagaansluiteneensucces-formule 10 CARE MAGAZINE

What’s NEW?

Duco: “De effecten van de samenwerking tussen Consulta en Care Cosmetics zijn nu al zichtbaar, qua administratie, inkoopkracht, omzet en rentabiliteit. Het is nog niet geoptimaliseerd: het kost even tijd om de twee culturen van België en Nederland bij elkaar te brengen. Nu willen we Duitsland in, Oostenrijk, Zwitserland misschien. Terwijl we hiermee bezig waren, kwam Mikos voorbij – we zijn zelf benaderd door eigenaren Erik Ceelen en Melina Verweel. Zij hebben er een goedlopend bedrijf van gemaakt en stonden voor de keus: zo doorgaan in een veranderende wereld of in het warme bad bij Care zitten. Gelukkig kozen ze dat laatste. Erik en Melina zijn twee heel slimme ondernemers, we kunnen echt leren van elkaar.”

11CARE MAGAZINE

We breiden het assortiment uit en ontwikkelen promoties die de Etos-klant aanspreken. De doelgroep van Etos sluit heel goed aan bij de doelgroep van RoC. Zo proberen we onze gezamenlijke groeikansen in te vullen.”

Robbin: “Met Mikos erbij hebben we weer een mooie uitbreiding van ons merkenportfolio. Onze klanten hebben nu nog meer keus: naast de skincare-uitbreiding zijn er nu ook de wimperen wenkbrauwverf van Refectocil en de behandelstoelen van Cosmoderm. Een ander nieuwtje is dat we onze medewerkers sinds augustus in hun vitaliteit begeleiden. Een externe partij, gespecialiseerd in het managen van stress en voeding, komt hier interne masterclasses geven. Ik zie het al gebeuren dat we een keer met zijn allen in een ijsbad gaan! Wat dit voor de klanten betekent? Onze medewerkers raken meer in balans, stralen dit uit naar de klanten en doen hun werk beter.”

Rolf: “Ik zit pas sinds 1 juni op deze plek dus ik ben zelf nog helemaal nieuw. Wat ik meeneem, is veel ervaring in de beautybranche algemeen, ook internationaal. Ik heb met veel verschillende merken gewerkt en ervaring met retailers. Over retail gesproken, daar heb ik tóch nog een nieuwtje over: de goede groeistrategie die Care al heeft voor de salon, gaan we ook bij de retailers verder uitbouwen. De supportprogramma’s moeten echt goed passen bij de strategie van de retailer. Zo zijn we nu druk bezig met de ontwikkeling van RoC bij Etos.

De No-Limits-strategie van Care Cosmetics levert steeds weer nieuwe verrassingen, nieuwe groei en nieuwe kansen voor de Care-klanten op. De drie directeuren (ja, drie!) praten je bij over de nieuwste ontwikkelingen. Algemeen directeur Duco van Keimpema over de nieuwe overnames, operationeel directeur Robbin Extra over het vitaliteitsprogramma voor de medewerkers en de aanstelling van commercieel directeur Rolf Herman de Groot is al een nieuwtje op zich.

Rolf: “Fun? Mijn trip naar Stuttgart, waar ik kennis heb mogen maken met alle plannen van Annemarie Börlind. Ik heb gezien met wat voor passie dit familiebedrijf zijn merken ontwikkelt en hoe ze die samen met hun internationale partners willen laten groeien. Dat heeft me ontzettend veel inspiratie en energie gegeven –buiten corona, want dat heb ik ook opgelopen op deze reis. Ik kijk uit naar het volgende personeelsuitje. Lijkt me hartstikke leuk om de mensen buiten de werksetting beter te leren kennen. De reputatie van Care op het gebied van mooie feestjes is groot, dus ik ben heel benieuwd!”

Robbin: “De overname van Consulta en Mikos zijn hele belangrijke stappen voor Care. We hebben gelijk een mooi marktaandeel in België gekregen en in Nederland hebben we laten zien dat we open staan voor uitbreiding. Veel merken en bedrijven benaderen ons nu proactief. Veel Belgische leveranciers laten ons weten dat als we actief worden buiten de Benelux, ze ons heel graag als distributeur willen. We houden er rekening mee dat we het komende jaar hard zullen doorgroeien.”

Duco: “Ik geloof in het vieren van kleine successen, zoals onlangs het winnen van de ELLE International Beauty Award 2022 voor de ROSENTAU Dagcrème van Annemarie Börlind. Of, wat langer geleden, de Dutch Beauty Awards voor Guinot, Skeyndor en Pascaud. Al die kleine successen vormen samen een groot succes. Ook als ik hier binnen kom lopen en zie dat alle vergaderruimtes bezet zijn en dat mensen gezellig staan te kletsen bij het ko eapparaat – die vibe van veel slimme mensen bij elkaar met hart voor de zaak – ook dát ervaar ik als succes.”

Robbin: “In april hebben we een succesvolle beurs gedraaid. Het was voor het eerst dat we samen met Consulta en Mikos draaiden, dat was heel goed voor de teambuilding omdat je lekker allemaal door elkaar staat.”

Rolf: “Sterk aan Care is het dedicated team: er werken mensen met hart voor het bedrijf en a niteit met de merken waarvoor ze werken. Care heeft zo’n professionele aanpak, dat is uniek in de branche. En als je een succesformule hebt gevonden, wil iedereen zich daar graag bij aansluiten, zoals Robbin al zei. Het is mijn verantwoordelijkheid om te zorgen dat we als team klaar zijn voor die groei. Dat betekent dat we een aantal procedures moeten formaliseren. Klein zijn heeft zo zijn charme, maar een procesmatige aanpak is nu noodzakelijk. Verder willen we meer focus aanbrengen binnen ons merkenportfolio: met welke merken willen we het hardste groeien? Zo zien we veel groeipotentie voor onder andere RoC, Annemarie Börlind en Team Dr. Joseph, een biologisch, vegan merk dat heel mooi past bij de huidige maatschappelijke trend.”

succesfull?What’s theWhat’sfun?

We hadden ook een confettikanon, hartstikke leuk. Alleen stonden we volgende ochtend met zijn allen de confetti op te ruimen om de ruimte weer klaar te maken voor een training van Pascaud.

12 CARE MAGAZINE

Duco: “Ik kijk met plezier terug op onze kick-off party. Twee keer per jaar geef ik het team een update van de zaken, maar anderhalf uur op een stoeltje luisteren naar een presentatie is natuurlijk heel saai. Daarom hadden we dit jaar ons auditorium omgebouwd tot club. De mensen stonden te luisteren en te kijken met een gintonic in de hand en af en toe knalde een dj er even een nummer tegenaan om de mensen te laten dansen.

Dat heeft dan ook wel weer wat, om dat met zijn allen te doen. Binnenkort hebben we weer een bedrijfsfeest. Waar naar toe is nog even een verrassing. In ieder geval met een dinertje en misschien met slapen.”

Duco: “We moeten ons zéker geen zorgen maken, maar wel openstaan voor de veranderingen in de markt die eraan gaan komen. We moeten voorbereid zijn op wat een jonger publiek wil: direct resultaat. Jonge mensen gaan misschien eerder naar een arts voor botox dan dat ze voor de schoonheidsspecialist kiezen. Gelukkig liggen er kansen in de enorme kennis van de huid die de specialist heeft. De focus moet liggen op een traject van echte huidverbetering in plaats van instant oplossingen.”

13CARE MAGAZINE

STELLING 2

STELLING 3

‘De retailer moet zich voorbereiden op zware tijden’

‘Het Care Loyalty plan is de beste ondersteuning die onze klanten zich maar kunnen wensen’

STELLING 1

‘We moeten ons in deze tijden zorgen maken om de beautybranche’

Rolf: “Daar ben ik het niet mee eens. Alleen de retailer die niet bereid is om zich aan te passen aan de veranderende marktomstandigheden en de veranderende vraag van de consument, krijgt het zwaar. De consument wordt steeds kritischer. Groei verwacht ik in merken die duurzaam zijn en die zich in de hele productieketen maatschappelijk betrokken voelen. Gelukkig spelen veel van onze merken daar een rol in en zijn wij in staat om dat door te vertalen naar de retailer.”

Robbin: “Ja, 100%. Ik ben ervan overtuigd dat als een klant duidelijk inziet hoe hij of zij goed kan groeien, daar de juiste begeleiding bij krijgt en óók nog eens meer voordelen ervaart, het een routekaart naar succes is.”

tea﬑CARE COSMETICS 14 CARE MAGAZINE

The aftercomesviewbestthehardestclimb

“Op mijn LinkedIn profiel zie je dat beautyfuncties domineren en daar kom je nooit meer vanaf ha ha. Nee hoor, het is een bewuste keuze dat ik nu commercieel directeur ben bij Care Cosmetics. Het is een hele leuke en innovatieve branche en alhoewel ik vroeger weinig a niteit met beautyproducten had, ben ik er toch per toeval ingerold. Gestart in de sportbranche en gaandeweg kwam ik bij luxe beautymerken terecht. Daar ging mijn hart wel sneller van kloppen hoor, want het is toch gewoon interessant om te zien hoeveel producten deel uitmaken van het dagelijkse verzorgingsritueel. Beauty is spannend, innoverend en biedt volop groeimogelijkheden. Daar raak ik niet snel op uitgekeken! En laten we eerlijk zijn, de magie van mooi zijn en mooi blijven fascineert toch? Een mooi onderdeel van mijn carrièrepad was de ontwikkeling van eigen beautycare-concepten, dat was een lang gekoesterde wens. Lief! Lifestyle en Blond Amsterdam, dat moeten namen zijn die een belletje doen rinkelen. We deden alles, van ontwikkeling tot internationale strategie. Na ruim 8 jaar heb ik hier in 2016 een punt achter gezet. Geen spijt hoor, integendeel. Soms is een nieuwe koers nodig. Ik kon mijn ei kwijt in diverse interim-projecten tot mijn beautyhart weer ging spreken en nu zit ik dus sinds juni bij Care Cosmetics. En het moet gezegd: wat een fijne mensen hier. Iedereen is heel open en deelt veel. Een prima basis voor mij om zo de commerciële strategie op te tuigen en uit te dragen. Goed inlezen en inleven is een must. Wat ik het liefst in mijn vrije tijd doe? Laat mij maar de barbecue aansteken met vrienden, een potje kaarten, golfen, tennissen en met mijn zoons kamperen of het water op. Eigenschappen? Deze drie woorden hoor ik vaak terug: vrolijk, gedreven en sportief. En als ik daaraan toe mag voegen dat ik positief ben? Dat is gewoon mijn natuur. En de slogan “The best view comes after the hardest climb” is hierop aanvullend. Het is een levensmotto om me zakelijk en privé in te zetten om dingen te realiseren en door te zetten wanneer het even tegenzit.”

Rolf Herman de Groot commercieel directeur

15CARE MAGAZINE

vreemdvraagGeenismij

Wist je dat ik een klassieke balletopleiding heb gehad en laatst nog een cursus Hindoestaans dansen heb gedaan?”

Marja Wiersema care coach

16 CARE MAGAZINE

“Ik ben de persoon geworden die ik zelf in de startperiode van mijn beautybedrijf graag naast mij had gehad om me te helpen met de ondernemerskant van mijn salon. Als 19-jarige runde ik een succesvolle salon maar miste ik kennis over de zakelijke kant zoals personeel. Ik verkocht mijn zaak en ging op pad voor een baan, stapte binnen bij Apollo, het latere Douglas, met de vraag of ze werk voor me hadden. Voor ik het wist tuigde ik voor hen nieuwe filialen op. Spannend? Ja, maar ook uitdagend en ik had goede begeleiding dus ik kon enorm veel leren, qua merkentrainingen en qua ondernemen. Ik kreeg een heel raamwerk en daarbinnen had ik volop ruimte alles zelf uit te zoeken. Een geweldige tijd! De rode draad in mijn werkende leven is beauty; ik werkte voor de grootste bedrijven en kwam 13 jaar geleden met 30 jaar ervaring op zak binnen bij Care Cosmetics waar ik het coaching-concept ontwikkelde. Voor mij niks leukers dan al mijn geleerde lessen te vertalen naar de praktijk en voor vakgenoten de persoon te zijn die ik als 19-jarige miste. Ik kan je zeggen, het verveelt nooit! Mijn werk heeft me als mens ontwikkeld. Ik ben nieuwsgierig naar mensen, wil het zelf goed doen en vaktechnisch ook alles weten. Geen enkele vraag uit de markt is mij vreemd en ik vind het ongelooflijk leuk om het beste uit de mensen te halen. Voor henzelf en voor hun bedrijf. Soms heeft iemand schroom of schaamt zich voor een vraag, maar ik zeg maar zo, als het voor jou belangrijk is, dan behandel ik de vraag serieus en met respect. Wat nu belangrijke issues zijn in salons? Je merkt vooral dat het (terug)winnen en houden van klanten prioriteit heeft, optimale omzet maken ook en hoe geef je leiding en hoe houd je je mensen gemotiveerd. Financieel is er ook genoeg te doen. Interessant is de omzetopbouw en de winst/ verliesrekening onder de loep te nemen of jezelf de vraag te stellen ‘Haal ik het optimale uit de diensten van mijn boekhouder’. Op dit moment begeleid ik rond de 60 klanten. Ik geef ze inzicht, overzicht en structuur en we verbeteren de omzet en dat geeft mij genoegdoening! Als ik eenmaal thuis ben? Dan schop ik mijn schoenen uit, doe mijn ringen af en zet de muziek aan. Dansend ga ik door mijn huis.

blijvenmezelfbijDicht

Shiva ten Cate brandmanager

“Als klein meisje wilde ik artiest worden. Ik was een echt podiumbeest en kreeg geen genoeg van ballet en de mini-playbackshow. Nu is dansen nog steeds een hobby; salsa dansen of een avondje uitgaan maakt me happy. De artiestendroom stierf een zachte dood en mijn nieuwsgierigheid bracht me naar de Hoge Hotelschool om vervolgens te ontdekken dat ik marketing veel interessanter vond dan de hospitality-wereld. Tijdens mijn studie had ik een bijbaan bij Douglas en daar werd het beautyvuurtje aangewakkerd. Niet moeilijk te voorspellen dat mijn banen zich vanaf toen bewogen op het snijvlak van marketing en beauty. De functies regen zich aaneen: van inkoopcoördinator en marketeer bij het Pour Vous-hoofdkantoor, tot productmanager ELHA en senior brandmanager bij Dr. Van der Hoog. Echt trots ben ik op de Beauty Astir die we wonnen met zelf ontwikkelde producten. Mooi toch dat je aan het begin van een ontwikkeling staat en vorm geeft aan een product dat succesvol is in de markt. Je begrijpt dat ik ook de kriebels heb om als brandmanager aan de slag te gaan voor RoC en Annemarie Börlind. Op mijn netvlies heb ik een heel duidelijk beeld hoe ik een bijdrage ga leveren aan de groei van distributie en bekendheid van deze merken en hoe ik via de juiste boodschap het bereik wil vergroten. RoC heeft een rijke historie maar is een beetje in de vergetelheid geraakt en heeft nieuwe impulsen nodig. Annemarie Börlind is een goede niche in de groene wereld. Met een heel specifieke doelgroep, dus ook een heel specifieke aanpak. Woorden als inhoud, effectiviteit en marktpotentieel tellen. Hoe ik de energie hier vind bij Care? Goed! En het is heel dynamisch. Sowieso houd ik van een positieve vibe. Zelf haal ik alles uit het leven, ik ben een doorzetter en blijf dicht bij mezelf. Altijd. Een mooi verhaal hierover is dat ik ooit bij een event werd beoordeeld op mijn ‘loopje’ door een catwalk coach. Ik kreeg te horen dat mijn signature was ‘je blijft dicht bij jezelf’. Ik dacht: zo is het, ik omarm deze uitspraak en draag ‘m met me mee.”

17CARE MAGAZINE

Renate Werder magazijnmedewerker

Zelf ophangenslingersde

18 CARE MAGAZINE

“Al vijf en een half jaar bij Care. In het magazijn. Laten we zeggen dat ik een beautyhart heb; ik ben schoonheidsspecialiste en heb jaren in de parfumeriewereld gewerkt. Vond ik eerst best spannend. Klanten te woord staan … ik dook liever onder de toonbank. Maar mijn leidinggevende zag wel wat in mij en spoorde me aan. Gelukkig maar. Nu durf ik veel meer. Toen de winkel sloot, zat ik thuis tot de advertentie van Care Cosmetics voorbij kwam. Het was meteen leuk hier te werken en het wordt steeds leuker. Sinds kort ben ik het aanspreekpunt in het magazijn en kijk ik ook wie wat gaat doen. Lekker druk maar daar houd ik van. We hebben een leuk team en mijn lichtpuntjes op de dag zijn als er zoveel mogelijk orders goed de deur uit gaan. Het is gewoon lekker als er grote stapels weggewerkt zijn. Straks krijgen we ook een nieuwe indeling in het magazijn zodat we nog e ciënter zijn. Handscanners geven de looproute van een order aan en zorgen automatisch voor extra controle. Al met al gaat ons dat tijdwinst opleveren en lopen we minder kilometers op een dag! Of ik altijd zo happy ben? Vaak wel. Je ziet mij niet snel boos maar als ik het eenmaal ben … Ik kijk graag de kat uit de boom maar als ik je mag dan zit het wel goed. En ik houd van feestjes – de Care-feesten zijn legendarisch – en mijn motto is ook iets met feesten namelijk ‘het leven is een feestje maar je moet wel zelf de slingers ophangen’. Dat ervaarde ik afgelopen jaar toen mijn vader ernstig gewond raakte door vuurwerk. Het was kantje boord maar hij krabbelt weer op. Daar ben ik zo blij om! We vieren de mooie momenten. En vooruit, nog een feit met een huppeltje. Dat was toen ik bij een interne Care Club-presentatie op het podium de titel ‘meest behulpzame medewerker’ kreeg, compleet met sjerp. Ik was zo verbaasd. Voor mij is het vanzelfsprekend klaar te staan voor een ander. Ach ja, ik herken het ook wel, ik pak wat extra orders, help hier en daar een handje. Als het kan, waarom niet?”

Manouk Breider pr manager

19CARE MAGAZINE

Neem die sprongin het diepe

“Public relations is voor mij commercie persoonlijk maken met als tools influencer-marketing en (free) publicity. Het is geen 1-2-3-proces, het draait allemaal om relatiebeheer, het opbouwen van nieuwe relaties en het zien van bepaalde kansen. En dat kost tijd! Op dit moment zijn we bezig met een uitgebreid plan waarin we alle piketpaaltjes slaan en we ons vooral richten op de promotie van Care Cosmetics zelf en de focusmerken. Plannen genoeg! Ik zit sinds maart o cieel in het PR-vak en ik voel me als een vis in het water in de beautyscene. Ik vind het ontzettend tof om deze wereld te ontdekken en te onderzoeken wat er allemaal mogelijk is. Met inmiddels 44 merken binnen Care staat er elke dag wel iets nieuws op de planning en dat in combinatie met alle mooie mensen en bladen waarmee ik mag werken … dat voelt als een echte snoepwinkel! En er zijn nog oneindig veel momenten voor publiciteit, via events, persberichten, advertorials. De mogelijkheden zijn eindeloos! Dat ik veel babbel? Ja, ik ben goed van de tongriem gesneden. Zet je nu een camera voor me en wil je dat ik iets vertel over het schilderij hier aan de muur, dan vind ik dat nog leuk ook. Ik ben gewoon niet bang. Ik probeer het en zie wel. Ik heb het altijd ontzettend leuk gevonden om de leiding te nemen en dingen voor elkaar te krijgen. Vroeger op de basisschool in de poppenhoek of op vriendinnenuitjes en daarna heb ik dat vertaald naar mijn studie. Inmiddels heb ik dat verder omgezet in deze relatief nieuwe baan en dat is elke dag weer een feestje! Iets nieuws ontdekken vind ik top, ik waag de sprong en ik zie wel. Verhuizen? Een nieuwe job? Een nieuw event-concept? Let’s do it, als het fout gaat los je het toch gewoon op?”

“Verkopen zit in mij. Ik kom uit een ondernemersfamilie en wist van jongs af aan dat ik iets ‘commercieels’ wilde doen. Vandaar dat ik een salesopleiding volgde. De liefde voor beauty volgde. Ik ben medisch pedicure, make-upartist en schoonheidsspecialist en ja 1 + 1 = 2: verkopen van beautyproducten is nu al jaren helemaal mijn ding. Of laat ik het scherper formuleren, ik vind het vooral leuk klanten te helpen hun business te laten groeien. Met het partnerplan als leidraad zetten we omzetten scherp en maken we stappen die verwachtingen overtreffen. In totaal heb ik rond de 250 klanten in mijn rayon dat van Limburg tot Gelderland en een deel van Brabant loopt. Je snapt dat ik niet overal evenveel kom, daar zit ook niet iedereen op te wachten. Het is vooral een uitdaging de klant te begeleiden die een level omhoog wil. Van die gesprekken krijg ik enorm veel energie, sowieso geeft het een vibe als je samen met een klant om tafel zit. Je weet nooit hoe een ontmoeting loopt. Natuurlijk heb je je eigen verhaal te vertellen en toch is geen gesprek hetzelfde. Het houdt je alert om altijd te schakelen. Iets concreets waar ik direct mee help? Dat zijn toch wel de technieken die ik beautyprofessionals leer om via whatsapp met verzendlijsten te werken zodat klanten altijd snel op de hoogte zijn van nieuwtjes. Verrassend hoeveel daar uitkomt! Ook vind ik het mooi om te zien dat je zelf ook ontwikkelingen doormaakt. Of ik zelf nu veel producten gebruik? Ha ha, natuurlijk, ik heb voor alles iets in mijn badkamerkastje staan. Maar ik moet zeggen dat ik vooral van producten met een hoog werkstofgehalte houd, zoals ampullen, serums en peelings. Natuurlijke beauty vind ik het mooiste; dat iemand een goed verzorgde huid heeft en juist sproetjes ofzo laat zien.

20 CARE MAGAZINE

Sales zit in mijn genen

Dat mag er toch gewoon zijn? En zeker niet altijd te veel make-up; ik ga ook graag zonder make-up de deur uit. Wel met een goed gereinigde huid en een mooie verzorging. Even je huid rust geven. Als ik naar een festival ga – doe me er elk weekend een – dan pak ik wel flink uit hoor, dan is make-up niet snel te veel of te gek. Weet je dat daar nog een wereld te winnen is qua huidtips en make-uptrends? Waarom organiseren we niet een keer een Care Cosmetics Beauty Festival? Samen dansen. Samen cocktails drinken. Of ik nog andere dromen heb? Echt wel. Ik heb al drie jaar een reis naar Bali gepland en die gaat nu eindelijk door.

Lenneke Deckers business developer

In oktober. Daarna volgen hopelijk nog Lapland en Zuid-Afrika. Dromen mag hè?”

TEAMDRJOSEPH COM S U S T A I N A B L E P R O V E N C E R T I F I E D N A T U R A L S K I N C A R E S I N C E 1 9 8 6 SINDS 1986 STAAT TEAM DR JOSEPH VOOR ONGEËVENAARDE KWALITEIT EN WERKZAAMHEID WIJ BELOVEN RESULTAATGERICHTE, NATUURLIJKE EN DUURZAME HUIDVERZORGING GEMAAKT VAN DE BESTE INGREDIËNTEN MET MODERNE TECHNOLOGIEËN VOOR EEN GEZONDE EN STRALENDE HUID ONS STREVEN NAAR KWALITEIT DIE VERDER GAAT DAN INGREDIËNTEN IS GEKOPPELD AAN EEN VERANTWOORDELIJKE BENADERING VAN DE NATUUR EN HAAR BRONNEN INFORMEER NAAR DE OPSTART MOGELIJKHEDEN.

VERZORGINGEN PRESCRIPTIONS VEGETALES INTENSIVES DE EERSTE “NATUURLIJKE” INTENSIEVE BOTANISCHE VERZORGING. DEZE VERZORGINGSPRODUCTEN COMBINEREN HOOGTECHNOLOGISCHE NATUURLIJKE WERKSTOFFEN MET COSMECEUTISCHE WERKSTOFFEN VOOR DE VEELEISENDE HUIDTYPES DIE OP ZOEK ZIJN NAAR DOELTREFFENDHEID. ELK DUO WERKT ZOWEL OP HUIDVEROUDERING ALS OP EEN SPECIFIEK HUIDPROBLEEM. ONTVANG EEN GRATIS PROEFPAKKET.

Bruin, bruiner…. bruinst met Institut Esthederm zon

Scan de QR-code voor een gratis proefpakket:

Institut Esthederm is vooral bekend voor de behandeling van de probleemhuid in de zon. Maar… er is ook goed nieuws voor de normale huid zonder pigmentstoringen of lichtallergieën. Bruinen is de meest natuurlijke en langdurige bescherming tegen UV-stralen. De belangrijkste werking van de zonproducten is dan ook het snel en langdurig stimuleren van de melaninevorming. Resultaat is dat je huid veel sneller bruint dan normaal, veel dieper bruint dan normaal en veel langer bruin blijft dan normaal. Zonder te verbranden. Al bruinend ben je beschermd. Ook de bruiningscapaciteit van de lichte huid wordt tot een maximum gebracht.

presenteerﬕ CARE COSMETICS Rubriek waarin beautyprofessionals vertellen hoe ze dagelijks omgaan met huidvragen of huidgewoontes.ingeroeste 24 CARE MAGAZINE

stappen zetten. Resultaat halen stopt namelijk niet als je hier de deur uitstapt. Het is essentieel thuis de juiste producten op de juiste manier te gebruiken. Vaak starten we met hydraterende

… en ze klaagt over een droge huid

“Bijna iedereen die nieuw bij ons binnenstapt en ontevreden is over de huid, klaagt over een droge huid. Door ervaring weten we dan al dat dit in de ogen van de consument speelt, maar dat er veel meer achter zit”, vertelt Nancy de Roden samen met Esther Coppens eigenaar van New Look Wellness in Heerle. “We staan er echt versteld van hoeveel verkeerde investeringen gedaan zijn en dus geld is uitgegeven voor onnodige producten en behandelingen die niet passen bij het huidbeeld. Aan ons dan de taak te starten met een uitgebreide analyse waarbij we vooral veel doorvragen over dagelijkse gewoontes over bijvoorbeeld voeding en medicijngebruik. Allemaal factoren die invloed hebben op het huidbeeld. Hebben we het plaatje compleet, dan geven we onze klant een heel realistische weerspiegeling van wat daadwerkelijk haalbaar is voor de huid. We zeggen dus niet ‘We zorgen dat je er 20 jaar jonger uit gaat zien’. Aan gouden bergen heb je niks, maar wel aan het statement dat we samen

25CARE MAGAZINE

www.newlookwellness.nl

behandelingen waarbij de bindweefselmassage een essentieel onderdeel is. Daarmee activeren we de huid zich open te stellen voor bijvoorbeeld de dubbele ionisatie met hydraterende serums van Guinot. Ook zijn we volgens mij een van de weinigen in Nederland die werken met Perfect Device van Team Dr. Joseph. Door met dit ultrasoundapparaat een diepere peeling te geven en daarna serums in te sluizen, boeken we direct resultaat. Fijne lijntjes en rimpeltjes verzachten en het huidbeeld is direct frisser en gladder. Dr. Joseph staat bekend om duurzaamheid en natuurlijke producten, maar mooi is dat hightech hier onlosmakelijk mee verbonden is.” Van het klantenbestand is 80% vaste klant, vertellen de eigenaren trots. “We doen niet mee met social deals of dat soort zaken, zijn niet van de fillers en spuiten. Maar doen er alles aan om onze klanten te begeleiden om met natuurlijke producten – waarbij er oog is voor de wereld om ons heen – mooi oud te worden.”

Sommigen denken dat ze dikke lagen make-up moeten aanbrengen maar het gaat juist om subtiliteit. Onze kracht is dat we vrouwen letterlijk laten stralen. We gaan uit van goede producten, goede kleuren en een goede substantie. Die combinatie maakt dat er geweldige effecten te realiseren zijn. Alles uitleggen is belangrijk. Dus ook vertellen waarom welke make-up bij de huid past en uitleggen welke delen in het gezicht juist extra accenten verdienen en dan de rest rustig houden. Wat opvalt? Dat je de spanning weg moet nemen. Als je vertelt de arcadeboog iets hoger aan te zetten, roept dat al kriebels op. Maar als ze het zien … Dan zijn ze om. Wij vinden het belangrijk dat als de klant make-up gebruikt,

“Ik zeg het altijd maar kort en krachtig, bij ons komen klanten voor twee hoofdzaken. Als eerste huidverbetering en een goed verzorgde huid en als tweede voor make-up. Hoe vaak krijg ik niet de vraag welke make-up gebruik je zelf en hoe breng je het aan? Niet zo moeilijk”, zegt Sybille van Beautysalon Glam in Horst, “ik ben fan van PUPA make-up en advies geven en opmaken … ik houd ervan. Vandaar dat we laatst een modellendag organiseerden waarbij we 17 vrouwen voor de spiegel zetten en ze tips gaven. Het valt me vaak op dat er soms wat weerstand is.

www.beautysalonglam.nl

ze dit goed doet. Dus niet alleen mascara en een lipgloss maar gebruik concealer, foundaton, blusher, poeder etcetera. Het kan heel sophisticated, maar zorg dat het een geheel is. Dat de make-up blendt en bij jou past. Met PUPA hebben we alles in huis en het mooie van PUPA is dat de kleurpigmenten super zijn en dat de prijs/kwaliteitverhouding heel goed is. Eigenlijk heb je met dit merk alles; voor de girl-next-door van 15 tot stijlvolle zakenvrouwen van eind 50 en natuurlijk iedereen die voor het eerst gaat experimenteren met make-up. Vooral bij die laatste groep merk ik dat houdbaarheid een toverwoord is. De keuze voor een waterproof oogschaduw die de hele dag blijft zitten, dat soort zaken. En fabels wegnemen. Je ziet er met een blush niet uit als een clown. Als wij de basistechnieken leren met de juiste kleuren, dan zeggen ze anoniem: ik zie er veel frisser uit. Niet gek dat ze met een big smile de winkel verlaten. De beste versie van jezelf zijn, daar help ik graag aan mee!”

… en ze meerwilmake-up

26 CARE MAGAZINE

... met nul kennis huidverzorgingover

www.volendamcosmetics.nl

Bij de klant met de gerstekorrels hebben we alle stappen doorlopen en zag je de huid opbloeien. Ook een klant die een mooie make-up wilde, hebben we eerst verteld dat de huid vochtarm was en voeding moest krijgen omdat anders de make-up er als het ware op lag. Dat oogt heel droog. We brengen dan een collageenserum aan dat goed werkt op vochthuishouding.deDe ultieme tip? Eerst een helft van het gezicht behandelen en dan in het daglicht het eindresultaat laten zien. Dat geeft wel even een aha-effect. Het verschil toont dat de huid broodnodig naar voeding snakte. Plus: om huidverzorging in het systeem te krijgen van onze klanten, blijven we altijd vragen stellen. Zoals: gebruik je wel eens een peeling? En zo nee, dan laten we die voelen op de hand en leggen uit dat je eigenlijk dode huidcellen aan het verzamelen bent en afvoert. Belangrijk is dat je echt kijkt naar de huid en echte vragen stelt. Dan ondermijn je ook vanzelf de tekst

27CARE MAGAZINE

‘mijn huid kan nergens tegen’. Dat bestaat gewoon niet. Een kapotte huidbarrière bestaat wel. Wij vertellen dan: stel je hebt een huis en er zitten gaten in het dak en door de gaten kan alles in het huis komen. Zo is het ook met een kapotte huidlaag. Als alles er ‘invalt’ zoals vervuiling, blauw licht en noem maar op … De klant snapt dan meteen dat er negatieve gevolgen zijn en dat je de huid moet beschermen. Het is allemaal een kwestie van goed uitleggen en de huid laten wennen. Daarom doen wij ook behandelingen van minimaal 90 minuten. Niet korter. We willen de tijd hebben met onze klanten, ook om foto’s te maken. Gewoon met de iPhone voor en na. Iedereen is zo blij met het resultaat!”

“Tja, het komt voor. Iemand stapt de salon binnen en haar gezicht zit onder de gerstekorrels. Meer dan 90. Verzorging heeft ze nooit gedaan. Reiniging? Peeling? Ze had geen idee”, vertelt Rosa Kwakman Tol van Volendam Cosmetics. “Het is de kunst de klant op zo’n manier aan te spreken dat ze de huid gaat verzorgen met de juiste producten. Dat er een plan van aanpak komt, met serums die vochtvasthoudend zijn en voedende oogcrèmes en noem maar op. Als een plant geen water krijgt, groeit die toch ook niet? Die zin slaat meestal wel aan.

“Begin dit jaar lanceerden we het Care Loyaltyplan. Een transparant partnerplan waarin je business doet op het niveau dat je hebt of ambieert. We hebben alle type salons geanalyseerd en gekeken welke service het beste past bij welk bedrijf. De grootste groep beautyprofessionals heeft een salon aan huis. Dat is landelijk zo, en dat geldt ook voor Care Cosmetics. Juist deze groep is gebaat bij veel kennis. Zeg maar een extra collega in de salon. Dit zijn voornamelijk de brons relaties. Centraal staat de focus op de huid, productkennis en ‘hoe verkoop je zo’n product nu eigenlijk het makkelijkst’? We krijgen regelmatig de vraag dat je een ‘nee’ hoort bij een klant die je in haar ogen teveel budget hebt gevraagd. Dat is misschien gênant. Maar dit verzacht je door de focus steeds weer opnieuw op de huid te leggen en jouw boodschap hierop af te stemmen. Wedden dat er snel vooruitgang is? Jouw klant wil toch maar een ding? En dat is het beste resultaat voor haar huid. Samenwerken met Care biedt je volop service; iedere 8 weken een nieuwe promotieronde met de daarbij behorende marketingpakket zoals posters, display en social mediacontent. Allemaal gratis en daarmee bespaar je weer op jouw marketingbudget.

En dan gaan we naar de Care top met onze goud- en platinarelaties. Onze paradepaardjes; de grotere instituten waar alles al goed doordacht is. Ons doel? Om het voor hen nóg interessanter te maken om alles onder één dak te halen; producten, netwerken, kennis, inspiratie én een fantastische samenwerking.”

SlobDianaCuijk

Vanaf het segment zilver ga je al snel naar de grote salons aan huis of degene die (net) de stap hebben gezet met een team te werken. Hoe ga je met zo’n team om? En hoe verdeel je je tijd versus omzet? Dit hoor je een zilverrelatie vaak zeggen. Met educatie via Care Coaching die je in dit

Rebecca Oskam loyaltymanager:

De platinum-relaties groeien het hardst; gemiddeld 15%, gevolgd door zilver (3%) en brons met 2%. Uitschieters zijn er ook: sommige salons laten een omzetgroei van 60% zien! Wat betekent dit? ‘We are still going strong’! De ambachtelijke beroepen hebben het zwaar gehad in tijden van corona. Ook de beautybranche werd flink geraakt. Maar de branche heeft zich herpakt. We zien de tendens dat er bewuster wordt ingekocht en bewuster gebruikt gemaakt is van alle service die we bieden.

Still going strong

segment voor 50% korting afneemt, gepersonaliseerde marketing en die te gekke bonus, helpen we je op weg. Wat ik persoonlijk erg interessant vind om uit te werken zijn de businessplannen, dat grote A3 vel dat de bussiness developer in het begin heel ijverig heeft ingevuld. Hoe interessant is het om je piekmomenten in een jaar te meten, precies op basis wat jij hebt ingekocht vorig jaar. Welke service past bij welk moment? Door je met ons te focussen op meer verkoop en jouw leidendbusinessplantelatenzijn,houdje–echtwaar –meer tijd over en wie wil dat nou niet?

BRONS-RELATIE

“In het begin zag ik er tegenop. Haal ik dat wel? Lukt mij dat wel? Maar door met mijn Care business developer in gesprek te gaan en regelmatig een cursus te volgen, kreeg ik zelfvertrouwen in het adviseren en verkopen. En ook door meer afwisseling in behandelingen aan te bieden, kreeg ik als vanzelf een boost. Ik blij, maar ook mijn klanten! Het loyaltyplan brengt me meer dan ooit en meer dan verwacht!”

ondersteunﬕ

CARE COSMETICS 28 CARE MAGAZINE

NIEUW

CARE EQUIPMENT

LUXE DESIGN | PREMIUM QUALITY | UITSTEKEND VERDIENMODEL

• krachtige 7 watt motor om het huidoppervlak effectief en zachtjes te perforeren

• extra krachtige motor die zorgt voor een dubbele slag

HIGH PRECISION NEEDLING

• de constante verbinding tussen naaldmodule en aandrijving garandeert volledige kracht in de beweging van de naald; zonder veermechanisme

• in een handomdraai is de gewenste naaldprojectie van 0 tot 2 mm traploos in te stellen zonder het behandelingshulpstuk te verwijderen

• het aantrekkelijke verdienmodel. De kosten van het kristalgebruik liggen 75% lager dan bij de reguliere behandelingen. Omgerekend zijn de kosten per facial minder dan een euro

Vraag de brochure aan voor meer informatie en Care

• de in één rij opgestelde naalden verbeteren de penetratie in de huid en geven een zeer homogene en vlakke naaldbehandeling

voordelen van

Pro teer van ons aantrekkelijke aanbod.

equipment. info@carecosmetics.nl 10 X NAALDJES VOOR DETWVBEHANDELING190EURO € 2.200 5 X1KG KRISTALLEN VOOR 70 TOT 100 BEHANDELINGEN € 5.000 BIJ AANSCHAF BETAAL JE 2.600 EURO. DE OVERIGE 2.400 EURO BETAAL JE TEGEN 0% RENTE TERUG IN 24 MAANDEN. INCLUSIEF INCLUSIEF

Ervaar zelf hoe snel de investering in Crystapeel zich terugbetaalt en pro teer van ons aantrekkelijke aanbod.

De voordelen van de Care Skineedler:

HIGH PRECISION MICRODERMABRASIE

De voordelen van de Care Crystapeel:

• de jne schacht en de precieze slijping van de naaldpunten zorgen voor een optimale penetratie in de huid

• een ultralicht, geavanceerd handstuk met carbon versterkte handgreep en ergonomisch gevormde schacht (slechts 38 gram)

• extreem huidvriendelijk; zelfs geschikt voor couperose

etaleerﬕCARE COSMETICS ECHTE GLOW KOMT VAN BINNENUIT. DAT WETEN WE ALLEMAAL. MAAR HOERA VOOR DE BEAUTYBRANCHE MET INNOVATIES DIE NET DAT ACCENT GEVEN WAAR WE NAAR OP ZOEK ZIJN. DE BESTE, MOOISTE CARE COSMETICS PRODUCTEN DIE GEZICHT EN LICHAAM LATEN STRALEN. 30 CARE MAGAZINE

– GLAM-OIL 50ML | ADVIESVERKOOPPRIJS:

100ML | ADVIESVERKOOPPRIJS: €29,95

HUID EN HAAR

ESTHEDERM – CITY PROTECT INCELLIUM SPRAY 100ml | Adviesverkoopprijs: €47,00

ZO SOEPEL

DYNAMISCH

Adviesverkoopprijs:250ml €30,90

AHAVA– SMOOTHING BODY LOTION KALE & TURMERIC

Na de zomer verlang je toch gewoon terug naar je mooie getinte glow?

ANNEMARIE BÖRLIND – GOLDEN BODY OIL NOVALANALOVE

Deze olie voedt en verzacht het hele lichaam. De verrassende geur en de niet-vette structuur zijn een ideale combinatie. Heerlijk om je hiermee van top tot teen in een subtiele glans te hullen. Wel even schudden voor gebruik.

Vernevel de spray over het gezicht om zo de verschillende afweermechanismen van de huid te versterken en vroegtijdige veroudering te voorkomen. Een perfecte bescherming dus!

VITALIS – EXTRA GLOW TONIFYING BODY OIL ADVIESVERKOOPPRIJS:100ML €29,85

31CARE MAGAZINE

MATIS €28,95

Sensuele lichaamsolie met glinsterende gouddeeltjes en voedende oliën laten de huid stralen. De olie behoudt het vochtgehalte van de huid en laat haar fluweelzacht aanvoelen. Bonus: de verleidelijke geur verwent de zintuigen en stevigheid van de huid.

MOUSSETINTEDBRONZ’EXPRESSSELF-TANNING

EVEN VERNEVELEN

Deze natuurlijke lichaamsolie met klimopextract geeft de huid extra glans en zorgt voor een aangenaam verkwikkend gevoel. Het gevoel van dynamische frisheid. Voor optimaal resultaat masseer je de olie zachtjes in. dy

Deze mousse zorgt er meteen voor, een geweldige selftan. Zonder strepen en mét satijnachtige finish.

bo

Deze smoothing bodylotion zorgt voor een soepele huid en voorkomt uitdroging. Zit boordevol werkstoffen die vroegtijdige huidveroudering tegengaan en de collageenvezelsynthese verhogen. Resultaat? Een gladder huidoppervlak.

Adviesverkoopprijs:150ml €37,95

Wakker worden met een uitgerust gezicht en een stralende teint.

GUINOT - MASQUE DYNAMISANT ANTI-FATIQUE

LUXER DAN LUXE

BEN JE VERLIEFD?

6x 2 pads | Adviesverkoopprijs: €25,70

Wie wil dat niet?

Dit glowmasker met een hoog vochtgehalte is voor alle huidtypen geschikt. Door liftende peptiden en een actief complex dat de regeneratie van de huid ondersteunt, ligt een vitale glans binnen handbereik. Binnen een kwartier een geweldig resultaat. Dat is toch een cadeautje?

s

En zeg nou zelf, het idee van goud op je huid geeft toch bij voorbaat al een koninklijk gevoel?

Nu eens geen masker voor overdag maar voor ’s nachts. Dit masker ontgift, regenereert en voegt zuurstof toe. En dat allemaal tijdens het slapen!

Perfect duo. Niet-irriterende, twee-in-één glycolzuurpeeling en -masker. Dit duo verbetert de structuur, vermindert de zichtbaarheid van poriën en zorgt direct voor extra glans. Toch handig zo’n exfoliërend en hydraterend masker dat zelfs voor de meeste gevoelige huid werkt.

WELKOM VITALITEIT

DERMAPRIME – MASQUE PROTEINE

masker

DR RENAUD – MASQUE NUIT RÉVEIL ÉCLAT CAROTTE

Dit crèmemasker met peeling-effect heeft een hele zachte textuur die de huid intensief hydrateert en zorgt voor een onmiddellijke glow. Geschikt voor de huid boven de 40. We durven te wedden dat vrienden vragen of je verliefd bent of op vakantie bent geweest. Complimentjes vliegen om je oren. De huid is namelijk meteen egaal en straalt als nooit tevoren.

50ml | Adviesverkoopprijs: €63,00

RENEWINGACADÉMIE

Minerale modder uit de Dode Zee is op zichzelf al geweldig om de huid te zuiveren maar als er dan ook nog eens 24K goud is toegevoegd, is een over-the-top glow echt realistisch.

Het masker gaat verslapping en rimpels tegen, voedt, stevigheidverbeterthydrateertverzacht,endevande huid.

SLAAP JE MOOI

60ml | Adviesverkoopprijs: €94,00

JEAN D’ARCEL GLOW REVOLUTION MASK €30,40

GOUD OP JE HUID

50ml | Adviesverkoopprijs: €43,25

ANNEMARIE BÖRLIND – GOLDEN EYEPADS – ANTI AGING OOGPADS

AHAVA – 24K GOLD MINERAL MUD MASK

SEXY OOGOPSLAG

50ml | Adviesverkoopprijs: €36,80

ADVIESVERKOOPPRIJS:50ML

MOISTURIZING MASK 50ML | ADVIESVERKOOPPRIJS: €59,75

Masker dat probleemloos voor elk huidtype te gebruiken is. Het hoofdbestanddeel melkglycoproteïnen werkt vochtregulerend, versoepelend, beschermend en hydraterend. Normaliseert de pH-waarde van de huid en verhoogt de weerstand. De tip voor een mooie (feest)make-up? Breng het masker aan als basis voor de make-up. Gegarandeerd een mooi, langdurig stralend effect.

Gebruik dit masker een tot drie keer per week en je ziet de vitaliteit van de huid opbloeien. Tekenen van vermoeidheid hebben geen schijn van kans en zeg ook maar dag tegen een vale huid. Het geheim is de combinatie van essentiële oliën van pepermunt en eucalyptus. Daar krijg je toch meteen een fris en stralend gevoel bij?

NEOVA – SERIOUS GLYPEEL

MOOIMAKER

32 CARE MAGAZINE

50ml | Adviesverkoopprijs: €28,95

Voor een sparkle in je ogen moet je echt zelf zorgen, maar door de oogcontouren goed te verzorgen en fijne rimpeltjes zo te verfijnen en egaliseren, is je oogopslag meteen frisser. Door een actief ingrediëntencomplex met maar liefst vier soorten hyaluronzuur, ondersteunen deze pads de collageenproductie. Bovendien beschermt gerst de kwetsbare huid rondom de ogen tegen vrije radicalen.

Deze zijdezachte substantie met ingekapselde pigmenten hydrateert de huid en heeft ook een oplichtend effect. Verheldert en egaliseert. Meteen hebben toch?

Adviesverkoopprijs: €19,95 HOE MOOI WIL JE ZIJN?

ADVIESVERKOOPPRIJS: €15,45

Deze vloeibare highlighter blendt perfect op de huid en geeft een prachtig stralend metallic effect. Er is maar heel weinig nodig voor een intense glow. Wel even schudden voor gebruik.

SCHUDDEN MAAR

mapkeu

33CARE MAGAZINE

WAT EEN GLANS Honderd oogschaduw.demeerglansjemeteenjukbeenderenpoedernatuurlijke,procentmineralewaarmeeeenmooikrijgen.Nogeffect?Gebruikpoederookals

Adviesverkoopprijs: €20,00

Breng de compacte highlighter aan op de huid op het hoogste deel van de wangen. Precies op de plek waar het licht het eerst op het gezicht valt. Met een penseel vervagen voor een natuurlijk effect.

De iconische Vamp! mascara in een buitengewone Forever-versie voor extreem volume en een onovertroffen vlekvrije fixatie. Perfecte wimpers als basis voor een perfecte shiny make-up!

PUPA –OBSESSIONGLOWALL OVER LIQUID HIGHLIGHTER

Adviesverkoopprijs: €36,80

Deze nagellak maakt een (feestelijke) look helemaal af. Blijft twee keer zo lang zitten als de klassieke nagellak, geeft een schitterende glans en is heel makkelijk aan te brengen.

PRONAILS – LONGWEAR 241 GOLDEN HOUR

PUPA MASCARAFOREVERVAMP!-

REFECTOCIL – STYLING GEL

TOT IN DE PUNTJES

LET’S GLOW

Adviesverkoopprijs: €29,35

ARTDECO – GLOW

€27,80Adviesverkoopprijs:

PUPA – GLOW OBSESSION COMPACT HIGHLIGHTER

BRONZER SUMMER GLOW ADVIESVERKOOPPRIJS: €28,25

BEETJE BRUIN

Deze voedende en hydraterende gel verzorgt geverfde wimpers en wenkbrauwen. De haartjes glanzen hierdoor subtiel en tonen voller en verleidelijker.

In het najaar een sun kissed look? Deze bronzing powder en highlighter ineen, geeft jouw gezicht een frisse glans en een natuurlijke teint.

PAYOT – MY PAYOT CC GLOW

PASCAUD –MINERAL GLOW 600 €19,50ADVIESVERKOOPPRIJS:

PASCAUD (MY SKINCAUD) – CODE H SERUM

15ml | Adviesverkoopprijs: €55,00

IN BALANS

DERMAPRIME – SERUM DE BEAUTÉ

EVEN GLADSTRIJKEN

MET EEN LETTER

Onthoud de H, want dit staat voor serum H en voor hyaluronzuur en die werkstof kan je gerust de koning in moisturizing noemen. Dit serum zorgt ervoor dat de huid grote hoeveelheden vocht vasthoudt en dat is weer belangrijk voor versteviging.

30ml | Adviesverkoopprijs: €145,00

Als de huid vermoeid oogt, krijg je in no time een mooie glow met dit serum. De actieve werkstoffen hydrateren, egaliseren en verminderen onregelmatigheden. Dag doffe huid!

TEAM DR. JOSEPH– AGE REPAIR MIRACLE DROPS

30ML | ADVIESVERKOOPPRIJS: €55,00

JEAN D’ARCEL – INSTANT GLOW SERUM

30ML | ADVIESVERKOOPPRIJS: €63,45

Een kalmerend en verstevigend elixir vermindert roodheid, kalmeert de huid en verbetert de uitstraling. What else do you need?

Dit verfrissende en egaliserende serum geeft een krachtige impuls aan de collageenproductie en dat betekent dat de huid er al snel zichtbaar jonger en vitaler uitziet.

30ML | ADVIESVERKOOPPRIJS: €66,00

LICHTE REFLECTIE

WEG MET STRESS

Olie voor het gezicht met hydraterende en verstevigende plantaardige oliën die zorgen voor een gladde, stralende en fluweelzachte huid.

Voor een sensationele instant glow is dit perfect. Geen glitters, maar ultrafijne pigmenten die garant staan voor een subtiele glans. Imperfecties zijn verleden tijd.

34 CARE MAGAZINE

30ml | Adviesverkoopprijs: €102,50

HEERLIJK HELDER

Vooral de rijpere huid met rimpelvorming heeft baat bij dit serum. De volle structuur geeft de rijpe huid direct een comfortabel gevoel.

DARPHIN - CAMOMILE AROMATIC CARE

mse sru

30ML | ADVIESVERKOOPPRIJS: €78,00

SKEYNDOR – ANTIOX GLOWING SERUM

MATIS – GLOW-SERUM

7X 2ML | ADVIESVERKOOPPRIJS: €37,25

EVEN TOKKELEN

Dit serum met een hoog vochtgehalte is voor alle huidtypen geschikt. Door liftende peptiden en een actief complex dat de regeneratie van de huid ondersteunt, ligt een vitale glans binnen handbereik. Binnen een kwartier een geweldig resultaat. Dat is toch fantastisch?

ROC - MULTI CORREXION REVIVE & GLOW VITAMIN C NIGHT SERUM CAPSULES 30 Adviesverkoopprijs:capsules €35,95

35CARE MAGAZINE

7X 2ML | ADVIESVERKOOPPRIJS: €24,95

am

50 st | Adviesverkoopprijs: €33,40

MET KAVIAAR

ANNEMARIE BÖRLIND – INTENSIEF CAPSULES

3X 1ML | ADVIESVERKOOPPRIJS: €22,50

Een gelifte huid bereik je door de ampul met tokkelende bewegingen op gelaat en hals aan te brengen. Wedden dat je meteen een gezonde gloed waarneemt? nullep

Een antioxidant shock ampul met 10% gestabiliseerd vitamine C-derivaat. Verheldert de huid en verbetert de uitstraling. Ook perfect om pigment- en ouderdomsvlekken te verminderen. Verbetert de stevigheid van de huid.

GUINOT – CONCENTRÉ LIFT ECLAT

NIEUW LEVEN

7x 2ml | Adviesverkoopprijs: €43,10

JEAN D’ARCEL –REVITALISANTCONCENTRÉ

SKEYNDOR – UNIQCURE BRIGHTENING GLOW CONCENTRATE

7x €45,10Adviesverkoopprijs:2ml

Deze ampullen ontspannen de gestreste huid. Schud de ampul, open ‘m bij het ringgedeelte met de bijgevoegde ampulopener en breng de hele inhoud aan op gezicht en hals. Even masseren en klaar!

MINDER VLEKJES

ACADÉMIE – INSTANT RADIANCE

Bijzondere werkstof toch? Kaviaarextract en nog veel meer werkzame stoffen spannen de huid, zorgen voor elasticiteit en ondersteunen de versterking van de huidstructuur.

Het serum in deze biologisch a reekbare capsule levert een verse dosis van maar liefst 20% vitamine C. ’s Avonds aanbrengen op een gereinigd gezicht, lekker slapen en wakker worden met een stralende huid.

ONTSPANNEN IS MAKKELIJK

DR. SPILLER – THE SHOOTING STAR AMPUL

HET HELE LICHAAM

MOOIMAKER

Deze intensief huidverzorgende capsules zijn geschikt voor de extreem droge huid. Jammer om alleen te gebruiken voor het gezicht. Breng gerust aan op droge delen op het lichaam.

AHAVA – CRYSTAL OSMOTER X6 SMOOTHING CREAM

TEAM DR. JOSEPH – SUPREME WELL AGING CREAM

DR. SPILLER - CELLTRESOR INTENSE REBUILDING CREAM

Dat kan met deze crème want de romige textuur hydrateert maar liefst 12 uur lang en activeert de natuurlijke glans.

Must have! De verjongende werking is spraakmakend. Vermindert uitdrogingslijntjes en vult het vochtreservoir aan. Door het afstoten van dode huidcellen oogt de huid meteen frisser.

Deze gel-crème bevat een mix van hoogwaardige Dode Zee-mineralen en zorgt niet alleen voor een intense hydratatie maar verbetert ook de teint.EenResultaat?elasticiteit.stralende

Hoog effectieve gezichtscrème met een o zo subtiele natuurlijke geur. Geschikt voor de rijpere huid. Actieve werkstoffen herstellen intensief de vochtbalans. Meer is niet nodig toch?

Hoe vaak hoor je het niet? Had mijn huid maar een mooie glow.

DE KRACHT VAN ROZEN

MILA D’OPIZ – PHYTO DE LUXE LIFT CREAM 50ML | ADVIESVERKOOPPRIJS: €175,00

50ML | ADVIESVERKOOPPRIJS: €88,00

EXTRA WEERSTAND

Hiermee bescherm je de droge en rijpere huid preventief en zorg je voor een herstructurerend effect. Bouwen aan de stevigheid van de huid brengt vanzelf meer volume en dus een gladdere huid.

Adviesverkoopprijs:50ml €69,95

UIT DE DODE ZEE

PROMINENTE PLEK

50ml | Adviesverkoopprijs: €139,00

Onthoud dit: ook geschikt om tehuidverouderinghormonalebestrijden.

Intensieve en luxe 24-uurs huid- en oogverzorging die tekenen van huidveroudering aanpakt. Gebruik dit gouden product – een echte eyecatcher –elke dag of als kuurproduct.

Last van blauw licht cellulaireactiesderozencomplexcrèmegel.hiervanVerminder(computer)schermen?doorheteffectmetdezeEenexclusiefbeschermthuidtegenstressre-enstimuleertdeontgifting.

GLANSJE

GUINOT –CRÈME NOUVELLE VIE €73,00ADVIESVERKOOPPRIJS:50ML

ANNEMARIE BÖRLIND – ROSE NATURE GLOW CREAM-GEL

PAYOT – MY PAYOT

NIEUW LEVEN

Adviesverkoopprijs: €41,15

CRÈME GLOW

36 CARE MAGAZINE

GEURSENSATIE

damgèrec

boerlind.nl

DE NIEUWE VERZORGINGSLIJN VAN ANNEMARIE BÖRLIND

SYSTEM DIGITAL DE-STRESS

boerlind.com

ROSE NATURE

Een exclusief PR3 rozencomplex vermindert de schadelijke e ecten van blauw licht, beschermt tegen zichtbare stress zoals roodheid en bevordert cellulaire ontgifting. De naam PR3 van het complex staat voor "de kracht van drie rozen". Voor een stralende, verzorgde en gezonde huid.

Scan de QR-code en bestel meteen het Rose Nature installatiepakket t.w.v. circa €250,- en ontvang €250,aan verkoopproducten gratis.

ROSE NATURE

CARE COSMETICS

reportagffl

CONSULTA38 CARE MAGAZINE

EVEN VOORSTELLEN:HETDNAVAN

MERKEN EN BEDRIJVEN MOET JE PROEVEN, VOELEN, KÉNNEN OM DIE BEROEMDE ‘KLIK’ TE ERVAREN. WAT ZIJN DE WORTELS, WELKE GEDACHTEN ZITTEN ERACHTER EN VOORAL: HOE KIJKEN ZE NAAR DE TOEKOMST? IN DEZE SERIE STELLEN WE JE VOOR AAN HET WEZEN VAN ONZE VERTROUWDE MERKEN ÉN ONZE NIEUWE BEDRIJFSAANWINSTEN. DEZE KEER: CONSULTA – MET DE MERKEN DR. RENAUD, INSTITUT ESTHEDERM EN NEOVA.

LANG EN GELUKKIG HUWELIJK?

Die klantgerichtheid zit nog steeds in het DNA van Consulta: “Ons motto is altijd geweest: ‘Samen sterk’. We staan niet tegenóver de schoonheidsspecialist maar náást de schoonheidsspecialist”, legt Marijn uit. “Zo’n cultuur troffen we ook bij Care. Als ik zie wat zij allemaal voor de klanten doen… daar ben ik echt van onder de indruk. Zij zijn echt bezig om samen met de klanten hun salon verder

Wat brengt Consulta in het huwelijk, naast de rots-in-de-branding-kwaliteiten voor de specialist en de mooie merken? Marijn: “Onze mensen zijn goed opgeleid, relationeel sterk en hebben veel kennis van wat ze verkopen. Dat sluit ontzettend goed aan bij het Care-team in Barendrecht.” Gaat het een lang en gelukkig huwelijk worden? Als het aan Marijn ligt wel. “De overname brengt groei, voor ons, maar zeker ook voor onze klanten, van Care Cosmetics én van Consulta. Als zij mee willen in het supportprogramma, dan verwacht ik echt dat ze gaan groeien. De accountmanager, de businesscoach en alle andere faciliteiten van Care staan alle klanten ter beschikking. Ook fijn: het productpalet waaruit ze hun portfolio kunnen samenstellen, is natuurlijk weer een stukje groter geworden!”

‘ ZONNEPRODUCTEN!’FANTÁSTISCHE

CARE PARTNERPLAN

Het integratieproces van Consulta in Barendrecht is inmiddels in volle gang en ligt op schema, zegt Marijn. Voor het eind van het jaar hopen de twee bedrijven een harmonieuze eenheid te vormen. Een van de zaken die nog op de rit staat, is de implementatie van een nieuw automatiseringssysteem voor het magazijn. Gewoon een technisch dingetje. Want er zijn geen persoonlijke of culturele hobbels die een gelukkig huwelijk in de weg staan. Integendeel zelfs. Maar wie is die Belgische huwelijkspartner eigenlijk? Waar staat Consulta voor en waarom klikt het zo goed met Care Cosmetics?

Om dat te weten te komen, moeten we even terug naar 1981, een tijd dat ondersteuning en begeleiding van schoonheidsspecialisten nog helemaal niet vanzelfsprekend waren. Consulta is opgericht om dat anders, béter te doen. “Niet alleen wilden we een betere kwaliteit van producten leveren en een betere organisatie zijn, maar vooral wilden we een échte steunpilaar zijn met respect voor onze klanten. Dat was uniek in die tijd”, vertelt Marijn.

CONSULTA 39CARE MAGAZINE

De merken van Consulta die nu onder de Nederlandse vlag en dus de vlag van Care Cosmetics vallen, zijn Dr. Renaud, Institut Esthederm en Neova. Stuk voor stuk onderscheidende merken die Consulta bewust koos om de schoonheidsspecialist succesvol te laten zijn. Dr. Renaud is een effectief natuurmerk met een interessante prijs-kwaliteitsverhouding waarmee je een trouwe klantenkring opbouwt. Institut Esthederm is veel meer technologisch, vertelt Marijn. Het bewijs? “De fantastische zonneproducten! Probleemhuiden kunnen met deze producten gewoon in de zon en voor de zonaanbidders geldt dat ze sneller, langer en dieper bruinen dan normaal. Zonder te verbranden.” Het wetenschappelijke Neova is volledig gespecialiseerd in photo-aging. Met specifieke enzymen en kopertripeptiden in gepatenteerde formules zijn de producten succesvol in herstel van reeds door zonlicht gevormde DNA-schade, aldus Marijn.

te ontwikkelen.” Care Cosmetics zette begin dit jaar alle steun op een rijtje en verwerkte dat in een formeel supportprogramma: het Care Partnerplan. Marijn: “Dat vinden wij zo’n goed programma dat we dit overnemen voor België.”

ÉCHTE STEUNPILAAR

HET NEDERLANDSE DEEL VAN HET BELGISCHE CONSULTA IS BIJ CARE COSMETICS INGETROKKEN, MAAR WAT BETEKENT DAT EIGENLIJK? “EEN ENORM GOEDE MATCH VAN BLOEDGROEPEN”, ZEGT CEO MARIJN VAN BENTHEM. DE BESTAANSREDEN VOOR CONSULTA IS STEUN EN TOEVERLAAT ZIJN VOOR DE SCHOONHEIDSSPECIALIST. EN DAT SLUIT WEER NAADLOOS AAN BIJ HET CARE PARTNERPLAN WAARMEE CARE COSMETICS ZIJN KLANTEN WIL HELPEN GROEIEN. EEN GESLAAGD HUWELIJK?

organiseerﬕ CARE COSMETICS EVENTGROWCARE2022 DEMONSTRATIES EQUIPMENT KENNISSESSIES NIEUWEMASTERCLASSESMARKETINGMERKEN SUPPORTSALES SESSIESINSPIRATIE 40 CARE MAGAZINE

meld jfflnﬓ aan! WWW.CARECOSMETICS.NL SCAN DE QR-CODE VOOR HET HELE PROGRAMMA EN AANMELDING 6 EN 7 NOVEMBER 2022 10.00 TOT 16.30 UUR CARE COSMETICS OOSTEINDE 1 IN BARENDRECHT WE ZETTEN JOU IN HET MIDDELPUNT. OP 6 EN 7 NOVEMBER. WE TOVEREN ONZE EXPERIENCE RUIMTE EN CLUB OM IN EEN KERSTSFEER WAAR ALLE NOVITEITEN SHINEN. MAAK KENNIS MET DE NIEUWSTE APPARATUUR, MERKEN EN MAKE-UP. WOON DEMONSTRATIES BIJ, LES JOUW DORST NAAR KENNIS EN VOLG DE INSPIRERENDE LEZINGEN. SPECIAAL VOOR JOU HEBBEN WE HEERLIJKE HAPJES EN DRANKJES EN JE GAAT VOELEN DAT WE JOU ENORM WAARDEREN. HOE? DAT HOUDEN WE NOG EVEN GEHEIM. KIJK OVERIGENS NIET GEK OP ALS AAN HET EINDE VAN DE DAG EEN SPONTAAN DANSJE ONTSTAAT. JE WEET HET NOOIT BIJ ONS. WE ZIJN NIET VOOR NIETS DE NO LIMITS COMPANY! IT’S NOT JUST AN EVENT. IT’S COSMETICSCARE Let'scelebratffl 41CARE MAGAZINE

doneerﬕCARE COSMETICS

Wat een gezichten!blije

Veronie Katuin

Voor deze kinderen hebben we het leven iets lichter gemaakt.

42 CARE MAGAZINE

Steijn Nuijten

Help je mee aan een glimlach?

Care For Life is de Stichting die Duco van Keimpema, founder en CEO Care Cosmetics, nu ruim elf jaar geleden oprichtte. Het doel is elke gedoneerde euro die binnenkomt, uit te geven aan kinderen die door hun ziekte of beperking veel missen en ze zo met een financieel steuntje in de rug weer wat ruimte te geven.

Wil jij een kind een glimlach bezorgen? DONEER DAN NU!

Julia Koolhof

43CARE MAGAZINE

Niene Mateman

we al honderden kinderen geholpen maar we willen meer. Omdat we steeds bekender worden in het medische landschap, groeit ook het aantal aanvragen voor donaties. Het doet ons pijn in ons hart als we bijzondere aanvragen moeten laten liggen. Daarom vragen we jou om mee te doen. Misschien heb je aan onze landelijke Care For Life-actie meegedaan, misschien lijkt het je iets om een eigen actie op te zetten met je sportclub of op de school van je kind of bij een netwerkclub, misschien doneer je spontaan via de QR-code op deze pagina. Alle kleine beetjes zijn welkom! Met jouw steun helpen we samen nog meer kinderen.

Ieder kind een glimlach bezorgen, dat is ons doel bij Care For Life. Door kinderen die ernstig of chronisch ziek zijn of een beperking hebben, een steuntje in de rug te geven. Soms door een financiële bijdrage, soms door het organiseren van een mooie, onbezorgde dag. De manier waarop we kinderen steunen, verschilt wellicht per kind, maar de manier waarop we elke donatie besteden is altijd hetzelfde: van elke gedoneerde euro gaat 100% naar de kinderen en het in vervulling laten gaan van hun wensen! De aanvragen die binnenkomen verdelen we in drie categorieën: medisch, educatief en mooie wensen. In de afgelopen 11 jaar hebben

CARE COSMETICS

Mardge houdt zich bij Care vooral bezig met de product- en merkontwikkeling en met de positionering. Daarbij krijgt ze ondersteuning van het Care-team, “dat echt Pascaud gaat ademen”, zegt ze tevreden. “Ze krijgen steeds meer kennis en gevoel – steeds meer

Sinds Pascaud bij Care Cosmetics in huis is, heeft het merk niet alleen mooie dingen als My Skincaud en Circadian kunnen realiseren, maar heeft het ook de huisstijl, inclusief alle verpakkingen gerestyled, een complete rebranding dus. “Goede, mooie en belangrijke stappen om het merk nog sterker te positioneren”, zegt Mardge. Doel: internationalisering! In Nederland is Pascaud een sterk merk en ook in België heeft Pascaud een mooie positie – die nog mooier kan worden door de overname van Consulta door Care Cosmetics.

promooﬕ

In Antwerpen staat alvast een prachtige flagshipstore van Pascaud. Next step is om Pascaud in meer landen binnen Europa te introduceren, via distributeurs. Mardge: “Daar heb ik veel zin in. Dat is het merk ook echt waard. Die mogelijkheden had ik niet toen ik het nog voor mezelf deed. Dat was voor mij mede een reden om bij Care aan te sluiten; het merk verdient het om over de grens te gaan, het hoeft niet klein te blijven.” Aan de vernieuwde webshop, met zijn internationale allure, zal het in ieder geval niet liggen.

PASCAUD-DNA

44 CARE MAGAZINE

Sinds 3,5 jaar opereert Pascaud onder de Care-paraplu en als één ding duidelijk is geworden, is het wel dat het merk staat als een… driehoek. Met de Beautytriangle sluit Pascaud namelijk perfect aan bij de komende beautytrends. En met de nieuwste producten en concepten ben je als schoonheidsspecialist helemaal futureproof. Denk aan My Skincaud: hypergepersonaliseerde huidverzorging op basis van je DNA. Of denk aan Circadian: een zeer innovatieve, holistische serie die een mooie huid combineert met een upgrade van de slaapkwaliteit. In dit artikel neemt Mardge Pascaud je mee naar de nieuwste ontwikkelingen van haar merk, haar eigen paradepaardjes (maar dat mogen we niet zo zeggen) en als toetje doet ze verslag van een superinteressante trendtalk die ze bijwoonde.

PASCAUD IN THE PICTURE

“ MET MY SKINCAUD ZIJN WE MOOISMAASTRICHTDEHEBBENVERNIEUWEND,HARTSTIKKEWESAMENMETUNIVERSITEITVANECHTIETSONTWIKKELD”

45CARE MAGAZINE

Pascaud-DNA.” Hoe zit het eigenlijk met haar eigen Pascaud-DNA nu haar bedrijf is ondergebracht bij Care? “Ik zie twee dingen”, zegt ze: “Het merk Pascaud en de onderneming Pascaud. En het merk is nog altijd mijn kindje.”

Basis van alle producten en concepten is de beroemde Beautytriangle. Deze innovatieve en complete visie op schoonheid gaat uit van drie niveaus: inner en outer beauty plus een gevoel van wellbeing ofwel zenbeauty. De driehoek krijgt vorm door natuurlijke producten met hightechapparatuur te verbinden. Mardge: “We staan voor huidverbetering, toegespitst op de persoon. Bij alles wat we doen willen we het menselijk systeem een prikkel geven om zichzelf te herstellen, of dat nu in de huid is of in de geest. We noemen dit het oproepen van de natuurkracht.” Ook de nieuwste lancering – Circadian – is een perfect samengaan van die schoonheidsdriehoek. “We werken aan de buitenkant, met de nachtcrème,

Gevraagd naar haar paradepaardjes blijft Mardge genuanceerd als altijd. “Dat is heel moeilijk te zeggen, want je gebruikt het product dat je op dat moment nodig hebt en dan is dát je paradepaardje. Er is niet één zaligmakend product, in mijn optiek bestaat dat niet. Wat vandaag zaligmakend is voor mij, kan volgende week iets anders zijn omdat mijn huid anders reageert. En dan is dát het paradepaardje.” Maar na enig aandringen noemt ze er toch een paar. Naast Circadian is dat natuurlijk My Skincaud, dat Mardge samen met de Universiteit van Maastricht ontwikkelde en waarmee Pascaud écht voorop loopt. “Daarmee zijn we hartstikke vernieuwend, we hebben samen echt iets moois ontwikkeld. My Skincaud staat helemaal en werkt perfect”, zegt ze trots. “Op het lab in Maastricht doen we een DNA-analyse via wangslijm om te zien hoe de huid zal verouderen. Dit meten we uit erfelijkheid, dus we brengen de genetische aanleg in kaart.

we werken aan de binnenkant met een voedingssupplement en we werken aan het mentale aspect in het geheel: beter slapen en meer ontspannen dankzij de specifieke behandelingen die we daarvoor hebben ontwikkeld in het instituut”, aldus Mardge.

PARADEPAARDJES

‘NATUURKRACHT’

“ ER IS NIET ZALIGMAKENDÉÉN PRODUCT, IN MIJN OPTIEK BESTAAT DAT NIET”

Een paradepaardje is ook de PascaudWave, die dit najaar vernieuwd wordt. Dit apparaat werkt op basis van radiofrequentie en de instituten die ermee werken zijn superenthousiast, vertelt ze. “Verslapping is een van de moeilijkste dingen om aan te pakken in het instituut. Het gaat om een overschot aan huid en hoe haal je dat weg zonder je klant naar de chirurg te sturen? Met de PascaudWave behalen we ongelooflijk

Als echte beautyinnovator is Mardge overal te vinden waar de trends opduiken: “Ik houd die grote trends altijd in de gaten met het oog op mijn productontwikkeling.” Dit jaar kwam ze geïnspireerd terug van de Cosmoprof in Bologna. Ze bezocht

“ HET MERK VERDIENT HET OM OVER DE GRENS TE GAAN, HET HOEFT NIET KLEIN TE BLIJVEN”

46 CARE MAGAZINE

mooie resultaten bij de versteviging van de huid.” De nieuwste versie heeft straks drie verschillende golflengtes voor uitbreiding van de behandelingen in plaats van één. Verder wordt het design aangepast naar een desktop-uitvoering met de optie voor een trolly. “Ik ben nu volop bezig met de ontwikkeling van de software”, zegt ze.

BALLETJE MET PURE VITAMINE C

En vooruit, als we het toch over paradepaardjes hebben, wil Mardge er nog wel een noemen – al heeft ze het liever over een heel bijzonder product: het Innovative II Serum. Dit bestaat voor de consument uit een klein balletje met pure vitamine C en een flesje met vloeistof. Bij gebruik meng je de twee componenten; zo heb je de hoogst mogelijke concentratie werkstoffen voor de huid, zegt Mardge. “Dat werkt fantastisch, als antioxidant, tegen pigmentvlekken en anti-aging.”

MOOIEONGELOOFLIJKERESULTATEN’

TRENDS

De resultaten sturen we naar de app van de betreffende consument. Er zijn ruim 700 huidcodes en aan de hand van de individuele huidcode krijgt de consument gepersonaliseerde behandelingen en producten geadviseerd. Ook adviseren we om een Pascaud-huidprofessional te bezoeken.” Het zeer vernieuwende concept is niet gebonden aan grenzen en valt perfect in de trend van steeds verdere personalisatie.

DE 5 LIFESTYLETRENDS IN JOYOLOGY

2. Leven in het metaverse: als de echte en de virtuele wereld door elkaar gaan lopen, gaan we op zoek naar de balans. Misschien moeten we af en toe eens uitswitchen, aldus Mardge. “En denk ook aan voortschrijdende digitale technieken, bijvoorbeeld een spiegel die jou ’s morgens vertelt hoe je ervoor staat en tegen je zegt: ‘Ik zie wat donkere kringen, het lijkt me verstandig dat je de Eye Boost Gel gebruikt vandaag.’

1. Het is het tijdperk van de ethiek: de focus ligt op duurzaamheid en filantropische waarden. “Denk aan aandacht voor verpakkingen en formuleringen, de impact op het milieu en aan Care for Life en de Pascaud Foundation, een stichting voor kinderen met uiterlijke verminkingen”, zegt Mardge.

“ IK HOUD DIE GROTE TRENDS ALTIJD IN DE GATEN MET HET OOG OP PRODUCTONTWIKKELING”MIJN

4. Holistische gezondheid: wetenschap ontmoet oude rituelen. “Dit gaat over healthy aging, gezond ouder worden en een totale kijk op de mens. Daar sluiten we met onze driehoek heel mooi bij aan”, zegt Mardge.

5. Intersectional individuality. Mardge omschrijft dit als de next level van inclusiviteit. “We werken met hyperpersonalisatie. Dus niet meer de mannenhuid, of de gekleurde huid, de droge huid of de vette huid, maar de individuele huid. We denken straks niet meer in groepen. Hier sluit My Skincaud natuurlijk perfect bij aan.”

47CARE MAGAZINE

daar een trendtalk van marketing- en trendbureau Beautystreams, dat een forecasting presenteerde voor vijf jaar. En guess what: Pascaud blijkt helemaal on trend te zijn. De overkoepelende trend die ze oppikte, is Joyology, wat zoveel betekent als ‘met z’n allen goede vibes willen creëren’. Deze trend is onder te verdelen in vijf lifestyletrends, zie kader.

3. Gender freedom. Mardge: “We gaan alle stereotypes loslaten, we zijn trots op wie we zijn en positioneren niet op gender. Er is make-up: geen mannen- of vrouwenmake-up. Er zijn gewoon producten en je kiest wat het meest geschikt is.”

interviewﬕ CARE COSMETICS

MERKEN EN BEDRIJVEN MOET JE PROEVEN, VOELEN, KÉNNEN OM DIE BEROEMDE ‘KLIK’ TE ERVAREN. WAT ZIJN DE WORTELS, WELKE GEDACHTEN ZITTEN ERACHTER EN VOORAL: HOE KIJKEN ZE NAAR DE TOEKOMST? IN DEZE SERIE STELLEN WE JE VOOR AAN HET WEZEN VAN ONZE VERTROUWDE MERKEN ÉN ONZE NIEUWE BEDRIJFSAANWINSTEN. DEZE KEER: MIKOS – MET DE MERKEN REFECTOCIL, MILA D’OPIZ EN COSMODERM. HETVOORSTELLEN:MOOIEVAN

EVEN

MIKOSErik Ceelen 48 CARE MAGAZINE

Kwaliteit is ook de reden dat naast het Zwitserse natuurcosmeticamerk Mila d’Opiz (met producten voor iedereen van 12 tot 99+), ook Rubis en Cosmoderm in het portfolio zitten. “Rubis Pincetten zijn echt de beste pincetten die er zijn”, zegt Erik trots. “Dat roepen we al dertig jaar, maar sinds een bezoek aan de Zwitserse fabriek weet ik dat het écht zo is. De pincetten worden gemaakt door een robotarm en daarna wordt elk pincet nog eens door drie personen gecontroleerd en bijgesteld. Pas dan gaan ze –puntgaaf – in het doosje.” Cosmoderm, dat behandelstoelen en vapozones in het assortiment heeft, wordt geproduceerd in Duitsland, “echt kwaliteitsspul”, zegt Erik.

HET KWAM EEN BEETJE ALS EEN VERRASSING, DE OVERNAME VAN MIKOS DOOR CARE COSMETICS. MAAR WEL EEN AANGENAME: BEIDE PARTIJEN ZIJN IN HUN NOPJES MET DE SAMENWERKING. GEVRAAGD NAAR WAT MIKOS MEEBRENGT IN DE RELATIE, ANTWOORDT DIRECTEUR ERIK CEELEN ZONDER AARZELEN: NUCHTERHEID. “DAT IS ONZE KRACHT ALTIJD GEWEEST.” EEN KENNISMAKING MET HET “MEEST BEWONDERENDCOSMETICS,ZOALSCOSMETICABEDRIJFONDERSCHATTEVANNEDERLAND”,FOUNDERENCEOVANCAREDUCOVANKEIMPEMA,UITRIEP.

HÉT WIMPERWENKBRAUWMERKEN

Zes jaar geleden namen Erik en partner Melina Verweel Mikos over. Erik werkte er al langer, Melina kwam uit de hotelbranche. En nu vinden ze dus onderdak – letterlijk, want ze zijn samen met collega Myrthe ingetrokken in het Barendrechtse pand – bij Care Cosmetics. Naast Mila d’Opiz

Wat Mikos nog meer meeneemt naar Barendrecht, is een grote dosis nuchterheid, zegt Erik.

“Dat is onze kracht altijd geweest.” En die nuchtere houding past wonderwel bij de bedrijfscultuur van Care: “We kregen een heel warm welkom en iedereen is meer dan bereid te helpen om onze weg te vinden binnen het bedrijf.”

Mikos – het klinkt Grieks maar de Grieken hebben er niets mee te maken: de naam is een samenstelling van het Zwitserse Mila d’Opiz en van kosmetika, in de jaren ’70 nog zo gespeld.

Hij is blij voor zijn klanten. “Wij zijn relatief kwetsbaar als kleine speler. In de huidige markt zijn we samen sterker.”

MIKOS 49CARE MAGAZINE

WARM WELKOM

‘ECHT KWALITEITSSPUL’

nemen ze de merken Refectocil, Cosmoderm, Rubis en verschillende randartikelen mee. Wimper- en wenkbrauwmerk Refectocil is inmiddels bij de meeste salons hét verfmerk voor wimpers en wenkbrauwen. Fijn voordeel van de overname: moest je het voorheen via de groothandel bestellen, nu bestel je het gemakkelijk met je order mee bij Care. En voor al je vragen houd je gewoon contact met Melina. Erik: “Mede dankzij Melina is het merk gegroeid. Klanten waarderen haar om haar eerlijkheid, aanstekelijke enthousiasme en enorme kennis van het merk.” Ook Refectocil blijft innovatief, zegt Erik. “En als ze iets lanceren, is het ook gelijk goed. Dat is hun kracht. Bij Care – met toch een indrukwekkende marketingafdeling – waren ze verbaasd over de mooie materialen van Refectocil. Allemaal mooie tools voor onze klanten om er een succes van te maken.”

Het was Bert van Seters die het bedrijf in 1970 oprichtte. Erik: “Zijn ouders hadden een aantal drogisterijen in Rotterdam, die onder andere het huidverzorgingsmerk Mila d’Opiz voerden. Bert was daarvan de vertegenwoordiger. Hij zag echter in dat het veel meer een merk was voor de schoonheidsspecialist. Er waren toen al mooie behandelingen en het is duidelijk een adviesmerk. Hij besloot Mila d’Opiz te gaan importeren en de rest is geschiedenis.” En het is nog steeds een prachtig merk, vindt Erik. “Het is bescheiden, maar ze zijn heel innovatief. Ze zijn vaak als eerste op de markt met een revolutionair ingrediënt en ze winnen regelmatig prijzen.” Je hebt kennis nodig om ermee te werken – en die kennis deelt Mikos graag met zijn klanten. “Karin verzorgt al 33 jaar de trainingen bij ons”, vertelt Erik. “Ze is echt een wandelende encyclopedie, er zit zóveel kennis in, niet normaal. Dat is heel waardevol.”

PROBIOME PEEL De nieuwe reeks peelings die het microbioom van de huid regenereert en verzorgt INTERESSE? VRAAG HIER MEER INFORMATIE OVER SKEYNDOR AAN

DE MAKE-OVER VAN DE WINKELVLOER

hat’s up?

51CARE MAGAZINE

signaleerﬕ CARE COSMETICS

Care Cosmetics is – behalve totaalleverancier voor beautyprofessionals – ook sterk in retailmerken bouwen. Waar moeten winkels zich het komende jaar druk om maken? We zetten een aantal points of interest op een rij.

MZET OP STAGNEERTWINKELVLOERDE

(Bron: Nederlandse Cosmeticavereniging)

Een duidelijk aandachtspunt. Duurzaamheid is ongelooflijk belangrijk en wordt alleen maar belangrijker. Het is de consument die dat uiteindelijk ook van merken en leveranciers vraagt. Nu is duurzaamheid nog een argument om je te onderscheiden, maar in de toekomst ontkomt niemand er meer aan. Er zullen met name merken overblijven die duurzaam geproduceerd zijn en die dat belangrijk vinden, ziet Care Cosmetics. Voor een deel ligt dit aan onder meer de Europese wetgeving op dit gebied. Maar wij denken dat de maatschappelijke behoefte van de consument groter is dan de druk van wetgeving. Greenwashing tolereert de consument niet meer. Gelukkig zitten in de merkenportfolio van Care veel merken die bezig zijn met duurzaamheid en vertaling hiervan naar de retailer.

VA O 52 CARE MAGAZINE

Dat heeft alles te maken met de online groei. Care Cosmetics ziet voor retailers echter enorme kansen als ze online en o ine integraal onderdeel maken van hun businessmodel. Wie zich online profileert, genereert meer omzet én meer tra c. En daar, in de winkels, ligt een enorme kracht, die meer benut kan worden. Op de winkelvloer heb je een podium, daar kun je veel beleving creëren. Retailers hoeven zich dus niet al te ongerust te maken over die stagnerende omzet op de winkelvloer, in het licht van de totale markt. Het is een gegeven waar je als retailer rekening mee moet houden. Online is gewoon onderdeel van je totale retail, je kunt gebruik maken van beide podia.

(Bron: Nederlandse Cosmeticavereniging)

RAAG

GROEITDUURZAAMHEIDNAAR

Het kan niet meer anders. Techniek is overal. Augmented Realty (AR) ook. Facebook doopte zichzelf in oktober 2021 om tot ‘meta’ en maakt hiervan ‘the next big thing’. Voor iedereen die niet bekend is met de term of een opfrisser nodig heeft: de metaverse is een gedeelde digitale omgeving die gelaagd is over de echte wereld. Het idee is dat we op een dag, met behulp van metaverse-vriendelijke apparaten zoals mobiele apps en slimme brillen, in staat zijn om virtuele ruimtes te bewonen in de vorm van een avatar die er net zo uitziet als wij. Of als een hologram te verschijnen in de woonkamer van onze vriend (of op kantoor of in een café). Vorig jaar bracht het luxe modehuis Dolce & Gabbana ‘Collezione Genesi’ uit, een AR-collectie die het merk bijna 6 miljoen dollar opbracht. Sommige items in de collectie waren fysiek (maar met een virtuele tegenhanger). Andere, zoals ‘The Impossible Tiara’, bestonden alleen in de digitale ruimte.

REREADYYOU FOR METAVERSE?THE

LOONTOYALITEIT

A L

(Bron: www.entrepeneur.com)

Care Cosmetics heeft een loyaliteitsprogramma opgetuigd voor salons, en helpt ook retailers met klantenbinding. Interessante vraagstelling die ons opviel: waarom geven retailers klanten niet de kans op andere manieren punten te verdienen dan alleen bij het doen van een aankoop? Op Voyado lazen we dit: “Creëer bijvoorbeeld inspirerende, hyper gepersonaliseerde content, in plaats van simpelweg punten uit te delen. Of geef je klanten de kans om unieke producten als eerste te kopen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Zorg ervoor dat je weet waar klanten naar verlangen en beloon ze als ze winkelen of actief met je merk verbonden zijn; vergeet niet, loyaliteit werkt beide kanten op.” Zo waar!

53CARE MAGAZINE

ORE SELLINGSOCIAL

Via platformen als Instagram en Pinterest is online shoppen bezig aan een forse groei. Hiermee spelen platformen in op mensen die al ongeveer weten wat ze willen, maar bijvoorbeeld inspiratie zoeken. Bij Care merkten we op dat één op de vier berichten op iemands Facebook-feed een gesponsorde advertentie is. Drie berichten van vrienden of familie en dan een advertentie gebaseerd op het algoritme van interesses. Als je bedenkt dat de gemiddelde persoon ongeveer 2 uur en 24 minuten per dag op Facebook doorbrengt, zijn dat heel wat advertenties. Er is enorm veel content in omloop. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je op koers blijft en de richtlijnen volgt van elk type social media-branding. Achtenzeventig procent van de social sellers verkopen meer dan hun branchegenoten die géén gebruik maken van social media.

Zelf iets gesignaleerd wat betrekking heeft op de toekomst van het retail landschap? Laat het ons weten via redactie@carecosmetics.nl en wie weet nemen we jouw item op in de eerstvolgende editie van ons magazine.

(Bron: Ayden Retail Report)

In het retailrapport van Adyen staat dat 47% van de bedrijven wereldwijd zegt dat unified commerce zorgt voor een betere klantervaring. Dat wil zoveel zeggen als: “Bedrijven die hun fysieke en digitale wereld verbinden en zo een soepele customer journey creëren over alle kanalen waarbij de klant altijd op nummer een komt”, aldus Adyen. Nederlandse consumenten zijn veeleisend en Nederlandse bedrijven moeten daar rekening mee houden. Zeventig procent van de respondenten zegt niet meer te willen winkelen bij een bedrijf waar ze een slechte winkelervaring hadden – of dit nu online of in de fysieke winkel is. Het gaat erom per kanaal te kijken waar de klant behoefte aan heeft en zo een consistente merkervaring via alle kanalen realiseren.

(Bron: socialforyou)

54 CARE MAGAZINE

ERVARING?KLANTBETERECOMMERCE,NIFIED

M

U

THERMISCH EFFECT

Wanneer we ouder worden neemt de activiteit van de cellen af. Als cellen een gebrek aan energie hebben, reproduceren ze trager, vertraagt de synthese van elastinevezels en vindt het verouderingsproces plaats. Hydraderm Cellular Energy, de gepatenteerde behandelmethode van Guinot, verjongt en verbetert de huid op spectaculaire wijze door de cellulaire energie van de cellen te verhogen en te herstellen.

De thermische electrode genereert een constante en subtiele warmte, die ervoor zorgt dat de cellulaire activiteit geactiveerd wordt. Cellen gaan zich als jonge cellen gedragen, met huidverjonging als gevolg.

Deze nieuwe, gepatenteerde functie van het apparaat, zorgt voor automatisch-wisselende, dynamische ionisatie. De polariteit wisselt automatisch elke 2 seconde, waardoor maximale opname van actieve ingrediënten wordt gegarandeerd. Door het stimuleren van energie, krijgt de moleculaire activiteit een boost.

Toxines rondom spieren in het gezicht belemmeren de functionaliteit van de spieren in de huid. Door deze afvalstoffen allereerst te draineren en vervolgens spieractivatie te stimuleren, ontstaat een ware work-out voor de huid die zorgt voor een sterk liftend effect

DYNAMISCHE IONISATIE

LIFTING STIM

Scan de QR-code en plan een afspraak in met één van onze business developers.

*Deze actie geldt tot en met 30 november 2022.

Binnen de beautybranche lijkt het aanbod van producten soms oneindig. Daarom werken wij bij Care Cosmetics met een selectie van de allerbeste merken. Bovendien zijn de 44 merken in ons portfolio breed georiënteerd zodat we voor iedere wens een passend merk kunnen aanbieden. Of je nu een schoonheidsspecialist bent of een retailer, wij hebben voor alle beautyondernemers verschillende keuzes op het gebied van skincare, make-up, nagels en apparatuur.

56 CARE MAGAZINE

Is jouw verkooppunt toe aan vernieuwing door het opnemen van een nieuw merk? Pro teer dan nu van onze mega-actie van:

merkinstallatieskortingopalle

v.a. €800 v.a. €600

Pascaud v.a. €3500 v.a. €2625 Payot v.a. €1700 v.a. €1275

Neem dan contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Skeyndor v.a. €1500 v.a. €1125

voordeeljouwinbeeld

Neova v.a. €1000 v.a. €750

Ahava v.a. €1000 v.a. €750

Jean D’Arcel v.a. €1000 v.a. €750

Dermaceutix (Dermaprime) v.a. €400 v.a. €300 Dermacte (Académie) v.a. €800 v.a. €600

Pupa v.a. €5000 v.a. €3750

Genoemde prijzen zijn vanaf-prijzen. Interesse in een van onze andere merken?

Darphin v.a. €1000 v.a. €750

Dermaprime v.a. €500 v.a. €375

Dr. Renaud v.a. €1500 v.a. €1125

Académie

Annemarie Börlind v.a. €1900 v.a. €1425

RoC v.a. €2000 v.a. €1500

Team dr. Joseph v.a. €4000 v.a. €3000

Matis v.a. €1500 v.a. €1125 My skincaud (Pascaud) v.a. €2000 v.a. €1500

57CARE MAGAZINE

Artdeco v.a. €1000 v.a. €750

ProNails v.a. €300 v.a. €225

Merkinstallaties (alfabetische volgorde) Reguliere prijs Aanbieding

Institut Esthederm v.a. €1500 v.a. €1125

Guinot v.a. €3000 v.a. €2250

Dr. Spiller v.a. €1000 v.a. €750

innoveerﬕ CARE COSMETICS

t

t ime forech

We signaleren al jarenlang een stijgende vraag van salons naar hoogwaardige apparatuur die voldoet aan de beautywensen van de veeleisende consument. Dus: niet snijden, wel een gewenst cosmetisch resultaat. We hebben al onze apparatuur voor je op een rijtje gezet.

58 CARE MAGAZINE

Skin Analyzer

Matis Skin Analyzer geeft een realistische kijk op de huid(conditie) en is zo jouw persoonlijke assistent in het adviesgesprek

De Matis Skin Analyzer zorgt voor een complete huidanalyse met acht parameters, te weten: hydratie, elasticiteit, talg, gevoeligheid, huidstructuur, mee-eters, rimpels en melanine. Dit handzame apparaat signaleert huidproblemen die met het blote oog niet waarneembaar zijn, geeft een visualisatie van de huidconditie en is zo de perfecte ondersteuning in het advies- en verkoopgesprek. Wat je verkoopt? Inzage in (toekomstige) huidproblemen plus een passend huid- en productadvies.

GUINOT

Guinot biedt een alternatief voor cosmetische ingrepen. Dus: geen spuiten en operaties, wel een apparaat dat het verouderingsproces vertraagt. Maak kennis met Hydraderm Cellular Energy: voor huidverbetering, herstel en een liftend effect. Allemaal door het verhogen van de cellulaire energie. Een uniek ionisatieproces maakt een snelle opname van de actieve bestanddelen mogelijk. Wat je verkoopt aan jouw klant? Een huid die zichtbaar jonger oogt, stralend, helder en stevig is. Door drie krachten die tegelijkertijd werken: als eerste de automatisch wisselende, dynamische ionisatie waarbij de polariteit automatisch elke twee seconden wisselt. Zo is er een maximale opname van actieve ingrediënten. Dan is er een thermisch effect want de elektrode genereert een constante en subtiele warmte die zorgt voor stimulatie van de cellulaire activiteit. Tot slot is er een drainerende werking. Genoeg munitie dus om het verouderingsproces van de huid te boosten.

Hydraderm Cellular Energy

59CARE MAGAZINE

MATIS

Hydraderm Cellular Energy verjongt en verbetert de huid door de cellulaire energie van de cellen te verhogen en te herstellen

Crystapeel

De Wave is multi-inzetbaar en geeft door radiofrequentie verbluffende resultaten

CARE EQUIPMENT

Microdermabrasie is een veel ingezette behandeling in de salon. Geen wonder want een mechanische peeling om dode huidcellen te verwijderen, geeft al na één behandeling resultaat. De uitleg aan klanten is eenvoudig: door speciale kristallen krijgt de huid een peeling die gecontroleerd is en waarmee je als beautyprofessional door kunt gaan in kuurverband tot het gewenste resultaat behaald is. Omdat de vraag naar hoogwaardige apparatuur (plus garantie!) groeit, heeft Care Cosmetics een eigen apparaat gelanceerd in samenwerking met een Duitse fabrikant: de Care Crystapeel. Kwaliteit staat voorop en door het aantrekkelijke verdienmodel – zo zijn de kristallen 75% goedkoper dan bij reguliere behandelingen – geef je hiermee direct een boost aan jouw omzet.

PASCAUD Wave

Deze krachtpatser zorgt voor strakkere contouren, een stevigere huid, minder lijntjes en rimpeltjes, fijnere poriën en bestrijdt acne. Hoe de Wave van Pascaud werkt? De huid wordt gemasseerd met een kop die een specifieke radiofrequentie uitzendt die in de huid omgezet wordt in warmte. Door de kop een bepaalde tijd op een zone in gezicht of op het lichaam te bewegen, zorgt de warmte-ontwikkeling dat er speciale stoffen vrijkomen die zorgen voor de aanmaak van collageen en elastine. Resultaat? De huid is al na een behandeling aanzienlijk egaler en strakker. De behandeling is pijnloos, er kan wel wat roodheid optreden of in extreme gevallen een korstje.

60 CARE MAGAZINE

Ergonomisch high end apparaat dat extreem huidvriendelijk is en ontwikkeld is door Duitse innovators

Krijg je ook zo vaak de vraag de huid te voeden en een extra boost te geven? Mesotherapie van Pascaud is daar heel geschikt voor. Heel oppervlakkig worden er micro injecties in de huid gezet met een cocktail aan werkstoffen. Deze cocktail injecteer je als specialist oppervlakkig in de huid, in de levende huidlaag. De stoffen zijn huideigen en biologisch a reekbaar. Na afloop is de huid diep gevoed, sterk gehydrateerd en heeft een mooie glow. De meso is aan te bieden als een eenmalige behandeling (als boost) of als kuur van zes behandelingen als de klant echt iets extra’s wil voor de huid. Dus: it’s easy, je verkoopt een mooie huid. NB Meso is door de recent veranderende wetgeving alleen toe te passen door schoonheidsspecialisten en huidtherapeuten met een BIG-registratie.

metenMACvision:isweten

PASCAUD Contour Meso

61CARE MAGAZINE

Meso voedt de huid direct micro-injectiesmet

PASCAUD

Het feit dat Pascaud Contour in 2019 een award in de wacht sleepte als Professional Beauty Product of the Year, zegt al genoeg. De vakjury was het er unaniem over eens dat de combinatie van vier technieken (radiofrequentie, soft laser, led en vacussage) die synchroon werken, een unicum is. Met het veelzijdige apparaat zijn 13 programma’s mogelijk op het gebied van gezichts-, hals- en bodycontouring. Door de geïntegreerde programma’s is de behandeltijd korter dan bij afzonderlijke apparatuur. Momenteel zijn vooral behandelingen van benen en billen populair. De resultaten? Onverminderd positief. Een mooiere vorm of geoptimaliseerde shape.

PASCAUD MACVision

Contour: the art of shaping

MAC staat voor Multi Analysis Center en dit apparaat van Pascaud maakt een foto van het gezicht. De computer analyseert deze foto waarbij gekeken wordt naar (toekomstige) zonschade, grootte van de poriën en hoeveelheid rimpels. Alle gegevens worden opgeslagen en als de klant dan thuis een tijdje de huid met Pascaudproducten verzorgt, maakt de specialist bij de volgende behandeling opnieuw een foto (met dezelfde belichting en positie) zodat het resultaat te zien is. Er is ook nog een sensor die andere waardes in de huid meet, zoals water, talg en elasticiteit. Alle gegevens van de huidanalyse komen in het systeem en vormen de basis van het hele traject.

Hiermee verkoop je energie. Energie voor de huid en van energie ga je stralen. Pascaudlite LED is een lichttherapie waarbij het licht wordt opgewekt met een speciaal apparaat. Infraroodtherapie (onzichtbaar licht) zorgt voor een betere celstofwisseling dus een beter functioneren van de huid en voor een betere collageenproductie. Dan is er chromotherapie in drie kleuren. Elke kleur heeft een specifieke functie: rood is stimulerend, blauw is kalmerend en groen licht is geschikt om klanten te behandelen met (hyper)pigmentatie. De behandeling is óf energiegevend óf kalmerend en zodoende voor iedereen geschikt.

Het

PAYOT De Scrubber

Bij deze behandelkuur van Skeyndor wordt gebruikt gemaakt van het innovatieve LED T.H.E.S. Body System-apparaat. Een mond vol, maar onthoud vooral dat cellulite wordt aangepakt, evenals een verslapte huid, vetophopingen, een onregelmatige huidstructuur en dat het apparaat geschikt is om contouren te verstrakken. De combinatie van Led-licht, thermostimulatie en elektrostimulatie werkt gelijktijdig in verschillende lagen van de huid. In totaal zijn er zes bodybanden aan te brengen op het lichaam; vanaf de ribben tot aan de knieën. Deze banden worden warm en voeren de lichaamstemperatuur met een graad op. Het voelt als een echte workout maar ondertussen ligt de klant gewoon in de behandelstoel. Mooi effect; er zijn meerdere gebieden tegelijk te behandelen, zoals bovenbenen, buik, lovehandles, billen en bovenarmen. Voordeel van dit apparaat is dat je als beautyprofessional zonder al te veel inspanning een bodybehandeling uitvoert. Je hoeft alleen de banden aan te brengen.

De naam doet al vermoeden dat deze tool van Payot bestemd is voor schoonmaken en diepgaand reinigen. Ultrasone geluidsgolven produceren microtrillingen en verwijderen onzuiverheden. De Scrubber reinigt de poriën diepgaand, egaliseert de teint en bereidt de huid voor op de opname van de verzorgingsproducten. Slechts vijf minuten gebruik bij elke behandeling is nodig voor optimaal resultaat.

PASCAUD

De Scrubber voor een diepgaande reiniging LED

huidlagenverschillendeniveauswerktSystem-apparaatBodyopdrieop

62 CARE MAGAZINE

Pascaudlite Led is er voorbehandelingen,energiegevendeofjuistkalmerende

Pascaudlite LED

SKEYNDOR

LED Body Slim Treatment

Zonder naalden, hoogwaardige resultaten

Voor iedere klant in jouw salon die niet kiest voor inspuiting maar wel een alternatief voor fi llers zoekt, is de Bio Skin Jetting van Pascaud de oplossing. Fijne lijntjes en rimpeltjes behandel je moeiteloos door het te behandelen gebied ‘glad te strijken’ door hoogfrequentie en daarna met een fijn naaldje op het dieptepunt van de rimpel krasjes te maken. Zo wordt de huid gestimuleerd collageen te vormen. Dit is dus een heel lichaamsnatuurlijke methode om rimpels te corrigeren. Ook is dit een prettige en natuurlijke manier om andere problemen zoals couperose, pigmentvlekjes, ouderdomswratjes of kleine oneffenheden, op te lossen.

SKEYNDOR

Bio Skin Jetting

Ooit zo’n ergonomisch en stijlvol microneedlingapparaat gezien? De Care Skineedler heeft zeer fijne naaldpunten en door de nauwkeurig afgestemde scherpte hiervan, is optimale penetratie in de huid een feit. De traploze instelbaarheid zorgt ervoor dat in een oogwenk de gewenste naaldpositie is ingesteld. Dus wil je jouw klanten vermindering van rimpels verkopen en versteviging en verfijning van de huidstructuur? Dan zit je goed met dit apparaat dat Care Cosmetics samen met Duitse innovators ontwikkelde. De Skineedler sluit perfect aan op de Crystapeel. Voor ultiem effect dus!

Het lijkt wel magie! De Meso Infusion van Skeyndor. Een niet invasieve-methode voor het doordringen van actieve werkzame stoffen met behulp van elektrische golven. De werkstoffen komen door de speciale techniek tot in het onderhuidse bindweefsel. Dus penetratie van werkstoffen in de huid zonder naalden. Het resultaat na een paar behandelingen? Een huid die steviger en elastischer is en een heldere teint heeft. Perfect om de oudere huid te behandelen of om bij jonge mensen huidveroudering actief aan te pakken.

Bio Skin Jetting: de veilige en biologische manier voor

DoorrimpelverminderinghetAdvancedCelstimulatie-principeisdeSkineedlereenvandemeestsuccesvollemethodenincosmetischeanti-agingSkeyndorMesoInfusion.

CARE EQUIPMENT Skineedler

63CARE MAGAZINE

PASCAUD

Meso Infusion

genoten!hebbenWe genieﬕ CARE COSMETICS 64 CARE MAGAZINE

Zien we je op 6 of 7 november op ons in-house-event in Barendrecht? Samen proosten, samen ontdekken en samen groeien.

De foto’s spreken voor zich. Wat een FUN om jullie weer te ontmoeten. Op de voorjaarsbeurs, trainingen en persevents. Als je het meemaakt, weet je pas weer wat je gemist hebt. Het échte contact. Daar draait onze hele business toch om?

65CARE MAGAZINE

Nieuw bij Care Cosmetics

Lash- en browstyling is niet meer weg te denken uit de salon. RefectoCil is marktleider op het gebied van wimper- en wenkbrauwverf producten en heeft een stijlvolle en praktische Lash & Brow bar ontworpen om het werken met RefectoCil zo leuk en makkelijk mogelijk te maken.

10% Carevanintroductiekorting€99,95voor €89,95 Gestylde wimpers enwenkbrauwen zijn hot!

DEZE LASH & BROW BAR IS EEN ECHTE EYECATCHER IN DE SALON!

kijkﬕ vooruiﬕCARE COSMETICS We speuren altijd naar (internationale) trends. Spraakmakende spa’s – met architectonische hoogstandjes – amazing fashion, over-the-top gadgets en concepten waarvan je denkt: had ik het maar zelf bedacht. We inspireren je graag. Elke keer opnieuw. INSPIRATION MOMENTS 67CARE MAGAZINE

ZENBO SEINEI (ARCHITECT SHIGERU BAN)

ZWEVEND

KAGI MALDIVES SPA ISLAND (COURTESY YUJI YAMAZAKI ARCHITECTS)

GROTTEN

De Japanse architect Shigeru Ban, die bekend staat om zijn innovatieve bouwtechnieken, heeft de meditatieretraite Zenbo Seinei voltooid. Gelegen op een bergkam op het Japanse eiland Awaji. De wellness-retraite heeft de vorm van een lange en slanke houten structuur. Alsof de constructie zweeft boven het groene landschap. Twee stalen kolommen komen uit het weidse groen tevoorschijn en ondersteunen het hele gebouw, dat een lengte van 90 meter heeft. Met zijn karakteristieke silhouet biedt het ontwerp bezoekers een panoramisch uitzicht, vergezeld van een gevoel van openheid en ontspanning. (bron: Designboom)

De Japanse studio Yuji Yamazaki Architects (YYA) eert de ongerepte natuur van de Malediven met haar Kagi wellnessresort. Het gebouw, ondergedompeld in het blauwe water van het eiland, heeft welzijn en privacy voorop staan. Het masterplan omvat veertig villa’s op het water en tien op het strand, elk met een terras en eigen zwembad. De architecten hopen dat de bezoekers een zijn met de natuur. (bron: Designboom)

SPA

68 CARE MAGAZINE

In dit spahotel dat de Turkse studio GAD architecture ontwierp wil toch iedereen verblijven? Gesitueerd in het majestueuze en wereldberoemde landschap van Cappadocië in Turkije. En de hotelkamers? Dat zijn gewoon grotkamers die uit zachte stenen zijn gehouwen. Met een hemelse lagune en warmtebronnen om je heen is dit gewoon een paradijs. (bron: Designboom, worldarchitecture.org)

AZUURBLAUW

CAPPADOCIA CAVE RESORT & SPA (GAD - GLOBAL ARCHITECTURAL DEVELOPMENT)

Tijdens de Paris Fashion Week trok de menswearshow van Loewe de aandacht. Jonathan Anderson, creatief directeur van het luxemerk, streefde naar een samensmelting van natuur en technologie en een zogenaamde fusie van het organische en het gefabriceerde. Modellen droegen doorweekte kleding waarin grassen en planten ontsproten. Gedurfd en innovatief en een mooie samenwerking tussen ontwerper en de Spaanse bio-designer Paula Ulargui Escalona. (bron: Trendhunter)

BEELDMATERIAAL: LOEWE, MOLLY LOWE, TRENDHUNTER

GRAS

SOKKEN

69CARE MAGAZINE

Je denkt dat er niets nieuws meer is op het gebied van sneakers maar bij Louis Vuitton weten ze het voor elkaar te krijgen. De transparante Time Out-sneaker laat door het doorzichtige bovenwerk je modieuze sokken zien. Verder heeft de sneaker subtiele accenten in goud of zilver. (bron: Louis Vuitton)

FASHION

AFBEELDING CREDIT: IRINADZHUS & DEZEEN

De herfst/wintercollectie 2022 van het Oekraïense couturehuis DZHUS benadrukt het unieke karakter en de veelzijdigheid van metamorfoserende modeontwerpen (wat een mondvol). De stukken in deze collectie hebben vooral een ingetogen palet, en zijn ontworpen om van het ene kledingstuk in het andere te veranderen. Denk aan een tas die je tot sjaal omtovert of een topje dat transformeert in een hoed. Naast functionele veelzijdigheid hebben de mode-items ook een futuristische avant-gardistische uitstraling die de aandacht trekt. De collectie DZHUS draagt o cieel de naam ‘Psuedo’. Irina Dzhus, de oprichtster van het bedrijf, liet zich inspireren door het idee van illusie. (bron: Trendhunter)

METAMORFOSE

Logitech lanceert de ‘Aurora Collection’ in nieuwe kleurstellingen waaronder deze roze. Een nieuwe serie computeraccessoires en gaming-randapparatuur als muizen, headsets, toetsenborden, muismatten, polssteunen en meer. Bijzonder is dat gamers hun uitrusting steeds meer personaliseren. Maar misschien misstaat dit ook niet in je eigen salon. (bron: Trendhunter)

(bron: Trendhunter)

ROZE

GADGETS

AFBEELDING: LOGITECH

Met een elektrische fiets naar kantoor is voor veel professionals economisch en fysiek zinvol, maar waar berg je je fiets op als je op kantoor bent? De Tatamel Bike is zo ontworpen dat hij ingeklapt kan worden tot een kubusvormige eenheid die onder een bureau kan. De fiets is ontworpen door het in Japan gevestigde ICOMA, de motor heeft een topsnelheid van 40 km/u en een actieradius van 50 km.

3D-Printers worden steeds kleiner en fijner. Zoals deze Snapmaker Artisan 3D-printer. Een drie-in-één design apparaat voor zowel makers, doe-het-zelvers als consumenten. Leuk als je thuis met een reeks verwisselbare modellen kan snijden, knippen of zelfs lasersnijden of graveren. Het apparaat is klein, past prima op een bureau of tafel. Inspirerend als je van knutselen houdt of iets voor jouw klanten op maat wilt maken.

KUBUS

AFBEELDING: SNAPMAKER

3D-PRINTER

70 CARE MAGAZINE

TATAMEL BIKE

MULTIPLEX

TINY SALON?

Het idee ontstond vorig jaar na de lockdown en inspireert wellicht tot een beautybus! Heineken Haircuts organiseerde een samensmelten van het verlangen naar een frisse coupe en een drankje (lees Heineken-biertje). Met deze mobiele kapsalon werden pubtuinen in Londen, Manchester en Birmingham opgeleukt en gingen beroemde hairstylisten aan de slag. Idee voor een quick fix beautyboost-bus?

We worden overspoeld door tiny houses. Maar deze is wel heel speciaal. Bekroond met de Australian Interior Decoration Graduate of the Year op het Design Institute of Australia. Het vooruitstrevende project werd in de schijnwerpers gezet in een school die opkomend talent ruimte geeft. Het concept is bedacht door Lauren Coleman die “op speelse wijze de verwachtingen tart”. Coleman combineerde moeiteloos verfijnd design en vrolijkheid. Terwijl de vormen, het kleurenpalet en de meubels een modern gevoel oproepen, is het hart van dit ontwerp het kinderspel van verstoppertje. Met het speelse tiny house wilde Lauren Coleman “een gevoel van nieuwsgierigheid en speelsheid [...] teweegbrengen dat iemand kan verrassen”.

AFBEELDING: MARKETINGMIND, HEINEKEN

AFBEELDING: VANS / TRENDHUNTER

FRISSE COUPE

Cool! Flagshipstore van Van’s in het Ryse Hotel in Seoul, heeft een hypermoderne, eigentijdse look met behulp van multiplex schoenendisplays. De winkel werd ontworpen door Andrew Caputo, de architect van het hotel en heeft een grungy, industriële look door de betonnen muren en robuuste displays. Mooi hoe de uitstraling van de winkel nauw verbonden is met de jongerencultuur en integraal verbonden is met de straat. Door het sobere karakter wordt de aandacht meteen naar de kleurrijke sneakers getrokken.

TENCEPCON

71CARE MAGAZINE

AFBEELDING: LAUREN COLEMAN

THE PROMISE OF BEAUTY

Benieuwd naar de kracht van DermaPrime? Scan de QR-code en bestel nu een GRATIS proefpakket t.w.v. €71,63!

Vraag een gratis peeling demo aan.

NEOVA SMARTSKINCARE

Gemiddeld 90% van de bevolking ouder dan 50 jaar lijdt aan een vorm van photodamage, DNA-schade veroorzaakt door (UV) licht. NEOVA ontwikkelde de allereerste huidverzorging die photodamage aanpakt en de huid een tweede kans geeft. Neova biedt professionele peelings voor alle huidproblemen. De 3 blended peels en 2 single-agent peels zijn veilig en doeltreffend en leiden tot verbluffende resultaten.

Omzet,persoonlijkemerkenportfolio,dromen. We voelen ons daar lekker bij.

Als marktleider van professionele beautyproducten in de Benelux hebben we wat ballen hoog te houden. Geeft niks, houdt ons scherp. We dagen jou graag uit grenzen te verleggen.

No Limits is voor ons een way of life. No Limits gaat over groei. Zakelijk en persoonlijk. Waarom we hier zo op hameren? Omdat groei vrijheid oplevert. En omdat succes geen naar woord is. We helpen jou graag. Met een lach. Daar houden we van.

AMBITIESGROEISPREKENWEUIT.

OPTIMAAL PRESTEREN GAAT DAN VANZELF.

44 merken 958.000medewerkersklanten 74 CARE MAGAZINE

Groei bestaat voor ons uit basiselementen die we visualiseren in een groeibriljant. Zo staat het woord support centraal, oftewel ondersteuning op het gebied van marketing en sales. Plus profit: we gaan er vanuit dat als jouw business groeit, je niet alleen als ondernemer, maar ook als persoon groeit.

POWDER-NO-POWDERME DIRECTE COMPACTPERFECTIEPOEDER

En natuurlijk samenwerken. Alleen ga je snel, samen kom je verder. Hadden we al genoemd? Ook dit is een essentieel onderdeel van onze groeibriljant. Care vindt dat zakendoen vooral ook leuk mag zijn! Tel al deze elementen bij elkaar op en niks staat groei nog in de weg.

www.pupa.nl

carecosmetics Care Cosmetics Oosteinde 1, 2991 LG Barendrecht 088 - 99 66 info@carecosmetics.nl200www.carecosmetics.nl

WONDER

Oosteinde 1, 2991 LG Barendrecht 088 - 99 66 200, 06 - 15 68 52 66 (WhatsApp) info@carecosmetics.nl, www.carecosmetics.nl Disclaimer: bekijk onze website om te zien in welke regio Care Cosmetics jouw merk distribueert.

Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.