Care Magazine | Editie 5 | april 2022

Page 1

M

A

G

A

Z

I

N

E

BEURSEDITIE Nr.5 • APRIL 2022

Beurs I

T

I

E

11

YES! We mogen weer op 2, 3 en 4 april

60

D

C0

E

AN

D

ST

Slaap je mooi

The best beauty secret is a good night’s sleep Groeibriljant

Groei mee met Care Cosmetics

BREAKING

NEWS DIRECT NAAR DE WEBSHOP

www.carecosmetics.nl

Care Cosmetics neemt Consulta België over

Coverbeeld: ProNailsTHE PROMISE OF BEAUTY Benieuwd naar de kracht van DermaPrime? Scan de QR-code en bestel nu een GRATIS proefpakket t.w.v. €91,50*!

*Deze actie is geldig tot en met 17 april 2022, zolang de voorraad strekt.


G E PE RSONA L I SEER D H UI DADVI ES OP BA SI S VAN DNA

B E AU TI F U L S K IN IS IN YO U R DN A


OP 3 ME I 2022 O RGAN ISEERT PA S CAU D CARE EEN DN A- EV EN T. B EN JE ERBIJ?

Mardge Pascaud geeft een masterclass over hoe het gesteld is met jouw genetische huidkwaliteit en hoe je met MySkincaud jouw beautycode ontrafelt.

I N TE R E S S E VOO R DIT GRAT IS EV EN T ? Scan de QR code en verzeker je van deelname aan het dna-event.FRUIT LOVERS ACTIEVE INGREDIËNTEN VAN BIOLOGISCH FRUIT VOOR HET WELZIJN VAN DE HUID


CARE MAGAZINE BEURSEDITIE De eerste keer … .. dat ik naar een beautysalon ging. Ik was een jaar of 24. Als redacteur kreeg ik de opdracht een beautybeleving te beschrijven. De bus was zo van Amsterdam in Almere en ik keek wel tien keer of ik bij de juiste halte was uitgestapt. Middenin een woonwijk … Wist ik veel dat ik vijf minuten later aanbelde bij een rijtjeshuis en achter de schoonheidsspecialiste de trap opliep. De geur van gekookt eten (spruitjes?) herinner ik me nog. De hoogpolige roze vloerbedekking ook. En de salon op zolder voelde een beetje aan als een setting voor een toneelstukje. Onwerkelijk bijna. Alsof je schooltje speelde maar zonder juf en met dame die het liefst de hele tijd zichzelf in de spiegel bewonderde. Wat is er veel veranderd. De branche staat bol van de professionaliteit! Het ene mooie instituut na het andere opent de deuren, verspreidt glanzende folders, de websites zijn gewoon steengoed met complete menukaarten en wauw wat een video’s waarin de beautyprofessional als een ware influencer de wereld inkijkt. De beautybranche laat zich zien. In ons magazine. In de aanloop naar de Beauty Award (we spreken regelmatig genomineerden die echt al een beetje nerveus zijn voor de ‘Oscaruitreiking’ eind april) plus natuurlijk de Beauty Trade Special op 2, 3 en 4 april. Een beurs als vanouds. Alles mag! Ben benieuwd hoe we dit met elkaar ervaren maar het kan niet anders dan dat er een collectieve ‘we love beauty vibe’ heerst. Stiekem duw ik een beetje het gevoel weg dat er nu met al die vrijheid toch een schaduw over de wereld ligt. Meneer P. uit R. is daar de oorzaak van. Tussen het ter perse gaan van deze editie en de echte verschijning vlak voor de beurs zit drie weken. Er kan van alles gebeuren. Ik hoop vooral op een vrij gevoel, een lach, een ontmoeting en een kriebel die mooie tijden belooft! Veel leesplezier! Marjanne Riemens - contentmanager redactie@carecosmetics.nl

Wij maken Care Magazine HOOFDREDACTEUR | MARJANNE RIEMENS TEKSTEN | PRAS WEIJERS EN MARJANNE RIEMENS EINDREDACTIE | PRAS WEIJERS EN ANNE PIETERMAN VORMGEVING | ZITA CREATIVES EN AMBER DE KAT PRODUCTIES | ELINA MARTINEZ CARRASCOSA, FABIENNE VAN DER KOOIJ EN REBECCA OSKAM SOCIAL MEDIA | SOPHIA BOL VERDER WERKTEN MEE | ROXANNE EERENS, MARTINE SCHEPER, TESSA VAN DEN BRINK EN DORIEN JORDAENS CARE MAGAZINE IS EEN UITGAVE VAN CARE COSMETICS. OPLAGE: 6500

Artikelen uit Care Magazine mogen alleen met schriftelijke toestemming van Care Cosmetics worden overgenomen. Het ongevraagd gebruiken van tekst en/of foto’s (ook digitaal) is niet toegestaan.

8

CARE M A G A Z I N E


CARE COSMETICS GROEIT BREAKING NEWS CARE COSMETICS ZOOMT IN ALL TIME FAVORITES VAN HET CARE TEAM CARE COSMETICS REPORTAGE EVEN VOORSTELLEN: HET ÉCHTE SKEYNDOR CARE COSMETICS PRESENTEERT KOMT EEN KLANT IN DE SALON... CARE COSMETICS REPORTAGE SLAAP JE MOOI CARE COSMETICS ETALEERT SUN POWER: TIEN ZONTOPPERS CARE COSMETICS ONTMOET YES! WE MOGEN WEER CARE COSMETICS DONEERT TREATMENT FOR CHARITY CARE COSMETICS SIGNALEERT TRENDS UITGEDIEPT CARE COSMETICS BEHANDELT KRACHTIGE EN PRACHTIGE TECHNIEKEN CARE COSMETICS VERBINDT CARE LOYALTY PLAN CARE COSMETICS INTERVIEWT OP DE WINKELVLOER CARE COSMETICS REPORTAGE DE CARE-VIBE VAN DERMAPRIME CARE COSMETICS ONDERSTEUNT DE GROEIBRILJANT VAN CARE & JOU

10 14 24

20 30

32 3745 4857 66

68 72

75 CARE MAG A ZI N E

9


groeiﬕ

CARE COSMETICS

BREAKING NEWS

Care Cosmetics goes European Met de overname van het Belgische Consulta komt de Europese droom van Care Cosmetics weer een stukje dichterbij. Wat drijft founder en CEO Duco van Keimpema? En waarom zei Marijn van Benthem, CEO van Consulta, eigenlijk ja? Wat betekent de overname voor de klanten? En voor de markt? We vroegen het Duco en Marijn.

10 CARE M A G A Z I N E


Had je die ambitie al als jonge ondernemer op je zolderkamertje? “Nee, als jonge ondernemer wilde ik vóór mijn 40e binnen zijn (lacht). Dat willen alle jonge ondernemers, maar uiteindelijk ontdek je dat geld helemaal niet belangrijk is. Belangrijk is dat je gezond bent, een leuk gezinnetje en een mooi leven hebt. De ambitie is steeds meer veranderd in ‘Ik wil een tof bedrijf neerzetten waar mensen trots op zijn’. Met 3d – en Robbin – aan boord heb ik de ruimte en energie gekregen om dat te verwezenlijken. Deze missie gaat dan ook niet alleen maar over geld verdienen.”

Marijn van Benthem en Duco van Keimpema

Duco, hoe lang heb je die Europese droom al en hoe ziet die eruit? “Bij de opbouw van Care Cosmetics had ik verwacht dat ik rond mijn 50e rustig zou uitdrijven, maar het tegenovergestelde is gebeurd. In 2020 ging ik op zoek naar een partner, vooral omdat ik mijn bedrijf niet wilde belasten met een oude, chagrijnige directeur. Als je 100% eigenaar blijft, neem je toch nooit helemaal afstand – daar heb ik te veel voorbeelden van gezien. Inmiddels heeft het Belgische familiebedrijf 3d 60% van de aandelen in handen en samen legden we een pan-Europese ambitie neer. Met de komst van Robbin als operationeel directeur, kan ik me richten op wat ik heel leuk vind: bij interessante bedrijven en merken op de koffie gaan. Momenteel zijn we in gesprek in Zwitserland en Duitsland. Eind dit jaar, begin volgend jaar, hoop ik daar meer over te vertellen. En vóór 1 april hopen we nog een overname aan te kondigen in Nederland, dat presenteren we natuurlijk op de beurs.”

Duco: “De ambitie is steeds meer veranderd in ‘Ik wil een tof bedrijf neerzetten waar mensen trots op zijn’.” Hoe kwam je bij Consulta uit? “Marijn en ik hadden altijd al een goed contact. We gingen één keer per jaar samen lunchen en ik kreeg veel respect voor Marijn. Toen 3d erbij kwam, riep ik al dat áls we in België wilden opereren, we zéker met Marijn moesten praten. En dat hebben we gedaan. In oktober 2020 voor het eerst, waarna we een tijdlang onderhandeld hebben. In dat geleidelijke proces van ruim een jaar zijn we naar elkaar toegegroeid en uiteindelijk werd Marijn razend enthousiast.” Wat betekent de overname van Consulta? “Op een aantal tactische punten was de overname heel belangrijk. Wij wilden graag in België dezelfde positie vergaren als we in Nederland hebben en dat lukt als Nederlands bedrijf niet goed. We waren al wel operationeel in België, maar Belgen willen graag met Belgen om de tafel. Nu hebben we meteen een positie als één van de grootste distributeurs van België. Verder zie je dat naar

CARE MAG A ZI N E 11


Marijn, was je meteen gecharmeerd van het overname-idee? “Het idee moest even rijpen, maar ik ben door Care en 3d enthousiast geworden over de ambities van de groep. Niet alleen voor de Benelux maar voor heel Europa. Ik heb er goed over nagedacht en zei toen ja. Alleenstaand hadden we deze ambitie niet kunnen verwezenlijken.” Wat betekent het voor jullie klanten? “Een grote verbetering. Als grote groep beschikken we over meer middelen om de service uit te breiden en te verdiepen. Er is meer geld beschikbaar voor supportsystemen en we kunnen nu veel meer training en coaching bieden.”

Marijn: “We zijn allebei serieuze en vrolijke karakters, dat is al goed voor de samenwerking.” aanleiding van deze overname meerdere bedrijven contact hebben gezocht én zien we dat we nu meerdere gesprekken hebben met leveranciers die hun distributieovereenkomsten voor de hele Benelux willen sluiten, in plaats van alleen België of Nederland. In de loop van het jaar zullen ook de klanten zéker merken welke voordelen de overname voor hen heeft, als Consulta is geïntegreerd in ons Care-apparaat.”

Duco: “In de loop van het jaar zullen ook de klanten zéker merken welke voordelen de overname voor hen heeft.” Waarom past Consulta zo goed bij Care? “De cultuur van een bedrijf speelt een belangrijke rol. Het moet een solide bedrijf zijn, met een goede ondernemer die eerlijk en professioneel zaken doet. Daarom klikt het met Consulta zo goed: ik ken Marijn al langer en het is echt een goede ondernemer. Hij blijft aan het roer, daar heb ik alle vertrouwen in. Persoonlijk zijn we wel twee verschillende persoonlijkheden. Hij is iets meer bescheiden, die eigenschap heb ik al jaren geleden achter mij gelaten. Wij zijn toch een beetje de Hollanders met de dikke nekken en de grote monden. De mensen van Consulta zijn zeer bescheiden maar zeer kundig en vullen ons team perfect aan.”

12 CARE M A G A Z I N E

Hoe passen jij en Duco bij elkaar? “We zijn allebei serieuze en vrolijke karakters, dat is al goed voor de samenwerking. Ik ben zelf wat meer op detailniveau sterk, Duco wat meer op helikopterniveau. In die combinatie vormen we een sterk team en krijg je een enorm potentieel voor een gestage pan-Europese groei.”


Change the destiny of your skin. De zonbeschermingsproducten van Institut Esthederm zorgen voor optimale bescherming en een perfecte bruining van de huid. Dankzij de state of the art filosofie is de meerwaarde voor de professionele salon uniek. Meer weten over de functionaliteit en het perspectief van Institut Esthederm? Stuur een mail naar info@carecosmetics.nl


zoomt i﬒

CARE COSMETICS

favor ALL TIME

VAN HET CARE TEAM

Van multifunctionele gezichtsolie tot glow boosters

14 CARE M A G A Z I N E


LIONA VOS - administratief medewerker “Mijn huid is vrij gevoelig en snel rood. Daarom start ik mijn dagelijkse beautyritueel met het aanbrengen van Sérum Hydra Sensitive van Guinot. Natuurlijk op een goed gereinigde huid. Het serum is speciaal ontwikkeld voor de intolerante en reactieve huid en biedt me extra bescherming tegen irriterende invloeden van buitenaf. Ik combineer het serum met Crème Hydra Sensitive. Deze is ook speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid. Kalmeert direct en vermindert roodheid. Persoonlijk past dit duo me goed. Heel comfortabel en een heel fris gevoel. Plus een perfecte basis voor mijn make-up. Ik gebruikte vroeger een foundation die mijn huid verstopte en nu zweer ik bij de BB Cream Age Defense 02 van Skeyndor. Ik heb een vrij lichte huid, maar dit kleurnummer is de perfecte match! Door het hele lichte tintje, vind ik dat ik er gezonder uitzie. Mooi meegenomen: de SPF die de huid beschermt.”

orites

MARJANNE RIEMENS - contentmanager “De Tinted Eye Contour Corrector van Académie is een van mijn favoriete producten. Door de micropigmenten licht de huid op en camoufleer je donkere kringen onder de ogen. Ook heel geschikt om de neuslippenplooi te verzachten. Het mooiste effect krijg je door de crème heel zachtjes ‘in de huid te tikken’. Nog zo’n product dat een perfecte dekking geeft is de Cover Cream van Pascaud. Zit altijd in mijn makeuptasje. Voor een natuurlijk effect breng ik een heel dun laagje met mijn vingertoppen aan. Bijvoorbeeld om pigmentvlekjes te minimaliseren. En waar ik echt niet zonder kan? Ampullen! Deze beautybommetjes zijn altijd een goed idee. De Dr. Spiller Moonlight ampullen breng je ’s avonds voor het slapen gaan aan op een gereinigde huid. De rest gaat vanzelf. Door de vele werkstoffen krijgt je huid gedurende de nacht een vochtboost en sta je op met een uitgerust hoofd. Plus ik word blij van olie, maar dan wel een droge zoals de Annemarie Börlind 3-in-1 gezichtsolie. Een echte anti-aging booster die de huid direct versterkt en versoepelt.”

CARE MAG A ZI N E 15


FABIENNE VAN DER KOOIJ - commercieel marketing medewerker “Over mijn all-time favorite product hoef ik niet lang na te denken, op nummer één staat de Pascaud Cleanser. Mijn huid voelt na het gebruik van deze heerlijke cleanser superzacht, comfortabel en intensief gereinigd aan. Sinds ik bij Care werk, gebruik ik de cleanser al en ben ik er niet meer van afgestapt. Een ander product dat niet in mijn favorietenlijstje mag ontbreken, is de Artdeco Volume supreme mascara. Door het innovatieve borsteltje krijgen mijn wimpers megavolume en wordt het maximale uit mijn wimperlengte gehaald. Zelfs als ik de mascara in de ochtend aanbreng, heb ik in de avond nog steeds hetzelfde effect. Een echte must have als je het mij vraagt. Als laatste mag de Bronzing powder compact long-lasting van Artdeco ook niet ontbreken in mijn lijstje. Ik ben fan. Een tweekleurige, zijdezachte bronzing poeder voor een natuurlijke sun-kissed finish en dat in een paar seconden! Ik gebruik de bronzer het hele jaar door, in de zomer een tintje donkerder dan in de winter.”

ELAINE DE LANGE - administratief medewerker “Als mascara gebruik ik al jaren de Vamp! All in one mascara van PUPA Milano. Ik breng deze in een aantal bewegingen aan op mijn wimpers met het fijne borsteltje. Laagje voor laagje. Deze mascara zorgt ervoor dat mijn wimpers extra lengte krijgen en door de speciale formule zijn de haartjes mooi van elkaar gescheiden en plakken ze niet aan elkaar. Ze zeggen wel eens dat ik er een mooie, open blik van krijg. Wat ook erg fijn is, is dat er in de mascara werkstoffen zitten die mijn wimpers versterken.”

LOTTE NIJLAND - accountmanager & trainer “Een product waar ik mij telkens weer over verbaas, is de Hydra Finish van Guinot, omdat je hiermee je huid hydrateert, maar je ook meteen een mooi egaliserend effect krijgt. De crème past zich aan jouw huidskleur aan, dus je krijgt in no time een prachtige glow. Daar houd ik van! Ik gebruik ‘m vaak in combinatie met de Long-wear concealer van Artdeco. Dit product verdeel je heel makkelijk en gaat niet in de fijne lijntjes zitten onder mijn ogen. Plus de lange houdbaarheid. De naam is niet voor niets long-wear! Ik draag vrijwel elke dag make-up dus ik reinig mijn huid twee keer in de avond met de Aromatic cleansing balm van Darphin. Echt, die geur is zo lekker dat ik het meteen een me time-moment vind om bij te komen van de dag. En pssst… een vierde niet te missen favoriet is de Sleep well pillow spray van Team Dr. Joseph. Deze heerlijke geur brengt me direct in een relaxte mood en dan val ik zo in slaap.”

16 CARE M A G A Z I N E


ASHLEY DE RONDE - accountmanager en trainer “Is het een kwestie van vloeken in de kerk als ik eerlijk toegeef dat ik veel verschillende producten gebruik? Er zijn er namelijk een paar die naast een wisselende collectie, nooit uit mijn routine gaan. De eerste is Masque Dynamisant Anti-Fatique van Guinot. Dit masker met koude essentiële oliën is voor mij echt een life saver! Als ik ergens naar toe ga en zie dat mijn huid wat vermoeid oogt, gebruik ik ‘m voor ik op pad ga. En als ik een avondje gek heb gedaan en de dag erna een belangrijke afspraak heb, zorgt dit masker ervoor dat ik er fris uitzie. De Tangerine aromatic care van Darphin gaat ook iedere avond trouw op mijn gezicht. Naast de heerlijke geur, zorgt dit product overdag voor een mooie healthy glow. En ja mijn s.o.s. pimple alert! Puistjes komen altijd op als het niet uitkomt. Daarom heb ik de Stick Couvrant Pâte Gris van Payot standaard in mijn tas. Deze zorgt ervoor dat je puistjes sneller uitdrogen en herstellen. Bovendien maakt de dekkende kleur je puistjes vrijwel onzichtbaar.”

ELINA MARTINEZ CARRASCOSA - commercieel marketing medewerker “Ik ben een enorme fan van de zogenaamde double-cleansing methode: het gebruiken van twee cleansers achter elkaar voor optimaal resultaat. Te beginnen met de Payot Huile Démaquillante Visage & Yeux, een heerlijke olie die alle make-up en onzuiverheden van de huid smelt. Als de olie in contact komt met water, verandert de textuur in dunne ‘melk’. Het product komt uit de Herbier-lijn en is daarom ook ideaal voor de gevoelige huid. Er zit zeg maar geen onnodige poespas in. De ingrediënten zijn 100% natuurlijk én ook volledig vegan. Vervolgens pak ik de Pâte Grise Gelée Nettoyante van Payot die de huid verder diep reinigt en zachtjes exfolieert. Om te voorkomen dat een onzuivere huid zoals die van mij uitdroogt, is het heel belangrijk om goed te hydrateren. Hiervoor gebruik ik dagelijks de Crème 24h Balance van Dermaprime. Deze crème herstelt de vochtbalans en remt door de ontstekingsremmende functie tegelijkertijd de talgproductie. De huid vindt haar balans terug en is ook nog eens beschermd tegen UV-A en UV-B. Bovendien voorkom ik hiermee littekens en hyperpigmentatie. Kortom, mijn huid is na dit ritueel klaar voor de dag!”

CARE MAG A ZI N E 17


NIELS VAN DEN BOSCH - inkoopmedewerker “Met twee kleine kinderen heb ik ’s ochtends niet zo veel tijd voor een beautyritueel. En ik vind dat ook niet zo mannelijk eerlijk gezegd. Maar ik heb toch twee favorieten (meer gebruik ik ook niet). Onder de douche reinig ik mijn gezicht met Gel Nettoyage Intégral van Payot. Een echt mannenproduct. De gel schuimt, is makkelijk aan te brengen en het kost nauwelijks extra tijd. De geur weet ik eigenlijk niet. Gewoon fris en vitaal. Wel puur mannelijk. Verder gebruik ik als verzorging een product van mijn vriendin (doen niet heel veel mannen dat?) de Deep Moisturizing Cream FII van Skeyndor. Het is altijd vechten wie het eerst de tube heeft! Denk niet dat ik op een feestje over mijn beautyproducten praat, maar eerlijk is eerlijk, mijn huid is veel minder droog dan in de periode toen ik niks deed. Dus ja, mijn huid is beter gehydrateerd. Hoe klinkt dat?”

PUUR

mannelijk

Gewoon

FRIS TESSA VAN DEN BRINK - commercieel marketingmedewerker “Als mijn huid iets vermoeid en dof oogt, dan zijn de Revive + Glow Night Serum capsules van RoC® Skincare perfect. De Vitamine C werkt heel krachtig en als ik de capsule ’s avonds aanbreng, zie je na een nachtje slapen al verschil. Mijn huid is de volgende ochtend weer gehydrateerd, voelt zacht aan en ziet er stralend uit. Heerlijk! Voor de ultieme glow combineer ik de capsules met de hydraterende RoC® Revive + Glow Gel Cream. Ook is de 2-Phasen Hyaluron-Shake van Annemarie Börlind echt één van mijn favorieten. Even schudden, aanbrengen, en meteen een fris gevoel. De huid trekt niet maar voelt soepel aan!”

18 CARE M A G A Z I N E


DORIEN JORDAENS - brandmanager “My Payot sleeping mask zou wat mij betreft ook ‘glow mask’ kunnen heten. ’s Avonds voor het slapengaan aanbrengen op de gereinigde huid en je staat op met een uitgerust en happy face. Ruikt heerlijk en is ook nog eens selfcare ten top! Ik zeg tegen al mijn vriendinnen dat ze deze moeten kopen! En mijn all time favo voor de nagels is Pronails longwear. Blijft tien dagen perfect zitten. Niemand kent me nog met ‘blote nagels’. Het hoort ondertussen een beetje bij mij denk ik.”

JACK VAN LOOK - salesmanager “Sinds kort gebruik ik de Purifying Cleansing Gel van Team Dr. Joseph. Deze werkt heel verfrissend en bevat actieve kruideningrediënten voor een mooie en diep gereinigde huid. Supermakkelijk te gebruiken onder de douche. De flacon heeft een pompje en dat werkt fijn. Eén pompje is voldoende voor een goede reiniging en met een plons lauwwarm water is mijn gezicht ongelooflijk schoon. Verder weet iedereen dat ik een fan van ampullen ben. Ik noem het maar een glazen flesje met werkstoffen. Ik heb niet een favoriete ampul; ze zijn allemaal goed. Het liefst zou ik ze iedere dag gebruiken maar in de praktijk komt het neer op het weekend. Zacht in de huid kloppen zodat de vloeistof heerlijk intrekt. Top!”

&

vitaal!

WAT IS JOUW FAVO CARE-PRODUCT EN WAAROM? MAIL NAAR REDACTIE@CARECOSMETICS.NL O.V.V. FAVO CARE PRODUCT

CARE MAG A ZI N E 19


reportagffl CARE COSMETICS

EEN MERK MOET JE PROEVEN, VOELEN, KÉNNEN OM DIE BEROEMDE ‘KLIK’ TE ERVAREN. WAT ZIJN DE WORTELS, WELKE GEDACHTEN ZITTEN ERACHTER EN VOORAL: HOE KIJKT HET NAAR DE TOEKOMST? IN DEZE SERIE STELLEN WE JE VOOR AAN HET WEZEN VAN ONZE MERKEN. DEZE KEER: SKEYNDOR.

EVEN VO O R S T E L L E N : HE T ÉC HT E S K E Y N D O R ALS ER ÉÉN WOORD IS DAT DE ‘ZIEL’ VAN HET SPAANSE SKEYNDOR VANGT, DAN IS DAT: WETENSCHAP. ELK TOPPRODUCT, ELKE TOPBEHANDELING IS UITGEBREID GETEST OP RESULTAAT, AAN VAGE BELOFTES DOEN DE SPANJAARDEN NIET. TOCH HEBBEN WE AAN ÉÉN WOORD NIET GENOEG. SKEYNDOR STAAT OOK VOOR ‘HET MERK VAN GOUD’ (D’OR = GOUD) EN DIE WARMTE VAN HET GESMEDE GOUD, DÁT IS DE ESSENTIE VAN HET FAMILIEBEDRIJF. EN DAT BETEKENT: ÉCHTE BETROKKENHEID, PASSIE EN TOEWIJDING AAN DE SCHOONHEIDSSPECIALIST.

20 CARE M A G A Z I N E


planning stond de opening van de prachtige flagshipstore vlakbij de Passeig de Gràcia, een van de bekendste straten van Barcelona. Zo konden we zien hoe Skeyndor zich in Spanje presenteert: volgens een strakke, wetenschappelijke visie. Daarnaast zagen we de liefde en passie waarmee het team te werk gaat. Iedereen is betrokken en CEO Jordi Morcillo en zijn moeder maakten dan ook graag een praatje met alle aanwezigen. In de prachtige trainingsruimte werden we verrast met een fantastische nieuwe treatment op basis van specifieke peelings. International trainer Margaret was zó inspirerend dat na afloop iedereen gelijk in de behandelstoel wilde! Er hoort ook een nieuwe DD Cream bij, Daily Defense. Ik ben erg blij met de fijne en zachte formulering, het is echt een nieuwe favoriet!”

Barcelona, de warme thuisbasis van Skeyndor

STERK IN ANTI-AGING BEHANDELINGEN

“Onze bestaansreden is het bereiken van wetenschappelijk bewezen resultaten voor iedere huid”, zegt Skeyndor zelf. Dat betekent dat het merk – al sinds de oprichting in de jaren ’60 – alle producten en behandelingen baseert op de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Die innovatieve flow levert continu nieuwe actieve ingrediënten en wetenschappelijke doorbraken op. De technologieën komen uit de eigen R&D-labs, die wereldwijd samenwerken met toponderzoekscentra. Het productieproces is volledig in eigen beheer, volgens de strengste kwaliteits- en veiligheidscontroles. Skeyndor wil jou als schoonheidsspecialist zo voorzien van de beste tools om je bedrijf mee op te bouwen. Want resultaten trekken klanten.

Skeyndor is inmiddels een internationaal bekend merk dat wereldwijd bekroonde producten en behandelingen levert in meer dan 60 landen. Het is bijzonder sterk in anti-aging behandelingen. Uitgangspunt is dat elke vrouw anders is, met ook nog andere behoeften in de verschillende stadia en op verschillende momenten in haar leven. Het complete assortiment van Skeyndor biedt een oplossing voor al die verschillende huidbehoeften. Ook technisch: de collectie Skeyndor IN TECH bevat zeer innovatieve apparatuur, waarmee je als schoonheidsspecialist de behandeling kan verdiepen – voor direct zichtbare resultaten. Uiteraard staan coaching en training op topniveau, zodat je zeker weet dat je alles uit de producten en behandelingen haalt.

DE WARMTE VAN HET FAMILIEBEDRIJF

OP DE DUURZAME SNELWEG

Maar wie nu denkt dat we hier te maken hebben met een ‘kil en steriel’ merk, heeft het héél erg mis. Skeyndor is een familiebedrijf met alle waarden die daar bij horen: warmte, betrokkenheid, trouw aan de oorsprong en met een ethische langetermijnvisie. Brandmanager Gabriela Papiz kan daarover meepraten. “Die warmte van het familiebedrijf is de warmte waarmee ze je onthalen als je het bedrijf in Spanje bezoekt. In september was ik nog in Barcelona. Op de

De langetermijnvisie van familiebedrijf Skeyndor zie je terug in de betrokkenheid bij de planeet. Gabriela: “Skeyndor zit op de duurzame snelweg, met ingrediënten en verpakkingen die 100% clean zijn, ofwel biologisch afbreekbaar of recyclebaar. De nieuwe zonbescherming SPF50+ bijvoorbeeld heeft een formule die oceaanvriendelijk is.” Skeyndor heeft zich volledig gecommitteerd aan de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties.

CARE MAG A ZI N E 21


BEURSAANBIEDING Investeer nu in de Hydraderm Cellular Energy tegen interessante voorwaarden*

Directe investering van € 5.999,00 + GRATIS producten t.w.v. € 500,00

huurkoop met 0% RENTE 24 maandtermijnen á € 249,96

*Vraag naar de voorwaarden.


Wanneer we ouder worden neemt de activiteit van de cellen af. Als cellen een gebrek aan energie hebben, reproduceren ze trager, vertraagt de synthese van elastinevezels en vindt het verouderingsproces plaats. Hydraderm Cellular Energy, de gepatenteerde behandelmethode van Guinot, verjongt en verbetert de huid op spectaculaire wijze door de cellulaire energie van de cellen te verhogen en te herstellen.

DYNAMISCHE IONISATIE

THERMISCH EFFECT

LIFTING STIM

Deze nieuwe, gepatenteerde functie van het apparaat, zorgt voor automatisch-wisselende, dynamische ionisatie. De polariteit wisselt automatisch elke 2 seconde, waardoor maximale opname van actieve ingrediënten wordt gegarandeerd. Door het stimuleren van energie, krijgt de moleculaire activiteit een boost.

De thermische electrode genereert een constante en subtiele warmte, die ervoor zorgt dat de cellulaire activiteit geactiveerd wordt. Cellen gaan zich als jonge cellen gedragen, met huidverjonging als gevolg.

Toxines rondom spieren in het gezicht belemmeren de functionaliteit van de spieren in de huid. Door deze afvalstoffen allereerst te draineren en vervolgens spieractivatie te stimuleren, ontstaat een ware work-out voor de huid die zorgt voor een sterk liftend effect.


presenteerﬕ CARE COSMETICS

Nieuwe rubriek waarin beautyprofessionals vertellen hoe ze dagelijks omgaan met huidvragen of ingeroeste beautygewoontes.

24 CARE M A G A Z I N E


… en ze reinigt haar huid alleen met water “Geen enkele huid is een uitdaging mits je je goed voorbereidt,” zegt Vincent van Schijndel van Huidinstituut Beauté in Grave. Back to basics is zijn paradepaardje. “Ik vind dat we als beautyprofessionals een vuist moeten maken voor het optimaal reinigen van de huid, want daar wringt de schoen nogal eens. Als ik naar de garage ga met mijn auto en ze zeggen ‘er moeten nieuwe bougies in anders is er geen ontbranding van je motor’ dan zeg ik: ‘pardon?’ Geen idee wat bougies zijn, dat is niet mijn vak. Feitelijk is het ook zo in de salon. De klant weet gewoon te weinig van optimale reiniging. Hoe vaak krijg je niet een ex-acne-klant die nog steeds de huid reinigt volgens een streng beautyregime uit de acnetijd? De huid droogt alleen maar verder uit en er is juist behoefte aan mildere producten.” Voor Vincent is duidelijk dat een heel uitgebreide intake het begin is van een optimale beautyband. “We doen metingen met een apparaat zodat we inzage krijgen in toekomstige huidveroudering als pigmentvlekken en roodheid, maar ook in de onderliggende structuren, de talgafscheiding en de opbouw van collageen. Vet- en vochtmetingen zijn nogal wisselend dus daar doen we minder mee.” Een intake kan wel 45 tot 60 minuten duren. “Vragen stellen en mensen bewust maken, daar draait het om. En ja, er komt regelmatig een klant die zegt, ‘maar ik douche elke ochtend, dan is mijn huid toch schoon?’ Au. Daar ga ik dan even goed voor zitten. Ik vertel dat als je een half uur in bad ligt, je huid is gedehydrateerd. Water is een hulpmiddel maar niemand wil de bovenste

huidlaag er volledig afboenen. Door te vertellen wat water met de huid doet, hoeveel huidcellen we per dag verliezen en wat de huid echt nodig heeft, ontstaat er een samenspel. Wij hebben info nodig, de klant ook. Door de digitale meting krijgen we ook inzicht en door te praten en ook dingen weg te strepen, kan ik daarna zeggen; ‘Dit is jouw huid, ik geef dit advies en je doet hiermee wat jij wilt.’

Kijk, ik kan ook naar de sportschool gaan en na twee weken zuchten, ‘ach, ik heb niks bereikt.’ Ik kan ook een langere periode gaan, de McDonald’s schrappen als quilty-pleasure-moment en er gewoon voor gaan. Dat is het ook met de huid; wij zijn de deskundigen, maar jij moet het doen. Daarom hebben we overigens ook ons menu omgegooid; elke behandeling valt binnen een level. Bijvoorbeeld de biopeeling in drie gradaties. Wij adviseren de treatments, de klant de intensiteit.” www.verjongjehuid.nl

CARE MAG A ZI N E 25


“Regelmatig krijgen we nieuwe klanten die al tijden aan het struggelen zijn met huidprobleem, zoals pigmentvlekken”, vertelt Edith Naaijkens van PUUR Huidinstituut Oosterhout & Prinsenbeek. “Het is niet dat zo’n klant niks doet; vaak is er al een behandeltraject met bijvoorbeeld fruitzuren geweest en ook het productgebruik is high end. Waar het ‘m in zit? In de juiste vragen stellen en de verwachtingen in kaart brengen. Dat is echt een tendens die ik signaleer. Consumenten worden vaak niet optimaal geholpen. Niet gehoord en onvoldoende geïnformeerd.

… die baalt van pigmentvlekken Daarom gaan wij er echt voor zitten, het liefst met een kopje koffie of thee. Het PUUR-team is getraind om de juiste vragen te stellen en te luisteren, dat is zó ontzettend belangrijk. Daar valt of staat een optimaal huid-, behandel- en productadvies bij. Wat heeft de klant in het verleden aan huidverzorging gedaan, wat is wel en niet bevallen, wat is het doel en natuurlijk: is er sprake van medicatie, zijn er zaken die spelen qua stress en hormoonhuishouding? Wat is het voedingspatroon en zongedrag? Dit zijn maar een paar items, maar het geeft wel aan dat we de diepte ingaan en zo starten met het managen van verwachtingen. We beloven geen gouden bergen maar geven een realistische oplossing en zorgen zo vanzelf voor commitment met de klant én resultaat. Het gebeurt wel eens dat we een klant

pas bij het tweede bezoek behandelen, eerst moet alles kloppen en moeten we weten welke behandelingen in het verleden zijn gedaan met welke ingrediënten. Klinkt streng, maar als wij niet weten wanneer er bijvoorbeeld een chemische peeling is uitgevoerd, is ons advies niet optimaal. Na de uitvoerige intake, maken we foto’s en in dit geval ging de klant het speciale pigmenttraject in van drie behandelingen én producten voor thuis om het traject te perfectioneren. Vooraf geven we dan ook nog gepersonaliseerd maatwerk op papier mee met alle ins en outs over de behandeling. Dus ja, we benoemen ook welke huidreacties kunnen optreden en dat ze rekening moeten houden met downtime zoals schilfering of vervelling. Onze huidcoach belt na drie dagen de klant en heeft gedurende het traject regelmatig contact met de klant om alles te blijven monitoren. Ik denk dat nu ik het zo zeg, dat het belangrijkste is: je klant niet opzadelen met ‘losse’ flodders maar met hoogwaardig advies en goede communicatie zodat het verwachtingspatroon klopt. Pas dan zijn je resultaten optimaal. En de klant? Helemaal happy. De pigmentatie is met ruim 80% verminderd. Ze straalt weer! Mooi vak toch?” www.puur-huidinstituut.nl www.hohi.nl

26 CARE M A G A Z I N E


... met verandering in het huidbeeld door hormonale schommelingen “Tussen de 40 en 50 verandert je huid door hormonale invloeden. Sommige vrouwen krijgen pukkeltjes, hyperpigmentatie, diepere rimpels en ineens een meer verslapte huid”, begint Ellen Schrama van Schoonheidssalon Imago uit Sterksel haar verhaal. “Het belangrijkste is dat je een vertrouwensband hebt met jouw klant en dat ze antwoord geeft op specifieke vragen. Daarom besteed ik veel tijd aan een intakegesprek maar praat ook over het beautygedrag. Is er iets veranderd in de dagelijkse huidverzorging, zijn er externe factoren van invloed? Wat me opvalt, is dat de klant vaak vasthoudt aan producten die ze gewend is, meestal op het gebied van hydratatie en voeding. Maar in een bepaalde levensfase kan er meer behoefte zijn aan een intensievere verzorging van het steunweefsel (collageen en elastische vezels). Door afname van het oestrogeengehalte en een tragere celstofwisseling gaat de huid meer ‘openstaan’ en dan krijg je breuklijntjes oftewel meer rimpels. De vertrouwensband en de onderlinge uitwisseling van informatie zijn de basis voor het juiste advies en voor het managen van verwachtingen. Ik blijf hameren op het feit dat de juiste reiniging, hydratatie, voeden én verstevigen key words zijn.” Behalve een adviserende rol is motivatie minstens zo belangrijk”, zegt Ellen. “Het is mijn vak de juiste kennis over te dragen zodat de klant begrijpt hoe

essentieel dagelijkse handelingen zijn. Alleen dan zorgt ze het beste voor haar huid en haalt ze het meeste rendement uit de verzorgende producten!” Ellen vertelt dat ze altijd uitgaat van een totaalpakket. “Ik bespreek wat ik zie tijdens een behandeling en welke producten ik voor thuis wil adviseren. Dat werkt twee kanten uit, de klant komt tijdens de behandeling al met haar vragen en denkt alvast na over mijn uitleg en advies. Tot slot laat ik bij de balie de aangebrachte en de geadviseerde producten zien. We spreken een vervolgbehandeling af en ze gaat naar huis met een of meerdere producten. Natuurlijk zorg ik wel dat de klant ook altijd de juiste reiniging in huis heeft, dat is al 50% van het resultaat!”

www.salonimago.nl

CARE MAG A ZI N E 27


… met een (te) rode gelaatskleur “De intake? Daar doen we zeker drie kwartier over, en dat is inclusief foto’s maken,” vertelt Karin Manders van Salon Intense Feel good – look amazing in Nistelrode. “Als je zoveel huiden ziet dan schrik je nergens meer van, maar waar we voor waken is dat we te snel een eigen invulling geven. Het kan zijn dat een cliënt roodheid bij de oren of in de hals helemaal niet zo storend vindt. Dat checken is van wezenlijk belang. Wat ziet jouw cliënt en wat wil ze eraan doen? Het is altijd boeiend wat er uit een anamnese komt. Soms heeft iemand een ‘opvlammende’ huid en bij het doorvragen blijkt dat haar moeder of oma dit ook heeft. Dan is er sprake erfelijke belasting. En natuurlijk vragen we alles uit als ‘rook je, heb je temperatuurschommelingen’ en ga zo door. Laatst had een cliënt paarsblauwe wangen. Wat bleek? Ze bezorgt de post dus ging door weer en wind naar buiten.” En dan? “De foto’s laten vaak zien dat de rode huid uit balans is en dat er een tekort is aan huidlipiden of vocht. Het echte behandelplan begint vaak met een behandeling met onze Dye-VL kop.

We flitsen de vaatjes meestal twee tot drie keer met een maand ertussen. De bloedvaatjes schroeien dan als het ware dicht. Coaguleren is natuurlijk een betere benaming. De roodheid is dan zo goed als verdwenen en dan komt fase twee: het pamperen van de huid. Een betere huidconditie realiseren door peelings, maskers of bindweefselmassages. Laatstgenoemde doen we soms mechanisch, omdat dit vaak als minder pijnlijk wordt ervaren.”

Als dit allemaal is uitgevoerd behouden we het resultaat met onderhoudsbehandelingen. “Er zijn altijd nieuwe ‘problemen’ die opduiken. Zoals de wens om de huidstructuur te verfijnen en te verstevigen. Huidverbetering stopt nooit. Dat is het mooie van dit vak!” www.salonintense.nl

28 CARE M A G A Z I N E


... die heel allergisch is, voor zo ongeveer alles “Irritatie, jeuk, roodheid en bultjes. Iedereen weet dat een histaminereactie in de nek en het gezicht niet prettig is. Onze klant ging hier haar hele leven onder gebukt. Moet je nagaan wat een stap het dan is een instituut binnen te stappen. Spannend toch? Want in feite kon ze geen enkel huidverzorgingsproduct verdragen”, vertelt Lillian Nelissen van Beautysalon Puur Huid in Eindhoven. “Tijdens de intake merkten we dat ook fijne lijntjes en pigmentvlekken stoorden, plus verslapping van de huid. We zijn eerst met dat laatste onderdeel aan de slag gegaan en stelden een behandelschema op voor zes weken met wekelijks een radiofrequentie-behandeling. Met de Pascaud Wave bereik je gewoon prachtige resultaten! Je zag de huid opknappen. Radiofrequente, de niet-invasieve welteverstaan, is gewoon een speciale vorm van elektromagnetische golven. Je hebt geen risico’s op complicaties, maar je boekt wel heel goede

resultaten.” Het gebruik van producten bouwden ze langzaam op. “Natuurlijk gingen we uit van een milde basis zoals de reiniging en een wat vettige crème voor de overgevoelige huid, maar al snel stonden er ook diverse serums voor thuis op het menu. Nadat de huid veel rustiger was, stapten we over op de Pascaud mesotherapie en die behandeling ondergaat de klant nog maandelijks. Het effect is zo bijzonder! Deze natuurlijke behandeling zorgt voor een goede dieptevoeding met als gevolg minder droge lijntjes en een verfijnde huidstructuur. De cocktail aan werkstoffen zorgt gewoon voor meer spankracht. Het blijft bijzonder dat een traject zo aanslaat en de klant helemaal gelukkig is!”

www.puurhuid.nl

CARE MAG A ZI N E 29


reportagffl CARE COSMETICS

COMING SOON: BEAUTYOPLOSSING VAN PASCAUD VOOR EEN BETERE SLAAP

SLAAP JE MOOI LEKKER SLAPEN IS VOOR VEEL MENSEN IN DEZE TIJD EEN VER-VAN-MIJN-BED-SHOW. MAAR LIEFST 63% VAN DE NEDERLANDSE BEVOLKING IS NIET TEVREDEN OVER DE SLAAPKWALITEIT. OUDER WORDEN, HORMONEN, MEDICIJNEN, STRESS, GELUIDEN VAN BUITENAF: HET SLAAPRITME KENT VELE STOORZENDERS. BEAUTY-INNOVATOR MARDGE PASCAUD WERKT OP DIT MOMENT DAAROM HARD AAN EEN SERIE PRODUCTEN DIE ZORGT VOOR EEN UPGRADE VAN DE SLAAPKWALITEIT. ZE HOOPT DE LIJN DEZE ZOMER TE KUNNEN PRESENTEREN.

30 CARE M A G A Z I N E


“Beter slapen geeft een uitgeruste look bij het opstaan. Je functioneert overdag beter, je hormoonhuishouding is meer in balans, je gaat onregelmatigheden in het bioritme tegen en voorkomt verstoring in de stofwisseling”, zegt Mardge Pascaud. “Kortom, je ziet er beter uit en functioneert beter als je goed slaapt. Trendforecasters zeggen vaak dat ontspanning en goed slapen de nieuwe vormen van luxe zijn.”

THE BEST BEAUTY SECRET IS A GOOD NIGHT’S SLEEP Voor Mardge een uitdaging om een complete beautyoplossing te bedenken. “Het thema ‘slapen’ is een tendens in de markt waar je niet omheen kunt. Het is een serieus probleem voor een groot deel van de Nederlandse bevolking. Volgens de Hersenstichting is 63% van de Nederlanders niet positief over de eigen slaapkwaliteit. Daar kun je als schoonheidsspecialist mooi op inspelen.” De oplossing die ze as we speak aan het ontwikkelen is, past perfect in de van Pascaud bekende beautydriehoek, waarbij inner-, outeren zenbeauty met elkaar in balans zijn. Dat betekent dat er in ieder geval een nutriceutical, een cosmeceutical en een lifestyle-product in voorkomen. Daarnaast werkt Mardge aan een beautytreatment voor in het instituut waarmee je een diepe ontspanning bereikt bij je cliënt. “Juist die balans biedt in deze tijd, waarin mensen op zoek zijn naar een betere slaapkwaliteit en ontspanning, een goed antwoord”, zegt ze.

HET CIRCADIAANS RITME VAN DE HUID

natuurlijke manier waarop ons lichaam reageert op licht en donker. Je huid maakt iedere 24 uur fysische veranderingen door in de talgproductie, de vochtbalans, de pH-waarde en de temperatuur. Overdag zijn onze lichaamscellen in de ‘beschermingsmodus’. De huid produceert meer talg en verliest minder vocht dan ’s nachts. Daardoor is de barrièrefunctie van je huid overdag effectiever dan ’s nachts. Dit is nodig om je huid te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals UV-stralen, uitlaatgassen en andere factoren waar de huid gestrest van kan raken.”

‘S NACHTS GAAT DE HUID IN HERSTELMODUS Mardge: “Wanneer de zon ondergaat komt onze huid in de ‘herstelmodus’. De huid herstelt de schade die ze overdag heeft opgelopen en geeft de celvernieuwing en herstelprocessen een boost. ‘s Nachts is de huid warmer dan overdag en heeft ze een zuurdere pH. Bovendien produceert de huid terwijl je slaapt minder talg dan overdag en verliest ze meer vocht. Doordat de huid zich niet hoeft te wapenen tegen UV-stralen en andere omgevingsfactoren, kan je huid bijkomen en de schade die overdag is opgelopen herstellen.” Een van de werkstoffen die ze toepast, is Chronocyclin®. Deze peptide optimaliseert de natuurlijke afweer van de cellen en bevordert de aanmaak van vitamine D. Daarnaast optimaliseert de peptide de celvernieuwing, de regeneratie en de microcirculatie.

OVERDAG - BESCHERMINGSMODUS: • cellen beschermen zich tegen UV-stralen • natuurlijke antioxidant-bescherming • piekuren: 7:00-11:00 ‘S AVONDS - HERSTELMODUS: • huidvernieuwing verdubbelt t.o.v. overdag • collageenproductie neemt toe • celschade wordt gerepareerd • lichaamstemperatuur stijgt, waardoor het lichaam meer vocht verliest • herstel-piekuren: 19:00-middernacht

Mardge baseert haar concept op het circadiaans ritme van de huid. “Dit is het biologische ritme van de huid”, legt ze uit. “Het is gebaseerd op de

CARE MAG A ZI N E 31


etaleerﬕ

CARE COSMETICS

MOOI EN GEZOND BRUINEN. FLANEREN LANGS DE BOULEVARD MET EEN BRONZING POWDER DIE HET ZONLICHT WEERKAATST. WE ZIJN IN THE MOOD VOOR ZONNERITUELEN. HIER TIEN ZONTOPPERS VAN CARE COSMETICS.

PASCAUD UV DEFENSE 50 ML Een dagcrème en uv-bescherming in één. De UV Defense zorgt voor een hoge bescherming tegen UV-A en UV-B (SPF). Het product laat geen witte waas achter. Voor een subtiel bruine tint mengen met de Pascaud Cover Cream. Adviesverkoop: €75,50

JEAN D’ARCEL POUDRE PROTECTION SOLAIRE SPF50 Een lichte poeder met SPF50 voor een hoge zonbescherming. In een handomdraai optimale bescherming tegen de effecten van de zon. Ideaal voor een dagje op het terras. Adviesverkoop: €26,40

BRONZ’ EXPRESS TINTED GRADUAL SELF-TANNING GEL Deze moisturizing gel zorgt voor een geleidelijke opbouw van een zongebruinde huid. De gel laat geen strepen achter en geeft een natuurlijk resultaat. Een sunkissed glow. Adviesverkoop: €31,50

PAYOT SUNNY MASQUE APRÈS-SOLEIL Een verzachtend vliesmasker met een onweerstaanbare kokosgeur. Perfect om na een dag in de zon de huid te hydrateren en de bruine teint langer te behouden. Adviesverkoop: €7,50

32 CARE M A G A Z I N E

1 2 3 4


SCAN DE QR-CODE VOOR HET BESTELLEN VAN ZONPRODUCTEN.

5 6 7 8 9 10

GUINOT AGE SUN SENSITIVE BAUME SOLAIRE ANTI-ÂGE ZONES SENSIBLES SPF50+ Deze balm biedt een zeer hoge zonbescherming, speciaal voor de gevoelige plekjes op het gezicht. De huid is ultiem beschermd tegen UV-straling, blauw licht en de balm vermindert tekenen van huidveroudering. Ook ideaal als zonbescherming voor de lippen. Adviesverkoop: €45,50

TEAM DR. JOSEPH DEEP RESTORING AFTER SUN Vooral na het zonnebaden heeft onze huid speciale aandacht en verzorging nodig. Deze aftersun is verrijkt met aloë vera en duindoorn zorgt voor intensieve verzorging en directe hydratatie. Adviesverkoop: €35,20

SKEYNDOR SUN EXPERTISE DRY TOUCH EMULSION SUN Een olievrije zonbescherming voor het gezicht met beschermingsfactor SPF50. De emulsie voelt droog aan en trekt snel in de huid. Ideaal voor de onzuivere huid die gevoelig is voor acne. Adviesverkoop: €38,50

INSTITUT ESTHEDERM PHOTO REVERSE BRIGHTENING PROTECTIVE ANTI-DARK SPOTS FACE CARE Photo Reverse is een zonverzorging die hoge bescherming biedt, de huid verheldert en hyperpigmentatie corrigeert. Adviesverkoop: €74,40

MATIS GLAM-OIL Een glinsterende olie voor gezicht, lichaam en haar. Laat een prachtige glans achter. De olie is verrijkt met acht oliën voor een stralende huid. Ideaal om het bruine zomerkleurtje extra te laten stralen. Adviesverkoop: €27,95

DR. SPILLER SUN SENSITIVE SERUM SPF 30 Dit verzorgende serum bevat onder andere de Anti-UV-Stress Compound. Dit beschermt de huid tegen schade door de zon en ondersteunt het herstel van de huid. Het serum trekt snel in en is te gebruiken onder de gebruikelijke huidverzorgingsroutine. Adviesverkoop: €52,80

CARE MAG A ZI N E 33


BFLEX

NATURAL NAIL TREATMENT

NIEUW ALL-IN-ONE SMART GELS B A S E - B U I L D E R -T O N E - S H I N E

ZUURVRIJE 4-IN-1 FLEXIBELE GELS VOOR IEDERE NATUURLIJKE NAGELLOOK Deze gloednieuwe all-in-one ultra flexibele Basis, Bouw, Kleur en Glans Gel wordt jouw nieuwe best friend in de salon! Met deze gel ga je gemakkelijk en snel te werk voor een trendy, natuurlijke nagellook. Geen gedoe en rechttoe rechtaan. Met de BFLEX geef jij als nagelstyliste een antwoord op wat elke vrouw wil: het beste in haar natuurlijke nagels naar boven halen, via een Nail Therapy Treatment met alles erop en eraan! Scan de QR-code voor meer informatie


NIEUW - RITUEL DOUCEUR Is Payot nieuw voor jou? Vraag een GRATIS testpakket aan via de QR-code.


EYELASH ACTIVATING SERUM

GEEN PARABENEN GEEN HORMONEN GEEN SILICONEN NIET OP DIEREN GETEST


ontmoeﬕ

CARE COSMETICS

N

D

C A

E

S T

R

A

Yes! S

C

11C060

S

C

O

M E T I

WE MOGEN WEER

OP 2, 3 EN 4 APRIL ZIJN HAL 10 EN 11 VAN JAARBEURS UTRECHT THE PLACE TO BE. EINDELIJK IS ER WEER EEN BEURS. WIJ HEBBEN DE DYNAMIEK GEMIST EN ZIEN ER NAAR UIT JOU TE ONTMOETEN IN ONZE – EN DAT DURVEN WE BEST TE ZEGGEN – AMAZING STAND. LEES: MINDER PRODUCTEN, MEER DEMONSTRATIES EN PRESENTATIES. ER IS VOORAL VEEL RUIMTE OM TE NETWERKEN, NIEUWE ONTMOETINGEN TE VIEREN EN HET GLAS TE HEFFEN MET EEN SPRANKELENDE LACH. EN PLEASE, LAAT ER RUIMTE ZIJN VOOR VEEL SPONTANITEIT ZOALS EEN POLONAISE. TWEE JAAR GELEDEN, NET VOORDAT WE DE BOEL GINGEN OPRUIMEN EN INPAKKEN SCHALDE ER INEENS KEIHARDE MUZIEK MET FAVORIETE NUMMERS VAN HET TEAM DOOR DE SPEAKERS. EVEN EEN RONDJE DANSEN MET ELKAAR. ECHT WAAR. WAT EEN SPIRIT! WE NEMEN JOU NU ALVAST MEE IN ONS BEURSVERHAAL. STIPPEN GRAAG DE OVERNAME VAN CONSULTA AAN EN LEGGEN DE FOCUS OP ONZE WERELDEN: CARE EQUIPMENT, WELLBEING, MAKE-UP, NATURAL SKINCARE EN HUIDVERBETERING. WIJ HEBBEN ER ZIN IN EN ONS BEURSTEAM IS ER KLAAR VOOR. ZIEN WE JE IN UTRECHT? NB BEZOEK JE OOK DE CARE FOR LIFE STAND?

TAN

S

065

F LI E

Founder en CEO van Care Cosmetics

11A

FOR

va﬒

CAR E

o DucK eimpemfi

D

CARE MAG A ZI N E 37


BREAKING NEWS Het is je vast niet ontgaan. Care Cosmetics heeft met de overname van Consulta weer een belangrijke stap gezet om de Europese groei ambitie verder vorm te geven. Consulta blijft met het team in Mechelen, België, maar veel processen en trajecten worden samengevoegd. De groei van merken, mensen en marketing geeft een positieve vibe en past in de no limits strategie van Care Cosmetics. Ontmoet het team van Consulta in onze stand en laat je inspireren door deze high end merken. Zie het hele verhaal vanaf pagina 10.

“Geweldig dat we weer helemaal terug naar het vertrouwde normaal gaan.”

Dorien Jordaens

38 CARE M A G A Z I N E

Dorien Jordaens (brandmanager) en met Jack van Look (salesmanager) organisator van de beurs: “Het is gewoon geweldig dat we weer helemaal terug naar het vertrouwde normaal gaan. We zijn – hoe kan het ook anders – op volle sterkte aanwezig! Door onze 39+ merken te rubriceren in verschillende beautywerelden zie je als beautyprofessional meteen waar het nieuws van jouw merk te vinden is of welk nieuw merk interessant is voor je. Natuurlijk staan we met een groot team paraat. En geloof me, we doen niks liever dan jouw wensen vertalen naar mooie en realistische beautydromen. Je kent vast wel onze No Limits-visie en de groeibriljant die we hieraan koppelen als symbool voor oneindige groei.” De stand is dit jaar groter dan ooit. Een eigentijdse visuele presentatie en voldoende ruimte voor ontmoetingen en demonstraties, met logische looproutes en plekken om lekker koffie te drinken of een ander drankje en natuurlijk een insta wall. Natuurlijk is er aan alles gedacht om de inwendige mens te verzorgen. “We care for you,” zegt Dorien lachend. Of ze zelf zin heeft in de beurs? “Ongelooflijk veel! Ik ben dol op beurzen. Behalve als ik ze elk weekend achter elkaar heb en van het ene land naar het andere moet vliegen. Nu ligt de focus op Utrecht en met de spirit om echte ontmoetingen om te zetten in waanzinnige samenwerkingen.”


Beurs team Zien we je in Utrecht?

“Beurskriebels, bubbels of vibes. What’s in a name? We hebben er zin in en kijken ernaar uit jou te ontmoeten!” CARE MAG A ZI N E 39


STAND 11C060

CARE COSMETICS HEEFT NATUURLIJK WEER FORMIDABELE BEURSAANBIEDINGEN VOOR JOU. EEN NIET TE MISSEN AANBOD.

Beursaanbiedingen 10 % € 500 *

KORTING OP ELKE BEURSORDER VANAF 1.000 EURO 12.5%* VANAF 2.500 EURO 15%* VANAF 5.000 EURO 20%* VANAF 10.000 EURO * Vraag naar de voorwaarden.

*

KORTING OP JE VOLGENDE ORDER BIJ EEN INSTALLATIE VAN EEN NIEUW MERK VANAF 2.500 EURO * Betreft verkoopwaarde. Vraag naar de voorwaarden.

BIJ IEDERE 1.000 EURO ONTVANGEN DE KLANTEN EEN LOT. ELKE DAG VANAF 16.00 UUR IN ONZE STAND DRAAIEN WE HET RAD VAN FORTUIN EN MAAK JE KANS OP HET WINNEN VAN EEN CARE CRYSTAPEEL, CARE SKINEEDLER OF SHOPTEGOED IN DE WEBSHOP. 40 CARE M A G A Z I N E

Geldig van 2 t/m 5 april en niet i.c.m. andere acties.


Meet us DE WERELDEN VAN CARE COSMETICS Het hele beautyspectrum komt samen op onze stand. We weten beter dan wie ook dat het beauty-aanbod enorm is. Daarom werkt Care Cosmetics met een selectie van de allerbeste merken. Breed georiënteerd zodat we voor iedere wens een passende oplossing hebben. CARE EQUIPMENT En wéér passeren we een grens om jou te helpen groeien. Met onze nieuwe apparatuur onder eigen label, bieden we je premium apparatuur van topkwaliteit en een superinteressant verdienmodel. Zo kun je je klanten nóg beter bedienen terwijl jouw rendement fors groeit. Maak kennis met de Care Skineedler en de Care Skinpeeler. We ontwikkelen en produceren de apparaten samen met Duitse innovators – en dat staat garant voor techniek, luxe design en ergonomie van het hoogst denkbare niveau. Hiermee haal je dus de meest efficiënte, veilige en resultaatgerichte systemen van huidverbetering in huis. Op onze stand geven we demonstraties en er ligt een mooie folder voor je klaar. Natuurlijk vind je ook alle andere apparatuur terug op onze stand.

CARE WELLBEING We zijn de tel soms kwijt. Zoveel massages die de huid op een zachte manier ‘prikkelen’ en zo de endorfine-aanmaak stimuleren, bieden we aan. Met merken die geschikt zijn voor de meest gevoelige huiden maar met als doel: welzijn en sensorieel oftewel zintuigenprikkelend zijn.

CARE MAKE-UP Als het gaat over make-up lopen de wensen van de consument enorm uiteen. Belangrijk is deze wensen in beeld te hebben. Een ‘groen’ merk of meer basic, neutraal? Minerale make-up of huidverbeterend? Onze make-upmerken spelen in op de verschillende behoeften. Welk make-upmerk heeft jouw voorkeur? En heb je je al eens aangemeld voor een training?

CARE MAG A ZI N E 41


CARE SKINCARE Met eindeloze huidbehoeften en huidproblemen is het belangrijk om met de juiste skincare-producten te werken. Onze merken zijn breed georiënteerd. Ieder merk heeft een andere prijspositionering en focust zich op een ander vlak, van hightech tot green skincare. Een nieuw merk toevoegen aan jouw portfolio? Heb je speciale wensen? We helpen je graag.

CARE HUIDVERBETERING Het aanbod technieken voor huidverbeterende schoonheidsbehandelingen in het instituut groeit enorm. Het halen van resultaten is belangrijker dan ooit. We hebben een riant aanbod merken dat al dan niet in combinatie met apparatuur actieve ingrediënten in de huid sluist.

Kom je ook naar het kennistheater voor de lezing van beauty innovator Mardge Pascaud? De toekomst van schoonheid en de rol van je DNA Trends en innovaties in de beautywereld hebben allerlei raakvlakken met DNA. Wat is DNA precies en wat zegt het over jouw persoonlijke beautysleutel? Mardge Pascaud neemt je mee in de wereld van de ‘beauty-genen.’

42 CARE M A G A Z I N E

Maddy Weide, manager verenigingszaken Beauty Trade Professionals en een van de organisatoren van de Beauty Trade Special 2022. “Yes, yes, yes. We mogen weer! Ons thema was vorig jaar al Back to Beauty maar helaas ging twee keer een streep door het concept. Maar nu is het 100% zeker: de beurs gaat door en we gaan er vol voor. Geen 1,5 meter afstand, geen mondkapje, geen testen voor toegang, geen limiet qua bezoekers en geen qr-code. Hoe fijn is dat? We gaan weer terug naar normaal. Terug naar het elkaar ontmoeten in een omgeving die inspireert en uitdaagt!” Vertel. “We hebben twee hallen die – tot nu toe – plek bieden aan 140 standhouders en daarmee zijn we vol. Het is een prachtig concept. De aankleding is stijlvol, chique. We combineren zwart met goudtinten, afgewisseld met felle voorjaarskleuren op de speciale pleinen. Je kan zeggen: high end chique, maar ook toegankelijk en gezellig.” Net als andere jaren zijn er mooie kennistheaters, fijne horecaterrassen en natuurlijk de Beautylounge van de Beauty Trade Professional. Maddy: “Uit onze enquêtes blijkt dat vooral het opsnuiven van kennis enorm hoog op de prioriteitenlijst staat van de bezoekers. Vandaar dat er een theater is waar exposanten lezingen geven en een theater waar thema’s over bedrijfsvoering aan bod komen.”


NIEUW

CARE EQUIPMENT LUXE DESIGN | PREMIUM QUALITY | UITSTEKEND VERDIENMODEL HIGH PRECISION MICRODERMABRASIE De voordelen van de Care Crystapeel: • het aantrekkelijke verdienmodel. De kosten van het kristalgebruik liggen 75% lager dan bij de reguliere behandelingen. Omgerekend zijn de kosten per facial minder dan een euro • een ultralicht, geavanceerd handstuk met carbon

€ 5.000

versterkte handgreep en ergonomisch gevormde schacht (slechts 38 gram) • extreem huidvriendelijk; zelfs geschikt voor couperose • extra krachtige motor die zorgt voor een dubbele slag

Ervaar zelf hoe snel de investering in Crystapeel zich terugbetaalt en profiteer van ons aantrekkelijke aanbod.

BIJ AANSCHAF BETAAL JE 2.600 EURO. DE OVERIGE 2.400 EURO BETAAL JE TEGEN 0% RENTE TERUG IN 24 MAANDEN. INCLUSIEF

5 X1KG KRISTALLEN VOOR 70 TOT 100 BEHANDELINGEN

HIGH PRECISION NEEDLING De voordelen van de Care Skineedler: • de fijne schacht en de precieze slijping van de naaldpunten zorgen voor een optimale penetratie in de huid • in een handomdraai is de gewenste naaldprojectie van 0 tot 2 mm traploos in te stellen zonder het behandelingshulpstuk te verwijderen • de constante verbinding tussen naaldmodule en aandrijving garandeert volledige kracht in de beweging van de naald; zonder veermechanisme • de in één rij opgestelde naalden verbeteren de penetratie in de huid en geven een zeer homogene en vlakke naaldbehandeling • krachtige 7 watt motor om het huidoppervlak effectief en zachtjes te perforeren

Profiteer van ons aantrekkelijke aanbod.

€ 2.200 INCLUSIEF

10 X NAALDJES VOOR DE BEHANDELING TWV 190 EURO

Vraag de brochure aan voor meer informatie en voordelen van Care equipment. info@carecosmetics.nl CARE MAG A ZI N E 43


+ Mooie wensen + Medische ondersteuning + Educatieve ondersteuning + Sportieve ondersteuning

26 Samen laten we wensen uitkomen! AUG Letterlijk met jouw handen een verschil maken.


doneerﬕ

CARE COSMETICS

Op 26 augustus organiseert Care Cosmetics voor de tweede keer ‘Treatment For Charity’. Met deze nationale geldinzamelingsactie genereren we inkomsten voor Care For Life en laten we wensen van ernstig zieke kinderen en kinderen met een beperking in vervulling gaan. Wist je dat Care For Life al 11 jaar bestaat? En dat donaties hard nodig zijn om aan de groeiende vraag te voldoen? Doe jij mee?

Maak het verschil met jouw handen. Op vrijdag 26 augustus vragen we om letterlijk jouw handen in te zetten voor Care For Life. Hoe? Door op deze dag speciale Care For Lifebehandelingen te geven en de opbrengst hiervan te doneren aan de stichting. Hoe mooi is het om op dezelfde dag in heel Nederland samen iets goeds te doen voor kinderen die zo hard hulp nodig hebben? Als je meedoet met Care For Life Treatment For Charity, dan werkt het als volgt.

Elke deelnemer zegt toe de behandelopbrengst van 5 behandelingen van 50 minuten à € 50, dus € 250, te doneren aan Care For Life. Meer doneren mag altijd, maar je bent vrij in wat je doet met de extra behandelingen. Natuurlijk helpt Care Cosmetics en biedt jou een volledige box met producten voor 10 behandelingen aan. Hier zit alles, maar dan ook alles in! Naast de producten vind je ook een zeer complete marketingondersteuning. Zowel hardcopy als digitaal!

Vorig jaar...

82 DEELNEMERS In 2021 zetten 82 beautyspecialisten zich in. Help jij mee dit jaar een hoger aantal te bereiken?

€ 24.193,OPGEHAALD Een bizar hoog bedrag! Maar dit kunnen we samen overtreffen. Dit jaar hopen wij een nog hoger bedrag op te halen, zodat wij nog meer ondersteuning kunnen bieden aan ernstig zieke kinderen. Doe ook mee en draag je steentje bij! BEZOEK DE CARE FOR LIFE STAND OP DE

BEAUTY TRADE SPECIAL

DOE JIJ OOK MEE? Scan de QR-code en meld je direct aan!

11A065 CARE MAG A ZI N E 45


G R E N ZE N ? Z I E N WE N I E T. W E G AAN DO O R E N V E RLE G G E N O N S P E R S PE C T I E F. E LKE DA G O P N I E UW. C A RE C O S M E T I C S G R O E I T H A R D. M E T M E N S E N, M E R K E N E N L O C AT I E S . D E E L U I TM AK E N VAN O N S T E A M E N D E E C H TE C AR E V I B E E R VA R E N ? S O LLI C I TE E R N U E N V E R PL E T T E R O N S M E T J O U W M O T I VAT I E O M H I E R TE KO M E N WE R K E N .

Scan de QR code voor het actuele vacature aanbod of kijk op www.carecosmetics.nl/werken-bij-care

46 CARE M A G A Z I N E


PROBIOME PEEL

Brengt elke huid tot leven DE UNIEKE LIJN PEELINGS DIE DE HUID REGENEREERT EN VERZORGT

PROBIOME PEEL, de unieke lijn peelings, op maat gemaakt voor verschillende huidbehoeften. Heeft u nog geen PROBIOME PEEL in uw salon? Of wilt u opnieuw behandelingen kunnen bieden, dat kan!

Bekijk hier onze Probiome Peel online lancering

CARE MAG A ZI N E 47


CARE COSMETICS

signaleerﬕ

DE WERELD VAN MORGEN IS DICHTERBIJ DAN JE DENKT. DE VERSNELLING VAN DE VERSLIMMING IS GESTART. WHAT’S UP VOOR DE BEAUTYPROFESSIONAL? MARJANNE RIEMENS SELECTEERDE 15 THINGS TO KNOW.

48 CARE M A G A Z I N E


1.

TECHNOLOGY

BEAUTY & BOTS Robots die herhalende en voorspelbare taken uitvoeren. Utopie of werkelijkheid? Als we de filmpjes op www.today.com zien, is dit in Amerika al gangbaar voor nagelsalons (de robot werkt minutieus in rap tempo de nagels af; stilzitten is een must!) en voor wimperextensions (beetje eng zo’n robotarm bij je oog maar wat ziet het er allemaal perfect uit). Dyson – je weet wel van die dure stylingapparaten – is bezig kappershandelingen na te bootsen met bots. Beauty and bots: it’s going on!

2.

BIOTECHNOLOGIE Op www.forbes.com lees ik dat wijlen Steve Jobs ooit zei dat de grootste innovaties in de 21e eeuw zouden plaatsvinden op het snijvlak van biologie en technologie. Biotechnologie dus, versneld geadopteerd in de samenleving door de wereldwijde pandemie. Het onthouden waard: genetische manipulatie en DNA-modificatie. Als beautyprofessional ben je bekend met gepersonaliseerde huidverzorging, afgestemd op de persoonlijke huidcode. Maar trek dit eens door naar gepersonaliseerde geneeskunde. Het ‘one-size-fits-all’-principe om een formulering te maken voor het breedste segment van de samenleving, wankelt. Het is en wordt mogelijk om de formulering aan een individueel persoon aan te passen, gebaseerd op DNA. Stel je voor wat dit oplevert: voorspelbaarheid waar ziekte waarschijnlijk optreedt, betere diagnoses en gerichtere behandelingen.

3.

3D PRINTERS Praat je over technologie dan staan de ontwikkelingen op het gebied van 3D printers niet stil. Zo heeft het bedrijf Greenfill3d home goods een line-up van planten decorstukken die zowel functioneel als duurzaam zijn. En dus minder verspillend voor het milieu. De hele collectie is geprint met behulp van drie duurzame materialen en bieden een afvalvrij alternatief voor de vele plastic varianten die op de markt zijn. De natuurlijke samenstelling van de artikelen maakt het bovendien mogelijk dat deze na gebruik worden afgebroken. Bron: www.trendhunter.com

CARE MAG A ZI N E 49


4.

METAVERSE Facebook mag dan het internet stormenderhand hebben veroverd met zijn rebranding naar Meta, het concept van de Metaverse*, de omwenteling van digitale communicatie met een uitgebreide realiteitsruimte bestaat al een tijdje. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn met de gevolgen van deze verschuiving van de markt naar steeds meer digitale en virtuele realiteitsruimten, maar uiteindelijk kunnen de voordelen van deze technologie zeer nuttig zijn. Zie voor meer trends op dit gebied www.mobidev.diz en kijk eens naar het filmpje met de allernieuwste (onbetaalbare) VR-bril Microsoft hololens. Droom maar even weg. * het gehele netwerk van aan elkaar gekoppelde virtuele 3d-ruimtes waarin de gebruikers, vaak door middel van avatars interactief kunnen rondkijken en interageren/bron: Wikepedia

5.

BEAUTY

SELFNESS Trends die overal terug te vinden zijn, maar die we de moeite van het noemen waard vinden zijn dat -in navolging op wellness-, Selfness ingeburgerd raakt. Niet te verwarren met egocentrisch zijn, maar wel Me Time-momenten inplannen en thuis meer zen-elementen toevoegen. We lezen op www.beautyspot.nl een verhaal over meer ontspannen, meer genieten. Preventief voor jezelf zorgen, jezelf weerbaar maken. De nieuwe vorm van luxe is om goed voor jezelf te zorgen. Er komen steeds meer privésauna’s, we zagen gesloten kroegen die werden omgebouwd tot wellnessappartement, maar ook de wellnessboot en Bed & Wellness (huisje met privésauna-faciliteiten) zijn in opkomst. Over de hele wereld zijn er initiatieven voor complete spa-belevingen uitgebreid. De spaboerderij, de spa op de werelderfgoedlijst van Unesco. Of gewoon een ‘minispa’ aan huis; kijk gewoon wat de Finnen doen. Afspreken in de sauna om bij te kletsen. Je weet natuurlijk al dat Finland een van de gelukkigste landen ter wereld is!

50 CARE M A G A Z I N E


6.

YEAH! FACIAL! Toen de hele wereld langzaam verschoof naar online videogesprekken en vergaderingen, maakten sommige mensen zich zorgen over hun uiterlijk en gezicht tijdens virtuele vergaderingen. Een veel gestelde vraag: hoe zie ik er online uit? Huidchirurgen en dermatologen signaleren een immense toename van het aantal mensen dat meer wilde weten over de verschillende cosmetische procedures voor gezichtsproblemen. Het aantal mensen dat de verschillende procedures voor oogbehandelingen onderzocht, was hoger dan ooit. Verwacht wordt dat deze trend zich in de toekomst voortzet en dat mensen langzaam overstappen op gezichtsbehandelingen en cosmetische ingrepen om er beter en mooier uit te zien tijdens videogesprekken en virtuele chatrooms.

CARE MAG A ZI N E 51


7.

TRANSPARANCY Transparantie van je favoriete merk(en). We leven in een tijdperk waarin consumenten willen weten wat ze op hun huid aanbrengen. Het is niet gek gedetailleerde rapporten aan te bieden (of whitepapers) met alle ingrediënten en chemische formules. Leg vooral de nadruk op termen als duurzaam of biologisch. Alleen als het echt zo is natuurlijk.

8.

BLUE LIGHT PROTECTOR De aanhoudende pandemie dwong ons binnen de grenzen van onze huizen te leven. Op diverse vlakken in ons leven was het digitaliseren een must. Ook voor iedereen die voorheen niet bereid was om technologie in het leven op te nemen. Deze afhankelijkheid van technologie heeft onze blootstelling aan blauw licht verhoogd en zoals bekend, heeft blauw licht schadelijke effecten op de huid. Bescherming tegen blauw licht is een van de meest verwachte en grootste trends die we volgens www.linchpinseo.com/trends-beauty-and-cosmetics/ in de toekomst verwachten. Natuurlijk weet je als beautyprofessional dat deze producten bestaan, maar misschien een extra reden om Blauw Licht Beauty op de kaart te zetten?

52 CARE M A G A Z I N E


9.

JOMO Lieke Lamb, trend- en vrijetijd-expert en CEO van het Future Expertise Center zegt: “Als tegenreactie op de vluchtige en gehaaste maatschappij waar we uit kwamen en deels geforceerd door de pandemie, zijn we gaan inzien hoe luxe tijd kan zijn. Het nemen van tijd, het niet opgejaagd zijn, het niet af hoeven strepen van lijstjes. De spanning er even af! Leefden we lang met FOMO (fear of missing out), inmiddels maakt die term al een tijd plaats voor JOMO (Joy of missing out). Je kunt prima gelukkig zijn zonder in alle haast de wereld over te racen om je bucketlist te vullen.”

10. MAATSCHAPPIJ

WAARDE Hoewel de wereld steeds meer onderling verbonden is, is hij paradoxaal genoeg ook steeds lokaler en individualistischer: consumenten zoeken producten en diensten die op hen persoonlijk zijn afgestemd. Hoera voor de beautyprofessional! Voor de sector betekent het dat individuele factoren als leeftijd, geslacht, etniciteit, geloofsovertuiging, geografie en klimaat, levensstijl, gezondheid en welzijn nog belangrijker worden. Plus als beautysector is het uitermate belangrijk rekening te houden met de tendens dat consumenten zich steeds meer bewust zijn van het milieu en de sociale en ethische gevolgen van consumptie en productie. Zij verwachten dat bedrijven in de hele keten verantwoording afleggen. Dus van het gebruik van hulpbronnen tot de ontwikkeling en productie. Bron: www.cosmeticseurope.eu

11.

STRIJDLUST Bij www.futurise.online zeggen ze naar aanleiding van een onderzoek met Motivaction dat maar liefst de helft van de Nederlanders vindt dat het bedrijfsleven te weinig verantwoordelijkheid neemt voor het aanpakken van maatschappelijke problemen. Met mooie praatjes kom je niet meer weg en de term storytelling maakt plaats voor storydoing. Naast dat er meer verwacht wordt, zie je ook dat verantwoordelijkheid wordt afgedwongen, bijvoorbeeld met een demonstratie of protest. Onzichtbaar blijven in het maatschappelijke debat is bijna onmogelijk. Ga je de andere kant op als bedrijf en ben je wel toekomstgericht, dan kan je rekenen op respect, steun en sympathie.

CARE MAG A ZI N E 53


12.

DEMOGRAFIE En ja, van Centraal Plan Bureau tot organisaties als Bouwend Nederland geven een kijkje in de toekomst qua demografie. Handig om te weten: de bevolkingsgroei neemt toe en in 2030 zal het aantal inwoners rond de 18,5 miljoen liggen. In dit jaar zijn er 54.000 huishoudens meer dan nu en heeft een op de vier huishoudens een hoofdbewoner boven de 70. Het aantal eenpersoonshuishoudens neemt sterk toe en komt op ongeveer 2/3 van het totale aantal huishoudens. Interessant voor de branche: het aantal 70-plussers stijgt met 0,8 miljoen. Dus maak maar plek voor die rollator!

13.

MODE & MAKE-UP

KUNSTHELDEN Uit de honderden trendonderwerpen filteren we ook graag wat er qua mode en make-up gaat spelen. Altijd leuk om in de salon te sparren over wat de trendwatchers nu voorzien. Zo geeft de beroemde Lidewij Edelkoort aan dat komende winter kunsthelden uit het recente verleden een belangrijk rol spelen in de mode. Er wordt geëxperimenteerd met stoffen en styling is weer heel belangrijk. De creatieve geest als basis voor onrustige mode met stoffen die allerlei bewerkingen hebben ondergaan zoals coaten en koken. Het kleurenpalet gaat ook alle kanten uit: innovatief met een vleugje inheemse expressie.

54 CARE M A G A Z I N E


14.

BETALEN MET ORGANEN In de speurtocht naar een toekomstig modebeeld, werd ik geraakt door drie korte films die – al in 2018 - op een tentoonstelling in het V&A in Londen te zien waren. Mmmm… het beeld dat geschetst wordt voor 2030 is niet bijzonder positief. Zo is in de film Contactless de toekomst te zien waarin geld vervangen is door andere betaalmethodes zoals… ahum, betalen met je organen. Modemerken gaan volgens de maker niet alleen kleding maar ook wapens maken? Gelukkig zijn er ook vrolijke beelden. Filmmaker Jimenez neemt de schoonheid van de natuur als een soort eenvoud die ons optimisme belooft voor de (mode)toekomst. Een derde toekomstfilm is nogal grimmig. Een dame bedacht dit concept toen ze dagenlang in het ziekenhuis had gelegen met mondkapje op en ze laat dat terugzien in haar film. Een donker Londen na jaren van luchtvervuiling. Misschien een ver-van-mijn-bed-show maar het is niet de eerste keer dat jonge creatieven hun visie waarheid zien worden.

15.

MAKE-UP Last but not least. Uit ons onderzoek bleek dat jullie als lezer trendrapportages waarderen maar ook nieuwsgierig zijn naar de make-uptrends voor de zomer. ArtDeco zegt: “De grootste beautytrends van SS22 Fashion Week zijn verrassend draagbaar. Dit zijn onze favorieten... Terracotta tonen. Perzikkleurige tinten beheersten de catwalks op de New York Fashion Week, maar een andere tint in die richting kan een hele look boosten: terracotta. ’n Roestige tint op je oogleden, maar ook op je wangen en lippen voor een prachtig monochroom effect. Smokey eyes zijn ook perfect voor overdag! Shows als Altuzarra en Alice & Olivia bevatten uitgevaagde smokey eyes geschikt voor zwoele avonden, maar ook voor overdag in de lente. Om de verloren tijd die we binnen zaten in lockdown te compenseren. Flaneren maar! Double wings: niet te missen. Geborstelde wenkbrauwen omlijsten niet een maar twee eyeliners van de bovenste en onderste wimperrand. Nauwelijks mascara. De dubbele cat-eyes zijn het focuspunt. En tot slot 70’s Glam. Dramatische oogmake-up accentueert niet alleen de vorm van de ogen maar is ook een blikvanger qua kleur. Pasteltinten voeren de boventoon. Van poederroze tot babyblauw en perzikoranje. De lippen zijn of erg fel of juist zacht en glossy.”

CARE MAG A ZI N E 55


PIONIER OP HET GEBIED VAN NATUURCOSMETICA Vernieuwende, effectieve natuurcosmetica gaat bij ANNEMARIE BÖRLIND hand in hand met respect voor mens en natuur.

» Wat ik niet kan eten, breng ik ook niet aan op mijn huid. « ANNEMARIE LINDNER, OPRICHTSTER

MEER WETEN?


CARE COSMETICS

behandelﬕ

Beeld: Team dr. Joseph

BEHANDELINGEN

Care Cosmetics groeit en we zijn altijd on the move. Met 39+ + merken onder een dak en 200+ + behandelingen, hebben we krachtige en prachtige technieken in huis. Een selectie.

CARE MAG A ZI N E 57


Penseelmassage DERMAPRIME PRO C EDURE Na een zachte reiniging van de huid brengen we geen extra producten aan, dus de huid wordt niet “verschoven” tijdens de massage. De 21-stappen Penseelmassage voeren we uit volgens rustige strijkbewegingen, veelal symmetrisch. Tijdens de massage werken we vanuit het voorhoofd, richting de wangen naar de kaaklijn, hals en decolleté. We sluiten de massage af met de achterzijde van de penselen op de hoofdhuid.

EFF ECT Met penselen prikkelen we de huid op de meest zachte manier. Deze speciale penseelmassage is uitermate geschikt voor de meest gevoelige huiden, voor mensen met een burn-out of bij de behandeling van mensen met kanker. De milde prikkeling van de huid stimuleert de endorfine-aanmaak, waardoor een totaal gevoel van wellbeing ontstaat. Door stimulering van de gelaatsspieren krijgt de huid direct een oppepper.

58 CARE M A G A Z I N E


PROC EDU RE De Hydradermie Lift-behandeling is onder te verdelen in drie fasen: een antiaging drainage, dan spierstimulatie en tot slot een ontspannende massage. We bereiden de huid optimaal voor met een zachte en effectieve peeling om de huid te activeren en te ontdoen van dode huidcellen. Gedurende tien minuten voeren we een anti-aging drainage uit met het Hydradermie Lift-apparaat. We beginnen aan één kant van het gelaat, voeren hier de vier drainage-stappen drie maal uit en herhalen deze procedure aan de andere zijde. Vervolgens stimuleren we de gelaatsspieren in vijf stappen die we vijf maal herhalen. De intensiteit hiervan bepalen we per cliënt en is afhankelijk GUINOT van de gevoeligheid van de huid. Tot slot voeren we Hydradermie lift een manuele ontspanningsmassage uit. Zo worden de vrijgekomen afvalstoffen afgevoerd en kalmeert de huid.

EFFEC T Een jongere huid met meer energie. Dankzij de verschillende technieken, lymfedrainage en spierstimulatie, geeft deze behandeling met apparatuur een direct zichtbaar resultaat en oogt de huid direct jeugdiger. Dit effect is nog groter wanneer de behandeling in kuurverband plaatsvindt: drie weken lang, een behandeling per week. De gelaatstrekken zijn dan gelift, contouren verstrakt en de huidstevigheid is sterk toegenomen.

CARE MAG A ZI N E 59


60 CARE M A G A Z I N E


DARPHIN Sculpting Massage

PROC EDURE Deze voeren we uit met de L’Institue Sculpting Massage Tool, een speciaal ontworpen massagetool door Darphin. Gemaakt van keramiek, gevormd en geglazuurd met een satijnachtige coating. Dankzij de unieke vorm omarmt de massagetool de gelaatsstructuren en omsluit ze als het ware de huid. De zintuigelijke ervaring zorg voor een intens gevoel van ontspanning. Tijdens de massage gebruiken we een speciale massagecrème en werken we vanuit het decolleté via de hals naar het gezicht. Vanuit de kaaklijn vervolgen we de massage naar de wangen, ogen, voorhoofd en de slapen waarna we de massage weer afsluiten met het decolleté.

EF F ECT Een echte anti-aging massage om de huid te verstevigen, liften en modelleren. De massage stimuleert het lymfatisch systeem en de bloedcirculatie waardoor een natuurlijke detox van de cellen ontstaat. De vermindering van spanning in de gelaatsspieren zorgt voor een verzachting van lijntjes en rimpels. De huid oogt zichtbaar jonger en straalt meer.

CARE MAG A ZI N E 61


Passage Massage PASCAUD

PROCEDUR E De Passage Massage starten we met heerlijk warme thermokogels als ‘warming up’ voor de huid. Vervolgens volgen enkele intensieve maar aangename massagegrepen als kneden en huidrollen. Zo wordt het bindweefsel gestimuleerd en komt de doorbloeding op gang. Met als gevolg een gezonde, roze huid. Daarna voeren we alle afvalstoffen rustig af door middel van ontspannende effleurages en beëindigen we de Passage Massage met de ‘cooling-down’ met ijskogels.

EFFECT Dankzij de Passage Massage wordt de huid gestimuleerd en geactiveerd. De doorbloeding en het natuurlijke detoxproces verbetert en het bindweefsel wordt versterkt. Resultaat is een stralende, frissere en jonger ogende huid.

62 CARE M A G A Z I N E


TEAM DR. JOSEPH Neuro-derm-massage met kruidenstempels

PRO C EDURE We bereiden de kruidenstempels ongeveer 10-12 minuten voor in de stoomverwarmer. Daarna Neroli Flower Toner spray aanbrengen (twee tot drie verstuivingen per stempel). We laten de klant de geur opnemen en genieten van de meest delicate bloemen en kruiden. Vervolgens de Neuro-Derm gezichtsmassage; deze begint met twee kruidenstempels in het midden van de bovenste haarlijn. Zachtjes werken in de “dennenboomlijnen” dus van het voorhoofd van het centrum naar de slaap, op de brug van de neus naar de wortel van de neus, op het jukbeen terug naar de kaak voorwaarts naar de bovenlip, terug naar de onderkaak en dan op de buitenste rand van de onderkaak terug naar de kin, nek, onder het sleutelbeen en terug naar de schouder. Vervolgens zachtjes terug naar de uitgangspositie.

EF F ECT Het hoogtepunt van deze behandeling is de onvergetelijke geurbeleving die de warme kruidenbuidels bieden. De huid is perfect voorbereid op de opname van de volgende actieve ingrediënten, maar is ook verwend met biologische kruiden. Een must voor elke premiumbehandeling.

TEAM DR. JOSEPH Cupping

PROCEDUR E

E F FEC T

We brengen ongeveer 2 ml van de Intense Repair Shea Butter aan op de betreffende delen van de huid (kin, wangen, voorhoofd, monnikskapspier) en zuigen met de cuppingglass aan de huid. Daarna verwijderen we het resterende product met een warm tot heet stoomkompres.

Cupping is de ideale manier om de huid voor te bereiden op de reiniging. De poriën gaan openstaan en vuildeeltjes stijgen makkelijker naar de oppervlakte. Dit heeft een positieve invloed op de afvoer van afvalstoffen. De diepte van rimpels neemt af door het losmaken van verklevingen in het weefsel.

CARE MAG A ZI N E 63


DR. SPILLER Myo stimulating Face Lifting-massage

PRO CE DURE Een effectieve, spannende gelaatsmassage ter activatie van het musculaire systeem van het gelaat; dit betekent natuurlijke face lifting! We werken afwisselend langs de grote gelaatsspieren waarbij ontspanning wordt afgewisseld met activatie. De Myo Stimulating Face Lifting-massage is opgebouwd uit zes fasen waarbij de eerste en de laatste fase zich richten op de lymfecirculatie. Het hart van de massage bestaat uit het activeren van de diverse gelaats- en halsspieren: Masseter, Zygomaticus, Buccinator en Sternocleidomastoid.

S

C

A N

DE

QR CODE EN BE

K

IJ

K

ON

ZE W BINAR E

S

EF F ECT Direct na de Myo Stimulating Face Lifting-massage is de huid zichtbaar vitaler en meer ontspannen. Wanneer de massage regelmatiger wordt uitgevoerd, zal de huid keer op keer zichtbaar verbeteren en toenemen in stevigheid. Revitaliseren en verjongen zijn échte resultaten van deze unieke methode.

64 CARE M A G A Z I N E


Duurzaamheid & verantwoordelijkheid

KLIMAATNEUTRAAL

WATER-SAVING BEAUTY

SOCIALE PROJECTEN

Dr. Spiller is een klimaatneutrale onderneming met een volledig klimaatneutrale productie.

Waar het mogelijk en zinvol is, gebruikt Dr. Spiller rozenwater in plaatst van drinkwater om deze natuurlijke bron te besparen.

Dr. Spiller ondersteunt talrijke regionale projecten zoals sport- en culturele evenementen, scholen en verzorgingstehuizen.

100% clean & vegan

AHAVA brengt het beste van Dode Zee-mineralen samen in huidvriendelijke formules met de hoogste effectiviteit voor iedere huid. Ontdek nu de kracht van dit clean en vegan beauty merk.

Scan de QR-code om een informatiepakket aan te vragen.


CARE COSMETICS

verbindﬕ

ffl w u e Ni siffl imen

D

CARE LOYALTY PLAN Een extra stimulans nodig voor jouw business? Teken dan ons gloednieuwe Care Loyalty Plan en zie in een oogopslag wat Care Cosmetics biedt én hoe wij er graag een schepje bovenop doen om samen met jou groei te realiseren. Met een duizelingwekkend aanbod dat jou als ondernemer écht verder helpt.

66 CARE M A G A Z I N E


Rebecca Oskam, loyaltymanager:

“Het hele idee ontstond om onze klanten nóg meer mee te nemen in de hele keten. Van focus op inkoop met slimmere marges, tot materialen die jouw business boosten. Wie al langer met ons samenwerkt, moét iets gemerkt hebben tijdens de eerste gesprekken van het jaar 2022 met de accountmanager. Soms met een beetje wrijving hier en daar want allereerst kreeg de manier van kortingen genieten een andere dimensie. Een ding is zeker: alles is nu transparant, eerlijk en duidelijk. We hebben hier op kantoor wel eens meetings met klanten die dan een exacte rekensom willen zien. Welk voordeel hebben ze bij welke omzet? Prima, we lopen graag door het proces. Weet je dat klanten dan vaak aangenaam verrast zijn over de korting die ze opbouwen? En dat ze nu echt een trigger hebben om bijvoorbeeld van zilver-partner naar goud te gaan? Volgens Rebecca is het Loyalty Plan hét middel om als beautyondernemer meer focus te hebben op de dingen die ertoe doen in de onderneming en daarnaast ondersteuning te krijgen van de Care-experts. Een gedachte die niet altijd klopt is volgens Rebecca dat klanten denken dat ze nu ineens megagroot moeten inkopen. “Dat wil ik graag rechtzetten. Alle inkoop gaat op basis van jouw cijfers en op jouw niveau en tempo. We kijken alleen graag met je mee via een doordacht businessplan hoe je slimmer inkoopt en welke service je op een door jou gewenst moment kan inzetten.

Zo geven we ook ondersteuning via onze Care Coach Marja Wiersema. Ze geeft een boost aan het doorvertalen van jouw kennis en expertise naar commercie. En heb je wel eens gedroomd over een campagne op maat? We realiseren gepersonaliseerde marketingtools. Een marketingbureau heb je niet meer nodig! Het totale team van de Care-experts staat voor jou klaar om de plannen die je met jouw accountmanager uitrolt, vorm te geven in concrete doelen.”

Jack van Look, salesmanager:

“Persoonlijk krijg ik echt ontzettend veel energie van dit nieuwe ondernemen: verbindingen maken en elkaar uitdagen om te zien hoe breed onze horizon nu eigenlijk is. Uitgeschreven in een helder plan. Het vertellen van een salesronde, het standaard aanvullen van een assortiment is zó ouderwets. Let maar op, je hoort ze binnenkort zeggen in de beautybranche: ‘Wie doet dat nu nog eigenlijk?’ Een accountmanager die met je meedenkt op businessniveau, die naast je staat als die extra collega, een échte businessdeveloper, dat is onze nieuwste generatie van ondersteuning. Méga-interessant toch? En ja, we blijven onszelf ook uitdagen. We zijn niet voor niets de No Limits company!”

Meer weten? Op de beurs leggen we je graag alles uit over ons Care Loyalty plan. Bekijk via de QR-code alvast een webinar met alle informatie of lees op het gemak de brochure door. Bereid je alvast voor op een jaar vol inspiratie!

CARE MAG A ZI N E 67


interviewﬕ CARE COSMETICS

OP DE

W I N K E LV L O E R De consument van de toekomst heeft een verscherpt bewustzijn en denkt goed na WAT hij koopt en bij WIE. Hoe blijven retailers de (toekomstige) klant boeien?

68 CARE M A G A Z I N E


“Een BRUNAkaartenrek was helaas geen optie”

dat er ‘voorwerk’ gedaan is en het is de kunst dat wij daar uitstekend advieswerk aan koppelen. Ik vind het leuk!” Iets anders waar deze ETOS warm voor loopt, is de collectiviteit die in het dorp ontstond tijdens de lockdown.

Filiaalmanager ETOS in Bennekom

“Heel eerlijk, het voelde best wel gek dat wij de laatste lockdown – die we niet aan zagen komen – open mochten zijn. Klanten kwamen bij ons voor onder andere kerstkaarten dus ik had de neiging de Bruna te bellen en te zeggen ‘Zet je kaartenrek maar hier neer’. Mag natuurlijk niet want dan is je percentage niet-essentiële producten te hoog.

“Kansen? Die zie ik genoeg”, zegt Irene Klop lachend. “Het is fijn dat ETOS overkoepelend zoveel regelt. We scoren goed met www.gezondheidsplein.nl. Daarmee spelen we landelijk in op de vraag van de consument. Ik zie dit platform enerzijds als een ondersteunend online verkoopkanaal, maar ook als voorportaal naar de winkels. De consument zoekt en gaat naar de fysieke winkel voor bevestiging of voor meer informatie. Eerlijk gezegd is het wel fijn

Maar wat ik dan fantastisch vind is dat we deze week een promotionele actie hebben om de horeca te steunen. Elke klant die voor 15 euro bij aangesloten winkels koopt, krijgt een lot en levert dat met naw-gegevens in bij de supermarkt. In totaal worden er 3.000 loten getrokken en alle winnaars ontvangen een tegoedbon voor de plaatselijke horeca. Zo helpen we elkaar. Je moet het samen doen!” Last but not least ziet Irene wel iets in een toekomstbeeld waarbij ‘haar’ ETOS-filiaal onderdak krijgt bij AH en Gall & Gall. “Een shop-in-shop zodat de consument in een keer alles bij de hand heeft. Mooie toekomstmuziek!”

I R E N E

K L O P

“We verstopten roze badeendjes in het dorp” D A N I Ë L L E

S M I T

bedrijfsleider DA in Sleen

“We hebben een kleine winkel - met regiofunctie in een klein dorp maar spelen zo adequaat mogelijk in op de vraag van de klant. Je merkt dat de consument bewust bezig is met wat hij koopt en transparantie wil. Een luisterend oor en goed

advies waarderen ze. We volgen via DA en andere leveranciers heel veel cursussen en bijscholingen om zo alert te blijven en te weten wat er speelt. Ook doen we allerlei acties met klanten- en spaarkaarten zodat we klanten blijvend aan ons binden. Een tendens die we waarnemen is dat mensen minder snel naar de huisarts stappen en liever eerst zelf informatie opzoeken en bij ons advies inwinnen. Juist dat is ook zo uitdagend in ons vak. Om advies te kunnen geven qua medicatie moet je wel elk jaar de screening via Centrum Drogisterij Bedrijf doen en de nascholing volgen.

CARE MAG A ZI N E 69


Verantwoorde zorg als product op de kaart. Logisch toch, je kan niet zomaar medicatie meegeven. Wat ik inspirerend vind en voor me zie bij een toekomstbeeld? Wij hebben ook een lunchroom, cadeauwinkel en twee supermarkten in de portfolio. Daar zijn veel onderlinge samenwerkingen mogelijk en dat aspec zie ik nog wel groeien. En ja, we staan nog steeds bekend om onze roze badeendjes. Echt waar: Ad Badeend, een klein roze eendje.

Onze sterke merken op jouw winkelvloer? Stuur een mail naar info@carecosmetics.nl

Toen we twee jaar geleden DA drogist werden, verstopten we honderd eendjes in ons dorp. Wie er de meeste vond, kon bij ons een prijs ophalen. Geweldig, iedereen deed mee van jong tot oud. We zijn klein maar vernieuwend en bij alles wat we doen denken we: hoe binden we de klant en zorgen dat hij hier koopt en niet naar de stad gaat. Daarom verkopen we ook babykleding. Als je op kraamvisite gaat, kom je gewoon bij ons en hoef je het dorp niet uit!”

“Eerlijk en open zijn is al 40 jaar mijn motto” Y V O N N E

V A N

D E

P O L

eigenaar ETOS in Lunteren

“Wees jezelf en wees oprecht. Dat is mijn motto. Al veertig jaar. In onze winkel verwacht de klant dat hij centraal staat en dat we inspelen op de belevingswereld. Hoe we dat doen? Goed zichtbaar zijn in de media en op facebook, maar vooral ook activiteiten organiseren zoals een Ladies Night en cosmeticaworkshops. Maar het allerbelangrijkste: aandacht geven. Goede vragen stellen en doorvragen. Het grote verschil met vroeger is dat de klant zo ontzettend veel weet. Internet is een onuitputtelijke inspiratiebron. Is ook goed, je moet alleen nog beter weten wat je vertelt.

70 CARE M A G A Z I N E

Ik merk dat klanten het waarderen als ik over het hele proces van het product praat. Van ontwikkeling tot vervoer en hoe zorg je dat iets past in het ‘groene’ plaatje. In onze winkel zien we de laatste tijd een enorme groei in de verkoop van vitaminen en in natuurlijke cosmetica. Soms staat hier een klant die overal allergisch voor is. Goed doorvragen is dan de kunst: wat gebruik je nu, hoe gebruik je het en waar ben je gevoelig voor etcetera en dan komen we er altijd uit. Dat is toch prachtig van dit vak? Ik houd ervan op de winkelvloer te staan. Het werk achter de schermen doe ik wel thuis! Wat me het meest zorgen baart, is hoe houd je jongeren vast? We hebben nu een heel programma opgetuigd met cosmeticaworkshops en hopen zo voor repeterend bezoek. Misschien moet ik me ook maar eens verdiepen in TikTok, dat is toch wel het medium van en voor jongeren. Wel in samenwerking met een jonge collega natuurlijk!”


ROC® SOLEIL-PROTECT VERMINDERT ZICHTBAAR BRUINE VLEKJES, BESCHERMT EN VERBETERT DE UITSTRALING VAN DE HUID

Bij aankoop van

2 zonproducten, een

gratis zonproduct

t.w.v. € 18,99 cadeau!


reportagffl CARE COSMETICS

KOM DE C A R E - V IB E VA N DER M A P R I M E ER VA R E N DE BENELUX, AUSTRALIË, HET MIDDEN OOSTEN EN MISSCHIEN DE BALTISCHE STATEN: SINDS HET ZWITSERSE MERK DERMAPRIME ONDER DE PARAPLU VAN CARE COSMETICS VALT, IS DE SKY THE LIMIT. BAS TEULINGS, DIRECTEUR SINDS 1989: “WE ZIJN AL RUIM 30 JAAR OP DE NEDERLANDSE MARKT EN ZIEN NU ONZE GRENZELOZE GROEIAMBITIE HAND IN HAND GAAN MET DE CORPORATE VISIE VAN CARE COSMETICS. IK KAN NIET WACHTEN OM ALLE KLANTEN OP DE BEURS TE BEGROETEN, ZE ALLES TE LATEN ZIEN EN ZE DE CARE-VIBE TE LATEN ERVAREN!”

98% VEGAN + TECHNISCH HOOGSTAAND + SCHERPE PRIJS = DERMAPRIME

72 CARE M A G A Z I N E


DermaPrime is een Zwitsers no-nonsense-merk. What you see is what you get. Alles is gebaseerd op de fytocosmetica maar wel in combinatie met high tech. Bas Teulings: “We investeren continu om de werkzaamheid van de producten te optimaliseren. We gebruiken zoveel mogelijk natuurlijke, biologische en lokaal geteelde ingrediënten, denk aan edelweissextract en gletsjerwater. Extra lading: technische hoogstandjes uit het lab.” Neem de nieuwe peelings van Dermaceutix. “Deze zijn echt een paradepaardje”, zegt Bas. “Dit is een combinatie van een enzymatische peeling met fruitzuur- of salicylzuurpeeling waarbij je als beautyprofessional heel effectief werkt op bijvoorbeeld de vettere huid – zonder dat de behandeling te intensief of te agressief is.”

VOLLEDIG IN-HOUSE Vanuit het hoofdkantoor van Care Cosmetics in Barendrecht, vinden de producten hun weg naar ruim 350 dépositaires in het land. Bas: “Het afvullen en assembleren van de producten, het ontwerpen van de omverpakkingen, de marketing: alles vindt volledig in-house plaats. Zo hebben we de ultieme controle over de kwaliteit die we leveren.” Als het aan Bas ligt, gaat DermaPrime steeds meer international. “Natuurlijk gaan we uitbreiden in de Benelux, maar ook Australië zit sinds kort in de portfolio, evenals het MiddenOosten en er zijn onderhandelingen gaande met Estland. Er zit veel potentie in de Baltische staten.”

KUKUÏ CREAM Als je zolang in het vak zit, heb je natuurlijk veel favorieten. Vooruit. Even terug in de tijd. “Ooit gehoord van Kukuï Cream? Ontwikkelden we met een fabrikant in Hawaï. Die had een kukuï-notenfarm en met de olie van deze noot produceerden we een crème die een desinfecterende en camouflerende werking had. Vergeet je toch nooit meer? Jammer dat de noten steeds zeldzamer werden en het kostentechnisch moeilijk werd te produceren.” Fast forward naar 2022: dit zijn dé drie producten van deze tijd, vertelt Bas. “Hyaluron Booster. Vult binnen twee uur het hydratatietekort van de huid met maar liefst 48% aan. De booster herstelt en voedt de huid intensief maar zacht. Perfecte basis voor de droge, gevoelige of geïrriteerde huid. Ook ideaal om de huid te kalmeren na overmatig zonnen. Crème 24H

Intensive zorgt dat de huid haar stevigheid en jeugdige uitstraling behoudt. Door de unieke samenstelling met karitéboter, edelweissbloem en Zwitserse appelstamcellen wordt het vochtgehalte gereguleerd – dag én nacht! Daarbij is de crème vrij van parabenen en geeft ze de huid een zijdeachtige glans. Bevat UV-A- en UV-B-filters. Aloë Vera Gel Apaisant 98% heeft een geneeskrachtige en helende werking. Deze zogenaamde ‘miracle plant’ draagt bij aan het herstellen, kalmeren en hydrateren van de huid. Ideaal om te gebruiken na intensieve (chemische) peelings of om de huid te verkoelen en het huidherstel te ondersteunen.”

“ DE BEURS IS HÉT PERFECTE MOMENT VOOR KLANTEN OM TE ZIEN HOEVEEL EFFORT ER DE AFGELOPEN TIJD IN DERMAPRIME IS GESTOKEN.” EN NU? “Eerst knallen op de beurs en dan verder bouwen aan de nieuwe branding. We slaan een nieuwe weg in waarin we DermaPrime langzaam maar zeker onderdompelen in een gloednieuwe huisstijl. Fris, natuurlijk, minimalistisch en clean: een perfecte match met de duurzame kernwaarden van het merk. Het strenge zwart en rood wordt vervangen voor wit, lichtgrijs en hemelsblauw. Achter de schermen werken we hard aan de opmaak van nieuwe sfeerbeelden en het plannen van een shoot.” Benieuwd naar alle ontwikkelingen van DermaPrime? Volg de social media-pagina’s @dermaprime_hq, blijf op de hoogte en ervaar het nieuwe DermaPrime.

CARE MAG A ZI N E 73


beauty sinds 1890

a u t h e n t i e k e , e f f i c i ë n t e e n s e n s o r i ë l e c o s m etica

origineel Frans merk

g e f o r m u l e e r d e n g e p r o d u c e e r d d o o r e i g e n o n t wik k eling

natuurlijk

z u i ve r e e n p u r e f o r m u l e s

clean beauty

d u u r z a m e i n g r e d i ë n t e n e n ve r p a k k i n g e n

[eco]bio-mimicry formule

t o t a l e r e s p e c t vo o r h e t e c o s ys t e e m va n h u i d e n milieu

Op z o e k naa r e e n m e rk d a t w e rk e l i j k g o e d is v o o r d e w e re l d ? Vra a g h i e r h et GRAT I S pro e f p a k k e t a a n t .w.v. € 5 5 ,0 0!

SUNLESS

tanning! GRATIS BRONZ’EXPRESS MAGIC DROPS vanaf € 1.000,00 aan verkoopproducten van ieder merk uit het Care Cosmetics assortiment, inclusief een installatie Bronz’Express t.w.v. € 450,00

SCAN DEZE QR-CODE VOOR MEER INFO OVER HET TOTALE ASSORTIMENT

APP ‘IK MAAK GRAAG GEBRUIK VAN DE BRONZ’EXPRESS ACTIE’ VIA DEZE QR-CODE.


ondersteunﬕ CARE COSMETICS

DE GROEIBRILJANT VAN CARE COSMETICS & JOU

“WE ZIJN NIET VOOR NIETS DE NO LIMITSCOMPANY”

NIET ÓP MAAR ÁCHTER DE HORIZON: DAT IS WAAR CARE COSMETICS DE STIP LEGT. VOOR ZICHZELF, DE MEDEWERKERS MAAR VOORAL OOK VOOR DE KLANTEN. DAT KLINKT LEUK, MAAR HOE DOE JE DAT DAN? “DOOR ONSZELF UIT TE DAGEN EN DOOR ONZE PARTNERS TE ONDERSTEUNEN IN WERKELIJK ÁLLE FACETTEN VAN HUN BEDRIJF”, ZEGT OPERATIONEEL DIRECTEUR ROBBIN EXTRA. DAT BRACHT JEFF KONINGS, CREATIEF STRATEEG VOOR CARE COSMETICS, OP DE GROEIBRILJANT ALS SYMBOOL VOOR DE SAMENWERKING. “KIJK NAAR DE FACETTEN, DE DIEPTE EN DE SCHAKERINGEN. ER ZIJN ONEINDIG VEEL DIMENSIES TE ONTDEKKEN IN EEN GROEIBRILJANT!”

CARE MAG A ZI N E 75


PROFIT Een groeibriljant als symbool voor de samenwerking met Care Cosmetics. Wie bedenkt dat? Jeff Konings, owner van Zita Creatives gaat er eens goed voor zitten. “Iedereen weet dat No Limits de slogan is van Care Cosmetics. We houden ervan grenzen op te rekken, in vrijheid te werken en onszelf uit te dagen. Elke dag opnieuw. Als je niet denkt in beperkingen, groei je samen. En ja, daar komt ie dan: de Care groeibriljant.” Wat betekent dat in de praktijk? Daar weet operationeel directeur Robbin Extra het antwoord op: “Care Cosmetics is totaalpartner van de salon. Op alle gebieden kan jij als klant bij ons terecht, of het nu gaat om marketingondersteuning, training, topproducten, equipment of coaching. Alle expertise hebben we in huis. Geleverd door enthousiaste medewerkers die niets anders willen dan dat het jou goed gaat. Want gaat het jou goed, dan gaat het ons ook goed. Zo simpel is het.” ‘BUFFERS’ Zo heeft Care Cosmetics een buitendienst van 12 mensen die de hele dag het land door rijden om de beautyprofessionals te bezoeken, vertelt hij. “Ze komen kijken hoe het met je gaat, welke merken en producten bij je bedrijf passen, wat een goede actie zou zijn om de verkoop te boosten of hoe ze op een andere manier support kunnen leveren. Post-corona bijvoorbeeld gaan veel klanten weer als een gek aan het werk, die agenda’s zijn wel vol. Maar welke behandelingen zijn nu eigenlijk rendabel voor jou? Daar kijken we samen naar, zodat je zo snel mogelijk weer je buffers kunt opbouwen.”

76 CARE M A G A Z I N E

COACH De interne marketeers maken kant-en-klare social mediaposts, vullen dropboxen met nog meer marketingmaterialen en bedenken acties om jouw verkoop te boosten. Een keur aan uitstekende trainers staat klaar om te helpen in het gebruik van de merken en producten. “Je leert hoe je het beste uit de producten haalt, de beste resultaten bereikt en zo efficiënt mogelijk kunt werken”, vertelt Robbin. “En natuurlijk hebben we onze coach Marja Wiersema, met een enorme staat van dienst, die écht weet hoe je het beste uit je onderneming kan halen.” CARE LOYALTY PLAN Begin dit jaar lanceerde Care Cosmetics het Care Loyalty Plan, waarbij je als klant oplopende voordelen geniet, afhankelijk van je categorie. Hoe hoger het inkoopbedrag, hoe hoger de categorie – brons, zilver, goud en platinum – en hoe meer voordelen. “Denk bijvoorbeeld aan oplopende korting, een oplopende waarde aan marketingmaterialen of een oplopende eindejaarsbonus”, zegt Robbin. “Samen gaan we op zoek naar mogelijkheden zodat jij met de business kan groeien.”


FUN Een van de leukste facetten van de groeibriljant en kenmerkend voor Care Cosmetics is Fun. “Niet alleen investeren we in blije medewerkers – met een informele sfeer, veel vrijheid en met bedrijfsfeestjes bijvoorbeeld – maar ook in een leuke relatie met de klanten. Zo nemen de medewerkers klanten af en toe mee op klantreisjes”, vertelt Robbin. “Dat is ook weer een winwin: als je vrolijk op je werk komt, ben je ook geneigd om net dat stapje harder te lopen voor de klanten.”

FUN INSPIREERT CARE COSMETICS OOK JOU? LATEN WE ELKAAR ONTMOETEN! WIJ HELPEN JE GRAAG VERDER OM ER SAMEN EEN SUCCES VAN TE MAKEN.

DE FACETTEN VAN DE CARE GROEIBRILJANT BEAUTY PROFESSIONAL

P

S

L

M

F

SW

De S is van SUPPORT ofwel ondersteuning op het gebied van marketing en sales. Denk aan social media-posts, flyers, point-of-sale-materiaal, maar ook aan speciaal voor jou uitgedachte acties.

De P is van PROFIT. Wij gaan er vanuit dat als jouw beautybusiness goed draait, je zelf ook groeit als ondernemer en als persoon. Care helpt je verder om een rendabel bedrijf op te bouwen.

M staat voor MEDEWERKER. Met 95 deskundige mensen aan boord heeft Care Cosmetics alles in huis om jou te ondersteunen en te helpen jouw ambities waar te maken.

Ontdek meer op onze vernieuwde website

SW staat voor SAMENWERKEN. Alleen ga je snel, samen kom je verder. Samen met Care kan je als beauty-ondernemer tot jouw optimum komen.

De F is van FUN. De beautybranche met zoveel persoonlijke contacten en zoveel warmte, verdient toch elke dag een lach? Care vindt dat zakendoen vooral ook leuk mag zijn!

CARE MAG A ZI N E 77


No Limits is voor ons een way of life. No Limits gaat over groei. Zakelijk en persoonlijk. Waarom we hier zo op hameren? Omdat groei vrijheid oplevert. En omdat succes geen naar woord is. We helpen jou graag. Met een lach. Daar houden we van. 39+ merken 95+ medewerkers 6.000+ klanten

GROEI AMBITIES SPREKEN WE UIT. Omzet, merkenportfolio, persoonlijke dromen. We voelen ons daar lekker bij. OPTIMAAL PRESTEREN GAAT DAN VANZELF.

Als marktleider van professionele beautyproducten in de Benelux hebben we wat ballen hoog te houden. Geeft niks, houdt ons scherp. We dagen jou graag uit

grenzen te verleggen.

78 CARE M A G A Z I N E


Werk je al samen met ons

maar ambieer je aanscherping van beauty- en business support, dan nodigen we je graag uit. Voor lekkere koffie en een goed gesprek. Kijk niet gek op als jouw omzet daarna in no time minimaal

10% groeit.

Zijn wij nieuw voor jou en triggeren onze beautywerelden jou? Vraag dan informatie aan en voel je vrij een gesprek voor twee te plannen.

Oosteinde 1, 2991 LG Barendrecht 088 - 99 66 200 info@carecosmetics.nl www.carecosmetics.nl carecosmetics

CARE MAG A ZI N E 79


Disclaimer: bekijk onze website om te zien in welke regio Care Cosmetics jouw merk distribueert.

Oosteinde 1, 2991 LG Barendrecht 088 - 99 66 200, 06 - 15 68 52 66 (WhatsApp) info@carecosmetics.nl, www.carecosmetics.nl


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.