Care magazine | Editie 3 | april 2021

Page 1

M

A

G

A

Z

I

N

E

Nr.3 • APRIL 2021

fall in love In het oog springende beauty iconen

Ouderwets scheuren

Nieuw merk? Profiteer van 500 euro korting! Opinie

Samenwerken is het nieuwe ondernemen

A FRESH START

DIRECT NAAR DE WEBSHOP

www.carecosmetics.nl

Coverbeeld: PUPA Milano

Samen nieuwe dromen maken


PETALIPS

ZACHTE MATTE LIPSTICK KLEURINTENSITEIT OP MAAT COMFORTABELE TEXTUUR
LAN CEERT

FIRMNESS Een allesomvattend, collageen stimulerend, vegan voedingssupplement dat de zichtbare tekenen van ouder worden vermindert. Firmness geeft de huid van binnenuit stevigheid en zorgt voor meer veerkracht, spankracht en volume. Verpakt in sachets voor eenmalig gebruik. Meer weten over deze unieke skin builder? Stuur een mail naar info@carecosmetics.nl o.v.v. Firmness

www.pascaud.com


THE PROMISE OF BEAUTY Nieuw! DermaPrime lanceert Dermaceutix. De krachtpatser voor elke salon die huidverbetering ambieert. De glycolpeeling met oplopende sterktes en buffering is jouw geheime wapen in de strijd tegen:

huidveroudering

grove lijnen

hyperpigmentatie

Voor het beste resultaat is een kuur van vier tot zes weken aan te raden met een tussenruimte van minimaal een week. Voor aanvang van de kuur dient de klant de huid dagelijks te behandelen met de Ultra Active Cream uit de Anti Temps Technology lijn. Na elke behandeling is een verzachtende aloë vera gel nodig om de huid te kalmeren.

Dermaceutix in jouw salon?

vegan 100% at resulta 100%

W W W. D E R M A P R I M E . N L

Scan voor contactinformatieE DI TOR I AL

drie aanstootmomenten “Tijdschriften? Mijn huis ligt er vol mee. Honderden bladen; de hoogste stapel is die van LINDA. Bovenop prijkt de 200ste editie. Met gouden letters. Ooit volgde ik een Masterclass content en daar besteeg een contentgoeroe het podium om het verhaal te doen over de kracht van LINDA. Magazines vielen bij bosjes om, LINDA floreerde als merk. Wat was het geheim? Eerlijk gezegd had ik geen idee behalve dat ik de formule subliem vond door het ritme van tekst, beeld en ruimte. Maar nu komt het. Elke LINDA heeft drie aanstootmomenten. Wat? Ja, al lezend schijn je drie keer degene die naast je zit een por in de zij te geven. Vaak met een hand voor de mond van verbazing, een blik die boekdelen spreekt of een uitspraak als ‘dat-zou-ik-nooit-durven-zeggen’. Dat komt omdat de redactie de ‘randjes’ van maatschappelijke issues opzoekt. Iets wat schuurt. Iets wat bijna niemand durft te benoemen. Dat heb ik altijd onthouden. Ik pretendeer met dit nieuwe Care Magazine niet dat we aanstootgevend zijn – juist niet – maar hoop wel dat je minimaal drie inspiratie- of aha-ervaringen hebt. Zoals bij het verhaal met memorabele momenten in de 25 jaar geschiedenis van Care Cosmetics (herken je jezelf ergens op de foto’s?) Of verbaas je over hoe ongelooflijk innovatief beautyprofessionals (een beauty drive thru, hoe geweldig) en vooruitdenkers zijn. En wat denk je van de fotocollage met iconische producten? Daar kwam zoveel op tafel, er konden nog makkelijk 20 pagina’s bij. Bewaren maar, voor de megadikke jubileumeditie die in september verschijnt. Met gouden letters.”

Marjanne Riemens contentmanager redactie@carecosmetics.nl

carecosmetics

8

CARE M A G A Z I N E


Inhoud 10 Touch the past 16 Beauty items 17 Medewerkers in beeld 23 Het nieuwe ondernemen

Binnenpretje. Met memorabele momenten

Let the sun shine!

Wat staan ze er weer mooi op!

Vooruitdenkers. Alleen van het woord krijg je al energie

28 Inspiratie 34 Wie jarig is trakteert 41 Lady in Blu 42 Beauty items Klanten aan het woord

Met 1 kaartje 500 euro korting!

Goed platform: ‘The World After’

It’s all about your body

45 A fresh start 48 Interview

Fris idee voor jouw verhaal?

Robbin Extra, operationeel directeur. “Care Cosmetics 3.0!”

51 Beauty iconen

We doken de archieven in voor iconische items

58 Samenwerken

Internationale samenwerkingen die staan als een huis

62 Care For Life 64 Beauty items 66 We care for you 68 Care Coaching

Bestaat 10 jaar! Steun je ons?

All eyes on you & Springtime

Kom je naar onze inspiratiedagen?

Colofon

Niet te geloven. Direct een omzeboost

Care Magazine is een uitgave van Care Cosmetics. Oplage: 5000

Hoofdredactie Marjanne Riemens

Aan deze editie hebben meegewerkt Femke van Gelderen, Amber de Kat, Fabienne van der Kooij,

Artikelen uit Care Magazine mogen alleen met schriftelijke

Jolande Leenheer, Rebecca Oskam, Anne Pieterman,

toestemming van Care Cosmetics worden overgenomen.

Lotte Verhage. Namens Zita creatives: Matthieu Brosky,

Het ongevraagd gebruiken van tekst en/of foto’s (ook digitaal)

Jeff Konings, Siem Vierling.

is niet toegestaan.

CARE MAG A ZI N E

9


1996. De start van Care Cosmetics. 2021. Care viert dit jaar het 25-jarig jubileum. Setting: een filmopname in het pand in Barendrecht waarbij founder en CEO Duco van Keimpema virtueel een tijdreis maakt. Wat ziet hij? 10 CARE M A G A Z I N E


E

en mijlpaal. 25 jaar Care Cosmetics. In september barsten de activiteiten los maar het hele jaar stippen we het jubileum aan. Een historisch overzicht past niet zo bij Duco van Keimpema. Liever een brainstorm met beeldmateriaal uit het archief. Vaak een lach, veel AHA-momenten en soms ook een beetje pijn. Laten we aftrappen met het opbouwen van de merkenportfolio. “Het is geen geheim dat ik minimaal vijf merken wilde, met elk een miljoen omzet. Als er dan een poot wegvalt, blijf je overeind.” Het startte allemaal met PUPA Milano, het verhaal is bekend. Maar toen? “In Cannes organiseren ze de TFWA, The Tax Free World Exhibition waar je merken kan ‘vergaren’. Stel je voor ‘s werelds grootste beurs voor high quality brands. Stond ik daar als 28-jarig guppie met een tas onder mijn arm te lobbyen. Ik sleepte stapels dikke, zelf op de computer gefabriceerde brochures over Care Cosmetics mee. Mijn slaapplek? Een goedkoop hotel kilometers vanaf de beurs. Ik liep dagelijks heen en weer, een taxi was te duur.”

“In die tijd liep ik letterlijk mijn schoenen kapot”

Na vijf jaar lang bijten, keerde het tij. Na Pupa kwam Darphin in 1999 in huis, gevolgd door Matis in 2001 en daarna Skeyndor. Het begin was er!

RESPECT Hij stootte vaak zijn neus, maar als hij nu terugkijkt, staan alle opgetuigde samenwerkingen nog als een huis. “Het is goed te merken dat de relatie met businesspartners zich verdiept. De kracht is op een bepaalde manier open te zijn, lef te tonen en vooral: respectvol te zijn. Altijd.” Volgens Duco is het geheim van optimaal partnership dat je basisprincipes deelt, goede dingen neerzet en een stap verder denkt dan alleen geld verdienen. Plus “het is logisch je te verdiepen in het land van de distributeur. In zuidelijke landen is de familie, eten, samenzijn en oog voor cultuur essentieel. Hoe moeilijk kan het zijn?” Bij de uitspraak ‘lef’ veerde Duco op. “Ja dat is een must. Mijn eerste ontmoeting met Jordi van Skeyndor ging niet van een leien dakje. Ik kwam met veel bravour vertellen wat wij binnen vijf jaar 1 miljoen gingen doen voor hem maar wel onder zware condities (voor hem dan). Jordi vond dat niet zo respectvol, dus toen ik wegging en de dame van de receptie vroeg; ‘wie is die leuke man?’ zei Jordi, ‘die ga je nooit meer zien ….’ Hij was er echt helemaal klaar mee na die meeting. Uiteindelijk is het goed gekomen zoals iedereen weet en zijn we nog steeds partners. De les voor mij? Met het tonen van respect win je veel meer dan met een grote mond!”

Bij Duco zie je dat er iets zit te wringen. “Die beurs … helemaal top maar ken je het, dat ze je afpoeieren op de stand? Kom vanmiddag maar terug, dan is de directeur er. Sta je er weer, zeggen ze ‘geen tijd’ of ‘we doen al zaken in Nederland’.” Een zin die hij ook nooit vergeet is dat hij zich voorstelde als directeur van Care Cosmetics met als reactie ‘who cares’. Au!

CARE MAG A ZI N E 11


CHAMPAGNE EN CLUBS Inmiddels sieren 30 merken het pand van Care Cosmetics in Barendrecht. “De groei stopt nog lang niet, met 3d investors aan boord, valt de term internationaal opschalen continu.” Blij wordt hij daarvan. Excelleren. Nooit stilstaan. Blij is hij ook bij het zien van alle foto’s van klantenevents. Al een jaar geen uitjes, maar hij ziet er reikhalzend naar uit. “En ik kan een boek schrijven over alles wat ik heb meegemaakt.” Wat hem bijstaat is een eerste event voor Darphin, een diner in Keizershof Rotterdam, een ouderwets aandoend restaurant. Klassiek. Daar gaan dineren met klanten? Het was toen een mega investering, zegt Duco. “Klanten die nogal afwachtend en soms zelfs nors met de armen over elkaar zaten. Observerend en kritisch op wat komen zou.

Ik was toen echt niet handig bezig en vertelde in mijn toespraak verhalen over samen succesvol zijn en geld verdienen. De sfeer ging de grimmige kant uit. Mijn vader zat toen nog in het bedrijf en redde mij. Hij zei laat mij ook vijf minuten praten en briljant was hoe hij begon te vertellen over hoeveel respect hij voor iedereen had die zo vanuit het hart werkt. Ik weet het nog letterlijk: ‘Jullie zijn vakvrouwen, zorg dat je goed in je vel zit, want zo niet dan merkt de klant dit meteen.’ Voor mij fucking irritant want niemand zei naderhand iets over mijn verhaal maar wel ‘jouw vader begrijpt het’. Dat wil je als zoon toch niet horen? Maar eerlijk is eerlijk, ik had hem nodig toen. Hij zette de toon.”

12 CARE M A G A Z I N E

Bij reisjes naar Parijs (van onder ander Payot) verschijnt er een brede grijns. “Iedereen had ’s avonds de keus uit de bus te stappen om naar het hotel te gaan, of mee te gaan naar een club. Het was even afwachten, lastig de stemming te peilen maar ja hoor, daar ging iedereen. Niks hotel. Yes party! De champagne vloeide rijkelijk.” Lachend, “ze hingen in de palen. Het dak ging eraf!” En ook berucht. Club Opium in Barcelona. “We liepen na een avond feesten met onze Skeyndor-klanten terug via het strand en voor we het wisten lagen we met elkaar in het water. Zwemmen met de maan boven ons. Te gek om te zien hoe alle schroom tijdens een reisje verdampt.”

“Zelfs de meest bedeesde klanten komen los”

CHOCOLADEFONTEIN En wie herinnert zich dit nog? “Het magazijn in het oude pand in Dordrecht stond nog niet helemaal vol en we bedachten dat deze ruimte ideaal zou zijn voor een eigen event. Ik denk dat veel klanten dit nog wel weten. Je kwam binnen in een donkere gang, en dan stapte je de werelden van Care binnen. Eerst een groene Darphin-wereld en bij Pupa stond een gigantische chocoladefontein centraal. Aardbeien dippen en genieten. Allemaal kleine clubjes die door het pand meanderden. Met timeslot. Corona vooruit! Het heeft ons veel


geld gekost; de aankleding, de techniek, de exclusieve hapjes en drankjes. Maar iedereen die er was, praat er nog over.”

BACK-TO-BASIC Klanten-, personeel- en persevents. You name it. Met een lach. “Het back-to-basic uitje met het team vergeet ik nooit. We gingen naar de Waddeneilanden met een vissersboot vanaf Den Helder en sliepen in een Stay Okay. Ja, met elkaar op de kamer (ik had wel een aparte kamer hoor). Op de boot begon het al. Alle meiden gillen omdat de gevangen vis gewoon op het dek lag te spartelen. Overdag met de tandem het eiland rond, ’s avonds met Care in de kroeg. En dat is altijd een feestje!

Een heel ander uitje was toen Care 20 jaar bestond en we naar Barcelona gingen. Heerlijke stad. Geweldige momenten. Met ons allen eten op het strand, ’s avonds in de club magnums champagne. Toen is overigens ook onze whatsapp groep Care Babbelbox ontstaan. Die ontploft regelmatig met een team van 71! Ons laatste personeelsfeest in het pre-coronatijdperk was ook een niet-te-vergeten moment. Club Vandal Rotterdam praat nog over ons. Voor het diner stond iedereen al op de tafels te dansen. Als het weer kan, huren we die club meteen af voor een waanzinnig feest met elkaar. Bij deze!” Qua persevents heeft Care Cosmetics ook een naam hoog te houden. De mooiste locaties in Nederland passeerden in de afgelopen jaren de

revue. Van Mama Kelly in Amsterdam tot de Harbour club, een galerie op de grachten, de Kanarieclub and more. “We tuigden samenwerkingen op met modeontwerpers als Addy van den Krommenacker en Monique Collignon. “Maar misschien is de Care Kerst Cocktail wel het meest in het oog springend. Ooit bedacht om onze persrelaties zo’n twee weken voor Kerst te bedanken voor de samenwerking. Je kent het wel, terugblikken op het afgelopen jaar, aandacht voor onze stichting Care For Life, muziek, hapjes en drankjes. Dringen bij de bar. Gezelligheid. Inmiddels staat deze borrel steevast in de agenda van meer dan 100 persrelaties.”

Beurzen. “Missen we. Ik denk dat onze eerste stand 30 vierkante meter was. Daar stonden we. Verscholen achter een pilaar. Nu zie je hoe zaken anders gaan. Zelf positie mogen kiezen. Elke keer voordat de beurs start denk ik, waar doen we het voor. Wat een werk. Als ik er ben; het is meteen geweldig. Klanten weten ons te vinden, elke beurs brengt weer veel nieuws. Nieuwe reacties, nieuwe klanten, om tafel met bestaande relaties, lekker bijpraten. Niet elke beurs is een feestje hoor, maar 90% wel. De meesten herinneren zich nog de laatste beurs. Het opruimmoment, voorafgegaan aan een stevige polonaise. Daarna samen eten. Met iedereen. Je ziet het teamwork, da’s gewoon mooi. Goed op elkaar ingespeeld en binnen- en buitendienst samen op de vloer. Als we weer een normale beurs hebben, dan ben ik er gewoon bij. De laatste tijd kwam ik wel eens een dag later, maar next time? Ik ben er van opbouw tot opruimen. Zodat ik niks mis.”

CARE MAG A ZI N E 13


En de lockdown? “Voor mij persoonlijk is er maar een zin. Acceptatie van het nu. The future is now. Verzet heeft geen zin. De discussies wat het allemaal waard is, wat essentieel is en hoe het welzijn van personeel te managen, is verweven in dagelijkse debatten. Ik leef in het nu, maar kijk ook vooruit. Naar de stip op de internationale horizon. Het komt goed.” De verhalen zijn eindeloos. Over verleden. Over de toekomst. Allemaal met onverminderd enthousiasme. Zo komen ook bij de afsluiting van het interview nog even de vele Awards die Care Cosmetics de afgelopen jaren won voorbij. In de Club staat de prijzenkast tot de nok gevuld. En ondanks dat het coronajaar de wereld stillegde, heeft Care Cosmetics het boven verwachting goed gedaan. 18% groei. Met 3d investors en een operationeel directeur aan boord, is groei nog meer een statement. “Care Cosmetics blijft uitdagend. Onze slogan no limits is niet alleen van het bedrijf, maar pas ik ook privé toe. Gewoon, regelmatig iets buiten je comfort zone doen. Echt, dat geeft een adrenaline boost! Zet je weer op scherp.” Met dochters Noa en Cleo (nu 20 en 23) is de band blijvend hecht. Of misschien wel hechter dan ooit. En hij gaat trouwen met Anne. Het leven is mooi. No limits.

Benieuwd hoe Duco’s tijdreis begon? Bekijk de video:

14 CARE M A G A Z I N E


HYDRACLEAN Het apparaat voor een grondige en effectieve reiniging. De HYDRACLEAN treatment is gericht op het reguleren van de talgproductie en het verwijderen van de toxines in de zweetklieren. Dankzij de thermofunctie van het apparaat komen gifstoffen gemakkelijk vrij en kunnen worden geëlimineerd. Talg lost hierdoor op en poriën worden gereinigd. Het resultaat: een stralende teint, de huid is vrij van onzuiverheden en zeer ontvankelijk voor het ontvangen van de opvolgende skincare.

30 minuten treatment in te zetten als Quick treatment Diepreinigende behandeling Kennismakingsbehandeling Tienerbehandeling Klinische testresultaten Vermindering aantal talgpropjes met 93% Verkleining van talgpropjes met 97% Effectievere opname van actieve ingrediënten +39%

INVESTERING: € 999,00

Ontdek de mogelijkheden en scan de code

HYDRACLEAN SUPER DEAL Ben jij een Guinot Specialist? Maak gebruik van de HYDRACLEAN Super Deal! Investeer in reguliere voorraad en ontvang het apparaat GRATIS of met voordeel!* € 3.000 = GRATIS HYDRACLEAN € 2.000 = 50% korting op HYDRACLEAN € 1.000 = 25% korting op HYDRACLEAN *Vraag naar de actievoorwaarden


beautyitems Een heerlijke olie voor de perfecte bruining! Dit 2-in-1 product is geschikt voor lichaam en haar en geeft een mooie, glanzende finish. De droge olie voedt de huid en het haar tegen uitdroging. De heerlijke geur en de fijne textuur maken dit product perfect voor een dagje naar het strand. PAYOT SPF15 HUILE DE RÊVE € 28,55

sun LET THE

SHINE!

Bereid de huid al ruim voor de vakantie

voor op blootstelling aan de zon door deze capsules enkele weken te slikken. De pigmentaanmaak wordt verbeterd met een mooiere bruining als resultaat. Daarbij wordt de zongevoelige huid ondersteund en is de huid beter beschermd tegen UV-straling. PASCAUD BRONZESTIM € 29,50

Deze heerlijke verkoelende gel biedt Iets te lang in de zon gezeten?

een frisse hydratatie voor na het

Longue Vie Soleil is het

zonnen. Zelfs de gevoelige huid is blij

herstellende masker van Guinot

met deze olie-vrije formule en na het

dat niet alleen de geïrriteerde

zacht inmasseren voelt de huid weer

huid kalmeert maar ook een anti-aging effect

zacht en koel aan.

geeft. Voor een gekalmeerde, comfortabele

DADO SENS AFTER SUN GEL € 15,25

huid die perfect gehydateerd is. GUINOT LONGUE VIE SOLEIL € 49,00

Word wakker met een stalende huid na het gebruiken van deze capsules. Door een verse dosis 20% vitamine C op de huid aan te brengen wordt de doffe huid weer stralend en egaal. Pigmentvlekken en verkleuring verdwijnen en de huid straalt als de zon! ROC REVIVE + GLOW CAPSULES € 34,99

Bescherm de huid altijd goed tegen de zon. Deze luchtige, waterbestendige emulsie

Een mooie, zongebruinde teint

is geschikt voor gelaat en

zonder daarvoor in de zon te

lichaam en wordt snel

zitten? Dan zijn deze magische

opgenomen door de huid.

druppels ideaal om toe te

Geeft buiten bescherming ook

voegen aan een crème, serum

een langdurige hydratatie en

of andere huidzorging. Verrijkt

gaat vroegtijdige veroudering

met aloë vera zodat de huid niet

tegen.

uitdroogt. Het hele jaar bruine

DR. SPILLER SUN SENSITIVE

benen en een stralende teint!

EMULSION SPF30 € 46,95

BRONZ’EXPRESS MAGIC RADIANCE DROPS € 38,50

De genoemde prijzen zijn consumentenadviesprijzen.

16 CARE M A G A Z I N E


CARE MAG A ZI N E 17


“Van het boerenland naar de beautybusiness” “Ik zeg wel eens grappend dat ik ben opgeleid voor boerin. Na de tuinbouwschool en een baan bij Intratuin kwam ik 20 jaar geleden bij Care terecht en ben nooit meer weggaan. Waarom zou ik? Ik vermaak me uitstekend en zie de groei waar we voor staan als ultieme uitdaging. Gewoon ‘aanpakken maar’ en gaan. Ja, ik ben heel praktisch ingesteld en ik ga niet gauw iets uit de weg. Het liefst zorg ik ervoor dat alles als een geoliede machine loopt en ik op de achtergrond aanwezig ben. Als ik terugkijk vind ik een paar zaken wel heel bijzonder. We begonnen met twee mensen in het magazijn, vier op kantoor en acht buiten. Nu staat de teller op 71. Ongelooflijk toch? Wat ook bijzonder was: het organiseren van onze personeelsreis naar Barcelona, vijf jaar geleden. ’s Middags ging iedereen in groepjes door de stad met de opdracht lunchgerechten te kopen. Het maakte niet uit waar.

We waaierden door de stad en we kwamen samen op het strand om al het lekkers samen op te eten. En nog iets dat op mijn netvlies staat; de verhuizing naar ons huidige pand. De staat was erbarmelijk …. Felle kleuren, grote ruimtes. Maar zo ben ik: je begeleidt het project en gaat door! Na acht maanden was ik wel moe. Echt moe. Ik had echt drie weken vakantie nodig om me weer op te laden. Wat nu nieuw is? Vooral de andere manier van werken. Even omschakelen om de mix thuis en op kantoor te stroomlijnen. Als je maar contact houdt met iedereen, loopt het prima. Waar ik naar uitkijk? Reizen! Ik mis de lange vakanties. Vooral Canada zit in mijn hart. Ik moet gewoon terug. En samenzijn met mijn drie ‘pleegkinderen’; ik noem ze maar even zo. Het is leuk oom en tante te zijn van de inmiddels volwassen kids die we van baby af aan omarmd hebben.”

“Organiseren zit gewoon in mijn DNA. Of het nu om een grote verhuizing gaat of alles wat onder HR valt, kom maar op.”

Crista Groeneweg officemanager en MT-lid

18 CARE M A G A Z I N E


“Wij zijn een extra collega voor jou als beautyondernemer” “Wat een verschil zeg. In 2019 zat ik 100% op de weg. ’s Ochtends vroeg in de auto en laat in de middag weer naar huis. In 2020 en het begin van 2021 werkten we vooral digitaal. Uitdagend, want persoonlijk blijven is mijn motto! Het is ook allemaal een kwestie van wennen. Je krijgt in het proces zoveel handigheid in videobellen en Teams-overleg. Een tip die ik klanten geef? Blijf ook nu je weer open bent, bezig met social media en doe dit op een persoonlijke manier. Eigenlijk is het zoals je in de salon praat tegen je klant, dus wat je normaal offline doet, ‘vertaal’ dat in teksten, foto’s en vlogjes die je plaatst. Zo hoort en ziet de klant jou altijd. Hoe ik mijn job uitdagend houd? Als ik weer een nieuw merk in mijn portfolio krijg. Zoals nu Artdeco. Wist je dat er wereldwijd elke 1,1 seconde een product van verkocht wordt? Dat is toch bewezen succes? Om te helpen dit merk in Nederland groot te maken, ja daar krijg ik wel een hele positieve vibe van! Verder is het een uitdaging altijd in contact te blijven met collega’s. We hebben natuurlijk een groot team dat met dezelfde instelling de weg op gaat en omdat we allemaal solistisch werken, is een community vormen erg fijn.

“Never a dull moment. Samen met klanten succesvol zijn. I love it.”

We delen ervaringen en successen en zo doe ik dat ook met klanten. Eigenlijk heb ik dus meer dan 100 collega’s ha ha! Wat echt tof is, is om bij een bedrijf te denken dat ‘groen’ denkt. We willen allemaal zuurstof happen en zorgen dat onze kinderen in een schone omgeving opgroeien. Nu rijd ik nog in een gewone auto, maar als het contract afloopt staat er een elektrische auto klaar. Positief om zo bij te dragen aan groener leven.”

Jolien Brok accountmanager

CARE MAG A ZI N E 19


“Van een job op Hawaï naar Barendrecht, dat was wel even wennen” “Voordat ik ruim een jaar geleden bij Care in dienst kwam, woonde ik tijdelijk op Hawaï. Elke dag kon je me uittekenen op het strand. Surfen, snorkelen, een boekje lezen. Na bijna twee jaar vond ik het weer tijd om naar mijn familie in Nederland te gaan en vond ik het een uitdaging bij Care aan de slag te gaan. Als ik terugkijk heb ik in ruim een jaar al zoveel meegemaakt. Op de marketingafdeling zijn we nu echte experts in onder andere Canva Pro en realiseren hiermee geweldige promotiematerialen.

Lotte Verhage

commercieel marketing medewerker

20 CARE M A G A Z I N E

Op digitaal gebied is er zoveel veranderd! De nieuwe studio is perfect om goede service aan onze klanten te bieden en persoonlijk ben ik trots op het ontwikkelen van de Care Coach Calls waarbij we een team van experts optuigden die in een half uur persoonlijk contact kennis deelden. Een top aanvulling op de bestaande webinars. Zelf had ik het thema mailchimp en je neemt de klant echt aan de hand in het proces en geeft concrete tips. Een niet-te-vergeten-moment is deze reactie; een klant die ik begeleidde vertelde dat ze zo blij was met alle tips omdat ze nu mailings kon maken, leerde om speciale whatsapp groepen voor specifieke huidproblemen aan te maken, maar ook vlogjes opnam. Ze zei ‘nu voel ik me echt een ondernemer. Mijn productverkoop gaat door.’ Daar krijg je toch vleugels van? We hebben de ondernemers echt geïnspireerd door te blijven gaan binnen de kaders van het RIVM. Gelukkig is iedereen weer aan de slag. Blijf juist nu ook je ontwikkeling in contact volhouden. Er zijn zoveel mogelijkheden om je omzet een boost te geven. Blijf je klanten vertellen wat je in huis hebt. Niet alleen offline maar ook op social media. Vertel bijvoorbeeld dat je een extra product in huis hebt – mijn favoriete item op dit moment is Bronz’Express. Perfect voor dit moment, je brengt het aan en je hebt direct een heerlijk kleurtje. Deel dit met je consumenten en ze zijn verkocht!”

“Met Bronz’ Express heb ik ook zonder zon het hele jaar mooie bruine benen.”


“Ze noemen me wel eens de wandelende database”

“Toen de kinderen op de middelbare school zaten had ik meer tijd over en dacht ik: vanaf nu op de elektrische fiets naar kantoor. Veertig minuten heen, veertig minuten terug. Door weer en wind.”

Jacqueline Helderop

Wat me altijd bijblijft is de verhuizing naar ons pand in Heinenoord. We hielpen allemaal mee en ik kreeg de opdracht een laminaatvloer te leggen. Maar de telefoontjes bleven binnenkomen dus stel je voor, ik met mijn knietjes op de vloer aan het werk. Koptelefoon op om toch klanten te helpen. Die tijden zijn voorbij … Er zijn nu mensen die dat allemaal regelen. En kijk hoe luxe ons pand nu is! En hoe het nu zit met de telefoontjes? Het grote verschil met vroeger is dat klanten nu meer haast hebben en afgelopen jaar hadden we ook best wel wat emotionele telefoontjes. Best heftig. Je wilt dat het goed gaat. In de tweede lockdown voelde ik meer kracht. Het lukte beauty-ondernemers meer te verkopen. Dat vind ik zo knap! Zorg er voor dat de klant altijd jouw naam als beautyprofessional onthoudt!”

administratief medewerker

“Als je naar Care belt, is de kans groot dat je mij aan de lijn krijgt. Al 22 jaar in contact met de klant. Ik haal nog steeds zo veel lol uit het samenwerken met het team. We lachen er wat af. Vanaf het begin heb ik steeds voor verrassingen gestaan. Van merkontwikkelingen tot groei van Care. Het hield niet op. ’n Flinke uitdaging; elke keer weer andere verhalen. Dat maakt het werk ook zo boeiend. Ik groeide mee met de merken, onthoud alles. Ze noemen me wel eens de wandelende database. Dat komt omdat ik blindelings de weg weet in het magazijn en alle merken op mijn duimpje ken. Ik doe natuurlijk ook de retouren dus er gaat wat door je handen … Nieuwsgierig ben ik ook. Komt er iets nieuws binnen? Ik sta er met mijn neus bovenop. Heerlijk! Beauty verveelt nooit hoewel ik een sterke voorkeur heb voor Payot (die geur alleen al) en ik ben fan van de nieuwe uitstraling van Pascaud. Dat maak je allemaal mee hè?

CARE MAG A ZI N E 21


Für Anzeigen, Prospekte etc.

green

COUTURE

DUURZAME VERPAKKING

green

COUTURE

NATUURLIJKE TEXTUREN

green

HOGE PRESTATIES COUTURE

green: Didot Italic, Gotham Light COUTURE: Gotham Book

Check de nieuwe lente/zomer collectie!

green

COUTURE


beautybrancheopinie

Het nieuwe ondernemen SLIM ZAKENDOEN IN EEN NORMALE WERELD. WELK PERSPECTIEF ZIEN OPINIEMAKERS VOOR DE BEAUTYBRANCHE? WE LEGDEN DRIE STELLINGEN VOOR: PAUZEKNOP, INITIATIEF MET PERSPECTIEF EN COLLECTIEVE GEDACHTE. DE RODE DRAAD? HET ONDERNEMERSBLOED STROOMT EN SAMENWERKEN IS HET NIEUWE ONDERNEMEN. #vooruitdenkers CARE MAG A ZI N E 23


beautybrancheopinie “Met ons allen werken aan een betere toekomst” “Een pauzeknop? Ik zou niet weten waar die zit. En ik denk dat dit ook voor veel ondernemers geldt. De lockdown leende zich juist voor actie: terugkijken, waar sta je nu en vooral waar wil je heen? Deze instelling brengt je verder dan bedenken wat je allemaal is aangedaan. Het vak is enorm leuk en daardoor werk je met passie, maar de valkuil is dat je niet goed oplet wat er binnen komt. Als je altijd goed contact met je klant onderhoudt, blijft de band hecht. Klanten leven mee en geven echt dit jaar wel weer geld uit omdat ze het je gunnen. Laten we vooral leren van deze uitzonderlijke tijden en wijsheid opdoen voor de toekomst. Leg elke maand geld weg voor de belastingdienst, salaris, vaste kosten en inkopen en een vast bedrag voor je spaarpotje. Alles wat na een kwartaal nog overblijft, kan je aan jezelf uitkeren, als bonus, omdat je zo goed gepresteerd hebt! Buiten beautyprofessional ben je ook ondernemer. En ondernemen is vooruitzien, dat hebben we wel geleerd in deze tijd. Collectieve gedachte? Samenwerken en elkaar het beste gunnen! De tijd is er rijp voor. Het contact met

Nicolas Sneyers

Investment Director bij 3d investors en bestuurder bij Care Cosmetics

24 CARE M A G A Z I N E

Yvonne de Leeuw

contentmanager vakblad ESTHÉ en

eigenaar skincare center True Beauty Amsterdam

mijn collega’s is nog steeds heel intens, misschien wel intenser dan voorheen en we stimuleren elkaar enorm. Een klein collectief is al simpel. Zoek gelijkgestemde ondernemers en ga daar mee brainstormen. Zo is de een goed in marketing en social media, de ander in boekhouden en weer iemand is een kei in technieken. Daarbij heeft iedereen zijn eigen connecties. Deel dit en je hebt al een superteam. Met goede afspraken kun je elkaar ook ondersteunen bij drukte, ziekte of als je op vakantie gaat. Concurrentie is zo 2020. Samenwerken is het nieuwe ondernemen!”

“Wanneer het maatschappelijk leven zich op – hopelijk – korte termijn herpakt, breken er mooie tijden aan voor de beautybranche. Mensen kijken er naar uit om weer sociale contacten aan te gaan, zich te verzorgen en mooi te maken om bij vrienden en familie te borrelen en collega’s terug te zien. Anderzijds verlangt men ook naar momenten van ontspanning en verzorging, om even weg te zijn van de dagelijkse routine. Voor we helemaal terug bij het oude zijn, staat ons helaas nog een periode van onzekerheid te wachten. Het is cruciaal voor de branche om ook nu te blijven ondernemen en innoveren. Een pauzeknop ken ik niet; de eerste contacten tussen Care Cosmetics en 3d investors dateren van maart vorig jaar, middenin de eerste lockdown dus. Met de nodige ondernemerszin hebben we in de daaropvolgende


beautybrancheopinie

“Bij ANBOS was het drukker dan ooit. Elke keer na de persconferentie had je weer een onverwacht scenario waar je adequaat en snel nieuwe regels moest implementeren. Zo anders dan je gewend bent … normaal heb je een jaarplanning en doelen, je stemt de activiteiten en het team daarop af. Dan heb je de regie en is het gewoon gaan. Nu was het all-hands-on-deck om de branche te vertegenwoordigen. Lastig is dat veel specialisten boos waren omdat ze geen recht op overheidssteun hadden. We waren soms net een schietschijf. Logisch ook, want ik snap hoe moeilijk het is om buiten de boot te vallen. Daar is het laatste nog niet over gezegd. ANBOS blijft lobbyen in Den Haag! Buiten belangenbehartiging hebben we ook versneld activiteiten online gedaan en is er geen achterstand in events. Een mooie kant is dat je meet en weet dat een webinar makkelijk 500 deelnemers bereikt. Dat is dan toch een prachtig pluspunt. Ongelooflijk trots ben ik op SKIN, het Schoonheidsspecialisten Kwaliteitsinstituut Nederland (www.skinregister. nl). Een kwaliteitsregister met het vizier op de toekomst. Zo bieden we de consument inzicht in de kwaliteit van de specialist. En collectief? ANBOS blijft belangen behartigen en in gesprek

maanden besloten om – ondanks de turbulentie en onzekerheid in de markt – stappen vooruit te zetten met elkaar. Diezelfde mentaliteit hebben we ook getoond in de eerste maanden van onze samenwerking. Het is indrukwekkend te zien hoe het team van Care Cosmetics zich heeft aangepast aan de omstandigheden door zich collectief een andere, een nieuwe manier van werken eigen te maken. Ik ben er sterk van overtuigd dat dit de juiste mentaliteit is en heb veel vertrouwen in het vooruitzicht dat Care Cosmetics een nog grotere voortrekkersrol speelt in de toekomst. Perspectief? Voor de beautybranche valt een grote disruptie zoals we die het laatste jaar hebben gezien, gelukkig niet te verwachten. We zien echter wel een aantal trends die verder doorzetten: digitalisering en online, aandacht

met de ministeries. We blijven vragen stellen. Overigens merk ik dat we meer in contact zijn met andere brancheorganisaties zoals ProVoet, ANKO en FNV Mooi. We zoeken elkaar op, helpen elkaar. Samen voor een sterke branche!”

“Belangenbehartiging met het vizier op de toekomst”

Jantine van ‘t K looster voorzitter ANBOS

voor ingrediënten en oorsprong, ecologie en totaalervaringen. Deze punten krijgen volop focus bij Care Cosmetics.”

“Het is cruciaal voor de branche om ook nu te blijven ondernemen en innoveren”

CARE MAG A ZI N E 25


beautybrancheopinie

“Waarde inzien van de beautyprofessional” “Ik heb de indruk dat de lockdown een periode was van bezinning en bewuster kijken naar doelen en haalbaarheid. Zowel zakelijk als privé. Daar was ook tijd en ruimte voor. Als er een ‘pauze’ is genomen of als beautyprofessionals een stapje terug deden, dan hielp dat vooral om initiatieven uit te werken. De toekomst van de branche is er een met veel kansen. Beauty, wellness en een gezonde lifestyle spelen een steeds grotere rol in het dagelijks leven. Door als branche samen sterker te worden en de consument te bewijzen wat behandelingen voor de (huid) gezondheid betekenen, raakt de consument steeds meer overtuigd van de noodzaak de salon te bezoeken. Thuisverzorging met door de schoonheidsspecialist geadviseerde producten, gaat een nog grotere rol spelen. Ondernemers die meegaan met de tijd, kiezen voor het pad dat bij

Jan Zwoferink

voorzitter Beauty Trade Professionals en directeur Corrective Cosmetics

26 CARE M A G A Z I N E

Moniek Robbe

hoofd redacteur vakblad De Beauty Professional

hen past en die zichzelf blijven, zullen overleven en groeien. Zij trekken hun ideale klanten aan en gaan zo een mooie toekomst tegemoet. Ik denk dat door samenwerking met andere (lokale) ondernemers, groei te realiseren is. Met de juiste insteek, versterk je elkaar. Digitalisering is in onze branche niet meer weg te denken. Opleidingen op afstand waar dat kan, verkoop via een webshop, aanwezig zijn op social media, allemaal dingen die we als ondernemer gebruiken om te groeien. Daarnaast is ook het duurzaam ondernemen en het aanbieden van natuurlijke producten belangrijker aan het worden. Samen zorgen voor onze planeet!”

“Het is nu een jaar geleden dat corona de kop opstak (red. interview 2 maart) en sindsdien is er meer overleg dan ooit. Ooit leerde ik dat een goede manager iemand is die veranderingen moet kunnen beheersen. Dat is een waarheid als een koe. De BTP leerde dit jaar continue te schakelen en schuiven. Zoals met de beurs, die nu definitief naar 25, 26 en 27 september is verplaatst. De live uitzending van de Beauty Award is 25 april vanuit De Fabrique in Maarssen (www.beauty-award.nl) Feitelijk is het harder werken dan ooit, want alles verandert. Alles staat op scherp. Richting normaal gaan is mijn grootste wens. Een beurs zonder mondkapje en echte ontmoetingen. Dit scenario ligt binnen handbereik met het huidige van


beautybrancheopinie

fot o

:J

an

Wi

llem

Ho u

we

ling

“Meer dan 60 miljoen vragen per jaar”

Ruud van Munster algemeen directeur NDS

“Bij DA liep de handel door. We zijn door de overheid als vitale sector benoemd en voelden ons gezegend. Onze winkels koesterden de ruimte voor ondernemerschap, uiteraard binnen de RIVM regels. De kracht van DA is dat we een sterke positie als lokale ondernemer hebben die dichtbij de klant staat. Juist in de afgelopen tijd, kwam de herwaardering voor deze kwaliteit van de dienstverlening weer naar voren. Als straks alles weer normaal is, blijft die loyaliteit hangen. Perspectief? In het grote plaatje de zorg minder belasten en doen waar we vanuit de traditie sterk in zijn: positief werken aan gezondheid, zowel van binnen als van buiten als mentaal. Gebaseerd op het gedachtegoed van Machteld Hubert, grondlegger van Positieve Gezondheid.” Van Munster vertelt dat er bij de gezamenlijke drogisterijen jaarlijks maar liefst 60 miljoen

beleving, we snakken naar echte contacten. Qua perspectief zie ik ook de grote, blijvende rol voor online educatie en shoppen. Digitalisering is niet meer weg te denken. Ook niet bij de individuele schoonheidssalon. Mijn persoonlijke stokpaardje voor de branche is dat ik de wens heb dat we ons gezamenlijk inzetten om te communiceren over wat in cosmetica zit en wat werkstoffen doen in plaats van alleen maar te praten over wat er niet in zit. Parabenen wil niemand meer terwijl zowel het KWF en de consumentenbond aangeven dat het een wetenschappelijk bewezen veilige grondstof is. En zo kan ik er nog een rij noemen. Er zijn te veel hypes en labels op dit moment. Op die manier

gezondheidsadviezen aan klanten worden gegeven. “Dit gaat om een breed spectrum. Van veelgehoorde klachten over stress of slapeloosheid, tot schilfers op de hoofdhuid en ander ongemak. Door opleiding en certificering is de DA Drogist in staat hier adequaat op in te spelen. Naast zeg maar de ‘harde’ kant is er ook de ‘happy’ zijde.” Dit gaat over merken die zorgen voor instant beauty geluk, zoals PUPA. “Qua perspectief? We werken aan onze merkidentiteit om het ietwat diffuse beeld dat de consument van DA heeft om te buigen. Ik verwijs wel eens naar de SPAR. Of ze nu hun winkel in een zeecontainer presenteren (wat ze ook werkelijk doen) of in een megapand, de uitstraling is identiek. Dat is ook ons doel en we kijken ook naar mogelijkheden om onze fysieke winkels als shop-in-shop te profileren. Gelukkig liggen we op koers met onze missie, gaan we correct met het virus en de regels om en tonen we nog meer toegevoegde waarde in dienstverlening. In onze samenleving neemt het belang van vitaal zijn toe en daar pakken wij onze rol. Vanuit het Centraal Bedrijf Drogisterijen (CBD) lobbyen we in Den Haag om onze waarde te laten zien en blijvend in te spelen op positieve gezondheid.”

wekken we met ons allen bij consumenten de indruk dat er risico’s zitten aan het gebruik van cosmetica terwijl de wetgeving juist garandeert dat producten veilig te gebruiken zijn. Laten we gewoon vanuit het product het positieve verkondigen.”

“Verstilling zet andere processen in gang”

CARE MAG A ZI N E 27


C A R E

I N S P I R AT I E

SPRING TIME De deuren open. De stilte voorbij en volop bruisende initiatieven zonder houdbaarheidsdatum. A new start.

N AT U R A L

S K I N

Angelique & Lindsay Spies Merken: Pascaud, Team dr Joseph, Bronz’Express, Darphin

Lindsay & Angelique Spies

‘Behandeling via facetime’ “De eerste lockdown wisten we het al: contact houden met de klant, dat is het belangrijkste. We zetten vooral in op online zichtbaarheid en dat heeft ons geen windeieren gelegd. Soms vonden we het lastig hoor en vroegen we klanten, zijn we niet teveel op jouw tijdlijn aanwezig?

28 CARE M A G A Z I N E

Het antwoord dat we standaard kregen is nee, we vinden het fijn dat jullie ons adviseren.” Het duo is helemaal enthousiast over behandelingen via facetime. “We verkochten de Pascaud treatment en klanten konden kiezen om deze thuisbehandeling via bijgeleverd stappenplan en een filmpje van ons te volgen, of te facetimen met Angelique die dan stap voor stap het behandeltraject begeleidde. Een uur lang, net als in de salon,” vertelt Lindsay. Een groot succes, net zoals een peeling alert. Lindsay: “Klanten krijgen via de socials een alert van ons als het peeling time is. Twee keer per week, zodat ze deze belangrijke stap in het beautyritueel niet vergeten.” Moeder en dochter bruisen van de energie en zijn nog meer ondernemers geworden dan ze al waren. Lindsay werkte als huidtherapeut de tweede lockdown 100% door en samen bedachten ze hoe extra business te genereren. Eerst met huidvriendelijke, zijden mondmaskers, later met tulpenmandjes. Angelique bracht deze persoonlijk rond, natuurlijk met bestelde beautyproducten. “Je ziet mij toch niet stilzitten hè? Zo onderhield ik het contact met de klant. En hoe leuk: de vraag naar de tulpen blijft organisch groeien dus er komt een vervolg!”


P U U R

H U I D I N S T I T U U T

Edith Naaijkens Merken: Artdeco, Pascaud, My Skincaud, Team dr Joseph, Depilève

‘Back to basic’ “Wauw. Dat is wat ik dacht toen 3 maart de klanten voor de deur stonden. Ze konden niet wachten en zagen meer dan ooit de noodzaak van een behandeling in maar vonden het ook een uitje.” De agenda zit vol, bomvol zegt Edith. “En dat was nodig ook!” Ze draaide zelf volop mee en in haar agenda domineerden thema’s als pigmentstoringen,

acne en huidverstoppingen. “Het viel me op hoeveel huiden ook last hadden van het continue dragen van mondkapjes.” Wat Edith meeneemt als frisse start is dat “we weer volledig onze focus leggen op de huid en verbetering hiervan. Ontharen van het lichaam skippen we en ook pedicure verdwijnt van de menukaart. Wij gaan weer back to basic!” Groot voordeel vindt Edith dat door het verbannen van de kortlopende items, er meer rust komt in de instituten en er meer tijd is voor het advies- en verkoopgesprek voor huidklanten. “Ik heb er zin in! Plus iedereen weet dat ik alleen iets doe als ik er 110% achter sta, ergens in geloof. De missie van PUUR blijft staan als een huis: huidverbetering in een ontspannen jasje.” Verder gaat ze in volle vaart door met www.hohi.nl, het online huidinstituut. “Dat liep als een trein in de lockdown, nu gaan we weer pushen met goede content en talkshows. Zo genereren we extra publiek in heel Nederland. Love it!”

PUUR Huidinstituut

B E A U T I Q U E H U I D V E R Z O R G I N G M A R J A N N E Q U A S T Marjanne Quast Merken: Jean d’Arcel

‘Veel geleerd van de Care Coach Calls’ “Ik heb de afgelopen periode heel wisselend ervaren. Tijdens de eerste lockdown stond ik er nog wel luchtig in, maar de tweede lockdown was ik wel eens bang dat we straks ons mooie beroep niet meer konden uitoefenen. Belangrijk is bij jezelf te blijven en in je eigen kracht te geloven. Daarom ben ik ook de Care Coach Calls gaan volgen en

het team heeft echt geholpen mijn salon naar een hoger niveau te tillen. Zo kreeg ik van de make-up coach de tip klanten altijd een finishing touch te geven; een beetje minerale poeder, een voorzichtige eyeliner. Vroeger ging ik eerst in overleg, nu doe ik het vanzelf zodat de klant altijd mooi de deur uitgaat. Ook ben ik gaan vloggen, dat had ik nog nooit gedaan en heb veel over nieuwsbrieven en mailchimp geleerd. Door al deze kennis, kijk ik anders naar de klant. Voordat ik nu aan een behandeling begin, bedenk ik wat gebruikt de klant en wat voor omzet kan ik nog genereren? Uiteraard allemaal op een manier waarbij de klant zich goed voelt. En die extra omzet? Die investeer ik direct in mijn bedrijf. In service en in aanbod.”

CARE MAG A ZI N E 29


Sylvia Claes

Men & Women’s Care S C H O O N H E I D S S A L O N F R A N C I E N Francien Kas Merken: DermaPrime

“Ik maak er een feestje van” ”In mijn salon is het altijd feest; we bestaan al 30 jaar en ik zorg ervoor dat elke dag nog even leuk is als de eerste dag. De champagne staat regelmatig klaar! In de loop der jaren heb ik een hele vaste klantenkring opgebouwd. Sommigen behandel ik al vanaf het begin. Dit komt door de goede klik maar natuurlijk moet je ook altijd verrassend blijven met je producten, noviteiten en acties. Net voor de tweede lockdown in december hadden we een hele grote actie met een complete set met een serum, eye filler en crème. Hiermee kon de klant twee maanden verder. Tijdens de lockdown miste ik echt mijn klanten en ook de dagelijkse structuur. Toen we weer open gingen had ik echt wel wat gezonde spanning en het duurde wel een dag of drie voordat de agenda’s naar ieders tevredenheid waren ingevuld. Wat me enorm verrast heeft? Dat ik cadeautjes krijg van de klant om hun dankbaarheid te tonen. Mooi toch?”

Schoonheidssalon Francien

30 CARE M A G A Z I N E

M E N & W O M E N ’ S C A R E Sylvia Claes Merken: Skeyndor, PUPA Milano, Matis, Depilève, Artdeco

‘Private shopping en drive-thru’ “Meteen na de afkondiging van de eerste lockdown met 1,5 meter afstandsadvies, besloot ik onze verantwoordelijkheid te nemen en een week ervoor te sluiten voor behandelingen. Met een persoonlijke video bracht ik klanten op de hoogte en nodigde ze uit producten bij ons af te halen en advies te vragen. De winkels waren toen nog open, dus ik bedacht private shopping. Bezoekers kregen als bonus een cadeautje en ze vonden het heerlijk om via een ingepland tijdstip privé te komen shoppen. Ze zagen het echt als een uitje. Door dit succes kwamen we in december op het idee van een drive-thru. Hoe het werkte? De klant gaf een bestelling door, maakte de betaling in orde via een digitale betaallink en kwam met de auto de producten ophalen. Ruimte genoeg op onze parkeerplaats. Ook dan kregen ze een extra cadeautje en dat is echt wel een boost geweest voor de verkoop. Aan Pupa-klanten gaven we de mini lipgloss mee. Handig in de tas en bij een volgend bezoekje zo weer besteld.” Sylvia zorgde het hele jaar ook voor leuke attenties zoals een zakje met zaadjes ‘vergeet-me-nietjes’ of een kaart met hartvormige ballon. “Er zweefden volop hartjes door de stad met ons logo en de tekst ‘wij denken aan jou, niet vergeten hè?” Vergeten doen ze de salon trouwens toch niet. Er hangt nu een megaspandoek met de tekst dat we finalist zijn voor de beste beauty salon.


Salon Imago

S A L O N I M A G O Ellen Schrama Merken: Guinot

‘Persoonlijke aandacht’ Verstopt middenin de weilanden, ergens tussen Eindhoven en Weert, ligt Salon Imago. De koeien staan voor de deur en het pand is omringd door het mooie groen van de boomgaard. Een afgelegen locatie waarvan eigenaresse Ellen voorheen dacht dat het in haar nadeel zou werken, blijkt een fijn toevluchtsoord te zijn voor velen. Een oase van rust.

S C H O O N H E I D S S A L O N A N N E T T E V A N D E R N I E T Annette van der Niet Merken: PUPA Milano, Académie Beauté, Matis, AHAVA, Bronz’Express

‘De boxen waren niet aan te slepen!’ “Vroeger werkte ik in een parfumerie en daar leer je alles mooi te verpakken. Dus toen de salons sloten, kocht ik meteen chique boxen met een mooie folielaag en maakte persoonlijke boxen. Boordevol producten, aangevuld met cadeaus zoals een glazen maskerbakje, maskerkwast en compresdoek. En natuurlijk wat samples. Iets cadeau geven vind ik gewoon leuk. Bijzonder om te merken dat de klant met een klik via whatsapp of social media bestelde en daarna uitgebreid met mij in gesprek ging. In de box zat ook een stappenplan, maar ik legde alles nog persoonlijk uit. Soms was ik net zo lang in gesprek als normaal gesproken een behandeling duurt. Door de luxe box – die in prijs varieerde van 100 tot 350 euro – werd het beautyritueel thuis doorgezet en dat vind ik zo belangrijk! Mijn motto is dat je nooit bang moet zijn om producten aan te bieden. Durf ook te wisselen in het assortiment body en make-up en het allerbelangrijkste: verkoop geen sprookjes. Ik ben altijd eerlijk tegen de klant en zeg ook als iets niet geschikt is voor haar huid. Dat waarderen ze zo! Mijn ultieme verkooptip: blijf dicht bij jezelf, luister goed naar de klant en vertel over de voordelen en inhoudswaarde van het product en wat ze kan verwachten. Succes gegarandeerd!”

“Door de afgelegen plek ben ik al snel gestart met een webshop om het makkelijk te maken voor onze klanten.” Salon Imago bestaat al meer dan 25 jaar en service is altijd onze basisgedachte geweest. Dat begint al bij binnenkomst; een mooie vaas bloemen, het ruikt lekker, de koffie staat klaar. Kortom op een aangename manier prikkelen we de zintuigen.” Ellen is maar wat blij met haar uitgebreide klantenkaarten. “Hierin gaan we heel ver, we noteren ook bijzondere activiteiten zoals een bruiloft van een dochter. Dan kan ik net iets extra’s doen tijdens de gezichtsbehandeling.” Ook vindt Ellen het heel gewoon om bloemen te sturen naar zieke klanten. Attent zijn en de persoonlijke beleving centraal stellen, zit in haar DNA. “Ik houd er ook niet van klanten in een hokje te stoppen. Soms wil iemand alleen liggen en een relaxte behandeling ondergaan. Prima, ik ken de klant echt goed, dus heb respect voor de keuze van dat moment. Verkoop volgt dan later wellicht weer. Het gaat om de behoefte. Altijd.” Maar liefst 95% plant bij vertrek een nieuwe afspraak in of zelfs een hele reeks. “Tijdens de lockdown hadden we dus al een volle agenda. Ik heb iedereen persoonlijk gebeld om ben het contact op die manier blijven onderhouden. Vragen blijven stellen – en doorvragen – echt advies geven en echte connectie zijn onmisbaar voor het succes van een salon.”

Annette van der Niet

CARE MAG A ZI N E 31


H U I D I N S T I T U U T M Y S T Ingrid Middelkoop Merken: Payot, PUPA Milano

‘Challenge accepted’ “Even schrikken en omschakelen was het zeker, maar het roer omgooien kwam als een natuurlijk instinct nadat we onze deuren voor de eerste keer moesten sluiten. De inbraak na de 1e lockdown waarbij onze hele voorraad werd meegenomen toen we net 2 weken open waren, maakte de situatie niet makkelijker. Een breekpunt, maar daar liet eigenaresse Ingrid het niet bij. Volgens haar accountmanager zou het zeker wel wat tijd kosten om de schade in te lopen, Ingrid haar resolute reactie “Waarom? Wie zegt dat we het niet dubbel en dwars inhalen? En dat was het startsein voor creatief omgaan met een nieuwe manier van werken. Met het team hebben we er alles aan gedaan om ons niet te laten leiden door negativiteit. Ik ben een positief persoon en focus niet graag op het negatieve, al helemaal niet als het gaat om overmacht. Daarnaast zijn mijn team en ik erg creatief en waren we dus niet van plan bij de

Esther Tol

E W – E - C O S M E T I C S B Y Esther Tol Merken: Jean d’Arcel, Artdeco, PMU

Huidinstituut Myst

E S T H E R

‘Verkoop: 35 wenkbrauwgels’ “Ik heb nooit gedroomd van succes, maar ik heb er hard voor gewerkt! De focus ligt bij mij op PMU maar toen corona uitbrak dacht ik: dit moet anders, ik moet omzet maken met productverkoop. Vanaf dat moment ben ik me gaan richten op het maken van tutorials.

32 CARE M A G A Z I N E

pakken neer te zitten. Challenge accepted, dat was het enige wat ik dacht.” En die uitdaging aangaan bleek een enorm succes: tijdens de lockdown hebben ze kritisch naar de salon gekeken en hebben ze na een aantal aanpassingen de stap gemaakt van Beauty salon & Spa Myst naar Huidinstituut Myst en draaide gedurende afgelopen jaar haar hoogste omzet ooit! De succesformule? “We draaiden de verplichte 15 minuten ruimte tussen elke klant naar ons voordeel, stapten uit de vaste routine waarin we zo efficiënt, zo veel mogelijk klanten op de stoel wilden hebben en creëerden een nieuwe manier van werken. Met meer rust voor het team, meer aandacht voor de klant en meer ruimte voor persoonlijk afrekenen in plaats van dit over te dragen aan een collega vanwege tijdgebrek. We kregen hier een enorme omzet voor terug. Meer halen uit het klantenbestand dat al is opgebouwd, daar ligt de focus nu op. Luisteren naar de wens van de klant maar ook meer inspelen op de mogelijkheden door online te kijken waar de interesse van onze klanten naar uitgaat.”

Met als thema ‘what’s in it for you’, dus echt bedenken wat het product voor de klant betekent. En wat denk je? De vlogs stonden op instagram en facebook en ik verkocht na de eerste aflevering meteen 35 wenkbrauwgels. Ik merk nu dat mijn klanten het heel erg waardeerden dat ze mij konden volgen via de vlogs en me konden zien. Er gaat natuurlijk niks boven echt contact en ik vind het heerlijk dat ik mijn klant weer voor de spiegel zet en samen met haar bespreek wat ze nou mooi vindt aan haar huid. Laatst nog was een klant zo blij; ze had gespaard voor een Chanel tas en voor PMU wenkbrauwen. Ze vertelde dat ze het meest blij was met PMU omdat dit een investering in haarzelf is. Ik bevestig dat volop en zeg maar zo: een nieuw truitje kan je kopen, maar een nieuw huidje niet – wees er zuinig op, want je hebt er maar één!”


D R O G I S T E R I J E N B L E V E N O P E N, A A N PA S S E N WA S E E N F E I T.

C R E AT I V I T E I T O O K . Agnes Valk van Gezondheidswinkel Bio Rosa: “Ik heb de zaak 27 jaar geleden overgenomen en sinds corona hebben wij een ontzettende spurt gemaakt in onze verkoop van Annemarie Börlind. Waar dat aan ligt? Ontzettend veel liefde voor het merk. Ik houd ervan om het gezellig en aangenaam te maken voor de klant. We staan voor positief zijn, kracht en warmte. Als je bij ons in de winkel komt voel je dat echt. Corona maakte de benadering van klanten wel anders; je kan de klant niet aanraken en afstand houden is verplicht, maar adviseren kan altijd, in de winkel of online. Wij focussen ons vooral op het meegeven van een sample pakket en dat werkt zo goed! Klanten komen allemaal terug voor een fullsize product. Sampling gaf direct een impuls aan de verkoop.”

Service Apotheek Malden - Saskia Verhoeven en Bibi Nillesen missen het om in deze tijd de klant van dichtbij te kunnen helpen. “Iemand die om huidadvies vraagt wil je immers goed bekijken. Normaal komen tijdens het adviesgesprek veel persoonlijke verhalen naar boven en wil je soms een arm om de schouder leggen ….Toch blijven we onverminderd enthousiast en zorgen we ervoor dat klanten tevreden zijn en terugkomen omdat ze goed advies kregen. Onze tip voor alle beautyondernemers: wees creatief. Leg een klant extra in de watten op een manier die wel kan. Er zijn nog volop mogelijkheden. Kijk, als je een kleur van foundation adviseert, breng je product aan op de kaaklijn. Is nu niet mogelijk. Wat we doen? We brengen foundation aan op een gedesinfecteerd spateltje en schuiven hem door het luikje. De klant brengt via de spiegel aan haar kant de foundation aan terwijl een van ons meekijkt om zo de goede kleur te bepalen. Wat ons opvalt? Mensen vinden het heel fijn om het product zelf aan te brengen en tips te krijgen. Soms komen klanten erachter dat ze al jarenlang een product verkeerd gebruikten. We geven ook veel meer tips via social media; eerst vooral praktische tips, maar nu ook veel huidverzorgingstips.”

Arian en Jolanda Troost van Drogisterij Troost zijn al 22 jaar eigenaar van een drogisterij en schoonheidssalon. “Onze winkel bestaat dit jaar 95 jaar! Behalve ons persoonlijke advies en uitgekiende productaanbod, proberen we ook steeds meer groene, ecologische en biologische producten aan te bieden. We werken altijd samen, hebben plezier in ons werk en dat stralen we uit. Uitdagingen? Die zoeken we op, we gaan mee met de tijd en blijven leren en ontwikkelen. In het afgelopen jaar realiseerden we ons ook hoe belangrijk het is om te merken dat je trouwe klanten hebt die je een hart onder de riem steken. Daar doe je het voor. Helaas was door de regelgeving de salon dicht en ik miste het zo om bezig te zijn met huidverbetering. Het contact is in de salon heel anders dan in de winkel, je ziet hoe iemand geniet en hoe dankbaar iemand is. Welke producten nu hard lopen? Serums. Daar sta ik ook 100% achter. Veel klanten zien dat normaal gesproken als luxe, maar ik zie het als uitdaging om de huid juist nu een extra boost te geven.”

DA Sleeuwijk – Eline van Drunen van DA Sleeuwijk zegt: “De start van de lockdown vond ik best chaotisch. Schermen installeren, winkelroute afzetten, onvoorspelbare dagen …. We lieten het maar op ons afkomen. Snel schakelen was een must maar we kregen coronaproof shoppen op de kaart. Je kan er wel moeilijk over doen, maar voor de algehele veiligheid leef je de regels na. Onze winkelmandjes poetsen we tot de dag van vandaag zelf. Ik mag van geluk spreken dat wij wel gewoon naar ons werk mochten en als team zijn we sterker geworden. Juist omdat werken één van de weinige dingen was die we konden. Ik ben mijn werk meer gaan waarderen. Op het moment dat alle winkels sloten, deden we een stapje terug met social media. Wij zitten in een winkelcentrum en we waren praktisch de enige die open mochten, dus uit collegialiteit maakten we pas op de plaats. Eerlijk gezegd heeft het lokaal shoppen mij enorm verrast. Lokaal en regionaal zie je een nieuw soort bewustzijn bij klanten. We staan dichtbij de klant.”

CARE MAG A ZI N E 33


SCHEUR, STUUR CARE COSMETICS IS & PROFITEER JARIG. EN WIE JARIG IS TRAKTEERT. INSTALLEER EEN NIEUW CARE MERK EN PROFITEER VAN 500 EURO KORTING* OP JE VOLGENDE ORDER.

• Scheur de bon of bonnen uit voor een merk waar jij mee wilt starten • Stuur de bon(nen) gratis op via ons antwoordnummer Meer weten over het jubileum? Scan de qr code en kijk op www.care25jaar.nl/partner * ACTIEVOORWAARDEN: INSTALLATIEWAARDE VAN EEN MERK IS 2.500 EURO INKOOP EN ONTVANG EEN VOUCHER VAN 500 EURO VERKOOPWAARDE. TE VERZILVEREN BIJ EEN VOLGENDE ORDER. GELDIG TOT 6 SEPTEMBER 2021.

34 CARE M A G A Z I N E


*Na een installatie, op je volgende order. Betreft verkoopwaarde.

*Na een installatie, op je volgende order. Betreft verkoopwaarde.

*Na een installatie, op je volgende order. Betreft verkoopwaarde.

€500

€500

*Na een installatie, op je volgende order. Betreft verkoopwaarde.

*

J U B I L E U M K O R T I N G

*

J U B I L E U M K O R T I N G

€500

*

J U B I L E U M K O R T I N G

€500

*

J U B I L E U M K O R T I N G


Adres:

Contactpersoon:

JOUW GEGEVENS: Bedrijfsnaam:

Care Cosmetics, Oosteinde 1, 2991 LG Barendrecht

Postcode & plaatsnaam:

Adres:

Contactpersoon:

JOUW GEGEVENS: Bedrijfsnaam:

Care Cosmetics, Oosteinde 1, 2991 LG Barendrecht

E-mail:

Postcode & plaatsnaam: E-mail:

**Kruis aan met welk(e) merk(en) je wenst te starten.

Ik wil installeren:** Team dr. Joseph Skeyndor en € 500 korting* ontvangen op mijn volgende order.

Care Cosmetics Antwoordnummer 58 3300 VB Dordrecht

**Kruis aan met welk(e) merk(en) je wenst te starten.

Ik wil installeren:** Dr. Spiller Jean d’Arcel en € 500 korting* ontvangen op mijn volgende order.

Adres:

Contactpersoon:

JOUW GEGEVENS: Bedrijfsnaam:

Care Cosmetics, Oosteinde 1, 2991 LG Barendrecht

Postcode & plaatsnaam:

Adres:

Contactpersoon:

JOUW GEGEVENS: Bedrijfsnaam:

Care Cosmetics, Oosteinde 1, 2991 LG Barendrecht

Ik wil installeren:** RoC Annemarie Börlind en € 500 korting* ontvangen op mijn volgende order.

E-mail:

**Kruis aan met welk(e) merk(en) je wenst te starten.

E-mail:

Postcode & plaatsnaam:

Care Cosmetics Antwoordnummer 58 3300 VB Dordrecht

**Kruis aan met welk(e) merk(en) je wenst te starten.

Ik wil installeren:** ProNails PUPA Milano en € 500 korting* ontvangen op mijn volgende order.

Care Cosmetics Antwoordnummer 58 3300 VB Dordrecht

Care Cosmetics Antwoordnummer 58 3300 VB Dordrecht


*Na een installatie, op je volgende order. Betreft verkoopwaarde.

*Na een installatie, op je volgende order. Betreft verkoopwaarde.

*Na een installatie, op je volgende order. Betreft verkoopwaarde.

€500

€500

*Na een installatie, op je volgende order. Betreft verkoopwaarde.

*

J U B I L E U M K O R T I N G

*

J U B I L E U M K O R T I N G

€500

*

J U B I L E U M K O R T I N G

€500

*

J U B I L E U M K O R T I N G


Postcode & plaatsnaam:

Adres:

Contactpersoon:

JOUW GEGEVENS: Bedrijfsnaam:

Care Cosmetics, Oosteinde 1, 2991 LG Barendrecht

Postcode & plaatsnaam:

Adres:

Contactpersoon:

JOUW GEGEVENS: Bedrijfsnaam:

Care Cosmetics, Oosteinde 1, 2991 LG Barendrecht

JOUW GEGEVENS: Bedrijfsnaam:

Care Cosmetics, Oosteinde 1, 2991 LG Barendrecht

**Kruis aan met welk(e) merk(en) je wenst te starten.

Ik wil installeren:** DermaPrime Pascaud en € 500 korting* ontvangen op mijn volgende order.

Contactpersoon:

JOUW GEGEVENS: Bedrijfsnaam:

Care Cosmetics, Oosteinde 1, 2991 LG Barendrecht

**Kruis aan met welk(e) merk(en) je wenst te starten.

Ik wil installeren:** Bronz’Express ARTDECO en € 500 korting* ontvangen op mijn volgende order.

E-mail:

Contactpersoon:

Adres:

E-mail:

Adres:

Postcode & plaatsnaam:

Care Cosmetics Antwoordnummer 58 3300 VB Dordrecht

Postcode & plaatsnaam:

E-mail:

Ik wil installeren:** Académie Ahava en € 500 korting* ontvangen op mijn volgende order.

E-mail:

**Kruis aan met welk(e) merk(en) je wenst te starten.

Care Cosmetics Antwoordnummer 58 3300 VB Dordrecht

**Kruis aan met welk(e) merk(en) je wenst te starten.

Ik wil installeren:** Guinot Payot en € 500 korting* ontvangen op mijn volgende order.

Care Cosmetics Antwoordnummer 58 3300 VB Dordrecht

Care Cosmetics Antwoordnummer 58 3300 VB Dordrecht


STRIJD MEE EN WIN EEN

Zelfs na 25 jaar blijven jullie ons verbazen: niet één beauty ondernemer is hetzelfde en iedereen blinkt ergens anders in uit. Onderscheid jouw onderneming zich van de rest? Dan sleep jij misschien wel één van de 5 Care Awards in de wacht! Deze awards laten zien dat jij, uit alle vierduizend Care Cosmetics partners, bent verkozen tot de beste. Inspireer mede beauty ondernemers met jouw inschrijving en misschien win jij wel een award!

HOE JE MEE KUNT DOEN? Bezoek care25jaar.nl/awards of scan de QR code. Hier kun je de inschrijfformulieren downloaden en vind je meer informatie over de actie. Inschrijven kan tot 30 juni 2021!

DE AWARD CATEGORIEËN

CARE MAG A ZI N E 39


DEEPER THAN BEAUTIFUL AHAVA betekent in het Hebreeuws liefde. Liefde voor de natuur, voor de wetenschap en voor de huid. Alle producten bevatten OsmoterTM, een gepatenteerd concentraat dat bestaat uit een perfect gebalanceerde mix van diverse mineralen uit de Dode Zee. Uniek? Zeker, want dit natuurlijke mineralencomplex stimuleert de essentiële huidfuncties, herstelt de vitaliteit van de huid en vergroot de natuurlijke capaciteit om vocht te binden. New skin. New energy. Ervaar de kracht van de Dode Zee met AHAVA.


trend

UNDERSTAND THE FUTURE UNDERSTAND THE WORLD AFTER Corona is de ‘big bang’ die de hele wereld in één klap heeft veranderd. Vanaf nu is er altijd een World Before en een World After corona zegt forecaster The Lady in Blu. The Lady in Blu, de forecaster die Chanel vertelde dat gekleurde haren de toekomst waren. Vijf jaar voordat Karl Lagerfeld de blauwe haren presenteerde op de catwalk en alle etalagepoppen van Chanel blauw haar hadden. Ze adviseert bedrijven, nu over The World After en de gevolgen van corona voor de cosmetica-industrie. “Corona heeft alles aangetast, ook als het gaat om toekomstige trends en hoe snel deze opkomen. Een nieuw decennium is ingeluid, ons DNA is voorgoed veranderd. Het resultaat van alle snelle en intense veranderingen zorgt ervoor dat de nieuwe ontwikkelingen razendsnel gaan. Waar het vroeger jaren duurde voordat een toekomstige trend die ik voorspelde werkelijkheid werd, duurt dat in The World After slechts enkele weken. Corona heeft het innerlijk van de mensheid aangetast, van de consument. We zijn meer op onszelf aangewezen. Zijn gaan reflecteren over het leven. De consument van The World After herrijst als een spiritueler, zelfbewuster, eigenwijzer, en minder trendgevoelig mens, met extra aandacht en innerlijke liefde voor de natuur, zichzelf, vrienden en het universum. Deze nieuwe consument toont een complexe tegenstrijdigheid. Hij huppelt niet meer vrolijk mee met de laatste gedicteerde must-haves, verlangt niet meer naar de ‘it-bag’, en gaat niet meer mee in de nieuwe kleur geel. Maar de veranderingen gaan heel snel. Trends worden vervangen door maatschappelijke veranderingen. De consument is namelijk écht anders, en zoekt nu producten en diensten met een soul die ergens voor staan en iets te bieden hebben. Ze zoeken salons die ook ingaan op innerlijke liefde. Producten moeten niet alleen milieuvriendelijk geproduceerd zijn maar ook écht gebaseerd zijn op een concept dat bijdraagt aan minder milieubelasting. De nieuwe consument zoekt producten met een maximaal aantal ingrediënten en bijvoorbeeld zonder water, zoals shampoo in blokvorm.” Sinds maart 2020 helpt The Lady in Blu bedrijven uit de hele wereld om grip te krijgen op deze nieuwe wereld en rapporteert twee keer per week aan de cosmetica-industrie welke kansen deze wereld biedt. Met een lidmaatschap via www.theladyinblu.com maak je deel uit van het platform.

CARE MAG A ZI N E 41


beautyitems Onder de douche de huid scrubben. Wat is er fijner? Deze scrub heeft een rijke, crèmige textuur die transformeert in een zachte emulsie bij contact met water. De abrikozenzaadjes maken de huid zijdezacht, fris en schoon. DARPHIN PERFECTING BODY SCRUB € 35,00

Deze rijke, smeltende crème verzorgt en voedt zelfs de meest droge huid met jojoba- en katoenolie en maakt haar zacht, soepel en stralend. De microkristallen van rozenkwarts hebben kalmerende en verfraaiende eigenschappen en zorgen ervoor dat de huid er prachtig uitziet. PAYOT CRÈME NOURRISSANTE € 25,40

Geniet van deze luxe douche- en badervaring en verander het dagelijkse doucheritueel in een prachtige waterval. Waardevolle, natuurlijke essentie van granaatappel en pure etherische oliën reinigen de huid grondig en geven een effectieve bescherming. VITALIS EVERY DAY REFRESHING BODY CLEANSER € 24,00

Heerlijke, lichte bodymist om de huid te verwennen. De voedende droge olie wordt snel opgenomen en zorgt voor een soepele, veerkrachtige huid. De geur van mandarijn en cederhout prikkelt de zintuigen en geeft een opgewekt en vrolijk gevoel. AHAVA DRY OIL BODY MIST MANDARIN & CEDARWOOD € 33,70

In de strijd tegen een droge huid is deze balm het perfecte product. De rijke, smeltende crème omhult de huid de hele dag in een comfortabele bubbel. Geeft hydratatie, voeding en de huid voelt soepel en elastisch. MATIS NUTRI-MOTION BODY BALM € 123,00

De klassieke geur van Marbert in een heerlijke bodylotion. Verrijkt met vitamine E en allantoïne zorgt deze milk voor een zachte, elastische huid die langdurig gevoed is en heerlijk ruikt. MARBERT B&B CLASSIC ALLOVER BODY LOTION € 11,15

In het voorjaar verlangen we naar de zon op onze benen. En daarbij hoort natuurlijk een perfect gewaxte huid. Depilève biedt behandelingen die niet alleen haar verwijderen maar ook huidveroudering tegen gaan door de biotechnologische ingrediënten in de filmwax. Better smooth than sorry!

De genoemde prijzen zijn consumentenadviesprijzen.

42 CARE M A G A Z I N E

body IT’S ALL ABOUT YOUR


DOELTREFFENDE VERZORGING MET DE ZACHTE GEUR VAN ROZEN ROSENTAU NIEUW

EFFECTIEVE NATUURCOSMETICA MET PLANTENEXTRACTEN UIT GECONTROLEERDE BIOLOGISCHE TEELT MET BRONWATER AFKOMSTIG UIT EEN DIEPE BRON BEVESTIGDE WERKZAAMHEID ZONDER DIEREXTRACTEN

Verzorging voor de droge huid die behoefte aan bescherming heeft. Alpenroosextract verwijdert de dode huidcellen en laat de huid er natuurlijk, stralend en rooskleurig uitzien. *Huidverdraagzaamheid en werkzaamheid wetenschappelijk aangetoond.


TWEEDIMENSIONALE

REINIGING VOOR HET GEZICHT 100% ECO CLEAN · VERSTERKT DE HUIDMICROBIOTA

EXPERT CLEANSE PRO is de nieuwe gespecialiseerde lijn voor een 100% SCHONE en GEZONDE huid. De exclusieve DOUBLE CLEANSING methode zorgt voor een diepgaande reiniging met actieve ingrediënten die de natuurlijke huidbarrière versterken. Ontwikkeld onder de concepten CLEAN COSMETIC en CLEAN SKIN, waarbij de hygiëne en gezondheid in lijn staan met de zorg voor onze planeet. Een 100% milieuvriendelijke lijn met duurzame productie, biologisch afbreekbare ingrediënten en gerecyclede/recyclebare verpakkingen.

Meer weten over SKEYNDOR en de EXPERT CLEANSE PRO lijn in uw salon?

Vraag een SKEYNDOR EXPERIENCE pakket t.w.v. € 245,- aan via de QR CODE


A FRESH START

Let’s GROW together Fris idee voor ons volgende magazine? De megadikke jubileumeditie biedt volop ruimte voor speelse, stoere en ontroerende verhalen van beauty professionals. Verhaal delen? Stuur een mail naar redactie@carecosmetics.nl met als onderwerp #mijntopidee. CARE MAG A ZI N E 45


Nieuw

Benieuwd naar PAYOT? V r a a g een G RATI S te stpakke t aan t.w.v. € 175,75 M a i l na a r info @ca re co smet ics.nl o.v.v. jouw Payot salongegevens.


DE PERFECTE OLIE VOOR IEDERE HUID Van het tegengaan van glans tot extra voeding of een vitale glow: voor iedere huidbehoefte is er een passende Darphin Essential Oil Elixir.

de prestigieuze caviar skincare THE SERUM Superieure Elixir met kaviaar Complete anti-aging oplossing Unieke beleving en textuur

95% Gereduceerde diepe rimpels* 100% Verstevigde huid* 95% Meer stralende huid* 100% Verbeterde huidkwaliteit*

*Resultaten van zelfevaluatie bij 21 vrijwilligers uitgedrukt in % tevredenheid na twee keer per dag aanbrengen op het gezicht en de hals gedurende 28 dagen.

Expressive beauty


We gaan voor Care Cosmetics

3.0

ROBBIN EXTRA. NU RUIM EEN HALF JAAR AAN BOORD BIJ CARE COSMETICS ALS OPERATIONEEL DIRECTEUR. WE MAKEN DE BALANS OP ÉN ZIJN NIEUWSGIERIG NAAR DE BOEKEN OP ZIJN NACHTKASTJE.

“Een operationeel directeur, vaak aangeduid als COO (chief operating officer), is binnen een bedrijf of organisatie lid van het managementteam, verantwoordelijk voor het dagelijks operationeel beleid en rapporteert rechtstreeks aan de gedelegeerd bestuurder of CEO.” DIT IS EEN KORTE SAMENVATTING VAN HOE WIKIPEDIA DE FUNCTIE OMSCHRIJFT. KLOPT HET? “Zeker, maar naast beleid vallen aanvullend ook operationele en ondersteunende processen binnen mijn functieprofiel”, vertelt

48 CARE M A G A Z I N E

Robbin Extra. Hij maakte ruim een half jaar geleden de overstap van de bankwereld naar de beautybranche. Waar ziet hij potentie? “De schaalbaarheid. Care Cosmetics is een gezond bedrijf dat organisch groeit, maar we kunnen nog volop ‘stapelen’. Ook internationaal. Dat maakt de job zo uitdagend.” Wapenfeiten. Afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit. Met een selecte groep gekozen als trainee voor Rabobank. Goed in assessments. Hoge scores op de IQ en EQ-testen. Een vervolg bij ABN AMRO waarbij alle financial skills met klantenbelang, rendement, risk- en


stakeholdermanagement werden uitgediept en de zakelijke relatie met Care Cosmetics ontstond. Robbin begeleidde vanuit de bank succesvol de financiering van het pand in Barendrecht en de overname van Pascaud. De band en het vertrouwen plus respect voor Duco van Keimpema, founder Care Cosmetics, maakten dat voor Robbin de overstap naar het bedrijfsleven snel genomen was: op de trein stappen van dit snelgroeiende bedrijf. EN NU? HET DAGELIJKSE WERK? “De focus ligt, en dat verbaast denk ik niemand, op cijfers en prognoses om zo omzetgroei te realiseren. Dit doen we met als uitgangspunt vier groeiassen; overnames van bedrijven, uitbreiden van de merkportfolio, internationalisering en optimalisatie van de online positionering. Toen vorig jaar 3d investors een meerderheidsbelang nam in Care Cosmetics, stond er helemaal niks meer in de weg om de expansiedrang waar te maken,” vertelt Robbin. “Duco heeft Care Cosmetics 2.0 op zijn conto staan, nu gaan we met elkaar voor Care 3.0!” JE KOMT ONGELOOFLIJK GEDREVEN EN AMBITIEUS OVER, EN JE BEWEEGT JE MAKKELIJK DOOR HET PAND. JOUW TOEGEVOEGDE WAARDE? “Die ligt in cijfermatige info en managementinfo met als kapstok dat ik het grote plaatje nooit uit het oog verlies en het belang van relevante zaken zie.” IN JOUW VRIJE TIJD ZIJN VRIENDEN, FESTIVALS EN SPORTEN ESSENTIEEL. WAT ZEGGEN VRIENDEN OVER JOU? “Misschien denk je het niet maar ze vinden me heel zorgzaam. Als er iets is, dan ben ik er. Ook al is het midden in de nacht. En gezelligheid. Mijn vriendenkring is heel divers. Van advocaten tot bouwvakkers. Samen naar festivals. De gesprekken zijn eindeloos. Ik houd ervan.” SPORTIEF BEN JE OOK. VERTEL, EEN DAG NIET GESPORT IS EEN DAG NIET GELEEFD? “Ik sta zeker achter een healthy lifestyle en als het kan, vind je me na werktijd met vrienden in de sportschool. Ook ben ik er voorstander van om straks na werktijd hier groepslessen te organiseren. Yoga enzo.” Om iets meer te weten over iemands persoonlijkheid zijn deze vragen altijd verrassend leuk: WELKE BOEKEN LEES JE, WIE IS JE ROLMODEL EN WAT IS JOUW MOTTO? De boeken. Big smile. “Ik probeer altijd twee boeken tegelijk te lezen.

Een makkelijk leesbaar boek en een over persoonlijke ontwikkeling. Op dit moment zit ik volop in ‘The Wolf of Wall Street’. Iedereen kent de film wel. Ik weet dat het verhaal onethisch is maar ook vol met brains, lef en gedrevenheid. Het andere boek is ‘Breaking the habit of being yourself’. Ongelooflijk interessant omdat dit boek je uitdaagt op het mentale vlak. Vanaf je jeugd krijg je patronen mee en gaandeweg raak je daarin vastgeroest of je gaat ze veranderen. Vraag jezelf eens af of die bestaande patronen jou op weg helpen gestelde doelen te halen op korte en op lange termijn. Dan ben je bewuster bezig met keuzes. Kijk eens naar alles wat je automatisch doet. Dit kan al heel simpel zijn; eerst ontbijten en dan douchen of andersom. Waarom doe je wat je doet? Het gaat erom bewust te zijn en dat je de keuze hebt verandering aan te brengen.” Past ook prima bij zijn levensmotto:

“If you don’t go after what you want, you’ll never have it” Tijdens het interview zet Robbin je meerdere keren op het verkeerde been. Zakelijk scherp en ietwat formeel, persoonlijk een zorgzame vriend die houdt van festivals en gek is op zijn labradoedel. Op de vraag wie zijn rolmodel is, denk je in eerste instantie een hotshot uit de internationale zakenwereld, à la Bill Gates. Niks is minder waar. Joel Beukers it is! “Hij is marketingtechnisch superslim en heeft van zijn eigen naam een merk weten te bouwen met een enorm ‘ eigen’ en herkenbare tone of voice.” Einde gesprek. Fotoshoot. Pak of informeel. De twee kanten van Robbin blijven fascineren. Nog iets vergeten? “Ja, het eerste half jaar zit erop. Niks houdt ons tegen het merk Care Cosmetics verder uit te bouwen en naar 3.0 te brengen. Verder hoop ik toch echt onze klanten eens live te ontmoeten, op een beurs, event of training.” Hij loopt weg maar roept nog even over zijn schouder dat hij niet kan wachten verdieping aan te brengen in de ijzersterke slogan ‘no limits’. To be continued.

CARE MAG A ZI N E 49


C LEAN BEAU TY

hydratante

Geschikt voor diverse huidtypes met behoefte aan intense hydratatie.


beautyiconen

In het bos GROENE GLAMOUR Wist je dat de LL Regeneration in 1974 op de markt kwam en anno 2021 nog steeds dé best lopende lijn van Annemarie Börlind is? (1) Sindsdien is de formulering van de LL-serie in totaal vier keer verbeterd en het uiterlijk van de verpakkingen opgefrist.

EIGEN MOMENT 13 Ampullen, 13 onvergetelijke belevenissen. Echt iconisch voor Dr. Spiller (2) zijn de ampullen. Met een extreem hoge dosis actieve ingrediënten. De perfecte symbiose tussen natuurlijke ingrediënten en moderne technologie zorgt voor de perfecte ampul voor iedere huid.

1

NATUURLIJK MOOI 25 jaar Care Cosmetics + 25 jaar RoC retinol = match made in heaven! (3) Na jaren van ontwikkeling bracht RoC in 1996 als eerste gestabiliseerde Retinol op de markt. Met +100 klinische studies en +35 patenten, is RoC Retinol 25 jaar later een van de meest effectieve vormen van retinoïden die verkrijgbaar is zonder recept.

TWEE WERELDEN Jowae (4). The best of both worlds: Parijs en Seoul. Een pionier in fytocosmetics.

“Verzorg je huid met RoC producten verrijkt met vitamine A. Hiermee voorkom je veroudering van je huid en kun je ongestoord genieten van alles wat je doet!”

Een bijzondere innovatie? Lumi-fenolen: een krachtig Frans antioxidant in elke verzorgingslijn, gecombineerd met traditionele geneeskrachtige Koreaanse kruiden.

2

MARJA WIERSEMA, TRAINER ROC

25 jaar EYECATCHERS

VAN CARE COSMETICS IN BEELD OP 7 PAGINA’S 3

4

CARE MAG A ZI N E 51


Op het strand

beautyiconen

GEEN ZWARTE VEGEN Nooit meer een uitgelopen eyeliner? Altijd perfecte wenkbrauwen en lippen (1)? Permanente Make Up (PMU) is dé oplossing. Kom je nooit meer met

1

zwarte vegen uit de zee.

VITAMINE BOOST Van de heerlijke geur van dit product vrolijk je meteen op en krijg je direct een zomers gevoel. Iconisch voor Skeyndor (2) is het gebruik van vitamine C die oplosbaar is in olie.

DE MAGIE VAN ZEE(ZOUT) Thuis een spa sensatie ervaren met het gevoel of je aan het strand ligt? De kracht van Sea Magik (3) minerale zouten zorgt voor een magische beleving. De magnesiumzouten zijn bijzonder, omdat deze ervoor zorgen dat je minder stress ervaart.

BEACH READY Better smooth than sorry! Depilève (4) is de enige ter wereld die een waxsoort heeft ontwikkeld met een huidverjongende werking. Uniek in de markt en de absolute Depilève bestseller bij Care Cosmetics! Geen wonder dat dit product is bekroond met de Award ‘Best Beauty Product of the Year’.

2

“Een smooth, sexy en haarvrij lichaam, dat willen we! Sowieso op 3 het strand. De filmwax van Depilève hecht enkel aan de haartjes en niet aan de huid, dat geeft een smooth waxresultaat zonder huidirritatie. Love it!” MANOUK VAN DIJKEN, TRAINER DEPILÈVE

4

52 CARE M A G A Z I N E


beautyiconen “DermaPrime producten met gletsjerwater uit Zwitserland waar elke huid blij van wordt.” DANIËLLE VAN HAL, TRAINER DERMAPRIME

1

2

Aan het water KRACHT VAN DE DODE ZEE AHAVA (1). Iconische behandelingen en producten die de schoonheid en rijkdom uit de Dode Zee samenbrengen. Door de hoge mineralenconcentratie is regenereren, hydrateren en herstel van de huid een feit. Wist je dat AHAVA in het Hebreeuws liefde betekent? Liefde voor de huid.

HYDRATEER DE HUID Een vochttoename van gemiddeld 48%, zelfs bij eenmalig gebruik. Dat is wat de Hyaluron booster van DermaPrime (2) voor elkaar bokst. Niet voor niets is dit het best verkochte product in de hele range. Door de gelachtige en geurloze formule is deze booster voor elke klant, ongeacht het huidtype, een aanrader.

LEKKER WAKKER WORDEN Deze bestseller van Marbert (3) is heerlijk geparfumeerd met een verfrissende topnoot van sinaasappel, ananas en hyacint. Een fascinerende, klassieke geur die alle zintuigen prikkelt. Goed voor een ultiem geluksmoment tijdens het douchen. Perfect om cadeau te geven of krijgen.

3

CARE MAG A ZI N E 53


beautyiconen

Op een luxe feest

1

PRACHTIGE GLOW Zorg dat de huid straalt. De Jean D’Arcel Vitamin+ (1) combineert het beste uit twee lijnen. Nog niet zo lang geleden gelanceerd, maar toch al iconisch te noemen. Al is het alleen al omdat het product de perfecte combinatie is van de lijnen Thalasso Visage uit 2003 en Vitaminée uit 1996.

DIRECT VITALITEIT Vitaal. Jeugdig. Een paar druppels. Meteen effect met het Supreme repair well aging serum van Team dr. Joseph (2). Sinds 1986 combineert dit merk biologisch gecertificeerde cosmetica met de nieuwste hightech-bevindingen en wetenschappelijk onderzoek.

INTENSIEF Wie droomt er niet van een egale, stralende huid en minder zichtbare

“Met de Pascaud Salicylic Exfoliator gevolgd door het Hydrating Mask tover je jezelf in nog geen 15 minuten om tot dé ‘Cinderella at the party’ en straal je als nooit tevoren!”

rimpels? Met de innovatieve huidbehandeling van Pascaud komt deze droom uit. Synature® (3) combineert intensieve peelings met unieke voeding van de huid.

GLANZEND GOUD Aromatische oliën zijn een essentieel onderdeel van de filosofie van Darphin. De 8-flower golden nectar (4) bevat 8 krachtige bloemen en 24k goud om de huid te voeden, gladder te maken en de zichtbaarheid van droogtelijntjes te verminderen. Party proof!

3

ROXANNE EERENS, TRAINER PASCAUD

2

4

54 CARE M A G A Z I N E


beautyiconen “Zoals je waarschijnijk al weet, al het goede komt uit Parijs: de Eiffeltoren, macarons en natuurlijk Guinot!” ASHLEY DE RONDE, TRAINER GUINOT

1 2

3

Stadswandeling Parijs ZO COMFORTABEL Bij Guinot (1) nemen maskers een iconische plek in. Het advies is drie keer per week een masker te gebruiken en dan het liefst drie verschillende. Een waar voedingsbad voor de cellen en hét geheim voor direct zichtbaar resultaat.

SOPHISTICATED Wist jij dat Académie als allereerste collageen in cosmetica verwerkte? In de beginjaren hadden ze hier vanuit Parijs zelfs wereldwijd patent op. Tijdens deze heerlijke behandeling krijgt de klant een collageen vliesmasker dat ter plekke wordt geactiveerd door middel van de Active Solution (2).

WITTE ROZEN Dankzij het stamcelcomplex van de witte roos dat erg lijkt op de stamcellen in

4

onze eigen huid, dringt Matis cell expert (3) door tot deze diepliggende cellen om hen te beschermen en in goede conditie te houden.

MYTISCH Het tweede verzorgingsproduct dat Nadia Payot formuleerde was Payot Crème nr.2 (4). Nadia was één van de eerste vrouwelijke dokters in Parijs. Uit dit mythische product is een volledige lijn van zachte huidverzorgingsproducten geboren. Gewijd aan de huid. Gewijd aan de zintuigen.

CARE MAG A ZI N E 55


beautyiconen

Backstage UIT DE APOTHEEK In 1881 ontwikkelde Théophile LeClerc zijn eerste losse rijstpoeder in zijn apotheek in Parijs. Een poeder met een fluweelzachte en fijne textuur die de teint sublimeert en corrigeert, gepresenteerd in zijn legendarische, matte aluminium doosje. De beroemde, iconische losse poeder “Banane” (1) is de must-have voor elegante dames en heeft wereldwijd fans.

100% VEGAN Deze lipstick met zeer hoge pigmentatie (2) is ook nog eens super hydraterend. Emani gelooft in de natuurlijke schoonheid van de vrouw. Milieuvriendelijk, 100% cruelty free, 100% veganistisch gecertificeerd en ideaal voor de meest

1

gevoelige huid.

ALS EEN VISAGIST Altijd bij de hand! Jouw favoriete producten in deze box van Artdeco (3) met magnetisch systeem. Plaats je oogschaduw, wenkbrauwpoeder, camouflage, blusher en applicators in de box en je acteert als een visagist.

2

VOOR VAMPS Pupa betekent in het Italiaans popje. In 1976 zag de eerste beautykit (4) het levenslicht. Nostalgisch, en nog altijd actueel. Wie nu aan Pupa denkt, krijgt ongetwijfeld VAMP! (5) op het netvlies. Iconische, revolutionaire mascara’s met exclusieve formules die de wimpers zacht en flexibel houden.

3

4 5

“Dankzij de toevoeging van roze klei en groene thee extract in de Mattifying Face Primer van Pupa ben je verzekerd van een egale huid en perfecte fixatie van je make-up!” FANNY KUIPERS, TRAINER PUPA

56 CARE M A G A Z I N E


beautyiconen

“Dit heerlijke groeiserum zit boordevol actieve ingrediënten, zoals biotine en hyaluronzuur. Mijn wimpers zijn langer, dikker, voller en de kleur is onwijs geïntensiveerd. Ik ga dus echt niet slapen zonder dat ik het Eyelash Activating Serum heb aangebracht!” SOPHIA BOL, TRAINER ARTDECO

1

3

2

In mijn tas ONEINDIGE WIMPERS Altijd in jouw tas zodat je makkelijk je wimpers bijwerkt en ze langer, dikker en voller maakt. Met M2Beaute (1) realiseer je wimpergroei van 50%. Binnen 8 weken resultaat! Komt natuurlijk door de voedende componenten en ingrediënten.

4

BEAUTYGEHEIM Deze originele Lipstick Sealer is het geheim van langdurig mooi gekleurde lippen! De transparante, snel drogende Lipcote (2) heeft een speciale formule die elke lipstick perfect beschermt tegen vegen en zorgt voor een vlekkeloos resultaat.

MOOIE HANDEN Deze nagelriemolie is al jarenlang een van de beste verkochte producten van ProNails. Voor het 40 jarige bestaan is er nu ook een vitamine White Ginger limited edition (3). Deze huidherstellende olie is vegan en vrij van parabenen, net als de volledige handcare lijn.

GOUDE GLOED Een product dat niet mag ontbreken. Met de selftanners van Bronz’ Express (4) heb je elke dag een gezonde, gebruinde huid. Gemiddeld 30% goedkoper dan andere tan-merken. Iconische must have!

5

ZO ZACHT Op zoek naar perfecte penselen? The Brush Complete Collection (5) bevat speciale penselen, die van hoogwaardige kwaliteit zijn. De penselen zijn optimaal verfijnd en gemaakt van zachte, stevige en fijne haren.

CARE MAG A ZI N E 57


SAMEN Innoveren. Professionaliseren. Sterk. Drie internationale

partners over samenwerken met Care Cosmetics

.

Mr. Gatti: “Pupa etaleert hoe trots we op ons land zijn. We richten ons op exclusiviteit en zelfexpressie en brengen hedendaagse schoonheid naar buiten. Vrij van stereotypen en vooropgezette schema’s. Pupa deelt waarden en blijft inspirerend in een wereld die dynamischer is dan ooit.

Mr. Gatti, founder PUPA Milano

PUPA Wie kent de eerste beautykit van Pupa nog? Zeker voor die tijd – meer dan 40 jaar geleden – een exclusieve eyecatcher die meteen door de Russische markt werd omarmd. Founder Mr. Gatti noemde zijn make-up merk liefkozend Pupa, Italiaans voor popje. Een naam die nu in meer dan 70 landen rondzingt, een naam die onverminderd verbonden is met Italiaanse fashion en flair.

58 CARE M A G A Z I N E

Onze samenwerking met Care gaat al 25 jaar terug en blijft overeind door het delen van sterke waarden. Waarden die nu nog even relevant zijn als in het verleden. Denk aan betrokkenheid, innovatie en professionaliteit om de consument de hoogste kwaliteit aan producten en diensten te garanderen. Als je dit met elkaar deelt, blijf je elkaar inspireren. Fundamenteel voor zo’n langdurige relatie is dat waardering en vertrouwen van beide kanten komen, in de loop der tijd beloond met mooie resultaten.”

SKEYNDOR Sciene creates beauty is de filosofie van Skeyndor. De pionier in ontwikkeling met merkwaarden als wetenschap, innovatie, kwaliteit en vertrouwen maakt Skeyndor tot


een prestigieuze wereldleider in professionele cosmetica. Skeyndor manifesteert zich in meer dan 60 landen wereldwijd en met een allesomvattende waarheid zodat de wetenschap van schoonheid wordt omarmd. Jordi: “In 2004 startte de samenwerking met Duco, met Care Cosmetics en als ik terugblik zie ik dat het grote verschil met nu de evolutie in marketing en educatie is. Ook niet te onderschatten: technologie. Het is anno 2021 essentieel de synergie van apparatuur en cosmetica te integreren met als doel sneller procedures te doorlopen en zo meer effectieve beautyresultaten te halen.” Voor de toekomst ziet Jordi een helder beeld. “We zijn twee sterke bedrijven die het samenspel goed snappen. Beide bedrijven zijn gezond, hebben een goede reputatie, we verbinden marketingtools aan onze merken en misschien wel het belangrijkste, we zijn pioniers die innovatie niet schuwen.” En de toekomst? “Onze filosofie blijft het uitgangspunt, maar we hebben de toevoeging ‘loyaal zijn’. Dat is belangrijker dan ooit. Het bedrijf is opgericht door twee wetenschappers en de pijlers innovatie en effectiviteit van onze producten staan nog als een huis. Logisch dat er ook toevoeging is in statements en positionering. Daarom profileren wij ons ook steeds meer als de anti-aging company die sterk betrokken is bij de duurzaamheid van onze planeet.’

Jordi Morcillo, CEO Skeyndor Barcelona

Paul Parein, CEO ProNails

PRONAILS ProNails bestaat in het jubileumjaar van Care Cosmetics zelf 40 jaar en viert dus ook feest! 40 jaar expert in de nagel-, hand- en voetverzorging en meester in trendsettende kleuren. Paul Parein over het succes: “Professionele salons houden ons wakker en scherp. Hun feedback is in het hele proces belangrijk als graadmeter voor kwaliteit.” Ook anders durven denken past bij ProNails. “We hebben drie feel good ambassadors in dienst die zorgen voor een healthy lifestyle en we werken vanuit een 100% Co2 neutraal gebouw met natuurlijke koeling en zonnepanelen waarmee we onze hele fabriek van energie voorzien.” Volgens Parein is de match met Care perfect. “We hebben gezamenlijke interesses en enthousiasme, we zijn allebei trots op het bedrijf en de heersende dynamiek (want zonder houd je het niet vol). Ook merk ik dat we er goed in zijn de geest te verruimen, verandering te omarmen want dat dwingt ons vooruit te kijken. Eigenlijk manoeuvreren beide bedrijven continue in een verbeterproces. En heel belangrijk: we onderstrepen het motto dat routine een grote vijand is! We zijn alert op de mindset die verandert. Salons zijn in gaan zien dat verkoop essentieel is. Dat zorgt voor een nieuw toekomstperspectief met webshops die als paddenstoelen uit de grond schieten en multifunctionele salons die tijd hebben voor het business aspect van hun bedrijf.”

CARE MAG A ZI N E 59


GOING ZERO MAKES YOU A HERO

Earth First Zero Waste Natuurlijke Body Care Verzorgt de huid en beschermt onze planeet. 0% plastic. 100% duurzaam. 100% gezond.

ALPINE-ALOE De kracht van pure aloë vera afkomstig uit Europa. Hoogwaardige natuurlijke huidverzorging die kalmeert en beschermt.


0 1 jaar!

IN 2021 VIEREN WE NIET 1, MAAR 2 JUBILEUMS*

Al 10 jaar lang laat CARE FOR LIFE de wensen in vervulling gaan van kinderen met een chronische, terminale, levensbedreigende ziekte of een beperking. 10 JAAR CARE FOR LIFE BETEKENT:

Ken jij een kind dat de hulp van Care For Life kan gebruiken? Scan de QR code en meld hem of haar aan! www.careforlife.nl/kind-aanmelden

• UNIEKE SUCCESVERHALEN • GENIETEN VAN KLEINE GELUKSMOMENTEN • ONVERGETELIJKE SAMENWERKINGEN • EN VEEL PRACHTIGE KINDERWENSEN

*: Care Cosmetics bestaat 25 jaar

Doneer nu en steun Care For Life!

www.careforlife.nl

Scan de QR code en laat jouw bijdrage achter. www.careforlife.nl/steun-ons/doneren


A LT I J D

B L I J V E N

dromen Ieder kind zou moeten kunnen genieten van een zorgeloze jeugd. Helaas is dit niet voor alle kinderen vanzelfsprekend; een ziekte, aandoening of beperking brengt namelijk veel zorgen met zich mee. De hulp die Care For Life geeft is gericht op het bieden van: medische ondersteuning, educatieve & sportieve ondersteuning of het uit laten komen van mooie wensen; zodat het kind weer even kind kan zijn. De afgelopen 10 jaar heeft Care For Life 230 kinderen blij gemaakt, we lichten 3 verhalen uit. 62 CARE M A G A Z I N E

Ties M E D I S C H E

O N D E R S T E U N I N G

De wens van Ties | Care For Life heeft Ties geholpen bij de aanschaf van een aangepaste rolstoelbus. Ties is rolstoelgebonden en dat betekent dat de normaalste dingen ondernemen vaak ingewikkeld zijn. Even een boodschapje doen of even langs bij opa en oma is niet zo gemakkelijk als het lijkt. Ties moet eerst uit zijn rolstoel getild worden om in de auto te kunnen zitten. Vervolgens moet de rolstoel de auto in worden getild en op de plek van bestemming begint dit riedeltje weer van voren af aan. Een aangepaste rolstoelbus zou een hele verademing zijn voor Ties en zijn gezin, zodat zij gemakkelijker eropuit kunnen en meer vrijheid ervaren als gezin om activiteiten te ondernemen. Een rolstoelbus is echter een kostbare aanschaf en daar konden


Ties en zijn gezin wel wat hulp bij gebruiken. Om zijn ouders een handje te helpen, heeft Ties een lege flessen inzamelingsactie gedaan én een online fundraising actie. Ook Care For Life heeft Ties een handje geholpen door € 3.500,00 te schenken. Inmiddels is het gezin al vele veilige en gelukkige kilometers verder!

Amber M O O I E

De wens van Amber | Eén dag een echte prinses zijn... Voor veel jonge meiden blijft het bij een droom. Maar voor Amber werd deze droom werkelijkheid. De vrolijke, spontane Amber was 8 jaar oud toen haar ouders een wensaanvraag deden bij Care For Life. Amber leed destijds aan leukemie en na een zware periode van 2 jaar met de nodige ziekenhuisbezoeken, chemo’s, medicijnen en onzekerheden vonden de ouders van Amber dat zij het meer dan verdiend had om verrast te worden met een prinsessendag. Met de smoes dat ze ‘s middags naar de tandarts moest, werd Amber op woensdagmiddag opgehaald uit school. Plotseling stonden haar 3 beste vriendinnen voor de deur, samen met een witte limousine. De eerste stop voor Amber en haar vriendinnen was bij het pannenkoekenhuis waar ze heerlijk gegeten hebben. Vervolgens werden zij meegenomen voor een complete prinsessen make-over, inclusief visagie om daarna als echte vips de musical The Little Mermaid bij te wonen, inclusief een meet & greet met hoofdrolspeelster Keet “Dit is écht de mooiste dag van m’n leven!”

W E N S

zei Amber aan het einde van een geslaagde prinsessendag die Care For Life voor Amber organiseerde.

De wens van Fedde | Fedde heeft bij zijn geboorte hersenbeschadiging opgelopen waardoor hij motorisch beperkt is. Hij kan niet zelfstandig zitten, lopen, kruipen, eten of praten. Een hele zorg, ook omdat Fedde cognitief adequaat is. Fedde’s ouders hebben een aanvraag gedaan bij Care For Life voor een ligfietsdriewieler. Op deze speciale fiets zit het stuur laag, wat perfect is voor Fedde omdat dit bij de natuurlijke houding van zijn armen en benen past en hij hierdoor veel meer controle heeft. De fiets is ook eenvoudig te monteren aan de fiets van de ouders, waardoor hun reikwijdte met Fedde enorm vergroot is. De fiets is ook toekomst ‘proof’, omdat deze verstelbaar is. Een prachtige aanvulling voor Fedde en zijn gezin! Mede dankzij de financiële bijdrage van Care For Life heeft Fedde de fiets aan kunnen schaffen.

Fedde E D U C AT I E V E

&

S P O R T I E V E

O N D E R S T E U N I N G

CARE MAG A ZI N E 63


beautyitems Deze mascara met soja hydrateert en voedt de wimpers met een opbouwbaar volume. Het soja-eiwitextract helpt de wimpers glad te maken en in conditie te houden voor een spectaculaire afwerking en dekking. Zowel de lange als de korte wimperhaartjes worden voorzien van een coating zonder klontjes. Voor een onweerstaanbare oogopslag! EMANI SOY MASCARA € 24,95

Dit prachtige oogschaduwpallete geeft iedere vrouw de mogelijkheid om verschillende looks te creëren. Zes combinaties, van blauwtinten voor een deminlook, via roze en nude voor een romantische make-up, tot krachtige paarse en donkere kleuren. Matt, satin en metallic in één palette. Oogverblindend! PUPA MILANO ONE COLOUR ONE SOUL € 20,95

eyes ALL

ON YOU

Line, lash, ready! Nog nooit was het zo gemakkelijk om kunstwimpers aan te brengen en te verwijderen. Breng de Magnetic Eyeliner aan. Deze zwarte, waterproof eyeliner heeft een magnetisch effect zodat de kunstwimpers perfect blijven zitten. Dus zonder lijm en weer gemakkelijk

Om de natuurlijke kleur van de

te verwijderen en her te gebruiken.

wenkbrauwen te versterken is een

ARTDECO MAGNETIC EYELINER & LASHES KIT € 26,15

eyebrow pencil onmisbaar. Dit potlood is niet vet en geeft een natuurlijk effect. Door de goede kleur te kiezen en in smalle strookjes te werken bij het tekenen

An apple a day keeps the doctor

zijn de wenkbrauwen altijd on fleek!

away. Deze oogcontourcrème bevat

T.LECLERC EYEBROW PENCIL € 18,75

plantaardige stamcellen uit Zwitserse appels dus een gezondere oogopslag kan bijna niet! De celvernieuwing van de huid wordt bevorderd waardoor de oogopslag

Directe hydratatie, verfrissing

direct fris, stralend en jeugdig is.

en verkoeling door deze

SKEYNDOR ETERNAL ICY EYE CREAM € 52,00

oogpads die gemakkelijk onder de ogen aangebracht kunnen worden. Het botanische

Mooie lange wimpers zijn nu voor iedereen

hyaluronzuur vult fijne lijntjes

binnen handbereik. Dit actieve serum

en beschermt tegen vrije

zorgt na 6-8 weken voor langere, vollere en

radicalen. Eerst hulp bij lange

sterkere wimpers. Eenvoudig aan te brengen

dagen en korte nachten!

op de huid boven de wimperaanzet en het

ANNEMARIE BÖRLIND

activeringscomplex doet zijn werk.

HYALURON OOGPADS € 29,10

M2BEAUTÉ EYELASH ACTIVATING SERUM € 126,00

De genoemde prijzen zijn consumentenadviesprijzen.

64 CARE M A G A Z I N E


beautyitems De eerste zonnestralen op je gezicht voelen altijd zo heerlijk aan! De Natural Skin Bronzer geeft alvast wat kleur op het gezicht nu we nog geen zongebruine teint hebben. Heeft de huid snel last van verslapping? Dan

Dit product bestaat voor minimaal

is het serum Code G van My Skincaud perfect

90% uit natuurlijke ingrediënten en

geschikt en pakt de oorzaak hiervan aan.

ook de verpakking is recyclebaar en

Carnosine speelt als aminozuur met antiglycatie

natuurvriendelijk. Zo zie je er niet

eigenschappen hierin een belangrijke rol. De werking van dit ingrediënt wordt versterkt door de toevoeging van druivenpitolie met een hoge concentratie aan polyfenolen en flavonoïden. Om de ouderdomsschade die al ontstaan is te herstellen, is peptide matrixyl 3000® een belangrijk werkstofcomplex in dit serum. PASCAUD MY SKINCAUD SERUM G € 99,00

r n p s g alleen zonnig uit maar draag je ook bij aan een beter milieu.

ARTDECO GREEN COUTURE NATURAL SKIN BRONZER € 27,95

TIME

Deze licht getinte crème biedt intensieve verzorging

maar ook bescherming tegen UV-stralen. Shea butter en Marokkaanse argaan kernel olie optimaliseren de barrièrefunctie, kalmeren irritaties en werken

ontstekingsremmend. De zeer lichte en fluwele textuur verzacht de huid en maakt haar sprankelender. DERMAPRIME BRIGHTENING BASE SPF30 € 34,90

Fashion, social media en beroemdheden hebben

Voor de zomer de ongewenste rondingen aanpakken?

hun overweldigende

Naarmate we ouder

Dat kan perfect met deze Slim Detox Cream. De

invloed gebruikt om de

worden, verslappen

biologische werking vermindert het volume van de

onuitputtelijke kracht

de gezichtscontouren,

vetcellen en bevordert de drainage terwijl de handige

van alle vrouwen

wordt de huid dunner en

applicator de circulatie en de ontgifting van de huid

te laten horen, te

verliest haar glans. Om de

bevordert. Dubbel zoveel resultaat!

ondersteunen en te

jeugdigheid te behouden

GUINOT SLIM DETOX CREAM € 49,00

vieren. Ook Pupa wil

ontwikkelde Académie

haar stem laten horen

TIME+. Conconcentreerde

en FIGHT LIKE A

natuurlijke ingrdiënten

WOMAN is de limited

met herstructurerende

edition die de vrouw

eigenschappen die de

viert. Voorjaar-zomer

dichtheid van de huid

2021 kleurt roze met

verbeteren en haar

Een mooie kleur op je nagels zorgt altijd voor een

gedurfde maar zeer

krachtig en vitaal maken.

frisse start met nieuwe kansen! Met dit fantastische

vrouwelijke make-up,

De hele dag een frisse en

toekomstbeeld, die zachtgekleurde oase van rust waar

gecombineerd met rood,

stralende huid!

alles in balans is en vervuld is van positieve energie,

een al lang bestaand

ACADÉMIE TIME+ SERUM

kwam de collectie ‘DREAMSCAPE’ tot stand.

symbool van passie,

€ 159,00 CREAM € 149,00

Een bovennatuurlijk kleurenpalet waarmee

rock en karakter.

je je reset uit de dagelijkse beslommeringen.

PUPA MILANO FIGHT LIKE

Voel je goed, voel je opgeladen en kijk

A WOMAN V.A. € 15,95

optimistisch de toekomst in dankzij een nieuwe kleur op je nagels! PRONAILS DREAMSCAPE € 14,95

CARE MAG A ZI N E 65


Wij gaan grenzen over. Elke keer opnieuw. Een stip op de horizon? Nee. Een stip achter de horizon! Dan ga je verder...

WE CARE FOR YOU! Daarom lanceert Care Cosmetics de Beauty & Business Academy

WE INVITE YOU 7/8/10 juni 2021

• Beauty workshops

• Business Masterclasses • First dates met vakgenoten • Promoties • Private shopping • Fotoshoots en video’s Elke dag van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur.

WE ZORGEN VOOR LEKKERE HAPJES EN DRANKJES.

66 CARE M A G A Z I N E


Het team van Care Cosmetics staat voor je klaar! Drie dagen vol inspiratie, educatie en motivatie. Meld je nu aan en schrijf je in voor een sessie. Natuurlijk volgen we de RIVM-regels, don’t worry!

Alvast een aantal thema’s: GLOWTIME voor een vitale huid GLYCOLPEELING op drie niveaus MOOI MET MESO hoe werkt het VERKOPEN IS EEN VAK rollenspel MAILCHIMP eenvoudiger dan je denkt GUERILLAMARKETING hoe zet je jouw buurt op zijn kop?

meld je nu aan via de QR code

of neem contact op: Oosteinde 1, 2991 LG Barendrecht 088 - 99 66 200 info@carecosmetics.nl www.carecosmetics.nl carecosmetics

CARE MAG A ZI N E 67


carecoaching

Een nieuwe start De lockdown accepteren en juist dan ruimte benutten voor een Care Coachingstraject van Marja Wiersema. Twee ondernemers vertellen. Of er iets negatief was? “Ja, jammer dat Marja niet eerder op mijn pad kwam.”

68 CARE M A G A Z I N E


“Mijn werk was mijn hobby”

Mandana Ashenai van Illuminate Beauty “Eerlijk gezegd ben ik wakker geschud door Marja”, vertelt Mandana. “Ze stelde een simpele vraag. Stel dat je er alleen voor zou staan, ben je dan in staat alles te betalen? Best confronterend, maar wat een eye-opener en nee, ik kon mijn maandelijkse vaste lasten niet betalen. Ik gaf veel weg. Hoge kortingen. Ik was me niet bewust van wat dat allemaal aan de achterkant kostte. Ik kom uit Iran, in onze cultuur en in mijn karakter zit dat ik veel lach en graag geef, goed luister en iedereen warm verwelkom. Liefdevol ben. Marja attendeerde me erop dat ik dat vooral ook richting familie en vrienden moest zijn, maar dat ik me tegen klanten anders moest opstellen. Ik vond het spannend maar ging met haar hulp zakelijker kijken en mijn prijzen aanpassen. In plaats van me teveel in de schoenen van de klant te verplaatsen, pakte ik mijn ‘menukaart’ aan. Continue hield ik mezelf voor: je kan niet in de portemonnee van de klant kijken. Dus vul niet in dat een crème van 80 euro te duur is. Echt, de knop ging om. Mijn omzet? Die is nu 1,5 keer hoger. En of ik klanten ben verloren? Ik had een klant die hier al tien jaar kwam. Ze had nog nooit een prijsverhoging gehad en nu vertelde ik dat de prijs van een behandeling 7 euro omhoog ging. Ze vond het niet kunnen. Jammer dan, het deed echt even zeer maar wat ik voor onmogelijk had gehouden gebeurde; de ruimte in de agenda werd meteen opgevuld door een nieuwe klant die alle prijzen normaal vond. Dit traject van Marja heeft blijvend mijn inzicht en omzet veranderd. Ze is bijzonder en tijdens de meetings vloog de tijd voorbij. Jammer dat ik haar niet eerder kende!”

Linda Martens van BeauLin Beauty “Het coachingstraject met Marja was niet alleen leuk en leerzaam maar heeft vooral veel blijvende inzichten gegeven. Als je alleen werkt, is het heerlijk en noodzakelijk om af en toe te sparren met iemand die verstand van zaken heeft. Marja is een vakvrouw en is van mijn generatie, dus we kunnen ook verhalen uit ons vroegere werkleven delen. Eerlijk gezegd zat ik wel een beetje vastgeroest in patronen en door meer inzicht te krijgen in mezelf, leerde ik veel, ook al kon ik soms hartelijk om mezelf lachen. Je pakt vaak zaken jarenlang op dezelfde manier aan maar dan kom je er toch achter dat het anders of beter kan. Marja houdt je gewoon een spiegel voor. Confronterend? Ja, maar als je weet dat het helpt om jezelf te verbeteren, is het voor mij een logische keuze. Ik heb veel tips & trics van Marja gekregen en het verbaast me nog steeds hoe goed die allemaal werken en hoe dit mij helpt. Weet je dat de omzet in productverkoop omhoog schoot? Met 50%! Dat is toch gigantisch! Het is veel leuker nu ik meer actie onderneem richting de klant, beter communiceer en meer praat over het product. Eigenlijk heb ik gewoon geleerd verkoopkansen te herkennen en meer het hoe en waarom uit te leggen. Beter te adviseren dus. Op een natuurlijke en geloofwaardige manier. Dan volgt verkoop vanzelf!”

“Een beetje vastgeroest”

Care Coaching biedt aanvullende knowhow en ondersteuning voor zelfstandige schoonheidsspecialisten. Door specifiek op jouw bedrijf afgestemde coaching beleef je optimaal plezier en meer resultaat. Marja Wiersema maakt een op maat gemaakt plan, waarmee optimalisatie en verbetering van de bedrijfsvoering een feit zijn. Voor meer informatie: www.uwcarecoach.nl

CARE MAG A ZI N E 69RoC® VIERT HET 25 JARIG BESTAAN VAN HET ACTIEVE INGREDIËNT

RoC® RETINOL RoC® is het eerste retinolmerk dat een methode ontdekte om retinol te stabiliseren, waardoor het veilig en effectief is voor dagelijks gebruik. 25 jaar later is RoC® nog steeds leider op het gebied van huidverzorging tegen veroudering. Ieder product is wetenschappelijk vervaardigd en klinisch getest op de werkzaamheid en veiligheid. Bij gebruik van de RoC® producten verminderen rimpels en wordt de huidvernieuwing gestimuleerd. De elasticiteit verbetert en de huid ziet er egaler en gladder uit. Perfectie van de eerste tot de laatste druppel.


Oosteinde 1, 2991 LG Barendrecht 088 - 99 66 200, 06 - 15 68 52 66 (WhatsApp) info@carecosmetics.nl, www.carecosmetics.nl