Krimklubben medlemsblad 05-24

Page 1

Medlemsblad nr. 05/2024

Alle hovedbøker portofritt tilsendt!

krimklubben.no

N R . 1 P Å S U N D AY T I M E S B E S T S E L G E R L I S T E

LEE

C H I LD OG

A N D R EW C H I L D

HEMMELIGHETEN #1

NEW YORK TIMES BESTSELGENDE SERIE «Jack Reacher er tilbake – bedre enn noen gang!» MEDIUM

«Underholdende, fullt trøkk.» KIRKUS REVIEWS


JAC K RE AC H E R E R T I LBAK E – BEDR E ENN NO EN GANG!

Reacher avdekker SANNHETEN «… som å kjøre en berg-ogdal-bane hvor du sitter ytterst på setet og klamrer deg fast fra start til slutt.» MEDIUM

«akkurat det du forventer fra en Jack Reacher-thriller –action hele veien.» BOOKREPORTER

Copyright © CappelenDamm Bokklubber. • Bilder: Shutterstock/Adobe Stock • Usignerte artikler er skrevet av redaksjonen. • Postadresse: Krimklubben, Postboks 1900 Sentrum, 0055 Oslo. • Bankgiro: 6019 05 42168. Design: Rune Kårstad-Hærnes. • Trykk: Ålgård offset. Ansvarlig utgiver: Cappelen Damm AS. • Redaksjonen tar forbehold om eventuelle trykkfeil.


Han er kalt vår tids Robin Hood, og kanskje er det forklaringen på at bøkene med Jack Reacher i hovedrollen er elsket av millioner av thrillerfans verden over? Reacher handler i stedet for å prate – og han tar alltid de svakes side – taus, sterk og rettferdig som han er.

Chicago. 1992. En sykehuspasient våkner og finner to fremmede ved sengen.

Oppmerksomheten kommer fra forsvarsministeren. Han nedsetter en arbeidsgruppe på tvers av etater for å etterforske saken.

Forsvarsministeren vil ha Jack Reacher som hærens representant i etterforskningen. Og hvis Reacher oppnår resultater, er det flott. Hvis ikke, kan han brukes som en beleilig syndebukk. Reacher er en svært dyktig militæretterforsker, men han jobber best alene ute i felten. Han er definitivt ikke opptatt av å bygge relasjoner med kollegaer på et kontor. Det er ikke hans stil, for Jack Reacher har en egen lidenskap for å avdekke sannheten, noe som er en betydelig ressurs i denne etterforskningen.

Det viser seg at åtte respekterte forskere er funnet døde over hele USA, involvert i unike hendelser som politiet har avskrevet som ikke-saker. Mens mange ville finne det vanskelig å knytte sammen trådene, vet de som er dypt involvert i Pentagon hvem disse forskerne var og hva de gjorde for amerikanerne da den kalde krigen var på sitt mest intense.

Mens Reacher er i full gang med å identifisere en kaldblodig drapsmann og avdekke en hemmelighet som strekker seg 23 år tilbake i tid, må han samtidig få svar på tre spørsmål: Hvem av partnerne sine kan han stole på? Hvem jobber imot ham? Og skal de kriminelle stilles for retten på lovlig vis … eller på Jack Reacher-vis?

De viser ham en liste med navn og stiller et enkelt, men umulig spørsmål. Minutter senere faller pasienten fra vinduet i tolvte etasje – et fall som skaper uventet oppmerksomhet.

FO R A LLE N Y E O G GAM LE FANS – D E T E R BA R E Å GLEDE SEG!

HOVEDBOK


UTDRAG

Kvinnens stemme ble mykere. «Kom igjen. Ett navn. To liv spart. Hva venter du på?» Bridgemans kropp ble slapp. «Buck tok feil. Det er ikke flere navn. Ikke som jeg vet om. Jeg var der i tre år. Jeg har aldri hørt om at det ble tatt med noen flere.» Kvinnen stirret på Bridgeman i ti lange sekunder, så trakk hun på skuldrene. Hun tok pennen og arket og stakk dem ned i lommen igjen. «Da tror jeg vi er ferdige her.» Hun strakte seg og tok Bridgeman på pannen. «Vent nå litt. Du ser helt elendig ut. La meg åpne vinduet. Litt frisk luft får deg til å kvikne til. Jeg vil ikke forlate deg sånn.» Bridgeman sa: «Det kan du ikke. Det går ikke an å åpne vinduene på dette sykehuset.» «Dette lar seg åpne.» Kvinnen bøyde seg forbi Bridgeman, skjøv ned håndtaket og svingte vinduet utover i en stor bue. Så krafset hun under kragen på sykehusklærne sine og trakk et tynt kjede opp og over hodet sitt. Nøkkelen til vinduet hang fra det. «Her.» Hun slapp kjedet ned i brystlommen på Bridgemans pyjamasjakke. «En presang. Et lite minne om oss, for du får aldri se oss igjen. Som vi lovet. Det er bare en siste ting før vi går. Du spurte om hvem vi er.» Kvinnen rettet seg litt opp. «Jeg heter Roberta Sanson.» Kvinnen med fingerklipsen reiste seg fra stolen. «Og jeg er søsteren hennes. Veronica Sanson. Faren vår var Morgan Sanson. Det er viktig at du vet det.» Morgan Sanson. Navnet var et ekko fra fortiden. Et uønsket ekko. Fire stavelser som han hadde håpet at han aldri skulle høre igjen. Det gikk en brøkdel av et sekund før han skjønte hva det betydde, og så skjøv Bridgeman seg bort fra veggen. Han prøvde å svinge seg forbi Roberta Sanson, men han hadde ikke en sjanse. Han var for svak. Rommet var for trangt. Og søstrene var altfor motiverte. Roberta tok et skritt til siden og stilte seg i veien for ham. Så grep hun ham i skuldrene med begge hender og tvang ham bakover til han var presset mot vinduskarmen. Hun sjekket at han sto på linje med det åpne vinduet. Veronica bøyde seg og grep tak i beina hans, rett over anklene. Hun rettet seg opp, og Roberta dyttet. Bridgeman sparket. Han vrikket og vred på seg. Roberta og Veronica dyttet enda en gang. To ganger til, for å forsikre seg om at det ikke var rom for å feile. Så lot de tyngdekraften gjøre resten.

FRA BOK EN

HOVEDBOK

Lee Child (f. 1954) er født i England, og bor nå i New York.Han er en av verdens mestselgende og mest prisvinnende forfattere, og har mottatt en rekke priser og utmerkelser, blant annet den høythengende Diamond Dagger-prisen. Hvert femte sekund blir en av hans bøker kjøpt et sted i verden, og hans nye thrillere går rett inn på bestselgerlistene til New York Times, Wall Street Journal, Publishers Weekly, Washington Post, Los Angeles Times og Sunday Times. Spenningsromanene om Jack Reacher utgis på 45 språk og i 100 land.

HOVEDBOK Lee Child: HEMMELIGHETEN Oversatt av Kurt Hanssen Innb. 272 sider

PRIS: KR 449,-

Bestillingsnr. 484452

Avbestillingsfrist: 28.02 . 2024

S.4

Portofritt tilsendt!


De fine og smarte tingene! KITCHENAID MINIHAKKER Minihakker som hakker rå frukt, grønnsaker, nøtter, purreløk, etc. Blander og moser kokt frukt eller grønnsaker. Lager rasp og hakker kjøtt. Rører og visper. KITCHENAID MINIHAKKER Vanlig pris: kr 1399,-

DIN PRIS: KR 899,Bestillingsnr. 473561

spar

500,FORKLESETT i 5 deler, sort Lekkert forkle, 2 kjøkkenhåndlær og 2 grytekluter fra Pillivuyt, i svart bomull/polyester. Svært god kvalitet. Kan vaskes på 40 grader.

spar

370,-

spar

KNIVSETT fra Fiskars i 5 deler

350,-

Knivene er laget av rustfritt stål, og alle er utformet med ergonomiske håndtak og solid fingerbeskyttelse, noe som gjør dem både enkle og komfortable å bruke. FISKARS FUNCTIONAL Form knivsett, 5 deler Vanlig pris: kr 699,-

DIN PRIS: KR 349,-

Bestillingsnr. 466891

FLOTT KJELESETT i 3 deler

Trangia kjelesett Tundra lll Non-Stick består av 2 kjeler, 1,5 og 1,75 liter, lokk som passer begge kjeler og 1 stekepanne 20 cm. Alt i nonstick. Kjeleklype og futteral følger med.

spar

300,-

KJELESETT TUNDRA LLL, NON STICK Vanlig pris: kr 729,-

DIN PRIS: KR 429,-

Bestillingsnr. 473142

FORKLESETT i sort fra Pillivuyt, 5 delers Vanlig pris: kr 619,-

DIN PRIS: KR 249,-

Bestillingsnr. 471634

CORE TERMOKOPP

har et klassisk og moderne uttrykk på samme tid, og passer inn i nesten ethvert hjem. Med sine rene linjer er den ideell til servering av kaffe eller te. CORE TERMOKOPP fra Stelton, 2 stk. Vanlig pris: kr 359,-

DIN PRIS: KR 199,-

spar

150,-

spar

160,-

Bestillingsnr. 471750

SOLID TERMOS fra Stanley

Termosen rommer 0,5 liter og holder innholdet varmt eller kaldt i 15 timer. STANLEY TERMOS, 0,5 liter Vanlig pris: kr 549,-

DIN PRIS: KR 399,-

Bestillingsnr. 466329

TERMOKANNE i fargen dark mocha

Den klassiske og tidløse EM77 termokannen med den minimalistiske formen er en av Steltons bestselgende designprodukt noensinne. STELTON TERMOKANNE 1 liter, dark mocha Vanlig pris: kr 799,-

DIN PRIS: KR 399,-

Bestillingsnr. 462564

spar

400,S.5


Britisk krim på sitt beste Med en krim fra britiske Sharon Bolton er du garantert en heftig leseropplevelse! Det er få andre som er så gode på å bygge historier over flere lag. Bolton er en sann mester i å skape uhygge på sitt

aller beste vis! Noe av grunnen til det er at hun bygger et persongalleri som rett og slett er imponerende uforglemmelig.

«Bolton skaper et minneverdig persongalleri og vet nøyaktig hvordan hun skal skru opp spenningen og fortelle en intens historie.»

«Sharon Bolton er en mester i å bygge opp uhyggelig stemning.» Dagens Nyheter

The Guardian

Sharon Bolton: BEGRAVET Oversatt av Guro Dimmen Innb. 576 sider

Vanlig pris: kr 439,-

DIN PRIS: KR 384,Bestillingsnr. 480811

«Mørkt, uhyggelig mysterium»

«En helt fantastisk krimroman som gjør din største frykt til virkelighet.»

The Guardian

Elly Griffiths S.J. Bolton: DØDSDØMT

Sharon Bolton: HÅNDVERKEREN

S.J. Bolton: NÅ SER DU MEG

S.J. Bolton: TIDEVANN

Oversatt av Guro Dimmen Innb. 400 sider

Oversatt av Guro Dimmen Innb. 400 sider

Oversatt av Pål F. Breivik Hft. 528 sider

Oversatt av Sigrid Grande Hft. 560 sider

DIN PRIS: KR 129,-

DIN PRIS: KR 99,-

DIN PRIS: KR 99,-

DIN PRIS: KR 99,-

Vanlig pris: kr 399,-

Bestillingsnr. 436148

S.6

Vanlig pris: kr 379,-

Bestillingsnr. 462118

Vanlig pris: kr 199,-

Bestillingsnr. 400471

Vanlig pris: kr 199,-

Bestillingsnr. 400505


Ta 3 betal for 2!

HUSK FRIMERKE

Ta TRE betal for TO! Vi spanderer den billigste

Du kan kjøpe så mange bøker du vil, vi spanderer hver tredje bok. Tilbudet er begrenset til utvalget på denne siden.

Fra kun

129,-

Til KRIMKLUBBEN Postboks 96 4662 Kristiansand

SERVICEKUPONG (se baksiden)

SLIK FUNGERER MEDLEMSKAPET: VELKOMSTTILBUD: Gjelder kun ved første gangs

innmelding.

REKLAMASJON: Skulle et produkt være skadet når

Fiona Barton: ENKEN Oversatt av Carina Westberg Innb. 336 sider

Vanlig pris: kr 399,-

DIN PRIS: KR 129,Bestillingsnr. 407090

du mottar det, bytter vi det omkostningsfritt.

ANGRERETT: Ifølge lov om angrerett har du rett til

å returnere en vare. Du må selv dekke kostnadene ved retur. Retur uten frankering vil bli belastet med returporto på kr 129,-. FORPLIKTELSER: Forpliktelsene du inngikk ved

innmelding, må innfris før medlemskapet avsluttes. Har du spørsmål vedrørende medlemskapet ditt, kontakt oss på tlf. 21 89 60 60. Hvis medlemskapskontrakten brytes, må du betale full medlemspris for velkomstpakken.

HOVEDBOKEN: Får du automatisk tilsendt ca. hver tredje uke hvis du ikke avbestiller innen fristen. PORTO: Portofritt tilsendt for ordrer på kr 399,-

eller mer. For ordre under kr 399,- kommer porto kr 49,- i tillegg.

Viveca Sten: I SANNHETENS NAVN

Hans Olav Lahlum: SVANEMORDET

Sofie Sarenbrant: SYNDEBUKKEN

Oversatt av Kari Engen Innb. 470 sider

Innb. 352 sider

Vanlig pris: kr 379,-

Oversatt av Henning J. Gundersen Innb. 368 sider

DIN PRIS: KR 129,-

Bestillingsnr. 463901

DIN PRIS: KR 149,-

Val McDermid: UNDER OVERFLATEN

Robert Galbraith: HVIT DØD

Mikaela Bley: LOUISE

Robert Galbraith: LANGE SKYGGER

John Grisham: DEN SISTE DAGEN

Oversatt av Henning Kolstad Innb. 448 sider

Oversatt av Heidi Grinde Innb. 688 sider

Oversatt av Heidi Grinde Innb. 384 sider

Oversatt av Heidi Grinde Innb. 928 sider

Oversatt av Truls Holst Kopperud Innb. 480 sider

DIN PRIS: KR 149,-

DIN PRIS: KR 149,-

DIN PRIS: KR 129,-

DIN PRIS: KR 149,-

DIN PRIS: KR 149,-

Vanlig pris: kr 399,-

Bestillingsnr. 418453

Vanlig pris: kr 399,-

Bestillingsnr. 420388

DIN PRIS: KR 169,-

Vanlig pris: kr 399,-

Bestillingsnr. 452218

Vanlig pris: kr 399,-

Bestillingsnr. 465464

Vanlig pris: kr 379,-

Bestillingsnr. 457605

Vanlig pris: kr 449,-

Bestillingsnr. 475505

Vanlig pris: kr 399,-

Bestillingsnr. 468782

S.7


Returadresse: Krimklubben, Postboks 1900 Sentrum, 0055 Oslo

JEG VIL BESTILLE FRA BLADET:

Jeg avbestiller hovedboka Lee Child: HEMMELIGHETEN Oversatt av Kurt Hanssen Bestillingsnr. 484452

S.J. Bolton: NÅ SER DU MEG

Oversatt av Pål F. Breivik Bestillingsnr. 400471

Fiona Barton: ENKEN

Robert Galbraith: HVIT DØD

Oversatt av Carina Westberg Oversatt av Heidi Grinde Bestillingsnr. 452218 Bestillingsnr. 407090

Robert Galbraith: LANGE SKYGGER

Oversatt av Heidi Grinde Bestillingsnr. 475505

Sharon Bolton: BEGRAVET

Oversatt av Guro Dimmen Bestillingsnr. 480811

Avbestillingsfrist: 28.02.2024

Jeg bestiller også disse bøkene/produktene:

Du bestiller/avbestiller raskest på 21 89 60 60, tastevalg 7 eller mine sider på krimklubben.no. Vår medlemstjeneste er åpen mandag–fredag 08.00–19.00.

NB: Prisene i bladet gjelder fram til avbestillingsfristen!

GJØR ET KRIMKUPP! KUNNSKAPSRIK OG SPENNENDE KRIM! «... velskrevet og forbløffende lettlest ... Det er både skremmende og fryktelig ubehagelig lesning.» Lottensbokblogg.wordpress.com Malin Persson Giolito: BARE ET BARN Oversatt av Kari Engen Innb. 352 sider

Vanlig pris: kr 379,-

DIN PRIS: KR 149,Bestillingsnr. 456964

Spar

230,-

Kun

149,-


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.