SuperMAG december 2021

Page 38

38

I N D E K I JKE R CA R R E FOU R M ARK ET MECHELEN

s r e w u o b r e v e f f a r t S Volledige remodeling in tien dagen De Carrefour Market in Mechelen werd in slechts tien dagen volledig vernieuwd. Vloeren, plafonds, elektriciteit, koelmeubels en koelcentrale, kregen een totale make-over. Hoe uitbaters Vicky Willaert en Bernd Bastens dat klaarspeelden? We gingen langs en ontdekten hun formule tot succes.

Het was Vicky’s vader Dirk Willaert die de winkel, toen nog een Unic, in 1970 opende. Ondanks zijn 83 lentes komt hij er nog vaak over de vloer. En hij is bijzonder trots op het project van zijn dochter en schoonzoon: “Vicky en Bernd zijn veertigers en dus in de fleur van hun leven. Dan moet je een ‘apparaat’ hebben dat op punt staat. Met deze nieuwe winkel hebben ze dat.” “De remodeling was ook wel een noodzakelijke stap”, vertelt Bernd. “De vloer was zelfs nog nooit vernieuwd. Vroeger dachten we: wie kijkt nu naar de vloer of het plafond? Maar de winkels in de buurt zijn allemaal nieuw of recent vernieuwd. Dan moet je wel volgen.” Ook op technisch vlak kon de winkel wel een opfrissing gebruiken. “Onze elektricien Marc Massant heeft de volledige elektrische installatie vernieuwd. Bumaco, specialist in professionele koeling en klimatisatie, installeerde een nieuwe energiezuinige CO2-koeling.”

“De winkels in de buurt zijn allemaal nieuw of recent vernieuwd. Dan moet je wel volgen.” Bernd Bastens “Je kan nieuwe klanten bereiken door andere producten aan te bieden en te zorgen voor dynamiek in de winkel”, vervolgt Bernd. “Maar wil je echt een nieuw cliënteel aanboren – wat nodig is want we hebben nu eenmaal een verouderd publiek – dan moet je die oefening grondiger doen. Daarom wilde ik ook absoluut de buitenkant aanpakken, zodat de verandering al van veraf in het oog springt.” Specialisatie De meeste werken worden uitgevoerd door vaste aannemers van Carrefour. Maar omdat


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.