Boligcious lookbook the summer issue 2015

Page 1

NO.10 SUMMER 2015

DANISH MAGAZINE with design, interior, art, home decor, food, traveling and trends


RIGA DESIGN BY JUNA.DK


V

IE

LS

K

ER

D

ET

TE


INDH

LD

CAN YOU FEEL IT?

8 LEDER 10 BOLIGREPORTAGE: ”TRE I ÉN” 20 THIS IS BRAND NEW 28 HAVANA NOTES

KUNST: JESPER LIENGAARD 36 LOPPE-TIPS 38 UDELIVET 50 MAD: ”MIT COWGIRL KØKKEN” 30


KUNST MAD DESIGN

58 REDAKTIONENS ØNSKER 60 PORTRÆT: ”NADIA LASSEN” 66 REJSEGUIDE: DESTINATION: CALIFORNIEN

72 BOLIGREPORTAGE: ”SKÆV PERFEKTION I HELLERUP” 82 NOTES 86 A LOVE AFFAIR 88 PS: VÆGGE DU MÅ SMAGE


Never underestimate the power of passion Ewe Sawyer


BOLIGCIOUS LOOKBOOK CREW

REDAKTØR Malene Marie Møller Stifter og ejer af Boligcious SKRIBENTER Malene Marie Møller, Regitse Rosenvinge, Dorte Bak, Louisa Lorang LAY OUT / OPSÆTNING Malene Marie Møller FOTO Maria Fynsk Norup Malene Marie Møller Dorte Bak STYLING Malene Marie Møller FORSIDE Styling, foto og idé: Malene Marie Møller Sponsoreret af Pillivuyt

o


GUEST STARS

Dorte Bak indehaver af livsstilsbloggen By_bak interior. BY BAK er en blog med ĂŚstetisk livsnyderi som omdrejningspunktet. Her er rigtig meget bolig, en del mode og livsstil, alt sammen med et udspring fra Dortes dagligdag som mor, hustru og veninde.

Regitse Cecillie Rosenvinge er skribent, foredragsholder og stifter af The Copenhagen Traveler - et online magasin om rejser og luksus livsstil. Regitse kan kontaktes pĂĽ regitse@thecopenhagentraveler.com. LĂŚs om Regitses rejser her

o


THE KEY STONES Please Wait To be Seated Design: Sophie Mensen and Oskar Peet


PLISSÈ BY PILLIVUYT

Det smukke stel på forsiden er fra Pillivuyt. Styling og foto: Malene Marie Møller. Se hele stellet her


LEDER

SKIFT GEAR! Velkommen til ”The Summer Issue” Om lidt sker det – Kan du mærke, at sommeren er inden for rækkevidde? Denne tid er magisk, sommerferien står for døren, vi går ned i et lavere gear. Vi bliver mere afslappede både i vores påklædning og i vores opførsel. Alting føles lettere og de daglige rutiner udviskes. Ungernes sengetider bliver mere fleksible, vi sover længe, og giver os tid til hinanden, vores venner, familie og til os selv. Vi bliver i det hele taget mere sociale, og inviterer spontant til middag i haven eller på altanen. Jeg kan næsten dufte den tændte grill, mærke græsset mellem tæerne og solen i ansigtet. Om 3 uger tager jeg med familien til Spanien. Jeg vil suge hvert minut til mig og lade mig genoplade. Jeg vil snuse mine børn i håret ofte - der er nemlig ikke noget bedre sted at dufte sommeren, end i sit barns hår. Jeg vil glæde mig til at følge med på Boligcious Blog fra sidelinjen, jeg har nemlig tænkt mig at holde HELT fri. Bloggen vil i uge 27 og 28 blive overtaget af spændende danske design-virksomheder, som brænder for at fortælle dig deres historie suppleret med lækre billeder og film. I uge 26 vil designstuderende invadere bloggen og vise deres afgangsdesign frem og fortælle om processer og studie. Denne udgave af Boligcious Lookbook er dedikeret til langsomme og afslappende feriedage. Her finder du masser lækker visuel inspiration til udelivet og masser af designnyheder. Vi har gjort plads til længere artikler og portrætter, som du kan fordybe dig i fra strandstolen, hvor end du er i verden. Nyd vores magasin igen og igen og del det med dine venner. Husk, at du kan klikke dig til alt hvad du ser, og shoppe direkte fra solsengen. Pas godt på dig selv, nyd din sommer og skift så lige gear, ikk? God sommer Kærlig hilsen Malene Marie Møller Redaktør


TRE-I-ÉN Foto: Maria Fynsk Norup - Tekst/styling: Malene Marie Møller

På blot 80 kvm i centrum af København har Nynne og Fabio skabt de perfekte rammer om både familieliv, atelier og Nynnes virksomhed. Med udsigt over København og vandet udebliver kreativiteten aldrig.

Nynne Rosenvinge – Første gang jeg stødte på det navn, blev jeg så misun-

delig – det må da være blandt de smukkeste navne i verden. Du har sikkert hørt navnet før, Nynne er nemlig en dygtig kunstner, som lever af at sælge sine kunstprint og kæmpe akvareller på lærred verden over. Fra familiens hjem driver hun sin kunstneriske virksomhed og erhvervet som freelance reklametegner. Lejligheden agerer altså både familiebolig, atelier og kontor - En ”Tre-i-én” bolig. Nynne har ganske kort prøvet at have kontor i byen, men måtte erkende, at det er her fra hjemmet, hun arbejder bedst . Nynne er gift med italienske Fabio. Sommerferien tilbringes altid i Italien sammen med Fabios familie. Parret er endda ved at bygge hus nær Comosøen. De har boet i lejligheden i 4 år, men i selve ejendommen har de boet i 10 år. De er glade for at bo lige præcis her. Har man tilbragt bare 5 min. i lejligheden, er man ikke i tvivl om, at her bor en kreativ familie. Nynne er glad for farver, og forstår at bringe dem smagfuldt ind i indretningen. Der er en klar rød tråd gennem hele det smukke hjem.

o


BOLIGREPORTAGE

Islændingene og Australierne er vilde med Nynnes store canvasakvareller

1

3

1. Nynne og Fabios smukke farverige stue. Sofa fra Bolia. Den smukke stol er Wegners CH07. Glas flakonerne fra Netto. Over sofaen hænger Nynnes akvarel på lærred - Disse værker hitter særligt på Island og i Australien. 2. Stuen set fra køkkenet. Det store maleri er Nynnes egen kreation og lampen ”Planet”er af Mette Schelde for Please Wait to Be Seated.

2

3. Nynnes nyeste design. Smukke brevvægte i glas. Kan købes her

o


NÅR ARBEJDE OG FRITID FLYDER SMUKT SAMMEN Det er en udfordring med opbevaring, når man som Nynne er afhængig af lagerplads. Denne udfordring er løst rigtig fint flere steder i hjemmet. På Sophias værelse har Nynne inddraget en væg med store klædeskabe – her har hun lager. Også i stuen ser man spor af hendes arbejdsplads. Et større møbel fra Trævarefabrikken står placeret i stuen, og det rummer også Nynnes plakater, og agerer samtidig arbejdsbord. Plakaterne er synlige, men det gør ikke noget, det passer ind i indretningen, og gør hjemmet levende og kreativt. Som selvstændig flyder arbejde og hverdag ofte sammen, og det gør slet ikke noget, at det kan ses i hjemmet.

o


HER BOR: Nynne Rosenvinge og Fabio Donadoni. Sammen har de Sophia 8 år. HVOR: 80 kvm midt i København HVAD LAVER DE: Nynne Rosenvinge er reklametegner, kunstner og designer. nynnerosenvinge.dk. Fabio Donadoni arbejder som kok.

1

2 1. Nynne har en svaghed for farvet glas. Flakonerne har hun fundet i Netto. Hendes smukke nye brevvægte passer perfekt som dekorative låg. 2. Nynne laver både grafisk design, abstrakt kunst og akvarel. Maleriet her er en kombination af det hele. Ved siden af hænger Planet lampen designet af Mette Schelde for Please Wait to Be Seated.


K

økkenet og stuen hænger sammen i et åbent rum. Køkkenet fra Boform ligger lidt tilbagetrukket, og her er farverne holdt i hvid og sort. Den konsekvente sort/hvide indretning herude gør rummet til sit eget - Det er en god måde at skabe et rum i rummet på. I køkkenet hersker der i det hele taget en maskulin stemning - Det er tydeligt, at dette er Fabios domæne. Fra køkkenet er der adgang til en lækker terrasse.

o


”Solen står ned” - Nynne elsker sin tallerken som hendes mor malede i en alder af bare 6 år.”

MIT KÆRESTE EJE Vi bad Nynne vise os sine yndlings ting. ”For et par år siden begyndte jeg at samle på marmoræg. Jeg er vild med marmoren, som med sit mønster og sin farve gør hvert æg unikt” ”Det startede i forbindelse med, at jeg begyndte at tegne æg i mine illustrationer. Jeg husker ikke, om det var æggene der inspirerede mig eller om det var omvendt - de var ikke noget jeg var bevidst om” Nynne samler også på glas. Mange af glassene har hun arvet fra sin mormor, og de bliver brugt, hver gang der er en anledning til det. ”Skeen er min dåbsske - en juleske fra 1974, den har stor betydning for mig. Den fine tallerken er også et meget kært eje, den har fulgt mig længe. ”Solen står ned” står der, min mor malede den, da hun var bare 6 år gammel. Allerede dengang var hun meget kreativ. Den skifter plads i hjemmet, nogle gange hænger den på væggen, og andre gange er den et del af et stilleben” fortæller Nynne - ”Den smukke blå æske med guld splash faldt jeg pladask for - jeg har bare noget med guld, og den blå farve matcher så smukt”. Æsken er fra Stilleben. Øloplukkeren er også fra Stilleben, jeg så den første gang i USA. Her er jeg igen faldet for den gyldne farve, og så er jeg ret vild med de geometriske former”

o


BOLIGREPORTAGE KBH. K

1. Nynne og Fabios soveværelse. Fin farvesammensætning. Her er en enkel og rolig atmosfære. Sengetæppe fra HAY og plakaten over sengen er af Evren Tekinoktay. 2. Entréen: Tappetet fra Ferm Living understreger igen Nynnes passion for grafisk design- Knagerækken er fra Eames. 3. Smukke perlebesatte stiletter fra Zara.

o


BOLIGREPORTAGE KBH. K

K

igget fra stuen gennem fordelingsgangen er et lækkert syn. Her går de fine farver fra stuen igen. Det store imponerende canvas værk er naturligvis lavet af Nynne. Pendlerne i loftet hedder Ballroom, og er designet af Design by Us. På endevæggen hænger en flot grøn marmor hylde med messing ophæng fra OX Denmarq De fine vaser er fra Wauw Design. Er du også blevet lidt forelsket i Nynnes canvas malerier? Læs mere om dem eller bestil et allerede i dag lige herBOLIGREPORTAGE KBH. K

SOPHIAS Her bor Sophia 8 år. Det er en lidt speciel dag, vi besøger Nynne på, det er nemlig hendes datters 8 års fødselsdag. Vi har ikke helt fået lov at fotografere hendes værelse, men Nynne har lovet ikke at sladre. Sophias værelse er et rigtig pigeværelse. Her er masser af fine ting, æsker, dingenoter og dimsedutter. Man kan se, at her leges både rolle-lege, og laves kreative sysler. På bordet har der været gang i noget klippe-klister - mon det er en upcoming kunstner, der bor her?

Hele den ene væg på Sophias værelse er skabsvæg, og her har Nynne en stor del af sit plakat-lager. De dekorative wall-stickers over sengen er også Nynnes værk - dem kan du købe her


THIS IS BRAND NEW

WHEN SHE TOLD ME TO SIT DOWN, I DIDN’T KNOW WHERE I STOOD WITH HERE. AH, LOVE -IT’S LIKE A CHAIR. IT’S ALWAYS SITTING, YET STANDING ON IT’S LEGS” - Jarod Kintz, ”The Book is not for sale”


”FRI” - Nyhed fra Fritz Hansen designet af Jamie Hayon. 20.000 kr. Klik her


THIS IS BRAND NEW

FLot nyhed fra Rice. Grå sofa med rosa ben og petroleums farvede knapper og syninger. l 220 x b 84 x h 86 cm - 8.999 kr. rice.dk

ENSO service fra Aida. Det flotte, enkle og praktiske stel er designet af arkitektfirmaet C.F. Møller. Stellet er let at stable, hvilket betyder mere plads i dine skabe. priser fra 29 kr. Køb Her

Le Sac en Papier - nu i en brun udgave. Kan købes hos Kaiku.dk til 119,95 kr. Køb Her

Wooden Bowl fra Menu - smukt håndværk og varme lækre farver. Det er Stokke Austad, som har designet for Menu. Serien er ikke landet i butikkerne endnu. - så vi må væbne os med tålmodighed

TUMBLER vækkeur fra Menu designet af Norm Architects. 599 kr. Kan købes her


THIS IS BRAND NEW Stropp - Elegante læderstropper fra by Lassen. Kan anvendes til magasiner, som knage i entréen, til viskestykket i køkkenet... m.m. En æske indeholder 2 stk. 399 kr. Kan købes her

Rå og maskuline stager fra New Works. Fra 320 kr. køb her

KARL JOHAN

-DET PERFEKTE NAVN TIL DEN FINE LILLE LAMPE MED HAT I RØGFARVET MUNDBLÆST GLAS OG STOK AF MARMOR. DESIGN: NEW WORKS. H 23,5 X Ø 23 CM. 1.495 KR. KAN KØBES HER

A TOWEL TO GO! Towel To Go - Et håndklæde, som let rulles sammen og holdes på plads med en strop. Kan bruges til Yoga, til træning eller strandturen. Towel To Go er fra The Organic Company 100% økologisk bomuld. 60 x 120 cm. 285 kr.

No. 24 -Stor smuk mundblæst gulvvase designet af Nina Erichsen for RO. Mål: h:40 x ø:34 cm. 1.699 kr. hos Kaiku.dk Køb her


THIS IS BRAND NEW

Sebastian Herkners smukke BELL borde tilføjes nu også i blå - MONTANA BLUE hedder den. Se flere farver og find info her

Ultra tynde fine krystal glas med facet-slibninger designet af Frederik Bagger. Skål 9 x 5 cm. 199 kr. Vase 20,5 x 8,6 cm 299 kr. Kan købes her

DEKORATIVE BREVVÆGTE FRA NYNNE ROSENVINGE 375 KR HOS KAIKU.DK - KØB HER

GLAS ELEMENTER I BOLIGEN ER ET MUST

Georg Jensens Alfredo vase i en flot grøn farve. h 20 x ø 20,4 cm. 999 kr. Køb her

Ruutu vaser fra Iittala designet af Ronan og Erwan Bouroullec. priser fra 600 kr. Iittla.com


THIS IS BRAND NEW

1

1 | Reflection Mirror, Nomess 699 kr. Køb her 2 | Bestik, Broste Cph. 16 dele 1.400 kr. Køb her 3 | Cykelkurv i messing, Base212. 399 kr. køb her 4 | Grow urtepotte, Anne Black 199 kr. køb her 5 | TRIPOD, Lyngby Porclæn - Forventes i butik i Juni 6 | Cloche lampe, Wrong for HAY fra 1.699 kr. køb her 7 | KL71 lysestage af Kristian Nørhave fra 250 kr. Køb her 8 | Form gyngestol, Normann Cph. 3.199 kr. køb her

2

4

5

6

7

3

8


THIS IS BRAND NEW

FOG T’se hedder dette smukke stel fra Lyngby Porcelain. Stellet kommer til juni i butikkerne, prisen er ukendt.

Anne Lindes Ledge:able hylde byder sommeren velkommen med en smuk ny blå farve. Hylden koster 599 kr. Køb her

Bedstemor skål fra MENT. Mat på ydersiden og glaseret på indersiden. Delikat og lige til at spise. 390 kr. Køb her

FOG pendel i glas. Glaskuplen er transparent foroven og bliver mere og mere hvid ned mod bunden af kuplen. - Det giver et tåget udtryk, hvorfra navnet på lampen stammer. Lampen er fra Zero 3.999 kr. Køb her

EnKrog fra Römer Design. Den smukkeste S-krog vi har set med hånddrejede trækugler. 3 stk. 300 kr. Forhandler oplyses her

LYSENDE STUB

Solid elegant lampe fra The Oak Men. En rå stub med røgfarvet glaslåg. 1.199 kr. find forhandler via theoakmen.com


THE NEW NEUTRALS Three new neutrals to match latest fashion and interior trends: Almond Brown, Lava Stone Brown & Steel Blue. More on libratone.com

LIBRATONE DIVA

LIBRATONE LOOP

LIBRATONE ZIPP


HAVANA NOTES

HAVANA No-

Smukke kunstneriske print malet af MyDeer - En god måde at få endnu flere planter ind i rummet på. -Også perfekt til dig, som ikke kan holde planter. Disse forgår i hvert fald ikke så let - Køb her

o


1 | Palm Groove sengetøj med palmer fra Auping Køb her 2 | Macrame Plante op hæng 49,99 $ Køb her

3 | Calathea plante fra IKEA 99,00 kr Køb her 4 | BEETLE LOUNGE CHAIR fra Gubi. 5.500 kr.

Eksotiske himmelstrøg har rettet sin kurs mod Danmark - Vi håber varmen følger med. Er du mon moden til denne trend? - Der er meget langt fra vores store åbne køkkenalrum, med hvide vægge, rene flader, minimum af nips og farver - til den her eksotiske bølge, der lige nu rammer den danske boliginteriør scene. Masser af planter - meget gerne med eksotisk karrakter. Sengetøj, tapeter, puder og duge med print af blade, blomster og palmer. Der er skruet godt op for farverne, og det er kommet så pludseligt, at de fleste nok vil føle det som et koldt styrtbad! En af grundene til, at vi har adopteret trenden så hurtigt, er måske fordi vi er sultne! Sultne på farver, volume og lidt afslappethed.

o


10 M. Jesper Liengaard


o FOKUS

KUNST


”DAILY DISASTERS” Kunst af Jesper Liengaard Tekst: af Malene Marie Møller

Skæve pæreformede finurlige hovedpersoner, som ikke ejer skyggen af livsgnist eller selvhøjtidelighed Jesper har sit helt eget udtryk – en skæv observation af hverdagens små dramaer, hvor man tydeligt opfanger et oprør, mod den måde vi lever på, krydret med lune og humor. Liengaard arbejder ud fra en overordnet arbejdstitel for hver af sine maleri-serier. Billederne i denne artikel er fra serien ”Daily Disasters”. Er du vild med Jespers kunst, kan vi anbefale dig at besøge hans online galleri her: Jesperliengaard.dk - Her finder du også serierne ”Solitude” og ”EGO reflections” - helt sikkert et besøg værd.


FACTS Jesper Liengaard, opvokset i Aarhus og i Nordjylland. I dag bor han i Hørning sammen med Anne Katrine, som han har to børn med på 4 og 7 år. Jesper arbejder til daglig som Art Director hos koncept- og kommunikationsbureauet CZOO i Aarhus.

KOMMENDE UDSTILLINGER - Vesthimmerlands Kunstmuseum 11. okt.-14. nov. 2015 - Art Gallery DENCKER + SCHNEIDER Berlin nov. 2015 www.jesperliengaard.dk


1 | Living Room War 2 | Ballance 3 | Caught by Suitcase 4 | Happiness here I come (næste side) 1

D

er er masser af god sort humor og provokation i Jesper Liengaards kunst. Den er tilgængelig for vores forstand og genkendelig for os i alle livets daglige udfordringer. Hovedpersonerne afspejler en side af os selv, som vi alle genkender på de der

”off-dage”. Hovedpersonen/-personerne er oftest centreret på lærredet, hvilket understreger en tomhed. Denne tomhed forstærkes af en dragende dyster baggrundsfarve, som på smukkeste vis sætter en fascinerende stemning og ro, og dermed gør Jespers kunst tidsløs og unik. Oftest er baggrunden holdt i blå og grønlige nuancer, men i nogle værker overraskes man med en alarmerende farve som f.eks. gul. Se billedet (3) ”Caught by suitcase” – Den alarmerende farve får os til at føle med maleriets hovedperson – vi føler irritationen og smerten som hovedpersonen står midt i. Jesper Liengaard finder inspiration og trøst i naturens stilhed. Hans drivkraft kommer af en søgen efter mening i en hverdag fyldt med Paradokser. Hans evne til at bruge lærredet som afløb for disse tanker, er efter min mening genial, fordi han udtrykker så meget humor, fortælling, pinlighed, skønhed og dyster stemning, at det nærmest er en befrielse at iagttage!

2

3


4

”HAPPINESS HERE I COME” JESPER LIENGAARD


LOPPE-TIPS

Tekst: Mette Helena Rasmussen & Nicola Kragh Riis - Instagram: @loppeguld

DET FEDE VED AT BO MED LOPPEFUND Loppefund pirrer vores nysgerrighed. Når man som vi arbejder med design hver dag, kan vi genkende det meste, hvorimod en vase fra loppemarked ikke er nem at sætte i bås, den vækker nysgerrighed og gør indretningen spændende og giver karakter til vores nordiske og ofte ret ens hjem. At bo med loppefund er genvejen til den unikke, personlige indretning, som er det ypperste du kan opnå i indretningen lige nu. Du kan skabe et hjem, der afspejler dine interesser, rejser og præferencer. Brugt på den rigtige måde tilføjer loppefund en masse charme, og det giver overraskende indretninger med kant og kontrast. Kunsten er at det ikke skal ligne et dødsbo, men være små lækre detaljer, der giver en stor effekt i indretningen. Følg med til august når Mette Helena og Nicola atter stiller op i Loppe Deluxe på TV2.

o


LOPPE-TIPS

BEDSTE TIPS

BEDSTE MARKEDER METTE HELENA OG NICOLAS BEDSTE HANDLE-TIPS

DE BEDSTE MARKEDER I DANMARK

Du skal være god til at bluffe og ikke vise begejstring for det, du er faldet for. Du skal også skjule din viden om varen, hvis det er et kendt mærke.

De allerbedste loppemarkeder er de årlige spejderloppemarkeder, der kun er der en gang om året. Bagagerumsmarked er også som oftest virkelig godt, da sælgerne bruger det som sidste stop inden genbrugspladsen, og det afspejler sig i priserne. Generelt er det billigere at tage på loppemarked i Jylland end på Sjælland.

Det er en kunst at vide, hvornår du skal slå til - det kræver en viden om prisniveauet, som du kun får gennem træning. Du skal vide, hvad der er et godt køb. Er 100 kr. for den originale Lyngbyvase dyrt eller billigt? Du skal kende dig selv godt nok til at vide, hvornår du skal slå til - hvis du falder over noget, der er så specielt, at du ved, du sikkert aldrig finder det igen, skal du finde pungen frem. Du skal ikke gå direkte efter den ting, du har udset dig, men spørge til prisen på nogle andre ting først. Det øger sandsynligheden for at du får en god pris.

o

TRE FEDE LOPPEMARKEDER Spejdernes Høst-loppemarked i Ry rigtig billigt Gladgård i Lynge - kæmpe udvalg af alt mellem himmel og jord og fornuftige priser, men desværre irriterende korte åbningstider. Se Spildopmagerne.dk Søllerød Marked Ikke super billigt, men rigtig gode mærkevarer. Ved Holte Station. Sollerodloppemarked.dk o


LIVET UDENDØRS

ILSE CRAWFORD FOR IKEA For nylig var vi med IKEA i Älmhult, Sverige for at se en masse af deres upcoming design. Vi fik lov at se helt ind i år 2017 - Det var en spændende tur! Vi behøver dog ikke at vente helt til 2017 for at få fingrene i denne smukke kollektion fra Ilse Crawford. Kork-borde, kork-taburetter og kork-bænke... -den havde man ikke lige set komme, men det fungerer helt fantastisk flot. Der var noget magisk ved at sidde ved bordet. Kork suger nemlig lyden til sig, og det gjorde noget særligt ved den samtale vi havde omkring bordet. Den blev langt mere intim og nærværende. Vi forestiller os, at det her bord er guld værd i huse med dårlig akustik. De store lamper tabte vi også vores hjerter til, og det gjorde vi også til den lækre keramik – Med andre ord vi elsker Ilse Crawford i IKEA. Kollektionen kan købes fra august.

Spisebord: 2999.- Skammel: 399.- Bænk: 799.Kande: 99.- Serveringstallerken: Ø33cm 99.- / Ø40cm 129.- Flaske 0.7L. 69.- / 1.2L. 99.- Kande med låg (brugt som vase her) 249.- Loftslampe 399.-THE MIDST OF WINTER, “INI FOUND THERE WAS, WITHIN ME, AN INVINCIBLE SUMMER.

- Albert Camus


LIVET UDENDØRS

Foto: Lars Ranek for Pillivuyt


LIVET UDENDØRS

STAY COOL

Det belgiske brand XALA’s populære vandkander i forskellige størrelser. Fra 169 kr. set hos Frk.mage.dk - kan købes her

Vinkøler fra Eva Solo holder vinen kold i 2 timer. Opbevares i fryser før brug. 149,95 kr. Kan købes her

BEDDO

Den smukkeste daybed vi nogensinde har set! 9.995 kr. fra Trip Trap - kan købes her

Tag kaffen med i haven eller på stranden i ”To Go ” koppen fra Eva Solo. 199,95 kr. hos Inspiration Kan købes her

Hurricane CAIT fra Broste Cph. Small: 21 x 22 cm 175 kr. Large: 31 x 29 cm 268 kr. Set hos Designfund.dk - Køb den


LIVET UDENDØRS

SWING FOR TWO Relancering af Tove Klindt-Larsens smukke ’SwingforTWO’ designet i 1937. h 70 x b 170 x d 75 cm. Materiale: Rattan - 7.200 kr. hos liggestolen.dk. Køb her

Fire Globe Smukt bålsted fra Eva Solo - kan transporteres rundt i haven via håndtaget 1.995 kr. - køb her

Et sæt af 3 stk. flettede kurve fra Nordal. h: 23 x ø 22 cm h: 26 x ø 28 cm h: 29 x ø 33 cm. pris 299 kr. - køb her

LET’S SWING! LOT - smuk dråbeformet rattan hængestol fra Broste Cph. 2.049 kr. kan købes her


LIVET UDENDØRS

Nordic Sand - Broste Cph har tilføjet en ny farve i deres populære Nordic stel. Kan købes hos Cahetu.dk Køb her


1 | Solar Jar - Krukke med LED lys 235 kr. Køb her 2 | Vindalsö rullebord IKEA. 795 kr. Køb her 3 | Picnic tæppe med voks på den ene side. 429 kr. Køb her 4 | Cane - Coralfarvet sofa fra Rice 2.499 kr. Køb her 5 | Espalier fra FermLiving 249,95 kr. Køb her 6 | Fermob rullebord 900 kr. hos Frk. Mage - Købe her 7 | Altanbord m. plantekasse. Flere farver 2.995 kr. Køb her 8 | Plantesticks i messing til krydderurterne 180 kr. Køb her 1

2

4

5

6

7

3

8


LIVET UDENDØRS

o

HAVENS SMUKKESTE EDDERKOPPESPIND

1 | Skønt porcelæn med rustikt look og ujævne kanter. Fås i mange varianter og farver hos Frkmage.dk - her 2 | Hos Tine K Home kan du finde mange smukke puder, med de klassiske striber og smukke mønstre. Pris fra 175 kr. kan købes her 3 | Spider Web - flot tørrestativ i teaktræ fra Trip Trap - 7.595 kr. - her 4 | Kurve fra Broste Cph - forskellige størrelser. Kan købes hos Magasin


Lækre lounge møbler fra TRIMM CPH - Satellite sækkestol. 2.395 kr. - Kan købes herMAD!

MIT COWGIRL KØKKEN LOUISA LORANG


PICO DE GALLO NOK TIL 2-3 PERSONER 400 G MODNE TOMATER 1 LILLE LØG 1-2 GRØNNE CHILI, GERNE EN FRISK JALAPEÑO 1 LILLE BUNDT KORIANDER SAFT AF 1-2 LIME SALT

Betyder vist noget i retning af ”til hanens næb”. Jeg lærte at lave denne simple, blendede version af denne sovs af Spencer, som jeg boede hos som udvekslingsstudent i 90’erne. Længe hed den bare Spencers hotsauce. Den er uundværlig, og jeg spiser den på tacos, på røræg, i wraps og til chips! Blend tomater, løg, chili og koriander i en foodprocessor (eller hak det hele i hånden - det er også dejligt!). Smag til med lime og salt. Servér straks eller lad den trække i køleskab i et par timer.

FOTO: Anders Shønnemann
GUACAMOLE DIP TIL 4 PERSONER 1/2 FED HVIDLØG 4 MODNE AVOCADOER 2 SPSK. LIMESAFT SALT TOPPE AF 2-3 STILKE BLADSELLERI 1 SPSK. FINTHAKKET SALATLØG 1 TSK. FINTHAKKET JALAPEÑO ( ELLER GRØN CHILI)

Jeg elsker guacamole! Alene i mit køkken er der 100 versioner. Den mest simple består af avocado, limesaft og salt. Den mest udbredte er med løg og tomat, og så ind imellem sådan en her med lidt chili og bladselleri. Jeg har prøvet guacamole med vandmelon, grillede majs, tomatillos, endda grønkål. Jeg ELSKER det! En ting, jeg dog aldrig kommer i min guacamole, er cremefraiche. Her en version med toppe af bladselleri, der gør den endnu mere grøn, frisk og perfekt til nystegte chips. Gnid en stor morter (eller en skål) med hvidløg. Flæk avocadoerne, kassér stenene og skrab kødet ud med en ske. Kom kødet i morteren og mos det groft. Smag til med limesaft og salt. Kom grofthakkede bladselleritoppe, løg og chili i. Smag til og servér. TIP Det er så skønt at lave guacamole i en morter! Og klart mest rock’n’roll. Mos den foran dine gæster - det er grøn kærlighed. Så frem med morteren. Og ja! Det smager af hvidløg, bare du gnider det i bunden af morteren.

FOTO: Anders Shønnemann


LOUISA LORANG

MIT COWGIRLKØKKEN De fleste kender Louisa Lorang fra TV, -og mange af os har hendes kogebøger. Vi på redaktionen elsker Louisas humør og energi, sjove udtryk og bedst af alt hendes lækre mad. Lige nu er Louisa klar med en Texas kogebog Texas er min stat! Jeg har boet der som helt ung. På det tidspunkt i livet, hvor man som en selvfølge suger alt til sig, og det på en måde bliver ens eget. Jeg elsker duften af cedertræ, varmen, der står så stærk som en mur, menneskene, der er gæstfrie, karikerede, hjælpsomme og lidt tossede, lyden af cikader om aftenen – og ikke mindst maden! Maden, der er inspireret af det meste af verden, men som for mig især består af fyldig BBQ, skøn, grøn hippiemad, tung sydstatsmad og selvfølgelig TexMex. De seneste 10 år har jeg drømt om at lave en bog om Texas’ køkkener. Endelig er det blevet en realitet, og sidste sommer rejste min familie og jeg Texas rundt for at finde det bedste af det bedste. Alt fra tacos, margaritas, BBQ, ferskner, pecannødder, østers og meget mere testede vi på en sommer-road trip med mindst 6 måltider om dagen. Jeg har spist hos fantastiske mennesker, på sjove restauranter, i BBQ-shacks på tankstationer og hos mamasitas, der bikser mexicanske delikatesser sammen i et skur ved vejen. Vi endte næsten med at være mætte og vi har bare taget en lille bid af denne enorme stat. Man kan aldrig tage et køkken helt med hjem. Men i denne bog får du min version af det bedste fra Texas. Her er mit cowgirlkøkken. Hope y’all like it! Louisa Lorang

Mit Cowgirlkøkken kan købes i boghandlerne landet over pris. 249,95 kr.

o


MAD!

KLIK OG SHOP 1 | Skåle af Gurli Elbækgaard kontakt for mere info. 2 | Håndlavet skærebræt. Priser fra 1.595 SEK hos Artilleriet.se 3 | Rustik suppeskål - House Doctor 69,95 kr. hos Kaiku

o

4| Morter Nicolas Vahé 224,95 hos Kaiku 5 | Forklæde + 5 køkkenredskaber i bambus. 450 kr. hos Objects & Use


REDAKTIONENS ØNSKER

DENNE SÆSON ØNSKER VI OS...

IC S1 pendel fra Flos. 2.798 kr. køb her | Nyhed: De smukkeste vinyl tæpper fra Frk. Mage. Tæpperne ligner marokkanske fliser, og er lige så praktiske. Lige til at tørre af med en klud. fra 579 kr. køb her | Comfy Two charmerende sofa i natur rattan fra Liggestolen.dk 3.550 kr. køb her | Smukt kunst print ”Graphic Grain 01” Designet af Quote the Future for Paper Collective 365 kr. hos Stilleben.dk | Skøn let sommerplaid fra Juna 499,95 kr. køb her | Pot Ochre Large fra Ferm Living 799,95 køb her


REDAKTIONENS ØNSKER

Stribet badekåbe fra Aiayu 1.795 kr. køb her | ZIPP fra Libratone perfekt til at tage med på terrassen. Trådløs streaming og fremragende lyd. 2.799 kr. køb her | Skønne kurve til planterne på terrassen eller indendørs. Sælges som sæt á 3 stk. 750 kr. køb her | Stonewash - lækkert sengetøj fra Juna 599,95 kr. køb her | Smuk hængekøje fra Bloomingville 429,95 kr. køb her | Vi elsker Vee Speers’ fotokunst og jubler over, at de nu kan købes hos VisseVasse.dk 50 X 70 cm. 395 kr.


Designportræt af Malene Marie Møller

NADIA LASSEN Nadia Lassen er oldebarn af arkitekt Mogens Lassen (19011987). Selv har hun aldrig kendt ham, han døde da hun var 2 år gammel. I dag bringer hun liv i hendes oldefars skitser og har sammen med sin onkel Søren Lassen og forretningspartner Peter Østerberg skabt brandet by Lassen.

Nadia blev født i 1985. Hun er opvokset på landet i Vestsjælland hos sin mor og far. Hjemmet lå tæt på hendes mormor og morfars hjem. Gennem Nadias opvækst er hun kommet meget hos sine bedsteforældre og gør det stadig den dag i dag. Her finder hun ro og hun har et nært forhold til dem begge.

målrettet pige. Efter 9’ende klasse forsatte hun i gymnasiet. Herefter læste hun til markedsføringsøkonom og forsatte med sin bachelor på CBS. Hun flyttede hjemmefra første gang som 16 årig sammen med sin daværende kæreste.

Det var ikke design der prægede Nadias barndom, hverken i hendes barndomshjem eller i hendes bedsteforældres hjem. Her var ikke fancy designermøbler. Selvfølgelig stod både kubusstagen og den smukke trebenede taburet (ML42) i hjemmet, men ellers var det et klassisk hjem med funktionelle møbler. Mormoren og morfaren var begge skolelærere. Nadias egne forældre har heller ikke haft interesse

Nadia blev sidste sommer gift med Rune (ejendomsmægler). Sammen har de Aya på 4 år og venter sig deres andet barn meget snart. For nylig flyttede de fra deres dejlige Frederiksberglejlighed hvor jeg besøgte dem, til deres drømmehus – også på Frederiksberg. Når jeg sidder her overfor Nadia ser jeg en køn, ambitiøs, ung kvinde, som udstråler en utrolig ro og varme. Jeg har svært ved at fatte, hvad hun har opnået i så ung en alder, det er impo-

for design, som rakte udover det sædvanlige. Det var altså ikke en selvfølge, at Nadia skulle skabe karriere i designbranchen og gå i oldefars fodspor. Hun var en typisk pige, en meget

nerende at hun i en alder af bare 30 år, er medejer i et firma – et firma i rivende udvikling. Det kræver alligevel en del power og vilje at nå dertil - jeg er imponeret!

o”Vi har en regel om, at Peter og jeg skal være enige, om hvorvidt et design skal lanceres. Vi spørger altid os selv, om Mogens ville vende sig i graven”

Hvornår fik du interesse i din oldefars design?

Nadia syntes øjeblikkeligt om idéen, og kastede sig sammen med sin studiekammerat ind i Mogens Lassens univers. Gennem researchforløbet interviewede Nadia sin morfar, hans søskende og også sin onkel Søren, som stod for

passion for at skabe. Bachelorprojektet viste et enormt potentiale for eksport, som Nadia og hendes onkel Søren havde svært ved at ignorere. Søren havde siden Mogens’ død stået for produktionen af Kubus fra hans fabrik i Jylland, hvor der også blev produceret dele til autobranchen. Søren og Nadia talte mange gange om de udviklingsmuligheder de så i Mogens Lassens design. Under disse samtaler foreslog Søren, at de to skulle starte virksomheden By Lassen sammen - Den idé var Nadia med på. Da hun kom hjem efter en udlandsrejse, meddelte Søren, at nu var By Lassen registreret

produktionen af Kubusstagen. Hun ønskede at lære sin oldefar at kende og forstå hans

som firma og hun kunne bare gå i gang med det samme.

”I 2007 studerede jeg på CBS, jeg stod over for mit bachelor projekt og jeg ønskede at skrive om VIPP. VIPP havde dog ikke tid til at involvere sig i mit projekt. Min morbror Søren Lassen foreslog, at jeg skulle skrive om familielysestagen KUBUS” fortæller Nadia.

o


DESIGNPORTRÆT

Jeg lær te sindssygt meget - f ra at være helt teoreti sk til at være ejer af en virksomhed, der skulle bygges op. Jeg stod for det hele, jeg pakkede produkter, stod for bogholder i, kontrakter til agenter, udarbejdede annoncer, salg osv. Det var en helt utrolig process.

OPSTART AF BY LASSEN Helt nyudklækket fra CBS, kun 23 år, var Nadia nu medejer af

Hvor søgte du viden, du må have mødt en masse stopklodser?

NY PARTNER TRÆDER TIL I forbindelse med at Paustian trådte ud som distributør i

en designvirksomhed. Hun ønskede ikke at arbejde hjemmefra og lejede sig ind i et kontorfællesskab på Frederiksberg. Nadia startede en hverdag, hvor alt skulle læres fra scratch og der var mange kasketter at bære. ”Jeg lærte sindssygt meget fra at være helt teoretisk til at være ejer af en virksomhed, der skulle bygges op. Jeg stod for det hele, jeg pakkede produkter, stod for bogholderi, kontrakter til agenter, udarbejdede annoncer, salg osv. Det var en helt utrolig proces.” fortæller Nadia. ”Den proces har givet mig et kæmpe kendskab til virksomheden og den strategi som jeg

”Jeg tror faktisk kun, at det var fordi jeg var så ung at jeg kunne klare opgaven. Jeg var målrettet og fokuseret, jeg er ikke sikker på jeg kunne have klaret opgaven på samme måde i dag” fortæller hun. ”Vi fik en bestyrelse, hvilket jeg synes var noget pjat, der var jo kun mig og Søren - jeg følte det var pinligt, at de skulle bruge deres tid på vores lille biks. Vi teamede op med to dygtig personer, som havde styr på produktion og salg og marketingsdelen. Det fik jeg meget sparring ud af. De gør naturligvis ikke arbejdet for en, jeg fandt i grove træk ud af det meste selv, men den rådgivning og sparring bestyrelsen

2012 trådte Peter Østerberg, tidligere direktør hos Gubi ind som medejer af by Lassen. ”Vi havde brug for noget tyngde, vi løb en enorm risiko ved at trække kubusstagen ud af Paustians distribution. Men det var vigtigt for os, at få Kubus stagen tilbage og selv stå som distributør, så vi kunne videreudvikle og skabe brandet by Lassen med egen emballage ud fra eget koncept. Vi lagde ligesom alle æg i en kurv, vi kunne jo ikke forudse, hvordan forhandlerne ville reagere på, at Kubus stagen var kommet på andre hænder. Heldigvis gik det jo godt. Paustian sælger stadig vores produkter, vi har et godt forhold til butikken og

mente vi skulle arbejde ud fra”.

gav var uundværlig.”

det er vigtigt for os” fortæller Nadia.

o


han var enormt produktiv, og hans passion er så tydelig”. Fortæller hun. Alle skitser er sirligt dateret, og nogle af dem

NADIA OM MOGENS Selvom om hun ikke kendte sin oldefar, har hun researchet så meget om ham, at hun føler hun kender ham rigtig godt, endda bedre end mange af dem der var tæt på ham. ”Han var et legebarn” fortæller hun ”på hans skrivebord stod en dampmaskine, som han ”legede” med, han elskede at iagttage dens mekanismen forsætter hun. Mogens Lassen tegnede hver dag. Nadia har adgang til alle hans skitser som kan fylde en hel lastbil. Tegningerne er opbevaret samme sted som så mange andre anerkendte designere, på Herlev kunstbibliotek. Et sted Nadia nyder at besøge sammen med designteamet hos by Lassen. Her kigger de skitser igennem og leder efter ”nye” designs. ”Mogens tegnede hver dag hele året rundt. Vi har fundet skitser fra nytårsaften og juledag,

kan man se, at han er kommet tilbage til tre år efter og arbejdet videre på. ”Mogens var bestemt ikke forretningsmand. Han var arkitekt og designer. Han holdt af at tegne, det betød ikke noget for ham at blive kommerciel.” fortæller Nadia. Nadia har en enorm respekt for sin oldefars arbejde, og derfor er det altid nøje overvejet, når beslutningen om et design skal lanceres eller ej. Mange af skitserne er grovskitser, og nogle gange uden mål, derfor er Nadia og designteamet også nødt til at fortolke designet selv, men det er altid med kæmpe respekt og med hans dna for øje.

o


”Vi har en regel om, at Peter og jeg skal være enige, om hvorvidt et design skal lanceres. Vi spørger altid os selv, om Mogens ville vende sig i graven”

N

ogle beslutninger er svære og andre ligger lige for. Som f.eks. at lancere Kubus i hvid, nikkel og kobber det var oplagt. ”Du vil aldrig opleve en lyserød kubus bare fordi lyserød er på mode, det ville aldrig have været i Mogens’ ånd” indskyder Nadia - hun forstætter: ”Vi har en regel om, at Peter og jeg skal være enige, om hvorvidt et design skal lanceres. Vi spørger altid os selv, om

Mogens ville vende sig i graven”

Hvor ser du by Lassen om 5 år? ”Jeg håber vi bliver ved med at være så fokuserede som vi er nu og, at vi holder os til vores strategi om at udvikle gode produkter. ”Vi får en større betydning i designbranchen nationalt og internationalt. Og så håber jeg forsat, at vi har vores fantastiske team”. Vores medarbejdere er fantastiske, stor ros til


Californien

ET GETAWAY FOR ALLE SANSER! Tekst og foto: The Copenhagen Traveler

”The Golden State”, ”The Sunshine State”, ”The Eureka State”; kært barn har mange navne. Californien har i dag vokset sig til at være ét af verdens mest yndede feriemål– og med god grund! For staten, der bl.a. kan bryste sig at attraktioner som Death Valley, Big Sur og Yosemite National Park, er et af de mest mangfoldige steder på jorden. Hvor ellers kan du på én og samme dag stå på ski, surfe og køre gennem en ørken? Udover, at der nu afgår direkte fly fra Kastrup til både Los Angeles og Las Vegas, har du her 5 gode grunde til at gøre Californien til dit næste rejsemål.Rejseguiden

5

GODE GRUNDE TIL AT HOLDE FERIE I CALIFORNIEN

1. DIVERSITETEN Når folk siger, at Californien har det hele, så er det virkelig sandt! Alle muligheder ligger lige for når familien skal planlægge aktiviteter; fra svømning og surfing til mountain biking og snowboarding. Netop derfor er en uge ikke nok; man skal have minimum to (og gerne mere). 2. KYSTLINJEN 1.350 km. Så lang er Californiens famøse kystlinje målt fra start til slut. Highway 1, Big Sur eller Pacific Coast Highway , som den ogå kaldes, er kendt for at være én af verdens mest sceniske køreture, ikke mindst fordi naturen og klimaet ændrer sig en del undervejs. Begynd fra den nordligste del i Fort Kent, Maine, som grænser op til Canada, og giv dig god til til at nå det sydligste punkt, som er Key West i Florida. Undervejs krydser man tre hovedbyer, som absolut også er værd at udforske; San Francisco, Los Angeles og San Diego. 3. SOL, SOL OG MASSER AF SOL I gennemsnit på et år byder Los Angeles på 284 dage med sol. Det varierer naturligvis fra by til by – og fra San Francisco til Los Angeles kan temperaturerne svinge kraftigt. Alligevel giver det et meget godt indtryk af vejrforholdene i Californien, som ikke kaldes ”The Sunshine State” for ingenting! Surfere og badenymfer er at finde på de lange sandstrande det meste af året, og mange er fuldstændig afhængige af udelivet.


4. HELE VERDEN SAMLET PÅ ÉT STED Hvis man leder efter kulturel diversitet er Californien the place to be. Los Angeles er hjemsted for verdens største Thai Town, Little Tokyo og Little Ethiopia, og i San Francisco kan de prale af verdens største China Town – udenfor Kina, vel at mærke. Det hele begyndte i midten af 1800-tallet med ’The Gold Rush’, hvor man opdagede guld i den nordøstlige del af staten. Nyheden om guldet fik ikke færre end 300.000 tilflyttere fra hele verden til at slå sig ned i Californien, og resultatet ser man stadig den dag i dag. Den kulturelle diversitet byder på uane-

de muligheder og mange spændende indtryk. 5. MADEN Californien er som sådan ikke verdenskendt for et højgastronomisk køkken, men der findes til gengæld ikke den ret, du ikke kan få fingre i! På grund af den kulturelle mangfoldighed kan det rent faktisk lade sig gøre at bo her og spise en ny ret til frokost og middag hver evig eneste dag, og udvalget er overvældende. Fra mexicansk og koreansk til russisk og tysk – they’ve got it!


TAFFEL DUGEN Georg Jensen Damask Design: Margrethe Odgaard


V

IE

LS

K

ER

D

ET

TE


BOLIGREPORTAGE

SKÆV PERFEKTION I HELLERUP Tekst og foto: Dorte Bak / by-bak.dk

I lejligheden i Hellerup skal der være plads til livet og hverdagen. Her ligger perfektionen i det uperfekte, hvor der skal emme af gæstfrihed, leben og humor. Med en blanding af design, loppefund og budgetvenligt interiør har Christina og Joakim skabt deres helt egen oase.

Christina og Joakim mødte hinanden på deres fælles arbejdsplads, H&M, for 5 år siden. Joakim, som er svensk, var i København på kontrakt og skulle egentlig ikke blive boende i Danmark, men forelskelsen førte til, at han slog rødder i København med fynske Christina. Efter at have boet sammen i Christinas østerbrolejlighed på bare 53 kvm, ønskede parret at finde en bolig med flere kvadratmeter, og da Christina ventede deres første barn, blev det ønske til et reelt behov. Til at starte med ønskede de at blive på Østerbro, men boligjagten førte dem uventet i en anden retning, og da de stod med tilbuddet om at flytte ind i en charmerende, ældre og istandsat lejlighed i Hellerup, slog de til. Lejligheden på 104 kvadratmeter betager alle med sine store lyse rum og originale detaljer, som man kun finder i ældre ejendomme, og med en beliggenhed tæt ved Øresund er lejligheden en sand perle. Boligen rummer et stort soveværelse, et mindre børneværelse, et walk-in-closet, og et stort køkken i åben forbindelse til stuen. Foruden dette er der 2 altaner, hvor den ene er stor nok til at de kan sidde ude og spise.

o


BOLIGREPORTAGE

HER BOR CHRISTINA J. JØRGENSEN, 35 ÅR, JOAKIM OSSMARK, 32 ÅR OG DERES FÆLLES DATTER ALICE MARIA PÅ 9 MÅNEDER. HVOR: 104 KVADRATMETER I HELLERUP HVAD LAVER DE: CHRISTINA ER SHOWROOM MANAGER HOS H&M, PT. PÅ BARSEL JOAKIM ER EXPANSION MANAGER I H&M.

Stuen er indrettet omkring en stor sofa fra Bolia og et ægte tæppe, som er arvet. De blå toner fra tæppet går igen i kunsten på væggen og vaser og lampe på sofabordet er fra HAY.


Generelt kan jeg godt lide at indrette mig lidt skørt. Det må ikke blive for perfekt, så jeg finder gerne nogle skæve ting, som jeg kan blande med vores designerkøb og arvestykkerne.

Accabor iorerum fuga. Ita cuptatur re dolectiam, nihit qui blab il is es sum id quam, ius, voloruptasit labores alit dolum alistin ciminis doluptam faces aspis et faccuptur accab id qui omnihil ellestotam qui comniendic torempor ratias es re se parcia voloribus abor aut ipsum eaturi ut mod quos nos et re, am volupta essit, qui volor sequi nonsequi blaut ut exero eatus voluptas si vent lab iurptam faces aspis et faccuptur accab id qui omnihil ellestotam qui.


1 | Glasvase fra H&M, postkort fra Sisterbrandt og messingstagen er et loppefund 2 | Lav dit eget kunstværk på et stykke farvet karton. Med en passer tegnes rustikke cirkler op, som indrammes i en ubehandlet træramme. Værket øverst er af Susanne Ussing

1

UHØJTIDELIGHED SOM HOVEDTEMA Parrets familier bor i Sverige og på Fyn, og det er vigtigt for dem, at hjemmet har plads til besøg og mange timers samvær. De store opholdsrum gør det muligt at sidde mange omkring middagsbordet, at børn kan flyde i sofaen eller på gulvet, og at der er plads til bevægelse.

2

Christina, som primært står for indretningen, finder blandt andet inspiration fra modeverdenen, men hun lader sig ikke diktere i en bestemt retning. Hun har det som en kæphest, at hjemmet ikke må blive alt for perfekt, og indretter sig med humor, hvilket blandt andet ses i nogle kitschede fund hist og pist. Mest af alt er det vigtigt for Christina, at der er plads til både Joakims og hendes ting, hvilket blandt andet ses i nogle ting fra Svensk Tenn, kunst af meget forskellig art og en masse loppefund. Kombineret med nogle klassiske designmøbler og rene, nordiske linjer, bliver hjemmet sit helt eget.


Omkring det store HAY spisebord har parret fundet brugte FDB-stole på dba.dk, som suppleres med nye Charles Eames stole. Lampen er af Vibeke Fonnesberg fra Normann Copenhagen. For bordenden står et vitrineskab fra Hübsch. Kunsten på væggene er arvestykker og gaver. Maleriet ved siden af vitrineskabet er købt i Gamla Stan i Stockholm, kunstneren hedder Hariette Sonderwal. De gamle vinglas er købt på loppemarkedI det smukke vitrineskab fra Hübsch opbevarer Christina gamle vinglas, hun har købt på loppemarked

Fra det lange spisebord er der kig gennem køkkenet til altanen, der forærer boligen en masse lys

I det store lyse køkken er der god plads til konversation og fælles madlavningsprojekter, hvilket parret holder meget af. Køkkenet er fra Ikea ligesom rullevognen og metalreolen.

o


Indretningen er præget af skandinavisk design, som kombineres med budgetvenlige trend-fund, loppefund og hjemmelavede løsninger. Christina er både ferm med kreative løsninger og malerier, og hun har blandt andet malet flere af lejlighedens store malerier, ligesom hun har lavet spejlet i badeværelset med bælter fra H&M.

KREATIVE LØSNINGER PÅ BUDGET

Parret handler generelt meget i Ikea og H&M, hvor man til fornuftige priser kan finde nips, som med god samvittighed kan skiftes ud, hvis man bliver træt af det igen. Det er nu ikke fordi de så ofte skifter ud, men små stager, en enkelt pude eller potteskjuler, det bliver udskiftet efter humør fra tid til anden.

Kelimpuden er en gave, hjembragt fra en ferie, sengetøj fra H&M. Maleriet er Christinas eget værk Den industrielle reol i soveværelset bruges både til praktisk opbevaring og til at hænge tøj på til pynt. Spejl og reol fra Ikea.

o


Ved skrivebordet fra ikea hænger kunstkort og print af BY BAK. Maleriet har Christina selv lavet.

DIY Lav dit eget spejl med et billigt spejl fra Ikea og 3 bælter i kernelæder fra H&M

D

a de flyttede ind i lejligheden, måtte de købe en del nye møbler, fordi de kom fra 53 kvm, og størstedelen blev købt i IKEA. De investerede også i et bord fra HAY, en sofa fra bolia og lampen fra Normann Copenhagen, og så kiggede de på dba.dk og gik på loppemarkeder, hvor de blandt andet fandt de gamle dueblå FDB-stole. Detaljerne I lejligheden er mange, for eksempel gemmer gangen på flere små indbyggede skabe, ligesom den gamle pejs i køkkenet er bevaret. Den tages dog ikke I brug, derimod får den lov at skabe stemming til rummet med blandt andet stearinlys og en samling af vaser og lamper.

TIP - Saml nips og smykker i et stilleben - Anvend gamle smykkeæsker og smukke parfumeflakoner


TOOLS MUUBS


NOTES

SPARTAN SHOP

FAVORIT

Spartan-shop.com er en unik webshop med et nøje håndplukket udvalg af æstetiske og praktiske items. Her kan du shoppe interiør, fashion, kropspleje og smykker. Vi elsker Spartan webshop, fordi her får man en lækker oplevelse og unikke produkter, man ikke har set før.


NOTES

POLYGRIF

HANDCRAFTED

Legetøj til voksne (børn kan også være med) Polygriffen er et smukt stykke håndværk designet af Moebe. Polygriffen kan transformeres i dine hænder, ved at vride eller skille den ad, for at sætte den sammen på nye måder - Altså et stykke æstetisk customized legetøj, der pynter. Vi er vilde med den flotte fyr!


N oTES THE WOODS Smuk skov i glas af Stokke Austad i samarbejde med designer Adreas Engesvik. Ønsket var at skabe et design uden nogen form for funktionalitet andet end blot at være dekorativ. Inspirationen kommer fra skoven og nordens lys. Et træ, der skifter farve og gennemsigtighed efter sæsonen, er en fascinerende process fortæller designerne. The Woods er i mundblæst glas. Den smukke fritstående skulptur består af 7 træer. www.stokkeaustad.com

NEW YORK SOM SMØRREBRÆT

ETSY FUND

ETSY ER EN ONLINE HANDELSPLADS FOR DESIGNERE OG HOBBYFOLK. HER SÆLGER KREATIVE MENNESKER UD AF DERES TING. VI FALDT PLADASK FOR AHEIRLOOM’S HÅNDLAVEDE SKÆREBRÆT MED FORM SOM FORSKELLIGE AMERIKANSKE STATER. PRISER FRA 265 KR. - KØB HER

TRILLEBØR STOL TIL BØRN Italienske Magis’ børnekollektion, Magis Me Too, lancerer nu stolen Trotter, designet af Rogier Martens. Magis Me Too er en kollektion af møbler og tilbehør til børn, som har fokus på det legende og kreative univers. Trotter stolen er inspireret af en trillebør og indbyder til aktivitet og kreativ leg. Det markante hjul gør det muligt, på en legende let måde, at flytte stolen fra sted til sted. Nærmeste forhandler af Magis Me Too oplyses hos Roomstore.dk

o


N oTES “MACHINE COLLECTION” Diesel Living og Seletti er gået sammen om denne interessante kollektion ”Machine Collection “Machine Collection” en en kollektion, hvor forskellige maskindele er blevet fortolket i porcelæn og glas, så tallerkener, glas, kopper og skåle har fået gevind, hjultænder og kanter. Råt og smukt til en utraditionel borddækning, som man ihvertfald ikke ser alle steder! Kan købes her

UDSTILLING

”BARNETS ÅRHUNDREDE” DESIGN MUSEUM DANMARK Besøg Design Museet i København og tag børnene med har du ikke børn, så lån nogle - Oplev et helt århundredes legetøj. Udstillingen byder på alle typer design, lige fra plakater, legetøj, børnebøger og julemærker til møbler, skolearkitektur og legepladser med særligt fokus på det danske. Barnets Århundrede kan opleves hele sommeren - sidste dag 30. august 215

BØGER ’Korssting NU’ af Tine Wessel En bog, som giver broderiet et velfortjent comeback. Brodøse Tine Wessel viser korssting i en ny og moderne kontekst. Gennem bogen møder vi 20 kvindelige kunstnere og designere, som fortæller om inspirationskilderne og processerne i deres arbejde. Tine Wessel har for hver designer/kunstner, der optræder i bogen, overført et af deres design til broderi. Du kan læse om, deres tanker når de ser deres design i en ny fortolkning. I bogen lærer du også step-by-step, hvordan du broderer og du får opskrifter på hver af de broderier, Tine har lavet for de kvinder, der er med i bogen.

Forlag: Turbine - Pris 299,95 kr.

o


A LOVE AFFAIR By Bang & Olufsen

90 years


90 år med Bang & Olufsen I år fejrer Bang & Olufsen deres 90 års jubilæum med lanceringen af A LOVE AFFAIR COLLECTION. Serien består af 6 særligt udvalgte ikoniske produkter, som er blevet opgraderet med smukke rosa-guld detajler. En elegant og yderst klædelig opgradering synes vi. Læs mere om den flotte kollektion på bang-olufsen.com

o


PS VÆGGE MAN FÅR LYST TIL AT SMAGE PÅ.... Tekst: Malene Marie Møller

Kabe vægge, har du hørt om dem? Kabe Copenhagen har udviklet en farvet finspartel, som giver dig de lækreste matte, pudsede, rå vægge - Vægge man får lyst til at smage, fordi de ser så delikate ud...

Delikat og rå i samme sætning, kan man det? Det kan man nu, for Kabe Copenhagens farvede finspartel efterlader væggene matte, rå og delikate. Væggene ligner beton, rå med små ufærdigheder som huller og farveforskelle. Resultatet er råt, med et ufærdigt udtryk - meget hot lige nu. Beton-vægge virker dog ofte kolde og ikke spor hyggelige. Med Kabes spartel får du hyggen med. En nøje udvalgt farveskala udviklet i samarbejde med designekspert og trendforsker Mads ArlienSøborg, giver væggen et stemningsfuldt spil. Kabes farver er delikate, lige til at spise og det er det der gør dem så unikke sammenlignet med beton vægge. Påvirkning fra elektrisk lys, daglys og stearinlys gør, at væggene konstant skifter udtryk i løbet af dagen. Kabes spartel kan købes i flere forskellige farvehandler. Prisen for en spand, der rækker 5 kvm koster 699 kr.

Med din Kabe spartel følger en coating som påføres væggen, når den er færdig. Denne coating beskytter væggene for snavs og fedtpletter. Flere hoteller, cafeer og restauranter har taget konceptet til sig - Vi besøgte Hotel SP34 i København - Her har alle værelserne fået Kabe vægge. Stemningsfulde hyggelige og elegante værelser - ”Ferier man ikke vil hjem fra” - sådan havde vi det, da vi besøgte Hotel SP34. Hvis du vil se farverne live, så besøg evt. Bar Moritz, som ligger i forbindelse med Hotel SP34 i Sankt Peders Stræde 34, 1453 København K. Her kan du opleve hvor stemningsfulde og levende væggene er. Billeder på næste side

o


PS

Hotel SP34 - Her ses hotellets smukke værelser med kabe Copenhagen vægge stemningsfulde, rå og delikate. Foto lånt af Kabe Copenhagen og Hotel SP34

o


FOLLOW US ON: SOHOME BLOG - FACEBOOK - INSTAGRAM