__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

NO. 14 APRIL 2016

DANISH MAGAZINE with design, interior, art, home decor, food, traveling and trends


ANNONCE

Foto og styling: Malene Marie Møller


Never underestimate the power of passion Ewe Sawyer


SOHOME CREW

CHEFREDAKTØR Malene Marie Møller SKRIBENTER Malene Marie Møller Rikke Majgaard Bina Overby Hansen Celina Baunsgaard DANISHTM ART DIRECTOR Rikke Majgaard GRAFISK ASS. Malene Marie Møller Bina Overby Hansen Celina Baunsgaard FOTO Tak til alle der har bidraget med deres fotos OVERSÆTTELSE Anya Nøddebo Jensen FORSIDE Foto: Malene Marie Møller Styling: Malene Marie Møller ANNOCESALG Søren Arendal ANNONCEPOLITIK: Der kan forekomme betalte links i magasinet.


8 LEDER 10 THIS IS BRAND NEW 16 LET’S BE NUDE 20 A TABLE STORY

32 38 42 46

VASER LYST TIL AT REJSE? FERIEKLAR ARKITEKTUR: URBANE RUM


50 REDAKTIONENS ØNSKER 52 TABLEBBOOKS 60 NOTES

62 70 90

BOLIGREPORTAGE: MODIGE ISABELLE MCALLISTER OUTDOOR PS


FORÅRSRUS Vi står med fødderne godt plantet midt i foråret! Om lidt rykker vi livet udendørs, hvad enten vi har have, altan eller blot en nærliggende park. Vi danskere er rigtig gode til at få det bedste ud af de få måneder, hvor vejret er virkelig godt. Vi flytter madlavningen udendørs, indretter os med møbler som vi kan dase i og alle måltider spises under åben himmel. Jeg er klar! Jeg var faktisk allerede klar midt i februar, da vi planlagde dette nummers ”Ude-tema”, så jeg føler, jeg har ventet længe nu. Måske er du ved at planlægge sommerferie eller måske en forårs-smuttur til en storby? Det der med at bestille en rejse og planlægge giver mig sommerfugle i maven, det er rart at have noget at se frem til. Mens jeg skriver denne leder, sidder jeg i flyet på vej hjem fra møbelmesse i Milano. Men jeg rejser gerne afsted en weekend til Paris eller London, så snart det kan lade sig gøre. Min lyst til at rejse er blevet stærkere. Flypriser og geniale koncepter som Airbnb gør det økonomisk muligt bare at flyve afsted! Vi har samlet inspiration, som skulle give dig lyst til en lille forårs-getaway. Forår og sommer er også sæson for sammenkomster, fester og gatherings. Vi har allieret os med ’A Table Story’ som specialiserer sig i smukke borddækninger, som danner rammen om den perfekte fest – din fest! Se de smukke borddækninger, læs interviewet med A Table Story. Skriv dette nummer bag øret, du vil kunne bruge det fra nu af og hele sommeren igennem som inspiration til ferie, fest og livet udendørs. Kærlig hilsen Malene Marie Møller

PS

Følg med på vores nye sociale platforme - Vi er ikke så mange endnu, vi mangler dig - Følg os på: Facebook Instagram


I LOVE THE SMELL OF OPPORTUNITY IN THE MORNING


CLARA sengetøj fra Broste Cph. ca. 1.300 kr.

AF Malene Marie Møller


VELVET DREAM ’Allie’ er noget af en velourderøm fra Sofakompagniet. h 73 x b 84 x d 76 cm. 2.899 kr. Køb her. Elegant og maskulin stage designet af Jaime Hayon for Fritz Hansen. 3 stager 1.299 kr. To størrelser 12 cm, 749 kr. 15 cm, 999 kr.

EN FRÆK TUMLING

THIS IS BRAND NEW

’Tumbler’ designet af Norm Arhcitects for Menu. Findes i flere farver fra 599 kr. Køb her.

Smukke glasurer og fine strukturer i Finnsdottirs nye kollektion. Priser fra 160 kr. Køb her.

Smuk spejlbakke med patineret look. Design: Roso Studio for Fritz Hansen, dia 55 cm. 4.999 kr.


Designduoen ’Space Copenhagen’ har videreudviklet ’Spine’ serien med denne smukke tidløse daybed for Fredericia Furniture. l 190 x b 85 h 86 cm, fra 26.720,-

Øko-lækkerhed fra The Organic Company. 275 kr. hos Cahetu.dk

Matégot Trolley fra Gubi. h 74 x l 66 x b 55 cm, 4.995 kr. Køb her.

TRACE RUG Flot nyhed fra Normann Copenhagen, også flot at hænge på væggen. 50% uld, 50% polyester 140 x 195 cm. 3.99 kr. Køb her.

SVÆRT AT MODSTÅ EN LÆKKER FRANSKMAND ’France’ stolen af Finn Juhl med lækkert skind. Fra 15.800 til 26.155 kr. Onecollection.com

’Gaia’ vækstglas fra Holmegaard. Planterne forsyner sig med vand via en væge, som trækker vandet op fra vasens bund. Tre størrelser fra 300 kr. Køb her.


’Mie’ hedder hun. Hun er 10,5 cm høj og koster 170 kr. Bjørn Wiinblad. Køb her.

’Cereal - Travel & Style’. Cereals magasiner er altid en visuel lækkebisken, med interessante jordnære fortællinger. £12.00. Køb her.

THIS IS BRAND NEW

’Station’ vækkeur, i ny farve. Design: Arne Jacobsen. 795 kr. Køb her.

BLOMSTER NOSTALGI Vi bliver ledt tilbage i mormors kolonihavehus, når vi ser dette skønne sengetøj fra Aiayu. Luksus i økologisk bomuld, 1.395 kr. Køb her.

’Kubus 1’ i blank nikkel designet af Mogens Lassen. 599 kr. køb her.


PADDLE PEOPLE Skæg og overraskende særkollektion fra Ferm Living. I samarbejde med strikdesigner Rikke Jo Tholstrup. De fine træårer med strikcover er tænkt som vægdekoration. De sælges i 5 varianter i et begrænset antal. b 19,5 x h 130,5 cm, 2.300 kr. Køb her.

HÅNDKLÆDE HANGER Altid lækkert at bringe træ ind på badeværelset som varm kontrast. Design: By Wirth. h 22 x b 25 cm. 400 kr. Køb her.

Grafisk godbid fra kroatiske ’Grupa’. ’Arigato’ hedder bordlampen fra Lampefeber. 2.595 kr. Køb her.

’SALTON’ er designet af Emil Thorup for Sofakompagniet. h 75 x b 204 x d 84 cm. 4.999 kr. Køb her


LET’S BE NUDE Verner Pantons Flowerpot dør aldrig. &Tradition holder smukt live i den gamle klassiker ved at give den nye lækre farver og placere den i lækre omgivelser. Denne farve er feminin og luksuriøs, -som smukt lakerede kvindehænder. Kommer snart i butikkerne.


Svanemærket maling i den lækreste farve: ’Kola 599’ fra Beckers · Quiltet sofapude fra ferm LIVING, 45 x 45 cm. 699 kr. Køb her · ’Resting feet’ af Julie Pike for Paper Collective. 70 x 50 cm. 590 kr. Køb her.


SPARKLER af Linie Design

Et smukt tæppe med eksklusivt, strømlinet og simpelt udtryk. Linie tæpper er håndlavet af indiske vævere under sikre arbejdsforhold. 60% uld, 40% viscose. 170 x 240 cm, 16.895 kr. hos Boshop.dk


A TABLE STORY


A Table Story formidler en stemning og lader borddækningen være en forlængelse af dét værten ønsker at udstråle, allerede inden middagen er gået i gang.

STILL LIFE dugen er designet af Cecilie Manz for Georg Jensen Damask - se farverne og størrelserne, samt køb her


”Vi dækker ikke ’bare’ et bord, vi fortæller en historie”


De to indehavere er kræsne, kun det bedste er godt nok, og selvom der findes ufattelig meget service til rådighed, bruger de meget tid på kun at finde det bedste og smukkeste. Det er vigtigt for Mette og Trine, at man ikke ser på A Table Story som blot et udlejningsfirma. ”Vi er iscenesættere og historiefortællere, og vi brænder for at tilføje et smukt kapitel til vores kunders historier,” fortæller de. For de to kvinder handler A table story om at omgive sig med kvalitetsprodukter, og dele glæden ved dem med deres kunder. Det handler om objekter med en historie, om harmoni mellem glas og gaffel. Men det handler også om sammenhængen med rum, tid og sted. Det er alt sammen noget som de brænder for at hjælpe kunderne med at formidle videre til deres gæster, og det er det, de bruger allermest tid på. Sparring og vejledning med kunden i valget af de helt rigtige produkter til lige netop deres fest.


Fra idé til virkelighed Ideen til A Table Story opstod som en naturlig forlængelse af Mette og Trines frustration over det ringe udvalg af udlejningsservice, som fandtes på markedet da de selv skulle giftes i henholdsvis 2012 og 2014. ”Vi fandt selv på kreative løsninger til at anrette vores retter på og indså hurtigt i fællesskab, at der måtte være andre end os, som havde samme længsel efter en højere æstetisk løsning indenfor leje af service.” De fandt det meget tankevækkende, at man bruger så afsindig mange penge på kjoler, location osv. til f.eks et bryllup, men når det kommer til bordet, som faktisk er dér man tilbringer det meste af tiden ved en fest, falder det helt til jorden. ”Vi synes bordet fortjener en ligeså stor opmærksomhed som alt det andet – det er en af grundstenene hos A Table Story,” fortæller de.


Baggrund Mette Brøndgaard Andersen har en master i retail design fra Europeo de Design i Milano. Mette har endvidere erfaring som konceptansvarlig hos bl.a. Vipp og Geismars. Trine KjÌr er uddannet møbelarkitekt fra Arkitektskolen i Aarhus og har bla. En baggrund som projektledende arkitekt for events og lanceringer hos Bang & Olufsen samt ejer og designer i eget design studio.

www.atablestory.dk


Vores bedste 3 TIPS til at dække et smukt bord

Tag altid udgangspunkt i omdrejningspunktet for middagen. Er det en aften for veninderne? Et bryllupsbord? 30 års fødselsdag? eller en konfirmation? - Lad niveauet for opdækningen bestemmes herudfra? Overvej ligeledes hvilken stemning omgivelserne giver ift. at udvælge hvor detaljeret eller nedtonet selve opdækningen skal være. Tager du udgangspunkt i dit eget service, er det altid smukt og elegant at bruge alle tallerkner fra samme stel. Men det kan være mindst ligeså interessant og iøjnefaldende at mixe på tværs af stel, at tilføje et råt træbræt eller udskifte en af dine klassiske vinglas med ét farvet eller et med mønster i. Husk altid prikken over i´et! Når du har styr på selve servicen, er det ligeså vigtigt at tænke i detaljer som gør dit bord endnu mere personligt og som imponerer gæsterne. Det kan være alt fra smukke hørservietter, grafiske menukort, håndskrevne bordkort og imponerende blomsterdekorationer som centerpiece, men evt. også ved hver kuvert.


MARSHALL - MAJOR II BLUETOOTH trådløs hovedtelefon - køb her


Smukt botanisk tryk og grafisk bearbejdning af plante. Artprintet hedder GROUNDELDER og er hündtrykt unikagrafik af Pernille Folcarelli. Køb det her


VASER AF Celina Meyer Baunsgaard

VASE ACORN - se mere her


Vaser fra Finnsdottir

2 1. VASE IKEBANA - se mere her 2. ORB VASE - se mere her 3. CYLINDER VASE MATT BRASS - se mere her

1

3


4

4. JANE HENG KERAMIKVASE - se mere her 5. MADAM STOLTZ HÆNGEVASE - se mere her 6. CHRISTINE PERROCHONS KERAMIKVASE - her

5

7

8

9

6

7. FINNSDOTTIR PIPANELLA LINES - her 8. EXCEL MY BELLE VASE - se mere her 9. VINTAGE LABORATORY GLASS VASES - her 10. MARTIN AZUA STONE VASES - her 10


THEY TRIED TO BURY US. THEY DIDN’T KNOW WE WERE SEEDS Mexican Proverb


BOTANIKA, STRELITZIA REGINAE foto af Vee Speers, køb artprintet her


LYST TIL AT REJSE?

Cereal Cityguides udgives af det populære æstetiske magasin Cereal. Præcis ligesom i magasinerne, er der kræset for de smukke billeder, der alle har den der rolige stemning, som kendetegner Cereal. Et nøje og kræsent udvalg af lækre ”must-see” steder, steder man ikke bare lige finder selv. Det gælder alt fra hoteller, butikker, caféer og spiseoplevelser. Endvidere får du glæde af fine historier fra lokale. På den måde adskiller bøgerne sig markant fra de typiske rejseguides. Cereal Cityguides er enkle og smukke at have liggende, men vi må advare dig om, at når du bladre igennem de fine guides, bliver trangen til at hoppe på flyveren ret så voldsom. Cereal Cityguides koster 159 kr. Kan købes her


LONDON


PARIS


NEW YORK


TRAVEL JOURNAL til dine noter og tanket undervejs, fra Design Letters - køb her · toCHARGE Powerbank fra KREA FUNK så du hele tiden har strøm til mobilen - køb her · EARPHONE CASE til høretelefonerne fra Ham/Lerche, så ledningen ikke slår knuder i bunden af tasken eller lommen - køb her · IDA CRANE KIMONO fra Rabens Saloner - køb her


FERIEKLAR PASSPORT WALLET fra Ham/Lerche til at holde styr på både pas og papirer - køb her · OVERSIZED BUM BAG fra Yvonne Koné til alle dine ting, når du skal rundt - køb her · INDY SOLBRILLE fra Acne - find forhandler her · ROMA PLAKAT fra Kortkartellet, så du kan hænge feriemålet op og glæde dig til det - køb her


FOTO: Iwan Baan

V AF DANISH TM

URBANE RUM KOMBINERET MED KULTUR OG REKREATION Sammensmeltning af kulturer I 2012 åbnede den nye folkepark ’Superkilen’ på Nørrebro i København. Den er designet af Superflex i samarbejde med BIG (Bjarke Ingels Group) og det tyske firma Topotek. Hensigten med folkeparken er at løfte det urbane liv og området, eftersom Nørrebro er et multi-etnisk område med en befolkning fra 57 forskellige kulturelle baggrunde. Man kan sidde på en bænk fra Armenien, imens børnene kravler rundt på en japansk blæksprutte. ”Hvert objekt er akkompagneret af en lille rustfri plade indlagt i bunden, som beskriver objektet, hvad det er og hvor det er fra – på dansk og på dets oprindelsessprog”, forklarer projektlederne fra BIG, Nanna Gyldholm Moeller og Mikkel Marcker Stubgaard, og tilføjer at parken tjener som en surrealistisk samling af global urban diversitet, som afspejler den sande natur at det lokale kvarter – i stedet for at forevige et billede af et homogent Danmark.


3 farvekodet zoner opdeler området, hvert med dets eget tema, og man kan finde forskellige objekter og aktiviteter i hver zone, som alle repræsenterer forskellige kulturer and forskellige muligheder. Det røde område er beregnet til fysisk aktivitet. Det grønne område tilbyder et landskabeligt miljø, med bakker, picnic-områder og legeområder. Den sidste zone er det sorte marked, som også er der hvor Superkilen ender. Her kan man sidde og spille skak eller bare slappe af på en bænk. I weekenderne er der også bazaar.

Lidenskabelig Street kultur Et andet urbant miljø er det nye StreetDome, som er en indendørs skateboarding og street kultur facilitet, i Haderslev i Jylland. StreetDomen er placeret mellem forskellige kvarterer og sammenfletter forskellige kulturer, og skaber et rum hvor folk kan lære af hinanden igennem sport og kulturelle begivenheder. Det er 3 zoner der danner StreetDomen, nemlig en Streetpark, en silo og en igloo. Cebra Architects står bag dette design, som er delt i 4 områder med forskellige funktioner: arkitektur, bæredygtighed, kultur og motion og når alt dette bliver kombineret, er hensigten at skabe et nyt sted i byen for folk at mødes. FOTO: Iwan Baan


Et sted for inklusion Det var vigtigt at arkitekturen var brugt som et værktøj til at skabe erfaringer, fysisk aktivitet og sociale sammenkomster. Hensigten for området var at ’alt skulle være til at skate på’. Dette resulterede i en masse multi-funktionsoverflader, både indendørs og udendørs, med et specielt fokus på aktiviteter relateret til Street miljø, som skateboarding, bouldering, basketball, rullehockey, street dance etc. Det kulturelle aspekt i at omfavne ved at have et centraltbeliggende multifunktionelt sted, inden i en iglo, som kan blive justeret efter forskellige behov, som f.eks. koncerter, udstillinger eller events. Den 30 meter høje silo, som er dekoreret af kunstneren Victor Ash, understreger også den kulturelle oplevelse.

FOTO: Iwan Baan


FOTO: Mikkel Frost

Urbane miljøer er det ny sort Med urbane rum som ”Superkilen” og ”StreetDome”, er den nye trend i Danmark meget klar: at opfordre til inklusion igennem en delt involvering i urbane miljøer for at skabe en bedre kommunikation og en forståelse af forskellige kulturer. Dette er ikke kun godt for kvarteret, men også for folk der bor der. Urban udvikling hjælper med at forøge de mange muligheder der er i området, og giver et sted der forbedrer folks livsglæde, og får dem til at føle sig inkluderet og som en del af deres eget lokalområde. Disse nye urbane rum, er det nye sort, eller faktisk det nye grønt og vil forhåbentligt være en inspiration for andre byer og kvarterer.


Malenes ønsker Min nye sengelampe kan kun være Petit Machine. Jeg har et kæmpe crush på Lindholdt Studio’s lamper og denne vil passe perfekt i mit soveværelse – jeg ved bare, at jeg vil vågne op nyforelsket hver morgen. 4.200 kr. Køb her

LIGE NU ØNSKER VI OS

Andreas Engesvik har netop designet dette fine sæt ’Andreas Engesvik by Hand’ baseret på en enkel og skrøbelig streg tegnet i hånden. Den lysegule farve er køn, sådan må det være at vågne op i en solopgang. Fås i flere farver og størrelser. Køb her

Jeg glæder mig til at flyde på terrassen i skyggen med en god bog. FLOAT LOUNGE fra Skagerak would do the trick! B 110 x d 82 x h 86 cm. 11.995 kr. Kan købes her

Celinas ønsker Jeg elsker god beslyning og flotte lamper. Denne Grasshopper bordlampe, antracit grå fra Gubi er tidsløs og i flot minimalistisk design. Den ville være perfekt til mit lille natbord og stå godt til resten af rummet. 2.995 kr. Køb her

Jeg har en svaghed for lysestager, krukker, vaser og andre små ’dimse’ ting. Jeg skifter dem ofte ud, men jeg har nogle enkelte, som jeg enten har købt under mine mange rejser, eller fået i gave til specialle lejligheder. De bliver brugt igen og igen. Denne vase fra &Tradition er så fin, og jeg ville nok aldrig skifte den ud! 1.495 kr. Køb her

I vores lejlighed har vi ingen vaskemaskine, og derfor hænder det ofte, at jeg har rigtigt meget vasketøj. Er vild med denne vasketøjskurv, som både er flot og praktisk på samme tid. 998 kr. Køb her


Rikkes ønsker Jeg har længe ønsket mig Anne Lindes Showcase #1 reol - faktisk siden jeg så den første gang for godt 10 år siden, og jeg kan stadig godt lide det enkle og funktionelle design. Den vil gøre sig godt på væggen i mit køkken med alle mine inspirerende kogebøger i. 4.500 kr. Køb her

MAST Brothers unikt emballeret chokolade er virkelig elegante små kunststykker. Den tapet-lignende emballage indeholder håndlavet chokolade af højeste kvalitet. Jeg tror for en gang skyld, at jeg kan have chokolade liggende uden at spise det, for bare at kunne nyde disse grafiske lækkerbiskner. 85 kr. Køb her

Jeg er ret vilde med disse ‘Boob Pots’, som er små, meget realistisk udseende bryster på en potte. De er et befriende modspil til reklamebillederne af de flot barmede kvinder, som vi via reklamerne møder på vores vej. Det er den selvlærte pottemager Isaac Nichols fra Brooklyn, som skaber disse. Se her

Binas ønsker Jeg ønsker mig ’Planet Lamp’ fra Please wait to be seated designet af Mette Schelde. Jeg er vild med, at lampen ikke umiddelbart ligner en lampe, men nærmere en vægdekoration, og så appellerer lampens geometriske former og farver godt til mig. 4.979 kr. Køb her

McCollin Bryan ’Lens Table’ er et sidebord, der med resinoverfladen med spejleffekt er super indbydende. Det lille sidebord vil passe fint ved siden af min seng. Se her

Gubis ’Beeetle’ stol, designet af duoen GamFratesi, synes jeg er fantastisk. Dens runde, kurvede og buttede formsprog er skøn i kombination med letheden i de spinkle tynde messingben. Den blå velourudgave er helt klart min favorit - den tager mig tilbage i tiden, men på en god og fornyet måde. 9.995 kr. Køb her


SIR af Mario Testino, Sir, Forlaget Taschen, køb her · HELMUT NEWTON af June Newton & Helmut Newton, Forlaget Taschen, køb her


TABLEBOOKS Inspirerende bøger med alt fra indretning, keramik, fotografi, illustrationer, arkitektur mode, design til natur. AF Rikke Majgaard


HADID - COMPLETE WORKS 1979 - TODAY af Philip Jodidio, Forlaget Taschen, køb her · SAUL LEITER PHOTOGRAPHS AND WORKS ON PAPER forlaget Fifty One 2011, køb her · THE OUTSIDERS – NEW OUTDOOR CREATIVITY af Jeffrey Bowman, Sven Ehmann og Robert Klanten, forlaget Gestalten, køb her · FINN JUHL AKVARELLER af Anne Louise Sommer, forlaget Strandberg Publishing, køb her


ABANDONED # 3 - Forladte steder af Elhøj & Kirckhoff, køb her · HJEMME HOS HAMMERSHØI køb på Ordrupgaard · THE AGE OF COLLAGE VOL. 2 af Dennis Busch og Robert Klanten, forlaget Gestalten, køb her · THE GREAT WIDE OPEN - NEW OUTDOOR AND LANDSCAPE PHOTOGRAPHY af Jeffrey Bowman, Sven Ehmann, Robert Klanten, forlaget Gestalten, køb her


THE BIRTHDAY PARTY - VEE SPEERS, af Vee Speers og Susan Bright, forlag Dewi Lewis Publishing, køb her · MODERN POTS: HANS COPER, LUCIE RIE AND THEIR CONTEMPORARIES af Cyril Frankel, forlaget University Of East Anglia, køb her · ISSEY MIYAKE af Kazuko Koike og Midori Kitamura, forlag Taschen, køb her · IBEN HØJ - UNRAVELLED af Iben Høj, køb her · STASIS af Trine Søndergaard, forlaget Hatje Cantz, køb her · NENDO 10/10, af Nendo, forlaget Gestalten, køb her · THE KINFOLK HOME, af Nathan Williams, forlaget Artisan, køb her · ROOM 606 - THE SAS HOUSE AND THE WORK OF ARNE JACOBSEN af Michael Sheridan, forlaget Phaidon Press Ltd, køb her


ARKITEKTEN OG DESIGNEREN BENT KARLBY af Vibeke Andersson Møller, FORLAGET RHODOS, køb her · BØRGE MOGENSEN - MØBLER MED HOLDNING af Michael Müller, Strandberg Publishing, Trapholt, køb her · MØNS KLINT af Rudy Hemmingsen, køb her · Keramikeren Richard Manz af Cecilie Manz, forlaget Nyt Nordisk Forlag, køb her · ROCK THE

SHACK - THE ARCHITECTURE OF CABINS, COCOONS AND HIDE-OUTS af S. Ehmann, og S. Borges, forlaget Getalten, køb her · CONTEMPORARY DANISH ILLUSTRATION af design bureauet WAAITT, og det svensk/norske forlag Arvinius + Orfeus, køb her · LILIROZE CONFIDENCES køb her · COLORFUL (COVER 4) AF LOTTA AGATSON OG PIA ULIN, af Lotta Agatson og Pia Ulin, Agaton & Ulin Production, køb her


FOUR FLOWERS fotografi af Ida Lærke, der har fanget sammenspil let mellem blomsten og lyset - køb her · KUNSTHÅNDVÆRKERHJEM kom med indenfor, når 19 af Danmarks dygtigste kunsthåndværkere åbner deres hjem i denne nye bog af Christina B. Kjeldsen, Anitta Behrendt og Rikke Graff Juel - køb her · NFINITY BAG I LYS KANVAS opbevaringstaske med foldefunktion, så du kan tage den på ryggen som en rygsæk, designet Stolbjerg Copenhagen - køb her · BATHING SUIT POT til potteplanten, håndlavet af Isaac Nichols i New York - kan købes her


MODIGE ISABELLE MCALLISTER

TESKT: Malene Marie Møller FOTOGRAF: Martin Wichardt STYLIST: Maria Kangärde PORTRÆTFOTO AF ISABELLE: Martin Stenmark


Svenske Isabelle McAllister er stylist og blogger. Hun tør hvor andre begrænser sig. Hun kaster sig gladeligt ud i vilde eksperimenter og bruger farver, tapeter og sammensætter mønstre på kryds og tværs, på en meget sjælden måde. Isabelle er bestemt ikke bange for noget når det gælder indretning, og hendes resultater er fantastisk inspirerende. Isabelle har gennemrenoveret denne lille lejlighed, som da hun overtog den virkelig var trist og mørk. Nu er den forvandlet til en farverig spændende oase med åbne rum, farvede vægge og hvide gulve. Isabelle er ikke bange for at tage fat i hverken rystepudser eller boremaskine, hun er ferm med det meste værktøj – en typisk gør-det-selv-woman. Følg Isabelles instagram profil. Den er personlig, hjertelig, inspirerende og ret morsom. Du kan også følge hendes blog.


Af køkkenets flisevæg: Isabelle samlede længe fliserester alle steder fra og sammen med sin far lavede hun denne unikke flisevæg


Det ligner at vĂŚggen trĂŚnger til en omgang, men det er I virkeligheden tapet (en fotostat) fra Mr. Perswall


HAVETID Det varer ikke længe, før vi rykker udenfor i de forårsgrønne omgivelser. Uanset om du har have, terrasse eller altan, er der på de kommende sider et væld af idéer til møbler, ting og havegrej, der stort som småt vil skabe hyggelig stemning. AF Bina Overby Hansen & Rikke Majgaard

Dobbelt hængekøje fra TRIMM Copenhagen hos KAiKU 6.495 kr.


1 2

3 4

ALTANEN


7

6

5

8

9

10

11

14

13

12

15

16

19 17

18

1. Half Moon liggestol TRIMM Copenhagen 7.950 kr. · 2. Trallebænk Vægterdesign Thorsen Møbler 2.635 kr. · 3. Strik Kamma grå care by me 2.999 kr. · 4. Vertical Flowerpots TRIMM Copenhagen, KAiKU 749,95 · 5. Renoir hængestol Sika Design Unoliving 2.665 kr. · 6. Nordic grillbestik Skagerak 299,95 · 7. Pia Lund Ceramics Hapilu Kop unika-k 200 kr. · 8. Céline 41402S solbriller Sunglassesshop 2.570 kr. · 9. Weber go-anywhere kulgrill Wupti.com 579 kr. · 10. AJ melamine triangular snackplate Design Letters 109 kr. · 11. Broste Efi lanterne Royaldesign 756 kr. · 12. Balenciaga flip flops Yoox 307€ · 13. Fuglefoderautomat Frøbutikken 149 kr. · 14. Broste Drop stander med skjuler Royaldesign 513 kr. · 15. Garden Glory Diamant vandkande Cahetu 499 kr. · 16. AJ Vintage flower notesbog Design Letters 49 kr. · 17. Edge Pot Skagerak 699,95 kr. · 18. Omnioutil plastikspand BOXdeLUX 179 kr. · 19. Hay Pallisade bænk designdelicatessen 1899 kr.


ALTANKASSER PÅ ABONNEMENT Det har aldrig været nemmere at holde sin altan flot grøn, året rundt. Tegn et abonnement og få leveret færdigfyldte altankasser til døren 3 gange om året. Du vælger selv, om du vil have en stor (75cm) eller mellem altankasse (55cm). På den måde er du sikker på at have en smuk grøn altan året rundt uden at få jord under neglene. Greenify har indgået et samarbejde med den dygtige havearkitekt, forfatter og stylist, Dorthe Kvist. Hun vil bruge sine kreative evner og store viden om planter til at udvælge det helt rigtige indhold til Greenify’s altankasser. Det betyder, at du vil modtage planter som passer perfekt til din altan og det danske vejr. På den måde er du sikker på at have en smuk altankasse året rundt. Greenify’s abonnement består af Forårskassen, Sommerkassen og Efterårs/Vinterkassen. Alle altankasserne er fyldt med de helt rigtige blomster og planter, som netop egner sig til årstiden. Den første altankasse leveres færdigplantet, og de to efterfølgende sæsonkasser leveres i smarte inderkasser, lige til at sætte ned i din altankasse, når du har tømt for jord, eller omplantet dine planter.


Lige nu får du, sammen med din Forårskasse, en gavepakke bestående af: Ferm Living Plant Wall Greenify Økologisk Universalgødning Sprout selvsående blyant Skynd dig at købe et abonnement i dag og få din første kasse leveret i starten af april! LÆS MERE OG BESTIL ABONNEMENT HER.


SOMMERHUSET

1 2

3


3 4

5

6

7 8

10 11 9

1. Æblets fortælling bog Saxo 399,95 kr. · 2. Yard Etc. laver produkter lækre håndcremer, sæber og scrubs, som gør muldbeskidte hænder rene og bløde igen - køb plejeprodukterne her · 3. Rumgestalt bålfad med bænk designdelicatessen 4.175 kr. · 3. Plant hanger ferm LIVING 299 kr. · 4. Karmameju lounge cushion KAiKU 2.199 kr. · 5. Céline 41069 Pilot solbriller Poul Stig briller 2.150 kr. · 6. Pot Dark Grey large ferm LIVING 999 kr. · 7. Menu Multi basket LERCHE design 1.099 kr. · 8. Broste Alan lanterne Royaldesign 86 kr. · 9. Petrizia Pepe flip flops Yoox 198€ · 10. Himalaya fleecetæppe Karmameju, KAiKU 399 kr. · 11. Nils Møller kop Designer Zoo 100 kr.


2

3 4

DE GRØNNE FINGRE

1


6

5

7

8

9 10

11

12

13

14

15 1. Chest denim apron Yard Etc. Nordhjem 799 kr. · 2. Hang Chair Skagerak 3.995 kr. · 3. Spira growth table Skagerak 7.995 kr. · 4. Garden Glory haveslange Luxo Living 795 kr. 5. Spira green house Skagerak 2.495 kr. · 6. House Doctor Plant vandkande Trendbazaar 280 kr. · 7. Edge pot fra Skagerak/Stilleben 200-1.000 kr. · 8. Kasse til frø Frøbutikken 199 kr. · 9. Dania box 3 Skagerak 699,95 kr. · 10. Havesaks Notre Dame 179 kr. · 11. Bacsac komposttasker designdelicatessen 399-599 kr. · 12. Økologisk have bog Saxo 228 kr. · 13. Yard håndcreme Mark&waldorf 109 kr. · 14. Haveredskabstaske Frøbutikken 149 kr. · 15. Fugato Højtaler Mørk Grå Kähler, Coolshop 1.899 kr.


1 2

3

FRK. HIMMELBLÅ


4

5

8

6

7

9

12 10

11

16 15

13

14

17

1. Broste Copenhagen vaser · 2. Broste Copenhagen hængekrukke · 3. Rocket Daybed sækkepude fra Trimm Copenhagen 4.999 kr. · 4. Hurricane blå fra By Nord, KAiKU 899 kr. · 5. Hugin Plaid Navy/Birk By Nord, KAiKU 700 kr. · 6. Akiko petanque sæt fra Skagerak, Jacobsen Plus 1.295 kr. · 7. Rudolph Care Organic Sun Body Lotion SPF 50 Cahetu 225 kr. · 8. NDC kernelædersandal med lædersål moshi moshi mind 1.299 kr. · 9. Jane Heng Keramisk hånd Stilleben 360 kr. · 10. Ditte Fischer Høj Vase Blå decocrate SHOP 750 kr. · 11. Bakke af egetræ Louise Roe, TrendyLiving 599 kr. · 12. Smooff Lounge Cushy Casanova Møbler 999 kr. · 13. Pude fra Broste Copenhagen FRK.MAGE 180 kr. · 14. 24 engangsskåle/små tallerkner TASTE birk Nicolas Vahé, X-Akt 20 kr. · 15. Karin Blach Skål 8 Stilleben 550 kr. · 16. Tralle Bænk Vægter Design KAiKU 1.950 kr. · 17. Vifa Copenhagen højtaler ice blue Illums Bolighus 5.299 kr.


EN UDENDØRSLAMPE Få varm og hyggelig belysning både indenfor og udenfor med den helt særlige bordlampe ’Follow Me’. Med et indbygget, genopladeligt batteri kan du eksempelvis få glæde af Follow Me lampen på terrassen, på picnic, på stranden, ja kort sagt, hvor du gerne vil medbringe den varme og hyggelige belysning.


Udover at Follow Me lampen imponerer i dens design, så imponerer dens ydeevne også med helt op til fem timers optimal belysning. Dette gør lampen ideel til at erstatte fyrfadslys o.lign., samt til at skabe en hyggelig atmosfære udenfor. Designet får dig automatisk til at sige ”follow me”. Det elegante håndtag i egetræ og den hvide, svingende lampeskærm indbyder helt naturligt til at tage den varme og hyggelige Follow Me lampe med dig. Således får du også glæde lampens LED-tekonologi og lysdæmper, så du kan sætte den helt rette stemning, uanset hvor du befinder dig. KØB HER hos Spanskedesignlamper.dk


2

3 4

DEN GRØNNE HAVE

1


5

6

7

9 10 8

11 12

14

13

15

16

18 17 19

20 1. Sambito Hammock hængekøje Skagerak 999 kr. · 2. Ignis Fireball Skagerak 2.295 kr. · 3. Vin på dåse og sydlandske specialiteter Other Wine se og køb udvalget her · 4. Ægte patinerede krukker B Green få mere info her · 5. B&O Play A2 transportabel højtaler Bang&Olufsen 2.799 kr. · 6. Ib Laursen Olivia unika oliventræ salatbestik Finenordic 149 kr. · 7. Ib Laursen Olivia unika oliventræ skærebræt Coolfemale 178,95 kr. · 8. Hübsch displaystige KAiKU 2.299 kr. · 9. Ib Laursen Lammeskind Finenordic 1.249 kr. · 10. Design with light lanterne Holmegaard 499,95 kr. · 11. Hay Palissade lounge chair low Designdelicatessen 1.999 kr. · 12. Kubeformet fuglefoderholder Frøbutikken 99 kr. · 13. Heather pude Aiayu 1.395 kr. · 14. Acne Studio Amina slippers Stoy.com 2.800 kr. · 15. Design Letters AJ Royal Vintage Vase Grøn Luxo Living 999 kr. · 16. Rektangulært højbed I råjern Land Højbede, Casanova Møbler 469 kr. · 17. Belladonna sofa Sika Design 11.485 kr. · 18. Design Nation tray serveringsbakke LERCHE Design 699 kr. · 19. Backammon Mykonos, stor/træ Faraos Cigarer 1150 kr. · 20. Edge Pot Brændt Rød Ø13-Ø18 Stilleben 200-350 kr.


HVORFOR NØJES MED DET SÆDVANLIGE? Idéen kom til mig, da vi flyttede ind i vores første hus på den svenske vestkyst. Da jeg så huset første gang, elskede jeg det! Charmerende og indbydende; huset havde en dejlig terrasse og en fantastisk have. Et vidunderligt udendørs miljø, hvor vi så os selv omgivet af venner og familie i festligt lag. Men så spottede jeg den - den kedelige grønne haveslange, med sine orange fatninger, og det rustne vægbeslag der bare skreg “Grim Grim Grim!”. Synet trak mig hurtigt væk fra min dagdrøm. Vi besluttede os for at købe huset, men jeg havde én betingelse: Haveslangen måtte finde et nyt hjem. Mit forslag: skraldespanden. Jeg satte mig for at købe en ny slange. Jeg søgte overalt efter en finere haveslange - måske en hvid, som jeg tænkte ville matche mit hus perfekt. Men overalt var historien den samme: Grøn, grøn, grøn og orange, og kæmpestore grimme vægbeslag. Jeg opgav næsten. Men jeg kunne bare ikke slippe tanken om en smuk hvid haveslange. Jeg ønskede mig virkelig sådan én. Så jeg besluttede mig for at grave dybere, og fandt ud af - til min store overraskelse - at stilfulde haveslanger simplethen ikke eksisterede. Hvordan kunne det være at ingen lavede dem? Især udfra min søgen på blogs og havefora, kunne jeg se, at der var en stor efterspørgsel. Så jeg beslutttede mig for at kreere en selv. Jeg var nu på en mission: Jeg skulle designe luksuriøse alternative have produkter. Og det var dér, ideen til ‘Garden Glory’ blev født, for “Hvorfor nøjes med det sædvanlige!” Linda Brattlöf, Miss Garden Glory


Haveslange Gold Digger fra Garden Glory hos Cahetu 995 kr. Castanea Wallpaper White fra House of Hackney ÂŁ148.00


2

3 4

KOLONIHAVEN

1


6

7

5 11

10 8

9 12 13

15 14

16 19 18 17

1. Ellen metalkasse B-Green 400 kr. · 2. Trallemøbler fra Plus Design Højgaard Brugskunst 1.695 kr. - 3.295 kr. · 3. Floribunda malebog Storm Fashion 149 kr. · 4. Flux chair Skagerak Danish Design Store 2.495 kr. · 5. Mousserende Rosévin TRÈS VIN Otherwine 29 kr. · 6. Pude med blomster Linum FRK.MAGE 199 kr. · 7. Hanging flowerpot Anne Black, Stilleben 300 kr. · 8. Keter Cool stool Jem&Fix 278 kr. · 9. Klong Svante vandkande Royaldesign 700 kr. · 10. Gyngestolen TheWaltz Liggestolen 4.200 kr. · 11. Melamin Kande Rice 179 kr. · 12. Organisk Formet Serveringsfad i keramik Rice 249 kr. · 13. Bog Happy Home Outside Rice 250 kr. · 14. Velourpude Tea Rose Bungalow FRK.MAGE 189 kr. · 15. Diamond skovl Garden Glory, Cahetu 695 kr. · 16. Sorte Per kortspil Bob Noon, designdelicatessen 100 kr. · 17. Lars Rank stabel vase Designer Zoo 560 kr. · 18. Paul Smith flip flops Yoox.com 158€ · 19. Lively Living altankasse designdelicatessen 299 kr.


SPIS DIT BESTIK OG VÆR MED TIL AT REDUCERE PLASTIK AFFALD Et alternativ til det store forbrug af en-gangsbestik er udviklet. Forestil dig at spise din sommerlige jordbæris med en ske, som smager af ingefær og mynte - når du efterfølgende spiser skeen! Den spiselige ske er lavet af rismel, hvede og sorghum (en græsart). Den er helt uden transfedtsyrer, er laktosefri og lavet på fair trade vis. og findes i forskellige smagsvarianter. En super idé til at reducere alt det engangsservice, der bla. bliver brugt under vores picnic. Hvis du ikke spiser den, er den nedbrudt efter 10 dage. Hjælp idémageren Sarah Munir og den indiske producent Bakeys med at ændre den måde, vi spiser og tænker affald på! LÆS om Kickstarter projektet og STØT HER.


YARD ETC produkter er omhyggeligt udformet af haveentusiaster i Sverige. Alle deres produkter indeholder naturlige ingredienser af høj kvalitet og hvor det er muligt, har de selvfølgelig valgt organiske komponenter. Køb hos Mark&Waldorf


MINDCRAFT’16 I MILANO Danske Gamfratesi har endnu engang kreeret en interessant udstilling ved Salone del Mobile - Verdens største møbelmesse, som finder sted lige nu i Milano. I år fandt Mindcraft udstillingen sted i Circolo Filologico i centrum af Milano. I en mørk smuk sal finder man dette års udstilling af Gamfratesi. En samling af runde roterende podier belagt med mørkerødt stof. Her udstiller særligt udvalgte danske kunsthåndværkere og designere, alle har de fortolket temaet ”In My Mind Craft” og skabt deres egne værker udfra dette nøgleord. AF Malene Marie Møller · Kilde: mindcraftexhibition.com


’The Office’, benandsebastian · ’Heavy Stack’, Maria Bruun & Anne Dorthe Vester · ’Deal with it’, Rosa Tolnov Clausen · ’Tension’, Christina Schou Christensen · ’I New It’, Freya Dalsjø · ’Sølvgade Chair’, Cecilie Manz · ’Denmark on my Mind’, Nicholas Nybro · ’MIFTAH’, Halstrøm-Odgaard · ’Primal Pottery Project’, Ole Jensen · ’Winter Series’, Marianne Krumbach · ’ SUB3’, Henrik Vibskov · ’Stafa’, by Vibeke Fonnesberg Schmidt


FØLG OS HER: BLOG - FACEBOOK - INSTAGRAM

Profile for We Make Journals

Sohome No.14  

Sohome is a Danish Magazine for those who loves Interior Design, Art, Home Decor and Architecture. This is the Spring Issue 2016

Sohome No.14  

Sohome is a Danish Magazine for those who loves Interior Design, Art, Home Decor and Architecture. This is the Spring Issue 2016

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded