bObles i udskolingen, efterskoler og højskoler

Page 1

Udskolingen, efterskoler og højskoler


Indhold Læringsmiljøer Dynamisk fordragssal

Side

6-7 Fleksibelt 8-9 læringsrum

Cases Sct. Nicolai skole

12-15 Københavns 16-19 Hovedbibliotek Skolen 21-23 på Grundtvigsvej

Produkterne Orm og alfabetskammel

26-27 Design 28-31 edition large Donut 32-35LĂŚrings


smiljøer


Dynamisk undervisningslokale ”Når mennesket skal lære noget nyt, lærer vi både mere og bedre, hvis kroppen og bevægelse er en del af læringen. Det harmonerer dårligt med at skulle sidde stille på en hård stol i flere timer hver dag.” -Kjeld Fredens, professor og forfatterFleksibelt læringsrum Mens vi lever i en tid, hvor hovedet oftest kommer før kroppen, lægger hjerne forsker Kjeld Fredens vægt på, at hovedet og hjernen jo er en del af kroppen – og omvendt – så de kan slet ikke adskilles, og vi har alt for længe undervurderet kroppens betydning for den mentale udvikling.


“Når man gang på gang bruger bObles til at indrette rummet på ny, udvikler man kreativiteten og en måde at tænke rum og funktionalitet på.” Christina Saxil, lærer - Skolen på Grundtvigsvej


CasesCase:

Sct. Nicolai skole

– mindre larm og mere samarbejdPå Sct. Nicolai Skole i Køge er man optaget af at udvikle en målrettet og alsidig undervisning, der samtidig integrerer bevægelse og leg i læringssituationen. Vi oplever stor trivsel fordi de kan sidde i forskellige stillinger og kan bevæge sig uden at forstyrre andre.


I starten var det egentlig tænkt som et ‘brain break’, hvor eleverne kunne få rørt sig og sendt stimuli op til hjernen. Men flere af dem tager skridtet videre og kombinerer både leg og faglighed, så det ikke længere ‘bare’ er et break med bevægelse.


Case:

Københavns Hovedbibliotek ”Ideen er at bruge store bogstaver som en del af indretningen af rummet, og på den måde give de besøgende en konkret og helt fysisk oplevelse med bogstaver. De store bogstaver skal samtidig invitere til, at generationer imellem sætter sig...”


Foto: Signe Madsen


Foto: Signe Madsen


Foto: Signe Madsen

”Motorik-møblerne giver mulighed for at gøre det, kroppen beder om – at bevæge sig – så man ikke skal bruge krudt på at sidde stille, men kan koncentrere sig ...” siger Line Kragbøll.


Case:

Skolen pü Grundtvigsvej – multifunktionel indretning af klasselokaleSkolen på Grundtvigsvej er en stor ny folkeskole på Frederiksberg. De skulle skabe rum til flere elever på den samme plads, og var derfor nødt til at tænke anderledes. De indrettede derfor et såkaldt Boblerum, som både skulle fungere som klasselokale i skoletiden og lounge for de større elever i klubtiden efter skole.


“Kravet om differentieret læring kræver, at en ensidig indretning og brug af undervisningsrum, ændres til en mere alsidig og fleksibel indretning. Det fordrer retænkning og opbrud i den pædagogiske praksis, såvel som i organisationsformer og fysiske rammer.” -Winie Ricken, forsker og arkitekt


ProdukternebObles stol Arbejdsstol Ormen er buet i bunden og kan derfor vippe når man sidder på den – dette gør at rygsøjlen hele tiden er aktiveret og at core og balance stimuleres konstant under brug.


Puf Skummet er et lukket cellemateriale og er nemt at rengøre. Træningsrulle Skummet er fast og skridsikkert og giver derfor god modstand under træningsøvelser eller massage af ømme muskler. Mål: D 30, H 40 cm


Design edition LARGE


Design Edition er en super flexibel byggeblok, der både kan fungere enkeltvis som skammel og bord eller bygges til kreative arbejds og lounge miljø´er Mål: h 36 cm, b 43,5 cm, l 52 cm

At bygge eget læringsmiljø udvikler sociale kompetencer For at konstruere et brugbart læringsmiljø må man interagere og lytte til hinanden. Hvad skal vi bygge? Hvor mange multiblokke skal der bruges? Hvor skal der bygges? Hvordan skal vi kunne arbejde? Samarbejdet styrker oplevelsen af fællesskab...
Donut kan samle alle aldre og inviterer til både praktiske, legende og hyggelige aktiviteter.

Donuts

Brug den som launge pude, eller som trænings redskab, fx. yoga. Den lille donut passer også fint oven på en bObles stol, og give en behagelig sidde position og hjøde.


Donut small

Donut

Donut LargeStyrk din core og balance med udforderende øvelser pü donut.


For priser og yderligere informaiton kontakt Kristian Gregersen kristian@bobles.dk +45 31 71 73 68


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.