GRIPEN nr. 10

Page 1

SKOGENS DROTTNING

chockar med rosa ekipage
I BRÄSCHEN FÖR ELEKTRIFIERING
I VINNARSPÅRET
Nr 10 2023 • lb.be-ge.se
GÅR
LASTBILSSÄLJARE
GRIPEN
Elteamet redo för ny teknik SID 10 Tung last för det lilla åkeriet SID 12

Foto: Privat

JAG

DRÖMDE

FAKTA

NAMN: Thomas Olofsson

GÖR: Säljare på Be-Ge Lastbilar i Oskarshamn

ÅLDER: 53 år

FAMILJ: Hustru Carina, bonusson Robin, 30, och sonen Linus, 25 år. Blev nyligen bonusfarfar

FRÄMSTA RALLYMERIT: Tredjeplats i Gästabudstrofén i Nyköping 2022

DRÖMRALLYBIL: Skoda Fabia R5. Fyrhjulsdriven och turboladdad med 270 hästkrafter

HAR HITTAT RÄTT VINNARSPÅR

50-årskrisen resulterade i nytagen förarlicens och en körklar rallybil.

guldpokal från Silverratten i Älmhult 1993. Men när Thomas träffade sin blivande fru och flyttade till Oskarshamn 1994 lades kartläsarkarriären i malpåse på grund av allt för långa resor och tidsbrist.

– Fast rallyintresset har alltid varit intakt. Under årens lopp har jag bland annat följt Svenska Rallyt på plats 22 gånger. Och drömmen om en egen rallybil har fortlevt...

50-ÅRSKRIS

Tillsammans med kompisen Juha Haukilahti, bestämde han sig för att åka och titta på en rallybil för några år sedan. Det slutade med att den röda VW Golfen fick följa med hem på släpet.

– Golfen var kul - men ingen vinnarbil. För två år sedan hittade jag en Toyota Corolla i toppskick. Den var betydligt dyrare. Men hade också kapacitet för topplaceringar i klassen.

Något som med facit i hand också har visat sig stämma. Under förra säsongen knep paret en hedrande tredjeplats i Gästabudstrofén i Nyköping, trots relativt ny bekantskap med bilen.

BÖRJADE SOM SÄLJARE

Vid sidan av de numera konkretiserade rallydrömmarna stortrivs Thomas med sitt jobb som säljare på Be-Ge Lastbilar. Ett yrke han klev in i för 16 år sedan utan någon som helst tidigare erfarenhet.

– Jag drömde också om att börja köra rally. Men det kostade för mycket. Så när jag fyllde 18 år tog jag kartläsarlicens och började åka med kompisar i stället, berättar han.

Ett billigare, och även väl uppskattat, substitut till att köra själv som Thomas förvaltade med den äran.

I prisskåpet finns bland annat en

– Det var väl någon slags 50-årskris, förklarar Thomas leende. Men samtidigt var bilen inte så dyr och vi delade på kostnaden.

Med nytagna förar- respektive kartläsarlicenser började paret köra olika Grupp E-tävlingar runt om i södra Sverige. I takt med ökad erfarenhet växte även ambitionerna.

– Jag jobbade med biluthyrning inom Be-Ge när jag blev tillfrågad om jag ville börja sälja lastbilar.

Han är tacksam för den stöttning han fick av både sin föregångare, Lasse Hultman, och övriga medarbetare samt kunderna som bidrog med kunskap under hans inlärning. Idag tillhör han själv ”fossilerna”, som han uttrycker

2
OM ATT
KÖRA
– Ett perfekt komplement till jobbet, konstaterar Thomas Olofsson som till vardags arbetar som säljare på Be-Ge Lastbilar i Oskarshamn. SOM
BÖRJA
RALLY REDAN
18-ÅRING.
Med rötterna i Torsås har han rallykulturen i blodet. SM-guldmedaljören och hemmasonen Tomas ”Gullabo” Janssons framfart på rallybanorna fick var och varannan av Thomas barndomsvänner att sukta efter en egen karriär.
FAVORITFÖRARE: Skotten Colin McRae. Världens bästa rallyförare. När han kom farande i skogen fick man ta ett steg tillbaka. Helt galen vid ratten!

VINNARSPÅR

det, och vill vara den som hjälper de yngre förmågorna inom företaget.

– Det har varit en fantastisk resa med omvälvande förändringar inom hela lastbilsbranschen, förklarar Thomas och nämner bland annat pandemin och rekordförsäljningen av lastbilar med efterföljande leveransutmaningar.

Och inte minst den pågående elektrifieringen och allt vad den innebär.

– Det kräver ett helt nytt tankesätt. Jag trodde faktiskt inte att det skulle gå så här fort. Fortsätter det i den här takten kommer nog varannan lastbil jag säljer att vara eldriven innan jag går i pension, konstaterar han leende.

Som kontrast till den snabba tekniska utvecklingen och allt pappersarbete som lastbilsförsäljningen medför, skruvar han gärna med rallybilen så fort tillfälle ges. Allt ska vara på topp inför säsongens tävlingar.

– Bakom ratten släpper jag allt annat och fokuserar på att köra till 100 procent. Det är den totala koncentrationen som är den stora tjusningen med rally, förklarar Thomas nöjt.

n Lastbilsförsäljning n Lastbilsverkstad n Buss

ADRESS Södra Fabriksgatan 12, Oskarshamn

TELEFON Växel 0491-76 15 00

SÄLJARE Thomas Olofsson, Tel: 0491-76 15 20

ÖPPETTIDER Mån-Tors 07-18 Fre 07-16 Lör 07-13

VETLANDA

OSKARSHAMN n Lastbilsförsäljning n Lastbilsverkstad n Buss

ADRESS Verkstadsgatan 2, Vetlanda

TELEFON Växel 0383-46 73 00

SÄLJARE Bo Svärd, Tel: 0383-46 73 19

ÖPPETTIDER Mån-Tors 07-18 Fre 07-16 Lör 07-13

HULTSFRED

n Lastbilsförsäljning n Lastbilsverkstad

ADRESS Skotarevägen 1, Hultsfred

TELEFON Växel 0495-120 61

SÄLJARE Mikael Brodin, Tel: 0495-410 63

ÖPPETTIDER Mån-Tors 07-16 Fre 07-16 Lör 07-13

n Lastbilsförsäljning n Lastbilsverkstad n Buss

ADRESS Lundbygatan 3B, Visby

TELEFON Växel 0498-69 14 50

SÄLJARE Mattias Rödén, Tel: 0498-69 14 60

ÖPPETTIDER Mån och Fre 07-16 Tis-Tors 07-18 Lör 07-14

Följ oss på sociala medier

VISBY
@begelastbilar
@begelastbilar
Thomas Olofsson är säljare på Be-Ge Lastbilar sedan 16 år tillbaka. Han beskriver det som en fantastisk resa med stora förändringar i branschen. Bakom ratten är det rally till 100 procent. Lastbilsförsäljare Thomas Olofsson förverkligade sin ungdomsdröm och började köra rally som 48-åring.

UPPSKATTAT LYFT

Från mörkt och murrigt till ljust, fräscht och välkomnande.

Kundmottagare Izabella Ottosson på Be-Ge Lastbilar i Vetlanda har enbart fått positiva kommentarer sedan den ombyggda anläggningen invigdes i slutet av mars.

– Det är en otrolig skillnad. Nu uppskattar verkligen våra kunder att komma hit och besöka oss. Med bra flöde av dagsljus och lite växter går det att göra stor skillnad, konstaterar hon nöjt.

Men det är inte bara kundmottagningen och butiken, där Izabella tillsammans med reservdelsansvarige Ulf Jacobsson är Be-Ge Lastbilar ansikte utåt gentemot besökarna, som har fått en genomgripande uppfräschning. Hela anläggningen har utökats med totalt 700 kvadratmeter där bland annat den nya tvätthallen inryms. Det har i sin tur också medfört att verkstaden har fått ytterligare tre fullstora skepp med full takhöjd för service och reparationer av både lastbilar och bussar.

I samband med den stora ombyggnationen utökades kundmottagningen med en butiksdel.

– Den här stora ombyggnaden har bidragit till att vi numera har en toppmodern och väldigt funktionell anläggning med ett bra flöde. Vi har dessutom tagit höjd för att ytterligare kunna anpassa en del av verkstaden för service och reparationer av elfordon som kommer att öka avsevärt i framtiden, framhåller Be-Ge Lastbilars vd Tomas Engsund.

Förutom ny kundmottagning, tvätthall och utökade verkstadsytor har Be-Ge Lastbilars anläggning även fått ny fasad och nya portar samt nya arbetsplatser för säljarna och

förbättrade personalutrymmen.

– Det har inte bara blivit trevligare för våra kunder. Den här ombyggnationen har även förbättrat arbetsmiljön för våra anställda väsentligt.

Den officiella invigningen av den ombyggda och utökade anläggningen den 31 mars lockade en mängd inbjudna besökare och kunder.

– Det var en trevlig tillställning som avslutades med livemusik samt god mat och dryck. Nu blickar vi framåt och lägger fokus på att utveckla våra anläggningar i Hultsfred och Oskarshamn, säger Tomas Engsund.

4
Kundmottagare Izabella Ottosson välkomnar kunderna till den ombyggda anläggningen i Vetlanda. Be-Ge Lastbilars vd Tomas Engsund på scenen under invigningen i Vetlanda. Medarbetarna på Be-Ge Lastbilar passade på att vimla i samband med invigningen. Foton: Be-Ge Lastbilar

SKOGENS DROTTNING I ROSA SKRUD

Till och med däckens ventilhattar går i samma färg som hytten. Och har dessutom formen av en drottningkrona.

Fattas bara annat när det är Queen of the Wood som både har designat och rattar den rosa timmerbilen.

LÄS MER PÅ NÄSTA UPPSLAG

5
Med sin rosa Scania R660 timmerbil gör Ronja Nilsson på MJN Skogsentreprenad verkligen skäl för namnet Queen of the Wood.

När Ronja Nilsson bytte jobb och började köra för sin sambo

Marcus företag – MJN Skogsentreprenad AB – var det en dröm som gick i uppfyllelse. Dels för att hon genom sina tidigare chaufförserfarenheter bidrog till att introducera Scania i verksamheten, dels för att hon fick ansvaret att designa den nya timmerbilen helt efter egna idéer och önskemål.

– Det känns fantastiskt kul att både få bekanta sig med Scanias Next Generation, med allt vad det innebär, via nya R660 och samtidigt få möjlighet att sätta sin egen prägel på den. Det fanns sedan tidigare en blå, en grön och röd timmerbil i företaget. Nu finns det även en rosa som dessutom är från Scania, konstaterar Ronja som är mer eller mindre uppvuxen bakom ratten på en timmerbil då både hennes pappa och merparten av övriga släkten har kört lastbil.

FAKTA

RONJAS NYA TIMMERBIL

• Be-Ge Lastbilar levererade en Scania R660 LB6x4 timmerbil till MJN Skogsentreprenad AB under hösten 2022. Ytterligare en Scania R660 levererades i januari 2023

• OP Höglunds har levererat byggnation och kran samt släpvagn

• Dekoren monterades av Bildväxlarna i Kalmar

• Hyttens inredning har gjorts av Majlands Inredningar

VI ÄR SÅ

NÖJDA ATT MIN

SAMBO FAKTISKT HAR BESTÄLLT YTTERLIGARE EN SCANIA R660 TILL FÖRETAGET.

– Dessutom är det min sambo Marcus som driver MJN Skogsentreprenad som har funnits i drygt 20 år. Förutom skogsmaskiner har företaget även fyra egna timmerbilar där min är den första Scaniabilen som även har levererats av Be-Ge Lastbilar.

En bidragande orsak till det är Ronjas tidigare positiva erfarenheter av både Scania och Be-Ge Lastbilar genom bland annat hennes förra anställning på Grönskogs Skogstransporter.

– Marcus har varit på gång att köpa Scania tidigare utan att ha kommit till skott. När jag började i företaget fick jag honom att kontakta

Olofsson på Be-Ge Lastbilar i god tid för att få precis den modell jag ville ha, förklarar hon leende.

ROSA SÖMMAR

Förutom en helt ny timmerbil med senaste teknik i form av bland annat den nya växellådan passade Ronja även på att få sin Scania utformad precis som hon ville ha den. Vid sidan av hyttens rosa motivlack som också går igen i kranens grip, släpets stöttor, hjulens fälgsidor och, till och med, däckens ventilhattar är även hyttens innandöme specialdesignat.

– Det är Majlands Inredningar som har gjort hytten. Vi har bollat många idéer och slutresultatet blev precis som jag vill ha det, berättar Ronja och visar stolt upp den knappstoppade inredning i svart skinn med rosa sömmar, takets stjärnhimmel och den broderade förarmattan.

– Brodyren föreställer en nordsvensk i skogsmiljö. Det passar ju mig perfekt eftersom jag älskar hästar och

6

skogen är mitt rätta element, förklarar hon och tillägger leende att framrutans text ”Queen of the Wood” givetvis syftar på henne själv.

UTSTÄLLD

Att Ronja är mer än nöjd med sin nya timmerbil råder knappast någon tvekan. Några veckor efter leverans deltog hon och sambon med den på en utställning i Eskilstuna och hon utesluter inte flera offentliga visningar av sin ögonsten framöver.

Även innandömet i Ronjas nya Scania R660 håller drottningklass. Det är Majlands Inredningar som står för interiören.

– Den är ju lite speciell och eftersom jag har tittat mycket på andra lastbilar när jag har jobbat med designen är det även kul att kunna visa upp hur min bil blev till slut, säger hon.

Efter lite invänjning är hon också mycket belåten över den nya Scaniabilens egenskaper när det gäller allt från förarmiljö och komfort till växellåda och motorkapacitet. Detsamma gäller bemötandet från Be-Ge Lastbilar.

– Vi är så nöjda att min sambo faktiskt har beställt ytterligare en Scania R660 till företaget. Det är en av de mera erfarna chaufförerna som ville testa något nytt på äldre dar, berättar Ronja som ser fram emot att sätta sin nya timmerbil på hårda prov under vintern.

– Då ska den verkligen få bekänna färg, rosa med andra ord, på sliriga skogsvägar!

Förarmattans broderade nordsvensk i skogsmiljö är specialbeställd.

FAKTA

NAMN: Ronja Nilsson

ÅLDER: 30 år

BOR: På en gård i Ödängla utanför

Mönsterås

FAMILJ: Sambo Marcus samt barnen

Theodor, 12, Izadora, 2, och Miley, snart 1 år

Det går knappast att missa vem som huserar i skogen när Ronja lastar timmer med sin nya rosa Scania som har levererats av Be-Be Lastbilar.

GÖR: Timmerbilschaufför på

MJN Skogsentreprenad

FRITID: Tar hand om gårdens hästar samt hundar, katter och höns, umgås med vänner och familj, har designat den nya timmerbilen

7
De rosa ventilhattarna i form av en drottningkrona är ett led i utsmyckningen av den nya Scaniabilen.

I FÖRSTA LEDET FÖR

ELEKTRIFIERING

Mjuk, smidig och effektiv dragkraft med direkt respons. Chaufför Jonas Hagén har enbart positiva erfarenheter av ellastbilen från Scania som han rattar mellan Hydros olika anläggningar i Vetlanda för transport av aluminiumprofiler.

Sedan 2012 har Hagéns Åkeri AB utfört interngodstransporter åt Hydro Extrusion Sweden AB i Vetlanda. En rutt på totalt närmare 14 mil varje dag med upp till elva trailerbyten för att transportera aluminiumprofiler mellan Hydros sex olika lokala anläggningar samt lager.

– Vi har haft ett resonemang med Hydro kring hur vi ska kunna göra transporterna ännu mer klimatsmarta. Eftersom de också har ett tydligt miljömål och bland annat levererar återvunnet aluminium och aluminium med lågt koldioxidavtryck till Scania började vi prata om en gemensam lösning kring ellastbil, berättar vd Marie Hagén Landegren.

KLARAR 18 MIL

Diskussionerna involverade så småningom även Scania och resulterade i att Hagéns Åkeri blev ett av företagen i Scania Pilot Partner. Ett projekt med syfte att samla erfarenhet av elektrifie-

VI MÅSTE

PÅ VÅRA BARN, BARNBARN OCH ÖVRIGA EFTERLEVANDE. ATT MINSKA UTSLÄPPEN ÄR OTROLIGT VIKTIGT OCH NÅGON MÅSTE GÅ I FÖRSTA LEDET.

rade lastbilar i olika driftförhållanden till Scanias fortsatta utveckling. I slutet av mars levererades den nya ellastbilen, med 40 tons tågvikt, till åkeriet av Be-Ge Lastbilar i Vetlanda.

– En bidragande orsak till att vi valde att elektrifiera de här transporterna är just de korta avstånden. Den längsta sträckan mellan de olika anläggningarna är cirka åtta kilometer och totalt går lastbilen upp till 14 mil per dag. Batterikapaciteten är beräknad att klara 18 mil och då finns det marginal så vi klarar oss med nattlig laddning genom den laddstolpe vi har vid en av anläggningarna, förklarar verksamhetschef Lars-Göran Landegren.

HÅLLBARHET

Hagens Åkeri, med Marie Hagén Landegren i spetsen, har sedan länge haft ett stort engagemang kring hållbarhet och miljöfrågor inom transportbranschen. Bland annat körs åkeriets

JAG STORTRIVS MED DEN NYA LASTBILEN. DEN PASSAR MIG PÅ ALLA SÄTT.

alla bilar som utgår från Vetlanda på HVO, vilket innebär cirka 90 procent av den totala fordonsparken. Att köra på HVO innebär såväl minskade koldioxidutsläpp som bättre arbetsmiljö för chaufförerna. Med Vetlandas första ellastbil går Hagéns Åkeri även i bräschen för elektrifieringen inom transportbranschen.

– Vi måste tänka på våra barn, barnbarn och övriga efterlevande. Att minska utsläppen är otroligt viktigt och någon måste gå i första ledet, betonar Marie Hagén Landegren.

FRAMTIDEN

Sedan ellastbilen började rulla i Vetlanda i början av april har den väckt stor uppmärksamhet och reaktionerna har varit enbart positiva. Tankarna kring ytterligare elfordon i åkeriets lastbilsflotta har så smått börjat gro.

– Vi har sex bilar till som kör interngods i närområdet där eldrift

8
TÄNKA
Jonas Hagén kör dagligen en rutt på cirka 14 mil mellan Hydros olika anläggningar med ellastbilen. Eldrift var helt nytt för chaufför Jonas Hagén innan den nya lastbilen levererades till Hagéns Åkeri.

TEMA ELEKTRIFIERING

skulle kunna vara ett passande alternativ. När det gäller fjärrtransporter är vi för tidigt i utvecklingen ännu, det krävs bland annat en utbyggnad av infrastrukturen med laddstolpar. Oavsett är det el eller gas som gäller för oss – vad vi kommer att satsa på får framtiden utvisa, säger LarsGöran Landegren och Marie Hagén Landegren nickar instämmande.

För chaufför Jonas Hagén är det

dags att ratta vidare till nästa trailerbyte. Han var sedan tidigare väl insatt i ecodrivning och ellastbilen har inte ändrat hans körsätt nämnvärt. Den tysta och behagliga förarmiljön ser han som ett stort plus.

– Jag stortrivs med den nya lastbilen. Den passar mig på alla sätt, konstaterar Jonas Hagén innan han glider iväg nästintill ljudlöst.

Hagéns Åkeri går i bräschen för elektrifieringen inom transportbranschen med Vetlandas första ellastbil.

– Att minska utsläppen är otroligt viktigt, säger verksamhetschef Lars-Göran Landegren och vd Marie Hagén Landegren.

FAKTA

SCANIA 25P BEV 6X2 DRAGBIL

• Helelektriskt fordon med tvåväxlad elmaskin som levererar en kontinuerlig effekt på 230 kW (310 hk). Max effekt är 295 kW med ett maxmoment på 2 200Nm.

• Det högre prestandasteget för totalt nio batterier med 297 kW installerad effekt ger en räckvidd på upp till 250 km, beroende på totaltvikt, påbyggnad och typ av drift.

• Laddning av fordonet sker med hjälp av CCS typ 2 kontakt.

• Förberedd för elektriskt kraftuttag med möjlighet att koppla på växelriktare som driver kylsystem och liknande.

9
Chaufför Jonas Hagén stortrivs bakom ratten på åkeriets Scania 25P BEV. Den är såväl tyst och mjuk som effektiv att köra. Foto: Scania
CV AB/Dan Boman

HÖG SPÄNNING I VERKSTADEN

Stålhättorna är utbytta mot kolfiber och även övriga skyddskläder är strömklassade.

När Be-Ge Lastbilars elteam ska ta emot elektrifierade fordon i verkstaden krävs såväl utbildning och kompetens som anpassade verktyg, klädsel och övrig utrustning.

Både Einar Lövemyr och Hampus Wallin har lång erfarenhet av att serva och reparera fossildrivna lastbilar. Nu väntar nya utmaningar när de, under verkstadschef David Viktorssons ledning, ska ta sig an Scanias elfordon.

– Det är jätteintressant att få vara med på den här resan. I många avseende blir det här ett helt nytt sätt för oss jobba, konstaterar de.

650 VOLT

Just teamarbetet är en del som tydligt kommer att påverka deras dagliga rutiner. Samtidigt som de båda mekanikerna vid verkstaden i Vetlanda har fått flera praktiska utbildningar kring Scanias nya ellastbilar har verkstadschef David Viktorsson utbildats i de juridiska lagar och regler som gäller för arbete med elektrifierade fordon.

– Från att tidigare ha varit ganska självgående i verkstaden är vi tvungna att alltid vara två när vi jobbar med elfordon. En som skruvar och reparerar och en som övervakar och ser till att alla rutiner och checklistor följs till punkt och pricka, förklarar han.

Orsaken till detta är den högspänning på upp till 650 volt som de stora batterierna medför och som vid fel handhavande kan innebära direkt livsfara. För att säkerställa hanteringen av högvoltssystem i elfordon finns en helt ny branschstandard.

– Det gäller att hålla koll på kablarna och inte blanda ihop de olika färgerna för fossil- respektive eldrivna lastbilar, betonar Einar Lövemyr och Hampus Wallin leende.

PILOTPROJEKT

Ellastbilen som Be-Ge nyligen levererade till Hagéns Åkeri i Korsberga är det första elfordonet som verkstaden ska jobba med. Inför stundande service, översyn och reparationer har elteamet haft mycket direktkontakt med Scania.

– Det här är ett pilotprojekt och att ge direkt respons kring eventuella fel och brister som vi upptäcker ligger till grund för Scanias fortsatta utveckling, förklarar David Viktorsson och hans båda verkstadskollegor nickar instämmande.

– Vi är bara i början av elektrifieringen och det ska bli väldigt spännande att se hur framtiden kommer att te sig, säger de.

FAKTA

TEMA ELEKTRIFIERING

PORTABEL LADDSTOLPE

Sedan en tid tillbaka finns en portabel laddstolpe för elfordon på Be-Ge Lastbilars anläggning i Vetlanda. Det främsta syftet är att kunna lämna ut en fulladdad lastbil efter service, reparationer och testkörning. – Killarna gör ett jättebra jobb och har genomfört de utbildningar som krävs på ett bra sätt. Liknande organisation har vi på vår anläggning i Visby där vi sköter fyra ellastbilar och två hybrider. Inom kort räknar vi med att ha liknande organisationer även i Oskarshamn och Hultsfred, vi hjälper och följer våra kunders utveckling så vi ligger i fas med både utbildning och laddare, förklarar vd Tomas Engsund.

10
Rustade för högspänning. Hampus Wallin, Einar Lövemyr och verkstadschef David Viktorsson ingår i elteamet som ska serva ellastbilarna på verkstaden i Vetlanda.

FÖR BRANSCHENS FRAMTID

Propagerar för en framtid på rull. Genom att medverka på olika evenemang vill Be-Ge Lastbilar både visa upp sin verksamhet och bidra till att flera ungdomar utbildar sig inom fordonsyrket - både som mekaniker och chaufförer.

Skog & Traktor är sydöstra Sveriges största branschmässa inom skog och den har rönt mycket positiv respons från såväl utställare som besökare sedan premiären 2012. Vid årets upplaga, som hölls på Emmaboda flygplats den 5 och 6 maj, fanns Be-Ge Lastbilar på plats med både personal och en Scania lastväxlare för demonstration.

– Det var en väldigt välbesökt mässa och vi fick mycket positiva kommentarer från alla de som besökte vår monter. Det är värdefullt för oss att få visa upp oss i sådana här sammanhang och även prata med kunder under mera lättsamma former, framhåller Be-Ge Lastbilars marknadskommunikatör Ellen Jürgens.

Efter ett par års pandemiuppehåll och förra årets ihållande regn blev Nifsarpsdagen 2023 en veritabel succé. Arrangemanget, som hölls på Nifsarpsskolans område utanför Eksjö den 13 maj, lockade närmare 4 000 besökare.

– Det är ett slags öppet hus för skolans gymnasieutbildningar inom bland annat inriktningarna fordon och transport. Vi träffade både blivande gymnasiestudenter och en mängd andra intresserade som besökte vårt tält för att prata och få mer information, berättar Jimmy Wiktorsson som är ansvarig för teknik/kvalitet på Be-Ge Lastbilar.

VISA UPP FORDONSBRANSCHEN

Den 16 och 17 maj besökte Be-Ge Lastbilars vd Tomas Engsund Framtidsdagarna på Södervärnskolan i Visby där högstadieeleverna fick ta del av och veta mer om de yrken som de olika företagen och utställarna representerade.

DET ÄR VÄRDEFULLT FÖR OSS ATT FÅ VISA

UPP OSS I SÅDANA HÄR SAMMANHANG.

– Tillsammans med en rad ytterligare aktörer visade vi upp vad fordonsbranschen har att erbjuda. Eftersom som det råder brist på såväl mekaniker som chaufförer är det viktigt för oss att komma ut och väcka intresset tidigt hos de som ska söka fortsatt utbildning så småningom, säger han.

11
EKSJÖ
& TRAKTOR EMMABODA
NIFSARPDAGEN
SKOG
FRAMTIDSDAGARNA VISBY
Foto: Be-Ge Lastbilar
Foto:
Be-Ge Lastbilar Foto: Be-Ge Lastbilar

EMANUEL KÖR TUNGA STOCKAR

Segergrens Åkeri är det lilla familjeåkeriet som kör lantbruks- och skogstransporter. Med åkeriets Scania R580 transporteras bland annat ekstockar modell större.

Tack vare ett specialsläp, modifierat av SMT Maskin & Svetsteknik AB i Hultsfred, kan Emanuel Segergren lasta ekstockar som ibland väger över 8 ton styck. Grunden är en begagnad containertrailer som har förlängts och sedan försetts med timmerbankar och skjutbord. Den totala lastvikten med timmersläpet är 34 ton.

– Under de senaste månaderna har jag i princip enbart kört ektimmer från hamnen i Kalmar till Kährs i Nybro och Blomstermåla, säger Emanuel Segergren, som driver åkeriet tillsammans med sin pappa Jonny Segergren som startade verksamheten på 1970-talet med sin bror, Håkan Segergren.

Timret kommer från Tyskland, Polen och Frankrike och används för golvtillverkning. I Kalmar hamn lastas ekstockarna på med fordonskranen för vidare transport.

UNDER DE SENASTE

MÅNADERNA HAR

JAG I PRINCIP ENBART

KÖRT EKTIMMER FRÅN

HAMNEN I KALMAR.

Bilen som Emanuel Segergren kör ektimmer med är utrustad med snabblåssystem. Vilket gör att han på cirka 20 minuter kan byta till exempelvis till ett mindre timmerflak som lämpar sig för körningar ute i skogen. Segergrens Åkeri har också många kunder inom lantbrukssektorn och då blir det ofta körningar av ensilage.

TRE BILAR

Åkeriet har tre bilar i fordonsflottan. Det senaste nyförvärvet är en Scania

R590 från 2023. Förutom den Scania R580, årsmodell 2017, som Emanuel kör har åkeriet även en Scania R500 från 2011.

Med hjälp av Scania Fleet Managment håller chaufförerna koll på sådant som bränsleförbrukning och serviceintervaller. Alla bilarna är köpta hos Be-Ge Lastbilar i Oskarshamn, som också sköter servicen.

– Be-Ge ställer alltid upp. Det gör det svårt att välja ett annat märke, men det är inte aktuellt. Vi är väldigt

12
I hamnen i Kalmar lastas ekstockarna av. Timmret kommer från Tyskland, Polen och Frankrike. Emanuel Segergren kör mellan Kalmar och Nybro och Blomstermåla ett par gånger per dag, fem dagar i veckan.

nöjda med våra bilar och den service vi får från verkstaden, säger Emanuel Segergren.

BAS I KRISTDALA

Förutom Emanuel så är det pappa Jonny och systersonen William Liljegren som kör åkeriets bilar.

– Det rullar på bra. Jag tycker vi ligger på en lagom nivå. I dagsläget har vi inga planer på att expandera. Det är skönt att kunna vara ledig ibland, säger Emanuel.

BE-GE STÄLLER ALLTID

Jonny Segergren har fyllt 71 år, och fortsätter att köra om än i mindre omfattning än tidigare.

–Den 4 maj för 53 år sedan fick jag mitt körkort och har kört lastbil sedan dess. Så länge kroppen och huvudet hänger med fortsätter jag. Nu förtiden brukar jag säga att jag har gått ned till heltid, säger han med ett skratt.

Segergrens Åkeri har sin bas i Kristdala i Oskarshamns kommun i östra Småland och utför transporter i ett område som sträcker sig mellan

Stockholm, Örebro, Strömstad och Malmö.

Kundkretsen utgörs av såväl små som stora företag. Bland åkeriets kunder finns förutom Kährs Nybro också Lovanggruppen Handelshus. Pålitlighet och flexibilitet är ledord för Segergrens Åkeri.

– Kunderna ska kunna lita på att vi utför säkra transporter enligt överenskomna villkor. Vi gör alltid vårt yttersta för att lösa deras transportbehov även med kort varsel, avslutar Emanuel.

13
VÄLJA
MÄRKE.
UPP. DET GÖR DET SVÅRT ATT
ETT ANNAT
Emanuel Segergren är 36 år och driver Segergrens Åkeri AB tillsammans med sin pappa, Jonny.

Bomans Logistik AB har investerat 2 st Scania R660 LB8x4*4 Tankbilar. Bilen är utrustad med Scanias nya växellåda G33 med overdrive. Tankmobil i Ystad har tillverkat tankutrustningen och släp.

Hultgrens Såg & Åkeri AB i Stenkyrka Gotland har investerat i 2 st Scania R770 LB8x4*4 med HIAB lastväxlare som HEJCA i Eksjö byggt. Lackeringen är utförd av Kalmar Bläster & Lack. Majland har gjort en rejäl uppdatering i hytten.

Gillerfors Åkeri AB har investerat i en ny Scania R770 LB8x4*4. Lastväxlaren kommer från HIAB. Dekoren är utförd av Bildväxlarna i Kalmar.

Segergrens Åkeri AB i Ishult har förnyat sin vagnpark med. Scania R590 med motor förberedd för att köra på FAME. Bilen har Scanias tandemlyft. Bergs Fegen har byggt denna fina timmerbil och Lackmästarna har lackerat.

Kranstyrkan har bytt ut sin gamla kranbil mot denna vackra Scania. Valen föll på Scania R500 denna gång. GEHAB i Alvesta har byggt denna kranbil som även har front ben. Effer 1000 blev kranvalet denna gång.

Shelter Transport har investerat i en ny Scania R660 LB6x4, Scanias tandemlyft. Eksjö Maskin & Truck har byggt flisburen och Gulass i Taberg har stått för målningen.

Marcus Engberg har äntligen fått ut sin nya Scania R560 ”Super”. HIAB har lagt på en Lastväxlare 24T och Hycover, och lift dumperanpassat. Be-Ge Oskarshamns Alexander har kundanpassat bilen enligt kunds önskningar.

Direkt Logistik & Transport har investerat i en ny SUPER Scania med R500 motor, PLS har byggt på fjärrskåpet. Dekor har tillverkats & monterats av Mobil/Dekorcenter i Oskarshamn.

Kronqvist Åkeri AB , Lenhovda har nyinvesterat i ännu ett kassettekipage med en Scania R590 8x4 med tandemboggilyft. Påbyggnad och släp levererat av SLP Övertorneå.

E Lindgren & Söner AB i Botillabo har nyinvesterat i en Scania R590 6x2*4 med skåpsbyggnation från Limetec. Åkeriet har haft sin verksamhet sedan 1911.

Skoogs Transport Småland AB Hylletofta har tagit ut en ny Scania R590 6x2*4 med en TYLLIS skåpsbyggnation med hydrauliskt tak med tillhörande släp.

Sävsjö Skogsfrakt AB har investerat i en ny Scania R590 6x4 Scania komplett OP Höglunds med en Loglift 96S kran och X-cab kranhytt. Bilen är Dekorad av Qubic Reklam.

OSKARSHAMN OSKARSHAMN OSKARSHAMN OSKARSHAMN OSKARSHAMN OSKARSHAMN OSKARSHAMN OSKARSHAMN VETLANDA VETLANDA VETLANDA VETLANDA
NYLEVERANSER

Ny leverans till Näshults Schakt AB som tagit ut en ny Scania R590 8x4*4 med Zetterbergs tipp. Påbyggnad utförd av HEJCA.

Hagéns Åkeri Korsberga har investerat i ny Scania R540 6x2*4 med Vera Klippan tank. Lackering av Hytt har Gullas Lack stått för.

Elofssons Åkeri Holsbybrunn har investerat i en Scania R660 6x4 med tandemboggi lyft. Påbyggd med Flis bur från Eksjö Maskin&Truck. Hytt lackerad av BS Lackering Alvesta.

Tabergs Åkeri AB har investerat i en Scania S530 6x4 dragbil med 2950 hjulbas. Lackering av Pierre Billackering, Ängelholm.

Aspegrens Specialtransporter AB i Vetlanda har investerat i en ny Scania R530 6x4 dragbil.

Hagéns Åkeri AB Korsberga har tagit ut sin första helelektriska lastbil, en Scania 25P dragbil. Bilen kommer gå mellan HYDROS:s anläggningar i Vetlanda.

VETLANDA

Martin Danielssons Åkeri AB har denna gång investerat i en Scania R560 6x2 med nya SUPER motorn, på byggd med en HIAB lastväxlare av HEJCA. Lackering av Smålandsstenars Billack.

HULTSFRED

Granflo Åkeri Åseda, har investerat i en ny Scania R590 6x4 med tandemboggilyft med Flispåbyggnad från Eksjö Maskin&Truck.

Gotlands Bilfrakt AB har investerat i en ny Scania R590 dragbil.

Hajdwalls Transporter Scania R500 SUPER (nya motorn) 8x4*4. Hiab ultima 24t lastväxlar.

Blomstermåla Åkeri AB har förnyat sin vagnpark med en Scania R590 LB8x4*4 med en JOAB Classic L24 Kranflak levererat av GEHAB och CMT. Kranen är en Palfinger Performance.

EBMs i Kvillsfors har utökat med en ny Scania R660 LB8x4*4 med nya G33 lådan Växlaren är en HIAB Ultima 24 påbyggd av Hejca.

15
NYLEVERANSER
VETLANDA VETLANDA VETLANDA VETLANDA VETLANDA VETLANDA
VISBY VISBY OSKARSHAMN OSKARSHAMN

HALLÅ...

...Rickard Oscarsson, Högsby Grus & Betong AB

– Ni har nyligen fått er nya Scania P500 levererad av Be-Ge Lastbilar. Varför valde ni den modellen?

– P500 har den starka och bränslesnåla

13-litersmotorn Scania

Super. Tillsammans med G33-växellådan har den kraften och smidigheten som vi behöver för att kunna dra grustrailer och köra betongtrumma. Dessutom är det en helluftad bil som går enkelt att höja och sänka.

Vilken typ av påbyggnader har lastbilen och till vad ska den användas?

– Den har snabblås för grustrailer samt betongtrumma för betongtransporter. Påbyggnaden har gjorts av MSM, Månsarps Svets & Maskin.

Hur ser verksamheten ut hos Högsby Grus & Betong?

– Vi har levererat grus och betong sedan 1977 från egna grus- och bergtäkter. Inom betong kan vi erbjuda en mängd tjänster för de flesta behov. Leverans av färdig betong sker med roterblandare och tio meter ränna.

NYLEVERANSER

Ännu en Scania på Br Bomans Åkeri i Oskarshamn. Valet denna gång är Scania R560 (SUPER). Överflytt av byggnation har Tankmobil i Ystad utfört.

Vi utgår från Högsby och våra kunder finns över i stort sett hela länet.

Har ni ytterligare Scania från Be-Ge Lastbilar i maskinparken?

– För några år sedan köpte vi en Scania P410 LB8x4 av XT-modell. Det var den lastbilen som låg till grund för att vi återigen valde en Scania. Vi är väldigt nöjda med både lastbilarna och samarbetet med Be-Ge Lastbilar.

NYLEVERANSER

Godsservice i Oskarshamn AB har gjort en investering av nytt ekipage Scania P320 LB4x2 med en CP17N hytt. Skåpet och efterföljande släp är levererat av PLS i Rydaholm.

VI HAR LEVERERAT GRUS OCH BETONG SEDAN 1977. VI UTGÅR FRÅN HÖGSBY MED KUNDER I HELA LÄNET.

PRODUKTION KrePart, Oskarshamn, Tel 0491-178 80, www.krepart.se FOTO Curt-Robert Lindqvist där inget annat anges TRYCK V-TAB 2023/05 Waldebjers Trading har investerat i nytt ekipage Scania R770 LB6x4 med tank och släp från LAG i Belgien. OSKARSHAMN OSKARSHAMN OSKARSHAMN
Foto: Be-Ge
Högsby
Lastbilar Foto:
Grus & Betong AB
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.