Page 1

DĂŠ thuishaven van Utrecht

Sonate Stadsappartementen Tuinappartementen Loftappartementen DYOpenthouse


Ideaal wonen nabij het centrum van Utrecht


Stadsleven in Utrecht Vogelvlucht en locatie 06

Inhoud 16 Sonate, gecomponeerde architectuur

4

18 De architecten 20 Lagenoverzicht 22 Stadsappartementen

Situatieschets 08

30 Tuinappartementen

Thuis in Parkhaven 12

34 Loftappartementen

Parkhaven Een levendige moderne buurt

38 Binnentuin 14 16

40 Design Your Own Penthouse 44 Strand NL - interieurarchitectuur 54 Handige informatie

56 Technische omschrijving

3


Laat het genieten beginnen! Parkhaven is wonen tussen stadshart en buitengebied. Met aan de ene zijde de typisch stadse mogelijkheden voor ontmoeten, winkelen en gezellig weerzien. En aan de andere zijde de rust en ruimte om te recreĂŤren. U hoeft niet te kiezen, u krijgt het allebei. En veel meer. 4


Ervaar het stadsleven in al haar facetten Het aanzicht van Utrecht. Onmiskenbaar gevormd door de 112 meter hoge Domtoren. Aan de voet van de Dom ligt de knusse binnenstad met haar historische grachten, hippe cafĂŠs, trendy restaurants en tal van gezellige terrasjes aan het water. Je ziet de boten varen, de mensen slenteren, winkelen of een terrasje pikken. Je proeft cultuur en voelt het centrum bruisen.

Parkhaven koppelt deze stadse geneugten aan wonen met een rustig en groen karakter. En maakt het makkelijk om zorgeloos te genieten van ieder moment. Straks een bioscoop pakken, maar nu nog even heerlijk wandelen met de hond langs het Merwedekanaal. Of later vandaag naar een muziekfestival en vanavond gezellig borrelen en dineren hier in de haven. Alles mag ĂŠn kan. Dat maakt Parkhaven tot een bijzonder veelzijdige woonplek. Restaurant Divinatio - Het aanzicht van Parkhaven Utrecht

5


eg nw

Beatrix Theater

an

g sin el

oe Cr

Graad tv

Utrecht centrum

jne ar i

e gg

th Ca

Ro

Hoog Catharijne

se laa n

eg

de

na

al

Ve il

i ng ha

v de ka en

n

llaa

de

n Vo

M

ade

n

laa

edek

Merw

g

lwe

n

aa

naa

sel

Ka

lux

ne

Be

Ko

n

an

Balijela

Appartementen Sonate laan

Europa

nin

gin

lhe Wi

laa

ina

lm

6

at

tra

ps

yco

He

oe Cr

an kla ee

.A

b ter ors Vo

.T ell eg en laa n

W eg

ka

stw

we

de

rV er en

ig

er

Zij

de

M

Va n

N at

ie

s

Jaarbeurs


Parkhaven Utrecht ~ Overzicht van de woningen binnen het gehele plan

Onze Een florerend stadsdeel met een groen karakter

omgeving Parkhaven is gelegen in de Dichterswijk, in het westelijk centrum van Utrecht. Tussen de Croeselaan en het Merwedekanaal, tussen Jaarbeurs en Balijelaan. Vlakbij het Centraal Station en lekker dicht bij de binnen足stad met al haar voorzieningen. Het is een ruim opgezette buurt met veel groen en autovrije binnen足gebieden (de parkeerplaatsen bevinden zich groten足deels onder de grond). De haven met historische woonschepen geeft de wijk een vriendelijk, ongedwongen gezicht.

7

Hier wonen mensen voor wie wonen een combinatie is van een mooi en comfortabel stadsappartement of een luxe loftappartement 辿n een heerlijke woonomgeving waar langs de kade geflaneerd kan worden en op een zonnig terras genoten kan worden van een lekker glas wijn of een goed diner. Dit terwijl men fraai over het water kijkt en de activiteiten op de woonschepen kan volgen. Gezelligheid troef dus voor mensen die ten volste genieten van het leven.


school

TOEKOMSTIGE ONTWIKKELING

VEILINGHAVEN

F

F

FASE 5

FASE 4

FASE 3

Rolderdiep

FASE 1

TRAPVELD

hof

FASE 2

FASE 1

HONDENTOILET

MERWEDEKANAAL

Overige bebouwing

Lichtmast

15 Appartementen

Water

Lichtmast/wandarmatuur

17 Appartementen

Straat Stoep

Fietsparkeerbeugels

8

Z

Parkeren

Overig groen

Ondergrondse vuilcontainers F

W

Binnentuin

O

15 Appartementen

N

Legenda

Voorbehoud Deze tekening is enkel bedoeld om u een indruk te geven van de ligging en situatie van het bouwproject. De tekening vormt geen onderdeel van uw contract­stukken en er kunnen geen rechten aan ontleend worden. De juiste maten van het bouwterrein worden na opmeting door het Kadaster vastgesteld. Ook de inrichting van de openbare ruimte (aanleg van wegen, groen­voorzieningen, voorzieningen t.b.v. nuts­bedrijven en/of parkeerplekken) is slechts een impressie. U dient er rekening mee te houden dat deze nog kunnen wijzigen. Voor specifieke gebieds­informatie en informatie over omliggende, bestaande bebouwing, verwijzen wij u naar de gemeente. Voor eventuele (toekomstige) wijzigingen kan Bouwfonds ASR geen verantwoordelijk­heid op zich nemen en/of aansprakelijkheid aanvaarden.


Je vergeet bijna dat je in de stad woont De hele aanpak van Parkhaven is gericht op royaal woongenot. De huizen zijn ruim van opzet en het gevoel van ruimte om je heen is zeer aangenaam. Je kunt er stads wonen, maar ook groen en waterrijk. In een wijk waar de authentieke uitstraling van de gerestaureerde binnenhaven en de voormalige Veilinghaven herleven. Waar moderne architectuur fraai opgaat in een weelderig groen aangelegde binnentuin. Je vergeet bijna dat je in de stad woont.

Het plantsoen langs het Merwedekanaal draagt sterk bij aan dat gevoel. Het plantsoen heeft onder meer een moerassige zone, een ecologische vijver, halfverharde wandelpaden en zitplekken. Deze complete groene zone is autovrij, net als het overgrote deel van de straten. De historische haven en de kades zijn ontegenzeggelijk hÊt ontmoetings­ punt voor buurtbewoners van Parkhaven. Een levendige plek met voldoende ruimte voor leuke evenementen en buurtactiviteiten. Restaurant Divinatio ~ Prachtig uitzicht op de Veilinghaven

9


Hart en historie Parkhaven ademt historie en straalt een niet-aflatende bedrijvigheid uit. En dat tegen een setting van modern, rustig en stijlvol wonen. Een unieke combinatie.

verenigd

Proef het karakter van Parkhaven Wie zich door Parkhaven beweegt, proeft nog altijd de handen-uit-de-mouwen-mentaliteit van zijn industriële verleden. De fraaie oude panden, grote kranen en klassieke timmerwerven; deze bepalen deels het karakter van Parkhaven. Van verleden… De historie van Parkhaven voert terug naar de beginjaren twintig. Bij het Merwedekanaal in Dichterswijk-West wordt de loshaven gegraven, waarlangs zich in rap tempo tal van handelaren in bouwmaterialen vestigen. Kort daarna wordt, in samenhang met de bouw van de grote hal voor de groenten- en fruitveiling, de Veilinghaven aangelegd. De goede transportverbindingen per

10

spoor en over het water trekken vervolgens ook veel koel- en overslagbedrijven naar het gebied. In de jaren zestig gaat de aanvoer van groenten en fruit steeds meer over de weg en als de veiling naar Nieuwe­ gein verhuist, komt er definitief een einde aan de oorspronke­lijke functie van de haven en de veilinghal. De Veilinghaven wordt gedeeltelijk gedempt. …naar heden Tegenwoordig biedt de haven onder meer ruimte als winterligplaats voor het Utrechts Statenjacht. En nog altijd siert het statige veilinggebouw – nu met een geheel andere bestemming – de wijk. En zo zijn nog meer klassieke iconen van Parkhaven in ere hersteld. En dienen ze nu het moderne bedrijfsleven. Neem de zand- en grindtrechters, ook wel de U-trechters genoemd. Deze zijn teruggeplaatst en omgebouwd tot inspirerende trainingsruimte, cursusruimte of vergaderlocatie. Zo toont Parkhaven respect aan zijn verleden en leeft het karakter van oude bedrijvigheid voort.


Oude glorie in een modern jasje. De U-trechters vormen het bewijs.

11

U-trechters langs de Van Zijstweg ~ Herinnering aan de oude bedrijvigheid rondom de voormalige Veilinghaven. Nu zijn deze zandtrechters unieke architectonische objecten en worden gebruikt voor vergaderingen, meetings en workshops. www.ruimteutrecht.nl


Thuis

Leven tussen stad en rust, met alles in de buurt.

in Parkhaven Thuis, maar er toch uit Parkhaven is meer dan een goed ontworpen woonwijk. Parkhaven heeft een uitgesproken, eigen gezicht. Waar mensen wonen die authentieke sfeer en moderne uitstraling prima vinden samengaan. Mensen, voor wie wonen een combinatie is van een mooi en comfortabel huis of appartement ĂŠn een heerlijke leefomgeving. Waar het op een zomerse zaterdagavond langs de kade heerlijk flaneren is. En waar op zondagmiddag op een zonnig terras genoten kan worden van een lekker wijntje of een goed diner. Dit terwijl u uitkijkt over de historische schepen in de binnenhaven. Het betere leven!

12


Parkhaven eigen: de levendigheid van terrassen en de rust van tikkende scheepsmasten

Duurzaam wonen in een historische omgeving Hoogwaardig en duurzaam afwerkingsniveau Heerlijk, een nieuw gebouwd huis dat van alle moderne gemakken is voorzien. Het hoge afwerkingsniveau door gebruik van state-of-the-art bouwmaterialen zorgt ervoor dat u uiterst comfortabel woont. Alle nieuwbouwhuizen in Parkhaven voldoen aan de laatste bouwnormen. Zo worden de woningen niet alleen rondom geïsoleerd om warmteverlies te voorkomen, maar ook tegen de overdracht van geluid tussen de appartementen onderling. Dat betekent dat ze duurzamer gebouwd zijn dan bestaande ‘nieuwbouw’ of de historische panden in het centrum. Best een zorgeloos gevoel. U bezuinigt niet alleen op kosten aan onderhoud, u kunt ook rekenen op een lagere energierekening. Ook dat geeft aan wonen in Parkhaven extra cachet.

Terras Restaurant Harbour ~ Parkhaven.

13


Een levendig Wonen aan de rand van een stadswijk, maar toch midden in het groen met alle voorzieningen dichtbij.

moderne buurt In Parkhaven wordt volop aandacht besteed aan voorzieningen en de daarmee gepaarde leefbaarheid, veiligheid, gezelligheid en sfeer. De verschillende restaurants hebben hun sporen inmiddels verdiend en maken de Veilinghaven tot het dynamische middelpunt van Parkhaven. In de directe nabijheid zijn ook diverse leuke kleine winkeltjes, een basisschool, kinderopvang en een sportschool te vinden. In de Jaarbeurs en het nabijgelegen

De historische binnenstad van Utrecht ~ Een breed scala aan voorzieningen

14

Beatrixtheater kunt u onder meer genieten van uiteenlopende evenementen, beurzen en wervelende musicals en shows. Loopt u iets verder, dan bevindt u zich al snel in de binnenstad van Utrecht. Zoekt u cultuur? Dan bent u in de Stadsschouwburg of poppodium Tivoli echt een avondje uit. Shoppen? Trek daar maar gerust een dag voor uit. Naast het overdekte winkelcentrum Hoog Catharijne en warenhuis De Bijenkorf is het beslist de moeite waard eens rond te kijken in het gebied rondom de Oudegracht. Ontdek de vele boetiekjes en uiteen­ lopende speciaalzaken in de Schoutenstraat, Zadelstraat en de Lijnmarkt. Bijkomen doet u met een kopje koffie in de Winkel van Sinkel of een rosÊ op een van de oergezellige werfterrasjes. Zo veelzijdig kan wonen in Parkhaven zijn!


Parkhaven compleet Bij het ontwerp van deze prachtige stadswijk is niet alleen gekeken naar de woonkwaliteit, maar ook naar het creëren van uitgebreide voorzieningen in de buurt. Ook al ligt de binnenstad van Utrecht op enkele minuten lopen, u hoeft Parkhaven echt niet uit om de dagelijkse boodschappen te doen, om te sporten en te recreëren of medische hulp te krijgen. Er zijn diverse winkels aanwezig en wie verzorgd voor de dag wil komen, bezoekt de kapper en schoonheidsspecialist om de hoek. En verder: Gezellig uit eten Fijnproevers eten lekker in het eigentijdse restaurant Harbour aan de haven. Of laten zich culinair verrassen door Frans Mediterraans restaurant Diviniato aan de

Veilinghavenkade of door de Teppanyaki tafels van het Japanse Hasekura. Goede verzorging In de nabije buurt van Parkhaven bevinden zich tevens een huisartsen- , fysiotherapie- en tandartsenpraktijk en een apotheek. U hoeft dus niet ver van huis om van goede zorg te worden voorzien. Ook basisonderwijs en opvang zijn alom aanwezig. Zo is Kinderdagverblijf Spikkels geves­tigd in het oude veilinggebouw van Utrecht. En de buitenschoolse opvang Krachtpatsers - gelegen naast de openbare basisschool ‘De kleine dichter’ - is een ideale opvanglocatie voor uw kind in de leeftijd tussen 4 en 12 jaar.

15


Sonate Wonen met karakter. Voor mensen die bewust kiezen voor een comfortabel appartement, omgeven door een natuurlijke binnentuin.

Gecomponeerde architectuur Sonate; een virtuoze mengeling Sonate is het laatste pronkstuk van het project Parkhaven. Dit harmonieuze gebouw bestaat in totaal uit 47 appartementen met allemaal verschillende karakters, te weten: Stadsappartementen, Tuinappartementen, Loftappartementen en één “Design Your Own” Penthouse. Het gebouw Sonate ligt centraal in Parkhaven aan het toekomstige Heycopplantsoen. Achter dit speciaal gecomponeerde gebouw, gaan veel gevarieerde woonprogramma’s schuil. Parkhaven is net als een Sonate, opgebouwd uit verschillende fases dat het geheel afwisselend maakt en prettig voor het oog. Kortom... bijzonder wonen in een veelzijdige omgeving.

Ontdek de veelzijdigheid van Parkhaven Wie zich door Parkhaven begeeft, merkt op dat de hele aanpak is gericht op fulltime woongenot. Dat is uiteraard terug te zien in het ontwerp van deze uitzonderlijke appartementen. Stuk voor stuk met een geheel eigen karakter en uiterst comfortabel. In ieder programma is gezocht naar een optimale Balans tussen de verschillende gebruiksfuncties. Opvallend is de aanwezigheid van de vele ramen, die zorgen voor een grote lichtinval in de woningen, waardoor het nog groter lijkt dan het al is. Vanuit uw appartementen kunt u de hele dag door genieten van de zon en heeft u een fantastisch uitzicht op het Heycopplantsoen, de groene binnentuin of de karakteristieke jaren dertig bebouwing van de directe omgeving.

16


Geniet van heerlijk stedelijk wonen met volop rust, water en ruimte

Vogelvlucht: Parkhaven Utrecht

17


Sonate

Een inspirerende locatie voor aangenaam wonen.

De architecten Robbrecht & Daem Architecten In de inplanting van locatie ‘Burgman – Heybroek’ spelen de bouwdelen langs de Voorsterbeeklaan een belangrijke rol, als tegenpool voor de bouwdelen langs het Merwedekanaal. Hierbij was onze expliciete keuze om andere architecten uit te nodigen, die het geheel nog konden versterken. Daarna is de idee gegroeid om de architectenverdeling in horizontale lagen te doen, en niet de gebruikelijke verticale parcelering toe te passen. Hierdoor ontstaat een sterk contrast met de verticale bouwdelen langs het Merwedekanaal. De verdeling loopt als een muzikale notenbalk van links naar rechts en van boven naar onder over in de 2 gebouwen. Een donkere strip maakt de scheiding tussen de niveaus. De lezing van het gebouw is hierdoor totaal ongewoon: we krijgen een opeenstapeling van verschuivende horizontale delen. De (verticale) lift- en trapportieken zijn ook mee ontworpen door elk architect, zodanig dat deze geen breuk vormen in de gevelritmiek.

18

Deze lezing is even eenvoudig als complex, en draagt ertoe bij dat je er niet snel op uitgekeken geraakt. Architecten Sluijmer en Van Leeuwen De architectuur van Sluijmer en Van Leeuwen is duidelijk herkenbaar als je het gebouw aanschouwt. De gevels kenmerken zich door een sterke en consequente afwisseling van zo transparant mogelijke en gesloten gevelvlakken. De transparante gevelvlakken, ook als het geen erkers zijn, bestaan uit een stalen frame waarbinnen openvouwbare gevels en hekwerken zijn opgenomen. Elke woonkamer communiceert via één of meer transparante gevelvlakken met de buitenwereld. De gesloten gevelvlakken bestaan overwegend uit metselwerk met daarin een patroon van kleinere diep liggende raampjes. Die bevinden zich heel strategisch precies op lig-, zit- en stahoogte. Zonder gezien te


worden kan zelfs vanuit het bed naar buiten worden gekeken. De gesloten gevelvlakken geven vooral geborgenheid aan de niet-woonfuncties. Door maximale concentratie van alle overige functies op een zo compact mogelijke oppervlak ontstaan woon­kamers die groter zijn dan gemiddeld. Alle woonkamers zijn extra vergroot doordat één gevel over de volle traveebreedte als erker buiten het gevelvlak steekt. Elke woning is bovendien van minimaal één maar meestal twee geheel openvouwbare gevels voorzien. Door zo’n gevel open te vouwen -ontstaat binnen de woning een riante buitenruimte met veel privacy. Dubbelgebruik van dezelfde oppervlakte als binnen en buitenruimte is het gevolg. De drie hierboven genoemde maatregelen, concentratie van -functies, erkers aanbouwen en dubbelgebruik van binnenoppervlak als buitenruimte, resulteren in woningen die met recht lofts genoemd mogen worden. Diederen Dirrix De kracht van het concept waarbij vier architecten min of meer onafhankelijk van elkaar een deel van het gebouw hebben ontworpen, komt vooral tot uiting in de gevel. Omdat variatie zo vanzelf ontstaat, hebben Diederen Dirrix voor hun deel van de gevel gekozen voor een relatieve eenvoud die toch een mooi en krachtig beeld oplevert. “Door de gevel naar buiten te brengen en op te spannen tussen de horizontale metalen randen ontstaat een verschil in diepte tussen de gevels onderling en krijgen de horizontale metalen randen een andere betekenis. De gevel zelf is opgebouwd uit identieke verticale elementen die ieder op zich weer bestaan uit een ranke verticale strook beton en een bredere strook metselwerk. Door elementen weg te laten ontstaan de openingen voor de ramen en de loggia’s. Afhankelijk van de achterliggende woonfunctie zijn de raamopeningen smaller of breder gemaakt. Zo is op de

plaats waar een badkamer aan de gevel ligt, slechts één element weggelaten en ter plekke van een loggia maximaal vier. Om het idee van een opening te versterken zijn de kozijnen ten opzichte van de gevel teruggelegd en voorzien van verdiepingshoge openslaande deuren. De woningen zelf zijn binnen de gegeven eisen zo ruim mogelijk opgezet waarbij vooral is gelet op de functionaliteit. De loggia’s liggen aan de rustige en bezonde binnenzijde van het blok. De openslaande deuren aan de straatzijde zorgen ervoor dat je ook daar ’s ochtends van de zon kunt genieten.” Gulikers Architecten In de bijzonder gevarieerde wijk Parkhaven vormt dit woonblok in eerste instantie boeiende verwarringen voor het oog. Vier verschillende vormtalen komen in één complex tot onderlinge communicatie, met als gevolg een meerstemmig resultaat. Bij deze experimentele manier van ontwerpen zette mede het Maastrichtse bureau Gulikers Architecten de

19

toon, om in een subtiel samenspel met drie collegabureaus tot een verrassende compositie te geraken. De door Gulikers Architecten ontwikkelde gevellagen beoogden te regelen en te ontregelen. Opvallend zijn de verdiepings-hoge ramen en geraffineerd gepositioneerde erkers. Alleen al door hun uitzonderlijk formaat trekken ze de aandacht. Door vier qua breedte verschillende wanddammen te hanteren, in wisselende combinaties, ontstaat een variëteit die spannend en uitdagend is. Voor de andere bureaus betekende dit haast a-tonale begin een extra prikkeling om hun eigen geluid te laten klinken, weliswaar in harmonie met de openingsakkoorden, maar zonder zich daarin volledig te voegen. Anders gezegd: hun antwoord betekende voor Gulikers Architecten weer een appèl om creatief te reageren èn een oproep tot wederzijds respect en begrip. Luisterend naar elkaars signalen is er alles aan gedaan om van diverse vormklanken een sprankelend concert te realiseren.


Lagenoverzicht Sonate 2e verdieping

1e verdieping

Begane grond

fase 5

fase 4

fase 3

fase 5

fase 4

fase 3

fase 5

fase 4

fase 3

20


lagenoverzicht

5e verdieping

fase 4

fase 3

fase 5

fase 4

fase 3

fase 5

fase 4

fase 3

W

3e verdieping

Z

N

O

4e verdieping

fase 5

21


StadsRoyaal wonen op een unieke locatie vol licht, lucht en ruimte.

appartementen Vertaling van wens naar vorm en inhoud Stadse allure met een levendige haven en opvallend veel rust en groen. Dit staat u te wachten als u straks voor het eerst de sleutel in de voordeur steekt van uw gloednieuwe stadsappartement. Het aangenaam wonen kan beginnen. De bewust aangebrachte variatie in architectuur draagt bij aan het woongenot. De bouw en indeling van de appartementen worden voornamelijk gevoed door het luisteren naar de gebruiker. In het uiteindelijke resultaat worden deze gegevens vertaald in een indeling en uitstraling die uw verwachtingen zullen overtreffen.

In de stadsappartementen is door de ontwerper gekozen voor een koppeling tussen woonkamer en keuken. Hierdoor ontstaat een riante leefruimte. Tel daarbij op een separate toiletruimte, een luxe badkamer met ruimte voor een douche en ligbad. Een aantal appartementen heeft soms zelfs drie slaapkamers. Allemaal gebruiksruimtes die uw woongenot optimaliseren. De lift brengt u tot in de kelder, zodat u droog uw auto bereikt. Ervaar het stadsleven in al haar facetten!

22


Stadsappartementen Ruimte en licht in overvloed.

Illustratie van bouwnummer 43 Zeer royaal 4-kamer stadsappartement Veel daglichttoetreding in alle verblijfsruimten Woonkamer en eetkeuken samen ca. 58 m2 Balkon met uitzicht op Merwedekanaal, binnenterrein en Heycopplantsoen Woonoppervlakte ca. 130 m2

24


Laagoverzicht per verdieping

Bovenaanzicht derde verdieping

stadsappartementen

Alternatieve indeling.

stadsappartement bouwnummer 42

stadsappartement bouwnummer 43

(plattegrond indicatief voor bouwnrs. 39, 45 en 48)

(plattegrond indicatief voor bouwnrs. 40, 46 en 49)

woonoppervlakte circa 105 m2

derde verdieping

25

woonoppervlakte circa 130 m2


Stadsappartementen

Zie voor inspiratie van Strand NL over de stadsappartementen pagina 46

Illustratie van bouwnummer 68 Extra breed stadsappartement Veel daglichttoetreding in alle verblijfsruimten Woonkamer en eetkeuken samen ca. 45 m2 Riante slaapkamer grenzend aan de luxe badkamer Zonnig balkon met uitzicht op de binnentuin Woonoppervlakte ca. 75 m2

26


Laagoverzicht per verdieping

Bovenaanzicht tweede verdieping

stadsappartementen

stadsappartement bouwnummer 69

stadsappartement bouwnummer 68

stadsappartement bouwnummer 67

(plattegrond indicatief voor bouwnr. 57)

(plattegrond indicatief voor bouwnrs. 56 en 59)

(plattegrond indicatief voor bouwnrs. 55 en 58)

woonoppervlakte circa 90 m2

woonoppervlakte circa 75 m2

woonoppervlakte circa 90 m2

tweede verdieping


Stadsappartementen

Wonen in een stadswijk, maar toch midden in het groen en bij water Goed doordachte architectuur waarbij rekening gehouden is met makkelijk in te richten leefruimten en veel lichtinval in huis

28


Laagoverzicht per verdieping

Bovenaanzicht eerste verdieping

stadsappartementen

stadsappartement bouwnummer 78

stadsappartement bouwnummer 77

(plattegrond indicatief voor bouwnr. 60)

(plattegrond indicatief voor bouwnrs. 62, 65 en 74)

woonoppervlakte circa 85 m2

eerste verdieping

29

woonoppervlakte circa 78 m2


TuinIedere tuin heeft zijn eigen karakter, met uitzicht op de gezamenlijke tuin.

appartementen De ideale plek om volledig te ontspannen Bij het betreden van het binnengebied kom je in een heel andere omgeving. De collectieve binnentuin heeft een groen karakter, is alleen voor voetgangers toegankelijk en is ‘s avonds afsluitbaar. Hierin bevinden zich op de begane grond de tuinappartementen. Een leuk detail bij deze appartementen zijn de afwisseling van dieptewerking in de gevel en hier en daar haagjes zodat geen enkele plek hetzelfde oogt. U kunt in uw eigen tuin en op uw terras de dynamiek van de stad verruilen voor de rust van de groene binnentuin. Kortom, geen verkeer, geen drukte maar genieten vanuit uw eigen appartement.

30


31

De tuinaanleg en inrichting van de openbare ruimte zijn naar fantasie van de illustrator ingevuld. Aan deze impressie, hoe fraai dan ook, kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.


Tuinappartementen

Breng het binnenleven

Vanuit uw eigen tuin genieten van de avondzon.

naar buiten en geniet van uw eigen tuin

Extra ingang via de aangelegde binnentuin Unieke combinatie van appartement ĂŠn eigen tuin Zonnige en lichte leefruimten Twee of drie royale slaapkamers Ruime berging Groot terras als verlengstuk van de woonkamer

32


Laagoverzicht per verdieping

Bovenaanzicht begane grond

tuinappartementen

tuinappartement bouwnummer 83

tuinappartement bouwnummer 81

(plattegrond indicatief voor bouwnr. 80)

(plattegrond indicatief voor bouwnrs. 79, 82 en 84)

woonoppervlakte circa 85 m2

woonoppervlakte circa 90 m2

begane grond

tuinappartement bouwnummer 54 woonoppervlakte circa 120 m2


LoftMet de zon in de rug genieten van het uitzicht voor je.

appartementen Van voor- tot achtergevel Bij de loftappartementen is een duidelijke scheiding gemaakt tussen het woongebied enerzijds en de overige functies anderzijds. De living en eetkeuken zijn in ĂŠĂŠn grote loftachtige ruimte ondergebracht, die zowel aan de voor- als achterzijde begrensd wordt met een glazen gevel. Door slim om te gaan met deze ruimte ontstaat er mogelijkheid voor een ruime eetkeuken, eetkamer en living. Inspiratie voor deze indeling is gevonden door Strand NL en weergegeven op pagina 49 in deze brochure.

34


Loftappartementen

Zie voor inspiratie van

Veel ruimtelijkheid, grote ramen, een geheel eigen karakter.

Strand NL pagina 48 en 49 van deze brochure

Illustratie van bouwnummer 76 Gevel tot gevel loftappartement Verdiepingshoge vouwpui in de erker Woon-, kook- en eetruimte bijna 70 m2 Riante slaapkamer met inloopkast Zonnig balkon met uitzicht op de binnentuin Woonoppervlakte ca. 100 m2

36


Laagoverzicht per verdieping

Bovenaanzicht eerste verdieping

loftappartementen

loftappartement bouwnummer 76 (plattegrond indicatief voor bouwnrs. 61, 63, 64, 66, 73 en 75)

woonoppervlakte circa 100 m2

eerste verdieping

37


38


Ontdek de centrale stijlvolle binnentuin Volop genieten van groen en rust Een oase van rust, een plek om u even terug te trekken. Zo speciaal kan een binnentuin zijn. Hier kunt u onthaasten en ontsnappen aan de dagelijkse beslommeringen. De binnentuin die tussen de appartementen en stads足 woningen zal bloeien, wordt omgeven door hagen, struiken en borders die een duidelijke overgang vormen tussen verhardingen en de omsloten bloemrijke buitenruimtes.

De hagen omsluiten een aantal kamers die elk vergelijk足baar zijn van opbouw, maar ieder een eigen kleur足nuance hebben. Het gras wordt ingezaaid met diverse soorten bloemen. Bloemen die vlinders aantrekken en geur over de binnentuin verspreiden. Wanneer de weide is uitgebloeid gaan de bloem足borders en struiken nog door met bloeien. Zo ontstaat er een binnentuin waar u vrij de mogelijkheden hebt om te picknicken met het gezin, rustig een boek te lezen en ontspannen weg te dromen bij het zien, voelen en ruiken van de directe natuur om u heen.

39


Design Your Own De luxe om te wonen zoals u dat wilt.

Penthouse (DYO) Uw eigen verdieping, uw eigen penthouse Dit penthouse is gelabeld als DYO. Dit concept biedt u de mogelijkheid om geheel naar eigen wens het penthouse in te delen en af te werken. Natuurlijk niet zonder professionele ondersteuning van één van de interieurarchitecten van het Utrechtse bureau Strand NL. Strand NL zal u intensief begeleiden bij het ontwerp­ proces richting uw droominterieur. Hiertoe wordt u een - naar eigen inzicht te gebruiken - compleet afbouwpakket ter beschikking gesteld. Dit wordt conform uw eigen ontwerp door ons verwerkt in de plattegrond van uw toekomstige penthouse. Een uitgelezen kans dus voor diegene die wonen wil verheffen naar een niveau dat hem of haar het beste past!

• • • • •

Vijfde verdieping met fantastisch uitzicht Twee ruime dakterrassen en een balkon met zicht op het Merwedekanaal Twee eigen parkeerplaatsen in de parkeergarage Afbouwpakket omvat twee complete badkamers Circa 220 m2 gebruiksoppervlakte

(Zie pagina 44 t/m 51 voor een eerste indruk van de interieurarchitectuur van Strand NL).

40


41


Leef het leven op een manier zoals alleen u dat wilt

DYO Penthouse

42


Laagoverzicht per verdieping

Bovenaanzicht vijfde verdieping

DYO penthouse

DYO penthouse bouwnummer 38 woonoppervlakte circa 220 m2

vijfde verdieping

Deze indelingssuggestie voor bouwnummer 38 is bedoeld om u een indruk te geven van de mogelijkheden van dit penthouse.

43


Strand NL Een stijlvol huis vraagt om een stijlvolle inrichting.

architectuur en interieur

Strand NL is een architectenbureau opgericht in 1990 door Jelle Hekstra. Het bureau is gevestigd in Utrecht, bestaat uit een team van ontwerpers en technische ondersteuning en werkt aan bouw- en verbouwprojecten voor professionele en particuliere opdrachtgevers.

Strand NL / architectuur en interieur Wittevrouwenstraat 28-30 T. 030 - 231 37 99 3512 CV Utrecht F. 030 - 234 03 59

info@strandnl.nl

www.strandnl.nl

44


Laat uw inspiratie de vrije loop

Comfortabel wonen moet een beleving zijn 45


Inrichtingsimpressie van stadsappartement bouwnummer 51

Laat uw gedachten gaan... 46

www.strandnl.nl


Het riante terras is het verlengstuk van de woonruimte. Geef kleur aan uw woonwensen Als het gaat om de kwaliteit van wonen wilt u geen concessies doen. Kies daarom die indeling die past bij uw levensstijl. U ziet dat u alle ruimte heeft voor een grote chaise longue bank om heerlijk op te ontspannen na een dag hard werken.

Op zonnige dagen nodigt het terras uit om buiten te eten. Kwestie van even de pui openschuiven. Het maakt eigenlijk niet uit of u buiten of binnen bent, want ieder vertrek heeft zo zijn eigen invulling. Die van u.

47


Zicht op de Veilinghaven vanuit uw eigen erker.

Hoe krijgt u stijl en comfort in harmonie? Precies, door uw persoonlijke wensen de ruimte te geven. Kleuren, meubels, ac­ces­ soires en accenten brengen sfeer in uw slaapkamer, living, hal en keuken. Door een woon-, eet- en kookruimte van gevel tot gevel te creëren ontstaat als het ware een leefruimte die aan beide zijden volledig naar buiten gericht is, waardoor deze nog groter zal lijken. Sla de terras­deuren open vanuit de keuken of woonkamer en laat buiten binnen. Woongenot creëert u zelf.

48


Realiseer uw wensen

Inrichtingsimpressie van loftappartement bouwnummer 61

www.strandnl.nl

49


Een appartement met onbeperkte mogelijkheden. Zo is dit appartement het beste te typeren. Strand NL heeft in samenwerking met Bouwfonds gekozen voor een volledig vrij in te delen woonruimte. Het totale oppervlak wordt slechts onderbroken door enkele technische schachten en voorzieningen.

Waarom een vrij in te delen ruimte?

Ultieme vrijheid

De ruimte kenmerkt zich door raampartijen rondom de woning met vrij uitzicht over de stad. In de visie van Strand NL kan deze kwaliteit bijvoorbeeld blijven bestaan als alle woonfuncties als eilanden in de ruimte komen te liggen. Met andere woorden geen wanden die aansluiten op de gevels maar vrijstaande units met een functie voor bijvoorbeeld koken en baden. De rest ruimten die overblijven zijn te gebruiken voor functies als piano-spelen of een leesplek.

www.strandnl.nl

50


Uw wensen staan centraal tijdens het ontwerp- en verbouwingsproces.

Zo’n rest ruimte werkt fantastisch omdat je het totale oppervlak van de woning ervaart zonder je verloren te voelen. D.m.v. kleur, materialen en verlichting kan een sfeer worden gecreÍerd waar u zich als gebruiker prettig bij voelt. De terassen die rondom de woning liggen maken deze ruimte in elk seizoen en op ieder moment uitzonderlijk om te wonen. Zon of schaduw wanneer u dat wilt. De interieurarchitecten van Strand NL zijn gewend om in dergelijke situaties maximaal woongenot te realiseren. Zij onderscheiden zich door naar u als persoon te kijken en aan u de juiste vragen te stellen. Uw wensen staan centraal tijdens het ontwerp- en verbouwingsproces. Voordat de bouw start wordt de gehele situatie qua wensen, kosten en tijd in kaart gebracht. Tijdens de realisatie zorgt Strand NL voor begeleiding en aansturing van uitvoerende partijen. Een (ver)bouwingstraject met de interieurarchitecten van Strand NL resulteert in een maximaal gevoel van vrijheid.

51


De keuken

Echt een keuken voor kookliefhebbers... en de rest van het gezin.

Maak kennis met Poggenpohl: de absolute top in keukens Uw keuken is een veelzijdige leefruimte die vraagt om kwaliteit. Dat komt mooi uit. Eigenhuis Keukens in Houten is de geselecteerde projectleverancier en is al vele jaren een betrouwbare partner gebleken in nieuwbouwprojecten. Voor dit project hebben we gekozen voor het merk Poggenpohl. De absolute top in keukens. Een merk voor mensen die individualiteit en exclusiviteit weten te waarderen. Alles met zoveel klasse afgewerkt. Zie hoe een keuken tot leven komt Eigenhuis Keukens neemt u veel werk uit handen en zorgt voor de complete en perfecte afhandeling van het totale keukentraject. Maak eens een rondgang door de eigen Poggenpohl-studio en laat u overtuigen van de kwaliteit en functionaliteit waar Poggenpohl befaamd om is. U ziet een keuken tot leven komen. Echt een unieke belevenis! Vervolgens kunt u samen met ĂŠĂŠn van de ervaren keukenadviseurs de juiste beslissingen nemen over de voor u meest ideale keuken.

welkom in uw keuken 52

Eigenhuis Keukens Houten Bedrijventerrein Het Rondeel Ringveste 15, 3992 DD Houten

T. 030 - 635 00 63 F. 030 - 635 18 86 info@eigenhuiskeukens.nl

www.eigenhuiskeukens.nl


De badkamer

Een klein beetje meer... Douchen kijgt een nieuwe dimensie De douche zorgt niet alleen voor weldadige hoofd- en lichaamsdouche, maar biedt daarnaast ook de mogelijkheid om het douchewater te voorzien van gekleurd licht voor chromotherapie en sfeer.

Met Villeroy & Boch is het heerlijk badderen, verfrissen en ontspannen.

Douchepaneel met chromotherapie ~ HansaColourshower douchesysteem

Spiegel met geluid! Deze badkamerspiegel van het Italiaanse Stocco Maitre is voorzien van een radio en iPod aansluiting. Bedienen doe je door tiptoetsen op de spiegel.

Genieten van uw

Heb je ooit zoiets gezien? Stoere gekleurde toiletrollen. Nu kan de styling van je badkamer helemaal tot in de details afgewerkt worden. Welke kleur wil jij? Zwart, roze, oranje, groen, blauw of rood.

moment in een tijdloze badkamer.

Renova toiletpapier ~ shop.renovaonline.net

53


Stijlvol woonshoppen in Utrecht Utrecht telt een scala aan woonwinkels. Natuurlijk, u kunt naar de uitgestrekte woonboulevard gaan met onder andere IKEA. Maar weet tenminste ook dat de

Op zoek naar een echt unieke tafel? Ga dan eens naar Anne Knopper Wonen. Die maakt ze op maat voor u. Rechthoekig, rond, vierkant of ovaal, met of zonder in het oog springende poten. Kies zelf de gewenste afmeting, houtsoort en afwerking. Binnen enkele weken kunt u aanschuiven! Ook vind u er meubels van BellAir geïnspireerd op de fifties, of de moderne kantoorstoelen van Parri. Twijnstraat 24 T. 030-2310155

Studio vol accessoires Natuurlijk mogen verrassende, opvallende en stoere accessoires in huis niet ontbreken. Neem daarvoor eens een kijkje bij Studio Utrecht. Die noemt zich sinds 2008 dé design- en cadeauwinkel van Utrecht. Vormgeving, innovatie maar ook zeker gebruiksgemak kenmerkt hun producten. Merken? Denk aan Eva Solo, Menu, Gense, Magppie, Can a Suc, Seletti, Vaho, Hey sign, Kikkerland, SuckUK en meer. Schoutenstraat 2 T. 030-2300029 ~ www.studioutrecht.nl

Utrechtse binnenstad voldoende leuke woonwinkels biedt om die meubels en accessoires te vinden waar u naar op zoek bent. Hierbij enkele aanraders. Doe er uw voordeel mee of doe er inspiratie op.

Strand West Ruimte voor interieur Een inspirerende winkel van vier verdiepingen, in een eeuwenoud stadskasteel. Een huis vol eigentijdse meubels en bijzondere accessoires van zowel gevestigde als aanstormende ontwerpers. U kunt hier advies krijgen van ervaren interieurontwerpers over indeling, licht, materialen, stoffering en kleur. Om zo samen tot een kloppend én spannend totaalplaatje te komen voor het hele huis.

54

Wooden platter ~ IItala, Choorstraat 2

Oudegracht 114 T. 030 2304 305 ~ www.strandwest.nl


Lamp Saturno ~ Italiaans topdesigner Paolo Grasselli

Neem de tijd voor Kwartier Loop beslist eens binnen bij Kwartier. Een prachtige winkel voor mensen die zich willen onderscheiden, die voor kwaliteit kiezen en op zoek zijn naar tijdloze ontwerpen, die jaren meegaan. Vind een complete collectie design classic meubels en lampen die nog steeds gemaakt worden naar de originele ontwerpen van gerenommeerde ontwerpers. Denk aan oude Art Deco lampen, maar ook originele grote dubbelzijdige stationsklokken en oude elektrische uurwerken. Merken gaan van Giso, Rietveld tot Normann Copenhagen. Ganzenmarkt 2-4 T. 030-2321163

Vintage for you Uitgesproken vintage fan? Ga dan naar Vaen - style recyclers -. Deze vintage design winkel is gespecialiseerd in meubels en verlichting uit de jaren ‘50, ‘60 en ‘70. Opvallend en bovenal origineel uit die tijd. Ze verkopen wereldwijd en hebben een snel wisselend assortiment.

Beetje inspiratie nodig op het gebied van interieur en wonen?

Oudegracht 246 T. 06-21412704 ~ www.vaenonline.nl

Ga Utrecht in en ervaar!

Steek uw licht eens op bij... Door te spelen met licht, kunt u in elk vertrek een nieuwe sfeer oproepen. Goed verlichten of belichten van het interieur geeft accenten of verzacht, waardoor een nieuwe omgeving wordt gecreëerd. Dat begrijpen ze als geen ander bij Hill Design.

Duik eens Nachtleven in Welkom en welterusten bij Nachtleven. Een fraai pand in de Voorstraat en een gerenommeerd slaaphuis waar u bedden en kasten vindt van vooral Italiaanse fabrikanten, aangevuld met Nederlandse topmerken. Ontdek hoe slapen in weelde is.

Voorstraat 3 T. 030-2333066 ~ www.hilldesign.nl

Voorstraat 9-15 T. 030-2367301 ~ www.nachtleven-bedden.nl

55


Project

Sonate 47 appartementen Fase 3, 4 en 5 - Parkhaven Utrecht

Projectnummers Fase 3 – 6036003 Fase 4 – 6036017 Fase 5 – 6100030

Architect

Robbrecht en Daem Architecten Sluijmer en Van Leeuwen Gulikers Architecten Diederen Dirrix

Datum

November 2010 Tot de contractstukken behorende bij de koop- en aannemingsovereenkomst zijn de volgende onderdelen opgenomen: • Pagina 58 t/m 68 van de brochure • De van toepassing zijnde tekeningen met bladnummers 1 t/m 9

De pagina’s met de exterieur en interieur impressies / illustraties van de appartementen behoren niet tot de contractstukken. Ook de pagina’s met de impressie / illustratie van het binnenterrein, behoort niet tot de contractstukken.

56


Technische Sonate 47 appartementen Parkhaven Utrecht

omschrijving Algemeen

Deze projectdocumentatie is nauwkeurig en met zorg samengesteld aan de hand van gegevens en tekeningen, verstrekt door gemeentelijke diensten, architect, construc­teur en adviseurs van het plan. Desondanks moeten wij een voorbehoud maken ten aanzien van geringe architectonische, bouwkundige en constructieve wijzigingen, evenals eventuele afwijkingen die voort kunnen komen uit nadere eisen en wensen van overheden en/of nutsbedrijven. De ingeschreven maten op tekeningen zijn “circa” maten, uitgedrukt in centimeters. Indien deze maatvoering tussen wanden is aangegeven, is geen rekening gehouden met enige wandafwerking. De op de verkooptekeningen aangegeven inrichting en apparaten zoals keukenblok, wasapparaat enz. behoren niet tot de levering. Wel worden de aansluitpunten voor deze opstellingen aangebracht.

Werkzaamheden door derden zijn tijdens de bouw niet toegestaan. De appartementen worden aangesloten op het openbare waterleiding-, stadsverwarmingsleiding-, elektriciteits- en rioleringsnet. De aansluitkosten hiervoor zijn in de koopsom begrepen. Teneinde de c.v.-installatie (stadsverwarming) enkele dagen te kunnen beproeven, vindt de aansluiting van warmte, water en elektra enkele dagen voor de oplevering plaats. Dit geschiedt op naam van de koper.

Uitvoeringsduur en bouwvolgorde

De uitvoeringsduur van het appartementen complex bedraagt ca. 350 werkbare werkdagen, gerekend vanaf de start van de bouw. De start van de bouw is nader gedefinieerd in de koop en aannemingsovereenkomst. Dit bouwplan maakt deel uit van een groter project van 84 appartementen.

57

De volgorde waarin de appartementen worden gebouwd en opgeleverd, wordt bepaald door het uitvoeringsteam, op basis van een uitvoeringsfasering. Gedurende de uitvoeringsperiode wordt de koper periodiek geïnformeerd over de voortgang en de geplande opleverdatum van zijn/haar woning.

Garantiebepalingen

Ongeacht hetgeen in deze technische omschrijving is bepaald, gelden onverkort de door de Stichting Waarborgfonds Koopwoningen (SWK) gehanteerde en voorgeschreven regelingen, reglementen en standaardvoorwaarden. Voor dit bouwproject geldt de “SWK Garantie- en waarborgregeling 2010”. Ingeval enige bepaling in deze technische omschrijving onverenigbaar c.q. nadeliger mocht zijn voor de verkrijger, gelden steeds de bovengenoemde garantiebepalingen.


technische omschrijving Peil

Als peil geldt de bovenkant van de afgewerkte vloer van de woningen / appartementen op de begane grond. Vanaf dit peil worden de hoogtematen gemeten. Het peil van het binnenterrein ligt, afhankelijk van de zijde, circa 60 tot 150 cm boven het aansluitend openbaar gebied. Het binnenterrein zal onder afschot aangebracht worden, waardoor dit peil kan variëren. Het binnenterrein is bereikbaar vanuit het openbaar gebied middels trappen en hellingbanen. Volgens het bouwbesluit mag de drempel van de toegangsdeur van de woning/appartement niet hoger zijn dan 2 cm boven de afgewerkte vloer. In de uitvoering zal circa 3,5 cm worden aangehouden om problemen met vloerafwerkingen te voorkomen.

Bestrating

Ter plaatste van de overgang van woning/appartement naar de eventuele buitenruimte (balkon/terras/loggia) zal indien noodzakelijk een op- cq. overstap aanwezig zijn. Deze overstap wordt zo fijn mogelijk gedetailleerd, maar kan in verband met waterkering tot wel circa 20 cm. hoog zijn.

De looppaden in de binnentuin zullen uitgevoerd worden d.m.v. betonnen straatklinkers met opsluitbanden. Het straatwerk op het kelderdek wordt uitgevoerd in grijze betontegels 60 x 60 cm. Het Rolderdiephof zal worden uitgevoerd in rood asfalt, gelijk aan de bestaande verharding van het reeds gerealiseerde deel van dit pad. De tuin wordt gefaseerd aangelegd en afgerond na verkoopfase 5. t.b.v. de afwatering worden kolken langs de paden en in het kelderdek opgenomen met aansluitingen op de centrale riolering. De vloer van de parkeergarage wordt grotendeels uitgevoerd in betonnen klinkerbestrating, een klein gedeelte wordt uitgevoerd als monolitisch afgewerkte betonvloer. In de parkeerkelder zullen snelheidsremmende voorzieningen aangebracht worden. Tevens zullen er stootbanden aangebracht worden in de parkeervakken, dit om eventuele beschadigingen aan de auto en kelderwanden te voorkomen. De terrassen op begane grond niveau worden bestraat met betontegels.

Grondwerk

Terreininventaris

Ten behoeve van de diverse bestratingen/verhardingen in het binnenterrein zullen grond en/of zandaanvullingen aangebracht worden, afgestemd op het gebruik. Het binnenterrein zal aangevuld worden met uit het werk komende grond en daar waar noodzakelijk zal t.b.v. de beplantingen teelaarde aangebracht worden.

Het binnenterrein zal bestaan uit bestratingen, verharding, gras en beplantingen. In de brochure is een impressie weergegeven van de binnentuin met beplantingen. Deze tuin wordt echter nog in detail uitgewerkt. De bestratingen zullen aangebracht worden als eerder omschreven. Het binnenterrein wordt deels privé uitgegeven en deels

58

gemeenschappelijk terrein. Op de scheiding tussen privé en gemeenschappelijk terrein zullen rasterhekwerken met houten palen aangebracht worden. Langs het privé deel van bouwnummer 34 zullen eveneens bloembakken aangebracht worden. Daarnaast zal het gemeenschappelijk terrein ook voorzien worden van lichtarmaturen en rvs fietsparkeerbeugels. Onder de binnentuin/het binnenterrein vallen ook de middels klinkers bestrate toegangstrappen tussen de bouwblokken. De binnentuin heeft een semi-openbare bestemming en wordt gemeenschappelijk eigendom van de Verenigingen van Eigenaars van de verschillende appartementengebouwen van verkoopfasen 1 tot en met 5. Het beheer en onderhoud valt derhalve ook onder de verantwoordelijkheid van deze verenigingen. Hiervoor wordt van rechtswege een Beheervereniging opgericht worden. Alle inrichtingen van het binnenterrein, zowel de privé delen als het gemeenschappelijke, vallen buiten de SWK garantieregeling.

Fundering

Het gebouw wordt gefundeerd op betonnen funderingspalen, waarover funderingsbalken en -verzwaringen cq betonpoeren aangebracht worden. De liftputten en overige putten binnen het gebouw worden uitgevoerd in beton.


Start van de sloepenrace in de Veilinghaven te Parkhaven.

Vloeren

De vloeren van de bergingskelder en de trappenhuizen worden uitgevoerd in beton. De vloer van de begane grond (ter plaatse van woningen/appartementen) wordt uitgevoerd in beton, als systeemvloer type breedplaat, aan de onderzijde voorzien van isolatie. De vloeren van de verdiepingen worden uitgevoerd in beton, als systeemvloer type breedplaat, aan de bovenzijde afgewerkt met een gietvloer op isolatie. De badkamer en toilet zullen voorzien worden van een massieve zandcement dekvloer zonder isolatielaag. De dakvloer wordt uitgevoerd in beton, als systeemvloer type breedplaat, zonder afwerkvloer aan de bovenzijde. Daar waar de constructeur dit nodig acht zullen stalen liggers en/of betonnen balken opgenomen worden in en onder de betonvloeren. Deze liggers zullen, daar waar

deze onder de vloer uit komen, afgewerkt worden, behoudens bij bouwnummer 38, waar plafond en balken in de basis onafgewerkt zijn.

Bouwmuren en kolommen

De wanden, kolommen en penanten van de parkeerkelder worden uitgevoerd in beton met daar waar nodig gedeeltelijk een afwerking van isolatie platen. De dragende woningscheidende wanden worden uitgevoerd in beton. De niet dragende woningscheidende wanden worden uitgevoerd in metal-stud systeem wanden, conform tekeningen. De binnenspouw wanden worden uitgevoerd in kalkzandsteen en in beton, conform tekeningen. De wanden van de liftschacht worden uitgevoerd in beton. De wanden van de gemeenschappelijke trappenhuizen worden uitgevoerd in kalkzandsteen en in beton, conform tekeningen.

59

Buitengevels

De gevels, borstweringen en keermuren worden gemetseld in rode gebakken stenen. Het voegwerk zal uitgevoerd worden in een grijze zand-cementvoeg. In de gevel aan de plantsoenzijde worden metselwerkaccenten aangebracht door het metselwerk deels ca. 2 cm naar voren te brengen. Het gevelmetselwerk in deze kopgevels wordt deels met staande lagen uitgevoerd. In de gevels waar door 4 architecten aan gewerkt is, wordt de basis gevormd door de kleur van de steen, welke in verschillende formaten en verbanden wordt verwerkt. Ter plaatse van de verdiepingsvloeren wordt in de gevel een metalen element aangebracht, waarmee de overgang in de verschillende architectuurstijlen begeleid wordt. In de buitengevel bij de bouwnummers 41, 47, 55, t/m 60, 67, 68, 69 en 78 worden verticale betonnen elementen en betonnen waterslagen opgenomen. De buitengevel


technische omschrijving

van de erkers bij bouwnummers 44, 70, 71 en 72 worden bekleed met prefab beton, de onderzijde wordt afgewerkt met grof structuur stucwerk. Rondom de erkers en balkons bij de bouwnummers 50, 61 t/m 66 en 73 t/m 77 worden metalen frames aangebracht. Boven de buitenkozijnen worden waar nodig metalen lateien (stalen geveldrager) aangebracht, e.e.a. in kleur van het metselwerk. Onder de gevelkozijnen worden prefab betonnen of aluminium waterslagen toegepast. De dakranden worden afgedekt met betonnen afdekplaten. De metselwerkborstweringen worden afgewerkt met betonnen afdekplaten.

Gevelkozijnen

De kozijnen met deuren en ramen in de gevels worden uitgevoerd in hardhout dekkend in kleur afgewerkt. De ventilatie geschiedt door een ventilatierooster, boven of in het kozijn geplaatst, achter het gevelmetselwerk.

Alle bewegende delen in de buitenkozijnen worden voorzien van tochtwering profielen. De gevelkozijnen worden, waar nodig volgens de eisen van het Bouwbesluit, voorzien van inbraakwerend hang- en sluitwerk. Aan de binnenzijde van de kozijnen met een borstwering, worden vensterbanken aangebracht van geperst plaatmateriaal met een kunststof toplaag. In de entreepui naast de hoofdentreedeuren wordt per entree een bellentableau met videofoon en postkasten aangebracht.

Balkons, loggia’s en terrassen

De (franse) balkons in het blok aan de zijde van het Heycop plantsoen (daar waar blok D3 6 bouwlagen heeft) zijn voorzien van betonconstructies/vloeren met glazen hekwerken, conform tekeningen. Het glas in de balkonhekken wordt uitgevoerd in 4 natuurlijke glastinten, deze kleuren worden door elkaar geplaatst conform

60

opgave van de architect. Het glas wordt ingeklemd in metalen glasprofielen welke worden gemonteerd op metalen staanders. Daar waar het bouwblok 5 bouwlagen heeft worden de loggia’s en franse balkons afgewerkt met glazen balustrades. De balustrades ter plaatse van de balkons en de ‘vouw puien’ worden in dit deel van het bouwblok voorzien van metalen gaashekwerken. De franse balkons aan de straat- en kopzijde op de begane grond en de balkons/terrassen bij bouwnummers 51 en 52 zullen worden voorzien van metalen hekwerken, met een vulling van metalen lamellen. Rondom het dakterras van bouwnummer 38 wordt aan de straat zijde een 180 cm hoog privacyscherm met niet doorzichtig glas geplaatst. De rest van het dakterras wordt afgebakend met de eerder omschreven metalen hekwerken met lamellen. De overige franse balkons zullen worden voorzien van een hardglazen doorvalbeveiliging in een metalen frame,


volgens de tekeningen. Bij de balkons, loggia’s en terrassen die grenzen aan een woonruimte worden ter plaatse van die grensvlakken thermisch geïsoleerd. In geval van vloeren voorzien van een waterdichte dakbedekking en afgewerkt met betontegels. In geval van plafonds en wanden afgewerkt met plaatmateriaal met schilderwerk, waarachter isolatie. De overige balkonvloeren en plafonds worden uitgevoerd in schoon beton.

Buitendeuren

• De gemeenschappelijke toegangsdeuren tot het gebouw vanuit de parkeerkelder en bergingkelder: vlakke houten deur met glasstrook en schopplaat, voorzien van een deurgreep en slot; • De bergingdeuren en de toegangen naar de technische ruimten: vlakke houten deuren voorzien van deurgreep en slot; • Woningentree van de appartementen die ontsloten worden op de lifthal: vlakke dichte deur voorzien van deurgreep, slot en spion; • Woningentree van de appartementen op begane grond niveau: vlakke deur voorzien van glasopeningen, brievensleuf, weldorpel, deurgreep en slot; • Terras, loggia en balkondeuren: houten (schuif)deuren met glas en afsluitingen; • Vouw puien: gevormd door aan elkaar gekoppelde houten deuren met glasvulling, die volledig opengevouwen kan worden; • De hoofd toegangsdeuren: vlakke deur voorzien van glasopeningen, voorzien van schopplaat, deurgreep en slot. Alle deuren worden per bouwnummer, indien mogelijk, voorzien van gelijksluitende cilindersloten en afgewerkt met een dekkende verf. Het toegangshek tot de stallingsgarage wordt uitgevoerd in staal en dient als natuurlijke ventilatie opening voor de kelder. Het toegangshek is op afstand te bedienen middels mee te leveren handzenders (2 per appartement). Dit toegangshek wordt eveneens gebruikt door de bewoners van de bouwdelen C1, C2 en C3.

Beglazing

In de gevels worden alle glasopeningen gevelkozijnen, inclusief die in de bewegende delen, voorzien van isolerend dubbelglas (met een verhoogde isolatie-waarde) type HR++ van ongelijke dikte. Achter sommige kozijnen komt een borstwering, hier wordt in het onderste deel geëmailleerd glas aangebracht. Waar nodig wordt het glas brandwerend uitgevoerd. In de brandwerende binnenkozijnen van de trappenhuiskozijnen en de bergingsgangen zal een brandwerende beglazing toegepast worden. Daar waar nodig zal in verband met de doorvalbeveiliging gevelkozijnen en balkons, veiligheidsglas toegepast worden.

Platte daken

De daken zullen uitgevoerd worden met isolatie afschotplaten en voorzien van dakbedekking. Op de vierde en de vijfde verdieping wordt op het platte dak een ballastlaag in grind aangebracht. De dakterrassen en loggia’s zullen worden voorzien van betontegels conform tekeningen. De dakbedekkingen zullen aangesloten worden op de dakrand afwerkingen. De daken worden voorzien van hemelwaterafvoeren aangesloten op het centrale rioleringstelsel, verder worden in de gevels op dakniveau noodoverlopen aangebracht.

Binnenwanden

De wanden van de berginggangen, bergingen, technische ruimten in de kelder worden uitgevoerd in schoon metselwerk kalkzandsteen. De niet dragende binnenwanden van de appartementen worden, tenzij anders aangegeven, uitgevoerd in gipsblokken, dik ca. 70 mm en indien noodzakelijk 100 mm. De dragende binnenwanden worden uitgevoerd in beton. Daar waar op tekening aangegeven zullen systeemwanden geplaatst worden, bestaande uit gipsbeplating op een metalen regelwerk, e.e.a. voorzien van isolatie. Tevens zullen er wanden voorzien worden van een geïsoleerde voorzetwand, bestaande uit een isolatieplaat met een gipsbeplating.

61

Vloer-, wand- en plafondafwerking Vloerafwerking De vloeren van de woning, met uitzondering van toilet en badruimte, worden afgewerkt met een gietvloer op isolatie. De bad- en toiletruimte worden afgewerkt met vloertegels aangebracht op een zand cementvloer. In de badkamer en het toilet bij bouwnummer 38 worden lichtgrijs gespikkelde vloertegels aangebracht, 20 x 20 cm, grijs gevoegd. In de badkamers en toiletten bij de overige bouwnummers worden witte vloertegels aangebracht, 20 x 20 cm, grijs gevoegd. Vloer- en wandtegels worden standaard niet strokend aangebracht. In de centrale ruimten, als op tekening aangegeven, zullen donkergrijze tegels aangebracht worden, afmeting 30 x 30 cm, voegkleur grijs. Achter de voordeur van een centrale entreehal wordt een schoonloopmat aangebracht. Wandafwerking De wanden in de woning, met uitzondering van de te betegelen wanden en wanden meterkast worden behangklaar opgeleverd. De wandtegels in de toilet- en badruimten, afmeting 20 x 25 cm, kleur wit en wit gevoegd, worden staand aangebracht. In de toiletruimte tot ca. 150 cm boven de vloer, daarboven wordt spuitwerk met een fijnkorrelige structuur aangebracht op de wanden. In de badruimten wordt het wandtegelwerk verdiepingshoog aangebracht. Vloer- en wandtegels worden standaard niet strokend aangebracht. In de centrale entreehal, trappenhal, de voorruimte van de lifthal begane grond en het trappenhuis van de kelder zal spuitwerk met een fijn korrelige structuur worden aangebracht. In de werkkasten in de kelder wordt t.p.v. de uitstortgootsteen ca 1,5 m2 wandtegel 15 x 15 cm kleur wit, aangebracht.


Plafondafwerking Het plafond in de woningen (met uitzondering van meterkast), wordt voorzien van spuitwerk met een fijn korrelige structuur. De plafonds in de bergingen en bergingsgang zullen niet nader afgewerkt worden. Daar waar nodig wordt het plafond voorzien van isolatieplaten. De plafonds in de entreehal, lifthal, begane grond en verdiepingen worden voorzien van isolatie gipsplaten met structuurspuitwerk. De plafonds in de lifthal op nivo -1 worden voorzien van isolatieplaten.

Binnenkozijnen en deuren

De binnenkozijnen worden uitgevoerd als metalen kozijn voorzien van vlakke opdek deuren. Boven de deur voorzien van een bovenlicht met helder glas, behoudens ter plaatse van de meterkast, waar een dicht paneel wordt aangebracht. De verdiepingshoge binnenkozijnen bij bouwnummer 38 worden uitgevoerd in hardhout, voorzien van een stompe deur met boven de deur een spiegelstuk. De binnendeuren worden voorzien van hang- en sluitwerk. De kozijnen van het toilet en de badkamer worden voorzien van een kunststenen dorpel, de overige kozijnen worden niet voorzien van een stofdorpel.

Trappen en bordessen

De trappen met bordessen en vloeren in de trappenhuizen worden alle uitgevoerd in prefab beton, kleur grijs. De trappen in de hal van de in de stadswoningen en maisonnettes worden uitgevoerd in vurenhout en dekkend geschilderd, behoudens de treden die niet geschilderd worden.

Hekwerken en leuningen

De traphekken en de leuningen aan de muurzijde in het trappenhuis worden uitgevoerd in verzinkt en in kleur gepoedercoat staal. De traphekken langs de trap en het trapgat op de eerste verdieping bij de stadswoningen en

Bouwnummer 38*: Douchecombinatie: • Inloopdouche voorzien van afvoergoot; • Een thermostatische douchemengkraan, fabrikaat Grohe serie Grohterm1000, met handdouche en glijstang. Voorzien van aansluiting koud- en warm water.

technische omschrijving maisonnettes worden uitgevoerd als houten spijlen hekwerk, dekkend geschilderd. De houten trapleuningen bij de houten trap in de stadswoningen en maisonnettes worden transparant afgelakt.

Liftinstallatie

In de trappenhuizen wordt een liftinstallatie aangebracht met een stopplaats op alle bouwlagen. De lift heeft een inwendige kooiafmeting van ca. 110 x 210 cm en is geschikt voor maximaal 13 personen. De woningen op de begane grond welke een entree hebben rechtstreeks aan de buitengevel zullen zich via de buitenlucht naar de lifthal moeten begeven.

Riolering

Vanaf de diverse aansluitpunten worden kunststof leidingen gelegd en aangesloten op de buitenriolering. De buitenriolering zal worden aangesloten op het rioleringsstelsel van de gemeente. De hemelwaterafvoeren van de platte daken worden aangesloten op de buitenriolering en het rioleringstelsel van de gemeente. De hemelwaterafvoeren van de balkons worden aangesloten op de buitenriolering en het rioleringstelsel van de gemeente. De hemelwaterafvoeren zullen uitgevoerd worden in kunststof.

Sanitair

De bad-, douche- en toiletruimte zullen voorzien worden van het volgende sanitair, aantallen en positie zoals op de tekeningen aangegeven.

62

Wastafelcombinatie: • Verglaast porseleinen wastafel, in de kleur: wit. Fabrikaat Villeroy & Boch serie Omnia architectura, voorzien van een vloerbuis; • Wastafelmengkraan, fabrikaat Grohe serie Eurostyle. Voorzien van aansluiting koud- en warm water; • Spiegel rechthoekig 40 x 75 cm. met verchroomde spiegelklemmen; • Verglaast porseleinen planchette, fabrikaat Villeroy & Boch. Fonteincombinatie: • Verglaast porseleinen fontein, in de kleur: wit. Fabrikaat Villeroy en Boch serie Omnia architectura, afmetingen ca. 36 x 25 cm voorzien van een vloerbuis; • Fonteinkraan, fabrikaat Grohe serie Costa, voorzien van koud water aansluiting. Closetcombinatie: • Verglaast porseleinen wandcloset, in de kleur: wit. Fabrikaat Villeroy & Boch, serie Omnia architectura, voorzien van zitting en deksel; • Verglaast porseleinen duobloc, in de kleur: wit. Fabrikaat Villeroy & Boch , serie Omnia architectura, voorzien van zitting en deksel; * N.B. De hierboven omschreven uitrustingen maken onderdeel uit van het afbouwpakket dat bij bouwnummer 38 inbegrepen is en kunnen naar eigen inzicht en ontwerp - onder voorwaarden - worden toegepast in de woning. Overige bouwnummers: Badcombinatie (indien van toepassing): • Een kunststof ligbad, fabrikaat Villeroy & Boch serie Omnia architectura, afmetingen 170 x 75 cm in de kleur wit;


• Een badmengkraan, fabrikaat Grohe serie Eurostyle, met handdouche, slang en wandsteun. Voorzien van aansluiting koud- en warm water. Douchecombinatie: • Inloopdouche, voorzien van afvoerput; • Een douchemengkraan, fabrikaat Grohe serie Eurostyle, met handdouche en glijstang. Voorzien van aansluiting koud- en warm water. Wastafelcombinatie: • Verglaast porseleinen wastafel, in de kleur: wit. Fabrikaat Villeroy & Boch serie Omnia architectura, voorzien van een vloerbuis; • Wastafelmengkraan, fabrikaat Grohe serie Eurostyle. Voorzien van aansluiting koud- en warm water; • Spiegel rechthoekig 40 x 75 cm. met verchroomde spiegelklemmen; • Verglaast porseleinen planchette, Villeroy & Boch.

Fonteincombinatie: • Verglaast porseleinen fontein, in de kleur: wit. Fabrikaat Villeroy en Boch serie Omnia architectura, afmetingen ca. 36 x 25 cm. voorzien van een vloerbuis; • Fonteinkraan, fabrikaat Grohe serie Costa, voorzien van koud water aansluiting. Closetcombinatie: • Verglaast porseleinen duobloc, in de kleur: wit. Fabrikaat Villeroy & Boch , serie Omnia architectura, voorzien van zitting en deksel;

Ventilatie

De keuken, het toilet en de badkamer worden middels metalen ventilatiekanalen aangesloten op een mechanische ventilatie-unit, welke in de wasruimte in de woningen wordt geplaatst. Op een wand in de keuken wordt een bedieningsschakelaar voor de regeling van het toerental in 3 standen aangebracht. De toevoer ventilatie

63


technische omschrijving

vindt op natuurlijke wijze plaats middels boven de gevelkozijnen geplaatste ventilatieroosters. De ventilatie van de parkeerkelder en bergingskelder zal ook geschieden middels mechanische ventilatie. De ventilatoren van de parkeerkelder zijn geplaatst in speciaal daarvoor bestemde ruimten. De ventilatie vindt plaats middels zogenaamde stuwventilatoren aan het plafond van de kelder, welke een versnelde luchtstroom bewerkstelligen. Deze versnelde luchtstroom wordt door de twee ventilatoren via de ventilatiekokers afgezogen.

Verwarmingsinstallatie

De woningen worden voorzien van een warmtelevering via stadsverwarming. Het systeem voor de warmte- en warmwatervoorziening wordt in de meterkast geplaatst. De installatie wordt uitgevoerd volgens het tweepijpsysteem, waarvan de leidingen zoveel mogelijk in de dekvloeren en de leidingschacht worden aangebracht.

In de te verwarmen vertrekken worden fabrieksmatig afgelakte radiatoren en/of radiator convectoren ge­monteerd, kleur wit. De verwarmingsradiatoren, worden qua afmeting afgestemd op de bij de afzonderlijke vertrekken vermelde temperatuur. Ruimtetemperaturen: Entree Toilet Woonkamer / zitkamer Keuken / eetkamer Slaapkamers Badkamer / doucheruimte Berging / was / technische ruimte Berging / parkeergarage

15 °C (radiator indien aangegeven) 15 °C (geen radiator) 20 °C 20 °C 20 °C 22 °C 15 °C (geen radiator) niet verwarmd

64

De ruimtetemperaturen zijn middels de thermostaat­ kranen op de verwarmingselementen te regelen. In de woonkamer wordt een ruimtethermostaat geplaatst die gebruikt kan worden voor een centrale nachtverlaging. De aantallen, positie en afmetingen van de verwarmingselementen worden bepaald volgens berekening installateur. De in/uitrit van de parkeerkelder wordt verwarmd middels een in het wegdek aangebrachte verwarming.

Watervoorziening

De woningen worden voorzien van een drinkwater­ leidingnet. De warmtewisselaar heeft een standaard warm tapwater capaciteit van 6 liter per minuut bij 60ºC. De leidingen van het drinkwaternet worden ter plaatse van de gemeenschappelijke ruimten uitgevoerd in koper. De drinkwaterleidingen in de appartementen worden uitgevoerd in kunststof. De leidingen worden waar mogelijk weggewerkt in de wanden en/of vloeren.


Het warme water wordt geleverd door een warmte­ wisselaar in de meterkast. Deze wisselaar maakt onderdeel uit van de stadsverwarming. Een warmwaterleidingnet wordt vanuit de meterkast aangelegd naar de volgende tappunten: • keukenmengkraan; • douche; • bad; • wastafel; Een koudwaterleiding wordt aangelegd naar: • toiletreservoir; • wastafel; • fonteinbak; • douche; • bad; • keukenmengkraan; • wasmachine. Waar mogelijk worden de leidingen weggewerkt in wanden en/of vloeren, ter plaatse van de technische opstelling in de berg- en wasruimte in de woningen worden de leidingen uitgevoerd in opbouw. Er wordt een hydrofoor-installatie aangebracht in de hydrofoorruimte in de kelder. In de werkkast in de kelder wordt een uitstortgootsteen met koudwateraansluiting aangebracht.

Elektrische installatie

De elektrische installatie wordt uitgevoerd volgens het zgn. centraaldozen systeem. De leidingen worden weggewerkt in wanden en vloeren m.u.v. de leidingen in de berging in de kelder en ter plaatse van de technische opstelling in de berging, wasruimte en de meterkast in de woningen, die worden uitgevoerd als zichtleidingen. Alle wandcontactdozen worden uitgevoerd met randaarde. Wandcontactdozen, schakelaars e.d. worden uitgevoerd in wit (RAL 9010) kunststof inbouw, uitgezonderd in de berging in de kelder en ter plaatse van de

technische opstelling in de berging, wasruimte en de meterkast in de woningen, waar opbouw wordt toe­ gepast. De aantallen lichtpunten, schakelaars en wandcontactdozen zijn op de tekeningen aangegeven.

zal door Citytec worden aangebracht en zal door de Beheervereniging geleasd worden. Hiermee dient rekening gehouden te worden bij de bepaling van de servicekosten.

In de badkamer en het toilet zal een plafondarmatuur aangebracht worden welke geactiveerd wordt middels een bewegingsschakelaar op het plafond.

Bij de hoofdtoegangsdeur en naar de centrale entree hal worden een bellentableau met spreekinstallatie/intercom aangebracht ten behoeve van een op afstand aan te sturen deurontgrendeling. Nabij de hoofdentree worden ook de postkasten geplaatst. Verder worden er ter plaatse van de hoofdtoegangs­deuren een videocamera aangebracht die is aangesloten op de intercominstallatie met beeldscherm in de woning. Dit is niet van toepassing voor de woningen op de begane grond.

De op tekeningen aangegeven omschreven rookmelders worden aangesloten op het lichtnet en zijn voorzien van een noodstroom voorziening. In het algemeen wordt voor elektramateriaal de volgende hoogten aangehouden: • schakelaars en combinatie-schakelaars/wandcontact­ dozen 105 cm+ vloer; • wandcontactdozen, CAI en telefoon 30 cm+ vloer; • schakelaars en wandcontactdozen t.p.v. de keuken­ opstelling 125 cm+ vloer; Ter plaatse van de opstelplaats voor een wasmachine wordt een elektrisch aansluitpunt aangebracht. De bergingen op kelderniveau worden voorzien van een Multicare 1*9W plafond armatuur met een bewegingsmelder, aangesloten op de CVZ kast. Het aansluitpunt is niet geschikt voor de toepassing van gloeilampen. Ter plaatse van de buitenruimten zal een aansluitpunt worden aangebracht voor het plaatsen van een lichtarmatuur. De verlichting van de algemene ruimten, verlichtings­ armaturen in het binnenterrein, welke aan de gevel of op het parkeerdek gemonteerd zijn en de verlichtings­ armaturen bij de entreedeuren worden aangesloten op de centrale meter en voorzien van dag- en nacht tijdschakelaar. Deze meter wordt geplaatst in de cvz kast op kelderniveau. De verlichting van de semi openbare straten wordt hierop niet aangesloten. Deze installatie

65

Radio, TV en telefoonaansluiting

Voor de aansluitpunten t.b.v. radio, T.V. en telefoon worden buisleidingen en dozen aangebracht in de ruimten zoals op de tekeningen aangegeven. De leidingen naar de woonkamer worden bedraad uitgevoerd, de overige onbedraad. U dient zelf een abonnement aan te vragen, waarbij de aansluitkosten voor uw eigen rekening zullen zijn.

Schilderwerk

In het zicht blijvende leidingen m.u.v. de leidingen t.p.v. de technische opstelling in de berging in het appartement worden geschilderd, voor zover niet chromatisch verzinkt of van kunststof. De binnenzijde van de buitenkozijnen, -ramen en -deuren worden in dezelfde kleur als de buitenzijde uitgevoerd.

Milieu

Isolatie: In de appartementen worden de volgende isolatie-­ voorzieningen aangebracht: • begane grondvloer: Steenwol op Heracoustic, Rc=3,25 m2K/W; • spouwmuur gevel: minerale wol isolatie, Rc=3,09 m2K/W;


• woningscheidende wand naar trappenhuis: Rc=2,5 m2K/W; • dak: EPS isolatie, Rc=3,6 m2K/W; • glas: isolerende beglazing in de gevel glasopeningen van de woningen; • warmwaterleidingen: geïsoleerd, behoudens ingestorte leidingen; Water: • closetreservoir met spoelonderbreking; • douchekop, waterbesparend; • kranen, met straalbreker, waterbesparend; Geluid: Woningscheidende wand tussen de appartementen worden uitgevoerd in ca. 28 cm betonwand. De dekvloeren zullen op isolatie aangebracht worden, behoudens ter plaatse van de badkamers en toiletruimten. Omdat de dekvloeren worden aangebracht op isolatie wordt het aanbrengen van een verend opgelegde harde vloerbedekking afgeraden. De relevante bouwkundige aansluitingen tussen de woningen zullen met veel zorg aangebracht worden. Bouwmaterialen: • de gevels worden uitgevoerd in baksteen; • gescheiden rioolstelsel binnenriolering uitgevoerd in recyclebare kunststof; • buitenriolering uitgevoerd in recyclebare kunststof; • gevelkozijnen, ramen en deuren worden uitgevoerd in hardhout; • in de binnenwanden wordt Ro-gips verwerkt.

Afwerking

De afwerking is omschreven in de afwerkstaat. Middels een koperskeuzelijst kan de afwerking c.q. uitrustingsniveau van het appartement nader worden bepaald tegen in die lijst vermelde prijzen. De perioden waarbinnen keuzes gemaakt moeten zijn, worden nog nader vastgesteld. Individuele wijzigingen - welke niet in deze

Bij enkele appartementen wordt in één of meerdere verblijfsruimten niet de gehele oppervlakte als gebruiksoppervlakte gerekend. Dit in verband met de vereiste daglichttoetreding, die is gerelateerd aan de gebruiksoppervlakte van een woning. Daar waar dit van toe­ passing is, staat dit vermeld op de verkooptekeningen.

technische omschrijving

Afwerkstaat

keuzelijst voorkomen - kunnen bij de kopersadviseur worden aangevraagd, conform de in de keuzelijst omschreven procedure. Voor de volledigheid wordt nog vermeld dat er geen keukeninrichting, geen zonwering, geen behang, geen vloerplinten, geen stofdorpels en geen losse kasten worden geleverd.

Bouwbesluit

Om begripsverwarring te voorkomen is in het Bouw­ besluit onder meer bepaald, dat alle vertrekken in een woning eenduidig naar het karakter van het vertrek worden benoemd. Begrippen als woonkamer, keuken en slaapkamer worden in het Bouwbesluit niet gehanteerd. Daarvoor in de plaats wordt gesproken over verblijfsruimte, verkeersruimte etc. Voor alle duidelijkheid vindt u hieronder een opsomming. • verblijfsruimte: woonkamer, keuken, slaap- / studeerkamer / werkkamer. • verkeersruimte: hal, entree, gang, garderobe, portaal, overloop. • toiletruimte: toilet of wc. • badruimte: badkamer, doucheruimte • bergruimte: berging, wasruimte, bijkeuken • t echnische ruimte: meterkast • technische ruimte: hydrofoorruimte, nuts ruimte. • onbenoemde ruimten: hobbyruimte, kasten, binnenbergingen, parkeerkelder.

66

In afwerkstaat op de volgende pagina’s is per type per ruimte aangegeven, hoe de in het zicht komende vlakken afgewerkt en met welke inrichting en voorziening de diverse ruimten uitgerust worden. Bij de materiaalspecificaties is aangegeven wat onder de diverse benamingen verstaan wordt, voor zover een en ander niet voor zichzelf spreekt. Voor de plaats en de maat wordt verwezen naar de tekeningen. Bij de materiaalspecificaties is aangegeven wat onder de diverse benamingen verstaan wordt, voor zover een en ander niet voor zichzelf spreekt. Voor de plaats en de maat wordt verwezen naar de tekeningen.

Afbouwpakket bouwnummer 38

Bouwnummer 38 wordt aangeboden als casco DYO penthouse conform de tekening, met een afbouw­pakket dat naar eigen inzicht gebruikt kan worden. De exacte inhoud van dit afbouwpakket zal in het verkoopgespek uiteengezet worden, maar het voorziet in een afgewerkte woning met o.a. een ruime woonen kookruimte, een masterbedroom met inloopkast, een werkkamer en een gastenslaapkamer met eigen badruimte. Samen met de interieurarchitecten van Strand NL kan hieraan een volledig eigen invulling gegeven worden. Het afbouwpakket is niet verrekenbaar met de koopsom.


Afwerking algemene ruimten Ruimte

Vloer

Wanden

Plafond

Hoofdentree Keramische tegels Structuur spuitwerk Gipsplaten op isolatie en schoonloopmat voorzien van spuitwerk

Uitrusting • intercominstallatie • postkast per woning in de entreepui • sleutelkluis t.b.v. toegang NUTS en brandweer • bellentableau in de entreepui • videocamera t.b.v. bel-/spreekinstallatie • verlichting / rookmelders volgens voorschriften

Parkeerkelder Bestrating betonklinkers Beton en kalkzandsteen Houtwolcement plaat • verlichting volgens voorschriften monolitisch afgewerkt beton onbehandeld • 1 privé parkeerplaats per woning, bouwnummers 1, 2, 18 en 19 krijgen 2 privé parkeerplaatsen, plaats volgens keldertekening Bergingsgangen Beton Betonwand/metselwerk Houtwolcement plaat • verlichting / rookmelders volgens voorschriften onbehandeld • bolspiegel • wandcontactdozen op 180 cm + vloer conform tekening Privé bergingen Beton Betonwand/metselwerk Houtwolcement plaat • 1 schakelaar t.b.v plafondlichtpunt onbehandeld • 1 plafondlichtpunt Technische ruimten, Beton Betonwand/metselwerk Houtwolcement plaat • 1 schakelaar t.b.v plafondlichtpunt werkkast onbehandeld • 1 plafondlichtpunt • 1 uitstortgootsteen Trappenhuizen Keramische tegels Structuur spuitwerk

deels structuur spuitwerk en deels gipsplaten op isolatie

• verlichting/rookmelders volgens voorschriften

Lifthal Keramische tegels Structuur spuitwerk

Gipsplaten op isolatie voorzien van spuitwerk (behoudens op -1)

• verlichting / rookmelders volgens voorschriften • 1 enkele wandcontactdoos per bouwlaag

Liftkooi Kunststof Kunststof beplating Kunststof beplating

67

• verlichting volgens standaard liftleverancier • 1 bedieningstableau


Afwerkingen appartementen Ruimte

Vloer

technische omschrijving Wanden

Plafond

Uitrusting

Entreehal - gang Dekvloer op isolatie

Beton-, metal stud, voorzet- en/of gibo wand affilmen behangklaar

Beton - spuitwerk

Voor installaties, zie de tekeningen

Woonkamer Dekvloer op isolatie

Beton- voorzet- gibo wand affilmen behangklaar

Beton - spuitwerk

Voor installaties, zie de tekeningen.

Slaapkamers Dekvloer op isolatie

Beton-, metal stud, voorzet- en/of gibo wand affilmen behangklaar

Beton - spuitwerk

Voor installaties, zie de tekeningen.

Toilet Dekvloer op isolatie Tegelwerk 20x25cm tot waarop vloertegels 20x20cm ca 150cm + vloer, daarboven spuitwerk

Beton - spuitwerk

Voor installaties, zie de tekeningen.

Badruimte

Tegelwerk 20x25cm tot plafond

Beton - spuitwerk

Voor installaties, zie de tekeningen.

Wasruimte / berging Dekvloer op isolatie

Beton-, metal stud, voorzet- en/of gibo wand affilmen behangklaar

Beton - spuitwerk

Voor installaties, zie de tekeningen.

Buitenruimte balkons en Bij vrijhangende balkons: terrassen prefabbeton, bij overige een ge誰soleerde vloer afgedekt met betontegels

Ter plaatse van terassen: aluminium lamellen hekwerk, bij (franse) balkons gelaagd glas in metalen frame met metalen staanders of metalen gaashekwerk

Bij vrijhangende balkons: prefabbeton, bij overige een ge誰soleerde plafond met plaatmateriaal

Voor installaties, zie de tekeningen.

Gewapende zand-cement vloer waarop vloertegels 20x20cm

68


Robbrecht en Daem Architecten bouwnummers: 38/39/40/42/43/45/46/48/49/51/52/ 53/54/79/80/81/82/83/84

metselwerk gevels: voegwerk: muurafdekkingen: balkons: balkonhekken: hekwerken t.p.v. terrassen; franse balkons voor- en kopgevel en balkons bouwnrs. 51 en 52 kozijnen: ramen - deuren: horizontale gevelband: woning entreedeur: overige deuren: ventilatieroosters: tuinkast: bloembak:

rood genuanceerd specie, grijs beton, antraciet grijs beton, antraciet grijs glas in 4 natuurlijke glastinten, naturel, grijs, groen en blauw metalen lamellen hekwerk, naturel look wit / grijs wit / grijs metaal, antraciet grijs wit wit / grijs naturel (buitenzijde) en wit (binnenzijde) grijs grijs

Gulikers Architecten

erker- / balkon frame: betonomlijsing / zijkant erkers: stucwerk onderzijde erkers: woning entreedeur: wand- plafond afwerking loggia: doorvalbeveiliging frans balkon:

metaal, antraciet grijs donkerrood donkerrood wit onbehandeld glas en metalen frame

bouwnummers: 44/70/71/72

ramen: woning entreedeur: wand- plafond afwerking loggia: doorvalbeveiliging frans balkon:

donkergrijs wit onbehandeld glas en metalen frame

Sluijmer en van Leeuwen Architecten bouwnummers: 50/61/62/63/64/65/66/73/74/75/76/77

metselwerk gevels: voegwerk: horizontaal aluminium profiel: kozijnen: beplating onder kozijnen: ramen: raamvleugels: raam erkers: raamvleugels erkers:

rood genuanceerd donker grijs antraciet wit wit wit wit grijs grijs

Diederen Dirrix bouwnummers: 41/47/55/56/57/58/59/60/67/68/69/78

metselwerk gevels: voegwerk: verticale betonelementen: horizontaal aluminium profiel: kozijnen: beplating onder kozijnen:

69

rood genuanceerd donker grijs naturel grijs antraciet donkergrijs donkergrijs

metselwerk gevels: voegwerk: horizontaal aluminium profiel: kozijnen: ramen: hekwerk erkers/balkons: metalen kaders erkers/balkons: woning entreedeur:

rood donker grijs antraciet donker grijs donker grijs metaal antraciet metaal antraciet wit


Wegwijzer bij de aankoop van uw woning Koopsommen De koopsommen, die op de bijgevoegde prijslijst staan vermeld, zijn inclusief de volgende kosten: • Erfpachtvergoeding voor onbepaalde tijd t.b.v. de grond; • bouwkosten; • BTW (momenteel 19,0%, een eventuele verhoging / verlaging wordt conform de wettelijke voorschriften doorberekend); • aansluitkosten van water, riolering, elektra en warmte distributie; • legeskosten; • garantiecertificaat S.W.K.; • notariskosten met betrekking tot de aankoop van het appartement;

• oprichtingskosten Vereniging van Eigenaars. Exclusief de volgende kosten: • notariskosten met betrekking tot de hypotheekakte; • kosten hypotheek; • aansluitkosten centrale antenne installatie en telefoon, de voorzieningen hiervoor zijn wel in het appartement opgenomen; • bouwrente over de vervallen maar niet betaalde termijnen; • kosten van meer- en minderwerk; • servicekosten t.v.b. de VvE. Koop- / aannemingsoverdracht Wanneer u besluit tot aankoop van het appartement over te gaan, wordt de koop- / aannemingsovereenkomst in enkelvoud opgemaakt en ondertekend. Na ondertekening ontvangt u en de ondernemer

70

één kopie-exemplaar, het origineel gaat naar de notaris. Eigendomsoverdracht De eigendomsoverdracht geschiedt door middel van een “akte van transport” bij de notaris en vindt plaats nadat eventuele ontbindende voorwaarden als genoemd in de koop- / aannemingsovereenkomst niet zijn vervuld. Vóór de datum van transport ontvangt u van de nota­ris de nota van afrekening, waarop het totale, op die datum verschuldigde bedrag staat aangegeven. Betalingen Na de ondertekening van de koop- / aannemingsovereenkomst wacht u tot u een uitnodiging krijgt van de notaris voor de akte van transport. Tegelijkertijd ontvangt u de eerste nota, welke u voldoet bij de overdracht, al dan niet met gebruik­


technische omschrijving

making van de hypothecaire lening. Telkens wanneer de bouw weer zover is gevorderd dat een van de termijnen is vervallen, ontvangt u een nota. Deze nota zendt u zo spoedig mogelijk - voorzien van uw handtekening - naar uw geldverstrekker, die dan voor betaling zorgdraagt. Gebruiksaanwijzing Bij de oplevering van de woning ontvangt de koper een onderhoudsmap, waarin opgenomen aanwijzingen voor o.a.: a. het onderhoud van binnen- en buitenschilderwerk; b. onderhoud en gebruik van de luchtafzuigingsunit; c. onderhoud en gebruik van warmte distributiesysteem; d. revisie buitenriolering; e. lijst onderaannemers / leveranciers; f. overzicht gebruikte verf met kleurnummers.

Een huis met zekerheid De appartementen worden door ons geleverd met het officiële, door de overheid erkende garantiecertificaat van S.W.K. (Stichting Waarborgfonds Koopwoningen). De volledige garantie- en waarborgregeling is opgenomen in de brochure “SWK Garantie- en Waarborg regeling 2010”. Deze brochures liggen ter inzage bij de makelaar en 1 exemplaar wordt bij de aankoop van de woning aan u verstrekt. Het garantiecertificaat van S.W.K. waarborgt enerzijds dat uw woning wordt afgebouwd als u tijdens de bouw niet meer op ons mocht kunnen terugvallen en anderzijds dat de garantieverplichtingen na de oplevering worden nagekomen.

71

De garantieregeling beschermt u daarmee gedurende vele jaren tegen eventuele technische en financiële risico’s die aan de bouw en aankoop van de woning verbonden kunnen zijn. Uitsluiting garanties S.W.K. heeft een aantal beperkingen m.b.t. het geven van garanties en sluit derhalve de hieronder genoemde onderdelen uit van garanties: - terreininrichtingen zoals daar zijn: inrichting binnentuin, tuinmuren en erfafscheidingen


72


Sonate Stadsappartementen Tuinappartementen Loftappartementen DYOpenthouse Voorbehoud Niets uit deze documentatie mag verveelvoudigd worden in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Bouwfonds ASR.  e getoonde artist impressions in D deze documentatie geven een impressie weer van de uiteindelijke woonomgeving. Het zijn met recht artist impressions, waarin de ‘artiest’ zich soms wat artistieke vrijheden gunt. De reële kleuren van onder andere de gevels, schilderwerk en dakbedekking kunnen wat afwijken. De tuinaanleg en inrichting van de openbare ruimte zijn naar fantasie van de illustrator ingevuld. Aan deze tekeningen kunnen, ondanks alle zorgvuldigheid, geen rechten worden ontleend. 2100048 www.baanbrekers.nl

73


En wat bouwt u op om straks de hypotheek af te lossen? Ook wel eens afgevraagd of u de juiste hypotheek hebt? Met de spaarvariant van de Rabo OpbouwHypotheek bepaalt u zelf hoeveel vermogen u opbouwt om aan het eind van de looptijd uw hypotheek af te lossen. Want een huis moet rust geven. Dat is het idee. Ga naar uw adviseur of kijk op rabobank.nl/rust.

Een huis moet rust geven. Dat is het idee. Rabobank. Een bank met ideeĂŤn.

Kijk op www.rabobank.nl/rust voor de financiĂŤle bijsluiter of vraag ernaar bij uw lokale Rabobank. 74


Inlichtingen en verkoop Bouwfonds Ontwikkeling De Brand 30 3823 LK Amersfoort Tel. (033) 453 41 53 verkoop.amersfoort@bouwfonds.nl

Lauteslager Makelaars Catharijnesingel 100 3511 GV Utrecht Tel. (030) 231 51 86 Fax: (030) 231 83 88 makelaars@lauteslager.nl

www.bouwfonds.nl

www.parkhaven-utrecht.nl Bouwfonds ASR Vastgoedontwikkeling v.o.f ontwikkelt het gebied Parkhaven Dichterswijk in Utrecht. DÊ Thuishaven van Utrecht! Bouwfonds•ASR is een samenwerking tussen twee toonaangevende bedrijven op het gebied van projectonwikkeling en bestaat uit:

SCS-COC-00821

Sales documentation Parkhaven in Utrecht  

Sales documenation for project Parkhaven in Utrecht.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you