Page 1

Nieuwtjes over onze school voor de ouders verantwoordelijke uitgevers : Nancy Herman & Johan Coopman

‘N i e u w s l i j n t j e ‘

veertiende jaargang – n° 3 – nov 2012

IK HOOR ERBIJ Wat is het heerlijk om te weten dat er mensen zijn die je kennen, mensen die je aanvoelen, je begrijpen, je zwakke kanten accepteren. Een vriend of vriendin, een broer of zus, man of vrouw, je ouders, een collega, de buurvrouw enz. Dat geeft veiligheid, vertrouwen en helpt je, indien nodig, om de sprong in het onbekende te wagen. Om mensen te leren kennen, moet je durven oversteken, het veilige voetpad verlaten om de poort van de ontmoeting in te gaan. Je moet je natuurlijk ook laten kennen en dus je boekentas of rugzak durven afzetten, zodat anderen zien wat je echt op het hart draagt. Wat dan gebeurt, is altijd spannend, onvoorspelbaar.


Beste ouders,

KALENDER

De herfstvakantie staat voor de deur. We knijpen er even tussenuit. Een uurtje langer slapen, niet naar de klok moeten kijken, spelen, luieren, bezoekjes brengen… Geniet ervan, dat zullen wij ook doen. En als de batterijen terug opgeladen zijn, maken we ons klaar voor het grootouderfeest, werken we verder aan een positief klasklimaat, oefenen nieuwe leerstof, en nog zoveel meer… Het wordt opnieuw een boeiende periode.

HERFSTVAKANTIE

van ma 29 oktober t/m zo 4 november ‘12 Do Vr Za Zo Ma Di Wo Do Vr Za Zo Ma Di Wo Do Vr Za Zo Ma Di Wo Do Vr Za Zo Ma

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26

Di

27

Wo

28

Do vr Za

29 30 31

NOVEMBER 2012 Allerheiligen Allerzielen

Nm Nm

Missiefeest / Kinderliturgie Instapdag peuters Zwemmen 1ste graad Voetbaltornooi 3de gr

Nm

Toneel 2de graad

Vriendelijke groeten, directeur Nancy en directeur Johan

Ouderraadgegevens Voorzitter: Dirk Biesbrouck gsm 0479/326859 e-mail : dirkbiesbrouck@hotmail.com

Wapenstilstand Zwemmen 3de gr en 2/3ksa Grootouderfeest

16u15

Algemene vergaderingen ouderraad : 4 dec ’12 – 20 mrt ’13 – 13 juni ‘13

Kinderliturgie MOS werkgroep Zwemmen 2de gr en 2/3ksb

Op 5 november verwelkomen wij de nieuwe peuters:

Vm Nm

Dag

Iniya Tanghe, Suzan Schotte, Marie Vanrobaeys en Nora Vandecasteele krijgen een plaatsje in de kring bij juf Mieke en de kleuters van 1ksa.

Op weg naar het secundair Zwemmen 1ste graad PEDAGOGISCHE STUDIEDAG Bokkeslot 2/3K Leerlingenraad

Lou Depamelaere, Mories Holvoet, Tijl Van Boxel en Lily Glorieux worden de nieuwe vriendjes van juf Nele en de kleuters van 1ksb. We hopen dat onze school vlug hun 2de thuis mag worden.

PEDAGOGISCHE STUDIEDAG WOENSDAG 28 november ‘12 De kinderen genieten van een vrije dag De leerkrachten scholen zich bij Thema: Een positief en veilig klasklimaat

Kaarting en spelletjesavond Hartelijk dank aan alle ouders, sympathisanten voor de steun.

2

november 2012

familie

en


Koekenactie Preventieve fietscontroles

In de maand november lanceren we, zoals elk jaar, de koekenactie. In samenwerking met het oudercomité bieden we koekjes en chocolade aan. Met de opbrengst wordt de school gesteund. Dit jaar maken we werk van de speeltuinen. Alvast bedankt voor jullie steun! We zorgen er voor dat de pakketten geleverd worden voor de kerstvakantie. Dat wordt smullen!

In de week van 5 november organiseert de politie een preventieve fietscontrole op school. Vanaf dit schooljaar wordt slechts één preventieve fietscontrole uitgevoerd per school. Leerlingen die niet in orde zijn met de fiets krijgen een folder mee naar huis met tekorten. Leerlingen die in orde zijn, krijgen een kleine beloning. Vanaf 17 november worden repressieve fietscontroles door de politie op straat georganiseerd.

Extra hulp is welkom om de pakketten klaar te zetten. Geef je vooraf een seintje aan Isabel? Dat kan telefonisch 056/20.37.76 of met een mailtje isabel.caesens@kbhonline.be . Dankjewel.

Verkeersveiligheid Mogen we de ouders er nog even op wijzen dat in het schoolreglement gevraagd wordt dat de ouders erop toe zien dat de kinderen het uniforme veiligheidshesje (van de school) dragen? De leerlingenraad zal regelmatig controleren of de leerlingen in orde zijn. Ze merken dat er kinderen zijn die niet het oranje veiligheidshesje van de school dragen. Mogen we vragen om het hesje van de school te dragen? Zo houden we bij uitstappen beter overzicht over onze groep(en). Ook op straat herkennen we vlugger onze kinderen. Wie helemaal in orde is, wordt beloond. Alvast bedankt voor de medewerking.

Grootouderfeest Op donderdag 15 november vieren de kleuters hun grootouders. Een jaarlijkse traditie waarop we telkens meme, pepe, oma, opa… uitnodigen. Dit jaar laten we de grootouders even meekijken in de klassen. Ze kunnen er de kleuters aan het werk zien en zelfs even meespelen en –werken. En natuurlijk trakteren we hen op een kopje koffie en stukje taart. We sluiten samen af met een podiummoment.

WELKOM

Schoolfotografie Op vrijdag 21 september kwam de fotograaf op school. Alle kinderen werden individueel gefotografeerd. En natuurlijk werden ook klasfoto’s genomen. We bezorgen de foto’s via jullie oudste kind. Mogen we vragen om alle administratie via jullie oudste kind te regelen? Ook de eventuele bijbestellingen.

op het grootoudersfeest van de St.-Augustinusschool op donderdag 15 november 2012 vanaf 13.30 uur Mama’s en papa’s kunnen er die dag écht niet bij. Daarvoor zijn de klassen en de zalen niet groot genoeg. Het is trouwens feest voor de grootouders. Enkel als geen enkele grootouder aanwezig kan zijn, is een ander familielid welkom. We begrijpen wel dat ouders ook nieuwsgierig zijn naar het optreden van hun kleutertje. Daarom zorgen wij via onze website www.augustinusschool.be voor een verslag en foto’s van dit feest. Zo kunnen jullie ook even meegenieten.

Gelieve het geld in een gesloten enveloppe met vermelding van naam en klas van je oudste, mee te geven. De niet aangekochte foto’s willen we terugkrijgen. Uiterlijk woensdag 24 november ’12 willen we aankoop, teruggave en/of bijbestellingen afronden.

3

november 2012


Werken in Stasegem

Op weg naar het secundair INFO AVOND woensdag 5 december 2012 19u30 In het Spoor

Stasegemdorp (tussen de rotonde met de Hallestraat en de kerk) wordt tijdelijk een werfzone.

i.s.m. de scholengemeenschap en CLB

Fase 1: start op maandag 22 oktober – duur 4 weken sterke hinder – straat wordt afgesloten – enkel plaatselijk verkeer

Ouders van het 6de leerjaar krijgen een uitnodiging.

Er wordt gewerkt aan de voetpaden, maar vanwege het werfverkeer is het noodzakelijk om de straat gedurende deze eerste fase volledig af te sluiten voor het doorgaand verkeer.

We verwelkomen: Cyriel, broertje van Yana Helin (2lsa) Leonardo en Ophelia Benoit, kindjes van Agie Romek (middagopvang)

Fase 2: start na fase 1 – tot eind 2012 huisaansluitingen - beperkte hinder - werken in voetpadzone

We betuigen ons medeleven Aan de familie van (schoon)moeder van (avondopvang)

Er is een omleiding voorzien via de Hallestraat, de Pol. Gevangenenstraat en de Ommegangstraat. De lijnbus volgt de omleiding met tijdelijke haltes.

Bertha Carine

Vandenborre, en Richard

www.augustinusschool.be

4

november 2012

Nieuwslijntje november 2012  

nieuwsbrief voor ouders - augustinusschool - stasegem - november 2012

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you