Nieuwsbrief Augustinusschool juni 2021

Page 1

21ste jaargang N° 10 juni 2021

Nieuwslijntje Nieuwtjes over onze school voor de ouders

DANKEN EN DANKBAAR ZIJN

Hoeveel vreugde kan er zijn als je kan samen werken en bouwen? Als je mag inspireren en verdiepen. Als je kansen krijgt om de grote waarden door te geven en voor te leven. Als je inventief en creatief mag zijn. Als je mag troosten, ondersteunen en bemoedigen. Als je op die manier kan helpen om het gelaat én het klimaat van een school te bepalen. Hoeveel vreugde kan er zijn als je je werk dankbaar mag beleven.


JUNI 2021

2 3 9 11

Zwemmen 2LS Milieuboot 5LS en 6LS Zwemmen 4LS Voetbaltornooi 6LS – leerkrachten (15u30-17u) 16 Zwemmen 2LS 17 The outsider 6LS (met de bus) 18 Bezoek Warande 1KS groen/blauw 22 Fietstocht naar de Kluis 5LS/6LS 23 VERO-route 6LS 23 Zwemmen 4LS 25-28 Durbuy 28 Rapport 29 Afscheid 6LS 30 Einde schooljaar om 12u10 MAANDAG 7 JUNI 2021: ANNULERING PEDAGOGISCHE STUDIEDAG Er is die dag dus gewoon les en iedereen wordt verwacht.

LEGO SPIKE 5LS Onze vijfdeklassers hebben twee leerrijke namiddagen achter de rug. Lego Spike kwam bij ons op bezoek. Ze mochten van alles uitproberen om via de Chromebooks een figuurtje aan te sturen. Hun STEM-skills kwamen duidelijk goed aan bod.

2


KINDERSCHOOLFEEST 21 MEI: AUGUSTINUS AIRLINES Wat een fantastische leuke dag die we mochten beleven. We zijn de werkgroep enorm dankbaar om dit mee te helpen organiseren. Ook de klasleerkrachten, huispersoneel, ouders… verdienen een dank je wel! JULLIE HIELPEN DIT FEEST MEDE MOGELIJK TE MAKEN DOOR AL DIE LEKKERE PAASEITJES TE KOPEN!

De leerlingen konden met volle teugen genieten van een zorgeloze dag én lekkere frietjes! Het voelde aan als een pretpark en aan de reacties nadien te horen heeft iedereen er duidelijk van genoten ☺. Hier alvast enkele sfeerbeelden maar jullie kunnen alle foto’s bewonderen op onze schoolwebsite: https://www.augustinusschool.be/ → AUGUSTINUS AIRLINES

3


ZWEMMEN 2LS Zwemlessen mogen opnieuw doorgaan. Onze tweedeklassers vonden dit alvast superfijn nieuws!

*** WELKOM *** 17 mei mochten we 2 instappertjes verwelkomen! Piepers Eugénie (zusje van Raoul) Vandroogenbroeck Warre

We betuigen onze christelijke deelneming aan: De familie van Gino Verschueren, pluspapa van Zita De Paepa (4LS)

*** Babynieuws ***

Vita (1KS instap) werd op 26 maart grote zus van Leon. Proficiat aan de ouders!

4


Gezocht: leesboekjes op AVI-niveau + leesboekjes voor startende lezer

* Het is heel druk op de Stasegemse wegen. Bedankt voor jullie voorzichtigheid rond en voor onze school. Misschien is het ook een idee om met het zonnetje in het vooruitzicht wat meer te strappen naar school (doorheen de wijken)? Of de auto wat verder te parkeren en te genieten van een korte ochtend/avondwandeling? ☺ * Pedagogische studiedagen 2021-2022 maandag 27 september, woensdag 8 december en woensdag 2 februari Vrije dagen 2021-2022 vrijdag 12 november en dinsdag 7 juni

We wensen al onze papa’s een fijne Vaderdag!

KBH Katholiek Basisonderwijs Harelbeke Stasegemdorp 32

8530 HARELBEKE

056 20 37 76

info@augustinusschool.be

-

VBS St.-Augustinus

www.augustinusschool.be

5


Millions discover their favorite reads on issuu every month.

Give your content the digital home it deserves. Get it to any device in seconds.