nieuwslijntje april 2021 Augustinusschool

Page 1

21ste jaargang N° 8 april 2021

Nieuwslijntje Nieuwtjes over onze school voor de ouders

D E L E N “Om echt te kunnen genieten van vreugde, Moet je iemand hebben om het mee te delen.” Mark Twain Deel je eten En het zal beter smaken. Deel je blijdschap En ze zal groter worden. Deel je zorgen En ze zullen minder zwaar zijn. Deel je enthousiasme En je zult elkaar aansteken. Deel je kennis En ze zal aangevuld worden. Deel je vreugde En ze zal zich Vermenigvuldigen. Deel je liefde En je zult liefde krijgen. Deel je leven En je zult mens worden


APRIL 2021

5–18 PAASVAKANTIE 21 Zwemmen 2LS 28 Zwemmen 4LS 28 Estafetteloop

ZATERDAG 1 MEI 2021: DAG VAN DE ARBEID MAANDAG 3 MEI 2021: LOKALE VRIJE DAG (Er is geen opvang)

LETTERFEEST IN HET EERSTE LEERJAAR Joepie, alle letters zijn gekend! Daarom hebben we een klein feestje gehouden in de klas, een letterfeest!

2


WERELDWATERDAG Op 22 maart was het Wereldwaterdag. Omdat drinkwater kostbaar is en we er zorgzaam en spaarzaam mee willen omgaan, wilden ook wij ons steentje bijdragen. Door op 22 maart eens geen vlees te eten konden jullie ons daarbij helpen. Want weet je… Uit onderzoek blijkt dat veel mensen te weinig bekend zijn met de milieubelasting van de verwerking van vlees. Volgens de organisatie Wakker Dier is voor het produceren van 100 gram rundvlees 1500 liter water nodig. Oftewel met één dag geen vlees eten bespaar je evenveel water als je verbruikt met een maand lang (!) dagelijks douchen. Ook de kindjes konden genieten van veggieballetjes op school. Ze lieten het zich smaken.

FINALE WHIZZKIDS Op vrijdag 5 maart mochten onze zesdeklassers deelnemen aan de finale van Whizzkids. Dit werd een onlinefinale met 40 geselecteerde scholen. We zijn dus best trots dat wij uiteindelijk op de 25ste plaats zijn geëindigd van de 372 deelnemende klassen. Op woensdag 17 maart mochten wij dan ook onze teamprijs in ontvangst nemen. We kregen een teamprijs omdat alle kinderen van het vierde t.e.m. het zesde leerjaar alle opdrachten uitvoerden.

3


MOS: SPEELHEUVEL De speelheuvel zal dit schooljaar enkel toegankelijk zijn in klasbubbel tijdens de lesuren met begeleiding van de klasleerkracht. Dit komt doordat er nog aanplantingen in bot staan en deze nog zeer teer zijn. Wij hebben respect voor het groen en gunnen de natuur zijn tijd om zijn werk te doen. Zo kunnen we er hopelijk nog jarenlang onbezorgd van genieten!

BEZOEK TEXTURE MET 5LS EN GIDSBEURT DOOR JUF CORINE De leerlingen uit het vijfde leerjaar mochten in hun klasbubbel Texture bezoeken. Juf Corine is daar een vaste gids en kon haar leerlingen daar meer dan wegwijs maken. De leerlingen vonden dit heel interessant.

4


** BABYNIEUWS *** Juf Griet (ochtendopvang) werd voor de zevende keer oma van een knappe kleindochter, Andree! Een dikke proficiat aan de ouders en aan oma Griet! * Isabel Caesens van het secretariaat haar Senegalese dochter, tevens de grote zus van Ibrahima (4LS) is bevallen op 28 maart 2021. Traditiegetrouw wordt de naam pas een week later bekend gemaakt. Proficiat aan de ouders! Geniet ervan Ibrahima en Isabel! * Cleo Luyten (1KS groen) werd grote zus van Ellie ! Gefeliciteerd met jullie wonder!

We betuigen onze christelijke deelneming aan: De familie van Elza Parmentier, overgrootmoeder van Lara Vanmarcke (5LS)

Mogen we vragen om zoveel mogelijk de schooluren te respecteren? Per uitzondering kan er in overleg met de directie een afwezigheid besproken worden. * Denken jullie aub ook aan onze achterburen? Wanneer kinderen achteraan worden afgehaald staan er soms auto’s voor hun oprit en dat is niet fijn.

* KWISAVOND VOOR OUDERS

28/05/21 = GEANNULEERD OP NAAR VOLGEND JAAR ! * KINDERSCHOOLFEEST = VRIJDAG 21 MEI 2021 Er werden maar liefst 936 zakjes paaseitjes verkocht! Van een succes gesproken… SPECIALE DANK AAN DE LEDEN VAN HET OUDERCOMITE OM DEZE MOOIE ZAKJES TE MAKEN! BEDANKT AAN ALLE OUDERS OM ONZE SCHOOL TE STEUNEN!

5


*** PENSIOEN JUF CORINE BUYSENS ***

BEDANKT JUF CORINE! WE WENSEN JE EEN PRACHTIG PENSIOEN!

KBH Katholiek Basisonderwijs Harelbeke Stasegemdorp 32

8530 HARELBEKE

056 20 37 76

info@augustinusschool.be

-

VBS St.-Augustinus

www.augustinusschool.be

6


Millions discover their favorite reads on issuu every month.

Give your content the digital home it deserves. Get it to any device in seconds.