nieuwslijntje zomer 2021 Augustinusschool Stasegem

Page 1

21ste jaargang N° 11 ZOMER 2021

Nieuwslijntje Nieuwtjes over onze school voor de ouders Vakantie is… doen wat je graag doet en toch niet leven ten koste van anderen. Leren luisteren naar een andere mening. Mensen interessanter vinden dan afstanden. Zomaar een dienst bewijzen. Blootsvoets lopen door het natte gras. Naar muziek luisteren en dansen vanuit jezelf. Vragen, praten en luisteren naar het dagelijkse leven. De sierlijke vlucht van meeuwen volgen en met je voeten in het water bengelen. Verloren dorpjes en een vlinder ontdekken. Je als een blad laten dragen door het water, de adem van de aarde voelen. Een oud mens de kans geven om te vertellen hoe het vroeger was. Het is ook de weg zoeken naar het hart van andere mensen.


ZOMER 2021

JULI 2021

AUGUSTUS 2021

Het secretariaat op school is open tot dinsdag 6 juli (elke voormiddag van 8u - 12u)

Het secretariaat op school is terug open vanaf 23 augustus (elke voormiddag van 8u - 12u)

OPEN KLAS MAANDAG 30 AUGUSTUS (17u30 – 19u30) (Gaat alleen door als het in coronatijden toegestaan is. We duimen!)

DATA SCHOOLJAAR 2021 – 2022

Verlofdagen: Vrijdag 12 november 2021 (na Wapenstilstand) Vrijdag 27 mei 2022 (na OLH Hemelvaart) Dinsdag 7 juni 2022 (na Pinkstermaandag) Pedagogische studiedagen: Maandag 27 september 2021 Woensdag 8 december 2021 Woensdag 2 februari 2022 Speciale data: Eerste Communie (26 september 2021 – 8 mei 2022) Vormsel (10 oktober 2021 – 22 mei 2022) Zeeklassen tweede graad (11 – 13 oktober 2021) Bosklassen eerste graad (23 – 25 februari 2022) Durbuy zesde leerjaar (24 – 27 juni 2022)

2


OP STAP MET DE MILIEUBOOT 5LS EN 6LS

Een educatieve tocht van Zwevegem over twee sluizen naar Bossuit. We leerden over de lokale natuur, ecologie en klimaat. Overgoten door de stralende zon! EERSTE KLEUTERS BLAUW EN GROEN NAAR DE WARANDE!

Een super leuke middag voor onze eerste kleuters! Bedankt aan de juffen en de extra begeleiders! IDP-afname 6LS De laatste loodjes…

Bijna klaar voor het secundair onderwijs!

3


ONZE EERSTE GRAAD OP UITSTAP NAAR DE GAVERS

Activiteiten in het bos, spelen op het speelplein, een ijsje… Wat wil een kind nog meer? Het was een topdag en prachtig weer! OP DE FIETS NAAR DE KLUIS (6LS) Een licht gedruppel kon ons zesde leerjaar niet tegenhouden om een tochtje naar de Kluis te maken op de fiets. Er werd een mooi parcours uitgestippeld en ter plaatse konden ze al eventjes een voorproevertje van Durbuy smaken in het bos.

UITSTAPJE 2/3KS De uitstap van onze 2de /3de kleuters viel letterlijk in het water. Daarom hebben ze als alternatief een voormiddag naar het speelpleintje van de Chiro gegaan. Onderweg konden onze kleuters ook van het boomknuffelen genieten ! De juffen zagen dat het goed was…

4


MOOIMAKERS

We zamelden opnieuw €966 in voor alle Mooimakersacties die we doorheen het schooljaar deden met alle klassen van onze school! We danken de leerlingen en leerkrachten voor hun inzet!

IJSJESKAR KWAM LANGS OP VRIJDAG 4 JUNI Traditiegetrouw trakteert directeur Nancy haar verjaardag alle kinderen en collega’s met een ijsje! Het was lekker smullen!

HARTELIJK DANK AAN ONZE FIJNE LEERLINGENRAAD Wij wensen hier onze leerlingenraad enorm te bedanken voor het afgelopen schooljaar: organiseren van ster/sportmiddagen, hulp tijdens het schoolfeest, de directeurs warm maken om frietjes op school te krijgen… Niets was jullie te veel!

5


DURBUY 6LS

We maakten er een fantastisch weekend van in Durbuy! We zijn oprecht trots op deze groep. Het was hun laatste tripje van het lager onderwijs. Wij wensen hen een fijne tijd in het middelbaar! PROFICIAT AAN ONZE ZESDEKLASSERS! Jullie zijn afgestudeerd!

We betuigen onze christelijke deelneming aan: De familie van Patrick Otté, opa van Olivia Lecour (2/3KS oranje) De familie van Jan Van Der Biest, vader van Lieve Vandekerckhove (staat in voor onze opvang)

*** Babynieuws *** Een broertje voor Floris Hofman (2/3KS rood), Seppe Hofman. Proficiat aan de kersverse ouders, geniet ervan!

6


We schetsen hieronder de leerkrachten die present zullen staan voor jullie kinderen (ONDER VOORBEHOUD VAN WIJZIGINGEN IN AUGUSTUS) voor volgend schooljaar 2021-2022. KLEUTER 1KS geel: juf Ruth 1KS blauw: juf Isabel Slock 1KS groen: juf Annelore Stock 2/3KS rood: juf Ann Lamon/ juf Deborah Deryckere 2/3KS paars: juf Elke Goethals 2/3KS oranje: juf Nele Vanlerberghe Bewegingsopvoeding: juf Els Deschamps Kinderverzorging: juf Heidi Holvoet LAGER 1LS: juf Annelies Mijle en juf Sofie Vanbesauw 2LS: juf Dagmar Lefevre en juf Marlies Vanluchene 3LS: juf Conny Loosvelt en juf Nadja Debackere 4LS: juf Isabelle Christiaens en nieuwe leerkracht 5LS: juf Nele Courtens en nieuwe leerkracht 6LS: juf Cloë Neirycnk en meester Kasper Quartier Lichamelijke opvoeding: juf Leen Debeurme ZOCO Meester Wouter Vande Ghinste (zowel voor kleuter als voor lager) DIRECTIE Directeur Brecht Bossuyt * Naast het nieuws dat jullie eerder vernamen dat directeur Nancy Herman pedagogisch directeur van de scholengemeenschap wordt willen we jullie ook officieel laten weten dat we afscheid nemen van directeur Vicky Deweer. Ze was heel dankbaar te kunnen proeven van deze functie (helaas in coronatijden) en wil jullie als ouders ook oprecht bedanken voor de fijne samenwerking. Ze zal vanaf volgend schooljaar opnieuw met veel enthousiasme voor de klas gaan staan. Ze gaat deze uitdaging aan in de Mariaschool in het vierde leerjaar. Ze wenst het team (met de nieuwe directeur), de leerlingen en de ouders van de St.-Augustinusschool het allerbeste!

Geniet van een fijne zomervakantie met jullie gezin, familie, vrienden… Tot in september!

KBH Katholiek Basisonderwijs Harelbeke Stasegemdorp 32

8530 HARELBEKE

056 20 37 76

info@augustinusschool.be

-

VBS St.-Augustinus

www.augustinusschool.be

7


Millions discover their favorite reads on issuu every month.

Give your content the digital home it deserves. Get it to any device in seconds.