Nieuwslijntje maart 2021 Augustinusschool

Page 1

21ste jaargang N° 7 maart 2021

Nieuwslijntje Nieuwtjes over onze school voor de ouders Vasten – Probeer het eens uit Van de vasten iets maken … Misschien lukte het vorige jaar niet. Misschien is het nu de eerste keer. Misschien heb je voor deze keer dromen. Probeer het dus eens uit. Probeer eens in deze vastentijd op een ander ritme te leven. Tijd geven aan de dingen die anders altijd blijven liggen. Tijd geven aan je lichaam en je geest om tot rust te komen. Probeer eens in deze vastentijd op een andere wijze te leven. Waarde geven door te delen wat je hebt zonder schrik om zelf tekort te komen. Waarde geven aan verzoening om zo jezelf en de andere mens een nieuwe kans te geven. Probeer eens in deze vastentijd vanuit een andere bron te leven. Inspiratie halen uit het levensverhaal van de Mens die opkwam voor kleine mensen. Inspiratie geven aan mensen uit je buurt om samen dat geloof te beleven. Probeer het eens uit. Enkele dagen of misschien wel 40 dagen. Dan wordt Pasen verrassend vreugdevol. Antoon Vandeputte


MAART 2021

JEUGDBOEKENMAAND 3 10 12 16 17 23 24 31 2 april

VAN MAANDAG

Zwemmen 1LS Zwemmen 1LS Nationale pyjamadag (BEDNET) Mindstorms Vives 5LS (groep 1) Zwemmen 1LS Mindstorms Vives 5LS (groep 2) Zwemmen 2LS Zwemmen 4LS Sober maal

5 APRIL T.E.M. ZONDAG 18 APRIL!

BROEDERLIJK DELEN Met onze school doen wij jaarlijks mee aan de actie Broederlijk Delen. Ook dit jaar willen wij opnieuw ons steentje bijdragen. We houden ons sober maal op vrijdag 2 april . Alle leerlingen van het lager blijven die dag op school eten. Er wordt een ovenkoek en lekkere soep voorzien. Ook zullen er per klas kleine inzamelacties gebeuren. Alle winst gaat integraal naar het Broederlijk Delen.

2


CARNAVAL VIEREN OP SCHOOL!

Geen traditionele catwalk dit jaar met de ganse school. Onze leerkrachten hadden deze keer iets anders (coronaproof) in petto. Jullie mochten samen met jullie peuter/kleuter/kind zoeken naar de gemaskerde leerkrachten. Hadden jullie iedereen herkend? Hier op school hebben we ze allemaal ontmaskerd en vele kinderen waren toch verrast. Dit was een leuke ervaring!

3


OP NAAR HET SECUNDAIR! Onze zesdeklassers staan stilaan voor de keuze een nieuwe secundaire school te kiezen. In deze tijden zijn schoolbezoeken helaas niet mogelijk. Gelukkig spelen de secundaire scholen hier mooi op in. Zij hebben onlinesessies voorzien voor onze leerlingen tijdens de schooluren.

Berichtgeving rond de werken in de buurt Er gaat een volgende fase van start bij de werken op het industrieterrein in Stasegem. Er wordt zeer bewust gekozen om de omleiding niet via Stasegemdorp te laten verlopen, en dus niet langs de scho(o)l(en). Er wordt wel al vastgesteld dat er nog enkele vrachtwagens doorrijden. Meestal is het zo dat bij het begin van een nieuwe omleiding er even zoekverkeer is. Er wordt bekeken of de huidige signalisatie voldoet, anders volgen nog aanpassingen. De politie is ingeschakeld om hierop toe te zien. Zo zullen ze de komende dagen ook op bvb de uren dat de school begint extra toezicht doen. Op die manier wordt ervan uitgegaan dat de situatie binnenkort terug normaliseert.

We betuigen onze christelijke deelneming aan: De familie van Lucien Segers, opa van Rachel Masure (5LS) De familie van Marie Rose Demeersseman , schoonmoeder van juf Nele Vanlergberghe (1KS geel) De familie van Charlene Lecluyse, nicht van directeur Vicky

WELKOM AAN DE 3 NIEUWE INSTAPPERTJES VAN FEBRUARI

Anna Ho Renée Vandenbogaerde Ties Vancamelbeke

4


!!! SAVE THE DATE !!! VRIJDAG 28/05/2021 KWISAVOND VOOR OUDERS (indien de coronamaatregelen dit toelaten) *

Opvangattesten: In maart worden de attesten, per kind afzonderlijk, digitaal doorgestuurd op hetzelfde mailadres als dat van de maandelijkse schoolrekening. NATIONALE PYJAMADAG OP VRIJDAG 12 MAART Vrijdag 12 maart 2021 is het de Nationale Pyjamadag van Bednet. En onze school doet mee. Dit jaar is het thema dromen. Want ook zieke kinderen hebben dromen en die kunnen ze van thuis uit waarmaken. Bednet zorgt er namelijk voor dat ze mee zijn met de les en al de rest, zodat zij later sterk in hun schoenen staan. Daarom mogen de leerlingen op Pyjamadag verkleed naar school komen in pyjama, maar ook in hun droomberoep. Door mee te doen steunen we zieke kinderen en maken we Bednet meer bekend. Zo kunnen ze nog meer kinderen ondersteunen.

KBH Katholiek Basisonderwijs Harelbeke Stasegemdorp 32

8530 HARELBEKE

056 20 37 76

info@augustinusschool.be

-

VBS St.-Augustinus

www.augustinusschool.be

5