2 minute read

FOR HURTIG EXIT

To gange 45 minutter blev det til for Arsenal i årets Carabao cup. Selvom turneringen har 4. prioritet og ses som en udviklingsturnering er 90 min. for lidt. Det giver ikke talenterne mange muligheder for at vise sig frem.

I kampprogrammet forud for dagens kamp nævnte Martin Ødegaard at: ”Momentum er vigtigt, og det er endnu en grund til at aftenens kamp mod Brighton er så vigtig. Det er en anden turnering, men vi vil vinde alt.”

Det skulle desværre vise sig, at kampen ikke var lige så vigtig for Mikel Arteta, da han valgte at stille med 11 ændringer til kampen, hvor Saliba var den eneste genganger og Arsenal måtte se sig slået af Brighton med 3-1.

The Gunners kampprogram havde været pakket inden opgøret, men Brighton lå godt til i Premier League, så Arsenal vidste godt, at det ikke ville være ”a walk in the park”, hvorfor man godt kan tvivle på, hvor meget Carabao Cup’en egentlig betyder for Arsenal.

Dog gav kampen anledning til at se en masse spillere, som normalt ikke får meget spilletid på førsteholdet. Blandt andet var valget om at starte med Karl Hein i stedet for Matt Turner begrundet fra Arteta med, at han havde gjort sig fortjent til en startplads.

Hein er førstemålmand på det Estiske landshold og med sine, på daværende tidspunkt, kun 20 år er han en spiller der allerede har prøvet en del tidligt i sin karriere, hvorfor en startplads mod en dygtig modstander kun var på sin plads.

Hvordan spillede vi så?

Efter kampen var Arteta var hurtig til at sige, at han var meget tilfreds med spillernes indsats, men selvfølgelig ikke resultatet idet han ikke mente at det afspejlede kampen. Efter kampen sagde han bl.a.:

” Jeg tror ikke resultatet afspejler, hvad der skete på banen, men forsvaret var ikke på toppen i dag. Vi skabte mere end nok chancer til at vinde kampen, synes jeg, men vi endte med et smertefuldt resultat.”

Så hvad skete der egentlig i kampen? Lad os dykke ned i nogle af højdepunkterne.

Arsenal startede lovende da Eddie Nketiah scorede inden for de første 20 min. efter et effektivt kontraangreb. Dog skulle der ikke gå længe inden den tidligere Arsenal-kending Danny Welbeck scorede på et straffespark efter Hein fældede ham i feltet. 1-1.

Efter udligningen var der kun et hold på banen og de første 10 minutter efter pausen stod også i hjemmeholdets tegn. Hjemmeholdet havde et hav af chancer. Både Mohammed Elneny, Nketiah, Sambi Lokonga og Reiss Nelson havde store muligheder, men ingen formåede at omsætte dem til scoringer.

Arsenal var dog også mærket af, at det ikke var den sædvanlige bagkæde som spillede - og to kasser af henholdsvis Mitoma og Lamptey, betød at vi var bagud med 3-1 20 minutter før tid.

Muligheden for et comeback kom da Arteta skiftede Gabriel Martinelli ind. Brasilianeren var kort efter tæt på en scoring med en tap-in ved bagerste stolpe. Desværre var Brightons keeper Steele hurtig på fødderne og fik pareret. Det gjorde han igen fem minutter før tid da Martinelli nåede højest i en hovedstødsduel.

Carabao Cup’ens betydning

Derfor blev 3. runde både begyndelsen og afslutningen på Carabo cup’en i denne omgang. En turnering, som vi har fra vane at deltage længe i, men racet om Champions League og 1. førsteplads i Premier League har i denne sæson vægtet større end cup succes.

Næppe mange fans havde ønsket at se holdet bruge ekstra kræfter på en cupturnering - og ud fra opstillingen var det heller ikke en turnering, som havde højeste prioritet hos Arteta. Set i bakspejlet har det været godt for holdet ikke at skulle spille de ekstra kampe, men mon ikke et par marginalspillere eller to, havde haft godt af at få den ekstra spilletid, som de ikke har fået i Premier League. //

ÅRETS KARAKTER

Som det nævnes i starten, virkede det ikke til at Arteta prioriterede turneringen lige så højt som i sidste sæson og det afspejlede sig i startopstillingen. Som fans forventer vi mere af et hold, som skal kæmpe med om enhver pokal - også selvom spillerne hentes fra andet geled.