__MAIN_TEXT__

Page 1

AKRILNI LAK ZA LES IN PARKET

TEHNIČNI LIST LASTNOSTI

PODROČJA UPORABE

Brezbarvni lak za les in parket na akrilni osnovi je okolju prijazen - neškodljiv. Prepušča vodno paro (diha) in je odporen na vodo, po potrebi se redči z vodo. Odlikuje ga enostavna uporaba. Lak ima visoko odpornost na drgnjenje in razenje. Odporen je na UV sevanje in tudi po daljšem času izpostavljenosti ne porumeni. Po premazu z lakom, les obdrži svojo osnovno barvo.

Primeren za lakiranje vseh vrst parketov in drugih lesenih oblog. Zunaj se lahko uporabi kot dodatna zaščita že barvanih lesenih površin. Uporablja se za >>sarvetno tehniko<< za hobi program..

Gostota: Viskoznost po DIN53211: Stopnja sijaja: TEHNIČNI PODATKI Poraba: Prašno suh: Popolnoma suh: Primeren za ponovno lakiranje:

NAVODILO ZA UPORABO

LAKIRANJE

1,0 g/ml približno 80-90 s v 4mm čaši 3010 – sijajni 3020 – svileno sijajni 2 približno 80 do 100 ml/m po približno 45 minutah po približno 24 urah po približno 3 urah

Podlaga mora biti čista in suha, brez prašnih delcev in oljnih madežev, ki lahko delujejo kot ločilci. Priporočamo delo pri temperaturah zraka in podlage med +5 in +25 °C in maksimalno 15% vlažnosti podlage pri lesu iglavcev oziroma 12% vlažnosti pri lesu listavcev ali eksotov. Pri dvomljivih podlagah priporočamo predhodni preizkus. Pri lakiranju eksotičnega lesa, ki vsebuje veliko smole, je smolo potrebno odstraniti z nitro razredčilom. Pri novem lesu ali pri delu v vlažnih prostorih je priporočljivo podlago impregnirati z akrilno impregnacijo za les. Akrilni lak za les 3010/3020 je ob primernem redčenju pripravljen za takojšnjo uporabo. Pred začetkom dela je potrebno lak dobro premešati. Za prvi-osnovni premaz Akrilni lak redčite z 10 – 15% vode, za pokrivni premaz pa ga z vodo redčite po potrebi in 1-2 krat premažite. PRI OPTIMALNI VLAŽNOSTI ZRAKA  priporočljivo je, da lesene površine najprej impregnirate z osnovnim premazom,  s čopičem, kratkodlakim valjčkom ali brizganjem, v razmaku 3 ur nanesite 1 do 2 premaza Akrilnega laka za les 3010/3020, do želene stopnje sijaja,  pred zadnjim lakiranjem priporočamo rahlo brušenje z brusnim papirjem granulacije 320400,  pri sanaciji starih lakiranih površin, je pred prvim nanosom laka potrebno temeljito brušenje.

SUŠENJE

Pri 23°C in 60% relativni vlažnosti je lak prašno suh in pripravljen za ponovni premaz po 2-4 urah. Prvo mokro čiščenje je možno po osmih dneh od zadnjega lakiranja, polaganje tepihov pa po 14 dneh.

EMBALAŽA

0,75 L, 2,5L


ČIŠČENJE IN SKLADIŠČENJE

OPOMBE

November, 2012

Delovno orodje takoj po uporabi očistite vodo. Strjene ostanke laka lahko odvržete kot komunalne odpadke. Hranite v dobro zaprti embalaži na suhem in hladnem prostoru. Originalno zaprt in skladiščen v suhem prostoru (od +5 do + 35 °C), je rok uporabe izdelka neomejen! Priporočila za uporabo, ki jih dajemo v pomoč kupcem oz . izvajalcem so sestavljena na osnovi izkušenj, ustrezno sedanjim spoznanjem. So neobvezna in ne dajejo nikakršnega pogodbenega razmerja in obveznosti iz kupne pogodbe. Priporočamo, da prilagodite mešanje in količino materiala vsakokratnim razmeram in se v danem slučaju prepričate o primernosti z vzorčnim nanašanjem.

Profile for AMAL d.o.o.

Amal 3010 3020 tehnični list  

Amal 3010 3020 tehnični list  

Profile for amal.si
Advertisement