Page 1

_AhrenD office Referenties


_REFERENTIEPROJECTEN


1I

Ahrend geeft mensen de ruimte

Door de werkende mens centraal te stellen komt Ahrend tot meubels en inrichtings­concepten die de kern raken. De kern van ergonomie: werkplezier. De kern van efficiency: meer resultaat op minder vierkante meters. De kern van projectinrichting: een omgeving die vrijheid schept, inspireert en stimuleert. Zo’n werkomgeving is de optelsom van producten en diensten die een stap verder gaan en alle facetten van het zakelijke inrichten omvatten. Van advies en ingebruikname tot onderhoud en Cradle to Cradle hergebruik van materialen. Maar ook van ondersteunende diensten zoals project­management, installatie, renovatie, verhuismanagement, verhuur, financiële dienst­verlening, creative consultancy en kabelmanagement. De praktijk als inspiratiebron

De theorie is bekend: werkplezier vergroten, kosten verlagen, huisvesting optimaliseren, werkprocessen versnellen, aandacht voor mens en milieu, duurzaamheid en ergonomie. Veel minder bekend is de praktijk: de manier waarop de theorie vertaald wordt in werkzame oplossingen, de manier waarop problemen veranderen in kansen. Vandaar deze brochure. Een representatieve selectie uit projecten die Ahrend in binnen- en buitenland realiseert. Altijd gebaseerd op een lange traditie van vernieuwend denken en altijd verbonden met tijdloos design en verrassend maatwerk. Ahrend geeft met een inrichting die tot in het kleinste detail is afgestemd op de cultuur van uw organisatie, uw bedrijfsdynamiek en identiteit, vorm en inhoud aan Het Duurzame Nieuwe Werken.


I2


3I

Opdrachtgever

Rabobank Apeldoorn en Omgeving Locatie

Apeldoorn, Nederland Architect

Van Aken Architecten Interieurarchitect

Ir. Koen Mulder

Rabobank Zowel bij de bouw als bij de inrichting van het nieuwe Financieel Advies Centrum van Rabobank Apeldoorn en Omgeving is veel aandacht besteed aan duurzaamheid en toegankelijkheid. De begane grond met publieke functies steekt onder het hoofdgebouw uit en is een echte blikvanger. De parketvloeren zijn van bamboe en het tapijt, dat is vervaardigd van gebruikte vezels, wordt straks opnieuw tot tapijt verwerkt. Datzelfde geldt voor het Ahrend meubilair dat volledig recyclebaar is en zo Het Duurzame Nieuwe Werken de best denkbare inhoud geeft.


I4


5I

TNS Nipo Opdrachtgever

TNS NIPO Locatie

Amsterdam, Nederland Interieurarchitect

Dedato, Ahrend

Een oud gebouw met relatief beperkte middelen veranderen in een modern kantoor. De locatie van TNS NIPO is een inspirerend voorbeeld van duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen, gerealiseerd door Ahrend. De indeling ging van cellenkantoor naar ‘open space’, bestaand meubilair werd omgebouwd en gerenoveerd en de entree, gangen en liftportalen gedurfd gerestyled. De vergaderruimten zijn opnieuw en flexibel ingericht en de kantine omgetoverd in bedrijfsrestaurant met vergaderplekken. Met dank aan het personeel dat tijdens de metamorfose ‘gewoon’ doorwerkte.


I6


7I

Š Ex Interiors, Fotograaf: Oliver Schuh

Opdrachtgever

TNT Locatie

Hoofddorp, Nederland Architect

Architectenbureau Paul de Ruiter Interieurarchitect

Ex Interiors

TNT / Postnl Headquarters Het nieuwe hoofdkantoor van TNT in Hoofddorp is misschien wel het groenste gebouw van Europa. Naast duurzaamheid staat de communicatieve waarde van het gebouw voorop. Ahrend leverde het werkplekmeubilair en deed onderzoek naar onder andere de CO2-uitstoot. Het nieuwe TNT Centre is CO2 emissievrij, heeft energielabel A+++ en heeft als een van de weinige gebouwen in Europa het LEED Platinum certificaat. TNT koos Ahrend vanwege de kwaliteit, duurzaamheid en functionaliteit. Door het slimme inrichtingsconcept is er liefst 30% bespaard op de ruimte voor werkplekken.


I8


9I

Ministerie van Defensie Opdrachtgever

Ministerie van Defensie Locatie

Utrecht, Nederland Architect

Meyer en Van Schooten Architecten Interieurarchitect

Meyer en Van Schooten Architecten

Het project Kromhout Kazerne in Utrecht omvat de realisatie van nieuwe huisvesting voor circa 3000 defensiemedewerkers. In nauwe samenwerking met Meyer en Van Schooten Architecten heeft Ahrend hier Het Duurzame Nieuwe Werken vorm en inhoud gegeven. En meer dan dat, want naast de uiteenlopende werkplekken, bench- en loungewerk足 plekken werden ook de vergaderruimten, het bedrijfsrestaurant (600 personen), het zalencentrum (300 personen) en de legering (145 personen) door Ahrend ingericht. De combinatie van levering, onderhoud en vervanging resulteert in een zeer gunstige Total Cost of Ownership.


I 10


11 I

BNO Opdrachtgever

BNO Locatie

Amsterdam, Nederland interieurarchitect

Dedato, Ahrend

BNO, de beroepsorganisatie van Nederlandse ontwerpers, koos bij het inrichten van het nieuwe hoofdkantoor in een bestaand gebouw bij de Amsterdamse Haven, als vanzelfsprekend voor de hoofdkenmerken van Dutch Design: professionalisme en functionaliteit. Om wisselende bezettingen en activiteiten met leden – cursussen, lezingen, vergaderingen – soepel op te kunnen vangen, werd gekozen voor een open en flexibel indeelbare ruimte met scheidingswanden en multifunctioneel Ahrend meubilair.


I 12


13 I

Telindus Opdrachtgever

Telindus Locatie

Utrecht, Nederland Interieurarchitect

Ahrend

Telindus is specialist op het gebied van IP-netwerken en storage. Met 200 medewerkers geeft Telindus beheer en onderhoud van ICT omgevingen de breedst mogelijke inhoud. Dit totaalconcept komt overeen met de manier waarop Ahrend de inrichting van het nieuwe Telindus hoofdkantoor in Utrecht realiseerde: van werkplekonderzoek en ontwerp tot en met inhuizing en montage. Werkplekken, vergaderruimten, managementen presentatieruimten zijn afgestemd op Het Duurzame Nieuwe Werken en onderstrepen het high tech karakter van een onderneming als Telindus.


I 14


15 I

Opdrachtgever

Irdeto Locatie

Hoofddorp, Nederland Architect

MIII Architecten Interieurarchitect

MIII Architecten, Ahrend

Irdeto Het nieuwe hoofdkantoor van Irdeto in Hoofddorp – drie vleugels van zes verdiepingen en een centraal gelegen atrium – weerspiegelt de dynamiek van deze internationale ICT onderneming. Bij de bouw is met alle milieu-aspecten rekening gehouden. Die aandacht voor milieu en duurzaamheid staat ook centraal bij zowel de inrichting als het werken volgens het ‘paperless office’ concept. Een innovatieve werkomgeving zonder papier, ondersteund door Ahrend meubilair dat functionaliteit combineert met duurzaamheid en inspirerend design.


I 16


17 I

Opdrachtgever

Nederlands Instituut voor Ecologie Locatie

Wageningen, Nederland Architect

Claus en Kaan Architecten Interieurarchitect

Ahrend, Müller Van Tol

Nederlands Instituut voor Ecologie Het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) onderzoekt in zee, op het land en in zoet water hoe levende wezens omgaan met elkaar en met hun omgeving. Het spreekt dan ook voor zich dat het meubilair voor het nieuwe kantoor in Wageningen aan strenge eisen ten aanzien van duurzaamheid, milieuvriendelijkheid en hergebruik moest voldoen. En dus viel de keuze op Cradle to Cradle gecertificeerde bureaus en stoelen van Ahrend. Meubilair dat de nieuwe kringloop volgt – van nieuw naar nieuw – en geproduceerd wordt volgens processen die het milieu op alle denkbare manieren ontzien.


I 18


19 I

Opdrachtgever

Stadsdeel Amsterdam Zuid Locatie

Amsterdam, Nederland Architect

Claus en Kaan Architecten Interieurarchitect

OTH Architecten

Stadsdeel Amsterdam Zuid De architectuur van het nieuwe kantoor van Stadsdeel Amsterdam Zuid combineert stedelijke allure met een vanzelfsprekende eenvoud. Het karakter van het gebouw als flexibel en duurzaam, wordt versterkt door de dragende gevels waardoor de verdiepingen volledig vrij indeelbaar zijn. Die vrijheid heeft Ahrend maximaal benut. De royale dimensies leiden tot interieurs die zowel letterlijk als figuurlijk, flexibiliteit en duurzaamheid alle ruimte geven. Exterieur en interieur versterken elkaar en vormen een schitterend geheel.


I 20


21 I

Š OPERA Amsterdam, Fotograaf: Jeroen Musch

Tempo Team Opdrachtgever

Tempo Team Locatie

150 vestigingen verspreid over Nederland Interieurarchitect

Opera Amsterdam

Met 1800 eigen medewerkers, 300 vestigingen en ongeveer 35.000 mensen dagelijks aan het werk, is Tempo Team de tweede arbeidsbemiddelaar in Nederland. In samenwerking met Opera Amsterdam heeft Ahrend 150 Tempo Team vestigingen een nieuwe uitstraling gegeven: strak, zakelijk, transparant en flexibel. Een nieuwe uitstraling die past bij de nieuwe manier van werken. Dankzij een zorgvuldige voorbereiding gaat de esthetiek van een stijlvolle inrichting samen met de efficiency van een strikte planning. Over de periode van een jaar heeft Ahrend wekelijks een aantal Tempo Team vestigingen ingericht.


I 22


23 I

Randstad Opdrachtgever

Randstad GmbH&Co Locatie

Eschborn, Duitsland Architect

Randstad Holding & Studio Dumbar, MSM Meyer Schmitz-Morkramer architecture design consultancy, KĂśln/Darmstadt

Seminars, trainingen, lezingen, meetings‌ in het hoofdkantoor en Service Center van Randstad in Duitsland komt alles samen. Een inspirerende, transparante omgeving die mensen stimuleert om het beste uit zichzelf en elkaar te halen. Ingericht volgens het internationale concept dat Randstad samen met Ahrend ontwikkelde. Multifunctionele werkplekken zijn gekoppeld aan verrassend maatwerk voor onder meer bibliotheek en bedrijfsrestaurant. Flexibiliteit en efficiency gaan samen met de openheid die zo kenmerkend is voor de Randstad signatuur.


I 24


25 I

Athlon Flex Centre Opdrachtgever

Athlon Car Lease Locatie

Schiphol, Nederland Interieurarchitect

Ahrend

Het Flex Centre van Athlon Car Lease op de luchthaven Schiphol geeft leaserijders een uur, een halve of hele dag de beschikking over alle voordelen en mogelijkheden van Het Duur­zame Nieuwe Werken. In alle rust een presentatie voorbereiden, video­ conferencing, een meeting met de klant of collega’s, een lunch in het Grand Café… alles kan. De centrale ligging van dit Athlon Flex Centre voorkomt het maken van onnodige kilometers en dat is precies wat het Duurzaam Mobiliteitsplan van Athlon Car Lease beoogt. De keuze voor een duurzame inrichting met Cradle to Cradle gecertificeerd Ahrend meubilair en Desso tapijt sluit daar naadloos bij aan.


I 26


27 I

Opdrachtgever

Kenniscentrum Rabobank Roermond-Echt Locatie

Herten/Merum, Nederland Architect

Engelman Architecten Interieurarchitect

Ahrend

Kenniscentrum Rabobank In het nieuwe hoofdkantoor van Rabobank Roermond-Echt langs de A73 ter hoogte van Herten/Merum is alles anders. Geen traditioneel bankgebouw voor geldtransacties, maar een kenniscentrum. Geen traditionele architectuur, maar schuin lopende gevels om in de zomer de zon te ontwijken en in de winter zonnewarmte op te vangen. Verre van traditioneel zijn ook het interieur en de inrichting. Duurzaamheid staat centraal en vooral ook maatwerk. Zoals verschuifbare panelen om de ruimte flexibel in te delen en lockers gecombineerd met een keukenblok.


I 28

REFERENTIELIJST

Organisaties zijn flexibel. Met ruimte om te groeien ĂŠn te veranderen. Ahrend is continu in ontwikkeling en altijd op zoek naar nieuwe inzichten om klanten optimaal te bedienen. Van productdesign tot inrichtingsadvies en installatie. Ahrend realiseert complete werk-, leer- en leefomgevingen. Daarbij staan we voor kwaliteit, zorg en aandacht voor zowel product als mens en milieu. In deze brochure vindt u een selectie van onze referenties. Voorbeelden van andere projecten vindt u op www.ahrend.com:

--Aegon, Den Haag --Agion, Brussel, Belgie --Amsterdam Stadsdeel Oost, Amsterdam --Athlon Flex Centre, Amsterdam Schiphol --Beroepsorganisatie van Nederlandse Ontwerpers, Amsterdam --Gemeente Bronckhorst --Gemeente Zwartewaterland --Gemeentehuis Boxmeer --Heineken, Krakau, Polen --Irdeto Hoofdkantoor, Hoofddorp --Kenniscentrum Rabobank, Roermond-Echt --Ministerie van Defensie, Kromhout Kazerne, Utrecht --Ministerie van LNV, Den Haag --NIOO-KNAW, Wageningen --Philips, Stockholm, Zweden

--Provinciehuis Friesland, Leeuwarden --Rabobank Apeldoorn en omgeving, Apeldoorn --RAI, Amsterdam --Randstad Service Center, Eschborn, Duitsland --Rijkskantoor Beatrixpark, Den Haag --Rijkswaterstaat Leeuwarden, Leeuwarden --Stadsdeelkantoor Amsterdam Zuid, Amsterdam --Telindus Hoofdkantoor, Utrecht --Tempo Team, 150 vestigingen in Nederland --TNS NIPO, Amsterdam --TNT Hoofdkantoor, Hoofddorp


Fotografie door Hans Morren en Stijn Poelstra (m.u.v. Tempo Team en TNT).


Koninklijke Ahrend NV T +31(0)88 - 00 60 000 E info@ahrend.com I www.ahrend.com

Ahrend. A Cradle to Cradle company. Creating safe products and healthy environments.

Ahrend Office referentie brochure  

Office referenties van Ahrend

Advertisement