AGF Bladet, nr. 1 2009

Page 1

AGF Bladet marts 2009


Foto: Erik Laursen

AGF mod nye tider

rapport, Idræt for alle, fra Breddeidrætsudvalget er spørgsmålet om, hvordan vi i fællesskab styrker alle borgeres muligheder for at dyrke idræt og få motion? Det spørgsmål er ikke nyt, men de 42 forslag, der er kommet ud af arbejdet antyder helt klart nye vilkår i foreningsidrætten.

2009 har ramt os med nye tilstande.

Fodboldafdelingen forsøger at rejse ny energi ovenpå tabet af den enestående og karismatiske leder, Per Thune Jensen.

Der er ingen tvivl om idrættens evne til at skabe social sammenhæng i samfundet ved at forene mennesker med forskellig baggrund i forpligtende interessebaserede fællesskaber, og i de danske idrætsforeninger har vi i mere end 100 år lært grundlæggende værdier, normer og 'spilleregler' for social og demokratisk adfærd.

Håndboldafdelingen har nu igen et hold i 1. Division, idet det bedste damehold netop har sikret sig oprykningen, og desuden arrangerer de for første gang et stort påskestævne. I svømmeafdelingen må man nu vænne sig til at have en etableret stjerne i dansk og international svømning, for Pernille Larsen har netop forbedret den nordiske rekord i 200 m rygcrawl.

Derfor er fx forslag 1 om en national handlingsplan for at skabe mulighed for at alle børn og unge kan få mindst syv timers idræt og fysisk aktivitet om ugen og forslag 29-24 om bedre udnyttelse af idrætsfaciliteterne i høj grad interessante og udfordrende for AGF og de danske idrætsforeninger.

Gymnastikafdelingen må midt i højtiden med forårsopvisninger sande, at deres energiske og respekterede formand, Jette Elkjær har udtjent sin værnepligt i denne omgang, og det udfordrer givetvis afdelingen stærkt.

Vi hylder i dette nummer af AGF Bladet de usynlige helte, der med deres store og frivillige indsats til stadighed giver aktiviteterne rammer, indhold og kvalitet. Desuden får vi en beretning fra AGF’eren Maj Bukhave, der for tiden turnerer med Verdensholdet i gymnastik, vi ser nærmere på det fantastiske liv på Karen Kampps gymnastikhold for ældre kvinder, og vi følger med i svømmeafdelingens bestræbelser på at finpudse formen hos de bedste svømmere med udendørs vintertræning på Island. Det og meget mere kan du opleve på de følgende sider.

Hovedforeningens projekt, Hercules og Afrodite Sport, for overvægtige børn og unge er blevet et fastforankret tilbud med driftsstøtte fra Århus Kommune, og stadig flere hold må etableres. SportsZonen er et nyt tiltag med fokus på at styrke (idræts)mulighederne for børn anbragt uden for hjemmet, og forberedelserne hen mod en egentlig opstart i maj intensiveres nu. Og disse beskrivelser af nye tilstande er blot nogle få af de glædelige og triste udfordringer internt i AGF, men også på nationalt plan blæser der nye vinde i idrætsverdenen her i starten af 2009. Omdrejningspunktet i en helt ny og imødeset AGF Bladet – marts 2009

God fornøjelse med bladet! Jens Bundgaard 2


Udgiver: Aarhus Gymnastikforening af 1880 Terp Skovvej 16-20 Viby J. Tlf: 86141070 / Fax: 86142670 Email: am@agf.dk Redaktion: Chefredaktør: Jens Bundgaard Email: jbundgaard@gmail.com Redaktører: Morten Søding Sørensen Louise Christensen Morten Knudsen Grafisk designer: Maria Askjær Andreasen Korrektur: Birger Christiansen Tryk: LaserTryk.dk Meninger: Meninger der tilkendegives i AGF Bladets artikler, må ikke tages som udtryk for foreningens officelle standpunkt AGF ledelse: Hovedformand : Erik Meineche Schmidt Næstformand: Jørgen Vangsgård Kasserer: Jens Bjerring Sekretær: Poul Viggo Petersen Andre: Henrik Lyngby, Thomas Ahrentz E-mail: Kommentarer, ris og ros sendes til: agfbladet@agf.dk AGF har så vidt muligt respekteret ophavsret til bladets illustrationer. Det har ikke i alle tilfælde været mulligt at finde et billedes ophavsretmand. Hvis nogen gør berettigende krav gældende, vil de blive indfriet.

Indholdsfortegnelse

>>Leder side 2 >>Badetøj og frostvejr side 4-5

>>Fuld fart på kvinderne side 7-8

>>Idrættens virkelige helte side 10-12 >>Gymnaster springer ud side 13 >>Verdens værste workshop side 14-15 >>Stor opbakning til junior-tennisarrangement side 16 >>Påske cup i AGF håndbold side 17 >>Opslagstavle side 18-19


Badetøj & frostvejr Med godt 1400 km i bagagen kunne 14 svømmere, to trænere og en holdleder vende hjem fra en ni dage lang træningslejr på Island.

Af Line Vittrup Fra d. 6. til d. 16. februar var AGF's Elite 1-hold på træningslejr på Island som forberedelse til både DM på langbane i April og International Swim Meet i Berlin til marts. Og det var en kold affære! Næsten alle dage var der er en lufttemperatur på omkring -10 grader, men til gengæld var vandet 27 grader varmt. At det var koldt ovenvande var både cheftræner Niels-Jørgen Jørgensen og assisterende træner Nicolaj Poulsen et levende bevis på. Når svømmerne trak i badetøjet, fandt trænerne skiundertøj, skibukser og sweatere frem – og kaffen stod naturligvis også klar.

over den islandske natur. Hver morgen og hver aften var det en tur i bassinet, og alle svømmere tilbagelagde næsten 100 km hver og fik altså trænet arme og ben grundigt. Men især én svømmer fik trænet sine arme. Anja Olsen var nemlig så uheldig at have brækket sin fod inden turen og kunne derfor kun svømme med armene. Ikke desto mindre formåede hun at tilbagelægge intet mindre end 94 km! Det blev også til en konkurrence blandt svømmerne om, hvem der kunne tilbagelægge flest kilometer på hele turen. Dette betød, at nogle svømmere blev i vandet efter endt træning for lige at presse lidt flere kilometer ud af arme og

Det blev til i alt 17 træningspas i det lune udendørsbassin med en mere end fantastisk udsigt ud

AGF Bladet – marts 2009

4


ben. Dysten stod længe mellem fire svømmere, men til sidst måtte de andre overgive sig, og Viktor Bromer løb med 'sejren' og kunne prale af at have svømmet intet mindre end 107 km på de ni dage.

Men udover træning var der også rig mulighed for at opleve landet. Det blev blandt andet til en tur til den Blå Lagune med ansigtsmasker til alle. Der var også rig mulighed for lidt shopping og ikke mindst en masse socialt samvær – hvad enten det var tøsesnak eller computerspil. En enkelt fødselsdag blev det også til på turen, hvilket holdleder Anette Als sørgede for at fejre med bunkevis af pandekager til de sultne svømmere.

Træningsture som denne er utroligt vigtige for arbejdet med elitesvømmerne. De mange træningspas og det anderledes klima er en vigtig test for svømmerne forud for større stævner. Det fysiske og nogle gange psykiske pres er en god forberedelse, og udover en god fysisk form giver det også et godt sammenhold svømmerne imellem.

5

AGF Bladet – marts 2009


Elite støtter idræts- og foreningslivet med over 20 millioner kroner om året... Så stort var beløbet i 2007 og vi forventer ikke at dette bliver mindre i 2008. Med over 500 spillesteder fordelt over hele landet, er vi nemlig blandt de førende spilleautomatleverandører i Danmark. Det er en position vi vil udbygge i de kommende år, -til gavn for idræs- og foreningslivet over hele Danmark.

TLF. 76 10 95 10

www.elitegaming.dk

Anelystparken 33B . 8381 Tilst Elite Gaming beskæftiger 45 medarbejdere, fordelt over hele Danmark. Vores målsætning er: - At yde den bedste service, at etablere et gensidigt ærligt, tillidsfuldt og åbent partnerskab med vore kunder, -samt at skabe en win/win situation for begge parter.


ng.dk

Foto: Morten Knudsen

Fuld fart på kvinderne Gymnastikinstruktøren Karen Kampp holder gang i kvinderne i aldersgruppen 60+ hver tirsdag formiddag, og de er ret vilde med hende. Af Morten Knudsen

Oprindelig fra Sjælland ”Hun er en fantastisk leder” – ”Jeg nyder at komme her” ”Der kommer aldrig så god en leder igen” ” Hun er den største kapacitet” ”Der findes ingen som hende”

Karen er oprindelig fra Sjælland, men for 57 år siden bragte kærligheden hende til Jylland, nærmere bestemt Hårby lidt uden for Skanderborg, hvor hun flyttede sammen med sin mand. Her faldt hun med tiden til og fik 3 børn og har nu voksne børnebørn. Karen underviste som idrætslærer igennem en lang årrække på Veng Fællesskole.

Superlativerne står i kø denne tirsdag formiddag ved 11-tiden i Marselisborg Gymnastikcenter. Udsagnene kommer fra nogle af de ældre kvinder, jeg møder her i hallen i dag.

Instruktør i mere end 50 år

Helt uopfordret kommer de hen og hilser på mig og fortæller, hvor glade de er for deres gymnastikinstruktør.

Karen har været gymnastikinstruktør igennem mere end 50 år! Lige fra hun var 19 år. Hun har trænet al slags gymnastik, alt lige fra børnehold og teenagere til springgymnastik og nu altså også seniorgymnastik. Gymnastikken har hun fået ind med modermælken, kan man sige. Både Karen Kampps mor og far var aktive gymnastikinstruktører bl.a. ved Vallekilde højskole på Sjælland.

Jeg forstår deres begejstring. Jeg har netop kort før hilst på instruktøren Karen Kampp på 77 år, som er grunden til, at jeg er mødt op i dag, og hun udstråler både glæde, energi og virkelyst.

7

AGF Bladet – marts 2009


Foto: Morten Knudsen

Karen styrer tropperne

Konstant stigende interesse

Til dagens træning er der mødt ca. halvtreds kvinder i aldersgruppen 60+ op. De samles som alle andre gymnastikhold lige til lidt kort hyggesnak, inden Karen tager ordet og får dem til at myldre ud på gulvet.

Gennem 13 sæsoner har Karen Kampp været instruktør i AGF – og hver tirsdag tager hun turen fra Skanderborg til Århus for at træne kvinderne. Mange af dem har været med gennem alle 13 år, og hvert eneste år kommer der nye til. I denne sæson er der tilmeldt ikke færre end 64 på holdet!

Herfra er det tydeligt, at det er Karen, som styrer på sin rolige, men alligevel myndige facon. Musikken har hun sat i gang på anlægget, og det er nemt at se, at der er system i det, der skal foregå. ”Musikken og øvelserne passer sammen” som en af gymnasterne Anna Margrethe Steen Petersen siger til mig.

Der er en tanke bag Men der er bestemt også tænkt over indholdet af lektionerne. Der laves opvarmning, og derefter øves der en fast serie, for som Karen siger: ”Det er godt at kunne huske noget”. Senere i programmet er der fokus på balance og koordinering. Men også pulsen skal op. ”Her er der ikke nogen, der giver op! – man vil jo ikke være ringere end sidemanden” siger Karen Kampp.

De får ikke lov til at stå stille i mange sekunder ad gangen. Karen skifter cd og sætter straks nye øvelser i gang. Hun får kvinderne til at gå rundt i salen til musikken, mens de svinger med armene. Karen Kampp udstikker tydelige kommandoer. ”Op på tæerne” ”Sving med armene”.

AGF Bladet – marts 2009

Senere sluttes træningen af med udstrækning og træning med småredskaber bl.a. tøndebånd, køller og elastikker. Jeg går derfra gladere, end da jeg kom. Det var livslyst i fri udfoldelse.

8


Efterlysning Særlige kendetegn... x fyldt med visioner x god til økonomi x effektiv arbejdskraft x mange kreative idéer x et markant bedre CV end andres x praktisk orienteret x TEAMPLAYER x sociale kompetencer

AGF Gymnastik savner nye medlemmer til bestyrelsen...

Dusør: gratis aftensmad og hyggeligt samvær

Kontakt: Bestyrelsesmedlem Line Stald mobil 61 77 37 63 AGF Bladet – marts 2009


Idrættens virkelige helte Klokken er 10.30 søndag d. 8. marts, og regnen siler ned, mens vinden rusker i træerne. 1400 løbere har gjort sig klar til start udenfor NRGi Arenas hovedindgang til endnu en udgave af dette års Danisco Cup. Kulden generer dog ikke de mange løbere, og nogle vil sikkert endda påskønne de forfriskende regndråber. Siden morgenstunden har adskillige frivillige hjælpere gjort klar og stillet sig op langs ruten for at guide løberne den rigtige vej rundt, og kulden bider som bekendt helt anderledes på dem, som står stille. Netop dem hylder vi i denne artikel, og vi har talt med et par af dem. Af Morten Søding Sørensen De senere år er der sket en sand opblomstring af motionsløb i Århus. Det at løbe sammen i en stor flok skaber en social dimension i en ellers individuel sportsgren. Ved at deltage i eksempelvis DHLstafetten sammen med 10.000 andre er du en del af et større event, hvor tilskuere og medier flokkes omkring dig som løber, og det får deltagerne til at strømme til. Interessen for de store motionsløb har medført en stigende efterspørgsel på de mange frivillige hjælpere, som i al anonymitet og uden løn udfører et stort arbejde for deres respektive idrætsforening uden selv at få den hyldest, som løberne ellers modtager langs ruten.

ger i medlemmernes arbejde i forbindelse med diverse løb. Den prioritering, der ligger i svaret, er AGF-løberen Mads Filtenborg også enig i. ’Det skaber et fællesskab blandt ungdoms-, herre- og damegruppen. De fleste opgaver stiller desuden krav til teamwork og koordinering, hvilket styrker sammenholdet i klubben.’ Derfor stiller han op som frivillig hjælper til 7-8 løb om året, hvor der til de store løb (eks. DHL-stafet) er 75 hjælpere og 30 til de små løb (Danisco Cup). En kop suppe kan redde meget Både Lars og Mads er enige om, at det giver afdelingens medlemmer en mulighed for at betale noget af alt det, de får i foreningen, tilbage. ’Når jeg tænker over, at klubben samme dag, som der er Danisco Cup, betaler for min deltagelse i DM kort cross i Risskov, har jeg intet problem med at hygge mig med gode folk om formiddagen og yde et bidrag for klubben udadtil’, siger Mads og tilføjer ’men sådan en dag som i søndags kunne en varm kop suppe da redde meget’.

Grunden til det frivillige arbejde Lars Berså står for at rekruttere AGF’ere til de løb, som klubben eller støtteorganisationen Århus Motion arrangerer. Derudover stiller han også selv op som frivillig ved ca. fem løb om året. ’Det er jo det, som giver klubånd’ nævner han som det første på spørgsmålet om, hvorfor det frivillige arbejde er så vigtigt for AGF. Først efterfølgende nævner han de nødvendige økonomiske incitamenter for Atletikafdelingen, som også lig-

AGF Bladet – marts 2009

10


Foto: Erik Laursen AGF Bladet – marts 2009


Frivillige og fremtiden Også i forhold til fremtiden ser de to positivt på rekruttering af frivillige i AGF. ’Min erfaring fra de seneste to år har vist mig, at næsten alle nye klubmedlemmer kommer ind i det frivillige arbejde og synes utrolig godt om det. Og så længe der er en god og positiv stemning omkring det frivillige arbejde til træning og generelt i klubben, vil der også fremover være frivillige’, siger Mads, mens Lars sætter det ind i et større perspektiv: ’Ja jeg tror altid, vi kan finde frivillige i AGF. Ildsjælene i klubber og foreninger er grundlaget for alle idrætsforeningers eksistens. Den dag ildsjælene stopper, og der ikke kommer nye til, så dør foreningen også’.

Foto: Erik Laursen

Giv et klap og et bifald De to frivillige, som vi har interviewet, ser lyst på fremtiden. Men afslutningsvis belyser Lars, som altså stod for selve rekrutteringen, et problem som er voksende i idrætsforeningerne. For netop de ildsjæle han omtaler som idrætsforeningernes eksistens er i fare for at brænde ud i de kommende år, hvor idrætsorganisationerne kæmper for at fastholde de unge inden for foreningsverdenen. Frivilligt arbejde er en svær størrelse for unge, som hele tiden får mere og mere travlt. Så meget desto større grund er der til at hylde dem i denne artikel. Så hvis du deltager eller er publikum til et af de mange motionsløb, så giv de frivillige et klap på skulderen eller et ekstra bifald. Eller hvis det er koldt, som det var søndag d. 8. marts 2009, så giv dem en skål suppe.

Lars Berså er tidligere medlem af atletikafdelingens bestyrelse, stadig aktiv veteran-atlet og Dansk Mester på flere sprinterdistancer.

Foto: Erik Laursen

Afslutningsvis er det vigtigt at nævne, at denne artikel beskæftiger sig med løbere fra Atletikafdelingen. Men hyldesten går også ud til de mange frivillige hjælpere fra AGF’s andre afdelinger… Og nå ja, også de frivillige fra Stautrup Idrætsforening, som også stiller med folk. Og dem fra ’Dykkerklubben Bunden’, og dem fra… Tak til dem alle.

Mads Filtenborg er aktiv løber på mellem- og langdistancer i herregruppen. Derudover er han frivillig hjælper ved 7-8 løb om året.

AGF Bladet – marts 2009

12


Gymnaster springer ud NRGi Park bliver invaderet af godt 500 gymnaster. I mere end tre timer vil gymnasterne fra AGF vise, hvad de har lært hen over gymnastiksæsonen.

Af Jette Elkjær Landet over er forårsopvisningerne i gymnastik en festdag for gymnaster på alle niveauer. Det er det også i Århus, hvor gymnasterne fra AGF Gymnastik lørdag den 28. marts inviterer til forårsopvisning. Igen i år er det NRGi Park, Store Hal, der lægger gulv til små som store gymnaster. Og alle – både gymnaster og tilskuere – kan se frem til mere end tre timers gymnastik med børn, unge og voksne, der har brugt mange vintertimer på at træne og udfordre sig selv i små og store spring eller svære rytmekombinationer. Holdet Bydrengene kan i år fejre deres ti års jubilæum som hold, og som i de forrige ni år leverer holdet igen i år seværdig gymnastik med fuldvoksne mænd. Ved dette års opvisning deltager også et gæstehold. Det er eleverne fra Bjerre Gymnastik og Idrætsefterskole, som har lovet at lave et brag af en opvisning. Forårsopvisningen begynder klokken 13.00 og forventes at slutte ved 16-tiden. Programmet for hele dagen kan ses på AGF Gymnastiks hjemmeside. Det er gratis at komme ind, så kom forbi NRGi Park Store hal og se nogle af Århus' bedste gymnaster i forårsbevægelse.

Foto: Erik Laursen

13

AGF Bladet – marts 2009


Verdens værste workshop Gymnastiktræner Maj Bukhave er lige nu på verdensturné med DGI’s Verdenshold. Det byder på mange oplevelser og deriblandt workshops for elever.

Af Maj Bukhave Workshops med amerikanske teenagere skulle vise sig at være et noget hårdere job, end jeg havde forestillet mig. Vi befandt os på en skole i Hollywood, Bancroft Middle School med undertitlen Arts Magnet. Stjerner som Judy Garland og Brandy havde gået der. Skolens speciale var dans, og der blev undervist i ballet, jazz og hip- hop blandt andet. Jeg og mine tre medgymnaster, Ida, Rune og Stine forventede måske ikke nødvendigvis det store talent, men i det mindste lidt bevægelseslyst. Desperat forsøg Ida og Rune lagde ud med lidt simpel hip-hop opvarmning. Der skete ingenting andet end arme, der blev lagt over kors. De trak eleverne nærmere og fik dem til at råbe højt. Et forsøg på at løsne dem lidt op. Det havde ikke den store effekt, så vi gik videre. Rune lavede lidt Niels Bukh-agtige bevægelser med dem uden takter eller musik - bare for at få dem til at bevæge sig en lille smule.

AGF Bladet – marts 2009

Næste desperate indsats kom, da jeg prøvede at bede dem om at stille sig et helt nyt sted i rummet. Hvis nu de stod ved siden af nogle andre, kunne det være, der skete noget. Min ordre resulterede i en tom hal og en fyldt bagvæg. Hmmm. Hardcore teenagere Stine konkluderede, at vi blev nødt til at spørge, hvad de plejede at lave. ”Our own style,” svarede de. Jamen vis os det. Vi lavede en rundkreds, gik selv ind og dansede lidt og opfordrede dem til at gøre det samme. Ingenting skete. Stadig bare korslagte arme. Vi trak den længe nok til, at nogle få fandt situationen pinlig og gik ind og lavede et par vejrmøller og piruetter. Men en succes var det bestemt ikke. Hvad hiver man så op af tasken? Noget, som aldrig slår fejl og kan få gang i selv de mest hardcore teenagere åbenbart: ”Åh Susanne”. Ja en gang god gammeldags folkedans. Bortset fra lidt berøringsangst gik det lige pludselig forrygende, og de sidste 20 minutter af verdens værste workshop blev vendt til dans, klap og grin.

14


15

AGF Bladet – marts 2009


Foto: Aase Sejersen

Stor opbakning til junior-tennisarrangementnt Af Aase Sejersen, juniorudvalget Fredag aften den 6. marts mødtes de yngste juniorspillere og deres forældre i klubhuset. Programmet var tennis, orienteringsløb, fælles spisning samt ikke mindst hyggeligt samvær mellem alle spillerne, deres forældre og trænerne.

spisning, hvorefter der var mere tennisspil og natorienteringsløb for børnene, som alle gik meget højt op i. Imens juniorspillerne løste opgaver og spurtede rundt på AGF- arealerne, hyggede forældrene sig indenfor med kaffe og kage.

Opbakningen var fantastisk med 49 deltagere i alt, inkl. forældre og søskende.

Juniorudvalget vil i fremtiden tage initiativ til flere arrangementer, som kan styrke både sammenholdet og opbakningen til juniorerne. Allerede nu ligger det fast, at der den 2. til 3. maj vil være AGF Junior Tennis Camp, og i uge 27 afvikles Tennisskole.

De første par timer var der en lille turnering, som blev gennemført af vores to engagerede trænere: Anne og Martine. Herefter var der fællesAGF Bladet – marts 2009

16


Foto: Kasper Kjølby

Har du lyst til at give en hånd med til påskestævnet? Af Louise Christensen Påsken, hvor den nye AGF-Cup i håndbold løber af stablen, nærmer sig med hastige skridt. Der kommer i alt 80 hold i alderen 10-14 år til påskestævnet, og det var ønskesituationen, da ideen blev født. Den store salgsindsats med utallige timers opringninger, mails og arbejdet med hjemmesiden har båret frugt, og nu er det spændende, om de mange timers forberedelser af stævnet er givet godt ud. Succeskriteriet er, at vi kan give alle børn og forældre en så god oplevelse i påsken, at de har lyst til at komme til Århus igen til næste år. Vi vil uden tvivl komme til at begå en masse begynderfejl, da det er en kæmpe logistisk udfordring at huse og bespise ca. 800 mennesker og organisere turneringen, busser, kiosker mv. Men forhåbentlig kan vi samle så mange frivillige, at vi i fællesskab kan løse de udfordringer og finurligheder, der altid vil opstå til så store arrangementer.

Vi glæder os i hvert fald til at give børn, trænere og forældre nogle gode dage i påsken. Har du lyst til at hjælpe med at gøre AGF-Cup’en til en tilbagevendende AGF-tradition, så kontakt endelig nogle af de stævneansvarlige.

Kontakt:

louisefc@jyskebank.dk eller 61680758 Læs mere om stævnet på www.agf-cup.dk Eksempler på arbejdsopgaver: Tidtager Kiosk Bespisning Nattevagt Stævnekontor Bage en kage

17

AGF Bladet – marts 2009


Opslagstavle AGF Tennis klar til 2009 Af Allan Arentoft AGF Tennis er der plads til alle uanset niveau. Med gode udendørs og indendørs faciliteter er der basis for en masse hyggelige stunder på anlægget, som byder på 7 udendørs baner og 2 indendørs baner i tilfælde af regn. Banebooking foregår via internettet. Træning for seniorer Vi tilbyder begyndertræning for vores nye medlemmer og let-øvede samt træning for de spillere, der har behov for at finpudse forhånd, baghånd og serv. Nærmere information kan findes på opslagstavlen i klubhuset, hvor man også tilmelder sig. Juniortræning Juniorafdelingen tilbyder træning til klubbens juniorbegyndere, øvede og elitespillere. Hør nærmere om tilbuddene fra juniorafdelingen til standerhejsningen eller se på hjemmesiden agftennis.dk. Drive-in Der er Drive-in hver tirsdag og torsdag kl. 18-21, hvor alle kan møde op og lære andre medlemmer at kende. Standerhejsning Sæsonen starter officielt søndag d. 26. april kl 14:00, hvor vi holder standerhejsning. Mød op på denne traditionsrige dag og se de flotte røde grusbaner. Vi byder på en lille forfriskning. Yderligere information og tilmelding via hjemmesiden agftennis.dk eller ved kontakt til Anette Makkenhauer på AGF's kontor på 86 14 10 70.

AGF Bladet – marts 2009

Foto: Morten Søding Sørensen

18


Pernille Larsen til VM i Rom Af Jens Bundgaard Pernille Larsen var allerede i 2005 AGF Bladets talent, og nu er hun som førsteårs seniorsvømmer for alvor ved at brænde igennem blandt de allerbedste. Ved det internationale stævne ISM i Berlin satte Pernille en stævnerekord i tiden 2.11.10, og dermed lykkedes det hende også at slette Louise Ørnstedts danske og nordiske rekord i 200 ryg på langbane. Den nye rekordtid er desuden under kravet til verdensmesterskaberne på langbane i Rom senere på året, og to dage senere kvalificerede Pernille sig ved samme stævne også i 100m ryg i den flotte tid 1.01.58.

Foto: Erik Laursen

Tillykke!

Håndbolddamer i 1. div. Succestrænerne klarede oprykningen til 1. div. Thomas Høst udtaler: "Se hvor roligt jeg tager det:)"

Generalforsamling Afdelingerne afholder deres generalforsamlinger på følgende datoer. · Atletik: Tirsdag d. 10. Marts kl. 19.30 i klublokalet, NRGi Park · Basketball: Onsdag d. 1. April kl. 20.00 på 1. Sal, Århus Svømmestadion · Fodbold: Tirsdag d. 10. Marts kl. 19.30 i klubhuset, Terp Skovvej · Gymnastik: Onsdag d. 1. April kl. 20.00 i Marselisborg Gymnastik Center · Håndbold: Onsdag d. 1. April kl. 18.30 i glasburet, Atletion · Svømning: Tirsdag d. 3. Marts kl. 19.00 i klublokalet, Århus Svømmestadion · Tennis: Torsdag d. 26. Marts kl. 19.00 i klublokalet i Tennishallen. · Hovedgeneralforsamling: Mandag d. 27. April kl. 19.00 i klubhuset, Terp Skovvej.

19

AGF Bladet – marts 2009


Gazelle '04, '05, '06, '07 & '08

MitTrykkeri dk

P. O. Pedersens Vej 9 • 8200 Århus N • Tlf. 87 303 403

Kundeservice: info@mittrykkeri.dk eller tlf. 87 303 403


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.