Page 42

Het event vond plaats bij Makerspace op de Wetenschapscampus in Hasselt/Diepenbeek. Dit is een open lab voor bedrijven. Er staan FDM printers, SLA printers en een full color printer en andere, meer conventionele technologieën.

Materialen en kennisgebrek remmen doorbraak AM De 3D printindustrie heeft niet de tijd om met trial and error tot goede materialen te komen, zoals vroeger bij andere technologieën, bijvoorbeeld spuitgieten wel gebeurd is. Daarom betrekken Zuyd Hogeschool en het Chemelot Innovation and Learning Labs (CHILL) vanaf het begin alle stakeholders bij de ontwikkeling van nieuwe kunststoffen, specifiek voor 3D printen. “We willen materialen ontwikkelen die beter aansluiten bij de 3D printtechniek”, zegt Gino van Strijdonck, lector Material Sciences bij Zuyd Hogeschool. Gino van Strijdonck was een van de sprekers op het Make event Smart Prototyping in Makerspace bij PXL Hogeschool in Hasselt. Hij ging met name in op het onderdeel 3D printen binnen het materialenprogramma van CHILL. Hier werken studenten - “wij noemen ze starting professionals” - in een real life laboratorium op Brightlands Chemelot Campus samen met ervaren professionals aan de ontwikkeling van nieuwe materialen.

Afkoelsnelheid cruciaal Gino van Strijdonck: nieuwe generatie filamenten ontwikkelen afgestemd op het 3D printproces.

42

De mechanische eigenschappen van de huidige filamenten zijn volgens Gino van Strijdonck de achilleshiel voor massaproductie

print magazine juli 2018

Profile for 54U Media BV

3D printmagazine juli 2018  

Informerend en inspirerend over 3D in de industrie

3D printmagazine juli 2018  

Informerend en inspirerend over 3D in de industrie

Profile for 54umedia

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded