Galleri NB Magasin efterår 17

Page 12

12

galleri NBex project

Heidi av Reyni 05.11 - 03.12 Tilstande Det bliver specielt at opleve Heidi av Reynis udstilling Tilstande. Vi fylder NBeX project med skulpturer i rakubrændt ler, der lægger lidt ekstra til det skulpturelle udtryk. Heidi av Reyni siger om sit arbejde: Stemninger/tilstande Jeg arbejder hovedsaligt med figurer, der skal udtrykke en sindsstemning. Det er bl.a. mænd, hvor jeg bruger anatomien, som er forvrænget til at udtrykke den ønskede sindsstemning. De står rå i deres naturlige sorte stentøj, og minder os ofte om en vi kender eller har set før. Derudover er der også små mennesker, fanget i deres eget sinds boble. Nogle glade andre sure. Nogle er tilfredse, andre kæmper for at bryde ud af sindets begrænsninger. Skulpturerne er udført i raku og kan i flere tilfælde hænge på væggen.

Torben Holleufer har formuleret det sådan: Vennerne. En onkel, der var engang. En bonderøv, der kommer i morgen. Din far på en doven søndag. Ham nede på hjørnet, der misser op mod sollyset. Ham, der lige kom ud af badet og stritter med tæerne, fordi det bare er sådan en dag. Knudemanden. Hængt op. Forelsket. Som giver sig hen. Som giver op. Som ikke giver en skid. Vi kender det alle sammen. Rummer det i hver vores verden. Unisex eller ikke skyggen af sex. Blues på en blå mandag. Følelser. Afmagt. Frihed. Isolation. Tag mig eller lad være. Som du elsker på trods. Leg for voksne. Play the blues. Live the jazz. De mænd er unikke. Hører sammen som en familie. Men kan også rejse sig og gå deres vej. Ikke at de ved hvorhen. Kloge og hamrende naive. Trofaste og elskelige. Indtil de prutter og sprutter og du ønsker dem hen hvor peberet gror. Kender du det? De kender i hvert fald dig. Fernisering søndag d. 05. november 2017 kl. 14:00-16:00


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.