STG Elburg - Clubblad het Wak - jaargang 4 - editie 2

Page 1

het WAK

2
clubblad STG Elburg | Jaargang 4 | edtitie
2 | STG Elburg Occasions waar we trots op zijn! Ruim 40 jaar een begrip in Elburg en omstreken. Ons aanbod bestaat uit jong gebruikte auto’s, met uitstekende service. Uiterwaardenstraat 15 | 8081 HJ Elburg | 0525-683726 info@janbakker-autos.nl | www.janbakker-autos.nl Uw advertentie in het clubblad? Dat kan! Word sponsor! mail voor meer informatie: pr@stgelburg.nl

Voorwoord

Nu met de zomervakantie voor de deur lijkt het komende schaatsseizoen nog ver weg. Toch zijn de voorbereidingen alweer in volle gang. De baanvereniging Deventer is namens de schaatsclubs in onderhandeling over de ijshuur voor de trainingen en wedstrijden en als vereniging staan wij ook niet stil. Dit jaar doen we voor het tweede jaar mee aan de verenigingsmonitor van de KNSB. Met de dashboards kunnen de verenigingen zich met elkaar vergelijken en daarmee van elkaar leren. Ook ziet de KNSB waarbij zij de verenigingen het beste kan ondersteunen.

Verder hebben we alle kledingsponsoren bereid gevonden om weer 3 jaar met ons verder te gaan. Dat is fantastisch nieuws, want zonder deze sponsoren kan de vereniging niet bestaan!

Verder ben ik verheugd dat Sascha Toth zich bereid heeft gevonden om vertrouwenspersoon te worden. Hierover kunt u verderop in dit clubblad meer lezen.

Als uitsmijter staat een interview met Tosca Mulder in Het Wak. Tosca is lid van Stg Elburg en is als pupil bij Stg Elburg begonnen. Sommige oudgedienden kennen haar misschien nog wel. De laatste jaren heeft zij geschaatst bij het KNSB talent team Midden – Oost en komend jaar komt ze uit voor Team Frysk in Leeuwarden. Veel leesplezier!

Redactie: PR STG Elburg

Eindredactie: Karina Bakker

Vormgeving: KaBé reclame

Johan

Correspondentieadres: STG Elburg | Korhoenpad 11 | 8084 RP ‘t Harde

STG Elburg | 3
Colofon stgelburg volg ons op: stgelburg
4 | STG Elburg Badkamer verbouwen? Of het nu gaat om een kleine verbouwing of een totale verbouwing van uw badkamer of toilet, u bent bij ons aan het juiste adres. Een frisse stijl voor uw reclame uitingen! 06 - 29 132 414 • kabereclame .nl logo • visitekaartje • stickers • huisstijl flyer • folder • brochure • advertentie

Inhoudsopgave

STG Elburg | 5
Voorwoord _____________________________________ 3 Sponsor in beeld 6 Twan en wedstrijden 9 Vertrouwenspersoon ___________________________ 10 Sponsors bedankt 11 Het zomerkamp 12 In de Spo(r)tlight _______________________________ 14 Algemene ledenvergadering 17 Kennis maken met 18 Algemene informatie 24

Sponsor in beeld Klompmaker fietsen

Wie zijn wij

Goedendag, ik ben André Klompmaker en eigenaar van Klompmaker Fietsen in Elburg. Al jaren ben ik lid van STG Elburg en schaatsen is wel een van mijn grootste hobby`s en dan met name het marathonschaatsen. Mijn reden om STG te gaan sponsoren is dat ik de vereniging een warm hart toe draag en als lid de inzet van de vele vrijwilligers erg waardeer. Inmiddels heb ik al jaren van mijn hobby mijn werk kunnen maken. Dat betekent dat we met veel plezier mensen aan een juiste racefiets of mountainbike kunnen helpen. Onze uitdaging is om voor elk budget de juiste fiets te vinden en zo fietsplezier af te leveren. Ook leveren we E-bikes en reguliere stadsfietsen. Op het gebied van schaatsen zijn we nog beginnend maar we hebben alle expertise in huis om uw schaatsen op de juiste wijze passend te maken en ook voor het slijpen van uw schaatsen bent u bij ons aan het juiste adres. Samen kunnen we zo verder bouwen aan de club en de toekomst van het schaatsen. Wat zou het mooi zijn als er nog weer eens een lid van STG op landelijk niveau van zich doet spreken. Ik kijk er naar uit. Tot ziens bij ons op de zaak of op de ijsbaan.

6 | STG Elburg
STG Elburg | 7 Robbertsmatenstraat 11B 8081 HL Elburg 0525 - 65 66 62 www.klompmakerfietsen.nl
8 | STG Elburg A. Sleurink Timmerwerken Westenbergstraat 23 8274 AN Wilsum 06 - 41 52 71 75 Klaverplein 10, Elburg 0525 - 680 680 | elburg@veldsink.nl | veldsink.nl | veldsink.nl vertrouwd, verzekerd, Veldsink. Al je financiële zaken op orde? Ook dan zijn we er voor jou. Hypotheken| Verzekeringen| Pensioenen |Betalen|Sparen Loop snel even bij ons binnen. Het kan ook zonder afspraak!

Twan en wedstrijden

Hallo, ik ben Twan van de Poppe en ik kom uit Elburg. Ik ben op mijn 9e begonnen met schaatsen en ik schaats sinds vorig jaar bij de STG. Ik heb afgelopen seizoen veel wedstrijden gereden en vond dat erg leuk. Het is soms best een puzzel om te plannen welke wedstrijd je waar en wanneer kan rijden!

Ik reed afgelopen seizoen wedstrijden in Deventer, maar ook in Enschede, Leeuwarden en zelfs in Thialf! Meestal gewoon langebaanwedstrijden, maar ook marathons en natuurlijk onze gezellige clubwedstrijd! Ik vind alle wedstrijden erg leuk! Ik probeer altijd mijn persoonlijke records te verbeteren en bij de marathon zo hoog mogelijk te eindigen. Je hebt een goed gevoel als je een keer een goede tijd hebt gereden of als je een keer op het podium eindigde bij de marathons. Ik voel bijna nooit spanning voor een wedstrijd, want dat is niet nodig. Je kunt hooguit vallen of laatste worden! Maar dat is niet de bedoeling natuurlijk!!! Wedstrijden zijn ook leuk, omdat je dan een doel hebt om voor te trainen. Je oefent in de training veel dingen die je goed in de wedstrijd kan gebruiken, zoals starten en je techniek. Maar de trainingen zijn ook gezellig. Mijn favoriete wedstrijd is toch wel de marathon! Je rijdt in een groep en er kan van alles gebeuren! Als je vastzit heb je pech! Maar je moet proberen een

zo goed mogelijke positie in te nemen, zodat je aan het eind niet vastzit tijdens de sprint. En je moet heel goed opletten, want als er mensen wegrijden, moet je er achteraan, anders zijn je kansen op de winst wel verkeken! Daarom vind ik het zo leuk, je weet nooit van tevoren hoe de wedstrijd gaat verlopen. Langebaanwedstrijden zijn ook leuk om te rijden, je kunt elke keer verschillende afstanden rijden en op die afstanden probeer je dan je eigen persoonlijk record te verbeteren. Doordat ik deze wedstrijden heb gereden, ben ik ook uitgenodigd voor 2 NK’s: het NK pupillen langebaan en het NK pupillen marathon. Dat vond ik erg leuk! Kortom: het is superleuk om wedstrijden te rijden en ik raad het iedereen aan. En het gaat niet alleen om de prestatie, maar het is ook een gezellig dagje/avondje uit en je kunt mooi schaatsen kijken!

Twan van de Poppe

STG Elburg | 9

Vertrouwenspersoon

De vertrouwenspersoon bij Stg Elburg is het aanspreekpunt voor leden, ouders en trainers. Heb je klachten over nalatigheid, maatregelen en gedrag binnen de vereniging en kom je er niet uit met de trainer, ander lid of het bestuur? Dan kan je bij de vertrouwenspersoon terecht.

Ik ben Sascha Toth, 46 jaar oud en samen met mijn gezin woonachtig op ’t Harde. Geboren en getogen in Duitsland (zonder schaatsen) heb ik mede door mijn echtgenote die zelf een schaatsverleden bij STG Elburg heeft, de passie voor de schaatssport ontdekt. Sinds 2021 ben ik samen met mijn twee dochters met veel plezier lid van deze prachtige club. Als docent en mentor/coach in het voortgezet onderwijs help ik leerlingen met mijn expertise op het gebied van de Duitse taal en cultuur en didactische coaching aan een havo/vwo-diploma. Daarnaast ben ik ook als sportkundige en watersportinstructeur werkzaam bij sportbedrijf Lifetime-Sport in Elburg. Persoonlijke veiligheid is en blijft een belangrijk maar zeer gevoelig maatschappelijk onderwerp. Ik voel me daarom vereerd dat ik als vertrouwenscontactpersoon voor STG Elburg gevraagd ben. Ik denk met mijn ruime ervaring op dat gebied in de toekomst bij te kunnen dragen aan veilig, sportief en prettig klimaat bij STG Elburg.

10 | STG Elburg
Sascha Toth | 06 - 39 14 19 88 | Saschatoth@hotmail.com

Sponsors bedankt!

De titel zegt al genoeg, de club Stg Elburg is blij met de sponsors. Bij de logo’s hieronder zien we een aantal bekende namen staan. We zijn blij dat deze bedrijven de schaatssport in de regio een warm hart toedragen en daarmee Stg Elburg willen steunen! Dankzij de sponsors kunnen de Stg Elburg leden schaatsen in een clubtenue

voor een sterk gereduceerde prijs en worden leuke en sportieve activiteiten georganiseerd. Heb je iets nodig wat één van onze sponsors aanbiedt? Breng een bezoekje aan de winkel of informeer eens bij hen.

Sleurink

STG Elburg | 11
AA N
UITENSPO R T
ZW
B
www.fysiotherapielouwenmuilwijk.nl
‘t Harde | Elburg | Nunspeet
A.
Timmerwerken
12 | STG Elburg

Het zomerkamp

Jaja, het was weer zover! We hadden kamp! Het was echt heel erg gezellig en hebben heel veel leuke dingen gedaan. Op zaterdagochtend gingen de strijders die wilden fietsen helemaal naar Zwartsluis en we hebben ‘s middags een soort van stormbaan gedaan waar je door banden moest rennen, onder touwen door en zwemmen.

Dat was echt leuk, maar ook wel een beetje koud! Er lagen allemaal schelpjes dus dat deed wel een beetje pijn. Daarna hebben we nog gezwommen bij de steigers en lekker in de zon gezeten. We aten broodje hamburger bij de pingpong tafel. Bij de bonte avond was iedereen echt heel goed verkleed. Het thema was als de eerste letter van je naam. Dus Ellen ging bijvoorbeeld als Engel, Linde als Lolly en Jens als Juf! We deden een spel met groepjes tegen elkaar en dan wie de meeste punten had gehaald had gewonnen. We zijn allemaal wel lek gestoken door de muggen daar. We gingen toen weer naar binnen door de muggen en gingen we spelletjes doen, zoals weerwolven, kwartet en kaarten. Veel waren verbrand tjidens

het zwemmen en het voetballen dat we op een gegeven moment met een melk pak van de koelkast tegen ons hoofd zaten. Dat hielp wel! De volgende ochtend hebben we bij het kampvuur ontbeten dat nog een beetje aanstond en hebben we weer geprobeerd aan te maken. We gingen ‘s ochtends zwemmen in het zwembad in Meppel en daar hadden ze een glijbaan waarin je kon zien hoe snel je ging. Het lukte mij niet om heel snel te gaan! Ze hadden daar ook een buitenbad en dat was in het begin best wel koud maar later als je er een tijdje in zat wel fijn. We hebben daar patat gegeten en een ijsje en dat was wel lekker. Toen we weer terug kwamen zouden we nog het spel van de bonte avond afmaken maar we gingen uiteindelijk lekker voetballen. De strijders die op de fiets heen waren gegaan moesten natuurlijk ook weer terug fietsen. Al met al, het was een super geslaagd kamp en ik heb nu al weer zin in het volgende kamp!

STG Elburg | 13
14 | STG Elburg

In de Spo(r)tlight

Denise Bakker (17 jaar)

Ik ben Denise Bakker, ben 17 jaar en woon op ’t Harde. Ik zit op het Lambert Franckens in Elburg en hoop komend schooljaar mijn VWO diploma te halen. Sinds 2016 schaats ik met veel plezier bij STG Elburg.

Doe je naast schaatsen nog iets anders:

In de zomer skeeler en fiets ik, wat ik ook allebei heel leuk vind. Ik skeeler bij Skeelerclub Oldebroek, ook al sinds 2016. Fietsen vind ik heel leuk als het mooi weer is, en als ik iemand mee kan krijgen. Alleen fietsen vind ik meestal een beetje saai. Gelukkig heb ik genoeg trainingsmaatjes in de familie, dus dat komt vaak wel goed. In de winter geef ik, naast zelf schaatsen, nog wel eens training. Ik werk op de zaterdagen en in de vakanties bij de Bakkersmolen van Schuld in de horeca, dit doe ik nu twee jaar. Deze zomer ga ik ook bij de WZU als vakantiekracht in de thuiszorg werken. Verder melk ik af en toe de koeien bij ome Wilbert.

Sociale media

Al langere tijd zijn we als STG Elburg actief op sociale media, zoals Facebook en Instagram.

In 2019 heb ik het beheer van de Instagram overgenomen met Jens en Sam, sinds toen zijn we een stuk actiever. Op het moment doen Willemijn en ik de sociale media. Naast Instagram beheren we ook Facebook en hebben we zelfs een TikTok account aangemaakt. Met Facebook ben ik niet

zulke goede vrienden, ik kan er gewoon niet zo goed mee overweg. Gelukkig heeft Instagram een functie dat de berichten ook gelijk op Facebook komen.

Wat vind je leuk aan schaatsen?

Ik vind het heel bijzonder dat we met negen Bakkers uit drie generaties schaatsen. Er is altijd wel iemand waar ik mee kan gaan trainen. Eigenlijk wilde ik op hockey, maar dat was te ver weg ofzo. Toen ben ik maar gaan skeeleren en schaatsen, geen idee waarom dat wel mocht, want dat was nog verder weg. Ik was er al snel achter dat ik schaatsen de leukste sport ooit vond. Je kan gewoon zo lekker over dat ijs heen zweven en er zijn altijd dingen waardoor je nog harder kan en beter wordt.

Wat vind je minder leuk aan schaatsen?

Nou, ik heb het altijd koud, dus dat is wat minder. Verder wil ik altijd zo graag een pr rijden, maar de afgelopen twee jaar lukte dat niet erg. Bij elke wedstrijd ligt er dan toch wel druk op. Sinds vorig jaar gaan mijn kleine broertjes en nichtjes ineens

STG Elburg | 15

harder en blijf ik een beetje op dezelfde tijden hangen. Ik ben vaak ziek in de winter dus dat helpt niet mee.

Sprint of marathon?

Marathon, ik ben echt geen sprinter namelijk. Ik hoop dat het komende winter allemaal weer wat beter gaat, dan lijkt het me wel leuk om een keer een marathon te rijden. Marathon is veel meer een spelletje met tactieken, terwijl sprint juist helemaal perfect moet zijn. Als je kijkt naar die echte sprinters zie je ook dat het heel weinig scheelt qua tijden, wat het wel weer spannend maakt.

Binnen of buiten schaatsen?

Buiten op natuurijs schaatsen is natuurlijk wel het leukst, helaas is dat niet echt vanzelfsprekend meer. Het lijkt me heel leuk om mee te doen aan toertochten op natuurijs, met een gezellige stop bij de koek en zopie. Het voordeel aan binnen schaatsen is dat je niet hoeft uit te kijken voor

wakken, al is dat in Deventer misschien niet onverstandig :)

Schaatsen of skeeleren?

Schaatsen is toch wel leuker. Met skeeleren ben ik altijd veel banger om te vallen, omdat als je valt, je meestal echt hard valt. Ook vind ik de piste niet zo leuk, wie verzint het nou weer om te gaan skeeleren op een klein baantje met schuine bochten? Ik ga dan toch liever een rondje toeren. Met skeeleren is het wel fijn dat het niet zo koud is.

Tips voor de club?

Ik vind dat het best wel goed gaat zo, we hebben een hele leuke en gezellige club. Wel lijkt het me leuk om misschien toch weer fietstrainingen te gaan doen. Ook lijkt het me heel leuk om een keer op fietskamp in Zuid-Limburg te gaan.

16 | STG Elburg

1, 2... En toen was de ALV!!

Op 9 april was de ledenvergadering in de skybox bij Wilbert en Heidi. En aansluitend de barbecue die iets aangepast is ivm de weersomstandigheden.

We hadden een live verbinding met bestuurslid Joshua uit Oostenrijk. Fantastisch die moderne techniek van tegenwoordig.. Mooi dat het zo kon. Tijdens de ALV zijn weer belangrijke zaken besproken. Zo is onze voorzitter Johan nog eens benoemd voor 3 jaar. Yeahh, daar zijn we heel blij mee. Gefeliciteerd Johan!!

Na de afsluiting van de formaliteiten hebben we genoten van heerlijke beefburgers, welke bij de fam. Bakker vandaan komen…. (H)eerlijk vlees!!

Dit werd aangevuld met lekkere (pasta) salades die door Danny is gemaakt. Dit smaakte ook heerlijk. En er was een ijsje als toetje.

De kids hebben zich ook goed vermaakt met allerlei spelletjes. En natuurlijk met de skelters over de boerderij scheuren.

De verloting was ook weer succes…. Superleuke en originele prijzen. Bijna iedereen ging blij met een prijs naar huis. Het was weer een gezellige en geslaagde avond! Verder was er de prijsuitreiking van de clubkampioenschappen. Hieronder een selectie van de prijzen die uitgerijkt zijn.

STG Elburg | 17

Kennis maken met...

Tosca Mulder

Binnen Stg Elburg volgen we de prestaties van een van de uithangborden van onze vereniging. Schaatsers die al langer lid zijn van Stg Elburg kennen Tosca nog, maar we vinden het tijd voor een hernieuwde kennismaking. Na een periode bij Leisure World, Development Sprintteam Oost, KNSB Talent team Midden-Oost gaat Tosca nu naar Team Frysk. Stg Elburg is er trots op dat Tosca lid is en we wensen haar veel succes bij Team Frysk.

18 | STG Elburg

Mulder Netherlands (NED) June 2004 (LA2)

Personal Records

500m 42,56 5 feb 2022

Heerenveen

1000m 1.24,97 20 feb 2022 Enschede

1500m 2.09,68 5 feb 2022 Heerenveen 3000m 4.37,20 19 feb 2022 Enschede 5000m 8.03,96 20 feb 2022 Enschede

Wie is Tosca?

Ik denk dat de meeste mij kennen als een vrolijk maar ook vaak een druk meisje dat veel praat. Ook ben ik een beetje perfectionistisch en gedreven in alle dingen die ik doe. Als ik ergens meer bezig ben, dan doe ik er alles aan om het zo goed mogelijk te laten verlopen.

Hoe kwam je vroeger bij STG Elburg?

Mijn broer, Twan, begon al eerder met schaatsen. Ik zat eerst op gymnastiek maar vond dat maar niks. Toen ik 6 jaar was zocht ik een nieuwe sport ik keek naar dansen en ballet, toch vond ik dat ook niks. Die winter ging ik net zoals mijn broer op schaatsen. Ik vond het zo leuk

Op zondagen schaatste ik vaak op Flevonice met mijn moeder en met mijn broer. Ik weet nog goed dat mijn broer en mijn moeder het grote rondje wilden schaatsen. Mijn moeder zij tegen mij dat ik op de vierhonderd meter baan moest blijven schaatsen, voor mij was die grote ronde nog te ver vond ze. Ik vond dat toch echt anders en schaatste onopgemerkt de grote ronde mee. Wanneer mensen tegen mij zeggen dat ik iets niet kan, wil ik graag bewijzen dat ik het wel kan. Er kwam ook natuurijs op het Veluwemeer. Toen had ik helemaal de smaak te pakken. Mijn broer en moeder gingen schaatsen en ik wilde graag mee. Ik schaatste van Harderwijk naar Kampen en toen weer terug naar Elburg. In Elburg stonden mijn opa en oma klaar om mij van het ijs af te halen maar dat wilde ik niet, ik wilde door naar Harderwijk. Opa en oma namen me toch mee het ijs af. Ik vond de tocht zo leuk, dat ik gelijk mijn nieuwe sport wist. Het werd schaatsen!

Bij welk team schaats je nu en wat is de weg daarnaar toe geweest? Sinds dit seizoen schaats ik bij Team Frysk. Ik ben ontzettend blij en toch ook een beetje trots op deze stap. Mijn weg hier naartoe heeft toch ook ontzettend veel hoogtepunten maar ook heel veel dieptepunten gekend. Vooral wat ik het allerbelangrijkste vond was het leren van de techniek. Ik heb als junior B vooral ontzettend veel aan mijn techniek gewerkt. Altijd

STG Elburg | 19
Tosca
20 | STG Elburg

kan de techniek beter en nog is dat voor mij het allerbelangrijkste. Als ik in een bepaald team wilde komen schreef ik een mail of belde ik naar dat team. Veel van hen vonden dat ik lef had, als ik terug kijk denk ik dat ook. Soms moet je niet te veel erover denken maar het gewoon doen. Ik had altijd een doel voor de training, soms een NK, soms iets wat ik graag wilde dat ik zou kunnen. Dat heeft mij altijd gemotiveerd.

Waar komt je passie voor het schaatsen vandaan?

Ik denk dat dit bij het Veluwemeer kwam. Ik vond het toen heel gaaf dat je zoveel plezier kon hebben in de natuur. Het voelt dan als een soort van uitwaaien maar dan op het natuurijs.

schaatshouding onderhoud. De trainingsuren verschillen, de meeste trainingsweken bevatten ongeveer 17 uur.

Hoe vaak/ veel uren train je en welke trainingsvormen?

In de loop der jaren ben ik steeds vaker en meer gaan trainen. Toch zal ik altijd onthouden dat rust ook een vorm van trainen is, de spieren moeten herstellen. Zonder rust zal je niet goed kunnen presteren en raak je oververmoeid. Dit heb ik gelukkig nooit gehad, maar ik heb wel anderen gezien bij wie dit gebeurde. Eigenlijk train ik elke dag. Ik train 6 dagen in de week 2 keer per dag en heb 1 dag rust. In de zomer fiets ik het meest, zo train ik mijn aerobe inhoud, wij noemen het ook wel de benzinemotor. Het aeorbe vermogen zorgt voor het lang kunnen volhouden en voor het snelle herstel. Verder doe ik aan krachttraining, skeeleren, atletiek, schaatsplanken, en schaatspassen/sprongen. De schaatssprongen vind ik zelf ook belangrijk zodat ik de coördinatie en de

Is topschaatsen te combineren met een studie? Afgelopen jaar zat ik in mijn examenjaar op de Havo. Ik heb eerst VWO gedaan maar wilde toch meer trainen en ben daarom naar de Havo overgestapt. Deze keuze was ontzettend moeilijk. Voor mij had school de hoogste prioriteit, schaatsen was gewoon mijn sport en hobby. Toch ging ik anders naar het schaatsen kijken, en naar het sporten op zich. Het schaatsen leerde mij ook dingen die ik kon toepassen in het ‘normale leven’. Zoals communiceren, ik heb het altijd lastig gevonden mijn eigen mening te zeggen en daarvoor op te komen. Het schaatsen heeft mij dit stukje bij beetje geleerd. Hoe hoger je komt, des te meer je tegen dit soort dingen aan loopt. Je wilt graag zelf beter worden en soms ben je het ergens niet mee eens, dan moet ik dit zelf gaan oplossen. Ook leerde het mij keuzes maken, vaak vind ik dit lastig. Toch gaat het steeds beter wanneer ik belangrijke keuzes moet maken. Dit heb ik ook geleerd door de sport. De voordelen die ik in het schaatsen zag, hadden een grote waarde voor mij. Het zijn ook een soort van levenslessen. Dit idee gaf mij een beter gevoel om een stapje terug te doen met school en eerst voor de Havo te gaan. Als ik terug kijk naar afgelopen schooljaar en de trainingen ben ik nog steeds blij met dit besluit. Afgelopen seizoen moest ik vaak naar Heerenveen en in de buurt van Enschede zijn voor mijn trainingen. Ik maakte mijn huiswerk dan in de auto, soms als het donker was had ik nog een zaklamp vast zodat ik nog de laatste dingen kon doornemen voor een komende toets. Het was en is ontzettend veel plannen en voorruit denken. Gelukkig heeft mijn school altijd goed met mij meegedacht en mij ondersteund. Als ik vroeg weg moest voor een training kon dat altijd. Wel miste ik veel lessen, medeleerlingen schreven de aantekeningen over

| 21
22 | STG Elburg ‘t Harde | Elburg | Nunspeet www.fysiotherapielouwenmuilwijk.nl LEUKE BUITENSPORTACTIVITEITEN VOOR JONG EN OUD! BUITENSPORT! ZWAANBUITENSPORT.NL KNOOPLAAN 1, DRONTEN BIJVOORBEELD: ARCHERY TAG, SURVIVAL TEAMONTWIKKELING PEUTER - KLEUTER SURVIVAL EN NOG HEEL VEEL MEER... KIJK OP DE WEBSITE VOOR MEER INFORMATIE EN DE MOGELIJKHEDEN. Oosterwolde Oldebroek ’t Harde Wezep Mheneweg Noord 20 Zuiderzeestraatweg 177-1 Herenveldweg 18 Ruitersveldweg 35A T. 0525 - 62 14 56 T. 0525 - 63 34 79 T. 0525 - 65 35 28 T. 038 - 337 40 38 Oldebroek ’t Harde Wezep Zuiderzeestraatweg 177-1 Herenveldweg 18 Ruitersveldweg 35A T. 0525 - 63 34 79 T. 0525 - 65 35 28 T. 038 - 337 40 38 Oldebroek ’t Harde Wezep Noord 20 Zuiderzeestraatweg 177-1 Herenveldweg 18 Ruitersveldweg 35A 56 T. 0525 - 63 34 79 T. 0525 - 65 35 28 T. 038 - 337 40 38 Oldebroek ’t Harde Wezep Zuiderzeestraatweg 177-1 Herenveldweg 18 Ruitersveldweg 35A T. 0525 - 63 34 79 T. 0525 - 65 35 28 T. 038 - 337 40 38 ’t Harde Wezep 177-1 Herenveldweg 18 Ruitersveldweg 35A T. 0525 - 65 35 28 T. 038 - 337 40 38

en stuurde dat dan door naar mij. Wanneer je goed blijft plannen en voorruit kijkt dan lukt het, wel moet de discipline er zijn. Als er een doel is, is de discipline er altijd bij mij. Vaak kijk ik dan ook in het zomerseizoen al naar de prestaties die ik wil behalen. Zodat ik altijd de discipline behoud. Mijn doel afgelopen seizoen was bijvoorbeeld het NK 3km. Soms zat ik dan ook in de winter om 6:00 uur met een lichtjasje en grote felle lampen aan op de fiets. Ik wilde geen training overslaan maar toch wilde ik ook mijn diploma halen, dat is uiteindelijk gelukt!

Ben je weleens zenuwachtig voor wedstrijden?

Altijd. Wel zijn dit ‘gezonde zenuwen’, vooral veel adrenaline voor de start. Ik heb ook wel een periode gehad waarop vaak eenzelfde afstand minder ging, dat vond ik lastig en zorgde voor meer spanning wanneer ik die afstand moest rijden. Ik kon dan niet goed meer op hetgeen letten wat ik moest doen in de wedstrijd. Het mooie vind ik dat je van alle tegenslagen leert. Ook van het hebben van te veel zenuwen. Voor mij heeft het geholpen om de rit net voor de wedstrijd te visualiseren. De hele rit stippelde ik uit, vanaf de start tot de finish. Dit gaf meer rust en nam de spanning weg. De wedstrijd had ik al een soort van gereden maar dan in mijn hoofd.

Heb je hobby’s naast het schaatsen?

Eerlijk gezegd zou ik het niet goed weten. Ik vind het wel gezellig om met vriendinnen wat leuks te doen zoals naar terrasje gaan of naar de bioscoop. Ik heb daar wel weinig tijd voor maar als het kan doe ik graag iets leuks met vrienden.

Langebaan of marathon?

Langebaan. Ik heb vroeger ook marathon geschaatst maar de focus voor mij ligt nu bij de langebaan.

Kunstijs of natuurijs?

Deze is lastig. Ik denk toch natuurijs, dat vind ik heel speciaal. Op het kunstijs sta ik in de winter dagelijks. Toch zou ik zonder kunstijs niet meer dagelijks op het ijs kunnen staan.

Droogtraining of wielrennen?

Ik vind allebei ontzettend leuk! Ik denk dan toch wielrennen want je kan zelf kiezen waar je gaat fietsen.

Pannenkoeken of patat?

Pannenkoeken. Ik vind pannenkoeken heerlijk! Ook voor de wedstrijd zijn pannenkoeken goed, veel mensen eten voor de wedstrijd pannenkoeken. Ik vind het lekker om pannenkoeken met bosbessen te eten voor de wedstrijd.

Op vakantie ga ik het liefst naar Limburg. Wij gingen altijd op vakantie naar Limburg en daar gingen we fietsen zoals de Amstel Gold race en winkelen in Maastricht. Dit jaar kan ik helaas niet mee, nu ga ik met het team op trainingskamp. Komend weekend ga ik toevallig op trainingskamp in Limburg.

STG Elburg | 23

Algemene informatie

Het bestuur

Johan Bakker Voorzitter voorzitter@stgelburg.nl ‘t Harde

Joshua Leusink Secretaris secretaris@stgelburg.nl Doornspijk
Tom van Steenoven Activiteiten activiteiten@stgelburg.nl Swifterband
Wedstrijdsecretariaat Henriet Wardenier wedstrijdsecretaris
24 | STG Elburg
Evelien Scholte Penningmeester penningmeester@stgelburg.nl Hulshorst Wichert Broekhuizen Technische zaken tz@stgelburg.nl Elburg Stephanie van Boven Public Relations tz@stgelburg.nl Elburg Annelies Leusink ledenadministratie@ stgelburg.nl
@stgelburg.nl 06 - 441 618 54 Manon Sluijter kleding@stgelburg.nl ‘t Harde
Ledenadministratie Kleding

Trainers Trainingen

Steven van Essen

06 271 50 382

Jarno van de Vis

06 348 50 504

Tom van Steenoven

06 302 115 58

Alyne Boerman

06 469 237 00

Regina Wierenga

06 469 817 01

Jan Maarten Heideman

06 479 942 10

Noél Peek

06 572 695 57

Hans Pieterse

06 227 146 31

Winterseizoen

De schaatstrainingen vinden plaats van september tot en met maart. We trainen op de maandag en woensdag van 18.30 uur tot 19.45 uur en op de dinsdagavond van 19.30 tot 20.45 uur op kunstijsbaan De Scheg in Deventer.

Zomerseizoen

In de zomer kun je van april tot en met september deelnemen aan de droogtraining:

• droogtraining:

Woensdag 19.00 - 20.15 uur Dr. Vogeltuinen - Eperweg 3-5, 8084 RB ‘t Harde

Word donateur vanaf 10,- per jaar! STG Elburg | 25

Tarieven Baankaart Deventer

Tarieven per trainingsavond

Pupillen € 130,00

Junioren C € 150,00

Junioren B € 155,00

Junioren A € 165,00 Senioren € 175,00

Wedstrijdkaart Pupillen en Junioren C / B € 20,00 Wedstrijdkaart Junioren A en Senioren € 30,00

De baankaart tarieven zijn nog niet bekend voor het komend seizoen en daarmee indicatief

Contributie

Tarieven

Pupillen tot en met 12 jaar € 90,00 Jeugd vanaf 13 jaar / Volwassenen € 120,00

STG Elburg Kleding STG Elburg

Tarieven

Jeugd tot en met 15 jaar bruikleen* € 70,00 Jeugd vanaf 16 jaar / Volwassenen koop € 110,00

* kijk op de website voor de voorwaarden.

KNSB - Wedstrijdlicentie*

Tarieven

Jeugd tot en met 12 jaar € 11,75 Jeugd vanaf 13 t/m 18 jaar € 26,50 Volwassenen € 44,00

* Dit heb je alleen nodig als je ook mee wilt doen met de wedstrijden. Deze kun je online bestellen bij KNSB.nl

26 | STG Elburg

Financiële dienstverlening Belastingen

STG Elburg | 27

VERHUIZEN VERKOPEN ZONDER ZORGEN

Verhuisplannen?

Profiteer nu van onze ideale verhuisservice!

Maak een afspraak met een van onze makelaars voor een kennismakingsgesprek en gratis waardebepaling.

vdlindemakelaardij.nl | 0525 686063
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.