Visto förlag katalog

Page 1

VISTO FÖRLAG KATALOG Vi på Visto förlag ger ut böcker som vi bedömer har hög kvalité och engagerade författare.


Vi på Visto förlag ger ut böcker som vi bedömer har hög kvalité och engagerade författare. Följ gärna oss: Facebook: vistoforlag Instagram: vistoforlag


NYHETER SPÄNNING VUXEN FANTASY UNGDOM FAKTA. DIKTER. PERSONLIG UTVECKLING. BIOGRAFIER BARN


Nyheter

HÄR LIGGER JORDEN - ETT REQUIEM Författare: Magdalena Åberg ISBN: 9789178855858 I komposten samlar vi löv och kvistar och ruttna äpplen och annat som kan bli mull och mina maskar ska få krypa omkring där och hjälpa till med det. Maskar kan skapa ny jord. En pappa har hamnat i jorden, men där i växer också något nytt. Blommor, vårlökar och potatis. Och maskar då, såklart. Maskarna hjälper till att göra nytt liv. Det är kanske inte så konstigt, eftersom en mask kan ha minst fem hjärtan.

VÄKTARENS GÅTA Författare: Irina Eckhoff ISBN: 9789178855926 Viktoria var en helt vanlig tonåring, tills en vacker dag … eller nej, inte så … tills hon en kall, regnig dag plockade upp en frusen katt på gatan. Tillsammans med honom följde en värld som hon aldrig kunnat föreställa sig – en värld fylld av gåtor, äventyr och magi. Men var det verkligen en slump att den retsamma katten, som hennes familj kallade Jefimka, hamnade i det bedrövliga tillståndet vid hennes hus den kvällen? Och vad är det för viktigt uppdrag som han pratar om? Svaret på dessa frågor finns hos Magikernas råd som håller ordning i det Tre-Nionde riket. De behöver hjälp. Just hennes hjälp. Och det är brådskande.

FÖR ATT DU SKA BLI BÄTTRE KRÄVS ETT MIRAKEL – ATT VARA NÄRSTÅENDE VID CANCER Författare: Lina Asadi ISBN: 9789178856244 Linas pappa får reda på att han har en tumör. Helt plötsligt, från ingenstans. Så som det ofta är med sjukdomar, att de dyker upp mitt i livet. Lina har flyttat till Spanien för att studera till läkare, hennes föräldrar har planer på att starta en ny restaurang. En tumör passar inte in i bilden som de har målat upp tillsammans. Lina Asadi berättar historien om ett sjukdomsbesked och en resa genom behandling och sorg. ut under övergångsstadiet. Men framförallt är hennes bok en berättelse om starka relationer, kärlek och hopp. Hur går man vidare när det som aldrig fick hända har skett?


Nyheter

UNGAS BERÄTTELSER OM PSYKISK OHÄLSA Författare: Hjärnkoll Stockholm ISBN: 9789178856206 I den här boken kan du läsa ungas egna berättelser om psykisk ohälsa. Vi vill visa att den perfekta bilden man ofta ser på sociala medier inte är sann och att det är ok att prata om hur man mår på insidan. Du är inte ensam. På webben vagaprata.nu samlar vi ungas berättelser om psykisk ohälsa i poddar, bloggar och intervjuer. Vill du dela din egen berättelse? Skriv till oss på info@vagaprata.nu. Boken är tänkt som ett underlag för att prata om psykisk ohälsa på högstadiet och gymnasiet.

ALLA VÄGAR BÄR TILL SANNINGEN Författare: Gabrielle Hipp Marchidan ISBN: 9789178855940 Kom med nu, du behövs. Det var vad han hade sagt till henne. Vad menade han egentligen med det? Dessa funderingar är inte de enda som far genom Frejas huvud. Drömmen om att bli antropolog och att vinna Jakobs hjärta en gång för alla upptar hennes tankar. Samtidigt kan hon inte fly undan det faktum att hon alltid känt sig udda. Dessutom dyker en underlig person upp och ber henne följa med för att hon behövs. Hon blir indragen i något som hon kämpar att få kontroll över. Alla vägar bär till sanningen är Gabrielle Hipp Marchidans andra bok. Världens världar publicerades 2020.

FINN DIN IKIGAI – DITT DRÖMLIV! Författare: Anna Lundbäck, Malin Bjerkestig ISBN: 9789178855537 Den här boken handlar om konsten att åldras och förbl­i ung. Om att finna sin ikigai. Ikigai kan beskrivas som din livsmening eller din a­nledning till att kliva upp på m­orgonen, och då inte för att väckarklockan ringer. En vanlig västerländsk tolkning av ikigai är att den är skärnings­punkten för det du älskar, det du är bra på, det du kan få betalt för och det världen behöver. I den här boken utgår vi från den tolkningen och delar med oss av våra egna erfarenheter och insikter.


Nyheter I VIKENS MÖRKER Författare: Cecilia Andersson ISBN: 9789178855391 Som nybliven änka med utflugna barn bryter 53-åriga Anna upp från den småländska landsbygden och tar sitt pick och pack till sommarhuset i Västervik. Hon hoppas att Gamlebyvikens lugna trygghet ska ge henne en nystart. Med nya rutiner och nytt uppdrag som ekonom börjar Anna se på sin omgivning med nya ögon. När den 18 år yngre Conny visar sitt intresse blir hon smickrad, men hon tvekar. Och inte bara på grund av hans ålder det är något annat med honom som skaver en aning. Samtidigt väller höstmörkret in över viken. Är det något som döljer sig där ute? Annas första tid som åretruntboende i Smålands skärgårdsstad blir minst sagt omtumlande.

TIDSFURSTEN Författare: Henrik Robert Karacs ISBN: 9789178855575 En tragedi i Amazonas djungler och en avslöjad livslögn leder till ett uppbrott i unge Vincent Ivarians liv. Trots varningar inleder han ett sökande efter sina rötter som han av okänd anledning skildes från som barn. Släkten visar sig härstamma från klanväldet Lisfarn med anor från vikingatiden vars medlemmar tycks ha obegränsat med tid och makt. När deras mörka skuggor fördunklar Vincents tillvaro inser han att de utgör ett hot mot hans liv. Lisfarns innersta krets har aldrig slutat leta efter honom. De vill ha något som sinar och som bara han kan ge dem. Tiden!

REX MACHINA - ANNO 2076 Författare: Johan Leth ISBN: 9789178856145 Året är 2076. Tre år har gått sedan nederlaget och Genesys sitter nu i regeringen. Artificiell intelligens och nya människotyper börjar sakta ta över. Linn Andersen och Motståndsrörelsen för en desperat kamp för sin existens och för att vända utvecklingen. Men när hjälpen kommer från fel håll suddas gränserna ut. Vem är vän, vem är fiende och vad krävs för att få räknas som människa? Om evolutionen går vidare kan det bli slutet för Sapiens. Rex Machina är den andra och fristående delen i romantrilogin Neo Sapiens om en framtid dominerad av artificiella intelligenser och hur det kan komma att se ut under övergångsstadiet.


Nyheter HITTA HEM – DAGBOK FRÅN EN FAMILJS OMVÄLVANDE FLYTT-(OCH PANDEMI)ÅR Författare: Lisa Hagsten ISBN: 9789178856183 Lisa Hagsten börjar skriva dagbok tre månader innan hon, hennes man och deras två söner, fem och sju år gamla, flyttar från sitt radhus i den växande Stockholmsförorten till en villa i en skånsk by nära havet. Hennes mål är att skriva under ett helt år och ge en ärlig och rak skildring av hur en helt vanlig familjs långflytt kom att bli. Hon delar med sig av stort som smått – alltifrån praktiska grejer till existentiella reflektioner och är mån om att få med hela familjens perspektiv på flytten och allt som den medför.

ALLA VILL HA SITT Författare: Lena Malm ISBN: 9789178855094 Anna kämpar med personliga problem och upplever att hon står utanför samhället. Ekonomin är i botten. När hon möter barndomsvännen Conny får hon hopp om att ett annat liv kan bli möjligt. Conny jobbar på en hjälporganisation. Han föreslår att Anna ska transportera en sändning med kläder till Polen för otroliga hundratusen kronor. Jobbet ser ut att vara enkelt och erbjudandet är omöjligt att tacka nej till. Det enkla tar s­nart en oväntad vändning och de tvingas fly från Polen mitt i natten.

DUSTY I STORSTADEN – HEM LJUVA HEM Författare: Moa Villasmil ISBN: 9789178855735 En gång i tiden inne i en skog långt bort härifrån låg en vacker glänta. Där bor Dusty. Han lever ett enkelt men lyckligt liv. En dag knackar Dustys kusin Charles på dörren. Dusty i storstaden – Hem ljuva hem är basera­d på en stopmotion-film som författare­n skapade 2020. Filmen vann första pris för bäst­a a­nimerade film på Wicked Wales filmfestival och fick första pris i mellanviktsklassen på Film i Dalarna.


Nyheter SVENSKA FÖR KINGAR Författare: Anna Pettersson & Önder Koyuncu ISBN: 9789178856299 Man kan säga att han har det ganska bra. Han har ett eget företag, det rullar på flera hjul och körs fram av en skogsgrön Volvo 240 med dragkrok. Som en symbol för Sverige, mer svensk än dalahästen. Hans företag är en korvvagn. Han står i sin korvvagn de flesta vardagar, och för det mesta natten mot både lördag och söndag, tills folk börjar gå hem. Fyra unga män från Afghanistan kommer till Uppsala och blir bästa vänner. De har allt, och samtidigt inte mycket alls, gemensamt. Mahdi drömmer om respekt, Ali drömmer om kärlek och Gholam drömmer om trygghet. Ravesh har den största drömmen av dem alla. Han vill bli svensk … vad det nu innebär.

BIANCAS TVÅ VÄRLDAR Författare: Annelie Arnbäck ISBN: 9789178855407 Bianca har många kompisar men bara en riktigt nära vän: Louise. Saknaden blir därför stor när Louise flyttar med sin familj till New York, staden som är så avlägsen att den lika gärna kunde ligga på månen. Tur att Bianca har sin lillasyster Ebba. Kommer livet någonsin att bli som förr? En natt drömmer Bianca om en mystisk spegel. I drömmen, som nästan känns verklig, förekommer också några märkliga elefantdjur och Louise! Men inte i sin vildaste fantasi hade Bianca kunnat ana att hon gläntat på dörren till en helt ny värld som hon snart ska träda in i.

INTE JAG Författare: Sandra Jakobsson ISBN: 9789178855414 Sandra växer upp i ett hem präglat av skuld och skam. Den enda tryggheten hon har är kyrkan, en kyrka som ställer hårda krav på hennes personlighet och hennes intressen. Nästan allt hon tycker om är förbjudet. För att överleva börjar hon splittra sig själv i tillåtna och otillåtna delar, skämmas och trycka tillbaka sig själv. Inte jag är en resa till den djupaste och mest självförnekande tillvaron där sex blir ett vapen att rikta mot sig själv. Men det är också en berättelse om att inte ge upp och att hålla hårt i ljusglimtarna som dyker upp.


Nyheter

SAN GUERBER Författare: Peter Rönnlund ISBN: 9789178856459 Johan Gerbera suckade och skakade på huvudet. Jovisst, allt var egentligen bara bra. Han trivdes på jobbet och hade både intressanta arbetsuppgifter och trevliga kollegor. Kunde det bli värre? Det kunde det, mycket värre. Smällen som kom helt oväntat bara någon vecka senare kändes i hela kroppen och rev upp hans trygga tillvaro. Plötsligt stod han där helt förvirrad och allt annat än stadigt. Därefter kom svängningarna fort, en efter en, och de skulle i grunden förändra hela hans liv.

YOGISAR PÅ BONDGÅRDEN Författare: Emelie Thörngren ISBN: 9789178855902 EN YOGABOK FÖR DE YNGSTA Solen har just gått upp över bondgården och yogisarna är där för att hälsa på djuren som precis har vaknat. Dom rör sina kroppar tillsammans med kon och katten, hoppar högt med grodan och testar sin balans precis som tuppen. Följ med till bondgården med yogisarna och testa att vara tyst som en mus eller vifta på svansen som en hund.

FALKTÄMJAREN Författare: Anna Gralberg ISBN: 9789178855445 Joars pappa är skeppshövding och har varit iväg på en handelsresa under de senaste tre åren och Joar väntar nu ivrigt på att handelsflottan ska återvända. Varje morgon klättrar han upp i sin trädkoja för att spana efter inkommande skepp och när han äntligen får syn på drakhuvudet på det storslagna hövdingaskeppet blir ingenting som han förväntat sig. Falktämjaren är en äventyrsroman inspirerad av nordisk mytologi som utspelar sig under vikingatiden.


Nyheter

DRAKEN EGON BLIR SUPERSUR Författare: Isabelle Lindgren ISBN: 9789178855384 Det är inte lätt att vara en liten drake i den jämtländska fjällvärlden. Draken Egon är tre drakår gammal och drömmer om att kunna rädda prinsessor och spruta mycket eld precis som de stora drakarna. En torsdag när Egon ska grilla korv kommer ingen eld alls ur näsborrarna. Bara de minsta rökpuffar smiter ut. Egon har blivit Supersur! Lika sur som en blöt skorsten! Hur ska han nu få någon kvällsmat?

VILSE I VERKLIGHETEN Författare: Elisabet Kallin ISBN: 9789178854189 Frank ställer sig tätt intill mig i köket och stirrar med gapande mun på min matlagning. Det märks att han vill hjälpa till fast han inte längre kan. Han vill verkligen jobba. Jag ger honom små uppgifter. Här, skala den här moroten. Frank skrider till verket. Han skalar och skalar. Snart är hela moroten borta. Vilse i verkligheten är en sann berättelse om hur demenssjukdom kan utveckla sig och hur sjukdomen påverkar de anhöriga som står bredvid och ser på.

TIMMAR I GLAS Författare: Sara Gren ISBN: 9789178855599 Tänk om livet kunde levas flera gånger per person då hade jag kunnat pröva flera vägar från en station Timmar i glas är en diktsamling som utforskar rädslan och tryggheten inför tidens förgänglighet. Smärtande avsked och längtan efter något evigt gestaltas intill magiska ögonblick och tacksamhet för viktiga sekunder.


Nyheter

ALLA MINA DEJTER Författare: Stina Willquist ISBN: 9789178854868 En dag bestämmer sig Sigrid för … eller nej förresten: om vi ska vara ärliga är det hennes väninna Olivia som bestämmer sig för att Sigrid måste börja dejta. Sigrid är nyseparerad varannan-vecka-förälder och lever mitt i en pandemi – hon känner sig ofantligt ensam. Sigrid kastas ut i en värld som hon inte befunnit sig i på flera år – en värld som numera inleds online. Här finns alla typer av män, de som får det att pirra, de som är kloka val, de som inte alls liknar sin profilbild. Och där finns Didrik som får Sigrid att helt tappa fotfästet.

I ELDENS ONDA ÖGA Författare: Helena Antonia Carlsson ISBN: 9789178855285 Alexander och Belicia hatar varandra redan från första stund. Han ger Sanna, Belicias bästa kompis, böter när hon försöker åka på barnbiljett på tåget där han gör sin samhällstjänst. Det leder till ett bråk mellan dem som kommer att förändra deras liv. När två svartklädda män tränger sig in i Alexanders hus och brutalt skadar hans alkoholiserade pappa, tar Belicias familj hand om honom. Han förstår snart att Belicia bär på en stor hemlighet, något som nästan ingen utanför hennes familj känner till. Men hennes mysterium är inte det enda som är oklart.

GENOM SPRICKAN KOMMER LJUSET Författare: Kai Bruno ISBN: 9789178855469 Ola är femtio år och arbetar som vårdare i psykiatrin i Falun. Livet har runnit ifrån honom, egentligen har han inte gjort så mycket av det. En psykotisk patient, Ludwig, som han blir kontaktperson för, ställer om tillvaron. På morgonrapporten får Ola veta att inget av det patienten säger verkar stämma med verkligheten, att hela livshistorien är inlindad i vanföreställningar. Men efter hand anar han sanningar bakom utsagorna som på ett märkligt sätt verkar ha kopplingar till hans eget liv.


Nyheter EN ANNORLUNDA TID / VAD HÄNDER NU / Författare: Linnéa Lindberg ISBN: 9789178855483 En annorlunda tid – för oss alla Reflektioner kring hur livet har förändrats, i stort och i smått, i och med corona-pandemin. En kronologisk skildring från att de första fallen av covid-19 började spridas i Europa i början av 2020 och ungefär ett år framåt, till våren 2021.

EN ANNAN BERÄTTELSE Författare: Helen Lindman ISBN: 9789178855520 Femtonåriga Coras liv består till stor del av arbete på gården där hon bor tillsammans med sin bror och sina morföräldrar Tor är lärare i fysik på läroverket där han även ägnar sig åt forskning tillsammans med en av sina kollegor. Efter en tragis­k händelse i sitt liv flyttar han tillbaka till sitt barndomshem. När Cora och Tor en dag träffar på varandra i skogen är det startskottet för en vänskap som ska förändra deras liv. De händelser som utspelar sig får dem att ifrågasätta och fundera över den vedertagna synen på livet och verkligheten.

FÖRÄNDRINGENS KRAFT Författare: Cecilia Nilsson ISBN: 9789178854950 Eld. Vatten. Vind. Metall. Jord. Blixt. Djur. Trä. Tid. Världen är uppdelad i nio element. Alla tonåringar måste göra ett val, vilket element vill de tillhöra? När valet väl är gjort finns det ingen återvändo. Aethera lämnade sitt element när hon fyllde femton och bytte ett liv mot ett annat. Sedan dess har hon knappt träffat sin familj. Tio år senare återvänder hon och med sig bär hon en fråga. Varför måste ett val utesluta ett annat?


Nyheter NELLE AND THE WILLOW Författare: Cecee Rowland-Huss ISBN: 9789178855421 On days especially cold and grey, you might just wish you were far away. Yet you don’t need a plane, a train or a car, when your imagination can take you so far. Nelle’s happy place seems way out of sight, but her mind is changed on this one special night. You can find out how, if you have the time, to come with Nelle on adventures that rhyme.

KULAN & RUFF I DEN MÖRKA SKOGEN Författare: Jesper Dahlström-Kawakami ISBN: 9789178855278 Kulan träffar en dag räven Ruff. De beger sig av tillsammans på äventyr in i Den Mörka Skogen. Där träffar de på många djur och andra varelser, som Svärtan. I nattens mörker stryker hon runt i skogen och skrämmer de som bor där. Med lite hjälp från Gammelmurveln kanske Kulan och Ruff kan göra något åt Svärtan?

ALLA KÄNSLOR ÄR BRA Författare: Carina Joersjö ISBN: 9789178855889 Att börja på förskolan kan kännas som en v­irvelvind. Plötsligt måste barnet ta hänsyn till andra barn. Men om vi pratar om k­änslor, så lär vi oss förstå andra och oss s­jälva mycket bättre. Att kunna sätta ord på k­änslor, s­ynliggöra normer och stärka barns s­jälvkänsla och självkännedom bidrar till att b­arnen mår bättre. Om vi vet hur vi ska hantera egna känslor så är vi ett steg närmre till att förstå andras. Efter varje kapitel finns frågeställningar där barne­n får reflektera. Carina Joersjö är pedagog och jobbar dagligen med barn och normkreativitet.


Nyheter SNÄLLA, KRAMA MIG Författare: Anders Gréen ISBN: 9789178853885 En tidig höstmorgon upptäcker Jonny en död kropp på den skola där han arbetar. Den kriminologiska expertisen menar att det är högst sannolikt att någon på skolan har en koppling till dödsfallet. Jonny lider av ett samvetskval. Hans bristande agerande kan eventuellt ha bidragit till dödsfallet och hans ånger driver honom till att försöka hitta en förklaring till det inträffade. Med stöd av sina nedtecknade upplevelser och minnen börjar han leta efter ledtrådar samtidigt som polisens utredning fortskrider.

RITA FRÅN RIMLUNDA Författare: Charlotta Jensfelt ISBN: 9789178854936 Rita är inte speciellt bra på någonting. Inte på matte eller på idrott eller på att skaffa kompisar. Dessutom ser DUM-gruppen (Dennis, Uno och Minna) till att hon aldrig får vara ifred. Men Rita har en plats där hon känner sig speciell hemma hos mormor. Tillsammans läser de böcker och verser och utmanar varandra att rimma om det som känns jobbigt. Hur känns det att gå från att vara en i mängden till att plötsligt sticka ut, och dessutom sticka i folks ögon? Rita från Rimlunda är den första fristående delen i ARG-serien.

BERÄTTELSEN OM DEN Författare: Alexander Skytte ISBN: 9789178855377 Varför måste han vara dömd att gå runt med den här fula saken? Han knölar ihop Den långt ned i fickan. Men sen tar han upp Den igen och vecklar upp skrynklet. Det går fortfarande att utläsa vad Den är. Kristoffer är precis som vem som helst fram tills en dag då Den kommer in i Kristoffers liv. Han vill inte ha Den. Någon har lagt Den i Kristoffers byxficka och plötsligt känns det som om han bär runt på något han själv inte förstår. Tänk om hans klasskompisar upptäcker Den? Han måste bli av med Den, på ett eller annat sätt.


Nyheter MILLIE OCH SUPERHJÄLTEVECKAN Författare: Frida Bosma ISBN: 9789178854738 Boken ger inspiration till hur man som vuxen kan tänka för att skapa en balanserad och kreativ matmeny tillsammans med barn. Upptäck grönsaker i regnbågens färger, hur vatten kan bli festligare än saft och olika sätt att förbereda mat i förväg. Utforska mer av matvärlden med Millie på matnyfiken.se. Där finns recepten till veckomaten från boken tillsammans med mer tips och inspiration kring bra mat för barn.

OM EN FÖRFATTARES DÖD Författare: Hanne Hansen och Kenneth Karlsson ISBN: 9789178854264 Den åldrande och halvt nedsupne författaren Martin Thim beger sig ut till Västerhavet i Jylland för att avsluta ett romanprojekt. Förlagsredaktör Gitte Berghold slår följe i syfte att installera honom och se till att han kommer igång med skrivandet. Vid en gemensam skogspromenad skadas Thim under dramatiska former och försvinner sedan spårlöst.

HUR ARGA FÅR VUXNA BLI? Författare: Anna-Carin Magnusson ISBN: 9789178855315 Iris tycker om sin familj. Men när föräldrarna är arga blir hon rädd, för de slåss och säger elaka saker. Fast det har Iris inte berättat för nån. Hemma hos bästa kompisen Juno märker Iris att det är annorlunda. Juno kan till och med säga till sina föräldrar när de bråkar. Iris och Juno får tillsammans lära sig vad våld är och vad barn kan göra om de är med om det. Ett viktigt samtal som börjar med att Iris frågar, hur arga får vuxna bli egentligen? Anna-Carin Magnusson är specialistsjuksköterska och handledare i psykosocialt arbete. Hon har under många år arbetat med barn som varit med om våld.


Nyheter VÅGA VARA RÄDD IGELKATTEN Författare: Yildiz Ilgar ISBN: 9789178854585 Sommaren är över och höstens ruggighet möts med blandad förtjusning. Vänskap och tålamod sätts på prov. Medan en räv funderar på livets mening försöker Igelkatten hitta styrka i sig själv. Vännerna är vilse och Igelkatten får ta vara på både mod och rädsla när dessa känslor blir hans enda följeslagare i den djupa skogen.

SJÖJUNGFRUNS ÄVENTYR I ÖSTERSJÖN Författare: Linda Ågren ISBN: 9789178855179 Sjöjungfrun Athiraa är ute och simmar i Östersjön. Hon brukar alltid ta hand om allt levande i havet och är därför ute även idag, när hon plötsligt hör ett hemskt skri i fjärran. En stackars liten tumlare och sälkut behöver hennes hjälp då de är helt intrasslade i spöknät och plast! Tillsammans beger de sig på ett stort äventyr men möter många hinder. Kommer de att kunna hitta hem och rädda havet på samma gång?

SAGAN OM TROLLET OCH GUMMAN SOM INTE KUNDE SOMNA Författare: Ewa Ivarsson ISBN: 9789178855193 Långt inne i en stor skog bor en gammal trött gumma i sin stuga. Gummans största önskan är att kunna somna. Hon har varit vaken ända sedan i vintras, och nu har sommaren kommit. Kan du tänka dig, gumman är så trött att hon till och med önskar att hon vore en häxa, för då skulle hon kunna trolla sig till sömns. Men så en dag går ett troll vilse i den stora skogen och knackar på gummans dörr ...


Nyheter VEMDALSRÅNET Författare: Kalle Löfgren ISBN: 9789178855063 Fredrik startade motorn. Lät den gå på tomgång och tittade på klockan. Två minuter kvar. Han lade i driveläge och höll foten på bromsen. Sneglade på klockan igen, flyttade över foten från bromspedalen till gaspedalen och lät bilen sakta rulla fram mot vägen. ”Okej. Nu jävlar i helvete gäller det.”

TJUGOEN DAGAR Författare: Ulrika Gelius-Lundberg ISBN: 9789178854875 Erik är sex år och bor på en ö i Mälaren. Bredvid Erik bor hans mormor och morfar, de har ett hönshus i trädgården. Den här våren har hönan Dagmar bestämt sig för att ruva. Nu följer en tjugoen dagar lång väntan på att äggen ska kläckas. Hur ska Erik orka vänta? Och vad ska han göra för att få tiden att gå lite fortare? Vi får möta den nyfikna hönan Sonja, blyga hönan Maggan och snälla tuppen Sven, samt alla de andra hönorna i flocken.

DJÄVULENS DOTTER Författare: Renée Ripman ISBN: 9789178854813 Djävulens dotter Indra växter upp i Asgård bland vikingar och asagudar. Ovetande om sitt öde tillfångatas hon av Lucifer som låser in henne i helvetet. Djävulens dotter är en erotisk och äventyrlig fantasyroman om att våga följa sitt hjärta. Där kampen mellan ljusets dotter och mörkrets son bara har börjat …


Nyheter

SOM VANLIGT, EINAR Författare: Eva Arnström Sundman ISBN: 9789178854882 Det är rast i skolan. Alla barn spelar fotboll eller klättrar på stora stenen. Som vanligt. Men inte Einar. Han vill hellre vara i sin koja. I kojan är det lugnt och tyst, men det kan bli rätt ensamt ibland. Einar önskar att han hade någon kompis med sig i kojan, någon som också ville ha det lugnt och tyst. Plötsligt hörs ljud utanför kojan. Einar tror att det är fröken som ska fråga varför han sitter därinne alldeles ensam. Men det är inte fröken. Det är Sandrine.

? LUCTOR Författare: Christian Dimell ISBN: 9789178854769 Bågskytten Luctor är Cirkus Dux yngsta medlem och har alltid velat skynda på sin resa in i vuxenlivet. När draken Gnista plötsligt slutar att producera den medicin som håller brodern vid liv tar han saken i egna händer. Tillsammans med det vältämjda lejonet Validus och flickan från den rivaliserande cirkusen ger han sig iväg mot drakarnas rike. Vägen är lång och fylld av oväntade faror, men bara ett lyckat uppdrag kan rädda brodern. Det blir ett äventyr utan dess like och tiden är knapp. Kommer de hinna innan Statero tar sitt sista andetag?

KRUTET TILL EXPLOSIONEN Författare: Maxine Cepeda Hjelte ISBN: 9789178854820 Krutet till explosionen är ett urval av dikter skrivna mellan åren 2014 - 2020 och handlar främst om kärlek, hjärtesorg och saknad. Från det lyckliga till det olyckliga och allt däremellan. Maxine Cepeda Hjelte är 19 år och kommer från Stockholm. Det är genom skrivandet som hon har lyckats uttrycka sina känslor och lyckats bevara minnen.


Nyheter OPIUMSMUGGLAREN Författare: Sten Åke Johnsson ISBN: 9789178854257 Farouk är en ung man som växer upp i Pakistan. Byn lever på att odla opiumvallmo. När Farouk och hans far har sålt byns opiumlast blir de överfallna. Fadern blir skjuten och delvis invalidiserad, Farouk får ta över faderns roll som överhuvud. Händelsen och tanken på hämnd förföljer Farouk... Opiumsmugglaren är Sten Åke Johnssons debut, en spännings-roman om fattiga människors kamp för överlevnad och om Talibanernas kamp och övertygelse om att deras tolkning av Koranen är den enda rätta.

MINNET LÅTSAS SOM INGET Författare: Camilla Wallin ISBN: 9789178854530 En förlust som förändrade livet dramatiskt drabbade en ung kvinna och hennes familj under 60-talet på ön Guernsey i Engelska kanalen. Kargheten, klipporna, havet och hedarna var en del av landskapet där hon hämtade sin aldrig sinande inspiration. Med hjälp av konstnärskap och förmåga att se betydelsefulla detaljer i naturen fick hon dagarna att växa, och barnen likaså. Vi får återblickar från barndomens 40-tal i skuggan av kriget, genom tonåren och upp i vuxenlivet till ett 60-tal där oro för framtiden delas av hissnande förändringar och viktiga beslut.

NU DÅ Författare: RoseMarie Sjöberg ISBN: 9789178854776 Att återvända till den plats som en gång var ens hem innebär mer än att öppna dörren till ett hus; det innebär också att öppna dörren till alla minnen. Med minnen kommer frågor: Vad är egentligen sant? Var skulden någonsin min? Vem är jag nu och vem var jag då? NU DÅ är en diktsamling om att söka sina rötter i det förflutna, men även efter sin identitet i nuet. Det är en bok om att längta efter och förlåta sin bakgrund för att acceptera sitt nu.


Nyheter

TITTA, EN HUMLA Författare: Marita Lynard Illustratör: Marianne Sund ISBN: 9789178854912 Du är aldrig för liten eller för stor för att följa en humla på äventyr. Titta, en humla bjuder in dig i magins värld. Boken tar dig med på en drömlik resa ända upp till månen och tillbaka igen, med många fina möten längs vägen.

TROLLDECKARNA MYSTERIET MED DET FÖRSVUNNA HALSBANDET Författare: Cecilia Cambring ISBN: 9789178854691 Greven tvärbromsar med bilen utanför Truls och Vildas hus. Han springer fram till dem med andan i halsen. ”Truls och Vilda, ni måste hjälpa mig! Mitt halsband har blivit stulet”, säger han. Det här är inte det första mysteriet trollsyskonen måste lösa. De är nämligen detektiver, det är deras jobb att lösa krångliga, svåra och ibland väldigt farliga mysterier.

VÄRLDENS BÄSTA DIABETIKER Författare: Maria Carlsson ISBN: 9789178854592 Boken är en personlig berättelse om mitt liv, före och efter sjukdoms­ beskedet, diabetes, och hur det var för mig att vara gravid. Min förhoppning och syfte med att skriva den här boken är att du som läser den kan få det som jag saknade när jag blev sjuk och inte mådde bra.


Nyheter Nyheter

OKÄNT BESÖK Författare: Hans Söderlund ISBN: 9789178854523 Emelie Sonell, Sveriges första kvinnliga statsminister, får under sin första tid vid makten tackla en global konflikt som ingen regeringschef någonsin hanterat. En oansenlig fridfull myr i övre Norrland blir världens brännpunkt efter en händelse som sänt chockvågor genom Vita huset, Pentagon och Kreml. En internationell grupp utses som steg för steg förstår konsekvenserna för mänsklighetens utveckling och framtid. Samtidigt hotas allt av intriger och rävspel i den grad att civilisationen balanserar på randen till avgrunden.

O-VÄNNERNA Författare: Christina Fröman Isaksson ISBN: 9789178854608 Vilka är O-vännerna? Häng med in i boken och lär känna de olika virusen Virran och Vingel och bakterierna Bakke och Bea! Virus och bakterier finns överallt i vår närmiljö och vardag. Tillsammans med Virran, Vingel, Bakke och Bea får du lära dig hur de lever och vad vi kan göra för att undgå att bli smittade.

KANELNYSTAN OCH SAGOR PÅ HJUL Författare: Frida Olsen ISBN: 9789178854561 Maja har två bästisar en i Stockholm där hon bor och en på farmors ö i Göteborg. Maja ska bo hos farmor och leka med Inez på deras hemliga badstrand och Charlie ska ligga på sjukhus och bli frisk från sin elaka sjukdom. Maja får en klump i magen när hon tänker på sjukdomen och på vad den kan leda till. Det enda Charlie vill är att bli frisk och få ett Hogwarts-slott men istället ligger han sjuk i en säng hela dagarna. Maja och Inez bestämmer sig för att göra slag i saken de kan inte bota sjukdom, men de kan samla ihop pengar till ett legoslott!


SPÄNNINGSpänning

Oetiska experiment

DET RYSKA ARVET Författare: Johanna Björnson & Gordon Lahnborg ISBN: 9789178852192 Det Ryska Arvet är en spänningsroman med thrillerinslag. Det förekommer en del yttre dramatik i form av mord och våld, men även en del inre, mer psykologisk dramatik i relationen mellan huvudpersonen Carl som förälskar sig i ballerinan Irina.

DEN BLÅ SAFIREN Författare: Kai Bruno ISBN: 978-91-8876-972-5 Jarl tar sitt liv och vaknar upp i en limbovärld. För att inte försvinna i intet ger han sig iväg in i en värld där inget går att lita på. Det som drev honom till självmordet blir allt tydligare. Längtan efter harmoni blir stark. Men minnena kommer oåterkalleligt.

DESARMERADE DRÖMMAR Författare: Jacob Leifland Berntsson ISBN: 9789178852598 Efter en förödande händelse ger sig en cancersjuk, före detta polis ut på jakt efter en gravt alkoholiserad läkare. Medan jakten för dem runt i Europa accelererar bådas kroppsliga och själsliga förfall. Men vad är det egentligen som har hänt och vem bär skulden? Vi får även följa två tonåriga flickor som sitter fängslade som sexslavar i en lägenhet i Paris.


ALTERNATIV VERKLIGHET : HÅLL DIG VAKEN Författare: J. H. Dahl ISBN: 9789178852895 I en inte alltför avlägsen framtid, där teknologins utveckling har tagits till sin spets, finns ett spel. Spelet tar dig till en alternativ verklighet. Du får själv bestämma hur du ska se ut, dina bästa egenskaper och målet med din vistelse. Välkommen till Eskapadia.


Spänning

DIN TILLGIVNA SYSTER Författare: Sebastian Avindell ISBN: 9789178852222 Gabriel har flyttat till Ljungshed för att börja om. Med ett nytt jobb som sjuksköterska på Ljungsheds sjukhus har han börjat släppa in människor i sitt liv igen. Men personal på sjukhuset försvinner spårlöst och Gabriels efterforskningar får honom att inse att det inte är första gången.

OND MUSIK Författare:Fredrik Österling ISBN: 978-91-887-6935-0 Det började långsamt gå upp för honom vad just den här sången skulle betyda. Han ville inte höra. Inte nu. Det var för tidigt. På tok för tidigt. Han försökte resa sig från fåtöljen men insåg skräckslaget att hans fötter var fast-tejpade i fåtöljens ben, armarna i armstödet.

MARATONBLOD Författare: Jessica Blomberg ISBN: 978-91-8876-906-0

Dödar han för att uppnå sina mål?

Douglas Öster är en självgod, snygg, välutbildad och framgångsrik läkare på lasarettet i Ljungby. Han lever i ett lyckligt äktenskap med fru och två barn. Boken handlar om utnyttjandet av andra människor, om att svika och bedra sina närmaste och till och med om att döda för att uppnå sitt mål.


SÅ SOM DJÄVULEN SITTER I DETALJERNA Författare: Viveca Gemne ISBN: 9789178853434 Philippa är jurist på konsultfirman NICC. Hon har flyttat från Stockholm och arbetar nu vid firmans Oslokontor. Livet i Oslo blir inte som hon tänkt och hoppats. Hon hamnar utan eget förvållande i händelsernas centrum. En kollega hittas mördad. Mordet blir starten på Lippas mardröm. En mardröm där hon mer än en gång befinner sig på fel plats vid fel tidpunkt.


HANSSON & NILSSON LÖSER FALLET Författare: Christoffer Sorner ISBN: 9789178854196 Sommaren 1986. Hansson och Nilsson tror att de ska vila upp sig efter att ha löst ett tufft fall där de tvingats infiltrera en liga med skinnskallar som piratkopierat och smugglat tusentals illegala LPskivor till öststaterna. Istället hamnar de mitt i skottlinjen när världens i särklass största popstjärna, Davy Tyler, blir mördad i Stockholm. Det är tuffa oneliners, hårda nävar och cool attityd med neongröna kläder, chockrosa solglasögon och fyrtiofem liter hårspray.


Spänning ILLVILJA Författare: Sofia Sigfridsson ISBN: 9789178850525 Claudia Oscarson är en grävande journalist på toppen av sin karriär. Efter en misslyckad affär och konflikter på jobbet rasar hennes tillvaro. När Claudia på egen hand följer upp ett tips om ökande sjukdomsfall på en förskola i Dalarna, leder spåren till en internationell konspiration inom matindustrin. Hon inser snart att hon har att göra med mäktiga krafter.

Den 11 augusti 1628

HÄMNDENS DRIVKRAFT Författare: Elias Glaveby ISBN: 9789178850976 Spänningsromanen präglas av samhällskritik och kopplingar till nutida händelser, såväl som till populärkultur. Elias Glaveby leder oss genom en 1600-tals värld som förändrade Sverige i grunden.

VITT GULD Författare: Gunnar Ståhl ISBN: 9789178854127 Rolf Bärnsten är reporter på dagstidningen Pressbladet i Stockholm. Genom en olycklig omständighet hamnar han i blickfånget för ett mord i en guldaffär och inte nog med det, han befinner sig snart även i polisens högsta intresse. För att slippa misstänksamma blickar försöker han hjälpa polisen att reda upp mordet, men det hela resulterar i att han hamnar i ännu mer trassel och blandas in i ytterligare ett mord. Trots familjens och kollegernas stöd tvingas han genomlida en längre tid i häktet för inte bara ett, utan två, mord.


Spänning

DEN DÖMDAS ROP Författare: Anna Eidem ISBN: 978-91-8876-914-5

Nervkittlande Göteborgsdeckare

En prostituerad blir brutalt knivmördad av en okänd man. Samtidigt under en permission från Östra sjukhusets psykiatriska klinik blir Marie Hedman anklagad för mord på sin sambo och sedermera dömd till rättspsykiatrisk vård i sluten form.

Trafficking

DÖDLIG KONSEKVENS Författare: Carina Drätting ISBN: 978-91-8876-932-9 En flicka hittas död. I jakten på förövarna trampar hon in på farliga områden där maffian orsakar kaos i Europas flyktinghantering. Snart befinner sig Lena i ett mardrömstillstånd, i kampen för att rädda ensamkommande barn från trafficking.

HOPP OCH RUINER Författare: Anna Fröding ISBN: 978-91-8752-393-9 Det är en drabbande skildring av tiden vid andra världskrigets slut, om det hopp som spirade i ruinerna, om det Östtyskland som kanske kunde ha blivit något annat än den polisstat den blev, och om hur svårt det är att se sina drömmar korrumperas.


MÖRKT PARADIS Författare: Maria Hernius ISBN: 9789178852819 Inlåst. Dehumaniserad. Dödsdömd. I en mörk version av en nära framtid har människans värld gått under. En ny okänd art har tagit över Europa och återstoden av mänskligheten hålls fångad på olika gårdar. På gården som kallas för Uppfödningen växer M24 upp under brutala och hemska förhållanden. Hon vet inte vem hon är eller var hon kommer ifrån. Tillsammans med sina vänner gör hon allt i sin makt för att överleva.

FLYKTEN FRÅN EUROPA Författare: E HERLIN ISBN: 9789178853472 Tom höll det lilla stålförstärkta glasröret i ett stadigt grepp. Att något så litet och till synes oansenligt kunde vara så fruktansvärt farligt. Vilka hade han egentligen jobbat för? Och vilka hade han jobbat med? Han kunde ju inte ha varit den enda som inte vetat om detta men ...

VIKMÄNNENS RIKE - I KUNGENS TJÄNST Författare: Maria Blomster ISBN: 9789178853977 Det första århundradet efter Kristi födelse lider mot sitt slut och allt fler människor slår sig ner som bönder i det bördiga folklandet Högom vid dagens Sundsvall. Högom styrs med järnhand av den maktlystne kungen Vimund Ingulfsson som har stora planer för sitt folkland och som gör allt för att hålla det kringvandrande jägarfolket utanför Högoms gränser.


Spänning

Mördad på ett äldreboende

OGRÄS BLAND AX Författare: Anna Schön ISBN: 9789178852925 En gammal dam hittas hänsynslöst mördad på ett äldreboende. Den medelålders, uttråkade undersköterskan Stina Eriksson börjar, tillsammans med kriminalinspektör Hugo Lind, nysta i en väv av gamla lögner, ofantlig smärta och evig kärlek. Allt fler egendomligheter kring boendet visar sig. Samtidigt som Stina och Hugo kämpar mot sin åtrå och lust måste dom lösa fallet, innan ytterligare pensionärer får sätta livet till.

OSANNOLIK VÄNSKAP Författare: Daniel Stuart ISBN: 9789178850990 Osannolik vänskap – till en man som bara ville vara människa är både en underhållande satir över en glamorös kändisvärld och en tät thriller om erotisk besatthet.

KÄRLEK OCH HAT BORTOM TID OCH RUM Författare: Karin Sallander ISBN: 9789178853113 Daniel och Bertram är i Southampton, där de möter Daniels största förebild: skräckförfattaren Edgar Allan Poe. Poe verkar orolig, på grund av något obestämt som plågar honom. Något osynligt … Vad är det som plågar Poe? Har otäcka saker hänt i lägenheten tidigare? Och vad vill egentligen Maximillian Bexham?


Spänning

SKUGGVINTER Författare: Louise Baumgärtner ISBN: 9789187523847 Alices och Markus relation vacklar. När expojkvännen Sebastian återigen kommer in i hennes liv, kan hon inte föreställa sig hur det kommande vinterhalvåret ska förändra allt och innan våren gryr kommer någon att dö.

!EN DÖDLIG DOS Författare: Måns Rosén ISBN: 9789178853717

Brutalt rånmord, ett överfall, ett oklart dödsfal

Två stora läkemedelsföretag i Sverige slåss om marknadsandelar. Att utveckla ett nytt läkemedel kostar drygt tio miljarder kronor och de flesta kommer aldrig ut på marknaden. Risken finns också att läkemedlet har allvarliga biverkningar som drabbar patienterna och företagets ekonomi.

SVART KOD Författare: Magnus Carling ISBN: 9789178854332 Carl Leonard lever i ensamhet, nedkopplad från allt vad internet och sociala medier heter. En gång i tiden levde han helt i den digitala världen. Som VD för ett framgångsrikt säkerhetsföretag hjälpte han andra företag att skydda sina IT-system från cyberattacker. När han en dag får ett oväntat dödsbud är det ett besked som tvingar honom att lämna sin nedkopplade värld. Det tar inte lång tid innan han blir misstänkt för en rad cyberbrott, och efter att ha rymt från häktet blir han förföljd av en hänsynslös mördare. Allt på grund av den svarta koden, ett datorvirus som hotar hela världen.Vuxen


Spänning Vuxen

GLÖDENS PRIS Författare: Lisa Lundberg ISBN: 9789178851812 Tal växer upp i en övergiven borg. Under vintern är de helt isolerade från omvärlden, kvar finns bara hon själv, hennes far, ett troll samt ett oräkneligt antal vättar. Hon tycker om den tiden. När snön smälter blir borgen åter fylld av gäster och fadern återupptar sitt uppdrag. Hur ska hon lyckas fly då Far är något långt mäktigare än endast en fadersgestalt?

DÄR ALLT BÖRJAR Författare: Rebecka Raffaele ISBN: 9789178852017

Starka kvinnor mitt i livet

Att arbeta som sjuksköterska innebär blod, svett och tårar. Det här är något som sjuksköterskan Jenny bittert får erfara efter en tid av stor oro och turbulens på den alltmer pressade vårdcentralen ”Hälsocentralen i Halmstad”. Jenny, som väljer att påtala bristerna för arbetsgivaren, hamnar istället själv i blickfånget och i djup konflikt med sin närmaste chef, vilket får oanade konsekvenser.

GUBBJÄVLAR Författare: Leif Bornvik ISBN: 9789178851072 Redan när du passerat fyrtio hamnar du i riskzonen för att bli kallad gubbjävel. Risken ökar exponentiellt ju äldre du blir. När du börjar röra dig gubbigt stelt och fårorna i ansiktet påminner om ett floddelta är du direktkvalificerad.


Vuxen

TILLS JAG KOMMER HEM Författare: Sara Castro Hagelby ISBN: 9789178853465 Hanna passar inte in någonstans. Hon är för mörk, för ljus, för lång och för konstig. I jakten på att hitta hem träffar Hanna skoförsäljare, nazister och kärringar med väskor sydda av gamla kaffeförpackningar. Trots att Hanna vet att följa med främlingar hem är lika med döden är det alternativet bättre än att åka tillbaka till Dalarna där framtidsval, epa-raggare och smygrasism väntar.


VARFÖR VERKLIGHETEN VÄXER Författare: Bertil Hök ISBN: 9789178854745 Den här boken tar oss med på en resa längs det mänskliga vetandets frontlinjer. Verkligheten tornar upp sig i sin ofantliga vidd, sin påtaglighet, obevekliga lagbundenhet och paradoxala oförutsägbarhet. Mitt i denna verklighet står vi människor med vår dominans över andra varelser på denna jord, vår kunskap och innovationsförmåga, men också kluvenhet, oförstånd och sårbarhet.


Vuxen

DET ANGÅR INTE MIG Författare: André Petrisson ISBN: 9789178851362 Vad händer när man ser allt utifrån och inte orkar engagera sig i något? Niklas jobbar som socialsekreterare men bryr sig för den sakens skull inte så mycket om sina medmänniskor. Han bor ensam. Lever ensam. Äter ensam. Han tycker sig vara ganska nöjd med sin tillvaro.

EMMA OCH PEKKA - DE KOM FRÅN TORNEDALEN Författare: Marie Morin ISBN: 9789178852901 Det här är en berättelse om ett osannolikt möte i Tornedalen, men som trots allt skedde i början av 1900-talet. Emma Elisabeth Lassi, bonddotter från Pajala, drömmer om en framtid som hustru och mor. Hon kommer från en bördig trakt och har lärt sig det som hon behöver kunna på en bondgård. Hon växer upp i en stor familj och vill gå ut som piga och upptäcka världen.

NIKI SHIRYOS FANTASTISKA RESA MED SIRIUS TVC15 Författare: Adrian Boyeaux ISBN: 9789178854424 En serietidning, eller manga, utan bilder. Under ­den kryssningsresa som ska­föra henne till ett nytt hem i Amerika tar sig N ­ iki Shiryo an diverse uppdrag på anmodan av fartygets kapten, Archibald Pint. Strapatserna som följer därpå ger Niki tillfälle att tillgodogöra sig viktiga lärdomar medan hon besöker nya spännande platser, upptäcker vänskapens band och nitar de som står i hennes väg. Nej, detta är inte någon melodram.


Vuxen

VÄRKET Författare: Katarina Lundholm ISBN: 9789178850563 Vad händer när den gamla myndigheten Värket bestämmer sig för att lämna det trygga kontoret? De moderniserar arbete genom att arbeta papperslöst och aktivitetsbaserat. Gertrud är anställd på Värket för att göra förändringen. Det finns ingenstans att gömma sig i det nya kontoret. Bland saccosäckar och motionscyklar får vi ta del av glädje, ensamhet, genrep inför besök och frustration över att inte bli lyssnad på.

REBECCA OCH DJÄVULENS SÖNER Författare: Renée Ripman ISBN: 9789178851447 Starka färger virvlar runt omkring Rebecca och hon är tillbaka i drömmen igen, den där drömmen som återkommit de senaste månaderna. Den som aldrig vill släppa taget om henne.

SOFT DREAM EN ROMAN OM UTMATTNING Författare: Kristina Emanuelsson ISBN: 9789178850457

Tidigare vinnare av Selmapriset

En roman om barnlängtan på olika sätt, där kärleksrelationen och den ofrivilliga barnlöshetens sociala konsekvenser lyfts fram. Den är också berättelsen om längtan efter att kunna få välja sitt eget liv och om hur stor betydelse föräldraskapets vara eller icke vara kan ha.


Vuxen

ALDRIG MER SANKT PETERSBURG Författare: Åke Sandahl ISBN: 9789178853946 Carl leder familjens emigration från svälten i Finland till Tula gevärens, pepparkakornas och samovarernas stad. Men han anar inte vad de ska mötas av: vargar, byråkrater, tsarens gendarmer och hämnden själv som tagit mänsklig gestalt. I Sankt Petersburg tänker han bygga det goda livet för sig och sin familj. Men då bryter revolutionen ut.

HOTELLDIREKTÖREN Författare: Rose Tillberg Mattsson ISBN: 9789187523892 Den nyblivna änkan Bebe ärver makens åkeri och bestämmer sig för att ensam köpa och driva det gamla anrika hotellet i pappersbrukssamhället. Det är inte alla i bygden som gläds åt det vackra barnhemsbarnets framgångar. När en ung, råbarkad kock från Stockholm anländer till hotellet blir ingenting som det varit och allt ställs på prov.

HOTELLDIREKTÖREN UTAN MINNE Författare: Rose Tillberg Mattsson ISBN: 9789178853793 Här kommer tredje boken om änkan Beatrice ”Bebe” Samuelsson, barnhemsbarnet som inte följde de oskrivna reglerna i ett brukssamhälle i 60-talets Sverige. I Hotelldirektören utan minne får vi följa huvudkaraktären efter att hon hamnat på sjukhus efter en egenhändigt gjord abort som så när kostade henne livet.


Vuxen

BLAND SMÅ DJUR OCH HALVFRANSKA BAND Författare: Lotta Colliander ISBN: 978-91-8876-990-9 Den unga tvångsmässiga mannen och den lilla envisa bostonterriern är ett udda par som rör sig i Majornas kvarter. Edvards tillvaro förändras gradvis och när de hittar ett undangömt antikvariat blir det medelpunkten i deras liv.

HEDERNS SMALA VÄG Författare: Annika Thunberg ISBN:9789178850945 Året är 1907 när den självsäkra och levnadsglada Florence möter den jordnära och stillsamma Olivia då de börjar på en handelsskola. Två unga kvinnor från olika samhällsklasser, som vill något mer med sina liv än som var vanligt vid den tiden.

Feelgood

HIMLEN KALLAR Författare: Louise Ehde ISBN: 978-91-8876-918-3 En ung tillbakadragen revisor får beskedet att han har en dödlig cancerform, och en begränsad tid att leva, tar han det vågade beslutet att ge sig ut på en världsomspännande resa, i stället för att påbörja omedelbar behandling.


Vuxen

MANDELSTEN Författare: Ingela Netz ISBN: 978-91-8752-399-1 Sofia tillbringar några sommardagar på Gotska Sandön för att vandra, vila och ladda batterierna. På en strand hittar hon något som förvandlar det tänkta sommarlovet till något annat. Hennes fynd är troligtvis en arkeologisk sensation, men hanteras med en kompakt och irriterande tystnad från alla.

Om ett kvinnoliv från förr

HULDAS HEMLIGHET Författare: Birgitta Renström Linde ISBN: 978-91-8752-397-7 Britta fick aldrig svar på frågan hon ställde sig på dödsbädden, men det skulle hennes dotter få trots att hon inte träffat sin mormor. Med hjälp av släktforskning rullades mormoderns liv upp.

En släkthistoria

POSTILJONEN Författare: Birgitta Renström Linde ISBN: 978-91-8752-398-4 Postiljonen Lasson vill hinna tillbaka till poststationen innan mörkret faller. Kvar i hemmet är hustrun Britta, som väntar familjens sjätte barn. När Lars inte återvänder blir hon orolig och anar oråd.


Vuxen

MED HJÄRTAT I HARLOCH Författare: Sofie Farvolden ISBN: 978-91-8876-991-6 Emilys relation med Killian Mitchell börjar förändras. Något som varit så stabilt och tryggt har plötsligt blivit fyllt av besvikelse, ilska och förvirring. Om Emily bara hade vetat att den här morgonen var början på en sommar som skulle förändra allt.

BOKCAFÉ & BISTRO HÅLLPLATSEN Författare: Monica Folkesson ISBN: 978-91-8876-921-3 Det är tidigt 1980-tal när systrarna Karin och Maria ger sig av på drömresan som de så länge fantiserat om, fyra månaders roadtrip i USA. Vägarna ligger öppna framför dem och nu väntar äventyr, frihet och kanske även ny, spännande kärlek.

TIGERLILY, TIDIG VÅRBLOMNING Författare: Iren Rinmad ISBN:978-91-8876-902-2 Möt TigerLily och inspireras av en energifylld tid i New York. Staden som sätter den unga kvinnans kropp i kontakt med hennes gamla själ. Staden som aldrig sover börjar väcka henne från dröm till vakenhet. Detta blir början på slutet av allt hon trott var sant. En dynamisk historia som ofta pekar dig inåt.


TILL MITT BARNS PAPPA Författare: Laila Gjertz ISBN: 9789178852864 Förvirrad och skärrad stirrade han på det blekrosa kuvertet. Hjärtat bultade så hårt att han trodde det skulle sprängas. Med snirklig stil stod det: Om det händer mig något, ge detta brev Till mitt barns pappa. Så börjar berättelsen om Patrik och Sophia. Patrik är 35 år och matematiklärare på Linköpings Universitet. Sophia kom tillsammans med sin mamma som flykting från Bosnien till Finspång när hon var 9 år och Patrik var 13 år.

OCH JAG VÄNTADE Författare: Elin Hedlén ISBN: 9789178854462 Pigan Greta springer på logdanser och väntar på att den stora kärleken ska dyka upp. Men hon har svårt att skaka av sig minnet av den där Sture. Trots att hon inte har sett honom på flera år kan hon ändå inte låta bli att jämföra allt med hur hon kände då. Vem är han, var är han men framför allt lever han? Och jag väntade är en öm kärleksberättelse som följer Greta och Sture genom livet, i ett Sverige under stor förändring.

ELVIRA - UR MIN MAMMAS DAGBOK Författare: Karin Bäck ISBN: 9789178854455 En relationsroman med flera bottnar. Boken är i första hand skriven ur en ung kvinnans perspektiv i spåren och konsekvenserna av en frånvarande förälder. Vi får följa Elviras tankar och reaktioner, genom förtvivlan och bestörtning. Såväl Elvira som läsaren presenteras för ett outgrundligt mysterium. Vilken förälder är kapabel att överge sitt eget kött och blod? Romanen är en djupdykning i kärlekens oerhörda kraft, paletter i ljusa färger men också målande betraktelser av svärtan när relationen fastnar i destruktivitetens klibbiga trådar.


Vuxen

HELT NÄRA NÅGON Författare: Emma Hörberg ISBN: 9789188769220 Hon har ett äktenskap bakom sig. Hon är en glad och social person med lätt till skratt. Han lever ensam. Gillar att gå i skogen, fotografera och testar gärna nya saker i matlagning. Han har aldrig haft, eller varit intresserad av ett förhållande. De möts av en slump. De börjar umgås, lär känna varandra. De blir eftertänksamma. På var sitt sätt.

Ofrivillig barnlöshet

INTE NÅGONS MAMMA Författare: Jessica Hindsfors ISBN: 9789178850327 En roman om barnlängtan på olika sätt, där kärleksrelationen och den ofrivilliga barnlöshetens sociala konsekvenser lyfts fram. Den är också berättelsen om längtan efter att kunna få välja sitt eget liv och om hur stor betydelse föräldraskapets vara eller icke vara kan ha.

VAPENLÖS Författare: Cecilia Ekhem ISBN: 9789178852253 När Marion börjar nysta i barndomsvännens försvinnande sätts ett händelseförlopp i rullning som hon aldrig kunnat föreställa sig. Den förr så lågmälda vardagen förvandlas till en jakt efter sanning, närhet och svar. I takt med att fler bitar läggs till pusslet kommer hon närmare gåtans lösning, och närmare den kärlek hon aldrig kunnat släppa.


Vuxen

DÄR SOLEN SKINER FINNS INGA SKUGGOR Författare: Sandra Stark ISBN: 9789178850365

Inse sitt eget värde

Emilia har tröttnat rejält på att dejta. Hon vill inget hellre än att träffa sin livspartner. William å andra sidan har allt. Tillsammans med sin fru väntar han tålmodigt på den sista pusselbiten i deras liv, ett barn. När Emilias och Williams vägar korsas vaknar någonting nytt till liv inom Emilia och tillsammans inleder de en resa av väntan, osäkerhet och passion.

VÄGEN TILL DIG Författare: Ida Boëthius ISBN: 978-91-7885-064-8 I en kamp för att överleva och hitta sig själva tvingas de slåss mot sina demoner, de inre likväl som de yttre. I en värld där droger, våld och mobbning är deras vardag. Men när deras vägar möts får kampen en helt annan mening, är kärleken tillräckligt stark för att övervinna demonerna?

AV SAMMA SORT Författare: Minna Brilioth ISBN: 9789178850440 Ett möte i väntrummet på mottagningen för psykoanalys. En brinnande längtan att få reda på mer om en mystisk persons identitet, och därmed kanske sin egen. En längtan efter tillståndet ingenting. Och att få leva utanför könsrollernas begränsningar.


Vuxen

ENITA Författare: Elisabeth Hultgren ISBN: 9789178850624 Enita berättar om svårigheter och lidande, men även om vänskap och kärlek människor emellan. Hon får uppleva omhändertagande, omvårdnad och omtanke men även ett liv i utsatthet. Enita lyfter fram människorna bakom fattigdomen och misären och visar att lyckan finns i annat än pengar.

FLYKTEN FRÅN JOHN WILKINS Författare: Gunnar Källström ISBN: 9789178854134 Två unga tjejer med trasigt förflutet träffas när de båda har det som jobbigast. Elisabeth har bott mer eller mindre hela sitt liv i en garderob och Carol hittades på gatan i centrala New York, ensam och traumatiserad. På en klinik för psykiskt sjuka börjar drömmar ta form och kanske finns en väg över till friheten på andra sidan Atlanten. Elisabeth och Carol kastas in i ett omtumlande äventyr där de enda de kan lita på är varandra.

I SKUGGAN AV CIRKELN Författare: Silvia Edling ISBN:9789178851003 Felicia har ärvt sin mormors och morfars hus Äppelbacken i Almunge och har fått ett jobb som bibliotekarie på Stadsbiblioteket i Uppsala. Glädjen i att få skriva berättelser liksom vännerna Ann och Katarina ger henne kraft.


Vuxen

ESOX Författare: Calle Höjer ISBN: 9789178851102 Esox är en roman om en pojke som blev vuxen, utan att egentligen ha vuxit. Som utvecklat en osund besatthet av sitt enda intresse och dagliga förströelse: fisket.

DALARNA - PÅSKÖN, TUR UTAN RETUR Författare: Stefan Strömberg ISBN: 9789178851836

Öppnar upp för reflektioner

Den yttre resan börjar i ett gammalt hus i skogen i Dalarna och slutar på Påskön mitt ute i Stilla Havet. Innan vi nått så långt stannar vi först till i de myllrande storstäderna Buenos Aires och Santiago. Den inre resan har varken gränser eller riktning och är minst lika omfattande och fylld av upplevelser och insikter.

POJKEN MED ÄRREN Författare: Marcus Eklund ISBN: 9789178851201 Robert arbetar som pedagog på en förskola. I hans grupp går femårige Ahmed. En förtrolig relation växer fram mellan dem båda, och när pojken berättar att han blir slagen av sin mamma beslutar sig Robert för att agera – något som ska visa sig vara förenat med allvarliga risker. Snart står det klart att de övergrepp som Ahmed utsätts för bara är toppen på ett enormt isberg.


Vuxen

Silverhjärta FÖRFATTARE: KAI BRUNO ISBN: 9789178851621

År 2067 och sammhället styrs av AI

Det är år 2067 och samhället styrs av artificiell intelligens. Janina är 83 år och vet att hon snart ska dö. Livet har varit som lösa bitar hon inte klarat av att sätta samman och innan hon dör vill hon få en känsla av helhet, få grepp om allt som har förändrats under hennes livstid.

NÄR SJÄLEN DRUNKNAR Författare: Helen Wedham ISBN: 9789178852208 Som klinisk psykolog har jag träffat många människor som har hamnat i utmattning av olika grad. Jag vill ge möjlighet till att skapa frukt utifrån allt som jag har haft ynnesten att få ta del av. Den fattar tag i de delar av människans existens som vårt samhälle har så lätt att missa att fröet behöver lämnas i stillhet och mörker för att gro.

DÖDERBOKEN Författare: Thomas Herrgård ISBN: 9789178851676 ”Det är ju oundvikligen så att vi alla en dag ska dö, men det är få som vet när det verkligen är dags. För Lars-Åke i Djup ville sig livet lite annorlunda.” Så börjar berättelsen om några minst sagt egensinniga människors sista dagar tillsammans. En berättelse om den stora historien och den lilla, om kärlek, vänskap och att det aldrig är för sent att göra något nytt.


Vuxen

DÄR VITSIPPORNA BLOMMAR Författare: Ann Kjellqvist ISBN: 9789178852123 Han ska precis försöka börja bygga upp sitt liv igen och vänja sig vid en tillvaro utan sin livskamrat, när han drabbas av den mest fruktansvärda, skrämmande sjukdom som finns. Inom loppet av mindre än ett och ett halvt år förlorar jag bägge mina föräldrar. Alltför tidigt, alldeles efter varandra och på ett skoningslöst sätt.

ÄR DU RIKTIGT KLOK? PENSIONÄRENS KLOKA LIVSFRÅGOR Författare: Anders Törnvall ISBN: 9789178851867 Alla som gör en resa har något att berätta. Det är ofta något som berör glädje, roligheter, tråkigheter, längtan, förväntan, hopp och tillkortakommanden. Författaren bjuder in till en resa där han tränger in i och analyserar existentiella frågor hävdande att vi genomlever fem åldrar, fem olika liv.

KONSTEN ATT VARA GOD - VÅR STÖRSTA UTMANING Författare: Anders Törnvall ISBN: 9789178851874 Ingen är för blyg för att kallas god, sägs det. Vad betyder det då att vara god? Vem är egentligen god? Vi läser om goda människor och vi minns dem från vårt liv, längtar efter dem och vill att de skall häva ondskan som idag mer än någonsin gör sig påmint i samhället med sin manipulerande, ofta dolda agenda.


Vuxen

Kaotisk drömvärld

FÖR KÄNNEDOM Författare: Sofie Ljungman ISBN: 9789178852765 Hur kan en fenomenal person som hon vara ihop med en sådan blodsugare? undrar Versilii utan att tänka på att just den där parasiten blivit hans största inspirationskälla. Efter tio års studier vid Cambridge återvänder Versilii till Sverige och tar motvilligt anställning som laboratorieassistent. En dag, nyss fyllda trettiotre, slår det honom att han råkat laborera bort det mest essentiella i tillvaron: kärleken.

SOMMARVINDAR Författare: Ulla Högström ISBN: 9789178852505 Sommaren närmar sig, och innan dess är det dags för de fem väninnorna i den lilla aktieklubben att åka på vårresa ihop. När Eva inte dyker upp där de bestämt att plocka upp henne inför resan och de inte får tag på henne varken på frisersalongen där hon arbetar eller hemma hos sig, blir de oroliga och ställer in resan.

VILDA NÄTTER, HETA DAGAR Författare: Andrea Kontros ISBN: 9789178853182 Efter en plötslig skilsmässa återvänder Alexandra till Cypern för att begrunda den hemska händelse som utspelade sig tjugofem år tidigare och som sedan dess har format hennes liv. Människor från det förflutna träder oväntat fram och nya bekantskaper görs.


HÅRMÄSTARENS FAMILJ Författare: Gunilla Tähti Wigge ISBN: 978-91-7885-039-6

YOGALÄRARENS FAMILJ Författare: Gunilla Tähti Wigge ISBN: 9789178852802

URMAKARENS FAMILJ Författare: Gunilla Tähti Wigge ISBN: 9789178851423

Howard Hill har ett gott hjärta och ett lika gott sinne för kvinnor. När han sätter sig på båten till England, kan ingen ana vad hans äventyrliga och lite naiva inställning till livet ska få för konsekvenser.

När en girig guru dyker upp i Alingsås för att lägga vantarna på Marias och Rosies älskade hus Soläng, ställs halvsystrarnas växande stjärnfamilj inför en rejäl utmaning. Nu gäller det att ta sig fram mellan kärlekar, hemligheter och äventyr i Alingsås och London, på Käringön och Mallorca utan att missa det som är viktigt.

Urmakarens tvillingbror stormar in i Alingsås med äventyr i fickorna och en charmoffensiv som får både den ena och den andra på fall. Halvsystrarna Maria och Rosie inser att det gäller att bestämma sig för vilka hemligheter som ska vara hemliga. Och utan att veta om det, får en gatukonstnär i London en avgörande plats i släkthistorien.


Vuxen

ALLA DE SOM BRANN Författare: Peter Sitell ISBN: 9789178851355 Spännings- och kärleksroman, där handlingen utspelar sig under ett korståg i Sydfrankrike i början av 1200-talet. Under 20 år dödades över en halv miljon människor och många brändes levande på bål som kättare. Innan korståget var Sydfrankrike överlägset på alla områden. Det har ännu inte återhämtat sig.

SAGA FRÅN ETT SKOGSBRYN - ÅTERVÄXT Författare: Martin Bärjed ISBN: 9789178852178 DET ÄR ÅR NOLL. Vår kulturepok är lagd i aska. Den ofrivillige upphovsmannen till förödelsen, en Börje S, har flytt till skogs tillsammans med sin fru och en skara barn. De tvingas in i en Robinson Crusoeartad tillvaro – en där den outforskade ön är livet efter katastrofen i sig självt.

COINX Författare: Peter Edlund ISBN: 9789178854103 Fem europeiska miljardärer i fastighetsbranschen blir bestulna på kryptovaluta värd femhundra miljoner euro genom hackning av ett växlingsbolags dator. Kryptovalutans ursprung förhindrar dem dock att anmäla stölden till polisen.


Vuxen

TJO TJIM OCH EN BIT MAT – OM MATKULTUR OCH FOLKLIGA NÖJEN FRÅN FÖRR Författare: Margareta Sarri ISBN: 9789178850617 Så har helger firats i alla tider. Nya traditioner tillkommer vartefter, men den här boken handlar om de gamla från förr, undantaget de kuriösaste som fettisdagskokning av hjärtsäckar fyllda med talg. Utöver en särskild meny har varje storhelg förknippats med både lek och högtid som att spöka och skrämmas, grensla en kvast, ge gåvor och demonstrera mot samhällets orättvisor.

SAGA FRÅN ETT SKOGSBRYN – VÅDELD Författare: Martin Bärjed ISBN: 978-91-88769-68-8 Värmelandet kan tyckas vara en idyll, dit längtan går så lätt. Men sällsamma tider råder sedan en allt kullkastande händelse. Bekanta dig med mannen som väckte till liv Sumas eldar, samt de Värmelandets hjältar och ogärningsmän som till följd av hans dåd tvingas reda sig bäst de kan.

Hemmapapporna kärleksstrejkar

MÄNNEN PÅ LEKPLATSEN Författare: Jan Jacobson ISBN: 978-91-8876-983-1 Vanliga svenska män i en vanlig svensk stad kastar sig ut i en ovanlig kärleksstrejk för att rädda en lekplats. Den tatuerade pensionären Lennart blir deras stöd i kampen för mannens rätt till sin lustgård. Ska en kärleksstrejk räcka för att rädda karlarnas lyckoland?


FANTASYFantasy

HAN Författare: Johnny Apell & Tanja Christensson ISBN: 978-91-8876-993-0 Slutet kom inte som de flesta hade trott, inga massförstörelsevapen eller utomjordingar krävdes för att få bukt med jordens över-befolkning. I en värld av kollaps tog krafterna form och kampen mellan ondska och godhet blev tydlig.

VITTROR: UPPVAKNANDET Författare: Erik Ollman ISBN: 9789178852321

Han är en svärdsmagiker

I Venja är de magiska väsendena vittrorna sedan länge dolda för människornas ögon. De är inte längre något annat än skrock. En av få som fortfarande vet om deras existens och kan förnimma dem i verklighetens utkant är Andár. Han är satt att tjäna Venjas invånare, spara liv i det stora och hålla mörkret på avstånd.

HOMO MAIOR Författare: Ida Lewin ISBN: 978-91-7885-004-4 Det borde inte vara möjligt för artonåriga Sofie att få ett forskarstipendium till ett av världens bästa universitet. Det borde inte vara möjligt att slita sönder en flygplansstol, flytta en bil med händerna. Naturvetaren i Sofie vet det. Men hur ska hon förklara att det?


Fantasy

UR ETT MÖRKER NÅGOT GÖMT Författare: Daniel Erntsson ISBN: 978-91-8876-930-5

När du är sugen på skräck

En mörk och annorlunda berättelse om den pilsnerpimplande Nils Lehmans resa till det gods hans morbror oväntat lämnat kvar mitt ute i skogen, efter att ha skjutit sig i huvudet med ett jaktgevär. En dråplig, ironisk men samtidigt allvarlig och bitvis skrämmande resa som tar honom allt djupare ner i ett mörker någon gömt.

VITTERSTIGAR Författare: Kersti Vikström ISBN: 9789178851188 Människorna har nästan lyckats fördriva alla väsen från det en gång blomstrande kungariket Höstmarken. Men i skogarna vid norra gränsen är det oroligt. Det är början på en rad händelser som innebär att både människor och väsen måste söka sig till nya vägar, eller gå under.

MOCKADJI Författare: Mattias Olsson ISBN: 9789178851348 Sirius och Erik är på väg till Egypten på en efterlängtad resa. Plötsligt störtar flyget mitt ute i öknen och de verkar vara de enda som överlevt. De hittas medvetslösa i vrakmassorna av en mystisk man med oförklarliga krafter. Han för dem med sig till en underlig plats där de vaknar upp fyllda med frågor.


Fantasy

VÄSENS REVOLUTION Författare: Lukas Renklint ISBN: 9789178853847

Spännande fantasyberättelse

Det är skolstart på Grillbyskolan och Dorcas, Javid och Sasha har precis börjat femman. När de en helt vanlig morgon är på väg till skolan hittar de underliga svampar. De känns som sockervadd och växer i cirklar. När barnen försöker lösa mysteriet med de märkliga svamparna finner de sig snart indragna i en konflikt mellan människor och väsen.

DIABETES TYP-1 HOS BARN OCH !UNGDOMAR - INGEN KATASTROF Författare: Johan Leth ISBN: 9789178852840

Neo Sapiens utspelar sig år 2073

När Linn Andersen bestämmer sig för att föda ett konventionellt barn blir hon motarbetad av systemet. Istället rekommenderas en Neo baby, ett certifierat embryo med biogenetiskt odlad hjärna. Linn blir misstänksam, börjar gräva och dras in i en händelsekedja som till sist tvingar in henne i en desperat kamp mot en empatilös fiende.

VÄRLDENS VÄRLDAR Författare:Gabrielle Hipp Marchidan ISBN: 9789178852871 Lucas Grenfell gillar spänning. Om man är tio år gammal och bor i en liten och tråkig småstad kanske det inte är så konstigt. Men en dag händer något som får Lucas att häpna. Allt börjar med en cykeltur och en främling som visar sig vara mer bekant än främmande. Lucas vet bara en sak: han befinner sig inte längre i Boholm, småstaden som han kan kalla sitt hem.


DE DÖDAS DOLK Författare: Jenny Töredal ISBN: 9789187523779

ÄLVKORSET Författare: Jenny Töredal ISBN: 9789187523397

PROFETIANS SVÄRD Författare: Jenny Töredal ISBN: 9789178850983

Månen lös svagt över den cirkelformade avsatsen som ramades in av stora, kantiga stenar i svart lava. Jag såg två pålar med spetsade huvuden och svalde hårt. Måste få veta vems huvuden som var pålade. Det var därför jag var här. Mitt uppdrag var att vittna om det jag såg.

Röda ögon såg bistert ut i den mörka natten. Den mäktige var arg. Mycket upprörd. Irriterat vred han sina händer. Jag befann mig i en tät skog. Vinden blåste. Det var isande kallt och jag hade bara nattlinne. Varför hade jag så lite kläder på mig? Jag var rädd. Varför var jag här?

Ett slagfält med döda bredde ut sig framför mig. Flämtande drog jag efter andan. Sorgen slog till likt ett knytnävsslag. Stela och förvridna låg de framför mig. Ordens krigare, för evigt frusna i tid. Jag snurrade runt. Det var bleka, stela och döda kroppar så långt jag kunde se


Fantasy

DE URSPRUNGLIGA Författare: Cecilia Larsson Kostenius ISBN: 978-91-87523-75-5 En bok om att vara sig själv, om samarbete och att ta vara på olikheter som tillgångar.Odal, Svala, Pål och Regina förs samman i den gemensamma kampen.

ORIANAS BÄLTE Författare: Cecilia Larsson Kostenius ISBN: 978-91-7885-028-0 En bok om att längta och önska och om att inte alltid få det du vill ha. Manhem är en förändrad värld och elementen går inte längre att lita på.

GUDARNAS SKYMNING Författare: Cecilia Larsson Kostenius ISBN: 978-91-8876-900-8 En bok om inre styrka och mod att stå upp för det du tror på. Allt sätts på prov när Regina, Odal, Svala och Pål ska möta fienden. Träningen är fullbordad, men är de redo?


Fantasy ZOMA : MARGOCKER Författare: Jimmy Wall ISBN: 9789178854202 Egentligen heter de bara gocker, men eftersom de ofta finns med i melvernas mardrömmar säger de mar-gocker. Margockerna ser ut som sjöborrar, de där mörka, taggiga bollarna som finns i haven och på vissa stränder. Men en margock är större, har glödande ögon och taggarna är dödligt giftiga. Alla som blivit stuckna har försvunnit i Dödens skog och aldrig återvänt.

KORPEN FLYGER Författare: Amanda Lindqvist ISBN: 9789178853823 En dag upptäcker Aska en mystisk kristall. Hennes far har haft den i sin ägo i många år utan någons vetskap. Men det är något med den. Den verkar nästan levande och den utser henne till sin väktare. Men hon är ingen, så vad vill den henne? Nu måste hon skydda kristallen till varje pris. I fel händer kan den ställa till med stor skada. Men något är ute efter den. Något som gör vad som helst för att få tag på den.

ELDSJÄLEN Författare: JC Svensson ISBN: 9789178854301 Lovisa är fortfarande försvunnen och Linn är fast besluten att hitta henne, därför ger hon och Daniella sig ut på en räddningsexpedition som för dem på en resa mellan olika universum. Men när en person med tvivelaktig bakgrund från deras tid på Nygården dyker upp bestämmer sig Linn för att fortsätta sökandet efter Lovisa på egen hand.


UNGDOMUngdom

LIVSTJUVARNA Författare: Linda Andersson ISBN: 9789178850372

Redo att offra evigheten för en livstid?

Vem känner sig egentligen redo för döden när man är sexton år gammal? När Mariell dör i en bussolycka tillsammans med resten av sitt basketlag kan hon inte skaka av sig känslan av att det inte var meningen. Vilse i dödsriket bestämmer hon sig för att försöka ta reda på vad som egentligen hände.

Året är 2179

VÄLKOMMEN HIT VÄLKOMMEN HEM Författare: Josefin Fabricius ISBN: 9789178850167 Sommaren går mot sitt slut och det har blivit dags för första året på gymnasiet. För Matilda är det en lättnad att få börja om. För Alexis är det en oro inför hur han som tidigare varit skolans kung plötsligt ska förvandlas till en nobody. För Rebecka är det en chans att en gång för alla få det som hon kämpat för så länge - kosta vad det kosta vill.

HOTET MOT TRÅDLÖSA Författare: Sussi Calås-Jonsson ISBN: 9789188769893 Kusinerna Leo och Sara älskar att rida och spenderar mycket tid tillsammans i skogen. Där hittar de också en skatt. En sten med magiska krafter. Men när stenen mystiskt försvinner, rider de iväg mot ett äventyr som kräver både deras mod, tankeförmåga och samarbete.


Ungdom

UNIVERSUMS MÖRKA HEMLIGHET Författare: Malin Veronika Olsson ISBN: 9789178850198 Framtidsdrama som med glimten i ögat skildrar en kärlek så stark att den trotsar alla gränser, den jobbiga känslan av att inte duga som man är och människans förmåga att tro på det omöjliga.

KVARNPOJKEN Författare: Erika Norlund ISBN: 9789188769343 Adrians familj ska flytta från förorten till Adrians döda morfars hus på landet. Men allt är inte lätt i en ny skola och tydligen var det inte bättre förr heller. Ondskan fanns även då. Vilka grymheter har egentligen utspelat sig i byn? Vem är damen vid bäcken eller är det dimma? Och hur hänger alla mystiska händelser ihop?

ISKUNGEN Författare: Henrik Nilsson Thelanderl ISBN: 9789178852482 Den natten låg Leia vaken. Hon tänkte på allt märkligt som hade hänt de senaste dagarna. På snöovädret och pappas och Beas morbrors olyckor. På snöfigurerna som hade blivit så verkliga och farmors förvåning när hon såg dem. Och på den där förvirrade tanten. Varför hade hon sagt så konstiga saker? Vem var Iskungen? Och vad menade hon med att det var han som hade tagit hennes pappa?


Ungdom

AV STJÄRNSTOFT ÄR VI KOMNA Författare: Malin Veronika Olsson ISBN: 9789178851805 Hur stoppar man en naturkraft så brutal att den inte bara hotar jorden, utan allt liv i hela universum? Inte ens jag, det artonåriga underbarnet Veronica Harrington, kan svara på det. Däremot vet jag att år 2179 kan bli det sista i mänsklighetens historia. Våldsamma stormar skakar Mars med förödande konsekvenser, även på jorden.

TIDSSVÄVARNA Författare: Anette Junie Holmström ISBN: 9789178851775 Vännerna Pål, Rox, Musse och Molly tvivlar på kompisen NB som påstår att han har uppfunnit en tidsmaskin. Men när NB under ett tidsexperiment börjar få syner av ett tonårsgäng som försvann i Slovenien för 20 år sedan vaknar kompisarnas intresse. Vilka var de försvunna ungdomarna? Och vad var det som hade hänt?

FRODALIA - FLORA OCH KARTSTENEN Författare: Eva Hagberg ISBN: 9789178851928

Resa mellan världarna

Flora är en tillbakadragen skoltjej som kämpar med att vara en god vän även när hon inte vågar stå upp mot de tuffare eleverna på skolan. Av en slump hamnar Flora i en annan värld där hon möter varelser som hon aldrig har sett tidigare och som lever av magin som finns där.


Ungdom

EN MIDSOMMARSAGA Författare: Markus Sahlin ISBN: 9789178850884 Efter sin mors tragiska bortgång reser Nilhas Ekendahl med sin far till släkten i Jämtland för att fira midsommar. Efter en fest lockas han in i midsommarnatten av den mystiska flickan, Arya. Snart upptäcker han att det döljer sig mycket mer i Jämtlands trolska skogar än han kunnat drömma om. Något som visar sig då de träder in bland granarnas dunkel, in i en Midsommarsaga.

OSLAGBAR Författare: C N Persson ISBN: 9789178851959

Han ska viga sitt liv åt att rädda människor i nöd

Anton är lyckligt nyförälskad i flickvännen Nora. Men varför dras hans ögon då mot Sandy gång på gång? Han är inte intresserad av henne. Inte egentligen. Allt Anton önskar är att få vara som alla andra. Den perfekta fasaden har han putsat på hela sitt liv, den som hemlighåller vem han egentligen är. Men att vara Superhjälten Axius lärling är någonting som förväntas av honom, ingenting han själv önskar.

SORGMANTEL Författare: Elisabeth Engström ISBN: 9789178852284 När Brita och Loppan har varit tillsammans i mindre än ett dygn, kommer mamma och säger att Brita måste åka med henne till Kongo. Virrvarret av komplicerade frågor överskuggas också av mer akuta problem. Var är pappa? Är Aina verkligen en riktig polis? Dessutom får en rätt vanlig, fotbollsspelande förortsflicka skäl att fundera över krokodilers dödsrullningar, mutor och gröna mambor.


Ungdom

TORPFLICKORNA Författare: Erika Larsson Norlund ISBN: 9789178852000 Klaras perfekta liv förändras och inget blir som förr. Livet blir helt annorlunda mot vad Klara är van vid och dessutom finns det inte pengar till allt. Trots allt inser Klara att hon har det mycket bättre än många andra och att hennes liv är enklare mot hur hennes mormors barndom var. Men att få bo i ett ruckel där det luktar hemskt är inte kul. Något verkar dessutom inte stämma med huset, och vem är den okända kvinnan i bilen?

INGENTING OCH ALLTING PÅ SAMMA GÅNG Författare: Louise Jingryd ISBN: 9789178852970

”Litar du inte på mig?”

När Rio åker på läger sommaren innan sjuan förväntar hon sig inget annat än att vara oändligt uttråkad. Det enda som känns värre än att vara strandad på ett läger där hon inte känner någon är tanken på att högstadiet snart börjar och att hon inte vet vad det innebär. Hur gör en när en växer upp? Varför verkar alla andra ha sån koll?

TRYGGA KLASSRUM - KREATIVA METODET FÖR GODA SAMTAL Författare: Caroline Jonsson ISBN: 9789178852581

Psykisk hälsa bland unga

Mariell har gjort sitt val och är nu fast i Dödsriket. Men allt går fel redan från början. Bara minuter efter att hon låtit sitt offer leva dyker Vintervit upp på Vårängen för att anhålla henne. Hon ställs inför De Kunniga och bestraffas precis som alla andra brottslingar gör. Men är det tillräckligt? Hon är trots allt Den utan kryphål.


Ungdom

NÄR DROPPAR FALLER Författare: Petra Sandberg Holstensson ISBN: 9789178853496 Tinna är 16 år och går första året på gymnasiet. Hon har aldrig varit intresserad av någon kille och börjar bli trött på vännernas tjat om pojkvänner, kärlek och hångel. Alex håller sig helst för sig själv, med blicken i en bok och hörlurar i öronen. En ny och trevande vänskap växer fram och gamla vänskaper sätts på prov.

DEN FÖRSVUNNA FÄRGEN Författare: Johan Edfeldt ISBN: 9789188769084 . Timothy Scott är en vanlig pojke som på sommarlovets första dag lär känna Anna Calor och hennes katt Siriella. Med karta och kompass letar de efter papegojan som har viktig flaskpost adresserad till dem. Omedvetna om vad som väntar dras de in i världen Innanför.

RESAN MOT DE RÖDA ÖARNA Författare & Bild: Linus Löfgren ISBN: 9789188769336 Plötsligt hörde Nimo en sång lika kall som känslan av en vattendroppe som rinner nerför en istapp. Han tittade ner och såg rakt in i ett gult öga med smal pupill. En hand sköt hastigt upp och tog tag i hans ben. Nimos trygga liv på Ringöarna förändras på ett ögonblick.BIOGRAFI, FAKTA, PERSONLIG UTVECKLING


Biografi

!?ÄR JAG FRAMME SNART Författare: Robert Svensson ISBN: 9789178853700

Jag stod inför ett vägval

Allt var mörkt. Jag var tonåring, och det enda jag visste om homosexualitet hade jag läst i en läkarbok från 1920-talet. När jag kom hem på eftermiddagen satt jag en bra stund och blängde på alla gevären som hängde på väggen i övre salongen. Enkelt, jag kunde bara gå in i säkerhetsskåpet, hämta en patron till den maffigaste bössan. Det var en dubbelpipig hagelbössa som lätt skulle kunna fixa problemet.

En personlig berättelse om ett dödligt virus

LIVET HIVET DÖDEN Författare: Peter Roth ISBN: 9789178851850 Peter är nyskild och har en dotter som han älskar över allt annat. Samtidigt som han börjar ta sina första stapplande steg ut ur garderoben slår hivviruset världen med skräck. Under loppet av några år går han från att vara en lycklig och ansvarstagande småbarnsförälder till ett djupt amfetaminmissbruk med sjukdomar och kriminalitet som följd.

JAG ÄGER MIN STORY Författare: Henrietta Lysém ISBN: 978-91-8876-978-7

Du är inte ensam

I mitt arbete som Barnombudsman mötte jag barn och ungdomar som vågade prata om sin stora familjehemlighet; att ­familjen inte var så lyckad som andra trodde. Hemligheten att pappa eller mamma missbrukade, att man bråkade ­hemma, att det förekom våld ja allt det som inget barn ska ­behöva vara med om.


SKEN GENOM SOLEN Författare: Edgar Weibull ISBN: 9789178854219 Detta är Edgar Weibulls debutbok som författare. Han har under många år verkat som journalist i Smålandsbygden och ofta skrivit bygdeberättelser. Här kommer första utgåvan i bokform. Matildas berättelse om vägen tillbaka

BRUTEN TID, OM ATT VARA UNG OCH HJÄRNSKADAD Författare: Matilda Thuresson & Stefan Strömberg ISBN: 9789178853564 Matilda Thuresson var 13 år när hela hennes liv förändrades. På ett ögonblick. Hon och hennes kompis Marjan var på väg hem från skolan i Falun när de blev påkörda bakifrån, på trottoaren, av en bilist som somnat. Marjan dog en stund senare på sjukhuset. För Matilda började en kamp som, 20 år senare, fortfarande håller på.


Biografi

NÄR STJÄRNOR TÄNDS I NATTEN Författare: Camilla Uddgren ISBN: 9789178852956 Jag blev kall. Lämnade inget utrymme för att känna. Känslor fick mig att ramla ner i det mörka hålet. En isig fasad, en gåpåig attityd och en vilja av stål var det enda som kunde få mig att stanna kvar i livet. Jag slogs, stängde av och kämpade för mitt liv. En mycket gripande bok om livet, om människor, om förlåtelse och om det största av allt kärleken. Daniel Andersson, docent, Göteborgs Universitet

… NÄR LIVET VÄNDE, MED ÄRR I SJÄLEN Författare: Erika Pragler ISBN: 978-91-8876-978-7 Jag kallar gärningsmannen för Drömprins för det var så jag såg honom från början, min framtida man och dröm. Han var dock aldrig någon prins och det jag var med om var aldrig en dröm.

DEN EFTERLÄNGTADE Författare:Ronja Lindberg ISBN: 978-91-7885-007-5

Om ofrivillig barnlöshet

En självbiografi som inte utelämnar något. Författaren sätter ord på hur det känns att genomgå något livsavgörande. Känslan av att inte kunna styra över det man vill och drömmer om allra mest.


Biografi

FOTBOLLEN KAMPEN VÄNTAN OCH VI Författare: Malin Aghed ISBN: 9789178850693 Jag läser sagor för din son nu. Han är bror med de barn jag har sedan tidigare. Jag släpper honom inte. Jag vet inte var du är, men jag ska hålla i honom alltid om det behövs. Jag ska hjälpa honom att hålla dig levande alltid. Det du gjorde ska vi aldrig glömma. Du räddade hans liv och jag ska inte låta honom släppa taget.

ALLTID MITT BARN Författare: Irene Grönwall ISBN: 9789178852918 ”Vad menar du med mitt eget behov?” sa Stina. ”Jag förstår inte frågan!” Jag var handledare för en grupp föräldrar med funktionshindrade barn, vi pratade om våra barn och våra liv. Stinas svar var förståeligt. Vårt enda fokus i gruppen var våra barn och deras behov. Inte våra egna! Samtidigt ville jag ha ett eget liv, oavsett mitt barn, en tanke som var enormt skamlig för mig då, iföräldragruppen.

EN BRUTALT ÄRLIG HISTORIA Författare: Per Nohr ISBN: 9789178853557 Nu hade supandet gått så långt att det inte fanns någon återvändo. Jag hade redan skrivit ihop avskedsbrevet till mina söner. Nu handlade det bara om att hitta rätt tillvägagångssätt och rätt tillfälle att avsluta det man inte ens kunde kalla för ett liv. Jag hade ingen aning om vad en panikångestattack skulle utlösa den där sommardagen för 12 år sedan.


Fakta / Dikt

HELA JAKTHUNDEN – OM FRISKVÅRD OCH SJUKVÅRD FÖR JAKTHUNDAR Författare: Anna Pamuk ISBN: 9789178850310 Vad glad jag är att du håller den här boken i din hand. Jag vill ge dig kunskap att hela din jakthund, men jag vill också att du ska få en bra bild av hela din jakthund. Med din ökade kunskap kommer din hund inte bara att må bättre utan också att kunna jaga utifrån sin fulla kapacitet. Du som bor utanför Sverige och vill beställa boken, vänligen hör av dig till order@vistoforlag.se så hjälper vi dig.

MORGONDAGG OCH AFTONLJUS : ETT TRÄDGÅRDSÅR Av Carolin Zander Författare & Fotograf: Carolin Zander ISBN: 9789188769053 ”Morgondagg och aftonljus” tar oss med på vandring längs trädgårdsåret. En värld som sjuder av växtberättelser, drömmar, minnen och poesi.

NÄR SLÄNDORNA DANSAR Författare: Åsa-Carolin Salomonsson ISBN: 9789178850228 En liten bok med två korta noveller, fyllda med kärlek, glädje och sorg där ni får följa två kvinnor som har en sak gemensamt, de är hjälpare till en missbrukare.


Fakta

DIABETES TYP-1 HOS BARN OCH UNGDOMAR - INGEN !KATASTROF Författare: Carina Finér ISBN: 9789178851546 Den här boken är skriven för att det finns ett stort behov av en upplevelsebok när man själv eller som familj har drabbats av diabetes. Hur känns det att få typ 1-diabetes och hur är det att vara förälder till ett barn som har insjuknat i en sjukdom som man kommer ha hela livet? Går det att leva ett normalt liv efter beskedet och hur kommer man över sorgen för att återigen känna glädje? Jag kan intyga att det går att leva ett normalt liv igen.

MENINGSFULLA PRESTATIONER I GRUPP Författare: Niklas Daver och Helen Johnson Nordgren ISBN: 9789178851980 Den här boken presenterar dels bakgrund och teorier kring hur grupper formas, utvecklas och presterar, dels ett komplett träningsprogram för alla som vill leda grupper och grupprocesser.

EN SAK I SÄNDER! DIN EGEN GUIDE TILL PSYKOLOGISK HÅLLBARHET Författare: Cecilia de Lacerda ISBN: 9789178851485 Ställer dina tankar till det för dig? Slår självhatet till allt för ofta? Lovar du dig själv att göra förändringar i ditt liv och ger upp efter tre veckor med tanken att så gör du alltid ? Kan ångest vara bra? Hur lång tid tar det att skaffa sig en ny vana eller att bryta en ovana?


Personlig utveckling

ALLA KAN LYCKAS! Författare: Stefan Winbladh ISBN: 978-91-8876-937-4 Läs om nio ingredienser som är viktiga när vi skapar våra egna framgångsrecept. Ett universalrecept för framgång som fungerar för alla människor finns inte eftersom framgång innebär olika saker för alla.

10 000 TIMMAR KBT PÅ 60 MINUTER Författare: Mikael Kvalevaag ISBN: 978-91-8876-940-4 Har du försökt förändra ett beteende men inte lyckats? Är det inte på tiden att du en gång för alla tar tag i de där beteendena som du kämpat så länge med; så att du kan bli den person du vill vara?

TIDEN ÄR MÄNNISKORNAS ÄNGEL Författare: Anna Widerberg ISBN: 9789178853137 Jag kan föreställa mig din måndag, den där sista dagen i augusti. Jag kan se dig när du förbereder dig hemma i lägenheten, när du tar din svarta ryggsäck, låser dörren och ger dig iväg. Jag undrar om du stannar till en stund i trappen. Om du tänker att du står där för sista gången. Jag undrar om du är tung och ledsen. Eller om du känner dig befriad.


ÄLSKADE ENTREPRENÖR Författare: Anna Isaksson ISBN: 9789178851195 Vad får en doktor i kemi att säga upp sig för att brygga öl på heltid? Hur driver man en framgångsrik frisörsalong som ensamstående mamma? Går det att försörja sig som cirkusartist?

LÄR DIG LEVA PASSIONERAT Författare: Per Hed ISBN: 9789178854325 Känner du att du vill ha mer meningsfullhet i livet? Då är den här boken för dig. Den handlar om hur du kan hitta och följa din passion så att ditt liv blir färgat av mer mening och livfullhet. Det är alldeles för många som lever ett mediokert liv där saker är okej men saknar glöd och mening. Vi är mer fria än någonsin vilket också ökar det personliga ansvaret. En del antar de utmaningar som kommer av ökat ansvar och skapar ett fantastiskt liv. En del väljer istället att hamna i en medioker dimma där saker inte riktigt känns fullt ut.Barn


HUSDJUREN VID DEN RÖDA STUGAN Författare: Per-Erik Petersson ISBN: 9789178853663 Gumman och gubben går och tittar på husdjur som finns på bondgårdarna runt deras röda stuga. Det är mycket de undrar över: varför idisslar kor, hur mycket väger ett strutsägg, varför är grisar lortiga? Svaren på detta, och mycket annat, hittar du i denna rikt illustrerade bilderbok.

OJ VAD DU ÄR BRA Författare: Marina Brovinger Bild: Gabrielle Nilsson ISBN: 9789188769442 Följ med på två resor med den här måbra- och tête-bêche-boken. Böckernas ambition är att stärka barn redan i självkänsla och självförtroende. De två delarna möta på mitten där läsaren sen vänder på boken för att läsa nästa del. Detta för att tydliggöra skillnaden på självkänsla, som handlar om hur du känner för dig ...

VILL DU BLI MIN VÄN Författare: Marina Brovinger ISBN: 9789178851492 Hej, jag heter Stråla! Vad heter du? Jag skulle så gärna vilja lära känna dig, vill du bli min vän? Vad spännande det vore att höra mer om dig! Kom så lär vi känna varandra!


Barn

DET FÖRLORADE SVÄRDET Författare: Johan Edfeldt ISBN: 9789178852604 När Timothy Scotts och Anna Calors andra sommarlov äntligen börjar har de ännu inte fått någon inbjudan till världen Innanför. Varför har inte papegojan Hyacintara synts till?Den förskräcklige prins Lourmâel har växt sig allt starkare sedan han återtog den försvunna färgen och när Timothy luras in i det övergivna grannhuset visar det sig att mörkret nått Utanför.

MAKKO OCH BACILLERNA Författare: Mi Zandelin ISBN: 9789178853007 Det här är historien om Makko Makrofag, en liten envis immuncell som bor i en stortå. Tillsammans med alla sina makrofag-vänner vaktar Makko kroppen, och ser till att varenda farlig bacill blir uppäten. Det är deras jobb – deras alldeles livsviktiga jobb!

INNOVA OCH MEKARMIRRA HJÄLPER JORDEN Författare: Isabelle Kristensen ISBN: 9789178852529 Vad ska vi göra med det som vi har hittat? undrar Innova. Mekarmirra öppnar sin orange ryggsäck och tar fram verktyg. Vi kan skapa något nytt! föreslår Mekarmirra. Vi kan använda vår fantasi tillsammans! berättar Innova. Innova och Mekarmirra skapar nytt av material som de finner i naturen.


Barn

TOMTEN THURE HITTAR HEM Författare: Louise Brynielsson ISBN: 9789178853199 Den lille tomtegubben Thure är en stadstomte som bor i Göteborg. Där hjälps han och de andra stadstomtarna åt att ta hand om staden – om hamnen, om Liseberg, om Slottsskogen – allt när inga människor ser. Men Thure har en stor dröm: att få lämna storstadsstressen och få bli en riktig gårdstomte ute på landet.

TÄRNAN SOM INTE VILLE BLI LUCIA Författare: Sara Ström ISBN: 9789178852932 Måste vi följa traditionen? frågar den äldsta tärnan försiktigt. Jag vill inte vara Lucia … Det är meningen att den äldsta tärnan ska ta över rollen som Lucia, problemet är att hon inte vill. Hon måste helt enkelt rymma hemifrån. Men hur ska det då gå för Lucia?

NÄR TOMTEN BLEV AV MED SITT SKÄGG Författare: Nina Wahlund ISBN: 9789178852949 Dagen innan julafton vaknar Tomten utan skägg. En Tomte utan skägg, det går väl ändå inte? Medan klockan tickar närmare julafton gör Tomtemor och tomtenissarna allt vad de kan för att få ordning på den skägglösa Tomten. Men när tomtenissen Fixaren inkluderar den livsfarliga Bäärtil, då är det på väg att gå riktigt illa.


Barn

TOTT IGELKOTT OCH DEN SJÖSJUKA FIKSEN Författare: Ulf C Ebeling & Michael Ekbladr ISBN: 9789178852833 Oj! Tott Igelkott har inte städat sitt hus på flera år. Nu måste han verkligen städa. Men det är så tråååååkigt! Tycker Tott. Ända tills han hittar sitt gamla fiskespö … Tott packar sin fiskeväska och tar sitt fiskespö över axeln. Han ska gå ner till sjön. Städa färdigt kan han göra en annan dag … Tror han!

EN Ö MITT I HISTORIEN Författare: Lotta Hoffback-Kaljo ISBN:9789178851287 Jätten Vist spanar ut mot Ön där hans lillebror försvann. En Liten Vätte sitter på en sten och tittar mot fastlandet, han saknar sin storebror. Vilda putsar på den blå stenen och gömmer den väl.

JENNY OCH EMMAS ÄVENTYR I LANDET AMARIEN Författare: Hans Wilhelmsson ISBN: 9789178852024 Allt är som vanligt hemma hos Jenny. Nästan. Hennes bästa kompis Emma ska sova över för första gången. På natten händer något med mjukdjuren. Barnen följer spåret och hamnar i landet Amarien. Här finns sjöjungfrur och trollkarlar. Här finns kungar och prinsessor men framförallt ett fantastiskt och spännande äventyr.


Barn

ÄLGEN LEIF OCH MUSEN LOLA Författare: Marcus Lind ISBN: 9789178851218 I Trollskogen finns både snälla och småläskiga varelser. När Älgen Leif och Musen Lola hamnar vilse med båten är det tur att de håller ihop. Tillsammans är de både starka och påhittiga. Är du också redo för äventyr?

IGELKATTEN Författare: Yildiz Ilgar ISBN: 9789178852727 En gripande historia om en liten föräldralös igelkottsunge som får en oväntad vänskap med några mystiska katter. Han blir snabbt en i familjen och får namnet Igelkatten. Medan han försöker anpassa sig till sin nya miljö möter Igelkatten vänskap och tillgivenhet men också tvivel och olika viljor.


Barn

TREDJE FULLMÅNEN Författare: Lena Stangmark ISBN: 9789178853939 Vad är det för mystiska toner som hörs genom natten? Hur ska Mosters hus kunna räddas? Och får Becka någonsin träffa spegelpojken igen? I Tredje fullmånen dras Becka och hennes vänner in i en rad olika äventyr såväl små och vardagliga som stora och magiska.

MYSTERIET MED ODENS ÖGA Författare: Pär Wrange ISBN: 9789178853311 Gömmer sig något i skuggorna? Finns spöken? Grubblandet håller Linus vaken på nätterna. Med förhoppning att bli kvitt sin mörkerrädsla bestämmer han sig för att försöka få svar.


Författare: Annika Scharnke

ANJA OCH RÄDSLAN ISBN: 9789178851317 Anja och rädslan är en bok där varje kapitel är en egen berättelse. Den passar lika bra att läsa högt som att läsa tyst. Alla händelser som står i boken är sanna. När Anja var liten så var det mesta likadant som nu, men en del saker var annorlunda.

ANJA OCH STALLTJUVEN ISBN: 9789178851324 Anja och stalltjuven är en bok där varje kapitel är en egen berättelse. Den passar lika bra att läsa högt som att läsa tyst. Alla händelser som står i boken är sanna. När Anja var liten så var det mesta likadant som nu, men en del saker var annorlunda.

ANJA OCH HUGGORMEN ISBN: 9789178853335 Anja och huggormen är en bok där varje kapitel är en egen berättelse. Den passar lika bra att läsa högt som att läsa tyst. Alla händelser som står i boken är sanna. När Anja var liten så var det mesta likadant som nu, men en del saker var annorlunda. Du kan läsa Anja-böckerna i vilken ordning som helst.

ANJA OCH SKAMVRÅN ISBN: 9789178853328 Anja och skamvrån är en bok där varje kapitel är en egen berättelse. Den passar lika bra att läsa högt som att läsa tyst. Alla händelser som står i boken är sanna. När Anja var liten så var det mesta likadant som nu, men en del saker var annorlunda. Du kan läsa Anja-böckerna i vilken ordning som helst.


ROLF BERTIL FLYTTAR IN Författare: Carita Filipsson ISBN: 9879178851119

ROLF PÅ RÄDDNINGSUPPDRAG Författare: Carita Filipsson ISBN: 9789178853106

Rolf och Nils behöver vattna i sin trädgård men blir mycket förvånade när de kommer ut. Något har hänt! Eller är det någon? Det ser inte ut som det brukar. Vem har bajsat i trädgården?

Rolf och Nils skall åka och fiska. De får allt annat än fisk på kroken. Dessutom får de rycka ut och hjälpa svanmamman som fastnat i en plastpåse som någon slängt i havet!

ALFIE - HUNDEN SOM HJÄLPTE EN VÄN Författare: Anders Axelsson ISBN: 9789178853229 Hunden Alfie är tillbaka och tillsammans med den gamle mannen ska de ut och fiska i de nordliga floderna. Allt går dock inte riktigt som planerat och återigen kastas Alfie ut i ett ofrivilligt äventyr.

ALFIE - HUNDEN SOM BARA VILLE BLI ÄLSKAD Författare: Anders Axelsson ISBN: 9789178851454 Alfie är en liten och älskvärd vovve som rycks ifrån sitt trygga liv med mamma och syskon. Han ger sig ut i stora världen där regler tyvärr inte bestäms av en liten valp, utan av människor.