__MAIN_TEXT__

Page 1

ViSTO FÖRLAg

KATALOg

2020


Vi på Visto förlag ger ut böcker som vi bedömer har hög kvalité och engagerade författare.

Följ gärna oss: Facebook: vistoforlag instagram: vistoforlag


nYHeTeR Spänning Vuxen FRAMTiD. FAnTASY. SKRäCK ungDOM FAKTA. DiKTeR. peRSOnLig uTVeCKLing. BiOgRAFieR BARn


BREAKING NEWS

BREAKING NEWS

BREAKING NEWS

BREAKING NEWS


BREAKING NEWS

BREAKING NEWS

BREAKING NEWS

BREAKING NEWS


BREAKING NEWS Oetiska experiment

Det ryska arvet Författare: Johanna Björnson & Gordon Lahnborg ISBN: 9789178852192

Det Ryska Arvet är en spänningsroman med thrillerinslag. Det förekommer en del yttre dramatik i form av mord och våld, men även en del inre, mer psykologisk dramatik i relationen mellan huvudpersonen Carl som förälskar sig i ballerinan Irina.

Äventyrlig spänningsroman

Iskungen Författare: Henrik Nilsson Thelanderl ISBN: 9789178852482

Den natten låg Leia vaken. Hon tänkte på allt märkligt som hade hänt de senaste dagarna. På snöovädret och pappas och Beas morbrors olyckor. På snöfigurerna som hade blivit så verkliga och farmors förvåning när hon såg dem. Och på den där förvirrade tanten. Varför hade hon sagt så konstiga saker? Vem var Iskungen? Och vad menade hon med att det var han som hade tagit hennes pappa?

BREAKING NEWS Del 2 av serien Sagan om världen Innanför

Det förlorade svärdet Författare: Johan Edfeldt ISBN: 9789178852604

När Timothy Scotts och Anna Calors andra sommarlov äntligen börjar har de ännu inte fått någon inbjudan till världen Innanför. Varför har inte papegojan Hyacintara synts till?Den förskräcklige prins Lourmâel har växt sig allt starkare sedan han återtog den försvunna färgen och när Timothy luras in i det övergivna grannhuset visar det sig att mörkret nått Utanför.

Äventyr

Den magiska mullvaden Författare: Alexandra Dabrowska ISBN: 9789178851829

På en grå och dyster planet fanns det varken glädje eller skratt, allt var lika grått. Den som var annorlunda var Freja, en magisk färgsprakande Unicorn. En dag får Freja en magisk mullvad, och tillsammans flyger de ut på äventyr för att göra om den gråa planeten till en mer färgglad och rolig planet.


BREAKING NEWS Skuld, livslögner och längtan efter kärlek

Desarmerade drömmar Författare: Jacob Leifland Berntsson ISBN: 9789178852598

Efter en förödande händelse ger sig en cancersjuk, före detta polis ut på jakt efter en gravt alkoholiserad läkare. Medan jakten för dem runt i Europa accelererar bådas kroppsliga och själsliga förfall. Men vad är det egentligen som har hänt och vem bär skulden? Vi får även följa två tonåriga flickor som sitter fängslade som sexslavar i en lägenhet i Paris.

Kloka frågor om minnen, känslor,

Är du riktigt klok? Pensionärens kloka livsfrågor Författare: Anders Törnvall ISBN: 9789178851867

Alla som gör en resa har något att berätta. Det är ofta något som berör glädje, roligheter, tråkigheter, längtan, förväntan, hopp och tillkortakommanden. Författaren bjuder in till en resa där han tränger in i och analyserar existentiella frågor hävdande att vi genomlever fem åldrar, fem olika liv.

BREAKING NEWS Psykisk hälsa bland unga

Trygga klassrum - Kreativa metodet för goda samtal Författare: Caroline Jonsson ISBN: 9789178852581

Mariell har gjort sitt val och är nu fast i Dödsriket. Men allt går fel redan från början. Bara minuter efter att hon låtit sitt offer leva dyker Vintervit upp på Vårängen för att anhålla henne. Hon ställs inför De Kunniga och bestraffas precis som alla andra brottslingar gör. Men är det tillräckligt? Hon är trots allt Den utan kryphål.

Aktuella frågor och svar

Konsten att vara god - vår största utmaning Författare: Anders Törnvall ISBN: 9789178851874

Ingen är för blyg för att kallas god, sägs det. Vad betyder det då att vara god? Vem är egentligen god? Vi läser om goda människor och vi minns dem från vårt liv, längtar efter dem och vill att de skall häva ondskan som idag mer än någonsin gör sig påmint i samhället med sin manipulerande, ofta dolda agenda.


BREAKING NEWS Ungdomsböcker som berör olika ämnen

Torpflickorna Författare: Erika Larsson Norlund ISBN: 9789178852000

Klaras perfekta liv förändras och inget blir som förr. Livet blir helt annorlunda mot vad Klara är van vid och dessutom finns det inte pengar till allt. Trots allt inser Klara att hon har det mycket bättre än många andra och att hennes liv är enklare mot hur hennes mormors barndom var. Men att få bo i ett ruckel där det luktar hemskt är inte kul. Något verkar dessutom inte stämma med huset, och vem är den okända kvinnan i bilen? Ger mycket hopp

När själen drunknar Författare: Helen Wedham ISBN: 9789178852208

Som klinisk psykolog har jag träffat många människor som har hamnat i utmattning av olika grad. Jag vill ge möjlighet till att skapa frukt utifrån allt som jag har haft ynnesten att få ta del av. Den fattar tag i de delar av människans existens som vårt samhälle har så lätt att missa att fröet behöver lämnas i stillhet och mörker för att gro.

BREAKING NEWS Öppnar upp för reflektioner

Dalarna - Påskön, tur utan retur Författare: Stefan Strömberg ISBN: 9789178851836

Den yttre resan börjar i ett gammalt hus i skogen i Dalarna och slutar på Påskön mitt ute i Stilla Havet. Innan vi nått så långt stannar vi först till i de myllrande storstäderna Buenos Aires och Santiago. Den inre resan har varken gränser eller riktning och är minst lika omfattande och fylld av upplevelser och insikter.

Han är en svärdsmagiker

Vittror: Uppvaknandet Författare: Erik Ollman ISBN: 9789178852321

I Venja är de magiska väsendena vittrorna sedan länge dolda för människornas ögon. De är inte längre något annat än skrock. En av få som fortfarande vet om deras existens och kan förnimma dem i verklighetens utkant är Andár. Han är satt att tjäna Venjas invånare, spara liv i det stora och hålla mörkret på avstånd.


BREAKING NEWS Finna sitt sammanhang

Vapenlös Författare: Cecilia Ekhem ISBN: 9789178852253

När Marion börjar nysta i barndomsvännens försvinnande sätts ett händelseförlopp i rullning som hon aldrig kunnat föreställa sig. Den förr så lågmälda vardagen förvandlas till en jakt efter sanning, närhet och svar. I takt med att fler bitar läggs till pusslet kommer hon närmare gåtans lösning, och närmare den kärlek hon aldrig kunnat släppa.

Ledarfärdigheter

Meningsfulla prestationer i grupp Författare: Niklas Daver och Helen Johnson Nordgren ISBN: 9789178851980

Den här boken presenterar dels bakgrund och teorier kring hur grupper formas, utvecklas och presterar, dels ett komplett träningsprogram för alla som vill leda grupper och grupprocesser.

BREAKING NEWS Varm ungdomsroman

Sorgmantel Författare: Elisabeth Engström ISBN: 9789178852284

När Brita och Loppan har varit tillsammans i mindre än ett dygn, kommer mamma och säger att Brita måste åka med henne till Kongo. Virrvarret av komplicerade frågor överskuggas också av mer akuta problem. Var är pappa? Är Aina verkligen en riktig polis? Dessutom får en rätt vanlig, fotbollsspelande förortsflicka skäl att fundera över krokodilers dödsrullningar, mutor och gröna mambor.


Spänning


Spänning Maktrusiga svenska män

Där själen vissnar Författare: Ulf Hamrin ISBN: 978-91-8876-904-6

Det finns flera miljoner unga kvinnor i världen som aldrig registrerats - officiellt finns de alltså inte. Här får vi följa vad som kan hända om några av dessa faller i händerna på maktrusiga svenska män som glömt sina fina ord om människors lika värde.

Andra värdldskriget

Hopp och ruiner Författare: Anna Fröding ISBN: 978-91-8752-393-9

Det är en drabbande skildring av tiden vid andra världskrigets slut, om det hopp som spirade i ruinerna, om det Östtyskland som kanske kunde ha blivit något annat än den polisstat den blev, och om hur svårt det är att se sina drömmar korrumperas.

Dödar han för att uppnå sina mål?

Maratonblod Författare: Jessica Blomberg ISBN: 978-91-8876-906-0

Douglas Öster är en självgod, snygg, välutbildad och framgångsrik läkare på lasarettet i Ljungby. Han lever i ett lyckligt äktenskap med fru och två barn. Boken handlar om utnyttjandet av andra människor, om att svika och bedra sina närmaste och till och med om att döda för att uppnå sitt mål.

Spänning när den är som allra bäst

Skuggvinter Författare: Louise Baumgärtner ISBN: 9789187523847

Alices och Markus relation vacklar. När expojkvännen Sebastian återigen kommer in i hennes liv, kan hon inte föreställa sig hur det kommande vinterhalvåret ska förändra allt och innan våren gryr kommer någon att dö.


Spänning Limbovärld

Den Blå Safiren Författare: Kai Bruno ISBN: 978-91-8876-972-5

Jarl tar sitt liv och vaknar upp i en limbovärld. För att inte försvinna i intet ger han sig iväg in i en värld där inget går att lita på. Det som drev honom till självmordet blir allt tydligare. Längtan efter harmoni blir stark. Men minnena kommer oåterkalleligt.

Trafficking

Dödlig konsekvens Författare: Carina Drätting ISBN: 978-91-8876-932-9

En flicka hittas död. I jakten på förövarna trampar hon in på farliga områden där maffian orsakar kaos i Europas flyktinghantering. Snart befinner sig Lena i ett mardrömstillstånd, i kampen för att rädda ensamkommande barn från trafficking.

Nervkittlande Göteborgsdeckare

Den dömdas rop Författare: Anna Eidem ISBN: 978-91-8876-914-5

En prostituerad blir brutalt knivmördad av en okänd man. Samtidigt under en permission från Östra sjukhusets psykiatriska klinik blir Marie Hedman anklagad för mord på sin sambo och sedermera dömd till rättspsykiatrisk vård i sluten form.

Spänning från Sollefteå till Paris

Svekets gåva! Författare: Per Herrey ISBN: 978-91-887-6923-7

Svekets gåva är en spänningsroman som ut-spelar sig från 1920-talets konstnärsliv i Paris till nutidens Sollefteå. Ett Sollefteå, vars innevånare inte bara drabbats av nedläggningen av det stora regementet utan också lever under hotet att deras sjukhus ska tas ifrån dem.


Spänning Han får se sin egen död

Tillbaka i pålkranens puls Författare: David Ek ISBN: 978-91-8876-987-9

Så länge Uriah Jones kan minnas har han alltid känt sig betraktad av osynliga ögon, men det är nu som 24 år som han tvingas se sanningen. Först tror han att han är galen, men när han upptäcker att det han förutspår verkligen sker, tvingas han ta det på högsta allvar. Allt ställs på ända när han får se sin egen död.

Vem var Henrik?

Kniven eller de bruna skorna Författare: Margaretha Mörc ISBN: 978-91-8876-943-5

När Sara öppnar dörren till lägenheten möts hon av något som förändrar hennes liv för alltid. Ett mord har skett och hon letar efter svar på varför. Vem var Henrik egentligen? Hur kunde han alltid ha så mycket pengar?

Skuld, hat och kärleken

Din tillgivna syster Författare: Sebastian Avindell ISBN: 9789178852222

Gabriel har flyttat till Ljungshed för att börja om. Med ett nytt jobb som sjuksköterska på Ljungsheds sjukhus har han börjat släppa in människor i sitt liv igen. Men personal på sjukhuset försvinner spårlöst och Gabriels efterforskningar får honom att inse att det inte är första gången.

Revanchlust

Ond musik Författare:Fredrik Österling ISBN: 978-91-887-6935-0

Det började långsamt gå upp för honom vad just den här sången skulle betyda. Han ville inte höra. Inte nu. Det var för tidigt. På tok för tidigt. Han försökte resa sig från fåtöljen men insåg skräckslaget att hans fötter var fast-tejpade i fåtöljens ben, armarna i armstödet.


Spänning Man ska akta sig för Staden

Via Dolorosa – Smärtans väg Författare: Dan Kandell ISBN: 9789188769268

Staden är farlig. De hemtrevliga tegelfasaderna är bara kulisser. Bakom kulisserna ruvar mörkret. Staden är ett nät. Där en människa spårlöst kan försvinna. Där sanningen och lögnen flyter samman. Via Dolorosa är en surrealistisk deckare.

Den 11 augusti 1628

Hämndens drivkraft Författare: Elias Glaveby ISBN: 9789178850976

Spänningsromanen präglas av samhällskritik och kopplingar till nutida händelser, såväl som till populärkultur. Elias Glaveby leder oss genom en 1600-tals värld som förändrade Sverige i grunden.

Välfärdssamhälle och högerextremism

Illvilja Författare: Sofia Sigfridsson ISBN: 9789178850525

Claudia Oscarson är en grävande journalist på toppen av sin karriär. Efter en misslyckad affär och konflikter på jobbet rasar hennes tillvaro. När Claudia på egen hand följer upp ett tips om ökande sjukdomsfall på en förskola i Dalarna, leder spåren till en internationell konspiration inom matindustrin. Hon inser snart att hon har att göra med mäktiga krafter. Passionerat kärleksförhållande

Osannolik vänskap Författare: Daniel Stuart ISBN: 9789178850990

Osannolik vänskap – till en man som bara ville vara människa är både en underhållande satir över en glamorös kändisvärld och en tät thriller om erotisk besatthet.


Vuxen


Vuxen Förhoppning frågorna väcker din nyfikenhet

En sak i sänder! Din egen guide till psykologisk hållbarhet Författare: Cecilia de Lacerda ISBN: 9789178851485

Ställer dina tankar till det för dig? Slår självhatet till allt för ofta? Lovar du dig själv att göra förändringar i ditt liv och ger upp efter tre veckor med tanken att så gör du alltid ? Kan ångest vara bra? Hur lång tid tar det att skaffa sig en ny vana eller att bryta en ovana?

Humoristiskt och med allvar i botten

Gubbjävlar Författare: Leif Bornvik ISBN: 9789178851072

Redan när du passerat fyrtio hamnar du i riskzonen för att bli kallad gubbjävel. Risken ökar exponentiellt ju äldre du blir. När du börjar röra dig gubbigt stelt och fårorna i ansiktet påminner om ett floddelta är du direktkvalificerad.

Starka kvinnor mitt i livet

Där allt börjar Författare: Rebecka Raffaele ISBN: 9789178852017

Att arbeta som sjuksköterska innebär blod, svett och tårar. Det här är något som sjuksköterskan Jenny bittert får erfara efter en tid av stor oro och turbulens på den alltmer pressade vårdcentralen ”Hälsocentralen i Halmstad”. Jenny, som väljer att påtala bristerna för arbetsgivaren, hamnar istället själv i blickfånget och i djup konflikt med sin närmaste chef, vilket får oanade konsekvenser.

Vänskap, mod och gränslös kärlek.

Glödens pris Författare: Lisa Lundberg ISBN: 9789178851812

Tal växer upp i en övergiven borg. Under vintern är de helt isolerade från omvärlden, kvar finns bara hon själv, hennes far, ett troll samt ett oräkneligt antal vättar. Hon tycker om den tiden. När snön smälter blir borgen åter fylld av gäster och fadern återupptar sitt uppdrag. Hur ska hon lyckas fly då Far är något långt mäktigare än endast en fadersgestalt?


Vuxen Under ytan döljer sig en mörk historia

Pojken med ärren Författare: Marcus Eklund ISBN: 9789178851201

Robert arbetar som pedagog på en förskola. I hans grupp går femårige Ahmed. En förtrolig relation växer fram mellan dem båda, och när pojken berättar att han blir slagen av sin mamma beslutar sig Robert för att agera – något som ska visa sig vara förenat med allvarliga risker. Snart står det klart att de övergrepp som Ahmed utsätts för bara är toppen på ett enormt isberg. Detta har hänt boken är vittnesmål om en historia

Alla de som brann Författare: Peter Sitell ISBN: 9789178851355

Spännings- och kärleksroman, där handlingen utspelar sig under ett korståg i Sydfrankrike i början av 1200-talet. Under 20 år dödades över en halv miljon människor och många brändes levande på bål som kättare. Innan korståget var Sydfrankrike överlägset på alla områden. Det har ännu inte återhämtat sig.

Samtidsroman som utspelar sig i Göteborg och Eskilstuna

Det angår inte mig Författare: André Petrisson ISBN: 9789178851362

Vad händer när man ser allt utifrån och inte orkar engagera sig i något? Niklas jobbar som socialsekreterare men bryr sig för den sakens skull inte så mycket om sina medmänniskor. Han bor ensam. Lever ensam. Äter ensam. Han tycker sig vara ganska nöjd med sin tillvaro.

Att känna in energier

Röster från andra sidan Författare: Jeanette Byström Grein ISBN: 9789178850754

Förutom att Veronika är med om en olycka som gör att hon får kontakt med andra sidan, så träffar hon två personer som hon gärna vill lära känna mera. Hon får även vara med om att lösa ett mordfall som legat i träda i många år. Att hennes mediallitet skulle utvecklas på det sätt som den gör hade hon inte i sin vildaste fantasi kunnat drömma om.


Vuxen En lysande debut!

Värket Författare: Katarina Lundholm ISBN: 9789178850563

Vad händer när den gamla myndigheten Värket bestämmer sig för att lämna det trygga kontoret? De moderniserar arbete genom att arbeta papperslöst och aktivitetsbaserat. Gertrud är anställd på Värket för att göra förändringen. Det finns ingenstans att gömma sig i det nya kontoret. Bland saccosäckar och motionscyklar får vi ta del av glädje, ensamhet, genrep inför besök och frustration över att inte bli lyssnad på. Tidigare vinnare av Selmapriset

Soft Dream en roman om utmattning Författare: Kristina Emanuelsson ISBN: 9789178850457

En roman om barnlängtan på olika sätt, där kärleksrelationen och den ofrivilliga barnlöshetens sociala konsekvenser lyfts fram. Den är också berättelsen om längtan efter att kunna få välja sitt eget liv och om hur stor betydelse föräldraskapets vara eller icke vara kan ha.

Rebecca drömmer, färgstarkt och intensivt.

Rebecca och djävulens söner Författare: Renée Ripman ISBN: 9789178851447

Starka färger virvlar runt omkring Rebecca och hon är tillbaka i drömmen igen, den där drömmen som återkommit de senaste månaderna. Den som aldrig vill släppa taget om henne.

Möter Oprah Winfrey

Nu jävlar är det min tur Författare: Senada Amors Lauronen ISBN: 9789178850389

På en dag bli arbetslös, makelös och bostadslös, är inte vad Elsa Beskov önskar, likväl blir hon lös. Elsa vill ändra på eländet men förändringsvägen finns inte på GPS. Villovägar slungar henne åt olika håll och hon hamnar både på sjukhus i London och slott i Sunei, på gatan, och på Göteborgs finaste hotell.


Vuxen Jack the Rippers fotspår

Mörkrets barn Författare: Sofie Bjarup ISBN: 978-91-8876-979-4

William Sinclair skickas till London för att rapportera om Jack the Rippers härjningar. Mötet med slummen får hans världsbild att vackla. Även hans förälskelse i den radikale kollegan James samt försvinnandet av dottern till en av hans mors vänner. Ingen lägger märke till armen som sköljts upp på Themsens strand. Sommaren förändrade allt

Med hjärtat i Harloch Författare: Sofie Farvolden ISBN: 978-91-8876-991-6

Emilys relation med Killian Mitchell börjar förändras. Något som varit så stabilt och tryggt har plötsligt blivit fyllt av besvikelse, ilska och förvirring. Om Emily bara hade vetat att den här morgonen var början på en sommar som skulle förändra allt.

Hemma papporna kärleksstrejkar

Männen på lekplatsen Författare: Jan Jacobson ISBN: 978-91-8876-983-1

Vanliga svenska män i en vanlig svensk stad kastar sig ut i en ovanlig kärleksstrejk för att rädda en lekplats. Den tatuerade pensionären Lennart blir deras stöd i kampen för mannens rätt till sin lustgård. Ska en kärleksstrejk räcka för att rädda karlarnas lyckoland?

Om kärlek och hopp

Bokcafé & Bistro Hållplatsen Författare: Monica Folkesson ISBN: 978-91-8876-921-3

Det är tidigt 1980-tal när systrarna Karin och Maria ger sig av på drömresan som de så länge fantiserat om, fyra månaders roadtrip i USA. Vägarna ligger öppna framför dem och nu väntar äventyr, frihet och kanske även ny, spännande kärlek.


Vuxen Vad är rätt och fel?

Bland små djur och halvfranska band Författare: Lotta Colliander ISBN: 978-91-8876-990-9

Den unga tvångsmässiga mannen och den lilla envisa bostonterriern är ett udda par som rör sig i Majornas kvarter. Edvards tillvaro förändras gradvis och när de hittar ett undangömt antikvariat blir det medelpunkten i deras liv.

Feelgoodskräna

Hårmästarens familj Författare: Gunilla Tähti Wigge ISBN: 978-91-7885-039-6

Howard Hill har ett gott hjärta och ett lika gott sinne för kvinnor. När han sätter sig på båten till England, kan ingen ana vad hans äventyrliga och lite naiva inställning till livet ska få för konsekvenser.

Berättelsen tar sin början i Florences hemstad Göteborg.

Hederns smala väg Författare: Annika Thunberg ISBN:9789178850945

Året är 1907 när den självsäkra och levnadsglada Florence möter den jordnära och stillsamma Olivia då de börjar på en handelsskola. Två unga kvinnor från olika samhällsklasser, som vill något mer med sina liv än som var vanligt vid den tiden.

Feelgood

Himlen kallar Författare: Louise Ehde ISBN: 978-91-8876-918-3

En ung tillbakadragen revisor får beskedet att han har en dödlig cancerform, och en begränsad tid att leva, tar han det vågade beslutet att ge sig ut på en världsomspännande resa, i stället för att påbörja omedelbar behandling.


Vuxen Gotska Sandön och arkeologiska fynd

Mandelsten Författare: Ingela Netz ISBN: 978-91-8752-399-1

Sofia tillbringar några sommardagar på Gotska Sandön för att vandra, vila och ladda batterierna. På en strand hittar hon något som förvandlar det tänkta sommarlovet till något annat. Hennes fynd är troligtvis en arkeologisk sensation, men hanteras med en kompakt och irriterande tystnad från alla. Om ett kvinnoliv från förr

Huldas hemlighet Författare: Birgitta Renström Linde ISBN: 978-91-8752-397-7

Britta fick aldrig svar på frågan hon ställde sig på dödsbädden, men det skulle hennes dotter få trots att hon inte träffat sin mormor. Med hjälp av släktforskning rullades mormoderns liv upp.

En resa inåt

TigerLily, tidig vårblomning Författare: Iren Rinmad ISBN:978-91-8876-902-2

Möt TigerLily och inspireras av en energifylld tid i New York. Staden som sätter den unga kvinnans kropp i kontakt med hennes gamla själ. Staden som aldrig sover börjar väcka henne från dröm till vakenhet. Detta blir början på slutet av allt hon trott var sant. En .dynamisk historia som ofta pekar dig inåt En släkthistoria

Postiljonen Författare: Birgitta Renström Linde ISBN: 978-91-8752-398-4

Postiljonen Lasson vill hinna tillbaka till poststationen innan mörkret faller. Kvar i hemmet är hustrun Britta, som väntar familjens sjätte barn. När Lars inte återvänder blir hon orolig och anar oråd.


Vuxen Något speciellt.

Helt nära någon Författare: Emma Hörberg ISBN: 9789188769220

Hon har ett äktenskap bakom sig. Hon är en glad och social person med lätt till skratt. Han lever ensam. Gillar att gå i skogen, fotografera och testar gärna nya saker i matlagning. Han har aldrig haft, eller varit intresserad av ett förhållande. De möts av en slump. De börjar umgås, lär känna varandra. De blir eftertänksamma. På var sitt sätt.

Ofrivillig barnlöshet

Inte någons mamma Författare: Jessica Hindsfors ISBN: 9789178850327

En roman om barnlängtan på olika sätt, där kärleksrelationen och den ofrivilliga barnlöshetens sociala konsekvenser lyfts fram. Den är också berättelsen om längtan efter att kunna få välja sitt eget liv och om hur stor betydelse föräldraskapets vara eller icke vara kan ha.

60-talets Sverige

Hotelldirektören Författare: Rose Tillberg Mattsson ISBN: 9789187523892

Den nyblivna änkan Bebe ärver makens åkeri och bestämmer sig för att ensam köpa och driva det gamla anrika hotellet i pappers-brukssamhället. Det är inte alla i bygden som gläds åt det vackra barnhemsbarnets framgångar. När en ung, råbarkad kock från Stockholm anländer till hotellet blir ingenting som det varit och allt ställs på prov.

Elva månader långa värnplikt

De sista lumparna Författare: Håkan Tallgren ISBN: 9789178850273

S1, Enköping. Mitt i den heta sommaren avbryts ledigheten för de nittonåringar som rycker in för att påbörja sin elva månader långa värnplikt. Här möts Jägaren, Rebellen och Soldat Senapsgas. Detta är deras berättelse. Berättelsen om de sista lumparna.


Vuxen Inse sitt eget värde

Där solen skiner finns inga skuggor Författare: Sandra Stark ISBN: 9789178850365

Emilia har tröttnat rejält på att dejta. Hon vill inget hellre än att träffa sin livspartner. William å andra sidan har allt. Tillsammans med sin fru väntar han tålmodigt på den sista pusselbiten i deras liv, ett barn. När Emilias och Williams vägar korsas vaknar någonting nytt till liv inom Emilia och tillsammans inleder de en resa av väntan, osäkerhet och passion.

Mod, styrka och kärlek.

Vägen till dig Författare: Ida Boëthius ISBN: 978-91-7885-064-8

I en kamp för att överleva och hitta sig själva tvingas de slåss mot sina demoner, de inre likväl som de yttre. I en värld där droger, våld och mobbning är deras vardag. Men när deras vägar möts får kampen en helt annan mening, är kärleken tillräckligt stark för att övervinna demonerna?

Mottagningen för psykoanalys

Av samma sort Författare: Minna Brilioth ISBN: 9789178850440

Ett möte i väntrummet på mottagningen för psykoanalys. En brinnande längtan att få reda på mer om en mystisk persons identitet, och därmed kanske sin egen. En längtan efter tillståndet ingenting. Och att få leva utanför könsrollernas begränsningar.

Första åren med Ali

Fotbollen kampen väntan och vi Författare: Malin Aghed ISBN: 9789178850693

Jag läser sagor för din son nu. Han är bror med de barn jag har sedan tidigare. Jag släpper honom inte. Jag vet inte var du är, men jag ska hålla i honom alltid om det behövs. Jag ska hjälpa honom att hålla dig levande alltid. Det du gjorde ska vi aldrig glömma. Du räddade hans liv och jag ska inte låta honom släppa taget.


Vuxen På andra sidan jordklotet.

"

"

”Rolig bok med högt tempo.” Therese Loreskär

”I love it!” Victoria Nord

Vilse på Nya Zeeland Författare: Caroline Twamley och Josefine Jansson ISBN: 9789178850570

Vilse på Nya Zeeland är en rolig och lättläst bok i dagboksform där läsaren får följa systrarna Jenny och Sofia på deras äventyr som backpackers på bland annat Nya Zeeland. Boken skildrar systrarnas liv med alla de utmaningar och upplevelser som är en del av vardagen när man befinner sig på andra sidan jordklotet.

Sker än i dag

Enita Författare: Elisabeth Hultgren ISBN: 9789178850624

Enita berättar om svårigheter och lidande, men även om vänskap och kärlek människor emellan. Hon får uppleva omhändertagande, omvårdnad och omtanke men även ett liv i utsatthet. Enita lyfter fram människorna bakom fattigdomen och misären och visar att lyckan finns i annat än pengar.

Ondskan kryper allt närmare dem.

I skuggan av cirkeln Författare: Silvia Edling ISBN:9789178851003

Felicia har ärvt sin mormors och morfars hus Äppelbacken i Almunge och har fått ett jobb som bibliotekarie på Stadsbiblioteket i Uppsala. Glädjen i att få skriva berättelser liksom vännerna Ann och Katarina ger henne kraft.


Här blandas skratt och skoj med allvar och det godaste goda

Tjo tjim och en bit mat – om matkultur och folkliga nöjen från förr Författare: Margareta Sarri ISBN: 9789178850617

Så har helger firats i alla tider. Nya traditioner tillkommer vartefter, men den här boken handlar om de gamla från förr, undantaget de kuriösaste som fettisdagskokning av hjärtsäckar fyllda med talg. Utöver en särskild meny har varje storhelg förknippats med både lek och högtid som att spöka och skrämmas, grensla en kvast, ge gåvor och demonstrera mot samhällets orättvisor.

I midsommarnattens dunkla stråk

Book of Nonsense Författare: Göran Holmqvist ISBN: 9789178851096

Book of Nonsense is a playful collaboration between pictures and words. The pictures were painted first, and together with the author they helped creating the story you are about to read.

Familjerna på Soläng

Urmakarens familj Författare: Gunilla Tähti Wigge ISBN: 9789178851423

Urmakarens tvillingbror stormar in i Alingsås med äventyr i fickorna och en charmoffensiv som får både den ena och den andra på fall. Halvsystrarna Maria och Rosie inser att det gäller att bestämma sig för vilka hemligheter som ska vara hemliga. Och utan att veta om det, får en gatukonstnär i London en avgörande plats i släkthistorien.

Stora Svinsjön

ESOX Författare: Calle Höjer ISBN: 9789178851102

Esox är en roman om en pojke som blev vuxen, utan att egentligen ha vuxit. Som utvecklat en osund besatthet av sitt enda intresse och dagliga förströelse: fisket.


Vuxen Det är aldrig för sent!

Döderboken Författare: Thomas Herrgård ISBN: 9789178851676

”Det är ju oundvikligen så att vi alla en dag ska dö, men det är få som vet när det verkligen är dags. För Lars-Åke i Djup ville sig livet lite annorlunda.” Så börjar berättelsen om några minst sagt egensinniga människors sista dagar tillsammans. En berättelse om den stora historien och den lilla, om kärlek, vänskap och att det aldrig är för sent att göra något nytt.

År 2067 och sammhället styrs av AI

Silverhjärta Författare: Kai Bruno ISBN: 9789178851621

Det är år 2067 och samhället styrs av artificiell intelligens. Janina är 83 år och vet att hon snart ska dö. Livet har varit som lösa bitar hon inte klarat av att sätta samman och innan hon dör vill hon få en känsla av helhet, få grepp om allt som har förändrats under hennes livstid.


Sorg, saknad, kärlek och tacksamhet

Där vitsipporna blommar Författare: Ann Kjellqvist ISBN: 9789178852123

Han ska precis försöka börja bygga upp sitt liv igen och vänja sig vid en tillvaro utan sin livskamrat, när han drabbas av den mest fruktansvärda, skrämmande sjukdom som finns. Inom loppet av mindre än ett och ett halvt år förlorar jag bägge mina föräldrar. Alltför tidigt, alldeles efter varandra och på ett skoningslöst sätt.

Hopp och tillförsikt

Saga från ett skogsbryn - Återväxt Författare: Martin Bärjed ISBN: 9789178852178

DET ÄR ÅR NOLL. Vår kulturepok är lagd i aska. Den ofrivillige upphovsmannen till förödelsen, en Börje S, har flytt till skogs tillsammans med sin fru och en skara barn. De tvingas in i en Robinson Crusoeartad tillvaro – en där den outforskade ön är livet efter katastrofen i sig självt.


FRAMTiD FAnTASY SKRäCK


F R A M T I D

Orörd skog är det orörda ini

Saga från ett skogsbryn – Vådeld Författare: Martin Bärjed ISBN: 978-91-88769-68-8

Värmelandet kan tyckas vara en idyll, dit längtan går så lätt. Men sällsamma tider råder sedan en allt kullkastande händelse. Bekanta dig med mannen som väckte till liv Sumas eldar, samt de Värmelandets hjältar och ogärningsmän som till följd av hans dåd tvingas reda sig bäst de kan. Är det omöjliga möjligt

Homo Maior Författare: Ida Lewin ISBN: 978-91-7885-004-4

Det borde inte vara möjligt för artonåriga Sofie att få ett forskarstipendium till ett av världens bästa universitet. Det borde inte vara möjligt att slita sönder en flygplansstol, flytta en bil med händerna. Naturvetaren i Sofie vet det. Men hur ska hon förklara att det?

Världens undergång?

HAN Författare: Johnny Apell & Tanja Christensson ISBN: 978-91-8876-993-0

Slutet kom inte som de flesta hade trott, inga massförstörelsevapen eller utomjordingar krävdes för att få bukt med jordens överbefolkning. I en värld av kollaps tog krafterna form och kampen mellan ondska och godhet blev tydlig.

Ett fallande Sverige

Den mörka flykten Författare: Max Klintman ISBN: 978-91-7885-020-4

Under flera år har forskarna mottagit oförklarliga radiovågor. När en sollik stjärna försvinner från stjärnhimlen förändras allt. En spännande roadtrip genom ett sönderfallande Sverige tillsammans med de människor som försöker undkomma mörkret.


Fantasy Skräck

Det är början på slutet

Profetians svärd Författare: Jenny Töredal ISBN: 9789178850983

Ett slagfält med döda bredde ut sig framför mig. Flämtande drog jag efter andan. Sorgen slog till likt ett knytnävsslag. Stela och förvridna låg de framför mig. Ordens krigare, för evigt frusna i tid. Jag snurrade runt. Det var bleka, stela och döda kroppar så långt jag kunde se

Drömmen blir inledningen på ett mörkt äventy

De dödas dolk Författare: Jenny Töredal ISBN: 9789187523779

Månen lös svagt över den cirkelformade avsatsen som ramades in av stora, kantiga stenar i svart lava. Jag såg två pålar med spetsade huvuden och svalde hårt. Måste få veta vems huvuden som var pålade. Det var därför jag var här. Mitt uppdrag var att vittna om det jag såg.

En kamp på liv och död

Älvkorset Författare: Jenny Töredal ISBN: 9789187523397

Röda ögon såg bistert ut i den mörka natten. Den mäktige var arg. Mycket upprörd. Irriterat vred han sina händer. Jag befann mig i en tät skog. Vinden blåste. Det var isande kallt och jag hade bara nattlinne. Varför hade jag så lite kläder på mig? Jag var rädd. Varför var jag här?


Fantasy Skräck

När du är sugen på skräck

Ur ett mörker något gömt Författare: Daniel Erntsson ISBN: 978-91-8876-930-5

En mörk och annorlunda berättelse om den pilsnerpimplande Nils Lehmans resa till det gods hans morbror oväntat lämnat kvar mitt ute i skogen, efter att ha skjutit sig i huvudet med ett jaktgevär. En dråplig, ironisk men samtidigt allvarlig och bitvis skrämmande resa som tar honom allt djupare ner i ett mörker någon gömt. En framtidsdystopi

Dröm 19 Författare: Kurt Levlin ISBN: 978-91-8876-903-9

Tänk om en helikopter dyker upp, spaningsplan eller en patrull? Hur ska vi försvara oss om vi är ute i vattnet? Anette rycker på sina axlar. Ibland måste man ta risker. Och jag att ingenting kommer att hända, det gjorde det aldrig i min dröm. Min dröm kommer att skydda oss.


Vill få ett liv i frihet

Vitterstigar Författare: Kersti Vikström ISBN: 9789178851188

Människorna har nästan lyckats fördriva alla väsen från det en gång blomstrande kungariket Höstmarken. Men i skogarna vid norra gränsen är det oroligt. Det är början på en rad händelser som innebär att både människor och väsen måste söka sig till nya vägar, eller gå under.

Vad döljer sig egentligen bortom ökenrikets gränser

Mockadji Författare: Mattias Olsson ISBN: 9789178851348

Sirius och Erik är på väg till Egypten på en efterlängtad resa. Plötsligt störtar flyget mitt ute i öknen och de verkar vara de enda som överlevt. De hittas medvetslösa i vrakmassorna av en mystisk man med oförklarliga krafter. Han för dem med sig till en underlig plats där de vaknar upp fyllda med frågor.


Försvinn in i den populära ungdomserien

Egen tolkning av mytologin

De Ursprungliga – del ett av De fem elementen Författare: Cecilia Larsson Kostenius ISBN: 978-91-87523-75-5

En bok om att vara sig själv, om samarbete och att ta vara på olikheter som tillgångar.Odal, Svala, Pål och Regina förs samman i den gemensamma kampen.

De fe

Egen tolkning av mytologin

Gudarnas skymning – del två av De fem elementen Författare: Cecilia Larsson Kostenius ISBN: 978-91-8876-900-8

En bok om inre styrka och mod att stå upp för det du tror på. Allt sätts på prov när Regina, Odal, Svala och Pål ska möta fienden. Träningen är fullbordad, men är de redo?


stenius Ko n so rs La ia cil Ce av n em elemente

En bok om att längta och önska

on Kostenius Författaren Cecilia Larss v sanning om presenterar en alternati ar världen ur vårt ursprung och vis kel, i en egen en annorlunda synvin tolkning av mytologin. Orianas bälte – del tre av De fem elementen Författare: Cecilia Larsson Kostenius ISBN: 978-91-7885-028-0

En bok om att längta och önska och om att inte alltid få det du vill ha. Manhem är en förändrad värld och elementen går inte längre att lita på.


ungDOM


m o d g n u

Året är 2179

Välkommen hit välkommen hem Författare: Josefin Fabricius ISBN: 9789178850167

Sommaren går mot sitt slut och det har blivit dags för första året på gymnasiet. För Matilda är det en lättnad att få börja om. För Alexis är det en oro inför hur han som tidigare varit skolans kung plötsligt ska förvandlas till en nobody. För Rebecka är det en chans att en gång för alla få det som hon kämpat för så länge - kosta vad det kosta vill.

Redo att offra evigheten för en livstid?

Livstjuvarna Författare: Linda Andersson ISBN: 9789178850372

Vem känner sig egentligen redo för döden när man är sexton år gammal? När Mariell dör i en bussolycka tillsammans med resten av sitt basketlag kan hon inte skaka av sig känslan av att det inte var meningen. Vilse i dödsriket bestämmer hon sig för att försöka ta reda på vad som egentligen hände.

Hot mot deras land

Hotet mot trådlösa Författare: Sussi Calås-Jonsson ISBN: 9789188769893

Kusinerna Leo och Sara älskar att rida och spenderar mycket tid tillsammans i skogen. Där hittar de också en skatt. En sten med magiska krafter. Men när stenen mystiskt försvinner, rider de iväg mot ett äventyr som kräver både deras mod, tankeförmåga och samarbete.


Året är 2179

Universums mörka hemlighet Författare: Malin Veronika Olsson ISBN: 9789178850198

Framtidsdrama som med glimten i ögat skildrar en kärlek så stark att den trotsar alla gränser, den jobbiga känslan av att inte duga som man är och människans förmåga att tro på det omöjliga.

Världen innanför

Den försvunna färgen Författare: Johan Edfeldt ISBN: 9789188769084

Timothy Scott är en vanlig pojke som på sommarlovets första dag lär känna Anna Calor och hennes katt Siriella. Med karta och kompass letar de efter papegojan som har viktig flaskpost adresserad till dem. Omedvetna om vad som väntar dras de in i världen Innanför.

Ondskan fanns även då

Kvarnpojken Författare: Erika Norlund ISBN: 9789188769343

Adrians familj ska flytta från förorten till Adrians döda morfars hus på landet. Men allt är inte lätt i en ny skola och tydligen var det inte bättre förr heller. Ondskan fanns även då. Vilka grymheter har egentligen utspelat sig i byn? Vem är damen vid bäcken eller är det dimma? Och hur hänger alla mystiska händelser ihop?

Äventyr på planeten Andar

Resan mot de röda öarna Författare & Bild: Linus Löfgren ISBN: 9789188769336

Plötsligt hörde Nimo en sång lika kall som känslan av en vattendroppe som rinner nerför en istapp. Han tittade ner och såg rakt in i ett gult öga med smal pupill. En hand sköt hastigt upp och tog tag i hans ben. Nimos trygga liv på Ringöarna förändras på ett ögonblick.


m o d g n u

Mod och rädsla blandat med övernaturliga inslag

Tidssvävarna Författare: Anette Junie Holmström ISBN: 9789178851775

Vännerna Pål, Rox, Musse och Molly tvivlar på kompisen NB som påstår att han har uppfunnit en tidsmaskin. Men när NB under ett tidsexperiment börjar få syner av ett tonårsgäng som försvann i Slovenien för 20 år sedan vaknar kompisarnas intresse. Vilka var de försvunna ungdomarna? Och vad var det som hade hänt? Vänskap, mod och gränslös kärlek.

Av stjärnstoft är vi komna Författare: Malin Veronika Olsson ISBN: 9789178851805

Hur stoppar man en naturkraft så brutal att den inte bara hotar jorden, utan allt liv i hela universum? Inte ens jag, det artonåriga underbarnet Veronica Harrington, kan svara på det. Däremot vet jag att år 2179 kan bli det sista i mänsklighetens historia. Våldsamma stormar skakar Mars med förödande konsekvenser, även på jorden.

Resa mellan världarna

Frodalia - Flora och Kartstenen Författare: Eva Hagberg ISBN: 9789178851928

Flora är en tillbakadragen skoltjej som kämpar med att vara en god vän även när hon inte vågar stå upp mot de tuffare eleverna på skolan. Av en slump hamnar Flora i en annan värld där hon möter varelser som hon aldrig har sett tidigare och som lever av magin som finns där.


I midsommarnattens dunkla stråk

En midsommarsaga Författare: Markus Sahlin ISBN: 9789178850884

Efter sin mors tragiska bortgång reser Nilhas Ekendahl med sin far till släkten i Jämtland för att fira midsommar. Efter en fest lockas han in i midsommarnatten av den mystiska flickan, Arya. Snart upptäcker han att det döljer sig mycket mer i Jämtlands trolska skogar än han kunnat drömma om. Något som visar sig då de träder in bland granarnas dunkel, in i en Midsommarsaga.

Han ska viga sitt liv åt att rädda människor i nöd

Oslagbar Författare: C N Persson ISBN: 9789178851959

Anton är lyckligt nyförälskad i flickvännen Nora. Men varför dras hans ögon då mot Sandy gång på gång? Han är inte intresserad av henne. Inte egentligen. Allt Anton önskar är att få vara som alla andra. Den perfekta fasaden har han putsat på hela sitt liv, den som hemlighåller vem han egentligen är. Men att vara Superhjälten Axius lärling är någonting som förväntas av honom, ingenting han själv önskar.


FAKTA DiKTeR peRSOnLig uTVeCKLing BiOgRAFieR


peronlig utveckling & Biografier Du är inte ensam

Jag äger min story Författare: Henrietta Lysém ISBN: 978-91-8876-978-7

I mitt arbete som Barnombudsman mötte jag barn och ungdomar som vågade prata om sin stora familjehemlighet; att familjen inte var så lyckad som andra trodde. Hemligheten att pappa eller mamma missbrukade, att man bråkade hemma, att det förekom våld ja allt det som inget barn ska behöva vara med om. Om cancer

Alla kan lyckas! Författare: Stefan Winbladh ISBN: 978-91-8876-937-4

Läs om nio ingredienser som är viktiga när vi skapar våra egna framgångsrecept. Ett universalrecept för framgång som fungerar för alla människor finns inte eftersom framgång innebär olika saker för alla.

Om ofrivillig barnlöshet

Den efterlängtade Författare:Ronja Lindberg ISBN: 978-91-7885-007-5

En självbiografi som inte utelämnar något. Författaren sätter ord på hur det känns att genomgå något livsavgörande. Känslan av att inte kunna styra över det man vill och drömmer om allra mest.

Förändrat beteende

10 000 Timmar KBT på 60 minuterr Författare: Mikael Kvalevaag ISBN: 978-91-8876-940-4

Har du försökt förändra ett beteende men inte lyckats? Är det inte på tiden att du en gång för alla tar tag i de där beteendena som du kämpat så länge med; så att du kan bli den person du vill vara?


peronlig utveckling & Biografier Ärr i själen

År av misshandel, där hot och ofredande blev min vardag. En stark tro på ”hoppet” kedjade mig fast, gav mig styrkan att kämpa och viljan att stanna. Våldet växte till en mardröm och relationen fick ett minst sagt dramatiskt slut. En sann historia om mina upplevelser i en mycket destruktiv relation, där något som kallas normaliseringsprocessen fick fotfäste. Vilket stöd och sätt att bearbeta livet med våld i nära relation har jag haft? Hur lyckades jag överleva och återfå känslan av livsglädje? Med ärr i själen och kroniskt förstörd för resten av livet är inställningen nu Believe och fortsätta leva … men bättre!

När livet vände, med ärr i själen … Författare: Erika Pragler ISBN: 978-91-8876-978-7

Jag kallar gärningsmannen för Drömprins för det var så jag såg honom från början, min framtida man och dröm. Han var dock aldrig någon prins och det jag var med om var aldrig en dröm.

Möt tretton hängivna och driftiga entreprenörer

Älskade entreprenör Författare: Anna Isaksson ISBN: 9789178851195

Vad får en doktor i kemi att säga upp sig för att brygga öl på heltid? Hur driver man en framgångsrik frisörsalong som ensamstående mamma? Går det att försörja sig som cirkusartist?

En personlig berättelse om ett dödligt virus

Livet hivet döden Författare: Peter Roth ISBN: 9789178851850

Peter är nyskild och har en dotter som han älskar över allt annat. Samtidigt som han börjar ta sina första stapplande steg ut ur garderoben slår hivviruset världen med skräck. Under loppet av några år går han från att vara en lycklig och ansvarstagande småbarnsförälder till ett djupt amfetaminmissbruk med sjukdomar och kriminalitet som följd.


Fakta/Dikter Läsaren bjuds på en lyrisk resa

Morgondagg och aftonljus : ett trädgårdsår Av Carolin Zander Författare & Fotograf: Carolin Zander ISBN: 9789188769053

”Morgondagg och aftonljus” tar oss med på vandring längs trädgårdsåret. En värld som sjuder av växtberättelser, drömmar, minnen och poesi.

Korta noveller

När sländorna dansar Författare: Åsa-Carolin Salomonsson ISBN: 9789178850228

En liten bok med två korta noveller, fyllda med kärlek, glädje och sorg där ni får följa två kvinnor som har en sak gemensamt, de är hjälpare till en missbrukare.


"

Vad glad jag är att du håller den här boken i din hand - den kommer att betyda mycket för både dig och din fyrbenta jaktkompis. Jag vill ge dig kunskap att hela din jakthund, men jag vill också att du ska få en bra bild av hela din jakthund. Med din ökade kunskap kommer din hund inte bara att må bättre utan också att kunna jaga utifrån sin fulla kapacitet. Din jakthund slipper många onödiga och kanske förödande skador och sjukdomar - bara du tänker till och gör rätt före, under och efter jakten. Du vill ju att din jaktkompis ska må bra och kunna göra det den helst vill – jaga tillsammans med dig!


Du som bor utan för Sverige och vill beställa boken, vänlige n hör av dig till or der@vi

stoforlag.se

så hjälper vi dig

.

För dig och din fyrbenta jaktkompis.

Hela jakthunden – om friskvård och sjukvård för jakthundar Författare: Anna Pamuk ISBN: 9789178850310 Vad glad jag är att du håller den här boken i din hand. Jag vill ge dig kunskap att hela din jakthund, men jag vill också att du ska få en bra bild av hela din jakthund. Med din ökade kunskap kommer din hund inte bara att må bättre utan också att kunna jaga utifrån sin fulla kapacitet.


�A�N


�A�N

Känslor

lstrand dejt han Hesse ppa går på nk Bild: Jo Bosses pa ri rb är K : Malin Författare 077 farfar är 9188769 ISBN: 978 å dejt och

Ny fin bekantskap

Prickis Författare: Stefan Grevle ISBN: 97891788 50037

Prickis bor med pappa i en sm åländsk stad vid havet. Han brottas med ensamhet, grubblerier och längtan efter m amma i Stockholm. En ju lklapp leder till en oväntad vändning. Följ Prickis och ta de l av hans tankar, känslor och längtan efte r äventyr.

p fter ppa ska an inget e Bosses pa ngtar näst an lä h e r ss a o rj B ö va b barnvakt. osse ska so ch B o r r ä o n sl n n e ä ngtansk pappa. M lä r ä r t e n D ssa. r hårt ä känna ma mar farfa ra k n e n m a , h tt or, tar go oroskänsl Farfar luk an god natt. r e tanskänsl g g n sä n Lä a . h a p p a p ott som inte lika g . och större e rr ö blir st


"

Boken försöker ge ett hopp om att man med egen inre styrka kan lösa svåra situationer. De fina akvarellillustrationerna av Karin Severed Gerlach ger en mjuk ton till berättelsen. En bok att läsa högt och diskutera i förskoleklass. BTJ

Måbra

En bok om ensamhet

med Elin Ingen vill vara Bisander n Eli : Författare 885-021-1 ISBN: 978-91-7

gs att gå till morgon och da Det är måndag agen. För i stor klump m en r ha in El . skolan vill vara med ensam. Ingen n ho är an ol sk i olan händer ällen efter sk henne. På kv kel. Lilla Elin liknas ett mira något som kan lt förändrat. nästa dag är al dyker upp och

son lle Nils Gabrie : ! d il ra B b r du är rovinge Oj vad arina B åbraare: M 2 4 4 9 6 Författ n här m ion e 87 d 8 1 d 9 e 8 7 or m mbit ISBN: 9 två res ernas a

öck sla d på Följ me êche-boken. B n i självkän a b ta d ö e te r m tê rna och barn tärka två dela der på s e D tt . a e n är vä end lvförtro läsaren sen r att och sjä etta fö r D ä d l. e d n m te ta it s , ä m nsla so sa n på självkä ... r att lä ö å f p n n e e k bo dig lnad öra skil du känner för tydligg r u h r om handla


�A�N Skogs Svensk bruk as Skogm kogen askiner

Sakna djungeln

Johan & Författ Johanna o ch sko are & gs Bild: N ISBN: ina Eg maskinerna 97891 nor 8 87698 Johan 17 o

älskar ch Johann a att fa vara ntiser är tvillinga v a rna s u x om h t en oc n om idag ur de Gansla h ha b m : Emma t är a e e d e h il h t B r t ö ta v r it rg ik h e e r d b tt t ro ig e m rb d a t jobb e inte nämli Ba na D om gen fö , men are: An låtsas livet s h 9671 d 6 e Författ e 7 n lj 8 m . n a 8 es alld s Idag Då med m 7891 ro triv sk ele ngeln. ISBN: 9 n Barb hon dju er få se alla sk s riktiga jo oster Karin a ja d r o n a g ä n e h k p a d s b o Pa a på v b g d s n n i skog maskin . Me de r. Ibla en och erna. husdju ra på att trösta arta skällan sv ch b plats o är Nilla ror och den ns det b in e F ll li ? när ar in en flytt hårtuss a? all tid för


Nu börjar äventyret

En bok för vuxna och små

r och Morfa rld . a n r vä de på bil orfars nde saker mans. I m a r s a f a t t t r fo m det fa , tillsa gården ska mans med a n r e m r sak n och derb a tillsa far är rolig En bil e dräng se rmor. Djure r ch lek o o ll M a o li . m e det djur nde m r att kom hans s a a r kansk s a t f t ld lå r r a o ä d k f v e ls s s finn rten ä ondgård m n i morfar s. Mo b e sköta en. M ta en r. Skö ycker Mort a f r o t m a med att lek n lek? re inte ä

rfar en mo ling n har be te E r o C M Ulf 181 ttare: 8850 Förfa 7 1 9 78 9 : en N ISB ok, m

!Puss och Muggs äventyr Författare: Marianne von Kantzow Ridderstad Vera Mulder ISBN: 9789163981821

Bild:

Mugg vaknar och bestämmer sig för att göra ett riktigt kalas för sina muskompisar Puss, Grisa och Fisa. Mugg kryper ut ur sitt hål i schweizerosten och smyger fram på köksgolvet till mormors kylskåp för att hämta mat. Men först måste Mugg passera den farliga katten Felix. Då börjar äventyret.


�A�N

Stalltjuven måste fångas

.

Det finns många saker att vara rädd för.

Anja o Förfa ch stalltj u ttare : An ven ISBN nika Sc : 97 Anja 8917885 harnke 1 o 324 c h st be

alltj rätt n Alla else. De uven är l är e t e t h i ä p ndel n passa en bok ka ög liten lan rnke ser arje tt läsa h s räds ka Scha v å som r lika bra där var h r c v ä o ar d anno 7 ni je ka k d a bra a s o Anja are: An 85131 e b t r l pi unda mest tår i bo att läsa 8 tt är r en ssar lik N ä h a . Förfa 978917 k ögt s tel är en . n e l ikad n är : sla pa nna nu, om a d a n a egen ä s r e n ISBN s t r D an tt ä som om och e. nu, m na. Nä läsa tyst oken adant s Anja berättels t. b r i . en e lik år ys n de Anja va egen tt läsa t som st t mesta . l r sake e r a a r var som ändelse så var d norlund h n n a a e l r t l i l a A v r r a v ke Anja n del sa e n e m


Rolf

Rolf Bertil flyttar in Författare: Carita Filipsson och Petra Nyqvist ISBN: 9879178851119

Rolf och Nils behöver vattna i sin trädgård men blir mycket förvånade när de kommer ut. Något har hänt! Eller är det någon? Det ser inte ut som det brukar. Vem har bajsat i trädgården?

Barnbok som handlar om känslor

?Vill du bli min vän Författare: Marina Brovinger ISBN: 9789178851492

Hej, jag heter Stråla! Vad heter du? Jag skulle så gärna vilja lära känna dig, vill du bli min vän? Vad spännande det vore att höra mer om dig! Kom så lär vi känna varandra!

Bygger på muntlig berättartradition

Älgen Leif och Musen Lola Författare: Marcus Lind ISBN: 9789178851218

I Trollskogen finns både snälla och småläskiga varelser. När Älgen Leif och Musen Lola hamnar vilse med båten är det tur att de håller ihop. Tillsammans är de både starka och påhittiga. Är du också redo för äventyr?


Modern saga för hundälskare i alla åldrar

�A�N

Alfie - hunden som bara ville bli älskad Författare: Anders Axelsson ISBN: 9789178851454

Alfie är en liten och älskvärd vovve som rycks ifrån sitt trygga liv med mamma och syskon. Han ger sig ut i stora världen där regler tyvärr inte bestäms av en liten valp, utan av människor.

Ska varelsen och Linda lyckas rädda labbarnas värld?

Pajas och Linda - räddar labbarnas värld Författare: Kenneth Böttern ISBN: 9789178851966

En mystiskt varelse dyker upp i Majorna. Han är ditskickad från en värld som ligger långt under jordens yta. Varelsens värld är drabbad av katastrofala miljöproblem som har orsakats av oss människor. Han träffar åttaåriga Linda och ett fantastiskt äventyr tar sin början. Den mystiska varelsen är ute på ett allvarligt uppdrag.

Lämpar sig för högläsning

En Ö mitt i historien Författare: Lotta Hoffback-Kaljo ISBN:9789178851287

Jätten Vist spanar ut mot Ön där hans lillebror försvann. En Liten Vätte sitter på en sten och tittar mot fastlandet, han saknar sin storebror. Vilda putsar på den blå stenen och gömmer den väl.


Starten på en hissnande historia

Jenny och Emmas äventyr i landet Amarien Författare: Hans Wilhelmsson ISBN: 9789178852024

Allt är som vanligt hemma hos Jenny. Nästan. Hennes bästa kompis Emma ska sova över för första gången. På natten händer något med mjukdjuren. Barnen följer spåret och hamnar i landet Amarien. Här finns sjöjungfrur och trollkarlar. Här finns kungar och prinsessor men framförallt ett fantastiskt och spännande äventyr.

Sol och sommarkänsla

Sommar i Oppmanna Författare: Annika Wilén ISBN: 9789178852048

Första gången vi kom till landet grät jag och mina två systrar. Jag var rädd och ville för allt i världen inte följa med in. Jag kunde tydligt se att det spökade i de tomma öde husen. Tänk om det var den ilskna smeden som bott på gården för länge sedan. Han kanske inte vill att vi skall flytta in i hans gamla hus. Det var väldigt kusligt och skrämmande. Inte alls somrigt och hemtrevligt som jag hade föreställt mig.


Profile for Visto förlag

Visto förlags katalog 2020  

Visto förlags katalog 2020  

Advertisement