Page 1

s d i g e i t a t n Prese Seizoen 2017 - 2018

10

1

Rommelpot toernooi 2017

18

Peutervoetbal nog steeds een succes

22

interview met maickel amzand

38

talenten go ahead eagles

DE TREFFER APRIL 2016


OVER COTTUS: Cottus, ooit begonnen in Twente, is met vestigingen in:

Almelo Apeldoorn Eindhoven Enschede

Groningen Heerenveen Hoogeveen

uitgegroeid tot een grote regionale technische dienstverlener met een “echt technisch hart�. Cottus detacheert medewerkers in de:

INSTALLATIETECHNIEK WERKTUIGBOUWKUNDE INDUSTRIE Kwaliteit en vakmanschap staan bij ons voorop, wat onze opdrachtgevers en medewerkers terug zien in onze eigen Cottus Vakscholen. Onze goed opgeleide en gekwalificeerde technische medewerkers zijn werkzaam binnen de Metaal & Techniek CAO. De kennis en kunde, de liefde voor het vak en de gedrevenheid, maken het verschil!

mail: apeldoorn@cottus.nl tel.: 055 - 30 300 07

www.cottus.nl


Inhoudsopgave

Voorwoord

Tekst: Rinus Koetsier

Beste leden,

10

Rommelpot toernooi 2017

peutervoetbal)

18

Een hartelijk interview met Aline en Jate

22 De geschiedenis van de vaassense dorpsavonden

38

een heel geslaagde en zonovergoten VIOS familiedag

We wensen jullie veel leesplezier bij deze uitgave. Reacties graag op: detreffer@viosvaassen.nl

Interview met maickel amzand Voor mij telt enkel weer promotie

30 Talenten bij Go Ahead Eagles

colofon Uitgave:

Internet

Met medewerking van:

Verspreiding

September 2017

www.viosvaassen.nl

Wim van der Maten, Gerard van

Peter van Schoonhoven

detreffer@viosvaassen.nl

Gurp, Jate Leerdam, Roelie van

Oplage: 800 exemplaren

Redactie

Wijngeeren, Jeroen van ‘t Einde,

ADVERTENTIES

Nick Mager, Rinus Koetsier.

Peter van Schoonhoven

Rinus Koetsier

detreffer@viosvaassen.nl

Redactieadres: Postbus 235

Vormgeving

Fotografie

BORDSPONSORING

8170 AE Vaassen

Nick Mager - 2BHIP

Bertus v.d. Oosterkamp

Bertus v.d. Oosterkamp bertus.oosterkamp@kpnplanet.nl


Uw club én de buurt versterken.

Waardoor iedereen wint.

Rabobank Noord Veluwe ondersteunt V.I.O.S. Vaassen V.I.O.S. Vaassen brengt jong en oud in beweging. Met een verbindende kracht die veel verder gaat dan voetbal alleen. Want de vereniging betekent ook veel voor Vaassen en dat ondersteunen we van harte.

Ontdek alles over de Rabobank en sport op Rabobank.nl Een aandeel in elkaar

Waardig afscheid nemen met aandacht en respect in liefde voor de medemens.

0578 57 03 17 Dag en nacht bereikbaar. Voor Vaassen, Epe, Apeldoorn, Zwolle, Deventer en omgeving. Ongeacht of en waar u verzekerd bent.

Persoonlijke uitvaartbegeleiding

Wim en Hilda Pelgröm Wim & Hilda Pelgröm

ns assio c c o 50 d! Ca. 1p voorraa o

www.pelgromuitvaarten.nl www.pelgromuitvaarten.nl Advertentie 3

Autobedrijf Favoriet Laan van Fasna 15, 8171 KH Vaassen Tel. 0578-571974, Mobiel 06-51297171, www.autobedrijffavoriet.nl, info@autobedrijffavoriet.nl

4

PRESENTATIEGIDS 2017 - 2018


voorwoord van de

Tekst: Gerard van Gurp

VOORZITTER Beste sportvrienden en -vriendinnen, Hij ligt weer voor jullie, onze prachtige glossy uitvoering van de Treffer Presentatie gids seizoen 2017 – 2018. Er is weer veel tijd ingestoken door onze vrijwilligers en schrijvers in samenwerking met de onvermoeibare redactie. En zoals elk jaar weer, het resultaat mag er zijn. Dank,dank aan alle vrijwilligers – medewerkers – sponsoren en adverteerders voor het tot stand komen van deze presentatiegids. Veel wetens waardig- heden deze keer over allerlei aspecten wat het VIOS verenigingsleven zo boeiend maakt. Peutervoetbal, letterlijk de jongste loot aan onze voetbal stam. Een fantastisch initiatief dat groeit en groeit. Ook een tweetal interviews met onze onmisbare sponsoren. We staan ook qua sponsoring voor een uitdagend jaar. Van een aantal senioren elftallen loopt het contract af, en van een paar sponsoren weten we dat ze niet verlengen. Een aderlating voor de club. Vanaf deze plek vraag ik dan ook aan een ieder: help de sponsorcoommissie nieuwe sponsoren te vinden, zodat we allle elftallen kunnen voorzien van minimaal een prachtig nieuw tenue. Vanaf nu zal dit tenue er iets anders uitzien vanwege onze overgang naar Hummel kleding. Via onze eigen VIOS - Hummel site kunnen de leden ook zelf Hummel VIOS club kleding bestellen. De sponsorcommissie heeft in overleg met Hummel een mooi clubpakket samengesteld waaruit gekozen kan worden. Met ons 1e elftal zullen we na de ongelukkige degradatie afgelopen seizoen een frisse start maken in de 3e klasse. Met een erg jong team en veelal bij vios opgeleide spelers verwachten we veel van aankomend seizoen. Verderop in deze Presentatiegids een interview met onze hoofdtrainer Maikel Amzand hoe hij hier tegen aan kijkt. Met een nieuwe keepertrainer en verzorger hebben we de technische staf bijna rond. We zijn nog bezig met een assistent trainer bij ons 1e elftal maar hebben geode hoop dat op het moment van verschijnen van de presentatiegids we hiervoor geslaagd zijn. De vrijwilligers en de TC op voetbalzaken hebben afgelopen zomer niet stil gezeten , en het is dus na het nodige wikken en wegen toch weer gelukt de bezettingen in de diverse elftallen rond te krijgen. Ook de trainingsveld indeling kostte wat hoofdbrekens, maar al met al zijn we er als vereniging weer goed ingeslaagd de voorbereidingen goed af te ronden. Het is geen garantie, maar alles lijkt dus gereed voor een prachtig nieuw seizoen, met hopelijk veel sportieve successen. In combinatie met de reeds beloofde elftal feesten is dit goed voor onze verening en het komt uiteraard de saamhorigheid ten goede. Ik wens u allen daarbij veel voetbal plezier en VIOS familie gevoel toe.

Voorzitter Gerard van Gurp

m.vr.gr. uw en jullie voorzitter Gerard van Gurp.

PRESENTATIEGIDS 2017 - 2018

5


HET ADRES VOOR BRILLEN EN CONTACTLENZEN! LUUK en MARJA

LUUK en MARJA

Dorpsstraat 56 Dor ps straat 56 8171 BS Vaassen

8171 BS Vaas sen

T0578 571384 T 0 578 57 13 84 info@opticontact.nl

info@opticontact.nl

opticontact.nl Het adres voor opticontact.nl brillen en contactlenzen

PROMOHOUSE promowear, gifts... and more

Tweelingenlaan 33-37 7324 AP APELDOORN

T: +31 (055) 578 88 05 W: www.promohouse.nl

www.jate.nl

info@jate.nl

6

Als het om letselschade gaat..!

WWW.TRIALISGROEP.NL Tel. 055 - 506 45 34

PRESENTATIEGIDS 2017 - 2018


VANUIT HET

BESTUUR Een korte terugblik op het einde van afgelopen seizoen. Peutervoetbal

PR en Sponsoring

Aline Sellis en Jate Leerdam zijn er afgeslopen seizoen in geslaagd om het peutervoetbal bij VIOS van de grond te krijgen. Op de woensdagmiddag werden de kinderen uitgenodigd om op een leuke speelse manier kennis te maken met het voetbal. Plezier stond duidelijk voorop en gedurende het seizoen groeide het groepje peuters wat weer een leuke bijkomstigheid was voor de begeleiding.

De site van VIOS is aangepast voor de merchandising, onder het menu-item shop kunnen online bestellingen worden gedaan. We hebben de overstap gemaakt voor de wedstrijdkleding van Errea naar Hummel. Hier zal een speciale site voor worden aangemaakt. Op dit moment worden de kledingpakketten samengesteld. Na de zomervakantie ( als de contracten zijn getekend) gaan we live en kan dus ieder lid via de site zijn of haar kleding bestellen en bij Neijenhuis afhalen. Van een aantal elftallen loopt het sponsorcontract af en we zijn nog naarstig op zoek naar nieuwe kledingsponsoren.

Juniorentoernooi: Voor het eerste sinds jaren werd er weer een juniorentoernooi, het Autorijschool de Wilde toernooi georganiseerd bij VIOS. In totaal slaagde de organisatie erin om 13 Teams uit de categorie JO19 en JO17 op de velden te krijgen. Tevreden over de goede verloop en het enthousiasme van de jeugd zal dit toernooi volgend seizoen zeker weer op de agenda worden gezet. Ook het bedrijven toernooi trok meer deelnemers dan afgelopen jaar.

Na de afgelopen winterstop ontvingen JO17-1, JO17-2, JO15-1 en JO15-2 uit handen van de sponsoren, de heer en mevrouw Hummel van uitzendbureau Intermediair en de heer Pieterse van De Pater sloopwerken nieuwe wedstrijdkleding. Zij waren de eersten binnen VIOS die de kleding van het merk Hummel mochten dragen.

Seizoenafsluitingen:

Vrijwilligers

Net als eerder seizoen werd ook dit jaar het seizoen weer afgesloten met een aantal activiteiten. Het ouder – kind toernooi, met een nieuwe organisatie, maar met dezelfde formule was weer een groot succes. Geholpen door het mooie weer bleef het nog lang gezellig bij VIOS. Tijdens het traditionele Rommeltoernooi was het weer ook geweldig, voor de sporters misschien wel iets te warm, maar voor de terras en BBQ liefhebbers kon het bijna niet beter. Natuurlijk waren de jeugdkampen weer goed verzorgd en keerden de kinderen moe maar voldaan huiswaarts.

Nu eens niet een oproep voor vrijwilligers, we hebben natuurlijk nog volop mensen nodig, maar ik wil hier ook enkele succesjes melden.

Upgrade van de Accommodatie De V van VIOS staat nog steeds voor een deel voor Verbouwen. Net na de start van het seizoen werd met een bijdrage van de VIOS Ondernemers Club de luifel voor de kantine gerealiseerd door een aantal vrijwilligers. Tijdens de winterstop werd de zeer noodzakelijke nieuwe keuken geïnstalleerd en ingericht. In het voorjaar werden in samenwerking met de Vrienden van VIOS en de VIOS Ondernemers Club nieuwe stoeltjes bij veld twee geplaatst. Al in de zomerstop zijn nog een aantal krukken en een tweetal zittafels gerealiseerd, ze staan (voorlopig) onder de luifel.

PRESENTATIEGIDS 2017 - 2018

Indy Rodijk, Robbert de Beer en André Vogel hebben een opleiding gevolgd voor clubscheidsrechter en zijn inmiddels al volop ingezet. Eindelijk vonden we een opvolger voor onze penningmeester Steven Kneppers. M.i.v. het nieuwe seizoen zal Jan Brummel het stokje overnemen van Steven. Steven blijft gelukkig nog wel actief betrokken bij het financiële plaatje van de club. Voor de kantine vonden we een nieuwe beheerder, Jaap Snijder gaat het nieuwe seizoen samen met de kantinecommissie aan de slag. Naast deze mensen begonnen gelukkig nog vele andere vrijwilligers bij de club, als trainer, als leider, kantine medewerker of als hulp bij de dorpsavonden of op welk gebied dan ook. Alle vrijwilligers willen wij bedanken voor hun inzet voor de club.

7


UW TWEEWIELERSPECIAALZAAK

JULIANALAAN 1 - 8171 AE VAASSEN TELEFOON 0578 - 571282

• • •

Ramen, deuren, kozijnen,trappen Kleine nieuw- en verbouw Sfeervolle kasten op maat gebouwd

Apeldoornseweg 27 - 8172 EG Vaassen Tel.: 0578-573145 - www.kapsalonaartje.nl

Hertenkampsweg 17 8171 PT Vaassen www.timmerbedrijf-hvm.nl info@timmerbedrijf-hvm.nl 06 - 22 14 27 57

Alle producten uit eigen werkplaats

VAN ESSEN AUTOSERVICE VAASSEN U kunt bij Van Essen vestiging Vaassen terecht voor : Zonder afspraak klaar terwijl u wacht: APK Aircoservice Accu’s Kleine beurt Remmen Uitlaten

Met afspraak: APK + grote beurt Trekhaken Schokbrekers Reparatie en onderhoud Banden Diagnose Uitlijnen

Voor onze vestiging aan het Vlekkertseveld in Emst veranderd er niets daar blijven wij gevestigd met onze bandenservice en autosloperij zoals u gewend bent.

Van Essen Vaassen Talhoutweg 28, 8171 MB Vaassen Tel.: 0578-561178, Fax: 0578-561198

Geopend: maandag t/m vrijdag van 08.00 - 12.30 uur en 13.00 - 17.30 uur. Zaterdag van 08.00 - 12.30 uur

www.van-essen.nl

A

Christiaan Geurtsweg 12

T +31 (0)55 533 77 22

E verkoop@totdrukwerk.nl

P

Postbus 1250, 7301 BM Apeldoorn

F +31 (0)55 534 08 88

I

&

www.totdrukwerk.nl

Eigentijds wonen en stijlvol kleden aan de Dorpsstraat in Vaassen.


Rommelpottoernooi weer zon

Op zaterdag 10 juni 2017 vond het jaarlijkse rommelpottoernooi bij VIOS plaats. De organisatie was weer opperbest en weergoden zeer goed gestemd. We kunnen terugkijken op een heel geslaagde en zonovergoten VIOS familiedag. Het rommelpottoernooi bestaat al heel wat jaren bij VIOS. De laatste zaterdag van het seizoen en daarmee een mooie afsluiting voordat menigeen op vakantie gaat. Iedereen die de club een warm hart toedraagt en houdt van een potje voetbal is welkom. De eigen jeugd, oud-spelers, familieleden en vrienden. Je stelt je eigen team samen (hoog niveau of iets minder) en speelt een vriendschappelijk toernooi. De allergrootste prijs is de eer! De toernooicommissie bestaat uit Henri Sellis, Aline Sellis-van de Vosse, André Vogel, Marcel Strijk en Ronald Snijder. De commissie zorgt voor een goed verloop van de wedstrijden en luistert het toernooi verder op met muziek, een springkussen voor de kleinsten en coördineert de inzet van overige vrijwilligers. Zo zijn er veel scheidsrechters nodig en vrijwilligers in de kantine en voor het bakken van de overheerlijke hamburgers. Onze vaste fotograaf Bertus van den Oosterkamp was natuurlijk ook aanwezig. Bertus zet traditiegetrouw alle teams op de foto. Hieronder een selectie van deze teamfoto’s. 10

Sponsor Doorn & van der Haar Computers Doorn & Van der Haar Computers is de afgelopen jaren al sponsor geweest en heeft zich ook voor de aankomende vijf jaar aan dit evenement verbonden. De commissie en bestuur van VIOS zijn hier heel content mee. Op de foto Jeffrey Doorn en Andy van der Haar met Ronald Snijder.

Rad van avontuur Als afsluiting van de dag, tijdens de heerlijke barbecue, waren mooie prijzen te winnen met het Rad van Avontuur. Jan van Werven draaide met veel enthousiasme aan het rad en verdeelde de prijzen. Doorn & van der Haar stelde een laptop beschikbaar als hoofdprijs. Wilco Liefers was de gelukkige en ging er met deze mooie prijs vandoor. PRESENTATIEGIDS 2017 - 2018


Tekst: Roelie van wijngeeren

novergoten en zeer geslaagd

Rad van avontuur Als afsluiting van de dag, tijdens de heerlijke barbecue, waren mooie prijzen te winnen met het Rad van Avontuur. Jan van Werven draaide met veel enthousiasme aan het rad en verdeelde de prijzen. Doorn & van der Haar stelde een laptop beschikbaar als hoofdprijs. Wilco Liefers was de gelukkige en ging er met deze mooie prijs vandoor.

Iedereen genoot van de gezellige sfeer en het mooie weer. PRESENTATIEGIDS 2017 - 2018

nselftallen. De KAMPIOENEN S twee kampioe O VI e nd ke n oe 17 als Dit voetbalseiz Meiden onder r hoog. Zowel ee de nde n de el he hi meiden oen. Aan t ei n najaarskampi de er w 15 itter r rz de or jeugdvoo meiden on j gehuldigd do zi n de er w g . van de midda eiden onder 15 p de foto de m O . er ijd Sn ld Rona

Alcohol en verk eer gaat niet sa men Ook aan de verk eersveiligheid w as gedacht. Het campagnet eam Rijden zond er invloed was aanwezig om de elnemers te wijz en op het gevaar van rijden onde r invloed. 11


12

PRESENTATIEGIDS 2017 - 2018


Tegen inlevering van deze advertentie: 3 rookworsten + 1 droge worst

(één advertentie per klant inleveren, bij al onze standplekken, o.a. Vaassen marktplein donderdag middag)

€ 5,50

Ooster Oenerweg 16, 8167 PC OENE, T 0578-628700 W marktslagervanbussel.nl, E info@marktslagervanbussel.nl

Boeken

Boeken

Tijdschriften

Kantoorartikelen Kaarten en post service

Tijdschriften

Dorpsstraat 59 • Vaassen • Tel. 0578-571370

Kantoorartikelen

Kaarten en post service Dorpsstraat 59 • Vaassen Tel. 0578-571370 PRESENTATIEGIDS 2017 - 2018

Jan Mulderstraat 3 • Vaassen • Tel. 0578-575229 13


14

PRESENTATIEGIDS 2017 - 2018


Column WiM van deR Maten

”Uit de Kolenstee” Tussen de seizoenen lees je met enige regelmaat over spelers die van club veranderen in de zg. amateursektor. Daarbij wordt openlijk geschreven dat de financiën bij het veranderen van club van belang zijn , m.a.w. de centen bepalen in een aantal gevallen de kwaliteit van een amateurelftal. En daarmee ben ik bij datgene waarover ik het in dit verhaaltje wil hebben: de wijze waarop op deze manier de eerlijke strijd om de hoogste “amateur”-eer wordt bepaald. Dat leidt bij menige club die meent te moeten betalen tot een situatie waar op termijn -op zijn zachts gezegd- men niet gelukkig mee is en die op enig moment vrijwel zeker tot een sfeer binnen de gehele club leidt waar niemand op zit te wachten. Van dat laatste zijn de nodige voorbeelden te noemen. Zo maakten we de afgelopen seizoenen in onze eigen afdeling 2 G Oost van het zaterdagvoetbal mee dat halverwege het seizoen betaald-voetballers die bij die sector op dood spoor waren gekomen, met instemming van de K.N.V.B werden ingelijfd door één van onze tegenstanders en er tegen betaling voor zorgden dat zo’n elftal ineens onherkenbaar ging presteren. En wat te denken als aan het eind van het seizoen van een betalende zaterdaghoofdklasser een bijna compleet 2e elftal eieren voor zijn geld kiest en men zijn heil elders zoekt. Om maar niet te spreken van de frustraties bij menige getalenteerde jeugdspeler die er bij zo’n vereniging al vrij snel achter komt, dat hij zijn voetbaltoekomst elders moet zoeken. En hoe verder, als de financieringsbron om dit beleid uit voeren op enig moment opdroogt? Het antwoord is duidelijk: de schade is onherstelbaar groot en laat zich niet of nauwelijks herstellen. We hebben daar tot dusver om ons heen voorbeelden van gezien. Hoe dan wel? Wel, ik denk dat we bij Vios toch in dit opzicht een redelijk goede koers varen. We proberen (steeds meer) aandacht te geven aan de opleiding van onze jeugd waarvan we het afgelopen seizoen een beginnend resultaat hebben gezien toen enkele jeugdspelers zich een plek in ons eerste elftal konden veroveren. Dat is geen gemakkelijke weg, temeer als daarvoor goede trainers en leidinggevend kader beschikbaar moeten zijn. Maar met het nodige nuchtere voetbalverstand en de vereiste zelfkennis is het wel de weg waarop we voort moeten gaan. Om daaraan een eerste aanzet te geven is het naar mijn mening een uitdaging om er allereerst voor te zorgen dat we zo snel mogelijk in elke leeftijdscategorie bij de junioren een elftal op de been brengen waarin in potentie een aantal spelers beschikbaar zijn die op termijn de stap naar het eerste elftal kunnen maken. We staan aan het begin van een nieuw seizoen; ik hoop, dat we weer zullen genieten van enthousiasme en inzet in de gehele vereniging en dat we ons binnen de lijnen in alle geledingen van de club pas bij het laatste fluitsignaal gewonnen geven. Dat is wat mij betreft de eerste voorwaarde om tot resultaat te komen Als dat lukt, dan zullen we vast nog veel plezier beleven aan de wekelijkse gang naar ons sportpark. Tenslotte nog even iets geheel anders: Ik heb met plezier naar de wedstrijd in het kader van het Europees kampioenschap voor dames van ons nationale elftal tegen Denemarken gekeken. Twee zaken waar de heren – wat mij betreft- een voorbeeld aan konden nemen: iedereen zong het volkslied op een aanstekelijke wijze mee en: geen nekken en/of armen vol tattoos of kapsels met hanenkammen e.d. Wat mij betreft een weldaad voor oog en oor.

PRESENTATIEGIDS 2017 - 2018

15


Geen zorgen... Geen zorgen...

www. veldhuishovenier.nl Totaal gemoderniseerde winkel van Heiwegen Mode

prachtige collectie voor entuinontwerp oud!Mode Totaal gemoderniseerde winkel vanjong Heiwegen tuinaanleg | biedt tuinonderhoud | eigen Voor uw Ruim biedt 500al m2 mode! Gratis parkeren op terrein! prachtige collectie voor jong en oud! tuinadvies |mode! bestratingen etc. Ervaar watGratis onze vaste klanten al|weten: Ruim 500 nu m2zelf parkeren op eigen terrein!

De modebewuste manonze kiestvaste voorklanten klantvriendelijkheid, tuinaanleg Ervaar nu• zelf wat al weten: een deskundig advies• en: service bieden kun je niet leren, dit zit in ons! De modebewuste man kiest voor klantvriendelijkheid, tuinonderhoud Poelweg 68, 8171 NG Vaassen, Tel. 0578 - 576 899 u een maatjebieden extra? Maat of leren, 6XL? dit een deskundigHeeft advies en: service kun je70niet zit in ons! • tuinontwerp Geen probleem,Heeft alles isuop zonderMaat meerprijs! De koffie staat klaar! e-mail: veldhuishovenier@planet.nl eenvoorraad maatje extra? 70 of 6XL? Geen probleem, alles is•optuinadvies voorraad zonder meerprijs! De koffie staat klaar!

• bestratingen • etc.

Wij denken Wij mee! denken mee!

- Accountancy - Accountancy - Fiscaal advies Laan van Fasna 67 8171van KHFasna Vaassen Laan 67 Tel. 0578 - 57 44 66 8171 KH Vaassen

- Fiscaal advies - Salarisadministratie

Tel. 0578 - 57 44 66

- Zakelijke dienstverlening

- Salarisadministratie - Zakelijke dienstverlening

www.verax-accountants.nl www.verax-accountants.nl

Poelweg 68, 8171 NG Vaassen, Tel. 0578 - 576 899 Dorpsstraat Vaassen www.heiwegenmode.com E-mail:82 veldhuishovenier@planet.nl

De veiligheidscilinder van CES

Dorpsstraat 82 Vaassen www.heiwegenmode.com

  Klein onderdeel,   een groot effect. Een SKG gecertificeerde een veiligheidscilinder in be   woning levert een zeer    langrijke bijdrage aan de preventieve bescherming ! "#' ! "#' tegen indringers en ver ## ## hoogd de veiligheid van     uw huis.    

'''%$ #"& '''%$ #"&  !#!" (#& # ! !#!" (#& # ! CES Nederland b.v. ¡ Lage Brink 9 ¡ 7317 BD APELDOORN ¡ Tel. 055 – 5266890 ¡ infonl@ces.eu www.ces.eu/nl A company of CESGRUPPE 16

PRESENTATIEGIDS 2017 - 2018


Kwaliteit van uit het verleden, aangepast voor de toekomst! Talhoutweg 36, 8171 MB Vaassen Telefoon 0578-576777 Website www.autoschade-dewilde.nl

Raadpleeg uw dealer/garagebedrijf voor advies betreffende autoschade

DORPSSTRAAT 86, 8171 BT VAASSEN, TEL. 0578-574848 WWW.APOTHEEKSTELLENDAM.NL, INFO@APOTHEEKSTELLENDAM.NL

www.wildvandeveluwe.nl

FRED KAMPHUIS - poelier Zwolseweg 204 T (055) 521 13 06 7315 GP Apeldoorn M 06 50 47 29 96 Schakel een adviseur in om ervoor te zorgen dat u uw onderneming optimaliseert. Als u met onze mensen in zee gaat dan kiest u voor een optimaal resultaat. Wij doen ons werk met liefde voor het vak en gaan graag in overleg over uw specifieke situatie. Elk bedrijf is immers anders. Wij analyseren uw situatie en anticiperen hierop met de nieuwste mogelijkheden. Dat is de meerwaarde van ons kantoor. Daarom willen wij uw bedrijf maar ook u als particulier tot elk relevant detail kennen.

Gediplomeerd opticiën en contactlensspecialist. Het adres voor uw bril, contactlenzen, zonnebril, loepen en verrekijkers, horloges en sierraden. Wij leveren onder anderen de volgende horloges en sieraden: Alfex, Edox, Danish Design, Jacob Jensen, Casio, Betty Barclay, Esprit, Davis, Orient, Kenneth Cole, Swiss Military Hanowa, S. Oliver, Zinzi, My Imenso en Aller Spanninga trouwringen

Dorpsstraat 39 – 8171 BL Vaassen – Tel. 0578 571201 PRESENTATIEGIDS 2017 - 2018

17


Peutervoetbal

Bij Vios bestaat er sinds 2 seizoenen de mogelijkheid voor de allerkleinsten (vanaf ca 2,5 jaar) om op de Woensdagmiddagen kennis te maken met voetbal. Onder de bezielende leiding van Aline Sellis en Jate Leerdam kunnen onze kleintjes spelenderwijs kennis maken met de eerste beginselen van het voetbal waarbij het spel element voorop staat. Tijd om samen met Aline en Jate die samen vanaf het begin het geheel begeleidt en geleidt hebben de afgelopen seizoenen te evalueren. Aline heeft een SPW achtergrond en Jate als TC 2 trainer de voetbal achtergrond. Zelf noemen ze het de goede mix om het peutervoetbal te begeleiden. Nieuwsgierig naar hun ervaringen ga ik op weg voor de evaluatie en een aanvullend interview voor de Treffer. Na een hartelijke ontvangst bleek mijn vooraf gemaakte vragenlijst overbodig. Ik kreeg al tijdens de koffie een stortvloed van enthousiasme en positiviteit over me heen. Precies zoals ik eigenlijk wel kon verwachten, gezien de leuke reacties van ouders die ons bereikten. Ook zelf mocht ik enkele keren met eigen ogen aanschouwen hoe enthousiast de groep reageerde op de spelletjes. Zoals gezegd een aangenaam gesprek waarbij het moeilijk bleek te schrijven, vanwege de leuke en bevlogen discussies tussen Jate en Aline. Onderstaand toch een samenvatting van het gesprek, met dank aan Aline en Jate voor de gastvrijheid en het enthousiasme waar we ook als bestuur mee verder kunnen. • Waarom is peutervoetbal zo belangrijk?

We proberen dan met wat eenvoudige (andere) spelregels het

De kinderen leren zoals boven aan staat spelend bewegen

spelletje iets aan te passen. Soms doen we ook hetzelfde spelletje

en ook leren ze samen te werken en samen te spelen.

maar dan met andere (zelf meegebrachte) attributen. Er is genoeg

Het veranderd ze en maakt ze tevens zelfstandiger.

voorhanden qua spelmateriaal, ook binnen Vios zelf.

Noot: Aline en Jate zijn daarin ook ervarings deskunigen omdat Aline een zoon en Jate een dochter bij het peutervoetbal hebben.

• Wat is er veranderd in de 2 seizoenen? Allereerst hebben we veel meer kinderen, ook van buiten de

• Is dat niet lastig, een eigen kind tussen de groep?

vereniging. In het begin hadden we veel kinderen uit eigen familie

In het begin wel beamen beiden. Beide kinderen probeerden

en de buurt, maar nu komt regelmatig ook Nijntje met wat kinderen,

natuurlijk meer aandacht van ons te krijgen, maar al snel waren ze

en die maken ook reclame voor dit peutervoetbal bij Vios. Er is een

meer geboeid door de spelletjes en werden ze deel van de groep.

grotere mix van Vaassense kinderen. Het slaat dus wel aan. Je merkt

Bovendien, zegt Aline was Milan al helemaal idolaat van voetbal en hij

ook dat het enthousiasme vanuit Vios zelf toeneemt. We voelen ons

kent Jate als zijn oom die hij accepteert en er leuke (voetbal) trucjes

gesteund, en daar zijn we dankbaar voor en het motiveert.

van leert, en daar lag toch al snel zijn focus. • Moet er iets worden aangepast aan de opzet? • Is het niet moeilijk om elke week weer met iets nieuws te komen

Nee, de opzet is goed. Wel is het belangrijk dat er vertrouwde

qua spelvorm? Nee, eigenlijk niet. Vanuit mijn werk achtergrond

gezichten voor de groep staan. En (noot van de interviewer): de

en ervaring heb ik wel wat bagage en soms kan met een beetje

voetbal achtergrond van Jate en de pedagogische achtergrond van

aanpassing er zomaar een nieuwe spelvorm ontstaan zegt Aline. En

Aline zijn een goede mix voor een goede aanpak. Wel is het zo nu de

ik kan vaak moeiteloos aansluiten met een balspel vult Jate aan. En

groep groter wordt het moeilijker wordt om het met ons tweetjes te

er hoeft niet elke week iets nieuws bedacht te worden. De kinderen

doen om de aandacht te verdelen.

aanvaarden snel een spelvorm, ook al hebben ze die al eens gehad. 18

PRESENTATIEGIDS 2017 - 2018


Tekst: Gerard van gurp Een poule van moeders – vaders – begeleiders die ons zouden willen

bij mij staan zegt; Aline, uitgedost in een iets te groot Barcelona

helpen gedurende 1 uurtje op woensdagmiddag zou geweldig zijn.

tenue, maar dan zag hij er hetzelfde uit als de juf. Schattig gewoon.

We gaan nog wel een jaartje door, maar we zullen het stokje toch een keer over moeten dragen.

2. Jate vult aan: we hadden een keer zoveel regen dat we binnen moesten spelen, en dat viel niet mee met zo’n grote groep, dus

Als de groep groter is,is ons 4 x 4 veld ideaal omdat de kinderen er

toen het min of meer droog was, snel naar buiten. We waren echter

veilig kunnen spelen achter een gesloten hek. Ook het kunstgrasveld

nog niet bij het veld of het begon opnieuw te hozen. We hebben

was voor de kleintjes een geweldige ervaring, en kan gesloten

toen maar een water gevecht gehouden (en nog excuses voor het

worden,maar is natuurlijk veel groter end an moet je echt wel ogen

waterballet in de multifunctionele ruimte.

achter en voor hebben. 3. Wat ook leuk was zegt Aline: we hadden voor de laatste keer • Hoe zien jullie de toekomst van ons peutervoetbal?

voor alle kinderen een oorkonde gemaakt en een medaille van Vios

Als het ons lukt om de poule met ouders – hulp te vullen, groeien

gekregen om uit te reiken. Die snuitjes! Een heuse prijs, erg leuk, je

we door. En weet je, zo moeilijk is het nu ook weer niet. Wij zeggen:

smelt gewoon.Ja anekdotes? Ik vind het wel leuk als ik op het dorp

meedoen is makkelijker dan een keer uitleggen. Als je ziet hoe

wordt aangesproken als de voetbal juf door een kind.

enthousiast die kleintjes zijn,daar krijg je vanzelf energie van om door te gaan en mee te doen. Het peutervoetbal is een mooie opstap naar

• Dat brengt me tot de laatste vraag: Hebben jullie nog een

het echte voetbal en geeft een vroege binding (ook van de ouders)

boodschap?

met de club. In dat opzicht (althans zoals wij het zien) een must.

Beiden zijn het roerend met elkaar eens. We hebben het ook vanavond al een aantal keren gezegd, maar het plezier staat voorop.

• Nog een vermeldens waardige aneKdote?

Voetballen is leuk en dat mag wel gezegd worden: Fijn om te ervaren

Zowel Aline als Jate kennen er wel een paar, dus eigenlijk

dat het (zonder namen te noemen) zo omarmd wordt vanuit Vios

teveel om op te noemen. Kinderen zijn een bron van anekdotes bij

zelf. Jate sluit zich daar bij aan en vult aan: ook fijn om dit samen met

ons peutervoetbal. Dat geeft ook het plezier aan deze nieuwe loot

Aline als schoonzus te mogen doen. De interviewer beaamt dat het

aan de voetbal stam.

een goed duo is waarbij de kinderen in goede handen zijn. Ik ruk me los uit een geanimeerd gesprek, en bedank Jate en Aline middels een

1. We hadden een erg verlegen kindje in de groep, en na enkele keren

waardebon voor hun belangeloze inzet en hun bijdrage aan een niet

min of meer meedoen kwam het kind bij de club en kwam spontaan

meer weg te denken voetbalspel tak bij Vios.

PRESENTATIEGIDS 2017 - 2018

19


adv universeel kwart A4-2_Opmaak 1 01-09-15 21:18 Pagina 1

Oosterbroek rijopleidingen en trainingen

ALWEER 7 JAAR SUCCESVO

Eén keer naar Klink en u rijdt nooit meer verkeerd! ● Nieuwe en gebruikte auto’s met volledige garantie ● Service, reparatie en revisie ● Superieure BP brandstoffen ● Castrol Service Plus dealer ● Aanhangwagen verhuur ● Uitgebreid aanbod in onze shop ● Wasstraat en doe-het-zelf wasbox

-

IN VAASSEN!

vaste rij-instructeur rookvrije lesauto autisme vriendelijk hoog slagingspercentage: 75-80% in 2011

SEN € 350 S E L J I R OR NU VO E 10 EERST Manegeweg 25, 8171 ND Vaassen 06-55190479 of b.g.g 0578-576856 www.henkoosterbroek.nl

Koffie- en Theehuys ‘De Korenmolen’

Jan Mulderstraat 18 8171 CD Vaassen Tel. 0578-617591 20

DE GEZELLIGSTE MOLEN UIT 1870 VOOR DE LEKKERSTE KOFFIE. THEE . ZELFGEBAKKEN APPELGEBAK. HIGH TEA. LUNCHES. FEESTJES EN PARTIJEN!

info@veldhuiskoffieenthee.nl www.koffie-entheehuysdekorenmolen.nl volg ons ook op Facebook PRESENTATIEGIDS 2017 - 2018


ALTIJD WINST MET ZONNEPANELEN VAN GSB! Gelders Service Bedrijf verzorgde de installatie van de zonnepanelen bij VIOS. Wij komen ook graag bij u langs voor een zonnig advies.

www.geldersservicebedrijf.nl

Oude Apeldoornseweg 77 8171 LV Vaassen

Tel. 0578 57 26 15 info@geldersservicebedrijf.nl

Wij maken van een huis uw thuis! Samen met u kijken we naar uw wensen. Aansluitend daarop kunt u bij ons kiezen uit een ruim assortiment aan: Vloeren Gordijnen Raamdecoratie Rolluiken en screens en zonwering. Kom gerust eens langs in onze winkel, we helpen u graag! www.kolkmanwonen.nl 0578-574460

Hier kan uw advertentie staan! Koop bij onze adverteerders Slijterij-wijnhandel

Hans Kooijer Dorpsstraat 27, 8171 BK Vaassen Telefoon (0578) 57 15 37 PRESENTATIEGIDS 2017 - 2018

21


Interview Maickel Amzand ”Voor mij telt enkel weer promotie”! via een direct kampioenschap of via een periode. VIOS hoort volgens mij ook als club in de 2e klasse thuis.’ Wat is jouw persoonlijke favoriete speelwijze? ‘Ik ben een realist en kijk naar de aanwezige spelers in de selectie. Het liefst speel ik gewoon 4-3-3. Met dit systeem kun je makkelijk schakelen tussen aanvallen en verdedigen. Maar ik kijk ook goed naar de sterkte en zwakten bij de tegenstander. Zo nodig pas ik onze speelwijze hierop aan. Het is immers het resultaat dat telt.’

Kun je met deze speelwijze uit de voeten met de nieuwe selectie? Het is dinsdagavond 11 juli. Het sportpark oogt volkomen verlaten. Schijn bedriegt: in de lange gang voor de kleedkamers zijn toch enkele onmisbare vrijwilligers bezig met het verbeteren van het douchesysteem. Er is achter de schermen al meer bedrijvigheid geweest, zo is er ook weer het nodige straatwerk aangelegd. Ik spreek Maikel Amzand, voorafgaand aan de training, in het wedstrijdsecretariaat. In een interview met jou in december 2016 sprak je nog vol hoop over handhaving in de 2e klasse, dat is helaas niet gelukt.

‘We hebben natuurlijk een aantal belangrijke mensen zien vertrekken. Zo is Erik Koldenhof gestopt en is Boy Nuesink vertrokken. Mehmet studeert nu in Turkije. Zoals het zich nu laat aanzien hebben we een mooie mix voor het komend seizoen. Jelle Pol is een senior met zijn leeftijd van boven de 30. De rest van de spelers is grofweg tussen de 17 en 27 jaar. De groep oogt gretig en leergierig. Volgens mij moet het mogelijk zijn om met deze groep meerdere systemen te kunnen spelen. Iedere linie heeft een goede bezetting. Met elkaar plezier uitstralen is daarbij heel erg belangrijk.’ Er zijn meer spelers vanuit de eigen club toegevoegd aan de selectie, ook vanuit de jeugd.

Waar lag dat volgens jou aan? ‘Ik heb het als erg zuur ervaren. We hebben het eigenlijk op 1 punt laten zitten, dus we hebben wel genoeg kansen gehad om te kunnen handhaven in deze klasse. Hoewel we in de loop van het seizoen steeds beter zijn gaan voetballen, hebben we gewoon te vaak gelijkgespeeld. Net voor en na de winterstop hebben we enkele wedstrijden gewonnen. Mooi om te zien was dat de sfeer in de groep gedurende het seizoen wel goed bleef.’ Wat is jouw doelstelling voor het nieuwe voetbalseizoen? ‘De voorzitter sprak over een plaats in het linkerrijtje. Voor mij telt enkel weer promotie naar de 2e klasse. Op welke manier dan ook, 22

PRESENTATIEGIDS 2017 - 2018


Hoe houd jij als hoofdtrainer zicht op het aanstormend talent?

derby’s opgeleverd voor VIOS. Helaas heeft de KNVB ons verzoek tot

‘Ik begeleid naast het 1e elftal ook het team onder21. Ik zie dan veel

wijziging van poule niet gehonoreerd.’

jonge spelers en zie ook welke ontwikkeling ze hebben doorge-

Wat heb ik je nog niet gevraagd maar wil je graag wel kwijt aan

maakt. Er is veel talent binnen VIOS. Zo zal Robin de Vries aanko-

de leden van CSV VIOS?

mend seizoen als keeper al af en toe eens mogen ‘snuffelen’ aan het

‘Ik hoop dat de supporters ook aankomend seizoen weer achter ons

1e . Nick Sluijmers is als stagespeler toegevoegd.’

blijven staan. Daarbij wil ik ook graag aangeven dat ik enorm veel respect heb voor alle vrijwilligers bij de club. Zonder anderen tekort

Ben je meer een trainer die veel werk maakt van techniek of ben

te doen ben ik blij met hoe onze terreinbeheerder Johan van de Wal

je meer een coach voor de mentale begeleiding?

alles scherp in de gaten houdt.’

‘ Ik denk dat ik beide ben, afhankelijk van wat er op dat moment nodig is. Ik ben in ieder geval geen coach die aan de zijkant van het veld veel gaat lopen schreeuwen. Dit heeft, volgens mij, geen meerwaarde. In ieder linie is er in ieder geval een leider binnen het veld die kan sturen op de gemaakte afspraken. We hebben elke zaterdag voorafgaand aan de wedstrijd een gezamenlijke bespreking en op de eerstvolgende training na de wedstrijd bespreken we wat er wel en niet goed is gegaan. Meestal kunnen de jongens dit zelf al goed analyseren. Ik wil ze ook vooral zelf laten nadenken. Ten aanzien van techniek, positiespel en spelsystemen hanteer ik een jaarplan met een 6-wekencyclus. Zo komen alle elementen regelmatig aan de orde en is er sprake van een goede opbouw ’ Dit wordt nu je 7e seizoen bij VIOS. Nog geen sprake van ‘metaalmoeheid’? ‘De club wilde graag dat ik zou verlengen. Ik vind ook dat het bestuur dit bij de spelersgroep moet neerleggen. Het gaat immers vooral om de samenwerking met de groep. Ik heb het zelf goed naar mijn zin bij VIOS. Er is sprake van korte lijnen en er zijn goede faciliteiten en voorzieningen. Zo kunnen we bijvoorbeeld met de bus naar uitwedstrijden. Spelers doen af en toe wat terug door bijvoorbeeld clinics te geven.’

Laatstgenoemde stuurt inmiddels enkele voetballende kinderen naar het 4 tegen 4-veld om daarmee plaats te maken voor de Wat weten VIOS-leden nog niet van Maikel Amzand?

selectiespelers. Hij wordt door bijna alle binnendruppelende spelers

Het blijft even stil. ‘Dat ik uit Suriname kom weten de meeste

persoonlijk begroet. Er wordt gestart met een rondo. Ondertussen

mensen wel. Thuis maakten we elkaar soms wel gek. Mijn broers en

legt Maikel elders op het veld de dopjes neer voor een positieoefen-

ik waren en zijn voor verschillende clubs: Ajax, Feijenoord en PSV.

ing. Gevatte opmerkingen vliegen over en weer. Gelach klinkt op,

Ik ben inmiddels 18 jaar actief als trainer, zowel bij de jeugd als de

de sfeer is goed. Een positieve start van hopelijk een mooi voetbal-

senioren. Hierbij heb ik ook gewerkt bij AGOVV en CSV Apeldoorn.

seizoen!

Normen en waarden in combinatie met plezier en het willen winnen, vind ik erg belangrijk. Ik voel me daar ook eindverantwoordelijk voor.’ De indeling voor het aankomende seizoen is bekend en daarmee ook je komende tegenstanders. Hoe kijk jij hier tegenaan? ‘Ik had liever in de andere poule gespeeld. Dat had een aantal mooie PRESENTATIEGIDS 2017 - 2018

23


C.S.V. VIOS 1 seizoen 2016 - 2017

Bovenste rij van L Jelle Rooijackers ( Team Manager ) , Daan Eggink , Emre Akcoqoz , Gilian van Es

Middelste rij van L Ozan Borlu ( Verzorger ) , Marcel Strijk ( Grensrechter ) , Bas Romkema , Maikel Gerrits , Ruber

Onderste rij van L Gerbert Tiemens ( Grensrechter ) , Dennis de Jong , Jaron Dijksterhuis , Noah Tuasela , Mucahid

Joas Pol en Bahatin Seluรง


Links naar Rechts: ssen , Mathijs Meijer , Ruben Soppe, Dennis Gerritsen , Jelle Pol , Nick Sluijmers.

Links naar Rechts: r Fermouw , Robin de Vries, Floris Visch , Jacco Verstraten , Koen Meijerink ( Keepers Trainer ).

Links naar Rechts: d Kilic , Maikel Amzand ( Hoofd Trainer ) , Rick van ’t Einde , Stef Koldenhof , Quincy Werinussa .

çuk staan niet op de foto.


In- en verkoop • Reparatie en APK • Restauratie • Autoshop Inbouw van accessoires en aan auto gerelateerde vakantie artikelen.

Auto Service Beekman

Openingstijden shop: Ma. t/m Vr. 9.00 - 18.00 uur Zaterdag 9.00 - 16.00 uur

Apeldoornseweg 80 • 8172 EM Vaassen • Tel. 0578-571451 / 06-50803834 www.autoservicebeekman.nl • Op afspraak ook ‘s avonds geopend!

Industrieterrein Eekterveld | Runnenbergweg 4 | 8171 MC Vaassen | Tel. 0578 572997 | Fax 0578 572704 | Mob. 06 54294866

Industrieterrein Eekterveld | Runnenbergweg 4 | 8171 MC Vaassen | Tel. 0578 572997 | Fax 0578 572704 | Mob. 06 54294866

HOEGEN

elektro- & dieselparts

Auto elektra - Startmotoren - Dynamo’s Verstuivers - Auto-alarm - Reparatie/Inbouw cabine verwarming - Airco-service Erkend inbouwstation voor SCM-TNO goedgekeurde alarmsystemen

Sleutelbloemstraat 5a - 7322 AJ  Apeldoorn - Tel. 055 36 69 195

WWW. HOEGENELEKTRO.NL Autoschadeherstel, Oltimerrestauratie, Kunststofherstel, Ruitreparatie, Schade taxatie, APK laswerk, Spot-repair, Spuitwerk. Nijmolensebeekweg 10 8171 PH Vaassen

0578 - 571 494 06 - 558 621 23

www.harlemanautoschade.nl 28

PRESENTATIEGIDS 2017 - 2018


Stucadoorsbedrijf

R. van Dijen

Tel. 06 - 20 82 98 27 Vaassen

Installatiebedrijf Reusken B.V.

Laan van Fasna 40,Reusken 8171 KHB.V. Vaassen Installatiebedrijf Installatiebedrijf Reusken B.V. Laan 40, KH Vaassen LaanFasna van Fasna 40,8171 8171 Vaassen Tel. van installatie 0578 571KH 870 Tel.installatie baderie 0578 405 Tel. installatie 0578571 571 870 Tel. 0578 571 870 Tel. baderie 0578 571 405 Tel. baderie 0578 571 405 E-mail: info@reusken-vaassen.nl E-mail: info@reusken-vaassen.nl

www.reusken-vaassen.nl

E-mail:www.reusken-vaassen.nl info@reusken-vaassen.nl www.reusken-vaassen.nl

Installatiebedrijf Installatiebedrijf Reusken b.v. Installatiebedrijf

Reusken b.v.

Reusken b.v.

PRESENTATIEGIDS 2017 - 2018

29


tekst: Hiddo de Vries

De geschiedenis van de Dorpsavonden

Begin jaren 70, werd VIOS benaderd door de organisatie van de

organisatie over. Zij organiseerden naast het blarenbal nog enkele

Avond Rijwiel Vierdaagse Vaassen (ARVV) met de vraag of VIOS op

avonden tijdens de braderie. Het Blarenbal verhuisden ze naar het

de vrijdagavond, na de Vaassense Fietsvierdaagse, een “Blarenbal�

marktplein. Er werd een eigen kraam in elkaar gezet, evenals lange

zou willen organiseren.

tafels en banken en ook de omzet van de avonden nam toe. VIOS bleef in volgende jaren de organisatie doen van de dorpsavonden

Nadat eerder al andere verenigingen waren gevraagd maar hiervan

in goede samenwerking met de VVV, buurtvereniging Het Loar, de

hadden afgezien, zag VIOS hier wel een uitdaging in en zo werd een

snackbar die toen nog in handen was van de broers Harmsen en de

commissie samengesteld die o.a. bestond uit, Jan Vosselman, Hein

vereniging van Vaassense ondernemers.

Karrenbelt, Jan Disselhof, Aart Kamphuis en Joop Hanekamp. De avond werd rond de molen gehouden en naast VIOS waren er ook

In 1987 werd de organisatie overgedragen aan Aalt Scholten, Wim

nog andere kraampjes aanwezig. De verkoop was beperkt, maar toch

de Weerd, Kees en Moniek Prins. Helaas werd na 1 jaar afscheid

voorzag VIOS in een behoefte en leverende het de club nog wat geld

genomen van Wim, de overige drie leden gingen door en slaagden

op.

erin om het evenement verder uit te bouwen. Zo werden alle avonden vanaf 1992 georganiseerd op de woensdagavond en op het

Eind 70 / begin 80 namen Herman Tiemens en Jan Kragt de 30

marktplein. Dit ging in goede samenwerking met de VVV. PRESENTATIEGIDS 2017 - 2018


Het aantal avonden werd uitgebreid naar 8. In die jaren waren er altijd erg veel vrijwilligers nodig, want je werd persoonlijk bediend ende drankjes werden nog in glazen geschonken en dat gaf veel extra werk. Gelukkig was het aantal vrijwilligers toen geen probleem en droeg een ieder met veel plezier zijn steentje bij. Tijdens de herinrichting van het marktplein moest noodgedwongen worden uitgeweken naar de parkeerplaats voor de Cannenburgh. Dit gaf naast de nodige organisatorische aanpassingen wel nieuwe mogelijkheden. Er was veel meer ruimte beschikbaar, hoe krijgen we deze ruimte gevuld met publiek? Naast een vast scala aan artiesten, werd de bekende schaatser en entertainer Erik Hulzenbosch uitgenodigd.

wel behoorlijk toe en ook de richtlijnen rond de beveiliging zorgden voor erg veel extra werk en kosten. Concurrentie van een enkele middenstander aan het marktplein had wat minder inkomsten tot gevolg, waardoor het totaalplaatje toch wat risicovol werd. Omdat het steeds lastiger was om op de woensdagavond voldoende vrijwilligers te krijgen werd er voor gekozen om weer naar de vrijdagavond te gaan. Dit had tot gevolg dat het knusse marktplein moest worden verlaten i.v.m.de opbouw van de zaterdagmarkt. Ook het feit dat de koelwagen niet meer bij de kerk geplaatst kon worden en er geen opslag op het kerkterrein mocht staan, heeft bijgedragen tot de noodzaak van een ander locatie. De huidige marktcommissie besloot daarom m.i.v. 2015 te verhuizen naar de parkeerplaats achter de Deka markt. Ondanks een wat mindere aansprekende omgeving wist het publiek het terrein toch weer massaal te vinden en was de organisatie tevreden over het verloop en de omzet van de avonden. Wel werd geconstateerd dat de mensen later uitgaan en de avonden daardoor later op gang komen. Daarom wordt er opnieuw gezocht naar activiteiten voorafgaand aan de optredens van de bands. In het huidige seizoen wordt dan ook de Veltins Pubquiz georganiseerd en zal er een zeskamp plaatsvinden. Hiervoor is opnieuw samenwerking gezocht met de Ondernemersvereniging Vaassen en we hopen deze contacten de komende jaren weer verder uit te bouwen. Voor volgend jaar staat er opnieuw een herinrichting van het centrum van Vaassen op de agenda. Wat dat betekent voor de locatie van dit evenement volgend

Het was tijdens de avond van zijn optreden dat VIOS een mega omzet kon realiseren. De biertaps stonden continue open en op deze memorabele avond werden ruim 50 vaten bier weggetapt.

jaar is op dit moment nog niet bekent, maar je kunt er vanuit gaan dat ook in 2018 Vaassense Dorpsavonden door VIOS georganiseerd gaan worden.

Eind jaren 90 werden de zittende commissie afgelost door o.a. Richard Smit, Freddy Jansen, Wijnand Pannekoek, Gery Tahapary en Harro Menkhorst en later nog Erik de Vries en Jelle Pol. Ze bleven vasthouden aan een redelijk vaste programmering, die al door de vorige commissie was opgezet. Zo was er een avond gericht op de country liefhebber waar de Major Dundee Band een aantal jaren een

optreden verzorgde, was er een tropische avond geprogrammeerd en ook de ‘Spitfires’ waren bijna elk jaar aanwezig. Er werd een eigen internetsite gemaakt en ook werd er gezocht naar sponsoren voor de avonden In de loop van de jaren namen echter de kosten van de muziek PRESENTATIEGIDS 2017 - 2018

31


Montage door eigen vakbekwaam personeel

Natuurstenen plateaus

Hout CV haarden

Rookkanalen

A AC A T N IE B O D

Renovatie rookkanalen

Totaal 1500m2 showroom

Natuurstenen schouwen GRATIS

Onderhoud gas en houtkachels 12 jaar garantie

80 haarden en kachels brandend te zien

Montage door eigen vakbekwaam personeel

Vestiging Broekland (Raalte): Natuurstenen plateaus Van Dongenstraat 38

Vestiging Apeldoorn: Molenstraat 199 (Hoek Deventerstraat) 7321 BE Apeldoorn 055 - 366 14 98

NEFIT P ROLINE NRookkanalen XT Hout CV haarden BRUGGEMAN BV D HR! 8107 AG Broekland 0570 - 531 019

E KLEINSTE EN MEEST COMPLETE

Meer informatie: Renovatie rookkanalen Laat u vrijblijvend inspireren door een van onze specialisten of kijk op: www.vurigverlangen.nl

KETEL

ww30 Apeldoorn Bruggeman.indd 1

15-10-15 11:35

Passie voor BRUGGEMAN bouwen! BV

Vestiging Apeldoorn: Molenstraat 199 (Hoek Deventerstraat) 7321 BE Apeldoorn 055 - 366 14 98

Vestiging Broekland (Raal Van Dongenstraat 38 8107 AG Broekland 0570 - 531 019

Wij realiseren uw bouwplan met zorg en passie. 2 Meer informatie: Bouwbedrijf Van Laar biedt u flexibiliteit en 2 Laat u vrijblijvend inspireren door een van onze specialisten of kijk op: www.vurigverlangen.nl persoonlijk contact. Maak een afspraak en Ook profiteren van deze exclusieve actie bij Matthijs Klimaattechniek? Neem dan contact met ons op via onderstaande gegevens! ervaar het nieuwe bouwen.

Totaal • Totaal1500m 1500m showroom showroom

Kleine, voordelige CV-ketels zijn er genoeg, maar de Nefit ProLine NxT bewijst dat heel klein ook heel slim kan zijn. Slimme Nefit-innovaties maken deze combi-ketel uniek in zijn klasse. Hij is extra comfortabel, betrouwbaar en gebruiksvriendelijk. En zijn energiezuinigheid is onovertroffen. U haalt dus méér warmte en warm water uit elke euro.

80 haarden kachels brandend brandend te te zienzien 80 •haarden enenkachels

ww30 Apeldoorn Bruggeman.indd 1

1

• Montage door eigen vakbekwaam personeel Montage door •eigen vakbekwaam personeel Vlijtweg 12, 8191 JP Wapenveld Hout CV haarden Telefoon 038 - 447 09 56 WWW.VANLAAR.NL • Renovatie Hout CV rookkanalen haarden • Natuurstenen schouwen Renovatie rookkanalen • Onderhoud gas- en houtkachels • Natuurstenen plateaus m a k e l a a r s a a n k o o p v e r k o o p t a• xRookkanalen aties VURIGVERLANGEN VERLANGEN VURIG BOUWBEDRIJF VAN LAAR

Gieterij 35 • 8171 ZC Vaassen • T. 06-54661422 • info@matthijsklimaattechniek.nl www.matthijsklimaattechniek.nl

* Vraag naar de actievoorwaarden

47201211 Flyer Easy A4_tweezijdig.indd 1

08-10-14 14:19

VURIG VERLANGEN

Totaal 1500m2 showroom

Natuurstenen schouwen

80 haarden en kachels brandend te zien

Onderhoud gas en houtkachels

Montage door eigen vakbekwaam personeel

Natuurstenen plateaus

Hout CV haarden

Rookkanalen

Renovatie rookkanalen

80 haarden en kachels brandend te zien Hout CV haarden BRUGGEMAN BV

Renovatie rookkanalen

Vestiging Apeldoorn:

Vestiging Broekland (Raalte):

Meer informatie: Molenstraat 199 (Hoek Deventerstraat) Van Dongenstraat 38 Natuurstenen schouwen 7321inspireren BE Apeldoorn door 8107een AG Broekland Laat u vrijblijvend van onze specialisten of kijk o Onderhoud gas en houtkachels

Totaal 1500m2 showroom Montage door eigen vakbekwaam personeel

BRUGGEMAN BV (055) 366 14 98

Vestiging Broekland (Raalte): Natuurstenen plateaus Van Dongenstraat 38

Vestiging Apeldoorn: Molenstraat 199 (Hoek Deventerstraat) 7321 BE Apeldoorn 055 - 366 14 98

Meer informatie: Laat u vrijblijvend inspireren door een van onze specialisten of kijk op:

(0570) 53 10 19

8107 AG Broekland

Rookkanalen 0570 - 531 019

www.vurigverlangen.nl

Meer informatie: laat u vrijblijvend inspireren door een van onze specialisten of kijk op: WWW.VURIGVERLANGEN.NL

ww30 Apeldoorn Bruggeman.indd 1

ww30 Apeldoorn Bruggeman.indd 1

15-10-15 11:35

BRUGGEMAN BV

Ve Mo 732 055

Vestiging Apeldoorn: Molenstraat 199 (Hoek Deventerstraat) 7321 BE Apeldoorn 055 - 366 14 98

32 2 Meer informatie: 2 Laat u vrijblijvend inspireren door een van onze specialisten of kijk op:

Vestiging Broekland (Raalte): Van Dongenstraat 38 8107 AG Broekland 0570 - 531 019

Totaal showroom • Totaal1500m 1500mwww.vurigverlangen.nl showroom

Natuurstenen schouwen

PRESENTATIEGIDS 2017 - 2018


geven itgeven ven U kunt U kunt UU kunt uw kunt uw geld uw geld uw geld maar geld maar maar maar één één één keer één keer keer uitgeven keer uitgeven uitgeven uitgeven U U kunt uw kunt geld maar één keer uitgeven uw U nk Kies Kies Kies zekerheid, Kies zekerheid, zekerheid, zekerheid, kies kies kies Aarnink kies Aarnink Aarnink Aarnink Kies zekerheid, kies Aarnink Kies

uur. 00 16.00 uur.uur.

AlleAlle werkdagen Alle werkdagen Alle werkdagen werkdagen geopend geopend geopend van geopend van 8.00 van 8.00 tot van 8.00 17.00, tot8.00 17.00, tot zat. 17.00, tot 17.00, zat. 9.00 zat. 9.00 tot zat. 9.00 16.00 tot9.00 16.00 totuur. 16.00 tot uur. 16.00 uur.uur. Alle werkdagen Alle geopend van 8.00werkdagen tot 17.00, zat. 9.00 tot 16.00 uur.

en nststof Kunststof • Kunststof eding ekleding g

Wij Wij produceren, Wij produceren, Wij produceren, produceren, monteren monteren monteren en monteren leveren en leveren en leveren en o.a.: leveren o.a.: Kunststof o.a.: Kunststof o.a.: Kunststof kozijnen Kunststof kozijnen kozijnen • kozijnen Kunststof • Kunststof • Kunststof • Kunststof Wij Wij produceren, monteren produceren, en leveren o.a.: Kunststof kozijnen • Kunststof m W deuren deuren deuren • Kunststof deuren • Kunststof • Kunststof • schuifpuien Kunststof schuifpuien schuifpuien schuifpuien • Dakkapellen • Dakkapellen • Dakkapellen • Dakkapellen • Gevelbekleding • Gevelbekleding • Gevelbekleding • Gevelbekleding deuren • Kunststof schuifpuien deuren • Dakkapellen • Gevelbekleding • Kuns In elke In elke In gewenste elke In gewenste elke gewenste gewenste maat maat en maat kleur. en maat kleur. en kleur. en kleur. In elke gewenste maat en kleur.

www.aarnink.nl www.aarnink.nl www.aarnink.nl www.aarnink.nl www.aarnink.nl

06600 676600 - 676600

Paderbornstraat Paderbornstraat Paderbornstraat Paderbornstraat 1, 1, 7418 1, BP 7418 1, 7418 BP Deventer; BP Deventer; BP Deventer; Deventer; tel: tel: 0570 tel: 0570 tel: 676600 0570 - 676600 - 676600 - 676600 Paderbornstraat P ad 1, 7418 7418 e BP Deventer; r b tel: o 0570 r - -0570 676600 n s tra

Kroon, keurslager Dorpsstraat 79, Vaassen Tel. 0578 – 57 04 90 www.kroon.keurslager.nl

STEUN DE CLUB! Met 10% KORTING OP HET GEHELE ASSORTIMENT (uitgezonderd aanbiedingsartikelen) Als lid van csv VIOS ontvangt u tegen inlevering van deze advertentie 10% KORTING op onze artikelen in de winkel (aanbiedingen uitgezonderd) Maar dat is niet alles, u steunt met uw aankopen ook de vereniging! Afhankelijk van de totale verkopen ontvangt csv VIOS gratis aantal DerbyStar ballen! Dus hoe meer leden kopen, hoe meer gratis ballen c.s.v. VIOS ontvangt! via info@100voetbal.nl kunt u deze bon digitaal opvragen. U kunt deze bon dan zelf printen om zo bij een volgend bezoek aan ons wederom 10% korting te ontvangen.

PRESENTATIEGIDS 2017 - 2018

33


sponsors Interview met Dennis en Berthien Riphagen van ijssalon rozeboom

1. Hoe willen jullie jezelf introduceren Ik ben Dennis Riphagen, getrouwd met Berthien, allebei 37 jaar en we hebben twee meisjes Amy van 7 en Ilse van 5 jaar.

2. Vertel eens iets over jullie bedrijf We zijn een ambachtelijk ijsbedrijf met twee locaties. We hebben een vestiging op het marktplein en onze verkoopwagen in Gortel. Onze kracht en macht is dat we alles zelf doen. Daarmee maken we het verschil. Wat we maken is voor onszelf.

3. Hoe zijn jullie bij VIOS terecht gekomen? Door Bertus van de Oosterkamp ben ik gevraagd om een bord te sponsoren. Ik ben zelf geen voetballiefhebber. Als Nederland tegen de finale aan zit, ga ik wel eens kijken.

4. Wat vinden jullie tot nu toe bij VIOS?? Ik vind het er bij VIOS heel netjes uitzien. Je kunt zien dat er veel werk is verzet. Ik sponsor de ijskar met het ouder/kind toernooi. Dit is altijd een super gezellig gebeuren.

5. Nog een speciale reden om bal- bord- en ijscokar sponsor te zijn? De kindjes zijn mijn grootste doelgroep. Als de kindjes ons leuk vinden, vinden papa en mama mij ook leuk. Daarvan moet ik het toch hebben. Namens de hele vereniging bedanken we de familie Riphagen voor hun bijdrage en voor dit interview, en wensen hen veel succes. 34

PRESENTATIEGIDS 2017 - 2018


sponsors Interview met Wenda en Arnold van de Kamp van Bruna en Intertoys Vaassen 3. Hoe zijn jullie bij VIOS terecht gekomen? Onze zoon Joep heeft altijd in de jeugd van VIOS gespeeld. We gingen bijna elke zaterdag kijken. Wenda heeft vroeger altijd bij de gymnastiek afdeling geturnd en zat in het jeugdbestuur en kwam daardoor regelmatig voor vergaderingen in de voetbalkantine.

4. Wat vinden jullie tot nu toe bij VIOS?? We komen er nu niet vaak. We hebben het altijd als heel gezellig ervaren. Er was een groot saamhorigheidsgevoel.

5. Nog een speciale reden om bordsponsor en adverteerder te zijn? Bij sponsoring is het over en weer. VIOS is een goede klant van ons en onze goede ervaringen uit het verleden. Aanvulling sinds juni hebben we een fotoservice in de Bruna voor pasfoto’s voor de spelerspassen en voor alle officiÍle documenten. Tevens hebben wij een POSTNL balie en ING servicepunt in onze Brunawinkel. Namens de hele vereniging bedanken we de familie van de Kamp voor hun bijdrage en voor dit interview, en wensen hen veel succes.

1. Hoe willen jullie jezelf introduceren? Wij zijn Wenda en Arnold van de Kamp, 52 jaar. We hebben twee kinderen, Joep en Anne. In 1993 zijn we begonnen met Intertoys en in het jaar 2000 met de Bruna. We hebben elkaar leren kennen op de HEAO-school in Arnhem. Arnold komt uit oorspronkelijke uit Zeist en Wenda is geboren en getogen in Vaassen.

2. Vertel eens iets over jullie bedrijven We zijn een zelfstandige vestiging van de landelijke Bruna en Intertoys keten. Hierdoor vindt u altijd een ruim aanbod. We zijn echt zelfstandige ondernemers waardoor iets gekocht bijvoorbeeld bij de Bruna in Epe of Apeldoorn en bij ons terug gebracht zeker niet interessant is voor ons. Ook bestellingen op internet en bij ons ophalen in de winkel is niet interessant voor ons. Hier zit geen marge op. Daarom een oproep vanuit de Treffer plaatst u bestelling rechtstreeks bij de winkel want sponsoren heeft immers twee kanten. Er wordt gewerkt met vaste prijzen dus gun het onze sponsors.

PRESENTATIEGIDS 2017 - 2018

35


Occasions • Onderhoud IN- EN VERKOOP • APK AIRCO SERVICE • REPARATIE STORINGDIAGNOSE ALLE MERKEN

T KAPPERSHUES

0578 - 560277

Openingstijden Di t/m vrij: 08.30 - 12.00 uur 13.00 - 17.30 uur Wo avond: 18.00 - 20.30 uur Za: 08.00 - 12.30 uur

Zwolseweg 538 7345 AN Wenum/Apeldoorn 055 - 5410061

www.kappershues.nl/

“De Rank”

Kerkelijk centrum Torenstraat 15 te Vaassen Beheer: Jaap & Frieda Snijder

Zwolseweg 538 Wenum/Wiesel

055-5331807

Voor reserveringen en zaalhuur:

0578-571247 36

PRESENTATIEGIDS 2017 - 2018


VOOR AL UW MACHINALE GRAAFWERK

Martin Pannekoek

Stationsweg 73, 8166 KA Emst, Tel. 0578-661584 Ook uw adres voor zand- en grind.

“Tippel-Inn” Diverse belegde broodjes | van snacks tot buffet Familie van Schoonhoven Krugerstraat 31 8172 BE Vaassen Tel. 0578-571936 www.tippelinn.nl

Dé leverancier van rubberen afdichtingsprofielen voor elke toepassing. Radeweg 23, 8171 MD Vaassen Tel. 0578 - 67 73 30, Fax 0578 - 67 73 31 E-mail: info@tpp-bv.com Website: www.tpp-bv.com PRESENTATIEGIDS 2017 - 2018

37


Talenten Go Ahead eagles

VIOS spelers bij Go Ahead Eagles Een jaar geleden vertrokken drie VIOS leden naar Go Ahead Eagles in Deventer. Best bijzonder en spannend om te gaan trainen en spelen in het allereerste J0-13 team van de betaald voetbalclub uit Deventer. We zijn nu een seizoen verder. Hoe gaat het nu met ze?

Niels Jorna, rechter controleur Go Ahead Eagles JO-13.

Wat heb je geleerd? Wat ik dit jaar vooral heb geleerd is doorzettingsvermogen en discipline. Daarnaast leer ik hoe ik als controlerende middenvelder mijn inzicht moet inzetten voor het team.

Wat vond je ervan dat je bij Go Ahead Eagles mocht gaan trainen en spelen?

Wat vond je het leukst van het afgelopen jaar?

Dat vond ik heel erg leuk. In het begin was ik erg onder de indruk van

Ik vond het heel leuk dat we met ons team kampioen werden in

alles. Ook dat mijn trainer Uğur Yıldırım is. Maar ondertussen ben ik

de tweede divisie en dat ik ook nog het 2e doelpunt heb gescoord

helemaal gewend in Deventer. Ik kijk nog wel steeds op tegen de vrije

tijdens de kampioenswedstrijd. Er kwamen heel veel mensen kijken

trappen die Uğur af en toe neemt tijdens de trainingen. Vanaf de mid-

bij die wedstrijd en voor de wedstrijd werd er vuurwerk afgestoken.

denstip schiet hij de bal strak in de kruising.

We reden toeterend terug naar de Adelaarshorst waar we lekker wat hebben gegeten en een rondje door het stadion hebben gerend.

Hoe vaak train je en hoe zijn de trainingen?

Een ander leuk moment was de bekerwedstrijd tegen ADO Den Haag,

We trainen drie keer in de week 1 ½ uur en daarnaast spelen we nog

die we wonnen met 5-3. Het Lesley Boerenbach toernooi, Marc Over-

een oefenwedstrijd op woensdag en natuurlijk de competitie wed-

maars toernooi en het toernooi bij Tubantia waren ook heel span-

strijd op zaterdag.

nend. Op 27 mei hebben we de finale tegen AZ gespeeld in het Lesley

De trainingen zijn best pittig. Ik heb er altijd ontzettend veel zin in!

Boerebach toernooi. Helaaas hebben we na strafschappen verloren.

Is er een verschil met de trainingen bij VIOS?

Wat mis je van VIOS?

De trainingen zijn zwaarder en serieuzer. Je moet niet lopen te

VIOS is een hele gezellige familie club waar ik iedereen ken. Bij Go

klieren anders wordt je eruit gestuurd. We hebben heel veel tactiek

Ahead Eagles is dat anders. Ik kom nog wel regelmatig bij VIOS om te

trainingen. Iedereen heeft een eigen opdracht tijdens verschillende

voetballen of om te kijken bij mijn vrienden.

situaties. We maken afspraken wat je doet bij balbezit, balbezit van de tegenstander en bij vrije trappen en hoekschoppen.

(kader) Wedstrijd tegen VIOS Op dinsdag 23 mei hebben we een oefenwedstrijd tegen VIOS gespeeld. Het was heel leuk om bij mijn ‘oude’ club te spelen tegen

38

PRESENTATIEGIDS 2017 - 2018


jongens met wie ik vanaf de F-jes heb gevoetbald. Ik mocht met Martijn, die ik heel goed ken, als aanvoerders de toss doen. VIOS miste een paar prachtige kansen. We hebben de wedstrijd gewonnen. Na de wedstrijd gingen we met elkaar op de foto. Hoe ziet volgend seizoen eruit? Ik ben heel blij dat ik volgend seizoen in de jeugdopleiding blijf en bij de de JO-15 speel. We gaan dan nog een keertje extra trainen en we mogen met de Go Ahead Eagles spelersbus naar de uit wedstrijden. Ik vind het wel heel jammer dat Timber niet meer bij Go Ahead Eagles is. Timber van Tongeren, aanvaller Go Ahead Eagles JO-13: Ik heb een heel leuk jaar gehad bij Go Ahead Eagles. Het leukste vond ik de toernooien en de wedstrijden tegen grote binnenlandse en buitenlandse ploegen. Ik heb gemerkt dat het niveau hoger is en je hebt betere medespelers en tegenstanders. Je moet gewoon harder werken. En je moet ook letten op je eten en op vrijdagavond om 08:30 uur naar bed om de volgende dag fit te zijn voor de wedstrijd. Als er dan een feestje is dan kan ik daar niet naar toe. Ik heb ervoor gekozen om volgend jaar te gaan voetballen bij CSV Apeldoorn. Daar heb ik ook weer erg veel zin in!

Danny Kiezenbrink, Assistent Trainer Go Ahead Eagles JO-13 Wat was voor mij de reden om deze stap te maken?

Op pedagogisch gebied krijg ik vooral de bevestiging dat het net zo

Na twaalf seizoenen VIOS Vaassen waarin ik mezelf de laatste jaren

werkt binnen de BVO als hoe er bij VIOS moet worden omgegaan met

aan het specialiseren was bij de E-pupillen, voelde ik aan alles dat

spelers. Spitsen die niet scoren en ten einde raad zijn. Spelers die op

het tijd werd om een stap hogerop te doen. De eerste stappen in het

de tenen lopen op school. Spelers die niet spelen. Dan is het

BVO wereldje blijkt nu de juist te zijn geweest. Ik ben altijd ambitieus

vertrouwen inpraten, arm om het jongentje, doelen zoeken en

geweest. Heb altijd erin geloofd dat wat ik bij VIOS deed, ook op

vinden. Of simpel met een youtubefilmpje aan de spits laten zien dat

hoger niveau werkte. Die bevestiging krijg ik met de maand meer en

hij er drie inschoot. Op dat gebied is dit jaar ontzettend interessant

meer.

voor mij.

Hoe gaat het met Eagles?

Wat zijn de verschillen met trainen bij VIOS Vaassen?

Het gaat uitstekend. Alle spelers hebben enorme stappen gemaakt in

De focus ligt volledig op voetbal. En dat is als opleider enorm fijn

hun eigen ontwikkeling. Zowel op voetbaltechnisch als op mentaal

werken. Onze randzaken worden allemaal geregeld door een

en fysiek gebied. In de competitie zijn we kampioen geworden. In de

uitmuntende teammanager. Bij spelers merk je het grootste verschil

beker zijn wij helaas uitgeschakeld door Brabant United, nadat een

in leergierigheid, maar ook in dankbaarheid. Een training bestaat ook

ronde eerder ADO Den Haag verslagen werd. In die wedstrijd liet Ea-

volledig uit beter willen worden, niet om een uur in te vullen. Het is

gles zien dat het over een fantastische spelersgroep kan beschikken.

een gewoonte geworden om een hand te krijgen van een speler als

De eerste twintig minuten van die wedstrijd waren de beste twintig

je iets hebt uitgelegd. Of een appje uit dankbaarheid. Dat was in het

minuten die ik als jeugdopleider heb meegemaakt in twaalf jaar tijd.

verleden een uitzondering.

Overigens en dat wil ik graag benadrukken. In die wedstrijd speelde zowel Niels Jorna als Timber van Tongeren mee. Tegen de top van

Vergis je niet in het leven van deze jongens. Het hele jaar komt vrije

Nederland. Heb in al die voorgaande maanden binnen VIOS de

tijd nauwelijks voor in de agenda. Het is school, trainen, huiswerk.

nodige twijfels en vraagtekens gehoord en gezien. Ik maak ze van

Oefenwedstrijden. Competitiewedstrijden. Extra trainingen.

dichtbij mee. Wees trots op die spelers.

Voedingsschema’s. Op tijd naar bed. Ik ben daarom ontzettend trots op Niels, Timber (en natuurlijk ook de andere jongens van Go Ahead

Wat heb ik allemaal geleerd?

Eagels JO-13). Zij hebben veel van zichzelf in het voetbal gestoken en

Op voetbaltactisch gebied pik ik het nodige op van de hoofdtrainer

er veel (meer dan voetbal alleen) voor terug gekregen.

Ugur Yildirim. De rode draad binnen onze manier van spelen zijn wij het op dat gebied wel eens, over de details en de invulling ervan heb ik gemiddeld zo’n 10 uur telefoongesprekken in de week erover. PRESENTATIEGIDS 2017 - 2018

39


VIOS VROUWEN 1

vrouwenvoetbal zit in de lift in nederland

De groei is bij de KNVB te merken aan het aantal nieuwe meiden dat

plaatsen in de competitie mee kan gaan draaien. De Dames heb-

zich in grote aantallen aanmeldt en de klossen aantrekt. Ook het

ben er in ieder geval veel vertrouwen in. Ook mogen we een nieuwe

Nederlands Dames elftal timmert aan de weg en is met EK in eigen

speelster verwelkomen bij de Vios dames. Elise Nap komt over van csv

land op weg om één van de top landen te worden in de wereld.

Apeldoorn waar ze met een tekort aan speelsters de Dames afdeling

Waar vroeger niet elke amateurclub een meiden- en damesafdeling

los moesten laten. De afsluitende trainingen, BBQ’s en toernooien

had, wil nu elke club mee profiteren van de hard groeiende nummer

heeft ze al met de dames mee gedaan en ze past goed binnen de

1 dames sport in Nederland. Dit brengt ook een steeds grotere presta-

groep. Ze kan met haar ervaring op een wat hoger niveau de jonge

tiedrang met zich mee. Naast de scouting vanuit BVO’s die her en der

meiden bijstaan met tips en tricks. Helaas gaat Tessa van Huffelen ons

talenten weg plukken, is er ook jacht op goede speelsters ontstaan

verlaten om het bij zvv in Apeldoorn te gaan proberen.

vanuit amateurverenigingen die een hoger niveau ambiëren. Op dit punt begint het vrouwenvoetbal ook steeds meer op mannenvoetbal

Ondanks meerdere pogingen om nog meer speelsters bij ons weg te

te lijken en is het punt voor de lol gezellig samen een balletje trappen

kapen door andere verenigingen hebben de speelsters uit Vios dames

voor eeuwig bij dezelfde club voor sommige dames voorbij.

1 voor de rest de keuze gemaakt om gewoon bij Vios te blijven. Een duidelijk signaal dat het goed zit bij de Vios dames. Zo kunnen we

Ook Vios kreeg hier mee te maken afgelopen seizoen. Een tweetal

onder andere blijven genieten van Nienke die met ruim 35 doelpunt-

speelsters maakte de overstap naar kampioen sv Epe, dit naast een

en een gewilde speelster is bij andere verenigingen. Ik wil dan ook

grote groep stoppende dames die vanwege leeftijd de klossen aan

de Dames en John veel succes toewensen aankomend seizoen met

de spreekwoordelijke wilgen hingen. De spoeling werd dan ook dun

hopelijk een mooi feestje als afsluiter.

maar met wat passen en meten kon er toch een elftal op de been worden gebracht.

Om echt alles helemaal op rolletjes te laten lopen hebben de dames nog een leider/coach nodig voor op de zaterdagen als John er niet bij

Een piepjong team bleef over, wat eerst moest wennen aan elkaar en

kan zijn. Mocht u zich geroepen voelen om een steentje bij te dragen

aan het toch wat fysiekere dames voetbal.

aan het succes van de Vios dames bent U van harte welkom.

Na het stoppen van Anniek Stoker einde afgelopen seizoen is de

Tot slot wil ik vragen om als vereniging scherp te blijven en de

gemiddelde leeftijd nog lager. De jongste speelster is nog maar 16

meiden- en damesafdeling van Vios serieus te nemen. Deze meiden

jaar oud, het grootste gros tussen de 18 en de 20 jaar en een paar

en dames verdienen dezelfde aandacht als de jongens- en herenafde-

“oudjes” van 23 jaar.

ling. Het is niet meer vanzelfsprekend dat alles vanzelf gaat bij de meiden en vrouwen, al heb ik ondervonden dat ze een stuk

Er is vorig seizoen vooral ingezet op de opbouw van een stabiele

zelfredzamer zijn dan mannen. Ook voor hen geldt dat als het gras

groep Vios Dames waar we als club weer jaren mee vooruit kunnen.

van de buren groener is, de verleidingen groot zijn om daar eens te

Gelukkig is dit doel geslaagd en kan er met deze fantastische fana-

gaan kijken. Vergooi niet wat er jaren geleden is opgebouwd maar

tieke jonge groep dames naar de toekomst worden gekeken.

zie het potentieel wat meiden en dames kunnen brengen voor een

Met de aanstelling van John Liefers als trainer verwachten we een

vereniging als Vios.

trainer te hebben binnengehaald die met deze groep om de bovenste 40

PRESENTATIEGIDS 2017 - 2018


CSV Vios 1 . uit of thuis...

Speelschema vios 1 zaterdag, september 23, 2017

zaterdag, november 18, 2017

zaterdag, februari 17, 2018

zaterdag, april 14, 2018

Batavia ‘90 1

VIOS V. 1

Terschuurse Boys 1

SV Otterlo 1

SV Otterlo 1

Batavia ‘90 1

Unicum 1

Batavia ‘90 1

Teuge SP 1

Hoevelaken 1

Unicum 1

VIOS V. 1

SDS ‘55 1

Teuge SP 1

VIOS V. 1

Teuge SP 1

Stroe 1

SV Otterlo 1

Zwart Wit ‘63 1

SDS ‘55 1

Unicum 1

Hoevelaken 1

Stroe 1

Terschuurse Boys 1

Rood-Wit ‘58 1

Barneveld 1

Batavia ‘90 1

Hoevelaken 1

Elspeet 1

Elspeet 1

Terschuurse Boys 1

Barneveld 1

SDS ‘55 1

Hulshorst 1

Teuge SP 1

VIOS V. 1

Hulshorst 1

Rood-Wit ‘58 1

Barneveld 1

Elspeet 1

Zwart Wit ‘63 1 Elspeet 1

Stroe 1

Rood-Wit ‘58 1

Zwart Wit ‘63 1

Zwart Wit ‘63 1

Hulshorst 1

Hulshorst 1

Unicum 1

Hoevelaken 1

Stroe 1

SV Otterlo 1

SDS ‘55 1

Rood-Wit ‘58 1

Terschuurse Boys 1

Barneveld 1

zaterdag, september 30, 2017

zaterdag, november 25, 2017

zaterdag, maart 03, 2018

zaterdag, april 21, 2018

VIOS V. 1

Barneveld 1

Batavia ‘90 1

Zwart Wit ‘63 1

Unicum 1

SDS ‘55 1

Hulshorst 1

SV Otterlo 1

Teuge SP 1

Teuge SP 1

Terschuurse Boys 1

Batavia ‘90 1

SDS ‘55 1

Hoevelaken 1

Unicum 1

Unicum 1

Elspeet 1

Stroe 1

Zwart Wit ‘63 1

Teuge SP 1

Stroe 1

Batavia ‘90 1

Terschuurse Boys 1

Hoevelaken 1

Batavia ‘90 1

Barneveld 1

Hulshorst 1

Terschuurse Boys 1

VIOS V. 1

Teuge SP 1

Zwart Wit ‘63 1

Rood-Wit ‘58 1

Hulshorst 1

SDS ‘55 1

Rood-Wit ‘58 1

Barneveld 1

SV Otterlo 1

Stroe 1

Rood-Wit ‘58 1

Zwart Wit ‘63 1

Terschuurse Boys 1

SV Otterlo 1

Unicum 1

Elspeet 1

Rood-Wit ‘58 1

Barneveld 1

Elspeet 1

Hoevelaken 1

VIOS V. 1

Hulshorst 1

Hoevelaken 1

SV Otterlo 1

VIOS V. 1

SDS ‘55 1

Stroe 1

Elspeet 1

zaterdag, mei 12, 2018

zaterdag, oktober 07, 2017

zaterdag, december 02, 2017

zaterdag, maart 10, 2018

Batavia ‘90 1

SV Otterlo 1

Hulshorst 1

SDS ‘55 1

Barneveld 1

Teuge SP 1

Elspeet 1

Batavia ‘90 1

Teuge SP 1

SDS ‘55 1

Unicum 1

Hoevelaken 1

Rood-Wit ‘58 1

Unicum 1

Terschuurse Boys 1

Teuge SP 1

Terschuurse Boys 1

Unicum 1

Terschuurse Boys 1

Batavia ‘90 1

Batavia ‘90 1

Stroe 1

Zwart Wit ‘63 1

Stroe 1

Elspeet 1

Hoevelaken 1

Zwart Wit ‘63 1

Teuge SP 1

Terschuurse Boys 1

Hoevelaken 1

Hulshorst 1

Barneveld 1

Hulshorst 1

VIOS V. 1

Rood-Wit ‘58 1

Stroe 1

Elspeet 1

SDS ‘55 1

Rood-Wit ‘58 1

SDS ‘55 1

Zwart Wit ‘63 1

Rood-Wit ‘58 1

Elspeet 1

Barneveld 1

Hulshorst 1

SV Otterlo 1

Unicum 1

SV Otterlo 1

Barneveld 1

Stroe 1

VIOS V. 1

SV Otterlo 1

Zwart Wit ‘63 1

VIOS V. 1

VIOS V. 1

Hoevelaken 1

zaterdag, oktober 14, 2017

zaterdag, december 09, 2017

zaterdag, mei 19, 2018

Teuge SP 1

Batavia ‘90 1

Hulshorst 1

Terschuurse Boys 1

Teuge SP 1

Rood-Wit ‘58 1

SDS ‘55 1

Terschuurse Boys 1

SV Otterlo 1

Elspeet 1

Teuge SP 1

Stroe 1

Unicum 1

Unicum 1

Barneveld 1

Batavia ‘90 1

Rood-Wit ‘58 1

Terschuurse Boys 1

SV Otterlo 1

Hoevelaken 1

VIOS V. 1

Elspeet 1

Teuge SP 1

Unicum 1

Hoevelaken 1

Zwart Wit ‘63 1

Stroe 1

VIOS V. 1

Zwart Wit ‘63 1 Batavia ‘90 1

SDS ‘55 1

Batavia ‘90 1

Stroe 1 VIOS V. 1

zaterdag, maart 17, 2018

Zwart Wit ‘63 1

Unicum 1

SV Otterlo 1

Barneveld 1

Barneveld 1

Terschuurse Boys 1

Rood-Wit ‘58 1

Elspeet 1

Hulshorst 1

Elspeet 1

Stroe 1

Hulshorst 1

Barneveld 1

Zwart Wit ‘63 1

Hoevelaken 1

Hulshorst 1

SDS ‘55 1

VIOS V. 1

SV Otterlo 1

Rood-Wit ‘58 1

SDS ‘55 1

Hoevelaken 1

zaterdag, oktober 21, 2017

zaterdag, december 16, 2017

zaterdag, maart 24, 2018

zaterdag, mei 26, 2018

Batavia ‘90 1

Hulshorst 1

Terschuurse Boys 1

Hulshorst 1

Hulshorst 1

Batavia ‘90 1

Zwart Wit ‘63 1

Batavia ‘90 1

Teuge SP 1

Elspeet 1

Elspeet 1

SV Otterlo 1

Elspeet 1

Teuge SP 1

Rood-Wit ‘58 1

Teuge SP 1

Rood-Wit ‘58 1

Batavia ‘90 1

Terschuurse Boys 1

Stroe 1

Unicum 1

Stroe 1

Stroe 1

Terschuurse Boys 1

VIOS V. 1

Rood-Wit ‘58 1

Unicum 1

Teuge SP 1

Rood-Wit ‘58 1

VIOS V. 1

Hoevelaken 1

SV Otterlo 1

Hoevelaken 1

Barneveld 1

VIOS V. 1

Stroe 1

Barneveld 1

Hoevelaken 1

Terschuurse Boys 1

Barneveld 1

SDS ‘55 1

Unicum 1

Zwart Wit ‘63 1

Barneveld 1

Unicum 1

SDS ‘55 1

Elspeet 1

Hulshorst 1

SV Otterlo 1

Zwart Wit ‘63 1 Hoevelaken 1

SDS ‘55 1

Zwart Wit ‘63 1

SV Otterlo 1

VIOS V. 1

SDS ‘55 1

zaterdag, oktober 28, 2017

zaterdag, januari 27, 2018

zaterdag, maart 31, 2018

november 11, 2017

inhaal / beker

Batavia ‘90 1

Teuge SP 1

Batavia ‘90 1

Unicum 1

SV Otterlo 1

Terschuurse Boys 1

januari 20, 2018

Oefen

Terschuurse Boys 1

SDS ‘55 1

Teuge SP 1

VIOS V. 1

VIOS V. 1

Unicum 1

februari 10, 2018

inhaal / beker

Barneveld 1

Unicum 1

Stroe 1

Hoevelaken 1

SDS ‘55 1

Zwart Wit ‘63 1

februari 24, 2018

inhaal / beker

Elspeet 1

VIOS V. 1

Terschuurse Boys 1

Elspeet 1

Batavia ‘90 1

Barneveld 1

april 28, 2018

inhaal / beker

Zwart Wit ‘63 1

Hoevelaken 1

Barneveld 1

Rood-Wit ‘58 1

Teuge SP 1

Hulshorst 1

mei 05, 2018

inhaal / beker

Hulshorst 1

Stroe 1

Hulshorst 1

Zwart Wit ‘63 1

Stroe 1

Elspeet 1

Rood-Wit ‘58 1

SV Otterlo 1

SDS ‘55 1

SV Otterlo 1

Hoevelaken 1

Rood-Wit ‘58 1

zaterdag, november 04, 2017

zaterdag, februari 03, 2018

zaterdag, april 07, 2018

Teuge SP 1

Barneveld 1

VIOS V. 1

Batavia ‘90 1

Barneveld 1

VIOS V. 1

Unicum 1

Rood-Wit ‘58 1

Hoevelaken 1

Teuge SP 1

Teuge SP 1

SV Otterlo 1

Stroe 1

Batavia ‘90 1

SV Otterlo 1

Stroe 1

Elspeet 1

Unicum 1

Terschuurse Boys 1

Batavia ‘90 1

Hoevelaken 1

Hoevelaken 1

Terschuurse Boys 1

Rood-Wit ‘58 1

SDS ‘55 1

Elspeet 1

SDS ‘55 1

Barneveld 1

Hulshorst 1

Rood-Wit ‘58 1

SV Otterlo 1

Hulshorst 1

Zwart Wit ‘63 1

Elspeet 1

Terschuurse Boys 1

Zwart Wit ‘63 1

VIOS V. 1

Zwart Wit ‘63 1 Unicum 1

Hulshorst 1

Stroe 1

SDS ‘55 1

PRESENTATIEGIDS 2017 - 2018

41


NA ELK EVENEMENT GAAT HET FEEST VERDER IN DE RUIF! CANNENBURGHER KOFFIESPECIALITEITEN

Voor iedere gelegenheid het juiste bloemwerk!

LUNCH PLATES SPECIAAL BIEREN

Dorpstraat 43 8171 BL Vaassen

Tel. 0578-572859

Marktplein 1 8171 CJ Vaassen 0578 575971

www.bloemsierkunst-maarten.nl info@bloemsierkunst-maarten.nl

Marktplein 6 8161 EE Epe 0578 - 623505

AUTOBEDRIJF

J. van de Bunte Jaap van de Bunte Mobiel: 06 223 83 687

Zwolseweg 412 7345 AM Apeldoorn

Telefoon: +31 (0)55 - 312 13 10 Telefax: +31 (0)55 - 312 22 11 E-mail: vandebunte@hetnet.nl info@ajvandebunte.nl Website: www.ajvandebunte.nl

42

PRESENTATIEGIDS 2017 - 2018


Help je vereniging aan extra inkomsten

Verdien tot € 250,- per keer, ongelimiteerd!

Zoek je een baan of zoekt jouw bedrijf personeel? Neem contact op met Actief Interim en verdien extra geld voor je vereniging! Dorpsstraat 71 8171 BM Vaassen t +31 (0)578 57 63 00 vaassen@actief-interim.nl

www.actief-interim.nl

Uw specialist in Vaassen... voor al uw Uw specialist onderhoud, in Vaassen... enuw voor al APK uw onderhoud, voor al APK en occasions. occasions.

onderhoud, van Eek Auto’s APK en occasions. tel: 0578 - 56 11 33 Griftsemolenweg 26a (bedrijventerrein Eekterveld)

Grifsemolenweg tel: 26a0578 (bedrijventerrein Eekterveld) - 56 11 33 www.vaneekautos.nl

van www.vaneekautos.nl Eek Auto’s EPD KOERIERS VAASSEN SPOEDRITTEN IN HEEL EUROPA

Griftsemolenweg 26a (bedrijventerrein Eekterveld) tel: 0578 - 56 11 33

www.vaneekautos.nl

Gelijk van A naar B Peter Olthoff p.olthof3@chello.nl 06-18368900 of 06-51210335 Vuurdoornstraat 56 8171 XJ VAASSEN Laan van de Dierenriem 51 7324 AB Apeldoorn Tel: 055 360 30 50 www.autobedrijfboks.nl

• (+31)6 12 21 77 28 • www.wpannekoek.nl • info@wpannekoek.nl

Groenten - Fruit & Specialiteiten

Noten - Kaas & Zuivel Deventerstraat 55 - Vaassen - Telefoon 0578 571332

PRESENTATIEGIDS 2017 - 2018

43


Jate Leerdam

Voetbalcolumn J Mijn columns gaan over hoe ik tegen voetbal, training geven en coaching

Verheijen

aankijk. Mocht je op en of aanmerkingen hebben dan hoor ik dat graag.

Tijdens de TC2 cursus wordt het Verheijen model in je geheugen

Schiet me even aan bij de club of mail mij op jateleerdam@gmail.com.

geprogrammeerd. Met name oudere & meer ervaren trainers houden er een andere mening op na. Tuurlijk is het model niet

Het nieuwe seizoen staat weer voor de deur. Dit jaar is de start wat

altijd even makkelijk te hanteren met verschillende blessures en

anders dan de voorgaande jaren. De competitie start is nu eind

stages voor A spelers etc.. Ondanks mijn van nature sceptische

september. Een goede keuze wat mij betreft door de KNVB, de beker

houding heeft dit model mij wel overtuigd van zijn waarde.

wedstrijden worden nu gespeeld na de vakantie periode waardoor

Thomas en Maikel hebben in de praktijk laten zien dat wanneer

alle teams in volledige samenstelling kunnen starten.

je dit model volgt je niet alleen een fitte selectie hebt (wel afhankelijk van die vrijdagavond natuurlijk…) maar ook met een

De voorbereiding is altijd een leuke en spannende periode.

relatief kleine selectie op hoog niveau kunt presteren. Daar waar

Afhankelijk van hoe de club ermee omgaat zijn sommige selectie

de meeste teams in de eindfase minder fit zijn en de spelers een

teams nog in een concept; pas na voorbereiding wordt de “selectie”

grotere kans op blessures hebben (en dus vaker geblesseerd

definitief. Hier wil ik zelf graag wel een onderscheid maken tussen

zijn), daar biedt het Verheijen model een duidelijk voordeel. In

jeugd en senioren (waarbij wat mij betreft een A1 c.q. 018, o19

de eindfase van de competitie zijn spelers fitter en minder snel

qua opvatting ook onder senioren valt en over de B1 / o17 kan je

geblesseerd (want ze zijn fitter). De eindspurt van VIOS vorig jaar

discussiëren, valt er een beetje tussen).

kwam daarom voor mij niet als een verassing net als de periode die Oene wist te pakken (los van de tactische aanpassingen).

Senioren In de bijeenkomst van het nieuwe seizoen wordt vol enthousiasme

Belangrijk in de voorbereiding met het Verheijen model is om niet

de doelstelling uitgesproken. Vaak komen termen terug als

te zwaar te trainen. Dat gaat regelrecht in tegen wat gangbaar is

periodekampioen, promotie nastreven of in elk geval handhaving.

(boslopen, oefeningen waarna spelers kotsend langs de railing

Wat mij betreft zonde om hier energie aan te verspillen maar daar

hangen) in de voorbereiding. Langzaam opbouwen en alle

kom ik later op terug.

soorten van voetbalconditie komen terug in een 6 weken cyclus. Daar waar in het verleden met doordeweekse bekerwedstrijden

Bij senioren selectie teams wil je het liefst een groep van 18 fitte

in je voorbereiding het passen en meten is qua belasting, is nu

en gelijkwaardige spelers. In de voorbereiding kan je als speler

een logische en evenwichtige opbouw mogelijk door de keuze

laten zien hoe hij ervoor staat, waarom hij moet spelen in plaats

van de KNVB door de competitiestart later te doen. Voor degenen

van zijn concurrent. In de praktijk werkt dit op ons niveau anders.

die meer informatie over het model willen weten kan ik aanraden

Onderlinge verschillen tussen spelers zijn relatief groot van teams

om Thomas Prins aan te schieten. Daar waar veel trainers deze

in de 2e / 3e klasse, bijvoorbeeld vergeleken met een Berkum 1

methode als verplichte kost zien op cursus, heeft Thomas zich het

(wat op mij vorig jaar veel indruk maakte in de oefenwedstrijd

gedachtegoed eigen gemaakt en kan dit goed uitleggen.

tegen VIOS maar deze ploeg is ook niet zomaar gepromoveerd naar de hoofdklasse). Als de verschillen groot zijn, zou je niet een

Jeugd

echte concurrentie strijd verwachten. Maar die concurrentie strijd

Zoals benoemd zijn er vaak in de voorbereiding nog

is gedurende de voorbereiding toch voelbaar. Jonge spelers die net

twijfelgevallen wie in de selectie komt en wie toch nog afvalt. Als

over komen willen zich graag laten gelden en de ervaren spelers

je het mij vraagt een zorgelijke situatie want een momentopname

zijn er toch niet helemaal gerust op (voor de trainer een win-win

bepaald dan of je wel of geen kans op verdere ontwikkeling krijgt.

situatie m.b.t. scherpte). De fitheid van de spelers gedurende het

Jeugdselecties zouden in mijn ogen niet moeten bestaan maar

seizoen wordt bepaald door de werkweek en de vrijdagavond (of

alle spelers moeten dezelfde kans op ontwikkeling krijgen (in de

voor de zondagclubs de zaterdagavond), de ene speler speelt toch

praktijk is dit wel moeilijk om uit te voeren en vraagt vooral een

zaalvoetbal, de ander heeft overdag fysiek zwaar werk, weer een

mindshift voor iedereen, zowel ouders, spelers als trainers). Daar

andere speler drinkt net dat ene biertje te veel en er zijn er ook die

waar bijna alle verenigingen een elftal structuur er op na houden

om 20.00 op bed gaan vanwege die belangrijke wedstrijd.

en de betere trainers alleen de selectie teams trainen (en indirect de mindere spelers een mindere trainer krijgen), zou mijn voorstel

44

PRESENTATIEGIDS 2017 - 2018


Jate Leerdam zijn om dit radicaal om te gooien. In de huidige structuur worden alleen de spelers ontwikkelt die op vroege leeftijd er bovenuit steken (zie links voor meer informatie) en werken trainers maar mondjesmaat samen. Mijn voorstel zou zijn om die “goede” trainers een of twee avonden training te laten geven aangevuld met “assistenten” (of geef het een naam die je passend vindt) waarbij ze of de hele bovenbouw of de hele onderbouw trainen. Zo krijgt iedereen dezelfde inhoud (en dus dezelfde kans op ontwikkeling) en kan splitsing naar oefening plaatsvinden waardoor iedereen zich maximaal op eigen niveau kan ontwikkelen. Ik weet dat dit extra organisatie nodig heeft maar volgens mij valt dit wel mee zolang je allemaal achter deze werkwijze staat (en echt gaat samenwerken / samen trainen als trainersgroep). De begeleiding op zaterdag wordt door de assistenten of coach gedaan en de trainer gaat om de beurt mee met een team wat hij traint om te kijken hoe de assistent / coach de begeleiding doet om zo gerichte feedback te geven om de spelers beter te maken (dat is waar jeugdvoetbal om draait in mijn ogen; zie column plezier vs. prestatie). Doelstelling Zoals eerder gezegd gaan de teams vol goede moet keihard trainen in de voorbereiding om die doelstelling kracht bij te zetten. Je moet een richtpunt, streven hebben. Zoals Bert van Marwijk zijn ploeg in 2010 voorhield dat alles in het teken van dat ene grote doel, wereldkampioen worden, moest staan. Maar is die prestatie behaald ondanks die doelstelling dankzij die doelstelling of doet het de doelstelling er niet toe. Volgens mij het laatste. Elke wedstrijd vraagt zijn eigen benadering waardoor het volgens mij niet mogelijk is om over wedstrijden heen een doelstelling te hebben. Simpeler dan wat Johan Lokhorst zei wordt het niet (https://www.youtube.com/ watch?v=gwDb4BeygBQ). Speelwijze van een team evalueert over wedstrijden heen maar is wel afhankelijk van je beschikbare spelers van die wedstrijd, fitheid van die spelers, bereidheid tot samenwerking en zo zijn er nog meer invloedsfactoren te benoemen die je op

je invulling aan geven samen met de speler, ouders en trainers

voorhand niet weet maar die wel bepalen of je die doelstelling die je

alleen al vanwege de intrinsieke motivatie)

vooraf benoemt hebt kunt halen. Een zijstapje; binnen de ICT was een vergelijkbaar patroon zichtbaar. Daar waar vroeger standaard alle ICT

Maar iedereen bij deze een succesvol seizoen toegewenst! Dat de

projecten vooraf gedefinieerd werden, standaard uit liepen, minder

doelstelling maar gehaald mag worden :-D. Op een goed en leuk

opleverden dan gewenst en ook nog op een achterhaalde standaard,

seizoen! Succes allen!

daar worden nu bijna alle projecten agile aangepakt (SCRUM / LEAN). Oftewel omarm het feit dat je nu nog niet weet waar je tegenaan loopt maar door duidelijke sturing op wat vandaag belangrijk is werken we aan het resultaat van morgen. Wat betreft doelstellingen bij de jeugd, plezier staat voorop en de trainer richt zich op de ontwikkeling wat passend is voor die speler binnen zijn opleidingspad (en ja daar moet PRESENTATIEGIDS 2017 - 2018

45


46

PRESENTATIEGIDS 2017 - 2018


PRESENTATIEGIDS 2017 - 2018

47


MOBILITEITS PLEIN VAASSEN Kompleet in persoonlijke service en kwaliteit

ABS TIEMESSEN Autoschade AUTO & SERVICE van de Mars T: 0578-571227 I: www.tiemessen.nl M: info@tiemessen.nl T: 0578-574125 I: www.automars.nl M: info@automars.nl

CARWASH Eekterveld T: 0578-571227 I: www.tiemessen.nl M: info@tiemessen.nl

VEMEKO Automaterialen - BRILJANT Autopoetsspecialist T: 0578 - 571913 I: www.vemeko-briljant.nl M: vemeko@hetnet.nl

MOTORSERVICE Oscar Goos T: 06-22420778 I: www.oscargoos.nl M: info@oscargoos.nl

Riezebosweg 6-8 Vaassen (ind.terr. Eekterveld)

Presentatiegids 2017 2018  
Presentatiegids 2017 2018  

De Presentatiegids van c.s.v. V.I.O.S Vaassen

Advertisement