Page 1

NY START FOR SIVEBÆK

FRA GRØNSVÆR TIL FITNESS

KAPTAJNENS KLUMME

NY MAND PÅ KIRKEBÆKVEJ

VIBORG F.F. ER FREMTIDEN

FYSISK TRÆNING SKAL STYRKE TRUPPEN

JEPPE GRØNNING HAR ORDET

PIERRE LARSEN NYDER LIVET I VIBORG

S10

S18

S22

S24

VIBORG FF VIBORG F.F. PROFESSIONEL FODBOLD A/S

NOVEMBER 2017

DET ER TID TIL KØB AF

SÆSONKOSRERT DU FÅR MAS AF FORDELE!

UDFORDRENDEWWW.FACEBOOK.COM/VFF DRØMMEJOB FAN

-Steffen Højer takkede ja til jobbet som cheftræner i Viborg F.F.

S6


VIBORG F.F.

VIBORG F.F.

VI ER PÅ VEJ…

PROFESSIONEL FODBOLD A/S

UDGIVER

gang med. De er forskellige trænertyper, men supplerer hinanden godt, og så stiller de store krav. Ikke mindst til spillerne, men også til sig selv og hinanden. Vores seriøsitet i dagligdagen skal danne det afgørende fundament for, om vi får succes i fremtiden, og kommer til at realisere de resultater, som vi og alle omkring klubben har som mål.

D

er er sket meget på Kirkebækvej i denne sommer, som efterhånden er blevet til efterår. Der er blevet sagt og skrevet meget berettiget, og når man ikke præsterer sportsligt, rykker ud af Alka Superligaen og skuffer en masse mennesker inklusive os selv, så skylder man alle i og omkring klubben at stoppe op, og ændre på de ting, man nok skulle have gjort anderledes tidligere. Vi skal lære af fortiden, og bruge den til at præge fremtiden på en positiv måde. Når man skal genopbygge noget, som er smuldret, så har det for os handlet om at finde tilbage til rødderne og det, der kendetegner VFF. Vores værdiord er fight, sammenhold og seriøsitet, og de tre ord har vi skærpet overfor alle i forhold til den dagligdag, vi har i Viborg FF. Både som individ, men især også som hold er det vores værdier, der skal komme til udtryk, når vi går på træningsbanen, når vi spiller kamp og når vi færdes offentligt. Vores nye trænerteam i form af Steffen Højer og Ralf Pedersen har ikke brugt et eneste minut på at lære værdierne at kende. De er begge indbegrebet af dem, er vokset op med dem og lever efter dem i dag. De har VFF i både hjerte og hjerne, og derfor er vi ikke i tvivl om, at de er de rette til jobbet, og det arbejde, vi er i fuld

Udover de to ”nye” trænere, så har vi også fået Jesper Larsen ind som en stærk ressource i den sportslige sektor. Sportschefen kommer med en god ballast fra sin tid i Skive, og udover selvfølgelig at være den øverste ansvarlige for den sportslige afdeling, så er han også med til at skabe en endnu stærkere sportslig linje helt ned fra U12 og op til førsteholdet. Transaktionen mellem FK Viborg og A-truppen skal gøres bedre, og det er en strategi, vi har valgt at have endnu større fokus på. Der er ikke noget, vi hellere vil end at se vores egne, lokale drenge brage igennem og få succes i den grønne trøje på Energi Viborg Arena, og det håber vi at komme til at opleve i nær fremtid. Det kræver mod især fra trænernes side, men allerede nu har vi oplevet en stor forandring på den front, hvor vi i denne sæson har givet debut til fem spillere fra egne rækker. Vi er godt undervejs, men unge spillere kræver tålmodighed, og vi forventer først at få det helt store udbytte i årene, der ligger foran os. Trods de kedelige omstændigheder, der ligger til grund for de mange forandringer denne sommer, så føler vi, at vi nu har sat kursen på rette vej igen. Spillet og resultaterne er blevet forbedret efter en forfærdeligt start på sæsonen, og selvom der kommer bump på vejen, så mærker vi positive vinde i klubben, og fra omgivelserne omkring os. Alene kan vi rykke os på mange parametre, men sammen med alle interessenterne omkring os kan vi komme endnu længere. Vi mærker fortsat stor opbakning til klubben og til vores projekt om at få superligafodbold tilbage til Viborg. Erhvervslivet, sæsonkortholdere, fansene på Sydtribunen, samarbejdsklubberne og foreningslivet er alle vigtige spillere på vores hold på vejen tilbage til landets bedste fodboldselskab.

Viborg F.F. Professionel Fodbold A/S Kirkebækvej 94 8800 Viborg Tlf. 86601066

ANSVARSHAVENDE Morten Jensen, Viborg F.F.

TEKST Nicolai Kristensen Jacob Thorsager Mogensen

FOTO Lars Troels Seemore

LAYOUT Seemore.dk v/John Madsen

TRYK Berlingske Media

DISTRIBUTION / OPLAG Berlingske Media, 36.000 TAK til alle annoncørerne i avisen - husk at bakke op om vores samarbejdspartnere, som alle er en vigtig forudsætning for topfodbold i Viborg! VIBORG FF... kan også læses online på vff.dk!

NY START FOR SIVEBÆK VIBORG F.F. ER FREMTIDEN S10

IT-drift/Support

SNY MAND PÅ KIRKEBÆKVEJ PIERRE LARSEN NYDER LIVET I VIBORG S22

S24

DET ER

TID TIL KØB AF

SÆSONKORT ER DU FÅR MASS AF FORDELE!

DRØMMEJOBBETWWW.FACEBOOK.COM/VFF

FAN

Vi ses på Energi Viborg Arena! 

-Steffen Højer takkede ja til jobbet som cheftræner i Viborg F.F.

Morten Jensen, direktør, Viborg FF

Kommunikation

JEPPE GRØNNING HAR ORDET

S18

VIBORG FF

Tak for jeres fortsat store interesse – det har en helt afgørende betydning i forhold til at drive Viborg FF mod større mål.

Online markedsføring

KAPTAJNENS KLUMME

FYSISK TRÆNING SKAL STYRKE TRUPPEN

NOVEMBER 2017

Vi lander dine IT- og webløsninger sikkert og professionelt

Webløsninger

FRA GRØNSVÆR TIL FITNESS

VIBORG F.F. PROFESSIONEL FODBOLD A/S

2

itpilot ApS Livøvej 21, 1.sal DK - 8800 Viborg +45 8725 0787 info@itpilot.dk www.itpilot.dk

S6


Ullits & Winther

Ullits & Winther er en dynamisk virksomhed med et stærkt team af revisorer og 5 forskellige partnere, der har vidt forskellig baggrund, erfaring, netværk, geografi og “kemi”. Vores mission er at give vores kunder overblik, overskud og solidt håndværk. Uanset hvem de er og hvor store de er, tilbyder vi altid et fast revisorteam med “den rigtige partner” i spidsen. Det giver os et indgående kendskab og gør det lettere at levere vores ydelser hurtigt, fleksibelt og individuelt.

Vi har en drøm om at give vores kunder succes. Hver dag. Har du brug for ærlig sparring, statsautoriseret rådgivning eller konkret økonomiarbejde, så ring og lav en aftale. Vi giver gerne et godt tilbud på opgaven - og en kop kaffe.

Ullits & Winther Statsautoriseret Revisionspartnerselskab - uw.dk


NYE PARTNERE BYDES VELKOMMEN I NETVÆRKET I Viborg FF tilbyder vi et unikt partnerprogram, hvor jeres virksomhed har mulighed for at styrke relationerne til jeres samarbejdspartnere, deltage i et stærkt forretningsnetværk, få jeres navn og brand bragt tydeligt ud og – ikke mindst – gøre en forskel for sporten, byen, kulturen og jeres medarbejdere. Vi byder velkommen til følgende virksomheder, der i denne sæson blevet en del af vores netværk, som i alt tæller omkring 300 erhvervspartnere: Henriksen HRM, Thuesen & Vestergaard, Murerfirmaet Keld Bay, Midtkom, MobilCenter Midt, Rambøll og Viborg Golfklub. Husk at bakke op om vores partnere – de er en afgørende forudsætning for topfodbold i Viborg! 

STØTTE TIL LOKALE PROJEKTER I de seneste otte år har Viborg FF afholdt eventen, VFF Spinning Tour, hvor en lang række stærke partnere sætter sig på cyklen og sveder kaloriekroner ind til fordel for VFF – og som en del af eventen doneres der også en del af beløbet til velgørende formål.

-Med vores rolle i Viborg, og fodboldklubbers rolle generelt i samfundet, så kommer vi selvfølgelig i berøring med mange forskellige mennesker. Det er derfor også vigtigt for os at vise, at vi kan mere end fodbold, og derfor vil vi gerne tage

et socialt ansvar i byen og nærområdet. Vi er glade for og stolte af at kunne bidrage til lokale projekter, hvor der er behov for en hjælpende hånd, siger VFF-direktør Morten Jensen. I år er 100.000 kr. af resultatet fra VFF Spinning Tour således afsat til lokale projekter, og i den forbindelse har Jeppe Grønning og Søren Reese været på en lille rundtur i området med checks til ROS, Børnenes Ven og Hospitalsklovnene, ligesom VFF tidligere på året også bakkede stort op om Knus Kræft-projektet. 

TAK FORDI I KIGGER MED

I dag er nyheder mere end tekst og billeder i en avis som denne. De sociale medier har taget over på mange punkter, og her har videoer fået en vigtig rolle, når man taler om nyhedsformidling. For en lille måned siden rundede vi en milepæl på de sociale medier hos Viborg FF, der blot bekræftede os i, at videoer er noget, som folk gerne vil se. På det sociale medie YouTube, hvor videoindslag er kernen, rundede Viborg FF nemlig 1.000.000 (en million!) visninger på klubprofilen, hvor indslag for klubbens fans om kontraktforlængelser, spillerinterviews, kampoptakter og højdepunkter er en stor del af indholdet. Du kan også se med – og husk at abonnere på kanalen, som du finder på YouTube.com/VFFfan

Se hvad vi ellers kan med dit logo på skuub.dk Tusind gange tusind tak fordi I kigger med! 

Se hvad vi kan med dit logo skuub.dk - tlf. 70 27 28 38


LAD BARE DIN HAVE KOMME AN! Sørensen og Lynggaard klarer enhver udfordring!

T! VI GØR HÅRDT ARBEJDERETNFOEM RMÅL MASKINLØSNINGER TIL ETHV

NÅR SERVICE & VEJLEDNING SKAL VÆRE I TOP... SØRENSEN OG LYNGGAARD | FANØVEJ 7 | 8800 VIBORG | TLF. 8662 9200 | WWW.SOGL.DK


6

VIBORG F.F.

UDFORDRENDE DRØMMEJOB -STEFFEN HØJER TAKKEDE JA TIL JOBBET SOM CHEFTRÆNER I VIBORG F.F.

S

teffen Højer er cheftræner i den klub, der betyder allermest for ham. Selvom drømmejobbet stod ledigt på et dårligt tidspunkt, så tøvede han ikke med at sige ja, og nu er han manden, der skal føre klubben tilbage til Superligaen.

De mange erfaringer er gemt godt i rygsækken, og har været gavnlige for Steffen Højer, hvor han er i dag – selvom han længe har følt sig klar til at tage det næste skridt i sin trænerkarriere. I foråret afsluttede han træneruddannelsens pro-licens, som er den højeste uddannelse i Europa.

Af: Nicolai Kristensen

-Man ved vel aldrig helt, om man er klar, før man står i det. Den lidt naive side af mig vil nok mene, at jeg hele tiden har været klar til jobbet, men i dag er jeg glad for de erfaringer, jeg har gjort mig. Især den periode, hvor Søren og jeg tog over. Der mærkede man virkelig det pres, der kan opstå, når man er træner for en klub, der står i en skidt situation.

Da Steffen Højer indstillede sin aktive karriere i januar 2008, vidste han allerede dengang, at han en dag ville stå i spidsen som cheftræner for Viborg FF. Det var drømmen, og det var en tanke inde i ham selv, som han aldrig har villet slippe. I sin sidste tid som aktiv tog han de første kurser på træneruddannelsen, og siden har han løbende dygtiggjort sig i faget, mens han har varetaget andre roller i Viborg FF. Her har han både været talentchef og sportschef, inden han tog en kort afstikker til ungdomsholdene i Silkeborg, for senere at vende hjem til Viborg, hvor han også arbejdede med ungdomsspillere som cheftræner i FK Viborg - og i sidste sæson var han så assistenttræner under Johnny Mølby i Alka Superligaen. Mange husker nok også, at han sammen med Søren Frederiksen agerede redningsmand til sidst efter fyringen af Lars Søndergaard i den rædselsfulde sæson 2010/11, hvor man i allersidste spillerunde klarede frisag i 1. division.

En skidt situation stod Viborg FF også i denne sommer, da Højer blev ansat som ny cheftræner i klubben. Holdet var rykket ned fra landets bedste række, og kort inde i den nye sæson blev Johnny Mølby opsagt som cheftræner. Det var langt fra en del af planen, og drømmejobbet stod pludseligt ledigt på et helt forkert tidspunkt. -Johnny og jeg havde talt om, at jeg en dag skulle tage over efter ham. Det var planen, at det skulle ske, når klubben var etableret i Superligaen og han var klar til et nyt job. Selvom det er umuligt at planlægge sådan noget i fodboldens verden, så var det her slet ikke nogen god måde at blive cheftræner på.

-Det er som regel rigtig skidt for en klub at fyre træneren, for det vidner om, at noget er galt. Træneren er tit den første, der står for skud, men der er ofte flere ting, der er kørt skævt, når man kommer i den situation. På trods af, at tidspunktet i den ideelle verden var forkert, så tøvede Højer ikke med at sige ja til jobbet. Og selvom han selv havde været en del af nedturen som assistenttræner i sidste sæson, og dermed vidste, at det kunne være farligt at tage over, så var det ikke for alvor en del af overvejelserne at lade muligheden passere. Den første tid efter Mølbys stop var Steffen Højer og Ralf Pedersen kun vikarierende trænerteam, mens ledelsen i klubben tog sig tid til at være grundige i forhold til processen i ansættelsen af en ny cheftræner. Det krævede en længere rekrutteringsfase, hvor der blev holdt samtaler og lavet tests på de mulige emner, men da valget skulle træffes, så var der overhovedet ingen tvivl. Den bedste cheftræner for Viborg FF i den aktuelle situation er Steffen Højer. Struktur i dagligdagen Efter fem kampe som vikarierende træner, blev han ansat som permanent chef den 27. august, og så startede arbejdet for alvor. Arbejdet havde været i gang længe, men det var som om, der faldt en anden ro over holdet og klubben, da cheftrænerkontrakten blev underskrevet. I de efterfølgende runder i NordicBet Ligaen var der fuld

pointhøst, og kursen er nu for alvor sat mod at nå med i topstriden. -Da det blev offentliggjort, at Ralf og jeg er permanent trænerteam, så holdt vi et møde med spillerne. I ugerne forinden havde de allerede fået en forsmag på, hvad vi som trænerteam vil og hvilken måde, det kommer til at fungere på i dagligdagen. Hvis nogen ikke vil være med, så skulle de give besked – men det var der ingen, der gjorde, og jeg er ret sikker på, at det, de manglede bare var en afklaring for at kunne kigge fremad igen. Mange små ting er blevet ændret i dagligdagen, hvor arbejdsdagen er blevet længere, der holdes flere møder og generelt er klarhed og struktur blevet nøgleord for trænerne. Og Højer føler, at spillerne har taget godt imod de forandringer, der altid er, når man skifter træner. Selv vil han dog ikke stå med hele æren for, at tingene har ændret sig i den positive retning. -Det handler ikke om hverken Ralf, Stephen eller mig, men om klubben. Vi er mange mennesker, der hver dag skal arbejde for at få tingene til at fungere, og hele holdet bag holdet er helt afgørende for vores succes. Jeg har en god viden om det meste og er nysgerrig på alt, men når vi har en dygtig fysioterapeut, skal jeg jo ikke lære ham så meget om skader. På samme måde har Kasper, vores fysiske træner, også fået et


VIBORG F.F.

7

DA STEFFEN HØJER INDSTILLEDE SIN AKTIVE KARRIERE

I JANUAR 2008, VIDSTE HAN ALLEREDE DENGANG,

AT HAN EN DAG VILLE STÅ I SPIDSEN SOM CHEFTRÆNER

FOR VIBORG FF. DET VAR DRØMMEN.

stort ansvar, da vi har brug for spillere der kan løbe lidt mere end de har været vant til. Jeg udfordrer ham jævnligt på hans viden, og det betyder han er på tæerne og hele tiden opdateret på den nyeste viden, som han så har ansvaret for bliver brugt her i VFF.

har kørt med siden. Historisk set har VFF altid været et hold, der praktiserede 4-4-2, og dengang Steffen Højer og Ralf Pedersen selv spillede i den grønne trøje var det også med den formation, man hentede mange store sejre. Alligevel var tiden til at gøre noget andet.

-Mit krav til at kunne tage et ”farligt” job som dette har været, at jeg skal være omgivet af dygtige folk i staben, der tør tage ejerskab for de opgaver, de får. Den vigtigste opgave for mig er at vise vejen og gå forrest, og så lade vores forskellige eksperter bruge deres viden til klubbens bedste.

-Både Ralf og jeg elsker 4-4-2, og det er den måde, vi har fået vores opdragelse på. Men det gik ikke længere. Det var som om, der hang en sort sky over spillerne, når vi var i 4-4-2, og derfor var det en nødvendighed at få spillerne til at tænke anderledes.

-Sådan tror jeg i øvrigt man vil se det er mange steder nu og i fremtiden, og ikke kun her i Viborg. Det er teams med mange forskellige kompetencer, som skal få tingene til at gå op i en højere enhed. Ny spillestil Én ting er ændringerne i dagligdagen, som kun spillere og trænerne mærker, men en anden ting er, hvad tilskuere og fans på stadion kan se og mærke af ændringer. Til Steffen Højers første kamp efter fastansættelsen som cheftræner, valgte han nemlig at skifte formation efter kun at have afprøvet det på træningsbanen i to dage. Et stilskifte, der ligger langt fra, hvad man normalt ser i Viborg FF, men også et stilskifte, der har givet resultater, og som man

-Alle systemer har forskellige kvaliteter, men den rent taktiske del i vores nye måde at spille på er, at vi med 4-3-3 har tvunget spillerne til at tænke fremad. I den formation er der ikke så mange muligheder for at spille bolden til siden, og vi ville netop gerne have holdet til at tænke fremad i stedet. -Men i bund og grund, så er talsystemer ikke noget, jeg går vildt meget op i. For mig handler det om de spilprincipper, vi arbejder under, og de er de samme uanset hvad systemet hedder. Ét af vores principper at, vi skal have mange folk med i feltet – det er en forudsætning for at score mål, og det må vi sige er lykkedes. Det er måske heller ikke nogen tilfældighed, at alle de hold, jeg har trænet altid har været blandt de mest scorende, smiler den tidligere topscorer.

Mens spillet og resultaterne har været i en opadgående kurve, som sæsonen er skredet frem, så er der alligevel fortsat mange ting at arbejde med, fortæller Højer. Spillestilen skal løbende justeres, formen skal blive stærkere og cheftræneren forventer også, at holdet bliver bedre til at veksle imellem flere forskellige måder at spille på, alt afhængigt af modstanderen, og til tider også afhængigt af de forskellige faser i den enkelte kamp. Lokale drenge i den grønne trøje Steffen Højer ved, at resultatet i den næste kamp altid er det vigtigste, men alligevel kræver han, at der også skal tænkes lidt længere frem. Og fremtiden i Viborg FF skal være med flere spillere fra eget talentmiljø på holdet. Allerede i denne sæson har fem af dem fået debut, og sådan skal det være i en klub som Viborg FF. -Hvis ikke vi vil bruge vores egne drenge, så skal vi lukke FK Viborg. Når det er sagt, så er det selvfølgelig en forudsætning, at de er gode nok – men er de bare minimum ligeså gode, som spillere, man kan hente udefra, så skal vi til enhver tid foretrække vores egne. -I min tid som FK Viborg-træner har jeg selvfølgelig lært de unge spillere at kende, og jeg har lært deres drømme at kende. Og det tror jeg på kan give os nogle ekstra procenter engang imellem. De vil gøre alt

for VFF, og den ild, der findes inde i dem, kan man ikke altid finde udefra. Samtidig ved jeg også godt, at for at bringe så unge spillere, så kræver det, at holdet også har spillere som Jeppe Grønning, Søren Reese, Alexander Fischer og så videre. Altså nogle med rutine, og som de unge kan lære af. -Det allervigtigste er, at vi vinder næste kamp, men jeg holder så meget af Viborg FF, at jeg også vil have, at klubben vinder kampe om fem år. Derfor er det også en klar strategi, at vi vil bruge vores egne drenge, fordi vi tænker på fremtiden. Den nærmeste fremtid ligger lige foran, og for resten af denne halvsæson handler det om at få så tæt kontakt til toppen som overhovedet muligt. Hver eneste spillerunde skal bruges på at mindske afstanden, inden det afgørende forår begynder. Steffen Højer er optimistisk. -Hvis ikke vi er i top-3, når vi går på julepause, så skal vi i hvert fald være så tæt på som overhovedet muligt. Og så er vi ret sikre på, at den opstart, der venter os i januar og februar kommer til at gøre os rigtig godt. Man kan ikke give nogen garantier i fodbold, men det vi allerede har set, giver os en stor tro på, at vi kun bliver endnu bedre i resten af sæsonen, afslutter Højer optimistisk. 


Bison & Tøjeks perten Døssing bakker op om Viborg FF

BISON - NO NONSENSE CLOTHING - MADE TO LAST! FIND BYENS STØRSTE UDVALG HOS TØJEKSPERTEN DØSSING.

TØJEKSPERTEN DØSSING Vester-gå-gade 18-20 · 8800 Viborg · Tlf. 72 34 90 14

Forhandlere henvises på telefon 8669 1855 Find inspiration på top-line.dk

DØSSING

Vester-gå-gade 18-20 • 8800 Viborg www.toejeksperten.dk • Tlf. 72 34 90 14


Julefrokost

Nytårsmenu

Menu 1

Hvide sild med karrysalat - Fiskefilet med remoulade og citron Æg og rejer - Leverpostej med bacon og champignon Frikadeller med rødkål - Ris á la mande med kirsebærsauce Leveres kold, pr. person kr. 125,-

Forret: Tapas

Menu 2

Forskellige hjemmelavede pølser og Løgstrup skinke, varmrøget laks, røget hellefisk, marinerede tigerrejer, pesto, oliven samt brød og smør

Hvide sild med karrysalat - Fiskefilet med remoulade og citron Leverpostej med bacon og champignon - Frikadeller med rødkål Juleglaseret hamburgerryg med grønlangkål og brunede kartofler Ris á la mande med kirsebærsauce Leveres kold, pr. person kr. 149,-

Menu 3

Hovedret:

Hvide sild med karrysalat - Fiskefilet med remoulade og citron Leverpostej med bacon og champignon Frikadeller og julemedister med rødkål Tarteletter med høns i asparges og pynt Mørbrad á la creme - Ris á la mande med kirsebærsauce Leveres kold, pr. person kr. 159,-

Oksemørbrad svøbt i lufttørret skinke, kartoffeltærte med urter, honningglaserede rodfrugter, æblesalat med frisk persille, timiansky

Menu 4

Dessert:

Hvide sild med karrysalat - Fiskefilet med remoulade og citron Røget laks med dilddressing og rejer Tarteletter med høns i asparges og pynt Juleglaseret hamburgerryg med grønlangkål og brunede kartofler Frikadeller og andebryst med rødkål - Ris á la mande med kirsebærsauce Leveres kold, pr. person kr. 179,-

Brownie med brombærcreme Mazarin med jordbærmousse Whiskymarineret frugt Pris pr person 299,-

Brød og smør kr. 15,- pr. person Kan leveres varm kr. 200,- pr. selskab Alt maden leveres i engangs emballage lige til at varme op og sætte på bordet

Navn: Tlf.: Leveringsadresse Menu 1 Menu 2 Menu 3 Kold Varm Dato / dag

Navn: Tlf.:

Adresse

Antal kuverter

Forudbestilling min. 3 dage. Levering fra kr. 100,- afhængig af afstand,

Forudbestilling min. 3 dage

søndagstillæg kr. 300,- og kun levering inden kl. 12.00

Tlf.: 8664 2093

40 10 99 88

info@slagterstorm.dk

EGETRYK

EGETRYK

40 10 99 88

Afhentning søndag den 31. mellem kl. 10 og 13

Hovedgaden 37 · 8831 Løgstrup

Menu 4 Antal kuverter kl.

Hovedgaden 37 · 8831 Løgstrup info@slagterstorm.dk

Tlf.: 8664 2093


10

VIBORG F.F.

NY START FOR SIVEBÆK - VIBORG ER FREMTIDEN FOR CHRISTIAN SIVEBÆK

Der var ellers store forventninger, da Christian Sivebæk første gang skrev under på en kontrakt med Viborg FF. Dengang var han en stor profil for Vejle, og var altså klar til at tage den rolle med videre i den grønne trøje, hvor hans fart og gennembrudsstyrke på kanten skulle blive en vigtig faktor på det hold, der havde sine forcer i kontraspillet. Han skrev under på kontrakten, mens Viborg FF var tophold i 1. division og Auri Skarbalius var cheftræner, men Sivebæk tiltrådte først efter sæsonen – hvor VFF var rykket op i Superligaen, og hvor Johnny Mølby var ny mand i spidsen for holdet. -Det var faktisk ikke noget, jeg tænkte ret meget over. Jeg kom med masser af selvtillid fra tiden i Vejle, og det bekymrede mig ikke, hvem der var cheftræner. Jeg var bare glad for at komme til en god klub med styr på tingene, og selvfølgelig så jeg også frem til at spille Superliga, siger Sivebæk. Kantspillerens første tid i klubben var nogenlunde med spilletid i de første runder, men da den første tredjedel af sæsonen var rundet, kom han længere og længere væk fra holdet. Jonas Kamper var hentet ind på samme position som Sivebæks foretrukne, og Kampers fantastiske første sæson i klubben betød samtidig, at Sivebæk efterhånden som sæsonen skred frem måtte kigge langt efter spilletid. Det betød, at han allerede efter et halvt år i klubben lod sig udleje til sin tidligere klub, Vejle, i 1. division. Den halvsæson i Vejle blev desværre for Sivebæk heller ikke nogen drømmeoplevelse, selvom både han og holdet startede fint, så endte det med, at kantspilleren sad udenfor med skade, mens Vejle igen kiksede muligheden for oprykning, som ellers var målet. -Havde jeg vidst, at det ville ende sådan, så var jeg nok ikke skiftet tilbage til Vejle, men man kan ikke planlægge sådan noget i fodbold, og spilletiden dengang var det vigtigste for mig, fortæller Sivebæk.

H

an var tæt på at forlade klubben, men Christian Sivebæk har grebet den nye chance, og i stedet har han sagt ja til at binde sig til Viborg FF i yderligere to et halvt år. Sommerens hændelser i klubben har været en ny start for Christian Sivebæk, der i denne sæson har været en af holdets absolut største profiler.

Af: Nicolai Kristensen

Af flere omgange har han haft den ene fod ude af klubben, men alligevel er han endt med at blive i Viborg. Christian Sivebæk er en af denne sæsons helt store profiler, og har for nyligt skrevet under på en ny kontrakt til sommeren 2020.

I sommeren 2016 startede Christian Sivebæk så igen op til træningsopstart på Kirkebækvej til uvished om, hvilken rolle, han ville få på holdet. Derfor var han åben for de andre muligheder, der måtte byde sig, og det var da også tæt på, at han forlod Viborg FF dengang. -Jeg var lidt på bar bund, da vi startede op, fordi jeg gerne ville give det en chance i Viborg igen, men samtidig var jeg usikker på, om min situation egentlig ville blive bedre med hensyn til spilletid. Til sidst i transfervinduet var der så bud fra en top-5 klub i Norge, og det var klubben også indstillet på kunne være en mulighed for mig. Vi var faktisk ret langt i forhandlingerne, men det endte med at falde til jorden, og det måtte jeg jo bare acceptere, selvom det var lidt en underlig tid for mig. Og selvom det ikke umiddelbart lå i kortene, at Sivebæk ville være blandt de foretrukne i startopstillingen, og muligheden for at skifte til en ny klub ikke blev til noget, så var


VIBORG F.F.

11

MAN KAN GODT FORNEMME, NÅR EN TRÆNER SER NOGET I DIG. STEFFEN VAR MEGET GRUNDIG I AT FORTÆLLE, HVAD HAN VILLE HAVE MIG TIL, OG I FLERE AF KAMPENE VAR VORES TAKTIK STILLET OP EFTER AT FÅ MINE KVALITETER SAT I SCENE, SÅ DET NØD JEG SELVFØLGELIG

der ingen sure miner. I stedet skulle arbejdshandskerne tages på.

favoritter, men jeg føler i hvert fald, at jeg har fået en stor rolle nu.

-Det er den mentalitet, jeg er vokset op med og har med hjemmefra. Min far (John Sivebæk, tidl. landsholdsspiller) rådgiver mig både som min far, men også som min agent, og når man har en kontrakt et sted, så har man selv skrevet under, og så skal man passe sit job i klubben. Man kan altid yde sit bedste til træning hver dag, og hvis det ikke er nok, så har man stadig gjort, hvad man kan for sin løn.

-En rolle som jeg også havde i Vejle, og som jeg gerne vil påtage mig. Jeg vil gerne tage ansvar og være en leder på min måde. Jeg er ikke den mest verbale inde på banen, og jeg er heller ikke den type, der kaster mig ned i alle tacklinger, men jeg vil gerne være den, som man altid kan give bolden, og så skal jeg nok forsøge at skabe noget. Jeg har også fået en vis rutine, og jeg vil rigtig gerne tage et stort ansvar på holdet. Det har jeg fået muligheden for at vise nu.

Samme sommer blev Steffen Højer ansat som assistenttræner, og udover at være assistent på førsteholdet, så havde han også ansvaret for holdet i Reserveholdsligaen. Her var Christian Sivebæk ofte med, og allerede dengang nød han samarbejdet med Højer. -Man kan godt fornemme, når en træner ser noget i dig. Steffen var meget grundig i at fortælle, hvad han ville have mig til, og i flere af kampene var vores taktik stillet op efter at få mine kvaliteter sat i scene, så det nød jeg selvfølgelig, selvom det kun var på reserveholdet. Flere gode præstationer på reserveholdet udmøntede sig også i flere minutter på førsteholdet, hvor Sivebæk både fik scoret mod Brøndby og AC Horsens, ligesom det også blev til et par oplæg og tilkæmpet straffespark. Desværre for både Sivebæk og selvfølgelig Viborg FF, så sluttede sæsonen jo som bekendt ganske forfærdeligt med nedrykning. En frisk start i Viborg Mens denne sommer i klubben var meget hektisk med masser af spillerafgange og cheftrænerfyring, så var det alligevel medvirkende til, at Sivebæk greb muligheden for at få en ny start i Viborg FF – på trods af, at han endnu engang havde en fod ude af døren. I sommerens transfervindue var der igen et bud på Sivebæk, og igen var det en mulighed for at komme til udlandet. Da situationen i klubben på daværende tidspunkt var lidt turbulent, så var det også en mulighed, som blev overvejet meget kraftigt, men i sidste ende blev det et nej: Sivebæk bliver i Viborg. -Jeg overvejede det meget, for det var et økonomisk godt tilbud for mig og min familie. Men der skete selvfølgelig mange ting på det tidspunkt, og Jesper Larsen sagde til mig, at Viborg havde brug for mig, og i stedet tog vi de første indledende snakke om en mulig forlængelse. Da Steffen Højer og Ralf Pedersen efterfølgende blev udpeget som nyt permanent trænerteam, så vidste Sivebæk, at mulighederne for at få spilletid var gode – og kort tid efter blev der skrevet under på en ny kontrakt i Viborg FF. - Det skal heller ikke være nogen hemmelighed, at jeg var en af dem, der bankede på hos sportschefen og talte meget varmt om at fortsætte med Steffen og Ralf som trænerteam. Det er vigtigt for enhver, at man føler sig værdsat for at præstere optimalt, og det gør jeg under det nye trænerteam. Jeg ved ikke, om jeg ligefrem er en af deres

-Det er en ny chance og en ny start for mig i Viborg, men jeg synes også, at det vi har været igennem i løbet af sommeren er en ny start for hele klubben. Flytter til byen Med sommerens forlængelse er fremtiden for Christian

Sivebæk på plads for de kommende to et halvt år. En fremtid, der også betyder, at Sivebæk bliver en endnu større del af Viborg. Han og familien har nemlig besluttet sig for at flytte til byen efter et par år i Århus. -Vi har to små børn, og det er vigtigt for mig også at være familiefar, når arbejdsdagen på Kirkebækvej er forbi. Der er ændret nogle ting i dagligdagen i klubben denne sommer, så vores arbejdsdag er blevet længere, og så er jeg glad for, at jeg ikke har så langt hjem efter træning. -Samtidig er det vigtigt at være en del af bybilledet i den by, hvor man spiller. Det har egentlig altid været min holdning, og det var også kun af familiære årsager, at vi har boet i Århus. Jeg og min familie glæder os rigtig meget til at flytte til byen igen. Viborg er en dejlig by, og jeg kan nemt se os bo her i mange år fremover, også efter min karriere er slut, afslutter han. 


12

VIBORG F.F.

STEMMEN PÅ STADION JAN BJERRUM ER FAST INVENTAR..!

-Vi har et rigtig godt sammenhold, og jeg tror også, det er vigtigt, at man får noget socialt ud af det, når man laver frivilligt arbejde. Vi har en lille intern tipskonkurrence hver gang, hvor vi gætter på tilskuertallet og kampens resultat, og det hygger vi os meget med. Det startede ellers lidt som en tilfældighed, da Jan Bjerrum fik rollen tilbage i 1999, hvor han overtog efter Henrik Liniger. Konen gjorde dengang rent på anlægget på Kirkebækvej, og hørte tilfældigt en dag, at man manglede en speaker på stadion. Et par år senere blev det nye stadion bygget, og her blev Jan taget med på råd i processen med indkøb af lydudstyr og indretning af speakerrummet, da han i sit daglige job som radiovært har stor ekspertise på området. Speakerrummet har med tiden også udviklet sig, ligesom der har været mange forskellige personer involveret – både forskellige ansatte hos VFF, men også blandt de frivillige kræfter. Jan Bjerrum er dog blevet ved: -Det skal være meget slemt, hvis jeg skal misse en kamp. Det er næsten kun sygdom, der kan holde mig væk, og i løbet af min tid som stadionspeaker er jeg kun gået glip af 12 hjemmekampe. Det er jo blevet sådan, at det er kampkalenderen, jeg selv planlægger min fritid efter. -For mig er det kærligheden til VFF, der driver mig. Jeg startede selv med at spille i klubben, da jeg var 6 år, og fodbold har altid været min store interesse. Fodbold er noget, der giver nogle fede oplevelser, som er svær at få andre steder.

Af: Nicolai Kristensen

T

il alle hjemmekampe er over 200 personer i gang med frivilligt arbejde for at få tingene til at hænge sammen på Energi Viborg Arena. Én af dem er stadionspeaker Jan Bjerrum, der har haft sin faste plads i speakerrummet siden 1999.

Du kender formentligt hans stemme, og måske hører du den også af og til andre steder end på stadion. Jan Bjerrum er til dagligt radiovært, men når kalenderen siger kampdag, så er han at finde i speakerrummet på Energi Viborg Arena. Sådan har det været i 18 år, og sådan kommer det til at være i mange år fremover. Jans kampdag starter altid halvanden time før kick off, når han træder ind i sit rum bag tribunen på den vestlige side af stadion. Her tjekkes alt lydudstyr, og papirerne med kampens speak gennemgås grundigt, mens han holder sig klar og venter på kampstart. Og når minutterne begynder at nærme sig startfløjt, så starter adrenalinen med at pumpe af spænding. Fordi han glæder sig, og fordi han elsker VFF. Han er én blandt over 200 frivillige kræfter, der hver gang arbejder på Energi Viborg Arena for at få tingene til at køre rundt på en kampdag. I billetboderne, på tribunerne, ved indgangene, i presserummet, i salgsboderne og i kontorgangene oppe bagved den vestlige tribune er de frivillige i gang, hver gang der spilles hjemmekamp. På sin kontorstol i rummet på gangen bag vesttribunen sidder Jan med mikrofonen, hvorfra hans stemme kan høres på hele stadion. Rummet deler han med Søren, Christian og Michael, der også hjælper til med at få de rigtige reklamer på storskærm og diodebander, ligesom holdopstillinger, sejrssponsorer, man of the match og andre indslag skal køre på skærmene i løbet af kampen.

-Med årene er det også blevet en far-datter-ting at tage til fodbold. Min datter har også en kæmpe interesse for fodbold og i særdeleshed VFF, så det er noget, vi har sammen. Vi glæder os hele ugen til, at vi skal til kamp om søndagen, så det er selvfølgelig også noget, der betyder meget for mig. Indtil videre er det blevet til over 18 år som speaker på stadion, og Bjerrum har ingen planer om, at det ikke skal fortsætte i mange år endnu. -Frivilligt arbejde gør man jo, fordi det giver noget, som penge ikke gør. Jeg synes, det er nogle fede oplevelser, og jeg gør det jo, fordi jeg brænder for VFF. Direktør Morten Jensen sagde engang, at jeg vist er det, man kalder ”fast inventar” på stadion, og sådan kommer det nok til at være mange år endnu. Jeg kan jo ikke lade være, afslutter han med et smil. 

DET SKAL VÆRE MEGET SLEMT, HVIS JEG SKAL MISSE EN KAMP. DET ER NÆSTEN KUN SYGDOM, DER KAN HOLDE MIG VÆK, OG I LØBET AF MIN TID SOM STADIONSPEAKER ER JEG KUN GÅET GLIP AF 12 HJEMMEKAMPE. DET ER JO BLEVET SÅDAN, AT DET ER KAMPKALENDEREN, JEG SELV PLANLÆGGER MIN FRITID EFTER


VK – det bedste fundament for uddannelse

iDRÆts

gymnasiet VIBORG KATEDRALSKOLE

idr Æ TsGYmnAsie T – er områdets førende ungdomsuddannelse i forhold til at kombinere sport og uddannelse. Du kan vælge mellem to sportsstudieretninger, hvor du går i klasse med andre sportselever og har morgentræning to gange om ugen. I 2015 indviede skolen et helt nyt og topmoderne test- og træningscenter.

sporTssTudiereTninGer

matematik A + Fysik B + kemi B eller samfundsfag A + engelsk A Idrætsgymnasiet giver dig nogle helt unikke muligheder for at kombinere en uddannelse på et højt fagligt niveau, med et fedt fællesskab og sport.

Sportslinjerne er for dig, der er vild med sport og gerne vil kombinere din sport og uddannelse. Der er to mulige indgange: • Er du håndbold- eller fodboldspiller, har vi en unik mulighed for at kombinere sport og uddannelse med bl.a. to ugentlige fodbold- eller håndboldtræninger. Her stilles der ikke krav til dit sportslige niveau. • Dyrker du din sport på højt niveau, har vi i samarbejde med Viborg Elite, en spændende mulighed for at kombinere elitesport og uddannelse med blandt andet to ugentlige morgentræninger. Dette gælder for alle sportsgrene, også fodbold- og håndboldspillere.

kom Til åBenT hus på viBorG k ATedr Alskole lørdag den 11. november eller tirsdag den 9. januar Hør mere om skolen og Idrætsgymnasiet. Kontakt evt. uddannelseschef Anders Høgenhaug Johnsen på tlf: 8662 0655 eller ah@vibkat.dk. VK er Team Danmark uddannelsespartner

www.viborgkatedralskole.dk

TAG en inTernATionAl sTudenTereksAmen

kolleGieT

Den to-årige engelsksprogede uddannelse ‘IB Diploma Programme’ lægger vægt på

Viborg Katedralskole tilbyder udefrakommende elever en unik mulighed for at bo

et højt fagligt niveau. For unge, der påtænker at studere eller arbejde i udlandet, er

sammen i trygge rammer under uddannelsen. Alle får eget værelse og fuld kost.

en IB-eksamen ved Viborg Katedralskole et godt udgangspunkt. Som IB-studerende

På kollegiet bor ca. 137 drenge og piger samt fire fastboende kollegielærere og deres

bliver man en del af skolens og kollegiets levende og internationale studiemiljø.

familier. Det giver et stærkt fællesskab og tre anderledes lærerige år.


Julen står snart for døren og hos Frost Sct. Mathias Centret er vi klar til at give dig en god start på julefrokosten med en af vores mange menuer...

Julefrokost

Julemenu 1 - “den lette” Marinerede sild med karrysalat og løg Fiskefilet med remoulade og citron Leverpostej med bacon og champignon Ribbenssteg med rødkål Ris á la mande med kirsebærsauce Bagerbrød og smør

Julemenu 3 - “den spændende”

Pr. kuvert

99,-

Lakserøget sild med æggestand Halve æg med rejer og purløgsmayonnaise Varmrøget laks på salatbund og dressing Svinemørbrad á la creme Orange marineret andebryst med rødkålssalat Ostebord med 3 varianter og kandiserede nødder Bagerbrød og smør

Pr. kuvert

159,-

Julemenu 2 - “den gode gamle” Marinerede sild med karrysalat og løg 1 tartelet med høns i asparges Fiskefilet med remoulade og citron Leverpostej med bacon og champignon Glaseret hamburgerryg med grønlangkål og brune kartofler Ris á la mande med kirsebærsauce Bagerbrød og smør

med r e t r a st st o k o r f le En god ju lækker mad fra

HUSK!

stur til Otto Duborg øb dk in le ju s re vo g di At tilmelde 2/12 Lørdag d. 11/11 og

Pr. kuvert

149,-

Børnemenu

2 tarteletter med høns i asparges Fiskefilet med remoulade Ris á la mande med kirsebærsauce Bagerbrød og smør

FROST Sct. Mathias Centret

Pr. kuvert

59,-

8800 Viborg Telefon 8725 1822 Direkte delikatesse 8725 1811


Model

biler

Stort u dvalg

30203

3 - Fod

BESTI L - AFH PÅ NETTE T ENT I VIBOR G

798,-

boldm

ål Ma gna-Ti les - St ort

udvalg

998,30205

3 - Reb

- For os, der elsker legetøj!

Legebyen.dk er din lokale legetøjsbutik på nettet! Hos os finder du legetøj fra kendte mærker som LEGO, Playmobil, Magna-Tiles, Brio, Little-Tikes og Dantoy. Vi har erfaring fra institutionsbranchen og tilbyder derfor også et bredt sortiment af institutionslegetøj. Hvorfor nøjes med at lege med yndlingslegetøjet i børnehaven, når man kan få det hjemme? Legebyen.dk er 100% dansk og selv om vi ikke er nogen gammel virksomhed, har vi mere end 20 års erfaring fra legetøjsbranchen. Vi er fysisk placeret i Viborg og når du bestiller dine varer på nettet kan du naturligvis vælge, at komme og hente dine varer her hos os på Mariendalsvej 19.

ounde

rL

E-mærket og 5 stjerner på Trustpilot 1-2 hverdages levering Fri fragt ved køb over DKK 599,Eget lager med mulighed for afhentning Prisgaranti før køb 365 dages udvidet returret

17023

- Pusle

spil Uh

258,eld 5 la

g

38948

21601

-Street

135,Kicker

Følg os på Facebook  Bliv inspireret på Pinterest  og Instagram Se vores film på YouTube Tilmeld dig vores nyhedsbrev via hjemmesiden og følg med i stort og småt, konkurrencer og andet godt!

legebyen.dk • Mariendalsvej 19 • 8800 Viborg • Tlf: 72 622 630 • kontakt@legebyen.dk • www.legebyen.dk

Kom indenfor i en solid bank ...på Gravene 18 i Viborg EN SOLID BANK

Kontakt os og få en solid snak om dine muligheder!

I Ringkjøbing Landbobank er du sikker på at blive modtaget med et smil af en vores dygtige og veluddannede medarbejdere. Vi står til din rådighed, og har tid og overskud til at sætte os ordentligt ind i dine sager og din situation. Du vil mærke, at vi tager os tid til dig, og vi har hjertet med i rådgivningen - det giver dig tryghed og ro i sjælen!

Vi glæder os til at høre fra dig!

Carsten Jensen

Karsten Møller Madsen

H.C. Bundgaard

Direkte tlf.: 7624 9722 cj@landbobanken.dk

Direkte tlf.: 7624 9719 kmm@landbobanken.dk

Direkte tlf.: 7624 9715 hcb@landbobanken.dk

Ring til os - så aftaler vi et møde, hvor du kan få et godt tilbud på dine pengesager. Velkommen i en solid bank, du kan være tryg ved!

Gravene 18 / 8800 Viborg / Tlf. 8662 5501 viborg@landbobanken.dk / www.landbobanken.dk


16

VIBORG F.F.

KULTUREN SKAL SIKRE FREMTIDENS SUCCES

rede inde under huden, og det tror sportschefen på er en afgørende faktor for en tilbagevenden til landets bedste række. Derfor var han heller ikke i tvivl om, at de to VFF-legender er de rette: -Vi kunne godt have valgt et større trænernavn, for vi fik mange henvendelser, men den samlede pakke med Steffen og Ralf er det absolut bedste for Viborg FF. De er om nogen kulturbærere i klubben, og de kendetegner begge det, vi gerne vil stå for som klub. En klub af vores størrelse skal altid arbejde lidt hårdere end de andre, og den stil er Steffen og Ralf bannerfører for. -Vi ønsker at være en klub, hvor træningskulturen er helt unik. Hvor spillerne går på træningsbanen hver evigt eneste dag for at blive dygtigere, og når man gør det godt, så får man også chancen i kamp – uanset hvad dåbsattesten siger. Det kræver mod at tænke på fremtiden i en verden som denne, men vi skal være modige som klub, og nu har vi også et trænerteam, som er meget modigt. I fodboldverdenen er ”proces” et fyord, men uden det skal lyde som en tom floskel, så er det en proces at skabe en kultur, hvor der trænes godt og vindes fodboldkampe, mener sportschefen. Det sker ikke over natten, men Jesper Larsen er ikke et sekund i tvivl om, at man har de rette mennesker i klubben til at skabe den rette vinderkultur. Kulturen, som skal sikre fremtidens succes for Viborg FF.

J

esper Larsen er trådt til som ny sportschef i Viborg FF denne sommer, og han peger på den daglige kultur i klubben som det altafgørende fundament for succes i fremtiden. Viborg FF skal tilbage som en etableret klub i Superligaen, og det kræver hårdt arbejde hver eneste dag fra alle mand.

med. Derfor var det også et relativt simpelt valg at sige ja, selvom jeg har været vildt glad for min tid i Skive. -Jeg har faktisk ikke på noget tidspunkt været opsøgende efter et andet arbejde, selvom jeg har haft nogle andre jobmuligheder i tidernes løb i Skive, men denne gang synes jeg virkelig, at mavefornemmelsen med Viborg FF var rigtig.

-Jeg er fuldstændig overbevist om, at det vi er i gang med vil få succes. Når man arbejder benhårdt og struktureret i dagligdagen, så er det uundgåeligt, at det giver resultater på banen med tiden. -Vi havde et efterslæb fra sidste sæson, og det var også medvirkende til, at vi fik en rigtig skidt start på sæsonen. Derfor har vi hele tiden været lidt på bagkant, og har haft noget at indhente. Men det må ikke komme i vejen for det, vi gerne vil, for der findes ikke noget hokus pokus i fodbold. -Man skal arbejde hårdt hver eneste dag, og man skal have en gruppe spillere, der stræber efter at blive bedre hver dag. Og har man ikke den indstilling til tingene som spiller i VFF, så skal man lære at få den, ellers skal man ikke være her. Det er egentlig ret simpelt, understreger Jesper Larsen.

Af: Nicolai Kristensen

Det var en ualmindeligt hektisk start på tilværelsen som ny sportschef i Viborg FF, da Jesper Larsen havde første arbejdsdag i klubben den 1. august. Dagen efter var han nemlig med i beslutningen om at sige farvel til daværende cheftræner Johnny Mølby. -Det er klart, at når det sker på min kun anden arbejdsdag, så var det en voldsom start på mit nye job i Viborg FF. Generelt tror sportschefen på, at ro og kontinuitet som oftest er en af nøglerne til sportslig succes og derfor er trænerfyringer sjældent gavnligt for en fodboldklub. –Det kan dog ende med at blive sidste udvej, understreger han. Og så var han ligesom i gang, den nye sportschef. Efter 19 år i Skive, hvor han først spillede i fem-seks sæsoner som aktiv fodboldspiller, men måtte stoppe sin karriere grundet en omfattende knæskade, blev han efterfølgende ansat som sportschef, og det har han været indtil denne sommer. Kun afbrudt af en sæsons pause i 2013 har han i alle årene været ankeret hos de gule naboer. I en lille organisation, hvor man i perioder drev klubben uden direktør eller kontorpersonale har Jesper Larsen været vant til at have mange kasketter på, og han har givet en hånd med i alle hjørner af klubben for at få tingene til at løbe rundt.

Jesper Larsen er oprindeligt fra Bruunshåb, og bor i dag i nordbyen i Viborg, og derfor har det også været uundgåeligt for ham at følge med i byens fodboldhold, selvom han har arbejdet for naboerne i Skive. Muligheden for at få lov til at sætte sit præg på VFF, og være en del af udviklingen kunne han ikke sige nej til. Men den første tid i klubben efter sommerens nedrykning har også haft sine udfordringer. -Jeg var ikke med til at rykke ned, så den følelse, som alle andre i klubben har haft, har jeg ikke selv mærket, men man har kunnet mærke, at det har gjort helt usandsynligt ondt. Det var jo en nedrykning, der kom bagpå alle, og derfor var man heller ikke forberedt på det. Det har givet udfordringer. -Først var der nogle spillere, der nok ikke kunne se sig selv spille i næstbedste række, og derudover så er der enormt stor forskel på økonomien i Alka Superligaen og NordicBet Ligaen, som også gjorde, at vi ikke lige stod forrest i køen, når der skulle hentes nye spillere til. Det betød også, at sommerens transfervindue har haft større aktivitet end hvad godt er. Men igen har det været en nødvendighed, mener Jesper Larsen.

Trods en fantastisk sidste sæson, hvor Skive blandede sig helt i toppen af NordicBet Ligaen med en meget ung trup, så valgte Jesper Larsen at sige farvel til klubben efter næsten to årtier for i stedet at starte i sit nye job i Viborg. Ikke et fravalg af Skive, men et tilvalg af Viborg.

-Det er aldrig godt at skifte så meget ud i en trup, som vi har gjort i sommer. Skal man have succes, så skal der skabes kontinuitet, men med den sommer, vi har haft i klubben, så var det nødvendigt med den store udskiftning. Både hvad angår afgange, men også med at få noget frisk blod ind, som ikke var en del af nedturen i sidste sæson. Og udover kontinuitet i spillertruppen, så skal der også skabes kontinuitet i staben rundt om holdet. Efter en kort periode som vikarierende trænerteam, valgte den sportslige ledelse med Jesper Larsen i spidsen at fastansætte Steffen Højer og Ralf Pedersen som den trænerduo, der skal sikre fremtidens succes i Viborg FF.

-Jeg synes, at Viborg er en vanvittigt spændende klub med et helt enormt potentiale, som jeg virkelig brænder for at få lov at arbejde

De to tidligere spillere kender klubben ud og ind, og ingen af dem skal lære, hvordan man efterlever klubbens værdier. De har dem alle-

Som sæsonen er skredet frem, så er det også lykkedes at vende den dårlige start fra en bundplacering til nu at have fået kontakt til topholdene. Det bekræfter sportschefen i, at der er lysere tider på vej – men der er fortsat også masser af udfordringer. -Jeg er egentlig ret fortrøstningsfuld i forhold til at nå med i kampen om en topplacering, så vi kan komme til at spille med om en plads i Superligaen, men man skal bare huske på, at NordicBet Ligaen er rigtig stærk. Det ser man også år efter år med de hold, der rykker op i Superligaen. Forskellen mellem bunden af den bedste række og toppen af næstbedste er ikke ret stor – hvis der overhovedet er nogen forskel. -For at vi kan lykkes, så skal vi selvfølgelig stadig blive endnu dygtigere, og jeg er sikker på, at vi er på rette vej. Jeg er også sikker på, at vores trup kun bliver stærkere som sæsonen skrider frem. Flere spillere kommer tilbage fra skader, og så kommer der også et transfervindue i januar, som vi allerede er i fuld gang med at planlægge. -Alle klubbers indgang til et transfervindue er, at man vil blive stærkere under de forudsætninger, man nu har. Sådan er det også her. Men min tilgang til at hente spillere er, at man skal turde kigge indad først. Har vi noget spændende på vej selv? Og der må jeg sige, at jeg er blevet bekræftet i, at FK Viborg virkelig er spændende. Det er også en del af at skabe en stærk kultur. Vi ved i hvert fald, at de unge spillere, der kommer op igennem systemet her i klubben vil dø for den grønne trøje, og den mentalitet finder man ikke altid udefra. -Når det er sagt, så er jeg heller ikke så romantisk anlagt, at jeg tror på, at vi kan rykke op med et hold fra egen avl, fordi nogen mener, at det bør vi. Det absolut vigtigste er, at vi vinder fodboldkampe, og den proces er vi godt i gang med, afslutter sportschefen. 


Fodbold

Dannelse

Afrika - 20 ugers højskoleophold på Hald Ege med start i januar og august. Ambitiøs Fodboldlinje i samarbejde med Viborg FF. Bliv trænet af Steffen Højer, Ralf Pedersen og Jonas Kamper. Derudover lifeskills, rejse for alle til Afrika og et stærkt fællesskab.

Videbechs Alle 137 8800 Viborg www.hoejskolen.dk

Tjek os ud på Facebook: @HoejskolenHaldEge Og på vores hjemmeside: www.hoejskolen.dk


18

VIBORG F.F.

Når grønsværen skiftes ud med -Jeg synes, det er vildt spændende, og det føler jeg mig overbevist om, at spillerne også gør. Det er i hvert fald noget, de har fået meget mere fokus på, og er blevet mere interesserede i. Kigger man bare 15 år tilbage, så har fodbolden udviklet sig helt vildt, og det samme gælder for de fysiske krav. Man skal som spiller være i stand til at lave markant flere højintense løb, og nutidens spiller skal være en topatlet -Derfor tror jeg også, at rollen som fysisk træner har ændret sig. Når jeg taler med tidligere spillere, så beskriver de typisk den fysiske træner som en hård og streng mand, som man hadede at arbejde under. Sådan er det i hvert fald ikke længere, smiler Kasper. -Fysisk træning er langt fra kun det, der foregår i styrkecentret. Det er selvfølgelig en del af det, men det er i højere grad alle de detaljer i hverdagen, hvor man kan optimere sin fysik. Den rigtige søvn, den rigtige kost, koldt og varmt bad, massage, udstræk og meget andet. Alt det, der gør, at man står i den bedst mulige forfatning til næste træning og næste kamp. Jeg er jo kun i klubben med spillerne et vist antal timer om ugen, og resten af døgnets timer er det op til dem selv at gøre de rigtige ting. Det er det, jeg skal vejlede og træne spillerne i, så de får nogle gode rutiner, der også er med til at styrke kulturen i klubben.

F

ysisk træning er meget mere end vægte i styrkecentret og lange løbeture i skoven. I følgende artikel kan du komme lidt tættere på fysisk træner Kasper Ulriksen, og blive klogere på, hvordan han arbejder med spillertruppen. Af: Nicolai Kristensen

Når fodbolden skiftes ud med vægte, og når grønsværen er erstattet med styrkecentret, så træder Steffen Højer og Ralf Pedersen en smule tilbage, for i stedet at overlade styringen af træningen til den fysiske træner. Det er én del af Kasper Ulriksens job, som også rummer meget, meget andet. Den 43-årige fysiske træner er uddannet lærer indenfor idræt og pædagogik, og har tidligere også arbejdet indenfor Forsvaret, hvor han har været udsendt som livvagt ved den danske ambassade i Bagdad. Siden 2014 har han haft jobbet i Viborg FF, mens han ved siden af også er lærer på Gymnastik & Idrætshøjskolen i Viborg. En til to gange om ugen er træningspasset i VFF typisk dedikeret til træning i styrkecentret eller i crossfit, men i virkeligheden er den fysiske træning en del af fodboldspillernes dag hele døgnet rundt alle dage i ugen. Selvom titlen er fysisk træner, så opfatter Kasper Ulriksen sig selv mere som en fysisk coach, der ikke kun skal sammensætte et fysisk træningsprogram, men i endnu højere grad også coache og vejlede spillerne for at få det bedste ud af hver enkelt.

Mere ansvar I sin tid i klubben har Kasper Ulriksen arbejdet med flere forskellige cheftrænere. Han har lært noget af dem alle, og hver af dem har sin egen måde at gøre tingene på. Trænere er forskellige, og derfor er måden at anskue den fysiske del af træningen på også forskellig, men denne sommer har Ulriksen mærket, at der er blevet lagt et større ansvar på hans skuldre. Struktur, planlægning og dokumentering er blevet sat i endnu højere fokus, og det gør også, at kravene til den fysiske træner er blevet skærpet. -Steffen er en meget nysgerrig og meget struktureret træner, som er interesseret i alt omkring fodbolden, og han stiller store krav til både spillerne, men også folkene omkring ham. Han er god til at udfordre og stille spørgsmål, så vi kan optimere alle de små detaljer, for der er altid noget, man kan skrue lidt på. Spillerne skal løbe længere end de har været vant til, og det betyder også samtidig, at jeg har fået et større ansvar end tidligere. -I fodboldens verden har man nok nogle gange en tendens til kun at tænke på den næste kamp, og det er meget forståeligt, for det er altid den vigtigste. Men for at vi skal kunne lykkes med denne del af træningen, så skal man også have tid til at tænke på de kampe, der kommer om tre-fire måneder. Det gør man ved at investere i den fysiske del, og det har vi skærpet i denne sæson. Træningen styres på iPad’en Ligeså vel som spillet på banen udvikler sig med tiden, så sker der også forandringer i måden at gøre tingene på udenfor kridtstregerne. Og her er det vigtigt at følge med tiden, understreger den fysiske træner. Da Kasper Ulriksen tilbage i 2014 blev ansat var det med Auri Skarbalius som cheftræner i klubben, og det var på det tidspunkt, hvor økonomien igen var ved at være på ret køl efter


VIBORG F.F.

styrkecentret nogle hårde år. Året forinden med Ove Christensen i spidsen købte og implementerede man et pulssystem som en del af træningen, og det system er i denne sæson blevet opgraderet til et nyt og mere avanceret et af slagsen. I dag kan Ulriksen således blandt andet styre en del af træningen fra sin iPad. -Det fungerer sådan, at alle spillere har et pulsbælte på, mens de træner, og i det bælte sidder en censor og en gps. Så kan jeg på min iPad eller computer følge med i spillerens puls, fart, antal spurter, kalorieforbrænding og meget andet. Det betyder også, at jeg i løbet af træningen kan se, hvem der skal lave lidt ekstra, og hvem der har nået sit max. På den måde kan det også være med til at forebygge skader. -Når spillerne har en dag derhjemme, og bare skal ud på en løbetur, så er det faktisk så detaljeret, at jeg kan se deres rute på Google Maps inde i systemet. På samme måde kan jeg se et ’heat-map’ over fodboldbanen efter træningen, som giver et billede af hvor spilleren har løbet. Det kan give os en indikation om eksempelvis har spilleren været nok i feltet, hvis det er det, man vil måle på.

SÅ KAN JEG PÅ MIN IPAD ELLER COMPUTER FØLGE MED I SPILLERENS PULS, FART, ANTAL SPURTER, KALORIEFORBRÆNDING OG MEGET ANDET. DET BETYDER OGSÅ, AT JEG I LØBET AF TRÆNINGEN KAN SE, HVEM DER SKAL LAVE LIDT EKSTRA, OG HVEM DER HAR NÅET SIT MAX -Spillernes kroppe er forskellige, og de kan klare forskellige belastninger, og på den måde kan vi styre og tilpasse træningen mere individuelt, og det er et meget vigtigt redskab at have. Det er dog vigtigt at understrege, at tallene jo kun er en rettesnor. Vi stirrer os ikke blindt på dataene, men bruger den som en del af det samlede billede. Og den data, som Ulriksen henter ned på sin iPad, bliver en vigtig faktor i forhold til planlægningen af træningen i vinterpausen, som kan blive afgørende for forårssæsonen. Mens sommerpausen har været kort, så er det i løbet af vinteren, at det lange træk skal tages i forhold til spillernes fysik. -Én ting er den daglige data, som er et øjebliksbillede af spillerens fysik, men når man samler data ind i løbet af en halvsæson, så har man en vigtig historik, som er gavnlig for måden at tilpasse deres program på. -Alle er forskellige, men alle kan rykke sig, og det vigtigste er, at vi får hver især til at blive den bedste udgave af sig selv. Fodbold er nogle gange et tilfældigt spil og det mentale spiller også en rolle, men fysikken er et parameter, hvor vi hele tiden selv kan sørge for at blive bedre. Gør man det, så giver man i hvert fald sig selv de bedste forudsætninger for at få succes. 

19


SÅDAN HOLDER VI

FØDSELSDAG PÅ STADION F

alder snakken på børnefødselsdag, så ledes tankerne hurtigt hen på sodavand, kagemand og lege i haven. Sådan gør man det i mange familier, når vennerne eller klassekammeraterne inviteres til den store dag en gang om året, men hvad hvis kagen udskiftes med en grillpølse og leg i haven erstattes med fodboldkamp på Energi Viborg Arena? Så kan Viborg FF hjælpe med din næste børnefødselsdag. Én af vores mest populære aktiviteter ved siden af fodbolden er nemlig vores børnefødselsdagskoncept, som foregår i forbindelse med en hjemmekamp på stadion. Dagen starter typisk en time før kampstart, hvor maskotten Willie tager imod fødselaren og gæsterne. Herefter finder vi vej til legeområdet under tribunen på stadion, hvor der er masser af aktiviteter såsom basketball, bordfodbold, tegnevæg, spark på mål og meget mere. Når kampen går i gang, og alle er klar til at heppe på VFF, så er der reserveret pladser samlet på tribunen for fødselaren og alle gæsterne, og her er der sørget for en fransk hotdog med tilhørende sodavand til alle de inviterede. I pausen af kampen er der

aktivitet med Willie inde på banen, hvor der bliver skudt på mål i en straffesparkskonkurrence eller lignende. Vi håber alle på, at det bliver en god kamp, og at de grønne inde på banen vinder, for når kampen er slut, så får fødselaren lov til at komme med ned på banen. Her bliver der taget et foto med fødselarens yndlingsspiller, ligesom der også er tid til at få skrevet et par autografer. FØDSELSDAGSPAKKEN  Invitationer til jeres fødselsdagsfest  Franskhotdog menu Willie kigger forbi og siger tillykke  Fødselsdagsbarnet får et billede med en VFF spiller  GREEN KIDZ medlemmer får en gave  Fri benyttelse af aktivitetsområdet  Pris kr. 60,- pr. person ved minimum 10 personer. Book din næste børnefødselsdag hos Carsten Jalk på mail carsten@vff.dk – eller ring på tlf. 24 91 12 30. Vi glæder os til at have en fantastisk dag sammen med jer på Energi Viborg Arena. █

tart time før kamps en n io ad st d ve n indgangen Vi mødes fora

Før kampen går i gang er der akt iviteter i legeområdet r med Maskotten Willie kommer og lege

! ber på en VFF-sejr Vi ser kampen og hå

I pausen er der aktivitet

inde på banen

Når kampen er slut tages et billede med din favoritspiller


kia.com

1.6 CRDI GT-LINE LIMITED

Privatleasing Månedlig ydelse

Udbetaling

2.995 kr. 4.995 kr.

CEE’D SW 1.6 CRDI GT-LINE LIMITED Forbrug: EU-norm 23,8 km/l ved blandet kwrsel. CO2: 109 g/km

UJS Biler Viborg Gl. Skivevej 83A · 8800 Viborg Telefon 8661 3333 4.995 kr. i fwrstegangsydelse, 2.995 kr. pr. md. Leasingperiode: 36 mdr./15.000 km drligt ved leasing via KIA Finans. Inkl. moms, serviceaftale, etablerings.- og lev.omk. Ekskl. grwn ejerafgift, dek, forsikring og ekstraudstyr. Totalpris i hele perioden 112.815 kr. Positiv kreditgodkendelse kreves og betaling via NETS pdkreves. cee’d SW er vist med ekstraudstyr.

Forfwrende fornuftig


22

VIBORG F.F.

E M M U L K S N E KAPTAJN Af Jeppe Grønning

D

er er blevet sagt og skrevet meget om ned-

tere internt. Men udover at være vellidte klubfolk, er de

meget siden. Og derfor er det ikke fortiden,

af at vinde fodboldkampe. Både i dag og i fremtiden. Det er

rykningen i sommers. Men der er også sket men netop nutiden og fremtiden, det skal handle om i denne klumme. Vi er nemlig

begge yderst fagligt kompetente og vigtigst af alt besatte netop det, der er altafgørende på nuværende tidspunkt.

godt i gang med en genopbygning, som ingen havde

Fundamentet skal styrkes

men som ikke desto mindre er fuldstændig nødvendig

kun går i én retning de næste mange år. Både på det

troet og ønsket skulle ske på nuværende tidspunkt,

for, at vi kan få den udgave af Viborg FF vi alle drømmer om i de næste mange år.

Vi skal have lagt et fundament, der sikrer at udviklingen resultatmæssige plan, men også på det organisatoriske og ledelsesmæssige. Folk skal kunne se en klar og lys fremtid for Viborg FF og samtidig have lyst til at være i klubben og

De største og mest åbenlyse ændringer udadtil er nye

udvikle sig hver dag. Uanset hvor banalt dette måtte lyde,

begge kender klubben til hudløshed, og hver især har en

at imødekomme dette, er mange ting blevet gennemgået.

Det er meget tydeligt for os spillere, at trænerne ikke bare

igennem dialog mellem direktion, trænerteam og spillere.

men for hele klubbens fremtid.

markant udenfor banen, er det nemlig netop på det kom-

Dette tror jeg også er ret tydeligt for omverdenen. Derfor

og tillid til den enkelte spiller.

trænere. Ind er kommet Steffen Højer og Ralf Pedersen, der

må vi erkende, at det nok ikke altid har været tilfældet. For

passion for fodboldspillet, der smitter af på hele truppen.

Nogle ting er besluttet af ledelsen, mens andre er indført

er interesseret i at forbedre tingene for deres egen skyld,

Skal jeg fremhæve et punkt, hvor vi allerede har rykket os

har nogle måske tænkt, at det var et letkøbt valgt at rekrut-

munikatoriske plan, og det har uden tvivl givet mere ansvar


Det er blevet indført, at vi nu har faste træningstider i klub-

ben fra klokken 9 til 14 de fleste dage. Tidligere måtte vi gå efter frokost klokken 12, hvis vi vel og mærke havde fået den ønskede træning og behandling, og det var vi som gruppe ikke gode nok til at håndtere. Beslutningen om

ændringerne i træningstiderne blev taget af ledelsen som

led i den nye retning og fokus på klubbens oprindelige værdier, men for at få det maksimale ud af vores tid på anlægget har både spillere, trænere og ledere været med på råd i forhold til at planlægge indholdet i dagligdagen, og efter

en indkøringsfase ser tiltagene ud til at fungere rigtig godt. Resultatet er nemlig blevet, at holdtræningen er skubbet

en smule, så der er mere tid til den rette forberedelse før

træning, samt behandling, ekstratræning, møder og socialt samvær efter træning. Jeg kan i hvert fald konstatere, at der trænes mere målrettet end nogensinde før i min tid i

klubben. Derudover er der indført detaljerede ugeplaner, supplerende morgenmad og morgenmøder, som både

styrker fællesskabet og kommunikationen mellem trænere, spillere og administrationen. Min nye rolle

Som anfører er min dialog med både trænere og ledelse

naturligvis blevet hyppigere, og jeg har her oplevet et styr-

ket engagement, samt en mere åben dialog fra begge sider. Det gør det ikke bare nemmere som spiller at forstå klub-

bens retning, men også at være med til at styrke værdierne ud fra denne.

Fokus er blevet lagt i cafeteriet, hvor både ansatte og

gæster har deres daglige gang, og derfor vil der i disse

omgivelser ske en masse ændringer over de næste uger for at skabe et endnu bedre miljø i klubben.

Den seneste tid har jeg som anfører desuden haft æren af på klubbens vegne at uddele donationer til tre fantastiske tiltag sammen med viceanfører Søren Reese. Det er dele af overskuddet fra sidste års VFF Spinning Tour, som i

år er gået til Hospitalsklovnene, ROS (Rund og Sund) og

Børnenes Ven, og i den forbindelse vil jeg gerne takke alle

de sponsorer, som har deltaget i spinningsarrangementet, der først og fremmest kører penge ind til Viborg FF, men

også gør det muligt for os at give lidt videre til andre. Det

var en meget overvældende oplevelse for os at være med

til at give pengene videre og samtidig opleve glæden ved at modtage noget hos repræsentanterne for organisationerne. Der har i det hele taget været et større fokus fra klubbens side på at blive mere synlige i lokalområdet, hvorfor spil-

lerne på ugentlig basis deltager i diverse arrangementer og sponsorbesøg.

Alt dette skal gerne være med til at styrke klubbens produkt på både kort og lang sigt, men der skal ikke være nogen

som helst tvivl om, at det altoverskyggende mål i daglig-

dagen er at vinde fodboldkampe. Det er det vi arbejder på hver dag, og det som alt vi gør, gerne skal udmønte sig i. Derfor bliver langt de fleste timer naturligvis også brugt

VI ER FØRST LIGE PÅBEGYNDT GENOPBYGNINGEN OG STADIG LANGT FRA MÅL, MEN JEG MENER, AT VI FULDT UD ER KONKURRENCEDYGTIGE LIGE NU OG FORVENTER SAMTIDIG, AT VI KUN BLIVER BEDRE SOM TIDEN GÅR På det seneste har jeg dog også indgået i en helt anden form for dialog. Det er ikke nogen hemmelighed, at vi i

mange år har gået og ventet på et nyt klubhus, og at dette

er en nødvendighed for, at vi som klub kan tage det næste skridt. Forholdene på Kirkebækvej i dag er simpelthen

hverken en Superliga- eller 1. Divisionsklub værdig. Det nye klubhus har længe været undervejs, og ser nu endelig ud til at blive en realitet til næste vinter. Vi kan dog ikke bare

gå og vente på, at tingene en dag ude i fremtiden forbedrer sig, og derfor er jeg i øjeblikket en del af en arbejdsgruppe, der tæller repræsentanter for den professionelle afdeling, amatørafdelingen og en ekstern idéudvikler i Manguster med Niels Sønderby i spidsen. Vi har fået til opgave at

forbedre forholdende i det nuværende klubhus indenfor

rimeligheden og økonomiens grænser, da det selvfølgelig ikke giver mening at smide en masse penge i noget, der

forhåbentlig inden længe skal rives ned. Det er dog heldig-

vis sådan, at mange af forbedringerne kan tages med over i det nye klubhus.

Alt for længe har man gået og ventet på fremtiden fremfor

at kigge på, hvad man kan gøre i nutiden, og derfor er der allerede taget hul på de fysiske forbedringer i klubhuset.

på træningsbanen. For at sikre, at vi træner så ambitiøst

og målrettet som muligt, har vi netop fået implementeret pulsmålere til hver eneste træning. Det betyder, at vores trænerteam med vores fysiske træner Kasper Ulriksen i

spidsen kan følge vores arbejdsmængde og intensitet på

en iPad under træning og kamp og dermed følge spillernes fysiske niveau og forhåbentlig samtidig komme skader i forkøbet.

Vi tror på fremtiden

Med andre ord er der sket ufatteligt meget siden vi gik

på sommerpause og måske også mere end nogensinde

før i de fem år jeg har været i klubben. Men det var også tiltrængt og nødvendigt. Vi er først lige påbegyndt gen-

opbygningen og stadig langt fra mål, men jeg mener, at vi fuldt ud er konkurrencedygtige lige nu og forventer samtidig, at vi kun bliver bedre som tiden går. Dermed er der

ingen undskyldninger for ikke at nå vores mål. Vi skal hele

tiden stræbe efter at blive bedre for så tror jeg på, at Viborg FF pludselig står på et fundament, som er stærkere end

nogensinde før. Det kræver dog mere end nogensinde før, at vi alle både på og udenfor banen lever op til værdierne om fight, seriøsitet og sammenhold. 


24

VIBORG F.F.

NY MAND PÅ KIRKEBÆKVEJ

I

sommerens transfervindue hentede VFF Pierre Larsen til domkirkebyen på en 1-årig lejeaftale fra FC Helsingør, og den hurtige offensivspiller har fra første færd bidraget med både mål og assist, og er blevet en profil på holdet.

Af: Jacob Thorsager Mogensen

Pierre Larsen var kun seks år, da han blev en del af FCK´s ungdomsafdeling og siden dengang har fodbold været et centralt omdrejningspunkt i den nu 23-årige Larsens tilværelse. -Jeg har altid levet og åndet for fodbold, og det betød, at jeg efter 10. klasse valgte gymnasiet fra. Siden dengang har min hverdag udelukkende handlet om at blive en bedre fodboldspiller med selvtræning om formiddagen og fodbold i klubben om eftermiddagen. Efter at have afsluttet sin tid som ungdomsspiller i FCK tog Pierre Larsen turen rundt i en håndfuld mindre klubber som Brønshøj, Avarta, FC Roskilde og BK Frem, inden han, efter oprykningen med FC Helsingør, skiftede til VFF, hvor det specielt var de grønnes fuldtidsprofessionelle set-up, der trak i ham: -Jeg har altid gerne ville til en fuldtidsklub, så da muligheden for at komme hertil bød sig, kunne jeg ikke sige nej. I begyndelsen skulle jeg lige vænne mig til at være en del af et fuldtidsmiljø, og man kan sige, at det

var lidt som at starte i skole igen, men til forskel fra skolen glæder jeg mig hver morgen til at skulle til træning, udtaler Pierre Larsen med et smil på læben og tilføjer: -Udover fuldtidsaspektet spillede det også ind, at Viborg er en traditionsrig klub. Fra min barndom kan jeg tydeligt huske, at de store hold altid havde det svært, når de gæstede Viborg Stadion, så at jeg nu selv har hjemmebane her er noget helt specielt. En helt ny verden Da VFF´s nye nummer 24 i sommers rykkede teltpælene op og forlod det sjællandske, var det samtidig første gang den unge sportsmand skulle flytte hjemmefra, og det har helt klart været medvirkende til, at Pierre Larsen modner som menneske: -Det har været meget lærerigt pludselig at skulle stå på egne ben, og jeg synes, at det er en rigtig fin måde, det er sket på, for jeg er bare blevet kastet ud i det. Samtidig har folkene omkring mig her i klubben også været særdeles behjælpelige i relation til flytning osv., og det har uden tvivl også fået tingene til at glide nemmere, siger Larsen og fortsætter: -Generelt set er jeg faldet virkelig godt til i Viborg. Fra første sekund, er jeg blevet taget imod med åbne arme. Alle har været virkelig flinke, og sammenlignet med hvad jeg har oplevet tidligere, er det som at komme ind i en helt ny verden. Der er plads til alle i omklædningsrummet, og jeg har kunnet være mig selv helt fra starten uden at skulle have nogen parader oppe. I henhold til hovedpersonen selv har det, at han er faldet godt til haft betydning for mere end blot livet udenfor kridtstregerne. Den kreative offensivspiller er fra næste første fløjt gået direkte ind på holdet og bidraget med scoringer og oplæg i kløvertrøjen. Adspurgt om baggrunden for den gode start, peger Larsen i høj grad på trivslen i hverdagen:

-Den succes jeg har på banen lige nu er på mange måder et udtryk for, at jeg har det godt her i klubben. Trænerteamet viser mig tillid, og mine holdkammerater tror også på mig. Jeg kan mærke at de stoler på, at når de spiller bolden til mig, så skaber jeg noget, og det er en enormt dejlig følelse at stå med. Ambitioner og fremtid Med henblik på målsætningen for den videre sæson er Pierre Larsen ikke et sekund i tvivl: Viborg skal tilbage i Superligaen. Personligt sigter offensivspilleren efter at bygge videre på den opløftende start med endnu flere mål og assist, alt imens han, i forhold til den lidt fjernere fremtid, drømmer om at kunne følge i fodsporerne på en tidligere Viborg-profil: -Først og fremmest håber jeg på, at vi bliver enige om en permanent aftale her VFF. Det er både jeg og klubben interesseret i, men da jeg stadig er ejet af Helsingør er der lige nogle ting, der skal falde på plads. Men vi arbejder på det, siger han med et smil, mens han tænker på fremtiden: -Mit fokus er i Viborg, og det er her, jeg skal gøre det godt hver eneste dag. Gør man det godt her i klubben, så står alle muligheder åbne, og på længere sigt drømmer jeg da også om udlandet. Jeg er meget imponeret af den udvikling, en spiller som Lukas Lerager har gennemgået, og jeg håber på, at jeg også kan gøre det så godt for Viborg, at udlandet også trækker i mig. Her og nu handler det bare om at fortsætte den gode stime, for jeg vil gerne betale tilbage for min flotte modtagelse, og den eneste måde jeg kan gøre det på, er ved at score en masse mål og på den måde få klubben tilbage, hvor den hører til. 


sallingbank.dk

Sammen får vi det til at ske! Hos Salling Bank tager vi udgangspunkt i dig, din situation og der hvor du er i livet. Du får personlig betjening, og sammen skræddersyer vi en løsning til dig eller din virksomhed. Kom ind i vores hyggelige afdeling i Viborg og få en uforpligtende snak. Vi kan helt sikkert hjælpe dig.

Salling Bank, Viborg · Vestergade 5 · 8800 Viborg · Tlf. 9644 6400 · viborg@sallingbank.dk

KØB DIT SÆSONKORT I DAG! BAK OP OM

ET SÆSONKORT GIVER ADGANG TIL ALLE HJEMMEKAMPE: VOKSEN ............................................................................FRA KR. 700,VOKSEN M/GULDMENU ............................................... FRA KR. 1.400,PENSIONISTER .................................................................FRA KR. 550,BØRN U/18 ÅR ..................................................................FRA KR. 250,-

KØBES PÅ VFF.DK

VIBORGRTFTIFL SÆSONKO ALLE HJEMMEKAMPE!


børne t-shirt med Willie-motiv hvid eller sort

100,-

F F V J Ø T T FED ISE D N A H C R OG ME

- KØB DET NU!

KLAR TIL AT STØTTE DE GRØNNE! KØB DET NYE VFF-MERCHANDISE PÅ VFF.DK OG HOS SPORT 24 I SKT. MATHIAS GADE


Kvalitetsarbejde indenfor nybyggeri, renovering, fraflytterlejligheder, erhverv og privat

Ærøvej 8 · 8800 Viborg · 86 62 36 32 · www.mjmalerfirma.dk

1867

2017

17 31/12-20 n e d T HUSE

Fisk med NU UD-A E hellef M t S g a R B Å ser n NY T ugalin passio ya og de bel

eme ør /papa med cr ja – sm alat m piet te lsa ro mmers u a u p S :H e t g e s n k Forr Rødtu get la nade armrø . te af v utrepa g t a e b l e ie m hjem med r de Toast aisere ad – br r b r re ø u ærtep oksem o med odnet d m r g s a o l ip r t h nsk k sprød rugtec ret: Da dant – – rodf n r o e f t l Hoved t e off skalo – kart yltede e. kæber leri – s l e ersauc s b t e g mild p saltba hvid kage – t olade k o brænd h d c e y n pie m t mush o d e m e p e m m l a is – t: D ramel agilite Desser amt ka e på fr rødt s mouss p e s d – a r l – bæ choko t. ugter nouga gs – fr fransk maren

t: 375.ouver c . r p Pris

BESTIL NU...

RING PÅ 8664 2024

JULEBUF

FET

Hvide s ild med karrys Stegte alat sild me d blød e løg Flødes ild Pandes tegt rø d s pæt tef Hjemme ilet røget l aks m/r ygeost GravAd kalvef ilet Hel lak s belle Sylte m vue ed senn ep og r ødbede Æblefl r æsk & b lodpøl Tartele se t ter me d høns i asparg Varm le es verpos tej Troels ` julem edister Confit erede a ndelår Helsteg t bensk inke Svineka m med r ødkål Vendsy sSelsk grønla ngkål stort o stebor d ris a la mande Julekn as og f rugter .

pris pr . couve rt

298.-

FRA -17/12 D. 24/11 g , lørda fredag AGE & SØND SES VI?

Hjarbæk Kro | Søndersiden 2 | 8831 Løgstrup | tlf. 86 64 20 24 | www.hJARBÆKKRO.DK


Professionel

Erhvervstelefoni HAR DU DEN RIGTIGE LØSNING? Vi tilbyder en gratis gennemgang

• • • • •

Personlig service Problemfri overgang Lokalt erhvervscenter Skræddersyet løsning 200+ lokale referencer

MobilCenterMidt.dk

Fabrikvej 7 | 8800 Viborg | Telefon 86615480


30

VIBORG F.F.

f.f. g r o b i V s partner ho

Netværket taler... Af Nicolai Kristensen

Marcello Cilea MobilCenter Midt Foto: Jacob Kaas, Viborg Nyt

Hvorfor har I valgt at blive en del af netværket? Det er der flere grunde til. Vi har haft VFF-netværket i tankerne i et stykke tid, og nu synes vi, at der var anledning til at gøre noget ved det. Vi arbejder i forvejen allerede med lokal erhvervstelefoni for 200 kunder i Viborg, og vi ser, at der er et stort potentiale for os her. Samtidig så har jeg en personlig relation, da sportschef Jesper Larsen er min svoger, og så er det vigtigt at bakke op lokalt om sporten, der betyder så meget for byen. Hvad håber I på at få ud af det? Det primære for os er, at vi ser noget forretning i at være med. Der er mange måder at skabe netværk på, og vi håber på, at vi via VFF-netværket kan få et større samarbejde med mange af de andre virksomheder. Man skal selv gøre en indsats for, at det lykkes, og det er vi meget bevidste om. Samtidig så håber vi da alle på, at vi får Superliga til byen igen og kan få oplevelser på den måde, men det er sekundært for os. Hvilken slutplacering får VFF i tabellen i denne sæson? Siden vi er kommet med i netværket, så er det jo gået op ad bakke efter en knap så god start på sæsonen. Jeg tror helt klart på positive tider, og de kampe, jeg har set på det seneste viser i hvert fald, at klubben er på rette vej. Det er vigtigt, man kan se, at der bliver kæmpet for hinanden blandt alle på holdet, og det tror jeg giver mange point i længden. Vi kommer da med i toppen, og får en af de øverste placeringer, det er jeg ret sikker på.

KIM FOGED

Salgskonsulent Tlf. 2082 2233 kim@vff.dk

Anders Varming Nybolig Helm & Varming Hvorfor har I valgt at blive en del af netværket? Det har vi fordi, vi føler, at vi er en del af Viborg, ligesom VFF også har en stor betydning for byen. Vi vil alle sammen gerne have en by i Superligaen, og så mener vi selvfølgelig, at man er forpligtet til at bakke op om det lokale fodboldhold. Vi er repræsenteret i loungen til kampene hver gang, og der prøver vi på at være synlige overfor de andre, som også er en del af netværket. Hvad håber I på at få ud af det? Vi håber selvfølgelig på at forstærke vores netværk i byen, men vi vil også rigtig gerne være en del af den promovering af Viborg, som VFF kan. Sport betyder meget for byen, og der er det vigtigt at bakke op om og være en del af. Samtidig giver det os nogle oplevelser, og vi bruger også vores sponsorat ved at have mulighed for at give vores kunder oplevelser på stadion. Det vil vi også komme til at gøre mere i fremtiden, og det må selvfølgelig meget gerne være i Superligaen. Hvilken slutplacering får VFF i tabellen i denne sæson? Vi håber og tror meget på oprykning. Efter det nye trænerteam har taget over, så ser det ud til, at holdet er kommet ind i en god udvikling, og den struktur, som er kommet på holdet, vil også gavne os resten af sæsonen. Vi krydser fingre og håber på, at udviklingen fortsætter, så vi kan slutte helt i toppen og snart være med i Superligaen igen.

MORTEN JENSEN Direktør Tlf. 4083 8767 morten@vff.dk

Ulrik Hald Nikostine ApS og Legebyen Hvorfor har I valgt at blive en del af netværket? Det har vi af flere årsager. Dels vil vi gerne skabe noget netværk til virksomhederne i byen, og så vil vi også gerne promovere os selv noget mere overfor private. Så vi har fået os et skilt på stadion, og er blevet en del af arrangementerne i loungen, som jeg har været med til næsten hver eneste gang. Jeg synes, der er et godt arrangement før kampene med god stemning i flotte omgivelser. Jeg vil gerne ønske mig mere netværk ved bordene, og det håber jeg på at komme mere til i fremtiden. Hvad håber I på at få ud af det? En kombination af noget forretning og nogle gode oplevelser. Det er ikke sådan, at jeg stiller et regnestykke op for at se, hvad jeg helt præcist får i kroner og ører, men det er klart, at man håber at få nogle flere kontakter i erhvervslivet, og det er jeg helt sikker på, at jeg nok skal få. Samtidig så er det dejligt at være en del af et fællesskab, så der er også noget socialt og hyggeligt i at være med. Hvilken slutplacering får VFF i tabellen i denne sæson? Vi bliver nummer ét. Det skal vi, og det tror jeg selvfølgelig på. Efter en svær start, så synes jeg, det ser ud til, at vi har fået vendt tingene i en positiv retning. Kigger man på, hvordan det gik i 1. division i sidste sæson, så startede Hobro også skidt, men sluttede alligevel øverst. Så helt realistisk tror jeg da også på, at vi kan gøre det samme, så vi kan komme i Superligaen igen.

ØNSKER DU AT HØRE MERE OM ELLER VÆRE EN DEL AF NETVÆRKET SÅ KONTAKT KIM ELLER MORTEN FRA VIBORG F.F.


Viborg F.F. Avisen - november 2017  

TAK til alle annoncørerne i avisen - husk at bakke op om vores samarbejdspartnere, som alle er en vigtig forudsætning for topfodbold i Vibor...

Advertisement