Page 1

STOLTHEDEN TILBAGE

VELKOMMEN HJEM

DET HELE VÆRD

JEG FORVENTER EN BEDRE SÆSON

KOMMERCIEL CHEF SER STORT POTENTIALE I VFF

JEFF MENSAH VENDER TILBAGE TIL VIBORG

SVEND P ER GLAD FOR AT KUNNE HJÆLPE KLUBBEN

JEPPE GRØNNING SER FREM PÅ SÆSONEN

S08

S12

S18

S24

VIBORG FF VIBORG F.F. PROFESSIONEL FODBOLD A/S

JUNI 2018

DET ER TID TIL KØB AF

SÆSONKOSRERT DU FÅR MAS AF FORDELE!

WWW.FACEBOOK.COM/VFF FUNDAMENTET ER STÆRKERE NU FAN

- Cheftræner Steffen Højer sigter mod Superligaen

S6


2

VIBORG F.F.

VIBORG F.F.

MÅLSÆTNINGEN ER UÆNDRET

sportsligt setup. Derfor er den svære øvelse hele tiden at holde foden på speederen og samtidig trække lidt i håndbremsen for at få tingene til at harmonere. Vi har valgt at investere i ressourcer i vores kommercielle afdeling, der skal løfte indtægterne, så vi kan fastholde vores sportslige ambitioner, og vi kommer til at være så offensive, som det overhovedet er os økonomisk muligt. Vi er stadig påpasselige omkring økonomien, men skal vi skabe en rigtig stærk fodboldforretning, så kræver det oprykning til Superligaen. Allerede nu har vi sagt farvel til en række spillere, og selvom der altid kan ske uventede ting i en transferperiode, så er ambitionen, at vores trup skal være stærkere end den, vi havde i sidste sæson. Nogle afgange har været mere planlagte end andre, men sammen giver de økonomisk råderum som bliver investeret i nye forstærkninger, der sammen med den i forvejen gode stamme skal indfri vores målsætning. Det er helt afgørende for at nå sæsonens mål, at vi har en gruppe spillere, der ønsker at være her og deler ambitionerne for klubben.

Vores ubetingede målsætning er en oprykning næste sommer. Det er det, vi forventer af os selv, og det er det, I må forvente af os. For at det kan lykkes, så skal vi afgjort blive bedre i morgen end vi er i dag, og det er også de krav, vi stiller til hinanden.

Mens vi kæmper for at blive en superligaklub inde på banen, så arbejdes der også fortsat ihærdigt på at få faciliteter i Superliga-klasse udenfor. Det store projekt omkring det nye klubhus er gået ind i sin sidste planlægningsmæssige fase, inden spaden skal i jorden. Vi håber og forventer, at det står klar i løbet af den første del af 2019, og vi er sikre på, at det vil give et løft til hele Viborg FF. Gode faciliteter bliver i stigende grad et parameter, der kan tiltrække dygtige spillere til klubben.

UDGIVER Viborg F.F. Professionel Fodbold A/S Kirkebækvej 94 8800 Viborg Tlf. 86601066

ANSVARSHAVENDE Morten Jensen, Viborg F.F.

TEKST Nicolai Kristensen

FOTO Lars Troels Seemore

LAYOUT Seemore.dk v/John Madsen

TRYK Berlingske Media

DISTRIBUTION / OPLAG Berlingske Media, 36.000 TAK til alle annoncørerne i avisen - husk at bakke op om vores samarbejdspartnere, som alle er en vigtig forudsætning for topfodbold i Viborg! VIBORG FF... kan også læses online på vff.dk!

STOLTHEDEN TILBAGE

VELKOMMEN HJEM

KOMMERCIEL CHEF SER STORT POTENTIALE I VFF

Vi skal fighte med alt, hvad vi har, og stå sammen om den store opgave, der venter igen i næste sæson. Vi vil investere endnu mere både på og udenfor banen, i vores trup og overfor vores partnere, og vi vil være endnu mere åbne i vores kommunikation til fans og samarbejdspartnere, så sammenholdet omkring klubben bliver endnu stærkere. Målsætningen er uændret, og der skal arbejdes hårdt og seriøst med det i sigte, at Viborg FF skal tilbage til Superligaen.

DET HELE VÆRD

JEFF MENSAH VENDER TILBAGE TIL VIBORG

S08

JEG FORVENTER EN BEDRE SÆSON

SVEND P ER GLAD FOR AT KUNNE HJÆLPE KLUBBEN S12

JEPPE GRØNNING SER FREM PÅ SÆSONEN

S18

S24

VIBORG FF JUNI 2018

VIBORG F.F. PROFESSIONEL FODBOLD A/S

K

ære VFF’ere. En ny sæson står for døren, og selvom vi ikke opnåede vores mål i sidste sæson, så har vi ikke ændret på vores ambitioner og målsætning. Det betyder blot, at vi skal arbejde endnu hårdere for at blive dygtigere. Viborg skal være en superligaby igen. Vores ambitioner og visioner for klubben og byen er, at vi skal være en del af det bedste fodboldselskab, og det er den tilgang, vi har til alle de opgaver, der ligger foran os. Når den nye sæson begynder, så skal der kæmpes for at vinde stoltheden tilbage hos vores fans og samarbejdspartnere, og vi håber, at vi kan gøre os fortjent til den opbakning, der har været kendetegnet ved vores fodboldklub igennem mange år.

PROFESSIONEL FODBOLD A/S

DET ER

TID TIL KØB AF

SÆSONKORT ER DU FÅR MASS AF FORDELE!

WWW.FACEBOOK.COM/VFF FUNDAMENTET ER STÆRKERE NU FAN

Tilværelsen i næstbedste række er en økonomisk udfordring, hvor indtægter og udgifter har svært ved at balancere, når man samtidig ønsker et ambitiøst

- Cheftræner Steffen Højer sigter mod superligaen

S6

Morten Jensen, direktør, Viborg FF 

KØB DIT SÆSONKORT I DAG! BAK OP OM

ET SÆSONKORT GIVER ADGANG TIL ALLE HJEMMEKAMPE: VOKSEN ............................................................................FRA KR. 700,VOKSEN M/GULDMENU ............................................... FRA KR. 1.400,PENSIONISTER .................................................................FRA KR. 550,BØRN U/18 ÅR ..................................................................FRA KR. 250,-

KØBES PÅ VFF.DK

VIBORGRTFTIFL SÆSONKO ALLE HJEMMEKAMPE!


På udkig efter nogle revisorer, der kan skabe værdi og overblik? Så ring til os. Hos Ullits & Winther har vi mange forskellige slags kunder. Store og små. Lokale og internationale. Virksomheder, der vil have overblik, overskud og solidt håndværk. Vi er en dynamisk virksomhed med 5 partnere og 30 revisorer og økonomifolk, der brænder for at give vores kunder succes. Et godt team, der står klar med ærlig sparring, statsautoriseret rådgivning eller konkret økonomiarbejde - og så støtter vi selvfølgelig byens hold VFF. Kunne du tænke dig et job i Viborgs største revisionsfirma, så tag fat i os. Vi har forrygende travlt og søger lige nu nye talenter og engagerede talnørder, der vil være en del af holdet. Vi ses på stadion, når sæsonen starter igen. Rigtig god sommer.

uw.dk


SOMMERENS TRÆNINGSKAMPE Spillere og trænere er netop vendt tilbage på træningsbanerne på Kirkebækvej, og er i gang med forberedelserne frem mod den kommende sæson i NordicBet Ligaen. Her er planlagt fire træningskampe, inden den nye sæson starter i sidste weekend i juli. Træningskampene er planlagt således: Lørdag d. 23. juni kl. 14 ude mod AaB. Lørdag d. 30. juni kl. 14 hjemme mod Hobro i Bruunshåb. Lørdag d. 7. juli kl. 14 hjemme mod Thisted. Fredag d. 13. juli kl. 14 ude mod Silkeborg Mandag d. 23. juli hjemme mod Kjellerup. Der tages forbehold for ændringer. Hold altid øje med VFF. dk for at få de seneste nyheder. 

NU KOMMER STORSKÆRMEN RIF-DAG GAV

NYT KAMPTØJ

Der har været sort skærm i den ene ende af Energi Viborg Arena i en periode. En lidt for lang periode, vil nogen nok mene. Men det bliver der rådet bod på nu. Der er nemlig investeret i en ny storskærm, som lever op til standarderne for den digitale udvikling og de forventninger, der er til at gå til fodbold i dag.

Alle samarbejdsklubber i Viborg FF har mulighed for at holde samarbejdsklub-dag i forbindelse med en hjemmekamp på Energi Viborg Arena. Her kræver det, at klubben forinden inviterer byen og området til fodbold, og jo flere tilskuere, som tager med på stadion, jo større er det beløb, der gives tilbage til samarbejdsklubben.

Skærmen er i skrivende stund undervejs fra Asien, og ventes klar i starten af den nye sæson. Med den ny skærm opsat og klargjort, så betyder det naturligvis bedre eksponeringsmuligheder for partnerne, ligesom også den almene tilskuer og fan kan forvente flere tiltag og konkurrencer, hvor man interaktivt kan deltage.

I forårssæsonen var det Rødkærsbro IF, som holdte RIFdag i forbindelse med hjemmekampen mod Esbjerg, hvilket har resulteret i, at klubbens damehold har fået købt nyt kamptøj. Tillykke med tøjet, og tak for støtten!

I de sidste kampe af foregående sæson blev Xsidedspillene Wordsearch og Quizzen testet, og de former for pauseunderholdning blev så godt modtaget, at det fortsætter i den ny sæson, hvor flere dele af Xsided-universet bliver rullet ud. 

Er du medlem af en samarbejdsklub, som også har lyst til at holde klubdag, eller blot høre nærmere om mulighederne, så kontakt Carsten Jalk på carsten@vff.dk 

OVERSKUDSMAD TIL VIBORGENSERNE Vi har tidligere kunne glæde både Fristedet Viborg og en gruppe handicappede unge på Stadionkollegiet med overskydende mad efter vores hjemmekampe, og nu søger vi flere organisationer, foreninger eller virksomheder, som vil have gavn af vores overskudsmad fra BDO Loungen og stadion.

Vi kan ikke garantere for mængden fra gang til gang, men kan vi glæde 10, 20 eller 50 personer og samtidig bekæmpe

madspild, så hører vi gerne fra jer. Det drejer sig typisk om mad fra weekendkampe lørdag eller søndag aften, og maden vil være pakket og klar cirka to timer efter slutfløjt. Viborg FF leverer på adressen i Viborg Kommune. Send venligst en mail til Carsten Jalk på carsten@vff.dk med en kort beskrivelse af ansøgeren. 

KOM PÅ FODBOLDSKOLE VFF AFHOLDER DEN ÅRLIGE FODBOLDSKOLE:

DANSKE BANK SOCCER SCHOOL I UGE 32

FOR PIGER OG DRENGE ÅRGANG 2006-2011 PRIS FOR FIRE DAGES FODBOLDSKOLE FRA KL. 8.45-15.00 INKL. MAD, TØJ OG EN BOLD .....................KR. 1.195,-

KØBES PÅ VFF.DK

SOCCER SCHOOL UGE 32

LÆS MERE

PÅ VFF.DK

RE ALLE DELTAGE ÆT FÅR ET SPILLES OG EN BOLD


r 8m²

154

TNING - 105-120 M

2

RE KOM OG OPLEV DEN GODE IND

Skur 8m²

Sku

Skur 8m²

V i ses på Asmild Mark! Sku

r 8m²

12

D

105

0A

A

105

120

146

D

148

rp Ca

r 8m²

ort

16

Sku

p-p Ca

r 8m²

0B

B

Sku

sald Aff ring dte hån

12

120

150 152

lad

ser

Sku

136

r 8m Sku

²

Køkken/Alrum - Stue

142 12

120

140 120

43.5 m²

0A

B

B

Køkken/Alrum - Stue 53.5 m²

138 A

Sku

105

r 8m²

Sku

r 6m²

144

rt rpo

r 8m²

Sku

r 8m²

126

6m²

12

Skur

0A 6m²

12

Skur

0B

128

D

105

8m²

D

8m²

Skur

105

105

Skur

D

130

132

Sku

10 5

Carp

B

134

17 p

ldsAffa ring dte hån

-p

ladse

Carp

114

r

122 05C 1

ort 1

105

116

B

120

r 6m²

124

ort

B

Skur

10 5 120

118 20A

Skur

Skur

Bryggers

Bryggers

4.9 m²

6m²

5.8 m²

A

WC/Bad 7.4 m²

6m²

WC/Bad

8m²

6.6 m²

6m²

6m²

Skur

Skur

Entre/Gang

Entre/Gang

8.7 m²

Skur

Skur

6m²

106

8m²

Skur

105C

120C

108

102

6m²

110

Skur

8m²

120D

105C

8m²

Skur

104

105C

Skur

105A

rt

po Car

112

18 p-

se plad

Car

100

r

120C

96

Soveværelse

8m²

13.4 m²

Soveværelse

Værelse

14.2 m²

10.0 m²

Værelse 12.6 m²

1.02

98 Skur

8m²

12 12

0C

94 0C

105C

105A

92

Skur

120D

port

ldsAffa ing dter hån

90

9.6 m²

8m²

Sku

DEN 30. JUNI KL. 10-13

r 6m²

Skur 8m²

8m²

8m²

Skur

Skur

ÅBENT HUS PÅ ASMILD MARK Note:

Note:

Matrikel:

Overlund by, Asmild 8dv. del nr. 2

Matrikulært areal:

3082m²

Note:

Matrikel:

Overlund by, Asmild 8dv. del nr. 3

Matrikulært areal:

3051m²

Matrikel:

Overlund by, Asmild 8dv. del nr. 4

Matrikulært areal:

3747m²

Bolig: Type 105 m² Type 120 m²

x 3 stk. x 7 stk.

Bolig: Type 105 m² Type 120 m²

x 7 stk. x 4 stk.

Bolig: Type 105 m² Type 120 m²

x 6 stk. x 6 stk.

Carport - 15 m²

x 10 stk. 150 m²

Carport - 15 m²

x 11 stk. 165 m²

Carport - 15 m²

x 12 stk. 180 m²

Skur: 8 m² 6 m²

x 9 stk. x 1 stk.

72 m² 6 m²

Skur: 8 m² 6 m²

x 4 stk. x 7 stk.

40 m² 36 m²

Skur: 8 m² 6 m²

x 9 stk. x 3 stk.

1383 m²

I alt:

1456 m²

I alt:

I alt:

Fradrag jf. BR:

Bebyggelses %:

315 m² 840 m²

- 20 m² pr. bolig. 38 %

Fradrag jf. BR:

Bebyggelses %:

735 m² 480 m²

- 20 m² pr. bolig. 40 %

Fradrag jf. BR:

Bebyggelses %:

630 m² 720 m²

72 m² 18 m²

1620 m²

- 20 m² pr. bolig. 37 %

Rev. nr.

For

Rev. dato.

Rev. init.

Rev. beskrivelse.

: MK Huse ApS

Sag

: Asmild Mark - Rækkehuse

Emne

: Situationsplan

Init.

: LDP

KS/Godk.

:

Sag nr.

: 17090

Mål

: 1 : 300

Dato

: 02.10.2017

Tegn. nr.:

1.02

Mandrup Arkitekt | Ingeniør ApS | Randersvej 12, 8800 Viborg | Tlf.: 86 60 15 88 | info@jensmandrup.dk | www.jensmandrup.dk | Cvr.: 33 58 11 81

KOM OG FÅ EN EN GOD KOP PETER LARSEN KAFFE OG SE 1. ETAPE AF DE 33 FUNKISVILLAER

Mandrup Arkitekt | Ingeniør ApS | Randersvej 12, 8800 Viborg | Tlf.: 86 60 15 88 | info@jensmandrup.dk | www.jensmandrup.dk | Cvr.:

Mandrup Arkitekt | Ingeniør ApS | Randersvej 12, 8800 Viborg | Tlf.: 86 60 15 88 | info@jensmandrup.dk | www.jensmandrup.dk | Cvr.: 33 58 11 81

KIG FORBI AK OG

TIL EN GO´ SN

E

EN KOP KAFF

På Asmild Mark i Viborg er vi i fuld gang med at udstykke 33 lavenergihuse i funkisstil til udlejning. Husene bliver opført i eksklusive materialer af MK Huse og vil løbende stå klar til udlejning hen over 2018. Kom til åbent hus den 30. juni mellem kl. 10-13 og se 1. etape. ØNSKER DU AT BO GODT TIL LEJE, KAN VI TILBYDE ENDNU 26 VILLAER I 2019.

OJEKT VI HAR ET NYT SPÆNDENDE PR R! PÅ TAPDRUPVEJ - KOM OG HØ

VI GØR DRØMME TIL VIRKELIGHED Læs mere på mkhuse.dk - Tlf. 20 92 50 26


6

VIBORG F.F.

FUNDAMENTET ER STÆRKERE NU - CHEFTRÆNER STEFFEN HØJER SIGTER MOD SUPERLIGAEN

af modstanderne er de samme og målet for sæsonen er det samme. Viborg FF skal på ny jagte en plads i Superligaen, og Højer er optimistisk omkring fremtiden, hvor han ser på en anderledes klub end den han overtog for et års tid siden. -Det er helt klart, at vi starter et andet sted nu, end vi gjorde, da Ralf og jeg tog over for et år siden. Når en klub vælger at skifte cheftræner, så forventer man også, at der bliver lavet noget om, for ellers kunne man ligeså godt køre videre i samme spor. Vi ændrede en del ting i hverdagen for et år siden, og den kultur, man gerne ser her i klubben tager også tid at få ind under huden på alle, der er her. -Derfor er fundamentet stærkere nu, og vi er alle klar til den krig, der venter os. Vi skal i Superligaen, og det er den tilgang, vi går ind til sæsonen med. Det er et stort pres på os selv, men det skal vi være i stand til at håndtere. Når man spiller for Viborg FF, så skal man tåle at vide, at vi vil i Superligaen, siger cheftræner Højer. Det seneste år var Højers første som permanent cheftræner i 1. division, og selvom han har følt sig godt forberedt på jobbet, og der egentlig ikke har været ret meget, der har overrasket ham, så føler han stadig, at han har lært meget af sæsonen, som kan ruste ham selv og holdet til den kommende sæson. -Det var jo en turbulent sæson, men jeg vil ikke sige, at der er mange ting, som er kommet bag på mig, fordi jeg har været i fodboldverdenen hele mit liv. Jeg er især blevet bekræftet i, hvor vigtigt det er at have et godt team omkring sig. Viborg er en fodboldby, og alle har en mening om alting, og det er fedt, for det er det, vi lever af. Men der er det også vigtigt, at man ikke lade sig påvirke af alt muligt, og i stedet stoler på de ting, vi arbejder med og oplever i dagligdagen.

S

teffen Højer er manden i spidsen for Viborg FF, der igen skal på jagt efter en plads i landets bedste fodboldselskab. Den forgangne sæson levede ikke op til forventningerne, men cheftræneren vil bruge erfaringerne positivt, og ser lyst på fremtiden og klubbens chancer for oprykning til Superligaen. Af: Nicolai Kristensen

Skuffelsen over sidste sæson har siddet dybt i Steffen Højer i løbet af sommeren, men afslutningen på sæsonen kan ikke ændres på nu, og i stedet er det tid til at rette øjnene mod den nye sæson og nye opgaver, hvor arbejdet allerede er gået i gang. Rækken er den samme, de fleste

-Samtidig må man ikke være en tøsedreng, når man er en del af det her. Vi skal turde ændre på tingene, når det er nødvendigt, og kigger vi tilbage på sæsonen, så har vi egentlig haft succes de tre-fire gange, hvor vi ændrede spilsystem. Man vil se os komme til at spille forskellige systemer igen, og skal vi have succes over en hel sæson, som det kræver at rykke op, så skal vi finde den rette balance mellem kontinuitet og samtidig spille med de bedste på dagen. Fortsat tiltro til de unge Mens overskrifterne på den forgangne sæson vil handle om skuffelse, så kan der også skrives positive kapitler, og heriblandt er det, at hele syv lokale spillere fik debut på førsteholdet. Steffen Højer fortæller om fortsat stor tro på de unge talenter, men forventer ikke samme antal debutanter i næste sæson. -For os som trænere har det været vigtigt at åbne vejen for de unge. Sidste sæson har måske været en motorvej, og


VIBORG F.F.

7

VI SKAL I SUPERLIGAEN, OG DET ER DEN TILGANG, VI GÅR IND TIL SÆSONEN MED. DET ER ET STORT PRES PÅ OS SELV, MEN DET SKAL VI VÆRE I STAND TIL AT HÅNDTERE. NÅR MAN SPILLER FOR VIBORG FF, SÅ SKAL MAN TÅLE AT VIDE, AT VI VIL I SUPERLIGAEN

fremover vil det mere være en landevej. Det skal forstås på den måde, at vores hold og trup gerne skal være så stærk, at det er svært at komme igennem nåleøjet – men når man først er der, så skal vi gøre alt, hvad vi kan, for at gøre de unge spillere dygtige nok til spilletid. -Når vi henter spillere udefra, så skal de være bedre end vores egne, men bredden i en rigtig fodboldklub skal bestå af unge, lokale spillere. Og så skal der jo gerne være nogle af dem, der udvikler sig fra breddespillere til profiler i startopstillingen. Det er mit synspunkt, og det vil jeg gøre alt for, at det også kommer til at ske. Til den nye sæson ændres forudsætningerne også for flere af de unge spillere, som kommer til at få endnu flere træninger med førsteholdstruppen. -Man kan sige, at det på en måde har været ulige vilkår for de unge i den seneste sæson. Når man både skal spille fodbold på seniorniveau, og samtidig koncentrere sig om at få afsluttet en studentereksamen, så bliver man presset i det daglige. Derfor vil det alt andet lige give et løft, at flere af dem nu kun skal koncentrere sig om fodbold. -Derfor kommer vi også til at kræve og forvente mere af dem, og det glæder vi os egentlig til. Vores pulssystem fortæller os, at den daglige træning er 25-30% hårdere for de unge, fordi deres krop simpelthen ikke er vant til tempoet og intensiteten. Den del bliver også bedre for dem, jo mere de kommer til at blive en fast del af førsteholdet. Simon Trier og Casper Gandrup har begge færdiggjort deres studentereksamen denne sommer og overgår til fuld tid, mens også Nikolaj Leth, Tobias Bech og Lucas Lund integreres i førsteholdstruppen efter sommerferien. Kontinuitet og stabilitet Mens forudsætningerne for truppens yngste spillere optimeres i den nye sæson, så håber Højer samtidig på at komme igennem sommerens transfervindue uden alt for mange udskiftninger i den mere rutinerede del af truppen. Der vil formentligt være lidt trafik den ene og den anden vej, men overordnet set er cheftræneren tilfreds med den stamme, der er på holdet nu. -Vi behøver ikke nogen kæmpestor trup, og en helt masse nye spillere. Vi er på jagt efter nogle få forstærkninger, og så kan det også være, at vi mister et par stykker. Sådan er det i en transferperiode. Vi har stor tro på den stamme, der er her og tror på, at jo mere gruppen arbejder sammen, jo bedre bliver de også sammen. De relationelle færdigheder spillerne imellem bliver bedre, og der er ikke så mange, der skal bruge tid på at vænne sig til at være her. Nu er vi i gang med en relativt kort opstart inden sæsonen begynder, og den skal bruges på at få klargjort holdet, så vi kommer bedre fra start end sidste år. -Skal vi opfinde et nyt begreb, så kan vi også sige, at ”interne transfers” kan komme os til gode. Vi var rigtig

hårdt ramt af skader i sidste sæson, og vi ved alle sammen, hvor meget det forstærker os, når Jung Bin Park, Mikkel Vestergaard, Oliver Thychosen og Morten Beck kommer tilbage. Og hvad skal så forbedres for, at næste sæsons målsætning om oprykning indfries? -Det er ret indlysende, at vi skal have en bedre start end sidst, så vi ikke hele tiden skal jagte. Det skal der være en forventning om. Vi må ikke hele tiden være bagefter, så vi er afhængige af små marginaler, for det er vores egen skyld, at vi har været afhængige af dem.

-Og så kommer vi til at bruge ekstra tid på at få italesat vores dårlige statistik på udebane, så det ikke bliver et problem, der bare skubbes væk. Vi føler os komfortable på hjemmebane, hvor vi var rækkens bedste hold i sidste sæson, men det kræver stabilitet over hele sæsonen, hvis vi skal rykke op, og der skal vi helt afgjort være bedre på udebane, konstaterer cheftræneren til slut. Steffen Højers tropper sparker den nye sæson i gang den sidste weekend i juli. 


8

VIBORG F.F.

Ny kommerciel chef ser stort potentiale i VFF:

Vi skal have stoltheden pres, vi skal leve med, og det er også det, der gør VFF til en federe klub i min verden.

-Forventningerne er store, og derfor skal vi tænke stort. Jeg havde ikke sagt ja til jobbet, hvis jeg troede, at VFF skulle

være en 1.divisionsklub de næste mange år. Stoltheden skal tilbage hos alle de mennesker, der holder af klubben, siger Rasmus Ingeman.

Den nye kommercielle chef i Viborg FF er selv opvokset i

Viborg, har gået på Nordre Skole og senere Viborg Kate-

dralskole, har spillet fodbold i NUGF og VFF, og selvom det ikke blev til kampe på klubbens førstehold, så er tilhørsforholdet til Viborg og VFF også en stor årsag til, at han har sagt ja til jobbet. Her har han hjertet og følelserne med,

og det er helt afgørende, når man i sit job skal overbevise andre om, at de skal følge samme vej.

I 2004 skiftede Ingeman fra Viborg FF’s danmarksseriemandskab til Hobro, der dengang også spillede i Dan-

marksserien, og han var siden hen med på hele rejsen frem til 2014, hvor holdet sensationelt spillede sig i Superligaen.

Sideløbende med sin aktive fodboldkarriere uddannede han sig som cand.merc i business performance management

ved Handelshøjskolen i Århus, og sluttede sin fodboldkar-

L

angsigtet succes kræver, at den kommercielle del af forretningen i Viborg FF løftes, og det er

Rasmus Ingeman, som er ansat til at gå forrest.

riere i Brabrand, mens han samtidig var salgschef i Hobro

IK. Rollen som salgschef nåede han at have i fem sæsoner, inden han altså sagde ja til at vende tilbage til hjembyen og hjerteklubben Viborg FF.

Den nye kommercielle chef ser et enormt potentiale i

-Det er jo selvfølgelig et drømmejob, og et projekt, som jeg

del af Viborg FF.

der har flyttet sig fra Danmarksserien til Superligaen, så

Af: Nicolai Kristensen

bliver en fast del af det fine selskab igen. Det er det mind-

klubben, og fravalgte selv Superligaen for at være en

35-årige Rasmus Ingeman kvittede sit job som salgschef i

superligaklubben Hobro IK for i stedet at hellige sig til en ny

stilling som kommerciel chef i Viborg FF. Nogen vil umiddelbart tænke et skridt nedad, hvis man kun kigger på det rent

sportsligt, men potentialet og mulighederne i domkirkebyen

er så store, at det var en udfordring, han ikke kunne sige nej til. Han har kun været i jobbet i få måneder, men er allerede blevet bekræftet i, at det var den rigtige beslutning.

-Den helt store forskel er presset fra omgivelserne og

selvforståelsen i byen. Uden at forklejne nogen i Hobro, så

er det sådan, at der ’håber’ man på, at det går godt, mens i Viborg skal det gå godt. Viborg skal i Superligaen. Det er et

har store forventninger til. Jeg har været en del af Hobro, selvfølgelig har jeg også en kæmpe tro på, at Viborg FF

set, vi selv har, men det skal selvfølgelig understøttes af

vores omgivelser, så jeg appellerer til alle dem, der har de

samme visioner for klubben. Skal vi lykkes, så skal vi være stærkere sammen.

Som kommerciel chef er Rasmus Ingeman en del af VFF-

ledelsen som ansvarlig for den store kreds af partnere, og den del af fodboldforretningen har stor betydning for, at

Viborg FF igen i fremtiden kan blive en klub, der befinder sig i Superligaen.

-Viborg FF skal være en langtidsholdbar succes både

sportsligt, kommercielt og folkeligt, og det er klart, at den proces accelereres kraftigt af de sportslige resultater.


VIBORG F.F.

tilbage -Der er en skævvridning lige nu, fordi vi rent sportsligt ikke

har levet op til forventningerne. De forventninger som byen,

sponsorerne og fansene har til os, er de samme, som vi har til os selv, og det skal vi forsøge at bruge positivt.

-Lige nu er der en skepsis, og det er forståeligt nok. Vi er

heller ikke selv tilfredse med de seneste års resultater, men vi må selv gå forrest og være aktive og offensive i vores handlinger, så vi kan tillade os at tænke stort igen.

MED DEN HISTORIE, DEN FANKULTUR, DET STADION OG MED ALLE DE ANDRE TING, DER FOREGÅR OMKRING FODBOLDEN I VIBORG FF, SÅ ER DET MIN OPGAVE AT GÅ I SPIDSEN FOR AT OVERBEVISE ERHVERVSLIVET OG OMRÅDET OM, AT DET ER NOGET, MAN SKAL VÆRE EN DEL AF, OG IKKE KAN UNDVÆRE I SIN VIRKSOMHED Ingemans mange år i fodboldverdenen både som aktiv

spiller og som salgschef i Hobro har givet ham en masse erfaringer, som han vil bringe med videre i jobbet hos Viborg FF:

-Vi skal i endnu højere grad gøre os elsket af omgivelserne, for de ting vi gør, og måden vi gør det på. Også udenfor grønsværen. I den forbindelse skal vi være endnu mere

åbne i vores kommunikation, og det vil man også komme til at opleve.

-Med den historie, den fankultur, det stadion og med alle de andre ting, der foregår omkring fodbolden i Viborg

FF, så er det min opgave at gå i spidsen for at overbevise erhvervslivet og området om, at det er noget, man skal

være en del af, og ikke kan undvære i sin virksomhed. Jeg

tror på, at byen her er så stærk, at vi sammen kan løfte VFF og dermed også området.

-Samtidig er vi selv meget bevidste om, at vi skal investere mere i vores sponsorer. Vi har allerede brugt en del tid

på at nytænke vores koncepter overfor sponsorerne. Den kommercielle tilgang bliver lidt anderledes, vi skal have

endnu mere fokus på aktivering, og så håber vi jo selvføl-

gelig på, at det bliver godt modtaget. Det er helt afgørende, at vores visioner møder opbakning – og opbakningen skal vi gøre os fortjent til. Vi ønsker, at alle i området skal være stolte af den grønne farve. 

9


10

VIBORG F.F.

SPORTSCHEFENS TRAVLE

Sommer

T

ransfervinduet åbnede den 15. juni, og mens fodboldfans hos alle klubber venter spændt på sommerens spillernyheder, så ser sportschef Jesper Larsen også frem til en spændende og travl periode, hvor holdet skal optimeres. Af: Nicolai Kristensen

Ambitionen og målsætningen for sæsonen hedder Superliga, og det kræver forstærkninger til VFF-truppen, som allerede har sagt farvel til mere end en håndfuld spillere denne sommer.

-Vi får travlt, men sådan er et transfervindue altid. Selvom det hedder 1. division, så er der mange spillere, der betragter Viborg FF som en stor klub og et attraktivt sted at spille. Vi vil være en superligaklub igen, og vi skal have spillere ind, der kan hjælpe os med det. -Selvom der er blevet sagt farvel til en række spillere, hvor nogle afgange var mere planlagte end andre, så ændrer det ikke på, at vi skal stå i en forstærket udgave, så vi kan rykke op, siger Jesper Larsen.

-Når vinduet først lukker, mens vi er femseks runder inde i sæsonen, så handler det nogle gange om at have is i maven. Som udgangspunkt vil man altid gerne have sin trup på plads så tidligt som muligt, men der kan ske mange ting i sådan en periode, og nogle af de spillere, vi jagter er måske på kontrakt et andet sted. Det er altid en balance, og det er ikke sikkert, at vi har alt på plads til første runde. Interne og eksterne forstærkninger Et transfervindue handler selvsagt altid

-Samtidig skal vi stadig have tilført yderligere kvalitet udefra. Kvalitetsspillere, som er sultne efter at få succes i Viborg FF, og som efterlever de værdier, som vi værdsætter her, siger Jesper Larsen. 

Farvel til

Siden sidste sæsonafslutning er der blevet taget afsked med Jonas Kamper som har stoppet karrieren, Pierre Larsen, Mikkel Jespersen, Markus Bay, Frederik Mortensen, Sebastian John og Jacob Vetter som alle havde kontraktudløb, mens Søren Reese er blevet solgt. Allerede nu ved vi, at Jeff Mensah vender tilbage i den grønne trøje, Jacob Dehn har forlænget sin aftale med klubben frem til sommeren 2020 og så er midtbanespilleren Emil Scheel ny mand i klubben. Derudover suppleres truppen med unge talenter, hvor Simon Trier og Casper Gandrup nu er færdige med skolen, mens også Tobias Bech, Nikolaj Leth og Lucas Lund skal integreres i førsteholdstruppen.

Jonas Kamper - Karrierestop Mikkel Jespersen - Kontraktudløb Pierre Larsen - Retur til FC Helsingør Markus Bay - Kontraktudløb Sebastian John - Kontraktudløb Jacob Vetter - Kontraktudløb Frederik Mortensen - Kontraktudløb Søren Reese - Solgt

Goddag til JEFF MENSAH 25 år Central midtbane 108 kampe for VFF

Det er status på til- og afgange for truppen i skrivende stund, men sportschefen forsikrer, at der kommer mere aktivitet. Han er glad for de spillere, der allerede er her nu, men understreger samtidig, at holdet skal have tilført yderligere kvalitet, og forventer, at sommerperioden kan blive travl: -Vi ved, at 1. division bare bliver stærkere år efter år, så det kræver en stærk trup at rykke op, og det er det, vi skal få sammensat henover sommeren. Vi har allerede en stærk stamme med mange dygtige spillere, og nu handler det om at finde de rette tilføjelser, så kollektivet forstærkes til den nye sæson.

-For at vi skal have en trup, der kan spille os i Superligaen, så er det klart en nøgle, at de profiler, som var skadede næsten hele sidste sæson, bliver klar til at spille nu. De er ikke bare profiler hos os, men vil være det i hele NordicBet Ligaen, så det er helt afgørende for os, at vi har dem til rådighed.

EMIL SCHEEL

28 år Central midtbane 103 superligakampe Transfervinduet åbnede den 15. juni og varer helt frem til udgangen af august, og den lange periode gør, at en klub af Viborg FF’s størrelse ofte må være i venteposition. Det kan blive en udfordring, men sådan er gamet, og det kræver tålmodighed, siger sportschefen.

om de forstærkninger, der hentes udefra, men for sportschef Jesper Larsen er de interne forstærkninger ligeså vigtige denne sommer. Her skal flere af profilspillerne gerne vise sig kampdygtige til den kommende sæson:

VI FÅR TRAVLT, MEN SÅDAN ER ET TRANSFERVINDUE ALTID. SELVOM

DET HEDDER 1. DIVISION, SÅ ER DER MANGE SPILLERE, DER

BETRAGTER VIBORG FF SOM EN STOR KLUB OG ET ATTRAKTIVT STED AT SPILLE. VI VIL VÆRE EN SUPERLIGAKLUB IGEN.


VI HJÆLPER DIG GODT I GANG

TRÆN FRA KUN

249,-

MD*

FITNESS DK, VIBORG STADION Besøg vores store, flotte og lyse center på 1. sal i stadionkomplekset ved Viborg Stadion. Vi tilbyder fx et varieret udvalg af holdtræning, et stort cardioområde, stort styrkeområde samt en cykelsal med de fede watt-cykler fra Tomahawk. Meld dig ind i dag - vi hjælper dig godt i gang.

· GRATIS PARKERING LIGE VED DØREN · SAUNA OG VELVÆRE · STORT OMRÅDE TIL FUNKTIONEL TRÆNING · CYKELSAL MED WATT CYKLER · LES MILLS HOLD · PERSONALE I HELE ÅBNINGSTIDEN

PRIS V. OPSTART 1. I MÅNEDEN 548 KR. (FX 249 KR. V. RAW + OPRETTELSE 299 KR.) FITNESS DK’S ALM. REGLER OG BETINGELSER ER GÆLDENDE.


12

VIBORG F.F.

VELKOMMEN HJEM -Jeff Mensah vender tilbage til Viborg

D

et var en ung spiller med et uforløst potentiale, der forlod klubben i 2016, men meget er sket på få år, og nu vender han hjem. Mere moden og klar til at påtage sig et stort ansvar i kampen om en topplacering i næste sæson. Velkommen hjem til Viborg-drengen Jeff Mensah. Af Nicolai Kristensen Han er født og opvokset i Viborgs sydlige bydel, hvor han trillede med bolden for første gang i haven sammen med storebror Kevin. Siden blev støvlerne snøret ved banerne på Liseborg hos Søndermarken IK, inden han som ung teenager skiftede ind til Kirkebækvej og talentafdelingen i Viborg FF. Han fik sin debut på førsteholdet som 17-årig, og det blev til over 100 kampe, inden han i sommeren 2016 tog afsked med hjerteklubben Viborg FF efter en periode som reserve. Bruddet med Viborg FF satte mange tanker i gang hos den unge midtbanespiller, som havde brug for, at der skulle ske noget nyt og fremmed, og det sendte Jeff Mensah på kontrakt hos norske Hödd i den næstbedste række. En lille klub i en lille by, hvor Mensah for første gang i livet skulle ud og stå helt på egne ben og opleve noget andet end han har været vant til. En god øvelse, og selvom det sportsligt ikke blev nogen stor succes, så rykkede det ham på det menneskelige plan. Tiden i Norge endte med nedrykning, og selvom det var en stor skuffelse for klubben, så tog Jeff Mensah derfra med oprejst pande. Det var et halvt år i udlandet, hvor han lærte at tage et større ansvar, tilmed blev far til en lille pige, og når man bliver mere moden som person udenfor fodboldbanen, så smitter det også af på måden, man agerer på banen, oplevede Jeff Mensah. -Det var en god måde for mig at få en frisk start som fodboldspiller og som et voksent menneske. Det var langt væk fra de rammer, jeg havde været vant til. Der var ingen i Norge, der kendte Jeff Mensah, så det var en ny chance for mig. Det var nogle gode erfaringer, og jeg føler, at jeg fandt mig selv i tiden i Norge. Det blev starten på en rigtig god periode for mig rent personligt.

Efter sæsonafslutningen i norske Hödd vendte Jeff Mensah hjem til Danmark, hvor han blev præsenteret som ny profil i Thisted FC, der skulle hjælpe klubben med at rykke op fra 2. division. Straks gik Mensah ind på holdet og fik en dominerende rolle, og det lykkedes som bekendt at sikre en plads i 1. division fra sommeren 2017. Her fortsatte solstrålehistorien for både Jeff Mensah og Thisted, som bragede derudaf i første halvdel af den sæson, som netop er overstået. Som bekendt kunne thyboerne ikke holde dampen oppe over hele sæsonen, og sluttede på ottendepladsen, men Jeff Mensah fik vist sig godt frem som en af holdets bærende spillere, som altså sikrede ham en kontrakt i Viborg FF. -Alt i alt var det en rigtig god tid i Thisted, hvor jeg fik vist, hvem den ”nye” Jeff Mensah er. Jeg fik en god rolle på holdet, og det skal jeg tage med videre i Viborg, hvor jeg føler mig klar til at tage et stort ansvar på mine skuldre. Allerede i vintertransfervinduet blev det offentliggjort, at Jeff Mensah havde skrevet kontrakt med Viborg fra den kommende sæson, og da VFF henvendte sig til Mensah, så var der ikke meget, der skulle overvejes ret længe. -Det var et ret nemt valg. Selvfølgelig vil jeg spille for VFF. Viborg er min klub og min by, og jeg er stolt over at blive en del af det hele igen. Når man prøver at være ude, så finder man først for alvor ud af, hvad man kom fra, og jeg glæder mig bare til at spille i den grønne trøje igen. Mens Jeff Mensah selv har ændret sig som menneske og som fodboldspiller, så har tingene også ændret sig i Viborg FF. Trods det ikke blev til nogen oprykning, så er ændringerne mest til den positive side, oplever Mensah, som især ser frem til at træne under Steffen Højer og Ralf Pedersen.

SELVFØLGELIG VIL JEG SPILLE FOR VFF. VIBORG ER MIN KLUB OG MIN BY, OG JEG ER STOLT OVER AT BLIVE EN DEL AF DET HELE IGEN. NÅR MAN PRØVER AT VÆRE UDE, SÅ FINDER MAN FØRST FOR ALVOR UD AF, HVAD MAN KOM FRA, OG JEG GLÆDER MIG BARE TIL AT SPILLE I DEN GRØNNE TRØJE IGEN.


VIBORG F.F.

13

HAN ER BLEVET EN DYNAMISK MIDTBANESPILLER MED EN STOR FYSIK, OG SOM TØR TÆNKE OFFENSIVT I SIT SPIL. JEG HAR STORE FORVENTNINGER TIL HAM, OG VI SER MEGET FREM TIL AT FÅ HAM TILBAGE

-Jeg kan ikke drømme om et bedre trænerpar. Jeg kender dem begge, og jeg synes, det er helt perfekt, at de er her. Jeg ved, at hvis jeg gør mit arbejde hver dag på træningsbanen, så får jeg også en plads på holdet og forhåbentligt også den rolle, jeg ønsker. -Jeg vil være en vigtig spiller for VFF, og jeg vil vise, at jeg kan gøre en forskel. Da jeg forlod klubben sidst havde jeg behov for at bevise noget over for mig selv, men faktisk også overfor alle omkring mig, og det er jeg klar på at komme tilbage og vise nu. Ligesom Jeff Mensah ser frem til at træne under Højer og Pedersen, så ser de også frem til at få et velkendt ansigt tilbage i den grønne trøje. Cheftræner Steffen Højer har tidligere arbejdet med Mensah, da Højer var talentchef, og har siden fulgt ham tæt både i VFF og i Thisted, og han ser en forandret Jeff Mensah, der vender hjem til domkirkebyen. -I den sidste tid, da Jeff var i Viborg senest så jeg en spiller, der mere spillede til siden end fremad, og det var ikke den Jeff, jeg tidligere havde arbejdet med i FK Viborg. Jeg har jo fulgt ham tæt, og i Thisted så jeg igen en spiller, der tænkte offensivt og var kreativ, og det er også den, vi skal se på vores hold. -Han er blevet en dynamisk midtbanespiller med en stor fysik, og som tør tænke offensivt i sit spil. Jeg har store forventninger til ham, og vi ser meget frem til at få ham tilbage, siger cheftræneren. Og hvad forventer Mensah sig selv af og holdet i den kommende sæson? -Det store mål er jo selvfølgelig, at vi skal komme tilbage til Superligaen. Vi skal have noget mere stabilitet ind i holdet over en hel sæson, og så tror jeg helt klart på, at vi kan lykkes med det. -Personligt vil jeg selv også gerne bidrage med flere mål end jeg har gjort tidligere. Og når det sker på hjemmebanen, så glæder jeg mig til at fejre det foran Sydtribunen. Det bliver fedt at opleve igen, afslutter han. 


kia.com

En dynamisk duo i indkwrslen ATTRACTION

Fra 233.979 kr. INKL. EKSTRAUDSTYR FOR

48.994 kr.

Forbrug: EU-norm 25,6-19,2 km/l ved blandet kwrsel. CO2: 102-120 g/km

DU FDR BL.A. 7” NAVIGATIONSANLEG M. BAKKAMERA•2 ZONERS KLIMAANLEG•PARKERINGSSENSOR BAG•AUTOLIGHT CONTROL• APPLE CARPLAY•17” ALUFELGE•LED BAGLYGTER•PRIVACY GLASS•EL-RUDER FOR OG BAG•BLUETOOTH•FJERNBETJENT CENTRALLDS•SEDEVARME, FORSEDER•VARME I RAT•FARTPILOT

ATTRACTION 4-SEDER

Fra 119.973 kr. SPAR

24.000 kr. Forbrug: EU-norm 25,6 km/l ved blandet kwrsel. CO2: 89 g/km

DU FDR BL.A. AUTOMATISK NWDBREMSE•AIRCONDITION• BAKKAMERA•15” ALUFELGE•APPLE CARPLAY

Forfwrende fornuftig

UJS Biler Viborg Modellerne er vist med ekstraudstyr. 7 drs fabriksgaranti dog maks. km 150.000. Priserne er inkl. leveringsomkostninger kr. 3.980,- ekskl. eventuelt farvetilleg.

Gl. Skivevej 83A · 8800 Viborg Telefon 8661 3333


VIBORG F.F.

15

Det bedste sted for min udvikling - UNGE SOFUS BERGER BRIX HAR SKREVET KONTRAKT MED VIBORG FF Sofus Berger Brix går på Nordre Skoles Eliteklasse, hvor der gives plads til at dyrke elitesport samtidig med skolegangen passes. Her tages der hensyn til, at eleverne kan være afsted til sin sport, således planlægningen af lektierne tilpasses fodbolden. Efter sommerferien træder han ind på Viborg FF U17, som er en toårig årgang, og det bliver altså første gang, at det unge talent skal spille med og mod spillere, som er ældre end ham selv. Det ser han frem til: -Jeg glæder mig rigtig meget, og det bliver fedt at spille U17, og jeg ved, at vi får et rigtig godt hold. Der er nogle, som er større og ældre end mig, så man skal være klar hele tiden og være parat til at træffe hurtige beslutninger. Når man bliver matchet med nogen, der er bedre, så tror jeg også, at jeg selv bliver bedre, så jeg skal bare klø på, siger han.

DET ER SELVFØLGELIG FEDT NOK AT VIDE, AT DER ER NOGLE KLUBBER, DER HOLDER ØJE MED ÉN, OG SYNES, AT MAN GØR DET GODT, MEN DET VAR IKKE NOGEN SVÆR BESLUTNING FOR MIG. JEG ER VIRKELIG STOLT OVER AT VÆRE KOMMET PÅ KONTRAKT I VFF

1

5-årige Sofus Berger Brix har skrevet under på en kontrakt med Viborg FF, og kalder klubben for det bedste sted for sin udvikling. Allerede som 14-årig blev han belønnet med sin første træning på førsteholdet i klubben.

Af Nicolai Kristensen

Fodbold fylder meget i tanker og tilværelse, så derfor var det naturligvis et stort øjeblik og en mindeværdig dag, da Sofus Berger Brix blot få dage efter sin 15 års fødselsdag skrev under på en kontrakt med Viborg FF. Den unge midtbanespiller optræder til dagligt på FK Viborgs U15-mandskab, hvor han er en af de mest iøjnefaldende profiler på holdet, og har også været med omkring DBU’s samlinger hele otte gange i løbet af det seneste år. Med ti mål og seks assists i sæsonens 14 kampe på sin foretrukne position på den offensive del af den centrale midtbane, så er han en afgørende spiller, der naturligt tiltrækker interesse, men det blev altså Viborg FF, der sikrede sig talentets underskrift frem til sommeren 2020. -Det er selvfølgelig fedt nok at vide, at der er nogle klubber, der holder øje med én, og synes, at man gør det godt, men det var ikke nogen svær beslutning for mig. Jeg er virkelig stolt over at være kommet på kontrakt i VFF, og jeg synes, at det er det bedste sted at være og udvikle mig, siger Sofus Berger. -Jeg er glad for at komme til træning hver gang, og jeg ved, at man bliver belønnet, når man arbejder hårdt og gør det godt. Samtidig er kombinationen med skole og fodbold rigtig god her, og det synes jeg også er vigtigt.

Træning med førsteholdet At blive matchet på et højere niveau er med til at udvikle den enkelte spiller, og det er netop en af de områder, som arbejdes målrettet med i Viborg FF’s talentafdeling. Da der på nuværende tidspunkt ikke er mulighed for at spille i bedste række i U17 og U19, så må andre midler tages i brug, og her laves der individuelle planer for kontraktspillerne, så de hele tiden får den rette matchning. I den forbindelse – og som belønning for mange gode præstationer – blev Sofus allerede som 14-årig inviteret med til at træne på førsteholdet. -Steffen Højer var ude at se en morgentræning for at følge mig, og han sagde, at jeg har gjort det rigtig godt. Så blev jeg inviteret med til træning sammen med førsteholdet, og det var selvfølgelig en stor oplevelse. -Jeg kender dem jo kun fra kampene inde på stadion, men spillerne var rigtig søde til at tage imod mig, og jeg synes, at træningen gik godt. Det 15-årige talent er selv en teknisk dygtig spiller, og derfor er det heller ikke overraskende, at der specielt var én i førsteholdstruppen, som han ser lidt ekstra op til: -Jeg prøvede bare at tage imod så meget som muligt og lære en masse den dag, men Oliver Thychosen er nok den, jeg kiggede mest efter. Jeg synes, han er rigtig god, smiler Sofus Berger Brix. -Det var en fed oplevelse, og nu må jeg bare arbejde hårdt for, at det kommer til at ske igen, afslutter han. 


VIBORG F.F. PROFESSIONEL FODBOLD A/S

SÆSONKORT 18/19

KØB ET SÆSONKORT OG VÆR MED TIL AT SPILLE VIBORG F.F. TILBAGE I SUPERLIGAEN.

FORDELE n n n n n

Voucher på 150 kr. v/køb af VFF spilletrøje i Sport 24 20% rabat på merchandise i Sport 24 og på stadion Én gratis øl på Zwei Grosse efter hver hjemmekamp. Kaffe/kakao til 10 kr. inde på Energi Viborg Arena. To gratis udebaneture inkl. billet til kamp

KONKURRENCE

Til hver kamp trækkes der lod om flotte præmier i halvlegen blandt fremmødte sæsonkortholdere. n 1. runde: Gavekort 500 kr. n 2. runde: Gavekort 500 kr. n 3. runde: Gavekort 3.000 kr.

SÆSONKORTPRIS VOKSEN FRA KR. 700,PENSIONIST FRA KR. 550,BARN FRA KR. 250,-

KØBES PÅ VFF.DK

FIGHT | SAMMENHOLD | SERIØSITET


Virkelig Virkelig Virkelig skarpt design skarpt skarpt design design

Fabelagtig Fabelagtig Fabelagtig Toyota Yaris Hybrid brændstoføkonomi brændstoføkonomi brændstoføkonomi

1,5 Premium Toyota Yaris Hybrid Premium Inkl. Metallak, fartpilot,1,5 klimaanlæg og tågelygter.

KUN 2.494 kr./md. inkl. metallak, fartpilot, klimaanlæg og tågelygter www.lihnogboi.dk KL. 11-15 KL. KL. 11-15 11-15 KUN 2.471 kr./md. KUN 2.494 kr./md. Inkl. Finansiering, Forsikring, Serviceaftale og Vejhjælp

Lihn & Boi

AYGO fra 89.495 Ekskl. metallak 4.750 lev.omk. 3.780 AYGO x-press fra 113.995 Brændstofforbrug v/bl. kørsel 23,8-26,3 km/l. Halvårlig grøn ejerafgift 290 kr. CO 88-97 g/km. Den viste model AYGO AYGO fåsfås frafås 89.495 fra 89.495 kr.kr. Ekskl. kr. Ekskl. metallak metallak frafra 4.750 fra 4.750 kr.kr. ogog kr. lev.omk. og lev.omk. 3.780 3.780 kr.kr. AYGO kr. AYGO x-press x-press fåsfås frafås 113.995 fra 113.995 kr.kr. Brændstofforbrug kr. Brændstofforbrug v/bl. v/bl. kørsel kørsel 23,8-26,3 23,8-26,3 km/l. km/l. Halvårlig Halvårlig grøn ejerafgift grøn ejerafgift 290 kr. 290 COkr. CO 88-97 88-97 g/km. g/km. Den viste Den viste model model er er enen er AY 2-udslip 2-udslip 2-udslip 75-119 g/km. Den viste model Yaris x-press 113.995 Yaris 104.995 ekskl. lev.omk. 3.780 metallak 5.700 Halvårlig grøn ejerafgift 290-1.400 Brændstofforbrug v/bl. kørsel 19,6-30,3 km/l. 75-119 75-119 g/km. g/km. Den viste Den model viste model er er enen er Yaris en Hyb YarH x-press x-press frafra 113.995 fra 113.995 kr.kr. Yaris kr. Yaris frafra 104.995 fra 104.995 kr.kr. ekskl. kr. ekskl. lev.omk. lev.omk. 3.780 3.780 kr.kr. ogog kr. metallak og metallak frafra 5.700 fra 5.700 kr.kr. Halvårlig kr. Halvårlig grøn ejerafgift grøn ejerafgift 290-1.400 290-1.400 kr.kr. Brændstofforbrug kr. Brændstofforbrug v/bl. kørsel v/bl. kørsel 19,6-30,3 19,6-30,3 km/l. km/l. COCO CO 2-udslip 2-udslip 2-udslip til 257.625 ikr. farven Glacier Pearl 8.550 1,95 % rente. Priseksempel: 130.000 Udb. 20 %. 1.261 kr./md. Løbetid mdr., var. 1,95 %, nom. 1,97 %. ÅOP 3,89 % (fra-priser). Lånebeløb i alt 111.915 Saml. kreditomk. 1 H3H3 tilH3 257.625 til 257.625 kr.kr. i farven i farven Glacier Glacier Pearl Pearl til til 8.550 til 8.550 kr.kr. 1,95 kr. % 1,95 rente. % rente. Priseksempel: Priseksempel: 130.000 130.000 kr.kr. Udb. kr. 20 Udb. %.20 1.261 %. 1.261 kr./md. kr./md. Løbetid Løbetid 9696 mdr., 96 mdr., var. 1,95 var. %, 1,95 nom. %, nom. 1,97 %. 1,97 ÅOP %. 3,89 ÅOP % 3,89 (fra-priser). % (fra-priser). Lånebeløb Lånebeløb i alt 111.915 i alt 111.915 kr.kr. Saml. kr. Saml. kreditomk. kreditomk 17.0 Ikr. alt tilbagebet. 121.056 ekskl. udb. Positiv kreditgodk. ikke reg. i RKI forudsættes. Obl. Kaskoforsikring. Gælder 30/9 2014. Ekskl. og nummerpl. Forbehold prisændr. renteforh. trykfejl. mere toyo kr.kr. I alt tilbagebet. I alt tilbagebet. 121.056 121.056 kr.kr. ekskl. kr. ekskl. udb. Positiv udb. Positiv kreditgodk. kreditgodk. ogog ikke og reg. ikke i RKI reg. forudsættes. i RKI forudsættes. Obl. Kaskoforsikring. Obl. Kaskoforsikring. Gælder Gælder til til 30/9 tilkr/md. 30/9 2014. 2014. Ekskl. Ekskl. lev.lev. og lev. nummerpl. og nummerpl. Forbehold forfor prisændr. for prisændr. og renteforh. og renteforh. Forbehold Forbehold forfor trykfejl. for trykfejl. SeSe mere Se mere påpå toyota på to Finansiering 1.849 Kontant 186.701 kr.Forbehold Udbetaling 37.341 kr.og Løbetid 96Forbehold mdr. Rente 1,75%

ALL INCLUSIVE Lihn & Boi Begrænset

variabel, ÅOP 4,448% saml. kreditbeløb 149.360 kr. Saml. kreditomk. 28.348 kr. Saml.

Inkl. Finansiering, Forsikring, Serviceaftale og Vejhjælp tilbagebetaling 177.708 kr. Forsikring 386 kr./md. Serviceaftale 259 kr./md. Frafalder efter 36 mdr

ALL antal.

(max. 15.000 km/år) Begrænset antal. Betinget af kreditgodkendelse.

Bilen er vist med ekstraudstyr .

inkl. finansiering, forsikring, serviceaftale og vejhjælp Inkl. standard metallak, tillæg for spec. Lak. Finansiering 1.826 kr/md. Kontant 186.601 kr. Udbetaling 37.321 kr. Løbetid 96 mdr. Rente 1,45% Først til mølle INCLUSIVE Bilen er vist med ekstraudstyr. Inkl. standard metallak, tillæg for spec. lak kr. Saml. variabel, ÅOP 4,13% saml. kreditbeløb 149.280 kr. Saml. kreditomk. 26.182

Pris pr. md.

Model Aygo 1,0 X-Play Plus

Model

Yaris 1,0 T2 Premium

Finansiering Pr. md.

Kontantpris Udbetaling

tilbagebetaling 175.462 kr. Forsikring 386 kr./md. Serviceaftale 259 kr./md. Frafalder efter 36 mdr (max. 15.000 km/år) Bilen vist med ekstraudstyr.

Var. Rente

ÅOP %

Saml. Kreditbeløb.

Saml. Kreditomk.

Saml. Tilbagebetaling

Serviceaftale pr. md.

Forsikring pr. md.

21.793 kr 1,75 % 1.146 kr. 108.961 kr. 6,10 87.168 kr 22.983 kr 110.151 kr 264 kr 347 kr 1.757 kr. Finansiering Kontantpris Udbetaling Var. ÅOP Saml. Saml. Saml. Serviceaftale Forsikring Pris Pr. md. pr. md. 242 kr pr. md. 386 kr 31.381 kr.Rente 1.579 kr. 156.905 kr. pr. md. 1,75 % % 4,88Kreditbeløb. 125.524 kr. Kreditomk. 26.234 kr.Tilbagebetaling 151.758 kr. 2.207 kr.

Aygo 1,0 X-Cite 5-Dørs 1.723 kr. Auris Hybrid st.car 1,8 3.139 kr. H2 Comfort Yaris 1,0 T2 Premium

2.188 kr. C-HR Hybrid 1,8 C-LUB 3.500 kr.

1.133 kr. 108.940 kr. 2.436 kr. 251.753 kr.

21.788 kr 1,45 % 5,82 87.152 kr 21.618 kr 3,82 201.402 kr. 32.672 kr. 50.351 kr. 1,75 %

108.769 kr 234.077 kr.

264 kr

1.560 kr. 149.861 kr. 2.818 kr. 294.124 kr.

4,57 125.444 kr. 24.417 kr. 31.361 kr. 1,45 % 3,58 235.299 kr. 35.287 kr. 58.825 kr. 1,75 %

149.861 kr. 270.587 kr.

242 kr

311 kr. 290 kr.

326 kr 386 kr

392 kr. 392 kr.

Auris Hybrid st.car 1,8 3,38 217.894 kr. 30.887 kr. 248.781 kr. 311 kr. 392 kr. 54.474 kr. 1,45 % 2.590 kr. 272.368 kr. 3.293 kr. H2 Comfort Finansiering 1.849 kr/md. Kontant 186.701 kr. Udbetaling 37.341 kr. Løbetid 96 mdr. Rente 1,75% variabel, Å.O.P. 4,448% saml. kreditbeløb 149.360 kr. Saml. kreditomk. 28.348 kr.

C-HR Saml. tilbagebetaling 177.708 kr. Forsikring2.784 kr. 386 kr./md. Serviceaftale58.805 kr. 259 kr./md. Frafalder efter 36 mdr. (max. 15.000 km/år) Begrænset antal. Betinget af kreditgodkendelse. 294.024 kr. Hybrid 1,8 C-LUB

1,45 % 3,26 235.219 kr. 32.110 kr. 267.329 kr. 290 kr. 392 kr. 3.466 kr.

Toyota Hobro

Thurøvej 5 Toyota Hobro Toyota Toyota Hobro Hobro Tlf. 96 57 25 00 Thurøvej •5Tlf. 96 57 25 0000 Thurøvej Thurøvej 5 •5Tlf. •96 Tlf. 57 96 25 57 00 25

Toyota Hadsund Toyota Toyota Hadsund Hadsund

Bygmestervej 3-5 Bygmestervej Bygmestervej 3-5 3-5 Hverdage 9.00-17.00 Hverdage 9.00-17.00 Hverdage Hverdage 9.00-17.00 9.00-17.00 Inkl. Standard metallak. Tillæg for spec Lak. Søndag 13.00-16.00 Lørdag lukket Lørdag Lørdag lukket lukket Brian Ole Tlf. 98 57 42 00 Tlf. Tlf. 98 98 57 57 42 42 00 00 Søndag 13.00-16.00 Søndag 13.00-16.00

Søndag 13.00-16.00 Søndag Søndag 13.00-16.00 13.00-16.00 Åbent 7.30-17, lør. lukket, søn. 13-16 Åbent Åbent 7.30-17, 7.30-17, lør. lør. lukket, lukket, søn. søn. 13-16 13-16

Toyota Bjerringbro, Løvskal

Løvskal Landevej 39 Toyota Bjerringbro, Løvskal Toyota Toyota Bjerringbro, Bjerringbro, Løvskal Løvskal Tlf. 86 68 63 22 Løvskal Landevej Løvskal Løvskal Landevej Landevej 393939 86 68 63 2222 Tlf.Tlf. 86 Tlf. 68 86 63 68 22 63 Hverdage Hverdage 9.00-17.30 Hverdage Hverdage 9.00-17.30 9.00-17.30 9.00-17.30 Jesper Morten Søndag 13.00-16.00 Weekend efter aftale Lørdag lukket Lørdag Lørdag lukket lukket Søndag Søndag 13.00-16.00 Søndag Søndag 13.00-16.00 13.00-16.00 13.00-16.00

Toyota Viborg

Gl. Skivevej 80 Toyota Viborg Toyota Toyota Viborg Viborg

Skivevej 80 · Tlf. 86 62 45 2222 Gl.Gl. Skivevej Gl. · Tlf. 80 ·86 Tlf. 62 86 45 62 22 45 Tlf. 86 62Skivevej 4580 22 Hverdage 9.00-17.30

www.toyota-hadsund.dk www.toyota-hadsund.dk www.toyota-hadsund.dk Søndag 13.00-16.00

Kent

Jan


18

VIBORG F.F.

DET HELE VÆRD - SVEND Ø. PEDERSEN ER GLAD FOR AT KUNNE BIDRAGE TIL DET FLOTTE SPINNINGRESULTAT

E

ndnu engang blev VFF´s Spinning event en stor succes, der indbragte over 1,4 millioner kroner. Svend Ø. Pedersen var den partner, der hentede flest penge hjem, og selvom det krævede en stor indsats og hårdt arbejde, så var det sjovt, og alle timerne værd.

Af: Nicolai Kristensen

Det startede som en enkeltstående sponsor-event, men siden har det udviklet sig til en tradition, hvor sponsorerne cykler og sveder kaloriekroner ind til fordel for Viborg FF og velgørende formål. I år var ottende gang i træk, at VFF Spinning blev afholdt, og igen resulterede det i et millionbeløb fra de mange ryttere. Inden selve eventen havde hver enkelt rytter været rundt i sit eget bagland og fundet sponsorer til sin cykel, som eksempelvis kunne støtte med 4 kr. pr. forbrændt kalorie, og samlet set blev resultatet af eventen på hele 1.438.680 kr. Det er sjette gang, at resultatet sikrer mere end en million kroner. Unikt arbejde af de mange involverede. En af dem, der har været med hele vejen er Claus Hermann, der i dag driver Hermann Salg & Events som freelancesælger og eventmager i Viborg. Tidligere var han salgschef i Viborg FF, og det var ham, der startede VFF Spinning op. Sidenhen er han stadig en hjørnesten i forberedelserne og afviklingen af eventen, og igen i år var han også selv på cyklen. -Da vi startede, var det en hård økonomisk tid for klubben, og vi skulle have penge ind for overhovedet at overleve. Dengang kørte vi knap en halv million ind, hvilket var rigtig flot. Senere er det blevet til en tradition, hvor det hidtil største resultat var i 2013 med 1,7 millioner kroner. -Det er helt unikt med samarbejdspartnere, der i den grad bakker klubben op. At Viborg FF formår at få partnerne til at navigere i eget netværk, er fantastisk og ekstremt vigtigt for klubben. Mange af partnere har været med i mange år, og trækker en stor del af læsset omkring den årlige spinningevent. På den måde viser man, at man ikke kun er sponsor, men i den grad netværks- og samarbejdspartner for klubben, siger Claus Hermann. Én af de partnere, der har været med i mange år og endnu engang trukket et stort læs for at opnå resultatet er Svend Ø. Pedersen, som er direktør og ejer af møbelfirmaerne Top-Line og Troels Møbler. Samlet set var han manden, der bidrog med det største beløb, da de to cykler samlet kørte over 350.000 kr. i kassen. Og selvom det har krævet meget tid og mange ressourcer at nå det beløb, så har det været det hele værd, fortæller han. -Det giver jo lidt sig selv, hvorfor jeg har lagt så mange kræfter i det. Jeg har et stort, grønt hjerte, og hvor jeg kan hjælpe til, så gør jeg det. Vi ved jo alle, at økonomien vil være presset i 1. division, så for os sponsorer handler det om at støtte med det, vi kan. -Da vi i efteråret fik datoen at vide for spinning eventen, så gik jeg allerede i gang med at finde sponsorer, og det


VIBORG F.F.

19

DET GIVER JO LIDT SIG SELV, HVORFOR JEG HAR LAGT SÅ MANGE KRÆFTER I DET. JEG HAR ET STORT, GRØNT HJERTE, OG HVOR JEG KAN HJÆLPE TIL, SÅ GØR JEG DET. VI VED JO ALLE, AT ØKONOMIEN VIL VÆRE PRESSET I 1. DIVISION, SÅ FOR OS SPONSORER HANDLER DET OM AT STØTTE MED DET, VI KAN

arbejde forsatte helt frem til deadline et par dage før selve begivenheden. Så der er lagt mange timer i det, men det har været hele arbejdet værd, når man ser, at det samlede resultat er tæt på halvanden million kroner. Det er jeg meget glad for at have bidraget til. -Alle har igen bidraget rigtig flot, men jeg vil især sende et stort skulderklap til Claus Hermann. Han er bannerfører for eventen, og jeg kan mærke, hvor meget han også brænder for VFF. Det glæder mig meget, siger han. Konkurrencemenneske Svend P. har ligeledes været med og bidraget til eventen i alle årene, og ved i år at stille med to cykler, så gav det en selvforstærkende effekt: -Jeg havde to cykler med, og sørgede for at fordele mine sponsorers bidrag lige på hver cykel. Så havde vi en lille intern konkurrence om, hvem af mine cyklister, der kunne svede flest penge ind. De havde samme udgangspunkt, så det var med til at give lidt ekstra sved på panden. Og den interne konkurrence mellem sine to ryttere var ikke den eneste konkurrence, der var med til at skubbe ambitionerne for resultatet i vejret. Svend P. havde nemlig også lavet et væddemål med VFF-direktør Morten Jensen om, hvem der kunne samle flest penge ind. -Vi er jo nok alle lidt konkurrencemennesker, og jeg havde virkelig sat mig for, at jeg ville være den, der samlede flest penge ind i år. -Morten gjorde det virkelig godt og pustede mig i nakken hele vejen, men jeg sagde til alle mine sponsorer, at jeg ville simpelthen øverst på skamlen denne gang, og det kom jeg. Jeg måtte trække på kontakter i udlandet for at nå i mål, men det var rigtig sjovt at konkurrere, og selvfølgelig vandt jeg, griner han. Af det samlede beløb doneres 100.000 kr. til et eller flere velgørende formål i lokalområdet. Den eller de heldige modtagere af pengene vil blive offentliggjort på VFF.dk i efteråret.■

ÅRETS DELTAGERE EL:CON TK-BUS TØMRERFIRMAET JAN BACH MURERFIRMAET KELD BAY HERMANN SALG & EVENTS MØLDRUP CYKLEN BACH GRUPPEN INVENTA TOP-LINE TROELS MØBLER SANI EVENTS MJ MALERFIRMA VFF BESTYRELSE VIBORG FF - MORTEN JENSEN VIBORG FF - CHRISTOPHER POULSEN


TAK FOR STØTTEN TIL VIBORG F.F. SPINNING EVENT 2018

30

20



8

8

8

7

6

6

REILER MØBELINVEST

KNUT LARSEN MØBELAGENTUR OSLO

MBL HOLDING

JØRGEN GRØNKJÆR AGENTUR

14

14

12

8

8

8

8

6

6 2

16

6

TORPE MØBELFABRIK NORGE

12

12

8

8

8

6

6

5

5

4

4

4

4

4

Gydevang ApS

6

6

Nørremarkvej 14 · 8832 Skals · Tlf. 86 69 60 35 · Fax 86 69 62 60 www.fredborgtraebyg.dk info@fredborg.dk

6

6

6

6

TORPE MØBELFABRIK NORGE

INDUSTRIENS REDSKABER

4

4

4

Aut. kloakmester

FREDBORG TRÆBYG ApS

Bølgen i Vejle 6

Murer · Tømrer · Entreprenørfirma

12 MEBLER MØBELFORRETNING NORGE

5

LEEA HOLDING APS V/EGON ANDERSEN 4

4

4

6

6

4

ANONYM 4

4

4

4

4

4

4

HALD EGE VVS

TORSTEN & GYG

4

V/ aut. VVS installatør Jesper Bjerregaard

Tlf. 86 63 84 34 Fax 86 63 88 34 - Mobil 40 59 44 34 - Hasselvænget 15 - Hald Ege 8800 Viborg - E-mail: haldegevvs@tdcadsl.dk - www.haldegevvs.dk

Bjerrevej, Horsens. 4

4

4

4

4

4

4

4

4

4

VEJENFREM APS

4

REILER MØBELAGENTUR NORGE

4

4

4

OLA RUNE ALNES AGENTURER

4

4

4

4

4

SIGNE & POUL

SYDTEXTIL SVERIGE

4

4

DANTAXA TAXA BJØRN

CMYK 0-0-0-72

SANDSTEDT MÖBELAGENTUR SVERIGE

2

2

2

2

4

4

2

2

TAXA HENRIK MARAGER

4

4

4

TEXTYLE 4

4

2

2

LOGOTYPE 2008 VIBORG BILER

CMYK 0-100-100-45

2

2

4

4

CMYK 0-0-0-40

2

SKALS MASKINFABRIK A/S · HOVEDGADEN 56 · DK 8832 SKALS · +45 8725 6200 · WWW.SKALS.DK

Anbefalet skrifttyper til tryksager og web: Arial Bold Arial Regular Arial Italic

2

-ÅBEN NÅR ANDRE HAR LUKKET

v/Benny M. Christensen · viborgtoem@gmail.com · Tlf. 28 19 28 28

IVAN JENSEN

2

OLE KØSTER

2

2

2

2

2

2

KATRINE & JENS ROHDE

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

KIM FLARUP

2

LARSEN VIBORG

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

JYSK-EL

Af det flotte resultat doneres 100.000 kr. til en række velgørende formål


KR.1.438.680,11

11

10

10

REMA

10

10

10

10

10

8

8

8

8

6

6

6

6

10

BUTIKSUDVIKLING 8

8

6

6

8

8

6

6

L

LAGERHOTEL

6

M www.lm-lagerhotel.dk

www.landbobanken.dk

5

POUL SAND HOLDING

4

4,5

4

TEXTYLE

4

INDUSTRI GLØDNING

org

4

4

4

4

6

SERUPGAARD

Tagtækkervej 21 · 8800 Viborg Telefon +45 86 61 36 22 Telefax +45 86 61 36 82 salg@broendum-elektro.dk www.broendum-elektro.dk

Vib

4

8

4

4

EHOB

^ed 5hdia^

4

4

4

4

4

4

4

4

4

4

4

4

ON 4

4

4

John Staaling Export

MURERMESTER JOHN JENSEN 4

4,5

4,5

5

Tandlægerne ^ 4

4

5

5

CVJ HOLDING

Etabl.

PEOPLE & PERFORMANCE

1911

SILKEBORG

4

4

4

4

4

4

4

4

4

4

4

4

4

4

Fabrikvej

4

FÆLLESTEGNESTUEN

DØSSING

Vester-gå-gade 18-20 • 8800 Viborg www.toejeksperten.dk • Tlf. 72 34 90 14

3,5

DOTTO-TOGET

Hobro

3

3

3

2,5

2,5

GJØRUP MIDTJYDSK A/S

VIBORG

2

2

2

2

2

2

2,5

Frøken

2

2

2

2

2

2

2

2

Ost

OST • TAPAS • SPECIALITETER

Koldingvej 73 • 8800 Viborg Tlf. 50 72 61 14

2

VIBORG BALLON A/S

2

2

2

2

2

2

or

rg

en

Vibo

Ko

2

20/02/07

14:23

NORCONSULT

Mogens Christensen Viborg A/s Auto-huset skiVe A/s

MURERFIRMAET EJNAR NIELSEN A/S

n t r o l l ør F 69104 Firma etiket

2

2

ing

2

Side 1

BYGGECENTER

2

2

2

2

2

2

2

TØMMERHANDEL J.N. KJÆRSGAARDS TØMMERHANDEL

2

2

2

2

FREUND CLOTHING

VIBORG

RANDERS

FARVERVEJ 22 · 8800 VIBORG TLF. 86 62 65 22 · FAX 86 61 30 10

2

2

2

2

2

2

Kims Stål & Porte ApS

2

Handelsfirmaet Finn Bach

2

2

1

RACERUNNER CHRIS HØIRIIS

Viborg Bolig- og Erhvervsudlejning Tlf. 4343 9999 • www.til-leje.nu

2

2

1,5

TORSTEN & GYG

1,5

FRANK BELMANN APS

1

HANS-HENRIK MADSEN

1

Følg med på vff.dk når vi offentliggør alle donationerne


22

VIBORG F.F.

Frivillig i VFF:

Klubben er en del af mig

P

oul Vognsen er VFF’er.

aktiv, så har Vognsen også været både

vel 15 år har han været billetkontrollør ved

1950’erne, og kærlighe-

VFF-hold tilbage i 1970’erne.

han også med jævne mellemrum hjulpet til i

Det har han været siden den og tilhørsforholdet til

byens fodboldklub er ikke

blevet mindre med årene. I dag er han

én blandt mange frivillige, der hjælper

til på stadion for at få en kampdag til at hænge sammen. For at give noget igen

til den klub, der har givet ham så mange oplevelser.

træner og holdleder for flere forskellige

-VFF er en rigtig stor del af mit liv, og har været det i mange år. Der har altid været

et godt socialt fællesskab, og klubben har

altid betydet meget for mig. Old boys-hol-

det mødes jeg jo jævnligt med i dag, og det betyder da meget, at man holder relationerne ved lige igennem så mange år.

indgangene, og de seneste tre sæsoner har modtagelsen ved presseindgangen.

-Først og fremmest gør jeg det jo, fordi jeg

er glad for klubben og fodbold interesserer

mig rigtig meget. VFF er en vigtig del af mit liv, og jeg kan jo ikke forestille mig et liv

uden VFF, og når man kan give lidt igen for alle de oplevelser, man har

fået igennem årene, så vil jeg selvfølgelig gerne gøre det.

-Fodbold kan samle folk, og en stor del

af mit netværk er skabt gennem VFF. Det synes jeg er fantastisk at tænke på. Efter

jeg er blevet alene, så har jeg også for alvor fået bekræftet, hvor stærkt et bånd man har fået knyttet til mange mennesker via fodbolden i VFF.

Når klubben har fyldt så meget

igennem så mange år, så er der

også mange minder at tænke til-

Af: Nicolai Kristensen

bage på, og selvom hukommelsen

Han er opvokset i byen

ikke bliver bedre med årene, så er

hele livet. I det meste

i erindringen hos Poul Vognsen.

ansat hos Nordea, hvor

på arvefjendeopgørene mod

tjeneste efterfulgt af syv

10.000 tilskuere, og videre til store

vedelslager, og efter han

triumfen i år 2000 står som den

og har været viborgenser

der stadig oplevelser, der står klart

af sit arbejdsliv var han

Han husker blandt andet tilbage

det blev til over 40 års

Skive, som dengang kunne trække

år hos Midtjysk Reser-

oplevelser i nyere tid, hvor pokal-

er gået på efterløn, så

største af dem alle.

som en form for vicevært

–Det er jo dejligt at tænke tilbage

par dage om ugen – og så

konstaterer han.

med fodbolden.

Og selvom et langt liv med VFF jo

Oprindeligt er han fra en

så har sportslige nedture ikke

engageret i gymnastik,

Ej heller selvom det ikke blev

teenageår, at han for alvor

sæson.

den smag har varet ved lige

-I sport går det op og ned, og

har han i dag en lille tjans

på, at man fik den oplevelse med,

hos Peter Larsen Kaffe et

holder han sig også i gang

ikke er lutter positive oplevelser,

familie, der var meget

ændret på forholdet til klubben.

så det var først i de tidlige

til oprykning i den forgangne

fik smag for fodbolden. Men siden.

det er også det, der gør det så

75-årige Poul Vognsen

det går klubben godt, og jeg er

Kirkebækvej i 1959, og har

vi rykker op igen, men uanset

spændende. Jeg tror altid på, at

startede hos Viborg FF på

da også helt overbevist om, at

siden da været en del af

hvad, så svigter jeg aldrig VFF. 

klubben.

Udover old boys-kampe og træning, så er

Selvom talentet ikke rakte til en plads på

Poul Vognsen også fast inventar hos Viborg

grønne trøje på over 1.000 gange lige fra

Viborg Arena. Her er han en del af det faste

som senior på serieholdene og nu som

at hænge sammen på en kampdag, hvor

meget, og især fællesskabet har givet så

oplevelsen for de mange tilskuere og arbej-

klubbens førstehold, så har han trukket den

FF, når der spilles hjemmekampe på Energi

sin første tid som ynglingespiller, senere

hold af frivillige kræfter, der får tingene til

old boys-spiller. Fodbolden har altid fyldt

mange opgaver skal passes for at gøre

mange oplevelser. Udover selv at være

dende folk så god som muligt. I godt og

Først og fremmest gør jeg det jo, fordi jeg er glad for klubben og fodbold interesserer mig rigtig meget. VFF er en vigtig del af mit liv, og jeg kan jo ikke forestille mig et liv uden VFF, og når man kan give lidt igen for alle de oplevelser, man har fået igennem årene, så vil jeg selvfølgelig gerne gøre det


Den nye Opel

Privatleasing fra

Købspris fra

185.980 kr.

2.395 kr./md

*

BEDST I SIN KLASSE I EURO NCAP 2017. Den Nye Opel Crossland X Benzin og Diesel til samme pris. opel.dk *Gælder Crossland X Enjoy 1.2 81 HK. Privatleasing v/nordania Finans a/s Løbetid 36 mdr. 15.000 km/år og samlet pris: 96.215 kr. Kreditgodkendelse kræves. Ekskl. dæk, forsikring, brændstof, grøn ejerafgift. Der tages forbehold for positiv kreditvurdering, pris og afgiftsændringer. Bilen er vist med ekstraudstyr. Brændstofforbrug v. bl. kørsel: 19,6 km/l, CO2-udslip: 115 g/km. Energiklasse:

JØRGEN LAURSEN A/S

Aars, Skive og Viborg. - Vi Ses Hos Din Opel Forhandler -


24

VIBORG F.F.

n o s æ s e r d e b n Jeg forventer e Af Jeppe Grønning

D

e fleste nedrykkere har håb og ambitioner om

Jeg forventer, at vi er i bedre form, når vi starter sæsonen. Vi

alle dette lykkes for. Vi blev desværre én af de

sæsonstarten. Resultaterne afspejlede dette, og i efteråret

at rykke op igen i første forsøg. Det er dog ikke klubber, der ikke formåede at slå hurtigt til-

bage. Det kan der være mange årsager til, men

på bundlinjen står der, at vi simpelthen ikke var dygtige nok.

Nogle nedrykkere falder helt sammen, hvis de ikke rykker op i første forsøg. Jeg tror heldigvis ikke, at vi bliver én af de klubber. Tværtimod tror jeg faktisk, at vi kan stå stær-

kere til næste sæson, hvis vi er bevidste nok om, hvad der ikke lykkedes i første forsøg.

Vi endte rent faktisk med at være meget tæt på. Et point

eller bare ét mål skilte os fra de afgørende kampe, der viste

må erkende, at vi fysisk ikke var helt, hvor vi skulle være ved måtte vi kæmpe for bare at hænge på i toppen. Vi har siden

fået indført et helt nyt træningssystem, og på den lange bane har det allerede gjort, og vil fortsat gøre en kæmpe forskel. Jeg har om nogen selv brug for at være i absolut topform,

hvis jeg skal præstere optimalt, og jeg var ikke tilfreds med

mine egne præstationer i efteråret. I foråret følte jeg endelig,

at jeg kunne kende mig selv, og de fysiske data taler også sit eget tydelige sprog. I flere kampe i foråret havde jeg dobbelt så mange højintense sprintaktioner, som i efteråret, og jeg

ved, at dette er en generel udvikling for hele holdet. Fysikken er et målbart parameter, som vi skal forbedre hver eneste sæson.

sig at blive akkurat så svære for Superliga-klubberne, som

Jeg forventer, at vi er en mere sammentømret enhed fra

kampe, hvor vi burde have lavet det afgørende mål eller

og begyndte først for alvor at finde sammen som et hold i

vi selv oplevede året forinden. Vi kan vist alle sammen finde skaffet det sidste point. Det kunne have blevet til meget

mere, men alligevel har jeg følelsen af, at der er meget vi

skal, og endnu vigtigere kan forbedre. Det er sidstnævnte, der giver mig optimismen frem mod næste sæson.

start. Vi havde mange udskiftninger i truppen sidste sommer foråret. Foråret var en klar forbedring og et stort skridt i den

rigtige retning. Den udvikling vi havde gennem foråret, skulle

allerede have kommet i efteråret, så vi var i en bedre position inden den afgørende fase. Det fundament forventer jeg, at vi


VIBORG F.F.

har på plads nu. Der er dermed ingen undskyldninger for ikke at være klar fra start.

Jeg forventer, at vi har færre langtidsskader til næste

sæson. Vi har en fantastisk sundhedsstab, men vi har

desværre været ramt af uheldige korsbåndsskader til nogle af vores absolut største profiler. Jung Bin Park, Mikkel

Vestergaard og Oliver Thychosen fik alle comeback i foråret, og det er tydeligt at se deres åbenlyse kvaliteter fra

første træning tilbage med holdet. Vi håber og regner alle

med flere minutter fra dem samt Morten Beck Guldsmed til

den kommende sæson, for man finder ikke meget dygtigere spillere i 1. Division.

Jeg forventer, at vi bliver bedre til at lukke kampene. I

sidste sæson smed vi syv føringer, heraf tre to-målsføringer. Det er langt fra acceptabelt. En føring på to mål må

Det eneste rigtige sted at starte er nemlig ved erkendelsen, for kun ved at være bevidste om tingene, er det muligt at ændre dem. I sidste sæson var det i sidste ende så godt

som tilfældigheder, der var forskellen på jubel og fiasko. Til næste sæson må vi ikke lade tilfældigheder afgøre, om vi

ender i top tre eller ej. Vi skal tværtimod sigte efter førstepladsen fra første spillerunde, for det er det eneste mind-

set, der rykker os på alle punkter, og der er således ikke ét eneste af punkterne, der realistisk set ikke kan forbedres. Jeg forventer, at jeg vil blive holdt op på ovenstående, og det er jeg fuldt indforstået med. Pres er en del af fodbol-

den, og vi kommer atter under pres i næste sæson. Det vil

vi glæde os til, for det betyder blot, at folk har forventninger til os, akkurat som når vi har forventninger til os selv. Det er presset, der driver os hver eneste dag og får os til at forvente noget af os selv og hinanden. π

I SIDSTE SÆSON VAR DET I SIDSTE ENDE SÅ GODT SOM TILFÆLDIGHEDER, DER VAR FORSKELLEN PÅ JUBEL OG FIASKO. TIL NÆSTE SÆSON MÅ VI IKKE LADE TILFÆLDIGHEDER AFGØRE, OM VI ENDER I TOP TRE ELLER EJ. VI SKAL TVÆRTIMOD SIGTE EFTER FØRSTEPLADSEN FRA FØRSTE SPILLERUNDE aldrig komme i fare, og det forventer jeg heller ikke, at den gør i næste sæson. Vi skal både blive bedre til at score

målene, der fuldstændigt kan lukke kampene, ligesom vi

skal blive bedre til at lukke af bagved og acceptere, når en

kamp kynisk skal køres hjem. Folk skal føle, at vi er tæt på umulige at spille imod, når vi er foran.

Jeg forventer, at vi bliver bedre på udebane. I sidste sæson hentede vi 34 point på hjemmebane og 20 på udebane (én kamp færre). Vi var dermed rækkens bedste hjemmehold

og syvendebedste udebanehold. Det siger sig selv, at der

ikke må være så stor en forskel på resultaterne hjemme og ude. Det er længe siden, at vi har haft så god en periode hjemme. Det er formentlig den bedste stime i min tid i

klubben, men det stiller også endnu større forventninger til vores udekampe. For kan vi gøre det hjemme, bør vi også kunne gøre det ude. Der bliver mange udekampe i den

kommende sæson, og jeg forventer, at vi stort set præsterer lige så godt ude som hjemme.

Jeg forventer, at vi lukker færre mål ind. I sidste sæson lukkede vi 42 mål ind – næsten dobbelt så mange som

Vejles 24 på førstepladsen. Omvendt formåede begge hold at holde 13 clean sheets. Dette kan man anskue på flere måder. Jeg vælger at se det som et udtryk for, at vi har

potentiale til en meget stærk defensiv, men desværre har fejlet i for mange enkeltstående kampe. Det skal og kan

forbedres ved at holde det defensive fokus i alle kampe og undgå udsving.

Der er mange steder at forbedre sig, men for mig at se

også mange steder at finde håbet. Jeg forsøger ikke at

finde undskyldninger, men derimod forklaringer på hvorfor det glippede, samt muligheder for hvordan det kan lykkes.

25


26

VIBORG F.F.

M V r e d n Sådan e

M

ens de nationale turneringer rundt om i fodboldverdenen ligger stille, og langt de fleste spillere holder sommerferie, så rettes alverdens blikke alligevel mod fodbolden, når verdensmestrene skal findes i Rusland denne sommer. Her mødes verdens absolut bedste spillere, når verdensmesterskabet i Rusland løber af stablen henover sommeren. Det er det 21. VM af sin slags, og afvikles i 14 forskellige byer i det store land i Østeuropa, hvor 32 nationer kæmper om trofæet og titlen som verdens bedste fodboldlandshold. Messi, Ronaldo, Neymar og de andre store stjerner er klarmeldt til turneringen, og det er på forhånd svært at udpege en stor favorit, når så mange dygtige spillere skal duellere om det verdens mest prestigefyldte pokal. Vi har bedt spillerne i Viborg FF, om at komme med forudsigelser for turneringen og give deres bud på den samlede vinder, den samlede topscorer – og selvfølgelig også hvordan det kommer til at gå for vores eget landshold. Der er mange gode bud, men enige er de ikke:

Oliver Thychosen

Nicklas Røjkjær

Danmark: Helt sikkert videre fra gruppen. Det bliver nok som 2’er, men det er et fint hold med forskellige typer, der kan gøre spillestilen varieret.

Vinder: Det bliver Frankrig. De har en helt vild trup, og har noget at revanchere fra EM. Jeg tror, de får momentum fra start til slut i turneringen.

Topscorer: Med Frankrig som min favorit, så tror jeg også, at de kommer til at blive det mest scorende hold. Derfor går jeg med Antoine Griezmann som topscorer.

Vinder: Der tror jeg på Frankrig. Jeg synes, de har det bedste hold både kollektiv og individuelt. Der er klasse over hele linjen.

Topscorer: Det er lidt en joker. Jeg tror, det bliver Oliver Giroud, fordi han er den eneste rigtige 9’erangriber i Frankrigs trup, og han er som regel også garant for mål. Danmark: Danmark bliver 2’er i puljen, og så tror jeg, at slutrunden stopper der.

Mikkel Vestergaard

Vinder: Jeg tror, det bliver Spanien. De har den bedste og en meget sammenspillet trup. De var suveræne i kvalifikationen, og så tror jeg, at de er meget sultne efter trofæet.

Topscorer: Jeg har Belgien som en outsider, og jeg tror i hvert fald, at de kommer langt. De er i en nem pulje, hvor de kan score mange mål, så jeg satser på Romelu Lukaku.

Morten Beck

Danmark: Danmark bliver nummer 2 i puljen efter Frankrig, og så stopper turneringen nok i 1/8-finalen for vores vedkommende.

Vinder: Det bliver Brasilien i år. Jeg synes, de virker mere solide end tidligere, da de nu også har fået en rigtig stærk defensiv. Topscorer: Når Brasilien går hele vejen, så tror jeg også de scorer mange mål og at Gabriel Jesus bliver slutrundens topscorer.

Danmark: Danskerne skal nok komme videre fra puljen, men derefter bliver det svært. Jeg tror endestationen bliver 1/8-finalen.

Jeppe Grønning

Vinder: Jeg har to store favoritter i Brasilien og Spanien. De kan mødes i finalen, og så tror jeg, at Brasilien vinder et hele. De har fået styr på defensiven og har mange matchvindertyper på holdet.

Topscorer: Jeg tror på Lukaku. Belgien har en relativt nem pulje, og han scorer mange mål for dem. Danmark: Det bliver svært at vinde puljen, men jeg tror på en andenplads, og så tror jeg, at turneringen stopper efter 1/8-finalen.

Mikkel Knudsen

Vinder: Tyskland. Det er altid et giftigt hold til slutrunder, og jeg synes, at de igen har en stærk trup. Det er et godt kollektiv, og har også nogle individualister, som afgør kampene.

Topscorer: Et frisk bud er Edinson Cavani. Jeg tror, han fortsætter sin flotte sæson med Paris og kommer til at score mange mål til VM også. Danmark: De går videre fra puljen, men herefter spår jeg ikke holdet de helt store chancer for at komme længere i turneringen.

George Fochive

Vinder: Min mor er fransk, så jeg ville egentlig gerne sige dem, men jeg tror mere på Brasilien. De har holdet og den rette sammensætning i år. De går hele vejen.

Topscorer: Det bliver en brasilianer. Neymar har været skadet, så det er svært at sige, hvor han er. Jeg tror på Gabriel Jesus. Han er altid garant for mål, så han bliver topscorer. Danmark: Danmark kommer til at kæmpe med Peru om andenpladsen i puljen. Jeg håber meget på Danmark, så jeg kan forklare amerikanerne derhjemme, at dansk fodbold er ret godt!

Simon Trier

og bliver samlet topscorer.

Vinder: Det må blive Frankrig i år. Jeg synes, at de har den bedste trup, og kan vel næsten stille med to hold, der kan gå rigtig langt. Topscorer: Jeg har en lille fidus til, at Colombia kommer langt, så jeg tror på, at deres anfører Radamel Falcao scorer målene,

Danmark: Jeg synes, det vil være en skuffelse, hvis ikke holdet kommer videre fra puljen. Det tror jeg også på, selvom Peru også har en reel chance for andenpladsen.


LAD BARE DIN HAVE KOMME AN! Sørensen og Lynggaard klarer enhver udfordring!

DE NEMT! VI GØR HÅRDT ARBEJ HVERT FORMÅL MASKINLØSNINGER TIL ET

NÅR SERVICE & VEJLEDNING SKAL VÆRE I TOP... SØRENSEN OG LYNGGAARD | FANØVEJ 7 | 8800 VIBORG | TLF. 8662 9200 | WWW.SOGL.DK


Udvikling

Gode oplevelser Ildsjæle

Tryghed

Aktiv Vækst Fleksibilitet Kultur

Fællesskab

Det gode boligliv Lokal samfund

Vi bygger bæredygti ge boliger

ET ALMENT BOLIGSELSKAB MED FOKUS PÅ DET GODE BOLIGLIV HVIS DU VIL VIDE MERE...

Brovej 18, 8800 Viborg . Telefon: 87 925 925 post@bsjviborg.dk . www.bsjviborg.dk Mandag og onsdag kl. 9.00 - 15.00 Tirsdag og torsdag 9.00 - 16.30 · Fredag kl. 9.00 - 13.00


30

VIBORG F.F.

.f. f g r o b i V s partner ho

Netværket taler... Af Nicolai Kristensen

Vestjysk Bank Sven Erik Larsen

Toyota Lihn & Boi A/S Kent Boi

Pengeinstituttet med kontor i St. Skt. Peder Stræde har været sponsor lige siden 1993, hvor historien om Vestjysk Banks Viborg-afdeling også startede. Banken sætter en ære i at være lokalt forankret, og partnerskabet med Viborg FF har også varet ved siden ’93.

De to autoforretninger Vagner Lihn A/S og Boi Pedersen A/S slog sig sammen i 2005, og dannede virksomheden, der i dag hedder Lihn & Bois A/S, som har afdelinger i Viborg, Bjerringbro, Skals og Hobro. Her er man specialister i Toyota, og har både salgsafdelinger og værksteder i de fire byer.

På trods af, at sidste sæson ikke fik den ønskede udgang, så satte afdelingsdirektør i Vestjysk Bank Sven Erik Larsen alligevel hurtigt sin underskrift på en forlængelse med Viborg FF kort efter sidste kamp. Fordi man er glad for at være en del af netværket, og for at signalere opbakning til byens fodboldklub:

I Viborg holder Lihn & Boi A/S til på Gl. Skivevej, hvor forretningen har ligget siden 1986, og for dem er det vigtigt at bakke op lokalt, siger indehaver Kent Boi:

-Først og fremmest mener vi, det er vigtigt at bakke op om VFF, som er vigtig for byen, og samtidig er Vestjysk Bank og VFF et godt match, som vi kan spejle os i. Vi har også selv stået i en situation, hvor tingene ikke lige er gået som håbet, og der er det vigtigt med loyale samarbejdspartnere og kunder. Hos Vestjysk Bank benytter man især sit sponsorat til at pleje og vedligeholde sit netværk, og i den forbindelse er det vigtigt at være en del af Viborg FF. -Vi mener, at VFF-netværket et rigtig godt sted at vedligeholde og skabe nye relationer. Der er et fællesskab i byen omkring Viborg FF, som vi er glade for at være en del af, og selvom vi er en lille sponsor, så føler vi os meget værdsat og får altid god behandling, siger afdelingsdirektør Sven Erik Larsen. Du kan besøge Vestjysk Bank på www.vestjyskbank.dk

-Det er utrolig vigtigt at være synlige lokalt, og det kan man blandt andet gøre ved at bakke op om byens hold. Vi er meget glade for at være en del af VFF-netværket, hvor man får en rigtig stor kontaktflade kombineret med nogle gode oplevelser, og det er også grunden til, at vi er sponsor her. -Det er ikke kun et økonomisk tilskud for at støtte klubben, men vi sørger også aktivt selv for at få udbytte af sponsoratet ved at være synlige både med eksponering på stadion og vores tilstedeværelse til kampene. Når der er hjemmekamp på Energi Viborg Arena, så sørger Lihn & Boi altid for at være repræsenteret, og det fortsætter de også med i næste sæson, når der igen skal jagtes en plads i landets bedste fodboldrække: -Vi foretrækker alle Superligaen, men der skal ikke være tvivl om vores opbakning. Vi har lige tegnet en ny to-årig aftale med VFF, så vores støtte er ikke betinget af den ene eller anden række, og vi ser frem til at tage på stadion igen i den nye sæson, afslutter Kent Boi. Du kan læse mere om Lihn & Boi på www.lihnogboi.dk

CHRISTOPHER POULSEN

Salgskonsulent Tlf. 7172 3271 cp@vff.dk

RASMUS INGEMAN

Kommerciel chef Tlf. 2886 2603 ri@vff.dk

JKE Design Jes B. Laursen

JKE Design har afdelinger i 15 danske byer, og i Viborg finder man butikken på Lundvej 54, hvor virksomheden er mest kendt for sine køkkener, men leverer også løsninger til bryggers, bad og garderobe. JKE Design Viborg har været partner i VFF i adskillige år, og sådan fortsætter det også fremover, forsikrer indehaver Jes B. Laursen. For ham og virksomheden er det nemlig vigtigt, at erhvervslivet bakker op om aktiviteterne i byen, og samtidig er det godt for forretningen at være en del af VFF-netværket: -Først og fremmest har jeg et stort, grønt fodboldhjerte, og jeg elsker at tage på stadion, når VFF spiller. Samtidig mener jeg, at vi som virksomheder i byen bør støtte op lokalt, for vi får altid noget igen i form af oplevelser og gode kontakter. -Der er et kanon netværk omkring VFF, og jeg vil faktisk sige, at det kun afhænger af en selv, hvor meget forretning, man vil have ud af det. Til fodbold kommer man i kontakt med mange mennesker, og det giver løbende god forretning at have skabt sig et stort netværk, siger Jes. Selvom det ikke bliver superligafodbold i den kommende sæson, så er JKE Design og Jes B. Laursen igen klar til at bakke op, når bolden igen ruller på Energi Viborg Arena. -Jeg tror, jeg var en af de første til at skrive under på en ny sponsoraftale efter sidste sæson. Vi får mange gode oplevelser ud af det, uanset om det er Superliga eller 1. division, så vi er naturligvis klar til at bakke op igen. Det var så tæt på, så nu må vi i stedet klare den i den nye sæson. Besøg JKE Design online på www.jkedesign.dk

MORTEN JENSEN

Direktør Tlf. 4083 8767 morten@vff.dk

ØNSKER DU AT HØRE MERE OM ELLER VÆRE EN DEL AF NETVÆRKET - KONTAKT VIBORG F.F.


“Vi vil hinanden noget”

Videbechs Allé 137 8800 Viborg tlf. 86 63 82 55 info@hald-ege-efterskole.dk www.hald-ege-efterskole.dk


VIND

N E X O B Y K S I T N EVE . L K N I R E N O S R E R 16 P

FO

utograf på A d e m E D Æ L K R Et VFF HALSTØ | E N E N R Ø B E I SKYBOKSEN E P L P L O A IE il L t IL D W N A F V A A G SOD RSTOLE | BESØ E D MAC DONALDS + Æ L F F V I N E NNE HELTE! Ø TERRASS R Å G P E R D E F S A D A S L E P D VIP IS KAMPEN VIN V H E S L E K S A R R + EN OVE

BOOK DIN BØRNEFØDSELSDAG på vff.dk

-SÅ ER DU MED I LODTRÆKNINGEN!

Alle de børnefødselsdage, der bliver booket INDEN 1. august, ER MED I LODTRÆKNINGEN OM VIP EVENTEN. FØDSELSDAGENE SKAL AFHOLDES TIL EN AF VORES HJEMMEKAMPE I 2018. EVENTEN I SKYBOXEN AFHOLDES EFTER NÆRMERE AFTALE.

Viborg F.F. Avisen - juni 2018  

TAK til alle annoncørerne i avisen - husk at bakke op om vores samarbejdspartnere, som alle er en vigtig forudsætning for topfodbold i Vibor...

Viborg F.F. Avisen - juni 2018  

TAK til alle annoncørerne i avisen - husk at bakke op om vores samarbejdspartnere, som alle er en vigtig forudsætning for topfodbold i Vibor...

Advertisement