Page 1

GRØN SUPPORT PÅ SJÆLLAND

FOR FAMILIEN OG FREMTIDEN

FORRETNING OG FØLELSER

DE UNGE DRENGE

VIBORG F.F. NYDER OPBAKNINGEN

CHRISTIAN MOSES SIKRER SIG I VIBORG

STÆRKT NETVÆRK FOR VIRKSOMHEDER I VFF

FIRE SPILLERE ER BLEVET EN FAST DEL AF A-HOLDET

S08

S12

S18

S24

VIBORG FF VIBORG F.F. PROFESSIONEL FODBOLD A/S

OKTOBER 2018

DET ER TID TIL KØB AF

SÆSONKOSRERT DU FÅR MAS AF FORDELE!

WWW.FACEBOOK.COM/VFF MISSET VM BANEDE VEJ TIL VFF FAN

- Ingvar Jónsson vogter buret hos Viborg F.F.

S6


2

VIBORG F.F.

VI SKAL HAVE FØRSTEPLADSEN

V

i er midt på efteråret, og vi har allerede passeret den første tredjedel af sæsonen i NordicBet Ligaen. Efter en lidt langsom start, så har vi fået fightet os op i toppen af rækken, hvor vi selvfølgelig skal være, og trods et par bump på vejen, så har sæsonen indtil nu været fin. Historien viser, at det kræver et pointgennemsnit på omkring to pr. kamp for at rykke op, og det er som vi tidligere har meldt ud vores helt klare målsætning for sæsonen. Vi har gjort det fornuftigt i den første del, og nu kræver det, at kontinuitet i kvaliteten får et løft, så vi kan fortsætte det fine pointsnit. Viborg FF skal tilbage i Superligaen, og det er det mindset, som arbejder med hver eneste dag. Det er et pres på os selv, men også et pres, som man skal leve med i Viborg. Den direkte oprykning sker via førstepladsen i rækken, og det er målet med vores sæson. Vi ved også godt, at det er en svær række med mange hold, der er godt organiseret og med mange dygtige spillere. Og så har udviklingen i den næstbedste række i de seneste år også gået imod et meget internationalt marked. Der er mange udenlandske spillere i klubberne, og hvem havde troet for bare få år siden, at flere klubber i den danske 1. division i dag skulle være på udenlandske hænder – eller at en, med al respekt, lille klub som Thisted skulle have en udenlandsk angriber, som er topscorer i rækken? Det er nye forhold for dansk fodbold, der også har medvirket, at konkurrencen er blevet endnu mere skærpet i denne række. Det være sagt, så er udenlandsk ejerskab slet ikke et tema her, men vi skal selvfølgelig forholde os til, at dansk fodbold har udviklet sig i en meget international retning i de seneste år, hvor flere og flere klubber også får store kapitaltilførsler hvert år.

Dertil vil vi også blive endnu dygtigere til at skabe gode netværksevents, der giver endnu mere værdi til partnerne. For ottende år i træk gennemførte vi vores årlige Spinning Tour med endnu et flot resultat, og i august havde vi for fjerde år i træk netværkstur til Smukfest med 100 partnere. Vi tror på, at vi ved at skabe gode rammer, så skabes relationerne, og det er et vigtigt fokusområde for vores kommercielle afdeling. Hver dag handler om at skabe øget værdi til partnere i form af opmærksomhed, formidle kontakter, udvikle gode oplevelser og events. Vores daglige motto er, at vi skal være lidt bedre i dag end vi var i går. Det har dog også sine udfordringer at være ambitiøs i sin tankegang og i sine handlinger. Økonomien i landets næstbedste række harmonerer ikke med det setup, vi ønsker i klubben, og selvom vi har nedbragt lønomkostningerne med over 30%, så er det stadig en utrolig svær opgave at skabe balance, når man på andet år lever en tilværelse i NordicBet Ligaen. Vi har rent strategisk besluttet at være så offensive, som det overhovedet er os muligt få at nå tilbage i den selvforstærkende positive spiral, hvor vundne fodboldkampe medfører flere tilskuere på lægterne, flere glade partnere, stærkere brand og derved flere indtægter. Det er der, vi skal hen igen, for vi ved, at det kræver en plads i Superligaen for at skabe en stærk fodboldforretning i Viborg. Til slut vil jeg på ny takke for den stærke opbakning, som vil stadighed oplever uanset hvor vi spiller. Om det er i Lyngby eller Hvidovre eller en hverdagsaften i Viborg, så har vi grønne fans i ryggen hver gang, og det sammenhold, som er omkring klubben har enorm betydning for os alle sammen. Jeg ser frem til at se dig på stadion et sted i landet igen i nær fremtid. Tak for din støtte til Viborg FF.

PROFESSIONEL FODBOLD A/S

UDGIVER Viborg F.F. Professionel Fodbold A/S Kirkebækvej 94 8800 Viborg Tlf. 86601066

ANSVARSHAVENDE Morten Jensen, Viborg F.F.

TEKST Nicolai Kristensen Kasper Gade

FOTO Lars Troels Seemore

LAYOUT Seemore.dk v/John Madsen

TRYK Berlingske Media

DISTRIBUTION / OPLAG Berlingske Media, 36.000 TAK til alle annoncørerne i avisen - husk at bakke op om vores samarbejdspartnere, som alle er en vigtig forudsætning for topfodbold i Viborg! VIBORG FF... kan også læses online på vff.dk!

GRØN SUPPORT PÅ SJÆLLAND

FOR FAMILIEN OG FREMTIDEN

VIBORG F.F. NYDER OPBAKNINGEN

CHRISTIAN MOSES SIKRER SIG I VIBORG S08

FORRETNING OG FØLELSER

DE UNGE DRENGE

STÆRKT NETVÆRK FOR VIRKSOMHEDER I VFF

FIRE SPILLERE ER BLEVET EN FAST DEL AF A-HOLDET

S12

Morten Jensen, direktør, Viborg FF 

S18

S24

VIBORG FF OKTOBER 2018

DET ER

TID TIL KØB AF

SÆSONKORT ER DU FÅR MASS AF FORDELE!

WWW.FACEBOOK.COM/VFF MISSET VM BANEDE VEJ TIL VFF FAN

- Ingvar Jónsson vogter buret hos viborg f.f.

Alle vores løsninger starter med et behov. Tel 72 66 80 00 viborg@elcon.dk

VIBORG F.F.

VIBORG F.F. PROFESSIONEL FODBOLD A/S

Vi har store ambitioner for kampene inde på banen, men også for alle kampene udenfor. Derfor er det også vores strategi at investere tid og økonomi i at forbedre oplevelsen på stadion på kampdage for vores aktive fans, almindelige tilskuere og alle partnere i vores erhvervsnetværk. Der arbejdes seriøst med alle opgaver, og kampdagsoplevelsen på Energi Viborg Arena har stort fokus, og vi arbejder hele tiden på, at oplevelsen får et løft på alle de parametre, hvor vi kan gøre noget. Forbedrede kampoplevelser med alt hvad det indebærer er et must for den videre udvikling. Tilskuerkulissen i forbindelse med damelandskampene er god inspiration for os, og samtidig søger vi gode inputs fra vores nabolande som Sverige og Tyskland, hvor kulissen er i højsædet. Med fælles hjælp skal det kunne forbedres på Energi Viborg Arena, men det kræver tålmodighed, hårdt arbejde samt ikke mindst økonomiske investeringer til forbedringer.

S6


kia.com

DEN NYE INTRO EDITION

URIMELIG LANG GARANTI. UFATTELIG LANG UDSTYRSLISTE.

DEN NYE CEED FDS FRA

239.993 kr. INKL. EKSTRAUDSTYR FOR

20.000 kr. Forbrug: EU-norm 18,5 km/l ved blandet kwrsel. CO2: 122 g/km

DU FDR BL.A. 7” NAVIGATION•BAKKAMERA•BLUETOOTH & APPLE CARPLAY•KLIMAANLEG 2 ZONER• ELEKTRONISK PARKERINGSBREMSE•LED KWRELYS OG BAGLYGTER•VARME I RAT OG FORSEDER• REGNSENSOR•BAKSPEJL MED AUTOMATISK NEDBLENDING•16” ALUFELGE

UJS Biler Viborg

UJS Biler Thisted

Gl. Skivevej 83A · 8800 Viborg Tigervej 3-5 · 7700 Thisted Telefon 8661 3333 Telefon 9618 0300 Modellerne er vist med ekstraudstyr. 7 drs fabriksgaranti dog maks. km 150.000. Prisen er inkl. leveringsomkostninger pd kr. 3.980,- ekskl. eventuelt farvetilleg.


KLØVERTRØJER TIL NEPAL De fleste kender nok til udfordringen med at have en bunke tøj, som man ikke længere har brug for. Det kan være for småt, for gammelt eller noget helt andet, og den udfordring findes også i Viborg FF. Cirka hvert andet år skal spilletøjet udskiftes, da der kommer en ny model kampdragt, og hvad er så det bedste at gøre ved det gamle tøj? Det er da at glæde andre!

I den lille landsby Gothauli i det sydlige Nepal har det lokale fodboldhold glæde af de grøn-hvide trøjer fra sidste sæson, da viborgenseren Jesper Maagaard sørgede for at formidle tøjet afsted til de nye ejere. Det siges, at kamptøjet allerede har været taget i brug til flere kampe mod nabobyerne i små, lokale turneringer i den sydlige del af det asiatiske land. 

VFF VALGT TIL TV-KAMPE

RUNDVISNING PÅ ENERGI VIBORG ARENA Tag din klasse eller fodboldholdet med på rundtur på Energi Viborg Arena, hvor Viborg FF inviterer på en guidet rundvisning på hele byens fodboldstadion. På rundturen ser man blandt andet det allerhelligste rum - omklædningsrummet. Normalt er det forbeholdt spillere og trænere, men på rundturen får I lov til at træde indenfor, hvor de grønne drenge gør sig klar til kamp. Turen går gennem spillertunnelen og ud på græstæppet - sæt dig på spillerbænken og fornem stemningen. Hvordan ser omklædningsrummet ud, og hvem sidder ved siden af hinanden? Hvor sidder speakeren og hvem

SB EN GO’ IDE !

I de kommende runder vil kampene i NordicBet Ligaen for Steffen Højers tropper blive transmitteret direkte på Viasats kanaler. Divisionsforeningen og tv-stationen har nemlig allerede programsat tv-kampene for runde 13, 14, 17 og 18 i oktober og november, og i alle fire tv-kampe er det med Viborg FF som aktør.

styrer diodebanderne og storskærmene? Kom med op hvor sportspressen arbejder på højtryk under kampen. Vi kigger også forbi loungen, hvor alle sponsorerne mødes forud for en kamp.

Det drejer sig om udekampen mod FC Fredericia søndag den 14. oktober, hjemmekampen mod Silkeborg søndag den 21. oktober, og så er udekampen mod Helsingør flyttet til mandag den 12. november, mens hjemmekampen mod Thisted spilles søndag den 18. november og er rykket til klokken 16:00.

Rundvisningerne på Energi Viborg Arena tilbydes på alle hverdage, og det er gratis for samarbejdsklubber og skoleklasser.

Tv-kampene i runde 15 og 16 er i skrivende stund ikke programsat, men du kan altid få de seneste opdateringer på www.vff.dk

Er du interesseret, så kontakt Carsten Jalk på carsten@vff. dk – vi ses på Energi Viborg Arena! 

Vi opfordrer til at støtte drengene på stadion, da man altid får den bedste fodboldoplevelse live – men er man forhindret, så kan flere af de kommende kampe altså også ses på tv. 

Klik ind på www.sbnet.dk

Katmosevej 18 · 8800 Viborg · Tlf. 86 60 33 33 www.sbnet.dk · e-mail: post@sbnet.dk


Med 2peoples cloudløsning giver det totalt mening at bruge ressourcer på MUS og andre processer, som udvikler din forretning og dine medarbejdere. Peter Toft CEO, Toft Care

www.2people.com

GLADE, SUNDE OG EFFEKTIVE MEDARBEJDERE OG FORRETNING

Lokal Erhvervstelefoni • Alld fast kontaktperson • Lokalt Erhvervscenter • Ingen bindinger • Ring 86 61 54 80

Inventa støtter Viborg FF Tillykke med de nye omklædningsrum. Tak for samarbejdet.

Inventa er blandt Danmarks førende producenter af inventar. Vi er med i forreste række, når der skal tænkes nyt i forhold til kundernes krav om de bedste og mest funktionelle løsninger. Læs meget mere på inventa.dk

VKS Inventa a/s · Industrivej 1-3 · 7860 Spøttrup · Tlf. +45 9756 1544 · info@inventa.dk


6

VIBORG F.F.

ET MISSET VM BANEDE VEJEN TIL VIBORG - INGVAR JÓNSSON VOGTER BURET HOS VIBORG F.F.

mange islandske spillere er nået udenfor landets grænser og har gjort store karrierer i udlandet. Det var også tidligt drømme for Ingvar Jónsson, da han allerede som 15-årig trænede med på klubbens førsteholdet, og som blot 16-årig fik han sin debut. Få år senere var Njarðvík rykket op i den islandske 1. division, og som 18-årig blev Ingvar Jónsson klubbens førstemålmand. Han var den eneste målmand i sin årgang, der spillede førsteholdsfodbold, så det banede også hurtigt vejen ind til de islandske ungdomslandshold. Tiden i Njarðvík var en rutschebanetur, og holdet rykkede både ned og op og ned igen, inden Jónsson fik muligheden for at skifte til Stjarnan, som er en af de større klubber i den bedste række. -Tiden som ung målmand i Njarðvík lærte mig meget. Når man oplever så meget forskelligt som ung spiller, så giver det hår på brystet, og det er nogle erfaringer, som har været meget gavnlig for mig videre i karrieren, siger den islandske målmand. Som 21-årig skiftede han til Stjarnan i den bedste række, og blev hurtigt førstemålmand, men de første sæsoner var en noget blandet fornøjelse. Et meget offensivt hold kostede i defensiven, og Stjarnans kampe sluttede oftere 4-4 end 1-1, hvilket ikke altid var lige sjovt for en målmand. -Men så ændrede vi lidt i vores stil, og det viste sig at være helt fantastisk, siger Ingvar Jónsson. I 2014 tromlede Stjarnan nemlig igennem rækken, og vandt helt suverænt den islandske liga uden at tabe en eneste kamp. Mesterskabet gav efterfølgende adgang til europæiske kampe, og oveni hatten blev Ingvar Jónsson kåret til den bedste spiller i rækken af både spillere, fans og journalister.

D

a Ingvar Jónsson spillede sit livs kamp på Stadion Miejski i Europa League-kvalifikationen mod polske Lech Poznan lå det ikke i kortene, at han få år senere skulle vogte buret i NordicBet Ligaen for Viborg FF. Et allerede langt fodboldliv har dog lært den 28-årige målmand, at man skal leve i nuet, for det er svært at planlægge ret meget i fodboldens verden.

Af: Nicolai Kristensen

Ingvar Jónsson er opvokset i byen Njarðvík i den sydvestlige del af Island. Det var her, han startede med at spille fodbold, og det var også her, han fik sin første kontrakt. Den islandske liga er stadig kun semiprofessionel, men

De europæiske kampe blev lidt af et eventyr, selvom Stjarnan ikke nåede hele vejen til gruppespillet. Først blev walisiske Bangor City og efterfølgende skotske Motherwell sendt ud af turneringen, inden polske Lech Poznan kom på menuen. Den polske storklub med de vanvittige fans kom først på besøg på Island, og efter et føringsmål til Stjarnan, så blev bussen parkeret, og Ingvar Jónsson og holdkammeraterne kunne tage til Polen en uge senere med en 1-0-sejr i bagagen. Kampen i Polen blev Jónssons bedste præstation i karrieren, og selvom Stjarnan blev trykket i bund fra star til slut, så reddede Jónsson og holdet 0-0, hvilket var nok til avancement. -Det var en helt vanvittig kamp foran et helt vildt publikum. Jeg havde vel 30 redninger i den kamp, men heldigvis lykkedes vi med at holde dem fra scoringer. Det er min personligt bedste kamp nogensinde, selvom holdet ikke vandt kampen i de 90 minutter. Jeg tror ikke engang vi havde en afslutning på mål, fortæller Jónsson.


VIBORG F.F.

7

-KLUBBEN HAR AMBITIONER, SOM PASSER TIL MINE, OG SÅ ER DET BARE EN STØRRE KLUB OG BEDRE SETUP END I SANDEFJORD, SÅ JEG SER DET FAKTISK SOM ET SKRIDT OP, SELVOM VI SPILLER I DEN NÆSTBEDSTE RÆKKE LIGE NU.

Med den samlede sejr over Lech Poznan, så fortsatte Europa League-eventyret, som dog i den efterfølgende runde blev endestationen. Her ventede den italienske gigant Inter, som nogle år forinden havde vundet Champions League. De to kampe mod Inter var også store oplevelser, men det var de foregående kampe for Stjarnan, som sikrede Ingvar Jónsson et skifte til udlandet: -De kampe skabte en del interesse, og jeg følte også, at tiden var rigtig til at prøve mig af i udlandet. Jeg havde haft min bedste sæson, og havde vundet alt på Island, så det var et oplagt tidspunkt at skifte på. Valget af ny klub faldt på norske IK Start, hvor planen var, at Jónsson i løbet af kort tid skulle overtage målmandsposten fra veteranen Håkon Opdal, som var plaget af skader. Men fodbold er sjældent nem at planlægge, og i stedet for at overtage målmandsposten, så spillede Opdal en af sine bedste sæsoner nogensinde og forlængede i stedet sin kontrakt med yderligere tre år. En streg i regningen for Ingvar Jónsson, som derfor lod sig udleje i en halv sæson til Sandnes Ulf: -Det var selvfølgelig ikke som håbet, men jeg vægtede spilletiden meget højt, så udlejningen var et ret enkelt valg for mig. I lejeperioden hos Sandnes Ulf spillede han fast, og det banede vejen for et permanent skifte. Dog kunne klubben ikke betale Jónsson fri af kontrakten i Start, og i stedet skiftede han denne gang blev til Sandefjord, der var tophold i den næstbedste række på daværende tidspunkt. -Min første tid i Sandefjord gik helt forrygende. Vi rykkede direkte op i Elitserien i min første sæson, og i sæsonen efter imponerede vi igen og fik en flot midterplacering som oprykker. Det var nogle rigtig gode år både personligt og for holdet. Men i den allersidste kamp i sin anden sæson for Sandefjord brækkede Ingvar Jónsson foden, og det kom til at ændre alt for ham i den norske klub. -Det var selvfølgelig meget uheldigt, men det var sæsonens sidste kamp, og der ventede os en lang ferie, så jeg troede ikke, at de fik så stor betydning. Meldingen lød på to-tre måneders pause, så jeg var trods alt ved godt mod. Meldingen viste sig dog bare ikke at holde stik. Skadesbehandlingen gik ikke som håbet, og i stedet tog det over fem måneder, inden Ingvar Jónsson var tilbage på træningsbanen. I mellemtiden var sæsonen gået i gang, og Sandefjord havde hentet en ny målmand. Eller – ny var han ikke, for det var en gammel kending, der blev hentet tilbage. Den lokale keeper Eirik Holmen Johansen, der skiftede til Manchester City i en ung alder, og også nåede forbi New York FC, inden han vendte hjem til Sandefjord. -Det var en god historie for Sandefjord at hente en af de

lokale drenge tilbage fra udlandet, og for at være ærlig, så var det svært at konkurrere med ham. Han var ret populær, og jeg føler ikke, at jeg fik en fair chance for at få min plads tilbage.

voksen, så det har altid været et mål for mig at spille her. På Island ser man Superligaen som den stærkeste række i Skandinavien, så da muligheden for Viborg kom, så var jeg meget interesseret.

-Holdet klarede sig endda skidt, og ligner et hold, der rykker ud af Elitserien i år, så det var svært for mig at forstå.

-Klubben har ambitioner, som passer til mine, og så er det bare en større klub og bedre setup end i Sandefjord, så jeg ser det faktisk ikke som et skridt ned, selvom det er i den næstbedste række lige nu.

Ikke nok med, at skaden kostede Ingvar Jónssons plads i målet hos Sandefjord, så gjorde den manglende spilletid også, at VM-billetten med Island forduftede. Den islandske landstræner foretrak spillere, der spillede fast på klubholdet, og selvom Ingvar Jónsson forstår den prioritering, så var det et hårdt slag for ham at misse en VM-slutrunde. -Da jeg fik den besked, så var det klart, at min tid i Sandefjord var forbi. Jeg var skuffet og sur i en periode, og det betød definitivt, at jeg skulle finde en ny klub. Det er stort for mig at være en del af landsholdet, og den plads, vil jeg have tilbage. Fremtiden var åben for Ingvar Jónsson i sommerens transfervindue, og der var flere muligheder for målmanden, men da interessen fra Viborg FF dukkede op, så var valget nemt: -Jeg har altid haft et nært forhold til Danmark, hvor min familie har boet, og hvor min bedste ven også bor i dag. Jeg har rejst meget til Danmark både som barn og som

Og skiftet til Danmark og Viborg har indtil videre været lige præcis, som den islandske målmand havde håbet på: -Det har været rigtig godt og nemt at falde til. Jeg kunne mærke, at klubben havde lavet meget research på mig, så de vidste, hvad de fik, og det har gjort tingene meget nemt for mig. De viste interesse igennem lang tid, og når man føler, at man er meget ønsket, så går det hele meget lettere. -Vi har gang i en vigtig sæson, hvor Superligaen er det altoverskyggende mål. Det skal jeg bidrage til at ske, og så håber jeg også på, at der bliver en plads til mig på landsholdet igen, afslutter han. Hidtil i sæsonen har Ingvar Jónsson været det klare førstevalg, og har spillet alle kampe i NordicBet Ligaen siden sin ankomst. Den islandske målmand har kontrakt i Viborg i første omgang til udgangen af 2019. 


8

VIBORG F.F.

STOLT GRØN SUPPORT PÅ mens arbejde kom i vejen for størstedelen, som i stedet måtte nøjes med tv’et.

Det famøse derby, som sikrede Viborg FF en historisk triumf på MCH Arena, foregik tilbage i oktober 2015. Support-

gruppen sad klar foran den 50 tommer store Panasonic-

fladskærm til lokalbraget på det samme sted, som de altid

har mødtes for at overvære De Grønnes kampe, stambaren High Q Bar. Stamstedet ligger placeret på Vesterbro, ti minutters gang fra hovedbanegården.

-High Q kan bedst beskrives som det vilde vesten af en beværtning. Du kan støde på alt fra ejerens fire hunde, spanske turister og vrøvlende alkoholikere, der enormt

gerne vil diskutere fodbold. Det er noget for sig, men altid

en stor oplevelse. Vi er efterhånden kommet der så længe,

at den mumielignende ejer og hans spansktalende makker har givet os lov til at hænge en gammel VFF-trøje med ’Keller’ på ryggen, op ved siden af tv’et. Ukueligt tilhørsforhold

Viborg FF Support KBH består af en kerne på 15 gutter,

fælles er de aldersmæssigt hastigt på vej mod slutningen af tyverne, fælles er de alle opvokset i Viborg og omegn,

fælles har de nu deres daglige gang og gøremål i hoved-

stadsområdet. Men gruppens ubestridte fællesnævner og

F

absolutte samlingspunkt skal findes i deres kærlighed til

FF har lagt vejen forbi. Fælles har de alle Viborg som

-Jeg vil mene, at vores tilhørsforhold er blevet mere endnu

barndomsbyens fodboldhold. Selvom deres nuværende

daglig berøring med klubben længere, man kan ikke komme

Alle i hjertet af Midtjylland, så er tilhørsforholdet til

grad distanceret fra VFF rent fysisk, og derfor får man

or fire år siden blev en supportgruppe dannet i

Viborg FF. En uforbeholden kærlighed, som altid har været

timer. Viborg FF Support København blev navnet

dag er flyttet fra den gamle til den nye hovedstad. Snarere

den københavnske betonjungle i de sene aften-

der, og som ikke har lidt et eneste nøk af, at bopælen i

på gruppen, som siden dannelsen trofast har troppet op tværtimod, mener Peter Birch. på samtlige sjællandske fodboldstadioner, hvor Viborg

fødselsregistreringssted i deres pas og kærligheden til

tydeligt efter man er flyttet fra Viborg. Nu er man ikke i

adresser er placeret over 300 kilometer væk fra Stadion

helt så tit på stadion længere. Man føler sig derfor i den

kløvertrøjen stærkere end nogensinde før.

nærmest per automatik også lyst til at støtte sin klub mere tydeligt.

Af: Kasper Gade

-Vi kommer bare ikke udenom sejren på 4-2 i Herning. Det var noget af det mest sindssyge, som jeg nogensinde har

oplevet og der blev drukket helt ubeskriveligt mange øl den aften, fortæller medstifter af supportgruppen Viborg FF

Support KBH, Peter Birch, da han skal tænke tilbage på den største oplevelse i gruppens fire år lange historie.

Enkelte fra supportgruppen havde taget turen til Heden,

-Der er altid nogen, som får sig et billigt grin når de ser os i

vores grønne trøjer på High Q. Fremmede folk kommer med sjove og skæve bemærkninger: ”Spiller Celtic i dag?” eller

”Jeg tror aldrig, at jeg har hørt nogen juble over en Viborgscoring!”

-Men det er bare med til at gøre tilhørsforholdet endnu

stærkere. Folk herovre vil vildt gerne vide hvordan det er at

støtte et hold der ikke er F.C. København eller Brøndby. Det


VIBORG F.F.

SJÆLLAND ender som regel med en stor anerkendelse og respekt for, at man faktisk dyrker sin klub, selvom man er langt hjemmefra.

Supportgruppens tilhørsforhold til VFF er præcis så stort, som det altid har været. Til tider har der dog været langt

mellem holdets Tv-kampe i NordicBet Ligaen, modsat da

der stod Superliga på menuen, hvor samtlige kampe blev transmitteret på drengenes stambar. Alle grønne hjerter

banker for en retur til landets bedste række snarest, allige-

vel er 1. division ikke ens betydende med den rene elendighed for alle. Specielt ikke i den igangværende sæson.

VI ER ALLE TRAVLE MED ARBEJDE, BØRN OG ANDRE FORHOLD DER SKAL PLEJES. PÅ DEN MÅDE ER VFF MED TIL AT GIVE OS ET HOLDEPUNKT I EN TRAVL HVERDAG, OG EN UNDSKYLDNING FOR AT SES SÅ OFTE SOM MULIGT. DET ER RART AT MAN ALTID KAN BRUGE VIBORG FF SOM UNDSKYLDNING FOR AT SE HINANDEN, OG BLIVE MINDET OM DET SMUKKE VED DET GRØNNE SAMMENHOLD -Selvom der ikke var noget federe, end at cykle igennem

København iført en VFF-trøje mandag morgen, dagen efter vi slog Brøndby 2-1 på deres bane for små to år siden,

så kan VFF Support KBH alligevel godt se fordelene ved at spille i 1. division lige netop i den her sæson. Otte af

holdene er jo fra den gale side af Storebælt, set med jyske briller, men ikke for folk med adresse i København. Nu har vi større mulighed for at blive ved med at støtte op på de sjællandske stadioner.

-Jeg håber, at det skaber noget positivt for klubben, at

der faktisk er nogen der støtter op. Selvom vi bryster os at være en gammel og stolt traditionsklub, så er vi nu

engang en klub af relativ beskeden størrelse. Det betyder til gengæld, at VFF Support KBH forhåbentligt kan være med til at bidrage med noget positivt sammen med de mange

VFF-fans, som hver anden weekend tager den lange tur fra Viborg. Selvom det måske ikke lyder af så meget, når vi er

en håndfuld eller ti gutter som råber på stadion eller mødes om Viborg FF på baren, så skal klubben vide at vi er der for dem og støtter dem.

9

Mere end support

jubler, græder, griner, quizzer og mødes i den grønne ånd.

med kløverhjerter, at gøre meget ud af at se VFFs Tv-

for denne sæson er. Præcis som klubben selv, har support-

fare for at skulle en tur ned og vende i den næstbedste

Derfor er det også allerede planlagt, hvordan en opfyldt

I et råkoldt forår i 2014 begyndte en lille gruppe drenge

Gruppen er ikke blege for at melde ud hvad målsætningen

kampe sammen, velvidende at klubben var i overhængende

gruppen oprykning som sæsonens altoverskyggende mål.

række. Siden har supportgruppen ageret trofast støtte for

målsætning for sæsonen vil blive fejret.

hovedsageligt stadioner i Region Sjælland. Men Viborg FF

-Selvom der de sidste mange år ikke har været meget at

gruppe.

nerende at se hvor mange der støtter op om klubben. Især

-Vi er alle travle med arbejde, børn og andre forhold der

Sundby Idrætspark for at se kampen mod Fremad Amager,

punkt i en travl hverdag, og en undskyldning for at ses så

dem, som tager den lange tur fra Viborg hver eneste gang.

FF som undskyldning for at se hinanden, og blive mindet

som Viborg. Vi vil gøre alt for at bakke klubben op i deres

Viborg FF, enten foran tv’et på High Q Bar eller på stadion, Support København er også meget andet end en support-

juble over som VFF-fan, så er det simpelthen bare impo-

på udebane. For godt et år siden var der 200 VFF-fans på

skal plejes. På den måde er VFF med til at give os et holde-

hvilket er helt vanvittig flot. Især når man tænker på alle

ofte som muligt. Det er rart at man altid kan bruge Viborg

Det ser man ikke med andre klubber på samme størrelse

om det smukke ved det grønne sammenhold. Derfor synes

utal af kampe på Sjælland.

hinanden på smukkeste vis.

-Vi tror på oprykning og så inviterer Viborg FF Support

-Gruppen startede som en supportgruppe for VFF, men

fest! 

jeg, at vores supportgruppe og fodboldklubben befrugter

siden har vi har oprettet vores eget 7-mandshold. Det

lykkedes os at få Viborg FF til at donere spillertrøjer til os. Derfor kan man hver mandag se Thorsen, Moberg, Keller

og mange andre spillere fra 2016/17-sæsonen drible rundt på kunstbanerne bag Valby Idrætspark. Underligt nok, så

plejer der at være masser af mål i Baba Mensah-trøjen, så den er der rift om inden vores kampe.

Men når bolden ikke ruller, bliver der alligevel fundet tid til

at lave arrangementer sammen. Arrangementer, som alligevel ikke er helt VFF-fri.

-Vi gør meget ud af, at holde en stor sommerfest og en

julefrokost i kløverens tegn. Her plejer vi at være aktive i form af en tur ud at spille kajakpolo, gokart, fodboldgolf eller lignende, efterfulgt af en masse øl.

-Til arrangementerne har vi altid sjove, men meget svære, quizzer. ”Hvad laver Palle Sørensen eksempelvis i dag?”

I hvilken serieklub var Klaus Kærgård målmand efter han

indstillede sin professionelle fodboldkarriere?” eller ”I hvilken udebanekamp for VFF ramte Bernard Tchoutang stol-

pen på en helflugter?” Her skal man have styr på sit grønne bagkatalog, ellers bliver man rundbarberet, fortæller han.

Der er lige i underkanten af 330 kilometer fra Stadion Alle 7 i Viborg til Københavns Hovedbanegård. Men den fysiske afstand har ingen betydning for supportgruppen, som

København helt sikkert hele truppen på en stor, grøn grill-


10

VIBORG F.F.

VFF I GRØNT OG HVIDT De grønne og hvide farver har i adskillige år været et symbol på domkirkebyens stolte fodboldklub, og sådan vil de også være det i fremtiden. Men det var faktisk først i 1950’erne, at de første grønne trøjer så dagens lys i klubben. 85-årige Hugo Strunge var med på holdet dengang, og han husker tilbage på den første tid i grønt – og forinden i gult og blåt. Af: Nicolai Kristensen

I OVER 70 ÅR har Hugo Strunge været en del af Viborg FF. Først som drengespiller, senere på førsteholdet og i de seneste mange år har han haft sin gang på Kirkebækvej, hvor han ugentligt overværer træningen sammen med et par andre, tidligere spillere. Og skal man have opklaret et spørgsmål fra VFF-historien langt tilbage i tiden, så er han en af de bedste muligheder for at få svar. –Der er jo ikke så mange tilbage fra dengang, konstaterer han, mens han bladrer i sin store, brune udklipsbog med billeder og minder fra et langt liv med Viborg FF. For langt de fleste med kærlighed til Viborg FF, så er den grønne farve et symbol på klubben, og det er det også for Hugo Strunge den dag i dag, men da han startede i klubben i 1940’erne var klubfarver og logo ikke noget, man interesserede sig ret meget for. Faktisk var klubbens farver slet ikke grøn og hvid dengang.

som er blandt de få tilbage fra holdet, der indviede de nye, grøn-hvide kampdragter. -Den grønne farve passer jo godt sammen med kløveren i logoet, som har været der altid. Det var måske derfor, man gik over til grøn, siger Hugo Strunge, og fortsætter:

Hugo Strunge i den gule kam

ptrøje i starten af 1950’erne

-Da jeg startede i VFF spillede vi i gult og blåt, og jeg tror ikke, der er nogen, der kender årsagen til det. Det var jo under krigen, så det var umuligt at skaffe noget som helst, men det var nu heller ikke noget, man gik op i dengang. Endnu tidligere tilbage ved klubbens begyndelse var tøjet hvidt og sort, og Strunge mener, at det blot var det, der var råd til dengang. Farver i tøj var ikke så udbredt i 1896 og årene fremefter. Det var kun de rige, der havde råd til den slags, mener han. Den grønne farve blev indviet i 1955, da Viborg FFs førstehold skulle på sommertur til Luxembourg, hvor en række venskabskampe mod internationale modstandere ventede. Det var længe før man fik penge for at spille fodbold, men gjorde man det rigtig godt i en længere periode, så kunne man være heldig at få et par nye støvler af klubben. Til turen i Luxembourg havde bestyrelsen investeret i nyt kamptøj, og det var her, de grønne og hvide farver for første gang blev en del af Viborg FF. Dengang var spilletrøjen med grønne og hvide striber, mens shortsene var hvide, fortæller 85-årige Hugo Strunge,

Øverst fra venstre: Egon Nielsen, Henry Salomonsen , Leif Tønnesen, Jørgen Bon Schou, Knud Christensen ne, Knud , Finn Nielsen, Erik Harritz Mikkelsen, Tage Schou. Forr ”Post” Nielsen, Svend Aag est: Knud e Pedersen, Hugo Strunge , Flemming Nielsen, Erik Sch ou

-Men grønne strømper var der altså ikke blevet råd til, for vi spillede stadig i gule og blå strømper til de første kampe i de grønne og hvide trøjer, griner han. Den grønne farve på kamptrøjen har holdt ved lige siden, og i 1957 spillede man for første gang i en helt grøn trøje. Siden har de grønne og hvide farver på trøjerne varieret i forskellige udtryk, og for en ældre VFF’er har det været sjovt at følge med i udviklingen. -Fankultur er jo først noget, der er kommet til i løbet af årene, og fandtes slet ikke dengang, jeg spillede. Så det med klubfarver har selvfølgelig fået større og større betydning. I dag hører den grønne farve uløseligt sammen med

VFF, men der var altså ingen fans, der ville købe vores spilletrøjer dengang, siger han med et smil og fortsætter. -Men jeg har da set, at nogle fans i dag har fået lavet en ny udgave af vores allerførste grøn-hvide-trøje, siger han med henvisning til fanklubben Grøn Fight. -Det glæder mig, at der stadig er mange, der interesserer sig for historien. Det er noget af det, der kendetegner en traditionsklub. Mit indtryk er, at selv vores unge fans i dag har stor respekt for den lange historie, og det er noget, der varmer et grønt hjerte, afslutter Hugo Strunge. 


KRAFT OG YDEEVNE seemore.dk

Hos Sørensen og Lynggaard har vi motorsaven til dit behov!

ASKINERR! DE BEDSLTENE M SIKKER SKOVTU OG UDSTYR TI

NÅR SERVICE & VEJLEDNING SKAL VÆRE I TOP... SØRENSEN OG LYNGGAARD | FANØVEJ 7 | 8800 VIBORG | TLF. 8662 9200 | WWW.SOGL.DK


12

VIBORG F.F.

FODBOLD FOR FAMILIEN OG FREMTIDEN - Christian Moses sikrer fremtiden i Viborg

C

hristian Moses har forlænget sin kontrakt i

Viborg FF, og udskiftet lejeaftalen med et mere permanent ophold i domkirkebyen. Den nye

cerede på grænsen til at vælge det forkerte liv.

kontrakt har ikke kun betydning for angriberens egen

-Flere af mine venner

Leone.

døde eller i fængsel i

Af: Nicolai Kristensen

for at have hjulpet mig

Kontrasten mellem Freetown og Viborg er stor. Så stor, at

tige vej, siger han.

byer. Det er som en anden verden, konstaterer Christian

Vejen blev fodbold, og

karriere, men også for hele familien hjemme i Sierra

fra dengang er enten dag. Jeg takker Gud

med at vælge den rig-

det kan være svært at sammenligne tilværelserne i de to Moses.

selvom faderen i begyn-

Han er opvokset i hovedstaden Freetown med over en mil-

endte Christian Moses med

han har set og oplevet den slemme side af vores verden. I

i Europa. En lokal fodboldagent

hvor sulten er stor. Hvor det kan være svært at finde livets

set Moses, og ville have ham med sig

der havde en levestandard over gennemsnittet i et af byens

papirerne i orden, så lykkedes det i 2013 at få en

delsen var imod det, så

lion indbyggere i det vestafrikanske land Sierra Leone, hvor

at få muligheden for at spille

byen hvor der både findes muligheder, men også områder,

med kontakter i Skandinavien havde

vej. Det til trods for, at Christian voksede op i en familie,

til Europa. Trods besværligheder med at få

bedre kvarterer. Det betyder dog blot, at forældrene har

dengang 18-årige Christian Moses med til Sverige.

og at han og storebror havde skolegang i områdets lokale

Livet i Sverige startede hos serieklubben Juventus IF, hvor

hvor han også lærte, at det er de stærkeste, der bestemmer.

at man spillede. Men for Moses, så var vejen til Europa det

Heldigvis havde han et talent for fodbold, og var en del af

få ham fremad.

ber i kvarteret på daværende tidspunkt, så skolen var det

-I Sierra Leone spiller alle drenge fodbold, men man er

arbejde, der sørgede for minimum et måltid mad hver dag, skole. En skole kun for drenge, der af og til var hård, og

skolens fodboldhold. Der fandtes ingen organiserede klub-

det ikke var på grund af hverken pengene eller prestigen,

altoverskyggende, og så måtte hans tro på egne kvaliteter

hold, hvor man kunne træne og vise sig frem på.

først fodboldspiller, hvis man kan drive det ud af Afrika.

-Faktisk var jeg ikke så interesseret i fodbold, da jeg altid

åbne, hvis man er dygtig og hårdtarbejdende nok, siger han.

man ville have en god fremtid. Men jeg fik tit at vide, at jeg

professionel kontrakt, og Moses måtte efter et par år vende

Helst til Europa. Det er drømmen for alle, for der er dørene

havde lært hjemmefra, at uddannelse var det vigtigste, hvis

Tiden i Sverige endte i første omgang ikke ud i en fuldtids-

var god, og det blev heldigvis min vej i livet.

hjem til Sierra Leone. Dog gav erfaringerne fra Europa en

Christian gik ikke i skole hver dag, så der blev også brugt

hos en af de største klubber i den hjemlige liga. FC Kallon,

mange timer på gaden med resten af kvarterets drenge.

Her blev spillet meget fodbold, men det var også nemt at

falde i med dårlige vaner og beslutninger. Mange af Christians venner blev småkriminelle, og det var til tider et hårdt miljø. Når mørket faldt på, så skulle man ikke gå alene

og aldrig have noget af værdi på sig, fortæller Christian

Moses. Han indrømmer, at han i de tidlige teenageår balan-

ny status i hjemlandet, hvor han fik mulighed for at spille som er ejet af Sierra Leones største spiller Mohammed

Kallon, tog imod Christian Moses, der efterfølgende også blev udtaget til ungdomslandsholdet og senere A-lands-

holdet. Fra FC Kallon skiftede han senere videre til FC Lion Pride, hvor vejen til Europa ville være nemmere. Lion Pride er nemlig drevet af blandt andre danske Erik Rasmussen, som senest har været cheftræner hos Vendsyssel FF.

Opholdet hos FC Lion Pride banede vejen for en række

prøvetræninger i Skandinavien, hvor Moses både var forbi

Randers FC og FC Roskilde, men det blev altså i Vendsys-

sel, at man tog chancen og skrev kontrakt med angriberen fra Sierra Leone.

Her var det Erik Rasmussen, der gav Moses muligheden og angriberen vil altid være Erik evigt taknemmelig, siger han. Det blev først til en lejekontrakt på et år, hvor han i sin tid i

klubben nåede at blive topscorer og spille Vendsyssel op i

toppen af NordicBet Ligaen, inden han i januar blev hentet til Viborg på en ny lejeaftale.

-Jeg har været vant til lejeaftaler, men det er ikke optimalt

for nogen. Især ikke for min familie i Afrika. Når man kun er lejet, så er fremtiden lidt usikker, men jeg har accepteret

det for at få muligheden for at vise, at jeg er god nok til en permanent kontrakt.

Og en permanent kontrakt underskrev Moses denne

sommer efter kun et halvt år og en flot sæsonstart, hvor


VIBORG F.F.

13

FLERE AF MINE VENNER FRA DENGANG ER ENTEN DØDE ELLER I FÆNGSEL I DAG. JEG TAKKER GUD FOR AT HAVE HJULPET MIG MED AT VÆLGE DEN RIGTIGE VEJ

han har vist sig som en vigtig spiller på VFF-holdet. Nu er Christian Moses og Viborg FF blevet enige om at samarbejde til sommeren 2021.

-Nu ved min familie, at min fremtid er i Viborg, og jeg skal arbejde hårdt hver dag, så både jeg og Viborg kan opnå

store ting. Jeg har store ambitioner og drømme som fodboldspiller, og jo mere, jeg selv opnår, jo bedre et liv kan jeg give min familie.

I modsætning til Christian Moses’ danske holdkammera-

ter, så er familiens liv hjemme i Sierra Leone nemlig meget afhængig af den indkomst, han får i Danmark. Christians kone har et job, der sikrer, at hende selv og deres fem-

årige søn nok skal få mad på bordet, men Christian føler et stort ansvar for sønnens, og også et ansvar overfor resten af familien og de øvrige i området.

-Hver måned sender jeg penge til Sierra Leone. Først til min kone og min søn, derefter til mine forældre og søskende.

Og til sidst til de syge og sultende i vores område. Jeg har set mange mennesker, som ikke får mad hver dag, så jeg hjælper dem, jeg har mulighed for at hjælpe.

Udover pengene til mad og dagligdagslivet i det vestafri-

kanske land, så er Moses’ fodboldkarriere også med til at sikre fremtiden for familien derhjemme:

-Jeg ejer et stort stykke jord i Sierra Leone, og jeg drøm-

mer om at bygge huse til både min egen familie, og senere

også til mine forældre og svigerforældre, så vi en dag bliver samlet der. Det er det, jeg sparer op til.

-Jeg elsker Sierra Leone og jeg elsker folket, men lige nu

skal jeg arbejde for min fodboldkarriere her, så jeg en dag kan vende tilbage til et godt liv i Afrika.


Back to the Future is a trademark and copyright of Universal Studios and U-Drive Joint Venture. Licensed by Universal Studios. All Rights Reserved.

Moderne kontormøbler i dansk kvalitet og stilfuldt design.

Printløsninger til både kontorer og grafiske miljøer.

Udvikling, hosting, support og drift af stærke IT-løsninger.

oplev fremtiden, i dag. Fiat 500x fra 209.990 kr. Mere cool, mere dristig, og endnu mere behagelig – kør ind i fremtiden med den nye 500X. Besøg os og prøv den nye Fiat 500X. Gælder Fiat 500X 1.0 benzin 120 hk Euro6D-temp Urban. Den viste bil er en Fiat 500X City Cross med ekstraudstyr. Forbrug v. blandet kørsel 17,2 km/l. C0 2 -udledning 133 g/km. Testet efter NEDC-2/WLTP norm. Ekstraudstyr kan ændre forbrugs- og emissionstal. Med standardudstyr: B

UJS Biler Viborg

UJS Biler Thisted

indsæt forhandler navn her

Gl. Skivevej 83A · 8800 Viborg Tigervej 3-5 · 7700 Thisted Telefon 8661 3333 Telefon 9618 0300

fiat.dk


VIBORG F.F.

15

Viborg FF på dansk - LARS KRUSE HJÆLPER KLUBBENS UDENLANDSKE SPILLERE MED DET DANSKE SPROG OG KULTUREN Undervisningen i dansk startede for år tilbage med Serge Deble, Ante Rukavina og Jeroen Veldmate, og har siden fortsat med løbende udskiftning af eleverne i Lars Kruses klasse. Selv har Kruse boet 25 år i Litauen og rejst en del i Østeuropa, og kender derfor selv til at leve som udlænding, og hvilke udfordringer det kan føre med sig. De erfaringer vil han gerne give videre, og en undervisningstime med VFF-spillerne foregår typisk enten på Kirkebækvej eller et sted ude i byen, og lektionen er altid delt op i to. Den første del har Kruse forberedt, hvor han tegner og fortæller om gloser og simpel grammatik, og efterfølgende er det spillernes egne oplevelser og ønsker, der er på dagsordenen.

LARS ER IKKE BARE EN UNDERVISER, HVOR VI LÆRER ORD – HAN LÆRER OS EN MASSE OM LIVET HER. DET ER IKKE ALLE DANSKE ORD, VI LÆRER, MEN DET ER ALTID DE NYTTIGE ORD, OG MÅDEN AT BRUGE DEM PÅ. -”Ønskerunden” er typisk den tid, hvor vi får mest snak i gang. Her skal spillerne hver især komme med et ønske eller en oplevelse fra sin egen hverdag. ”Hvordan siger man dét?” eller ”Hvad er normalt at gøre her?” – og så er der en form for sneboldeffekt, hvor snakken udvikler sig, og så kommer vi vidt og bredt omkring, siger Lars Kruse og fortsætter:

T

idligere VFF-målmand Lars Kruse har igennem de seneste par år hjulpet til med at lære klubbens udenlandske spillere om det danske sprog og dansk kultur. En meget vigtig og udbytterig undervisning, siger spillerne. Af Nicolai Kristensen

-Hvilken dag er det i dag? -Det.. er.. torsdag, lyder det med lidt gebrokkent, men dog selvtillidsfuldt dansk. Det er Christian Moses, der svarer på spørgsmålet, som åbner dagens lektion. Sammen med George Fochive og Nikko Boxall går han til danskundervisning en gang om ugen, hvor de selvfølgelig lærer om det danske sprog, men ligeså vigtigt også om dansk kultur. Undervisningen varetages af den tidligere VFF-målmand Lars Kruse, som har haft sin gang på Kirkebækvej siden 1960’erne. Dengang kom han til VFF fra OB, hvor han overtog posten i målet efter VFF-koryfæet Svend Aage ”Svenner” Pedersen, og siden har han været meget engageret i både klubben og byen, hvor han senere også var direktør for Tinghallen. Han beskriver sig selv som nysgerrig, og det er en blanding af kærligheden til VFF og sin egen nysgerrige fornøjelses skyld, at han arbejder med klubbens udenlandske spillere. -Spillerne lærer ikke at tale flydende dansk hos mig, men de lærer at kunne begå sig i landet. Nogle få gloser gør meget, men det vigtigste er måske mere at lære om den kultur, vi har i Danmark. Alle vores udlændinge kommer med en anden bagage, som også er enormt spændende at høre om, så jeg lærer også selv en masse i løbet af vores timer sammen, siger Kruse.

-Der er ingen dumme spørgsmål hos mig, og vigtigst af alt, så skal vi have det sjovt, når vi er sammen. Man skal ikke være bange for at tale dansk, og det er spillerne heller ikke. Jeg tror også på, at der er et mentalt aspekt i det, hvor vi samles og taler om noget helt andet end fodbold. Den elev i Lars Kruses danskklasse, som har været i VFF i længst tid er amerikanske George Fochive, og selvom han har et forspring til både Christian Moses og Nikko Boxall i forhold til både sproget og livet i Danmark, så nyder den amerikanske midtbanespiller stadig timerne, hvor han fortsat lærer en masse hver gang: -Jeg glæder mig hver gang, og jeg synes, det er vigtigt. Jeg ved, at de andre spillere vil sige det samme. Alle udlændinge i klubberne rundt om bør gøre det, men jeg er ikke sikker på, at alle vil få så meget ud af det, som vi gør her. Lars er ikke bare en underviser, hvor vi lærer ord – han lærer os en masse om livet her. Det er ikke alle danske ord, vi lærer, men det er altid de nyttige ord, og måden at bruge dem på. -Vi har eksempelvis haft en lektion, hvor vi mødtes på en café i byen. Her fik vi opgaven, at vi skulle alle selv bestille vores mad på dansk. Det er en sjov og god måde at lære på, synes jeg. -Lars er en klog og veluddannet mand, og det giver os noget ekstra, at han er tidligere spiller i klubben. Så ved man, at han interesserer sig for os, og han ved også, hvad vi kan tænke på, når vi eksempelvis mødes et par dage efter en kamp. Det er en fed ting ved klubben, at der stadig er tidligere spillere, som engagerer sig så meget her. -For klubbens og for de fremtidige udlændinges skyld, så håber jeg, at det er et tilbud, som vil være her i mange år fremover, lyder det afsluttende fra Fochive. 


16

VIBORG F.F.

Brændstof til fodboldmaskinen P - PURE POWER HOLDER KROPPEN I GANG ure Power sørger for det rette brændstof til fodboldmaskinerne i Viborg. Virksomheden med base i Skive leverer sportsernæring og kosttilskud, der bruges til både hverdag og kamp hos VFF.

Af: Nicolai Kristensen

Det er ikke noget nyt fænomen længere, og i dag fylder sportsernæring mere og mere i både dagligdag og på kampdag for professionelle fodboldspillere og andre atleter. Tiden, hvor fodboldspillere blot fik lidt vand med druesukker og et stykke frugt, er for længst forbi, og i dag findes et hav af varierende former for tilskud med forskellig indhold, som er nøje tilrettelagt for den enkelte spiller hver eneste dag. Hos Viborg FF har man siden 2013 samarbejdet med Salling-virksomheden Pure Power, der udvikler og leverer sportsernæring i højeste kvalitet, og produkterne bruges hver dag af alle spillere i truppen. Alt sammen for at optimere den enkelte spillers fysiske formåen, så han kan præstere på så højt niveau som muligt til træning og i kamp, og efterfølgende optimere kroppens restitution. -Man bliver ikke bare per automatik en bedre fodboldspiller, men vi forsøger hele tiden at optimere den enkelte spillers krop og præstationsevne, og her er de forskellige former for kosttilskud en rigtig god hjælp. Med den hjælp har vi mulighed for at skrue på de små knapper, som gerne skal give de ekstra procenter til at hjælpe den enkelte spiller både i træning og i kamp. Alt vi indtager skal jo bruges som brændstof på maskinen, så den kører så godt som muligt hele tiden, siger Kasper Ulriksen, som er fysisk træner i VFF. PurePower er et datterselskab til Toft Care, som gennem 25 år har været førende indenfor ernæringsprodukter til det

danske sundhedsvæsen. Virksomheden har en lang række produkter i sortimentet, og de fleste af dem er således i brug hver dag, når spillerne træner på Kirkebækvej, eller er til kamp rundt om i landet.

Det første produkt, der tages i brug om morgenen er typisk Carbo Race, som er et hurtigtvirkende energipulver, der hjælper til at kroppen kan yde intenst igennem længere tid. Og efter træning og kamp får spillerne en Recovery shake, der indeholder kulhydrat og protein, så kroppen restituerer bedst muligt. Også under kampen kan spillerne få et tilskud energi, hvor forskellige typer for både energidrik eller energigel er i sortimentet. -Det er et supplement til spillernes kost, og indeholder også de samme ting, som vi gerne vil have i kosten. Forskellen er bare, at de her produkter er meget let tilgængelige. Efter en kamp er der typisk en kort evaluering i omklædningsrummet, der skal jogges af, der er opgaver hos pressen og meget andet. Derfor kan der gå over en time før spillerne får noget at spise. Der kan de her produkter hjælpe os en del, for tiden er vigtig, når kroppen har været i gang i 90 minutter -Energigel er dog et meget koncentreret skud energi, som vi ikke lige finder på samme måde i vores kost. Den bruges kun i forbindelse med kamp, siger Ulriksen. Og især i denne varme sommer, som vi har oplevet i år, har det været ekstra vigtigt med tilskud til kosten: -Vi har haft meget brug for PurePowers hydrotabletter med elektrolytter til at sørge for den rigtige væskebalance. På de ekstremt varme dage har vi alle svedt mere end normalt, og væsketab nedsætter ydeevnen, så det har været vigtigt for os at bruge tilskud der også.

For nogle af spillerne har det ikke altid været en del af hverdagen, men det er taget til løbende især i de seneste år: -For mit eget vedkommende, så stiftede jeg selv bekendtskab med det helt tilbage i min tid i Lyngby, hvor vi havde en sponsor, der var på det marked. Men dengang var kendskabet til de forskellige produkter ikke så stort, og det blev mere sådan, at man lige fik, hvad man havde lyst til fremfor hvad man havde brug for, fortæller Alexander Fischer og fortsætter: -Det blev for alvor sat i system og struktur i min tid i Randers for nogle år tilbage, og her i Viborg har det været totalt struktureret lige fra dag ét. Man ved præcist, hvad man skal have på hvilke tidspunkter, og det er noget, man efterhånden ikke kan undvære. Ordene bakkes op af Jacob Dehn, som er noget yngre end Fischer, men har dog stadig været i fodboldverdenen så længe, at han kan huske tiden før kosttilskud. -Mine allerførste år som professionel var det typisk en banan og en kakao efter kamp, men det har jo ændret sig siden. Det hele står linet op til os, og vi får stukket en shake i hånden så snart kampen er slut. -Det er vigtigt med de her produkter, både for at kroppens præstation optimeres bedst muligt, men for mig er det også vigtigt rent mentalt at vide, at jeg har gjort det rigtige hver dag, afslutter han. Du kan læse mere om PurePower og deres produkter på www.purepower.dk 


1867

2018 JULEBUF

FET

8 /12-201 1 3 n e d ET AF-HUS D Bagt U U N nton | ME S R yo-wo Å a he T m ic m u Y a q N pinat n-ses

Hvide s ild m/ k Stegte arrysa sild m/b lat løde lø Chriatia g og se nsø pig nnep. ens kry Hjemme ddersil gravad d. laks m/ rævesa Hel lak uce. s belle v ue. Røget å l m/ æg gestan d. Æg og rejer. Røget h ellefis k-tarta Håndpil r på toa let rej st. er m/ m Pandes ayonais tegte f iskefile e. t m/ rem Hjemme oulade røget s . pegesk inke. Blodpø l s e m/sirup. Tartele t ter m/h øns og asparg Let røg es. et and ebryst. Hel ben Troels skinke. ´ hjemm elaved e julem edister æblefl . æsk. Ribbens steg m/r ødkål. Vensys selsk g rønlan gkål. Bruned e karto fler. Oste fr a nær o g fjern Nalle’s . ris a la mande & Julek nas.

ds d tu rin me smør. e af rø sketer r ebag – Cevich o m T | m e e j l h b m u cr mesco isk med uce Ro t te af hellef ail” | Sa t d | RiLe k e c o ørbra m ltbagt e s a ”Rejec S k re ansk o oflan u d t p t t e t o g r e is Helst nko | R øget æ : a r p t d e d e r ø m Hovedt oksebryst i spr | Pommes anna imianskysauce ere r|T dvin braiss rugte er i rø e rodf -rødd deg ig l ø l l e n k okola bana f fors vid ch a H | s r ip h g bær. æ C hindb gter o me, fru ge med e a r k c a is v ie il li | Van t: Pavlo Desser ameliseret pæretrif .ie | Kar rt: 425 brown couve

Forret:

12 d. 27/ t s e n e es s 16 kl. 14Bestill ellem . Pris pr

1/12 m ro d. 3

bæk K å Hjar ning p

kun 32

5.- inkl .

t afhen

kaffe

FRA -16/12 D. 30/11 g , lørda fredag AGE & SØND SES VI?

BESTIL NU...

RING PÅ 8664 2024

Hjarbæk Kro | Søndersiden 2 | 8831 Løgstrup | tlf. 86 64 20 24 | www.hJARBÆKKRO.DK

VI HAR DET LEJEMÅL DU SØGER KO NTO R | BUTIK | LAGE R | LEJLIGHED

NYOPFØRTE LAGERHALLER OP TIL 10.000 M2 – HERNING –

STORT UDVALG AF LEJLIGHEDER

NYOPFØRTE KONTORLOKALER 300-2.000 M2 – VIBORG –

www.bachgruppen.dk

STORT UDVALG AF LAGERHALLER OP TIL 10.000 M2


18

VIBORG F.F.

NETVÆRK MED FORRETNING OG FØLELSER

S

Af Nicolai Kristensen

algsafdelingen hos Viborg FF har den fornemme opgave at sikre økonomisk opbakning fra byens erhvervsliv, og her spiller følelser for byen og klubben ofte en stor rolle, når beslutningen om et sponsorat i VFF skal tages. -Der er et kæmpe sammenhold og mange følelser indblandet i og omkring Viborg FF, og det er typisk en form for relation til klubben, der skaber det første skridt i forhold til et sponsorat. Men selvom vi har mange, der støtter os med hjertet, så skal det også give værdi for deres forretning at være en del af os. Sådan siger Rasmus Ingeman, der siden 1. april har været kommerciel chef i Viborg FF, og har ansvaret for salgsafdelingen, der også tæller direktør Morten Jensen, salgskonsulenterne Christopher Poulsen, Thomas Christophersen og salgskoordinator Kirsten Nyholm.

Når der skal sælges sponsorater, så starter det for mange med et tilhørsforhold til byens gamle fodboldklub, men kan man egentligt prissætte følelser for VFF? Det er nok en svær opgave at finde facit på, men følelserne for VFF gør det heller ikke alene. Sponsoratet skal også give en form for udbytte for virksomheden, som både kan være nye netværksforbindelser, eksponering, oplevelser eller noget helt andet. Her har salgsafdelingen til opgave at spore sig ind på, hvad den pågældende virksomhed har størst behov for: -Der er en stor opgave i at tilpasse kundens behov. Vi har en række basisprodukter, som et sponsorat indeholder, men vores partnerkreds spænder meget bredt, og derfor skal vi også tilpasse os for at rumme alle. -Nogle virksomheder ønsker at tilbyde lidt ekstra personalegoder og bare gerne vil være en del af loungen, mens andre har behov for at få eksponeret sig i bred omfang for at skabe en øget kendskabsgrad til sin virksomhed. Derudover har vi også en stor gruppe, hvor især netværket og relationerne er vigtig, og vi har plads til alle sammen. Fælles for rigtig mange af dem er følelserne for VFF, og det er også det, der gør vores produkt helt specielt. For Rasmus Ingeman er det samtidig vigtigt at understrege, at et sponsorat ikke skaber forretning alene. Han opfordrer alle virksomheder i netværket til at bruge det aktivt, og at det skal ses i en større sammenhæng for at få maksimal værdi: -Det er min holdning, at et sponsorat aldrig må stå alene. Det skal være en del af en virksomheds marketingmix, hvor det kan suppleres med eksempelvis radiospots, onlineannoncer eller andet. Vi tilbyder også forskellige former for eksponering, men nærvær og


VIBORG F.F.

19

ØNSKER DU AT HØRE MERE OM VIBORG F.F. OG NETVÆRKET SÅ KONTAKT OS I DAG!

oplevelser finder man ikke på samme måde på andre platforme.

VFF.

-Vi kan give vores partnere mulighed for eksempelvis at invitere en kunde med til en fodboldkamp eller et af vores andre spændende arrangementer, og derved give kunden en oplevelse. Det giver meget ofte nogle tættere relationer, når man kan mødes i mere uformelle sammenhænge, siger Ingeman og fortsætter:

Med antallet af partnere i netværket omkring Viborg FF, så vidner det om stor opbakning til byens fodboldklub. Men potentialet er endnu større, mener en optimistisk Rasmus Ingeman. Ham og resten af salgsteamet er klar til at tage imod både nuværende og potentielt nye partnere, når vi ses igen til næste hjemmekamp på Energi Viborg Arena. 

-Vi kommer meget snart med et nyt partnerkoncept, hvor vi har endnu større fokus på netværket. Vi skal skabe rammerne for, at netværket skaber relationer. Man behøver ikke nødvendigvis være bidt af fodbold for at få værdi af at være partner i Viborg FF. Vi giver muligheden for at komme tæt på eksisterende og nye forretningsforbindelser, siger Rasmus Ingeman. En stor opgave for Ingeman og kompagni har været at få en stor, lokal partner på brystet af spillertrøjen efter en sæson, hvor pladsen har været tom. Her er Peter Larsen Kaffe trådt til og har fået sit logo på den flotte, grønne trøje, der i al beskedenhed vel kandiderer til dansk fodbolds smukkeste trøje i denne sæson. Og udover at få lavet aftaler på alle de platforme, som VFF er i besiddelse af - og samtidig skaffe nye kunder til kredsen af partnere, så handler meget af salgsarbejdet også om at holde kontakten og fortsat pleje alle de 250 eksisterende partnere, som er en del af Klub 96-netværket. -Markedet har ændret sig i de seneste år, og det er blevet en anderledes opgave at sælge sponsorater i dag end det var for år tilbage. Kunderne kræver mere i dag, og for os er det i højere grad blevet et relationsjob end et typisk salgsjob. -Derfor bruger vi også tid på at dyrke netværket og relationerne, så man husker at bruge hinanden. For at få noget, så skal man også give noget, og vi opfordrer altid til at handle med hinanden indbyrdes i vores netværk, så det har en stor værdi at være med i

Partnere siger om netværket...

JØRGEN JAKOBSEN BEIERHOLM

-Det giver god mening for os at være en del af netværket i Viborg FF, fordi det er godt og stort og man på den måde kan få en masse relationer i erhvervslivet. Jo mere man lægger i det, jo mere får man ud af det, og jeg har selv fået flere kunder via VFF, så på den måde giver det værdi.

JES B. LAURSEN JKE DESIGN

-Der er et kanon netværk omkring VFF, og jeg vil faktisk sige, at det kun afhænger af en selv, hvor meget forretning, man vil have ud af det. Til fodbold kommer man i kontakt med mange mennesker, og det giver løbende god forretning at have skabt sig et stort netværk, siger Jes.

KENT BOI TOYOTA LIHN & BOI

-Det er ikke kun et økonomisk tilskud for at støtte klubben, men vi sørger også aktivt selv for at få udbytte af sponsoratet ved at være synlige både med eksponering på stadion og vores tilstedeværelse til kampene.

FLEMMING GRUNDVAD GRUNDVAD MASKINHANDEL

-Det er selvfølgelig noget fornøjelse i det, fordi jeg elsker at gå til fodbold. Men der er også en del forretning, for vi har en lille niche i og med, at vi er den eneste maskinhandler i netværket. Jeg handler også med andre i netværket, og har også solgt maskiner til VFF. Man skal huske at handle med hinanden, og det er også noget, jeg selv gør, når jeg skal have ordnet nogle ting både privat og med firmaet.


20

VIBORG F.F.

DER BLIVER BRUGT EN DEL TID MED KORTSPIL IMELLEM TRÆNINGERNE, OG HER HAR VI FÅET TYDELIGT UNDERSTREGET, AT TRUPPENS STØRSTE TUDEFJÆS ER EN DIREKTE DUEL MELLEM OLIVER THYCHOSEN OG NICKLAS RØJKJÆR. -MIKKEL KNUDSEN

Glimt fra dagligdagen på Kirkebækvej… D

r holder MORGENMØDE trænere og spille klokken 9, hvor ning og træ ns ge Hver dag starter da r om øde, og informere fælles morgenm informationer. eventuelt andre

PRE-TR ÆNING Tiden indtil træningsstart er individuel. Her er forskellige måder at gøre sig klar til dagens træning på. For nogle er det vigtigt med en foamroller til at give let massage og øge kroppens mobilitet.

et er et privilegeret job at være professionel fodboldspiller. For alle fodboldspillere er det en drøm at kunne leve af sin hobby efter hundredvis af timer med bolden ved fødderne i skolegården, på boldbanerne og alle mulige steder, hvor det har været muligt at spille fodbold som barn. Som barn og ung er fodbold typisk træning i hverdagene og kamp i weekenden, og sådan er det også i livet som professionel. Men det er også meget mere end det.

dagen på Kirkebækvej starter klokken 9, og slutter som udgangspunkt klokken 14 eller 16 afhængigt af dagens træningspas. Herefter er resten af døgnet individuelt, og handler om at gøre sig bedst muligt klar til næste træning og næste kamp.

Dagene for fodboldspillerne i VFF på Kirkebækvej er nøje tilrettelagt med, og selvom den daglige træning kun er nogle få timer, så hører der mange andre ting med i livet som fodboldspiller. Daglig-

Her følger små glimt fra en typisk dagligdag for Viborg FFs førsteholdsspillere på det gamle træningsanlæg på Kirkebækvej:

Og som fodboldspiller er man naturligvis også en del af et fællesskab, hvor sammenholdet skal dyrkes internt i truppen, og her er både pool og kortspil populært.

0. Alle TR ÆNING klokken 10 -11.3 n er typisk fra ge en hos nin ing træ tn gs las da Formid , så træningsbe lte æ lsb pu ed m e. spillere træner nøje af trænern iller kan følges den enkelte sp FROKOST Holdets egen kok sør ger for, at depoterne fyldes op efter træning. Pasta, grøntsager, salat og var ierende slags kød er på menue n hver dag.


VIBORG F.F.

MASSAGE re nødvenisk aktiv, så kan det væ Når man er meget fys ofte nok har ppen, så massøren digt at få løsnet op i kro at se til.

RESTITUTION Restitution kan være mange ting, og her kan tages forskellige redskaber i brug for at optimere kroppens måde at restituere på.

21

ilMUL ATOR m en del af sp MUSKELSTI uges både so noptræ atoren kan br ge ul en im af lst l ke de us M som en e tion, men også ak tiverer et lill lerens restitu på musklen og s tte sæ t te ra ningen. Appa område.

DET ER ET DYBT UHELDIGT TIDSPUNKT, DER BLEV TAGET BILLEDER PÅ. NORMALT ER JEG MEGET SJÆLDENT PÅ BRIKSEN, DA PLADSEN HOS MASSØREN FOR DET MESTE ER OPTAGET AF CHRISTIAN SIVEBÆK. -JACOB DEHN STYRKETRÆNING Et par gange om ugen foregår holdtræningen i styrkecentret, hvor der bygges muskelmasse. Her styres træningen af den fysiske træner. DEN INTERNE KAMP Både før og efter træning er der flere spillere, der dyster internt ved poolbordet. Det vide s endnu ikke, hvem der er truppens bedste.

VIDEO Der er fælles videomøder både før og efter kamp, hvor det enten handler om forberedelse eller evaluering, men spillerne får også hver især tilsendt individuelle klip fra seneste kamp via klubbens scouting-app.

SOCIALT SAMVÆR Er der to træninger, så bruges tiden imellem træningerne ofte på lidt hyggeligt samvær, og her er kortspil stadig blandt det foretrukne tidsfordriv.

DE EKSTRA PROCENTER Kan man optimere sin forberedelse bare med 1-2%? Det forsøges der hele tiden på, og blandt andet har nogle spillere brugt søvnbriller for at optimere sin søvn forud for træning og kamp.


22

VIBORG F.F.

Jakob Bonde:

SYDITALIENSKE VEJE FØRER TIL KIRKEBÆKVEJ

J

akob Bondes vej til et liv som professionel fodboldspiller i Viborg FF har været en del anderledes end holdkammeraternes. For tre år siden skrev han sig ind i landets historiebøger, da han blev Danmarks første professionelle futsalspiller Tilværelsen som deltidsprofessionel på Falster blev skiftet ud med Bari i Italien og et liv som professionel hos futsalklubben Virtus Rutigliano. Nu er den alsidige spiller klar til et nyt ambitiøst eventyr i domkirkebyen.

Falster og futsal Selvom Jakob Bonde kan operere både i forsvaret og på midtbanen, har det har ikke altid ligget i kortene, at karrieren skulle ende ud med et erhverv som professionel fodboldspiller. Skønt fodbolden altid har fyldt meget i den 24-årige venstrebensspillers liv, har der tidligere været tid til både studie og arbejde når bolden ikke trillede på banen. Men det er der ikke mere. -Jeg har i flere år arbejdet som lærervikar, og det seneste år har jeg været i gang

år skete der noget, som fik Falster-drengen til at hive teltpløkkerne op, da muligheden åbnede sig for et utraditionelt og ekstraordinært eventyr i støvlelandet. En chance for at blive Danmarks første professionelle futsalspiller. -Jeg spillede på landsholdet i futsal og i klubben JB Futsal Gentofte ved siden af fodbolden i Nykøbing FC. Men pludselig åbnede muligheden sig for, at jeg kunne komme til den italienske klub Virtus Rutigliano og være professionel futsalspiller.

Af: Kasper Gade

Der var tale om en enorm gensidig interesse for hinanden, da Jakob Bonde og Viborg FF i starten af september kunne offentliggøre en aftale gældende for de kommende tre år. Oprindeligt var Nykøbing og VFF blevet enige om, at den defensive spiller først skulle optræde i kløvertrøjen fra januar, hvor hans kontrakt med Nykøbing ville udløbe, men i de sidste timer af sommerens transfervindue lykkedes det de to klubber at nå til enighed, så Bonde ville kunne trække i den grønne trøje med det samme. Til stor glæde for VFF og holdets nye nummer 17.

-Jeg husker kampene vi spillede mod VFF som ret tætte. I Nykøbing havde vi det godt mod de store modstandere. Vi elskede de kampe, fordi vi havde alt at vinde og intet at tabe. Men jeg husker dem også som en ordentlig mundfuld. I dagene op til kampene blev der brugt mange timer på at kigge bånd på VFF, både som hold, men så sandelig også på alle de individuelle styrker de kom med.

Efter et år i Syditalien gik turen hjem til Danmark igen, nærmere bestemt Falster, hvor Jakob Bonde via folkeaktier blev han hentet tilbage til Nykøbing FC. Klubben var netop rykket op i landets næstbedste række, hvor de også spiller nu. Her fortsatte karrieren indtil Viborg FF to år senere, september 2018, hentede den tekniskstærke stopper til den gamle fodsportsforening. Vil vinde med VFF Nu venter en ny og anderledes hverdag for Jakob Bonde. Adressen er flyttet fra Falster til Midtjylland. Dagligdagen kommer til at stå på fodbold. Ingen lektier og andre skolerelaterede ting, som der skal laves inden fodboldtræning. Det får den nyslåede VFF-spiller til at have store ambitioner på egne og holdets vegne. -Jeg er rigtig glad for endelig at kunne kalde mig for fuldtidsprofessionel fodboldspiller. Det har været en drøm længe. Jeg både tror og håber, at jeg kan udvikle mig endnu mere som fodboldspiller i Viborg FF.

-Jeg er landet i en stor klub. Det er en klub med en stor opsætning, en opsætning, som minder om mange af klubberne i Superligaen. Jeg mener, at klubben er klar til at komme tilbage i Superligaen. Derfor er det naturligvis rart at kunne hjælpe til med det samme, så det forhåbentligt kan ske allerede i denne sæson. -Jeg glæder mig helt vildt til at blive en del af holdet og forhåbentligt til at spille med om topplaceringerne, fortæller Jakob Bonde, da han bliver bedt om at beskrive førstehåndsindtrykket i hans nye klub. En klub, som han flere gange har mødt i sin tid i Nykøbing FC, og som han tydeligt husker.

udviklet min teknik rigtig meget.

med at studere til lærer. Det har jeg sat på standby lige nu, så jeg kan koncentrere mig 100% om fodbold. -Selvom jeg altid har spillet fodbold, bliver det anderledes at det ene og alene er det, som er i højsædet. Jeg startede med at spille fodbold i KB da jeg var fire år. Da vi nogle år senere flyttede til Falster, startede jeg i B.1921. Her spillede jeg indtil jeg blev U-15 og blev derefter en del af eliteholdet Lolland-Falster Alliancen (i dag Nykøbing FC, red.) Frem til 2015 spillede Jakob Bonde fodbold i byen, hvor han tilbragte størstedelen af sin ungdom, Nykøbing. Men i juni samme

-Den eneste professionelle i Danmark på det tidspunkt. Det var et både spændende og svært skifte, da jeg ikke forstod ret meget italiensk. Jeg var der et enkelt år og jeg husker tilbage på mange gode oplevelser fra min tid der, men en af dem der står klarest i min erindring, er en oprykningskamp vi spillede. Der var en sindssygt fed atmosfære i arenaen, hvor 3.000 tilskuere gav den gas på lægterne på rigtig italiensk manér. -Jeg er glad og stolt af for min baggrund inden for futsal, og jeg synes det er et helt enormt sjovt spil. Jeg har en masse erfaring derfra, som jeg også tager med på fodboldbanen den dag i dag. Derudover har det

-Der er en større konkurrence i truppen end jeg er vant til, og det kan være med til at styrke mig. Jeg håber selvfølgelig at vi kan rykke op. Det er det altoverskyggende mål for mig og for klubben. Viborg FF hører til i Superligaen, så der skal vi op. Selv er forsvars- og midtbanespilleren meget bevidst om, hvad han kan bidrage med, i kampen om den attraktive billet til Superligaen. De grønne tilhængere kan godt at glæde sig. -Jeg har et fint overblik og kan sætte mine medspillere godt op, og samtidig ser jeg mig selv som en spiller der er god til at læse situationer. Jeg har altid beundret Toni Kroos, som ligger og styrer og ejer midtbanen, så det bliver noget i den stil, folk kan forvente at se på Energi Viborg Arena, fortæller den nye mand i den grønne trøje med et smil på læben. 


.DK

Din online søgeportal

BESØG SIDEN I DAG!

SPORTSREJSER, FREELANCESALG & EVENTS TIL ALLE FORMÅL FIND DET BEDSTE I VIBORG PÅ www.BESTOFVIBORG.DK

CLAUS HERMANN | TLF. 2230 3930 | INFO@HERMANN-EVENTS.DK | BESØG HERMANN-EVENTS.DK & BESTOFVIBORG.DK

g

Besø

.dk e n i l re tope n o for m a r i ti p s n i

Skræddersyet glæde – produceret ansvarligt Find forhandler på: 86 69 18 55


24

VIBORG F.F.

e g n e r d e De ung Af Nicolai Kristensen

D

et er en drøm, der går i opfyldelse, når en ung spiller får kontrakt og bliver en del af klubbens førstehold. Det er nu karrieren for alvor begynder, håbet og drømmene er store, men det er til tider også hårdt at være ung i en fodboldtrup. Efter mange år som ungdomsspiller, hvor man har været blandt de bedste i sin årgang hvert år, så er man nu blevet en del af et voksent miljø med spillere, der er mere erfarne, større og stærkere, og man tilhører pludseligt den nederste del af hierarkiet. I denne sæson er fire spillere blevet en mere eller mindre fast del af førsteholdstruppen i Viborg FF. Allerede i sidste sæson var flere af dem oppe at snuse til førsteholdsfodbolden, men det er først efter sommerferien i år, at de træner fast med i de voksnes rækker. Her kan du lære de unge drenge lidt bedre at kende, og finde ud af, hvordan de tænker om det at være ung i en førsteholdstrup. Alle fire har tidligere stiftet bekendtskab med trænerduoen Steffen Højer og Ralf Pedersen i talentmiljøet, og det er en ingen hemmelighed, at de to førsteholdstrænere har et godt øje til klubbens lokale drenge. Dog er der ikke helt enighed blandt truppens yngste spillere om, hvem af dem, der er mest inde i varmen hos trænerne.

Lucas Lund Pedersen 18 år

Målmand bjerg SF Debut: 08.08.18 ude mod Vild Barndomsklub: BT/SVIF Hvad er dit personlige mål for sæsonen? Det er bare at få mest mulig spilletid – om det så er på førsteholdet, i pokalturneringen eller i reserveligaen har ikke den store betydning for mig. Jeg er stadig ung, og det handler derfor om at få så meget erfaring på seniorniveau som mulig. Det får jeg bedst gennem en masse førsteholdstræninger på et højt niveau og selvfølgelig også af den kamptræning, der overhovedet er mulig. Hvad er det bedste ved at være en del af førsteholdet? Det er, at jeg rent sportsligt kan blive udfordret maksimalt på alle områder indenfor fodboldspillet – det tekniske såvel


VIBORG F.F.

som taktiske. Socialt føler jeg mig også rigtig godt tilpas, og jeg synes at vi er en homogen trup, hvor alle kan snakke med alle – dét er også vigtigt for mig og derfor glæder det mig, at det er muligt på førsteholdet. Jeg er blevet taget rigtig fint imod! Hvad er det hårdeste? Det er nok, at der til alle træningspas forventes maksimalt - og gerne lidt mere – af én. Det kan godt være hårdt både fysisk og psykisk at leve op til dette pres – men jeg ved også, at det netop er dét, der hver dag gør mig dygtigere som målmand. Hvis man vil noget med sin sport skal man være parat til hver dag, at yde sit bedste. Hvad drømmer du om er virkelighed om fem år? Jeg har selvfølgelig en drengedrøm om at komme til at spille et sted i udlandet. Om det så er i England, Tyskland, Spanien eller noget helt fjerde sted er ikke et tema på nuværende tidspunkt. Lige nu handler det om for mig, at fokusere på mig selv og min udvikling, og så må vi se om, om det er om 5 år, at mit niveau og min udvikling har bragt mig længere væk hjemmefra - og måske endda til udlandet. Hvem af de unge er mest inde i varmen hos trænerne? Der er to gode bud. Den ene er Casper Gandrup, som virkelig var inde i varmen hos trænerne især i efteråret 2017 og foråret 2018, hvor han fik mange minutter på banen. Han er desværre blevet skadet og det har Nikolaj Leth udnyttet til fulde. Lige nu er han meget populær hos trænerne, og han bliver flere gange rost – både på og udenfor banen.

NIKOLAJ LETH 18 år

Forsvarsspiller eborg KFUM Debut: 08.09.17 ude mod Silk Barndomsklub: Overlund GF Hvad er dit personlige mål for sæsonen? Det er overordnet set bare at få så mange minutter på banen, som det overhovedet er muligt. Jeg har ikke sat mig nogle mål for antal kampe, men jo flere minutter i 1.division jo bedre, for hver kamp giver en del erfaring i forhold til at være med på seniorniveau. Hvad er det bedste ved at være en del af førsteholdet? Det er først og fremmest, at man kan udleve drømmen som professionel fodboldspiller. Det er det, jeg har drømt om lige siden jeg var lille, så det er jo bare rigtig stort. Generelt er det bare fedt at være en del af et fuldtidsprofessionelt miljø, og det giver mod på meget mere, så det handler bare om at klø på hver dag. Hvad er det hårdeste? Det hårdeste er, at man skal omstille sig fra at spille hver weekend på ungdomsholdet og være en profil til at have en lidt anden rolle på førsteholdet. Det er en omvæltning, der kan være ret hård, men det er godt at prøve. Man ved, at det kræver en helt masse til træning hver eneste dag, hvis

man vil være med på dette niveau. Her er ikke rigtigt råd til at have dårlige træningsdage. Hvad drømmer du om er virkelighed om fem år? Jeg har altid været ambitiøs omkring fodbolden, og drømmen er selvfølgelig, at jeg er en profil for VFF i Superligaen. Det håber jeg på, og på et tidspunkt, så drømmer jeg selvfølgelig også om at prøve mig selv af i udlandet. Hvem af de unge er mest inde i varmen hos trænerne? Helt klart Casper Gandrup. Jeg husker i U17-tiden, da vi også havde Steffen Højer som træner, da sagde han til os alle sammen til den første træning “Drenge, et af vores mål i sæsonen er, at vi skal have Gandrup op på førsteholdet”. Det har altid været hans favorit, og det mærker man også stadig den dag i dag.

tobias bech kristensen 16 år Midtbanespiller brand Debut: 03.11.2018 ude mod Bra Barndomsklub: BMK 90 Hvad er dit personlige mål for sæsonen? Jeg har været skadet længe, så mit første mål er først at blive klar til at være en del af holdet igen. Når kroppen er helt klar til seniorfodbold, så handler det for mig om at få en masse indhop og bare nyde hvert minut, jeg får i den grønne trøje. På sigt skal jeg være fast mand, men først skal jeg lære en masse. Hvad er det bedste ved at være en del af førsteholdet? Det bedste er klart, at man ikke skal gå i skole, og man bare kan spille fodbold og ikke tænke på så meget andet. Det er fedt at være en del af et professionelt miljø, og det er jo det, man har drømt om altid. Det er også hårdt, men jeg er bare rigtig glad for det. Hvad er det hårdeste? Det er den belastning, der er ved at være professionel. Træningerne er meget hårdere end jeg har været vant til, og kroppen hos en ung spiller bliver hurtigere mere belastet i forhold til de erfarne, som har prøvet de her træninger i mange år. Derudover der også nogle lidt kedelige tjanser ved at være ung, som at slæbe bolde, vaske badekar osv. Hvad drømmer du om er virkelighed om fem år? Jeg drømmer ultimativt om Barcelona, men mindre kan nok også gøre det. Jeg håber bare først og fremmest, at jeg kan spille en masse gode kampe for VFF, og så må vi se, hvor det bringer mig hen. Hvem af de unge er mest inde i varmen hos trænerne? Der er kun to muligheder, og det er klart enten Casper Gandrup eller Nikolaj Leth. Jeg hælder nok mest til at sige Nikolaj Leth, for man hører i hvert fald tit Steffen komme med rigtig mange rosende ord til ham. Nogle gange kan man godt tænke, at Leth er Steffens bonus-søn.

25

casper gandrup 19 år

Midtbanespiller d FC Fredericia Debut: 23.08.2017 hjemme mo Barndomsklub: BT/SVIF Hvad er dit personlige mål for sæsonen? Mit personlige mål for sæsonen er at komme til at spille flest mulige minutter på førsteholdet, og derudover skal jeg fysisk omstilles til at spille fast seniorfodbold. Hvad er det bedste ved at være en del af førsteholdet? At være en del af førsteholdstruppen er et privilegium og en drengedrøm som er gået i opfyldelse. Det at kunne bruge alt min tid og fokus på at spille fodbold er helt bestemt en af det bedste ved at være en del af førsteholdstruppen. Hvad er det hårdeste? Det er svært at sige, hvad der er hårdest. Træningerne er hårdere end i ungdommen, men at vaske badekar er helt klart den værste ting ved at være en af de yngste i truppen. Det hører åbenbart med til at være ung. Efter en uge er det fyldt med skidt, som skal gøres rent. Det er ikke det fedeste. Hvad drømmer du om er virkelighed om fem år? Jeg drømmer om Superliga med VFF. Dog tror jeg på, at dette bliver allerede efter denne sæson. Derfor håber jeg, at jeg om fem år, men helst før, er en bærende kraft for klubben. Hvem af de unge er mest inde i varmen hos trænerne? Det må være Nikolaj Leth. I en træningskamp mod Kjellerup før sæsonen blev Leth tacklet over knæet. Normalt plejer det at være vores fysioterapeut og læge, som løber ind for at tilse en skadet spiller, men da det var Leth, som lå i græsset, var det Steffen, der var med inde på banen for at sikre sig, at han var okay. π


26

VIBORG F.F.

NORDICBET VS SUPERLIGA

Den lille forskel er kæmpestor F

orskellen på NordicBet Liga og Superliga er på nogle punkter forsvindende lille, mens den på andre områder er kæmpestor. TV3 Sports fodboldkommentator Daniel Ortved sætter ord på sin oplevelse af udviklingen i de seneste år, og VFF’s Emil Scheel peger på den helt store forskel mellem de to rækker. Af: Nicolai Kristensen

Kampen på tribunerne mellem fansene, den store medieopmærksomhed, de fede kampe, pengene, interessen og hele oplevelsen. Det er bare større at være en del af Superligaen, og det vil alle VFF-fans formentligt kunne nikke genkendende til. Trods vi nu er i gang med anden sæson i træk som fraværende fra Superligaen, så husker de fleste, hvordan det at være på første klasse i dansk fodbold, og sulten efter at komme derhen igen er selvsagt stor. Men hvor stor er forskellen egentlig på NordicBet Ligaen og Superligaen? I de seneste år har både økonomien og det sportslige niveau i landets næstbedste række udviklet sig med hastige skridt, og kvalitetsforskellen imellem toppen af den næstbedste række og bunden af Superligaen er snævret meget ind. I hvert fald hvis man spørger TV3 Sports journalist og fodboldkommentator Daniel Ortved, der gennem en årrække dækket både 1. division og Superligaen, og kender til begge ligaer ganske indgående. -Jeg har de seneste fire sæsoner hævdet, at nummer 2-4 i 1.division er på samme niveau som bund-4 i Superligaen. Det er selvfølgelig også så langt, jeg kan strække den, hvis jeg skal være ultimativ i mit statement, men jeg mener med det, at på en dag, hvor et af de fire bedste 1.divisionshold spiller nogenlunde op til deres bedste, så er de mindst på niveau med et af de fire dårligste Superliga-hold. -Og det må vi sige blev demonstreret til fulde i 17/18-sæsonen, hvor Silkeborg, Lyngby og Helsingør byttede plads med Vendsyssel, Esbjerg og Vejle fra NordicBet Ligaen. Forskellen mellem Superliga og NordicBet Liga er altså blevet mindre i de senere år, og det samme kan man sige om jævnbyrdigheden klubberne imellem i den næstbedste række. Der er simpelthen kommet så mange dygtige spillere i næstbedste række, at man efterhånden sjældent ser klubber falde helt igennem. For langt de fleste hold i NordicBet Ligaen er træningsmængden tæt på den samme som i superligaklubberne, og det gør naturligvis, at holdene er blevet mere og mere konkurrencedygtige. -Udviklingen i NordicBet Ligaen har på trods af skiftende måder at køre turneringerne på været meget positiv. I

forhold til det spillemæssige er der kommet bedre spillere til, og oprykkerholdene har vist sig at blive bedre og bedre år for år.

-Hvor vi tidligere har set hold som Marienlyst og Blokhus (nu: Jammerbugt) have ganske korte besøg i den næstbedste række, så har vi også set hold som Thisted ligge nummer 2 efter efterårssæsonen 2017, vi har set et hold som Brabrand, der havde et lavt budget efter 2.divisions-standarder, være meget tæt på overlevelse i foråret. I 14/15-sæsonen satte Roskilde og Skive standarden ved begge at overleve som oprykkere. -Jeg oplever også år efter år, at hold, der rykker ud

af Superligaen, har det langt sværere, end menigmand regner med, siger Daniel Ortved. En af de nuværende VFF-spillere, der har prøvet både Superliga og NordicBet Liga erklærer sig enig i, at forskellen i niveau er blevet mindre. Scheel er den spiller i truppen, der senest har smagt på superligafodbold, og han mener, at livet som superligaspiller er en helt anden verden end i næstbedste række: -På mange måder er forskellen jo blevet meget mindre de sidste år, men samtidig er det stadig to helt forskellige verdener. Toppen af NordicBet Ligaen har udviklet sig rigtig meget, og hvis man ser bort fra alt det rundt om som eksempelvis stadions og kulisse, så er der sportsligt ingen forskel på toppen her og bunden af Superligaen. -Den store kontrast er jo selvfølgelig, at vi i denne sæson spiller kampe i Sundby Idrætspark fremfor Brøndby Stadion. De to steder er som to forskellige verdener, og det er jo selvfølgelig de store kampe, som man savner mest. -Dog vil jeg sige, at vores hjemmebane dufter ret meget af Superliga, også selvom vi spiller i næstbedste række i denne sæson.

Og hvordan ser fremtiden så ud? Selvom forskellen i niveau er blevet mindre, og selvom oprykkerne har vist, at de godt kan begå sig, så skæres Superligaen igen ned til 12 hold fra 2020 mod, at en stor del ekstra økonomi sendes ned i NordicBet Ligaen. Daniel Ortved giver sit bud på, hvordan fremtiden for næstbedste række ser ud: -Det er selvfølgelig positivt for klubberne, at flere penge vil blive transporteret ned til de lavere kupéer, men toget kommer også til at køre væsentligt stærkere, både for lokomotiverne i Herning og København og måske de store provinsbyer i Superligaen, men også holdene uden for top-6 i Superligaen. -De fleste etablerede klubber, der er i periferien af en mulig nedrykning fra Superligaen, har klausuler om nedgang i løn ved nedrykning, og i fremtiden vil nedrykkerne være endnu bedre stillet økonomisk. Jeg kan forestille mig et scenarie, hvor solide Superliga-klubber, der skulle være så uheldig at rykke ned, vil suge de bedste spillere fra NordicBet Ligaen til at komme op igen, som vi ser det i The Championship. Newcastle brugte over en milliard i løn senest, de rykkede op fra næstbedste række i England, og forholdsmæssigt kunne vi også godt ende med en gruppe af fire-fem “faste” op- og nedrykkere over en 10-15-årig periode efter 2020, som bruger den model til at bevare status som en top-14-klub i Danmark, lige uden for eller som en del af det bedste selskab.

-En forbedret økonomi og større sikring ved nedrykning giver også blod på tanden for flere dygtige spillere til at ville søge spilletiden i toppen af NordicBet Ligaen i stedet for eksempelvis bunden af Elitserien i Norge eller Allsvenskan. Men om der kommer sådan en systematik i det, kan også komme til at afhænge af, om vi oftere vil se udenlandske ejere spule penge i klubber som Vejle for et par år siden eller Fremad Amager i foråret. Det kan være en game changer for al logik, afslutter han. Den indeværende sæson har ingen ændringer i forhold til sidste år, mens det fra næste sæson bliver en ”overgangssæson” med kun én oprykker og tre nedrykkere, således Superligaen fra sommeren 2020 vil bestå af 12 hold. π


Hos DAHL Advokatfirma er der rum til at kombinere arbejde med passion og hobby. Advokatfirmaets engagement i lokale sportsklubber bærer tydeligt præg af dette. Frans Skovholm er en af de advokater, der kobler en stor passion for fodbold med arbejdet som jurist: ”Med engagement i både Viborg FF’s talentråd og som formand for NUGF Viborg bruger jeg meget af min fritid på fodbolden. Men jeg sørger også for, at klubberne får gavn af min juridiske viden. Helt konkret betyder det, at jeg lige for tiden arbejder målrettet med at sikre, at de lokale klubber har styr på de nye persondataregler.” Som en del af DAHLs specialistteam inden for persondata hjælper Frans sammen med kollegerne erhvervslivet med at overholde de nye regler om håndtering af persondata: ”Særligt det seneste års tid har persondata fyldt meget. De nye regler påvirker både store og små virksomheder – og ikke mindst foreninger og sportsklubber, som løbende håndterer store mængder af persondata.” Er I kommet i mål med de nye regler?

Frans Skovholm Advokat (L) Mobil: 27 87 85 03 E-mail: fsk@dahllaw.dk

dahllaw.dk


KOM MED BAG KULISSEN!

HOLDFOTO SÆSON 2018

DET HEMMELIGE TRICK

D

Af Nicolai Kristensen

e nye, flotte kamptrøjer er gjort klar, støvlerne er blevet snøret og spillerne træder ind på græstæppet på Energi Viborg Arena. Det lyder som kampdag i NordicBet Ligaen, men et par gange om året handler det i højere grad om at se godt ud end at få sparket bolden i nettet. Efter transfervinduets lukning, da truppen var endeligt på plads, mødtes spillere, trænere og ledere i Viborg FF nemlig samlet ind på Energi Viborg Arena for at få taget holdbilleder.

sig, og det er ikke alle, der helt har fanget det endnu. Se på Grønning, han kommer direkte fra frisørstolen og har fået lidt brylcreem i håret – det er altså ikke hver dag, man ser det, lyder det fra Alexander Fischer og fortsætter: -Det samme kan man faktisk sige om Nikolaj Leth, han har helt tydeligt fået permanentet krøllerne til dagens anledning.

En begivenhed, som nogle ikke går ret meget op i, mens det for andre er noget, man har set meget frem til:

Holdbilledet i den nye hjemmebanedragt kan ses her, og ligger også klar til download på vff.dk. Så kan du hente billederne ned og bruge dem som baggrundsbillede på din telefon eller computer, eller printe dem ud og hænge op på væggen derhjemme.

-Det hemmelige trick er, at man lige skal have været ved frisøren et par dage forinden – ikke dagen før! Frisuren skal lige nå at sætte

Kom med bag kulisserne, da holdbillederne blev taget: Skan QR koden med din smartphone. 


ine: l n o s o Besøg nmark.dk e troelsd

Skræddersyet glæde – produceret ansvarligt Find forhandler på: 97 58 13 00

Kvalitetsarbejde indenfor nybyggeri, renovering, fraflytterlejligheder, erhverv og privat

Ærøvej 8 · 8800 Viborg · 86 62 36 32 · www.mjmalerfirma.dk


30

VIBORG F.F.

.f. f g r o b i V s partner ho

Netværket taler... Af Nicolai Kristensen

Ejner Hessel Anders G. Kjeldsen

Funhall Lene Hviid

Interfjord A/S Casper Christensen

På Ålandsvej 5 finder man Ejner Hessels afdeling i Viborg, som er én blandt 22 forhandlere spredt over hele landet. Ejner Hessel A/S er landets største bilforhandler af Mercedes-Benz. I en årrække henvendte afdelingen i Viborg sig udelukkende til erhverv, men har siden 2012 også haft status som privatbilcenter. Ejner Hessel Viborg har været en del af Viborg FF’s erhvervsnetværk i adskillige år, og for salgskonsulent for personbiler, Anders Kjeldsen, er netværket og relationerne i byens erhvervsliv meget vigtigt:

Funhall er byens største eventcenter, som tilbyder alle former for aktive arrangementer for voksne. Om man er til crazy gokarts, kørestolsrugby, promille hockey eller noget helt andet, så er Funhall det rette sted, hvor kun fantasien sætter grænser.

Transportfirmaet Interfjord A/S har siden 2015 været en del af Viborg FF's Klub 96 erhvervsnetværk, og det fortsætter også i den kommende sæson, da virksomheden netop har forlænget sin aftale med VFF og samtidig opgraderet til status som guldpartner.

Virksomheden holder til på Venøvej i det 4.000m2 store center, som udover at huse alle former for events også er konferencecenter, hvor der tilbydes mødelokaler, minimesser og teambuilding.

-Vi synes, det er vigtigt at støtte op om byens førende sportsklub, og fodbolden giver os muligheder for at mødes både med eksisterende og potentielle kunder i VFF-netværket.

-Vi er med som sponsor i VFF, fordi det er vigtigt at være til stede lokalt. Vi er en national virksomhed, men det er vigtigt for de enkelte afdelinger at være synlige lokalt i byerne, og der synes vi, at vi får rigtig meget ud af netværket i VFF.

Siden 2015 har Funhall været en del af Viborg FF, og især synligheden hos netværkets øvrige partnere er en vigtig grund, siger Lene Hviid, som ejer Funhall sammen med Martin Kristensen:

-For os er sponsoratet en kombination af flere ting, det både handler om synlighed i forhold til eksponering og vigtigheden i den lokale opbakning som en stor del af vores forretningskoncept er bygget op omkring.

-Det er en rigtig positiv oplevelse, og man skaber mange relationer til fodbold og til andre netværksarrangementer. Snakken går, og man får sat ansigt på folk. Det er selvfølgelig vigtigt, at man selv har et godt produkt og god service, men derefter er netværket det vigtigste, når man skal skabe forretning, siger han.

-Det er meget vigtigt for os at komme ud og være synlige, og her synes vi, at VFF’s netværk er en rigtig god platform at skabe synlighed på. Der sidder rigtig mange erhvervsdrivende, som vi selvfølgelig gerne vil i kontakt med og fortælle om, hvem vi er, og hvad vi kan.

-I sidste ende handler det om, at det skal give mening rent forretningsmæssigt, hvilket det gør for os, og derfor har vi nu forlænget samarbejdet, siger Casper Christensen, som er Group Business Director.

Når der er hjemmekampe på Energi Viborg Arena, så er Ejner Hessel Viborg altid repræsenteret, og hvis ikke Anders Kjeldsen selv kan være til stede på byens fodboldstadion, så sørger han for, at kollegaerne er afsted: -Der er altid mindst én afsted, så virksomheden er repræsenteret hver gang. Vi har også været kampsponsor to gange i løbet af det seneste år, og det har givet os utroligt meget. Når man skal skabe relationer i et netværk, så kræver det også selv, at man er aktiv, og det forsøger vi på – og får meget ud af. Med synligheden i netværket som høj prioritet, så er Ejner Hessel Viborg ikke en del af netværket kun for de sportslige resultater, men Anders Kjeldsen håber selvfølgelig på oprykning i denne sæson: -Alle vil gerne være med på en succes, men som udgangspunkt er det ikke afgørende for os. Det troede jeg, da jeg i sin tid startede med at være med, men sådan er det slet ikke. Det er en cadeau til VFF og til de øvrige i netværket. Folk er så lokalt forankret og netværket fungerer også rigtig godt i 1. division, afslutter han. Du kan læse mere om Ejner Hessel på www.hessel.dk

Som en del af sponsoratet har Funhall senest været kampsponsor i forbindelse med sejren over FC Roskilde, og hele den oplevelse var gavnlig for virksomheden, mener hun: -Det var en vildt positiv oplevelse for os. Jeg er ikke selv ret fodboldinteresseret, men man kan godt få en masse ud af det alligevel. Vi har efterfølgende fået flere tilkendegivelser fra folk, så allerede få dage efter kunne vi mærke, at det har givet os noget. -Vi brugte det til at vise video af vores events på storskærmene, fik uddelt brochurer i loungen og egentlig bare vist hvem Funhall er. Det var en meget god oplevelse, og det er ikke sidste gang, at vi er kampsponsor. Vi skal være mere kendte i byen, og det her er en god måde at komme ud til folk på. Og ligesom hos resten af VFF’s gode ambassadører, så krydser Funhall også fingre for en oprykning i denne sæson: -Det er ikke altafgørende for os, men selvfølgelig betyder det noget. Det vil være godt for os alle sammen. Der er mere synlighed på Viborg, når VFF er i Superligaen, så jo, det håber vi på, men vi støtter også klubben i 1. division, afslutter Lene Hviid.

Med et flerårigt partnerskab mellem Interfjord A/S og Viborg FF, så har transportvirksomheden også oplevet både Superliga og 1. division, og selvom den øverste række er at foretrække, så er det ikke altafgørende, da den nye sponsoraftale faldt på plads i starten af indeværende sæson: -Vi ser selvfølgelig helst VFF i Superligaen, men vi ved også, at konkurrencen om pladserne er hård. Jeg synes alligevel stadig, at det dufter lidt af Superliga i Viborg, hvor opbakningen til hjemmekampene ofte er bedre end til nogle af holdene i Superligaen. -Det er på den front ikke afgørende for vores sponsorat. Det er vigtigere for os, at vi er en del af nogle gode oplevelser, og opbakningen fra netværket er der i hvert fald stadig i 1. division, afslutter direktøren. Interfjord A/S har kontorer i Glyngøre, Frederikshavn, København, Randers, Stavanger og Krakow og formidler et bredt udvalg af produkter på det globale transportmarked. Du kan læse mere om virksomheden på www.interfjord.dk

Du kan læse mere om Funhall på www.funhall.dk

ØNSKER DU AT HØRE MERE OM ELLER VÆRE EN DEL AF NETVÆRKET - KONTAKT VIBORG F.F.


“Vi vil hinanden noget”

Videbechs Allé 137 8800 Viborg tlf. 86 63 82 55 info@hald-ege-efterskole.dk www.hald-ege-efterskole.dk


Viborg F.F. Avisen - oktober 2018  

TAK til alle annoncørerne i avisen - husk at bakke op om vores samarbejdspartnere, som alle er en vigtig forudsætning for topfodbold i Vibor...

Viborg F.F. Avisen - oktober 2018  

TAK til alle annoncørerne i avisen - husk at bakke op om vores samarbejdspartnere, som alle er en vigtig forudsætning for topfodbold i Vibor...

Advertisement