Brouwery | brochure

Page 1

Rumbeeksesteenweg 380 - 384 8800 Roeselare

BILDT

WELKOM IN DE BROUWERY

Alles InvesteerTijdelijkePrijzenTypeplannenConceptGeschiedenisdichtbijenbeschikbaarheidBTW-verlaginginflexibelwooncomfort

MEERVERSTRAETE.TEAMARCHITECTENINFO

5

bevindt zich het Sterrebos, waar kinderen zich kunnen vermaken en er tal van eet gelegenheden zijn. .

Het is slechts 5 minuten rijden naar het centrum van Roeselare, de autosnelweg of het nieuwe ziekenhuis AZ-Delta..

Inwoners kunnen hun hart ophalen bij de talrijke vereni gingen die Rumbeke rijk is.

Rumbeke, een boeiende en dynamische deelgemeen te van Roeselare waar de goede bereikbaarheid en de groene omgeving voor jong en oud troeven zijn om er te Opwonen.wandelaftand

7

WELKOM IN DE BROUWERY

De gezellige sfeer, de winkels en horecazaken laten je er meteen thuisvoelen.

8

Lidl

Sterrebos

De natuurliefhebbers kunnen tot rust komen tijdens een wandeling in het nabijgelegen Sterrebos of het Bergmolenbos...

van West-Vlaanderen - de bibliotheek - een kapperszaak - een bloemist - en zoveel meer ...

ALLES DICHTBIJ

Bij de Brouwery is alles zeer dichtbij; - een supermarkt voor de deur - een bakker om de hoek - een apotheek vlakbij - de ---maarbushalteook:eenhuisartshetzonnebankcenterdegrootsteschoenwinkel

Apotheek

Dokter Kerk De Verrekijker GBS De Vlieger

Kerkhof

Carrefour Market

Aldi

Colruyt

Zonnecenter op 120 m

Kasteel van Rumbeke

Kerk op 650 m

WELZIJN

Bibliotheek opBergmolenbos3km

WELZIJN

EN ONTSPANNING Bibliotheek School op 550 m Frituur op 66 m

SHOPPEN Apotheek op 110 m Dagbladhandelaar op 550 m Bakker op 160 m Glascontainer 700 m opElectrozaak700m

Aldi op 13 m ‘t Casteelken op 700 m Carrefour op 750 m Bloemen Donck op 700 m

14

Enkele jaren later verhuisde de brouwerij naar de toenmalige Roe selarestraat. Zoals zoveel brouwers was Jules Vandenberghe aktief in de lokale politiek, als schepen en ook als waarnemend burgemeester tijdens WO1. Zijn neef, Jules Peene (1898-1972) uit Bikschote nam de brouwerij over na WO1. Hij huwde op zijn beurt met Maria Vanden Berghe. Bijna dezelfde naam, maar dit keer een vermogende Roeselaarse familie. Opmerkelijk genoeg, geen enkele van de 14 kinderen zette de brouwerij voort, die dan ook in 1972 sloot.

GESCHIEDENIS

“De Brouwery” komt op een historische plaats, de voormalige brou werij ‘De Weeze’ bestond al in de 17e eeuw. Oorspronkelijk begonnen op op de wijk Zilverberg, Pieter Vandenberghe (1815-1894) was er brouwer en landbouwer. Zijn neef Jules Vandenberghe (1852-1943) nam de brouwerij over en huwde Emma Peene, een brouwersdochter uit Bikschote. Ze verhuisden eerst naar het Kerkplein te Rumbeke.

De brouwerij had onder meer een bier dat de naam ‘RUMBEST’ meekreeg, en dat nu trouwens opnieuw in Rumbeke wordt gebrouwen.

15

Dat huis bestaat trouwens nog altijd, thans is het café “Tijl” [???] er ge vestigd. En wist je dat Leoanard Verstraete zelf, zoals zovelen, daar ooit nog een eigen herberg heeft gehad? Later, toen hij in 1898 verhuisde naar de Hoogstraat, volgde nog een tweede herberg, “De Kroon”. Die laatste werd het stamlokaal van de lokale brandweer. Niet te verwonderen, want Leonard was van 1898 tot …1936 brandweer-commandant.

Daarnaast heeft Verstraetebouw ook een bijzondere band met deze plek. Leonard Verstraete (1860-1946), de oprichter van ons bedrijf, was familiaal verwant met de Peene’s. In de jaren 1930 was hij ook samen met Jules Vandenberghe schepen van Rumbeke, maar daarenboven had hij zijn eerste eigen woning gebouwd in 1890… pal naast de brouwerij De Weeze.

Je ziet, bij Verstraetebouw zijn we nauw verbonden met de plek waar we nu “De Brouwery” bouwen, met respect voor onze traditie en geschiedenis, maar met de technieken van morgen.

16

CONCEPT

Er zijn 4 verschillende types appartementen: 1 slaapkamer, 2 slaapkamers, een duplex en een penthouse.

Op het gelijkvloers bevindt zich een handelsruimte. Er is een ondergrondse garage.

Detuin.Brouwery is een woonproject verdeeld over 3 gebouwen met een centrale tuin, bestaande uit 17 appartementen met ruime terrassen.

De historische brouwketel krijgt een passend plekje in de centrale

Elke woning is bereikbaar met een ruime personenlift, zijn voor zien van alle hedendaags comfort en voldoen aan alle ventilatieen isolatienormen.

De naam de Brouwery is een knipoog naar het verleden, naar de brouwerij Peene die op de site gelegen was.

20

TIJDELIJKE BTW-VERLAGING

- Maximale bewoonbare oppervlakte mag niet meer dan 200 m² -zijnDe koper heeft er minimum 5 jaar zijn domicilie Deze tijdelijke verlaging is toepasbaar tem 31/12/2022.

- De verkoper (aannemer/bouwheer) heeft de afbraak van het voormalige gebouw uitgevoerd en staat ook in voor de opbouw van de nieuwe woning

- Enige en eigen woning van de koper

Sinds 1/1/2021 heeft de Belgische overheid beslist dat nieuwbouw ook aangekocht kan worden aan 6% BTW, mits te voldoen aan de volgende voorwaarden:

23

Aangenaam vertoeven op de mooie terrassen

24

Thuiskomen in een groene oase van rust

Een HelloHelp appartement van Brouwery kost niet meer dan een gewone flat, maar biedt jou wel de zekerheid dat je een degelijke zorgdienst standy hebt.

www.hellohelp.be 0488 247 525

26

INVESTEER IN FLEXIBEL WOONCOMFORT

“Directe hulp door deskundige zorgverstrekkers, kosteloos voor u gecoördineerd.”

Tegelijkertijd is het een slimme investering voor de toekomst.

27

Professioneel oproepsysteem Activatie tot 20 jaar na intrek Netwerk van deskundige zorgverlening Interventie met hulp op maat Zorgabonnement is inbegrepen, 5 jaar geldig en opsplitsbaar Je betaalt enkel wat je nodig hebt Overdraagbaar bij verhuur

HelloHelp helpt je je gezondheid te verzekeren op de meest toegankelijke en praktische wijze tegen de laagst mogelijke prijs.

Iets wat goud waard is, maar niets kost, wat kan dat zijn?

Drie klieinschalige woongebouwen vormen samen een gemeenschappellijke binnentuin, een oase van rust in het hartje van Rumbeke. De architectuur is licht en hedendaags en straalt tegelijkertijd warmte en herkenbaarheid uit. Het project is tijd loos, een architectuur zonder houdbaarheidsdatum. Daarvan getuigt de verstilde vormgeving en de uitgekiende materiaal keuze, een bewuste onderlegger voor de algemene duurzaam heid van dit project.

28

De binnentuin vormt een stille buitenkamer voor de woningen, een ware troef voor rustig wonen dicht bij het centrum.

Residentie Brouwery werd ontworpen vanuit de geschiedenis en identiteit van de plek. De typische architectuur van de voormalige brouwerij werd hedendaags geïnterpreteerd tot een dynamisch inbreidingsproject.

In 2020 is Verstraete 200 jaar actief in de bouw!

Expertise en betrouwbaarheid zijn de pijlers van deze familiale bouwonderneming.

31

Het is ook de reden waarom architecten, bouwheren en overheden makkelijk voor Verstraete kiezen. Op heden is Brouwery één van de mooiste realisaties van Verstraete. U koopt dus rechtstreeks bij de aannemer.

Verstraete is een gerenommeerde partner voor de bouw van omvangrijke projecten. Al vijf generaties lang bouwen zij. Vandaag is Verstraete gespecialiseerd in appartementen, kantoorcomplexen, rust- en verzorgingstehuizen die hun tijd ver vooruit zijn.

32 MEER CONTACTEERINFORMATIE?ONSVRIJBLIJVEND: Zwaaikomstraat 34 8800 Roeselare 051 26 43 info@verstraete.immo80

Heeft u deze brochure niet meer nodig, bezorg ons deze graag terug . Of nog beter, bezorg de info aan een kennis, familielid of vriend (-in) die er deugd van kan hebben. Bel ons op 051-26 43 80 en we helpen je verder.

uitgave 09-2022

Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.