Magazine Poweredby Van Spaendonck

Page 24

COLUMN

WINTERSPORTSTRESS Oh shit, heb ik nou mijn sneeuwbril ingepakt? Ik zit al in de auto maar neem nog twintig keer mijn lijstje door. Niet dat ik er wat aan heb, maar toch. We passeren de eerste witte weilanden en de Nederlandse kentekens racen ons voorbij, want hier mag je zo hard als je kan! De vakantiestemming zit er goed in; de zak Chokotoffs is open, de schoenen zijn uit en we blèren schlagermuziek mee.

Danielle de Jongh Miss communicatie Jong Ondernemen

De volgende ochtend is er niets meer over van die vakantiestemming. Het is altijd weer een gedoe, die eerste dag. Helemaal oververhit, want ik heb me veel te warm aangekleed, kom ik aan bij het skipasloket. Handschoenen uit, opzoek naar mijn pinpas, pff… even mijn sjaal uit. Links in mijn ooghoek zie ik mijn snowboard kletteren. Plotsklaps weet ik wat ik ben vergeten… The Cub! Afgelopen jaar ontmoette ik, tijdens de finale van de ‘Student company van het jaar’ het inspirerende team Jens, Teun, Valiant en Gerard. Ze pitchten in een overvol Beatrix theater hun bedrijfsidee. De resultaten waren verbluffend, maar wat me vooral opviel was hun onbevangen enthousiasme en lol die ze met elkaar hadden. Een maand later mocht ik hen begeleiden bij de Europese finale in Helsinki. Vier dagen kreeg ik een kijkje in de keuken van deze ondernemende studenten. “Iedereen heeft zo zijn gebruiksaanwijzing”, zegt Valiant, “en ons succes hebben we grotendeels hieraan te danken. We zijn zo verschillend, maar respecteren elkaar. We kennen elkaars kwaliteiten, daar maken we gebruik van!”. Valiant vervolgde “Ik besef dat ik dit succes niet in mijn eentje had kunnen bereiken. Door deel te nemen aan ‘Student Company’ van Jong Ondernemen heb ik in de praktijk ervaren wat samenwerken nou echt betekent. Door samen te werken, kun je samen ondernemen”. “Onze opleiding vroeg vooraf om een ondernemende houding. Nú weet ik pas echt wat dat betekent. We pitchen voor publiek, verkopen als een malle en we krijgen veel media aandacht. Ik had nooit gedacht dat we dit in ons hadden. Hierdoor kijk ik echt anders naar mijn eigen toekomst. Ik hoop dat ik anderen inspireer en nieuwe samenwerkingen kan opzetten waardoor we meer samen gaan ondernemen”. Ik beloofde hen om het product ‘The Cub’ mee op vakantie te nemen en nu ben ik deze alsnog vergeten. The Cub is een handige, innovatieve snowboarddrager waarmee je moeiteloos je snowboard op je rug kunt dragen. Ik trek mijn handschoenen weer aan, klik mijn helm vast, zet mijn sneeuwbril op en neem opgelucht de eerste afdaling. De vakantie is nu ècht begonnen.

Jong geleerd is oud gedaan Jong ondernemen wil jongeren inspireren en uitdagen te bouwen aan een ondernemende toekomst. Zo kunnen ze inspelen op de veranderingen op de arbeidsmarkt en weten ze waar hun talenten liggen. Kijk voor alle ondernemerschapsprogramma’s op www.jongondernemen.nl

24


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.