Weekblad Dongen 09-03-2017

Page 1

IEDEREEN WELKOM BIJ LOTGENOTENGROEP ENERGIEKE KINDEREN

BIBLIOTHEEK DONGEN IN DE BAN VAN ROVERSBENDE

NIEUWE SPONSOREN VOOR POLODAMES DE VENNEN

SUCCESVOLLE JUDO STREEKONTMOETING

ä Pagina 5

ä Pagina 9

ä Pagina 13

ä Pagina 23

Weekblad Dongen 111e jaargang

2017 wk. 10 - Nr. 4874 Donderdag 9 maart

Jubilaris bij het Dongens Mannenkoor Donderdag 23 februari bezochten de voorzitter van het Dongens Mannenkoor Ad Evers en de vicevoorzitter Christ Emmen, Jaap Appelman om hem te verrassen met de fel begeerde 40 jarig jubileumspeld van het KNVZ, welke opgespeld werd door zijn echtgenote. Hierbij werd eveneens de bijbehorende oorkonde overhandigd. Hierna werd onder het genot van een drankje, samen met de familieleden nog gezellig nagebabbeld. De heer Appelman heeft in al die jaren dat hij lid is geweest van het Dongens Mannenkoor verschillende zangstemmen gezongen. Begonnen als eerste tenor daalde hij met zijn warme stemgeluid af naar de bassen. Zingen is voor Jaap Appelman een genot, zeer zelden laat hij verstek gaan bij repetities of concerten. Een grote verdienste van hem is het beheren van de kleding van het Dongens Mannenkoor. Gebruikte kleding laat

Feest! 5 jaar!

€ 10,KORTING

Bij aankoop van een paar dames- of herenschoenen. (niet in combinatie met andere acties) Geldig t/m 11 maart 2017

KANS OP 2E PAAR GRATIS

hij stomen en daar waar nodig is herstellen zodat de leden van het Dongens Mannenkoor er representatief blijven uitzien. Het Dongens Mannenkoor heeft vele honkvaste zangers, dit is een teken van een zeer stabiel koor mede dankzij de bezielende leiding van dirigent Jan Terpstra. Mannen die belangstelling hebben om ook deel uit te maken van dit koor, kunnen op woensdagavond om 20.00 uur eens komen kennis maken in de Gouden Leeuw te Dongen.

Feest! 5 jaar!

www.dongensmannenkoor.nl

Weekendaanbiedingen 10 Puntjes Chocolade bol

Nadine Broersen vijfde bij EK indoor De Dongense meerkampster Nadine Broersen greep bij de vijfkamp op het EK indoor in Belgrado net naast de medailles. De wereldkampioene indoor van 2014 werd vijfde met 4582 punten. Broersen, die in 2016 kampte met veel blessureleed was niet ontevreden over haar optreden. Tegen de NOS reageerde ze: “Er zijn dan wel geen uitschieters geweest, maar ik ben zeker tevreden met de basis die we weer gelegd hebben. We zitten in een proces en we zijn goed op weg.”

De Europese titel ging naar de Belgische Nafissatou Thiam. Ze won de vijfkamp met 4870 punten. Zilver was voor de sterke Oostenrijkse Ivona Dadic met 4767 punten, brons ging naar de Hongaarse Györgyi Zsivoczky-Farkas (4723).

TWEEDE KAMER VERKIEZING

Vlaai van de maand Abrikozenvlaai met slagr. Brood van de maand Toendra

€ 3,€ 1,60 € 8,50 € 2,50

Provinciepenning en Ereburgerschap voor Kelly van Zon Kelly van Zon en haar mede Brabanders Michael van Gerwen, Jeffrey Herlings, Ranomi Kromowidjojo, Gerard de Rooy, Marianne Vos, Kenny van Weeghel, Ireen Wüst krijgen op grond van grote verdiensten voor de sport en hun ambassadeurschap voor het sporten de Provinciepenning van Noord-Brabant en zijn daarmee ereburger van de provincie. Dat hebben Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant besloten. De uitreiking van de Provinciepenning vindt op 14 maart in het Brabantse provinciehuis plaats.

Peter van der Velden. Kelly van Zon (Dongen) is een paralympisch atleet die bij het tafeltennis excelleert. Zij won de Paralympische Spelen bij het tafeltennis klasse T4 in 2012 en 2016. Zij werd meermalen wereldkampioen.

onder meer toegekend aan Ankie van Grunsven, Pieter van den Hoogenband, Leontien van Moorsel, Hanja Maij-Weggen, Onno Hoes, Gerard van Maasakkers, Guus Meeuwis, Thijs Verwest, Wim van der Leegte en

Alle sporters zijn geweldige ambassadeurs voor Brabant in binnen- en buitenland. Ze inspireren anderen om zelf te gaan sporten, met of zonder beperking, en om trots te zijn op Brabant.

De Provinciepenning van Noord-Brabant is de hoogste onderscheiding die de provincie toekent. Het is een penning naar een ontwerp van de kunstenaar Niel Steenbergen. De Provinciepenning werd eerder

’Mee mogen beslissen is een belangrijk recht in onze democratie. Een recht dat dat je op woensdag 15 maart in de praktijk kunt brengen, want dan vindt de Tweede Kamerverkiezing plaats. Na deze verkiezing gaan verschillende politieke partijen een regering vormen. Welke dat zijn, hangt onder meer af van de uitslag en dus ook van jouw stem. De nieuw gevormde regering bepaalt voor de komende jaren het beleid op gebieden als onderwijs, zorg, arbeidsmarkt, huisvesting, milieu enzovoort. Door te stemmen kun je daar invloed op uitoefenen. Laat je stem daarom niet verloren gaan!´, aldus de burgemeester. CAMPAGNE Naast dit bijzondere initiatief nodigt de gemeente Dongen al haar stemgerechtigden via een postercampagne en via de digitale media van harte uit om gebruik te maken van hun democratisch recht. Om uw stem uit te brengen heeft u uw stempas en uw legitimatiebewijs (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs) nodig. Voor deze verkiezing geldt dat

het identiteitsdocument maximaal 5 jaar verlopen mag zijn. Als u zich niet kunt identificeren mag u niet stemmen. STEMBUREAUS U kunt zelf kiezen bij welk stembureau u wilt stemmen. Op de stempas staat wel een adres van een stembureau bij u in de buurt, maar u bent niet verplicht om daar te stemmen. In de gemeente Dongen zijn er 10 stembureaus: 1. Gemeentehuis (Hoge Ham 62) 2. Basisschool De Vlinderboom (Hortensiastraat 2) 3. De Volckaert (Dongepark 1) 4. Basisschool St. Jan (Kastanjestraat 26) 5. Basisschool Achterberg (St. Josephstraat 62) 6. Clubgebouw V.V. Dongen (Min. Goselinglaan) 7. Basisschool de Noorderpoort (Otterdonk 5) 8. Sportzaal De Gaasjes (Vaartweg 119) 9. Dorpshuis De Geubel (Hoofdstraat 4) 10. Europlus (Dunantstraat 28) De stembureaus zijn geopend

Ook voor al uw reparaties Wij hebben onze eigen witgoed monteur!

Looiersplein 53-57 (0162) 322044

Welkom bij...

Burgemeester stuurt brief naar alle nieuwe stemgerechtigden Op 15 maart 2017 mogen Nederlanders die 18 jaar en ouder zijn, kiezen wie hen vertegenwoordigen in de Tweede Kamer. Alle reden voor burgemeester Starmans om alle 683 jongeren, die voor de eerste keer in hun leven mogen gaan stemmen een persoonlijke brief te sturen.

10 - 11 maart.

Car Wash Center Dongen

van 7.30 uur tot 21.00 uur. Alle stemlocaties zijn toegankelijk voor mindervaliden.

De Slof 54 Telefoon: 321313

10.000 euro voor rattenbestrijding Het College van burgemeester en wethouders heeft besloten een bedrag van 10.000 euro vrij te maken voor het bestrijden van ratten. Diverse plekken in de gemeente worden al een tijdlang geteisterd door een rattenplaag. Onlangs werd dit probleem tijdens de raadsvergadering aan de kaak gesteld. De gemeente wil ook heer inwoners goed inlichten over de manier waarop zij behulpzaam kunnen zijn bij het bestrijden van de plaag. “Nu we tot bestrijding over-

gaan zullen we samen met professionals die we inhuren er alles aan doen om tot een oplossing voor dit probleem te komen” aldus wethouder Ad van Beek.


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.