Roparun Dongen 2024

Page 1

VOORWOORD BURGEMEESTER

’T HALVE ZOLENLIJNTJE SUPERACTIEF

1 JUNI 2024: DWARS DOOR DONGEN

Atledo organiseert voor het 3e jaar Doorkomst Roparun Dongen

Zondag 19 mei, 1e pinksterdag, organiseert Atledo voor het 3e jaar de spectaculaire Roparun Doorkomst Dongen.

De Roparun is een non-stop estafetteloop die sinds 1992 wordt gehouden tussen Parijs en Rotterdam. In het pinksterweekeinde, van zaterdagmiddag tot en met maandagmiddag, moeten de ruim 6250 deelnemers een afstand van ongeveer 535 kilometer afleggen.

Door de corona crisis kon in 2022 de Roparun niet vanuit Frankrijk gestart worden en moest er uitgekeken worden naar een alternatieve route met een start in Nederland. Het Dongense team ’t Halve Zolenlijntje heeft zich dat jaar bij de organisatie van Stichting Roparun hard gemaakt om Dongen als doorkomst locatie in de route op te nemen. En niet zonder succes want Dongen kleurde op 1e pinksterdag oranje en bij Atledo was een feesttent met geweldige live optredens. De Roparunteams werden overweldigend aangemoedigd. Dongen werd door

Met het winnen van deze prijs mocht er € 6.500 gedoneerd worden aan Dongense goede doelen: de Hospice en Poppy’s Dongen.

Ook vorig jaar kon er nog niet vanuit Parijs gestart worden. Voor de organisatie van de Roparun was het daarom logisch om ook Dongen weer op te nemen in route. Wederom organiseerde ’t Halve Zolenlijntje en Atledo een geweldige doorkomst en weer werd

Dit jaar start de Roparun wél vanuit Frankrijk. Nog niet vanuit Parijs want dat lukt niet i.v.m. de Olympische spelen, maar vanuit het circuit in Clastres. En door de successen van de afgelopen 2 jaar heeft de organisatie van de Roparun besloten om de oorspronkelijke route flink om te leggen en ook dit jaar Dongen als doorkomstlocatie aan te doen.

Ja ook dit jaar gaan we er weer voor en zijn we erin geslaagd

om op zondag 19 mei, 1e pinksterdag, een geweldig feestprogramma in elkaar te zetten. Er is een tent met een podium, artiesten, een flitsende DJ en een geweldige catering welke wordt verzorgd door Café De Salamander.

De feestlocatie is geopend vanaf 16.00 uur. Er komen 171 teams over het feestterrein van Atledo aan de Hertog Janstraat en die krijgen hier een heel spectaculair onthaal.

De teams lopen allemaal over de verhoogde catwalk dwars door de feesttent. Het Dongense team ’t Halve Zolenlijntje wordt tussen 20.00 en 22.00 uur in de tent verwacht. We willen dit geweldige team een heel mooie ontvangst aanbieden. De kleur van dit team is oranje en daarom vragen we iedereen om deze dag in het oranje te komen.

De bewoners die langs de route wonen hebben allemaal een brief gehad met de vraag of zij hun huis (oranje) willen versieren. Wat zou het mooi zijn als Dongen oranje kleurt. Er worden prijzen uitgereikt aan de 3 mooist versierde huizen. Wethouder René Jansen beoordeelt dit en maakt de prijswinnaars in de tent bekend.

We roepen heel Dongen op om alle Roparun-teams een geweldige doorkomst door Dongen te geven. Klap, zing en juich langs de route of kom naar Atledo. Het belooft fantastisch dag te worden

Organisatie Roparun Doorkomst Dongen Doorkomst team

HALVE ZOLEN

Tussen 20.00 – 22.00 uur

3
24
ZONDAG 19 MEI 2024
8
JOUW TALENT GEZOCHT! KAMILDAK B.V. FUNCTIE ADMINISTRATIEF MEDEWERKER UITVOERDER TECHNISCH ADVISEUR WERKVOORBEREIDER POLLUXSTRAAT 1 5047RA TILBURG www.kamildak.nl STUUR JE CV NAAR: solliciteren@kamildak.nl Tramstraat 19 - 5104 GH Dongen Tel. 0162 322 266 info@vandenassumopticiens.nl Hardlopen en goed zien? Van den Assum Opticiens heeft er kijk op. Alle Roparun teams veel succes gewenst!

Aanstaande pinksterweekend is het weer zover. Roparun!

Honderden teams leggen in dit weekend in estafettevorm een totale afstand van 500 km lopend of fietsend af. Het doel van de Roparun is geld ophalen om het leven van mensen met kanker draaglijker te maken. Net als de afgelopen twee jaar passeren alle teams door Dongen en al twee jaar op rij is gemeente Dongen daarbij geëindigd op de 3e plaats van beste doorkomstlocaties op de route.

Roparun is uitputting, emotie én de overwinning. Dit laatste lukt niet zonder massaal support en gezelligheid langs de route. We zijn er daarom als atletiekvereniging Atledo trots op dat we ook dit jaar weer een knallend

Beste Dongenaren

Op 1e pinksterdag gaat het weer gebeuren. De Roparun komt weer door Dongen. Toen in 2021 de coronacrisis de Roparun dwong om het evenement in eigen land te houden heeft Roparunteam ‘t Halve Zolenlijntje alle inspanningen gedaan om de route door Dongen te laten lopen. Ze moesten daarbij wel hard maken dat de doorkomst een spektakel zou worden. De vraag was of we in Dongen wel warm zouden lopen voor een feestelijke doorkomst.

Nou…..dat is de afgelopen jaren wel gebleken. In Dongen kunnen de teams rekenen op een warm en hartelijk onthaal. Oranje slingers, ballonnen, versierde huizen, muziek en feestjes in de voortuinen.

Inmiddels zijn we niet alleen goed in het versieren van onze huizen, in Dongen lopen we ook warm om de opbrengst voor het goede doel zo hoog mogelijk te krijgen. Zo is er door twee scholen een sponsorloop, een zogenaamde mini-Roparun, georganiseerd. Maar ook de Halve Zolen Trail (opbrengst ruim € 7.000,00!) was een klapper. Het benefietdiner, de Atledo hindernisbaan sponsorloop voor kinderen, en alle andere hulp bij allerlei

activiteiten zorgen ervoor om de teller op te laten lopen.

De Roparun wordt ook wel ‘de run op het leven’ genoemd. De missie is om zoveel mogelijk geld op te halen voor de goede doelen die de stichting ondersteunt. Deze doelen maken het leven van mensen met kanker, voor zover mogelijk, draaglijker. Op deze manier helpen ze met z’n allen om leven toe te voegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven. Daar doen onze teams het voor en uw aanmoediging is daarbij enorm belangrijk!

Langs deze weg wil ik de teams heel veel succes wensen. Bedankt sponsoren, organisatoren, muzikanten, horeca ondernemers, alle vrijwilligers en atletiekvereniging Atledo, dankzij jullie inzet wordt het weer een fantastisch feest. Jullie maken er weer een prachtig evenement van.

Dongenaren, kleur Dongen oranje en laat van je horen! Hup team ’t Halve Zolenlijntje!

Marnix Bakermans Burgemeester gemeente Dongen (wrn.)

feest mogen organiseren waarmee we de lopers en begeleiders een warm welkom heten in ons sfeervolle Dongen. Onder het genot van een DJ, live muziek én natuurlijk een groot applaus begeleiden we alle lopers door onze enorme feesttent. Hoe groter de feestvreugde, hoe groter het hart onder de riem.

Iedereen die Roparun en hun deelnemers wil supporten is daarom van harte welkom om samen met ons een oorverdovend applaus te verzorgen. Zo hopen we Roparun ook dit jaar weer een onvergetelijke doorkomst te bieden.

ZONDAG 19 MEI 2024 3
DE HAK 3, DONGEN TEL. 0162 320956 WWW.DONKERSRECLAME.NL Voor professionele vertalingen - óók beëdigd - in en uit vrijwel alle talen Paul van Ostaijenstraat 54 - 5103 PS Dongen Tel.: 0162-32 19 40 www.texpertise.nl Marco Diepstraten Tramstraat 10 & 0162-370137 ROPARUN 2024 Wat een topevenement! Alle teams heel veel succes!

ZONDAG 19 MEI DE ROUTE

Doorkomst team HALVE ZOLEN

Tussen 20.00 – 22.00 uur

DE ROUTE

DOOR DONGEN

IS ALS VOLGT:

Alle teams komen Dongen binnen via de Eindsestraat en gaan dan door de Monnendijk, de Oude Baan, Julianastraat, St Josephstraat, Hoge Ham, Looiersplein, dwars door park Vredeoord, de Hoge Ham, de Gasthuisstraat, de K ardinaal van Rossumstraat, de Julianastraat, Willem van Duvenvoordestraat, Hertog Janstraat, het fietspad naar Atledo (feesttent), van Atledo via het fietspad naar de Sportlaan, de R ijensestraatweg, de Planetenstraat, de R ijnstraat en tenslotte via de Westerlaan richting R ijen.

ZONDAG 19 MEI 2024 5
HEEL DONGEN
VERSIER UW HUIS/STRAAT!
ORANJE!

BEZOEK

OP AFSPRAAK

Ik ben Claudia Hooijmaaijers, interieurstylist en samen met Jan trotse eigenaresse van Gordijncentrum in Dongen. Mijn visie is dat je interieur een weerspiegeling van je karakter moet zijn. Laat mij je foto’s en/of tekening van jouw woning zien, nieuwbouw of bestaand, en ik ga er een supermooi geheel van maken voor een budget dat bij je past. Graag tot ziens!

Ik ben Claudia Hooijmaaijers, interieurstylist en samen met Jan trotse eigenaresse van Gordijncentrum in Dongen. Mijn visie is dat je interieur een weerspiegeling van je karakter moet zijn. Laat mij je foto’s en/of tekening van jouw woning zien, nieuwbouw of bestaand, en ik ga er een supermooi geheel van maken voor een budget dat bij je past. Graag tot ziens!

Ik ben Claudia Hooijmaaijers, interieurstylist en samen met Jan trotse eigenaresse van Gordijncentrum in Dongen. Mijn visie is dat je interieur een weerspiegeling van je karakter moet zijn. Laat mij je foto’s en/ of tekening van jouw woning zien, nieuwbouw of bestaand, en ik ga er een supermooi geheel van maken voor een budget dat bij je past. Graag tot ziens!

Looiersplein 46, 5104 GP Dongen Tel: 0162 313 876

Looiersplein 46, 5104 GP Dongen Tel: 0162 313 876

www.gordijncentrum.nl

Looiersplein 47 - Dongen

www.gordijncentrum.nl
Bij MT Dak & Gevelbouw bent u aan het juiste adres voor werkzaamheden aan uw dak. U kunt hierbij denken aan het opsporen en repareren van lekkages, het vernieuwen van uw dak en het schoonmaken en/of repareren van uw dakgoten. Daarnaast zijn
verschillende onderhoudsvrije/ duurzame mogelijkheden voor uw boeiboorden, dakgoten
dakkapellen.
meer informatie kunt u contact opnemen. MT Dak- & Gevelbouw Julianastraat 39 5104 ER Dongen Tel: 06-46765108
www.mtdakengevelbouw.nl De Tramhalte • Looierplein 45 • 5104 GP Dongen 0162-323040 www.tramhaltedongen.nl Looiersplein 24
er
en
Voor
Email: info@mtdakengevelbouw.nl www

Mijzo Hospice de Volckaert

Hospice de Volckaert, gelegen op het terrein van Mijzo locatie Dongepark te Dongen, is vorig jaar verblijd met een mooie gift bij elkaar gebracht door het team van het Halve Zolenlijntje. De gift hebben we kunnen besteden aan de aankoop van een diffuser, kruiken, oliën en een Qwieksnooze. Heel dankbaar zijn wij voor wat we hebben kunnen realiseren.

Palliatieve zorg is een uitgebreide zorg die verschillende domeinen behelst. Op alle mogelijke manieren proberen we lichamelijke ongemakken, de pijn van het loslaten, angst te verlichten. We richten ons niet alleen op onze clienten, maar ook op de naasten.

De diffuser is alleen al een lust voor het oog door de kleuren. De keuze voor de etherische olie is afhankelijk van het doel. Het wordt ingezet bij bv angst of voor zielerust, maar ook wordt er wel eens een olie gebruikt voor kracht voor de medewerkers. Ook wij worden met regelmaat geraakt. De diffuser staat in de hal waar je binnenkomt. De aanblik bij binnenkomst is rustgevend.

We hebben verschillende kruiken kunnen aanschaffen die warmte en hiermee ook troost geven.

Ook hebben we een Qwieksnooze aangeschaft. Dit is een apparaat wat onder een hoofdkussen ge schoven kan worden. Cliënten kunnen er muziek mee beluiste ren, maar bij voorbeeld ook vogel geluiden, van de zee of bos. Het is rust- en troostgevend. Soms ook een afleiding van ongemakken.

Muziek is bij ons vaak een goed middel om emoti onele processen te ondersteunen. Loslaten is een hele klus. Ook is muziek soms een goed middel om even afleiding van ongemakken of andere moeilijke dingen te creëren. De CD-speler is een grote aanwinst die echt dagelijks gebruikt wordt. Hij maakt ons ook duidelijk dat een lach dicht bij een traan ligt. Er wordt soms hard meegezongen, zowel door cliënten als door medewerkers.

We maken veel gebruik van etherische oliën: via de diffuser, maar ook middels inhaleren of op een tissue gesprenkeld. We hebben nodige attributen aan kunnen schaffen, alsmede een mooie voorraad oliën.

Ook worden de oliën gebruikt met massages. Corrie Rombouts komt wekelijks de cliënten die dat willen, masseren. Er wordt een enorm gebruik van haar vaardigheden gemaakt. Mensen die soms niet kunnen slapen, vallen in een heerlijke diepe slaap na haar massage.

We zijn nu bezig met de aanschaf van een VR bril en nieuwe (minder zware) tuintafels. In de zomer wordt veel gebruik gemaakt van onze prachtige tuin. Samen eten we vaak buiten aan die tafels.

Een VR bril willen we inzetten als afleiding, als hulpmiddel, als manier om nog even een stukje eigen leven te -

rug te halen. Het is een mooi hulpmiddel om te gebruiken bij het proces van de persoonlijke zingeving, het terugkijken en evalueren van het leven. Ook geeft het vaak een prettig, troostrijk gevoel om nog even terug te zijn bij iets wat belangrijk voor je was. Je kunt dan denken aan het beleven van een bootreis, een voetbalwedstrijd of… de Roparun.

Wij, het verpleegkundig team inclusief zorg-, kook-, tuin-, vijver en vogelvrijwilligers, arts, geestelijk verzorger en manager, zijn jullie dankbaar dat wij onze mooie zorg weer net een stukje beter kunnen vormgeven.

DANK JULLIE WEL!!

ZONDAG 19 MEI 2024 7

PINKSTERWEEKEND IS WEER ROPARUNWEEKEND

’t Halve Zolenlijntje superactief

Voor het zestiende jaar op rij maakt ‘t Halve Zolenlijntje zich op om deel te nemen aan de langste non-stop estafettewedstrijd ter wereld, de Roparun. Op zaterdagavond 18 mei staan ze samen met nog 171 teams aan de start in Clastres, Frankrijk. Op zondagavond 19 mei komt het team door Dongen. Na 532 km continu lopen, hopen ze op maandagmiddag 20 mei op de Coolsingel in Rotterdam te finishen. De Roparun is een groots evenement, opgezet om kankerpatiënten en hun familie in een heel moeilijke periode van hun leven te ondersteunen.

De motivatie

Roparunteam ‘t Halve Zolenlijntje is een team van 25 enthousiaste en sportieve dames en heren die een dubbele uitdaging is aangegaan. Al in 2006 werd deze groep gegrepen door de formule van de Roparun. De laatste jaren eindigde dit team zelfs vaak in de top tien in deze monstertocht. Ze zijn er zeker van dat ze ook nu het doel gaan halen. Op het sportieve vlak moet een uitgekiend trainingsschema ervoor zorgen dat alle ambities waargemaakt kunnen worden. Ook is er terdege nagedacht over het opzetten van de organisatie van deze operatie. De motivatie voor al

deze inspanningen komt vooral voort uit de waardering die het team heeft voor de doelen die de landelijke Roparunorganisatie gesteld heeft.

ZONDAG 19 MEI 2024 8

Het doel

Het motto van de Roparunstichting is: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”. Het doel van stichting Roparun is geld bijeen te brengen ten behoeve van het fantastische werk dat gedaan wordt voor de kankerpatiëntjes die behandeld worden in het Sophia Kinderziekenhuis en de Dr. Daniël den Hoed Kliniek in Rotterdam. Enkele andere voorbeelden van met de sponsorgelden gerealiseerde doelen: de aanschaf van vakantiebungalows in de Ardennen, Limburg en in Zeeland, waar kankerpatiënten en hun familie, ver van alle beslommeringen, drastische veranderingen in hun leven kunnen verwerken, een project thuiszorg voor terminale kankerpatiënten, hospices, inloophuizen, hoofdhuidkoelers. ’t Halve Zolenlijntje bezocht laatst het centrum voor mensen met en na kanker in Oosterhout, Poppy’s. Ook zij zijn geheel afhankelijk van subsidies. Omdat de Roparundoorkomst Dongen in 2023 gewaardeerd werd met een derde prijs, kon ’t Halve Zolenlijntje in maart een cheque overhandigen van €6500,00 aan Poppy ’s in Dongen. Prachtig dat de palliatieve zorg in Dongen deze steun in de rug gegeven kon worden dankzij de inzet van zoveel Dongenaren.

25 schakels, 1 team

Acht atleten gaan zo snel mogelijk de afstand tussen Clastres en Rotterdam hardlopend overbruggen. U zult be-

grijpen dat 532 kilometers hardlopen niet zomaar volbracht kan worden. Vier chauffeurs, twee kaartlezers, vier fietsers, twee masseurs, twee koks en drie teamcaptains vormen samen het team met evenzovele onmisbare schakels om deze uitdaging aan te kunnen gaan. Maar er is nog meer nodig: drie bussen, een mobiele keuken, massagetafels, een koelkast, fietsen enz., enz.. Ze trainen al maanden vrijwel dagelijks volgens individuele schema’s. Het team had haar oefenlopen in Nieuwkuijk, Oosterhout en trainde ook in het donker op het Roparunparcours van Zundert naar Dongen. Het leverde een op elkaar ingespeeld team op.

Sponsoractiviteiten

Dit team ziet het als een grote uitda ging om zoveel mogelijk sponsorgelden bijeen te brengen voor dit meer dan sympathieke doel. Er werden heel wat lootjes en andere zaken voor het goede doel verkocht. In november organiseerden ze een benefietdiner met een meer dan fraaie opbrengst. De Sint- en Pietenactie was een door slaggevend succes. In maart werd de Halve Zolentrail georganiseerd met een mooi aantal deelnemers en een fantastische opbrengst. Samen met IKC Achterberg en BS de Vlinderboom werden Mini-Roparuns voor kinderen georganiseerd. Het team verleende haar assistentie aan evenementen zoals de Mountainbiketoertocht “The Cross for the Crocus” en de hardloop wedstrijd “De Kaaienloop” in Ooster

hout en op het Oranjeparkfestival in Dongen hielden enkele leden van ’t Halve Zolenlijntje de toiletten schoon. In ruil voor de hulp doneerden deze organisaties een mooi bedrag aan het team.

Het Roparunteam met startnummer 86 garandeert dat de sponsorgelden voor de volle 100 % ten goede komen aan het goede doel.

Toejuichen en uitzwaaien

’t Halve Zolenlijntje is ATV Atledo veel dank verschuldigd. Atledo organiseert voor het derde jaar op rij een grandioze doorkomst voor alle Roparunteams. De teams lopen dwars door het centrum. Zie voor de route elders in deze editie. Veel bewoners

die dwars door de tent gaan lopen en fietsen. ’t Halve Zolenlijntje denkt rond 21.00 uur in Dongen te zijn. Uitzwaaien kan ook. Een dag eerder op zaterdag 18 mei om 8.00 uur vertrekken ze naar de startplek in Frankrijk vanaf Atledo Dongen. Daar ontbijten ze eerst samen om 7.00 uur in dezelfde feesttent waar ze anderhalve dag later weer hopen te staan. Loopt u ook warm voor het Roparundoel, kom dan in beweging en ondersteun ‘t Halve Zolenlijntje!

Contactgegevens van het team:

T. 0649350718

E. voorzitter@halvezolenlijntje.nl

I. www.halvezolenlijntje.nl

ZONDAG 19 MEI 2024 9

ZONDAG 19

INGRID

Drogisterij & parfumerie

Looiersplein 27, Dongen Tel.: 0162 31 42 40

Deze bijlage is mede tot stand gekomen door een geweldige samenwerking met Uitgeverij Em. de Jong / Weekblad Dongen.

MEI Logo v Liesdonk PDF 31-08-2004 08:44 Pagina 1

Zonder sponsors geen SPONSORS BEDANKT!

✔ AVRI bloem- en tuincentrum

✔ René van Strien Schoenmode

✔ GSM Shop Dongen

✔ Café Den Hamse Bok

✔ Café De Salamander

✔ Mondhygiënste Dongen

✔ MDM Verhuur

✔ Intersport Oosterhout

✔ Craft

✔ Regie Op Loopbaan

✔ Weekblad Dongen

✔ Rijschool Jack van Dongen

✔ Smitsound Geluidstechniek

✔ Keurslagerij Marco van Strien

✔ Barendse huishoudelijke apparatuur

✔ Artico

✔ Babor Institute Dongen

✔ Energiecoach Rob

✔ Van Den Noort

✔ Schoenmakers

✔ Kamil Dak

✔ Bewust Letselschade Advocaten

✔ Gert de Pee Optiek

✔ Anatolia Eethuis

✔ Medifit Fysiotherapie

✔ Hotel de Villa

✔ Tact Letselschade

✔ Beaunesse

✔ Drankenhandel Albert Schuermans

✔ Van Luxemborg en de Kok B.V.

✔ Janssen Accountants

✔ Agristo

✔ Florissant

– TV & Audio

✔ Smurfit Kappa

✔ Oogwereld Stassar

✔ Bakkerij Pim Filius

✔ Notariskantoor Dongen

✔ C-infra B.V.

✔ Autobedrijf A.P.J. Scheerders

✔ Trobas Gelatine

✔ Drukkerij Leijten

✔ Opener

✔ Orange Planet

✔ S. Berende Timmerwerken

✔ Golfclub De Oosterhoutse

ZONDAG 19 MEI 2024 11

DOORKOMST DONGEN

ZONDAG 19 MEI 2024 1E PINKSTERDAG

TENT OPEN VANAF 16:00 UUR

SCHEMA ARTIESTEN

16.00 uur DJ

17.00 uur FEESTBAND DE DUCKERS & HIER ZEN WE DAN

17.20 uur DJ

17.40 uur FEESTBAND DE DUCKERS & HIER ZEN WE DAN

18.00 uur COVERUP

19.00 uur DE HALVEZOLEN

19.30 uur HET FEESTKANON

20.00 uur COVERUP

21.00 uur DE HALVEZOLEN

21.20 uur DJ

22.00 uur COVERUP

23.00 uur DJ

RUN 2024 ROPA

Doorkomst team HALVE ZOLEN Tussen 20.00 – 22.00 uur

PRESENTS: LIVE MUZIEK | FOOD & DRINKS | SUPPORT

Locatie: Hertog Janstraat 41 Dongen

Coverup

Coverup is een energieke en veelzijdige band uit Dongen, die de lokale muziekscene al geruime tijd betovert met hun unieke mix van covers en eigen nummers. Met een gepassioneerde bezetting van getalenteerde muzikanten, weet Coverup keer op keer het publiek te betoveren met hun aanstekelijke optredens.

De band heeft een brede muzikale smaak, variërend van klassiekers uit de jaren ‘80 tot hedendaagse hits, en ze slagen erin om hun eigen stempel te drukken op elk nummer dat ze spelen. Hun optredens zijn altijd een feest van herkenning en vernieuwing, waarbij ze het publiek moeiteloos meenemen op

een muzikale reis vol energie en emotie.

Wat Coverup onderscheidt, is hun vermogen om zich aan te passen aan verschillende settings en evenementen, of het nu gaat om intieme café-optredens of grote festivals. Met hun charisma en vakmanschap weten ze altijd een geweldige sfeer te creëren en het publiek in beweging te krijgen.

Met een groeiende fanbase en een reputatie voor geweldige live shows, blijft Coverup een van de meest geliefde bands in de regio Dongen en daarbuiten. Hun passie voor muziek en hun vermogen om mensen te verbinden door middel van hun melodieën maken hen een ware aanwinst voor de lokale muziekscene.

De Halvezolen

De Halvezolen uit Vlijmen zijn een muzikaal fenomeen dat het publiek al jarenlang in vervoering brengt met hun unieke mix van traditionele en eigentijdse muziek. Geïnspireerd door de rijke cultuur en geschiedenis van de streek, brengen ze een verfrissende draai aan bekende folk- en wereldmuziek.

Met een bezetting van gepassioneerde muzikanten, nemen de Halvezolen hun luisteraars mee op een reis vol opzwepende ritmes, pakkende melodieën en hartverwarmende harmonieën. Hun muziek weerspiegelt de levendige ziel van Vlijmen en omgeving, waarbij oude tradities naadloos

Feestband De Duckers & Hier zen we dan

Dongen’s muziekscene wordt verrijkt door de samensmelting van twee lokale grootheden: Feestband De Duckers en Hier zen we dan. Speciaal voor de Roparundoorkomst in Dongen hebben deze twee bands hun krachten gebundeld om een onvergetelijke muzikale ervaring te creëren.

Feestband De Duckers, bekend om hun energieke optredens en aanstekelijke vibes, ontmoeten Hier zen we dan, een band die de kunst verstaat om het publiek mee te nemen op een emotionele reis door middel van hun muziek. Samen vormen ze een krachtige eenheid die het beste van beide werelden combineert: opzwepende ritmes,

Het Feestkanon

samensmelten met moderne invloeden.

Of ze nu optreden op lokale podia, festivals of intieme bijeenkomsten, de Halvezolen weten altijd een betoverende sfeer te creëren die mensen verbindt en inspireert. Met hun aanstekelijke enthousiasme en ongeëvenaard vakmanschap zijn ze een ware aanwinst voor de muziekscene van Vlijmen en ver daarbuiten.

Het Feestkanon uit Dongen is dé belichaming van pure feestvreugde en entertainment. Deze dynamische feestact brengt een explosieve mix van muziek, humor en interactie naar elk evenement waar hij optreedt. Gewapend met een arsenaal aan catchy covers, eigen nummers en een ongeëvenaarde energie, weet hij moeiteloos elk publiek te laten dansen en lachen.

Met zijn aanstekelijke persoonlijkheid en ongebreidelde enthousiasme, transformeert Het Feestkanon elke locatie in een bruisende feestzone. Van lokale kroegen tot grote festivals, hij is de ultieme gangmaker die de sfeer naar een hoger niveau tilt.

Zijn interactie met het publiek zorgt voor een onvergetelijke erva-

pakkende melodieën en plezier die resoneren met het publiek.

Deze unieke samenwerking belooft een spectaculaire toevoeging te worden aan de Roparundoorkomst, waarbij de feesttent zal pulseren met de opwinding van live muziek. Feestband De Duckers en Hier zen we dan staan klaar om Dongen te laten zien waar zij met lokale trots en muzikaal talent toe in staat zijn.

ring, waarbij iedereen zich betrokken voelt bij het feestgedruis.

Of je nu op zoek bent naar een avond vol plezier of gewoon even wilt ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Het Feestkanon staat garant voor een knalfeest dat nog lang in je geheugen zal blijven hangen.

ZONDAG 19 MEI 2024 13

Decision Making Consultancy BV – advies voor technische investeringen voor productiebedrijven

Project management

DMC manages multidisciplinary projects including mechanical, electrical, automation and civil engineering. The projectmanagement includes requests for quotations, bid evaluation, cost estimation, planning, communication and organization

Work break down structure

DMC manages the project including engineering, construction management, training, start up, handover and documentation - turn over package

Technical advice

DMC has more than 23 years experience with machinery and installations . DMC always looks for cost effective and fit for purpose solutions. DMC prefers to involve your employees and uses your dedicated knowledge. DMC assists from start-up, fine tuning to maintenance contracts.

References:

• Food: HAK, IFF, LEAF, Leerdammer, Friesland Campina, Lactalis

• Pharma: Amgen, Janssen Pharmaceuticals, MSD

• Chemicals: Vopak, Corbion Purac, Elementis, Alabastine

Contact

Decision Making Consultancy BV

Merkelbachstraat 3 5103 MP Dongen, 06-22798840

Logistiek Centrum Dongen

Eindsestraat 20 5105 AC Dongen

T 0162 - 315 753

W logistiekcentrumdongen.nl

E info@soyyigitgroup.com

Mennens is dé specialist op het gebied van staalkabel, hijs- en hefmiddelen en valbeveiliging.

Mennens Dongen zoekt

MONTEUR / INSPECTEUR STAALKABEL (LANDELIJK)

MONTEUR / INSPECTEUR (REGIO NOORD-BRABANT, LIMBURG EN GELDERLAND-ZUID)

WERKVOORBEREIDER KRANEN (STANDPLAATS DONGEN)

COMMERCIEEL MEDEWERKER BINNENDIENST (STANDPLAATS DONGEN)

MONTEUR WERKPLAATS (STANDPLAATS DONGEN)

Wij zijn benieuwd naar jou! Reageer via jobs@mennens.

EXPERTS MET PASSIE

voor oplossingen van het hoogste niveau

Meer weten? Kijk op mennens.nl/vacatures/dongen

- Dongen

Mennens
Metaalstraat 5 5107 ND Dongen Tel: +31 (0)162 383 800
www.mennens.nl

De winkel is geopend: vrijdag: 9:00-17:00 uur

zaterdag: 8:30-15:00 uur De automaat

voor aan straat is zeven dagen per week open.

Jeroen en Nancy Peeters

Breedstraat 14, 5105 AE Dongen www.degoeijekroon.nl

Eindsestraat 2 - 5105 AC Dongen www.restaurant-vasileia.nl

Ontdek de vetste jobs. jobs.agristo.com Daag jezelf uit. Groei én geniet. Hier gaan we ervoor. Starten als monteur, operator productie of inpak? Bij Agristo krijg je alle kansen om te shinen. Kom jij deel uitmaken van het Potatoverse? Een omgeving waar onze Potatoholics bloeien en groeien.
we kansen zien in uitdagingen. En waar morgen beter wordt dan vandaag.
wordt Agristo dé globale referentie voor lekkere diepgevroren aardappelproducten.
Waar
Zo
VERSE AARDBEIEN, ZACHTFRUIT EN (GESCHILDE) ASPERGES

Meer activiteiten van Poppy’s in Oosterhout en Dongen

dankzij Roparunteam ’t Halve Zolenlijntje

Poppy’s is een centrum voor leven met en na kanker. In het centrum in Oosterhout kun je samen zijn met mensen die weten wat je doormaakt als je met kanker te maken krijgt. Je kunt er ook geïnspireerd raken om opnieuw invulling te geven aan de kwaliteit van leven. Vorig jaar hebben twee Dongense gasten (Margreet JansenVerbunt en Olga van Vugt) het initiatief genomen om ook in Dongen een aantal activiteiten te organiseren voor mensen die leven met en na kanker. Roparunteam ’t Halve Zolenlijntje heeft bij de start al een bijdrage van €2500,00 gedaan. Daarmee was er sprake van een vliegende start Ze organiseerden onder andere een kookavond met naasten en de kookworkshop over Chinese voedingsleer. Beide activiteiten waren snel volgeboekt. Het initiatief bleek een succes.

Officiële overhandiging cheque op 23 maart

Het Roparunteam ’t Halve Zolenlijntje krijgt vaak donaties. Maar dit keer mochten ze zelf voor de tweede keer een cheque overhandigen. Omdat de Roparun doorkomst in Dongen vorig jaar zo goed is verlopen, mochten ze

van de Stichting Roparun zelf een regionaal doel kiezen dat zich rincht op kwaliteit van leven in de laatste levensfase bij kanker. Met als gevolg dat Poppy’s een cheque van € 6.500,00 in ontvangst mocht nemen ter ondersteuning van de activiteiten in Dongen.

Op 23 maart zette het centrum in Oosterhout haar deuren open als ‘pleisterplek’ voor het team tijdens een ‘Run bike run-training’. En daar vond ook de officiële overhandiging van de cheque plaats.

Sporten onder begeleiding van deskundigen

En daar gaat Poppy’s mooie dingen mee doen. Poppy’s is aangesloten bij brancheorganisatie IPSO en maakt deel uit van een netwerk van 81 ande-

ZONDAG 19 MEI 2024 16

re centra in heel Nederland. We willen een kwalitatief goed en verantwoord aanbod bieden aan de gasten. In principe werkt Poppy’s 100% met vrijwilligers. Ook de activiteitenbegeleiders zijn vrijwilligers. Bij het sporten wordt er gesponsord door een sportschool en vervolgens betalen de gasten een eigen bijdrage. Poppy’s sponsort op haar beurt het drankje na afloop om lotgenotencontact te stimuleren. Veel mensen hebben baat bij sporten als yoga of zwemmen Het is wel belangrijk dat de mensen die dit verzorgen, kijk hebben op de specifieke behoefte en beperkingen van mensen met kanker.

In Oosterhout is er al een Beweegprogramma met een beweeguur en een zwemuur , tegen een lage eigen bijdrage. De mensen in Dongen kunnen ook van dat aanbod gebruik maken. Maar voor sommige zaken is het prettig als

het dichterbij is. Als je bijvoorbeeld van je yoga-les terug komt, is het fijn als je daarna niet meer in de auto naar huis hoeft te stappen. We onderzoeken dit jaar of we dergelijke activiteiten ook in Dongen kunnen gaan organiseren. De gift van ’t Halve Zolenlijntje gaat ons daarbij zeker helpen.

Wij zijn fans langs de route!

In Dongen krijgen we samen in de basis al heel veel voor elkaar. Maar sommige zaken hebben nu eenmaal wat meer geld nodig. En zo zullen er allerlei activiteiten zijn die we of in Oosterhout of in Dongen kunnen organiseren, dankzij de prachtige bijdrage vanuit het Roparunteam ’t Halvezolenlijntje.

Dankbaar en met veel plezier staan we op 19 mei langs de route om het team aan te moedigen en meer bekendheid te genereren voor Poppy’s in Dongen.

ZONDAG 19 MEI 2024 17

Dongense Dingen Vintagemetalenborden

Brabantse Dingen Koffiebar

Cadeautjes Biertjes,wijntjesen borreltjes

Kunsttulpen OLA IJsjes

Woonaccessoires Spelletjesen puzzels

Boeken Oud-Hollands snoepgoed

Vogelhuisjes Gepersonaliseerde artikelen

Vazen Terras

Verdorie,hetbordis teklein…..ennogveelmeer

BART Tramstraat 27 Dongen

HOGE HAM 75A - DONGEN | WWW.COLORYOURLIFETATTOO.NL Kanaalstraat 96a 5104 AD Dongen T. 0162-312284 www.vanpeer.nl

VISWRAPS

met zalm, tonijn of crab nu 3 stuks voor 6,00

150 GR ZALMSALADE + 150 GR CRABSALADE nu samen

6,50

ZEEBAARSFILETS

Heerlijk om te bakken of op de BBQ nu 500 gram

13,75 Aanbiedingen geldig van 16 t/m 22 mei.

Pieter Pooyé VISSPECIALITEITEN
Tramstraat 81
5104
www.vishandelpieterpooye.nl Tel. 0162-321171
Openingstijden:
Thuis
|
GJ Dongen |
|
di t/m do 08.15-18.00 uur vrijdag 08.15-19.00 uur zaterdag 08.15-16.00 uur
uit eten!
Maak van onze tankbaan, je bijbaan! Check de site voor een unieke werkplek
Kanaalstraat 10 - Dongen Tel. 0162- 312054 Kanaalstraat 102 - 5104 AD Dongen T 0162-310260 • M 06-21294074 www.gmvloerendesign.nl
Uw allround fietsspecialist! www.rbfietsen.nl Geer 91 - 5104 HE Dongen - T 0162 69 2020 Openingstijden: Ma t/m Do: 09:00 / 18.00 // Vrij: 09:00/ 20:00 // Zat: 09:00 / 17:00 AANBIEDING : tot wel € 500 korting op geselecteerde modellen vanaf 17 april Dealer van o.a. Batavus, Cortina, Gazelle, Giant, Merida, Sparta Geer 91 - 5104 HE Dongen - T 0162 69 2020 Openingstijden: di. t/m do: 09.00-/18.00 // vrij: 09.00/20.00 // zat. 09.00/17.00 www.rbfietsen.nl Bestellen voor afhalen! Tel: 0162-312698 mail: dongen@hubo.nl app: 06-38871102 Aarts Bestellen voor afhalen! Tel: 0162-312698 mail: dongen@hubo.nl app: 06-38871102 Hoge Ham 49 - 5104 JB DONGEN 0162- 312698 dongen@hubo.nl - www.hubo.nl/aarts * U ontvangt één stempel bij besteding vanaf € Volle spaarkaarten kunt u t/m 2 december 2017 inleveren bij ‘t Smaakhuys HOGE HAM 30 – DONGEN – 0162-312 316 www.tsmaakhuys.nl GEOPEND: Ma 11.00-18.00 uur, Di t/m Vrij 08.30-18.00 uur en Zat 08.00-15.00 uur Vleeswaren Salades Gourmet Fondue Soepen Biefstuk Wijnen BQQ vlees En nog veel meer HOGE HAM 30 – DONGEN – 0162-312 316 GEOPEND: Ma 11.00-18.00, Di t/m Vrij 08.30 *Geldt voor alle paasbestellingen geplaatst Vleeswaren Salades Gourmet Fondue Soepen Biefstuk Wijnen BQQ vlees En nog veel meer PAASBESTELLINGEN GRATIS BEZORGD* 15.00 2020 Vleeswaren Salades Gourmet Fondue Soepen Biefstuk Wijnen BQQ vlees En nog veel meer PAASBESTELLINGE GRATIS BEZORGD tsmaakhuys.nl 15.00 2020

Roparun 2024

Café de Salamander is trots om deel uit te maken van deze prachtige doorkomst. Ook wij zijn er niet vies van om elders een feestje mee te mogen bouwen.

Mag ik even van jouw kennis gebruik maken en misschien wat spullen huren die we nodig hebben? Zo kwam Ben Barendse een paar jaar geleden bij me aankloppen.

Ondertussen alweer twee super vette edities verder en nog steeds mogen wij trouwe sponsor zijn van dit mooie project.

Dit is dan ook weer één van de vele mooie spontane projecten die uit mag groeien tot een uniek spektakel voor onze gemeenschap.

En dat blijkt wel als je al twee keer als één van de gezelligste doorkomsten bent benoemd.

Wij willen dan ook iedereen veel succes toewensen die aan de roparun deelnemen.

En danken ook iedereen die er op zijn of haar manier een steentje aan bij hebben gedragen.

Komen jullie ook gezellig mee feesten?

Wij staan er ook weer met heerlijke hamburgers, pulled porc en gehaktballetjes.

Tot zondag namens het team van Café de Salamander

ZONDAG 19 MEI 2024 21
Belgiëlaan 2a - 5101 ZG Dongen - 0162 - 313 705 - www.salamanderdongen.nl
ATLEDO Tramstraat 87a - Dongen Tel. 0162-312362 Oosteind 06 - 59 89 50 51 ruudschoenmakers.nl
Paukenlaan 201 5101 AV Dongen 0162 314 823 • 06 18 66 74 79 info@barendse-dongen.nl www.barendse-dongen.nl Viskrt_Barendse.indd 1 05-04-13 11:27
Chris Barendse

Van SPONSORS

bOUWKUNDIG ADVIES- EN TEKENBUREAU

E-mail: info@drevandenbosch.nl Website: www.drevandenbosch.nl dré van den bosch

Paukenlaan 169, 5101 AV Dongen

Telefoon: 06 - 49 39 20 12

Paukenlaan 169 5101 AV Dongen

Telefoon: 06 - 49 39 20 12

E-mail: info@drevandenbosch.nl

Website: www.drevandenbosch.nl

ZONDAG
MEI
19

Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.