__MAIN_TEXT__

Page 1

Nr. 2 2017

NĂŚste klubblad udkommer den 1. juli 2017 med deadline den 22 juni


Præsentation af Tranbjerg Løbers bestyrelse Jan Christensen Formand (og træner) Jeg er opvokset i Tranbjerg og har de sidste 21 år boet på Børupvej, har 2 voksne drenge på 20 og 25 år. Jeg er gift med Jane (som også løber i klubben) Jeg arbejder ved Telia som Lifecycle Manager med ansvar for nogle af de optiske platforme. Derudover har jeg en sportsmassage-virksomhed, som jeg driver fra vores hjem. En efterårsdag for mere end 4 år siden oprettede Stina en Facebook-gruppe, så man kunne finde andre, der ville med ud at løbe. Der kom en snak om en mulig klub, og jeg meldte mig som hjælper, men blev hurtigt en af dem, som skulle være med til at drive klubben i gang. Jeg synes, det er fedt at komme i klubben og dele ud af ens erfaringer. Jeg løber ikke så hurtigt, som jeg gjorde engang, men fokuserer nu mere på de lange ture, Marathon og Ultraløb (løb på >50 km.) Jan Palle Kasserer (og træner) Jeg har boet i Tranbjerg siden 1988 og er gift med Karin og har efterhånden 3 voksne piger, 1,5 svigersøn og en gammel hund og det vigtigste – er morfar til lille Freja på 6 måneder. Jeg er uddannet stærkstrømsingeniør og arbejder som rådgivende ingeniør i et firma i Viby J. Jeg har været med fra starten af klubben, mest af alt fordi min kære nabo (Stina) nærmest tvang mig til det, fordi hun havde set mig løbe rundt i Tranbjerg – på det tidspunkt havde jeg løbet en del år i Århus1900, men var nok nået til et punkt, hvor jeg manglede nogen at løbe med i Tranbjerg. Med klubbens fødsel blev der samtidig mulighed for at øse ud af sine erfaringer i forhold til nye løbere og prøve at putte noget af ens egne glæde ved at løb over i andre. Det har været fantastisk at se, hvordan rigtig mange af de nye løbere over årene har udviklet sig til inkarnerede løbere. Jeg er tilhænger af, at vi skal være en klub for bredden, det vil sige en klub, hvor der er plads til alle, og hvor man føler sig velkommen, uanset om man synes, at 5 km et par gange om ugen er fint, eller man gerne vil prøve kræfter med de lidt længere distancer via et træningsprogram.

r a Stina Christiansen D Næstformand (og sekretær) k Jeg har boet i Tranbjerg i 10 år, har 2 drenge på 10 g og 12 år, er uddannet journalist og arbejder til dag- d lig i Bilkas marketingafdeling som contentansvarlig. f Jeg var med til at starte klubben, da jeg havde brug for andre til at trække mig ud og løbe – og til at vise S mig, hvordan man kunne ende med at blive afA hængig af det og ikke føle det som en pine hver gang. J h Jeg elsker at komme i klubben, at se folks glæde T ved løbet og klubben og at være med ude til løb, k hvor man virkelig mærker sammenholdet i vores o klub. J For mig er det vigtigt, at vi er en klub, hvor der er l plads til alle – også os der ikke har fået snøret s spurtskoene eller fået de lange ben på. Jeg nyder b en tur med andre i et roligt tempo, hvor vi har tid til e at vende dagens og ugens begivenheder, bageopm skrifter og alt det løse. v h n Peter Skands Binderup e Almindeligt bestyrelsesmedlem b Jeg har boet i Tranbjerg siden 2005 og har to dren- h ge sammen med min kone Pia (som lige er begyndt m i løbskolen). Jeg har en BA i informationsvidenskab T fra Aarhus Universitet, men har også læst russisk i s et par år. Jeg arbejder som IT-arkitekt og udvikler i Favrskov Kommune, hvor jeg har været de sidste 9 H år. Jeg var med til at starte løbeklubben for 4 år siden, A og har nydt hvert et øjeblik i klubben - selv de lange A ture når vejret ikke har været specielt rart. Det vig- M tigste for mig i klubben er, at den virker åben og til- j gængelig for alle. Der skal være plads til de lange, M de korte, de brede, de smalle, de unge, de gamle s og alt der imellem.

J Lena Lindgaard n t Almindeligt bestyrelsesmedlem Stort set hele mit liv har jeg boet i Tranbjerg, så der er ikke mange veje og stier, jeg ikke kender i byen. Jeg har en søn på 19 og en datter på 16 år, og arbejder til dagligt som afdelingsleder på en specialskole i Viby. Jeg begyndte på løbeskolen for 2 år siden med et stort ønske om at lære at løbe. Det synes jeg selv er gået meget godt, og jeg er nu en glad løber, der gerne kommer til træningen 3 gange om ugen. Lige nu har jeg en plan om at prøve kræfter med halvmaraton, men nu må vi se. Jeg er vild med vo-


res løbeklub. Jeg er aldrig gået fra en træning uden at være i supergodt humør. Det, jeg sætter mest pris på, er mangfoldigheden i klubben, der er plads til både de hurtige og til hyggeløberne - og alle har et sammenhold med hinanden. Og så går vi jo heller ikke af vejen for en lille fest engang i mellem.

som Kontrakt Manager - så jeg har prøvet lidt af hvert. Men nu er det slut. 1. april får jeg titel af efterlønner. Det var det, der bedst kunne betale sig, når nu TDC ikke ville have mig mere. Sikken en frihed, jeg får.

Jeg har været med i løbeklubben siden starten. Uden den var jeg nok ikke kommet i gang med at løbe. Men at gå fra at løbe 10 km om året til godt Almindeligt bestyrelsesmedlem Jeg læser til daglig informationsvidenskab på Aar- 1000 km indenfor det første år, var nok i overkanten. De slidte knæ siger nemlig NEJ. I starten havhus Universitet, og er derfor heller ikke at finde i Tranbjerg på daglig basis. Til gengæld lokker løbe- de jeg ellers en ambition om at løbe under 6 minutklubben og mors kødgryder mig herud flere gange ter/km, men nu løber jeg efter at være med, så meget jeg kan og hygger mig med alle de andre dejliom ugen. ge mennesker i klubben. Især holder jeg af, når vi Jeg startede i Tranbjerg Løber, da klubben kørte løbeskole første gang i 2013, blev træner i løbet af tager ud, og det så griber om sig, så vi pludselig er sommeren og stillede op til bestyrelsen, da klubben måske 50, der deltager i eksempelvis X-mas løbet i blev etableret som selvstændig forening i 2015. Det Odder. Eller når 30-40 stykker tager ned og løber om Brabrandsøen en søndag formiddag. er enormt motiverende for mig, at folk bliver ved Det er fedt at vise, at vi kan, og at vi står sammen – med at komme tilbage og træne med, og at de giselvfølgelig også i det daglige løb på hjemmebaver positiv tilbagemelding på den træning, de får nen. her. Samtidig giver det mig mulighed for at opnå nogle personlige mål, for eksempel at gennemføre et halvmarathon. Jeg synes vores lange ture i klubKim Primdahl Larsen ben giver noget særligt, fordi man har mulighed for Almindeligt bestyrelsesmedlem hygge sig blandt sine medløbere, samtidig med at Jeg er kun 53 år, gift med Alice og vi har en søn man kommer ud og ser lidt af oplandet omkring sammen, Sebastian på 15 år. Jeg arbejder med IT i Tranbjerg. Et intervalpas hist og her har dog også dag og har gjort dette siden 1986. 6 år af disse har sin charme, så dem tager jeg gerne med J været i Grønland. Udover bestyrelsesarbejdet er jeg den første Danske C-Licens træner i fodbold (C Henning Sørensen for Children) og har været træner i 9 år. (7 år i AIAAlmindeligt bestyrelsesmedlem og koordinator mod Tranbjerg og 2 år i AGF). Desuden er jeg Mini FodAktivitetsudvalget. boldskole-leder. Min tid i Tranbjerg går tilbage til omkring 2003, hvor Bestyrelsesarbejde ligger ikke fjernt fra mig, da jeg jeg mødte Tina og hendes 2 dejlige piger Cecilie og tidligere har været kasserer i Grønlands afd. for Matilde. I dag er Tina og jeg gift, og pigerne er så Teknisk Landsforbund. Jeg meldte mig i sin tid til store, at kun Matilde bor hjemme. bestyrelsen for Tranbjerg Løber, da jeg syntes, at den ikke kun skulle bestå af trænerne og på den måde få indflydelse fra en "almindelig løber". Jeg er uddannet elektronikmekaniker fra Flyvevåbnet, og med den uddannelse som basis har jeg efterfølgende brugt over 35 år af mit liv i TDC, senest

Søren Sloth Enemærke


Informationsmøde om Halvmarathon Tranbjerg løbere, som vil løbe halvmarathon i lø- "garvede" halvmarathonløbere. bet af sommeren, inviteres til infomøde om halvmarathon (primært med fokus på Aarhus City). Mødet afholdes tirsdag den 4. april på Naturcenteret kl. 19:30 På mødet fortæller vi lidt om halvmarathontræPå mødet vil der være kaffe og kage. ning, kost mv., og I får mulighed for at stille spørgsmål og drage nytte af erfaringerne fra de Vel mødt!

Hamborgturen Så er de sidste detaljer ved at være på plads Af Henning Sørensen Nu er det lige om snart, at en stor flok TranbjergLøbere skal til Hamborg. Alle tilmeldinger er, med en enkelt undtagelse, opdateret. Der er sendt betalingsinfo til buspassagererne. Skulle der være en enkelt eller to, der endnu ikke har betalt, så gør det i dag. Betaling sker til reg. nr. 7266 konto 0001166719 - og husk at påføre "Hamborg" samt dit navn, så vi kan se, hvem du er.

ikke så stor. Fællesspisning lørdag står Ruth for, og søndag er det Lykke. Meld dig til på Facebook. Og så er det lykkedes at sælge det sidste stafethold til let reduceret pris. De uheldige, der ikke kan komme med, er tilbudt at få nogle af pengene tilbage.

Vi er 34, der er tilmeldt bussen og har et par føle- Endelig tidsplan for turen kommer senere. re ude, om der er nogle i naboklubberne, der er /Aktivitetsudvalget interesseret i de ledige pladser. Chancen er dog


Din løbeklub fylder 4 år

Lars ved hvor mange kager, de skal have kastet i ovnen.

Det skal naturligvis fejres! Det kommer nok ikke bag på nogen, at det sker med kage. Og det er ikke bare kage, som i 'kage' - næh, det bliver med de superlækre og flotte konditorværker fra Guldbageren i Brabrand!

Så tilmeld dig via begivenheden på Facebook. Vel mødt til hyggelig fejring! /Aktivitetsudvalget

For at det hele skal gå op i en højre enhed, flyttes træningstidspunkterne en lille smule. Marathon- og Halvmarathonholdene starter kl. 9:00 Løbeskolen starter helt normalt kl. 9:30 Resten at klubben (5-10 km.) starter helt normalt kl.10:00 Når I er færdige med at træne, er der kage. Vi vil gerne have en tilmelding, så Charlotte og

Hvordan fejrer man en 5-årig? Inviterer man hele børnehaven, den nærmeste familie, skal den vare flere dage eller skal der noget helt andet til? Vi har ikke en gang fejret 4 års fødselsdag, før vi begynder at planlægge den næste – klubbens første ”skarpe hjørne” – 5 år. Der er flere muligheder, men bestyrelsen vil gerne lodde stemningen i klubben, inden der bliver arbejdet videre med nogen af planerne. Ét af de forslag, der har været oppe at vende, er at leje en stor spejderhytte, lave nogle aktiviteter i området om dagen og holde fest om aftenen. Alternativt kunne vi lave nogle aktiviteter her i byen og holde en fest om aftenen. Eller vi kunne lave noget anderledes træning og lade det være ved det – eller bare holde en fest.

Måske har du en meget bedre idé, som vil være den perfekte måde at fejre Tranbjerg Løbers 5-års fødselsdag på. Inden længe åbner vi for debatten på Facebook – men du må gerne gå i tænkeboks indtil da.

4. april

HM Informationsmøde

3. juni

Street Coffee Run

9. april

4 års fødselsdag

11. juni

Aarhus City HM

23. april

Hamburg Marathon

5. august

Aarhus Half Marathon

30. april

Forårs O-løb

9. september

4-18-4 mini tri

6. maj

Odder HM

17. september

Tranbjerg løber 6 timer

1. juni

Tranbjerg Løbet


Trænere på tur Trænertruppen blev klogere og inspireret til en spændende og sjov dag med løb og træning på programmet. Søndag den 5. marts satte trænerne hinanden stævne klokken 8 om morgenen ved AIA for at tage på udflugt til Odense og for at blive klogere på løb. DGI og Dansk Atletik Forbund havde nemlig inviteret til Løberseminar på Syddansk Universitet i Odense. Ved tilmelding skulle vi alle tilmelde os de seminarer, som vi syntes lød mest spændende. Seminarerne var en blanding af foredrag og praktiske sessioner, hvor trænerne fik lov til at prøve træningen på egen krop. Så hele dagen var der sessioner af 1-2 timers varighed med frokost og kaffepause og tid til at flytte sig fra det ene sted til det andet ind i mellem. Havde man planlagt sin dag rigtig smart, kunne man enten sidde hele dagen i foredragssalen eller hele tiden være udenfor og knokle. Eller forhåbentlig med en blanding af begge dele.

Simon Grimstrups vilde løbeoplevelser, prøvet svinetræning og lavet syretræning med Tor Bastians SICK-project. Vi blev også inspireret til løbelege og hørte hvordan andre kører deres løbeklub under emnet Fremtidens løbeklub. Alt i alt er det en dag, som for det første giver trænerne mulighed for at være sammen og udveksle ideer, fif og frustrationer, derudover giver den os en masse inspiration med hjem i tasken, og endelig gør den os helt høje af at løbe.

Var det 1 eller 2 gange vi skulle løbe på trappen?

Løbelege og svinetræning Så vi fik blandt andet hørt om ultra-trailløberen

Han er nu sej ham formanden Nu går det ned af bakken


Tranbjerg Løbers kvinder malede byen rød i Odder Vores fantastiske heppere fulgte med på ruten, Lørdag den 25. marts indtog 60 rødklædte Tranbjerg Løbere af det kvindelige køn Odder. så man kunne hele tiden høre, ”Kom så, gi den gas…i ser super ud.” Det var bare så fedt, det Af Pia Fabricius Jepsen gav lige det ekstra, man har brug for, når man er Så skete det igen.. De så rødt i Odder. ved at være lidt flad. Det blev også kommenteret af de andre løbere, der var dybt misundelige på Årsagen var Odders kvindeløb, hvor Tranbjerg den opbakning, vi fik.. Og dertil kan man jo kun Løbers kvinder mødte talstærkt op. Der var tilmeldt cirka 60 glade løbere fra vores dejlige klub. svare: ”Sådan er det at være medlem af Tranbjerg Løber, der bakker vi altid hinanden op.” Det må siges, vi fyldte godt i gadebilledet. Der var 5 km løb og 5 km walk, og alle deltog i det tempo, der lige passede sig til dagen.

Et rigtig hyggeligt løb, der blev afsluttet med suppe, kaffe og kage i teltet. Igen blev lydmuren vist brudt, men hvad pokker, det var jo bare løberne fra Tranbjerg, der hyggede..

Vejret viste sig fra sin gode side, og stemningen var høj… Måske højlydt var mere passende, som En stor tak til Eva, der igen lavede det store ardet altid er, når Tranbjerg Løber er på tur. bejde med tilmelding og betaling. Flere fra maratonholdet havde valgt at lægge Lige så stor tak til Vibeke Meldgaard for igen at ugens lange løbetur omkring Odder, så vi også hente og fordele numrene. havde eget heppekor.

Det hele startede med super opvarmning, så super, at man næsten var for varm, da starten gik. Alle kom godt afsted, godt hjulpet at vores fantastiske heppekor. Undervejs kunne man så følge de mange grupper af rødklædte løbere, nogle i sprint, andre nåede at nyde turen undervejs.

Til slut skal det lige bemærkes, at der var debut for Anja og Anette fra løbeskolens hold 2. Rigtig dejligt at have jer med. Ses vi igen til næste år ? Det tror jeg vi gør.


Kære løber i Tranbjerg Løber. Vi har været så heldige at have besøg af en flok fra Tranbjerg Løber, der har fået gratis prøvetimer og har meldt sig ind gennem et specielt tilbud designet til medlemmerne af Tranbjerg Løber.

I kan finde os i centeret eller på tlf. 41 74 62 60 alle dage: Mandag, onsdag og fredag: 9-11 Torsdag og fredag: 15-18 Lørdag: 12-14 Søndag: 9-11

Tjek os også ud på Facebook: LOOP Fitness Men bare rolig, du har stadig mulighed for at mel- Tranbjerg de dig ind gennem vores tilbud. Normalprisen for Vi glæder os til at se jer i centeret! et abonnement er 199 kr. + 199 kr. i indmeldelsesgebyr. Vores tilbud til jer er 189 kr. for abon- Mvh Tranbjerg-teamet nementet inkl. Looptjek-abonnementet med et looptjek hver måned (som normalt koster 29 kr. pr. måned). Derudover har vi købt specielle løbebånd, der styrker musklerne og skåner leddene. Ring herned eller kig forbi til en gratis prøvetime og se, om det lige er det, der skal supplere dit løb, så du bevarer styrken i benene og undgår skader. Hvis der er behov for at tage en ekstra snak om, hvordan du undgår skader, står der et professionelt personale klart til at hjælpe dig. Der er blandt andre fysioterapeuten Emil, fitnessinstruktøren og fysioterapeutstuderende Frej, ergoterapeutstuderende Elisabeth og coach & daglig leder Ane. Efter Kvindeløbet i Odder blev det følgende opslag delt på Løbeskolens Facebook-side. Det gjorde os så glade, rørte og stolte, at vi gerne vil dele det med jer alle.

deltage i Kvindeløb i Odder i dag, hvor jeg var så heldig at have en at følges med rundt på ruten. Men vigtigst af alt så var det en god oplevelse, ikke mindst fordi de garvede løbere tog sig godt af mig før og efter løbet. Så jeg vil gerne sige tak for en skøn oplevelse, som jeg håber at få mange flere af. Jeg ville dog have nydt at flere fra Løbeskolen var troppet op, for i kunne alle have

Jeg sidder træt i sofaen og tænker på en skøn dag i dejligt selskab. Når man nu vælger at flytte til Tranbjerg, ikke kender et øje, og starter helt forfra, vil det unægtelig kræve en del energi at komme ud og møde en masse nye mennesker. været med For mig var det derfor et bevidst valg at troppe op på løbeskolen for halvanden uge siden for at få taget "hul" på nye bekendtskaber, men det var ikke uden en vis mængde sommerfugle i maven og en bevidst tanke om, at jeg ikke ville kende et øje. Men måden som "Tranbjerg Løber" tager imod nye medlemmer og tilflyttere er vidunderlig. Med det samme føler man sig som en del af fælleskabet, og der er et hold til alle uanset niveau. I et kækt øjeblik fik jeg sagt ja til at

. Skrevet af Anja Helle Müller


Kom og test din løbeform i hyggeligt samvær med andre motionsløbere. Til Tranbjerg Løbet kan du løbe 2,5 km, 5 km, 7,5 km og 10 km på en ottetals-rute. Du løber både grus- og asfalt-stier. Klokken 18.00 bliver børneløbet på 2,5 eller 5 kilometer skudt i gang. Voksenløbet begynder klokken 19.00,

området •Bagageopbevaring: Telt i startområdet. Teltet er ubevogtet, og opbevaring på eget ansvar •Toiletter: CenterSyd og Naturcenteret ved siden af startområdet •Parkering: CenterSyd, Kirketorvet 9, 8310 Tranbjerg J Kort •Chips-tidtagning: Ja •Samaritter: Til stede i målområdet •Løbsnummer: Ja – udleveres i startområdet fra klokken 17.00 •Fartholdere: Ja, der er fartholdere på 5.00, 5.30, 6.00, 6.30, 6.45, 7.00 og 7.15 på både 5 og 10 kilometer •Mødested: Stien bag Center Syd, Kirketorvet i Tranbjerg •Tilmeldingsfrist: Inden den 21. maj 2017. Deltagelse i voksenløbet koster 75 kroner, og 50 kroner for børneløbet. Der følger 1 sandwich og 1 vand med. •Tilmeldingslink:

Efter løbet får du vand og en sandwich i målområdet, og der kan købes øl. •Distance: 2,5 km, 5 km, 7,5 km og 10 km •Børneløb: 2,5 km og 5 km. og er for børn under 13 år. Den klasse, der løber mest, kan vinde 500 kroner til klassekassen. Læs mere om konkurrencen •Starttidspunkt: Børneløbet klokken 18.00. Voksenløb klokken 19.00 •Rute: Se kortet nederst på siden eller se aartranbjerg-lober.dk/tranbjerg-loebet/ hus.dk for større billede •Omklædning: Naturcenteret ved siden af start-


Nyheder fra løbeverdenen i 2017 Klubbladets udsendte medarbejder har været i München for at aflure de kommende tendenser og trends indenfor løb.

sikre en stabil temperatur både i koldt og varmt vejr. Prisen er ikke mindre end 149,- Euro. Hvis det har interesse for nogen, kommer den i butikkerne til efteråret.

Af Jan Christensen Hvilke nye tiltag er sportstøj- og sko-producenterne kommet med i 2017 – og hvilke kommer vi til at se? Jeg har prøvet at fange lidt af den nye trend på området. Den 5. februar var jeg på verdens største sportsmesse i München ISPO 2200 udstillere var der fordelt i 16 haller alene 2 haller kun med ski og skitøj. Men jeg var der jo primært for at kigge på løberelaterede produkter. I hal A1, A2, A3, A6, B5 og B6 var der udstillere, som henvendte sige til outdoor, som jo også er meget andet end løb… Hver hal er cirka 100x200 m, så der var i alt 320.000 m2. Det var bare helt vildt! Der kommer i løbet af efteråret nyt løbejakker lavet i Goretex - det nye stof kaldes SHAKEDRY. I denne Endnu en Guldvinder Garmin Fenix 5 serien (jeg fik robot-udstilling blev jakkerne sprøjtet med vand og prøvet 5X, og den sidder flot på armen), og man rystet på skift. Jakkerne var helt tørre, selv efter at skal jo ikke gå ned på udstyr  have været udsat for robottens behandling i flere timer.

Til dem som løber om natten i skoven var det en helt nyudviklet pandelygte fra LEDLENS - meget lys, lav vægt og lang batterilevetid. Den er allerede i butikkerne til 90.- Euro. På ISPO bliver der udråbt vindere på forskellige områder. Denne undertrøje fra CLIM8 skulle kunne


Denne løbejakke vandt Guld i Core Running Wear.

Juryens bedømmelse af ON Cloudflow lød således:

Det er GORTEX SHAKEDRY jakken fra Gore, pris 300,- Euro

"Imponerende grundet dens letvægtsdesign en ekstraordinær komfort. Det fortjener en ekstra pris for skelsættende træner design. Underholdning var der jo også fra en del fabrikanter. Det her fandt jeg ikke ud af, hvad gik ud på, men det var et stort tilløbsstykke…

Nogle, som jeg synes manglede på messen, var NIKE og Adidas, som begge har været ude og sige, at de har løbeskoen til en Marathon under 2 timer I starten af marts var det Adidas, der fik opmærksomhed, da de i forbindelse med Tokyo Marathon lancerede deres Adizero Sub2. Skoen, der ifølge dem, skal bruges til at bryde den magiske to-timers grænse på marathon.

Denne sko vandt førstepladsen for det bedste produkt i 2017. ON Cloudflow Zero-Gravity skum tilbyder blød dæmpning for hvert skridt. 18 Cloud elementer giver et solidt fundament for en stærk start. Speedboard i mellemsålen giver en naturlig rullende proces, og forstærkningen i forfoden gør skoen endnu mere adræt.

Ugen efter var det så Nikes tur. Vapor Fly Elite er navnet på den noget spacede lyseblå fartdjævel. Løbesko skal åbenbart være lyseblå, for at man kan løbe hurtigt, men hvis det er det, der skal til for at komme under 2 timer, tager jeg da også det med…


Tranbjerg Løber TrailTeam En ny mulighed i Løbeklubben Af Hans-Ole Kaae

Vi påtænker også at lægge lidt anden træning ind i trailløbene, så vi nogle gange laver en smule styrketræning eller lidt sjov ’svinetræning’ ude i skoven – mere herom senere.

Efter at der med mellemrum har været forskellige Spring med muligheder for at løbe trailløb i klubben, bliver trail-træningen snart sat lidt mere i system. Selvom du vælger ikke at følge træningen, er du Det betyder dels, at der bliver lavet et trænings- selvfølgelig altid velkommen til at springe med på program, og dels at det noget oftere end nu bliver udvalgte tirsdage, torsdage eller søndage, hvis muligt at løbe trail i klubregi – nemlig hos TrailTe- du pludselig mærker trail-feberen rase. am. Vi vil selvfølgelig fokusere på god opvarmning, træning i at løbe godt, sikkert og sjovt i skoven, øve en masse teknikker for at forbedre os og for at minimere skader - samt give gode råd med hensyn til udstyr i det omfang, vi nu kan. Tilbud til alle

Da vi som regel altid har en køretur før og efter løbet, vil vi nogle søndage tage fra AIA kl. 09:30. Denne beslutning er dog ikke fastlagt endnu, vi lodder lige stemningen først - og der vil jo også være en udfordring i forhold til løbeskolens medlemmer, trænere og tempotigre. Alt kommer til at ske omkring den nye Facebookgruppe ”Tranbjerg Løber TrailTeam”, så skynd dig at blive medlem af den. Det er alt sammen inkluderet i dit kontingent.

Vi satser på, at trailløb skal være et tilbud til de fleste i Tranbjerg Løber, så der bliver træning for både de uerfarne og for de, der har prøvet trailløb flere gange – det vil sige, vi kommer til at løbe i forskellige tempi og løber i forskellig længde, På gensyn i skoven! ligesom vi gør nu. Også City Trail (Urban Trail), /Anne Dorte Sørensen, Dorte Hansen & Hanshvor man løber sjove trailløb inde i byen, på bak- Ole Kaae ker, på bygninger, i P-kældre og mange andre finurlige steder, er på tegnebrættet. Endvidere vil vi lægge op til nogle spændende, eksterne trailløb rundt i omegnen, som vi kan være fælles om at løbe med på.

En drøm om TrailTeam på vintertur ved Himmelbjerget, eller noget …


Løbeklubber tænker store tanker sammen DGI har sat flere af byens løbeklubber sammen for at tænke foreningsudvikling – hvordan får vi flere medlemmer og fastholder de eksisterende?

ugen, eller gerne bare 5 kilometer en gang imellem. Vi vil finde ud af det ved at spørge dem til en evaluering, inden de er færdige med løbeskolen. Ved samme anledning vil vi også gerne vide, hvad der kan få dem til at blive i klubben. Måske er det en mentor eller en slags buddy i løbeklubben, der følger op på, om de egentlig kommer.

Og det samme kunne være en god idé, når vi får nye løbere udenfor løbeskolen. Måske skal det Løbeklubberne i Aarhus og omegn oplever det hold, som den nye løber kommer ind på, lige brusamme som os – at medlemmer kommer og går. ge et par minutter på at præsentere sig selv og Det medlemstab ønsker vi alle at undgå, og der- knytte én af dem til den nye, som så kan følge for mødtes vi en flok fra Tranbjerg Løber med an- vedkommende lidt ekstra. dre fra Stilling Løbeklub og Mårslet Løbeskole. Af Stina Christiansen

SICK! Først tog vi en times træning sammen med SICK Projektets energibombe Tor Fabian. Han leder et frivilligt træningsfællesskab, der mødes hver søndag og giver den fuld gas i en time et sted i Aarhus, og som meldes ud på Facebook fra gang til gang. Så efter at være blevet heglet igennem i en time med løb og styrketræning ude omkring Isbjerget på Aarhus Ø, begav vi os til DGI’s lokaler på Søren Frichs Vej.

Familiedag En idé, der dukkede op, er at holde en familiedag i Tranbjerg, hvor vi inviterer alle til at komme og lege/træne med os. Det kan også være et O-løb i byen eller en anden aktivitet. Måske en træning på parkeringspladsen foran Center Syd, så vi bliver synlige i byen.

Idéen bag familiedagen er, at vi gerne vil have forældrene til at melde sig ind i klubben, og bliver familiedagen en succes, så kan det være, at vi måske burde arbejde i retning af, at få etableret en ”pasningsordning”, mens mor og/eller far er Navneleg og mentorordning ude for at løbe, eller tilrettelægge nogle træninger Efter et bad og en frokost var det tid til at blive se- sådan, at det ikke er besværligt at have børn med riøse. Vi blev delt i to grupper, og skulle diskutere (vi snakker om børn, der er 8+ i alder) henholdsvis hvordan vi får flere nye medlemmer, og hvordan vi fastholder dem, vi har. Byd ind De andre løbeklubber har nogle af de samme udfordringer som os. Nogle af dem oplever endda at Tag endelig fat i Anne Dorte Sørensen, Bente Mahler, Lisa Møller, Eva Gedsø, Hanne Vesteringen fra løbeskolen bliver i løbeklubben. gaard Boesen, Peter Skands Binderup, Jens Planen med gruppearbejdet var at finde nogle Blach, Jan Christensen eller Stina Christiansen, helt konkrete initiativer, som skulle hjælpe på pro- hvis du har en idé til en ting, som du tænker kan blemet. gøre en forskel for medlemmerne. Eller vær med i debatten på Facebook, når vi slår posts op. Vær velkommen Vi tror, at det handler om at føle sig velkommen og have et forhold til de andre løbere i klubben. Derfor har vi eksempelvis tænkt os at gøre mere for, at vi i klubben lærer hinandens navne at kende.

Vi tror også, at det er vigtigere, at vi kender de nye løberes mål. Måske vil de egentlig bare gerne i gang med at løbe via klubben, og så forestiller de sig, at de selv vil løbe på de tidspunkter, der passer ind i deres liv. Eller også vil de bare løbe en gang om


Tranbjerg Løber 6 timer Sæt kryds i kalenderen den 17. september 2017 Vi har endnu ikke fået godkendelserne på plads, men regner ikke med det er et problem. Der vil blive mulighed for at løbe alle 6 timer selv, eller dele det op mellem flere løbere. Max antal løbere på ruten samtidigt er 100 Ruten er meget simpel - 1,10 km. rundt om Tranbjerg Sø. Der kommer mere information senere, når ansøgningen er godkendt. Vi glæder os til at komme i gang. Tranbjerg Løber 6 timer (udvalget) Claus Riber og Jan Christensen

Så har sponsorudvalget igen været på banen og fået landet os en ny, fed sponsor. Og det er noget af en sponsor! BWT er blandt andet sponsor for Force India F1 Team, men nu har de også fået øjnene op for talenterne i vores klub. Så fremover vil vores klubfarve være pink. Vi forventer, at de nye trøjer er i webshoppen fra den 1. april.


Denne reklameplads kan købes Kontakt... sponsorudvalg@tranbjerg-lober.dk

Profile for Jan Christensen

Klubblad april 2017  

Klubblad april 2017  

Advertisement