Tranbjerg Løber Klubblad sommeren 2020

Page 1

Nr. 2 2020


Bestyrelse i en corona-tid Tranbjerg Løbers bestyrelse fik øvet sig i Teams-møder under corona, blev gode til møder med kort varsel og til at acceptere, at vi ikke kan bestemme det hele. Af Stina Christiansen Egentlig var det jo en supertravl uge, for vi skulle have generalforsamling ugen efter med foredrag og det hele, og vi skulle nå at forberede os. Men så talte Mette og Søren, og så skulle vi hverken have generalforsamling eller mødes til løb, som vi plejer. Som bestyrelse har vi normalt 6-7 fastlagte, fysiske bestyrelsesmøder om året, og vi havde aldrig rigtig brugt Microsoft Teams til andet end at dele diverse dokumenter. Men på ingen tid fandt vi ud af at mødes på video og finde ud af, hvordan vi skulle fortolke regler fra Statsministeren, Sundhedsministeriet, DGI, DAF, DIF og hvem der ellers udstak retningslinjer. Følge med Vi havde i perioder møder hver uge for hele tiden at forsøge at holde trit med myndighederne, og forudse deres næste move, så vi kunne være klar med en plan. Men nogle gange måtte vi bare erkende, at det blev for bøvlet at skulle tegne skolegård op for at mødes eller at stå klar med håndsprit for at komme ud på en løbetur.

Og heldigvis viste det sig jo, at Tranbjerg Løber består af en masse organisations-talenter, der selv kunne finde ud af at aftale løbeture, mødes og komme afsted. Erfaringer Vi har endnu ikke evalueret på forløbet eller fundet ud af, om der er nogle ting, vi har lært undervejs, som vi skal holde fast i fremover – eller noget vi aldrig må gøre igen. Men vi tror på, at løbeklubben klarede den, at vi ikke mistede vores medlemmer, og at vi alle stadig gerne vil fællesskabet. Det var i hvert fald vores klare indtryk, da vi mødtes igen, og I spontant klappede hinanden afsted på tur. Mange har været glade for den øgede fleksibilitet og de mange muligheder, og det er klart noget, som bestyrelsen vil se på fremover.

Så lad os endelig høre dine tanker om Tranbjerg Løber ver 2.0 i en postcorona-tid.

Redaktion

Kalender - Vigtige datoer

Har du noget som skal med i klubbladet

Sommerferie o-løb 5. juli (se begivenhed)

så kontakt

Tranbjerg Løber langt 19. juli 2020 (se begivenhed)

Stina Christiansen

mesterstina@gmail.com

Bestyrelsesmøde 27. august 2020

Hans-Ole Kaae

kaaedk@gmail.com

TL6T test løb 1. september 2020

Jan Christensen

tranbjerg.lober@gmail.com

Tranbjerg Løber 6 timer 20. september 2020


Træning i en corona tid og efter… Af Jan Christensen

Den 11. marts satte corona en stopper for vores klubtræning, men der blev hurtigt lavet mindre løbegrupper med max. 10 deltagere. Så klubfællesskabet døde ikke men blev holdt i gang af en masse medlemmer, der lavede ture både i Tranbjerg og også andre steder. Det har virkelig betydet meget for klubben, at vi ikke har stået stille men har haft gang i løbetræningen. Genåbningen at Danmark er godt i gang, og nu må vi samles 50 og snart 100, hvorefter vi kan starte op med en mere normal træning. I juli bliver det med fælles træning on tirsdagen, og så bliver det mere frit torsdag og søndag (som vi har gjort de sidste 3 måneder). Men fra august forventer vi at vende tilbage til mere normale forhold med 3x klubtræning med træner pr. uge som før corona. Programmet for sommeren (frem til uge 33) ligger på hjemmesiden; det vil blive opdateret, så det gælder helt frem til Bestseller HM i oktober. Der er i programmet fokuseret på vores eget Tranbjerg Løber 6 Timer den 20. september og også på Aarhus 1900 HM, Bestseller HM og Skagen Ultra. Nye trænere i Tranbjerg Løber Vi er lidt udfordrede med trænere lige nu pga. skader og én, som er stoppet. Vi søger derfor et par stykker, som kunne tænke sige at blive trænere og få DGI’s løbetræneruddannelse. Tag en snak med mig eller en af de andre trænere om hvad det indebærer. TrailTeamet har også gang i et par nye trænere, men også her satte corona en stopper for uddannelsen. Vi håber, de snart kan komme i gang igen.


Tag en løbetur rundt om søen Var det ikke noget med en løbetur rundt om søen i godt selskab, uden bakker, med supergod opbakning og depot for hver 1,1 kilometer? Af Stina Christiansen Tranbjerg Løber 6 timers løb foregår rundt om Tranbjerg Sø – en hel del gange rundt om faktisk. For som navnet på løbet antyder, så må du løbe så mange gange rundt du vil i hele 6 timer. Løbet er en klassisk ”kort” ultra-løb udfordring: Hvor langt kan du eller dit hold løbe på 6 timer? Du kan vælge at løbe solo – det vil sige, du er alene på dit hold og løber så mange omgange, du kan på 6 timer. Du kan også finde op til 5 andre og tilmelde jer som et hold, som skiftes til at løbe, som I har lyst til. Eneste betingelse er, at der maksimalt er én løber fra holdet på ruten ad gangen, og der kun tælles hele runder. I bestemmer selv, om I tager en runde ad gangen – eller to – eller løber i en hel eller en halv time, før I skifter. Dejlig rute Ruten rundt om Tranbjerg Sø er fantastisk – der er en smuk natur, du løber på en fast grussti, ruten er flad, og du skal ikke krydse veje eller tage hensyn til trafikken. Så længe du kan finde ud af at holde til højre, bør selv folk uden stedsans lære ruten at kende relativt hurtigt. Der er elektronisk tidtagning via tags i løbsnummeret med online delresultater. Og der måles antal omgange og min./maks./ gennemsnitstid for alle løbere på holdet. Der er åbent for tilmeldinger allerede nu, og selve løbet er søndag den 20. september 2020 klokken 10.00. Rekorderne for de tidligere løb er 80,3 km (svarer til 73 omgange) for hold. De var fem løbere på holdet. For solo er rekorden 72,6 km (66 omgange). Så snør skoene og se, om du kan slå den!


Hygge efter løbet - 2018 Løbeskolehold Tranbjerg Løbet var planlagt som afslutning for løbeskolen, men det fik corona sat en stopper for, derfor laver vi 1-2-3 hold til løbeskolen, så vores nye løbere i klubben får en god oplevelse og får lært en masse at kende. Mere følger på løbeskolegruppen på Facebook.

6 timer vindere - 2018


Tranbjerg Løbet – virtuelt Af Jan Christensen Corona fik også - som så mange arrangementer - sat en stopper for vores traditionelle ’Tranbjerg Løbet’. Så hvad skulle vi så gøre? Jo, vi fik Peter Binderup til at lave et tilmeldingssystem, og så lavede vi et virtuelt Tranbjerg Løb. Løbet skulle løbes den 28. maj 2020, men starttidspunktet, og hvor man løb, var helt frivilligt. Vindere af 5 km-distancen blev Jacob Mathiasen og Pernille Kronholm; 10 km blev vundet af Rasmus Mikkel Bøttcher og Vibeke Pendorff.

Der var også præmier for det bedste billede gik til Mona og bedste startnr. til Herluf. Præmier var sponsoreret af Djurslands Bank Gavekort på 100,- til Hartmeier og Fensø samt gavekort på 300,- til In Sport og Hein Shoes. Der var også præmier for det bedste billede og startnr. Næste år når corona er væk… bliver Tranbjerg Løbet torsdag den 3. juni 2021.
OK sponsoraftale Tranbjerg Løber har nu lavet en aftale vedrørende OK Benzinkort, OK-appen og OK El- og OK Mobil-kunder. Aftalen går ud på følgende: OK Benzinkort og OK-appen: TL medlemmer - eller andre interesserede - kan støtte foreningen via brændstofkøb på følgende måder: •

Bestille og efterfølgende benytte et OK Benzinkort.

Oprette og efterfølgende benytte en profil i OK-appen.

Kort og profiler, der oprettes til jer, støtter klubben med 5 øre ekskl. moms pr. liter brændstof, der tankes på kortet eller via profilen i appen - samt eventuelt et bonusbeløb. Hvis der er medlemmer, som allerede har et OK Benzinkort eller en profil i appen, kan disse selvfølgelig nemt tilknyttes aftalen. Dette kan gøres på en af følgende måder: via ”Min OK” på www.ok.dk eller via ”Mig” i appen. OK El og OK Mobil - støt lokalsporten 3 gange så meget: Medlemmerne kan støtte Tranbjerg Løber med 5 øre pr. liter, hver gang de tanker med et OK Benzinkort – også via appen. Bliver de samtidig OK El- eller OK Mobil kunde, fordobler vi støtten til 10 øre. Og bliver de både OK El- og OK Mobil kunde tredobler vi støtten til hele 15 øre pr. liter. Det bliver til mange penge, og det kan mærkes i klubkassen.


Coronatiden i Tranbjerg Løber – set fra min side Af Eva Gedsø Onsdag den 11. marts meldte statsministeren ud, at Danmark skulle lukkes ned. Efterfølgende meldte vores formand Jan C. ud, at vi også var nødt til at lukke klubben ned i en periode. • Løb • BS-træning • Generalforsamling med foredrag • ”Vores” fødselsdag • Tranbjerg Løbet • Aktive familier • ALT

• Vi blev opfordret til selv at løbe et fødselsdagsløb på klubbens fødselsdag, hvor der var præmier til de hurtigste og for de bedste billeder, der blev lagt på FB • Tranbjerg Løbet skulle vi selv løbe og lægge opslag op om – her blev der også kåret nogle vindere

Der er blevet lagt mange billeder op på FB i corona-perioden. Billeder, som helt sikkert har motiveret mange andre til at komme ud og løbe. Jeg synes det har været en fornøjelse at se de mange fotos på FB.

Hvad med løbeskoleeleverne som kun var halvvejs i skolen? Mister vi dem? Ville de selvtræSikke en tom følelse jeg stod med – pludselig røg ne? • Heldigvis var en del af dem aktive og lagde min ”trivielle” hverdagsrytme – jeg fik hjemmebilleder op i deres løbeskole-FB-gruppe. arbejdsplads, ingen træning i klubben, og socialt Nogle faldt fra p.g.a. skader, og enkelte fik samvær blev aflyst. Der blev meget tid i overikke trænet. Fantastisk at følge de nye løskud. Det er sikkert det samme for langt de fleberes opslag om deres løb i coronatiden ste af jer andre. • Efter Tranbjerg Løber åbnede op igen, har klubben gjort et kæmpe arbejde (synes jeg) for at køre løbeskolen videre med Hvad skulle der ske med klubben? tempo og distance, så alle, der er mødt • Sku’ vi bare gå i hi? op, har kunnet være med • Blev vi overladt til os selv? • Hvad med løbeskolen? • Mister vi medlemmer? • Finder vi ud af, at vi hellere vil løbe/træne Min frygt var nok alle de ”lukkede” grupper, kl. lort om morgenen, kl. 14.30, kl. 20.30 hvor man aftalte at løbe sammen. Ville de forteller noget helt andet? sætte efter Coronaen? Ville nye/andre få lov til at være med? • Jeg tror og håber, min frygt er gjort til Heldigvis kom der en del opmuntrende opslag skamme, for jeg synes at man, efter der fra Jan C. og andre på FB: blev åbnet op for klubtræning i juni må• Vi blev opfordret til at lægge billeder op af ned, igen ser de store flokke. Og ikke så vores aktiviteter mange billeder fra ”lukkede” træninger/ • Der kom GeoQuestor-løb, som mange var løb ude på. Jeg var selv ude på nogle af dem, • Men jeg tror, at vi alle skal være opmærk og næsten altid mødte jeg røde Tranbjerg somme på, at der ikke opstår Løbere, som også var på tur


”fasttømrede” kliker, som det måske kan være svært for andre at blive en del af

TeamBS har også været lukket ned Jeg fik flere beskeder: ”Kan vi ikke mødes og træne?” Det kunne jeg desværre ikke tilbyde at være med til – jeg fulgte selvfølgelig klubbens retningslinjer. Heldigvis bød flere ind med nogle mindre BStræninger, så vi ikke gik helt i stå. For mig har det været positivt, at andre har budt ind med BS og stået for træningen. Jeg har fået lov til at stå og ”pive” over nogle hårde programmer. Jeg har også fået input til min BS træning: • Stina spiller kort • Jannes Corona h… • Jan L. pulstræning • Ja og hvis Ruths program er standard – så har vi HÅRD træning

Nå ja – så kom der da også et par BSudfordringer til alle i løbet af coronatiden – bl.a. ’alfabetet’ og ’træn dit telefonnummer’. Håber mange har haft fornøjelse af dem Hvad skete der mere i klubben? • Vi fik alle tilbud om køb af hveder fra Hart meier • Søren Brødsgaards vanvittige rundeløb med trapper ude i skoven • Sjove videoer på FB • Sjove påhit – kan I huske den dag, hvor der var mange klappevideoer? • Hjertestarterløb • Og en masse andet

Nu er klubben heldigvis i gang igen - ikke helt som tidligere, men vi må håbe, at ”alt bliver godt igen” senere på året. Der skal i hvert fald lyde en stor tak fra mig til klubben for jeres engagement og input til os alle i coronatiden. Også til løbetrænerne som er mere på nu, da der hver gang skal trænere til løbeskolen og 3 til klubtræningen, da der er 3 hold på 3 forskellige steder… Alt skal nok blive godt – og mon ikke vi får fødselsdagskage en dag :-) :-)


Tranbjerg Løber Marathon Virtuelt Søndag den 19. juli hele dagen Vi prøver igen med et virtuelt løb. Denne gang er det i Marathon distancer fra 1/8 og op til 3/4, dvs. mellem 5,5 og 31,6 km. Tilmelding på https://vrace.dk/events/3/ Ved tilmelding skal man vælge distance 5,5 km – 10,6 km – 21,1 km – 31,6 km. Da løbet er virtuelt, skal man selv så for tid, rute, depot, start nr., medalje osv. Præmier: Der er lodtrækningspræmier fra Hartmier og Fensø – en præmie på hver distance.

Ruteforslag 10,55 km over Enslev og Ingerslev: https://www.plotaroute.com/route/1188428?units=km


Er du i tvivl om hvilket tempo du skal løbe til træning? Se på denne tabel og få helt styr på dine tider. Tabellen finders i skolegården og på hjemmesiden https://tranbjerg-lober.dk/wp-content/ uploads/2020/06/tidstabel_halvmarathon.pdf